[ДеМео]: Нека обобщя.
1. Водата, заредена в оргонен акумулатор показва UV подпис на абсорбция с пик ~240 - 280 нанометра и флуоресцентна луминация между ~300 - 500 нанометра.
2. Това е сходно със спектъра на зоната на изключване на EZ-водата, с водата от пороен дъжд и стопения сняг в зонетие, където няма индустриално замърсяване, и водните разтвори на нуклеинови киселини на ДНК.
3. Оргонно заредената вода добива тези спектрални характеристики без никакъв физически контакт до каквото и да е освен дъното на стъкления съд, който съдържа водата и атмосферата вътре в акумулатора, която прави контакт с повърхността на водата в съда. Това е безконтактен ефект от лъчево поле, който предполага космически енергиен параметър... това би била оргонната енергия на Вилхелм Райх, сходна с подобните по-стари идеи за
космическия етер и жизнената енергия.
Аз вярвам, че си имаме работа с космически етер, който има с жизнени, витализиращи характеристики - тоест двете концепции се събират заедно, което ни дава възможности за нови научни и технически пробиви, двигателни системи, възможности за нови електрически генератори и прочие. Така че, към онези от вас, които провеждате експерименти... и получават мъничко ефект: Моля, обмислете възможността и поставете част от устройството или цялото устройство в оргонен акумулатор и нека видим какво ще се случи. Надявам се, че ще бъдем изненадани от резултата.
Благодаря ви много! Това беше моята презентация!
[ДеМео]: Нека спомена отново, че тази книга ще ви помогне да построите оргонен акумулатор по начина, по който Райх е говорил за тях.
НЕ ВЯРВАЙТЕ много на интернет, интернет е пълен с всякакви простотии относно оргонната енергия и Райх. Той е бил разбиващо очернян още докато е бил жив, а днес в интернет се открива същия този очернящ език, но и всякакми малки дрънкулки и пирамидки, за които се твърди, че били оргонни акумулатори - не, не са! Всички тези неща са измама. Книгата ми ще ви каже как точно да направите и да използвате тези устройства по безопасен и ЕФЕКТИВЕН начин.
[ДеМео]: Уебсайтът ми - orgonalab.org - той е портал към онлайн магазина ни за книги, където можете да намерите книгите ми. Когато посетите сайта, ще ви изскочи прозорец, който ще ви попита дали искате да влезете в и-мейл списъкът ни. В новинарската ни емисия, която е веднъж месечно, ще бъде обявена и новата ми книга за оргона.
ВЪПРОСИ
(има много въпроси, предавам само онези, които са меродавни и информиращи, незначителните ги спестявам, бел.прев)
[Въпрос от публиката]: Благодаря Ви, докторе, беше прекрасно. Казах Ви, че ще задам този въпрос... Райх, като всеки добър учен експериментатор, трябва да е имал много успехи и съвети за предпазливост и в тази връзка исках да ви питам за един негов експеримент - експериментът ОРАНУР (ORANUR) - той очевидно представлява съвет за предпазливост, можете ли да ни кажете за какво става дума, какъв е бил експериментът и дали има нещо, за което трябва да внимаваме, докато провеждаме собствените си експерименти?
[ДеМео]: Да... Експериментът ORANUR - идва от оргон (OR) и от ядрен (NU) - представлява следното. Райх взел проба от радиоактивен материал, сложил го в оргонен акумулатор и отприщил ада. Гайгеровите броячи, поставени отвън на акумулатора... като самият акумулатор бил поставен в оловен ковчег... започнали да дават много високи отчитания в минута, чак до 5-10 000 в минута. Това създало и верижна реакция в околната атмосфера и ефектът се разпрострял и отвъд границите на имота му. А това били 400 декара земя... ЕДин от ефектите е, че хората започнали да се разболяват и Райх ги отпращал, самият той започнал да има проблеми със сърцето, но въпреки това останал там. Разбира се, веднага щом започнало да се случва това, той премахнал радиоактивния материал и го занесъл на безопасно разстояние от акумулатора, осъзнавайки, че нещо лошо се е случило. Всички лабораторни мишки в лабораторията измрели. Дъщеря му, Ева Райх, която била там да помага, припаднала, Райх я отпратил, мислейки, че може да е получила някакъв удар.
В книгата
"Експериментът ORANUR", която тя в последствие написала, Райх описва в подробности какво се е объркало в експеримента и как човек може да го проведе БЕЗОПАСНО, защото едно от нещата, които се оказали след експеримента, било това, че самият радиоактивен материал имал различни радиоактивни отчитания и различни характеристики в сравнение със състоянието му преди да бъде третиран в акумулатора. Така че идеята да се третира радиоактивен материал в оргонен акумулатор води до промяна в гайгеровите отчитания спрямо него и до промяна в атомните му ядрени характеристики.
Тези резултати отчасти са потвърдени и от друг учен, Виктор Милиан (Victor Milian) от Испания, и има няколко публикувани документа по въпроса. На него му харесва да използва термина "Фарадеев тип контейнер"... Фарадеев тип контейнер... Защото "оргон" е забранено. Така е в академията, казвам ви! Опитвал съм се да публикувам мои документи, които споменават Райх само в цитатите долу на страниците и "живителна енергия" или нещо друго, и публикацията ми се отказва, "защото има цитиране на Райх". ДОТОЛКОВА ужасно е положението.
[Ерик Долард от публиката]: За мен номера минава, като ползвам израза "електростатичен кондензатор".
[ДеМео]: Да, това е добре, добра идея. На Вас бих отговорил (на задаващия въпроса, бел.прев), прочетете книгата на Райх, вземете я от
https://www.wilhelmreichtrust.org/, там продават книгите на Райх. Тази точно книга не е била преиздавана, но продават ксерокопирани копия от нея. Така че това е най-добрият й източник. Частично е преиздадена в книгата
"Избрани писания".
[Въпрос от публиката]: Играл ли сте си с различни форми? Например за създаване на ефектите като от леща или събирателна точка?
[ДеМео]: Да, да... формата е важна. Само че... преди години правих експеримент с покълване на семена. Тогава бях направил акумулатор от един слой под формата на кутия, имах и под формата на сфера, има хи пирамида (Хеопсова), тетраедър, конус... Направих всички тези форми и открих, че стандартната кутия... както и цилиндъра, имах и цилиндър... даваха най-добрите резултати. Хеопсовата пирамида, тетраедърът и конусът имаха много мъртви семена, но за сметка на това другите бяха много големи и много дълги. Това би могло да означава, че акумулаторът е презареждал тези семена... а може и да е имал някакъв токсичен ефект, никога не съм задълбочавал тези изследвания, но е област, която е отворена за по-нататъшни експерименти.
Бележка от преводача: Резултатите от пирамидните форми, като стандартната пирамида, тетраедъра и конуса, напълно отговарят на вече известното от изследванията на Дан Дейвидсън (Dan Davidson) в книгата му
"Сила на формите" (Shape Power) - много важна книга, която, след като двете лекции на ДеМео вече поставят основата, ще започне малко по малко да се появява в нашата Библиотека. Резултатите на ДеМео са в унисон и с изследванията на
Лес Браун относно пирамидната форма.
[Въпрос от публиката]: Два въпроса относно структурата на оргонния акумулатор. [Трябва ли да има точно три редуващи се слоя в един оргонен акумулатор?]
[ДеМео]: Да, трислойния акумулатор е много добър като за начало, ако човек започва да се занимава. Ако тепърва започвате с това, по-добре не правете нещо огромно, започнете с нещо малко. Вижте дори оргонното одеало! Имате парче вълнено одеало, после слой стоманена вълна, после още един слой вълна... а можете да използвате и различни видове, например вълнен филц, после пак слой стоманена вълна, после пак слой вълнен филц. Когато се завиете с това одеало, то създава осезаемо чувство за топлина отвътре, която прониква във вътрешностите ви и отпуска.
Имаше две двойно-слепи контролни проучвания върху оргонния акумулатор в университети в Германия и в Австрия... казваха се, мисля, едното беше от Мюшених-Гебауер, университета в Марбург, от 1982г мисля че беше, под заглавието "Психо-физиологичните ефекти от Райховия оргонен акумулатор върху човешкия организъм" (S. Müschenich & R. Gebauer,"[Psycho-]Physiological Effects of the Reich Orgone Accumulator on the Human Organism", University of Marburg, Germany, 1986, бел.прев)... а другото беше на Гюнтер Хибенстрайт (Günter Hebenstreit) във Виенския университет в Австрия ("Der Orgonakkumulator Nach Wilhelm Reich", бел.прев) и той показва сходни резултати.
Това са двойно-слепи експерименти! И двата показват, че хората, които седят в акумулатора, демонстрират всякакви видове физиологични промени и здравословни показатели в кръвното налягане, пулса, вътрешната температура на тялото, усещания за релаксация и прочие, които НЕ СЕ демонстрираха от хората, седящи във фалшивата кутия, която само е направена да изглежда като акумулатор. Хората са били произволно разбърквани и привързвани към измервателна апаратура и хората в акумулаторите демонстрирали ефектите. Точно както мишките, чиито живот бил с 300% по-дълъг.
[Въпрос от публиката]: Някой опитвал ли е да сложи самия оргонен акумулатор във Фарадеева клетка?
[ДеМео]: ВЪВ Фарадеева клетка? Не, не съм чувал за такива експерименти, но Рай хе открил оргонния акумулатор отчасти като използва Фарадеева клетка. Това са били първите му експерименти. Когато сложил сините биони със светлинните ефекти от тях - необичайното не било просто нещо, което може да се види, бионите отдавали вид радиация, заради която се усещали като високо заредени вътре в лабораторията, те дори породили конюнктивит у някои от изследователите просто заради това, че гледали твърде дълго в микроскопа, това никога не се било случвало при наблюдение на други микроби. Така че Райх взимал тези бионни култури и ги слагал във Фарадееви кафези, за да види дали не може да екранира енергията или да я концентрира и именно от тези идеи се породило изобретението на оргонния акумулатор.
[Въпросът от публиката]: Хрумна ми този въпрос, защото ми се струва, че акумулаторът е именно Фарадеева клетка във Фарадеева клетка във Фарадеева клетка...
[ДеМео]: Да, може да се каже така, да... Ако сложите в акумулатора обикновено радио, това обикновено го кара да загуби всичките сигнали. Вземете си книгата ми "Наръчник за оргонни акумулатори", за да разберете как да ги строите безопасно. НЕ ИСКАТЕ да ги правите от мед или алуминий - това е токсично, ще получите токсични ефекти. Поцинкована стомана, стоманена вълна, а за диелектриците - фибростъкло или овча вълна, те са най-добрите. Можете да използвате и обикновена стомана, ако намерите, желязо също, но обикновено тези материали са по-тежки и цялото става много тежко. Поцинкованата ламарина е обикновено по-тънка.
[Въпрос от публиката]: В книгата Ви споменавате, че е важно да поставите акумулатора на място, което е здравословно, защото ако не е, ще усилите онези нездравословни ефекти.
[ДеМео]: Да, това е вярно.
[Въпросът от публиката]: Ами какво да кажем за хората, които не могат да поставят себе си в такова чисто и запазено място, с каквото Вие разполагате и се чудех, не може ли да се сдобият с тези кварцови пясъци, за които говорите и които създават бионите и да създадат култури вътре в акумулатора и по ТОЗИ начин да създават и събират тези видове енергии?
[ДеМео]: Това е добра хипотеза, с която да се експериментира. Да... Но от друга страна, ако живеете в такава силно токсична околна среда, може би идеята, да се пие уиски и да се пушат цигари по цял ден и после да се седи в акумулатора, за да се добие здраве, не е меродавна... Очевидно първата стъпка към сдобиването със здраве е премахването на токсичните влияния. Така че, да се поставя оргонен акумулатор във... Познавам хора, които се сблъскаха с този проблем, особено при всичките тези EMF-полета наоколо, Wi-Fi, сматметри и излъчващи устройства... не е нужно да сте 100% чисти. Имам предвид, когато написах първото издание на "Оргонният акумулатор", ние тогава се притеснявахме от далекопроводните полета, и от микровълновите фурни - лесни за отърваване неща или от които лесно можете да намерите чисто място в дома си.
Но за домакинството СЕГА, трябва да се отървете от смартметъра, ако можете (в америка смартметрите са излъчващи устройства, по които отчитат сметките, много подобно но това как някои топлофикационни дружества вече отчитат потреблението в България, бел.прев), отървете се от Wi-Fi-я, във ваш интерес е всичко да е окабелено и свързано по кабелен път. Така че трябва да се направят някои компромиси. ИМате нужда и от електромагнитен метър, нужен ви е инструмент, за да измерите тези неща из дома си. Много често хората откриват, че стаите на децата им са във възможно най-лошите полеви условия в къщата. Първо се отдалечете от тези неща, а ако не можете, тогава обмислете идеята да се изнесете... това е финалния знаменател. Но се сдобийте с електромагнитен метър. И се снабдете с книгата ми, в нея има всякакви подробности и помощни съвети.
[Въпросът от публиката]: Здравейте, имам въпрос за Вас. Чували ли сте да се работи по въпроса с оргонния мотор на Вилхелм Райх? Имаше някакъв вид тръба, на която той задвижваше индукционен мотор? И помня, че четох нещо за това... когато го насочеше срещу човешки същества, то изсмуквало жизнената енергия и тогава спрял с експериментите.
[ДеМео]: Това последното не съм го чувал никога. Но оргонният мотор е истинско нещо, което е разработил. Никога не е публикувал по въпроса... но при Райх винаги е имало едно неща, така да кажем факторът "Защо". Искал е да се облагодетелства от плодовете на труда си. Самият мотор е представлявал "влачеща се чаша"... сещате се, онези, които работят на принципа на Еди-токовете? Успял е да го накара да се задвижи чрез НЯКАКЪВ метод, включващ оргонни акумулатори, антени и заземяване. Съставил съм изследователска статия по всичко, което е публикувано по този въпрос от самия Райх и от неговите познати, които са били свидетели и тази статия е публикувана в книга на име
"Дневник на еретика" (Heretic's Notebook), заедно с още 30 статии от други хора, които репликират работата на Райх. Там можете да видите целия материал върху оргонния мотор.
[Въпросът от публиката]: Добре, благодаря Ви. Искам само да кажа, че експериментирам и работя с клаудбъстерите на Райх още от 80-те години и зная, че работят, така че знам и че оргонните акумулатори ще работят и Ви благодаря за презентациите.
[ДеМео]: Бъдете внимателни с тези неща, желая ви успех...
[Въпросът от публиката]: Да, ще внимавам, благодаря Ви.
[Въпрос от публиката]: Каква връзка има между оргонния акумулатор и всичките тръби, медните тръби, наричат ги оргонни устросйства? Има и устройство за коли, което беше направено преди много години, което има концентрични...
[ДеМео]: Джо-клетката...
[Въпросът от публиката]: Да, Джо-клетката...
[ДеМео]: Ами... Аз най-дълго време се надявах хората с Джо-клетката да имаха нещо, защото светът се нуждае от нещо такова. Но станах по-скептичен. Виждам много твърдения без никакъв резултат, който да може да се защити. Не приемам оргонитите за легитимни. Зная, че много хора са посветени на това. Мисля, че можете да смесите органични и неорганични материали, тоест да ги сглобите в различни конфигурации, и метални материали, и при това да получите малко гъделичкане в ръката, може да почувствате нещо. Може би има някаква стойност като въведение и прелюдия към оргонната енергия... Но ако отидете в железарията и купите стоманена вълна и я сложите в ръцете си, или я сложите в плик в ръцете си или без плик, и просто я подържите спокойно в ръце за минутка, и също ще почувствате излъчваната от нея енергия - просто обикновена стоманена вълна! Повечето хора ще го усетят, убеден съм, че поне половинат ав тази стая например...
Бележка от преводача: Моите лични експерименти потвърждават същото. Още навремето бях чел критика към оргонитите, като се твърдеше, че материалите поотделно имат съвсем същия ефект като този, който има "сглобения" от тях "оргонит". Експериментирах със замразяване на вода. Замразената вода имаше съвсем същите кристали и формирования, когато замръзваше в присъствие на материалите поотделно, каквито кристали и формирования имаше, когато замръзваше в присъствието на подготвения от тях "оргонит". Това просто означава, че "оргонитът" е една обикновена буца от купчина скрап, нищо по-особено. Отношението към него е плод единствено на фанатични самозаблуди и религиозно мислене.
Имаме вече жизнения метър - един уред, измерващ жизнените енергий на човека, разработен е от Райх. Използвам го в някои свои семинари и приканвам всеки да сложи ръка върху него. Като сложих ръка отгоре, метърът отчита покачване и след това поддържа стойността. Това е единственият метър наоколо, който поддържа стойността си. При стандартния миливолтов метър, когато сложите ръка, показателят ще се покачи, но след това веднага ще спадне отново. Когато си оттеглите ръката пък, ще отчете отрицателна стойност и после ще се върне обратно на нулата. Защото става дума за отчитане на движещо се електрическо поле. Но отчитането на постоянна реакция е нещо ново. Това се основава на Райховия метър за оргонно поле. Той самият е писал за този метър в "Биопатията на рака", дава плановете и обясненията как човек да си направи собствен метър.
Та използвам такъв в семинарите си и всеки идва и си слага ръката отгоре. Интересното е, че човекът, който показа на-силния резултат, е пчелар. Голям, силен мъж, имаше ръка като на мечка, като си сложи ръката, стрелката се изстреля на най-високия резултат. А човекът, който показа най-ниската стойност, беше един мъничък, свит човек, счетоводител... Сложи си ръката отгоре и стрелкичката едва помръдна.
Друга смешна история е, когато един човек си купи метъра, беше много развълнуван... и го занесе на гуруто си в класа си по медитации. Всички там си сложили ръката отгоре, а когато гуруто си сложил ръката, отчел най-ниската стойност от всички... После резгневен ми го върна и каза "Очевидно това нещо не работи!".
[Въпрос от публиката]: Значи оргонният акумулатор ще акумулира, на практика, всичко което е около него, така ли?
[ДеМео]: Той ще акумулира оргонната енергия и ако оргонната енергия е във ВЪЗБУДЕНО състояние или ПРЕ-ВЪЗБУДЕНО състояние, или в притъпено, някак тихо състояние, в стагнация, акумулаторът ще привлече и тази енергия също. Така че да - в каквото и състояние да е оргонната енергия в обкръжаващата ви среда, акумулаторът ще я натрупа в себе си.
[Въпросът от публиката]: Значи ако сме на планински връх, че добием добра, чиста енергия?
[ДеМео]: През всичките години това беше опита ми - да се изкачвам високо в планините, но важна е и околията, това което ни заобикаля...
[Въпросът от публиката]: Растителност, а не града?
[ДеМео]: Да... Точно в момента се опитваме да не допуснем смартметъра в имота ми. Мисля, че ще успеем, но ще трябва да платим идиотската глоба, нали знаете... Има Wi-Fi излъчватели навсякъде, но все пак при нас успяваме да отчетем ниски показатели. Нужен ви е метър, за да проумеете какво се случва.
[Въпросът от публиката]: Значи, доколкото разбирам, ако съм далеч от всички тези неща, всичко е ОК. Но ако живея в замърсена градска среда, ще ми е необходим някакъв кондиционер, нещо, което да се погрижи да не акумулирар лош ефект върху себе си.
[ДеМео]: Ами... Ще Ви призная, поднасяйки предварителните си извинения, досега съм бил скептичен към устройствата, които твърдят, че могат да адаптират електро-смога по такъв начин, който да го прави по-поносим... До сега съм считал, че докато все още може да се измери, електро-смогът е там и си оказва влиянието. МОЖЕ БИ някой успява да внесе някаква качествена промяна?... Аз мисля, че това трябва да се докаже експериментално. Това е моето предизвикателство към вас - ако наистина работи, тогава трябва да проведете някакви експерименти, които да бъдат убедителни и чак тогава очите на хората ще се отворят.
[Въпросът от публиката]: Освен това, Юри Галев е жив.
[ДеМео]: Жив ли е!? Къде е той?
[Въпросът от публиката]: В Русия е. Опитва се да се скрие, предполагам.
[ДеМео]: Уау... Ами, тогава след това ще можете да ми кажете повече за това? Наистина бих искал да знам...
[Въпросът от публиката]: Добре.