Apocryphal Academy

Автор Тема: Опитност извън тялото /ОИТ/  (Прочетена 24109 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Опитност извън тялото /ОИТ/
« -: Юни 21, 2017, 09:59:58 pm »
Опитност извън тялото /ОИТ/

По темата е казано много, но за съжаление нито един автор не описва нещата в истинската им цялост. Това винаги ме е навеждало на две групи мисли или не пишат от собствен опит или поради определени лични причини запазват част от информацията за себе си с цел придаване на ненужна важност на собствената си личност.

Какво точно се случва след като се отделим от тялото си.

При мен има ясно отделяне /някои твърдят, че е вътрешно преживяване – не е/, след като хванем правилния момент в който да опитаме и излезем /в темата ще споделя начини които работят при мен/ се усеща като изнизване, възможно е като пропадане, ако сте в легнало положение в посока надолу, след това следва движение с много висока скорост / създава илюзия за тунел/ и зареждане в свят с характеристиките на съня /астрала/.

Отначало нямаме никакви сетива, след няколко секунди се активират. Усещанията са много по-силни и истински от реалния свят / този който познаваме/. Всяко нещо доставя истинска наслада, ако опитаме храна тя е много по-вкусна, цветовете в пъти по-ярки и т.н.

Естествено притежаваме много способности, можем да летим да променяме формата си, да минаваме през стени, виждаме във всички посоки еднакво добре, наблизо и далеч, , в общи линии всичко което допуснем / като в сън/.

Астрала е копие на материалните светове или обратното.  Там има всичко градове села, съзнанията които срещаме живеят в свят подобен на своите разбирания. Разбира се може да попаднем и на места които нямат нищо общо с нашия свят / причината е, че материалните светове от нашата плътност захранват енергийно следващата и тя на практика им се явява естествено продължение/.

Как да получим ОИТ.

Задължително трябва да имате голямо желание. Добре е да прочетете някоя и друга книга по темата за настройка / и да разберете процеса в по-голяма дълбочина/. От това което прочетох разбрах, че да имаме успех трябва да се отпуснем максимално и да опитаме да го направим. Разбира се в света в който живеем това не е толко лесно. Тогава ми дойде идеята да опитам в гранично състояние точно преди да заспя / в този момент трябваше да съм най-спокоен, бързо разбрах, че и това е трудна задача/. Затова реших да опитвам след като се събудя, без да мърдам, веднага да се опитвам да заспя и да търся граничното състояние  /успях на 30тата секунда от втория опит- отначало не можех да повярвам, че се случва/. Лежах в края на леглото и направих движение все едно си вадя рамото и веднага се озовах във въздуха перпендикулярно на него / трудно е да се опише удивлението ми, но беше факт/. След това последва движение с много голяма скорост и спрях сред звездите, навсякъде около мен беше звездното небе, виждах и не вярвах, точно тогава се изплаших, че няма да мога да се върна и моментално последва обратно движение с много голяма скорост към тялото ми и отваряне на очите / прибирането е странно, движим се с огромна скорост  и на края изведнъж спираме пред нещо като стена / клепачите ни/ и си отваряме очите, свиква се :)/. Не заспах до сутринта от вълнение. Последваха, много успешни опити. С времето се научаваме да разпознаваме момента в който можем да се отделим и става лесно. Често сутрин се събуждах до материалното си тяло, научих се да проверявам в момента на събуждане къде се намирам и да използвам тези възможности за астрални приключения.

Правилно е преди да заспим да имаме план за действие ако ни се отвори възможност за ОИТ. Но много пъти ми се е случвало след като се заредя в Астрала да реша, че искам нещо друго – тогава следва движение с голяма скорост и зареждане на ново място / може да се заредите някъде и да решите, че искате да посетите Париж и следва движение и зареждане в астралното му копие/. При извънтелесните преживявания всичко се случва чрез намерението / благодарение на него можем да летим, да сменяме формата си, да минаваме през стени, да се озоваваме от едно място на друго и т.н./.

Техника за директно влизане в ОИТ.

Опитал съм много начини / безброй визуализации и какви ли не тъпотии, но при мен не работят, дори си мисля, че са фантазии на авторите им/.

Кое работи, лягам на леглото, затварям си очите, представям си, че тялото ми натежава до толко, че не мога да го помръдна / добре е да се запознаете с някакви упражнения в тази посока, подходящи са на д-р Шулц/. Не си отварям очите и не мърдам каквото и да стане, след около 30-40 минути ако всичко е наред усещам момента / в който бих могъл да успея/, опитвам и следва гореописаното движение и зареждане в Астрала.

Няколко ОИТа –  какво да очакваме.

Обикновено излизанията са по 10-20 минути рядко са по-дълги.

При едно излизане се заредих над една гора, въздуха беше уникално свеж, наслаждавах се на всяко вдишваме. Както летях над гората, чух някаква странна музика. Полетях към нея. Видях група християни повечето деца, бяха облечени с дрехи съответстващи на средновековието. Носеха голям кръст, децата вървяха пред него и свиреха на някакви музикални инструменти /приличаха на кавали, но звука беше по-различен/. Отидох при тях, опитах се да им обясна, че са свободни съзнания, че имат неограничени способности и т.н., те си помислиха,че съм някакъв демон и опитаха да ме нападнат, отлетях и продължих да се наслаждавам на въздуха и красивата гледка.

Макар и да принадлежат към свят с характеристиките на съня, обикновените му обитатели нямат никакви способности.

При друг ОИТ се разхождах в един град, стигнах до хубава къща, лицето и беше от стъкло, от двора се виждаше дневната и какво се случва в нея. Семейство две деца, майка и баща, децата бяха на 3-4 години играеха си на пода, майката и бащата си говореха. Минах през стъклото и отидох при децата, те ме виждаха, родителите не. /Нещо като в нашия свят духовете ни виждат, ние не/. Възползвах се от това, че децата ме виждат, исках да им покажа, че имат неограничени възможности, показах им как да минат през стъклото с мен, минаха. Тогава майка им ги видя и изпадна в истерия, в двора беше абсолютно безопасно. Оставих ги да се оправят – отлетях. 

Има различно видове ОИТ – разпознавам два според възможностите които имаме когато излезем от тялото.

-   Първия - можем всичко.

-   Втория не, например със силата на намерението съзнанието може да пътува във времето. Достатъчно е да поискаме да видим определено събитие.

Механиката е подобна – след като излезем от тялото докато се движим с висока скорост може да формираме намерение да видим нашия свят след 1000 години. Тогава следва зареждане в някакво тяло, ако искаме да видим близкото бъдеще може и да е в нашето, ползваме сетивата на тялото в което сме се заредили, но не можем нищо друго. Нещо като проглеждане /за кратко/ в друго време през чужди очи.
 
Как се прибираме след като излезем от тялото.

Прибирането е най-лесната част, в момента в който помислите за тялото си и сте в него. Ако случайно загубите съзнателността си по време на ОИТ просто ще се събудите в тялото си на сутринта.

Някои ползват помощни средства за навлизане в променено състояние на съзнанието. Различни чайове, хранителни добавки, билки, вещерите - вещерски мехлем с който мажат областта на слепоочията си и третото око / в тази връзка, наскоро имах ОИТ заредих се в някаква голяма сграда, започнах да я разглеждам и да търся обитатели, нямаше, качих се на покрива, от там се виждаше голяма част от града, реших да полетя и да разгледам, почти веднага видях под мен някаква точка която също се движеше, спуснах се към нея, момиче което летеше на метла /влизащите се придвижват в астрала според разбиранията си/, реших да я хвана и разпитам, сборичкахме се във въздуха, тя извади от някъде светена вода и я плисна в очите ми, веднага се върнах в тялото./ - горе долу така се случват нещата :)/. Но според мен не са безопасни и няма да се спирам на тях, но е редно да ги спомена /помощните средства/.

Единствено  препоръчвам кристали / хризоберил (котешко око) / , под възглавницата - създава способността да виждаме като котка; извиква видения от други светове, измерения и планети; развива психичното зрение. Подпомага сънуването и осъзнатите сънища. Улеснява извънтелесните пътувания.

Изчистване на кристала.

Важна част, особено ако сте си купили сега кристала- пипан е от различни хора, стоял е на едно място с /обикновено/ изнервените продавачки и т.н. и т.н. и е попил тези наслоявания. Моя метод,  достатъчно е кристала да преседи 10тина часа в чаша със студена вода с една две лъжици обикновена сол, след това изплакваме със студен вода, не топла!

Създаване на мисъл форма, която да ни пази и служи при ОИТ.

Преди години реших да се опитам да създам мисъл форма която да ме пази. Спрях се на огромен лъв, дадох му име, характеристики, какво може да прави / например на бълва огън, да се клонира при нужда, да сменя формата ако е необходимо/. И започнах да си го представям около себе си в материалния свят, знаех че когато го захрана с достатъчно енергия той ще се появи в астрала. Така и стана. Предимството на тази мисъл форма е, че е лично ваша и ви служи безпрекословно. Може да се използва за каквото се сетим, да ни пази / от летачи../, да и поставяме задачи /да намери някаква информация /и т.н.

Никога не забравяйте, че в Астрала всеки може да бъде всеки!

Кратко обобщение.

Да получим ОИТ трябват две прости неща – желание и постоянство в опитите ни. Всеки от нас го може, в това съм абсолютно убеден. Преживяването си заслужва, а придобития опит не е за пренебрегване с оглед на това, че съществуването ни продължава в подобен свят.

« Последна редакция: Юни 21, 2017, 10:11:53 pm от Веско »

Psyhea

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #1 -: Юни 23, 2017, 11:49:17 am »
Веско,поздравления!
Много добре си описал процеса.
Искам да допълня само.
Не всички имат уменията да се трансформират и да боравят с астралната материя.
Това става поетапно,ако инкарнацията е неопитна("малада душа"),то тя започва да се учи на всичко в астрала,така както тук се учим на първи крачки и първи думички.
Освен това,отново всичко опира до личната сила/енергия
Овладяването на различни форми и техните специфики,птици,дракони,стихии дори..
Ако не можеш да сториш на гарга,как ще го докараш до дракон примерно?
Учим се и на теники на придвижване,летене във вертикал,летене в хоризонтал..
Всичко е практика,практика и пак практика.

Относно самия астрал и нивата му,ние не излизаме през една чакра
Всеки ползва този канал,който му е развит и функциониращ
Няма как да излезнеш през гърлена чакра например,пък все още да не ти е хармонизирана сърдечната..

Скитането в разлочните нива е в зависимост от настройките и индивидуалността на съзнанието.

На мен често ми се случва да си обикалям Земята.
Попадала съм на такива местенца,толкова причудливи,че ако не е вътрешното знание(интуицията),което да ми шепне,че това е Земята,никога не бих повярвала..Първия път се озовах при един скрит поток с малко езерце..Шокиращото, бе,че водата която се идваше от потока,извираше от някаква скала или поне така ми се стори в началото.Обаче като приближих видях,че водата идва отзад зад скалата,извира и противно всякава логика и всякакви природни закони,водата се катереше по скалата нагоре,и след това се спускаше по корпата и образуваше потока..
А зад корпата бе нанадолнище..Водата би трябвало да тече по него,т.е. в посока противополжна на тази която имаше..
И цвета на потока бе много странен..Бледо розов..Не успях да видя почва,камъни ли какво му придаваше този нюанс,но ако тогава се наложеше,можех да се закълна,че това не е Земята.:)
После още няколко пъти ходих до там и сега знам,че мястото е сред Венецуелските джунгли..
Но в началото бях убедена,че е друга планета..
Има много такива кътчета и хората често се бъркат.
Същотото и ако попаднеш вътре в Земята.
Като нищо човек ще реши,че е друга планета.
Тези локации,са си съвсем реални физически топоси.
Нещо коренно различно от топосите създадени в астрала посредством мисли и намерения
Лъвът който си създал,мнозина си правят такива помощници и пазители.
Ако твърде дълго създавате нещо,в един момент то може да придобие автономия и само да си търси енергия за съществуване,дори и след като вие отдавна сте забравили за съществуването му,то може да води собствен живот докато имам източник на енергия.А те се научават как да си намират.
Може да не е животно,може да и човек..
Ама трябва още повече пси енергия,за да си направиш "човешко същество" от астралната материя,а също риска съществото да се отделу като самостоятелно,е още по-голям.
Така,че хората трябва да са отговорни с това което създават.
Освен това,в един разбираш,че е много по-лесно всички характеристики които си заложил в своето творение,да и развиеш у самия себе си.
Вместо да си създавам лъв,по-добре е да усвоя процеса на трансформация при астралната материя,и самата аз да се превръщам в лъва със всичките му способности.
Тренирала съм се,една позната ми говереше за дракони,тя го беше усвоила това,аз още не можех.
Сега и аз се понаучих..Тромава съм и не мога да контролирам добре.крилата,ама лека-полека ще свикна..
После ще трябва да се науча и да дишам огън/респективно и да бълвам..С това има лек пррблем,зашото ме е страх да не се подпаля и да омажа пейзажа и нали..с детето ми какво ще стане..
Такива страхове и блокажи пречат много при развиването на уменията да се борави с астралната материя.

И накрая..личния опит при "излизането"
При мен обикновено става вечер на заспиване
През деня съм твърде активна някак и дори да се отпусна целенасочено,много,ама много рядко успявам
Докарвам я до вибрациите и изтръпването или заспивам или почва да ме боли тялото и се събуждам тотално..
Вечер някак много по-лесно става при мен.

Имам трудности със задаването на локация.
Може и jps -a да ми е бъгав,не знам,но трудно ми се получава.
Особено ако е човек.И то човек към когото нямам емоции.
Което ме навежда на мисълта,че и в астрала както и в плътната ни реалност,емоциите ни са основно гориво и е също толкова важно да умеем да ги контролираме и да боравим разумно с тях.
Ще дам един пример.
Опитвах се да бъда воден дракон и с опашката и крилата потопена в мирето да си играя с водата.
Исках да създам водно торнадо чрез движенията на крайниците си и въртене на цялото тяло около собствената ос.
Това упражнение многократно го правех и все не ми се получаваше..
И веднъж не знам как,(може и да съм си била ядосана още заспивайки)но посредством гняв,огромна доза гняв която сякаш изригваше от всеки мой атом),тогава успях..
Обаче стана такъв вихър,изобщо не разбрах кво се случи и как,но изведнъж бях на върха на водното торнадо(все едно на върха на фонтан)но и едновременно вътре в него,и се паникьосах,нямах въздух,давех се(да се таковам у смотания воден дракон дето съм
 ;D) и в един миг цялата вода се сгромолясах и започнах да потъвам.
Прочее накрая изплувах и се добрах до брега където просто се размазах,и вече не бях могъщ воден дракон,а треперещ уплашен плазмодии..
Нямах сила нито да шавам,нито да дишам,само "съществувах" в този момент и нищо друго нямаше значение..
Тогава чух "глас",който се смееше(незлобливо,но някак назидателно) и каза нещо от сорта на "Така става като не контролираш емоциите си"..
Цяла седмица след това не можех да се възстановя,сякаш целия ми живец остана на тоя бряг..Цели 7 дни се възстановявах,дни в които бях като пребито псе..

fin

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #2 -: Юни 23, 2017, 12:33:37 pm »
Моят опит в излизането е твърде скромен, но не го изпитах по начина, който описваш ти. Може би защото използвах друга техника, а именно насочване на "погледа" към третото око (очите могат да мърдат при това състояние без да оказват влияние на вцепенението на тялото), и всъщност излязох по диагонал нагоре в същото помещение, в което се намираше тялото ми. И се усещаше като преместване, нещо като засмукване, предполагам? Техниките (включително и споменатата по- горе за излизане), описани в този сайт, за мен бяха сполучливи още при първия опит (като както бе казано, желанието е от решаваща роля), книгата е преведена и на български. И за съжаление тогава сетивата не се включиха, може би защото в стаята и така си беше твърде тъмно.
В книгите, които могат да бъдат намерени, има всякакви истории и подробности, но не виждам какво от това, което си написал, да е било пропуснато.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #3 -: Юни 24, 2017, 08:34:36 am »

Според мен, така нареченото "излизане" от тялото, е изпадане в изменено състояние на съзнанието. Има такъв термин. В цялата литература, която се занимава с феномените на съзнанието, изразът "изменени състояния на съзнанието" на практика дефинира цялото поле на тази информация. "Излизането от тялото" никога не се е ползвало в буквален смисъл, никога не е ставало дума за действително излизане. Думата "излизане" винаги се е ползвала в контекста на изменените състояния на съзнанието, и тя е описателна на самото преживяване. А не се опитва да го дефинира.

С други думи - винаги е ставало дума за едно дигитално излизане на тялото. Това е видео-игра, която играете в собствения си ум.Ако това е вярно следват въпроси, съзнанието / истинската ни същност/ вечно ли е или не? Защо тялото не е вечно? Ако горното е вярно съзнанието остава в тялото. От друга страна ако съзнанието напуска тялото след смъртта, защо да не може да го напуска и при определени условия? Какво се случва по време на смъртта на физическото тяло?

Примерен модел на  Матрицата.

Има безброй светове всички те са материални, различават се единствено по плътността на материята която ги изгражда. Ако си представим координатна система и поставим в нейния център Земята.. Успоредни светове по хоризонталата  са със същата плътност / на материята като нашия, това са измеренията/. Светове по вертикалата са с различна плътност, това са  плътностите. Еволюцията се осъществява от взаимодействието между световете по вертикалата.

Дизайна на  нашия свят е да губим максимално много енергия, да има постоянно енергийно триене и хабене, като се започне от най-малката социална единица / семейството/ и се продължи във всички посоки на живота.

Следващата плътност свят/е подобен на съня, ние /нашата/ я захранваме с енергия /психична /   –  мотивацията и е винаги да ни връща тук да я захранваме/ прераждането/. Разделена е на сектори / към които принадлежат съзнания със сходни разбирания/.
 
Пътя на съзнанието – най-примитивните съзнания са тези за форма /камъка например/.

Съзнанията се раждат в материята и започват безкрайно пътуване /в общия случай кръговрат/ между плътностите/.

Преход между плътностите.

В момента на смъртта се отваря портал през който преминаваме в другия свят, вижда се като трептящ кръг /пиша от личен опит/някъде около нас с диаметър 50-60 сантиметра,  усещаме нещо като вятър които преминава през нас и постепенно се усилва в посока към кръга,  накрая си свършва работата, в този момент се появяват и различни спомени за живота ни, много от тях са без особено значение, накрая се концентрираме върху важните неща за нас / според разбиранията ни/. Ясно осъзнаваме какво става. Смъртта не променя абсолютно нищо, губим единствено тялото си, не ставаме по-умни /същите сме/ , с тази разлика, че мислите са ни кристално ясни / друг е въпроса за какво са/. След като преминем през кръга следва движение с много високо скорост / това създава илюзия за тунел/ като при ОИТ и зареждане в свят като сън.

Какво да очакваме?

Тази плътност е огромна, захранва се от всички измерения на нашата, там има всичко. Там всеки може да бъде всеки. Мотивацията и е единствено и само да ни върне обратно тук.

 -След като преминем кръга, отиваме в сектор, които съответства на нашите основни разбирания, проблема е , че в този сектор всички мислят като нас, ако сме ню ейджъри, ще попаднем на място където ще има учители, ученици и подобни простотии, ние ще можем да посещаваме всички сектори които са част от нас / нашите разбирания / , но тези за които не подозираме няма как да видим / секторите имат йерархия, по-развитите съзнания могат да оперират в по-ниските сектори от този на който принадлежат /. В този сектор, най-вероятно ще имаме разговор с нашия учител, който ще ни убеди в напредъка ни и ние ще изберем отново да се върнем на Земята / или на Земята в някое друго измерение или подобен свят/, без наше съгласие няма как да стане, но там всичко показва, че сме прави и това е правилния избор.

Какво се случи при мен което не съм разказвал.

В момента на смъртта срещнах момиче което ме върна, сменихме няколко изречения по скоро въпроси/от нейна страна/. След 6 месеца се запознахме в нашия свят. Говорили сме си на тази тема и тя ми е споделяла, че точно тогава е била на тренировка и по необясними причини се е виждала отстрани, чувствала се е като в сън /но няма други спомени/.

Според мен щом съзнанието напуска тялото след смъртта му няма проблем да го прави и в други изменени състояния. Аналогията с интернета не е правилна освен ако истинската ни същност не е извън Матрицата.
« Последна редакция: Юни 24, 2017, 03:03:22 pm от Веско »

Psyhea

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #4 -: Юни 25, 2017, 10:44:14 am »

Вчера писах,писах,писах,писах...Чак аз си харесах написаното:)
..И тъпия телефон се бъгна и заби и всичко отиде по ягодите..

И после гледам Л пуснал още една тема..
Само, че моя изказ  е някак по-езотеричен и за това ще пиша тук в темата на Веско,макар да говорим за едно и също нещо с Л

Започвам пак с чакрите и аурата,защоти всичко се свежда до тях

Аурата с нейния най-външен слой се явяват форма и респективно крайна рамка на съзнанието.
Всяко същество се ражда с такъв минимум брой развити (базови) чакри,колкото съответстват на планетата на която е сформирано физ.тяло.
За Земята според градските легенди,а и онова което самата аз наблюдавам при хората и животните,е че,ако до скоро,много скоро всичко шаващо се е раждало с активни първи три чакри,то някак набързо,настина набързо(сякаш отсега за сега стана),особенно последните 20ина години,някак мимоходом се активира 4 тия център,и все повече новородени ползват "наготово" и него,без да им се налага сами да го активират.
Направо минават към активация на 5-ти..
Разбира се,за да се случи активация на даден енергиен център,е нужно предхождащите го,да бъдат напълно хармонизирани.

Описвам всичко това,за да отбележа наново,че при хората всеки е с индивидуално функционираща апаратура,и това, че си се родил с 4-та чакра работеща,не значи,че не можеш да изпростееш и да я блокираш и енергията ти да слезне надолу..

Хората са много,много шарени в това отношение.

И сега ,за изместването не фокуса или изпадането в променено съзнание..

То се случва в зависимост от това кой център ни е развит.
Ползваме чакрите като тунели/прозорци през които по-скоро "надничаме",отколкото да излизаме напълно..
Нещо като часовника с кукувичката,поставен в стая.


Ние сме кукувичката(ядката/концентрацията съзнание),пружинката на краката ни е сребърната нишка,която не започва и не завършва с физ.тяло и нисше астрално,а започва от ядката съзнание и завършва до последния слой на аурата) ,а прозорчето е съответната ни чакра.
Кое е особенното?
Часовникът е физическото тяло,но стаята,помещението в което се намира той,това е аурата,т.е.цялата крайна съвкупност.
И без значение през кой център излизаш,не можеш да излезнеш извън стаята.Извън самия теб,извън своята цялостност.Сивото тяло от картинката(the most dense of all) най-плътното след физическото,всъщност е кукувичката,защото то е точна реплика на физическото,до най-малката подробност,всеки атом,всеки детайл..
Това е нещото което се "отделя"/просмуква през вортексите..
Но понеже то е букално като ластично желе в което е пропито цялото физ.тяло,то не можем да говорим за отделяне,а за разтягане.
Като балонче от дъвка..:)
Но винаги остава скачено с физ.тяло,чак до смъртта.
По време на такива "атрални излизания",опасното е,да не се доведе до пълно изтощение или кристализация на атомите (мисля,че силния шок,стрес,също могат да го причинят) на това тяло,защото се разпадат и връзките между тях и съответно и между него и физ,тяло и настъпва физ. смърт


Нагледно цялата композиция,само ядката не е отбелязана,приемаме,че е вътре във физ.тяло
Сферата в която вършеем.:)
Това изображение го сложих защото дава добра нагледност на разделението на нивата.

Виждате ли зеленото тяло"Astral body"?
При повечето хора,сивото тяло,се рее вътре и не по-далеч от сферата/обвивката на именно това зелено тяло.

И нямат достъп до последната троада наречена "spiritual plane"
В смисъл,не,че някой им забранява,но все още не са развити чакрите/затворени прозорци,няма как да надничаш през тях,нали?:)И последно,искам да вметна за разликите при медитация и ОИТ

Поне това което е при мен

При медитация някак се отдръпвам навътре в себе си,в субспейса на атомите си,в несъзнавано,в полетата вакум които участват в изграждането ми,и то не само във физ.плътно тяло,а по всички нива.
Т.е.всички нива които съм усвоила/всички онези слоеве на аурата,които съм успяла да изградя до момента.
С други думи и до колко дълбоко можеш да потънеш при медитация,пак зависи от същите неща,от които зависи и ОИТ

А самото ОИТ, за разлика от медитацията е изхвърляне на фокуса  навън,понякога максимално,пак до края на последната ни обвивка с която разполагаме.

Пластовете на аурата се изграждат постепенно.
Както вече казах,първначално всеки се ражда с толкова активни чакри,колкото е минимума за матрицата му или в зависимост от духът и неговите особености,но не и с по-малко от нужния за матрицата му минимум. (Е,не,че не стават и грешки в природата,предполагам,но говоря като цяло,като модел)
А,ето друго иззбражение,този път опростено.
Ядката,физ.тяло и да го наречем "енергийното"(сивото тяло от по-гормите графики,тук е представено златисто)

Именно ядката,е вектора който насочва субстанцията на енргийното тяло,и става едновременно и посоката и движението.


Да онагледим процеса наречен "астрално излизане" :)

Като обобщение мога да кажа,че и двата процеса медитация и оит са концентрацията/фокусиране на духа из различните полета на душата.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #5 -: Юни 25, 2017, 08:19:48 pm »
Веско ето това винаги съм искал да те питам, в този модел...

Аз лично виждам смисъл (в идеята, че долния свят захранва горния, и той следващия и така, и че всеки следващ свят има по-силен интерес да те върне в най-първия).

Целта е да разходваме енергия тук, чрез триене, за да може всичко да съществува, като стълпотворение от светове. Но все още си мисля, откъде ли идва енергията?


Ще се загубим ли някой ден? Когато се изтъркаме и прохабим тотално? Стълпотворението месомелачка за съзнания ли е? Нещо като преживен механизъм на гигантска крава, докато не ни храносмели?
« Последна редакция: Юни 25, 2017, 08:21:30 pm от λ »

Wave

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #6 -: Юни 25, 2017, 08:59:15 pm »


Целта е да разходваме енергия тук, чрез триене, за да може всичко да съществува, като стълпотворение от светове. Но все още си мисля, откъде ли идва енергията?


Ще се загубим ли някой ден? Когато се изтъркаме и прохабим тотално? Стълпотворението месомелачка за съзнания ли е? Нещо като преживен механизъм на гигантска крава, докато не ни храносмели?

Този въпрос отново опира до поробване и освобождение на съзнанието. Дали поробеното съзнание, което работи и твори за чужди цели се разгражда? Много възможно.

А съзнанието, което работи за себе си, би ли могло да се изхаби? Не, защото реалността съществува, благодарение на самосъзнанието, и благодарение на божествената частица във всяко човешко същество. Разбирайки и усвоявайки същината на нуждите, те постоянно се изменят, защото развитието следва естествен модел за подобрение, който става ясен едва когато се последват същинските, първични подбуди и се разработят по най-подходящия начин.

В сънищата до известна степен се разиграват различни сюжети, които могат да бъдат вариации на реалността. Но аз също не мисля, че те са самата реалност, а че по време насън, когато е в покой, мозъкът се освобождава от тесните рамки на ежедневието, за да може впоследствие да ги разшири в самата обща реалност. Аз мисля, че това е основната функция на съня и че не е правилно живота да се разглежда от гледна точка на съня, а на реалността.

Друг интересен аспект на сънуването, е че може да се докоснеш до мястото от което произлизаш, съответно това заздравява връзката със съзнанието и целите на съществуването.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #7 -: Юни 27, 2017, 10:36:13 pm »
Целта е да разходваме енергия тук, чрез триене, за да може всичко да съществува, като стълпотворение от светове. Но все още си мисля, откъде ли идва енергията?

Мога само да предполагам . Според мен може да правим спокойно аналогия с нашия свят / по-точно с процесите които познаваме/.

Обикновен човек не може да издържи много време без сън / ако не спим известно време ще умрем, без значение в каква физическа форма сме/.  Това ме навежда на мисълта, че докато спим енергийното тяло получава нещо / някаква форма на зареждане, вероятно от финния свят/ . Според някои автори  щом заспим енергийното ни тяло се отделя от физическото, обикновено е близо до него, може би това отделяне е нужно именно да може да се извърши процеса  на зареждане / много пъти съм се будел до тялото си/.

 А съня да е страничен продукт от пребиваването в другия свят /зареждането/. Тъй като сме неосъзнати е нормално да е антилогичен.
Всеки които е имал ос или оит макар и за кратко / дори след хубав сън/ знае какво е усещането в смисъл колко сме отпочинали и свежи след това.

След като се събудим започва процеса на хабене. Предполагам е на принципа на свободната енергия, вкарваш малко изкарваш повече / а физическото тяло е устройството/.

По отношенията на съзнанията ако решението зависеше от мен / съм от другата страна/ след енергийното подстригване щях да ги връщам в материята да се угоят и отново / бизнес /.
« Последна редакция: Юни 27, 2017, 11:01:21 pm от Веско »

Psyhea

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #8 -: Юни 27, 2017, 11:19:14 pm »
По отношенията на съзнанията ако решението зависеше от мен / съм от другата страна/ след енергийното подстригване щях да ги връщам в материята да се угоят и отново / бизнес /.


Изпреварили са те с идеята и стадото го "рециклират" най-вече посредством съзнанието му.
Потупване по рамото,милване по главицата,вдъхване на кураж и...айде отивай да си "изкупуваш греховете".. 8)

Атос

 • Гост
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #9 -: Юли 02, 2017, 02:49:19 am »
Все пак...има сънища, макар и рядко, след които човек се събужда като пребит...
Има и хора (единици по света), които не спят ИЗОБЩО!
Според мен те само са отбелязани като "феномени", без да им се е оказало нужното внимание за задълбочени изследвания!
Мисля, че точно от изключенията може да се определят евентуални граници на "пробив" или дефиниране на "правилото", което би довело до разбиране за много процеси?

По отношенията на съзнанията ако решението зависеше от мен / съм от другата страна/ след енергийното подстригване щях да ги връщам в материята да се угоят и отново / бизнес /.
Може би това не е целта, тогава? Или тези "от другата страна" (съвсем условно) нямат нашето мислене и приоритети?

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #10 -: Юли 26, 2017, 12:20:03 am »
Преди няколко дни се събудих /изградил съм си навик да не мърдам и да не отварям очи/, реших да опитам да се завъртя около вертикалната ми ос която минава перпендикулярно на тялото ми / центъра  ми е корема, тялото ми е хоризонталата -  ако си представим координатна система - а оста е вертикалата/ завъртях се мислено наляво /по часовниковата стрелка/ след няколко завъртания ми се зави свят и усетих пропадане  – излязох от тялото си – опитах още няколко пъти  същата и следващите нощи – 100% успеваемост – още не мога да повярвам! – обикновено не става толко лесно.

Ако се хванете в просъница се завъртете /мислено/ около вертикалната ви ос която преминава през тялото ви с център корема  в някаква посока и вижте какво ще стане ;)
« Последна редакция: Юли 26, 2017, 09:09:11 am от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #11 -: Ноември 25, 2018, 11:45:21 pm »
Имал съм няколко срещи в Астрала при които съм се запознавал с хора и разменял координати с тях в опит да се намерим в реалния свят, никога не се е получавало, за което имам  различни обяснения включително и чужди.

Преди няколко дни имах ОИТ, разхождах се в Борисовата градина /София/  и се запознах с възрастна жена, знаеше, че сънува,  каза ми как се казва, с какво се занимава, сменихме си телефоните , идеята беше да опитаме да се намерим.. точно преди да се върна в тялото я попитах - ”коя година сме” – тя отговори ”2007”... – това обясни доста от провалите ми, за нея съня е бил през 2007 за мен 2018, през 2007 имах друг телефонен номер / а и си представям какво би станало ако е бил същия и ми е звъннала/ .. По отношене на мен за съжаление не запомних номера и точно ...

Чел съм разкази на хора които се занимават с ОС и са успявали да се срещнат, основното е, спят по различно време, а разказват едно и също... при ОИТа е подобно ..  и  винаги е и пътуване във времето.

« Последна редакция: Ноември 25, 2018, 11:47:09 pm от Веско »

иван

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2018, 08:17:08 pm »
Опитвал ли си по време на ОИТ да посетиш друга планета. Например Луната (тъмната страна) или Марс!

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #13 -: Декември 02, 2018, 07:25:08 pm »
Посещавал съм други планети, но винаги случайно.  Например преди време  се опитвах да намеря начин да възстановя спомените си, смятах, че мога да успея да намеря съзнание което да ми помогне. Така попаднах на  планета с две слънца / беше хубава разходка/. При друг опит имах среща с извънземно съзнание в дълбокия космос, но така и не успяхме да се разберем.

Преди години бях по-смел  :) бях решил да разгледам отблизо Орион и по точно Ригел.  При този ОИТ пътувах много дълго време в космоса  /звездите бяха навсякъде/..,, толко дълго , че имах чувство  за часове....така и не успях.... и нормално в един момент започнах да изпитвам съмнение в желанието си и най-вече дали е безопасно за мен, разколебаването ми беше достатъчно, последва мигновено връщане в тялото.

Посещавал съм изкуствен град в космоса, пак в резултат на друго мое търсене.

В момента търся книги в Астрала и правя опити да ги прочета /някои автори твърдят, че съдържанието им  се усвоява за секунди/, но според мен не е вярно / съответните автори не блестят с особени умствени възможности, по скоро  поредните фантазии/.. намерих доста книги, но проблема е, че страниците им са празни, направих няколко неуспешни опита да ги заредя с енергия..... продължавам да опитвам. Имам предположения, за сега предпочитам да не ги споделям за да не обърквам другите търсачи :)
« Последна редакция: Декември 02, 2018, 07:46:47 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Опитност извън тялото /ОИТ/
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2019, 12:22:12 am »
Среща с Демон

Последния месец имах няколко свързани ОИТта.. . Всичко започна на 30.12.2018г... В последно време си изградих навик  преди да заспя да се въртя мислено около тялото си  / с център стомаха/  често е толко реално, че дори ми се завива свят :) целта на упражнението е в момента в който се събудя мислено да продължа въртенето и да получа ОИТ... На 30.12 постъпих по същия начин, събудих се и без да отварям очи и мърдам, веднага започнах да се въртя / посоката няма значение.. по часовниковата стрелка отделянето се усеща като пропадане... а обратно на нея като издигане /..  след секунди усетих отделянето  / в случая пропадане /.. последвано от движение с голяма скорост.. реших да се оставя на случайноста и да видя какво ще стане...

Заредих се в един дълъг коридор, нямаше врати и прозорци, само две посоки напред и назад, още преди да се замисля накъде да тръгна чух силни удари  звукът идваше от посоката пред мен, реших да проверя какъв е този звук.. озовах се пред двукрила масивна дървена врата .. ударите продължаваха с голяма сила.. сякаш някой се засилваше и удряше вратата в опит да я разбие... отстъпваше и отново опитваше.. .. инстинктивно почуках на вратата .. последва тишина.. отворих вратата и влязох... попаднах в помещение с големината на  училищен физкултурен салон  / нямаше врати и прозорци, освен тази през която влязох/.. на средата на салона стоеше  Демон  / беше около два метра висок, имаше рога обърнати към раменете /.. без да губи време  се наведе и се затича към мен / ръцете му  ”сякаш” станаха още един чифт крака/.. /не ми даде никаква възможност да поговорим за каквото и да било/.. Естествено Демона не знаеше, че съм прекарал безброй ОИТти  в които съм се упражнявал и превръщал ръцете си в най-различни оръжия, кое от кое по-страховито .. без да мисля го ударих с кълбо от енергия от удара той отскочи назад.. последваха още много удари от моя страна.. интересното беше, че след всеки следващ удар Демона се смаляваше.. накрая стана толко малък, че успя да избяга през някаква цепнатина в салона. Последва моментално връщане в тялото.
« Последна редакция: Февруари 05, 2019, 12:51:50 am от Веско »

Тагове към темата: съзнание алтернативно сънища