Apocryphal Academy

Автор Тема: Здравето!  (Прочетена 3638 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Здравето!
« -: Септември 01, 2017, 10:12:10 am »
http://radostinalassa.blog.bg/technology/2017/08/31/uvi-tova-e-gorchivata-istina-nas-ni-iziajdat-gybi.1564771


Уви,това е горчивата истина -нас ни изяждат гъби.[/size]автор: radostinalassa  Руската лабораторна лекарка Кузмина е открила гъба-слизевик при изследванията на бол-ни,която е нарекла вълча гъба.Тя причинява куп болести,като почти всички автоимунни болести ,аутизма,алергиите и др.По-рано учените не са го открили заради тясната си спе-циализация.Едни са изучавали микоплазмата,други -хламидията,трети -трихомонас.На никой не му е хрумнало,че те са три стадия от развитието на четвърти вид гъба.Слизевикът преминава няколко стадия в развитието си:1.От спората израстват амебки и камщичести.2.Те се сливат в по-големи клетки с по няколко ядра.3.Образува се плодното дърво на слизе-вика с- класическа гъба на краче,която като изсъхва разпръсква спори.И всичко се повтаря отново.Така тези амебки при изследване се определят като уреаплазма,зооспорите с 2 камшичета за трихомонади,другия стадий без камшиче и клетъчна обвивка -на микоплазма.Плодното тяло на слизевика удивително напомня за полипите н носоглътката и в червата,папиломите на кожата,плоскоклетъчният рак и други тумори.Ако имунитетът ни е отслабен,гъбата ,успява да зе развие в нас,разпръсква спори,които се разнасят с кръвта ,прорастват в удобни места и образуват плодни тела.Тази гъба слизевик се нарича липогала.Кузмина смята,че тя причинява папиломи,кисти,полипите и плоскоклетъчният рак.Тя смята,че ракът се образува не от изменени наши клетки,а от елементи на съзряващото плодно тяло на гъбата липогала.Те са преминали стадиите уреоплазма,амебоид,трихомонада,плазмодий,хлами-дия и вече формират злокачествен тумор.Той рядко се образува само на едно място,а намного места.Сега вече учените и докторите имат надеждата,че са намерили главният биоло-гически враг на човешкият род,т.е. универсалният възбудител на човешките болести.Кузмина смята,че слабото място на суперпаразитът са намерили народните лечители,него-вата Ахилесова пета.За гъбите убийци са знаели още средновековните лекари.При аутопсиите ,те намирали в храносмилателния тракт много слуз и плесени у тези,които били лениви,хранели се с много излишества и така развъждат в себе си суперпаразита.Ако човек яде много и не се движи,то не се усвоява цялата храна ,и част от нея загнива в хр.тракт и се покрива със слуз и плесен,расте гъбата,която отделя спори в цялото ни тяло.Древните лекари смятале,че първо гъбата отделя бели плаки и тромби в съдовете,после -сиви,образуват се сиви тумори в ставите и др-органи и накрая черни - това е цвета на аура-та на поразените органи.Важна е ранната диагностика.Напр.80% от плоскоклетъчният рак на белия дроб се причинява от слизевика.Съществуват много методи,с които да се изведе слузта от организма ни и да се предотвратят раковите заболявания.....

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #1 -: Септември 06, 2017, 11:13:33 pm »
06септември 2017г/16ч30мин: Слънцето "поздрави" България с деня на Съединението: Най-мощното изригване от 2006 година насам (~X9.5)!!!

Мощна планетарна геомагнитна буря (Kp=7;G3) се очаква през нощта.

Слънчевата активност през последното денонощие беше много висока.  Активната област  2673 генерира общо 2 големи изригвания от клас X днес около обяд и рано следобяд. Първото от тях с мощностен показател X2.2 достигна максимума си в 12ч10мин българско време. Второто, което може да се причисли съм подкласа на т.нар. "свръхизригвания" е с  показател ~X9.5(по наша предварителна оценка). То достигна максимума си в 15ч00мин.  Това е най-мощното слънчево изригване от декември 2006г насам и поради това и най-мощното от началото на настоящия 24-ти цюрихски петнообразувателен цикъл(SC24) (Началото на слънчевия цикъл SC24 е през м.ноември/декември 2008г). Засега няма някакви данни за съпътстващи двете X-изригвания явления, но това несъмнено ще стане през следващите часове ***. (До края на деня вероятно ще публикуваме и извънреден бюлетин, посветен на двете големи изригвания от клас X.) "Базисното" (т.е. фоново) ниво на слънчевия рентгенов поток за последните часове не може да бъде надеждно определено заради много голямата амплитуда на колебанията, причинени от двете X-изригвания.
-------------------------------------------------------------------
*** Около 14ч30мин българско време е започнало покачване на потокът на слънчевите протони с енергия над 50MеV и над 100MeV). Това са частици, които проникват и в средната и ниската атмосфера на Земята, а в екстремални случаи достигат и до земната повърхност.

http://www.heliotaraxy.com/ - сайт за слънчевата активност.
« Последна редакция: Септември 06, 2017, 11:22:42 pm от Веско »

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Как народната медицина / и алтернативните лекари / са улучили Ахилесовата пета на супергъбата,която ни разболява ?


автор: radostinalassa Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Не само Кузмина счита гъбите за възбудители на болестите на века.Акад.Болотов от Киев също е достигнал до подобен извод - той смята рака за паразитизъм на растителните клетки върху животните и човека.Но растенията имат алкална среда,а животните - кисела.Затова,за да се избавим от паразитите,ние трябва постоянно да подкисляваме своя организъм /той има предвид,че РН на стомашният сок е кисела - около 0.5-1.5 при човека /.И така ще направим тяхното съществуване в нас непоносимо.  Болотов ни съветва колкото можем повече да пием квас,да ядем повече солени и ферментирали туршии,също горчица,силни  подправки.На същото мнение е и Д-р Бутейко,автор на метода на недълбокото дишане,при който се диша повърхностно,при което се натрупва СО2 в кръвта и от въглената киселина като от огън се боят всички паразити и цялата слуз в организма ни се освобождава.По-силен метод е разработил целителят от Симферопол В.В.Тищенко - той дава на болните да пият силна настойка от билката болиголов - бучиниш,не за да ги отрови,а да изведе от тях слизевика направо през кожата..За това се правят с  морковен или сок от цвекло компреси върху болния орган.
          Когато без ухапване от насекомо, ни излиза сърбяща пъпка, с голямо зачервяване около нея това е слизевик. Ефективни са компреси от такива сокове.Кузмина смята ,че при рак с обширни метастази главното е,да не се позволи на слизевикада отделя спори ,за да не се стигне до "черния стадий",а да се борим с него на "белия и сивия4стадий,както са правили арменските лекари в Средновековието.Напр.как лекува ревматоидният артрит В.М.Лисяк - той използва *урс от17 вани с отвари на  целебни треви.Болните след *урса се освобождават от туморите по ставите им.Кузминасмята,че слиземикът е излезнал във водата,понеже там му е по-приятно,отколкото в тялото,където всеки ден го тровят с АБ,кортикостероиди и колхицин.Ако доминират болестите на храносмилателният тракт,то отварите се пият.Фитотерапевтът А.П Семенко изгонва слизевика от синусите с един сеанс.Пие се отвара от картофено дърво паслен,в носа се накапва сок от луковица на циклама,след което носът се промива с настойка от лечебен ранилист.От отровата слизевикът започва да излиза към сладката настойка.Така излизат с корените полипит и даже кистите.Човекът започва силно да киха и плодните тела на гъбата изхвърчат и не трябва никаква операция.Трябва навреме да извеждаме слузта от организма си,това е целта ни.Според Кузмина не трябва да убиваме слизевика,а да го изтоним навън.Ако започнем да воюваме с него,то неизбежно ще загубим войната.При неблагоприятни за него условия /драстично лечение,а не извеждане навън /слизевикът  се превръща в тлъста твърда маса,в която клетките му жи-веят като в летаргичен сън много дълго време с десетилетия без храна и вода. / тази форма се нарича склероций фулиго /.Затова кузмина счита за нецелесъобразно лечението на хла-мидията с тетрациклин и др.,защото се получава склероций.
« Последна редакция: Септември 19, 2018, 09:50:34 pm от bojinkata »

smsi-h

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2018, 10:45:57 am »
Важна статия!

И не ме корете, че не съм я превел.

Поджелудочная железа – ключ жизни

https://www.aum.news/zdorove/5947-marva-oganyan-podzheludochnaya-zheleza-klyuch-zhizni

λ сигурно ще цъфне и върже от кеф, като я прочете.

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #4 -: Декември 04, 2018, 10:07:04 pm »

Солта действа като антибиотик

автор: radostinalassa к

 Не случайно ни препоръчват да ядем по - малко сол.
По този начин вирусите ни разболяват много лесно.
Хлорът в кръвта действа като дезинфектор, убива вирусите ,бактериите и гъбичките, умрелите клетки.
Съдържанието на натриевият хлорид в кръвта трябва да е 0.9 %. Това изследване е премахнато. Когато солта е по - малко се увеличава СУЕ, която говори за възпалителен процес.Когато ядете солена храна, пиете повече вода и това не е вредно за вас.
Ако ходим боси по земята в нас се произвежда оцетен анхидрид. Но ние нямаме време да го правим. Затова трябва да го приемаме в готов вид, като добавка с храната. Това ще ни предпази от образуване на пирогроздена киселина, която дава кристали в клетката и се стига до хиперплазия на клетката и рак.
В. Трум

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #5 -: Декември 13, 2018, 07:09:35 pm »

Човекът, който разсмя смъртта

Автор: zahariada


Човекът, който разсмя смъртта
Нормън Казан
 
I Глава
Анатомия на болестта от гледна точка на пациента
 
В тази книга се разказва за сериозна болест. Много години се боях да пиша за това, защото не исках да вселявам лъжлива надежда. Освен това знаех, че един случай не означава много в сериозните медицински изследвания и често се оценява като „анекдотичен". Обаче моят опит от време на време се споменаваше в масовата преса, включително и в медицинската. Получавах писма, в които ме питат истина ли е, че с помощта на смеха съм се избавил от болест, която едва не ме направи инвалид и която лекарите смятаха за нелечима. Затова реших, че трябва подробно да разкажа за историята на моето заболяване.
През август 1964-а, след като се върнах от задгранична командировка, почувствах леко неразположение. Първо вдигнах температура, после се появиха болки в цялото тяло. Състоянието ми бързо се влоши, а след седмица вече ми беше трудно да си движа врата, да ходя, да мърдам пръсти, да вдигам ръцете си. СУЕ (скоростта на утаяване на еритроцитите) рязко скочи над 80. Изследването на СУЕ е много елементарно, но енай-необходимото при поставяне на диагноза. Работата е там, че скоростта, с която се утаяват еритроцитите (измерена в мм в час), обикновено е пропорционална на възпалителния процес. При обикновена простуда или грип СУЕ се повишава до 30, понякога до 40. Когато стигне до 60-70, това говори за сериозно заболяване. Мен ме хоспитализираха, когато СУЕ достигна 88. След седмица вече беше 115, а това се смята за признак на критично състояние.
В болницата ми правиха и други изследвания, някои от които ми се стори, че са по-скоро за потвърждаване на възможностите на лабораторията, отколкото за проверка на състоянието на пациента. Бях поразен, когато в един и същи ден лаборанти от различни лаборатории, за различни биохимически изследвания ми взеха 4 големи епруветки кръв от вената. Струваше ми се необяснимо и безотговорно това, че клиниката не може да координира правенето на изследванията, така че кръв да се взема веднъж. Дори за здрав човек едва ли ще е полезно, ако му източат толкова кръв. Когато на следващия ден лаборантите дойдоха за нова порция, аз отказах и сложих на вратата на своята стая бележка, че ще давам кръв за изследване само веднъж на три дни и се надявам една епруветка да стигне за всички.
С всеки следващ ден се убеждавах, че болницата не е подходящото място за сериозно болен човек. Поразително беше пренебрегването на основите на хигиената - условия, в които стафилококите и други патогенни микроорганизми могат бързо да се разпространяват. Твърде често (а понякога и безогледно) се използваше рентгенът. Транквилизатори и силни болкоуспокояващи средства се прилагаха неоправдано много - по-скоро за удобство на медицинския персонал, защото така им е по-лесно да се справят с тежко болните. Системата е така организирана, че клиничните процедури са поставени на първо място, а почивката и покоят на пациентите - на последно (въпреки че продължителният сън за всеки болен е не толкова чест подарък и не бива да бъде прекъсван по прищявка на медицинския персонал!). Всичко това и още много други недостатъци на днешната болница заслужават критика.
Но това, което най-много не ми харесваше, беше храненето в болницата. Проблемът не е в това, че менюто е бедно и небалансирано, но ми се струваше абсолютно недопустимо изобилието на рафинирани продукти, включително съдържащи консерванти и вредни оцветители. Бял хляб, приготвен от рафинирано брашно с добавени химически набухватели, се даваше изобилно към всяко хранене. Зеленчуците като правило бяха преварени и поради това практически лишени от хранителната си ценност.
Ако се отказвах от процедури, провеждани в клиниката, лекарят ми не започваше да настоява на всяка цена да ги правя. Много ми провървя, че моят доктор беше човек, който може да се постави на мястото на пациента. Доктор Уилям Хитциг ме подкрепи, когато предприех решителни действия, за да отблъсна натиска на лаборантите, жадуващи моята кръв.
Бяхме приятели от повече от двадесет години и той знаеше за моя интерес към медицината. Често сме обсъждали статии, публикувани в специализираната преса. Той нямаше и намерение да крие от мен каквото и да е що се отнася до болестта ми, предаваше ми мненията на различните специалисти, извикани от него за консултация Те не достигнаха до общо становище. Но едно беше признато от всички: че страдам от колагеноза - болест на съединителната тъкан (към колагенозите спадат всички болести с артритен и ревматичен характер). Колагенът е влакнестото вещество, което свързва клетките. С една дума, аз ставах все по-неподвижен, вече ми беше трудно да помръдна ръцете и краката си, както и да се обърна в леглото. По тялото се появиха възелчета, уплътнения, твърди участъци под кожата - това означаваше, че е поразен целият организъм. В най-тежкия момент от боледуването аз едва-едва отварях уста.
Д-р Хитцинг извика експерти от рехабилитационната клиника на Хауърд Рьск в Ню Йорк. Те потвърдиха и уточниха диагнозата: анкилозиращ спондилоартрит (болестта на Бехтерев). Това означаваше, че съединителната тъкан в гръбнака е започнала да се разрушава.
Попитах доктор Хитциг какви са изгледите за пълно оздравяване. Той откровено ми призна, че един от специалистите му е казал, че имам шанс 1 на 500. Същият отбелязал, че той лично никога не се е сблъсквал със случаи на оздравяване при поражение на практически целия организъм.
Това ме накара сериозно да се замисля. Досега оставях на лекарите да се безпокоят за моето състояние. Но сега трябваше аз да действам. Беше ми абсолютно ясно, че ако искам да съм този един от 500, е най-добре аз самият да предприема нещо, а не да бъда пасивен наблюдател.
Попитах доктор Хитциг какво е предизвикало моето сегашно състояние. Оказа се, че да провокират болестта, могат ред причини като отравяне с тежки метали или усложнения след стрептококова инфекция.
Аз много внимателно направих анализ на всички събития, които непосредствено предшестваха болестта. Бях в командировка в Съветския съюз в качеството си на ръководител на американска делегация по проблемите на културния обмен. Конференцията беше в Ленинград, а след това отидохме в Москва, където имахме допълнителни срещи. Хотелът се намираше в жилищен квартал, а аз живеех в стая на втория етаж. Всяка нощ под прозорците минаваха множество дизелови камиони, тъй като съвсем наблизо имаше строеж. Беше през лятото и прозорците бяха постоянно отворени. Спях лошо през нощта и сутринта дори леко ми се гадеше. В последния ден от пребиваването ми в Москва, вече на летището, попаднах точно подструята изгорели газове от маневриращ реактивен самолет, който излизаше на пистата.
Като си припомних всичко, си помислих: дали това, че съм бил подложен на въздействието на изгорели газове, които съдържат въглеводород, не е причината, предизвикала болестта? Ако е така, то лекарите са прави, като предполагат отравяне с тежки метали. Само че в тази прекрасна теория имаше едно слабо място. В командировката ме придружаваше съпругата ми и тя беше здрава. Нима беше възможно изгорелите газове да са подействали само на мен?
Когато анализирах всичко още веднъж, реших, че най-вероятно има две обяснения. Едното е свързано с повишена чувствителност. Другото - че съм бил в състояние на адреналиново изтощение и на организма ми просто не са му достигнали сили да се справи с отравянето, докато имунната система на съпругата ми е функционирала нормално. Дали недостигът на адреналин е изиграл своята роля за заболяването?
Аз внимателно прехвърлих в главата си всички събития, предшестващи болестта. В Москва и Ленинград имах много срещи извън тези, които бяха планирани. Ежедневно имаше заседания. До късно оставах над документите - работата на председател на комисията изискваше напрегнато внимание. Последната вечер в Москва беше особено тежка, най-вече за мен. Шефът на съветската делегация даваше прием в наша чест на вилата си - на 35-40 км от града. Помолиха ме да отида час по-рано, за да разкажа на съветските делегати за американците, които ще присъстват на вечерята. Руснаците много искаха да направят всичко по най-добрия начин, за да се чувстваме като у дома си и смятаха, че моята информация ще им помогне да проявят максимално любезност към гостите.
Предупредиха ме, че колата ще ме вземе от хотела в 15,30. Имахме напълно достатъчно време, за да стигнем до вилата, тъй като руските колеги щяха да се съберат към пет, а членовете на американската делегация трябваше да пристигнат към 18 часа.
Само че точно в 18 часа стана ясно, че се намирам далеч извън града и пътувам в напълно различно направление. Шофьорът бил разбрал неправилно къде да кара и в резултат се бяхме оказали на 80 мили (130 км) от нужното място. Трябваше да се връщаме обратно през Москва. Човекът зад волана беше обучен да кара внимателно и нямаше намерение да наваксва изгубеното време. През целия път си мечтаех да е от тези, които искат да докажат, че автомобилните състезания, както и бейзболът са се родили в Русия. Но уви... Стигнахме до вилата едва към 21 часа. Домакинята беше отчаяна. Супата беше претопляна 10 пъти. Аз бях изстискан като лимон. А на следващия ден - дълъг полет обратно за Щатите. Самолетът беше пълен. Когато се приземихме в Ню Йорк, минахме през претоварената митница и стигнахме до Кънектикът, вече ме болеше цялото тяло. След седмица ме приеха в болница. Като направих анализ на всичко, което преживях в чужбина, разбрах, че вероятно съм намерил верния път в търсене на причината за заболяването. Все повече се убеждавах, че изгорелите газове са оказали влияние върху мен, но не и върху жена ми, защото аз съм бил преуморен, бил съм в адреналиново изтощение, което понижава съпротивителните сили на организма.
Да предположим, че хипотезата ми е правилна. Тогава е нужно да се направи така, че надбъбречните жлези да започнат отново да функционират нормално и да се възстанови това, което Уолтър Кенън е нарекъл хомеостаза.
Аз знаех: за да се бори с артрита (а и с всяка друга болест!), особено в тежка форма, ендокринната система и най-вече надбъбречните жлези трябва да работят на пълна мощност. В едно медицинско списание прочетох, че при жените по време на бременност намаляват проявите на артрит или други ревматоидни симптоми, защото в този период жлезите с вътрешна секреция са 100% активни.
Как да направя така, че надбъбречните жлези и цялата ендокринна система да започнат да функционират нормално? Спомних си, че преди повече от 10 години четох класическата работа на Ханс Селие „Стресът на живота". Селие доказал, че адреналиновото изтощение може да бъде предизвикано от емоционално напрежение, каквито са раздразнението или потисканият гняв. Той детайлно анализирал негативното влияние на отрицателните емоции върху биохимичните процеси в организма.
Зададох си въпроса: как влияят положителните емоции? Ако отрицателните предизвикват нежелателни изменения в организма, не могат ли положителните емоции да въздействат благоприятно на биохимичните процеси? Не може ли любовта, надеждата, вярата, смехът и волята за живот да станат най-доброто лекарство? Или такива промени са възможни само към влошаване?
Ясно е, че да накараш да „работят" положителните емоции съвсем не е толкова просто, като да натиснеш копчето на лампата. Но разумен контрол над тях би могъл да даде благотворен физически ефект. Понякога е достатъчно просто да замениш тревогата с вяра в живота.
В главата ми започна да се оформя план, измислях къде да търся целителните положителни емоции и ми се прииска да обсъдя това с моя лекар. Видно беше, че за да се проведе моят експеримент, са нужни минимум две условия. Първо - ако лекарствата, които приемах, са макар и минимално токсични, планът ми няма да се осъществи. Второ - знаех, че трябва да си потърся друго място, за да се лекувам, където бих могъл да изпитвам положителни емоции и да гледам оптимистично на живота. В болницата това беше невъзможно.
Хайде по-подробно да разгледаме всяко от тези условия.
Първо - лекарствата. Акцентът се слага върху болкоуспокояващите - аспирин, бутадион, кодеин, колхицин, а също и приспивателни. Аспиринът и бутадионът се прилагаха като противовъзпалителни и приемът им се смяташе за терапевтично оправдан. Но аз не знаех дали не са токсични. Стана ясно, че имам повишена чувствителност на практика към всички лекарства, които са ми били давани. В болницата са ми били назначени максимални дози: 26 таблетки аспирин и 12 таблетки бутадион на ден. Удивително ли е, че имах усещането как денонощно ме гризат милиони червени мравки? Беше неразумно да очаквам положителни изменения в организма, докато го тровят с лекарства.
Един от колегите ми изчете съответните материали в медицинските списания и изясни, че лекарства като аспирин и бутадион са тежко бреме за надбъбречните жлези. Стана ясно и че бутадионът е един от най-силно действащите съвременни препарати. Приемането му може да доведе до поява на кръв в изпражненията, да предизвика непоносими сърбежи и безсъние, действа зле и на костния мозък.
Аспиринът, разбира се, има по-добра репутация, най-вече сред широката публика. Разпространено е мнението, че е почти безвреден. Когато обаче се задълбочих в публикациите в специализираната литература, открих, че аспиринът е доста силно лекарство, което трябва да се използва много внимателно.
Това, че може да бъде купен в неограничени количества без рецепта и без лекарски контрол, е абсолютно неправилно. Дори незначителна доза аспирин може да предизвика вътрешен кръвоизлив.Статиите в медицинските издания свидетелстват, че веществата, които влизат в състава на аспирина и бутадиона, нарушават процеса на съсирване на кръвта.
Тези мисли бяха плашещи. Нима аспиринът, дълги години смятан за универсално лекарство, всъщност е вреден?
Историята на медицината изобилства от примери, когато определени лекарства или методи за лечение са били популярни продължително време. След това е ставало ясно, че са повече вредни, отколкото полезни. Например векове наред лекарите са вярвали, че кръвопускането е много важно за бързото оздравяване практически от всяка болест А в средата на XIX век установили, че то само отслабва пациента. Голямата кръвозагуба като резултат от подобно лечение е ускорила смъртта на Джордж Вашингтон.
Разбрах следното: фактът че живеем във втората половина на XX век, съвсем не е гаранция, че медикаментите и методите за лечение са безопасни. За щастие човешкият организъм е толкова издръжлив, че е успял да понесе всички видове лекарства, предписвани някога от лекарите - от къпане в ледени води до конски фъшкии.
Да предположим, че престана да приемам аспирин и бутадион. Какво тогава да правя с болката? Всички кости, особено гръбнакът и ставите, ме боляха така, сякаш ме е газил камион. Знаех, че на болката може да се влияе чрез отношението към нея. Болшинството хора изпадат в паника при най-малката болка. От всички страни ги атакуват реклами за различни болкоуспокояващи: едва-едва някъде ги заболи или прободе, и те веднага гълтат някое модно лекарство. Ние нищо не знаем за болката и затова рядко сме способни да се справим с нея. Тя е сигнал, че в организма нещо не е наред. Този сигнал отива в мозъка и възниква ответна реакция. Пациентите, страдащи от проказа (в съвременната терминология - лепра), се молят да им бъде дадено усещането за болка. Какво прави проказата толкова ужасна? Именно това, че няма никакво усещане за болка, даже когато са травмирани крайниците. Човек губи пръстите на краката и ръцете си, защото неговият мозък не получава никакви предупреждаващи сигнали.
Бях готов да търпя болката, само за да знам, че състоянието ми се подобрява и организмът е способен да предотврати по-нататъшното разрушение на съединителната тъкан.
Още един проблем, пред който бях изправен - силен възпалителен процес. Ако спра приема на аспирин, как да се справя с последствията? Знаех за това как аскорбиновата киселина (витамин С) подпомага борбата с куп болести - от бронхит до сърдечни заболявания. Ще ми помогне ли да се справя с възпалителния процес? Влияе ли витамин С непосредствено на възпалението, или служи като пусков механизъм за ендокринната система, в частност - да активизира надбъбречните жлези? Търсех отговор на въпроса: наистина ли аскорбиновата киселина играе важна роля за „подхранването" на надбъбречните жлези?
Бях чел, че витамин С способства за окислението (т.е. насищането с кислород) на кръвта. При разрушаването на колагена се забелязва недостатъчно или забавено окисление - дали това не е аргумент в полза на аскорбиновата киселина? А и според някои данни от медицински изследвания хората, страдащи от колагенови болести, изпитват недостиг на витамин С. Дали това не означава, че организмът използва повече витамин С в борбата с разрушаването на колагена?
Поисках да споделя своите мисли с доктор Хитциг Той внимателно изслуша както разсъжденията ми по повод причините за болестта, така и непрофесионалните идеи по плана за бъдещи действия, чието осъществяване би ми дало шанс да преодолея всички препятствия по пътя към оздравяването.
Доктор Хитциг оцени високо моята воля за живот. По негово мнение е изключително важно човек да не спира да вярва в успеха и да се надява да оздравее. Той одобри идеята за нашето равноправно сътрудничество.
Веднага, още преди да напусна болницата, започнахме осъществяването на нашия план. Първата задача пред нас беше използване на позитивните емоции за активизиране на биохимичните реакции в организма.Да се надявам, да обичам и да вярвам - удаваше ми се достатъчно лесно, но що се отнася до смеха... Когато лежиш неподвижно, прикован към леглото, и всяка костица, всяка ставичка е източник на болка и страдание - в това определено няма нищо смешно.
Разработих цялата програма и смятах, че е по-добре да започна от комедийни филми. Алън Фант, режисьор на хумористични телевизионни програми, ми изпрати няколко филма и кинопроектор. Медицинската сестра получи инструкции как да пуска филмите. Дори успяхме да намерим няколко стари записа на братя Маркс. Пуснахме щорите и включихме проектора.
Сработи! Аз с радост установих, че десет минути неудържим до колики смях подействаха анестезиращо и това ми позволяваше да поспя два часа без болка. Когато болкоуспокояващият ефект на смеха отмина, отново пуснахме проектора. Понякога медицинската сестра ми четеше хумористични разкази.
Доколко научнообоснована беше моята теория, че смехът, както и всички положителни емоции, повлиява биохимичните процеси в положителна посока? Ако смехът наистина притежава целебно действие, то може да се направи извод (най-малкото на теория), че той ще усили способността на организма да се бори с възпалението. Затова правехме измерване на СУЕ непосредствено преди „сеанс" със смях и няколко часа след него. Всеки път показателят намаляваше минимум с пет единици. Сам по себе си този спад беше несъществен, но важното бе, че СУЕ продължаваше неотклонно да пада. Бях окрилен: древната теория, че смехът е най-доброто лекарство", имаше реална физиологична база. Имаше обаче един отрицателен ефект от моето увлечение по смеха - пречех на другите пациенти. Но скоро ми наеха стая в хотел, където се преместих.
Там с удоволствие открих първото неочаквано предимство: стаята в хотела струваше два пъти по-евтино от престоя в болницата. Останалите позитиви са неизброими. Никой не ме будеше, за да ме накара да си взема душ, да се нахраня, да си изпия лекарствата, да ми смени чаршафите, да ми вземе кръв за изследване или да ме прегледа. Наслаждавах се на безметежност и спокойствие и бях уверен, че дори само това ще способства за общото подобрение на състоянието ми.
А какво място в програмата по моето оздравяване заемаше аскорбиновата киселина? Доктор Хитциг не възразяваше, въпреки че ми разказа за сериозните последствия, описани в научни статии. Той ме предупреди, че при прием на големи дози аскорбинова киселина може да се наруши работата на бъбреците. Но в този момент последното нещо, за което се безпокоях, бяха бъбреците - струваше ми се, че ако трябва да сравня болни бъбреци с пълна неподвижност то рискът си струва. Научих от доктор Хитциг всичко за известните му опити с големи дози витамин С. Той потвърди, че в клиниката е имало случаи, когато пациенти са получавали до 3 грама мускулно.
В тази връзка възникнаха въпроси. Непосредственото въвеждане на аскорбиновата киселина в кръвотока (чрез вътрешновенозно вливане) може да осигури по-ефективно усвояване на витамина, но дали организмът ще може да издържи вливане на голяма доза витамин С? Знаех, че се усвоява само определено количество от аскорбиновата киселина, останалото се извежда с урината (отново си припомням думите на Кенон за „мъдростта" на тялото).
Ограничено ли е усвояването на аскорбиновата киселина с времеви рамки? Колкото повече размишлявах върху това, толкова повече се убеждавах, че отговорът е положителен. А ако, помислих си, витаминът се въвежда със система така би могло (чрез увеличаване на времето за въвеждане значително да се увеличи дозата. Реших да започна с 10 грама за денонощие и постепенно да повиша до 25 грама.
Доктор Хитциг беше втрещен, като чу за 25 грама Това количество няколко пъти превишаваше всички регистрирани до този момент дози. Той ми напомни за възможното отрицателно влияние не само върху бъбреците, но и на вените на ръцете. Нещо повече, той не разполагаше с данни, които да потвърждават, че организмът дори за 4 часа е в състояние да се „разпореди" с огромната доза аскорбинова киселина по начин, различен от отделяне на излишъка с урината.
Но аз смятах, че си струва риска - дори и няколко вени да престанат да функционират, аз ще успея да се справя с невидимия враг, който разяжда съединителната ми тъкан, а това е много по-важно. За да се убедим, че съм на прав път, направихме изследване на СУЕ преди първата система с 10 грама аскорбинова киселина и след 4 часа пуснахме второ изследване. СУЕ падна с цели 9 единици. Бях на седмото небе от щастие!Аскорбиновата киселина действаше положително. Също както и смехът. Мощният комбиниран удар атакуваше отровата, която разрушаваше съединителната тъкан. Температурата се понижи, пулсът вече не блъскаше като бесен.
Постепенно увеличавахме дозата. На втория ден въведохме чрез системата 12,5 грама аскорбинова киселина, на третия - 15 грама, и постепенно, в края на седмицата достигнахме количеството от 25 грама. Същевременно „смехопрограмата" се прилагаше с пълна сила. Аз престанах да приемам лекарства и приспивателни. Върнах си съня - благотворен, естествен сън без болка! Спях безметежно, като бебе, а на осмия ден можех без болка да си движа палците. Показанията на СУЕ продължаваха да падат. Не вярвах на очите си: удебеляванията и възлите на шията и на горната страна на дланите сякаш започваха да намаляват - вече не се съмнявах, че ще постигна целта си и ще си върна здравето. Можех да се движа - не е възможно да се опише колко прекрасно е това усещане!
Не се опитвам да кажа, че всичките ми болки изчезнаха за миг. Още месеци наред не можех да си вдигна ръката, за да си взема книга от горния рафт. Пръстите ми се движеха по клавишите на органа не толкова ловко, колкото ми се искаше. Вратът ми едва се завърташе, колената ми понякога трепереха и краката ми се подкосяваха, налагаше ми се периодично да нося специален корсет. И все пак се възстанових достатъчно, за да се върна към работата си. Дори само това беше чудо за мен.
Дали оздравях напълно? Година след година подвижността се увеличаваше. Болките като цяло изчезнаха, останаха само неприятните усещания в коленете и в едното рамо. Металният корсет беше захвърлен като ненужен. Нямаше ги вече мъчителните пристъпи на болка в китките, когато посрещах с ракетата тенис топката или когато играех голф. Вече можех да яздя кон, без да се страхувам, че ще падна, и да държа кинокамера здраво в ръцете си. Мечтата ми се осъществи - отново свирех токата и фуга в ре минор на Бах, макар че сега ръцете ми бяха не толкова послушни като преди. Вратът ми отново се завърташе на всички страни въпреки прогнозата на специалистите, че процесът е необратим и ще ми се наложи да се примиря с това, че шията ми ще е слабо подвижна.
Едва седем години след болестта получих научно потвърждение за вредата от аспирина при лечението на колагенози. В едно списание бяха публикувани резултати от изследвания, които показваха, че аспиринът може да възпрепятства задържането на витамин С в организма. Подчертаваше се, че пациенти, които страдат от ревматоиден артрит, трябва да приемат допълнителни дози витамин С,тъй като изследванията са установили ниско съдържание в кръвта им. Затова не е удивително, че моят организъм беше успял да усвои големи дози аскорбинова киселина без усложнения в бъбреците или други органи.
До какви изводи стигнах?
Първо: желанието за живот не е теоретична абстракция, а физиологична реалност волята на пациента е способна да го изцели.
Второ: на мен невероятно ми провървя, че моят лекар - доктор Хитциг, смяташе за своя главна задача да поддържа вярата на болния в оздравяването и да му помогне да мобилизира всички естествени ресурси - физически и психически, за борба с болестта. Доктор Хитциг не се възползва от мощния, често опасен арсенал от силно действащи лекарства, с който разполага съвременният лекар, когато се убеди, че неговият пациент е готов да търси други пътища за лечение. Той се оказа мъдър доктор и смяташе (въпреки че не съм съвсем уверен в това), че главното условие за моето оздравяване е това, че аз сам се включих в борбата с болестта.
Често ме питат как съм се отнесъл към „присъдата" на специалистите, които твърдяха, че болестта ми е прогресираща и неизлечима.
Отговорът е прост Аз не се поддадох на страха, отчаянието и паниката, съпровождащи болестите, които не дават (както ни се струва) шансове за излекуване. Няма да се правя, че не съм разбирал сериозността на положението или че винаги съм бил във весело настроение и ми е било леко на сърцето. Ако лежиш неподвижно, като не можеш да помръднеш дори пръст, то, искаш или не, се замисляш над заключението на лекарите. Но дълбоко в душата си аз знаех, че имам шанс и бях уверен, че ще наклоня везните в своя полза.
Адам Смит в своята книга „Силата на разума" разказва как той, обсъждайки моето оздравяване със свои приятели лекари, ги е молил да му обяснят защо смехът и аскорбиновата киселина са победили болестта. В отговор те му казали, че нито смехът, нито аскорбиновата киселина имат отношение и че вероятно съм щял да оздравея дори и нищо да не правя. Може и да е така, но когато лежах неподвижно, мнението на специалистите съвсем не беше такова.
Съгласно обяснението на някои лекари, върху мен вероятно благотворно е подействал ефектът плацебо. Тази хипотеза никак не ме смущава.
Много корифеи на медицината са предполагали, че цялата история на лекарствата е по-скоро история на ефекта плацебо, отколкото на препарати, които действително притежават фармакологична активност Например кръвопускането с помощта на пиявици (само през 1827 година, след като изчерпва собствените си запаси, Франция внася 33 милиона пиявици), прахчетата за повръщане, препаратите от рог на носорог, коренът от мандрагора или прахчето от мумии - всички те в своето си време са се смятали за специфични лекарства и активно са се използвали в практиката. Но съвременната медицинска наука доказва, че каквито и да са били методите на лечение, тяхното действие най-вероятно се дължи на ефекта плацебо.
Доскоро медицинската литература сравнително рядко се занимаваше с този феномен. Но през последните години интересът към него се повиши. Така научните изследвания в Калифорнийския университет (Лос Анджелис) съставляват цял том статии за плацебото. Голямо впечатление ми направи доклад, в който се споменаваше за изследване на Томас Чалмерс от медицинския център „Маунт Синай". В две групи той проверявал може ли да се използва аскорбиновата киселина като средство за профилактика на простуда. В групата, която получавала плацебо, но хората си мислели, че това е аскорбинова киселина, се отбелязвало по-малко количество простудни заболявания, отколкото в другата, която действително пиела аскорбинова киселина, но било казано, че получава плацебо.
Затиснат в менгемето на болестта, аз бях абсолютно уверен, че венозните вливания на аскорбинова киселина ще ми подействат благотворно - така и стана. Напълно е възможно това лечение, както и всичко останало, което предприемах, да се основава на ефекта плацебо. Тук пред нас се откриват огромни възможности. „Чудотворните" изцеления, с каквито изобилстват религиозните учения, говорят за способността на човека активно да противодейства на болестта.Много е лесно, разбира се, да се опреш само на тези възможности - в този случай мощното здание на съвременната медицина може да бъде заменено от колибката на африкански шаман. Но си струва да се замислим над думите на Уилям Ривърс: „Характерната черта на съвременната медицина се състои в това, че психологическите фактори вече не са нещо случайно, те самите се превръщат в предмет на изследване, като по този начин създават условия за развитие на система от психотерапевтични методики".
Според мен най-същественото сабиохимичните процеси, предизвикани от волята за живот.

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #6 -: Декември 20, 2018, 06:25:44 pm »
http://zahariada.blog.bg/history/2018/12/20/prystenyt-ot-atlantida-kato-lecheben-faktor.1639310
ПРЪСТЕНЪТ ОТ АТЛАНТИДА КАТО ЛЕЧЕБЕН ФАКТОР

Автор: zahariada


 В началото на миналия век великия радиестезист Луи Тюрен е казал: „Вървейки право пред себе си, воден от сигурен детектор, аз проникнах в неизследван още кът на възвишени природни закони. Аз можах да имам радостта да почувствам хармонията на големия симфоничен концерт на вълните, толкова прекрасно подреден, щото останах обаян и учуден.”Наука за вълните. От много столетия и във всички страни, хората са си служили с багети и махала, за да намират подземни води, метали, заровени тела и др. Примитивните уреди, употребявани от практици, наивни и простички хора, почти не са претърпели някакви промени чак до четирийсетте години на двайсети век. „Науката за вълните” спеше занемарена под закачките и подигравките на хората и още по-лошо - в почти пълна забрава. Малцина по-куражлии пионери са работили в мълчание и без връзка помежду си. При все това, всеки по инстинкт чувства, че сме заобиколени от вълни, че всички тела и ние самите излъчваме такива. Но как да ги почувствуваме, да ги проследим, да ги начертаем, да проучим посоката и характера им? Как да ги опитомим и да ги възпроизвеждаме по желание? Само в този случай ще можем да видим дали има физически закони, които да класифицират тези вълни. Обобщавайки   огромно количество  експериментални данни той е поставил на научна основа древния опит на много поколения радиестезисти. След като   формулира основните понятия на новата наука той конструира уникален уред, който е можел да се настройва на 10 вида вълни. С този уникален вълномер Луи Тюрен е направил изследвания в много области на живота. И тук великият Луи Тюрен с гордост описва как най после имат нов, по-сложен и по-точен уред, който са патентовали с голяма гордост в тази област. Този му уред е имал възможност да се настройва на 10 вида вълни (позиции). И с тези 10 позиции той е направил милиони изследвания в много области на живота. С това си постижение Луи Тюрен прави качествен скок в науката радиестезия. Всички, които се занимаваме с тази наука, знаем колко велик е този човек. С право го наричаме „баща на радиестезията”, въпреки че и преди него са работили с махало и багети.
Основните понятия, които постулира Луи Тюрен са следните [2]:
Основна постоянна вълна е онази, която произлиза от удари върху етера, с равномерна честота,  като резултат на механично, електрическо, магнитно, атомно или друго бомбардиране. Тези вълни, подобно на радиовълните, са носещи.
Вторична постоянна вълна. - постоянни вълни, които при известни условия се определят от основните, перпендикулярно на тях или на сноп.
Статични вълни /носещи вълни/ - това са вълни, излъчвани от по-голямата част от телата, които се нуждаят от носеща вълна, за да се проявят и които детекторите могат да откриват.
Детектор на вълни е всеки апарат, багета или махало, които позволяват да се открие наличието на каква да е вълна.
Спектър – трасе на вълнообразен процес, който детекторите могат да проследяват.
Благодарение на детекторите можем да трасираме спектрите на постоянните и носещите вълни.
Свидетел - Статичната вълна на всяко тяло, поставено на място с известна постоянна магнитна вълна или в ръката на оператора, интерферира с вълните на оператора, като изменя вълновата система на оператора. Това му позволява да приема магнитната индукция на всяка подобна вълна.
Третият принцип на Херметизма гласи: „Нищо не е в покой: всичко се движи, всичко трепти”. Според Луи Тюрен „Когато едно тяло е способно да изпитва трептения с даден период, то може да влезе в резонанс, като го подлагаме на повторяеми възбуждания, имащи същия период, или периоди, кратни на него”. Законът за подобието, следователно не е нищо друго, освен израз на закона за резонанса. ”Всяко еднородно материално тяло има собствена честота на механично трептене f (брой трептения за една секунда). Това е честотата, на която тялото най-лесно се разтрептява, трепти с най-голяма амплитуда и най-продължително. Тя зависи от размерите, формата и плътността му. Ако в съседство (или при контакт) друго тяло трепти с тази честота, първото също ще започне да трепти. Например при изсвирването на  една нота на цигулка близо до отворено пиано, съответната струна на пианото ще затрепти. Казваме, че двете струни (на цигулката и на пианото) са влезли в резонанс.”
Исак Нютон е казал: ”Виждам по-далече, защото съм стъпил на раменете на великани”. Всяка наука се развива на базата на натрупаното знание от поколения, работили преди днешния изследовател. В продължение на повече от двадесет години провеждах систематизирани изследвания на вълните, описани от Тюрен. Наложи се да конструирам множество детектори, подобни и коренно различни от тези на Тюрен. В момента работя с над 150 вида вълни (позиции на уреда). През споменатия период водих дневници на наблюденията и измерванията си. Благодарение на селективността на уреда и  желанието за изследване, можах  да се навляза в неизследвани до сега ниши.
Освен всичко известно до тук по темата за резонанса има и други закони, трептения и вълни, които могат да бъдат регистрирани с новия вариант на уред за измерване на енергията (УЗЕ ). Уредът е  конструиран преди десетина години и на фигура 1 е показан общият му вид.   Уреда, които е конструиран (УЗЕ) и изследванията които са направени, се е стигнало до изключителни резултати по отношение на енергийната система на човека. Дълги години този уред се  демонстрира по семинари и  конференции възможностите му не остават и капка съмнение за показаните данни.

 
Фиг.1
 
От древността се знае, че „Формите на предметите въздействуват на живите същества по определен начин”. Това твърдение бе подложено на проверка с конструирания уред – УЗЕ. Проведоха се достатъчен брой експерименти, доказващи, че от голямо значение за излъчваната енергия от даден обект е неговата форма и размер. На базата на тези експерименти се създаде и методика за точното определяне на вида въздействие от голям набор от различни форми. При тези изследвания непрекъснато уредът се усъвършенствуваше и точността му се повишаваше. Така разполагайки с детектор е методика и при наличието на изследователски дух на  експериментатора му остава само да подбере достатъчно предизвикателни обекти за изследване. Съвременната наука е достатъчно напреднала в цивилизационното опознаване на света, че вече са забравени естествени за древните учени характеристики на природата. В настоящото изследване бе поставена задачата да се  изследва формотворчеството на древните учени.
 През 1860г. в Долината на царете от маркиз Пиер д”Агрейн (египтолог).  по време на разкопките в „Долината на Кралете”  открива уникален древен пръстен, който получава името „Пръстенът от Атлантида”. Пръстенът представлява  обръч в който са гравирани серия от геометрични форми,  показани на фигура 2. Това са както следва: 2 триъгълни пирамиди, 6 малки и 3 големи правоъгълника. Изработен е преди повече от 4000 години от каменоделец, получил информацията по телекенетичен път по времето на фараон Заменете. Открит е в гробницата на Джуна, върховен жрец. По късно пръстенът е поверен на Хауърд Картер, който го притежава до смъртта си 1939г.

 
Фиг. 2
 
През 1922г. той и лорд Карнарвон участвали в разкопки. На 25 ноември същата година те попаднали на запечатана гробница, на чиято врата бил инкрустиран надписът: “ Крилете на смъртта ще докоснат този, които някога наруши вечния покой на фараона”. Те игнорирали това предупреждение и двамата влезли в гробницата на Тут Анк Амон, син на слънцето и господар на двата свята. Те направили едно от най-великите археологически открития в модерния свят. Стените били покрити с очарователни фрески. Открили ковчег от един тон масивно злато; царски трон, покрит със злато; скулптури и несметни богатства.   Малко след това лорд Карнарвон започнал да получава халюцинации. Състоянието му бързо се влошило и той умрял, крещейки името Тут Анк Амон. Всичките 18 човека, свързани с откритието до няколко месеца намерили смъртта си. Но това не е всичко: Към жертвите на фараона трябва да се прибавят и други смъртни случаи. Няколко души са умрели след като за специална експозиция на находките от гробницата са правили манипулации с предмети, използвани приживе от Тут Анк Амон. Единственият оцелял – Хауърд Картър, копае от началото до края, прави пълна инвентаризация на съкровищата и е бил първият, който влязъл в гробницата да види мумията. За сметка на жертвите на находката, той отнесъл цялата световна слава. Х. Картър умира 17 години по-късно на възраст 66 г. (през1939 г.). През тези 17 години винаги, когато го питали как е оцелял от проклятието, той отговарял: „Имам амулет, за да ме пази”, но не казвал нищо повече. Едва през 1940г., година след неговата смърт, при разглеждането на личните му вещи, бил намерен документ в който се споменава кой е амулета – Пръстенът от Атлантида..
Намерен при разкопките около пирамидите в Луксор  този пръстен е истинско чудо на микро вибрационната физика и няма нищо общо с религиозните култове или разни магии. Върху него има релефни геометрични фигури разположени в строго определен геометричен порядък, който създава с вибрациите си специфична бариера предпазваща всеки които носи този пръстен. С него той става недосегаем. Бариерата задържа и неутрализира всички зли сили, които могат да застрашат човека. Пръстена излъчва вълни, които влияят на вибрационната атмосфера около този, който го носи. Така се повишава издръжливостта на човека  към опасностите независимо дали те са от геофизическо или магическо естество.  Такъв човек не може да стане жертва на пътно транспортно произшествие, нападение от физически или астрални същества, нещастни случаи, дори и да иска да се самоубие по някакъв подобен начин. Пръстена въздейства и върху психиката на този които го носи и го лишава от подобни мисли, които могат да бъдат пагубни за здравето и живота, повишава интуицията, ясновидските и телепатични способности, лекува и възстановява нарушените функции на различните органи, възстановява и подкрепя имунната система, но не може да предпазва от болести от органичен характер.
Пръстенът съдържа също така и кодове за разрешаването на трудни проблеми. Носен на лявата ръка, пръстенът защитава срещу окултни сили, а по време на сън или медитация, засилва психическите комуникации. Поставянето му на лявата ръка обикновено води до подобряване на общото благосъстояние и личната сила.
Носенето му на дясната ръка, ще филтрира и концентрира вибрациите, които придават сила на убеждението и помагат в преговори от всякакъв вид. Изобщо практиката доказва, че най-добри резултати при разрешаването на тежки проблеми се постигат, когато пръстенът се слага дясната ръка.
Когато пръстена се носи на :
Палец – Глава и костна система
Показалец – Дихателна и нервна система и виталност-екшън
Среден – Всички телесни функции и храносмилателна система
Безименен – Пикочно-полова система
Кутре – Сърце и кръвообръщение
Носенето  плочка на гърдите, която е направил автора  на семейството си покрива всички тези показатели за пръстите
Такава конфигурация на елементи е намерена и в племето на апахите. Някои автори го назовават като „Знакът на племето апахи”, или „ЗНАКА НА ЗДРАВЕТО”. Използва се  против проклятия, магия и други отрицателни енергийни агресии.
Всички изброени по-горе въздействия, са достигнали до нас на базата на опита на много изследователи. На пръв поглед не може да съществува такова универсално въздействие само на „един пръстен”. Но ефектите на пръстена са факт, който тепърва ще се решава от официалната физика и биология. За сега само радиестезията дава надеждни обяснения на въздействието на пръстена. Според радиестезичните изследвания когато две вълни имат хармонични честоти се получава  резонансен ефект, който променя реда в структурата на молекулите, което от своя страна води до лечебен ефект на тялото. Но това е само началото...
Чрез детектора УЗЕ се регистрираха трептенията на Голямата пирамида в Гиза. Със същите позиции на УЗЕ се установи, че и Мегалитът, ”Богинята Майка” около с. Бузовград (южно от гр. Казанлък) вибрира със същата честота има еднакво вълново измерение като това на Голямата пирамида. Учудващото откритие бе, че и  ПРЪСТЕНА ОТ АТЛАНТИДА има същите показатели като ПИРАМИДАТА В ГИЗА и „БОГИНЯТА МАЙКА”. Вълните, които „произвеждаха” тези съоръжения бяха от „ЖИВИТЕ” вълни. Наречени саи живи, защото  тези вълни с които се регистрират живите същества бяха същите вълни, които произвеждаха и тези съоръжения.
Поради невъзможността да се експериментира с Голямата Пирамида или с Мегалита се наложи да се построят няколко уголемени макета на конфигурацията на Пръстена. Един макет на този пръстен с размери десет метра може да генерира енергия по мощност равна на енергията генерирана от пирамидата в Гиза. След като тези макети бяха изготвени измерванията показаха, че те са в резонанс с Пирамидата в Ги за и Мегалита в Бузовград. При направените изследвания , вместо обикновени триъгълници бяха поставени триъгълни пирамиди, ЕФЕКТА НА ФОРМАТА се увеличил многократно. В последствие бе формулирано и понятието „Резонансна стена”. Стена, която се образува между два от изградените макети. Оказа се, че това образование е с невероятни размери в пространството. Границите му започват някъде дълбоко под земята и достигат височини съизмерими с тези на йоносферата. Предстоеше изследване на въздействието на тази Стена върху живите организми.
Съвременната биология все по-често започва да борави с понятието енергийни центрове в човешкото тяло [1]. За сега не се декларира ясно, това което е известно от древността. А древният лекар е знаел, че в и около човешкото тяло има няколко (според някой 7 а според други 9 и повече) енергийни центрове [3]. С тези енергийни центрове човекът си е знаел е как да въздействува на тези центрове за да лекува и хармонизира всички живи същества. Тези центрове са наречени „чакри”. На фигура 3 е показана една такава схема на разположение на чакрите.   С такава енергийна система на човека ние постоянно сме във връзка с Космоса и тънкия свят.
  С  УЗЕ може да се замерва енергийната система на човека до параметри такива, каквито се виждат на схемата. Чрез уредът е възможно да се регистрират размерите на така наречената „аура” – енергийното поле на човека, свързано със системата от чакри. Известният израз от библията че: „Каквото е горе – това е и долу” ярко е изразен в тази схема (аура). Човека с енергийната си система представлява „такава антена”. Според изследванията ако с такава система сме „потопени” в такава силно положителна енергия, имаща връзка с Космоса ще се чувстваме и живеем наистина по човешки и подобни на НЕГО.

 
Фиг. 3
 
Проведен бе следният експеримент. Измерен бе размера на аурата на под опитния човек. След това този човек премина през Резонансната стена, образувана от два макета на Пръстена. Резултатът надхвърли и най- дръзките  очаквания. Оказа се размерът на аурата се повишава многократно, тя се изчиства и се отварят чакрите. Това означава, че има уникален ефект за човешкото здраве. А ако човек бъде по- дълго време в тази стена   и извършва някакви физически действия, аурата му, измерена с УЗЕ, значително се увеличава.
На базата на описаните по-горе експерименти възникна и се реализира уникална идея за мега въздействие върху големи територии.  Авторът е разработил система от  няколко уголемени макета, които генерират енергия  идентична на тази от пирамидата в Гиза и мегалита „Богинята Майка” край Казанлък, (с. Бузовград). Поставени по определена   схема, ориентирани в хармония с земните силови линии, тези макети могат да превърнат дадено селище, местност, град, държава в идеално място за живеене. Такива места са защитени от сериозни  природни катаклизми, и с много позитивизъм в междучовешките отношения. Реколтата на плодове и зеленчуци може значително да подобри своите параметри, както в количествен план, така и в качествено и екологично отношение.
Тъй като един макет на този пръстен с размери десет метра може да генерира енергия по мощност равна на енергията генерирана от пирамидата в Гиза авторът е разработил система за построяването на шест (6) такива макета с размери пет метра край  град Стара Загора показана на фигура 4. Всеки един от тях генерира една и съща положителна енергия със знака плюс. Макетите  се намират на 10-15 км. един от друг. Всеки един е в резонантен ефект с останалите 5 и образува Резонанс на стена от същата вибрация, която е с описаните по-горе размери. Освен това всеки един от тези макети е в резонансен ефект, както с всеки макет, така и със стената от вибрация между всеки два от тях. В такъв случай става ясно, че всичко, което се намира в това пространство вибрира с тази честота, която е идентична с тази на пирамидата в Гиза. Това може да се провери от всеки един радиестезист. Тези шест макета образуват антена, толкова голяма в основата си, колкото километра са далеч един от друг. Ако имаме въображението да си представим, че в центъра на тази схема има построен още един монумент, макет!?

 
Фиг. 4
На лице е убеждението, че по този начин  в градът ще намалеят заболеваемостта, агресията, пътно транспортните произшествия, нещастните случаи и други негативни прояви на незачитане живота на другите. Съществува хипотезата, че след построяването на такива съоръжения около града, освен описаните по-горе ефекти,  ще доведе и до раждането на значително повече и по- умни деца, бъдещото на нашата нация.
Желязко Танев
 
 
ЛИТЕРАТУРА
1.  Дейл Синди, Лечение с чакрите, Аратрон, ISBN 954-626-138-6

bojinkata

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Здравето!
« Отговор #7 -: Декември 28, 2018, 01:12:17 pm »

Бързо, безопасно и безплатно премахване на брадавички и папиломи от кожата, с чесън или с акумулаторен електролит

автор: grigorsimovМного ефективна рецепта за премахване на брадавички и папиломи, появили се на кожата и предиззвикващи опасения. Защото от случайно движение или падане има опасност от засягане на новообразованието, а при оперативна намеса винаги има риск.
Народната медицина има рецепта за такива случаи, и тя вече е помогнала на мнозина.
Имате ли брадавичка или ПАПИЛЛОМА, за да я премахнете безопасно, трябва да наложите чеснов компрес.
1. Счукайте или нарежете на дребно скилидка чесън и я залейте с ракия. Ракията трябва да покрие кашицата, и така да престои 2 дена.
С тази настойка може да намазвате мястото на новообразованието или да го покриете с кашицата и да го залепите отгоре с лепенка. Това трябва да се прави 5-7 дни, докато новообразованието не изчезне. В началото то изсъхва, а после отпада и не оставя следа.
2. Счукайте чесън и го смесете с мед, едно към едно. С тази кашица покривайте местата с новообразования или с ранички. Тя убива бактериите, дезинфектира, заздравява и стяга раничките.
Тези рецепти са много ефективни и са помогнали на много хора.
Бъдете здрави, вие и вашите близки!

А следващия начин за радикално премахване на новообразования ни изпрати посетител на сайта /3rm.info/.
Здравейте.  Даденият от вас начин за лечение на папиломи с чесън е дълъг и труден.  Аз отдавна лекувам папилломи с електролит  от оловно-киселинен  аккумулатор. 
Отвивам една от капачките на акумулатора,  потапям  в  електролита пластмасова пръчица с памук, намазвам с нея брадавицата или папиломата и я залепвам с изолирбанд (т.е. с някаква лепенка). След неколко дни папиломата изсъхва и отпада.  Странични ефекти няма, не боли, - ако не си се престарал (което  практически  е невъзможно),  но ако случайно се наложи, може да се промие с вода.
И само едно предупреждение:  ако капчица  киселина (електролит)  попадне върху облеклото,  веднага трябва да се неутрализира със сода, понеже киселината върху облеклото продължава да действа бавно, колкото и да я промиваме с (чиста) вода.
Премахването на брадавички с киселина е бързо, просто, ефективно и безплатно. Проверил съм го на себе си и на много други хора.

Ето и още един начин:
Аз зная изключително средство, проверено през годините, което никому от множестото хора, не причинило и най-малки усложнения.  Научих го от леля ми, от Крим, която е лекар - терапевт, от онези, предишни лекари, за които медицината не беше средство за печалба. Тя го е ползвала много години.
Забъркайте меко тесто с оцетна есенция (оцетна киселина). Облепете брадавичката (папилома или бемка) така че, кда покрие и част от незасегнатата кожа, около образованието, и го оставете да се изсуши. И това е всичко, - само есенция и брашно. После изсъхването, тестото само ще се изрони. А ако трябва почистете го внуимателно с пръсти. И готово.
След неколко дни израстъкът ще побелее и също ще се отрони. При нужда може, да повторите, на същото място.
И никакви следи на тялото не остават, все едно, че нищо не е било.
Бъдете здрави!

С уважение към всички, - Евгений

https://3rm.info/publications/69909-budte-zdorovy-kak-spasaet-chesnok-ot-novoobrazovaniy-na-kozhe.html

Превод, Григор Симов

Тагове към темата: