Apocryphal Academy

Автор Тема: СТАТИЯ: Мирише на... МК Ултра...  (Прочетена 4274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СТАТИЯ: Мирише на... МК Ултра...
« -: Декември 12, 2018, 03:30:23 am »
Въведение от Екипа на АА

Преди години бях попаднал на чудесен сайт, посветен на правителствената конспирация в САЩ, който се казваше Project Albatross (Проект Албатрос). Побързах да избера една от чудесните му статии, с които да запозная и заинтересуваните български читатели и това беше статията на автора "Мирише на МК-УЛТРА". Въпреки интересното съдържание, непредвидени обстоятелства ме възпрепятстваха и отдалечиха от това начинание, но по-късно все пак реших да публикувам частичния му превод. Така, за голямо мое съжаление, материалът висеше в българското интернет пространство по-скоро като едно плашило за поне две години. След откриването на Апокрифна Академия бях решен да го завърша така, както заслужава, но може би не трябваше да се учудвам, че сайтът на Проект Албатрос беше свален и напълно изчезнал от интернет пространството. Статиите от него не се откриваха никъде. Откриваха се теми по западните форуми, в които хората се чудеха с какво ли се занимава автора, защото след закриването на Албатрос никой не знаеше за нови негови изяви. Така мина още една година.


Наскоро открих запазено копие на статията в блога на някакъв музикален проект, наречен "Electric Caves", който прилича на изоставен от години. Статията беше лишена от изображенията си, които са били линкнати към оригиналния източник на Албатрос.


Благодарение на ентусиазма, труда и гъвкавия подход на Glasberg (която е преводача на цялата тази статия), но най-вече на сърцето й, днес разполагаме с напълно преродения и пълноценен материал, спасен от Проект Албатрос! Той не само, че за първи път навлиза в новите територии на българското интернет пространство, но получава и своя нов живот в глобания интернет! Статията ще бъде винаги достъпна за търсачката на Гугъл на английски език в АА Форума. Защото е цел на всеки един от нас, които участваме в Апокрифна Академия, да браним истината, до която достигаме.Мирише на... МК Ултра...
Сега ще се гмурна дълбоко в една тема, която ми е близка и скъпа. Тъжно ми е, че трябва да споделя информация, която хвърля черни краски върху хора, които считах за герои. Да проникна в цялата налична информация ми костваше много дълги нощи.
Нека бъда ясен от самото начало – по всяка вероятност ще ви кажа някои неща за вашите музикални икони, които може би не искате да знаете. Първата ви реакция вероятно ще бъде да ми се ядосате и да предположите, че мразя вашата икона, за да си измислям тези ужасни неща. Освен това, много хора ще изискват безспорни уличаващи доказателства, изповед или нещо подобно. За съжаление, целта на MK ULTRA е да остане незабелязана и ако някой прозре плана, умира, а свидетелите изчезват. Когато проучвате тайни операции, няма безспорно уличаващи доказателства, а само съвпадения, които, разбира се, не съществуват. Съвпадениета са просто друго име за улики, които ви насочват в правилната посока. В момента, в който намерите човек, който представлява интерес, и го проследите, "съвпаденията" започват да надхвърлят средно-статистическото ниво. Истинността на всичко, за което пиша, никога не е била официално "доказана" и вероятно никога няма да бъде. Тайни операции рядко биват разкривани в публичното пространство. Ако не сте в състояние да продължите, просто спрете и, едва след като премине фазата на гняв, се върнете назад и прочетете всичко отново с по-отворено съзнание. Историята е невероятна, но за разлика от лъжите, с които сте били хранени досега, всичко всъщност започва да става смислено, тъй като нещата, които никога не сме си мислили, че са взаимо-свързани, започват да се свръзват едно с друго. Помнете, не убивайте вестителя, аз съм тук, само за да ви информирам.На път сме да започнем музикално пътуване, което започва в Южна Калифорния, но произходът му е много по-зловещ. След Втората световна война САЩ внесоха повечето от най-известните нацистки учени (включително Менгеле (Mengele) известен като д-р Грийн (д-р Зелен)(Green) в рамките на операция "Кламер" (Paperclip), в която всички получиха нови имена и псевдоними. След притока на нацистки учени, НАСА бе създадена, за да се тестват нацистките ракети, а ЦРУ създаде проекта МК ULTRA, наред с други проекти, които използват нацистки техники за брутално изтезаване и наркотици за фрагментиране на ума и за контрол на така създадените много на брой личности. След проби и грешки, тази техника бе усъвършенствана тук в Америка, след 40-те години. Тайно, ЦРУ / ФБР (и др.) създадоха нелегални секретни програми, за да инфилтрират определени слоеве в обществото и за да имплементират програмата си в съзнанието на Америка. Ако ЦРУ можеше да създаде и контролира най-популярните музиканти на деня, те биха могли ефективно да отправят своето послание към младежите, без никой да усети. Всъщност, само ако обърнете внимание на играчите в периферията, можете да започнете да виждате завесата на измамата, хвърлена като риболовна мрежа в морето на човечеството.


Бележка от екипа: Принципите на програмирането на съзнанието и същността на подхода МК-УЛТРА можете да откриете в материалите на Циско Уийлър  и  Фриц Шпрингмаер.Знаем, че през 50-те години MK ULTRA създава отдел в Университета Корнел (Cornell University), където използва мъчения, електрошокове и LSD, за да експериментира най-вече с недоброволни субекти. Ръководителят на тези операции на MK ULTRA в Университета Корнел e Алберт Байз (Albert Baez). Той има дъщеря на име Йоан Байз (Joan Baez), която става известен музикант, и признава, че баща й ритуално я е малтретирал като дете. Разбира се, сега знаем, че ритуалните мъчения са предпочитан метод за контрол на ума. Фактът, че баща й е бил ръководител на операциите на МК ULTRA в Корнел и това, че е била малтретирана, показва, че е повече от вероятно, че тя е и марионетка на ЦРУ. Тя може да помни, че е малтретирана, но не помни нищо за многото личности, които се създават в резултат от злоупотребата с личността. Знаем за факта, че бащата на Джоан Байз е бил замесен в MK ULTRA в Корнел и също така знаем, че тя твърди, че е била ритуално малтретирана от баща си. Знаем също, че в по-късните си години тя става известна и много влиятелна музикантка и активистка.


В края на 50-те години, един млад студент по психология се справя добре в Университета Корнел и очевидно прави добро впечатление на г-н Байз и неговите съмишленици. Защото, след като завършва класа през 1959 г. като един от най-добрите студенти, вместо да започне кариерата си в психологията, той захвърля всичко и се отправя на запад с надеждата, че ще стане известен музикант. Това бе Питър Яроу (Peter Yarrow) от Петър, Павел и Мария (Петър, Павел и Мария е музикално трио за фолклорна музика, бел.прев), който не стана само известен музикант със степен по психология от МК ULTRA университета, но и написа детската песен "Puff, the Magic Dragon", в която се пее за хартия, облачета и измислени светове, но не става въпрос за наркотици. Подобно на Джоан Байз, Питър Яроу съчетава музикалната си кариера със социален активизъм.
Лавровият каньон е супер елитен квартал на музиканти, актьори и творци от зората на хипи културата в Амарика, намира се сeвeрно от квартал Западен Холивуд (West Hollywood) и западно от магистрала US 101Но има нещо по-голямо, което започва да се развива южно от Калифорнийския квартал Лавров каньон (Laurel Canyon), който се намира в Холивудските хълмове. Със своите покрити с дървета лъкатушещи пътища, това е самостоятелен квартал сам по себе си. От началото на 60-те години, в тази малка, скрита общност започнаха много известни събития. Музиканти от САЩ, Канада и Англия се преместваха в района на Лавров каньон. Най-странното е, защо всички от тях избраха точно Южна Калифорния.”Всички тези хора се събраха почти едновременно по тесните, криволичещи пътища на Лавров каньон. Идваха от цялата страна, но най-много от Вашингтон DC, както и от Канада и Англия. Дойдоха, макар че по това време в Лос Анджелис нямаше добре развита поп-музикална индустрия. Идваха, макар че по това време нямаше сцена с жива поп музика, за която да се говори. Те дойдоха, макар че, в ретроспекция, нямаше разумна причина да го направят.


Днес, за един амбициозен музикант има смисъл да се отправи към Лос Анджелис. Но в онези дни центровете на музикалната вселена бяха Нешвил, Детройт и Ню Йорк. Не бе индустрията тази, която привлече тълпата "Лавров каньон", а по-скоро тълпата "Лавров каньон", която превърна Лос Анджелис в епицентър на музикалната индустрия. На какво тогава се дължеше това безпрецедентно събиране на бъдещи музикални суперзвезди в хълмовете над Лос Анджелис? Какво беше това, което ги вдъхнови всички да тръгнат на запад? Може би Нийл Йънг (Neil Young) го каза най-добре в едно интервю, че не може да каже, защо е заминал за ЛА през 1966 г.; той и другите "просто били като леминги".
Бележка от екипа: "Странни спомени в тази нервна нощ в Лас Вегас. Пет години ли минаха? Шест? Струва ми се като цял живот. Един от онзи вид върхове, които никога повече не се повтарят. Сан Франциско в средата на 60-те беше много специално време и място, от което да бъдеш част. Но никакво обяснение. Никаква комбинация от думи или музика или спомени не може да докосне чувството от това да знаеш, че си бил там и си бил жив, в онзи времеви ъгъл на света. Каквото и да означаваше. Имаше лудост във всяка посока. И във всеки час. Можеше да запалиш искри навсякъде. Беше едно фантастично, универсално усещане, че каквото и да правехме, беше правилно. Че печелехме. И това, мисля аз, беше лостът. Това чувство на победа над силите на старото и злото. Не в някакъв злобен или военен смисъл, нямахме нужда от това. Просто енергията ни щеше да надделее. У нас бе цялата инерция. Яздехме гребена на висока и красива вълна. И сега, след по-малко от пет години, можеш да се изкачиш на някой стръмен хълм в Лас Вегас и да погледнеш на запад. И с правилния вид очи, почти ще можеш да видиш високия воден белег... Онова място, където вълната най-сетне се пречупи и се върна назад." --- монолог от филма "Страх и омраза в Лас Вегас"


Един от първите на сцената Laurel Canyon / Sunset Strip е Джим Морисън (Jim Morrison), загадъчният фронтмен на Дорс (The Doors). Джим бързо ще се превърне в една от най-емблематичните, противоречиви, аплодирани и влиятелни фигури, които се заселват в Лавров каньон. Любопитно е, че самопровъзгласилият се за Цар Гущер ("Lizard King") има и други претенции да бъде известен, макар че никой от многобройните му биографи няма да счете, че това е от голямо значение за кариера му и може би за преждевременната му смърт: той е син на адмирал Джордж Стивън Морисън (George Stephen Morrison).


И така, докато бащата активно участва в конспирации за изфабрикуване на инцидент, който ще бъде използван за масирано ускоряване на незаконна война, синът се позиционира като икона на "хипи" / анти-войната тълпи. Предполагам, че в това няма нищо необичайно. Знаете ли, светът е малък. И не е като историята на Джим Морисън да е по някакъв начин уникална.


Бележка от екипа: Според Уикипедия Джордж Стивън Морисън (7 януари 1919 г. - 17 ноември 2008 г.) е американски адмирал (в горните чинове) и военноморски авиатор. Морисън е бил командир на американските военноморски сили в залива на Тонкин по време на инцидента през август 1964 г., който предизвика ескалация на американското участие във войната във Виетнам. Той беше баща на Джим Морисън, водещ певец на рок групата The Doors

Илюзията за свобода ще продължи дотогава, докато е доходно да продължава. В момента, когато илюзията стане твърде скъда за поддържане, те просто ще развалят сцената, ще дръпнат завесите, ще разчистят столовете и масите и ще видите тухлената стена в дъното на театъра. --- Франк Запа
Бележка от екипа: Следващата голяма част от статията е извадка от книгата "Странни сцени в Каньона: Лавров каньон, секретни операции и тъмното сърце на хипи-движението" на Дейвид Мкгоуан ("Weird Scenes Inside The Canyon"q David David McGowan). В книгата на Мкгоуан се уточнява, че името на бандата на Джим Морисън The Doors (Вратите) е "(взето от "Дверите на възприятието" (The Doors of Perception) на Олдъс Хъксли)".
Олдъс Хъксли е един от писателите, пропагандиращи Новия Световен Ред и застъпник за вземането на наркотици. Неговото име и снимка се споменават и от Джим Кийт в "Контрол над ума - Контрол над света".
"Дверите на възприятието" (The Doors of Perception) описва детайлно преживяванията на Хъксли по време на психоделичен трип. Видният британски писател е зает в продължение на дълги години със спектъра на контрола на ума посредством наркотици.
През 1931 г. Хъксли написва "Прекрасният нов свят", футуристична визия за тоталитарно общество, в което Световните Контрольори, с помощта на химикали, принуждават населението да обича своято робство. Докато Хъксли се сблъсква с въпроса за свободата на човека при фармакологична атака, той също така признава, че някои лекарства, особено халюциногените, предизвикват радикални промени в съзнанието, които могат да имат дълбок и благоприятен ефект.

През първите години на своя апогей, бащицата на Лавров каньон е доста ексцентричната личност, известна като Франк Запа (Frank Zappa). Макар че той и неговите The Mothers of Invention (американска рок група в Калифорния, бел.прев) никога няма да постигнат комерсиалния успех на бандата, оглавявана от сина на адмирала, Франк ще бъде изключително влиятелна фигура сред съвременниците си. Обитаващ кирпичено жилище, наречено "Дървената колиба" ("Log Cabin"), намиращо се точно в сърцето на Лавров каньон, на кръстопътя на булевард Laurel Canyon Boulevard и Lookout Mountain Avenue, Запа ще бъде домакин на почти всеки музикант, който минава през Каньона в средата на и до края на 60-те години. Той също така ще открие и подпише многобройни договори за различните си звукозаписни студия, базирани в Лавров каньон. Много от тези договори ще бъдат с доста странни и донякъде озадачаващи характери (мислете за Капитан Говеждо сърце (Captain Beefheart) и Лари Фишер Дивия (Lawrence Wayne "Wild Man" Fischer), но някои от тях, като психеделичният рокер Алис Купър (Alice Cooper), ще станат суперзвезди.


Като се има предвид, че според много свидетели Запа е строго авторитарен контролиращ манияк и поддръжник на американските военни действия в Югоизточна Азия, може би не е изненадващо, че той няма да се чувства сроден с подпомаганото от него младежко движение. Можем да твърдим с голяма сигурност, че бащата на Франк също не обръща особено внимание на младежката култура през 60-те години на миналия век, като се има предвид, че Франсис Запа (Francis Zappa) е назначен за специалист по химически оръжия, не къде да е, ами в Арсенал Еджууд (Edgewood Arsenal). Еджууд е, разбира се, дългогодишната родина на американската програма за химически оръжия, както и на едно съоръжение, често свързвано с MK-ULTRA операциите. Любопитно е, че Франк Запа буквално е израснал в Арсенал Еджууд, живял е през първите седем години от живота си във военни жилища на базата на съоръжението. Семейството по-късно се премества в Ланкастър, Калифорния, близо до базата на военновъздушните сили Едуардс (Edwards Air Force Base), където Франсис Запа продължава да се занимава със секретна дейност за военно-разузнавателния комплекс. Междувременно синът му се подготвя да се превърне в икона на тълпите за любов и мир. Отново нищо необичайно в това, предполагам.


Мениджърът на Запа, между другото, е сенчестата фигура Хърб Коен (Herb Cohen), който заедно с брат си Мут (Mutt) идва в Лос Анджелис, точно преди започването на музикалната и клубната сцена, от Бронкс. Коен, бивш американски морски пехотинец, прекарва няколко години, пътувайки по света, преди пристигането си на сцената на Лавров каньон. Любопитно е, че тези пътувания го отвеждат в Конго през 1961 г., точно в онзи момент, когато левият премиер Патрис Лумумба (Patrice Lumumba) бе измъчван и убит от ЦРУ. Не се притеснявайте обаче; според един от биографите на Запа, Коен не е бил в Конго на някаква престъпна мисия. Не, той е бил там, вярвате или не, да достави оръжие на Лумумба, за да се противопостави на ЦРУ. Защото, нали знаете, че това е нещо, което странстващите морски пехотинци са правили през онези дни.


Другата половина от първото семейство на Лавров каньон е съпругата на Франк, Гейл Запа (Gail Zappa), известна преди като Аделайд Слоутман (Adelaide Sloatman). Гейл произхожда от семейство на военноморски офицери с дългогодишна история, включително баща й, който прекарва живота си в секретни проучвания на ядрено оръжие за американския флот. Самата Гейл е работила като секретар на Службата за Военноморски Изследвания и Развитие (Office of Naval Research and Development) (веднъж казала в едно интервю, че е "чувала гласове през целия си живот"). Много години преди почти едновременното им пристигане в Лавров каньон, Гейл посещава детска градина със самия "Mr. Mojo Risin", Джим Морисън (Jim Morrison)(твърди се, че като дете Гейл веднъж ударила Джим по главата с чук). Самият Джим Морисън по-късно посещава същата гимназия в Александрия, Вирджиния, като две други бъдещи Лаврови светила: Джон Филипс (John Phillips) и Кас Елиът (Cass Elliott).Както и да е, нека да преминем към още една от най-ранните и най-ярки звезди на Лавров каньон - г-н Стивън Стилс (Stephen Stills). Стилс е един от основателите на две от най-реномираните и обичани банди на Лавров каньон: Buffalo Springfield и, естествено, Crosby, Stills & Nash. Преди пристигането си в Лавров каньон, Стивън Стилс е бил (* прозявка *) продукт на още едно семейство с военна кариера. Израснал отчасти в Тексас, младият Стивън прекарва доста време в Ел Салвадор, Коста Рика, Панамския канал и други части на Централна Америка - заедно с баща си, който помагал, можем да бъдем сигурни в това, да се разпространява демокрацията сред немитите маси по онзи мил американски начин. Както и с останалата част от нашите герои, Stills се обучава предимно в училища във военни бази и в елитни военни академии. Сред съвременниците му в Лавров каньон, той е смятан за груба, авторитарна личност. Няма нищо необичайно в това, разбира се, както вече видяхме при останалите герои.


Историята на Стивън Стилс има обаче още по-любопитен аспект: Стивън по-късно ще каже на всеки, който седи и слуша, че е служил на чичо Сам в джунглите на Виетнам. Тези разкази ще бъдат пропуснати от хронистите на епохата като ”нищо повече от делюзии, индуцирани чрез наркотици”. Ще се твърди, че това нещо не е възможно да е вярно, тъй като Стилс пристигнал на сцената на Лавров каньон по същото време, когато е започнало изпращането на първите униформени войски, и е останал в публичното пространство през цялото време след това. Съвсем вярно е, че Стивън Стилс не би могъл да работи с униформени войски във Виетнам. Това, което ще бъде игнорирано, е безспорният факт, че САЩ имат хиляди "съветници" - т.е. агенти на ЦРУ / Специалните Сили в страната, много години преди пристигането на първите официални наземни войски. Това, което също ще се пренебрегва, е, че с оглед на неговия произход, възраст и последователност на събитията, Стивън Стилс не само би могъл да види действията във Виетнам, но изглежда, че е бил главен кандидат за такава задача. След което, разбира се, би могъл бързо да стане - спрете ме, ако сте го чували преди това - икона на поколението на мира.


Друга икона и един от най-екстравагантните жители на Лавров каньон е млад мъж с името Дейвид Кросби (David Crosby), един от основателите на Бърдс (The Byrds), както и, разбира се, Кросби, Стилс & Неш (Crosby, Stills & Nash).
Не е изненадващо, че Кросби е син на дипломирал се в Анаполис офицер от военното разузнаване от Втората Световна война, майор Флойд Делафийлд Кросби (Major Floyd Delafield Crosby). Подобно на другите в тази история, Флойд Кросби прекарва голяма част от времето си след приключването на службата в пътуване по света. Тези пътувания го отвели на места като Хаити през 1927 г., когато страната, съвсем случайно, разбира се, била под военна окупация от морските пехотинци на САЩ.Бележка от екипа: Анаполис, USNA (United States Naval Academy) или просто Флотът са нарицателни имена за Флотската академия на САЩ, разположена близо до град Анаполис в Мериленд.


Но Дейвид Кросби е много повече от син на майор Флойд Делафийлд Кросби. Дейвид Ван Кортландт Кросби (David Van Cortlandt Crosby), както се оказа, е потомък на близко преплетените семейства Ван Кортланд, Ван Шуйлер и Ван Ренселар (Van Cortlandt, Van Schuyler, Van Rensselaer). И докато си мислите "Ван Кой семейства?", мога да ви уверя, че ако потърсите тези имена в Уикипедия, можете да прекарате доста време в четене за мощта, упражнявана от този клан през последните, о, около две и половина столетия или нещо такова. Достатъчно е да се каже, че родословното дърво на Кросби включва наистина замайващ набор от американски сенатори и конгресмени, държавни сенатори и депутати, управители, кметове, съдии, съдии от Върховния съд, генерали от гражданската война, подписвали Декларацията за Независимост, и членове на Континенталния Конгрес.
Това включва, трябва бързо да добавя - за тези с вкус към такива неща - повече от няколко високопоставени масони. Стефан Ван Ренселър III (Stephen Van Rensselaer III), например, е служил като Велик Магистър на Масоните за Ню Йорк. И ако всичко това не е достатъчно впечатляващо, според Генеалогичното общество на Ню Ингланд (New England Genealogical Society), Даниел Ван Кортландт Кросби е пряк потомък на "Бащите – основатели на Съединените Американски щати" и автори на "Федералистът"  (The Federalist Papers) Александър Хамилтън (Alexander Hamilton) и Джон Джей (John Jay).


Бележка от екипа: "Федералистът" е колекция от 85 статии и есета, написани от колективния псевдоним на двамата автори плюс още един, целяща да пропагандира ратификацията на конституцията на САЩ през 1787г.

« Последна редакция: Декември 12, 2018, 05:06:28 am от λ »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мирише на... МК Ултра...
« Отговор #1 -: Декември 12, 2018, 03:50:54 am »
Друга блестяща звезда на сцената на Лавров каньон, само няколко години по-късно, ще бъде певецът-композитор Джексън Браун (Jackson Browne), който е – и вие ли се отегчавате, колкото и аз? - продукт на кариерно военно семейство. Бащата на Браун е назначен в следвоенното "възстановяване" в Германия, което по всяка вероятност означава, че той е бил нает от OSS (Office of Strategic Services), предшественик на ЦРУ.


Участието на САЩ в следвоенното възстановяване в Германия до голяма степен се състои в поддържането на възможно най-голяма част от нацистката инфраструктура, като същевременно предпазва военнопрестъпниците от залавяне и наказателно преследване. На този фон Джаксън Браун е роден във военна болница в Хайделберг, Германия. Няколко десетилетия по-късно той се появи като ... о, няма значение.


Нека, вместо това, поговорим за други трима вокалисти от Лавров каньон, които ще се изкачат на зашеметяващи висоти на славата и съдбата: Джери Бекли (Gerry Beckley), Дан Пийк (Dan Peek) и  Дюи Бънел (Dewey Bunnell). Индивидуално, тези три имена вероятно са неизвестни за почти всички читатели; но колективно, като групата "Америка", тримата ще направят огромни хитове в началото на 70-те години с песни като "Ventura Highway", "A Horse With No Name" и "Tin Man" (реферира Тенекиеният човек от филма ”The Wizard of Oz”, бел.прев). Предполагам, че вероятно няма нужда да добавям, че и трите момчета са продукти на военната / разузнавателна общност. Бащата на Бекли е бил командир на вече нефункционалната военновъздушна база West Ruislip USAF, разположена близо до Лондон, Англия, съоръжение, дълбоко потопено в разузнавателните операции. Бащите на Бънeл и Пийк са били офицери на военновъздушните сили, обслужващи бащата на Бекли в West Ruislip, където трите момчета се срещат.


Предполагам, че можем да обсъдим и Майк Несмит (Mike Nesmith) от Мънкис (The Monkees) и Кори Уелс (Cory Wells) от "Three Dog Night" (две изключително успешни банди на Лавров каньон). И двамата пристигат в Лос Анджелис, скоро след като приключват службата си във военновъздушните сили на САЩ. Несмит наследява семейно състояние, оценено на 25 милиона долара.


Грам Парсънс (Gram Parsons), който за кратко ще замества Дейвид Кросби в Бърдс (The Byrds), преди да основе The Flying Burrito Brothers (американска кънтрирок банда, бел.прев), е син на майор Сесил Инграм (Major Cecil Ingram “Coon Dog” Connor II), накичен военен офицер и пилот на бомбардировач, за когото има сведения, че е участвал в над 50 бойни мисии. По майчина линия, Парсънс също е наследник на забележителното семейно богатство на рода Снивели (Snively). Фамилията Снивели е най-богатото семейство в ексклузивния анклав Уинтър Хевън (Winter Haven), Флорида, горд собственик на компанията Snively Groves, Inc., притежаваща 1/3 от всички цитрусови плантации в щата Флорида.
От ляво: Майкъл Несмит, Кори Уелс, Грам Парсънс, Джексън Браун
Всичко продължава по същия начин, когато човек прелиства списъка на звездите на Лавров каньон. Това, което намираме много често, са синовете и дъщерите на военния / разузнавателен комплекс и наследници на крайно богатство и привилегии – а нерядко ще срещнете и двете в един пакет. От време на време, ще се препъвате и в бивш детски актьор като гореспоменатия Брандън ДеУайлд (Brandon DeWilde) или Мики Доленц (Micky Dolenz), или ексцентричния вундеркинд Ван Дайк Паркс (Van Dyke Parks). Може да срещнете и някои бивши душевноболни като Джеймс Тейлър (James Taylor), който прекарва известно време в две различни психиатрични институции в Масачузетс, преди да попадне на сцената на Лавров каньон, или Лари Фишър "Дивия" (Larry "Wild Man" Fischer), който многократно е бил институционализиран в юношеските си години, веднъж, защото напада майка си с нож (акт, който Запа с радост осмива на корицата на първия албум на Фишър). И накрая, може да намерите потомството на фигури на организираната престъпност, като Уорън Зевън (Warren Zevon), син на Уилям Зевон "Пъна" (William "Stumpy" Zevon), лейтенант на скандалния крими лорд на Лос Аанджелис - Мики Коен."Без съмнение, нещо зловещо се случва по хълмовете на Лавров каньон през 60-те и 70-те години. Докато военните нахлуват в различни страни по свое усмотрение, децата на повечето военни лидери се оказват всичките в Южна Калифорния, за да вземат наркотици и да "провеждат" мир. Очевидната връзка между Лавров каньон и военните лидери е безспорна. Децата на елита разпространяваха посланието си сред едно цяло поколение, докато родителите им извършваха отвратителни действия в незаконните войни в чужбина. Не само музиката, обаче, бе натикана в хипи движението.


Една от основните субстанции, свързани с културата "Хипи", е LSD. LSD бе избраната дрога за тези, които участват в MK ULTRA. Още в началото на 50-те години агентите на ЦРУ обичали да сипват LSD в чашата с вода на колегите си, за да наблюдават резултатите. (Това бе един от експериментите, които предполагаемо доведоха до разкриването на MK ULTRA на обществеността.)Бележка от екипа: Смъртта на Франк Олсън. Прочетете повече в "Контрол над ума - Контрол над света", Джим Кийт, Глава 11: Култът МК Ултра.
В началото на 60-те години на миналия век ЦРУ експериментира с LSD върху населението като цяло. Как стана тогава така, че този експериментален наркотик за контрол на ума, контролиран от ЦРУ, внезапно се озова във всеки малък град в Америка през 70-те години на миналия век? Това е интересен въпрос и вие вероятно вече знаете отговора. ЦРУ внедри жертвите (музикантите) в музикалната индустрия, за да популяризира употребата на наркотици, а след това ги снабдяваше с наркотици, за да достигнат до американската младеж. До 80-те години на миналия век наркотик, който някога е бил ограничаван само до тестове за контрол на ума на ЦРУ, сега се произвежда и разпространява сред младите хора на Америка при поискване. Бих рискувал да предполагам, че повечето хора, които четат, са експериментирали с LSD в някакъв момент от живота си. Задавали ли сте си някога въпроса, защо беше толкова лесно да се организират такива експерименти?


Отговорните за MK ULTRA и други такива програми са осъзнали, че могат ефективно да внедрят субект в музикалния бизнес и да го програмират, за да стане успешен. Какво обаче ще стане, ако можеха да проникнат в онези банди, които вече бяха известни? Ако биха могли по някакъв начин да контролират група като "Бийтълс", те наистина биха могли да разпространяват своето послание сред младежите. През 1965 г. британското и американското разузнаване заговорничат да доведат Бийтълс в САЩ чрез шоуто на Ед Съливан. Всеки албум, издаден от Бийтълс преди появата им на Ед Съливан, е акустичен запис. Всъщност, горещият сингъл по време на появата им е "I want to Hold Your Hand" (“Искам да държа ръката ти”), който представляваше абсолютен мейнстрийм. Следващият албум "Револвер" обаче е различен, както го нарича Уикипедия; "Много от песните на Revolver имат електрически китара-рок звук, който контрастира с техния предишен албум, фолк рок-инспирираната Rubber Soul от 1965г.


Бийтъл-манията буквално бе създадена от ЦРУ в опит да осигури достъп на Бийтълс до Америка. Автобуси, натоварени с ученички, бяха закарани до летището от Бруклин и им бе казано да крещят и да продължават, когато групата пристига. Всъщност, по онова време нямаше много истории за луди фенове и някои от снимките просто показаха малка група от момичета, които стояха наоколо. Въпреки това, Бийтълманията се появи на бял свят, и когато Бийтълс напускаха Ню Йорк седмица по-късно, те бяха на път да станат най-популярната група в света. Разбира се, след като бе създадена "Бийтълмания" и Америка се влюби в акустичните звуци, следващият албум донесе електрическия звук и наркотиците, с които Бийтълс бяха снабдени.


"Бийтълс"-ите се превърнаха в LSD субекти в странен експеримент, който водеше към ориена, към много екзотични убеждения, Йоко Оно (британски разузнавателен агент) и странните феномени "The Walrus" в средата на 60-те години. Помните ли слуховете, че Пол всъщност е мъртъв, на които всички сме се смели на младини? Е, години по-късно, въоръжени със знанието за злината на МК ULTRA, нека да разгледаме отново това "диво твърдение", че Пол е мъртъв.Ето спомените на свидетел на някои от тези събития. Обърнете особено внимание на датата, на която е бил отвлечен, 9/11.

”Не знам защо Пол Маккартни (Paul McCartney) и Брайън Епщайн (Brian Epstein) бяха убити, но пресконференцията на Джон Ленън (John Lennon) на 12 август 1966 г. в Чикаго, в която той стартира критиките си за участието на САЩ във войната във Виетнам, може да е част от причината. Инцидентът започна в неделя, 11 септември 1966 г. в Англия. От окултна гледна точка, това е ден на лошите новини.


Пол Маккартни караше колата си към къщата на Ринго с няколко момичета, когато стана участник в автомобилна катастрофа на едно кръстовище. Един ван изведнъж се втурна напред в кръстовището и блокира колата на Пол. Пол не успя да спре навреме и удари микробуса, но това не беше сериозна катастрофа. Вероятно "инцидентът" бе инсцениран.


Пол се обади на Ринго по телефона и му разказа за катастрофата и го предупреди, че ще закъснее с един или два часа, защото трябваше да изчака полицията да организира тегленето на колата и т.н. Пол не се появи в къщата на Ринго, но Ринго не се притесни, тъй като смяташе, че обаждането за автомобилната катастрофа е било, така или иначе, някакъв трик. На следващия ден обаче, Ринго не можеше да се добере до Пол по телефона и започна да се обажда на всички, за да разбере, къде е Пол. Същата седмица, в четвъртък, на 15 септември 1966 г., Ринго получи съобщение от близък приятел, който получил информация от друг приятел във Франция, че Пол е бил видян във Франция. Ринго, Джон, Джордж и Брайън Епщайн летяха до Париж на следващия ден, но Пол не можеше да бъде намерен на мястото, за което бе съобщено.


След един или два дни им се обажда жена, която преди това бе съобщила, че е видяла Пол близо до родното си място във Франция. Брайън Епщайн бе изпратен да вземе Пол. Бе решено да се отправят към дома в неделя, 18 септември 1966 г, но повече не получиха никаква информация. В сряда сутринта, на 21 септември 1966 г., Бийтълс-ите бяха уведомени, че тялото на Пол е намерено на плажа в Утрó (Outreau) и те бяха помолени да отидат там, за да разпознаят тялото.
Не знам, дали някой от Beatles е бил наистина програмиран точно чрез MK ULTRA контрол на ума, но те са били манипулирани под егидата на тайните операции на MK ULTRA. Йоко Оно (Yoko Ono), разбира се, беше таен агент, назначен да действа като контрольор и ръководител на Джон Ленън. Несъмнено работи за британското разузнаване. Дали върху нея са прилагали контрол на ума или не, не знам, но е възможно.”
"Пол Маккартни и Брайън Епщайн бяха отвлечени и убити през есента на 1966 г. във Франция. Тялото на Пол беше изхвърлено от самолет и намерено на плаж в Северна Франция, наречен Утрó (Outreau). Ринго, Джон и Джордж бяха отведени до плажа, където бе намерено и изследвано тялото на Пол, а един от полицаите коментирал, че тялото на Пол приличало на морж, на което Джон много се гневеше. Това е генезисът на "I am the Walrus" / ”Аз съм моржът”.


Тялото на Епщайн бе намерено в разбит самолет на известно разстояние. Един артист, на име Фил Акрил (Phil Ackrill), прие самоличността на оригиналния Пол Маккартни, за да задържи парите и да се поддържа бизнесът на "Бийтълс". Той продължава да играе тази роля и до днес. Останалите Бийтълс се съгласиха да не разкриват двойния статус на Акрил, създаден от пластични хирурзи, работещи за британското разузнаване.
Брайън Епщайн бе заменен не от един, а от двама души. Първият се оттегли, а вторият бе елиминиран през август 1967 г., когато "Брайън Епщайн" беше намерен мъртъв заради "свръхдоза наркотици". "
Има много сайтове с много подробни снимки, измервания, направени от експерти, които можете да намерите чрез "Paul is Dead". Но аз ще бъда кратък и ще ви покажа само няколко снимки. Едната е била заснета с приятелката му преди 1967 г., те се разхождат и той изглежда е с около инч или два по-висок от нея. Обърнете внимание на нивото на очите и преценете, това е около 1-2 инча разлика.Вляво: Пол и Джейн преди 1967г
Вдясно: Тяхна снимка на гробище след 1967г


Eто една снимка на щастливата двойка след 1967 г., където те позират за планирана фотосесия на гробище. Забележете, че разликата във височината е драматична, тъй като той е с почти 15 см по-висок от нея! На първата снимка очите на Пол са на нивото на челото й, на втората снимка линията на Фалшивия Пол е близо 5 см НАД главата й!
Втората фотосесия показва, че в пластичната хирургия, тогава и сега, все още е практически невъзможно да се направи точна реплика на ухото на друго лице. Можете да напаснете почти всяка друга характеристика на човек, с изключение на ушите, пръстовите отпечатъци и естествения цвят на очите. Обърнете внимание на двете напълно различни уши на Пол от 1967 г. и на Фалшивия Пол след 1967 г. Спомняте ли си, че година и половина имаше брада, която после обръсна и никога не пусна отново? Това е по същото време, когато лицето на Фол е белязано от всички рундове пластична хирургия. Разбира се, очите на Фол не са същите като очите на Пол, но той обикновено носи цветни контактни лещи и никой не забелязва. Но проверете снимките и изследванията, няма абсолютно никакво съмнение, че Пол е бил заменен от двойник, който те моделират за период от 2-3 години. Ранните кадри показват Пол и другите момчета на една и съща височина, но всяка снимка и всяко видео след 1967 г. показват, че той е по-висок от останалите.


За тези, които се интересуват от допълнителни доказателства, започнете от тук: Ушите, Очите и Ръстът на Пол.Спомнете си, как бе убит Джон Ленън.


"Стелт" (Stealth) първи ми разказа за спящите майндконтрол агенти, програмирани да извършват тайни операции в "съня си": състояние на ума, предизвикано не от хипноза, а от нервен имплант, известен като стимосийвър (stimoceiver) – на практика биочипов предавател, имплантиран в мозъка, чрез който могат да се изпращат аудио и визуални "команди". И да се получаватБележка от екипа: Стимосийвър, от мозъчен ствол (brain stem) и приемник, или ресийвър (receiver) са първите мозъчни импланти, изобретени от Жозе Делгадо. В "Контрол над ума - Контрол над света" на Джим Кийт, Глава 5: Тависток можете да откриете вестникарски статии и снимки на изобретението на Делгадо от изданията на таблоидите през 1965г.


Според Стелт, Марк Дейвид Чапман (Mark David Chapman) е бил спящ агент на ЦРУ, който е бил програмиран да убие Джон Ленън.

След като изпразни .38-калибровия си пистолет в гърба на Джон Ленън, той пусна оръжието на земята, извади копие на "Спасителят в ръжта" (Catcher In The Rye) на Джеръм Дейвид Селинджър и започна да чете. Очевидно, Чапман бе започнал да възприема своя "идол" като фалшив, а "фалшивото" е основна тема в творбата на Селинджър. Трябва да се отбележи, че ”Спасителят в ръжта” отдавна се свързва с програмата на ЦРУ за контрол на ума MK ULTRA, и по-конкретно, със създаването на убиец в стил "Манджурски кандидат" чрез техниките за контрол на ума, разработени от ЦРУ. Джон Хинкли (John Hinckley) направи опит за убийство на Роналд Рейгън през 1981 г., по-малко от четири месеца след като Чапман уби Ленън.


Копие от книгата (Спасителят в ръжта) е открито в апартамента на Хинкли след ареста му. Хосе Пердомо (Jose Perdomo), портриер на смяна в сградата Dakota Building в нощта, когато Ленън бе застрелян, наскоро се очерта като "основен заподозрян".


Оказва се, че Пердомо е бил анти-Кастро кубински изгнаник, който работил за ЦРУ още през 1961 г. и активно участва в неуспешната операция на ЦРУ в "Залива на прасетата" (Операция Bay of Pigs).


Пердомо работи, под псевдонима Хоакин Сандженис (Joaquin Sanjenis), в тясно сътрудничество с осъдения за аферата Уотъргейт и известен ЦРУ агент Франк Стърджис (Frank Sturgis), който обучава кубински изгнаници в подготовка за ”Операцията в Залива на прасетата” през 1961 г. и е цитиран във връзка с убийството на Дж. Ф. Кенеди. Пердомо работи със Стърджис в продължение на повече от десет години.


Става известно, че Пердомо разговаря с Чапман извън сградата Dakota Building, докато последният чака Ленън да се завърне у дома в нощта на убийството си.

Полицейските записи показват, че разговорът им е съсредоточен върху ”Операция в Залива на прасетата” и друга известна операция на ЦРУ: убийството на Дж. Ф. Кенеди.


Съвпадение ли е, че такъв корав агент на ЦРУ е на служба като "портиер" на Джон Ленън в нощта, в която е бил убит?

Не, не мисля така.Журналистът Салвадор Астюша (Salvador Astucia) дори отива още по-далеч: според него Пердомо, а не Чапман е бил този, който е произвежда фаталните изстрели, убили Джон Ленън.


Астюша твърди, че Чапман е бил просто ментално контролирано подставено лице, изкупителна жертва, чиято индуцирана психоза и "аудио-халюцинации" го убеждават да поеме вината.


"Той мина покрай мен и след това чух в главата си: "Направи го, направи го, направете го", отново и отново, казвайки: "Направи го, направи го, направете го", признава по-късно Чапман.

"Не си спомням да съм се целил. Трябва да съм го направил, но не помня да съм рисувал мишени или както там го наричате. Аз просто натиснах спусъка пет пъти."


Той добави, че не е почувствал емоции, докато е натискал спусъка, "без гняв, мъртва тишина в мозъка", факт, върху който се концентрира авторът Фентън Бреслер (Fenton Bresler), който описва Чапман като програмирана "жертва" в своята книга - "също жертва на онези, които искаха да убият Джон Ленън, както и самият Ленън".
На практика, Пердомо информира арестуващия полицай Пат Кълън (Pat Cullen), че Чапман е стрелял, а не самият той.

Според Чапман, той застрелва Джон Ленън като отговор на "гласове в главата му", които му казвали: "Направи го, направете го, направете го".Гласовете са постоянна тема в показанията на Чапман; също така "гласовете в главата му" по-късно го убедиха да се признае за "виновен". Първоначално, Чапман пледира за ”невинен”. Нямаше процес като резултат на променените показания.
Бележка от екипа: Да си спомним, как Вернер Фон Браун предава астрофизическа лекция в ухото на говорителката си д-р Карол Розин през юли 1974г.


Джон прекара оставащите години от живота си в дрогирано ступорно състояние и стана ясно, че вече не е необходим и на него се гледаше като на твърде рисков, тъй като можеше да разкрие секретната информация за цялата операция.


Ако Хинкли бе успял да убие Рейгън, кой тогава щеше да стане POTUS (Президент на САЩ / President of the United States)? Бившият ръководител на ЦРУ Джордж Буш (George Bush), разбира се. Някой мисли ли, че бившият ръководител на ЦРУ може да е имал някаква връзка с контролирания чрез МК ULTRA-методи Хинкли? Хм .......

« Последна редакция: Декември 12, 2018, 04:52:16 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мирише на... МК Ултра...
« Отговор #2 -: Декември 12, 2018, 04:01:59 am »Името ми е Елън Аткин (Ellen Atkin). През 2015г разпознах себе си на тази известна снимка. Вече съм преодоляла тежкото си детство, но продължавам да търся отговори за натрапчивите тревоги в родното ми семейство. Майка ми бе пациент на д-р Еван Камерън (Ewan Cameron). Баща ми е посещавал психиатър. Сестра ми се побърка, а брат ми умря млад. Тогава, както и сега, тази тема остава табу. Искам да променя това, като интегрирам търсенето на отговори и справедливост в работата си на художник и влияеща на медиите личност. Посетете блога ми, mkultragirl.org, за да разберете повече. Очаквайте скоро сайта UltraNationMedia.com
Интересни неща, ще кажете вие, но всичко това се е случило преди много години. По какъв начин ме засяга?


Всъщност, това бе началото на експеримента на ЦРУ в музикалния бизнес, който бе определен като изключителен успех. Най-популярните банди от епохата бяха или инфилтрирани, или стартирани, или управлявани от агенти на ЦРУ. По този начин, чрез младежта, всяко послание можеще да бъде изпратено на населението, без никой да има и най-малката представа, какво всъщност се случва.


Ако сте внимавали достатъчно, сигурно ще видите, че определени групи музиканти се свързват свободно помежду си. Години по-късно, можем да намерим интересен човек и да го проследим, докато се смесва с много други известни и влиятелни хора от онова време. Например, "съвпадението", че ”Бийч Бойс” (”The Beach Boys”) дават къща под наем на клана Менсън (Manson), а Брайън Уилсън (Brian Wilson) полудява (контрола на ума). (бел.прев. Брайън Уилсън е член на групата Бийч Бойс.)
Чарлс Менсън (Charles Manson) е подставено лице / изкупителна жертва на MK ULTRA от сатанински сорт подобно на Антон Ла Вей (Anton LeVay). (бел.прев. Антон Сандор Ла Вей е основател, а до смъртта си и върховен жрец на Църквата на Сатаната. Автор е на книгата „Сатанинската библия“.)


Всеки човек или група, имащи някакво "съвпадение" с Менсън, вероятно е въвлечен в MK ULTRA като жертва. Смятате ли, че е съвпадение, че Трент Резнър (Trent Reznor) от групата Найн Инч Нейлс (Nine Inch Nails) записва албум в старата къща на Шарън Тейт (Sharon Tate)? (бел.прев. Шарът Тейт Полански дъщеря на полковник Пол Джеймс Тейт (Colonel Paul James Tate), офицер от армията на САЩ и съпруга на Роман Полански. На 9 август 1969 г. Шарън Полански е убита, заедно с още 4-ма души, от членове на фамилията Менсън в къщата, където тя живее заедно с Роман Полански. В момента на убийството, Шарън е бременна в 8-ми месец и половина с втория си син.). Трент Резнър нарича студиото си Piggy (Прасенце), защото думата е написана с кръв на стената след убийството (бел.прев. Думата, написана на стената с кръв, е PIG). Разбира се, той твърди, че не знаел за историята на къщата преди да я купи, и аз му вярвам. Сигурен съм обаче, че мениджърите му са добре запознати с нея. Всъщност, аз съм сигурен, че всичко е част от плана. И коя точно група Трент Резнър "открива" и помага да бъде създадена? Мерилин Менсън (Marilyn Manson), разбира се, още един Менсън. Това е толкова очевидно, че буквално ви моли да го наречете това, което е. "Светът е гаден и аз не трябва изобщо да го опитвам", е онова, което тези групи крещяха на младежта на Америка.


Разбирате ли, ако има някаква радикална расистка група от някакъв цвят, тя вероятно е инфилтрирана или просто управлявана от ЦРУ. Основната адженда (дневен ред) на Новия Световен Ред е да създава хаос сред населението. Това се постига главно чрез разделянето на хората по расови белези. Размириците в Лос Анджелис (бел.прев. през 1992 г.) и хардкор гангстерският рап бяха разработени, за да отделят още повече черната общност от бялата. Въпреки това, както при всеки експеримент, те приключиха с някои последствия, с които те не бяха подготвени да се справят. Защото гангстерският рап е трябвало да се хареса на децата във вътрешната част на градовете и да създаде някаква стена между сърцевината и предградията. Но когато белите деца чуха гангстерския рап и цялото му насилие и осъзнаха, че родителите им го мразят, прегърнаха рапа. ЦРУ се опита да противодейства на феномена бял рап чрез имплементиране на черен национализъм. Някой спомня ли си Пъблик Енеми (Public Enemy) и Ислямска Нация (Nation of Islam) по време на техните представления? (бел.прев. Пъблик Енъми, също известни като P.E., е влиятелна хип-хоп група от Лонг Айлънд, Ню Йорк, известни с текстове си на политическа тематика и критика към американските медии.) Това бе опит да се държат белите деца настрана, но това, което бе постигнато е, че се появиха един куп бели деца, които пожелаха да бъдат черни. В крайна сметка, осъзнаха, че ако искате да създадете перфектния рапър, той трябва да бъде бял и той трябва да бъде Огромен. (Еминем например?).


Преди правителството да разбере, че може да използва това, че белите деца харесват рап, реши, че е необходим нов саунд (ново звучене), който никой, освен белите деца, не би харесвал, нещо, с което всяко бяло хлапе би могло да се идентифицира. Музика, свирена от китара, индуцирана чрез наркотици, която тематизира безнадеждността и безсмислеността на живота.


Всичко започна дълбоко в гъстите гори на Тихоокеанския Северозапад (Pacific Northwest, бел.прев.) - място, където много валеше, хората бяха много депресирани. Това бе доста изолиран географски район. Лидер на движението е тревожен младеж с проблем с наркотиците, умрял на 27-годишна възраст, известна като просветлението на MK ULTRA. Подобно на Морисън (Jim Morrison), Хендрикс (Jimi Hendrix), Брайън Джоунс (Brian Jones), Мама Кас (Mama Cass, бел.прев. Cass Elliot) и др., Кърт Кобейн (Kurt Cobain) щеше да слезе от зашеметяващите висоти на славата чрез горещо дискутирана смърт на 27-годишна възраст. Една от най-знаменитите банди на 90-те години бе Нирвана, а Кърт Кобейн бе лидерът й. Чисто съвпадение ли е начинът, по който се развива неговият живот? Или бе част от майсторски план, задействан по-рано? Нека погледнем отново.


Ханк Харисън (Hank Harrison) е въвлечен в MK ULTRA още през 50-те години на миналия век като "дресьор" (или "хендлър") за контрола на ума. Идва в Лос Анджелис с почти никакъв музикален опит и оглавява група, наречена The Warlocks. Като с докосване на вълшебна пръчица от Warlocks става Грейтфул Дед (Grateful Dead) (бел.прев. "Грейтфул Дед" е американска рок група, сформирана през 1965 година в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. Тяхната музика е особена смесица от елементи на психеделичен рок, блус, кънтри, реге и джаз. Те са едни от участниците на Удсток през 1969.). На всяко представление на бандата се раздава "киселина" (LSD), а отличителен знак на бандата става филмът "Магьосникът от Оз" ("The Wizard of Oz"), класическият филм за МК ULTRA програмиране. Веднага след като Grateful Dead потръгва, Ханк се оттегля.


Ето какво си спомня Дейвид Кросби (David Crosby) за Ханк Харисън: "Харисън не беше хипи напушен наркоман. Винаги изглеждаше чист. Всъщност беше обучен психиатър. Първият път, когато го видях, той носеше костюм от памук и коприна, папионка и кожено куфарче. Мога да си представя, че Харисън е оперативен агент на ЦРУ или абсолвент на Сал Алински (Saul Alinsky), който отговаря за организирането на групи като Grateful Dead".


Разбира се, може да се чудите, как Дейвид Кросби е толкова добре запознат с ЦРУ и The Grateful Dead, но ние вече знаем отговора на този въпрос, нали?


Ханк Харисън има дъщеря, Къртни (Courtney), която, без всякаква изненада, има ужасно и мъчително детство, била е малтретирана точно като повечето деца на манипулатори от МК ULTRA. Родителите й се развеждат и тя живее ту при единия, ту при другия. Къртни е някак си приета в Колежа Тринити (Trinity College) в Ирландия, където учи теология в продължение на два семестъра. По това време Къртни развива невероятна способност да се запознава и да ходи по срещи с музиканти, които изведнъж станаха известни. Тези серии започват със срещите й с Джуан Коуп (Juian Cope), който има прилична кариера в Обединеното Кралство. След това през 1989 г. се жени за кратко за фронтмена на Leaving Trains Джеймс Мореланд (James Moreland). През 1991 г. тя започва да се среща с Били Кориган (Billy Corrigan) от Smashing Pumpkins, а през следващата година групата има огромен търговски успех. Кортни обаче напуска Били Кориган през 1991 г., когато отива в Лос Анджелис и се среща с човек, който скоро ще стане знаменитост. Името му е Кърт Кобейн и разбира се, Къртни Харисън променя името си на Къртни Лав (Courtney Love). Само в рамките на една година, през която тя напуска Били Кориган и се свързва с Кърт Кобейн, и двамата станаха изключително известни.


Когато Кърт Кобейн среща Къртни през 1991 г., Нирвана все още не е издала творческия си албум Nevermind. Групата се състои от Кърт и Крис Новоселич (Chris Novoselic) и те търсят барабанист. Изневиделица, Кърт научава за барабанист в банда във Вашингтон, отдалечен на 3000 мили (4800 км), и веднага решава, че той трябва да прелети над цялата страна. Това е огромен червен флаг – някой изведнъж прави нещо такова и не знае точно защо. Вероятно се дължи на факта, че е програмиран да го направи. Така че, Дейв Грол (Dave Grohl) събира багажа си и идва от гнездото на MK ULTRA в DC (Вашингтон) в Сиатъл, за да се присъедини към Нирвана. Малко след това се появя дъщерята на важен МК ULTRA манипулатор и останалото е история. Няколко години наркотици, странно поведение и после необяснима смърт на 27-годишна възраст, и още една тъжна глава в историята за MK ULTRA и музикалната индустрия е затворена.


Днес разполагаме с повече информация и можем да разгледаме отново смъртта на Кърт Кобейн, и може би да намерим някои от отговорите на все още нерешените въпроси. Официално, Кърт Кобейн беше изчезнал за няколко дни, преди да бъде намерен мъртъв в стая на горния етаж на лятна вила, която бе негова собственост.
Когато напуска, Къртни поискала вилата да бъде претърсена, и действително, тялото на Кърт беше открито на горния етаж. По главата му има следи от изстрел от пушка, която обаче е твърде далеч от него, за да може той самият да натисне спусъка. Носи обувки, така че не е възможно да е използвал пръстите на краката си, за да стреля с пушката. Но някакси е успял да стреля в главата си. Близо до него е намерена игла и токсикологичният доклад посочва, че има достатъчно чист хероин в тялото му, за да убие човек 5 пъти. След внимателно разглеждане на всички налични доказателства, властите установяват, че Кърт се е застрелял въпреки повече от смъртоносната доза хероин. Вместо да умре веднага, както се очаква, взема дълга пушка и някак си натиска спусъка и се застрелва, въпреки че не е могъл да стигне до спусъка. Официална причина за смъртта? Самоубийство, разбира се, класически случай на самоубийство в MK ULTRA стил.

"Много критици описват продукцията на Дисни "Завръщане в Оз" от 1985г като един от най-ужасяващите детски филми, правени някога. Докато много от сцените в него са чиста проба микс от кошмари за млади съзнания, има един факт, който е дори по-смущаващ: Филмът всъщност разказва за малко момиче,
хвърлено в садистичния свят на травмиращия майндконтрол."
--- Truth Frequency Radio, your protection from deceptionСлед смъртта на Кърт Кобейн лидерът на групата The Mentors, Ел Дюсе (El Duce), твърди, че Къртни му предлага $ 500 000, за да убие Кърт Кобейн. Той бе интервюиран по телевизията и заяви, че знае кой е убил Кърт и че ЦРУ вероятно е по следите му. Както можеше да се очаква, Ел Дюсе изведнъж реши да скочи пред един влак няколко дни по-късно, оставяйки още по-голяма увереност в твърденията му, че ЦРУ го преследва. Оттогава, Къртни не е спряла да проявява всички изданически признаци на жертва на МК Ултра, а също така и дъщеря й Франсис Бийн (Francis Bean). Очевидно, правителството търси нови начини да ги използва.

Бившият служебен убиец от ЦРУ Уилям С. Бъроус (William S Burroughs)Един поглед към хората, с които Кърт общува малко преди смъртта си, може също да помогне за осветляване на нещата, тъй като жертвите на MK Ултра обикновено се държат заедно, за да могат да бъдат следени по-лесно.


Уилям Бъроуз (William S Burroughs) е таен наемен убиец на ЦРУ в продължение на десетилетия и става известен най-вече, като пише книги за гей секс с млади момчета и употреба на хероин. Той признава, че е убил жена си и никога не е бил осъждан за това, но изглежда е попадал на всички проблемни места в света през 50-те и 60-те години. Ако ЦРУ извършва тайни операции в даден район, сигурно ще откриете Уилям Бъроуз да се спотайва някъде в сенките. Кърт Кобейн издава албум с г-н Бъроуз през месеците преди смъртта си. Известно е също, че Кърт носи копие на ”Голият Обяд” на Бъроуз ("Naked Lunch") в Европа, когато "предозира" и почти умира в рамките на часове, след като Къртни внезапно пристигна в Италия. Накрая, Кърт нямаше къде да отиде и бе изхвърлен.Много други групи в и около Сиатъл изведнъж процъфтяваха, след като Нирвана се изкачи на върха на класациите. Например "Alice in Chains", чийто 185 см фронтмен е открит мъртъв с тегло 40 кг. (Обърнете внимание на класическата референция ”Алиса в Страната на Чудесата” в името на бандата.)


Друга банда, която изведнъж стана известна, бе Саундгардън (Soundgarden), чийто фронтмен Крис Корнел (Chris Cornell) е бил много влиятелен човек в рока в продължение на десетилетия.

 
Други примери са Мелвинс (The Melvins), Пърл Джам (Pearl Jam) и Mother Love Bone.

Години по-късно Крис Корнел работи заедно със сина на известен кенийски лидер, който се жени за оперативен агент на ЦРУ. Този таен агент посещава Харвардския университет по подобие на Обама (което означава, че прекарва времето си в чужбина) и след като се сдобива с Харвардска степен, той е неподходящ за назначение и веднага се премества в Лос Анджелис, за да стане успешен рок китарист. Името му е Том Морело (Tom Morello) и той е китаристът на "Rage Against the Machine", а по-късно се събира с Крис Корнел, за да създаде Audioslave.


Събира ги един от най-големите продуценти в историята на съвременната музика, Рик Рубин (Rick Rubin), който от десетилетия насам е елитен човек на ЦРУ. Той стартира в Def Jam Recordings (бел.прев. Американска звукозаписна компания) и първоначално е използван за подписване на договори на предстоящи МК Ултра рап изпълнители със звукозаписните компании. В крайна сметка той става изключителен звукозаписен продуцент и съдейства за създаването на записите с най-голямо въздействие в нашето време.


Ето списък на хора на изкуството, с които Рик Рубин е работил, и който показва, кой кой е във вселената на MK Ултра:
LL Cool J, Run DMC, Beastie Boys, Slayer, Public Enemy, The Cult, Danzig, Andrew Dice Clay, The Black Crowes, Geto Boys, Trouble, Red Hot Chili Peppers, Sir Mix a Lot, Mick Jagger, Joan Jett, Tom Petty, Johnny Cash, Nine Inch Nails, AC-DC, System of a Down, Sheryl Crow, Rage Against the Machine, Aerosmith, AudioSlave, Limp Bizkit, Jay-Z, Slipknot, Shakira, Dixie Chicks, U2, Linkin Park, Kanye West, Neil Diamond, Weezer, Metallica, Kid Rock, Adele, ZZ Top, Lana DelRey, Black Sabbath, Eminem, Crosby Stills и Nash.


Сигурен съм, че ако проучите и съберете повече информация за именана в списъка, парчетата от пъзела ще започнат да се нареждат и в един момент ще се появи картина.


Само с цел забавление, ще избера няколко от имената по-горе, за да видя, дали има нещо, свързано с тях.
Да започнем с Бийсти Бойс (Beastie Boys). Рик Рубин създава популярен черен рап в своята звукозаписна компания, но не и бял рап, просто защото бели рапъри не съществуват. Като студент, Рик работи с Beasties, които по това време са хардкор пънк банда, след което ги записва като рапъри за своя лейбъл. Изведнъж трима хардкор пънкари, преврърнали се в бели рапърски деца от Ню Йорк, записват албум за звукозаписна компания, създадена от човек, когото са срещнали в колежа, и го подкрепят за дебюта на най-голямото явление на десетилетието, Мадона. Първият албум е неприлично груб и противен, точно както са и Beastie Boys. В рамките на почти три години между албумите, сополивите пънкари внезапно се превръщат в интелигентни, социално осъзнати бизнесмени, женени за холивудски звезди, пътуват до Далечния Изток като Бийтълс в търсене на просветление, и изведнъж стават прекалено политически коректни. В първия албум, повечето песни бяха за това да го правиш с "skeezy ho's" (мръсни леки жени, неатрактивни жени, склонни към промискуитет), но в следващите им албуми чухме, че "Неуважението към жената трябва да спре". Трима сърдечни пънк рокери срещнаха Рик Рубин и изведнъж се превърнаха в световно известни звезди. Тук няма нищо необичайно.


Слейър (Slayer) бе дет метъл група, докато не се събраха с Рик Рубин и пуснаха един от най-значимите албуми на всички времена за рапърски лейбъл. От всички, които Рик Рубин можеше да избере да подпише договор за своя лейбъл, той избра дет метълите Слейър и веднага създаде суперзвезди. Рик Рубин ще продуцира много албуми на Слейър и ще помогне за цементиране на господството им като един от най-добрите в метъла в продължение на десетилетия.


Разбира се, Слейър обичат нацистки мотиви, текстове, символи и облекло и са очаровани от нацистки имиджи. Но на нас ни се казва, че всичко е просто безобидно забавно и всъщност няма нищо общо с нацистките мотиви, имплантирани по време на MK Ултра сесии с мъчения. Следователно, и тук няма какво да се види.
Нека преминем към Ред Хот Чили Пепърс (The Red Hot Chili Peppers), момчетата, които обичат да свирят голи на сцената, изглеждат като доста нормални момчета. Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) е син на Джон Кийдис (Anthony Kiedis), измъчен актьор, известен под името Блеки Дамет (Blackie Dammett). Блеки е най-известен с това, че доставя наркотици на богатите и известните като Кийт Мун (Keith Moon) в Холивуд. Кийт, ако си спомняте, бe жител на Лавров каньон, бе заклет наркоман и умря млад. Ако ЦРУ активно доставяше на богатите и известните с наркотици, как мислите, че действително са го направили? Очевидно са използвали малки актьори като Блеки Дамет, които се мотаят около хипи-кръчми като "Rainbow Bar and Grill" и доставят наркотици на елитните жители на Лавров каньон. Блеки е приятел на Сони Боно (Sonny Bono), който случайно е кръстникът на Антъни. Блеки употребява наркотици заедно със сина си и на 14-годишна възраст Антъни употребява хероин и прекарва по-голямата част от живота си пристрастен. Изглежда така, сякаш Блеки се опитва да контролира сина си чрез наркотиците. Но ако това беше вярно, Антъни Кийдис трябваше да се превърне в известен музикант с много демони и .... О, чакайте малко, деца, тук няма нищо за гледане, минете нататък.Друг доста сигурен знак, че любимата ви група е жертва на MK ULTRA, е, ако се появи на ежегодния музикален фестивал Лолапалуза (Lollapalooza) в Америка през 90-те. Това бе съвременният Удсток с лесен достъп до LSD, извращения, нихилизъм и най-популярните музиканти, произведени от ЦРУ. Предполага се, че "Лолапалуза" е идея на Пери Фарел (Perry Farrell), роден като Пери Бърнстейн (Perry Bernstein) и има, за МК ULTRA жертва, доста нормално детство. Майка му се самоубива, когато той е на три години. Той редовно бива посещаван от извънземни и се храни с мъдростта и посланията, които те му носят. Очевидно, извънземните (т. е. MK Ултра) му казват да вербува определени банди и след това да обикаля градовете в цялата страна под формата на индуцирано от наркотици, извратено шоу.


Ето списък на някои от най-известните групи, участвали в различни Лолапалуза турнета: Jane’s Addiction, Siouxsie and the Banshees, Living Color, Nine Inch Nails, Fishbone, Ice T, Rollins Band, Butthole Surfers, Red Hot Chili Peppers, Ministry, Ice Cube, Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Primus, Alice in Chains, Tool, Rage Against the Machine, Front 242, Smashing Pumpkins, Beastie Boys, George Clinton, L7, Green Day, The Black Crows, Sonic Youth, Hole, Cypress Hill, Sinead O’Connor, Beck, Metallica, Ramones, Rancid, Melvins, Prodigy, AudioSlave, Queens of the Stone Age, Kanye West и много други.
Ако направите проучвания за всяка група, вероятно ще започнете да виждате взаимо-връзките.Нека отново разгледаме няколко изпълнители от Лолапалуза.

Хенри Ролинс (Henry Rollins) и Ролинс Банд (Rollins Band) свириха на първия фестивал. Знам това, защото бях там и бях огромен фен на Ролинс. Въпреки това, ако се въоръжите с MK Ултра познания и преценка, нещата ще започнат да изглеждат по съвсем различен начин. Хенри е от столицата (DC), дом много MK Ултра бази. Той пише, че когато е в турне, докато групата е спала в хотел, той предпочитал да спи сам в тъмния камион, с който транспортирали оборудването си. Знаците за сензорни лишения изглеждат очевидни тук. Докато живееше в Редондо Бийч (Redondo Beach CA), разказваше за инцидент, при който е влязъл в затъмнения си апартамент в момента, в който непознат застрелял съквартиранта му. След като убил съквартиранта му, този непознат погледнал Хенри и си тръгнал. Това прилича на начина, по който робите на MK Ултра биват отстранявани – обикновено пред други жертви за постигане на дисциплиниращ ефект. Освен хардкор музика, той също пише поезия и прави словесни шоута, в които говори на определена тема в продължение на час или два. Мастурбацията, хомосексуалността и омраза му към ченгетата бяха някои от любимите му теми. Не премълчаваше нищо, разказваше за всеки ужасяващ детайл от живота си, подобно на робите на MK Ултра, които са тренирани да запомнят всяка малка сензорна информация, за да могат да я повторят по-късно. Той, както повечето хардкор музиканти, които мразят медиите, започна да се превръща в успешен актьор / телевизионна личност. Един ден той спи в задната част на неосветен камион по свой избор, а през следващата година е в , разказвайки как играе полицай във филм. Самият факт, че в една минута той може да мрази Холивуд с всяка фибра на същество си, а в следващата минута се превръща в холивудска курва, означава, че очевидно няма голям избор по въпроса.


След Ролингс, на сцената беше Айс-Ти (Ice T) и Body Count. Айс-Ти е уличен дилър на наркотици, превърнал се в рапър, превърнал се в хардкор музикант, който мрази ченгета, пееше песни, прославящи убийствата на ченгета, и след това, разбира се, става успешен актьор, познат на милиони зрители като ... ченге! Някой вижда ли шаблон тук? Двама улични хардкор музиканти, които мразят ченгетата, и системата внезапно узрява и двамата играят ченгета по телевизията. Разбира се, това може да се случи по естествен начин, но каква е вероятността?


Найн Инч Нейлс (Nine Inch Nails) също свириха на първия фестивал и ние засегнахме кратко Трент Резнър (Trent Reznor), който подписа договор със звукозаписна компания в Ню Йорк, която от момента на създаването си имаше проблеми със закона. След това той помага на Мерилин Менсън (Marilyn Manson) да се изкачи в класациите, записвайти AntiChrist Superstar в бившия дом на Шарън Тейт (бел.авт. жената на Роман Полански, убита от семейство Менсън). След това, Трент си взе малко почивка, докато Менсън изкачи класациите. Години по-късно, един много огорчен и по някакъв начин доста бездарен Трент Резнър се появи отново и продължи да прави доста посредствена музика, сякаш някак си бе загубил магията си. Това е съвсем обичайно за цялата тази мръсна история – началото може да не е много хубаво, но финалът обикновено е направо грозен.

Напомня ли ви на електрошок?« Последна редакция: Декември 12, 2018, 05:03:08 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мирише на... МК Ултра...
« Отговор #3 -: Декември 12, 2018, 04:18:52 am »
Металика (Metallica) стартира, когато басистът Клиф Бъртън (Cliff Burton) успява да убеди останалата част от групата да се преместят от Президио (Presidio), домът на MK Ултра в Сан Франциско на дясната страна на залива (бел.прев. El Cerrito в San Francisco Bay Area) (също виж Stanford Research Institute в Пало Алто!). Следва внезапно местене в Ню Джърси и след това слава. Разбира се, Металика станаха звезди, едва след смъртта на Клиф по време на турне при инцидент, който може да се случи само във филм. Виждате ли, очевидно се е състояла игра на карти, в която победителят получавал право на избор на легло, а Клиф просто изтегля Асо Пика, и печели. Избира си втория етаж на легло и докато спял, автобусът изведнъж се подхлъзва върху лед – така се съобщава първоначално, но никога след това не се споменава отново. Така или иначе, автобусът се преобръща и по някакъв начин Клиф бива изхвърлен през малкото прозорче на автобуса с по-голяма скорост, отколкото тази на преобръщането на автобуса, и бива смазан от него. Както често се случва в тези ситуации, автобусът се повдига наполовина и след това пада върху тялото, което по някакъв начин е прелетяло през прозореца, при температури над нулата. Никой не говори за лед, освен водачът на превозното средство. Рик Рубин (Rick Rubin) продуцира няколко албума и те повеждат индустриална борба срещу Напстър (Napster), и печелят. Звучи нормално, според мен.


Албумът Mindcrime ("Престъпление срещу съзнанието")

Албумът на Куинзрайк (Queensrÿche) "Operation: Mindcrime" съдържа MK ULTRA-ска история, втъкана в текстовете. Наивно дете с промит мозък убива за системата и хранено с дрога, докато може да бъде използвано, и една монахиня, която също е малтретирана, също участва в това. Историята започва и завършва в психиатрична болница и свързва много различни теми, които засягат MK Ултра. Още едно съвпадение, предполагам.


Нека се върнем за момент на дискусията ни за Лавров каньон. След музикалното избухване на 1960-те години, Лавров каньон продължава да бъде потаен квартал на частни лъкатушещи пътища в Hollywood Hills. Има сведения, че къщите разполагат с подземни лабиринти, които водят до кой знае къде. Седалището на една бяла расистка групировка е на хълма и нотариалните актове за повечето имоти са допълнени от такива рестриктивни договори, че имотите могат да бъдат купувани само от определени хора и само определени хора могат да живеят там. Ако жителите на Лавров каньон не ви желаят, няма да сте там дълго време и ако те ви искат, вероятно ще бъдете там.
Ето списък на някои от най-известните жители на Лавров каньон; Дженифър Анистън, Кристина Апългейт, Зак Браф, Дейвид Бърдън, Амбър Карла, Дейвид Карадайн, Джордж Клуни, Алис Купър, Дейвид Кросби, Шанън Дохърти, Кас Елиът, Уил Ферел, Ерол Флин, Джими Хендрикс, Борис Карлоф, Антъни Кийдис (Ред Хот Чили Пепърс), Стив Мартин, Алиша Силвърстоун, Бела Лугоси, Мерилин Менсън, Марк МакГрат, Джони Мичъл, Кийт Мун, Том Морело, Пати Дюк, Бъз Озбърн (Melvins), Грам Парсънс, Иги Поп, Трент Резнър, Карол Кинг, Кей Ди Ланг, Тимоти Лиъри, Марти Льо Нобъл (басист на Porno For Pyros, Jane’s Addiction, и The Cult), Кейт Ричардс, Никол Ричи, Роулинг Стоунс, Пол Ротшилд (продуцент), Рик Рубин, Мег Райън, Кийша, Слаш, Дъсти Спрингфийлд, Дани Сургарман (мениджър на The Doors), Джон Тейлър (Duran Duran), Джъстин Тимбърлейк, Орсън Уелс, Петер Уенц (Fall Out Boy), Франк Запа и Франсис Фармър.


Ако много от тези имена не предизвикват веднага звън на MK ULTRA-камбаната в главата ви, тогава не си върша работата както трябва. Между Рик Рубин, Лолапалуза и Лавров каньон имаме истински ”кой кой е” от известните жертви на MK Ултра. Всеки има история и всеки от тях по някакъв начин се е скрил в Холивудските Хълмове, както и много други преди тях.


Добър метод при опит да се намерят жертви на MK Ултра в музикалната индустрия в миналото е да се търсят класическите знаци. Злоупотреба с наркотици, странно поведение, множество личности, ранни смъртни случаи и други подобни. Например, докато проучвах Ел Дюсе (El Duce) от "The Mentors", всичко ми напомни за известния ДжиДжи Алин (GG Allin), който сякаш идеално се вписваше в MK ULTRA. Той е човек, който, когато свири на живо с групата си "The Murder Junkies", е известен с това, че е извършил почти всичко на сцената. Той ще отдели телесни течности и ще ги изяде, ще се удря до кръв с бутилка, бие безчувствено хора и ще се държи като бесен психотик, докато представлението не бъде затворено от властите. Рожденото му име е Исус Христос Алин. Както при раждането революционера Джим Джоунс (Rev. Jim Jones), майка му имала видение, така и бащата на  Джи Алин имал видение, че синът му ще бъде велик човек. След като няколко пъти обеща да се самоубие на сцената, Джи Алин най-накрая поема свръхдоза след дълга нощ на купони и разрушения. Разбира се, имаше слухове, че мениджърът му работи за ЦРУ и според самия Джи Алин, мениджърът му изчезна в Южна Америка, където вероятно е изнасилвал непълнолетни момчета. Ако Джи Алин няма връзка с MK Ултра, щях да съм много изненадан.

Както виждате, не е трудно да се открият онези банди, които пасват точно на MK Ултра-матрицата. Например, сега, когато знаем повече за MK ULTRA, започва ли динамиката на Аксел Роуз (Axl Rose) и Гънс Ен Роузис (Guns N Roses) да има някакъв смисъл?


Дете от малко градче в Айова се качва на автобуса за Лос Анджелис и след няколко години става изумително известен, след което преживява няколко класически срива през следващите години. Някой ще се изненада ли от факта, че Слаш ще живее в Лавров каньон? Стоун Темпъл Пайлътс (Stone Temple Pilots) – вътрешните демони на Скот Уейланд (Scott Weiland) изглеждат много MK Ултра-ски. Ози Озбърн? В една минута мислиш, че е почти мъртъв, а в следващата той скача наоколо и пее като луд, като че ли е програмиран да го прави. Кийт Мун (Keith Moon) от "Дъ Ху" ("The Who") живееше в Лавров каньон и умря млад. Всъщност, учуден съм, че един от любимците на Кърт Кобейн, Бъз Озбърн от Мелвинс (Melvins) живее в Лавров каньон. (Трябваше да предвидя, но все още боли, когато го чета. Кажи ми, че не е така!)
Правителството контролираше Холивуд в продължение на десетилетия. Някой помни ли PMRC (Parents Music Resource Center) и изслушванията в сената? За какво ставаше въпрос?


През 1985 г. PMRC (Център за родителски музикален ресурс) е създаден от четири "Вашингтон Съпруги". Типър Гор (Tipper Gore), съпругата на бъдещия вицепрезидент и изобретател на интернет, Ал Гор (Al Gore), съпругата на министъра на финансите Джеймс Бейкър (James Baker), съпругата на градски съветник във Вашингтон и съпругата на мощен търговец на имоти. Официалната цел на тази група е да информира родителите за нещата, които се съдържат в музиката. Те се опитаха да постигнат това чрез представяне на артисти, текстове и обложки на алмуби пред конгреса. Те дори пускат песните "The Filthy 15", които просто случайно съдържат много банди, които имат някои връзки с MK ULTRA. Тази група Холивудски съпруги някак си избра някои от най-неизвестните парчета да бъдат представени пред конгреса, а мнозина твърдят, че ако не е бил PMRC, много от тези "неприлични" групи никога нямало да бъдат толкова популярни. Разбира се, групите, които бяха мишена на PMRC, не бяха избрани на случаен принцип, нито пък музикантите, които даваха показания. По принцип всички ние бяхме измамени от правителството и бяхме съдействащи пионки в играта им. Не ми ли вярвате? Нека да погледнем назад към тези прекрасни времена.


Поглеждайки назад, повечето хора си спомнят изслушванията в Сената по следния начин –  един куп бели консервативни християни на средна възраст натикаха ценностите си в гърлото на американската младеж и веднага много красноречиво им беше казано да "отидат по дяволите" от Франк Запа. Основно ставаше въпрос за клип на Туистед Систър (Twisted Sister) без музиката или без Дий Снайдер (Dee Snider), о чакай, Дий Снайдер беше също там! Рок звездите хладнокръвно наругаха тези, лишени от всякаква връзка с реалността, средностатически републиканци и децата получиха музиката си. Това почти обобщава ситуацията. Има ли някой, който помни резултата от всички тези изслушвания? Стикери бяха поставени на албуми, считани за "опасни" и всички се прибраха вкъщи щастливи. Някой иска ли да отгатне, какво се случи с повечето от групите, които бяха представени пред Конгреса или с новите стикери на албумите им? Продажбите скочиха с изумителни проценти; по някаква причина, ако група бели хора на средна възраст кажеха на децата да не слушат определена група, това караше тези млади хора да търсят музиката на групата още повече, само за да не се подчиняват. Кой би си помислил подобно нещо? Обратна психология от най-високо качество. Типър Гор (Tipper Gore) бе лицето на комисията, съпругата на изключително либералния депутат и бивш вицепрезидент Ал Гор. Всеки обвинява християнските републиканци за PMRC, но лицето му е съпругата на един от най-големите левичари в Америка. Някога чудили ли сте се, как работи този чудесен трик? Позволете ми да обясня как се получи тази измама.
Мерилин Менсън със своя ментор Антон Ла Вей


В средата на 80-те години на миналия век ЦРУ има множество агенти в цялата страна, които активно стартират групи и подписват договори с жертви на MK ULTRA, които са програмирани с различни мотиви. Нацистките мотиви са групирани в метъл, пънк и white power музика, сатанински мотиви са използвани в метъл и готик, а създанията като Джи Алин (GG Allin) и подобните на него (El Duce) са създадени за шок банди.


Как може правителството да продава тези екстремни артисти на децата? Е, ако знаете нещо за тийнейджърите, ще бъде очевидно, че обратната психология е може би най-добрата техника. Децата ще правят неща, които дори не харесват, ако мислят, че правят напук на родителите си! Така че четирите Вашингтонски Съпруги са вербувани, за да привлекат вниманието на Америка към тези малко неизвестни групи, в опит да спасят децата. Това е като някой, който публикува плановете за създаване на бомба, в опит да накара хората да не правят такива. ЦРУ знаеше, че след като група бели хора на средна възраст започнат да държат лекции на децата за тази музика, децата щяха да чуят тази "зла музика". А върхът на черешката е, че идолът на децата всъщност трябваше да наругае конгреса по телевизията.  Всяка мечта на всеки тийнейджър се сбъдна и след изслушването продажбите на тези банди скочиха нагоре. Всъщност, предупредителните етикети просто се превърнаха в реклама за децата, повечето тийнейджъри просто няма да купят албум, който няма един от предупредителните стикери. Разбира се, това беше планирано през цялото време, сега Слейър (Slayer), King Diamond, Венъм (Venom), У.А.С.П. (WASP), Туистед Систър (Twisted Sister), Мотли Крю (Motley Crue) и дори Принс (Prince) бяха някак си въвлечени в тази огромна схема. (Знам какво мислите, Принс е такъв нормален човек, кой би си помислил, че е бил подложен на контрол на ума?!)Разбира се, ако ЦРУ трябва да наложи крайните си възгледи на американската младеж, какво означава това за бизнесмена? Е, продажбите на плочи сега изхвърчаха в небето, концерти, видеоклипове и др. Музикалната индустрия беше на върха на света, MTV пускаше видеоклипове и всички забогатяха. След изслушванията в Сената метъл- и рап-бандите процъфтяват на фона на предупредителните стикери и скоро Нирвана ще удари Сиатълската сцена. Години по-късно, когато Напстър (Napster) е на път да затрие звукозаписните компании, групи като Металика изведнъж изоставят mosh pit (бел.авт. мястото, непосредствено пред концертния подиум, където най-ентусиазираните от публиката танцуват в екстаз.) и стават говорители на корпорациите. Ако Металика наистина бе ъндърграунд метъл група, обичана от феновете, те лесно биха могли да разпространяват собствената си музика, стоки и т.н., и да събират всичките пари, вместо да получат само част от това, което звукозаписните компании действително печелят от тях. Внезапно металните крале се сприятелиха с корпоративните адвокати и следват феновете, които използват "Napster"? Металика достигна своя връх с Клиф като басист, по мое мнение, и след като той някак си беше убит, останалата част от групата всъщност бяха куклите, за които пееха. Може би това обяснява защо първите им албуми са били лирично и музикално сложни, докато всичко след това е Мотли Крю (Motley Crue) стил на Металика. (Отплесквам се.)


Другото, което ме смущаваше, беше броят на музикантите, известни като противници на Бог и правителството, които изведнъж се отрекоха от този начин на живот и се завъртяха на 180 градуса, и станаха свещеници или преживяха духовно прераждане. В продължение на десетилетия се чудех, как е възможно един човек просто като чрез натискане на бутон да стане точно обратното на това, което е бил. Но сега, когато съм наясно със съществуването на MK ULTRA, тези привидно случайни трансформации не ми изглеждат толкова случайни. Не забравяйте, че правителството се нуждае от начин да държи роба "зает" до момента, в който може да бъде използван. Екстремистките групи са идеалното място за внедряване на тези, които са под контрол на ума, тъй като всички тези групи се ръководят преди всичко от правителството. Знам, това започва да звучи като луда научна фантастика, но всичко е базирано на науката. Те изучаваха човешкия ум и са разбрали чрез експериментите, започнати още от нацистите, как да го фрагментират и да го променят. Гледайте стари видеоклипове на говорещия пред публика Хитлер и забележете, как всичко е изключително точно инсценирано – мястото на камерата, сцената, банерите и цветовете. Обърнете внимание на жестовете му, докато говори. Сега, включете телевизора и гледайте, как преродените пропагандатори говорят. Обърнете внимание на приликите в представянето им. След това, превключета на State of the Union Address (бел. прев.годишна реч на президента на САЩ пред Конгреса) и направете същото. Не е случайно, че много известни MK ULTRA банди използват видео екрани по време на представленията си. Така, агентите следят, дали публиката има лесен достъп до LSD и Extasy, а музикантите свирят, докато на екрана се появяват изображения. Цялата тълпа може лесно и неусетно да бъде хипнотизирана. Джейнс Ъдикшън (Jane’s Addiction), Найн Инч Нейлс (Nine Inch Nails), Пинк Флойд (Pink Floyd), Ю Ту (U2) и т.н. използват тази техника. Всъщност, днес видео екраните са почти навсякъде и можете да се обзаложите, че не показват само кадри от шоуто.


Но обратно към новопробудените християни – днес съществуват някои популярни клонове на християнството, които са основани от ЦРУ и неговите агенти. Няма да ги посоча с пръст, но ако внимателно наблюдавате известните проповедници и разгледате използваната от тях символика, ще разберете, за какво говоря. Както в Rockumentary (бел. прев. документални филми за рок музика и рок музиканти) по Ви Ейч Уан (VH1, бел. прев. американска кабелна телевизионна мрежа, подобна на MTV), още в началото се знае, че някой ще надебелее, някой ще намери Бог и някой ще умре.


Приключването на първоначална мисия не означава, че жертвите не могат да бъдат препрограмирани и държани под контрол, за да служат на други цели. Жертвата ще приеме нова роля, подобно на всички музиканти от 60-те години на миналия век, които някак си като леминги, изпълняващи заповеди, се събраха по хълмовете на Лавровия каньон.

Не мислиш, а просто действаш.


Общото в тези истории е, че началото може да не е хубаво, но финалът обикновено е направо грозен. Всеки, който вече не е нужен, бива изхвърлен. По някакъв начин около 27-годишната си възраст, наричана още "Възраст на Просвещението" (“Age of Enlightenment”), човек започва да узрява умствено и програмирането на ума вече не работи безпроблемно. Това не винаги се случва на 27-годишна възраст и интензивността варира при различните хора, но е достатъчно да кажем, че след като стигнат възраст, на която програмирането не работи, жертвите биват препрограмирани и задачата им се променя, или просто биват изхвърлени или убити.
Примери:
Джими Хендрикс (Jimi Hendrix), Джим Морисън (Jim Morrison), Кърт Кобейн (Kurt Cobain), Брайън Джоунс (Brian Jones), Пол Маккартни (Paul McCartney), Мама Кас (Mama Cass), Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) и т.н. и т.н.


Повечето от тях стават жертви, още когато са били много млади и умът е най-податлив на фрагментиране чрез техниката на мъченията. Системата направи чрез тях много пари и, когато вече не са й нужни, ги изхвърля. Славата е мимолетна и илюзорна. Тя съществува само за кратко време, всичко е контролирано и ни е показано по такъв начин, че да си мислим, че партито продължава вечно. Но това не е така и никога не е било така. Партито всъщност никога не се е състояло по начина, по който ние си мислим.


В края на краищата, знаейки истината, можете ли да кажете, че сте шокирани? Някак си, мисля, че всички май знаехме, че борбата за правото ни да се забавляваме бе глупава, но ние въпреки това го правихме, защото бяхме млади и вярвахме в лъжата. Наистина ли това е толкова ужасно?


« Последна редакция: Декември 12, 2018, 05:07:33 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мирише на... МК Ултра...
« Отговор #4 -: Декември 12, 2018, 04:22:46 am »
Актуализация, Февруари 2014


След като написах тази статия, открих много, много повече информация за музикалната индустрия и класическите икони от нашата младост. Например "The Lizard King" означава много повече, отколкото си мислите, а Лед Цепелин (Led Zeppelin) е по-скоро сапунен мюзикъл, отколкото истинска група!


Като всяко дете, израстнало в края на 70-те и началото на 80-те години, слушах Ей Си/Ди Си (AC / DC), Ролинг Стоунс (The Rolling Stones), Бийтълс (Beatles), Лед Цепелин (Led Zeppelin), Блек Сабат (Black Sabbath), Тин Лизи (Thin Lizzy) и др. Някои банди, обаче, се отличават от останалите. Като дете чувах, че Лед Цепелин са най-великата група. Някои от нещата им действително ми харесваха, но бях тотално объркан от останалите. Дори днес ме привличат точно определени албуми или песни, а за другите имам чувството, че са изпълнени от някаква друга група. Мисля, че открих, каква е причината за това.


Има една онлайн публикация, която, дори и да е само частично вярна, обяснява феномена Лед Цепелин. Явно Джон Бонъм (John Bonham) е бил засечен на плаж на Карибите в края на 80-те (бел. прев. официалната смърт на Джон Бонъм е 25 септември 1980 г.). Очевидно, Джон Бонъм дължи много големи суми за данъци, бил уморен от непрекъснато променящата се концепция за "Цепелин" и фалшифицира смъртта си. Всеки път, когато има непотвърдени сведения, че е бил видян някъде, се оказва, че в същото време някой друг бивш член на групата е бил на това място. Това също обяснява, защо неговата "вдовица" никога не се омъжва отново и защо синът му свири точно толкова забележително като него. Имал е учител за дълго време.


Според автора на статията, групата Цепелин е имала много музиканти през годините, което може да обясни разликите между албумите. Смята се, че Джон Пол Джоунс (John Paul Jones) е свирил на дузина инструменти и има авторски права върху много песни. Всъщност, името му е три имена в едно, нали така? Джон, Пол и Джоунс. Знаем, че Джон Ленън е бил убит от ЦРУ и е бил под техен контрол от средата на 60-те години на миналия век. Пол Маккартни е бил убит в края на 1966 г. (9/11) и е заменен с двойник. Брайън Джоунс (Brian Jones) от Ролинг Стоунс беше удавен от британската ЦРУ. Джон Пол Джоунс е просто псевдоним! Разбира се, много хора носеха шапката на Джон Пол Джоунс, тъй като самото име е продукт на Големите Три под контрола на правителството. Ако Пол Маккартни може да бъде заменен, то тогава и Цепелин биха могли да бъдат лесно заменени. Ето защо Джими Пейдж (Jimmy Page) (бел. прев. основател и член на рок групата Лед Цепелин) използва толкова много илюминатски знаци.
Както и да е, проверете това сами ...
Повечето хора ще ви кажат, че има само четирима членове на рок супер-групата Лед Цепелин – истината за групата е била внимателно пазена от елитен "вътрешен кръг" в продължение на близо 30 години, но след това започнаха да се появяват слухове. Мисля, че вече е време да разкрием цялата шокираща история.
СЛУХОВЕТЕ ЗА ДЖОН ПОЛ ДЖОНС


Ако сте гледали филма за Лед Цепелин ”The Song Remains The Same”, знаете, че бас китаристът на Цепелин, Джон Пол Джоунс, изглежда сякаш участва в някакво странно модно шоу, защото сменя дрехите си многократно. Това, в допълнение към факта, че непрекъснато променя прическата си, да не говорим за огромния брой музикални инструменти, на които умее да свири, и многото "шапки", които носи (музикант, композитор, текстописец, организатор, тон режисьор и др.) – сочи към многобройни Джон Пол Джоунс-и – поне 4, за да бъдем точни.РОБЪРТ ПЛАНТ / ROBERT PLANT


Всеки фен на Цепелин ще ви каже, че гласът на Плант (Robert Plant) не само се променя между албумите, но и между турнетата. Обяснението за това е, че по време на разцвета на Цепелин в действителност има 3 "Робърт Плант". Първият е "истинският" Плант, който е заменен от собствения му брат-близнак Харолд, след като гласът на Робърт отказва по време на турнето през 1973 г. Тъй като Харолд изглежда и звучи подобно на Робърт, бандата успя да заблуди феновете и да продължи без засечки. Това обаче не трае дълго, тъй като Харолд получава криза на идентичността и трябва да бъде заменен, преди да излезе на сцената. Това отваря вратата на един долгогодишен фен на Цепелин (,който прилича на Плант), на име Брадли (Bradley). Брадли толкова много се е възхищавал на Цепелин и на Плант, че се е научил да звучи като Плант, да имитира перфектно маниерите му, и дори си прави пластична операция, за да прилича на героя си. Брадли поема ролята, докато "истинският" Робърт решава да се върне в Цепелин. Брадли се оттегля, а "истинският" Робърт се връща за "In Through The Out Door" (бел. прев. осми студиен албум на британската рок група Led Zeppelin), но гласът му не е достатъчно добър. Поради това и поради факта, че всичките 3 "Плант" искат да бъдат фронтмени на Zep, е взето решение да се сложи перманентен край на кариерата на групата.ДЖИМИ ПЕЙДЖ / JIMMY PAGE


Както всички знаем, Пейдж беше/е истински магьосник в студиото (микс, редактиране) и даваше на записите онзи специален, уникален "Цепелин"-звук. Знаем също, че неговото магьосничество обхваща свиренето на китара и композирането на музика. Вярно е обаче, че Пейдж е имал възходи и падения – както като китарист, така и като композитор. Има фини разлики в начина, по който изглежда през годините – различия, които не могат да бъдат обяснени с остаряването и надебеляването – и не толкова леки промени в гардероба му за концертите (от Рок Бог в TSRTS (бел. прев. The Song Remains the Same – албум на Лед Цепелин) на предприемач в ”UnLedded” (бел. прев. MTV проект, застен в Мароко, Уейлс и Лондон по случай събирането на Джими Пейдж и Роберт Плант през 1994 г.). Чудели ли сте се някога защо?
JOHN BONHAM / ДЖОН БОНЪМ


Първо, позволете ми да кажа очевидното - имаше само ЕДИН Бонзо (Bonzo). Има, обаче, слухове за единствения барабанист на Цепелин. Изглежда, Бонзо е бил виждан, жив и в добро здраве, на много места по света. Също така изглежда, че това се случва най-често, когато някой от другите членове на Цепелин е на това място. Съвпадение? Или има някакво друго обяснение?
Това са слуховете и спекулациите, за които ще ви разкажа, и ви обещавам – ще ви кажа за цялата шокираща, нецензурирана конспирация зад историята на Лед Цепелин! Ако не искате да промените мнението си Цепелин завинаги, определено не бива да продължавате да четете. От друга страна, ако искате да чуете историята зад легендата Лед Цепелин, продължете...
РАЗКРИВАНЕТО НА ЛЕД ЦЕПЕЛИН
През юни 1998 случайно отидох на почивка в Карибите. Всичко вървеше добре – което означава, че дните, белязани от мързелуване край морето, бяха прекрасни, а нощите – прекарани по "туристически партита" в местните хотели – до деня, в който срещнах друг "турист", с когото споделих питиета и плажен чадър през един дълъг, съдбовен следобед. Забелязах го почти веднага, щом дойдох на плажа през този ден, и след няколко бананови дайкирита събрах достатъчно кураж, за да се приближа и да се представя (по-рано му пратих питие с поздравления). Той ме покани да се присъединя към него, като британец. След малко клюки относно вътрешната политика (той се интересуваше особено от последната кандидатура на Лорд Сътч (Lord Sutch) за Парламента), финалите на Световната купа и европейската музикална сцена, вече не можех да се въздържам и изревах, че той обезпокоително много прилича на барабаниста на Лед Цепелин. Той ме изгледа много сурово и понечи да стане. Аз скочих, застанах пред него и се заклех в моята чест на англичанин, че ще запазя тайната му, ако ми каже, как и защо се пече на плажа в Карибите, когато целият свят вярва, че е мъртъв от почти две десетилетия. Той се втренчи в мен за миг, после кимна и се върна на шезлонга, като ме покани да направя същото. След това поръча питиета за нас двамата, преди да започне да говори ... Следва историята, която ми каза в онзи ден на плажа. Въпреки, че се заклех да запазя тайната, на фона на слуховете и спекулациите в Цепелин-общността, съм сигурен, че той ще разбере и одобри разкритията ми.
БОНЗО ГОВОРИ

"Добре, истината за Лед Цепелин... първата част е почти вярна – за това, как сме се събрали, и всичко за края на турнето през 1970 г. Робърт искаше да се откаже и каза, че брат му Харолд може да се справи, затова ние му дадохме шанс и той пое вокалите. Нещата вървяха съвсем нормално до към 1973 г. Тогава всичко започна да се обърква – получихме Starship (бел. прев. пътрически джет, използван от Лед Цепелин за турнетата им през 1973 и 1975 г. в Северна Америка), Пейдж си навехна пръста, започна да прави концертни снимки за филма, бе обран в проклетата Америка. Когато турнето приключи, бяхме на края на силите си и Джоунс поиска да напусне.


Е, ние използвахме това, което наричат "дубльори" във филмите – намериха няколко момчета, които приличаха на Джоунси на сцената, и един от техническия екип, който от време на време играеше "Харолд". Пейдж също имаше брат, но той не беше толкова добър китарист, затова го оставихме да се оправя със звука. Аз ... ами, винаги съм бил само аз там горе – нямаше братя, сестри или други, които да ме заместят. Както и да е, назад към 73-та, както казах, това е, когато нещата започнаха да се объркват. Джоунси искаше да напусне след това турне, и Харолд също, така че ние ги оставихме да си тръгнат. Едно момче, на име Джери, пое баса – справяше се отлично със синтезаторите и бе приличен композитор. А Робърт се върна на старото си място. До 1975-та нямаше друго турне, за да могат Джери и Робърт да свикнат с цялото нещо "Цепелин", или с това, в което се превърна, преди да стигне до сцената. После стана онази автомобилна катастрофа, която сложи края за Робърт...не го обвинявам. Уговорихме го да остане за следващия албум и турне, но след това момчето му умря и това бе краят – вече нямаше да отиде на турне заради никого.

Така, обратно към Харолд. Преди ”In Through the Door” (бел. прев. осми студиен албум на британската рок група Led Zeppelin), Харолд си загуби ума – тогава го наричаха "криза на идентичността" – затова трябваше да го заменим с онзи техник от екипа, който споменах по-рано. Името му беше Брадли, и колкото и налудничаво да звучи, си направи операция, за да прилича на Робърт и Харолд. По това време вече бяхме с третия ни Джоунси, а и Пейджи не се чувстваше особено добре, затова вкарахме брат му Томас. Той бе учил да свири на китара и можеше да мине за Пейджи, който има "небрежен" ден. Томас обаче не можеше да пише, затова "Джоунси" има толкова голямо влияние върху този албум. По това време бях готов просто да кажа: "Майната му!" и да се откажа. Аз самият – никога не знаех с кого, по дяволите, работя, тия всичките "Робърт"-и, "Джоунс"-и, "Пейдж"-и. Казах на Питър, че ще остана до Кнебоуърт (Knebworth) (бел. прев. Knebworth Festival), но след това бях история. Исках да прекарвам време със съпругата и децата си и да имам живот. Може би, бих правил секс в кръчмата в събота, но повече никакъв Цепелин. След това, точно преди да започнем обиколката на САЩ през 1980 г., аз получих невероятна данъчна сметка и това беше последната капка. Освен това, Брадли ставаше толкова шантав, че ни се наложи да го пратим в център за задържане повече от веднъж, третият Джоунс ставаше неудържимо "артистичен". Нито Томас, нито Джими се чувстваха добре.


Така че решихме, че е време, Цепелин да умре, а Петър вече беше измислил как. Имаше един контрабандист, когото Питър мразеше, и той реши да покани момчето на по питие и да го срещне с "момчетата". Този човек се включи в състезание по пиене с "Робърт" – всъщност, и с тримата Робърт – и умря от алкохолно отравяне – бедният мръстник, никога не е имал шанс. Питър си отмъсти, аз можех безопасно да напусна страната и групата се разпусна. След това, Робърт реши да започне записи и турнета отново, Харолд промени името си на "Дейвид Ковърдейл" (David Coverdale) (да не се бърка с другия певец със същото име, който наистина бе намерен мъртъв на тоалетната на Елвис) и също стартира група, а Брадли стана фронтмен на Dread Zeppelin. Както Робърт, така и Харолд записваха заедно с Джими през годините. След като Томас записа "Outrider" като "Джими Пейдж" ("Jimmy Page"), Джими най-сетне се отказа от наркотиците и сключи сделка с Томас – Джими е музикант, а Томас се занимава с техническата част, като споделят името и парите.


Що се отнася до всички "Джоунс", не съм сигурен, какво точно правят другите, въпреки че вярвам, че един от тях също е променил името си и е започнал "Алън Парсънс Проджект" (The Alan Parsons Project). Истинският Джоунс търси НЛО през последните 20 години, а вторият Джоунс се готви да тръгне на турне в близко бъдеще. Аз прекарвам по-голямата част от времето си в Обединеното Кралство. Някога чудел ли си се, защо Пат никога повече не се е омъжвала? Все още се опитвам да науча Джейсън, как да прави секс с жена. Момчето е точно толкова твърдоглаво, колкото самият аз някога. И от време на време седя зад колисите на неговите концерти. Също така посетих някои от концертите на Пейдж и Плант ("Page & Plant"), но трябваше да се дигизирам и да се преструвам, че съм един от ЗиЗи Топ (ZZ Top) – от тези фалшиви бради започва ужасно да те сърби след известно време – но е хубаво да виждам, как момчетата се забавляват. Опитваме се да се събираме веднъж годишно, да оглупяваме заедно и да ми вземат от кралските чекове – това е, което правя сега тук –  уговорихме си среща с Пейдж, по време на неговата "кратка отпуска", за да направя хубав малък депозит в една от малките приятелски банки тук долу. Той ме помоли да дойда и да свиря на 30-годишния юбилеен концерт, който подготвят за следващата година – казва, че Джоунси също ще бъде там, ако могат да го откъснат от неговите НЛО за достатъчно дълго време...Е, това е...Историята на Лед Цепелин."


« Последна редакция: Декември 12, 2018, 05:12:00 am от Glasberg »