Пасио: Целта е да се създаде
ВЛАСТОВА РАЗЛИКА.
Защото, ако някой друг също има високо ниво на знание, той знае как дадено нещо работи. Когато става дума за нещо толкова тривиално, като как работи човешкото съзнание, как работят човешките мотивации, как работят човешките възприятия, как могат да се манипулират човешките същества, ако някой има ДЪЛБОКО познание за тази информация… и ако ей тук има цяла тумба хора, които въобще си нямат на представа как работят тези неща… какъв номер си мислите, че този един човек ще може да извърти на останалите?
Обяснявам го на хората с този много прост пример. Представете си един много, много, много напреднал психолог. На върха на попрището си. Написал е всичките учебници. Има си вила в предградията, ходи си в университета да си преподава. Има си една жена-трофей, и вилата, и гараж за три коли, ходи си на работа с лексуса… И по едно време открива, че трофейната му жена му кръшка. Понеже й е скучно. Не е доволна да е вкъщи с него. И любовникът й е… например… някакъв 19 годишен, да кажем капитана на футболния училищен отбор, футболна звезда. И тя е хлътнала по него и му изневерява. Е… Какво ще стане, ако той реши да си станат приятели, след като е разбрал за любовника на жена си? И това хлапе, с което жена му му изневерява… той не знае нищо. Той не изучава ума, той не знае нищо дори за себе си. По шест часа на ден гледа телевизия, играе агресивни видео-игри… и е обсебен от футбола. какво мислите че този психолог може да причини на това хлапе? ТОТАЛНО може да го сбърка. Може да спечели доверието му, може да влезе в главата му. И ви гарантирам, че ако му дадете малко време, може да съсипе целия му живот. Всичко, на база това което знае и на база способността му да манипулира, подтикнат от омразата си към този човек.
Ами познайте какво – точно в тази позиция е човечеството. Ние сме това хлапе. Не казвам, че сме направили нещо точно определено, за да си го заслужим, но сме в същата тази позиция.
А хората в другата позиция, притежаващи най-висшето знание – те ни мразят. И ни въртят както си искат. Защото ние нямаме това знание.
И докато това не се промени, не очаквайте и силите да се изравнят. Очаквайте нещата единствено да се влошават.
Знанието е скрито, за да се създаде и да се поддържа ВЛАСТОВА РАЗЛИКА между онези, които го притежават и онези, които са невежи за него. Толкова е просто.
Знанието за Естествения Закон и начините, по които работи представлява НАЙ-ДЪЛБОКО ОКУЛТИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ЗЕМЯТА, която силните на деня целят да опазят в тайна от народите на Земята на всяка цена, защото проумяването му ще изравни силите и ще сложи край на вкопаната им Контролна Система.
Всииичките разсейвания и развлечения се организират с целта да ви отклонят и да ви попречат да узнаете тази информация. Безкрайните тривиалности, глупостите които слушате по новините, всички видео-игри, цялата тъпа телевизия, спорта – всички тези тези целят да попречат на хората да проумеят ТОВА.
Не мога да ви накарам да приемете това или да го повярвате и не искам да го вярвате.
От годините, които съм прекарал вътре в окултните традиции, които са много, много тъмни, ви казвам – ТОВА е, което те не искат да знаете. Казвам го от личния си опит. Колко хора от присъстващите знаят, че съм бил част от тъмния окулт в миналото си? Добре, чудесно.
Пасио: Трябва да направим много добра разлика между думите НЕУКОСТ и НЕВЕЖЕСТВО. Трябва много добре да разберете разликата между тези две концепции. Всъщност, колко хора от присъстващите дори са чували думата “неукост”? Много малко. Това е дума, която практически е изчистена от говоримия английски (“nescience”, идва от science, което е наука, това буквално означава не-наука, бел.прев.). И за това също си има причина.
Има два
КОНТЕКСТА на незнанието:
– Първият контекст е неукостта. На латински представката “ne” означава не, неналично или отсъстващо. А “скиере” – sciere – на латински означава “да зная”. Оттам идва думата наука (science). Когато се сглобят заедно, се получава “нескиере” – nesciere – което означава “да не знам”, “да не разбирам”.
Но това означава изрично, че специфичната информация, която евентуално човек иска да разбере, напълно отсъства, не се намира наоколо, и човек всъщност не може да я събере, няма достъп до нея. Това трябва добре да се разграничи от невежеството, защото неукостта не е нечия вина. Информацията просто я няма. Човек не може да бъде обвинен за неукостта. В неукостта няма обвинение. Информацията просто не е била налична, за да бъде възприета.
Невежеството е носител на обвинение. Хората от Ню-ейдж движението казват, че няма такова нещо като вина и обвинение. “Никой не е виновен”. Те се държат така, сякаш за това, което се случва, не съществуват причини – дори ще го чуете буквално в някои Ню-ейдж кръгове. Аз много остро заклеймявам такива идеи. ИМА причини и следствия. ИМА хора, които са отговорни за това, което се случва в момента. ИМА обвинение! Обвинението СЪЩЕСТВУВА! ИМА хора, които са престъпници… по-късно ще говорим за моралната престъпност.
– Невежеството има прикрепена вина към себе си, както и отговорност. Идва от латинския глагол “игнораре” – ignorare – и това също означава “да не зная”, точно както и неукостта, само че в съвършено различен контекст. Контекстът на невежеството означава, че не знаеш, ВЪПРЕКИ ЧЕ нужната информация е налична и е пред очите ти, защото доброволно си отказал или отхвърлил тази информация. Дали си я отказал, защото те е карала да се чувстваш неудобно, или си я отхвърлил защото си сметнал, че това не е било важно и не е имало смисъл да го знаеш. “Няма нужда да знам това”.
Когато доброволно отхвърляте нещо… ако аз доброволно отхвърлям господина, седящ на предния ред… той присъства, но аз мога да се преструвам, че той не е тук и да го игнорирам. Това означава да съм невеж за присъствието му.
ТОВА, вече, е неизвинимо, и затова към невежеството е прикрепено обвинение.
Пасио: Постоянно питам хората, дали имаме неуко общество? Или имаме невежо общество?
Определено бих казал, че обществото ни е НЕВЕЖО, а не неуко. Мисля, че се ДАВИМ в информация, мисля че се ДАВИМ в истината, която е навсякъде около нас. Но хората я игнорират.
Не всички, има хора които са гладни за информация и я поемат веднага. Но болшинството от хората живеят в невежество, въпреки че истината е навсякъде около нас.
И именно в това се състои този консенсусен транс, в който хората от така нареченото “общество на истината” искат да спят. Те просто спят. Аз го оприличавам на хипноза. Ако погледнете корените на думата хипноза, тя означава – потиснато знание. Идва от гръцки: “хипо” – hypo – означава “под”, като хиподермичен, тоест под кожата, а “гносис” – gnosis – означава познание! Потискането на знанието. “Хипо” освен това означава “потискане”, “под” и “потискане”.
Така че хипнозата е потискането на знанието, и точно в това състояние се намират тези хора. И те самите го правят. Трябва да спрете да гледате на това като на позиция на жертвата… Това не са жертви! Те правят доброволен избор. Във времената на изобилна информация, достъпна на върха на пръстите, игнорирането на истината е недопустимо! Тези хора правят доброволно решение…
И те трябва да бъдат държани под отговорност за това свое решение, заради всичко това, което се случва. Заради това, което игнорират. Заради всичко онова, което позволяват да продължава да се случва и си траят, без да кажат и дума. Те са съгласни злото да вилнее пред очите им.
А после хората се чудят, “Защо губим свободата си?”, “Защо тоталитаризмът и тиранията се надигат?”, “Защо виждаме толкова много контрол и обсебване от фикс-идеята за контрол в обществото ни?”
Пасио: Много от тях виждат как се надига полицейската държава. Виждат несправедливостите в нашето общество, виждат ограниченията на НАСЛЕДСТВЕНАТА НИ, естествена свобода… Само че повечето хора не успяват да проумеят едно нещо.
Пасио: Хората казват “Да, земята се превръща в един огромен затвор”. Навсякъде. И тук в Америка това се случва с най-бързи темпове.
И хората виждат, как катинара се нанизва на клетката… само че никога не успяват да стигнат до въпроса – ЗАЩО?
Описват симптомите, описват затвора, описват с подробности и с достоверност всеки ъгъл от клетката… Могат да ви обяснят как се случва всичко, могат да ви обяснят всичките различни страни на Системата за контрол… Само че не могат да ви кажат ЗАЩО всичко това всъщност се случва. ЗАЩО се случва това.
На този въпрос отговаря презентацията. Защо, губим свобода. И се спуска чак до сърцето на отговора.
Тази презентация ви осигурява ключ за всички ключалки. Той отключва всички ключалки на всичките клетки в затвора. АКО го приемете. И още веднъж – аз не ви казвам, че е нужна вяра за това. Защото истината винаги е тук и е винаги налице. въпросът е просто дали ще я възприемем и дали ще признаем наличието й, дали ще спрем да я ИГНОРИРАМЕ и дали ще я допуснем в себе си…
…и дали ще
НАПРАВИМ нещо с нея. Разбирането не е края. Поемането на знанието и разбирането му е
НАЧАЛОТО.
ИЗИСКВА СЕ ДЕЙСТВИЕ. …Знание се изисква. Разбиране се изисква. Но най-накрая се изисква ДЕЙСТВИЕ. Над всичко се изисква действие, ако ще се създава промяна.
Това е истинският начин, по който работят Законите на Привличането.
Пасио: Така че, дали хората, като цяло, ще приемат този ключ за всички ключалки? Не мога да отговоря. Единственото, което мога да направя ,е да го поставя в ръцете им. След като аз съм взел този ключ, и съм отключил своя личен затвор, и съм отключил моите лични клетки, всичко което мога да направя, е да се опитам да покажа на хората как работи този ключ. Да им кажа ето ключа, ако какво представлява този ключ, и ето как можете да го използвате в живота си, това е всичко което мога да направя.
Не мога да накарам никого да го вземе.
Нека видим и какво означава да разрешаваш проблеми… понеже това също ще се налага да направим, ако искаме да постигнем някакво развитие като човешки вид.
Има няколко основни стъпки при разрешаването на проблеми, на каквито и да е проблеми. Природата на проблема няма никакво значение.
Първата стъпка е, че човек трябва да разпознае и да признае, че проблемът съществува. Да си даде сметка още в началото, че проблем има. Когато ви попитах дали сте доволни от положението, в което са нещата, за мен това е задоволително, понеже ми говори, че пое хората, които са тук днес, осъзнават и разпознават, че имаме проблем. И това е здравословно, това е добре.
Много хора там навън не вярват, че имаме проблем. На тях им харесва това място. Те харесват света такъв, какъвто е. Което за мен е необяснимо… Понеже за мен – този свят е жив ад. И това не е заради начина, по който тече личния ми живот. Аз съм много доволен от собствения си личен живот, аз нямам самопричинени страдания в личния си живот, аз не създавам проблеми на самия себе си. Моят живот си върви много добре, така както аз го живея, без да наранявам някой друг. Проблемът са другите хора – и това е още едно нещо, което Ню-ейджърите не признават: че е възможно да има проблем с някой друг. Съществуват проблеми с други хора!
Има една приказка, че хората със стъклени къщи не бива да хвърлят камъни. Моята стъклена къща беше съборена мнооого отдавна. Преди много време. Защото аз преминах през цялата тази лична, интроспективна работа и аз копах дълбоко в подсъзнанието си и се изправих срещу онези проблеми и ги конфронтирах незабавно, и ги излекувах. И излязох от менталното състояние, в което бях някога.
Хората казват, “Ако има нещо, което не харесваш в другите хора, това е нещо в самия теб, което виждаш в тях”. Това са просто Ню-ейдж ала-бала глупости. Ако вие не сте ЧАСТ от проблема… а аз не съм част от този проблем, мога да кажа това съвсем честно – аз не съм част от този проблем. Мога да погледна в очите всеки един човек, който гледа това, и да кажа – Аз не съм част от проблема, който се случва на Земята. Казвам го с цялата си честност, и знаейки, че говоря истината.
Само че… в определен момент… аз БЯХ част от проблема. И то ГОЛЯМА част от проблема. В един момент аз наистина трябваше да спра да соча с пръст, и да казвам че проблема е другаде, и това беше докато ВСЕ ОЩЕ бях част от проблема. В онзи момент трябваше твърдо да посоча към себе си. Трябваше да посоча право в себе си, и да се запитам, “Какво трябва да променя в главата си, в сърцето си, и накрая – в червата си…” Хората казват, че промяна се случва в ума, че промяна се случва в сърцето… Но най-накрая се случва в ЧЕРВАТА. Трябва да генерираме сърце-ум-черва. Тоест трябва да имаме достатъчно грижа, достатъчно знание, и след това да приведем всичко това в действие.
Предприемането на действие е най-важната стъпка, когато става дума за създаване на промяна. Ще говорим за това след малко.
Аз съм видял какво е нужно и съм променил каквото трябва в моите мисли, моите емоции и в моите ДЕЙСТВИЯ. Точно от това повечето хора се опитват да избягат.
Те казват, “Да, аз искам всички онези неща, които казвам, че искам по магически начин да се появят в живота ми… само че не искам да върша всички онези неща, които изискват СЕБЕ-промяна, как АЗ мисля, как АЗ чувствам и как АЗ действам”. “Искам просто магически да се случи, без да променям онези неща в мен.”
Така че аз честно мога да погледна целия свят в очите и да кажа – Проблемът наистина не е в мен; Аз не виждам собствения си образ в другите хора;
Другите хора не са извървели същия процес, през който аз минах, не са свършили интроспектната работа, която аз съм свършил; Не са преминали през тази БОЛЕЗНЕНА, къртовска работа, която изисква УСИЛИЯ, големи усилия.
Аз не съм излязъл тук отпред, за да казвам на хората, че им предлагам някакъв тоник – пийнете глътка и магически ще се просветлите. Да знаеш какво се случва в света е КЪРТОВСКА РАБОТА. Тя включва РАЗРУШЕНИЕ! Това е РАЗРУШИТЕЛЕН ПРОЦЕС!
Тя включва разрушаване на системи от вярвания! Тя включва пълното разрушаване на бариери, които са вътре в главата.
Хората не искат да вършат тази работа. Те искат да избягат с 300 в обратната посока. Искат всичко друго, но не и това. Дори предпочитат СМЪРТТА, вместо това. Такова е настроението на повечето хора.
Нека да се върнем на стъпките за разрешаване на проблемите.
Първата стъпка е да разпознаете, че има проблем. Ако истерично отричате – успех тогава. Кажете ми как е минало. Понеже с тази ментална нагласа няма да разрешите какъвто и да е проблем.
Истеричното отричане, основано на страх, трябва да бъде преодоляно и овладяно, и трябва да признаете пред себе си точно колко е зле ситуацията. Вместо това, хората чувстват симптомите на болестта, но ги игнорират, защото не искат да повярват, че са болни. “Не искам да вярвам, че съм болен”. “Не искам да повярвам, че имам проблем”. След което, съвсем скоро, нещото се превръща в много по-голям проблем.
И точно тук се намираме, като общество, заради това че игнорираме тази информация.
Пасио: Така изглежда истеричното отричане. Символично. И забележете, дами и господа, че когато сте в тази позиция, с глава в пясъка като щраус, също така сте на колене и задникът ви е във въздуха. Винаги съм си мислил, че е невероятно синхронично, че човешкото тяло е проектирано по този начин – че когато си завреш главата в пясъка, символично, трябва да си на колене.
И в тази поза е обществото ни. То е на колене.
Пасио: Втората стъпка за разрешаването на проблеми, е че симптомите, които се появяват пред погледа, са просто ЕФЕКТИ, тоест ПОСЛЕДСТВИЯ от подлежащи причини и скрити фактори.
Не можете да третирате симптоми и да разрешите проблем, не е възможно. Разрешаването на проблеми не работи така. Трябва да стигнете до онова, което е ПРИЧИНИЛО проблема. Вместо просто да се третират симптомите, направете точна
ДИАГНОЗА на
ПРИЧИНИТЕ на проблема.
Пасио: Какво означава думата “диагноза”?
Диагноза идва от гръцки. Представката “диа” – dia – означава “чрез”. Втората част е гръцкото съществително “гносис” – gnosis – което означава “знание”.
Така че диагноза означава “чрез знание” или “чрез опознаване”. Ще разрешите проблема чрез знание, чрез опознаване. Знанието е изискване за разрешаването на проблема, за да получите каквото искате.
И отново ще се върна на нещо, към което ще продължавам да се връщам. Защото Ню-ейдж обществото… Аз до сега бях, но сега ще стана по-отявлен противник на Ню-ейдж идеологията. Защото те ЛЪЖАТ хората. Дали чрез директна, преднамерена заблуда, или чрез полезни идиоти и полезни тъпаци, които казват на хората абсолютно погрешни неща за това как нещата наистина работят.
Това е защото Ню-ейдж иска да държи хората потиснати и НЕАКТИВНИ. Целта е хората да се държат в приемащо настроение, за да приемат всичко, което им се случва. Приемайте, приемайте, приемайте… НИКОГА не протестирайте! “Не предприемайте действия – само наблюдавайте, само гледайте какво ще стане”. Всичко това постоянно го чувате в Ню-ейдж движенията.
Причината да споменавам това сега е, че когато дори кажете думата “знание” на някои ню-ейджъри, те почти се обиждат! Защото това, в което Ню-ейдж се превръща в момента, е една нова, модерна версия на солипсизма. След малко ще говорим за това какво е солипсизъм.
Хората никога не искат да чуят, че ЗНАНИЕТО е това, което се изисква.
Защото СДОБИВАНЕТО с истинско знание – не псевдо знание, а истинско знание – изисква РАБОТА. Изисква УСИЛИЯ. Изисква ЧЕТЕНЕ, изисква СЛУШАНЕ, изисква ГЛЕДАНЕ… И знаете ли какво най-вече изисква, което хората не искат да вършат? Кой може да ми каже?
Времееее… Да. Благодаря ви, господине. Изисква
ВРЕМЕ.
Ето това е една обменна монета, която хората не харчат за неща, от които не могат да вземат незабавни облаги. Точно затова незабавните облаги са нещо, върху което Системата на контрола е много фокусирана. Точно това поддържа хората в режим на невежество.
Диагноза означава, че ако искаш да се оправиш, трябва да имаш знанието за подлежащите фактори-причинители, които са довели до възникването на симптомите. Не можеш да третираш симптомите и да се оправиш. Трябва да имаш знанието, чрез което да стигнеш до факторите-причинители, за да разбереш коя причина е създала ефекта. Ще говорим много за причината и следствието.
Пасио: Третата стъпка за разрешаване на проблеми е… ЧРЕЗ знанието, което сте се сдобили (чрез извършването на правилна диагноза на факторите-причинители)… следва да приложите това знание в
ДЕЙСТВИЕ.
Да разберете какво е създало проблема е втората стъпка, нали така? Престанете с истеричното отричане – разберете какво е причинило проблема – ДЕЙСТВАЙТЕ! Действайте със знанието, което сега имате, за да разрешите проблема. За да изправите нещата.
Изисква се ДЕЙСТВИЕ. Направили сте диагнозата, след това трябва да предприемете съответното действие, за да изправите проблема – да поправите факторите-причини, които са довели до проявата на проблема.
Пасио: Нека поговорим за това какво е истината. Нека ви обясня какво разбирам под думата истина в цялата си работа.
Понеже хората имат една… дълбоко мистифицирана концепция за това какво е истината, или какво значи. Те се впускат в някакви страшно дълбоки абстрактни дискусии за “съзнанието на Бог”, опитват се да навлязат в “квантовата теория”… всичко това е просто мистификация на концепцията за истината. И ние трябва да я де-мистифицираме. Трябва да я сведем до чист, прост, лесен за разбиране език, който всеки може да възприеме.
След което трябва абсолютно да разграничим концепцията за истината от възприятието за което и да е нещо. Двете не са едно и също. Хората казват “възприятията са действителността” – НИЩО не може да е по-далеч от действителността от това това твърдение. Възприятията НЕ СА действителността. Те са точно това, което са – възприятия. Когато си махна очилата, възприемам света по един начин. Когато си ги сложа, възприемам света доста различно.
Но това, което е в света навън, си е същото нещо. Всичките промени са в начина, по който аз съм го възприел. Така че, нека да разгледаме тази концепция.