Apocryphal Academy

СЕКЦИЯ АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ => АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ => Темата е започната от: λ в Юни 19, 2017, 11:40:21 pm

Титла: Изисквания за писане на теми и материали
Публикувано от: λ в Юни 19, 2017, 11:40:21 pm
Изисквания за писане на теми и материали
Всеки потребител с регистрация Ниво 2, който има възможност да отваря нови теми и съответно да публикува материали, получавайки по-голямо обществено внимание, трябва да осъзнае своите отговорности. В информационната околна среда, която човеците в по-голямата си част обитават, общественото внимание означава отговорност.

Потребителите с регистрация Ниво 2 трябва да си дадат сметка, че имат пряко участие в определянето на посоките, в които се насочва общественото внимание. Множеството на потребителите, които имат възможност да пишат теми, упражнява един вид "информационна диверсификация". Това не е просто шанс за развитие на българските интернет информационни среди. В "Апокрифна Академия" ние настояваме това да бъде и отговорно развитие.

Според администрацията на сайта, отговорното развитие на информационното пространство се състои в следното:

при писане на теми с етикет "критика":
Наред с горните съображения, потребителят с регистрация от Ниво 2 има и техническите отговорности да:

Последствия от прояви на несъобразяване с отговорностите

При продължително недоволство към потребител с регистрация от Ниво 2, породено от безстопанственост към задължителните и препоръчителните изброени изисквания, регистрацията на потребителя ще бъде променена на Ниво 1, за да може да продължи да участва, без да обещава спазването на особени отговорности.

Банването (отнемането на свободата на словото) е действие, което администрацията на "Апокрифна Академия" е твърдо решена да избягва, освен в отделни и подчертано особени случаи.
* дефиницията, в която администрацията на "Апокрифна Академия" разбира термина "етика", съвпада с дефиницията в Уикипедия:
Етика или в някои случаи философия на морала е дял от философията, който се отнася до въпросите на морала и нравствеността. Етиката е част от аксиологията — теорията на ценностите. Западната традиция в етиката понякога се нарича морална философия.