[Морис]: Като си говорим за Илюминати, мисля, че на известен брой хора ще им е трудно да повярват, че съществува Обединена Либерална Конспирация за контрол над света. Дори аз самият, доскоро, преди да започна да изследвам полето на контрола над ума, аз си мислех, че Илюминати са измислена фантастична група. Когато започна да изследваш Илюминати, какви бяха някои от другите ти източници на информация, освен хората, които са избягали от редиците им?
[Шпрингмаер]: Източниците ми, освен очевидците ми, бяха интервюта с редица честни полицаи и частни детективи - всъщнос тнякои от тези хора все още са ми приятели. През годините съм проучил хиляди книги, и хиляди документи, което означаваше да посещавам специални библиотеки, като Генеалогичната библиотека (Genealogical Library) в Салт Лейк Сити. Интервюирал съм и съм работил с много терапевти и съм пътувал до места, където се извършва програмиране, където се провеждат ритуали, където се извършват престъпления. Например щата Вашингтон, на няколко часа път оттук, се открива пълна реплика на Стоунхендж. Под тази реплика на Стоунхендж, която седи на хълм, на няколко метра има гробище и на това гробище се извършват ритуали от Илюминати. Това е пример за място, на което съм ходил и сам съм прегледал.
Трябва да сведа до вниманието и друга концепция, която е важна за изследването. Не става дума просто за това, да се проведат много интервюта и да се съберат много факти, защото голите факти няма да свършат работата.
Когато бях в колежа и когато приемах консултации, психологът, който обучаваше класа, ни даде много ценен съвет. Той каза, "Когато изслушвате хора или изследвате ситуация, не се вглеждайте в подробностите, а се вглеждайте в процеса. Подробностите могат да ви пратят в затворен кръг, защото хората лъжат, те ще дават противоречива информация. Вглеждайте се в процеса." Това е много добър принцип. Това, което от много време правя, е да анализирам голямо количество сурови данни, голи факти и информация от интервюта, и се опитвам да сглобя един пъзел. Това означава, че трябва да прескочите много дезинформация.
[Морис]: В края на 70-те години имаше определено количество дезинформация относно контрола над ума на ЦРУ, която излезе в публичния ефир и бих искал да знам какви според теб са проблемите, които са типични за делото по доказване съществуването на майндконтрола пред широката публика, като използваш правителствена документация?
Бележка от преводача: С по-прости думи, интервюиращият пита: Защо трябва да вярваме на правителствени документи, които уличават самото правителство в дадено престъпление? След като ЦРУ се опитва да измами обществото, какъв е смисълът да вярваме на разобличаващата информация, разсекретена от самата ЦРУ?
[Шпрингмаер]: Проблемите с това, когато се опитваш да разобличиш нещо чрез правителствена документация са, първо, че документацията е била унищожена или е била фалшифицирана и в това да накараш правителството да съучастничи в разобличаването на нещата... на практика, това, което правиш, е като да караш едни бандити, които работят на правителствени постове, сами да разобличат себе си на хартия. Това просто не е начинът, по който се случват нещата. Когато мислим за нацистите, те са се опитвали да унищожат всички документи за престъпленията си.
Опитали са, не са успели. Това ми дава някаква надежда, че въпреки че огромен процент от доказателствата за контрола над ума под формата на правителствена документация са унищожени, все пак съм убеден, че тонове документи все още съществуват. Но мисля и че онова, което е дори по-добро от тези тонове документи, са живите доказателства, които имаме в лицето на десетките хиляди идентифицирани живи жертви.
Другата страна на проблема по сдобиването с правителствени документи е, когато се нуждаеш от някакъв начин да излъчиш тази информация към широката общественост, а ние имаме контролирани медии, които са много гъсти с правителството. Може наистина да си зададете въпроса, дали някога ще видим как контролираните ни медии напълно ще разобличат правилните хора в степента, в която трябва да бъдат разобличени.
[Морис]: Изглежда силно невероятно мейнстрийм медиите да разследват това. По-вероятно е това да идва от независимо разследване и независими издатели на тази информация.
[Шпрингмаер]: Много ще ми хареса, ако някой проникне с взлом на местата, където се пазят записите, и ги разобличи, но единственият начин, по който ми се струва възможно да се случи това, е революция от мащаба на онова, което се случи в Източна Европа, когато разобличиха документите на Stasi и такива неща пред очите на всички.
Бележка от преводача: Агенция за записи на Stasi е организацията, която администрира архивите на Министерството на държавната сигурност (Stasi) на Германската демократична република (Източна Германия), правителствена агенция, основана през 1991г, в Германия е известна като BStU.
[Морис]: Мислиш ли, че едно правителствено разследване по въпроса за експериментите по контрол над ума, подобно на онова, което се случи с Тускегския сифилис и радиационните експерименти, наистина ще извади информация на бял свят?
Бележка от преводача: Тускегското проучване на нелекувания сифилис у чернокожия мъж е зле прославило се и неетично клинично изследване, проведено между 1932 и 1972г от Службата по обществено здраве на САЩ. Целта на това проучване била да се наблюдава естествената история на нелекувания сифилис. На чернокожите мъже в проучването било казано единствено това, че приемат безплатна здравна грижа от правителството на САЩ. Службата по обществено здраве започнала да работи по това проучване в сътрудничество с Тускегския университет (Tuskegee University), исторически чернокож колеж в Алабама.
[Шпрингмаер]: Вярвам, че би извадило информация. Това е вярно. Само че, искането правителството да разследва това е като да се пита лисицата, до каква степен тя самата е заплаха за кокошките. Лисицата ще ни каже нещо, достатъчно че да ни задоволи, но аз съм много противно настроен на това да даваме на правителството още един шанс да прокара някакъв скрит заговор. В крайна сметка едно правителствено разследване ще ни струва повече таксови долари и мисля, че хората понякога забравят, че всеки път, когато пратят правителството си да души наоколо, правейки нещо, това излиза от техния джоб.
[Морис]: Мислиш ли, обаче, че има поне някаква полза, за обществото като цяло, ако се случи правителствено разследване и ако правителството бъде накарано поне да признае, че е извършвало тези видове експерименти? Има ли някаква полза за хората като цяло, ако се опитват да разобличат това?
[Шпрингмаер]: Като цяло? Начинът, по който задаваш въпроса си, ще отрази начина, по който ще отговоря. Не, няма. Причината да казвам това е, че по-рано Конгресът на САЩ искаше Рокфелер да разследва ЦРУ. Рокфелер да разследва ЦРУ!?! (смее се) Разбира се, този разследващ комитет извади злоупотреби, те все пак трябва да намерят нещо нередно, но работата е там, че всичко това кара Рокфелер да изглежда като добър човечец. "О, вижте, той е кръстоносец, който се опитва да разобличи лошите". ТЕ винаги прокарват задкулисен заговор. Ако ще правят нещо срещу самите себе си, те го използват като поредна възможност да работят върху някакъв друг заговор. Ако разобличат А, Б и В за контрола над ума, тогава най-вероятно го правят по такъв начин, че да отклонят вниманието на хората от най-модерната си технология, разобличавайки по-стар модел, от който вече са се отказали, или нещо подобно. Те ще работят по задкулисен заговор, така че когато всичко е вече казано и направено, всъщност цялото разобличаване ще е било в ущърб на хората като цяло.
[Морис]: Как мислиш, че информацията за контрола над ума е била скривана от публичното внимание толкова дълго време?
[Шпрингмаер]: Както споменахме тъкмо преди малко, имаме налице едни контролирани медии и в редица свои публикации съм се впускал в подробности и съм показвал кой контролира медиите, и това, че тези контролиращи хора са членове на Илюминати или оперират в своите илюминатски фронтови личности. Документирах как Рокфелерови, Ротшилдови и фамилията Уилям Рандолф Харст (William Randolph Hearst) - ВИП Илюминати - контролират медиите. Мисля, че няколко анекдота ще са подходящи.
Едно време бях на посещение с един християнски свещеник и той ме разпитваше какво правя, защото на пълно работно време разобличавах контрола над ума и помагах на жертвите на майндконтрола и разобличавах заговора на Новия Световен Ред. Бях честен с него и му казах за това, и точно в този разговор, само като му споменах нещо за контролирани медии, той целия подскочи. Нахвърли ми се, защото тъкмо преди да стане свещеник е бил репортер от АВС. Каза, "няма контрол над медиите! Беше ми позволено да пиша за каквито си истории искам!". Аз отвърнах, "уау, успокой се, нека ти задам няколко въпроса". Когато те бяха наели, твоят висшестоящ те е наел и те е задържал, защото е харесвал начина, по който мислиш и по който пишеш... и по същия начин неговият началник е харесал как той е мислил и как той е пишел... и така навсякъде по веригата. Ако някой е писал или е мислил по начини, които не са били подходящите начини за мислене и писане, е щял да си има неприятности, нали така. Той каза "да". Отвърнах, точно това е... когато аз работя с жертви на контрол над ума, те не могат да видят, че се намират под програмиране. Докато правят точно това, което програмирането им иска от тях, те не знаят, че са програмирани. ЕДинственият път, в който разбират, че има някакво програмиране, е ако стъпят вкриво от пътя и ако действат срещу него. Ако бягаш с вятъра зад гърба си или ако си в поток и плаваш надолу по течението, не забелязваш течението. Но когато се опиташ да плуваш срещу течението, тогава вече наистина забелязваш силата на бързея. Така че, ако ти, като репортер, пристъпиш извън техните очаквания, точно тогава ще бъдеш напердашен и ще осъзнаеш, че на заден план има доста тежки сили, които се съпротивляват на напускането на строя. Той каза, "прав си". Казах му, ако беше написал статия, която противоречи на начина, по който шефът ти е мислел, щеше да си имаш неприятности, нали? Той каза,"да, прав си, разбирам те".
Това искам да кажа. Хората не забелязват контрола, докато не започнат да ритат срещу този контрол и тогава откриват колко много контрол се упражнява над цялото ни общество.
[Морис]: Изглежда, че контролът в новинарските стаи е почти на невербално ниво и често, за много репортери, контролът е и икономическа мотивация. Репортажите, които се харесват на редакторите им, се приемат; репортажите, които редакторите им не харесват, не се приемат и на репортерите не им се плаща за тях. Те много бързо започват да оценяват какво ще се приеме от редакторите им и ще стигне до печат.
[Шпрингмаер]: Точно така.
[Морис]: Бих искал да говорим за контрола над ума, който Илюминати използват и за технологиите му. Какво е твоето разбиране за формите на майндконтрол, които те традиционно прилагат?
[Шпрингмаер]: Техниката, която бих желал да използвам, е "тотален контрол над ума", защото този контрол тотално управлява даден човек - тяло, душа и дух. И обикновеният човек в действителност никога не си е представял дори, че нещо толкова всеобхватно и толкова ужасяващо или толкова тотално властно може да съществува. Видът контролиране на ума, който използват Илюминати - мисля, че някои хора си казват, "о, майндконтрол - телевизия, да - подсъзнателни съобщения". Не. Аз говоря за нещо, което е 1000, или 10 000 пъти по-мощно. Този контрол над ума е тотално незабележим и тотално контролира личността и използва всяка позната техника за контролиране на един човек, приложена като софистициран групов пакет от техники. Това е едно от важните неща, което много хора не подчертават - че не става дума за една техника, а това, което прави този вид тотален контрол над ума на Илюминати толкова мощен, е, че той представлява софистициран групов пакет, включващ всички познати техники за контрол. Всички тези методи са внимателно преплетени един с друг.
Когато слушате някой от разузнавателна агенция, от време на време те говорят сходни неща, казвайки, "опитахме такива и такива техники, но работеше само в 70% от случаите, така че не можехме да ги използваме... и опитахме и тази техника и тя също работеше само в части от времето". Но това, което не ви казват, е че ако вземете един метод, който работи в 70% от времето и ако го впрегнете с друга техника, която работи в 60% от времето, и друга техника, която работи само в 50% от времето и ако имате 100 техники спрегнати една с друга по този начин, получавате пакет, който тотално прихваща и заключва жертвата под контрола.
[Морис]: Можеш ли да говориш за някои от тези техники индивидуално и как се използват като групов пакет?
Когато започнах да описвам на хората какво се случваше, имах купчини и купчини с папки. Имах около 150 документа по различните техники. Мислех си, не мога да говоря за 150 техники, това е прекалено много информация за хората. Като обмислих нещата, излизаше, че всичката тази информация се свежда до 12 науки. Една от науките е науката за травмирането и изтезанието. Другите науки са как да се прилагат наркотиците за контрол над човек; способността да се използват изменените състояния на съзнанието като хипнозата, дисоциацията, трансовите състояния; умението да се заблуждават хората и как да се карат жертвите да заблуждават сами себе си. Човек трябва да разбере, че жертвите на илюминатския контрол над ума самите те не знаят, че са под контрол. Така че е нужно много умение в употребата на фантазията и измамата, и фасадните личности и алибитата и прикритията. Цяла наука е използването на духовни неща за контролирането на даден човек. Всъщност това е един от основните, ако и самия тосновен метод за контролиране на човек.
Едно от нещата, които не е политически прието хората на науката да признават, че човечеството има духовна страна, но хората наистина имат духовна страна и Илюминати разбират как духовно да контролират някого. Разбирането им за това направо ме слисва. Позволили са на обикновените хора, включително християните, само трохите - дори и на свещениците ни са дадени само трохите за това как да развият един човек духовно.
[Морис]: И как мислиш ти, че са развили това и са се сдобили с това знание?
[Шпрингмаер]: Голяма част от това е започнало в Спящите храмове (Sleep Temples) на египтяните. Връщаме се към познатото египетско жречество и мистериозните религии - те по онова време вече са се учели как да използват електрошок - използвали са електрически змиорки и други неща, за да шокират електрически хората. Вече са били започнали да научават употребата на наркотиците и билките, които създават изменени състояния на съзнанието, за да контролират хората. Това обаче били тайни, и те били много строго пазени от тези илюминатски родове и мистериозно-религиозното им жречество. Но те продължили да развиват тези тайни през вековете. Друг пример за строго пазена тайна е способността да се извършват черепни манипулации. През Средновековието и дори векове преди него олигархичните родове, които контролирали обикновените хора, имали специалисти, които извършвали изтезания по поръка на царете и пазели тайните на изтезаването за себе си. Една от способностите, които развили, било манипулирането на черепа. Трябва да сте много внимателни, когато започвате да движите костите на черепа. Много хора не осъзнават, че черепът не е твърд кокал, а има шевове между различните му части и човек може да извършва много фини манипулации и да раздвижва тези отделни черепни кости. Всъщност, днес има такова нещо, наречено черепна остеопатия. Остеопатите са много вещи, като ползват пръстите си. Това умение е било развито от семейството на "костните намествачи", идващо от далечни окултни фамилии, пазещи окултните умения по манипулация.
[Морис]: Какъв ефект е имало това нещо по отношение на контрола над ума - черепната манипулация?
[Шпрингмаер]: Черепната манипулация е окултно пазена тайна в окултните кръвни родове от векове. И може да се използва за добро, за лекуване на хората. Може да се използва за промяна на лицето, за подобрение на лицевия облик, или може да се използва за зло, да се изтезава някой или да се контролира ума му. Манипулирайки черепа всъщност може да се промени начина, по който мисли, за да стане този човек по-дисоциативен, или по-сервилен, или да се развие мисленето му в други посоки.
[Морис]: Можеш ли да обясниш как те започват да използват тези техники, и като цяло в каква възраст започват?
[Шпрингмаер]: Когато едно дете бъде заченато, за много от тях раждането им е планувано от самото начало. Някой, който е в редиците на Илюминати и зачева дете, го прави като част от окултен ритуал с жена. Цялото мероприятие има много общо с начина, по който скриват наследствените си данни. Нека го кажем по този начин. Не всички, които са родени от майка, са действителните биологични деца на тази майка. В болниците се правят много постъпки и дейности по подмяна на децата. Раждането на детето е планирано. Докато детето е още в зародишна форма, те вече стартират някои неща, с които целят да тестват умствените способности на ембриона и целят да травматизират ембриона, така че детето да се роди по-дисоциативно.
[Морис]: Как биха направили това?
[Шпрингмаер]: Един ембрион не обича да го ръчкат, не харесва вещества с лош вкус. Чрез наблюдаване на ембриона Илюминати са установили, че децата харесват захар, защото ако майката яде много захар, вкусът на захарта се разтваря в онова, което детето получава чрез нея. Така че те комбинират всякакви ужасяващи на вкус неща [които майката яде, за да стресира ембриона]. Ако са налице множество силни звуци - и ако бащата крещи на майката и ако я бие и се държи грубо с нея и упражнява насилие, това много разстройва майката и следователно и ембриона. После е и силната музика, рок-енд-рол, или крещене или нещо такова. Когато се комбинират всички тези неща [силната музика, даването на ужасни храни на майката, които имат ужасен вкус за ембриона], можете да направите редица неща, които ще нанесат удар (стрес) по това неродено дете по едно и също време. То ще бъде засипано със стрес и съкрушено и ще развие способността си да се дисоциира.
[Морис]: Доколкото ти си наясно, електричество използвало ли се е в това отношение?
[Шпрингмаер]: Не толкова в травматизирането на плода. Те го използват след като се роди детето. Детето често ще претърпи преждевременно раждане. Нещата се случват по множество различни начини, но един от методите, които обичат да използват, е преждевременното раждане, защото тогава детето може да бъде травматизирано по естествен начин. Има много естествени травми, които винаги съпътстват преждевременното раждане. Кожата е много чувствителна, налагат се катетри в отверстията и тн. ТЕ искат травматизацията да започне още от много рано, защото на тях им трябва някой, който лесно да изпада в транс и да се дисоциира от болката. Вероятно си запознат с индийските факири - свещените хора в Индия, които могат да ходят по въглища и да забиват игли в себе си и да спят върху легла от пирони. Как се случва това? Защото те могат да се дисоциират и да изпаднат в трансово състояние, едно състояние на изменено възприятие. Илюминати искат да създават индивиди, които могат много добре да се дисоциират, защото това е част от изискванията, за да може човек да има множествена личност.
[Морис]: И това е целта на травматизацията - да се създаде тази дисоциация?
[Шпрингмаер]: Това е една от целите.
[Морис]: Каква е важността на дисоциацията в рамките на тоталния контрол над ума?
[Шпрингмаер]: Екстремно важна е. В скорошните времена ще чуете много за електронния контрол над ума и това нещо се използва за отклоняване на хората встрани от по-важния въпрос на Синдрома на множествената личност (MPD или DID). Способността да се създават множество личности, които са програмирани, е екстремно важна. Точно затова могат да останат в тайна, точно затова могат да вършат толкова много неща тайно. Електронният контрол над ума - да хвърляш ментални идеи в мозъка на някого, които са чужди идеи, не е толкова голяма заплаха. Работил съм с немалък брой жертви на електромен майндконтрол и мнозинството от тях, ако не всичките, могат да разпознаят, че нещо се насочва и облъчва главите им и че е нещо чуждо. Но когато си дисоцииран и имаш амнезия между себе си и други части от ума си, нямаш представа какъв си самият ти в своята цялост. Наприер, работих с един християнски проповедник, който прекарваше известно време в опити да депрограмира - той идваше на посещения тук, за да работи върху програмирането си. И ето, имате един християнски свещеник, който, за ужас на ужасите, открива, че има дисоциирана част от ума си, която е функционирала сред Илюминати и тези други части от ума му са сатанински. Представете си да се Божи човек и да откриете, че имате части от себе си, които принасят в жертва хора... (смее се). Затова тази способност за дисоцииране в множество личности е толкова опасно умение.
[Морис]: Може би можеш да говориш за природата на дисоциацията и как това се използва за контрол над някого и също, както спомена, с цел да не си наясно за различните идентичности, които се използват за други цели...
[Шпрингмаер]: Хората са запознати с дисоциацията и как умът има способността да функционира на няколко писти. Например, ако сте на купон и сте въвлечени в разговор с някого и сте фокусирани в това какво казва другия човек, и изведнъж някой в другия край на стаята каже името ви, умът ви веднага превключва "о, онези там ме викат", това е едно доказателство, но има и други начини да осъзнаете, че умът не една монолитна същност, а е разделен на компоненти. Докато сте били въвлечени в онзи разговор с някого, имало е друга част от ума ви, която все още е продължавала да слуша други неща. Това е била дисоциирана част от съзнателния ум; с други думи, тя е била дисоциирана от съзнанието. Не сте били съзнателни за тази част от ума си, която е слушала останалите разговори, но тя го е правила.
Хипнозата, трансът и дисоциацията са просто различни аспекти на същото нещо. През вековете Илюминати са научили как да поставят хората в различни умствени състояния и информацията се научава в различните състояния. За да се получи най-добър достъп до тази информация, трябва да се върнете обратно в онова определено състояние. Хората осъзнават какво казвам, защото когато влезете в определена ситуация, която напомня за минало преживяване, тогава най-добре се задейства паметта ви. Те отиват доста по-далеч от това да използват естествена дисоциация. Те са се научили как да използват стени от амнезия, разположени сред полето на ума, и на практика това, което правят на ума, е същото като онова, което правим с компютрите. За да накараме компютрите годни за функциониране, е трябвало да измислят някакъв начин да изолират част от паметта на компютъра, така че потребителят да не може да има достъп до тази памет. Трябваше да се обособи такава недостъпна памет. Ще забележите, че когато рестартирате компютъра, компютърът рестартира себе си с памет, в която не сте успели да проникнете. Паметта е била дисоциирана - с човешки думи предполагам че може да се каже, че там има стени от амнезия.
Те знаят как да изграждат стени в ума, така че ментално да го разделят на отделни секции - и го правят чрез травмата. Ако получите достатъчно сурова травма, това, което умът ще направи, за да продължи да функционира, е да дисоциира тази травма посредством стена от амнезия. Да кажем, че си бил на война и най-добрият ти приятел е бил взривен на дреб от артилериен удар... червата му са проснати навсякъде. Умът ти може да развие стени от амнезия около това събитие и е възможно да не можеш да си го спомниш. Така че, колкото е по-лоша травмата, толкова по-добра е стената от амнезия.
Илюминати взимат малко дете, на около две годинки, и започват да го травматизират с най-лошите травми, които човек може да си представи, за да могат да създадат тези стени от амнезия. Те са открили, че тези дисоциирани части от ума са точно като своеобразни флопита (мястото, където се вкарваха дискетите в компютрите, бел.прев), тогава вкарват програмирането си в тези дисоциирани части от ума, според това в какво искат да се превърне дадена част. Някои от тези части те ги развиват в личности и създават MPD, DID (синдром на множествената личност или дисоциативно разстройство, бел.прев) и тогаа, докато създават тази множествена личност, те ги програмират точно такива, каквито искат да бъдат.
[Морис]: Преди да говорим за какви неща ги използват, може би е добре да се върнем малко назад и да обсъдим отново как по-точно даден човек се кондиционира да бъде тотален роб под умствен контрол, започвайки от раждането на детето. Какво се случва в онзи момент, като кондициониране?
[Шпрингмаер]: Програматорите обичат да казват "това дете е парче глина" и считат себе си за грънчарското колело, разбира се. Те са много вещи в това как да отнемат дадено дете и как да работят с ума на детето, за да създадат каквото искат. Можем цял ден да говорим за това. Един от аспектите, в които все още не сме навлизали, е способността им да проникнат и да идентифицират - използват ЕЕГ (електроенцефалограма, бел.прев) - замалко ще излезе мизвън контекста на Илюминати... Има изследователи като Ханс Айснек (Hans Eisneck), който по случайност се е родил в Германия, и други изследователи също, които изучават средните потенциали - това са мозъчни вълни - те могат да бъдат следени на монитор и може да се използват, за да се определи на какъв вид мислене е способен този мозък. Може да се използва ЕЕГ да определяне на личността и IQто й, коефициентът й на интелигентност. Те са направили взаимовръзка между спосоността си да изучават човешкия мозък с ЕЕГ и тестовете на Джон Гитингер (John Gittinger), наречени PAS.
Бележка от преводача: PAS (Система за оценка на личността, Personality Assessment System).
Когато се роди едно дете, те започват да тестват мозъка му, за да видят каква е личността на този малък човек, на какъв вид мислене е способен този малък човек, какъв вид каиера трябва да се запланува за него. Така че те изучават естествената наклонност на ума, природните му възможности, и работят с тях. По същия начин, когато извършват травматизирането и разчленяват ума, те работят заедно с креативността на детето, с творческите му способности и с това какво мислят получените отделни парчета от ума.
[Морис]: По принцип в каква възраст започат тези тестове - ЕЕГ-тата и PAS...
[Шпрингмаер]: Те правят част от тестовете, докато детето е все още ембрион, и след като се роди, те започват да прилагат уменията си по неонатално поведенческо оценяване, тестовете на Скалите на Бейли (Bailey Scales) и други видове тестове, и в рамките на кратък срок, може би 18 месеца, те ще започнат да правят ЕЕГ-та, за да определят какво искат да правят с детето.
Бележка от преводача: Скалите на Бейли за развитие на бебетата и малките деца (Bayley Scales of Infant and Toddler Development) са стандартизирани серии измервания, първоначално разработени от психоложката Нанси Бейли (Nancy Bayley), използвани основно за оценка на развитието на бебетата и малките деца на възраст между 1-42 месецаа. Измерванията се състоят от серия развиващи игри, които отнемат между 45 и 60 минути, от които се извлича коефициент на развитие (DQ), вместо коефициент на интелигентност (IQ).
След като определят какъв вид живот искат да построят за тази личност, те започват с майндконтрола, за да структурират личността за този вид кариера. Затова хора като мен, които имат естествена интелигентност, която никога не е била свързана с тези кръвни родове, затова на хората като нас им е толкова трудно в конкурентния свят - защото Илюминати могат да вземат едон определено дете и да манипулират нещата задкулисно и така да отворят всички правилни врати за този човек, и могат да им осигурят дипломите и образованието и всичко, което им е необходимо, а нещото, което добавя стимула в кариерата на този човек, е контролът над ума, който го води в тази посока. Крайният продукт, който се получава, е човек, инженер или адвокат или политик, който е много високо квалифициран за работата, която върши.