Apocryphal Academy

Автор Тема: ИНТЕРВЮ: Ричард Долан интервюира Гари МакКинън  (Прочетена 5348 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Ричард Долан (Richard Dolan) е американски историк и анализатор на световната конспирация, който се специализира във феноменологията около НЛО, националната сигурност на САЩ и Студената война. Бих добавил - един от най-уважаваните журналисти в полето на уфологията.
https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_M._Dolan

Гари Маккинън (Gary McKinnon) – роден на 10 февруари 1966 е шотландски системен администратор и хакер обвинен в извършването на „едно от най-сериозните хаквания на военни системи“ през 2002 г.
Самият Маккинън заявява, че просто се е опитвал да намери доказателства за прикриването на съществуването на „свободна енергия“ и НЛО и други технологии, които биха били полезни на човечеството. На 16 октомври 2012 след поредица от съдебни дела във Великобритания, министърът на вътрешните работи (Home Secretary) Тереза Мей отхвърля заповедта за екстрадирането на Маккинън в САЩ.
от българската уикипедия - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B8_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D0%BD


Материалът се публикува като част от темата "Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса".
« Последна редакция: Април 29, 2019, 02:48:34 pm от λ »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: ИНТЕРВЮ: Ричард Долан интервюира Гари МакКинън
« Отговор #1 -: Април 29, 2019, 02:42:14 pm »
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=y6Is7809XFUПЪРВИ ЧАС

Ричард Долан: Добре дошли в шоуто на Ричард Долан, където всеки път водим война за доброто. Здравейте! Гостът ми този път е човек, който... в зависимост от гледната ви точка... може да се каже, че се е пръврнал в легенда в историята на НЛОтата. От 10 години беше в опасност от екстрадиране в САЩ заради, както се твърди, хакване в базите данни на 97 компютри на военновъздушното пространство и НАСА, включително Космическото командване на САЩ. И какво е търсел този злонамерен хакер там? - Търсел доказателства за НЛО и технологии за Свободна Енергия!

Говоря, разбира се, за Гари МакКинън (Gary McKinnon), гражданин на Великобритания, чиято екстрадиция през 2012г най-сетне беше отказана (отхвърлена от английското правителство) и е имал възможност - надявам се - да води живот без страх от затвор в САЩ.

Гари? Добре дошъл в шоуто на Ричард Долан!

Гари МакКинън: Здравейте! Не можех да устоя, беше много вълнуващо да гледам часове наред записи на твоите интервюта, материали и лекции, така че си казах, че просто трябваше и аз да бъда тук. Малко съм изнервен, не правя тези неща много често...

Долан: Много ти благодаря! Гари, наистина е чест за мен да ми гостуваш, нека кажа това на първо място. На второ място - мисля си за твоя случай, и... минаха почти цели 20 години, откакто започна всичко това и е удивително. Мисля, че вероятно има цяло едно ново поколение хора, които следват полето на уфологията, които действително може да не знаят или пък да не оценяват значимостта на твоята история. Затова мисля, че от време на време е много важно да се говори за това, а ти в последно време не си правил кой знае колко интервюта. Затова се надявам това да е една много добра възможност за нас, да можеш да споделиш, какво точно е онова, което ти направи и какво го прави толкова значително за много хора, които, невероятно, но може би не знаят много за историята ти.

МакКинън: Благодаря ти...

Долан: Само още едно нещо да вмъкна! Ако хората потърсят името ти в Уикипедия - а съм сигурен, че някои хора ще го направят - просто исках да посоча, че Уикипедия, както обикновено с тази тема, е свършила една абсолютно ужасна работа, описвайки историята ти... не знам ти дали въобще си гледал статията за себе си в Уикипедия...

МакКинън: Да, гледал съм я...

Долан: ...Типично в техен стил е, защото, едно от нещата, които те никога няма да направят, е че никога няма да отделят каквото и да е време, за да разкажат за онези неща, които си открил в така-нареченото ти "хакване" на отбранителната система на САЩ - аз не мисля, че това въобще може да се нарече хакване, ти може да изясниш това - но... отношението им към теб... типично е за темата НЛО но...

МакКинън: Ами основателят на Уики-платформата не каза ли, че на ден днешен на практика платформата вече е счупена?

Долан: О да, Уикипедия е счупена...

МакКинън: Да... Преди години самият й основател го каза.

Долан: О, не съм чул за това. Но го вярвам.

МакКинън: Понеже всички онези хора, които допринасят за развитието й, на тях им липсва каквато и да е организация, защото за работата им не се плаща и всичко е просто от любов към онова, което Уики-платформата би могла да е, предполагам...

Долан: Ами, според собственото ми мнение, не искам прекалено да се отклоняваме тук, но просто в Уикипедия очевидно има някои политически целенасочени елементи в Уикипедия, които, винаги когато стане дума за нещо, което според тяхното мнение е твърде отвъд границите на познатото, те просто го съсипват от тежки удари и е почти комично в каква степен очернят тези теми и начинът, по който са се отнесли с твоя случай, не мисля че е изключение. Изцяло са концентрирани върху политиката, но не и върху съдържанието на онова, което си се опитвал да намериш.


Та... историята ти от преди 20 години... Намираш се в Лондон, и търсиш НЛО-та в базата данни на военните системи на САЩ? Разкажи какво правеше!

МакКинън: Бях арестуван през 2002г, преди 17 години. Може бе беше някъде тия дни, не съм сигурен, беше някъде март месец... може би 12ти март. От дълго имах интерес към НЛО-тата, преместих се в Лондон на около 7 години, заедно с втория ми баща и майка ми, и баща ми се интересуваше от научна фантастика, НЛО-та и тн. Нали знаеш, стандартната линия на човек с тези интереси. На около 12 години станах член на Британската асоциация за издирване на НЛО-та и, доколкото си спомням, това представляваше просто веднъж месечно да получаваш един бюлетин, нещо като списание... в онези дни нямаше такова нещо като интернет... И когато бях на около 12 или 13, може да бях и на 14, видях първото си и последно действително НЛО. Знаеш - светлини в небето, които не можех да обясня. Гледах през прозореца на горния етаж и онази светлина в небето премина вертикално през погледа ми и стигна до хоризонта за около 3 до 5 секунди. Беше доста оранжево-червена на цвят. Движеше се по Браунов тертип, като арка, но не беше чиста арка (хаотичното движение на молекулите в течност или газ, бел.прев) (https://en.wikipedia.org/wiki/Brownian_motion). Направо да се запиташ, "Какво по дяволите може да се движи с такава скорост и то наляво-надясно и просто да изчезне зад хоризонта?". Това е единственото ми свидетелство в живота.

Та... Времето продължава да тече нататък... порастваш, научаваш неща... Научаваш и по-тъмната страна на политиката, която обгражда въпроса с НЛО-тата, научих доста повече за това и това е много изнервящо. Любимата ми фраза стана "отчепническа цивилизация". Всеки използва тази фраза днес.

Просто си представяш... че някаква човешка група, някъде там, разполага с тази технология... има толкова много улики за това... Но...Бележка от преводача: Отцепническа цивилизация (breakaway civilization) е термин в модерната уфология. За разлика от ранните дни на уфологията, когато говорехме за зелени човечета и чудовища, чиито съвременни наследници са представите за сивите, рептилоидите, нордиците и прочие автентични извънземни цивилизации, на ден днешен полето на световната конспирация, най-добре известна с вече нарицателния термин НСР (Нов Световен Ред) все повече се слива с уфологията, и от това се ражда по-модерното уфологично схващане и по-модерната линия на разсъжденията.
Според тази по-модерна линия на уфологичните разсъждения, така наречените извънземни цивилизации не са само автентични, но се делят на автентични и неавтентични. На ден днешен се вярва, че в даден момент от нашата сравнително скорошна история, някаква група хора са се сдобили с технологията за пътуване из космоса и са успели да се откъснат от основната маса на посредственото човечество. В тази линия на разсъждения има много версии... Понякога се твърди, че нацистите са успели да колонизират други планети, друг път се твърди, че съвременните Велики сили (САЩ, Русия, Китай) разполагат с тайни колонии на други планети, твърди се дори, че още древните цивилизации, като например древните Американски цивилизации или ведите и техните вимани (митични летящи машини) са успели да напуснат Земята. Има всякакви теории. Не е рядко срещано и схващането, че не само една, а всички тези отцепки от нашата цивилизация са се случили и често се търси някакъв обединяващ ги агент, някаква Шамбала, някаква Алдебаран, някакъв таен свят, който да послужи като мост между тези сякаш отделно реализирали се сценарии. Има дори теории, които разглеждат този ред на мисли и в посока надолу - често из тази материя се споменава за групи хора или древни цивилизации, които са поели пътя под земята и са изчезнали в недрата на планетата.
Терминът "отцепническа цивилизация" с две думи засяга логическата линия на това, че някаква част от наблюдаваните от нас НЛО-та са направени от нас - от тайни групи хора на Земята, които съществуват паралелно с нас, но в един отделен, фашизоиден свят на световния елит, който е на съвършено различно технологично ниво от нас; или пък от тайни групи хора, които не споделят едно място с нас, а са всъщност самодостатъчни и саморазвиващи се човешки колонии на близките ни планети Марс, Луната, Венера, дори и така наречената Вътрешна Земя и прочие.


λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: ИНТЕРВЮ: Ричард Долан интервюира Гари МакКинън
« Отговор #2 -: Април 29, 2019, 03:02:23 pm »


Долан: Много ми е любопитен фактът, че си абониран за публикациите на БЮФОРА (BUFORA, Британска Асоциация за Изследване на НЛО, организацията има около 1000 абоната, бел.прев) още от 12 годишна възраст. Мисля че много хора осъзнават, как тази тема може да бъде обсебваща. Хората се въвличат в нея и оттам насетне просто се гмуркаш все по-дълбоко и по-дълбоко. Така, в края на 90-те години вече имаме ранната версия на интернет и ти... мисля, че както много други хора, си се опитал да използваш интернет, за да научиш всичко, което си могъл за НЛО-тата. Но според мен си могъл да отидеш малко по-далеч от много други хора... И можеш ли просто да опишеш, защото... Ето какъв е въпросът:

След като те арестуваха, твоят случай стана обект на много широка публицистика. Не просто в полето на НЛО-тата, твоят случай стана известен по света. И Пентагонът - това е в следващия период непосредствено след периода на 9/11, а тази държава, САЩ, казвам ти, беше извън всякакъв контрол в културен план тогава, ширеше се див патриотизъм, спекулираше се с обществения страх от тероризъм и всичко това беше повече, отколкото който и да е американец, израстнал преди 9/11, бе преживявал... може би само освен онова поколение, което беше заварило Втората Световна война... Та Пентагонът тогава каза, че ти си извършил най-голямото хакерство над военни компютри за всички времена! Казват и че това им струвало онези огромни суми пари, аз така и не успях да повярвам на тези им твърдения, но... казват, че си извадил от строя няколко неща, че си изтрил някакви файлове и тн, все едно.

Но какво всъщност направи? Ти, всъщност, в действителност нищо не си хаквал, ти си търсил незащитени сайтове в Пентагона, не е ли така?

МакКинън: Да и не само в Пентагона, търсех и на няколко други места, прегледах няколко неща и в сайтовете на флота... Да, приличаше по-скоро на риболов, всъщност... защото знаех, че те ползват Уиндоус (Windows), тогава той беше вездесъщ абсолютно навсякъде. А пък Уиндоус и днес продължава да е най-слабата операционна система, военните въобще не бива да използват нещо такова, човек може напълно да го заключи и да неутрализира всичките му инструменти, само дето това отнема много работа, така че...

Всичко, което направих, беше да напиша един скрипт (термин от програмирането, буквално означава "сценарий", бел.прев) на програмиращия език Пърл (Perl) - език за извличане и за докладване на данни. Този скрипт просто сканираше всеки IP адрес в суб-нета и тестваше администраторската парола на локалната машина, тоест паролата, която има пълен контрол над локалната машина... просто за да провери дали тя е празно поле или все пак някаква парола. Скриптът не правеше никаква атака с голям речник от пароли, а просто проверяваше двете състояния - празно поле ли беше паролата, или имаше някаква парола.

Долан: Разбирам...

МакКинън: Да, така че, скриптът сканираше 50 000 машини и 5000 от тях имаха празно поле, вместо парола. От тях 500 можеха да говорят с теб... тоест... това се нарича интер-процесна комуникация (комуникация между процесите, бел.прев), та 500 от тези 5000 имаха празно поле вместо парола и можеха да разговарят с теб, заради обратната връзка от комуникацията между процесите и човек можеше да разгледа мрежата им.

Долан: Един вид, търсел си плодове по ниските клони?

МакКинън: Точно така, да.

Долан: ...И точно това си намерил. И така, влязал си в интернет-сайтовете, или в базата данни по-скоро?

МакКинън: Уиндоус е изграден на принципа на компютри и интернет мрежи, така че понякога може да се озовеш в компютърната машина на някой логистичен офис или пък в компютъра на някой административен офис.

Долан: Винаги си казвал, че си търсел НЛО-та и доказателства за Свободна Енергия и прочие... И си намерил такива, няколко пъти си споменавал, че си открил няколко неща. Това си го правил през 2000, или през 2001г, нали?

МакКинън: Да, за около година, от края на 2000 до края на 2001г.

Долан: И си открил няколко неща. Намерил си нещо, известно като "слънчев пазител" (solar warden)...

МакКинън: О не, не...

Долан: Не си ли!?

МакКинън: Има толкова много дезинформация за това, ужасяващо е...

Долан: Говори се, че този "слънчев пазител" е свързан с теб, и тн... Знаеш ли кое е интересното, в ранните години много се интересувах от теб и така и не виждах връзка със "слънчевия пазител", виждах просто "трансфер от флотилия към флотилия" и някои от другите неща, "неземните офицери" и тн... не виждах връзка със "слънчев пазител" и с течение на годините постоянно срещах "слънчев пазител" във връзка с името ти. Нека да изясним всичко това. Какво наистина намери, и как така "слънчев пазител" започна да се свързав с теб?


Бележка от преводача: Според страшно много сайтове в интернет, "Слънчев пазител" (Solar Warden) е "космическа сила, която има присъствие в ниската земна орбита". Няма да споделя линк тук, защото, както казва самият Гари МакКинън, това е лъжа и измислица. Според дезинформацията, водещите политически сили, като САЩ, Русия, Ктай, Индия и други уж имали договорни отношения с тази космическа флотилия, като основният критерий за присъединяване било технологичното развитие и по-точно способността на държавата да обогатява Уран. МакКинън се спряга за човека, който разкрил тази информация. Както самият той категорично заявява - това са измислици. Аз бих добавил, че това са Ню-ейдж измислици, каквито типично се раждат от прослойките, приемащи така наречените "ченълинги" за достоверна информация.
"Non-terrestrial officer" или неземен офицер. Класическите думи за извънземно в уфологията са две: "alien", което се превежда като "пришълец" и "extra-terrestrial", което буквално се превежда като "извън-земно". Въпреки че в разговорната реч тези думи са синоними, в уфологията двата термина имат различно значуние. За пришълец се счита всяко същество или същност, чиито произход не е установен, като единствено може да се каже, че домът му не е тук. Може да става дума за космически, подземен, подводен или другоизмерен произход. Извън-земно се използва, когато става дума за същество или същност, чиито произход е установен и става дума изрично за космоса. Следвайки същата номенклатура, не-земен офицер означава човешки военен чин, който обаче не обозначава пилот в атмосферата, а обозначава някакъв военен ранг, който има общо с извънземната среда - било то открития космос или територията на други планети и луни.


МакКинън: Това беше един файл на Excel (Ексел е част от офис пакета на Майкрософт заедно с Уърд, бел.прев) и на него имаше списък с "неземни офицери". Не мога да се сетя за дължината на този екселски списък, но заглавието на колонката с изброените имена беше "Неземни офицери". По онова време се опитах да проверя тази информация, но нея я нямаше никъде. Абсолютно никъде. Тази конкретна фраза не беше позната в интернет. Ако СЕГА го потърсиш в нета, ще откриеш множество смешни препратки.

Но очевидно това не бяха пришълци, не бяха малки зелени човечета. Тогава просто заключих, че това ще да са улики за съществуването на космическа флотилия. Ако имаш неземни офицери, трябва да имаш... космически кораби? Може би космическа база в орбита, кой знае...

Долан: Да, точно така. А какво мислиш ДНЕС за тази фраза? Според сегашната ти гледна точка, може ли да се отнася за офицери, които не са на повърхността на Земята или имаш различно мнение?

МакКинън: Мисля си... понеже аз открих този списък във флотски компютър... може би се отнася до човешки войници.

Долан: Да, неземни войници... но не на планетата, или?

МакКинн: Да, такива, които не са на планетата. Може да са в орбита, може да са на Марс, може да се движат, кой знае.

Долан: Значи тайна космическа програма? Аз лично, като теб, считам че това най-вероятно се отнася до човешки същества, офицери, които не са на нашия свят по някакъв начин. В строго секретни условия.

МакКинън: Да, абсолютно.

Долан: Като откри това, то в Космическата команда на САЩ ли беше (US Space Command) или беше в някакъв друг отдел на военните? Или на флота?

МакКинън: Мисля че беше от данните на флота. Да...

Долан: И какво още намери? Май беше видял нещо... беше видял нещо на екрана си, но не разполагаше с възможност да си снимаш екрана (screenshot, това е функция за автоматично заснемане на екрана на устройството, бел.прев).

МакКинън: Да... Това беше от НАСА, Космически център "Джонсън" (NASA Johnson Space Center), това беше свидетелство на Дона Хейр (Donna Hare)...

Долан: За хората, които не знаят, Дона Хейр работеше за Филко Форд (Philco-Ford), който е контрагент на НАСА в началото на 70те години. Тя има доста какво да каже за онова, което е научила през колегите си от НАСА във връзка с тайната космическа програма и прави много директни изказвания за контакта на НАСА с НЛОта и за срещите на астронавтите с НЛОта по време на мисиите им и тн... Та, за нея говориш...


Бележка от преводача: Свидетелските показания на Дона Хейр можете да намерите в нашата Библиотека ТУК.   


МакКинън: Да. Тя е имала строго-секретен достъп на мястото, на което е работела, като се има предвид, че при тези установки... често има много отворени пространства в близост едно до друго, но всички те имат отделни степени на секретен достъп, очевидно, че не е нужно навсякъде да има заключващи се врати. И така, тя един ден е на работа, но отива в друга зона с един нейн колега... по-точно отива при друг свой колега... той има малък електронен уред за замазване на сателитни снимки с висока резолюция. И той казва "Дона, виж това, какво мислиш..." и й показва нещо като бял диск над терена, както и сянката на този бял диск върху терена. Отначало тя не забелязала сянката... тя между другото е специалист в обработката на фотографски кадри и такива неща... и казва, "Може да е петно от емулсията или нещо подобно", и тогава той й казал "Да, но виж сянката", после тя разказва, че ясно можело да се види, че е извънземен кораб, а сянката покривала камъните и дърветата и терена. И всеки път, когато разказва тази история, тя споменава в кой център се е случило това - Космическия център "Джонсън", и в коя сграда се е случило - Сграда 8.

Долан: Охоо...

МакКинън: Да... Аз вече душех в "Джонсън" с метода на празните полета вместо пароли. Когато си там, първо, чрез командната конзола, първо си поставяш линковете. И... о, по дяволите, вече не си спомням командата... има команда, която като я пуснеш в уиндоуската кутия, тя ти показва всички машини, които са в мрежата плюс полетата им с коментари. И мрежовите администратори и системните администратори използват тези полета с коментари за серийни номера, за препредаване на всякакви видове практическа информация. За късмет, администраторите на НАСА наистина работеха усърдно по отношение на това да отбелязват в коя сграда се намира всяка една машина и какви са серийните й номера и тн. Така че аз извлякох номерата на всички машини и ги сканирах всичките за празни пароли и мисля, че май около 10 от тях имаха празни пароли...

Долан: Значи, на база на много добра следа от Дона Хейр от преди много, много години, ти си успял точно да определиш дестинацията за онова, което си търсел, за да можеш да потвърдиш какъвто и да е вид информация от онова, за което тя е говорила още през 70те години...

МакКинън: Да...

Долан: И какво стана?

МакКинън: Хаха... Ами, както казах, 8 до 10 машини с празни пароли. Сканираш, връщаш се, сканираш пак, не отиваш във всяка една индивидуално. И всички тези бяха много... по принцип, при какъвто и персонал да отидеш, на десктопа на всеки е пълно с папки, бележки с напомняне, шорткъти, а тези машини нямаха нищо общо с това - имаша няколко папки, и няколко шорткъти. А тези файлове бяха големи, бяха отчасти обработени, отчасти необработени... и това баше истина, това което Дона каза е абсолютно вярно, почти точно така, както го описа. И като влязох там, имаше още един друг частен формат... който вероятно беше... някакъв специален формат на НАСА, не мога точно да си го спомня. Размерът на тези файлове беше типично около 200 MB всеки, а в онези дни използвах интернет връзка 56K, дайл-ъп връзка...

Долан: О да! Дайл-ъп! Ти май си единственият хакер в света, който е ползвал дайл-ъп... И с тази връзка си имаш работа с 200 мегабайтови файлове. Разбира се днес това не е кой знае какво, но през 2000-2001г...

МакКинън: Хаха... да, и дума не можеше да става да сваля нещо. Вероятно дори не можеш да стриймваш едно mp3 с тази скорост...

Долан: Не, не мисля, - 56К по никой начин не можеш... Но да се върнем, продължавай да ни водиш с теб, вълнуващо е! Значи намираш тези файлове от по 200 MB и какво имат на тях? Какво показват?

МакКинън: Да... Значи, не можех да свалям, можех да гледам на десктопа. Веднъж след като осъществиш връзката през командната конзола ти се отваря един ремоут-контрол десктоп, с който можеш да виждаш всичко. Много хора използват ремоут-контрол десктоп на персоналните си компютри, можеш да влезеш в комютъра в офиса си от въкщи по този начин. Та нещо такова представлява. Не можех да свалям. Затова просто кликнах два пъти, за да отворя файла и да го видя, исках да видя дали това е доказателството, там и тогава, дали за това говори Дона.

И го отворих, започна да се отваря на екрана отгоре-надолу, да го зарежда много бавно, ред по ред. Тогава си мислех, че не мога да го понеса, бях хванал монитора с две ръце, толкова бавно се отваряше! Беше влудяващо... Накрая ми го показа в резолюция 640х480, отначало всичко беше рошаво и сиво, пикселизирано... и като се отваряше отгоре-надолу, започна да зарежда една светла мъгла... и още по-надолу започна да зарежда полукълбото на планетата. И тогава сърцето ми почна да бие, помислих си това е, открих Светия Граал, точно това търсех, всичко се потвърждава. Защото точно това исках - не исках да чета за това, не исках да ми се разказва за това, исках да видя живото доказателство. Доказателството, че НАСА и правителството знаят за тях.

Та ето го файла. Беше се заредил на 2/3 отгоре-надолу, и се виждаше... предполагам, че беше Земята... предполагам, защото снимката беше едноцветна, но се виждаха облаци... и после си видя тази съвършено гладка черупка, повърхността на космически кораб, файла се зареди точно до под него, до под това тяло. Нямаше признаци да е сглобено, нямаше снадки или шевове, просто много, много гладко. Но имаше едни такива... Нали се сещаш за шестостенните повърхности на топчетата за голф? Тези геодезични куполи? Както и на радарните инсталации?

Долан: Значи тези куполи бяха върху повърхността на кораба?

МакКинън: Да.

Долан: Няма никаква вероятност... просто трябва да задам този въпрос... няма вероятност това, което си видял, да е бил някой познат сателит, конструиран от някоя държава?

МакКинън: Нее... Винаги съм се интересувал от всичко, свързано с космоса, совалки, сателити, космонавти и такива неща. Виждал съм много снимки на сателити и нямаше нищо такова. Нищо, което да от същия вид и изглед.

Долан: По какъв друг начин можеш да ни го опишеш? Ти в крайна сметка видя ли пълна негова картина или процесът на зареждане спря?

МакКинън: Да, зареждането беше осъществено точно до около средата на екрана. В долната половина виждах чуждия десктоп, отдалечения десктоп на другата машина, и видях как мишката й се движи, видях как даде десен бутон на връзката и я прекрати. И това беше.

Но видях повече от половината от изображението.

Долан: Значи някой е видял как това се зарежда на екрана им и е прекъснал връзката? Така ли стана?

МакКинън: Да, да... Предполагам, че след като никой не е седял на тази машина, но снимката е започнала да се зарежда на екрана, а мишката се е движела наоколо, някой си е казал "Какво по дяволите се случва?"...

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: ИНТЕРВЮ: Ричард Долан интервюира Гари МакКинън
« Отговор #3 -: Април 29, 2019, 03:10:07 pm »
Долан: Дай ни още веднъж визуално описание, защото наистина искам да видя това в ума си... Някога опитвал ли си се да нарисуваш това между другото?

МакКинън: Направих една рисунка за  Линда Мултън Хоу (Linda Moulton Howe) преди години, но не си спомням да се стигна до там, че да й я изпратя...

Долан: Ще ми е интересно да видя как изглежда.

МакКинън: Ами много е просто. Това е просто една тръба, леко разперена в краищата. И имаше по един купол отгоре и отдолу.

Долан: Значи си видял горната и долната част на тръбата?

МакКинън: Да, беше в хоризонтална позиция, в небето.

Долан: Значи преди картината да спре да се зарежда, ти си имал на екрана цялата хоризонтална структура?

МакКинън: Да, бах стигнал точно до под нея.

Долан: Идеално! Разбирам... Понеже се сетих, докогато преглеждах отново нещата, за които си говорил... ти казваш, че имало известен брой от този вид кораби... Когато преглеждах твърденията ти не разбрах как си стигнал до това заключение. Но това е интересно. Ти си видял, със собствените си очи, снимка на дълъг, подобен на цигара обект с куполи от горната и долната му страна?

МакКинън: Отгоре, отдолу, и в двата края, да.

Долан: Добре, значи може би четири купола. Това е много интересно.

МакКинън: Да.

Долан: И тогава някой просто е кликнал и те е дискънектнал (прекратил е връзката, бел.прев).

МакКинън: Да... Боже...

Долан: Скептиците постоянно са готови да скочат, и веднага ще кажат, "Защо не си снимал екрана?" Но това било ли е въобще възможно?

МакКинън: Ами да можех просто да натисна принт-скрийн бутона (PrintScreen или PrtScr, бел.прев). Само че тези неща са се случвали само три пъти през живота ми. Три пъти са ми са се случвали невероятно вълнуващи неща. И всеки път не съм действал адекватно, просто защото съм бил страшно развълнуван...

Долан: Предполагам и че не си очаквал толкова бързо да те отрежат.

МакКинън: О, не, въобще не очаквах.

Долан: И така, какво още успя да научиш, преди да те застигне ответния удар през 2002г? Видял си това изображение, видял си екселски списък, който е изброявал имената на неземни офицери, но освен това си видял и няколко други неща, нали така?

МакКинън: Амии... не и такива, свързани с НЛОтата.

Долан: Не са свързани с НЛО?

МакКинън: Не. И въобще нищо не видях за Свободна Енергия.

Долан: Не си ли видял списък с прехвърляния или трансфери на кораби от флотилия във флотилия, които кораби всъщност са били билотирани съдове?

МакКинън: Да, това е на същия екселски файл със списъка с неземните офицери.

Долан: Значи това са двете основни неща. Всъщност и а аз така винаги съм си мислел - този екселски файл и и снимката. Благодаря ти, че я описа толкова добре, беше наистина ярко описание.

След това те арестуват. Конфискуват ти компютъра през 2002г? Това винаги е забавно преживяване. И прекарваш следващите 10 години с мисълта дали няма да те пратят в Гуантанамо Бей.

МакКинън: Да, да... Не можех да повярвам, че нещата станаха толкова сериозни. Говореха, че съм се превърнал във военна цел номер едно! Което означава, че това е командата, с която взривяваш хора на парчета... Нещата станаха страшни. Просто беше лудост.

Долан: Искам просто да посоча на слушателите, че ти си бил арестуван. Заради това, че изрично си търсил информация, свързана с НЛО. Аз лично никога не съм се съмнявал, когато заяви, че си я открил и доказателството за мен е именно това, че правителството на САЩ в действителност те погна. Така че в твоя случай ние имаме едно доказателство - че си успял да се сдобиеш с достъп до ограничени области, различни военни зони на САЩ. Правителството на САЩ твърди, че си проникнал в 97 военни сайта, и всъщност отбелязват, че дори си бил дързък.

МакКинън: Ами да, мисля че е похвално, защото имаш само един компютър, само един десктоп, когато търсиш и на него си пуснал и разни графични програми... а пък претърсваш стотици други десктопи и дори трябва да посочваш кои да са следващите. Това е огромен труд за един сам човек, става дума за хиляди машини в списъците, после трябва да преценявам кои файлове са полезни, кои са тъпи, и тн... Загубих си мисълта, до къде бях стигнал? А да! Та исках да кажа... няколко от мрежите, тях ги подбирах една по една като череши.

Тогава не осъзнавах, че начина, по който действах, беше доста детинско поведение за един порастнал мъж. Аз бях на 36 години тогава. Само че бях изпълнен със свободата и чувствах просветлението на мисията, разбираш ли? Въобще не бях порастнал като възрастните, по никой начин, все още съм си донякъде такъв. Но мисля, че е добър знак. Нали знаеш, кара те да поемаш повече рискове, да правиш неща, които са по-интересни и... кара те да не мислиш за цената на живота. Въпреки че рано или късно се сещаш за нея, като в моя случай.

Долан: Много интересно. Искам да те разпитам малко за диагнозата на Аспъргър (Asperger), защото тя наистина стана част от твоята история, но преди да навлезем в тази тема ми се ще да подчертая, че ти... мисля че самият факт, че военните на САЩ те погнаха толкова безусловно, в продължение на 10 години... искам да кажа, те просто не искаха да се откажат да те преследват...

МакКинън: Да, те дори нарушиха закона. Взеха ми хард-диска и го запазиха за себе си. Направиха го още преди да бъде написано искането за екстрадиция...

Долан: И са занесли хард-диска ти в САЩ преди даже да е оформено обвинението, уау... Да, това е незаконно.

МакКинън: Да, последното, което чух за хард-диска си, беше, че седял в някакво чекмедже в офиса на Флотското разузнаване.

Долан: Другото е, че САЩ никога не говориха за връзката на инцидента с НЛО тематиката, въобще не си признаваха, че това е от значение. Точно това забелязах в твоя случай - в самото начало през 2002г ти вече си в новините и ти се рисуваше образа на "НЛО-хакер", постоянно чувах за това; само че с течение на годините всички медии просто спряха да споменават каквото и да е за връзката с НЛО, ти изведнъж стана "хакера на Пентагона".

МакКинън: О, да...

Долан: Това е едно оркестрирано усилие да се омаловажи всичко онова, което ти в действителност се беше опитвал да намериш, така че, когато стигаме до момента с онази ужасна страница в Уикипедия за теб... те все пак разпознават някаква слаба връзка на твоя случай с НЛО, но е толкова малка, толкова минимална, смехотворно е... Това се случи с всички медии. Сигурен съм, че трябва да си го забелязал, нали?

МакКинън: Да, това е самата причина все още да съм тук. Единственото издание, което продължи да поддържа истинския контекст - "заради силния си интерес към малките зелени човечета, Гари МакКинън еди какво си" и тн - това бяха Дейли Мейл (Daily Mail), които поддържат новинарска кампания по мой адрес в последните няколко години. На практика, те помогнаха да бъда спасен.

Долан: Много интересно. И всъщност, в този ред на мисли, чудя се, дали си забелязал разлика между това как се отнасяха с теб медиите в САЩ и в Англия... искам да кажа, в Англия ти наистина се превърна в знаменитост, бореща се за някаква кауза, и това беше точно заради връзката с НЛО. Имам впечатлението, че много от англичаните си мислеха, "Хей, знаеш ли какво, защо онези американци си мислят, че просто могат да грабнат един от нашите и да го изправят пред съда?", такова беше настроението на много хора. Ти усети ли промяна в отношението към теб заради тези обществени настроения в английските медии, например чувстваше ли симпатии към себе си? В САЩ държаха ли се по-лошо с теб, отколкото в Англия, или според теб нямаше разлика?

МакКинън: Да, усещаше се много гняв, защото самото дело за екстрадиция бече очевидно неуравновесено. Вие сте защитени от конституцията си (Ричард Долан е американец, бел.прев), но ние нямаме нищо такова. Предполагам, че имаме Великата карта на свободите (Магна харта, бел.прев), тя е малко по-стара, хаха...

Долан: Хаха, да, някъде 1206? Някъде там...

МакКинън: Но да, имаше голяма разлика в медийното отношение къ ммен. Основната разлика, която ние англичаните забелязахме, беше пълното затъмнение в Америка през първите няколко години! Те не искаха хората да знаят за този случай. Не искаха да знаят, че някакъв тревоман е влязал в Пентагона от спалнята си.

Долан: Аз чувствах, че големият проблем от американска гледна точка, е че те изправят пред съда, но пък тогава как да подходят към тези работи за НЛО? Може би да не ги е грижа, може би да се правят, че не е важно... но аз винаги съм чувствал, че това БЕШЕ важно и имаше потенциала на доста вривоопасен скандал, който можеше да се приеме като достоверно признание, че съществуват истински, официални данни за НЛО. Мислиш ли, че е имало такъв страх и че това е било проблем от американска страна?

МакКинън: Да, абсолютно, защото аз бях единствения, който е виждал тези данни. Е да, не разполагах със снимката, за нещастие, но знаех. И те знаеха, че аз знаех. Затова ми взеха хард-диска незаконно. Освен това го занесоха в Бюрото по специални разследвания и затова тая работа става доста рошава. Определено НЛО данните имат много общо с поведението на властите... мисля, че в Америка се опитваха да ме изкарат все едно съм "харека от 9/11", а не "НЛО хакера". Когато действах, беше от март до март 2000г до 2002г, така че можеше да се измисли някаква връзка. Мразя, когато някой се опитва да манипулира емоциите на хората, свързани със събитията на 9/11, за да ги убеди в нещо друго. Естествено, че аз и 9/11 нямаме нищо общо. Но очевидно, има го и схващането, че когато цялата държава е в повишена тревога, и когато си завираш носа в мрежи, до които не би трябвало да имаш достъп, ще бъдеш набеден...

Долан: Точно така. Всъщност, когато по-рано те представих в предаването си, казах, че си "легендарен за някои хора", с това намеквах, че по онова време имаше хора, които не бяха просто политически консервативни, а бяха и НЛО скептици, които... и това много добре си го спомням, защото бях много ядосан... и тези хора казваха, че трябва да бъдеш арестуван и трябва да те пратят в затвора за това, което си направил. Имаше хора, които наистина бяха срещу теб и наистина бяха настроени срещу онова, което си направил. В днешно време в САЩ това нещо продължава, виждаме го и по случая с Уики Лийкс, въпреки факта, че Уики Лийкс има доста положителна репутация, че изнася винаги достоверна информация, която считам, че е от обществен интерес. Само че въпреки това в САЩ има забележимо анти-УикиЛийкс отношение. Мисля, че ти също беше обект на същото това анти- отношение през 2002-3-4 година в онези ранни години, когато тази държава... до голяма степен просто беше изгубила ума си заради събитията на 9/11.

МакКинън: Да, за цялата нация това беше едно много емоционално натоварено време.

Долан: Ти не си 9/11-хакер, нямаше нищо общо с това, само че човършаше в системата за сигурност на САЩ около времето на 9/11, така че оттам се получава тази връзка. А как се получи връзката с онова "Слънчев пазител"? Можеш ли въобще да говориш за "Слънчев пазител", мислиш ли, че е някаква истинска програма? Името ти дълго време се свързва с това и за онези хора. За онези хора, които не знаят - това е просто името на една предполагаема тайна космическа програма, управлявана от САЩ и вероятно и от съюзниците им.

МакКинън: Ами... почти нищо не знам за това "Слънчев пазител". Предполагам, че в последните години не съм чел много по темата за НЛО. От години всъщност.

Долан: Това всъщност не излезе ли през един от свидетелите, интервюирани от Проект Камелот? Опитвам се да се сетя за името, но мисля, че оттам дойде това "Слънчев пазител", от техните гости... Може би са го свързали с теб, защото по някакъв начин си му придал някакъв статут?

МакКинън: Да, и аз мисля, че май един от форумите ме свърза с тази тема, не помня дали ATS (Above Top Secret, световноизвестен американски форум за конспирации, езотерика и уфология, бел.прев) или Проект Камелот, не помня точно.

Долан: Но ти нямаш нищо общо? Не си видял нищо, свързано с такъв проект "Слънчев пазител"?

МакКинън: Не. Нямам представа... Видях списък с кораби, трансфер на кораби (от флотилия във флотилия). "Слънчев пазител"... нищо не ми говори.

Долан: Радвам се, че говорим за това, защото мисля че е важно, да се чуе от всички и да отсеем истината от митовете или неточностите в твоята история. Винаги съм смятал, че е важно да стигнем до онова, което е СЪВЪРШЕНО вярно относно историята на Гари МакКинън. Защато - чисто и просто - онова, което е вярно в твоята история, е достатъчно силно. Интересно е, защото, ти направи каквото направи, и то по такова време в САЩ, което доведе до една революция, революция в националната сигурност. Точно в онова време техните желания и стремежи да наложат едно глобално подчинение, или глобално управление, бяха много, много по-големи откогато и да било. Така че, когато те намериха... просто сякаш ти щеше да бъдеш едно от ранните жертвени агнета, така ми изглежда. Само че беше спасен от правителството си и от общественото мнение в крайна сметка.

МакКинън: Да, за нещастие, точно по онова време хакването, свързано с 9/11, беше нарастващ проблем в отбранителните мрежи...

Долан: Да, истински проблем, не искам да омаловажавам трудностите, които американските военни срещат с хакването, очевидно, но не мисля, че някой действително те смяташе за истински риск за националната сигурност. Винаги съм имал чувството, че това е прекалено раздуто.

МакКинън: И аз мисля, че те просто искаха да направят пример от моя случай.

Долан: Точно така. Ти щеше да си примера, извинението. Почти успя да станеш. Можеше да лежиш години, вероятно и до ден днешен.

/кратка пауза/

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: ИНТЕРВЮ: Ричард Долан интервюира Гари МакКинън
« Отговор #4 -: Април 29, 2019, 03:41:26 pm »
Долан: О! Сетих се какво исках да те питам. Надявам се, че не ти е неудобно от този въпрос...

МакКинън: Гмуркай се, на ми е неудобно от нищо, хаха!

Долан: Добре, просто ще те питам тогава. В един момент беше диагностициран със синдрома на Аспергер... Но това беше много важно, защото беше основна опорна точка на Вътрешната министърка Тереза Мей по онова време, за да блокира екстрадицията. Ти беше ли склонен към самоубийство по онова време? Защото...

МакКинън: О, Боже, бях, да...

Долан: Бил си? Можеш ли да поговориш малко за това?

МакКинън: Да, ами... диагнозата изигра централна роля, наистина. Аз бях, както го наричат, "функциониращ на високо ниво", тоест с много тесен диапазон, което значи, че интересите ми са ми всъщност обсебвания - в моя случай, справедливост, честност и тн. - и това, един вид, ме кара почти да си мисля, че съм способен да разреша проблемите на света.

Долан: Това звучи като диагноза за много хора. Да не би твоята ситуация да е по-изострена?

МакКинън: Може би. Казах на един човек, че това е просто моя тип личност. Той ми каза да, само че не го казвай така на хората, написал съм пет книги за типовете личности.

Долан: Ти беше диагностициран с този синдром и това в крайна сметка наистина ти помогна в делото за екстрадицията. Но можеш ли да разкажеш за емоционалния стрес, през който си преминал? Искам да кажа... прекарал си цели 10 години от живота си в ежедневно съмнение дали няма да те изпратят в Гуантанамо. Как повлия това на връзките ти, на отношенията ти, на ежедневното ти функциониране?

МакКинън: Ами... беше ужасно. Загубих приятелката си, загубих приятеля си, загубих работата си. Загубих и апартамента си... Работата си я загубих заради репортерите, които постоянно нахлуваха на работното ми място. Не го мислех през всичките 10 години, бяха ми го казали ясно, бях подготвен. Има страшно много клеветници и злонамерени хора, постоянно чувах по свой адрес, "ако не си готов да го лежиш, тогава не извършвай престъплението". Аз бях СЪВЪРШЕНО подготвен да извърша престъплението, което щеше да доведе до съдебен процес в държавата ми. За това би трябвало да получа шест месеца, за неоторизиран достъп, може би малко повече, ако се изчислят щетите и тн... След това стана година, след това станаха две години... Изгубихме всяко едон изслушване, продължавахме да губим всичките изслушвания, постоянно мислехме от какви други позиции да подходим. И през 2008г бях в най-лошото си състояние и най-ниското си самочувствие... затова си купих калиев хлорид. Купих малки количества от различни места, първокачествен калиев хлорид за хранителната индустрия. Бих си две от общо трите смъртоносни инжекции, докато бях в САЩ.


Бележка от преводача: Калиевият хлорид се използва като лекарство за третиране и превенция на ниските нива на калий в кръвта. Ниският калий в кръвта може да се получи заради повръщане, диария или определени медикаменти. Концентрираната версия трябва да се разтваря преди употреба. Тя се дава с бавна инжекция във вена или през устата. Страничните ефекти включват проблеми със сърцето, ако инжекцията във вена е твърде бърза. Предозирането причинява хиперкалемия, което води до парестезия, блокажи на сърцето, фибрилация, аритмия и склероза.


Долан: О, Боже...

МакКинън: Да, целях да предозирам така, че сърцето ми да спре. Защото знам, че съм твърде слаб, за да излежа присъда в чужда държава. В моята държава... можеше и да се опитам да издържа затвора, но в чужда държава всеки гледа на теб като на терорист, и то в САЩ? Не, благодаря.

Долан: За щастие не си стигнал до онзи момент. Но все пак си го закупил, така че предполагам, че си бил готов да го употребиш, ако се е окажело, че ще бъдеш екстрадиран?

МакКинън: Да.

Долан: Ужасна ситуация. Помня, по време на онези години, че постоянно те споменавах в свои интервюта и лекции, винаги съм те считал за много, много важен, и смел, и освен факта, че си успял да се сдобиеш с истински, достоверни доказателства за онова, което ни интересува, смятам и че си извършил огромно дело за общото благо на обществото, за което насмалко да платиш огромна цена... Но в крайна сметка ти наистина си платил голяма цена - тези 10 години на почти пълно унищожение на живота ти.

МакКинън: Не е като истинска присъда, но наистина само по себе си е цена, която платих. Трябва и да си призная, че в онези тъмне години от живота ми, едно от нещата, които ме подкрепяха, бяха твоите лекции и си спомням момента на изненадата, когато за първи път чух да споменаваш името ми, хахаха...

Долан: О, така ли... Интересното е, че за всички тези години ние все още не сме се срещали наживо, но няколко пъти сме си общували. Никога не съм си мислел, че някога ще се срещна с теб, така че за мен ти винаги си бил една далечна, публична фигура. Затова наистина се радвам, че имаме шанса да си говорим по видео-чата сега. Това не е нещо, за което обичаш да говориш, осъзнавам това и уважавам факта, че си склонен да го направиш. Вероятно извиква болезнени или неприятни спомени. Затова искам и ти да знаеш, че съм ти признателен за съгласието. Зная, че в днешно време се интересуваш много повече да говориш за пробивите в енергийната тема и за енергийните решения и искам зрителите и слушателите да знаят, че ние ще продължим разговора си именно на тази тема на моя уебсайт в секцията за платения абонамент.

Всъщност ти предварително ми изпрати голяма доза информация по тези теми и тя беше доста интересна и доста впечатляваща, затова наистина нямам търпение да навлезем във втория час. Но по отношение на биографичната ти история и относно значимостта на онова, което направи, ти не искаше да говорим за това, осъзнавам го, затова ти казвам, че за мен това беше услуга от твоя страна и съм ти признателен.

В последно време въобще не си говорил много за историята си. Мисля, че в последните пет години не съм чувал нищо от теб?

МакКинън: Да, не мисля че въобще съм говорил за себе си в последните пет години...

Долан: Хаха, и аз така си мислех. Много съм доволен, че успях да те накарам да го направиш сега. Защото сега точно стават почти 20 години, две десетилетия. На ден днешен, каква известност среща името ти? Например, в полето на НЛО и уфологията, предполагам, че всички те познават, нали така?

МакКинън: Да... Отидох на една конференция, мисля че беше на списание "НЛО истина"? Нещо такова? Хората ме сочеха, искаха ми автографи. Това се случва и в магазини... наоколо има много ентусиасти на тема НЛО. Не е чак като да съм Дейвид Бекъм, но се случва доста често.

Долан: Има голяма промяна в културата на последното поколение. И ти и аз влязохме в нещата горе-долу по едон и също време, тебе те арестуваха а аз публикувах първата си книга тогава...

МакКинън: Ами ако бях чел книгата тогава, може би нямаше да реша да правя хакването, защото в нея наистина има много документация...

Долан: Хаха, и все пак се радвам от успеха на делото ти. Та исках да кажа, че в последното поколение има промяна, генерирана първо от интернет и после от социалните медии, но... днес НЛО-полето е една съвършено различна култура от онова, което представляваше преди 20 години. Напълно различно е. Днес се събират големи тълпи, големи публики, а има някои хора, които са си направо публични личности, ти също си една от тях и е наистина интересон да се наблюдава тази трансформация. А срещаш ли и по-млади хора, които просто не са чували нищо за теб?

МакКинън: Има да...

Долан: Мисля че е наистина важно, че правим този разговор, защото той ще отиде в YouTube. Мисля, че за цялата невероятна значимост, с която си допринесъл в областта на НЛО и заради това колко виден беше случая ти толкова дълго време, почти ме е страх да си помисля, че младите хора, които идват съ сследващите поколения, могат да забравят важността на Гари МакКинън. Наистина исках да направя интервюто с теб поради тази причина.

МакКинън: Радвам се да бъда част от великата ти колекция интервюта. Хаха...

Долан: Благодаря ти. Вълнувам се, че можахме да го осъществим. Може и е добре тук да направим обзор на казаното до сега.

Почти се чувствам зле от това, че постоянно те бутам да говориш за това още и още, но мисля, че ни даде повече, отколкото очакваха хората. Даде много добро описание за начина, по който си могъл да получиш достъп до онези файлове на НАСА и на отбраната. Отново - аз лично не мисля, че е коректно да се нарича "хакване", но си търсел отворени врати, така да се каже.

МакКинън: Да, може да се нарече кракване, но и кракване не беше... аз просто търсех празни пароли. Прав си, че това съвсем не е хакване.

Долан: Доволен съм също и че успя да ни дадеш едно сравнително добро описание на онова, което си видял... а то наистина не прилича на нищо от онова, което се говори, що се отнася до космическите флотилии и кораби. А пък онова, което си открил в екселския файл подкрепя свидетелството ти на снимката, списъкът с неземните офицери и трансферите от една в друга флотилия. А и другото нещо, което не съм го чувал никъде другаде - ти сигурно си го описвал и преди, но аз не съм го виждал до сега - това, че си започнал търсенето си от твърденията на Дона Хейр и че си използвал тази информация, за да определиш с точност мястото на търсенето си и така си могъл да намериш онази снимка, за която говориш. За мен това е доста значително.

МакКинън: Ако искаш да намериш информация на тези места с висока сигурност, трябва да имаш правилния подход, трябва да изследваш целта си, трябва да правиш много PIG - Пасивно Събиране на Информация (passive information gathering) ("pig" буквално означава прасе, бел.прев).

Долан: Има ли точно определени въпроси от НЛО-полето, които в момента следиш или на ден днешен си приключил с това и се фокусираш върху Свободната Енергия? Все още ли търсиш информация и доказателства за тайните космически мисии и тн?

МакКинън: Вече не си падам по това. Преди обожавах да гледам видеота в YouTube, но всичко беше все "светлини в небето, светлини в небето", а аз винаги съм мислил, че онова, което се крие зад тези неща, е истинското важно нещо. Отвличаните от извънземни ги намирам за изключително интересни, обичам книгите с техните разкази. Най-вече искам да добивам истински усет за хората, когато разказват историята си в някое интервю, размишлявам върху тях, преценявам какви са хората, които искрено разказват онова, което според тях е истината. Някои от отвличаните са особено интересни, най-вече онези от 70-те и 80-те години...

Долан: Напълно съм съгласен с теб, да...

МакКинън: И аудио-касетата с показанията на Бети и Барни Хил, мисля че е много въздействащ материал.

Долан: О, да... абсолютно. Значи, ти си имал интерес към това поле през целия си живот и в даден момент направи много значим принос за знанието на всички нас. Искам да ти благодаря от името на всички, които ни слушат и гледат, защото мисля, че го заслужаваш... и искам хората да знаят, че след всичките тези ужасни 10 години на депресия, борби и дори по-лошо... ти премина през тях. Надявам се, че сега си на по-добро място в живота си, радвам се за това.

МакКинън: Благодаря ти, за всичко това.

Долан: Аз ти благодаря, Гари. Какво ще кажеш да приключваме тази първа част от интервюто? Впрочем, имаш ли уебсайт или някакъв начин хората да достигат до теб? Ползваш YouTube, нали?

МакКинън: Да, имам YouTube и Twitter, на едно от тези мога да бъда намерен.

Долан: Хората могат просто да те потърсят в YouTube и Twitter и да те следват там?

МакКинън: Да...

Долан: Нека който иска да следва Гари МакКинън и мен да отиде на https://richarddolanmembers.com/, където Гари ще отиде дори по-далеч и ще се гмурнем в Свободната Енергия. Мисля, че това ще бъде доста по-охотен разговор, ти имаш много информация и аз определено искам да я споделиш с мен. За сега, Гари, искам да ти благодаря, че беше част от шоуто на Ричард Долан, беше удоволствие за мен.

МакКинън: О, по дяволите, имаше едно нещо, което исках да ти кажа...

Долан: О, добре...

МакКинън: Мисля, че някой каза това по едно друго американско шоу (The Bingle Show, предаване с водещ и интервюта, бел.прев) през 2005 или 2006г. Приятелката ми и аз спим в двуетажна спалня европейски тип (от този вид, бел.прев). Легнахме си, но аз се събудих от много остра болка в лявата ми пета, достатъчно остра, за да ме накара да подскоча в леглото и веднага да погледна крака си, за да видя какво по дяволите беше това. И тогава, мигновено и против волята ми, защото исках да видя какво причиняваше тази болка, отново паднах назад и заспах. Будя се на сутринта... тоест няколко часа по-късно, защото беше тъмно, когато се случи...  На петата ми имаше две съвършено кръгли дупки, около 5 мм в диаметър и на около 1 см една от друга и от едната висеше съвършено кръгло парче кожа, все едно като от перфоратор за хартия.

Долан: Какво по дяволите, човече!?

МакКинън: Да, знам, знам... Тогава потърсих контакт с д-р Лийър, чувам че вече е починал.

Долан: О, Роджър Лийър. Той умря преди няколко години, за жалост. А какво казаха лекарите, когато видяха тези дупки в петата ти?


Бележка от преводача: д-р Роджър Лийър (Roger Lear) става световноизвестен с колекцията си от "извънземни" импланти, добити по орепативен път от различни хора. Има доста интриги и спекулации около неговата личност, защото някои хора твърдят, че заслугите му не са негови собствени. Той навлиза в уфологията, когато се присъединява към екипа на Дерел Симс, известен като "Ловецът на извънземни". В последствие, заради различни търкания със Симс, двамата се разделят, като всеки запазва специфичната си репутация, но не и добрите отношения с другия.


МакКинън: Казаха ми, че може да е лисица или плъх...

Долан: И кракът ти е бил под завивката? Може да се предположи, че е било някакво насекомо, но тези дупки ми изглеждат доста големи, и съвършено кръгли? Боже...

МакКинън: Да...

Долан: Това е визуална представа, която ще ми държи влага известно време... Добре, Гари, след малко ще е върнем и ще говорим за Свободна Енергия и за твоите изследвания, ще ми е много интересно да говорим, защото това е и мой интерес.

Така завършва Първият час от интервюто ми с Гари МакКинън, гражданин на Обединеното кралство, който е най-прочутият... да го наречем хакер... най-прочутият НЛО-хакер в историята. Ако искате да продължите да слушате разговорът ми с Гари, отидете на сайта ми, където ще задълбаем още повече!Тагове към темата: