Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 38 39 40 [41]
601
Краят на злото

Съдържание

Глава 1 - Свобода
Глава 2 - Земята
Глава 3 - Авторитет
Глава 4 - Култура
Глава 5 - Тактика
Глава 6 - Демокрация
Глава 7 - Икономика
Глава 8 - Шаблонът на свободата
Глава 9 - Краят на злото
Апендикс А - Речник на културата на злотоГлава 1

Свободата

Дефиницията за свобода е безкрайната стойност на човешкото същество. Дефиницията за зло е унищожаването на свободата. Всичко, което е зло, учи хората, че тяхната стойност е ограничена.


Просто

Истината винаги е проста. Всички хора разпознават истината, защото всички хора са интелигентни същества. В природата на злото е да създава изкуствено сложни идеи. То прави това, за да скрие или замъгли свободата, която унищожава. Ако премахнете сложностите и страховете от живота си, ще откриете ясна и красива истина. Тази истина е принципът на вашата стойност.


Човешката стойност

Да се проумее свободата, означава, да се проумее стойността на една личност. Всичко, което злото иска, е да маскира и да унищожи вашата стойност. Всеки авторитет е създаден от зли хора, с цел да се преиначи вашата стойност. Да проумеете вашата собствена стойност, означава, да проумеете природата на свободата.


Злото

Ключът за проумяването на нашия свят е, да се разбере природата на злото. Злото се конфронтира с човешката стойност на хората, като им отнема възможността да правят собствени избори; като им отнема шанса да развият сила чрез учение и разбиране.


Свободата

Ако злото се стреми да унищожи или да скрие стойността на една личност, то свободата показва хората в техния пълен потенциал и в тяхната пълноценна стойност. Чрез свободата, хората са обичали, лекували са болести, премахвали са глада, улеснявали са труда и са живели в мир. Чрез свобода, щастието е постижимо. Свободата е точната противоположност на злото.


Вие

Всичко, написано в тази книга, е написано, за да унищожи идеята за култура и закони. Урокът на тази книга е прост: нищо на тази земя не е по-стойностно от Вас.602
БИБЛИОТЕКА / За Библиотеката
« -: Юни 08, 2017, 09:21:36 pm »
БИБЛИОТЕКА

Това е Библиотеката на "Апокрифна Академия". Тук ще намерите разнообразни материали - книги, документи, интервюта и лекции, статии - които покриват интересите на нашия сайт. Стремежът е тук да се откриват само материали, преведени на български, или ако в своя оригинал са на български, тогава да са най-вече такива, които по-скоро не се срещат на други места или по принцип са труднодостъпни. Надявам се в езиково отношение да няма изключения, въпреки че някога може да се наложи.

Библиотеката се стопанисва лично от мен. Затова, ако имате желанието да преведете на български някакъв материал, или ако разполагате с отличаващи се материали, които са в интересите на сайта, и искате да ги публикувате тук, свържете се с мен през Личната поща на "Апокрифна Академия".

* * *

Страници: 1 ... 38 39 40 [41]