Apocryphal Academy

Автор Тема: Глобалния миграционен пакт на ООН  (Прочетена 5433 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Глобалния миграционен пакт на ООН
« -: Октомври 28, 2018, 07:29:04 pm »
 
България подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН

България подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН, който ще бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко. САЩ и Унгария напуснаха пакта, а Полша заяви, че ще се оттегли. Според тези страни миграцията ще бъде насърчена до такава степен, че ще се превърне в заплаха за света. Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви днес след среща с първия дипломат на Словения Миро Церар, че пактът ще даде световен тласък на справянето с незаконната миграция.............   

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-podkrepia-globalniia-pakt-za-migraciia-na-oon-2127803

https://bultimes.com/%d0%92%d0%98%d0%94%d0%95%d0%9e-%d0%94%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5-%d1%87%d0%b5-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b5-%d1%87%d1%83%d0%bb%d0%b8/


Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2018, 11:55:41 am »
Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН

Цветанов обясни, че за настоящата сряда е предвидено да има съвместно заседание на парламентарните комисии по външна и по вътрешна политика, където да бъде обсъден Глобалния пакт за миграцията на ООН. Позицията на българското правителство е, че няма да подкрепи и да се присъедини към Глобалния пакт за миграцията на ООН.

https://news.bg/politics/pravitelstvoto-nyama-da-podkrepi-globalniya-pakt-za-migratsiyata-na-oon.html

Дано, лично не им вярвам.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2018, 05:25:35 pm »
Естония стана поредната страна, отказала се от пакта за миграцията на ООН

Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния пакт на ООН за миграцията, след като вчера правителството на балтийската република не можа да постигне съгласие по въпроса, се казва в правителствено съобщение, цитирано от ДПА и БТА.

Външният министър Свен Миксер е бил за подписване на пакта, но му се противопоставил министърът на правосъдието Урмас Рейнсалу, който е от консервативната партия "Про патриа". Тя се опасява, че пактът може да стане част от международното право и да ограничи възможността на Естония да определя своята миграционна политика.

"Когато създадохме тази коалиция, ние се съгласихме, че ще вземаме решенията си единодушно. За съжаление днес не можахме да постигнем консенсус", каза премиерът Юри Ратас по-късно.

Австралия, Австрия, България, Чехия, Унгария и САЩ също са отказали да подпишат пакта. Полша, която влезе в спор с Брюксел заради съпротивата си срещу националните квоти за търсещи убежище, обмисля да направи същото.

В началото на седмицата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е достатъчно един или двама от членовете на Европейския съюз да напуснат пакта на ООН за миграцията, за да бъде отслабена позицията на ЕС като международен фактор.

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/11/16/3346864_estoniia_stana_porednata_strana_otkazala_se_ot_pakta/

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #3 -: Ноември 17, 2018, 06:46:06 am »
Темата за Глобалния Пакт за Миграция, въпреки изключителната си важност, не намира място в българското медийно пространство.

Глобалният Пакт не е преведен на български език и огромна част от гражданите не знаят за съществуването му.

Пактът бе подготвен на английски език и няма инициатива за превод на други езици. Преди няколко седмици, в алтернативните медии в Германия се появи превод на немски. В БГ Мама се появи тема с линк към петиция за оттегляне на България от Глобалния Пакт. Засега, петицията е подписана само от 170 човека. 

Според мен, подписването на Глобалния Пакт за миграция ще бъде поредната ябълка на раздора в ЕС. Свидетели сме на "сцепване" на съюза някъде по средата, което ще доведе до "Европа на две скорости". 

На практика, пактът представлява план за глобална миграция, напълно в резонанс с "плана" на Фрау Меркел, която още преди години заяви, че иска да направи незаконното законно („Aus Illegalität Legalität machen“).

Меркел казва в прав текст, че нейният план е от нелегалността да направи легалност:

[youtube]pAHSobWgbus[/youtube]


На английски:
[youtube]Nn6NuLVOcpo[/youtube]


Пускам линк към документа за решението Европейската Комисия да одобри пакта от името на Европейския Съюз, т.е. всички държави в ЕС:
http://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2018/BG/COM-2018-1 … G-MAIN-PART-1.PDF

В документа се оказва изрично, че одобрението не се отнася за Обединеното Кралство, Ирландия и Дания

РЕШЕНИЕ НА СЪВЕТА
за упълномощаване на Комисията да одобри, от името на Съюза, Глобалния пакт
за безопасна, организирана и законна миграция в областта на имиграционната
политика

Предмет на предложението
Настоящото предложение се отнася до одобряването от името на Европейския съюз на Глобалния пакт за безопасна, организирана и законна миграция (наричан по-нататък
„Глобалният пакт за миграцията“). 

В Европейският консенсус за развитие, приет през 2017 г., се посочва, че ЕС и неговите държави членки активно ще подкрепят разработването на глобалните пактове на ООН в областта на миграцията и бежанците, както се призовава в Декларацията от Ню Йорк за бежанците и мигрантите от 2016 г.

Предвижда се Глобалният пакт за миграцията да бъде одобрен от името на Съюза на 10 декември 2018 г. по време на встъпителното пленарно заседание на междуправителствената конференция.

В съответствие с членове 1 и 2 от протокол № 21 относно позицията на Обединеното Кралство и Ирландия по отношение на пространството на свобода, сигурност и правосъдие, приложен към ДЕС и към ДФЕС, и без да се засяга член 4 от този протокол, Обединеното Кралство не участва в приемането на настоящото решение и не е обвързано от него, нито от неговото прилагане. 

В съответствие с членове 1 и 2 от протокол № 22 относно позицията на Дания, приложен към Договора за Европейския съюз (ДЕС) и към ДФЕС, Дания не участва в приемането на настоящото решение и не е обвързана от него, нито от неговото прилагане.
Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2018, 06:50:12 am »
Позволявам си да постна малко превод на български на част от текста на пакта:

ВИЗИЯ И ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ

8. Този Глобален договор изразява колективния ни ангажимент за подобряване на сътрудничеството по отношение на международната миграция. Миграцията винаги е била част от човешкия опит,
и трябва да признаем, че тя е източник на просперитет, иновации и устойчиво развитие в нашия глобализиран свят и че тези положителни ефекти могат да бъдат оптимизирани чрез подобряване на уравлението на миграцията. 
Мнозинството от мигрантите по света днес пътуват, живеят и работят в безопасна среда. Независимо от това, миграцията безспорно влияе на нашите страни, на общностите, на мигрантите и техните семейства по много различни и понякога непредсказуеми начини.
9. От решаващо значение е, че предизвикателствата и възможностите на международната миграция ни обединяват, а не ни разделят. Този Глобален договор определя общото ни разбиране, споделените отговорности и единство на целта по отношение на миграцията, за да работи за всички.Common Understanding
10. Този Глобален договор е продукт на безпрецедентен преглед на събраните доказателства и данни
по време на открит, прозрачен и приобщаващ процес. Споделихме детайли за нашата реалност и чухме различни гласове, обогатяващи и оформящи общото ни разбиране за този сложен феномен.

Научихме, че миграцията е определяща характеристика на нашия глобализиран свят, свързвайки обществата във всички региони, което прави всички страни страни на произход, транзит и цел. 

Признаваме постоянната нужда от международни усилия за обогатяване на нашите знания за и анализ
на миграцията, тъй като споделените разбирания ще подобрят политиките, които отключват потенциала за
устойчиво развитие за всички. Трябва да събираме и разпространяваме качествени данни. Трябва да се уверим, че настоящите и потенциалните мигранти са напълно информирани за техните права, задължения и възможности за безопасна, организирана и редовна миграция и са наясно с рисковете от нелегалната миграция.

Трябва да осигурим достъп на всички наши граждани до обективна, основана на доказателства и ясна информация за ползите и предизвикателствата, свързани с миграцията, с цел да се опровергаят подвеждащи разкази, генериращи отрицателни възприятия за мигрантите.

Споделени отговорности

11. Този Глобален договор предлага 360-градусова визия за международна миграция и признава, че е необходим всеобхватен подход за оптимизиране на общите ползи от миграцията, както и справяне с с рисковете и предизвикателствата за хората и общностите в страните по произход, транзит и цел. 

Никоя държава не може да се справи с предизвикателствата и възможностите на този глобален феномен сама. С този всеобхватен подход ние се стремим да улесним безопасната, координирана и редовна миграция, като в същото време се намалява честотата и отрицателното въздействие на незаконната миграция чрез международно сътрудничество и комбинация от мерки, предложени в този Глобален план Compact. Признаваме споделените си отговорности като държави - членки на Организацията на обединените нации да се справим заедно с нуждите и тревогите си по отношение на миграцията и с всеобхватното задължение за зачитане и защита на човешките права на всички мигранти, независимо от техния миграционния статус, като същевременно се насърчава сигурността и благоденствието на всички наши общности.
12. Този Глобален договор има за цел да смекчи неблагоприятните причини и структурните фактори, които пречат на хората да изграждят и поддържат устойчиви начини за препитание в техните страни на произход и ги принуждават да търсят бъдеще другаде. Намеренията са да се намалят рисковете и уязвимостта, с които мигрантите се сблъскват на различни етапи на миграцията, като се зачитат и защитават техните човешки права и им се осигуряват грижи и помощ. 
Договорът се стреми да отговори на легитимните тревоги на общностите, като същевременно се признава, че обществата са подложени на демографски, икономически, социални промени и промени в околната среда в различни мащаби, които могат да имат отражение и да са резултат от миграцията. 
Договорът се стреми да създаде благоприятни условия, които дават възможност на всички мигранти да обогатят нашите общества чрез техния човешки, икономически и социален капацитет, като по този начин улесняват приноса им за устойчивото развитие на местно, национално, регионално и световно равнище.
λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2018, 02:20:18 pm »
Аз напълно подкрепям теоретичната идея за такъв пакт.

На мнение съм, че националната идея трябва да се забрави навсякъде по земята и всъщност съм на мнение, че държавите трябва веднага да бъдат премахнати. Различните култури според мен трябва да изчезнат, сливайки се в единна световна концепция, сиреч, на мнение съм, че всеки трябва да има абсолютна свобода на поведение и да бъде освободен от културни и национални рамки или схващания, които да влияят на житейския му избор. Тъй като подобен пакт на практика е крачка към разтварянето на въображаемите държавни граници, напълно подкрепям и смятам че е неизбежно да бъде приет сега или по-късно. Според мен самата представа за легалност е вредна, защото легалност означава закони, наложени върху човека от други хора, които отнемат свободата му на живот и тази концепция е ядрото на държавността, която пък за мен не е нищо повече от престъпност (легална престъпност).

Теорията настрана, на практика обаче има и редица проблеми.

Проблемът е, че процесът на разграждане на стотиците култури по лицето на земята трябва да бъде всеобщ. Тъй като не съумяваме да бъде всеобщ, другият вариант е, да бъде последователен. Това ще рече, че разграждането на културните граници трябва да се случва между онези култури, които са готови да напуснат съзнанията на хората. Онези култури, които не са готови да напуснат съзнанията на хората и продължават да отнемат свободата на своите последователи, всъщност биха се възползвали от разтварянето на чуждокултурните граници, за да извършат културна инвазия от своя страна и наново да се опитат да наложат култура (своята) там, където културите са изчезнали.
За жалост, има множество интереси, които със сигурност ще се опитат или ще успеят да използват този етап от световния процес за удължаване на насилието.

Другият проблем е същия, но по отношение на легалността. Докато по лицето на земята съществува дори и една държава, тя със сигурност ще се опита да пороби цялото население на земята. Затова процесът на разграждане на държавността трябва да бъде или повсеместен, или, ако не съумяваме да действаме на такъв широк фронт, другият вариант е, да бъде последователно. Тоест, държавността трябва да се разгражда само в рамките на онези съюзи от народи, които са готови да се откажат от своята държавност. Докато легални граници трябва да продължат да се поддържат между онези общества, които не са готови да се откажат от своята държавност и все още са роби и насочвани в действията си от империализма, просто изчакващ да се възползва от разграждането на държавите, за да се опита наново да наложи държава там, кодето държавата е изчезнала.
За жалост, повечето народи и общества не са готови да се откажат от своята държавност и техните държави със сигурност ще се опитат да използват тази особеност на процеса, за да удължат световното насилие.

Затова бих подкрепил оформянето на съюзи от държави, които оформят свои външни легални граници, целейки да разтворят всички култури и държави вътре в своите външни граници. Следващият етап от последователния начин би бил да се оформят съюзи от такива съюзи, които да разтворят вътрешните си легални граници, запазвайки само външните. Когато това стане навсякъде по света, по лицето на Земята вече няма да има външни граници, защото те ще се пренесат в космическия мащаб. Тогава на свой ред трябва да започне процеса по отпадане на междупланетарните граници, и прочие...

Логически погледнато, никой не би трябвало да отхвърля идеята и смисъла на такъв пакт. Проблемът всъщност идва от това, че хората не осъзнават, че това е тяхна работа. Те отново оставят волята и свободата си в ръцете на своите държави, след което се страхуват от начина, по който ще се изпълнят тези намерения, защото знаят, че не могат да имат доверие на своите държави, които винаги мислят тяхното зло. Естествено, че никой не би искал да даде кард-бланш на политиците и държавниците да се изпълни смисъла на тази идея, защото е ясно, че това ще се използва за удължаване на световното насилие.

Когато хората осъзнаят, че смисълът на тази идея и този пакт трябва да бъде изпълнен от тях самите, а не от техните държави и политици, тогава всеки би го приел повсеместно. Така че, проблемът, както винаги, е самата държавност, а не идеята на предложението.
« Последна редакция: Ноември 17, 2018, 02:25:32 pm от λ »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2018, 04:59:23 pm »
На първо място, проблемът е, че хората не знаят, какво е съдържанието на пакта най-малкото поради липса на превод и медийно представяне.

Чрез пакта, държавите се задължават да осигуряват достъп до социалната и здравната система на хора, които идват от други държави.

Чисто хипотетично, премахването на държавните граници и на понятието за легалност / нелегалност е атрактивна. На практика, обаче, засега, неосъществима. В пакта е посочено, че на всяка държава се гледа като на източник, транзит и цел на миграцията. Всички знаем, че в момента определени държави са източник, а други държави са цел на миграция. Т. е. пактът стъпва върху напълно некоректно предположение.

За мен, пактът превръща Европа в район за заселване на хора от други континенти. Когато базовият минимален доход стане факт в целия свят, ще бъда готова да подкрепя подобна идея безрезервно.

Другият вариант е да се отървем от социалната и здравната система в сегашния й вид.
« Последна редакция: Ноември 17, 2018, 05:10:39 pm от Glasberg »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2018, 09:52:56 pm »
Не знам от какво трябва да се отървем на първо място, затова предпочитам да казвам, че държавата просто трябва да си замине.

Наличието на задължителна здравна осигуровка оказва натиск над индивида да се откаже от отговорност за собственото си здраве. Пред всеки има два пътя - или се самоконтролира и се грижи за здравето си постоянно, или се осигурява, тоест разчита на другите, които са се специализирали в това, да му помогнат, когато нещо се прецака и затова спестява пари редовно. Само че това е избор, който всеки прави, това са две различни успешни стратегии. Бидейки задължително, осигуряването удовлетворява онези, които са избрали да разчитат на останалите и да спестяват с тази цел, но обезсмисля усилията на онези, които са решили сами да се грижат за здравето си, за да не плащат на никого. Без да имат избор да се откажат от осигуряване, те са ограбвани от държавата. В интерес на истината, ограбвани са и другите, защото самата здравна система е, както знаем, нефункционална. Освен това, дори и онези, които спестяват пари, защото предпочитат да се обърнат към другите по-късно, нямат избор към кого да се обърнат и на кого да се доверят - те задължително се доверяват на онзи, който насила им е събирал тези спестявания, след което е ясно, че той не може и никога не е могъл да покрие нуждите им. Държавата тогава казва, за да се оправдае, "вие поверявате вашето здраве на нашата отговорност, и затова си плащате", и тук точно започва лудостта.

Какво означава, тогава, че държавите според пакта се задължавали да осигуряват здравно придошлите мигранти. Това е все едно да ни е грижа какво си купува крадеца с парите, които е откраднал от нас. Би трябвало не да ни интересува, че някой друг ще се лекува с нашите пари, а това, че тези пари са откраднати от нас. Те не са дадени доброволно. И никога няма да бъдат, защото можеш да сметнеш с колко ще се увеличи заплатата ти, ако здравното осигуряване беше доброволно и сами си внасяхме осигуровките по желание.

Всъщност, ако този пакт стане факт, и пришълци започнат да се лекуват с нашите пари, това би трябвало да ни отвори очите, че проблемът е държавата и една мигрантска вълна би била просто един стимул хората да отхвърлят държавността като цяло. Ако не искаме други да раздават нашите пари, просто не позволяваме да ни ги отнемат насила.

Доходите също не са проблем за никого, реално погледнато. Проблемът е, че 20% от всичкия ни труд и пари се отнемат насила. Ако това ограбване се прекрати, проблемът с доходите ще се разреши моментално.


Откъдето и да се погледне, държавността е целия проблем на този свят.Не че не те разбирам, ясно ми е какво казваш. Но аз лично просто вече съм страшно изморен от цялата тази работа. Докога ще се правим, че има смисъл? И ти знаеш, че тези пари, които ни взимат за осигуровки, са откраднати от нас. Ние не сме ги дали. Те са ни отнети без никой да пита. Аз съм бесен за това, че те не са в ръцете ми сега, и честно казано въобще не ми пука за какво ще ги харчат и дали ще ги дават на мангали от другия край на света. Проблемът ми е, че парите ми ги няма. Докога ще се правим, че разполагаме с откраднатите си пари? Колко десетки години ще се правим на актьори, че държавата това сме ние?

И - нека си спомним това - ако този пакт изчезне, провали се, не стане, забрави се и продължим нататък, те няма да спрат да ни ограбват. Ще са доволни ли хората тогава? Че няма "да даваме" пари на мангали от другия край на света? Те вътрешно ще продължат да са недоволни и няма да знаят защо. Трябва да им се напомни защо - защото държавата няма да спре да ги ограбва, никога. Тя ще продължи да им отнема парите, независимо пакт или не.

Така че аз искам да дойде мигрантска вълна, огромна, да ни залее и да ни удави. Здравните ми осигуровки отдавна не са мои, те ми бяха откраднати и аз отдавна не ги притежавам. Пришълци няма какво да ми вземат на мен. Нека дойдат и да унищожат държавността. В това аз виждам светлина и надежда.
« Последна редакция: Ноември 17, 2018, 09:59:10 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2018, 12:09:11 pm »
Темата е сложна, различната гледна точка дава противоположни изводи, краткосрочно / в рамките на един човешки живот/ пакта е проблем, дългосрочно / няколко века/ решение, възможно е отначало и да е доста тежко. Съгласен съм с λ, че като цивилизация имаме бъдеще само и единствено като обединен свят. Съмнявам се обаче  управляващите да мислят по този начин, по-скоро изпълняват американския план за глобална нестабилност.  Лично съм против пакта поради възможния му ефект върху нашето поколение.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2018, 05:29:27 pm »
Това е война. Не бива да го забравяме. През цялата история на човечеството един човек се е опитвал да накара други да му робуват.

Както съм писал и по други теми, свързани с Новия Световен Ред, въпросът не е в самата идея, а в това кой ще позволим да я осъществи. Голямото множество изследователи на конспирацията винаги обявяват всичките ни постижения за зло, което по дизайн е насочено срещу човека още в самия си замисъл. Това не е вярно.
Постиженията на цивилизацията ни са истински постижения, но всяко едно нещо на света може да се използва за зло. Злите хора винаги ще търсят инструменти, с които да вършат зло, точно както ние винаги търсим инструмети, за да подобряваме света си.На този сайт се опитвам дапредставя пред по-широка аудитория същността на Лъжата, за да можем да правим разлика и за да можем да познаваме как всяко нещо се ползва за добро и как - за зло. Опорните точки са следните:

 • "Държавата, войната и робството са задължителни и неизбежни". Това не е вярно. Основната характеристика на всяко зло е, че е излишно. Истината е, че държавата е излишна. Хората нямат нужда някой да ги организира, защото няма такава "по-висша цел", която да е по-важна от самия човек. Войната е излишна. Не е нужно да има насилие и унищожение, за да има постоянно търсене и предлагане, излишно е икономиката да разчита на това, за да бъде стабилна, по-добрите варианти са десетки и стотици. Робството е ненужно и излишно. Не съществува ред, продиктуван от човек. Всеки порядък сам установява себе си, когато всеки човек е свободен. Всяко робство и подчинение води до хаос.
 • "Държавата е вечна и държава винаги ще има". Това не е вярно. Историята доказва, че още от зората на човечеството Държавата отслабва и се оттегля и продължава да го прави. От робовладелците, през фараоните, през царете и императорите, до диктаторите, до идеята за демокрация и до практическата световна лъжедемокрация (защото е невъзможна) наблюдаваме как робството отначало е било считано за наредено от бога, а в днешно време, след много продължителна еволюция, всеки от нас знае, че робството е зло и нещо отвратително. От самото начало на историята Държавата се бори да остане в света, но бавно и неотменно през всички тези хиляди години е изтласквана все повече, а на ден днешен никога не сме били по-свободни. Въпреки че все още не сме се освободили от Държавата, тя е обречена да изчезне, когато лъжите й се изчерпат.
 • Държавата иска ние да сме изплашени, отчаяни, обезнадеждени и деморализирани. Тя винаги, по всички начини, ще се опитва да ни обезсърчава. Не е вярно, че държавата има контрол над нас - тя има само онова, което сме прилъгани да й дадем. Не е вярно, че държавата има контрол над цивилизацията - цивилизацията зависи от нашите вярвания и всяко статукво, за което сме били излъгани, е преходно и няма да изтрае. Не е вярно, че Държавата има инициативата - нищо не може да стане без нашето съгласие, тоест, нищо не може да стане, преди да повярваме в определена лъжа, защото и първата и последната дума винаги са в нас и действителният контрол е в нас. Държавата може само да лъже, тя не създава нищо.


Не е вярно, че интернет е бил замислен като оръжие, което да се използва срещу хората. Интернет е бил замислен да се използва за добро, но Световната Държава е положила всички усилия да го използва срещу хората, като успехът й е частичен.

Не е вярно, че храните са били замислени като оръжие срещу хората. Те са били замислени да подобрят нашия свят, но Световната Държава полага всички усилия да ги използва срещу нас, и успехите й са частични.

Не е вярно, че ваксините са замислени като оръжие срещу нас. Те са изобретени с идеята да подобрят света ни, но Световната Държава с всички сили се е постарала да узурпира и е узурпирала това изобретение, и ега то се използва срещу нас.

Не е вярно, че образователната система е замислена да се използва като оръжие срещу нас. Има точен момент в историята, когато Световната Държава е успяла да узурпира тази система, за да я използва сещу нас - след Наполеонските войни. Чак тогава световният елит си дава сметка, че някои битки са били загубени заради това, че войниците не са следвали заповедите сляпо. Така са решили, че нещо трябва да ги дресира, и са решили да ударят образователната система. Така, с много усилия и лобизъм, възниква Пруската образователна система, чиято цел е да произвежда роби и която използваме до днес. Но тя е просто едно извращение.

Защото Държавата не е изобретила самата образователна система. Държавата не е изобретила интернет. Държавата не е изобретила хранителната индустрия. Държавата не е изобретила ваксините. Държавата, всъщност, не е изобретила абсолютно нищо - ВСИЧКО, което познаваме днес като цивилизация, е било изобретено от нас за подобряване на нашия свят. Но е било узурпирано и извратено в последствие.

Държавата не е изобретила модерната промиваща музика. Та е продукт на нашия собствен талант (Държавата няма съзидателни способности). Модерната програмираща музика е организирана от Държавата по следния начин: Тайните служби започват да търсят талантливи и музикално надарени младежи; важно е те да са в много трудно семейно и социално положение и да са изпаднали в зависимости, така че да е сигурно, че талантът им няма да види бял свят без външна помощ. Тогава тайните служби започват да подхранват зависимостите на тези надарени младежи и им осигуряват всички възможности да изявяват таланта си, премахват всички препятствия пред тях, отглеждайки ги в саксия. Цената на това принудително съглашение, от което тези творци после никога не могат да излязат живи, е че когато е нужно и както е нужно, ще бъдат потърсени, и всеки път когато бъдат потърсени, ще подчиняват таланта си в услуга на социалните инженери на Световната Държава.

Не е вярно, че Световната Държава може да намали световната популация. Тя е безсилна пред човешката численост и успехите й са само частични и само локални.

Не е вярно, че Световната Държава ни е отгледала точно такива, каквито иска да бъдем - тъпи, мързеливи и подчиняващи се - вината за това е НАША. Но Държавата иска ние да мислим, че всичко това са нейни постижения, за да може да ни обезвери и обезсърчи. Истината е, че Държавата не е имала постижения от хиляди години и бавно и неумолимо изчезва от нашия свят. Тя не иска ние да осъзнаваме това.
Всички тези неща можете да ги разбере те от тук. Пише ги или по темите (моите теми) из форума, или в Библиотеката. Да се отхвърля интернет, науките, индустрията, парите и всичко друго, което е било узурпирано и извратено, означава, да се отказваме от онова, което е наше и което ние самите сме направили в името на нашето добруване.

Тези неща ни принадлежат. Световната Държава ИСКА да ни накара да се откажем от всичко, което ни принадлежи, защото така ще го предадем в нейни ръце, за да го използва срещу нас, вече с пълна сила.
Няма значение какво мислят управляващите, Веско. От тях не зависи нищо в действителност, защото те никога нямат решаващата дума. Не си затваряй очите за примерите, които са навсякъде около теб - това, което се говори по медиите и този филм (великата илюзия), която ни се прожектира, няма нищо общо с действителността на практика. Всеки познава законите, но никой не ги спазва. Всеки знае какво се очаква от него, но никой не го предоставя в чист вид, освен само най-простите сред нас.

Да, управляващите, както казах, със сигурност ще се опитат, по всевъзможни начини, да удължат световното насилие. Нима самото присъствие на Злото е достатъчно, за да парализира действията и решенията ни? Естествено, че сме във война, това всеки го знае. Нима това положение оправдава и ни задължава да сме бездейни?

Такъв пакт трябва да се осъществи без значение какво мислят управляващите и въпреки знанието, че ще се опитат да удължат насилието. Всеки човек трябва да има пълна свобода на движение по лицето на земята и това не може да се отрече. Освен това е неизбежно, а и е крайно време да го направим.

Даже само в тази част, която Glasberg изтъква от пакта, са очевидни опитите на Държавата да поквари идеята. Но надявам се, че вече е ясно, че хората винаги ще постигнат своето, както се случва вече много хиляди години, и че всеки закон има една единствена съдба и предназначение - да бъде нарушаван винаги.
« Последна редакция: Ноември 18, 2018, 05:40:49 pm от λ »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2018, 05:20:53 pm »
Попитаха го един път селяните от Софийско, дето той устройваше трескаво комитети:

- Бай Василе! Когато се освободи България, кого ще си турим цар?

- Ако се бием с турците само за цар, то сме глупци. И сега си имаме султан. Нам трябва не господар, а свобода и човешко равенство - отговори Левски навъсено.

- Ами ти каква служба ще вземеш тогава?... Зер, пада ти се най-първа служба.

- Никаква. Ще ида у други поробени народи, да правя това, което правя тук сега.


Из "Немили-недраги" на Иван Вазов


Учудващо, че това, което си говорим тук за анархизма, се явява доста екзотична и нова идея за много българи. Най-вече за патриотично настроените, което е поредният парадокс. Изглежда така, сякаш ефектът от изучаването на литература в училище и по Бай Тошово, и по време на демокрацията, е еднакъв - тоест, безсмислено е било.
« Последна редакция: Ноември 21, 2018, 05:23:32 pm от λ »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2018, 12:10:00 pm »
Не мисля, че анархизмът е екзотична тема, нито пък вярвам, че има много "патриотично" настроени българи.

Лично аз съм против подписването на Глобалния Пакт, не защото съм против някакви мигранти. И няма как, след като съм мигрант от много години. Не гледам на хората, които идват в Европа като на "пришълци", а като на рационално мислещи хора. 

Свидетел съм на това, че т. нар. мигрантска криза в Европа, и конкретно в Германия, засилва, а не отслабва държавата. След 2015-та година се повишиха контролът, наблюдението и наказанията на хората, ограничавайки още повече и така анорексичната им свобода. Обществото се атомизира още повече, правейки още по-лесен индивидуалният контрол на всеки един от нас. 

Мигрантите са средство за институционализиране на определени "правила", за вменяване на нови "незадължителни" задължения и чувство за вина.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #12 -: Ноември 22, 2018, 04:22:13 pm »
Хмм, абсолютно си права. Това е така. Държавата винаги е действала точно по този начин.Аз не смятам, че точно този Пакт, като политически акт, произлиза от Държавната машина. Не всеки, който се занимава с политика, е част от Машината. Джим Кийт например проследява начина им на организиране, и как по-точно толкова елементи по света действат в синхрон - разчита се на световен контрол върху идеологическата пропаганда, чрез узурпиране на световната мрежа от елитни университети. Така всъщност се разчита не на директно насочване, а, както винаги, на човешкия талант, който поради пълната си обърканост, да дава плодове на злото.
За пример мога да дам Иво Христов. Прекрасни разсъждения и човек, който уважавам заради разсъдливостта му. Но, от много време насам се наблюдава, как нарочно избягва да задълбава в националната и в държавната идея. Отказва да продължи линията на останалите си разсъждения, защото съм сигурен че усеща, че тези две идеи са абсолютно необосновани. Очевидно отказва да го признае пред другите и дори се навря в парламента. Само че аз мисля, че той се навря в парламента заради това, че простия българин го предпочита като трибуна и следователно там ще има по-добър подстъп към вниманието на като цяло простия българин.

Но не бих казал, че един Иво Христов например е част от Машината. За мен, част от машината са онези, които съзнателно участват в световното организирано съглашение (Джим Кийт дава доста добър списък). Останалите, които с идеите си допринасят за подсилването на Машината, защото са дълбоко объркани и облъчвани с пропаганда през формиращите си години, в крайна сметка, са просто едни жертви. И има много случаи в историята, които показват, че тези жертви на високо ниво всъщност са поставени на по-голям кантар, отколкото изглежда отстрани и някъде в тях винаги има една готовност да се откажат от посоката си.

Според мен... като лично впечатление... повечето неща в политиката са задвижвани от жертвите на Машината на високо ниво, които са дотолкова объркани, че си въобразяват, че държавата е пътят на човечеството и се опитват да правят добро. Това, естествено, е невъзможно. И абсурдно. И идеите им всъщност биват всекидневен фураж за организираната Машина (шепата хора), осигурявайки им една удобна, вечно хаотична среда, от която да извайват все нови и нови ужасии по стари банални начини.


В никакъв случай не се обявявам за политическо приемане на какъвто и да е пакт. Просто искам да кажа, че тези идеи трябва да се осъществят от хората, след като се запознаят с тях. Каквито и да е референдуми, подкрепяне, гласуване и прочие, са смешни и срамни занимания.

Става дума за идеята. И разбира се, че трябва да се осъществи от онези, които се запознаят с нея. Държавата за мен не съществува. Просто смятам, че трябва да се опитаме да изтръгнем откраднатия човешки талант от ръцете на Машината и да го ползваме в наша полза - каквото винаги е било намерението зад него.
« Последна редакция: Ноември 22, 2018, 07:44:00 pm от λ »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #13 -: Ноември 22, 2018, 06:32:23 pm »
Мисля, че българите много по-лесно ще се разделят с идеята за държава от останалите "националности", които познавам. 

Колкото и парадоксално да звучи, това нещо на Запад ще се случи много по-трудно и много по-бавно. Причината за това е безусловното, безпрекословно и сляпо уважение към илюзорни авторитети. А онези единици, които не изпитват уважение, таят смъртен страх от "авторитетите".

Не знам, дали човек, който не е общувал интензивно със западняци, може да си представи, за каква сляпа вяра в авторитети и за какво робско подчинение става въпрос. Не искам да се задълбавам в битовизми, но страхът от "авторитета" и подчинението са проникнали във всяка клетка, във всеки атом, във всеки квант на обществената тъкан. Хората дори не се ядосват, че трябва да си извадят разрешително, за да отидат на риба. Хората дори не се замислят, за доброто на кого са всички забрани, които управляват живота им от сутрин до вечер и дори по време на сън. 

Невръстните деца биват учени от родителите си да си плащат глобата за "неправилно" паркиране на колело. Прохождащите деца биват учени да не настъпват жълтата линия по тъпя, по който вървят. Защото настъпването на жълтата линия "ще причини края на света".

Можете да прочетете, как се постъпва в Германия с т. нар. Reichsbürger, т. е. такива, които отказват да плащат данъци и такси - пращат им Spezialeinsatzkommando вкъщи. λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Глобалния миграционен пакт на ООН
« Отговор #14 -: Ноември 22, 2018, 08:16:14 pm »
А какво би накарало хора като теб например да се махнат от робските общества и да отидат при по-малко робските общества?

Тагове към темата: икономика политика манипулация