Apocryphal Academy

Автор Тема: Картографиране на сънищата  (Прочетена 7344 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

fin

 • Гост
Картографиране на сънищата
« -: Юни 24, 2017, 06:50:59 pm »
Задължителен инструмент за всеки сънуващ, стремящ се към осъзнаване в съня или "излизане от тялото" по друг начин, е дневникът на сънищата, който трябва да заздрави връзката между състоянията на ума в изменено и будно състояние, помагайки за запомнянето и интерпретацията на преживяванията ни.
Благодарение на книгите на Андрей Реутов преди известно време попаднах на информация за хакерите на сънища, които започват да се занимават с изследване на сънищата още в началото на 90-те години. Работата им е многопластова, но в тази тема искам да обърна внимание на един от триковете им за допълване и всъщност усъвършенстване на функцията на дневника на сънищата, а именно картографирането на сънищата.

Целта на това начинание е не само по- естественото запомняне на преживяванията, но и ускореното осъзнаване в съня, както и развиване на паметта. За разлика от дневника, където основно се описват събитията, при картографирането се набляга на описание на мястото и физическите ориентири, включва се и усещането за пространствена ориентация. Работата с картата позволява отключването на спомени и за предишни сънища, дори забравени, които са се случвали на същото място, както и други, които не са. Понякога това може да се случи и лавинообразно. Също така това води и до по- голяма осъзнатост и в съня (може би дори и в будно състояние като бонус :)). Човек започва да обръща внимание на такива неща като вид на местността, време от годината и време на деня, както и климатично време. В описанието се включват и транзити, ако има такива. Транзитите представляват обекти, които при докосване транспортират сънуващия до други места в съня и могат да служат като индикатори за съзнанието, че се намира в сън, което да доведе до осъзнаване.

Хакерите разглеждат всеки сън като мехур с определени граници, ситуиран на определено място във вътрешния свят, който също има своите граници. Чрез експериментите си с множество доброволци през годините хакерите са достигнали до извода, че този вътрешен свят има общи характеристики за всички сънуващи- определени архетипни елементи като град (който е конгломерат от всички градове, които е посещавал сънуващия през живота си), библиотека/университет, затвор, замъци, магазини и т.н. Според мен тези архетипни места, са и местата, където сънуващите могат да се срещат и сънуват заедно, но това е само теория. Има си освен горите, полята, пустините, реките, моретата и планините, пътищата и блатата, и зона на бедствия и лабиринт например, където обитават съответните същности от подсъзнанието ни ( напр. в затвора очевидно потиснатите и низвергнати части от личността ни, които искаме да държим заключени, понеже не отговарят на съвременното цивилизовано разбиране, и т.н.). Повече информация за картографирането може да се намери в този сайт, за съжаление на руски, който не разбирам много, а и гугъл преводачът не е особено полезен. Всъщност, основната информация за хакерите и работата им може да се намери основно на руски език. Макар да имат преведени някои неща (на английски), преводът е толкова лош, че на места е почти неразбираем. Така че, ако има някой желаещ да преведе основната информация, поне от първия линк, ще е в голяма помощ.

Сега, да си дойдем на думата- това, което всъщност ме мотивира да напиша тази тема, е споменаваният на места, но неоткриваем в интернет пространството софтуер за картографиране на сънищата, който тоооооооолкова много улеснява нещата (има и вграден дневник също така). Програмата е малка и интуитивна, така че няма да обяснявам как работи, всеки може да я разучи за нула време. Важното е, че все пак я има, и може да се изтегли от този линк.

« Последна редакция: Юни 24, 2017, 07:50:56 pm от fin »

Psyhea

 • Гост
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #1 -: Юни 25, 2017, 07:59:59 am »
Един много добре функциониращ метод за запомняне на сънищата е чашата с вода.
Вечер преди лягане вземате чаша с вода и мислено се свързвате с водата (позитивните вибрации в тоя момент са за предпочитане)
Аз лично когато го правя просто съзерцавам водата и си представям май-красивите пейзажи.Потапям се в някакво блаженство от подобни красоти.Правя го около 2-3 мин.
После казвам едно "Благодаря за всичко" (така ми е най-ефективно да формулирам мисълта,защото някак само към водата понякога ми е трудно да изпитам чак толкова зареждаща емоция) и след това казвам "сега те изпивам половината и ще запомним целият ми сън,а утре сутринта ще изпия и другата половина от теб и всяка подробност от съня ми,ще ми бъде кристално ясна"
И си лягам.
При мен работи много добре.
Разбира се,хич не е нужно да и се пудрите на водата,и само с воля и намерение става,ама е добре малко да се свържете с нея и да я заредите с вас самите,особенно в днешно време,когато водата която пием е толкова енергийно замърсена.
Веднага щом изпиете водата(даже колкото повече го правите,толкова по-бързо и автоматично започва да става),нахлуват спомените.
Веднага започваме да ги записваме(нещо което не правя,но е крайно време да започна и аз.
« Последна редакция: Юли 02, 2017, 10:41:18 pm от fin »

fin

 • Гост
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #2 -: Юни 25, 2017, 01:48:07 pm »
Това ми се струва доста практична техника. Както казваш, и самото възнамеряване е достатъчно, но ритуалът винаги концентрира вниманието, а и простичките, макар и ефективни техники, бидейки прости, се считат от съзнанието за излишни и досадни, и затова никога не ги използваме.

Но, моля, нека се придържаме към темата за картографирането на сънищата все пак.
Целта на тази практика не е само припомняне на сънищата, това е само страничен ефект.
Имайте предвид, че в основите на теорията на хакерите на сънища са залегнали ученията на Дон Хуан, както са описани от Карлос Кастанеда, така че в много от текстовете можете да срещнете неговата терминология- напр. тонал, събирателна точка, второ внимание и др.. Така и основната функция на картата е тясно свързана с това учение. НО тази практика може да ни даде още толкова много, дори да се абстрахираме от първоначалния замисъл. От психологическа гледна точка само картографирането отваря толкова много възможности за изследване в областта на личната психика и същността на личната реалност!

Друга нейна странична функция е да спомага за разширяване на съзнанието и повишаване на осъзнатостта, както в сънно, така и в будно състояние, като дори се твърди, че с напредване на практиката границата между двете състояния се размива и човек може по желание да прескача между двете. Мога засега само да си фантазирам какви последствия може да има това.

Немалко хора, имащи ОИТ забелязват, че практиките по излизането с времето (понякога и в доста кратки срокове) отключват и специфични психически способности, и забелязват необичайни реакции на уж пасивната реалност, така чеееее... променяйки чрез преживяванията когнитивната си парадигма и отваряйки се за нови впечатления и знания както за себе си, така и за Вселената, като нищо може да се окаже, че реалността не е това, за което съвременният материалистичен ум я смята.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #3 -: Юни 26, 2017, 07:36:52 pm »

Хакерско сънуване
/ информацията е от руски сайт/

Ще проведем 15 семинара. Основната идея на тези семинари е “пълно потапяне” в практиката на сънуване, а не самоцелно в задачите. За да се получи такова “потапяне” щe трябва активно да участвате. Обсъждайте резултатите само с вашата сънуваческа група, не с нас. Ще започнем да отговаряме на вашите въпроси чак след 10-тата задача. За да получите резултати, трябва да дискутирате практиката си само за първата задача. Всеки от вас ще работи сам. Всеки семинар продължава 5 дни. Някои от тях ще бъдат лесни за вас, други трудни. Твърде възможно е никой да не участва в някои от тях. Но това не е провал. Просто опитайте.

Задача 1

1. Лягате на спокойно място, затваряте очи и ги покривате с долната част на дланите, тежеста върху очите е естествена, натискът трябва да е среден. Нашето зрение има две програми - външно виждане и вътрешно виждане, с помощта на дланите ние включваме и трето положение, което е "недокументирано", при натискът на дланите върху очите се активират специални оптически нерви, които правят тестове, поръчани от програмата на съзнанието. Програмата ще намери ясна причина за тази грешка в нормалните положения на виждането и ние ще използваме това като достъп до системата. Поставянето на дланите върху очите няма да ви позволи да заспите, това е предимство на метода.
2. Най-добре ако двете длани са съединени откъм пръстите върху челото. Когато легнете, изчакайте малко, така че афтър ефектите, получени от светлината да изчезнат.Т.е. просто постойте със затворени очи. И тогава покрийте очите с длани. Ще получите черно-бял екран “интерфейс” пред вас. Ще се появят определени чертички, точки и образи върху него.
3. Упражнение първо – изследвайте появата на цветове. Как се появяват цветовете? Къде се появяват първичните лъчи на “екрана” – червено, зелено, тъмно синьо? Как първичните цветове създават вторичната палитра? Как вашите мисли и настроение забързват или забавят процеса по формиране на цветовете? Просто наблюдавайте и изследвайте възможностите на “интерфейса”. Правете пауза от един-два часа между упражненията. Не правете упражнението твърде често. Бъдете хакери, нинджи. Действайте тайно и внимателно с прекъсвания, без да се страхувате. Обърнете внимание на следното предупреждение и стриктно го спазвайте – веднага щом забележите остра тъмнина на “интерфейса” (така сякаш някой минава пред вас в реала, докато вие лежите със затворени очи, или като нещо, което засенчва вътрешната светлина), отстранете дланите от очите, спрете упражнението и не правете ново за 12-18 часа. “Затъмнението” е появата на системният администратор. Вие не трябва да го срещате на този етап.
4. Упражнение второ – изследвайте появата на обекти. На екрана на “интерфейсът” виждате “супа” от пре-образи. Веднага щом вниманието установи определена прилика с нещо от нашата “визуална библиотека”, образите се формират пред нас. Интересно е да се забележат нивата на възприятие на тези образи. Върху нашият интерфейс ние виждаме образи по-наситени и с повече слоеве. При изучаването на формирането на обектите, първо отбележете тяхното появяване, тяхното взаимоотношение с механизмите на вниманието. Отбележете способноста си да задържате вниманието си върху тях. Опитайте се да ръководите тази способност. Ще се научите да ускорявате процеса по появявата на тези образи, а също и да го забавяте.
5. Упражнение трето – намерете и изследвайте официалните индикатори на интерфейса. Това са мънички, ярки или черни точки. Те не приличат на нищо друго, което се появява на екрана. Те се намират по върховете на назъбената линия (видими са само ако гледате надолу или нагоре). Обикновено изчезват с фиксирането на вниманието. Така че ги огледайте индиректно, като се фокусирате върху нещо друго. 2 от тях са вляво в долната част на екрана и в средата на екрана по хоризонталата, но понякога три допълнителни индикатора са видими в горната дясна част на екрана.
6. Практикувайте да извършвате наблюдение само с лявото или само с дясното око. Ще използвате този навик по-късно.
Имате 5 дни за първата задача. Тя е проста и това се явява вход в практиката. Записвайте моментите, които са ви заинтригували. Опишете мнението си за всяко упражнение. Обсъждането им с групата ви ще ви помогне да сформирате собствен език и терминология.Допълнение от друг хакер Натискът на дланите трябва да е лек, а не травматичен. След упражнение махнете дланите от лицето и останете така със затворени очи, наблюдавайки цветните петна. Това упражнение не трябва да афектира зрението. Ако усетите влошено зрение, това показва че натискате твърде много с ръцете си. Крайната цел на тази технология е “виждането” на “Кехлибареното езеро” – центърат на ума, от който топките намислите се изпаряват. Най-близката топка грабва нашето внимание и ние се залепваме за нея. Ако успеем да се откачим от нея, точно преди да се залепим за друга топка можем да успеем да “видим” точката на ума и така ще сте постигнали успех! Така че технологията е шокираща, но трябва да я изпълнявате правилно – без никакво насилие над тялото, иначе тялото няма да я хареса и няма да получите нищо.

Задача 2

1. упражнение – научете се да използвате индикаторите на интерфейса по всякакви възможни начини. Манипулацията на индикаторите може да се прави с различни методи. Аз предпочитам да правя “връзка” между индикатора и слънчевият сплит. Представете си, че имате копче за увеличаване и намаляване (като за радио) и се опитайте да го въртите по часовниковата или обратно на часовниковата стрелка. Трикът е в това, да правите много леки помествания. Ние и без това вече сме на необходимата вълна, нужно е само още мъничко завъртане за да достигнем върха на резонанса.
2. упражнение – Експериментирайте с различни пози, по гръб, наляво, надясно, завъртете ръцете върху очите под друг ъгъл, намерете най-удобната за вас поза.
3. упражнение – Научете се да се “изплъзвате” от образите – от черен екран с ярко сини петна, от калносиви картинки, от цели области, които виждате. Оставете образите и пре-образите да се изплъзнат нагоре, да изпаднат надолу, да ви заобикалят от всички посоки. Ако залепнете за някое изображение, опитайте да го извъртите и му се изплъзнете. Вероятно не вярвате, но всичко, което виждате пред вас със затворени очи, са също топки от възприятие. Някои от тях заглушават вътрешният диалог, някои го генерират. Някои образи могат да ви заредят със знание, някои могат да предизвикат емоции или да стимулират “виждането”. Но това са само топки възприятия. Вашата задача във втората серия упражнения е да извършите изместване от тези топки. Виждате пръстени – изплъзнете се от този образ. Ако виждате черна тъмнина, изплъзнете се от тази топка. Ще видите прекрасни образи, насладете им се напълно и след това се изплъзнете от тях.
4. упражнение – Вечерта преди да заспите, опитайте да влезете будни в сън, използвайки картини, които виждате върху интерфейса. Използването на индикаторите може да става по различни начини. Ще ви кажа как можете да ги фиксирате. Когато на интерфейсът се появи ярка или тъмна точка, съсредоточете се върху слънчевият сплит, като си представяте, че там има копче (регулатор) за усилване и лекичко го завъртете. Когато завъртането е правилно, от ярка точка на интерфейса ще получите плосък лъч (като в лазерно шоу в дискотека). Това първо ще раздели екрана наполовина, но веднага след това се изплъзва наляво, създавайки стена (от другата страна на стената е нагуалът).  С този трик вие получавате следното А) Триизмерен екран, на който вие ще се намирате в ъгъла на кубическото пространство Б) Възможност за изучаване на “лявата страна на вниманието” В) Ще видите още няколко други индикатори.
Трябва да въртите регулатора съвсем леко. Между другото, използвайки регулатора на слънчевият си сплит, можете да намалявате болката – вашата собствена и тази на други хора. (Док – един от членовете на Хакери на сънуването, обясни тазитехнология на лечебно въздействие в един по-стар форум на soznan.ru) Въртете регулаторът във всички възможни посоки. Например когато работите за намаляване на болката, вие търсите тази посока на завъртане и градусите на завъртане, при които болката намалява. При определено положение на регулатора, болката изчезва и се появява спомен за причината за тази болка. Това спомняне малко по-малко отшумява с помощта на серии дълбоки вдишвания и издишвания. Можете да използвате този метод по същият начин, за да манипулирате всяка ярка точка (индикатор). В действителност индикаторите са пулсации на визуалните нерви. Вие фиксирате избраният индикатор и работите с него. Това фактически отрязва връзката на програмата с мозъка.

Задача 3

Третата задача е магическа.

1. Упражнение – Разгънете “екранът от тъмнина” така че да е по-висок от главата и по-надолу от краката. Когато лежите с покрити с длани очи, имате комплекс от усещания в тялото. Използвайте ги за да пуснете образът на тялото си в “тъмнината” на екрана пред вашия поглед. Насочете погледът си нагоре в тъмнината – по-високо от главата. Насочете погледът си надолу – по-ниско от краката. Усетете движенията на очите си върху дланите си. Опитайте да погледнете нагоре и надолу без да мърдате очите си. Това ще бъде нова способност. Веднага щом успеете да направите това, обърнете внимание на усещането в областта на пъпа (може да е малко по-високо или по-ниско отпъпа). Опитайте се да издължите “краката” си на черния екран силно надолу. Опитайте се да се скъсите колкото можете повече. Обръщайте внимание на усещането в областта на пъпа. Вие ще извършвате действия, които неприсъстват във вашият разум. Центърът на волята ще се включи. Усетететова. По същият начин можете да променяте формата си в действителността. Можете да се направите по-слаби или по-пълни, ниски или високи. С“Волята” (ако си я представите във формата на лъч) можете да лекувате рани, да заглаждате белези и да премахвате тлъстини. Това не може да се получи веднага.
2. Упражнение – Добийте две различни картини във всяко око. Например оставете лявото око да вижда яркоосветен тунел, а дясното – тъмен тунел. След това се опитайте да слеете двете картини. След няколко успешни опита, опитайте да наклоните погледа си така, както го правите когато гледате в стереоскопична играчка за гледане на стереоснимки. Очите не бива да мърдат, използвайте методът на насочване на погледа от упражнение 1.
3. Упражнение – Използвайки успехът си от второто упражнение, опитайте да намерите образът на вашият тотем (нагуал). Може да бъде много красиво човешко лице, или маска, или лице на звяр.
4. Упражнение – Опитайте се да си представите, че тялото ви е напълно погълнато от черният екран. Оставете тъмнината или “атомната супа от пре- изображения” да ви заобиколи от всички страни. Ако го направите правилно, не е необходимо да дишате.

Задача 4

Четвъртата задача е със средна трудност. В нея търсим слоят, в който се слепват “реалният” живот и светът на сънищата.

1. Упражнение – Гледаме тъмнината, влизаме в нея и използваме физическите си възприятия там. Изчакваме да се появят образите и да бъдем привлечени от някой от тях. Виждаме образ и запомняме атмосферата на неподвижната картина. Ако успеете да влезете в осъзнат сън чрез образ, запомнете темата на съня. В следващите пет дни НАМЕРЕТЕ атмосферата на картината, която сте видели или темата на съня, в който сте успели да влезете. Ще намерите “слепването”. Вие просто трябва да го намерите, да го примамите, проследите или забележите. Не се страхувайте от тази задача. Тя е по-лесна отколкото изглежда. А може да опитате да я направите по-късно. Това е много важен момент по пътя към контролирани сънища. Това е началото на осъзнатото влизане в осъзнат сън. Атмосферата е по-скоро абстрактна. Така че, след като се научите да проследявате атмосферата, ще се научите да проследявате конкретна картина или обект.
2. Упражнение – Изберете някакъв значителен обект от “реалния” си живот и го НАМЕРЕТЕ в една от топките, рееща се в тъмнината на неосъществените събития. Вие създавате връзка с Духа чрез това упражнение. Ние долавяме, че това е "мулти- стайл" мисъл, също като “атомната супа от пре-изображения”. С правенето на реален обект част от тази мисъл или намирането на случки от живота в неразвитите пре- изображения, ние навлизаме в процеса на създаване на света. Практикуването на това упражнение ви превръща в строители на Вселената, в посредници на Духа. Безспорно, това упражнение създава само връзка с него и първите двеста пъти, когато опитвате няма да променят живота ви, но това е директен път към Духа, това е вашият отговор към неговото упорито почукване.
3. Упражнение – Възнамерете и влезте в осъзнат сън с помощта на на образи, реещи сев нищото (void). Ако се почувствате изморен от тази практика (или ако искате да прекъснете за известно време и да починете), направете го само за от един до пет дни. Никой не ви напъва, но няма да имате втори шанс. Тази практика е уникална. Тя няма да може да се повтори отново.

Задача 5

За задача 5 се дават 10 дни. Задачата е много важна и вие ще направите огромна крачканапред ако я изпълните. Повечето от вас вече са открили Кехлибареното езеро – местонахождението на разума. Всички хакери описват по подобен начин кехлибареното езеро. Това е източникът на топките възприятия. Но къде отиват топките след това? Акоима катод, трябва да съществува и анод.

1.   Упражнение – Използвайки предишно описаната технология, намерете “местонахождението на тревожността”. Това явление ще се представи като някакъв магнит, привличащ топките възприятия и преобразуващ ги в “нещо”. Автентичноста на явлението ще бъде доказана от еднаквите описателни елементи. Опишете формата на този магнит. На какво нещо от вашето ежедневие ви напомня това явление? Коя част от тялото ще закънти при появата на явлението? Докато изпълнявате задачата бъдете леки и неуловими. Научете се на сръчност и да умеете да се спотайвате. Ще навлезете в зона на силна тревога и, естествено, това ще повлияе на събития от ежедневието ви. Бъдете внимателни и не се натоварвайте с негативни емоции. През тези 10 дни вие ще сте изследвали центъра на тревожността във вашия живот. Вие доближавате тайната на рекапитулацията и възможността да се освободите от човешката си форма. Но това е вашият първи опит, така че просто изследвайте това пространство. Узнайте всичко, което успеете да узнаете. Полетът на топките възприятия ще бъде дирята, по която ще намерите този център. Те всички летят натам. Можете да се закачите за една от тях и ако не потънете в сън, тя ще ви заведе до някоя голяма грижа, която ще се намира близо до центъра на тревожността. Шестата задача затваря първият кръг от практическата работа. Нека обобщим. Значи, ние използвахме хакерски методи и създадохме специално виртуално пространство, с помощта на което ние свободно можем да навлезем в сънуване. За да се създаде такова ново пространство са необходими четири елемента – посоката от която идвате вие, и три възможни други посоки. Това магическо правило се наблюдава винаги и навсякъде. Например, ние си поставихме за цел да достигнем до свободен вход към светът на сънищата. В Кабала това е светът на формите (Jesod). Бидейки в Macut, светът на реалността, ние, в съответствие с магическото правило за четирите елемента, можем да отидем в  1) Hod – светът на светлината и славата 2) Jesod – светът на сънищата 3) Netzah – непредвидим свят (светът на Net) Има още едно правило – правилото на подобието. Това значи, че е възможно да се пресъздаде цялата схема на Дървото на Сефирот между два различни свята. Тъй като ние сме хакерите, нашият номер е следният – създаваме виртуално пространство за да влезем след това в светът на сънищата, като инжектирахме в него аналози от светът на светлината и светът на Нет. По този начин ние използвахме правилото на Адам Кадмон (или законът на Орела, ако предпочитате) и го направихме наш закон. Ние пресъздадохме цялото Дърво на Сефирот с предишните си действия, като вкарахме в нашето виртуално пространство четири начални Сефирота – 1. Кехлибареното езеро (аналог на светът на светлината) 2. Центърът на тревожността (аналог на света на Нет) 3. Реалността  4. Сънуването
Нашето виртуално пространство е тъмнината с пре-изображенията и топките възприятия,които се движат в нея. Всичко това попада под влиянието на законите на Дървото на Сефирот и по този начин наследява всички негови свойства. В тази система се използват същите сили и магия, както в системата на Дървото на Сефирот. Дано сте разбрали какво имам предвид.

Задача 6

1. Упражнение – Влезте отново във вашето виртуално пространство, определете посоката на движение на пре-изображенията и образите (топките възприятия). Ако не можете да определите тази посока, представете си я и я предизвикайте със силата на волята си (която рано или късно ще бъде собственикът на вашия ум!)
2. Упражнение – Определете посоката на движение на пре-изображенията и образите от такава гледна точка, така че да можете да наблюдавате топките възприятия да се движат от ляво надясно или отдясно наляво, от горе надолу или от долу нагоре. Тук главното нещо е точността на позицията. Сферите и пре-изображенията не бива да се движат от вас и към вас. (Вие не трябва да сте на пътя на тяхното движение)
3. Упражнение – Веднага щом заемете правилна позиция, проникнете вътре в която и да е от топките възприятия. “Прободете” стената й, за да влезете вътре. В някои случаи ще забележите съпротива или просто ще бъдете отхвърлени от топката или пре-изображението. Трябва да използвате ваш собствен (предпочитан) метод за проникване. Може да бъде пробив със сила или рязко и бързо пробиване, или пък лек натиск. Всеки има собствен стил в контакта си със заобикалящия свят. Задръжте картината неподвижна за известно време. Не й позволявайте да се движи. Задръжте я на пауза за 1-2 минути в началото. След това я оставете да продължи. Опитайте да управлявайте този процес – да я спирате и да й позволявате да се движи. Избягвайте действия като полети, контакти със същества от сънищата (зверове, хора и прочие). Вашата цел е да добиете контрол над осъзнатите сънища. Фокусирайте вниманието си само върху тази задача.

Задача 7

Седмата задача започва цикъл от упражнения, насочени към създаване на връзка между първото и второто внимание. Вие вече знаете колко трудно е да си спомните задачите, когато влезете в осъзнат сън. При нормални условия, когато знанията се предават от Учител на ученик, ще ви бъдат необходими няколко години да създадете връзка между първото и второто внимание. Но ние предпочитаме хакерските методи, при които времето значително може да се съкрати. Още веднъж се връщаме към индикаторите на интерфейса. Ако не ги виждате, създайте ги с помощта на волята или въображението си. Поставете ги в левия долен ъгъл на тъмното пространство. При всички ваши маневри в това пространство, те трябва да си останат втяхната позиция. Това ще бъде нашата традиция. Необходими са ви три помощни индикатори, минимум. Вие вече опитахте да се свържете с първият със системата на слънчевия сплит. Този индикатор отговаря за “дълбочината” на пространството, или, ако говорим с технически термини, за “наситеността”.

1. Упражнение – Създайте втори регулатор и го свържете със синусите на носа. В предишни упражнения трябва да сте се научили да фокусирате вниманието си върху тази област. Намерете с пръстите си малките вдлъбнатини в костта на черепа, под очите, между костите на скулите и носа. Сканирайте с вълна от внимание мястото под вдлъбнатините, в дълбочина. В случай на правилно фокусиране на вниманието, ще почувствате странно усещане в ъглите на очите си.Допълнително упражнение – опитайте да сменяте статуса на регулатора (индикатора), като манипулирате усещанията, получени от активирането на този или друг център на енергийното тяло. Даденият в случая регулатор отговаря за “връзката” между първото и второто внимание.

2. Упражнение – създайте трети регулатор и го свържете с дясната издатина на тила (задната част на врата). Усетете тила, намерете вдлъбнатината в основата на черепа, между двете издатини на тила. Този трети регулатор е един вид “котва на честотата на гласът”. Може да се каже, че вашите осъзнати сънища, ще бъдат по-добре ориентирани. Ако искате да подобрите фиксирането на вниманието в операционната система, използвайте вече описаните методи, в материалите на Хакерите, с изкривени очи, с магически картинки и с Даоски топки.

Задача 8

Осмата задача е насочена към подсилване на връзката между нашето виртуално пространство и реалността.

1. Упражнение – Използвайте индикаторът и енергийния център в слънчевият сплит зада се самоизлекувате или да излекувате друг човек от дадено заболяване. Опитайте се да се излекувате от някаква болка или парализа. Проведете интерактивни тестове. Накарайте този човек (или вас) да се отвори към болката. Кажете му да си позволи да изживее тази болка на максимум. Тогава започнете да въртите “рекулатора” на слънчевият сплит (много леко, вашият слънчев сплит, не този на приятелят ви). Попитайте го дали болката се увеличава или намалява. Според отговорът му, продължете да въртите регулатора. С опитът, разбирането на основите на енергията, този процес ще ви се изясни. С времето и придобиването на опит, ще можете да премахвате болка, парализа, да събуждате хора от кома и да премахвате други ограничаващи болестни състояния. The Eighth task is directed to the link reinforcement of our virtual space with real.
2. Упражнение – В ситуации, в които трябва да разрешите даден проблем, опитайте да използвате усещането в дясната задна област на главата. С въртене на усещането** на тази или онази страна, се опитайте да отслабите напрежението, когато попаднете в определени ситуации или при решаване на появили се проблеми.
3. Упражнение – Опитайте да се намесите в нечие мнение, чрез “въртене” на усещането в областта на синусите около носа. Ще трябва да сте благоразумни и предпазливи в намесването в чуждо мнение. Не се превръщайте в изнасилвачи. Останете хакери и нинджи. Вашата манипулация трябва да остане незабелязана. Тези упражнения ви се дават не за да смените стилът си на живот. Лично аз не искам да направя от вас лечители, умиротворители или манипулатори на човешкото съзнание. Но вие трябва да се запознаете с тези възможности и да умеете да използвате тези способности.* ”Въртене на усещането” – това е наистина най-оптималното описание на това, което се усеща.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #4 -: Юли 06, 2017, 01:40:11 pm »
Добре де... Ето на - постоянен линк  :)

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2017, 12:11:20 am »
Посланието на ламите

"Ние сме свикнали да възприемаме съня като най-безобидното и полезно занятие, За нас сънищата са комфортно и безопасно време за почивка. Ние си лягаме, спим, понякога имаме сънища, а после се събуждаме... Сънят отминава в миналото и постепенно се забравя. Някои придават значение на съня, някои дори не ги забелязват. Но най-главното е – това, което се случва насън, ние не го приемаме на сериозно. След поредният странен или страшен сън, ние си казваме: Това беше просто сън!"

Но много други световни религии, казват, че сънят –това е нещо повече. Защо будистките лами,толтеки, шамани така настойчиво изисквали от своите ученици и адепти да усвоят умението да контролират своите сънища? Защо са настоявали те да бъдат подробно запомнени и осъзнати? Защо са считали простият сън не само за безполезно, но и за вредно занимание?

През април 2007 година от Тибет се върна изследователска група на наши (руски) учени- лингвисти. В търсенето на редки текстове, те посещавали изоставени след китайската окупация манастири. Те стигнали далеко в планините, където вече нямало признаци на човешки живот.

Но какво било удивлението им, когато в дълбините на северните планини, те намерили малко селище на лами, съвсем различно от манастир. Там живеят само пет човека: учител и четири адепта. Техният начин на живот може да се нарече крайно аскетичен: хранят се само с треви , спят на тънки постели от треви, обличат се съвсем бедно. Но учените били поразени от вътрешната им сила, поразителната яснота на погледа и жизнерадост. Тези будистки монаси съхраняват обаче небудистки знания. Техните текстове са дошли още от шаманите Бон-По — мъдри магове, които живяли в земите на Тибет, още преди идването на будизма. Не по-малко удивление в тях предизвикало и сговорчивостта на монасите. Учителят, стар тибетец, казал, че е дошло времето тези знания да видят бял свят. Преводачът с удивление превеждал странните разкази на учителя. От дългите беседи на учените се отдало да разберат няколко интересни факта:

Някога процесът на съня бил съвършено осъзнат процес. Животът на човека се делял на два напълно равнозначни живота. В единият той удовлетворявал земните си потребности: добивал храна, създавал семейство, получавал плътско удоволствие, наслаждавал се на общуването с природата. А в съня той удовлетворявал духовните си потребности: общувал с духове и предците си, пътешествал в други светове, постигал нови знания, възстановявал своята сила. И всички хора правели това с лекота. До определено време....

Преди няколко хиляди години на Земята се спуснали странни завоеватели. Старият монах ги нарече «сенки», а след това учените намерили аналог в учението на Кастанеда – толтеките ги наричали «летачи». Пришълците не се интересували от нашата храна и нашите тела. Те се интересували от нашата психическа енергия. Силата на разума на човека се оказала много лакома плячка. Свободата ни и способността за пътешествие били предмет на огромна завист (от тяхна страна). И тогава станало страшното завоевание. Те нападнали нашите сънища. Постепенно поробвайки съзнанието, те се внедрявали в пространството на сънищата. Тъй като хората не очаквали такава намеса, те просто не се защитавали. Нападението се провеждало много ласкаво – в обмен за психическа енергия, те ни давали сладки измами, красиви празни сънища. Тези, които осъзнали какво се случва и започнали да се съпротивляват, пришълщите просто убивали. Сложността се състояла и в това, че в обичайното време пръшълците са невидими, техните смътни сенки е възможно да се различат само на заздрачаване ( и разсъмване). Те страняли от хората, обитавайки основно планините и горите. Един от младите монаси показал на членовете на експедицията древна рисунка на летачите – на извехтялото парче плат било изобразено същество, приличащо на прилеп с тъмни очи, огромни разпокъсани (нарязани) крила и множество малки нокти по краищата на тези крила. От рисунката лъхало сила и страх.

Постепенно загадъчните пришълци създали пространство в човешките сънища – измислена и обработена до съвършенство система, поробила човечеството. В крайна сметка пространството на сънищата се оказало заключено за хората. Вие опитвали ли сте да се осъзнаете насън и да правите това, което искате?

"Старият учител казал и друга страшна истина: след хиляди години робство, на тези пришълци не им стига вече енергията от сънищата. Чрез пространството на сънищата те започват да контролират и ежедневния ни живот, с помощта на съня сенките управляват нашите ежедневни желания и постъпки. Те искат да създадат едно напълно подчинено общество, макар че засега човечеството все още има възможност да им противостои, защото в ежедневието (първото внимание) ние все още осъзнаваме себе си. Но трудно управляваме нашето подсъзнание - а това е и царството на съня."

По време на експедицията учените имали възможност да наблюдават странни феномени. Монасите умеели да се разтварят във въздуха, подобно на облак. При това тази способност не била странност за наблюдателя. Монахът стои на склон на планината, минава момент и – него го няма. Като че ли е станала странна оптическа измама. След известно време монахът се появявал на съвършено друго място. Точно това те могли да правят и с предметите. Старият монах на няколко пъти демонстрирал подобен фокус: преминавал с ръка над предмета и той изчезвал. Тези монаси също така не спали както обикновените хора, а по няколко пъти на ден, в определено време. Един от учените твърдял, че се е опитал да се прокрадне до спящия монах, но не е успял да преодолее някаква невидима защита и чувал странно жужукане около спящия. Както казал старият учител, тези фокуси са само „екстри” на свободното от пришълци съзнание. С помощта на съня те могат лесно да общуват с другите, които се намират на хиляди километри от тях, да възстановяват сили и напълно да контролират тялото си. Като пример, той заявил, че е на около 200 години ( учените се усъмнили в този факт), въпреки че на вид изглеждал на около 50. С помощта на съня може да се променя външността, да се поддържа идеално здраве и да се получават необходимите знания. Между впрочем още нещо потресло учените до дълбините душата. В пълна изолация от света, без интернет, радио и телефон, монасите били осведомени за произходящите на земята събития. Учителят казал, че цялата информация получават чрез сънищата. Той казал още, че ако преди способността да се управлява съня била естествена и лека, то сега за възстановяването на тази способност е необходимо да се жертват много от радостите на живота. С това и обяснил аскетичният начин на живот. Учените се заинтересували как може да се избавим от сънното робство. Препоръките на монаха били едновременно много прости и много сложни. За да излезем от контрола на невидимите експлоататори, е необходимо да се отнасяме много внимателно към сънищата. Необходимо е да се стараем да ги запомним, да ги запишем, осъзнаем и контролираме. Но, както предупредил старият монах, трябва да сме нащрек! Агресорите не обичат тези, които се противят на волята им. Чрез опита си човек да контролира своя сън , той вдига въстание против «сенките». И могат да започнат неприятности: кошмари, болести, неприятности в ежедневния живот. Затова възстановяването на контрола върху съня трябва да става постепенно и много внимателно. Година след година... Дълго, ще кажете вие, а ако цената е свободата?
« Последна редакция: Октомври 05, 2017, 12:20:09 am от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2017, 09:45:14 pm »
Сънуването според Кастанеда

Сънуване. Съществуват и други светове, освен нашия, разположени един в друг като люспите на лука, и чрез специално обучение и подготовка ние можем да променим съзнанието си и да посетим тези удивителни места. Изкуството на сънуването е способността човешко същество да използва обикновените си сънища и да ги превърне в контролирано осъзнаване посредством определена форма на внимание, наречена сънно внимание. Карлос Кастанеда "Изкуството на сънуването": "... Според твърденията на дон Хуан, нашият свят, в чиято цялост и неповторимост ние сме убедени, представлява само един от множеството последователно устроени светове, подредени като люспите на лука. Дон Хуан изтъкваше, че макар и в енергийно отношение да сме били определени да възприемаме само нашия свят, все още разполагаме с възможността да влизаме и в тези други сфери, които са също толкова реални, цялостни, неповторими и завладяващи, колкото и собственото ни мироздание.

Той ми обясняваше, че за да можем да възприемаме тези сфери, трябва не само да се стремим към тях, но и да имаме достатъчно енергия, за да можем да ги обхванем. Те съществуват постоянно и независимо от нашето съзнание, казваше той, а недостъпността им се дължи изцяло на нашето устройство. С други думи, само поради това свое устройство ние сме принудени да приемем, че единственият съществуващ и единственият възможен свят е този, с който се сблъскваме в ежедневието си.

Вярвайки, че нашето енергийно устройство е поправимо, дон Хуан посочваше, че магьосниците от древността постепенно са създали система от похвати и действия, предназначени да преправят енергийните ни способности за сетивно възприятие. Те са нарекли тази система "изкуството на сънуването" ...

 ... Сега, от дистанцията на времето, осъзнавам, че най-подходящото определение на дон Хуан за сънуването беше "врата към безкрайността". Ала тогава, когато ми го каза, аз отвърнах, че тази метафора нищо не ми говори.

- В такъв случай край на метафорите - отстъпи той. - По-добре да речем, че сънуването е практическият начин, по който магьосниците използуват обикновените сънища.

- Но как изобщо могат да бъдат използувани обикновените сънища? - попитах аз.

- Винаги попадаме в капана на думите - рече той. - В моя случай учителят ми се опитваше да ми опише сънуването, като казваше, че това е начинът, по който магьосниците пожелават "лека нощ" на света. Разбира се, той просто нагаждаше описанието към моите мисловни способности. Същото правя и аз спрямо тебе.

При друг повод дон Хуан ми каза следното: "Сънуването може да се преживее само лично. Сънуването не означава единствено да имаш сънища, нито пък да бленуваш, да желаеш или да си представяш разни неща. Чрез него ние можем да възприемаме други светове, които несъмнено сме в състояние да опишем, ала не можем да опишем какво ни е накарало да ги възприемем; и все пак чувстваме как сънуването разкрива пред нас тези други сфери. То е като някакво усещане - като процес на телата ни, като чувство в душите ни." ... Вратите на Сънуването Има седем Врати, които сънувачите трябва да отворят постепенно, една след друга. В енергийния поток на Вселената има входове и изходи, а що се отнася конкретно до сънуването, там Входовете са седем и те пораждат усещането за препятствия, които магьосниците наричат „седемте врати на сънуването". Първа Врата За да прекрачим прага на първата врата, трябва да почувстваме едно особено усещане, което се появява точно преди да заспим дълбоко. То напомня приятна отпуснатост, която не ни дава да отворим очи. Ние достигаме вратата в мига, когато осъзнаем, че засипваме, натежали и отпуснати в мрака.

Цялата тънкост е в това - да се добереш до енергийното тяло. За тази цел имаш нужда от енергия.

Да накараш един сънувач да намери определено нещо насън е само претекст. Истинската цел е да осъзнаеш, че заспиваш. И, колкото и да е странно, тя не се постига, като си заповядаш да осъзнаеш това, а като задържиш гледката на онова, което търсиш в съня си.

В сънищата си, за да преминеш през първата врата на сънуването. Най-напред трябва да съсредоточиш погледа си върху нещо, което си избрал като оправна точка. След това се прехвърляш на други елементи, но без да се взираш дълго в тях. Постарай се да съсредоточиш погледа си върху колкото е възможно повече неща. Запомни, че ако поглеждаш бегло, образите няма да се променят. После се връщаш пак към началния елемент.

Какво означава да преминеш през първата врата на сънуването?

- Ние стигаме до нея като осъзнаем мига на заспиването или пък чрез някой невероятно реален сън, такъв, какъвто ти си имал. И щом я достигнем, трябва да минем през нея, а това става, когато сме в състояние да задържим гледката на всяко нещо, което изгражда нашите сънища.

Достигане на вратата: Като осъзнаем мига на заспиването или пък чрез някой невероятно реален сън

 Преминаване през вратата: когато сме в състояние да задържим гледката на всяко нещо, което изгражда нашите сънища. Втора Врата Човек достига втората Врата на сънуването тогава, когато се събуди от един сън в друг. Може да имаш толкова сънища, колкото искаш, или си способен да имаш, но трябва да упражня¬ваш съответен контрол и да не се събуждаш в света, който познаваме.

Казах ти, че човек трябва да се събуди от един сън в друг, но в същност имах предвид - да смени няколко сънища, ясно и системно, както ти си направил.

Има два начина да се премине през Втората Врата на сънуването. Първия е да се събудиш в друг сън, тоест да сънуваш, че сънуваш, а след това да сънуваш, че се събуждаш. Вторият вариант е да използваш елементите на даден сън, така че от тях да се породи друг, точно като в моя случай.

След като преминат през първата или Втората врата, сънувачите достигат определен енергиен праг и започват да виждат разни неща или да чуват гласове. Всъщност не множество гласове, а един отделен. Магьосниците го наричат „гласа на сънния пратеник".

Втората врата се преодолява едва тогава, когато сънувачът се научи да изолира и да следва чуждата енергия, тоест скаутите.

Да се събудиш в друг сън или да сменяш сънищата си е упражнението, което древните магьосници измислили, за да развиват способността за изолиране и следване на скаутите.

Дон Хуан каза, че да следваш скаут е голямо постижение и че когато сънувачите са в състояние да го извършат, втората врата се разтваря широко за тях и те получават достъп до вселената, която се крие зад нея.

- Може ли един сънувач да изолира някой скаут направо, без да се е обучавал в сменяне на сънищата?

- В никакъв случай - това упражнение е от първостепенна важност.

Правилото за Втората врата като поредица от три етапа:

- първо, чрез упражнението за сменяне на сънищата сънувачите откриват скаутите;

- второ, следвайки скаутите, те отиват в друга реална вселена;

- трето, в тази Вселена сънувачите сами научават, посредством собствените си действия, нейните управляващи принципи и закони. Трета врата — Третата врата на сънуването се достига тогава, когато видиш насън някой, който спи, и се окаже, че ти самият си този някой — каза дон Хуан.

— Всяка от вратите на сънуването е свързана с две фази — каза той. — Първата, както знаеш, е достигането на вратата, а втората — преминаването през нея.

— При третата врата на сънуването — продължи дон Хуан — човек започва съзнателно да смесва реалността на сънуването си с реалността на ежедневния свят. Това е упражнението, което магьосниците наричат „усъвършенстване на енергийното тяло“. Сливането на двете реалности трябва да бъде толкова пълно, че за тази цел е нужно да си по-гъвкав от когато и да било. При третата врата се изисква да наблюдаваш всичко с голяма старание и любопитство.

 Четвърта врата Дон Хуан ми обясни, че при четвъртата врата на сънуването енергийното тяло пътува до специфични, точно определени места, и че тази врата може да бъде използвана по три начина: първо, за пътуване до конкретни места, намиращи се на този свят; второ, за пътуване да конкретни места, намиращи се извън този свят; и трето, за пътуване до места, които съществуват само в намерението на други хора. Той заяви, че последният начин е най-труден и опасен, а освен това древните магьосници имали особени предпочитания към него.
Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2017, 10:14:42 pm »
Монахът стои на склон на планината, минава момент и – него го няма. Като че ли е станала странна оптическа измама. След известно време монахът се появявал на съвършено друго място.

Според хакерите на сънища в пространството могат да се отварят портали, като хакера създава първо точка на вход, търси се място където има слабо трептене на въздуха, хакера локализира дадената област и се концентрира върху нея, целта е и да я почувства с цялото си тяло, вижда се като тъмно петно / според тях/, тя е основата на портала и ако се разшири до нужния размер може да се премине през него.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #8 -: Декември 21, 2017, 12:02:46 am »
Доста автори твърдят, че огледалата са портали към други светове. Според мен същата роля могат да изпълняват и врати, стени, асансьори и т.н. 

Рядко имам ОС / винаги ги използвам за преминаване към ОИТ/ , този път се осъзнах в една стая в която имаше огледало, реших да проверя какво ще стане ако премина през него  :) при преминаването не вложих никакво намерение, в момента на прехода усетих студ / нещо като студен душ/ веднага разбрах, че не беше добра идея преминаването. Озовах се в голяма зала част от  мрачен, изоставен и рушащ се дворец.  Почти веднага ме нападнаха някакви зомбита, осъзнатостта дава много възможности  :) бързо се разправих с тях, решиш да разгледам двореца, докато се разхождах си мислех за начина ми на преминаване и студенината която изпитах и още усещах, мислех си, че не е добра идея да се върна по стандартния начин защото има вероятност по някакви неписани правила при преминаването да съм си навредил, докато се чудех какво да направя видях друго огледало  :) преминах през него като формирах намерение всичко негативно полепнало по мен да остане от тази страна на огледалото, минах и се събудих  :) нямаше и спомен от неприятното усещане  :)Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #9 -: Декември 04, 2018, 10:25:46 pm »
Смъртоносните сънища за сила
Първата стъпка за отслабване инерцията на съзнанието е да престанем да разказваме на другите хора събитията от живота си и всякакви други събития, не касаещи живота ти.

Скритото изследване на шаблоните в другите хора, с цел откриване на собствените шаблони, някои съвременни последователи наричат майсторството на сталкинга. Това подразбира преди всичко човек човек да прекъсне натиска си върху околните. Когато някой гледа на човек, практикуващ майсторството на сталкинга, той вижда или пустота или отражение с очакване, именно за това в майсторството на сталкинга няма открит натиск, има само докосване или скрит натиск, понятен и виден само за човек на силата.

За да се използва майсторството на сталкинга по отношение на другите хора, трябва да станеш незабележим за останалите и околния свят. Първата стъпка от тази маскировка е да направиш стъпките си безшумни, поне да се стремиш към това никога да не чуваш стъпките си. Това не само те скрива от обкръжаващия свят, но и повишава твоето осъзнаване. За това те съветвам да носиш меки обувки, не забравяйки да сложиш вътре в тях камъче, както ти говорих.

- А какво означава да си незабележим за хората?

- Хората, с които влизаш в контакт не трябва да говорят за теб като за добър или лош човек. Не трябва да ги лъжеш обаче, тъй като това намалява личната сила. Говори на хората повече за самите тях, отколкото за себе си, те обичат това и това ще ти помогне да останеш в сенките на света. Не произнасяй думи без нужда. Колкото по-малко говориш за събитията от твоя живот, толкова по-малко външността ти и постъпките ти се запомнят, толкова по-незабележим ставаш за хората, за околния свят, а значи и за смъртта.

Основно майсторство на сталкинга се явява бдителността – бдителност към всичко – към себе си, към околните и към обкръжаващия свят. Може да се каже, че бдителността се явява основа на осъзнаването.
***
Ако човек знае, че сега ще умре, но не умира, значи той се е „изкъпал в собствената си смърт” или е „погледнал смъртта в лицето”. За да „се изкъпе” човек в собствената си смърт, трябва просто да спре дишането си. Трябва да го задържи до тогава, докато човек не погледне смъртта в очите. Задържането на дишането за няколко минути освобождава такова количество енергия, че човек практически веднага трябва да долови обхващащата го топлина и туптенето в центровете на силата.

Сега ще ти разкажа за едно упражнение за достигане на вътрешното намерение. То трябва да се изпълнява във физическо състояние и в осъзнато сънуване. За това е нужно да заемеш определена позиция на тялото. Тялото трябва да е право, а краката да са сгънати така, че между коленете и бедрата да се образува прав ъгъл. т.е. позиция на човек, седящ на стол, но без стол. Главата е право напред, без наклон. Ръцете се изнасят настрани и се свиват в лактите под остър ъгъл, дланите са паралелни на земната повърхност. Палците са леко сгънати, за да се направи дланта като животинска лапа. Големите палци почти докосват и се намират отстрани на тялото на нивото на гърдите. Отначало ще бъде тежко да се придаде на тялото такава позиция във физическо състояние, но това е въпрос на време и тренировки. Трябва да се научиш с лекота да заемаш тази позиция. За да я задържаш, трябва да имаш здрави крака, здрав гръб, здрав корем и здрави ръце. За да укрепиш физическото си състояние, можеш да тичаш, като в този процес голямо значение има правилното дишане през носа. Прави се едно вдишване в продължение на всеки три стъпки. Спираш да бягаш когато биенето на сърцето ти се учести максимално, когато почнеш да се задъхваш или когато тялото ти започне да става влажно от отделената пот.

Сега опитай да натискаш пространството под ръцете си, като при това възнамерявай да се оттласнеш с ръце така, че тялото ти да се повдигне нагоре, като напрягаш максимално ръцете си. Най-добре във физическо (будно) състояние да задържаш дъха и да не мигаш. Дишането и погледа оказват непосредствено въздействие на намерението.

Личното „Аз” се отхлабва от неподвижния поглед, личното „Аз” и мигането са непосредствено свързани.

Обърни внимание на това, че по време на изпълнението всички мускули на тялото, освен лицето са максимално напрегнати.

Задай си намерение да виждаш със затворени очи. Така можеш да видиш неподозирани неща.

Центъра на желанията на съзнанието се намира в точката между веждите. Центъра на волята, с която човек може да противодейства на своите желания се намира малко по-ниско от пъпа. Тези центрове съвпадат с цветята на ен. канали (чакрите). Центъра, разположен в района на пъпа помага на човек да измени себе си. Центъра, разположен в района на слънчевия сплит помага за изменение на външния свят. Тези центрове са свързани помежду си.

Главното правило за заспиващ, който иска да достигне осъзнато сънуване е постоянно да държи точката на вниманието си в определена област. Напр. може да я поместите в един от центровете на ен. канали. Изучавайки влиянието на разположението на точката на вниманието в един или друг канал, човек може определено да повиши възможността да се осъзнае на сън. Като начало трябва в продължение на няколко седмици във физическата реалност да поставяте точката на вниманието в корена на гръбнака. Ако не доведе до нужните резултати, поместете точката на вниманието за няколко седмици в пъпния център. И т.н. Основните ен. канали при човек са: коренът на гръбнака, пъпния център, сл. сплит, центъра на гърдите по-високо от сл. сплит, центровете на дясната и лявата ръка, центъра на гърлото, центъра между веждите и центъра на фонтанелата. В центъра на фонтанелата обаче не се препоръчва да се закрепва вниманието, тъй като там е разположено чуждеродно съзнание.

За да повишиш честотата на ОС, трябва да се научиш да заспиваш по специфичен начин. Голяма роля тук оказва както положението на точката на вниманието, така и позицията на тялото. Най-добре е да заспиваш винаги с концентрация върху този енергиен канал, с който шаблон в момента работиш. Ако е шаблона на храненето, помести точката на вниманието ти в пъпния център или в слънчевия сплит; ако е шаблона на дишането – в центъра на гърдите; ако работиш с личното „Аз” – постави точката на вниманието в центъра между веждите, ако разрушаваш описанието на света – в центъра на фонтанелата; ако се бориш с шаблона на секса – в корена на гръбнака.

Целият път на силата на човек обикновено протича в пътешествие на вниманието през ен. канали. Желателно е за средния човек да се върви в този ред: пъпния център, слънчевия сплит, центъра на гърдите, гърления център, центъра между веждите, центъра на върха на главата и центъра в корена на гръбнака.

Преди да заспиш заеми следната позиция на физическото тяло: лежейки по гръб с изпънати крака, като ръцете са сгънати немного в лактите с длани, лежащи надолу до тялото.

Прави тези концентрации в описаните по-горе точки, докато не загубиш усещане за физическото тяло и не остане само усещане за съзнанието.
***
Това се достига с помощта на изменено произнасяне на думите и нарушение на граматическите правила. Напр. използване на неправилно ударение, неправилно окончание, но главното е да не използвате едно и също правило постоянно. Добър способ е и да се използват само първите букви на думите.

Когато човек се освободи от човешката форма, съзнанието му става чисто и пусто и в него престава да се отразява ехото на думите му или на думите на другите хора. Думите престават да имат значение за него, т.е. изгубват значимостта си.

Необичайните постъпки се явяват единственото достъпно средство, което преобразува личната сила на човек в осъзнаване. По времето, когато извършваш необичайни постъпки, във физическото тяло произтичат някои изменения, които могат да се нарекат граници на хармоничното съзнание – т.е. осъзнаване на това, че е невъзможно да се постигне хармония без загубата на разделяне добро-лошо. Не разделянето ще ти помогне да разпознаваш структурата на света и да гледаш на него с метода на възприятието. Хармонията на съзнанието се явява ключ към личната сила.

Четвъртото правило е да се стремиш към лична свобода, т.е. независимост от хора, събития, предмети и самия свят. Това правило те освобождава от всички ненужни обстоятелства, които носим като товар на плещите си. Тук помага изследването на фрази като: „трябва”, „нужно е”, „длъжен съм” и пр.

Шаблона е налеп върху енергийните линии на кълбото. Когато човек проследи шаблон и се избави от него, ен. линии се изчистват.

…за разрушаването на шаблона Описание на света.

Този шаблон се състои от 2 части: непрекъснато описание на света и дискретно описание на света. Обикновено непрекъснатото описание на света представлява основата на интерпретацията му, а дискретното – неговото възприятие. Разбирайки това, човек трябва да се стреми да направи описанието на физическата реалност дискретно, т.е. да възприема света като изтъкан от намерение. Някои наричат това „обръщане на света”. Когато човек направи това превъртане вътре в съзнанието си, възприятието се променя по такъв начин, че физическата реалност става за него подобна на сънуваната – цялостна.

Главното упражнение за това в да се вкарваш повече време в отсъствие на мисли, да пазиш колкото може по-дълго вътрешно мълчание. Добро упражнение за това е с ходене. Когато вървиш, трябва да затвориш очите си и да не мислиш за нищо. След това ги отваряш и ходиш същия отрязък от време с пусто съзнание. В началото можеш да броиш, напр. по 10 крачки – 10 крачки със затворени очи, 10 крачки с отворени. Обърни внимание на това да не мигаш, когато ходиш с отворени очи. След време можеш да спреш броенето и да се ориентираш само по отрязъка от време, което повишава ефективността на упражнението. Може също така да замениш броенето с фразата „Това е сън!”.

В момент на загуба на шаблона, у човек се появява едно чувство на могъщество, което не е резултат на проявяване на гордост или проява на „Аз-а”. Когато се появи такова чувство – това е благоприятен момент за настройка на вътрешното намерение за човек, който не е загубил човешката си форма.

Още е нужно да се избавиш от привичката да живееш по разписание – това разхлабва много шаблони.

Когато човек се отдава на празни мечти, като правило, представляващи инерция на съзнанието, шаблоните получават личната му сила.

За да повиши осъзнаването си, човек трябва да променя подредбата на вещите в живота си, т.е. да променя разпорядъка. Освен това всяко действие трябва да стане неповторимо и уникално.

Всеки шаблон в ЕТ на човек образува своеобразна уязвимост. Когато човек се избавя от шаблоните, енергийната му структура се изменя, като става по-проста в сравнение с енергийната структура на средния човек.
***
Течността, която отделя мъжа по време на секс, се разделя на 3 вида: 1,2 и 3. Първата течност се отделя, когато мъжа започне да се възбужда, втората – когато достигне максимална възбуда и третата – след максималната възбуда. Първата и третата течност имат в състава си енергията на света на огнените лакиси (бел. Неорганични), а втората – енергията на света на водните лакиси. Енергията на водните лакиси се явява най-силната енергия, с която човек може да се осъзнае на сън. Енергията на огнените лакиси е най-силната енергия, с която човек може да се осъзнае наяве.

Жената отделя 2 течности – 1 и 2. Първата се отделя, когато тя започне да се възбужда – тази течност има в състава си енергията на света на водните лакиси. Втората течност се отделя, когато жената достигне максимална възбуда - тази течност има в състава си енергията на света на огнените лакиси. По такъв начин, ако мъжа и жената едновременно, един в друг достигнат максимална възбуда, те частично възстановяват загубата на енергия. Макар че, по ред причини, мъжа си струва да съхрани своята 2 течност и принадлежащата й енергията на света на водните лакиси.

По време на максимална възбуда за съхраняване на личната сила е необходимо да удържате точката на вниманието си в областта на корема.
 ***
(Липси – така автора нарича друг тип неорганични същества, които са Летачите при Кастанеда.)

Липсът паразитира върху съзнанието на човек, поглъщайки опита му. Тъй като съзнанието на липса съществува много по-дълго от съзнанието на човека, когато човек умира, липса се премества съзнанието си на друго ен. кълбо, обикновено на новородено. При това хората, обкръжаващи детето му помагат, първоначално ен. кълбо е защитено от външни въздействия. Понякога съзнанието на новия гостоприемник получава достъп до предишното съзнание, където по-рано е паразитирал липса, приемайки го като опит от минали животи.

Съзнанието на липса прави човек предметен и тежък.

Може да се види съзнанието на липса като някакъв образ. Ако повърхността на този образ е гладка, то липса притежава огромен контрол над съзнанието на човека, ако повърхността е вълнообразна и сменяща се, то е напълно възможно скоро липса да напусне съзнанието на човека.

Трябва да се разбере природата на лакисите, които не се явяват паразити, като липсите, но се стремят към общуване с човешкото съзнание или поне пребиваване близо до ен. кълбо на човек. Колкото по-кръгло става твоето ен. кълбо, толкова по-често лакисите ще се появяват в сънуването ти, т.е. те почти ще заемат твоята програма на сънуване.

Трябва в сънуване да направиш опасна постъпка – да прегърнеш образа, в който лакиса ти се появява. Когато го прегърнеш, става обмен на енергия между твоето ен. кълбо и ен. кълбо на лакиса. Ще почувстваш това като усещане за огън или усещане за вода. Много рядко идват лакиси от други светове – не огнени или водни. Трябва да го държиш прегърнат докато тези усещания не изчезнат, след което можеш да изразиш намерение да го отстраниш от сънуването си или да общуваш с него. Ако се появят няколко лакиса се насочи само към един от тях, тъй като личната ти сила няма да е достатъчна да обгърнеш повече.

- Как може да разбера кой образ се явява лакис в сънуването ми?

- Обикновено появата им носи тъга и мрачност. Освен това проследявай образите – лакисите идват в съня ти и не си отиват докато не направиш избор.

Тяхното съзнание се характеризира с известна бавност и инерция, макар да е по-развито от човешкото. Все пак – бъди внимателен, тъй като те се стараят да принудят човек на силата към обезателно общуване с тях. Така или иначе, правейки избора си, трябва да се вслушваш в усещанията на тялото си, без да обръщаш внимание на външни съвети. И още веднъж – бъди внимателен, тъй като повечето съзнания, които намират човек в неговото сънуване са много по-развити.

- А защо липса възпрепятства общуването на човешкото съзнание с лакисите?

- Лакисите предоставят на човек по-честен енергиен обмен от липса, макар че човек трябва да е внимателен.

С липса не може да се воюва, проявявайки емоции – те са неговата храна. Ако го оставиш да гладува – този неканен гостенин ще напусне дома ти.

Можеш да загубиш човешката си форма, когато престанеш да изпитваш емоции. Не трябва да слушаш гласа на липса в съзнанието си, защото това е главната кука, за която той се задържа на ен. ти кълбо. Непрекъснатото поддавяне на мислите, прекъсването на емоциите и изменението на моделите на поведение постепенно отслабват липса и той напуска съзнанието ти. Това е много трагичен момент за човека, тъй като той изпитва чувства, подобни на усещането на близостта на смъртта. Когато липса напуска тялото на човек, започват да се разрушават двата най-важни човешки шаблона:

ПЪРВИЯТ ШАБЛОН закрива десния център на гърдите и е свързан с потребността през цялото време да се извършва някаква работа. Когато този шаблон се разруши, човек започва да прави това, което действително му е необходимо, а не това, което е нужно на липса. Освен това човек престава да отлага делата, изчезва списъка му с незавършени неща или такива, които трябва да се направят в бъдеще.

ВТОРИЯТ ШАБЛОН закрива левия център на гърдите и е свързан с чувствата, които изпитва човек към родствениците си. Този шаблон го заставя да се отнася с тях даже по-враждебно, отколкото с чужди хора. Когато този шаблон се разруши, човек изпитва еднакви чувства към близките си и не се дразни от действията им. Освен това този шаблон прави родителите деспоти по отношение на децата си.

И двата шаблона са взаимно свързани. Напр. ако човек се отдели от родителите си, работоспособността му се увеличава.

 ***

Ако търсиш знаци на смъртта, обърни внимание на околния свят. Ако нещо се явява необичайно или понякога заплашва живота и съзнанието ти, възможно е това да е знак на смъртта.

Всяка работа трябва да се изпълнява в равно темпо, дори да са различни работи, не трябва да се оставя по средата, за да се захванеш с друго нещо.

Когато изпълняваме което и да е дело, трябва да пълзим с вниманието си около себе си в търсене на знаци на смъртта, като при това вниманието пълзи не само през празното пространство, но и през предметите, които те обкръжават в този момент, без да се фиксира на тях. Може да се каже, че вниманието се разделя по равно между изпълнението на делото и наблюдението над околния свят, като темпа на вътрешното и външното внимание е нужно да съвпадат. Някои изследователи, работещи в група правят следното – един изпълнява някакво дело, а останалите наблюдават с вниманието си околното пространство. Личната сила може да бъде използвана за изменение на физическата реалност, което правят много съвременни изследователи с помощта на лакисите и намерението. Това въвлича съзнанието на човек в предметния свят, той постига все повече и понякога няма вече към как какво да се стреми. Тогава той или се връща към чистото намерение или изпълнява зова на смъртта. Зова на смъртта представлява спиране на дишането, но има специални упражнения, позволяващи да извикаш смъртта за себе си или за друг човек – напр. полагането на ръцете по определен начин пред тялото – и той сложи ръцете си в десен зиг-заг. Каза, че този знак призовава смъртта на човек. След това сложи ръцете си с обратен зиг-заг, което според думите му извиква смъртта за човека, стоящ до него.

- А защо тези знаци извикват смъртта?

- Знаците не призовават смъртта сами по себе си. Доколкото центровете на дланите се явяват своеобразни канали на силата, то полагането им по определен начин или изпълнението на определени упражнения, напр. за издигане или размесване на енергията, позволява по определен начин да управляваш личната си сила.

***
Има едно упражнение, отнасящо се към техниките за разрушаване на реалността. Като начало трябва да проследиш някакво свое просто действие, с което се занимаваш ежедневно примерно в едно и също време. На следващия ден, трябва да изпълниш същото действие, но за двойно повече време, като обема на работата да остане същия. Изпълнението на това упражнение ще предизвика освобождаване на вниманието ти, което ще започне да се захваща за външния свят. Трябва волево да отправиш свободното внимание върху изследване на усещанията на тялото, на мислите си и на външния свят.

- По какво се различава „захващането” на вниманието от изследването?

- Когато вниманието ти се „захваща”, то е безконтролно и оставя безвъзвратни следи от личната ти сила върху предметите в околния свят. Когато вниманието ти се управлява от центъра на волята,като при: съзерцаване на растенията; изследване на чужди шаблони и т.н. – това е някакъв депозит на лична сила, която обикновено се възвръща. Когато контролираш вниманието си, си длъжен винаги да намираш и изследваш измененията, които се получават в теб или външния свят в резултат на този контрол. Това упражнение е изключително ефективно.

Човекът на силата, който обича хората вътре в себе си, трябва да им показва своята хладност.

Човекът на силата, който ненавижда хората вътре в себе си, трябва да им показва своята любов. Тази игра в отношенията се отнася към техниките за разрушаване на реалността и оказва въздействие на програмата за живот на човек.

Жалостта е източник на слабост и инерция на съзнанието. Жалостта към себе си поддържа личното „Аз”

***
Упражнение за преместване на енергията

За да изпълниш правилно това упражнение, трябва да застанеш прав с леко сгънати колене, ръцете са протегнати напред с длани една към друга, връхчетата на пръстите на всяка ръка се докосват, образувайки пустота в центъра на всяка длан. Точката на вниманието се помества в центъра на дланите. Започваме да правим въртеливи движения с коленете, т.е. да описваме кръгове, паралелни на земята. Едно завъртане на двете колене заедно на една страна, после едно завъртане на двете колена заедно на другата страна. Коленете при това не се докосват. Ръцете при всяко движение на коленете трябва да правят въртеливи движения. Едно движение на коленете трябва да съвпада с едно движение на ръцете. Първото движение на ръцете включва едно въртеливо движение на китките по посока нагоре към себе си и надолу от себе си, т.е. образува се пълен оборот по посока на тялото. Второто движение представлява едно въртеливо движение по посока на тялото, но при това движение са подвижни лактите, а не китките. Третото движение представлява едно въртеливо движение по посока на тялото, но при това движение са подвижни ставите, които крепят ръцете за тялото. След това започва движение в обратна на тялото посока  в последователност: първо ставите, които крепят ръцете към тялото, после лактите, после китките. Още веднъж ще повторя, че едно движение на ръцете съответства на едно въртене на коленете. Дишането е през носа. Едно вдишване продължава в продължение на три движения на ръцете навътре към себе си, едно издишване – също продължава три движения, но вече навън от себе си. Като начало можеш да изпълняваш това упражнение без да спазваш дишането, за да постигнеш максимална синхронност.

Това упражнение за преместване на енергията трябва да се прави веднага след упражнението за събиране на енергия – само тогава ще са ефективни.
 ***
Упражнение за укрепване на енергийното кълбо

Това упражнение, според някои изследователи тренира процеса на преместване на СТ.

Заемете позиция на тялото: застанете прави и сгънете коленете не много. С дланта на дясната ръка закрийте центъра на слънчевия сплит, а с дланта на лявата ръка – пъпния център. За да започнете да изпълнявате това упражнение, трябва да обърнете главата максимално надясно и да я държите в това положение, но не да се пренапрягате. Когато усетите лек световъртеж, това означава, че СТ е извършила малко преместване от мястото си. Тогава сменете местата на ръцете, като направите плавно завъртане на главата на ляво и продължете в тази посока. Обърнете внимание на дишането – изпълнява се само през носа. Когато главата е завъртяна в крайно дясно положение, направете дълбоко вдишване и задръжте въздуха. Когато правите обръщането на главата на ляво – издишвайте.

 ***

Упражнение за преместване на СТ

Правилната позиция на тялото има голямо значение. В положение стоеж, краката са изправени и малко раздалечени, дланите на ръцете са прилепени отстрани на тялото, приблизително на нивото на пъпа. Всички пръсти са сгънати заедно, но дланите са отворени. Упражнението представлява завъртане на тялото, с отвеждане на едната ръка назад до положението, където се намира нужната точка. Когато тялото с изправена дясна ръка се завърта назад и на дясно, в центъра на дясната длан се оказва СТ, а когато тялото с изправена лява ръка се завърта назад и на ляво, в центъра на лявата длан се оказва СТ.

(бележка: Автора разграничава 2 събирателни точки в ЕТ на човек – точката на светлината и точката на мрака – в това упражнение се намират съответно точката на светлината – с дясната и точката на мрака с лявата ръка.. В този превод не са разглеждани разликите)

Има смисъл да се знае къде примерно е разположена СТ и да възнамеряваш, че можеш да я преместиш.

След извършването на обръщането, трябва рязко да се върнеш в изходно положение, като при това ръката рязко се изтласква напред в мястото противоположно на задната точка. Изтласкването на ръката става по окръжност в 3 варианта: отдолу, настрани и през върха на главата. Желателно е да се изпълнява всеки вариант на изтласкванията последователно с двете ръце. Т.е. 1,2 и 3 вариант последователно и за 2-те ръце. След изтласкването на едната ръка напред, се връщаш в изходно положение и след това започваш изтласкването с другата ръка.

Дишане: когато отвеждате ръката назад се изпълнява бавно вдишване. Когато ръката максимално бързо се изтласква напред се изпълнява кратко рязко издишване. Желателно е да вдишвате през носа, а да издишвате през устата през стиснати устни, така че звука да е гръмък.

Изпълняването на това упражнение във физическата реалност,спомага за плавното придвижване на СТ в сънуване. Желателно е да се изпълнява преди сън.

Понякога могат да възникнат слухови халюцинации в резултат от преместването на СТ.

Много хубаво упражнение за преместване на СТ в положение на ОС е: Седнете на кревата, сгънете колете на краката заедно и сложете главата си така, че центъра между веждите да се допре в коленете. Обгърнете коленете с ръце така, че да не променяте положението им в отпуснато състояние. Ако не е много гъвкаво тялото ти, вероятно ще почувстваш болезнени усещания в него, които ще попречат на заспиването ти.

Упражнение Гледане на света с различни очи

Това упражнение се състои от 2 части. Трябва да научиш очите си да изпълняват всяка част. За да изпълните първата част, трябва да нарисувате малък триъгълник в центъра на лявата ръка с върха надолу. Протегнете лявата си ръка на максимално разстояние от себе си, трябва да гледате в центъра на дланта, бавно приближавайки я към лицето, докато долната страна на дланта не докосне върха на носа. Когато това стане, трябва бързо да отдръпнеш ръката си, като оставиш погледа си фокусиран на нея. Отдръпвайки ръката си, можеш почти веднага да погледнеш на света с различни очи.

За да изпълниш втората част, трябва да сложиш и двете длани пред очите си на разстояние от тях и на същото разстояние една от друга. Изпълнението на втората част се състои в това, че ти, непрекъснато наблюдавайки центъра на дланите, трябва бавно да ги придвижиш встрани.

- А трябва ли да напиша нещо в центъра на дясната си ръка?

- Нали там е написано “сън”.

Упражнението Гледане на света с различни очи може да се помогне да се извади вниманието, когато то се прилепва към един предмет или събитие. Това може да се направи и с много просто действие – да замръзнеш и бързо да отвърнеш поглед.


Липсите описват околния свят в съзнанието на човек по такъв начин, че съзнанието на средния човек не може да фиксира вниманието си на всички обкръжаващи го предмети и събития. За това погледа ти, а по-точно – вниманието ти не трябва да се фиксира на обкръжаващия свят, а да пълзи по него. Вече ти говорих, че по време на изпълнение на някакво дело трябва да отделяш само част от своето внимание на този процес, а останалото внимание трябва да пълзи по предметите. Например – можеш да гледаш планината, а можеш и да пълзиш с вниманието си през нея. Такова преместване на вниманието позволява на човек да намира знаците на смъртта в околния свят
***
Бързането е атрибут на разпорядъка, а значи – шаблон. За човек на силата това да бърза за някъде се явява голям разкош, но е свързано в същото време с голям риск за живота му. Ако престанеш да бързаш, ще станеш способен да забелязваш най-непостижимите страни на околния свят, а именно в тях смъртта обикновено крие своите знаци. Когато търсиш знаци на смъртта, можеш да пробваш да замръзнеш на място и максимално да се отпуснеш, едновременно с което е необходимо да потърсиш необичайни усещания в себе си и необичайни явления отвън. По време на такова замръзване можеш да опиташ да погледнеш на света с различни очи.

- Как мога да усетя близостта на смъртта?

- Това е с нищо несравнимо усещане за тъга, примесено с нежелание да се живее повече. Ще го почувстваш, когато те изпълни. Някои съвременни изследователи са забелязали, че когато човек различава и постига знаците на смъртта, тя, обладавайки безгранична сила, му разкрива някои немислими възможности по неговия жизнен път.
 ***
… едно упражнение, което издига осъзнаването и разхлабва някои шаблони. Продължителността му е 1 ден във физическата реалност.

Трябва да смениш местата на ръцете си. Всички действия, които извършваш с дясната ръка, трябва да ги правиш с лявата и обратно. Не е лесно да се поддържа през целия ден, но след известно време съзнанието ти ще се издигне на ново ниво и ще почувстваш границата. Когато тя бъде премината, заедно с ръцете, можеш да изпълняваш упражнението и с краката, сменяйки местата не само на ръцете, но и на краката.

Когато човек се избави от липса, е способен да забелязва най-необичайни страни на околния свят – някои го наричат „да виждаш историята на предметите”.

 ***

 
« Последна редакция: Декември 04, 2018, 10:30:23 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #10 -: Декември 04, 2018, 10:26:26 pm »
Това упражнение придава на ен. тяло формата на кълбо.

Застанете прави. Краката и ръцете са изпънати, като дланите са обърнати напред, палците са събрани. За да започнете да изпълнявате това упражнение, повдигнете ръцете нагоре отстрани. Когато ръцете се докоснат една-друга във връхната точка, трябва да ги отпуснете настрани и надолу, с максимален наклон на тялото напред, така че ръцете отново да се докоснат, но вече отдолу. При изпълнение на упражнението, дланите винаги са насочени по посока на движението.

Дишането в това упражнение е едновременно през носа и устата. Вдишвайте при движението на ръцете нагоре и издишвайте при движението на ръцете надолу.


Това упражнение е настройка на намерението за придаване форма на кълбо на ЕТ.

***
За човек на силата, който не гледа на света от позиция на логиката съществуват 3 позиции: позицията на смъртта, позицията на госта и позицията на сънуването.

Позицията на смъртта определя, че всяко дело трябва да се изпълнява така, все едно е последно в живота ти, в следствие на което всяко дело ще стане изпълнимо.

За да гледа човек на света от позицията на смъртта, трябва да се изкъпе в смъртта си и да прекрати движението на съзнанието си около страха от смъртта.

В позицията на смъртта вниманието на човек се намира не там, където е съзнанието му, а между съзнанието му и смъртта.

Позицията на госта определя, че ти си гост в този свят, за това у теб не съществуват привързаности към предмети и ценности от физическия свят.

За да гледа човек на света от позицията на госта, човек трябва да разруши шаблоните, закриващи енергийните му канали, да прекрати движението на съзнанието си около предметните ценности на физическия свят, а също и около деленето на всичко съществуващо на добро и лошо.

Човек, който гледа на света от позицията на гост е практически непристъпен за емоции и преживявания относно предмети във физическия свят, а живота му се превръща в увлекателна разходка на гост в чужд дом, напълнен с чужди вещи и пари, които той взима само за временно ползване. Той е свободен от фетиши и атрибути, а немногочислените шаблони използва осъзнато за това да бъде подобен на околните хора, тъй като, ако не се различава от тълпата, смъртта по-трудно ще го проследи; може да се каже, че тези шаблони стават щит срещу смъртта за него.

Позицията на госта определя отношението на човек на силата към другите хора, т.е. трябва да се отнасяш към тях също като към гости в чужд дом. Няма смисъл да се привързваш към тях или да се опитваш да ги манипулираш, макар че скритото проследяване на шаблоните в тях, може да ти помогне да проследиш шаблоните вътре в себе си. Не отказвай, ако хората те молят за помощ или търсят такава от теб. Всеки човек, който срещнеш по пътя си може да стане твой учител, даже не подозирайки за това, при това не трябва не трябва да даваш нищо в замяна на това, което ще извлечеш от тази среща. Не забравяй да правиш внимателен преглед на такива срещи.

Най-привлекателното в позицията на госта е, че тя е способна да научи човек на извисяване, тъй като чрез нея човек е способен да види границите на своята привързаност към физическия свят и да различи своя натиск върху този свят.

Когато човек започне да гледа на света от позицията на гост, той като че ли започва да се скрива в сенките на света. Другите хора не могат да опишат такъв човек.

- А как да се намираме в сенките на света?

- Много просто – трябва да престанеш да споделяш описанието на света с другите хора и със самия себе си.

Позицията на сънуването определя, че няма физически свят и свят на сънуването – света е един и неговата структура се намира вътре в твоето съзнание; освен това тя определя знанието, че човек може да се изменя и да изменя околния свят с помощта на намерението в рамките на своята лична сила.

За да гледа човек на света от позицията на сънуването, човек трябва да направи обръщане на света в собственото си съзнание и да прекрати движението на съзнанието си около своята неувереност.

Първият път се отдалечава от намерението, доколкото човек, избирайки го, обикновено се потапя в предметния свят на физическата реалност, на която той става способен да влияе посредством лакисите.

Вторият път води към намерението, но за да го избереш, трябва практически да се откажеш от общуване с лакисите, което е трудно за средния човек, трудно му е да се откаже от възможността лесно да въздейства на физическата реалност с помощта на лакисите.

Позицията на госта означава, че за теб няма ценни или безценни предмети, всеки предмет се използва без да му се придава каквото и да било значение, всички предмети са равнозначни за човек. Няма смисъл да ги пазиш, събираш или използваш за материална полза, това само отслабва и обърква човек, забавя развитието му и напълва с шаблони енергийното му тяло. Ако си се проследил, че се привързваш към някакъв предмет, незабавно се освободи от него, напр. подари го. Предметите в разбирането на човек на силата могат да бъдат полезни, помагащи му в придвижването по пътя на силата и безполезни, в които хваща своето внимание и възниква инерция на съзнанието.

Както можеш сега да разбереш, тези позиции дават възможност на човек да не зависи от нищо, да не придава значение на нищо и от нищо да не се страхува. Когато човек започне да гледа на света от всички 3 позиции, той е готов да ги обедини в една позиция – позиция на силата. Тази позиция предполага, че човек се намира в срани от всяко действие, което извършва и в същото време присъства в това действие напълно. Всяко действие се извършва с висока отговорност и отсъствие на емоции.

***
Още едно упражнение може да ти помогне. Трябва да го изпълняваш в будност и на сън. Състои се в това да поднесеш дланите на ръцете си на нивото на очите, да ги погледнеш, а след това да погледнеш на който и да е предмет от околния свят. След това отново да погледнеш дланите си и отново да отвърнеш поглед към предмет от околния свят и т.н
***
За да се преодолее инерцията на съзнанието, може да се изпълнява просто упражнение.

Събуди се една сутрин с намерение да бъдеш щастлив в настоящия момент. Застани с крака във водата и изкъпи ръцете си в земята. Погледни в слънцето и изкъпи очите и тялото си в неговата светлина. Когато направиш това с чувство на благодарност и намерение за щастие, енергийната ти структура ще се измени и може смъртта в лицето на първопричинната сила да дойде и да те приветства със знак. Самото действие не трябва да излиза от съзнанието ти, а от тялото ти.

Наблюдавай предметите, които докосва слънчевата светлина, наблюдавай предметите, които докосва земята, наблюдавай предметите, които докосва водата. Трябва да проследиш по какъв начин предметите се променят от този допир, като вниманието ти не трябва да се захваща за предметите, а да се плъзга през тях. Това упражнение ще ти помогне да „обърнеш света” в съзнанието ти.

Трябва да се научиш да гледаш на света с влюбени очи, само така ще можеш да видиш непостижимите му страни.

Насити очите си с физическия свят и отделно проследи за реакцията на тялото и съзнанието ти по време на това насищане. Тези действия, освен всичко останало ще направят сънуването ти по-подвижно.

От: Вадим Садовой - Смертельные сны о силе
Превод и компилация: aya

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%CE%EF%E0%F1%ED%E8+%F1%FA%ED%E8%F9%E0+%E7%E0+%D1%E8%EB%E0%F2%E0 - книгата
« Последна редакция: Декември 04, 2018, 10:42:17 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #11 -: Август 26, 2019, 11:58:05 am »
Пета, шеста и седма врата на сънуването.

Емисарят и моето собствено виждане ми казват, че Петата врата на сънуването се преодолява, когато сънувачът присъединява към своето физическо тяло своето енергийно тяло в района на темето. Последствието е бързият растеж на сияйната обвивка на осъзнаване на физическото тяло. И нейното пълно възстановяване. Зад тези врати може да се извършва разнообразна работа. Например, да се материализира своя двойник в този свят. И обратно, физическото тяло да се превърне в енергия и да се премества в световете на Второто внимание във физическото тяло, което се нарича сънуване при бодърстване. На този етап сънувачът придобива сила, тъй като обединената енергия на осъзнаване на физическото и енергийното тяло може да премества планини в буквален смисъл на думата. В традицията на виждащите на линиите на дон Хуан мъжете са преодолявали тази бариера на възприемане (Петата врата на сънуването) с помощта на определено ритуално действие. Това е така нареченият скок в пропастта.

Шестата врата на сънуването се преодолява, когато сънувачът премества своята събирателна точка извън пределите на светещата сфера на своя пашкул. С такова движение пашкулът като че ли малко се деформира. Той се разтегля следвайки движението на събирателната точка. Това е сънуването в Непознатото. Едно от известните ми следствия на преодоляване на тази врата е това, че сънувачът получава възможност да работи с Колелото на времето. Той започва да възприема времето. Както казва дон Хуан, той обръща се срещу времето. Той вижда приближаващото време, а не само гледа отминаващото време, както го правят обикновените хора. Той придобива широта на възгледа за времето. Той гледа на времето, не само напред-назад, но и по принципа от едната към другата страна. Той вижда разновариантността на времето и може да манипулира енергията между браздите на Колелото на времето. Тук сънувачът може също така да избира еволюцията по метода на Древните магьосници, когато, задълбочавайки се в Непознатото, все повече и повече разтяга своя пашкул, отдалечавайки се със своето възприятие, от човешката ивица на еманациите.

Седмата врата на сънуването се преодолява, когато всички еманации вътре в пашкулите на физическото и енергийното тяло (или само единия от тях) се настройват на едновременно възприемане. Това е така нареченият Огън отвътре. Водещото към него упражнение е сънуването на Източника на осъзнаването, сънуването  на Тъмното море на осъзнаването. Следствията (тези, които знам). Това е възможността за единични човешки същества да стигнат до Купола на нагуалите без чужда помощ. И сънуването под Купола. А за най-самовглъбените воини се открива възможност да влязат в Третото внимание и да останат там. Но сънуването зад Седмата врата може и да не се съпровожда от Огъня отвътре. Защото преодоляването на Вратите на сънуването и тяхното преминаване - не е едно и също. Плюс това в такава последователност преминават тези енергийни бариери, като правило, само мъжете-сънувачи. При жените, като правило, последователното преодоляване на енергийните бариери става са преди преодоляването на Втората врата на сънуването. По-нататък вратите на сънуването се преодоляват от жените в произволен ред, а понякога и всички наведнъж. Също и като човекът (независимо мъж ли е или жена), който е запазил от рождение своята светеща обвивка на осъзнаване на физическото тяло непокътната ще сънува зад всяка от Седемте врати на сънуването, ако пожелае. Енергийно той е готов за това.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #12 -: Юли 07, 2021, 11:11:28 pm »
ОПАСНИ СЪНИЩА ЗА СИЛАТА
Вадим Садовой

Извадки

Човек получава енергия от околния свят по естествен начин, обаче човешкият свят е изпълнен с предметни ценности и те отвличат вниманието му от пътя на Силата.
Освобождаването от описанието на света и робството на неговите привички води до възможност за промяна на структурата на околния свят със силата на своето намерение.
Преобръщането на света е възможно с осъзнаването, че светът е част от съзнанието и той може да се променя с лекота в границите на личната си сила.

Основната пречка са паразитите на съзнанието, които настройват съзнанието да интерпретира света като предметен. Ако човек престане да го вижда по този начин, той ще възприеме директно енергията, която е основата на света.
Шаблоните са привички и модели на поведение. Те имат свое съзнание и са част от съзнателно същество – паразит,наречен липс, който се разполага над темето на човека и поглъща голяма част от енергията, която шаблонът краде от човека.

Има и втори тип паразит, който обединява всички еднакви шаблони в различните хора и също събира енергия – егрегор.
Шаблонът може да се премахне, ако човек с усилие на волята премахне някоя привичка или последователност от действия. Но чуждите съзнания се стремят да върнат шаблона. Основно чрез страх.
Разрушаването на привичната последователност е мостът към лична сила. Преминавайки по този мост, обикновеният човек получава необходимото количество лична сила и осъзнаване, за да направи първа крачка по пътя на силата.
Шаблоните са вътрешни органи на структура в човека, наречена човешка форма. Тя задава неговото поведение въз основа на миналия опит в подобна ситуация и определя вътрешния свят на човека.
Мислите определят външния свят чрез интепретация. Въпреки, че те са подвижни, физическата реалност остава статична. Това се обяснява с това, че описанието на света се поддържа от енергията на думите.
Мислите изграждат света в съзнанието и след това се проектира навън. Обикновеният човек смята, че светът се проектира В съзнанието.

Човек, който гледа света отвътре-навън го възприема.
Човек, който гледа света отвън-навътре го интерпретира.
Всяка мисъл има свое съзнание и животът й се определя от силата на емоциите, които изпитва, когато му идва тази мисъл, от това колко често му идва и от личната сила на човека.
Човешката форма определя вътрешния свят на човека. Тя може да е силна или слаба в зависимост от количеството шаблони и силата на отделните шаблони.

Разрушаването на шаблоните води до освобождаване от човешката форма, лична сила и възможността да виждаш наличието или отсъствието на шаблони в другите хора.
Щом си забелязал свой шаблон, значи личната ти сила е по-голяма от неговата.
Точката на светлината се намира в позицията на шаблона и ако човек възнамери да се освободи от него, шаблонът изчезва. Той може и да се върне и за да се разруши, трябва да се направи преглед на шаблонната ситуация.
Шаблоните изкривяват ценностната система в човека.

Това, че човек трябва да бъде образован, да ходи на работа, да има семейство и да яде определена храна е намерение на егрегорите, а не на човека. Ако човек иска да разруши някой от тези шаблони ще му трябва много голяма лична сила. Успее ли да го разруши, ще му трябва не по-малка за да зададе команда на намерението да оцелее в обществото без да принадлежи към него.

Трябва да победи намерението на социалните егрегори, които смятат, че човек ще умре без работа.
Ако човек разруши всичките си шаблони и има намерение да получи пари, то ще ги има преизобилно. Но от друга страна, загуби ли човек шаблоните, изчезва и желанието му за пари и материални ценности.
Когато човек започне да работи за освобождаване от шаблоните, при достатъчно лична сила, това ще му се стори като детска игра.

Шаблоните се явяват част от човешката форма. Тя е реална структура с размери, напълно съвпадащи с контурите на човешкото тяло или по-точно с енергийния пашкул.

За проследяване на шаблоните в реалността са необходими 2 упражнения.
1. Точка на вниманието. Управлението й прилича все едно постоянно се гледат отстрани. Тогава започваш да забелязваш излишните си действия, които обикновено са структури на шаблони.
2. Максимално отпускане на лицето. Когато човек изпитва силна емоция, тя се отразява върху лицето му. Емоциите са енергийни паразити, хранещи се с личната сила на човека и поддържащи шаблоните, а понякога и щитовете. Емоциите са лепилото, което задържа шаблоните към енергийния пашкул. Когато човек следи лицето си и го отпуска, това отслабва и емоцията, защото емоцията достига максимална мощност когато намери израз в изражението на лицето и думите на човека. При силна емоция, човек трябва да отпусне максимално лицето си, да спре да говори, да се движи и дори да диша и емоцията магически ще изчезне.

Най-големият проблем е бъркането на емоции и чувства. При емоциите се извлича енергия за поддържане на шаблоните. Те носят разрушение и хаос, а чувствата – пълнота и наслада. Понякога емоциите оставят временно приятни усещания, но това е уловка на човешката форма.

Шаблоните се захранват от емоциите за сметка на личната сила и осъзнаване.
Шаблоните са част от човешката форма и се разполагат върху конкретни органи и влияят на работата им. Повечето болести са следствие на силни емоции и за да се излекува човек, трябва да проследи шаблона, породен от емоцията и да се освободи от него.

Шаблоните рарушават, отслабват и променят светенето на вътрешните енергийни нишки от които е изграден човека. Така те карат човек да губи лична сила, защото нарушават вътрешния му баланс – хармонията на човешкото съзнание и придават изкривено възприятие на света. Тогава хората не разбират нито света, нито другите хора, нито себе си. Те нарушават изначално съвършените енергийни нишки на света, затова шаблоните не само разболяват човека, но и го състаряват.

Човек се сдобива с много повече шаблони пребивавайки в цивилизовано общество, отколкото ако живее сам или с малка група вървящи по пътя на силата.
Медицината игнорира съществуването на шаблоните – чуждородното съзнание няма интерес, за да не спре да паразитира върху човешкото съзнание, жизнен опит и лична сила.
Освобождаването от шаблоните прави човек лек като перце.
Човек ще може да лети, когато загуби човешката си форма. Когато загуби някой шаблон, съзнанието на човек за кратко полита.
Бог може да стане всеки човек, който има непреклонно намерение да загуби човешката си форма и да се освободи от мислите.

Вирусът е паразитиращо съзнание, но медицината не може да се пребори с него, защото го разглежда като част от човешкото тяло, а той се явява част от енергийната структура. /има електромагнитна природа, а не биологична/.
Мислите поддържат шаблоните. Шаблонът възниква с помощта на енергията на емоцията на страха, чуждото съзнание също може да добави енергия от себе си за да предизвика болка, а човек с мисълта си започва да поддържа този шаблон.

Мисълта може реално да извика такава болест, която да убие човека, но това обикновено не се допуска от чуждото съзнание, защото няма върху кого да паразитира. Многото шаблони поразяват тялото дотолкова, че някои възрастни хора една се придвижват.

Първата крачка към отслабване на шаблоните е да ги разчупим, правейки ги наустойчиви – да престанем да мислим и говорим за болестите си и дори да забравим за съществуването им. Да си поставим задача да се освободим от болестите.

Човешкото тяло се състои от 7 тела, които се проникват едно друго, но остават все пак изолирани. Всяко тяло принадлежи на своите енергийни нишки. В идеалния си вид, всяко тяло има вид на сфера. Човек без шаблони може да вижда тези тела по два начина: с възприятие и с интерпретация.

Чрез възприятие: Той вижда енергията непосредствено, както съществува.
Чрез интерпретация: Енергията ще се представя в образа, който съзнанието му дава.
При първия начин е нужно отсъствието на шаблони и мисли, при втория – не.
Човек без шаблони, не вижда енергийните нишки, а съвкупността от телата като светещо кълбо – светлинно тяло – това е вид щит от засмукване от Първопричината /Бог/. Щит е също и виждането на шаблоните като части от човешката форма, а не налепи върху енергийните нишки. Когато човек вижда енергийно кълбо, а не физическо тяло, то той го гледа по метода на възприятието, обаче това, че вижда енергийно кълбо, а не енергийните нишки показва, че го вижда по метода на интерпретацията. Тази комбинация се явява защита на съзнанието. За да вижда енергията на друг човек, той трябва да се освободи от шаблоните, защото те ограбват личната му сила за преместване на точката на светлината за такова виждане.

Първопричината е Източникът на съзнанието във всички светове /Чисто съзнание/. Всяко нейно действие е резултат от работата на външното намерение – такова е съзнанието на новороденото. С порастването си, човек придобива огромен брой шаблони, които пречат на действието на външното намерение, изкривявайки съвършената структура на енергийните нишки. Затова то се стреми да ги върне в първоначалния вид като възнамерява смъртта на човека, тъй като шаблоните са работа на вътрешното му намерение.

Старостта е резултат от борбата на външното намерение на Първопричината да унищожи човешките шаблони и вътрешното намерение на човек да ги задържи. Така той сам се бори да умре. Така продължителността на живота зависи от броя на шаблоните и личната му сила, която подхранва намерението, създаващо шаблоните.
Ако човек се отдели от цивилизацията, той се лишава от шаблоните й – ядене, сън, работа, спорт, секс – по график.
Смъртта преследва не човека, а шаблоните му. За да разруши шаблоните, човек трябва да премахне някаква привичка или последователност от действия. Това е работа на вътрешното намерение, а то се характеризира с 3 признака: простота, бързина и необратимост.

Всяко събитие в живота съпроводено от силна емоция обикновено създава шаблон. Енергията на емоцията става основа на шаблона. Обикновено хората преживяват такова събитие и после го забравят, но когато възникне сходна ситуация с тази, изградила шаблона, то в постъпките им ще присъстват действията, извършени по време на създаването му.
При силна емоция, отделената енергия отмества точката на светлината спрямо първоначалната позиция и тогава тя осветява определен брой енергийни нишки и именно те се покриват от налепа на шаблона, появил се от емоцията. При сходна ситуация, енергията на емоциите отмества точката на светлината и осветява енергийните нишки през налепа на шаблона. Затова човек в такава ситуация се държи като в момента на създаването на шаблона.
Възприятието зависи от нишките осветени от точката на светлината. От точката на тъмнината зависи как външният свят възприема човека.

Ако човешката точка на светлината се отмести в животинска позиция, той ще изглежда като човек, но ще се осъзнава и действа като животно.
Ако и точката му на тъмнината се премести в животинска позиция, то той и ще изглежда като животно.
Шаблоните са лепилото, което фиксира точката на светлината във физическия свят.
Поведението на човека се управлява от 3 механизма:
- Съзнателен – дясната половина на енергийния пашкул
- Подсъзнателен – лявата
- Шаблонен – на шаблоните
Съзнателният механизъм са действията, управлявани от съзнанието и на енергийните нишки, осветени от точката на светлината. При обикновените хора той се контролира от съзнанието на човека и съзнанието на липса /паразита/.
Подсъзнателния механизъм са действията, управлявани от знанието на енергийните нишки, чието светене се поглъща от точката на тъмнината. Не се контролира от съзнанието на човека.
Шаблонният механизъм са действията на човека под управление на конкретния шаблон. Контролира се частично от съзнанието и ако е в шаблонна ситуация, при високо осъзнаване, може да спре или промени шаблонния механизъм. При прегледа /рекапитулацията/ човек сякаш се наблюдава отстрани и вижда повтарящите се модели. Затова той се явява шаблон, разрушаващ всички шаблони.
Свойството на човешкото съзнание да се закача неосъзнато за околния свят, да се вкопчва в миналото и бъдещето се явява инерция на съзнанието, която води до загуба на лична сила. Тя служи като шаблон, който поддържа други шаблони.
Ако човек попадне в ситуация с емоции, тя се съхранява в човешката му форма като шаблон.
Тогава може да постъпи по следния начин:
1. Действа в съответствие с шаблона.
2. Осъзнава, че е шаблон и действието в съответствие с шаблона се прекратява.
3. Изпитва емоциите, но не извъшва шаблонните действия.
Същността на прегледа се изразява в това, че ситуациите губят значимостта си, човек престава да мисли за тях, съзнателно се отказва от жизнения си опит. Също се учи да контролира емоциите си, така че при повторна ситуация, точките на светлината и тъмнината няма да се отместят в положението на шаблона. Трябва да се раздели съзнанието от физическото тяло – неидентификация.
Премахване на инерцията на съзнанието – да не се разказват на другите събитията от своя и чужд живот. Това е голямо разхищение на лична сила. Инерцията – мисли за минало и бъдеще и пропускане на настоящето. Също така премахването на критикуването на хора и обстоятелства е наложително, защото подхранва Аз-а.
Единствено самоосъзнаването в настоящето и пълна отстраненост от мисли и събития концентрира вниманието в една точка, в която е цялата свободна енергия.
Инерцията на съзнанието е противоположност на осъзнаването.
Всяко живо същество се ражда с положение на точката на тъмнината. Отместването й е работа на външното намерение.
Точката на светлината се определя от вътрешното намерение на този човек и това на околните. Тя зависи от възприятието и интерпретацията, която му налагат околните. Хората си споделят описанието на света.
При децата, точката на светлината се мести свободно. Когато човек престане да описва света с думи, ще може да мести точката на светлината и възприема други светове, стига да има достатъчно лична сила.
Постоянното описване на света е близко до инерцията на съзнанието. При обикновения човек, вътрешният му свят е пълен с шаблони и щитове, а при човека на силата – ще отрази само празнота.
Аз-ът /егото/ търси признание и се опитва да се самоизтъква и налага мнението си. Той се явява един от най-силните шаблони и трябва щателно да се проследява.

Човекът на силата не прави избори – той постъпва в зависимост от обстановката, осъзнаването и личната му сила, затова действията му не могат да се предскажат. Човек без Аз е флуиден и летящ. Може да оцелее при всички условия, без претенции към храна, облекло и условия на живот. Емоциите са сведени до минимум, не се обижда. За него светът става живописен, хармоничен и загадъчен. Външният свят става по-интересен от вътрешния и има пълен контрол над емоциите. Никакви промени не му причиняват дискомфорт и не нарушават хармонията на съзнанието му.
Аз-ът прилича на налеп върху енергийните нишки на енергийния пашкул. Справянето с него става:
1. Да даваш всичко най-добро на хората без да очакваш нищо в замяна.
2. Да престанеш да изтъкваш добрите си качества.
3. Да престанеш да критикуваш хора и събития, още по-добре е да критикуват теб, но само ако не се защитаваш от критиките им. Помага също и съзнателна недодяланост, с която да станеш за смях.
Уважението на околните е ненужно и бреме за човека на Силата. Те очакват от теб уважение и модели на поведение – т.е. да проявяваш шаблоните си!

Аз-ът е шаблон, който заставя човека да бъде по-добър от останалите. Основно в предметни желания – много пари, голям дом, скъпа кола, богат и красив спътник в живота.
Най-добрият начин за проследяване на Аз-а е проследяване шаблоните в другите хора – сталкинг. Използването на шаблоните им срещу тях обаче, с цел манипулация, само укрепва Аз-а и създава нови шаблони!
Докато човек притежава Аз, той прилага насилие към всичко около себе си. След освобождаването от него, натискът се замества от докосване. Другите сякаш престават да усещат присъствието му.

Мислите се появяват когато точката на светлината попадне върху шаблон и те съответстват на него. Точката на тъмнината оказва малко влияние върху мислите. Тя се отмества от външно намерение. При среща със смъртта. Тогава, човек може да се освободи от влиянието на човешката форма с незначително отместване на точката на тъмнината.
Смъртта може да избави човек от много шаблони, защото отместването на точката на тъмнината оставя извън обхват много шаблони, чиято светимост е поглъщала преди. Човек става друг, защото точката на тъмнината определя какво представлява човек и как го възприема околния свят. Тогава шаблоните престават да имат значение за него, само животът има значение. Ако точката на тъмнината не се върне в старото положение, шаблоните ще се разрушат.
Точката на тъмнината се отмества само тогава, когато човек осъзнае, че може да умре. Ако знае, че сега ще умре, но не умира, това означава, че се е изкъпал в собствената си смърт.

Смъртта никога не причинява вреда веднага. Тя първо го изкъпва в себе си, като го заставя да промени живота си и да се освободи от шаблоните си. Ако разбере това, той се отказва от много шаблони за сметка на отместване на точката на тъмнината и животът му ще се промени коренно.
Ако човек всеки ден приема живота такъв, какъвто е и без емоции, никога повече няма да си създаде нови шаблони.


Тагове към темата: алтернативно сънища съзнание