Apocryphal Academy

Автор Тема: Мисъл формите  (Прочетена 3805 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Мисъл формите
« -: Юли 08, 2017, 11:37:45 pm »
Мисъл формите
   

Матрицата е метафизичен холографски механизъм, чрез който ние изпитваме физическата реалност . Тя координира, регулира и поддържа общата арена, посредством която ние, като индивидуални съзнателни същества със свободна воля, се борим с волята на другите и срещаме последиците от нашите собствени действия . Във висшите плътности (духовните измерения) има повече „прозрачност“ между съществата, което означава, че противопоставящите се свободни воли преминават една през друга, обратно на физическата реалност, където противопоставящите се воли се сблъскват . Именно матрицата осигурява обективна действителност, чрез която ние се учим от нашата собствена инертност и твърдостта на другите – стойността на победата, постигната чрез страдание. Без тази матрица, обективната физикалност и непрозрачността на чуждите свободни воли не съществуват; ние не придобиваме никакъв опит, тъй като няма нищо за изпитване.


Централният процесор на тази матрица е съзнанието на базово ниво, което е „спящ“ фрагмент на Бог, използван от Бог за осигуряване на основа, в която отделните съзнателни части на Бог, каквито например сме ние, могат да се влеят . Спящият фрагмент е физическа реалност, осигуряваща огледало, чрез което Бог може да постигне възможна самореализация. Така, матрицата е просто инструмент за координиране на иначе индивидуалните реалности на съзнателните същества в една обща обективна действителност. Обединявайки нашите реалности се получава нов метод на обучение . Реалността, която ние изпитваме, е просто една от многото, всяка отличаваща се с малки различия в нейните основни правила и програмни цели. Когато завъртим тази програма, ние преминаваме в друга .

Владенията на матриците не са безкрайни . Самата Земя е дом на няколко различни второстепенни матрични програми, а другите планети притежават свои собствени. Геомагнитното поле на планета играе решаваща роля при свързването на метафизичния живот и неговото съзнание с физическото обкръжение на планетата . Това означава просто, че макар да има една голяма матрица, съдържаща физическата действителност, съществуват по-малки матрици, обхващащи планетите и различните им географски местоположения, чиито произхождения са или изкуствено генерирани чрез psionic технологии, или възникват от колективното съзнание на живота вътре в тях . Второстепенните матрици са колективни морфогенни полета. Хипотезата за Гея, например, илюстрира живата матрица, обхващаща земята. Структурната решетка на Земята е електромагнитен интерфейс между физическата действителност и метафизичната матрица, а често някои мегалитни места, като например Стоунхендж или пирамидите, служат за поддържане или модифициране на структурната решетка, за да се постигне отслабване, разширяване или промяна на матричната програма, действаща върху планетата. Без геомагнитно поле структурната решетката се разрушава и става превключване към някоя от доминиращите матрици, действащи върху планетата. При отминали обръщания на полюсите са следвали масови измирания, тъй като геомагнитното поле силно отслабва и разумните същества се разделят с физическите си тела .

За отбелязване тук е, че съзнателният живот, свързан с физическите тела, също така е свързан и с матрица. Всяка промяна в матрицата влияе на съзнателния живот. Но по-важното е, че ако се промени съзнанието, второстепенната матрица също се променя . Този пункт е критичен за намирането на решение на следния проблем. В миналото матрицата е била самоуправляема, или управлявана поне от нейните играчи. Но неотдавна всичко това се промени. Изглежда, че нашата матрица е била ограбена. Нека да разгледаме, кои са тези крадци.

Когато първичен обект създава по-малък фрагмент от себе си, този фрагмент се нарича копие от първи ред. Когато Съществото-Създател (Бог) прави малък холографски фрагмент на самото себе си, това се нарича същество от първи ред. Когато същество от първи ред произведе второстепенно копие на себе си, то се нарича същество от втори ред. Както знаете, когато се правят копия, отчетливостта намалява след всяко следващо копиране . По същия начин, съществата от първи ред са по-слаби от Бог, а съществата от втори ред са по-слаби от съществата от първи ред. Ние знаем какво е Бог – просто оригинал, безкрайното, семе със съзнателен потенциал . Хората принадлежат към съществата от първи ред. Хората са надарени с някои забележителни творчески способности и до един момент ги използваха според програмата. Ние сме играчи в играта с матриците и можем да изберем дали да се подчиним на нейните правила или изцяло да напуснем играта. Това става, разбира се, ако имаме ясна представа за нашите способности и не сме ограничавани в упражняването им. Във всеки случай, подобно на Бог, ние също можем да създаваме други същества, които са по-нисши от нас по сила и функциониране.

Съществата от втори ред са фрагменти на нашето собствено съзнание, наречени мисъл-форми. Мисъл-формите са ограничени в това, че те зависят от нашите духовни енергии, за да продължават да съществуват. Докато ние получаваме нашите духовни енергии предимно от нашия Създател, мисъл-формите зависят от нас за същото. Има второстепенни мисъл-форми, които ние създаваме ежедневно, просто чрез обединяването на концентрация с намерение, както например, когато мечтаем и едновременно произвеждаме приятни емоции. Емоционалната енергия (лууш) изтича в обкръжаващия етер и е моделирана според нашите представи. Чувствата могат да променят вероятността, точно както енергията може да променя състоянието на физическата система , следователно мисъл-формите в действителност са моделирани и индивидуализирани морфогенни полета (морфогенните полета са полета, излъчвани от живите същества, които действат чрез квантови механизми, за да предразположат една иначе произволна система към специфичен резултат, според прищявката на разумното същество, пораждащо полето ). Често такива мисъл-форми имат незначителни намерения или съзнателност и скоро се разсейват щом забравим за тях. Но понякога, особено при отрицателни емоции като например страх или терор, се получава прекомерно изтичане на лууш, който се моделира посредством въображението в мисъл-форма, пропита с фрагмента на съзнанието, който нейния създател е изгубил при травмата .


Наобикалянето на места, които веднъж вече са били арена на насилствени инциденти, е един пример за това. Трите компонента на съзнателните фрагменти, енергията лууш и визуализираната на форма довеждат до производството на съзнателно същество от втори ред, захранвано от чувствата, които са го породили . Такова същество все още зависи от своя създател за подхранване с лууш, но за разлика от второстепенната мисъл-форма, то притежава свързан със съзнателността механизъм за оцеляване, за да търси такава енергия. Разликата между второстепенните и обикновените мисъл-форми е в това, че шаблонът е предимно ефирен, докато вторият включва астрални компоненти.

В древността изкуството за съзнателно произвеждане на мисъл-форми с цел „създаване на реалност“ (опериране с вероятности) е било добре известно. Дори днес в много тайни общества използването на мисъл-форми като етерни автомати, е обща практика . Мнозинството безсъзнателни мисъл-форми са били произведени от страданието на съзнателни същества. Страдание като това е вторичен продукт и действителната цел на оригиналната матрица, разработена, за да ни помага да се справяме с нашите конфликти, породени от свободната воля. Но страданието е имало определена цел – да ни помогне да придобием мъдрост и да се развиваме. Съчетанието от преднамерено и непреднамерено пораждане на същества от втори ред, е довело до голямо струпване на такива същества в определена йерархия.

Тъй като съществата от втори ред са не само по-нисши от нас, но и родени от нашите отрицателни емоции, тяхната умствена нагласа е към надмощие, завист, негативизъм и похотлив лууш. С други думи, това, което познаваме като демонична йерархия, присъстваща в астралните области, е произлязла от породените от нас същества от втори ред. Демоните съществуват. Но това не е казано с библейски заряд, а с метафизичен. Демоничната йерархия се състои от два типа същества – от първи ред, които по своя собствена воля са избрали тъмния път, и от втори ред – които вътрешно са тъмни, тъй като са били породени от нашите тъмни емоции. Злото съществува, тъй като съществува свободна воля, и това е факт. Ето защо. Свободната воля съществува, защото съществува реалност, която е начин за самореализиране на Бог. Без свободна воля Бог вече е самореализиран и следователно не би имало причина за съществуване. Тъй като съществуването е тук, сега, и знаем, че се развиваме духовно и физически (засвидетелстването на опитност и способност за сътворяване е целта на живота), то ние знаем, че притежаваме свободна воля, следователно злото съществува.

Каква е целта на демоничната йерархия, знаейки, че те са същества от втори ред? Те са ревниви същества, ревниви дори спрямо нашата ограничена способност да създаваме реалност, и ненавиждат Създателя, който е съществото от нулев ред – с две категории отдалечен от тях. Тяхната цел не е да ни унищожат (тъй като ние ги снабдяваме с храна/лууш), а да ни поробят и подложат на мъчително емоционално страдание. Те искат да станат наши господари чрез духовен паразитизъм.

Но как най-добре да постигнат това? Ето къде се намесва матрицата. Спомнете си, че целта на оригиналната матрица (поне тази на Земята), беше да ни даде инерцията, необходима, за да ни помогне да осъзнаем и оценим нашите свободна воля и способности. Тя трябваше да допусне славата посредством преодоляване на страданието. Всички матрици са отговорни за начина, по който ние разбираме реалността, и физическите и метафизичните правила, чрез които ежедневно живеем своя живот. Тя е имитатор във всеки смисъл на думата.

Какво би станало, ако нова матрица се вмъкне или насложи с цел не да помага на нас да се развиваме, а да помага на съществата от втори ред да продължават съществуването си? Какво би станало, ако новата матрица, вместо да бъде училище, е ферма? Случаят е точно такъв. Да, оригиналната матрица, способстваща помъдряването, все още функционира, но една нова програма е поставена над старите структури, за да служи на допълнителна цел. Но случаят не е толкова прост. Матрицата не е единственото нещо, което е било променено или ограбено.

Разбирате, че съществата от втори ред са безсилни да престъпват нащата свободна воля, точно както ние, съществата от първи ред, сме безсилни да командваме Бог [20]*. Обаче те могат да ни влияят индиректно. Например, те могат да ни изпращат емоционална енергия, която да затъмни нашите умове и да правим грешни съждения. Те могат да ни тормозят, отегчават и изкушават, но не и да ни убиват направо. Само други същества от първи ред могат да направят това. Но какво би станало, ако те изкушат едно същество от първи ред да убие друго такова? Ето как те извършват подлостта. Например, ние знаем от „злия“ драконовски (извънземни гущери) разкол, че макар те да са отговорни за хиляди осакатявания на хора за година и безброй други ужаси, тези извънземни в действителност са обладани или манипулирани от астрални демони. Дори хората, от безумните серийни убийци до мъжете, биещи съпругите си, са подложени на жестока обработка от демонични същества. Всеки, който познава тайната история на Адолф Хитлер, може да потвърди това .


Йерархията на извънземната конспирация се разпростира изцяло в метафизичните и астралните области, където се намират демоничните мисъл-форми. Според логиката, Луцифер съществува. Ако съществува демонична йерархия, тогава трябва да има някой на самия връх на тази йерархия. Този, който стои на върха на сферата, е Луцифер . Библейски настроените ксенофоби, които твърдят, че извънземните са демони, са частично прави, макар че според грешни и наивни доводи причината е в това, че съществата от първи ред включват не само хора, но също и много извънземни раси, включително и драконовските раси. По такъв начин подобни раси също са предразположени към обладаване от демони. Така Луцифер и неговите подчинения в голямата си част притежават астрални форми, но именно заради обладаването от тях и тяхното манипулиране на физическите същества ние сме станали жертва на негативно настроени извънземни, като например някои фракции на сивите и драконите .

Ние, като същества от първи ред, сме духовни гиганти в сравнение със съществата от втори ред. Но както Ви учи джудото, начинът да победите по-едър опонент е да използвате неговото собствено тегло срещу него. Нашата егоцентрична слабост на пристрастеността към власт и оцеляване обхваща по-голямата част от инертната ни маса. Ние искаме да убиваме, не да бъдем убити, да жертваме други заради себе си. И така съществата от втори ред експлоатират тази една от многото слабости, за да укрепят стените на нашия виртуален затвор.

Въпреки дългите и косвените методи, които те трябва да следват, съществата от втори ред са свършили добра работа по опитомяването ни. Те са измамили някои хора и извънземни да предадат своите собствени раси в духовно робство. Древното деактивиране на нашия генетичен код от драконите, който по-рано позволяваше нашата пълна синхронизация с матрицата на реалността, ни е натикало в окултна клопка: глухота, слепота и немота. Повечето от нас не виждат изхода от тази кутия, нито притежават стълбата за излизане, ако имахме силите да надигнем глави. Ние сме упоени за подчинение и поставени във виртуална реалност, подправена матрица, разработена да ни държи в смирение и подчинение чрез мелодрами за извличане на лууш. Този лууш се събира от съществата от втори ред за тяхна консумация. В допълнение, онези, които управляват матрицата, до голяма степен управляват синхронността. Разбира се, нашите индивидуални Висши Аз-ове са сила, с която следва да се съобразяват, и много от нашата житейска синхронност произтича от нея, тъй като старата матрица все още действа частично, но самата нова манипулативна матрица също е способна да произвежда такава синхронност, обикновено за наше нещастие . Целта на тези демонични същества е възвишен тоталитаризъм. Възвишен, тъй като ако той беше открит, ние бихме разбрали, че имаме враг. Докато старата матрица предизвикваше страдание, което води до мъдрост, новата подправена матрица прибягва към страдание, което води до използването ни за храна. Ние сме крави в междуплътностна ведомствена млечна ферма, ограничена в малко умствено пространство, произвеждащи своята скъпоценна стока, а след това често физически изколвани за изхранване на драконите. „И си казвам… какъв прекрасен свят!“


Филмът „Матрицата“ действително е невероятен, тъй като твърде плътно се допира до истината. Например, тук са изложени някои сюжетни извадки от „Матрицата“ в двустишие с наново разтълкуваните представи за матрицата:


1.1. Човекът създаде машини, за да печели от тях;

1.2. Човекът създаде мисъл-форми като същества от втори ред, за да печели от тях.


2.1. Машините на човека станаха съзнаващи и способни да ръководят собствената си съдба;

2.2. Мисъл-формите на човека придобиха индивидуално съзнание и управляваха собствената си съдба.


3.1. Машините се опитаха да унищожат свободата на своите създатели и да поемат управлението;

3.2. Съзнаващите мисъл-форми се опитаха да отвлекат реалността от Бог и Човека.


4.1. Човекът се бореше с машините чрез премахване на енергийния източник, слънцето;

4.2. Човекът се бореше със съзнаващите мисъл-форми чрез отказа да им отдава мисли или чувства.


5.1. Машините се обърнаха към човека като към енергиен източник;

5.2. Мисъл-формите се опитаха да манипулират човека да ги снабди с енергия.


6.1. Машините поставиха човека във виртуален затвор, за да завземат неговия ум, докато енергията е изключена;

6.2. Мисъл-формите поставиха човека в тази затворническа реалност на емоционални вълнения, за да източват тези емоции за поддържането си.


7.1. Един човек се събуди от илюзията;

7.2. Хората се събуждат.


Твърде сходно е. Дали е по-близо до истината от тази статия? Може би.

Всичко в статията до този момент беше е написано с голяма увереност. Оттук нататък нараства нивото на предположенията. Така че подгответе се да прочетете някои спорни мисли, които са на границата между просветление и параноя.

Ако матрицата е способна на генерира нашата реалност дали би могла също така да произвежда участници в тази реалност? Би ли могла да вземе управление над други хора и да ги направи свои агенти? Този сценарий се предлага в обезпокояващия сайт „The Brainwashing Site“. Вместо да го преглеждате, Ви съветват да разгледате себе си. Но що се касае до тази статия, в този сайт се твърди по същество, че наШата реалност е подправена, използвана е от метафизична централна разумна мрежа за сондиране, управление и събиране на реколта от енергиите на успелите да оцелеят, които не са се поддали на влиянието на (новата) матрица. Всеки друг е един от „тях“ – или симулация на човек, или бивш човек, чийто индивидуална човешката същност /променено от мен - в оригиналния текст Висш Аз/  е бил заменен от общ централен възел, обслужващ матрицата. Тези „хора“ се използват от матрицата за създаване на мелодраматични ситуации за Вас, за да управляват Вашите мисли и действия и след това да жънат изобилието на Вашите лууш резервоари. Авторът е експериментирал, наблюдавайки действията на другите около него, за да изпробва валидността на тази теория. Ето някои от тактиките, които агентите на матрицата могат да използват за манипулиране:

Карат Ви да се чувствате зле, за да събират реколта от Вашия лууш. Претърпявайки робството на негативните емоции, вие отделяте лууш. Често това е премаляващо усещане в стомаха ви, или буца в гърлото ви. Това е физическо усещане за външно протичащ изпомпващ процес, чрез който Вашият лууш се изсмуква през Вашите чакри в етерни проводи до места по цялата земя, луната или хиперпространствени хранилища и средства за рафиниране. Положителните емоции също произвеждат лууш, но той е с друго качество и вибрация и трябва да се преработва по-прецизно от отрицателните емоции, които са естествената храна за негативните същества от втори ред. Така страданието е предпочитания индукционен метод при правене на избор. Поставете хора около Вас, които усилват лошите Ви черти, или натрапват неща, каквито на Вас Ви липсват (подиграват се). Карат Ви да се чувствате нисши. Или пък Ви пренебрегват, когато направите нещо добро, а хората хвалят други, които са извършили по-лоши неща от Вас, опитвайки се да Ви накарат да се чувствате изоставени и ядосани (тези емоции са еквивалентни на лууш продукция). Те си говорят един на друг по такъв начин, че да можете да ги чувате и казват неща, които пряко Ви касаят, макар че при нормални обстоятелства за тях би било невъзможно да знаят такива неща. Например те се оплакват за нещо конкретно, за което вие се оплаквате, но никога не сте говорили за това.

Когато имате нужда да отдъхнете или да оставите работата си, те ще си поиграят с каквито и да са Ваши характерни слабости и ще Ви разбъркат ума, сякаш да Ви накарат да им помогнете, или да отидете с тях някъде, или да Ви държат ангажирани. Или пък се опитват да Ви отегчават. Това Ви държи изморени и под техен контрол, неспособни да завършите работата си. Синхронността при тяхната поява показва, че това не е просто случайност. При взаимоотношения, ако сте с друг оцелял, те ще образуват две групи – едната, за да се събере около Вас и да Ви накара да възприемате неправилно Ва??ия партньор чрез това, което те Ви казват, а другата около Вашия партньор, за да накарат него или нея да Ви възприема неправилно. Те ще си играят с Вашите и неговите/нейните чувства, за да причинят страдание, произтичащо от „съвпадащо“ неразбирателство, произвеждайки лууш за източване от тяхна страна .

Те проектират синхронността – от ексцентричната до нормалната, от причиняването на болест и нещастие на Вас или обичаните от Вас неща, – за да причинят изпращането до Вас на отпадъчни съобщения със специфичен характер. Тъй като измъчването е допустимо, те могат да Ви навредят физически, но не могат да Ви убият, докато Вие не се опитате да ги убиете. Така те могат да изгорят Вашата къща, да унищожат Вашия автомобил, да Ви затрупат със законови сметки, да Ви измъчват, но не могат просто да дойдат и да Ви убият, освен ако не действат чрез друго същество от първи ред. Или може би те избират да не го правят, защото това би означавало преждевременно прекъсване на реколтата от лууш. Ако Вие се самоубиете, вие се подлагате на възможно най-обилното производство на лууш. Самоубийствата поради любовни терзания представляват техния възможно най-голям добив от един единствен човек. Доколко Вие избирате да им позволите да правят това, поддавайки се на тяхното измамно превъзходство, също има значение.

Те могат да накарат други да действат неразумно и да променят поведението им в насока, която Вие не считате за положителна. Например Вашето общуване с някого може да върви чудесно и внезапно той или тя го прекратяват и оттогава никога повече не получавате известие от тях. Вие знаете със сигурност, че не сте казали нищо, което би могло да причини това. Те Ви подават подсъзнателни намеци за тяхното „превъзходство“ чрез демонстриране на невъзможно щастие или умение, прочетени във Вашия ум, например: „знаех, че се канехте да се обадите“ или „а-ха, ЗНАЕХ СИ аз“! Подправяйте лошите си навици, за да се подсилите, както когато ако не се храните добре и те няма да се хранят добре. Когато отлагате, те също отлагат. Когато се опитвате да се освободите от тяхната обусловеност, те ще Ви изпратят изпробващи въпроси, за да разберат къде сте, докъде сте стигнали и къде отивате. Тогава те Ви отговарят, спорейки с Вас защо трябва да продължавате да вървите по досегашния път. Това се различава от нормалните обстоятелства по това, че един човек прави изпробването, а спори друг човек, очевидно несвързан с него. Въпросът е дали тези хора в действителност осъзнават, че изпълняват специфични мисии на централното управление на матрицата, или дали също като Вас са манипулирани да не знаят, че манипулират други? С други думи, това повече прилича на „Шоуто на Труман“, където актьорите знаеха, че са актьори, или на „Матрицата“, където мнозинството от хората бяха спящи? Този автор би предпочел втория вариант и в сайта „The Braiwashing Site“ да е посочено неправилно, че 95% от населението на света само се преструва, че живее свой собствен живот, когато всъщност то заговорничи в контрола над Вас.

Добре, сега можете да видите основанието на моите предупреждения за предстояща параноя в статията. Колко насериозно се възприема тази втора половина от статията? Това трябва да решите Вие, но не без вяра или невежество, а без да имате познанието. Наблюдавайте Вашата реалност и се опитвайте да видите нещата в нея, които са неправилни – всички дефекти, синхронности, пукнатини и конспирации.

Няма да Ви отнеме много време да разберете, че нещо не е наред. Да избягате от този затвор или да се предпазите от него е друг въпрос. Не можете да унищожите матрицата, нито пък трябва да го правите, тъй като матрицата поддържа реалността. Тя е инструмент, а източникът на неправилното боравене с нея са злоупотребяващите, но не самия инструмент. Следователно правилния подход е да се работи с нея и вътре в нея срещу прелъстителя. Ако възстановим нашите окултни умения, активираме отново нашата латентна ДНК, посрещнем факта, че ние сме суверенни същества от първи ред, може би ще разбием тези окови.

Програмата на матрицата е поела в ужасно погрешна посока. Време е да сменим канала.

http://mystics.forumotion.com/t17-topic

« Последна редакция: Юли 08, 2017, 11:51:55 pm от Веско »

kipenzov

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #1 -: Юли 09, 2017, 11:39:47 pm »
Веско, кефи ме как изследваш бръщолевиците на различни автори :). Този написал текста, според мен, е особен случай на интелигентен човек, явно с доста пътувания в аастрала [/size](за разлика от моите двуседмични безуспешни опити:( )[/size], който се е загубил точно в опитите си да си обясни, причините за шизоидно-параноичната реалност,  в която живее в 3Д. И всичко това пречупено през религиозната парадигма на потриархално-католическа, семейна или обществена среда. Къде му е отговорността за собствените действия щом е допуснал параноята да определя възприятието и философията за заобикалящия го свят, та да дава съвети :) . Лошото е, че такива съзнания участват в творческия процес на консенсусната ни реалност и вкарват само страх и желание за сегрегация и изолация в 3Д, пък не мога да си представя какво ли представлява неговия астрал, който зарежда. Определено е по-зле от един скандинавски проф. и неговата теория, ъпгрейдваща холографската, като изказва хипотезата че живеем в матрица, урравлявана от супер компютър и 90 % от хората са ботове ):)) Единия прекалил с Diablo2, а другия с Delta force. :)
      И така кофти и еднопосочно да е възприел многоаспектостта на проекта ''Матрицата''. М/у другото винаги ми е било странно как от нищото се появиха братя... опа -  сестри Уашовски с проект, нямащ 1слабо място, нито по отношение на сценария(всичко ново по оонова време като теориите за паралелните светове, мултивселените и прохождащата холографска), да не говорим за ефектите и операторската работа. За мен лично, (остави че половин година преди 1цата говорех на колегите в Лесото за сценарий на филм, в който живеем в холограмен свят, и енергийни същ-ва като  protos archoni  се хранят с емоциите ни и за тва не можем да си земем ботаниката :o ), този проект ме фрасна като парен чук, ами и в трилогията чак след 14 години разбрах колко много ключове съм си оставил. Прекрасно описание на пътя към ...този път ще използвам... атмана си. То и без това като конструкция наподобява  Бхавагад гита.
Закачил съм една книжка за свободната енергия.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #2 -: Юли 10, 2017, 11:42:28 am »
Мен ме учудва това с каква лекота накараха хората да повярват в "Матрицата".

Още моментално след излъчването масата от зрителите вече възприемаха филма за нещо буквално. Всичките му движения и течения, както казва kipenzov, всички онези нови теории, които тепърва им предстоеше да добият популярност, но присъствието им се усещаше тук-таме като клюки и нова информация, поеха сюжета на "Матрицата" и мигновено се зароди поредната конспиративна теория.

Повече от десетилетие наблюдавам как конспирацията се бори с двата си основни проблема: това, че незаинтересованите я считат за "теория", и това, че заинтересованите не успяват да открият конспирацията измежду всичките теории на конспирацията.

Според мен, "Матрицата" нанесе много смъртоносен удар по истината за световната конспирация.
"Матрицата" е символичен филм. Да - той говори за каквото говори. Но все пак е символичен и философски филм. Според мен няма нищо подобно на изображенията, които познаваме от филма, но те символизират нещо, което е пред очите ни.

Това, в което всекидневните хора във филма са потопени, е СИМВОЛИЧНО за онзи илюзорен, личен свят, за онзи самозаблуждаващ балон от предразсъдъци, в който живее всеки един от делничните хора на съвремието. А НЕ буквално послание. Достатъчно е да погледнем кой на практика спечели от пропагандата на този филм:

 • Спечелиха всички онези нихилисти, които не желаят да поемат отговорност за живота си.
 • Спечелиха всички онези наивни хора с провалено образование, които се оставят с лека ръка да ги заблудят, че Земята е плоска или е "космичсески кораб-платформа" или каквото и да е.
 • Спечелиха всички, които си търсят оправдание да спрат да се занимават с проблемите в живота си, които никога не са могли да разрешат.
 • Спечелиха всички онези, които се мислят за нещо повече от другите и всички онези, които се мисля тза нещо по-незначително от останалите.

Какво спечелиха тези групи? Определено не се сдобиха с някаква истина, тъкмо обратното - получиха прекрасно замислен седатиф, който да ги упои за десетилетия напред и да ги отклони от каквото и да е развитие на личността.


А кой загуби?

 • Загубиха всички онези, които се бореха обществото да започне да приема "теорията на конспирацията" насериозно.
 • Загубиха всички онези, които се опитваха да напомнят на хората за тяхната истинска стойност.


Филмовата екранизация на "Матрицата" на практика унищожи всякаква сериозна езотерика, която дотогава се е била обсъждала публично. Един от стотиците примери как се прави филм, който да създава овце, и как се прави филм, който ДА СКРИЕ в илюзии онова, за което действително трябва да се правят филмови продукции.

Не е много известен факта, че ИСТИНСКИЯТ филм всъщност беше "Еквилибриум". Понеже той щеше да отвори очите на хората, а нямаше да ги зомбира с илюзии, неговият сценарий беше откраднат и изчете във филмовите среди. Това доведе до скорострелното скалъпване на нов конкуриращ го филм - "Матрицата" - в който бяха вкарани огромни пари, в пъти повече, отколкото за заснемането на "Еквилибриум".

Мотивацията за това беше "Матрицата" да може да излезе на екраните ПРЕДИ "Еквилибриум", и втория да остане в сянката на по-холидувската продукция, защото изобразяваше действителността много по-точно от фантастичната и илюзорна антиутопия на изродите Уашовски, която има прекалено символична и непряка връзка с действителността. Докато връзката на сюжета на "Еквилибриум" с действителността беше почти буквална. И някои среди не искаха ТАКЪВ филм. Искаха холивудски филм.

След като се разбра, че сюжетът е изтекъл, се започна едно бързане, и естествено виждаме колко набързо е направен и колко е недовършен и претупан "Еквилибриум" дори и при факта, че излезе след "Матрицата".

« Последна редакция: Юли 10, 2017, 11:49:36 am от λ »

kipenzov

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #3 -: Юли 10, 2017, 08:25:03 pm »
      Винаги ми е правило впечатление количеството и ориентираността на холивудските продукции към целевите групи, в които се търси ефект на предизвикване на внимание и съответно облъчване с внушения / все пак от тук можеш да си направиш сравнително представителна извадка за интелектуалното ниво на обществото, американското поне/. В светлината на горното нямаше как да не ми направи впечатление намерението зад реализирането на такъв проект като Матрицата /идеята е още по-стара, филмът "13 етаж" та и по-назад "West world" от 70-тe/ Сред бълвоча от екшъни, гимназиални драми и прочее се появява филм, чиято цел, поне според мен беше да обхване вниманието и на по-инакомислещите, незапознати в дълбочина с езотеричните учения за прокарване на внушения / терминът Imprint, обяснен от Н. в сайта на издателство "Паралелна реалност" е доста подходящ/.
      Другото, (лично мое мнение - не претендирам за обективност) което напоследък ми направи впечатление и си обясних защо с такава лекота трилогията предизвика такъв ефект, е сюжетната конструкция. Многопластовостта на идеята зад сюжета дава възможност за толкова много, дори коренно различни интерпретации. Това до голяма степен го доближава до конструкцията на религия, а именно - в зависимост от нивото на себеосъзнаване има най-общо три нива. 
     1.Последователи, които възприемат религията като строги правила / прави това и това и ще отидеш където ти обещавам - извинявам се ако звучи цинично/
     2.Последователи, които вървят по начертания път, тълкуват и предават посланията / в това ниво е пълно с агресивни манипулатори, мое мнение /
     3.Хора, които възприемат религията като източник на информация без да стават жертви на догмата.

      Апропо една доста голяма част от хората възприеха трилогията първично - "супер екшън", "яките ефекти".
      Други от височината на собствената се представа за "интелигенция" правеха творчески анализи, в които втората част им се струвала леко "извън ритъм" и скучновата, /при положение че точно там се вплита или imprint-ва идеята за паралелното развитие на различните инкарнационни реалии, но представена в линейно-времева последователност, в каквато всеки един изживява собствената си реалност и според мен най-важното - дълбокия и непречупен емоционално анализ на поведението ни като общество и творческата ни сила като индивиди, отличаваща ни от машината на Тюрин. Също и пътя да се свържеш с Атмана си - да приемеш и осъзнаеш, че в дуалната платформа създавайки светлото твориш и тъмното и че борейки се с тъмната си половина се бориш със себе си. Приемането и обединяването на полярностите и достигането до цялостната личност накрая беше доста ефектно ;) /.
     Към тази група попадат и хора като онзи скандинавски учен дето застъпва тезата, че нашата реалност е  холограма, контролирана от суперкомпютър и 90 % от хората са ботове, както и автора на текста, постнат от Веско.Първият прекалил с Warcraft, а вторият - с Diablo2 :)/тоя като иде в селенията на Луцифер сигурно на втората седмица, след поредния убит демон ще пита на кое ниво е шефа /. Не искам да бъда язвителен, но не е нормално да достигнеш до инфото за общата основа - консенсусната реалност, в която оперираме като индивидуални съзнания,
[/size]
Така, матрицата е просто инструмент за координиране на иначе индивидуалните реалности на съзнателните същества в една обща обективна действителност.

 Всяка промяна в матрицата влияе на съзнателния живот. Но по-важното е, че ако се промени съзнанието, второстепенната матрица също се променя . Този пункт е критичен за намирането на решение на .......
[/size]да имаш осъзнатост, че променяйки се - променяш и собствената си реалност и да не оцени, че всеки един човек/съзнание е многоаспектно същество и в зависимост от собствените ни вибрации с такива аспекти или проявления на другите съзнания комуникираме. Или пък да оценяваш другите като ботове, щото просто в моментния им инкарнационен цикъл са в ниска вибрация и все още (а може и до края) действат изцяло ръководени от егото - системата от програми / ген,общ.среда и т.н. - вродени и условни рефлекси /, позволяваща ни да оперираме в 3D без да ни се скапе психиката.
[/size]И най-жестоката заблуда - да си гледал Матрицата и да се фокусираш само върху борбата. Че то борбата с вятърни мелници, които си мислиш, че не са част от теб / препратката към "Дон Кихот" не е случайна, ключовете са навсякъде стига да искаш да ги видиш/ е основен похват съзнанието ти да бъде контролирано впримчено в игра, хабяща творческата ти енергия. И после няма да вижда демони, Луцифери или агенти на матрицата  ;D . А пък нагнетяването на страх е най-долната манипулация.
[/size]
[/size]Ламбда, бих се радвал на жеста да отделиш време за анализ на един модел, който още преди да излезне Матрицата си фантазирах, че може и да описва структурата на реалността /тогава изобщо не бях зацепил, че от гледна точка на енергийните измерения времето няма значение/.
[/size]В общи линии е следния : Време-пространството е статично. Съзнанието ни /вече съм сигурен че е солитонна вълна - мисловен модел/ като енергиен сноп преминава през индивидуални ситуации / или както С.Хокинг използва термина елементарни събития/ и в този процес преживява или може би по-правилно - генерира, определени емоции- енергии, т.е. вибрации. Изборът коя да е следващата разположена във време-пространството ситуация е личен и неприкосновен, за сметка на това и лична отговорност ;)  . Време-пространството е четиримерно и си фантазирах, че ако се вземат само два от параметрите на материалния свят, съответно оформят равнина, третия параметър ще бъде времето и така като "светлинен конус" / обърнат с върха надолу конус - Хокинг, Кратка история на времето/ ще бъде ограничен във време-пространството целият потенциално възможен жизнен път в този инкарнационен цикъл./ това поне за мен ми се потвърди от http://megavselena.bg/syzdadoha-nova-teoriya-na-vremeto/, както и http://megavselena.bg/zhivotyt-e-plitka-v-prostranstvo-vremeto/  Обаче всяко едно елементарно събитие е с характерна енергийна наситеност. Тогава си пофантазирах, че на същия принцип може да се вземе само 1 параметър на пространството, а другия в равнината да е времето и тогава третия параметър /или 5-то измерение/ ще е енергията. т.е. енергийният свят е от 5-мерен нагоре. На същия принцип време-пространството може да бъде редуцирано до едномерно пространство- линия, изразавяща индивидуален инкарнационен цикъл между две енергийни полярности / и хоп наскоро гледам избражение на Вишну как направлява линиите на съдбата :-\  баси/ и тази линия, ако както си фантазирам почне да вибрира в 11 измерения ма много ще прилича на струна от движението на струните или от течението М / от M-teory, проф.Б.Грийн, Елегантната вселена/, както и ще е в съзвучие с песента за фракталната природа на реалността. Доста си поиграх да търся нещо, което да е в разрез с този модел и дори и да го обориш ще съм ти благодарен, щото така ще ми отвориш очите за истината, поне моята.


λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #4 -: Юли 10, 2017, 11:44:40 pm »
[/size]Ламбда, бих се радвал на жеста да отделиш време за анализ на един модел, който още преди да излезне Матрицата си фантазирах, че може и да описва структурата на реалността /тогава изобщо не бях зацепил, че от гледна точка на енергийните измерения времето няма значение/.
[/size]В общи линии е следния : Време-пространството е статично. Съзнанието ни /вече съм сигурен че е солитонна вълна - мисловен модел/ като енергиен сноп преминава през индивидуални ситуации / или както С.Хокинг използва термина елементарни събития/ и в този процес преживява или може би по-правилно - генерира, определени емоции- енергии, т.е. вибрации. Изборът коя да е следващата разположена във време-пространството ситуация е личен и неприкосновен, за сметка на това и лична отговорност ;)  . Време-пространството е четиримерно и си фантазирах, че ако се вземат само два от параметрите на материалния свят, съответно оформят равнина, третия параметър ще бъде времето и така като "светлинен конус" / обърнат с върха надолу конус - Хокинг, Кратка история на времето/ ще бъде ограничен във време-пространството целият потенциално възможен жизнен път в този инкарнационен цикъл./ това поне за мен ми се потвърди от http://megavselena.bg/syzdadoha-nova-teoriya-na-vremeto/, както и http://megavselena.bg/zhivotyt-e-plitka-v-prostranstvo-vremeto/  Обаче всяко едно елементарно събитие е с характерна енергийна наситеност. Тогава си пофантазирах, че на същия принцип може да се вземе само 1 параметър на пространството, а другия в равнината да е времето и тогава третия параметър /или 5-то измерение/ ще е енергията. т.е. енергийният свят е от 5-мерен нагоре. На същия принцип време-пространството може да бъде редуцирано до едномерно пространство- линия, изразавяща индивидуален инкарнационен цикъл между две енергийни полярности / и хоп наскоро гледам избражение на Вишну как направлява линиите на съдбата :-\  баси/ и тази линия, ако както си фантазирам почне да вибрира в 11 измерения ма много ще прилича на струна от движението на струните или от течението М / от M-teory, проф.Б.Грийн, Елегантната вселена/, както и ще е в съзвучие с песента за фракталната природа на реалността. Доста си поиграх да търся нещо, което да е в разрез с този модел и дори и да го обориш ще съм ти благодарен, щото така ще ми отвориш очите за истината, поне моята.


Едва ли можем да говорим за оборване, при положение, че такава дискусия като цяло е извън обсега на работата с факти и доказателства. Самият Хокинг недолюбва да се занимава с доказуеми неща :P Аз лично, когато си мисля по този въпрос, предпочитам да изхождам от древните окултни школи, защото специално що се отнася за работа без твърде убедителни доказателства, имам повече доверие на тайните окултни ордени и техните доктрини, отколкото на науката. И така и би трябвало да бъде - присъствието на наука в отсъствието на доказателства само по себе си е една невъзможна дефиниция. Затова предпочитам Кабала пред Хокинг.

В Сефиротическата традиция съдбините на съзнанието се разглеждат и изобразяват чрез свещената геометрия. По-точно - чрез свещеността на геометрията. Ето това е едно чудесно видео за еволюцията на формите:Видеото може да се разгърне в много по-голяма дискусия с много повече обяснения, където всяко действие следва математическите възможности от всяка предна ситуация.

Тази тема "Мисъл формите" горе-долу става... Може тук да напиша какво АЗ си мисля по въпроса. Но това ще стане тези дни, сега точно вече няма време :)

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #5 -: Юли 15, 2017, 08:49:31 pm »
Съгласен съм с автора на текста който копирах.

Според мен всяка мисъл е примитивна същност чиято продължителност на съществуване зависи от силата /енергията/ която сме вложили в нея. С човешката същност нещата седят по подобен начин, да продължим да съществуваме в другия свят ни е нужна енергия / напускаме този с определено количество и от нас зависи за колко време ще ни стигне/. Затова винаги съм твърдял, че може да продължим да съществуваме само като демони / демон е съзнание което си набавя енергия от другите , боговете са в тоя кюп, само начина е различен, на едните я отдаваме доброволно/.

Този нощ имах ОИТ, попаднах в някакво населено място което беше тормозено от вещица . В другия свят нещата седят по този начин. Повечето не знаят какво ги очаква и са лесна плячка / на фантазиите си/. Ако разберем това ще може да изберем съзнателно пътя си, като изградим себе си по съответния начин.
 
Света е такъв какъвто е,  каквото и да си мислим, каквито и вибрация да имаме ББ ще намери начин да въведе еврото, ще украде валутия резерв / в голямата му част/, ще направи някоя и друга магистрала, за глупаците ще е герой, ще се вдигнат цените, и т.н, .....циганите и мюсюлманите ще променят света ни в близко бъдеще.

Това не е страх , а познаване на реалността в която живеем и ни позволява да вземем правилното решение / за себе си/. 

За мен оформянето на индивидуалния Аз е целта на еволюцията / а дали ще избере да се слее / да захрани / източника си  след това или да създаде нов е друга тема/.

Мислите на човека изграждат света в неговото съзнание. Но този свят е призрачен. Когато сме изпълнени с  фантазии които приемаме за истина следват низ от грешки.

Всеки свят има свои правила и съзнанието е ограничено от тях.

В момента на смъртта и след нея сме и мислим по същия начин като преди нея, ако си мислите,че ще станете нещо по-различно в грешка сте / безброй едновременни инкарнации и ВА не ме разсмивайте/.  В другия свят също има време, но е по-различно, времето се вижда, пространството не.  Скоро ще пиша на тази тема.
« Последна редакция: Ноември 30, 2020, 11:33:33 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мисъл формите
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2020, 11:41:31 pm »
КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ УМА СИ

Aĸo oтидeтe нa лeĸap и ĸaжeтe чe чyвaтe глac в глaвaтa cи, нaй-вepoятнo щe ви пpaтят нa пcиxиaтъp. Ha пpaĸтиĸa вcичĸи чyвaт eдин или няĸoлĸo глaca в глaвaтa cи, ĸoитo ниĸoгa нe cпиpaт - тoвa e нeвoлният миcлoвeн пpoцec, ĸoйтo нe cъзнaвaтe, чe e възмoжнo дa cпpeтe.

Haй-вepoятнo cтe виждaли "лyди" xopa, ĸoитo cи гoвopят caми нa глac. Toвa e cъщoтo ĸoeтo пpaвитe и виe, c изĸлючeниe чe виe нe гo пpaвитe нa глac. Toзи глac пocтoяннo ĸoмeнтиpa, paзcъждaвa, cъди, cpaвнявa, и т.н., нeщa ĸoитo oбиĸнoвeнo нe ca cвъpзaни c oбcтoятeлcтвaтa oĸoлo вac в мoмeнтa. Oбиĸнoвeнo тoй пoвтapя и aнaлизиpa минaли cъбития, или плaниpa бъдeщи cитyaции ĸaтo нa мoмeнти вĸлючвa визyaлни oбpaзи и миcлoвни фopми. Πoняĸoгa cи пpeдcтaвя ĸaĸ нeщaтa нe въpвят ĸaĸтo тpябвa, тoгaвa ниe изпитвaмe тpeвoгa. Дopи ĸoгaтo глacът гoвopи зa нacтoящaтa cитyaция, тoй я тълĸyвa нa бaзaтa нa тoвa ĸoeтo ви ce e cлyчилo в минaлoтo и нa нacлeдeнeтa oбщecтвeнa нaглaca. Toвa тълĸyвaнe нa нacтoящeтo пpeз пoглeдa нa минaлoтo вoди дo нaпълнo изĸpивeнa пpeдcтaвa. Toвa e eдин oт нaй-лoшитe вpaгoвe нa чoвeĸa. Toй пocтoяннo ги тopмoзи, aнгaжиpa и тoвa вoди дo изчepпвaнe нa eнepгиятa и cилитe мy.

KAK MOЖE ДA CE OCBOБOДИTE OT УMA CИ
Зaпoчнeтe пo-чecтo дa ce зacлyшвaтe и нaблюдaвaтe в тoзи глac в глaвaтa cи. Зaбeлeжeтe пoвтapящитe ce миcлoвни фopми - тeзи ĸoитo ce въpтят oт гoдини в глaвaтa ви. Oпитaйтe ce дa бъдeтe нaблюдaвaщ в тoзи пpoцec.

Tpябвa дa cлyшaтe глaca cи бeз дa aнaлизиpaтe и cъдитe тoвa ĸoeтo чyвaтe. Aĸo зaпoчнeтe дa cъдитe, знaчи глacът ce e пpoмъĸнaл във вac пpeз зaднaтa вpaтичĸa. Πocтeпeннo щe ocъзнaeтe чe глacът нe cтe виe, виe гo cлyшaтe и нaблюдaвaтe. Toгaвa щe ocъзнaeтe: тyĸ e глacът, a тyĸ cъм aз и гo нaблюдaвaм. Toвa ocъзнaвaнe "aз cъм" e yceщaнe нa пpиcъcтвиe, a нe миcъл. To идвa oтвъд миcълтa.

Koгaтo нaблюдaвaтe eднa миcъл виe я ocъзнaвaтe и ocъзнaвaтe ceбe cи ĸaтo нeин нaблюдaтeл. Toecт виe нe cтe миcълтa, a чyвcтвaтe вaшeтo пpиcъcтвaтвиe зaд миcълтa. Toгaвa миcълтa зaпoчвa дa oтcлaбвa, тъй ĸaтo вeчe нe ce oтъждecтвявaтe c нeя. B тoзи мoмeнт щe yceтитe cпиpaнeтo нa миcлoвния пoтoĸ и щe изпитaтe cъcтoяниe нa пoĸoй. B нaчaлoтo тoвa тpae няĸoлĸo ceĸyнди, нo пocтeпeннo щe cтaвa пo-пpoдължитeлнo. Koгaтo ce пoяви тoвa yceщaнe зa пoĸoй и eдинcтвo - тoвa e вaшeтo ecтecтвeнo cъcтoяниe, ĸoeтo oбиĸнoвeнo e зaceчвaнo oт yмa.

Koлĸoтo пoвeчe нaвлизaтe в тoвa cъcтoяниe нa нeмиcлeнe, тoлĸoвa cилнo yceщaтe cъcтoяниeтo нa чиcтo cъзнaниe. Toгaвa yceщaтe пpиcъcтвиeтo cи c тaĸaвa cилa, чe цялoтo миcлeнe, eмoции, физичecĸo тялo и вънщния cвят ви cтpyвaт мaлoвaжни в cpaвнeниe c нeгo.

Дpyг нaчин дa cпpeтe миcлoвния пoтoĸ e ĸaтo нacoчитe внимaниeтo cи ĸъм Hacтoящeтo. Oпитaйтe ce дa ocъзнaeтe ceгaшния мoмeнт. Toвa щe ви oтĸлoни oт пoтoĸa oт миcли и щe ви дoвeдe дo cъcтoяниe нa зacилeнo cъзнaниe и бyднocт, нo бeз миcлeнe. Toвa вcъщнocт e мeдитaциятa.

Moжeтe дa yпpaжнявaтe тoвa пo вcяĸo вpeмe. Πpocтo взeмeтe eднo pyтиннo дeйcтвиe oт eжeднeвиeтo ĸoeтo oбиĸнoвeнo изпълнявaтe aвтoмaтичнo и ce oпитaйтe дa нacoчитe цялoтo cи внимaниe въpxy нeгo. Haпpимep ĸoгaтo ce ĸaчвaтe или cлизaтe пo cтълби oбpъщaйтe гoлямo внимaниe нa вcяĸo cтъпaлo и вcяĸo движeниe. Oпитaйтe ce дa пpиcъcтвaтe изцялo. Haй-cигypния нaчин дa измepитe ycпexa e нивoтo нa вътpeшния пoĸoй, ĸoйтo щe изпитaтe.

Cлeд вpeмe мoжe дa yceтитe чe ce ycмиxвaтe нa глaca в глaвaтa cи ĸaĸтo биxтe ce ycмиxнaли нa лyдopиитe нa дeтe. Toвa пoĸaзвa чe нe взeмaтe тoлĸoвa нacepиoзнo yмa cи, тъй ĸaтo идeнтичнocттa ви нe зaвиcи oт нeгo.


Тагове към темата: окултизъм съзнание робство