Apocryphal Academy

Автор Тема: Мизериите на църквата  (Прочетена 38430 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #30 -: Май 12, 2019, 11:01:01 pm »
"Затова тя изобретява един култ към страха и срама, и превръща смелостта и самоуважението в самонадеяност и богохулство.Тя се заравя в тинята на “благоговението и богобоязливостта” и си гради жилища от собствените си изпражнения, подобно на земен червей.

При приближаването на опасност тя се преструва на умряла подобно на други противни инсекти и се опитва да избегне вниманието като приема цвета и формата на околната си среда използвайки мимикрия подобно на други безгръбначни.

Тя изпуска смрад или мастило, подобно на скунк или сепия, наричайки едното моралност, а другото благоприличие. Подобно на плужек, тя е хлъзгава от лицемерие и назовавайки съвкупността от своите дефекти съвършенство, тя дефинира Бог като фекалии за да може да се ласкае с епитета божествен. Цялата тази маневра се описва като религия."

Алистър Кроули
« Последна редакция: Май 12, 2019, 11:02:56 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #31 -: Март 26, 2020, 09:44:05 pm »
Попчетата и поредната им мизерия! Анатемосали са коронавируса и сега всичко е точно … бабите и дядовците могат да ходят спокойно на църква, вируса там няма да влезе… Абе идиоти прости повече от заразите през вековете все от вас са тръгвали!

Psyhea

 • Гост
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #32 -: Март 27, 2020, 11:26:26 am »
По никакъв начин, никога не се е предавала и разширявала зараза в църкви, където се извършват тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата. (Там) те са прекратявали своето действие“ , твърди, вярвайки си ловчанският митрополит Гавриил, който последните дни е медийно активен.

Въпреки нестихващите призиви и искания в социалните мрежи на десетки българи БПЦ да прекрати службите си или поне да намери начин да ограничи посещенията в храмовете, тъй като по време на Великия пост и преди Великден те са повече,  Гавриил и останалите в Синода не отстъпват. Оправданието им – писмо на патриарх Неофит, в което се дават указания свещениците и черквите да не спират работа. Според Гавриил дори отказът от църковна служба било равносилно на отказ от вярата! Какво по-силно доказателство за закостенялост и тесногръдие - та нали ще е временно?
В писмото на патриарха все пак болните са призовани да избягват посещението на богослужения, а вярващите - да избягват личен допир, като се посочва, че ако имат притеснение може да се иска благословение с поклон, т.е. без да се целува ръката на свещеника или кръста. Но пък миряните да се причестяват от една лъжичка!
Църковните „дезифектанти“ щели да са „тамян, светена вода и други, които са се практикували през вековете" (по думите на протосингела на Великотърновската митрополия свещеноиконом Славчо Иванов). Та нали препоръките на здравните експерти са основно миенето със сапун и използването на изпитани препарати.     
Митрополит Гавриил дори отива по-далеч – молитвата у дома, например нямала такава чак такава сила, като тази в храма, оправдава се той. В извънредна ситуация – особено в 21 век, нещата изобщо не са такива. За вярващия българин, който особено в дните преди Великден спазва традиции и обичаи, молитвата може да е навсякъде. А службите - да се предават онлайн.
https://www.segabg.com/category-observer/dobre-doshul-xv-vek-kadim-tamyan-sreshtu-virusa


Най-малко десет свещеници в Италия са починали от коронавирус

 https://www.actualno.com/europe/naj-malko-deset-sveshtenici-v-italija-sa-pochinali-ot-koronavirus-news_1443572.html


Но ,какво пък..Ако плебса има нужда от прекаден с тамян вирус,що пък да не?
В крайна сметка,свободна воля,нали така?

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #33 -: Януари 31, 2021, 08:13:44 pm »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #34 -: Януари 31, 2021, 09:24:34 pm »
Анализът на историята показва, че тя е била пренаписана от някой, който предоставял авторитетните мнения на академиците.
- Чий анализ на историята го показва това? Не съм чувал нечии анализ на историята да го показва.

Всеки, който се опита да проведе дори и повърхностен анализ на съвременната история, не може да не забележи, че историята е била пренаписвана многократно от някои изключително мощни сили.
- Откъде-накъде? Аз за първи път чувам повърхностен исторически анализ на случайни хора да показва нещо подобно. Нито пък аз самия някога съм стигал до такъв извод. За чий анализи говори този?
- И кои са тези "изклюително мощни сили"? Нали става дума за анализи, не се ли констатира в тези въпросни анализи какви са тези "някои сили"?

[Тези изключително мощни сили] контролирали появата на каквито и да е артефакти и с една дума, предоставяли на академиците самите учебници за ширпотреба.
- Откъде-накъде? Чий анализи забелазват такива неща? Кои са тия сили, които са правили тези конкретни неща? Аз лично не виждам как би било възможно да се докаже това твърдение, за да се твърди по този нелеп начин.

Ако анализът е строго научен и задълбочен, стига до извода, че историята не е пернаписана, а направо измислена от нулата.
- Аз лично съм прочел доста такива на брой и нищо подобно не се констатира като извод. Изводът от задълбочените научни анализи е, че науката има сериозни проблеми с това, че обслужва интересите на модерната политическа власт и бизнес и е много трудно самите хора на науката да се върнат към строгото спазване на самия научен метод. Този проблем има много лица и е много детайлно анализиран и всеки, който се интересува от анализа на проблемите на науката, може да стигне до конкретни примери, конкретни имена, конкретин събития и конкретно доказани злоупотреби с власт и корупция. Това въобще не касае хвърчащото твърдение че "историята е пренаписана от нулата".

Черепните деформации са наречени "измислена теория, че някои индианции са деформирали черепите на децата си, за да отговарят на каноните на красотата в племето".
- Това е доста солидно доказана практика и не виждам как някой ще успее да докаже, че е "измислена теория".
- Да, няма твърдо и единно обяснение за произхода на тези специфични канони за красота.

В следващите минути се изреждат всичките най-известни ФЕЙКОВЕ на гигантски скелети, които се откриват сред първите резултати на Гугъл.Оттука насетне следват тези на разказвача, които са обект на огромна дискусия. Но само заради тези встъпителни моменти... доказващи, че говорещият в това клипче е кръгъл идиот... според мен материалът не е годен за внимание. Аз поне се разграничавам от подобни.
« Последна редакция: Януари 31, 2021, 09:29:33 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #35 -: Февруари 01, 2021, 12:37:12 am »
Мизерията е в огромното книжно богатство, до което няма почти никой достъп ...... . другото е пълнеж.

mind

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #36 -: Февруари 04, 2021, 07:02:25 pm »
На мен лично ми стана интересно, как била пренаписана Библията, за да прикрие наличието на древни цивилизации, а в същото време текстове за исполини и гиганти с по шест пръста, все още могат да се прочетат в нея. Това е пълен нонсенс.

Ето и едно видео:


λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #37 -: Февруари 04, 2021, 08:45:30 pm »
На мен лично ми стана интересно, как била пренаписана Библията, за да прикрие наличието на древни цивилизации, а в същото време текстове за исполини и гиганти с по шест пръста, все още могат да се прочетат в нея. Това е пълен нонсенс.

Да не говорим, че това твърдение е направено без капка да се вземе предвид от евентуалната народопсихология за онези древни времена. Да се пренапише така, че да няма древни цивилизации, за да бъдат хората по-лесно контролирани, като не им се подсказва за други светове и тн? Бахти неадекватната простотия! При положение колко богати и щури вярвания са имали народите точно в онези най-древни времена, това само показва колко промит профан ще да е автора на клипчето.

Ти остави това, ами самата идея за "пренаписване" на Библията е абсурдно. Какво означава "пренаписване", като самата Библия, в самото си начало, е пренаписване на по-стари неща. Пренаписване на пренаписването ли се има предвид?


Относно написването на Библията

Относно Библията, нека задоволим любопитството на многото хора, които не са се интересували до сега как се е появила. Всеизвестно е на изследователите, че Библията ползва множество източници, които я предхождат. За по-митологичната си част, Биббията дублира предимно египетски и шумерски митове, които са били широкоразпространени под различни форми за времето си. Никой не оспорва това. За по-династичната си част, гръбнакът на Библията разчита на известни египетски народни приказки, които са били съвсем обичайни за времето си - например библейската притча за Давид е една от най-популярните за времето си египетска приказка, която не само е откривана в преразказ у съседни народи, но и в оригинал в литературни сборници с египетски разкази. И много други.

Освен това, абсолютно всички изследователи са единодушни, че събитията в Библията са РАЗБЪРКАНИ и са се случили в друг хронологичен ред в действителност.

Това се дължи на следните известни и отдавна анализирани фактори:- Всички тези истории са били предимно предавани устно (грамотността в онези времена е била нищожна на глава от населението), и то за период от няколко столетия, преди да бъдат написани в сборници. Разваленият телефон е неизбежен.

- При написването на текстовете, еврейските жреци са били облагодетелствани, и горди от това, да дадат свой собствен принос към съдържанието, което им е било поверено да запишат.

- ПРЕВОДАЧИТЕ (защото съдържанието, което е послужило за Библията, не е било на иврит в своя оригинал), та еврейските ПРЕВОДАЧИ са превели нещата така, че да съответстват на тяхното специфично разбиране на морал за съответното време (еврейската и египетската култура са били на нож в онзи момент като българи и македонци).

- преводът от староеврейски е изключително труден, като за някои староеврейски думи са нужни над 10 английски думи, за да се предаде смисъла (всичко идва от това, че староеврейската Библия е пълна с културни термини и без читателят да познава местната култура, много думи изразяващи определения и действия са безсмислени).

- Съвременното съдържание на съвременната Библия е превод от мазоретски иврит - вид иврит, който се появява през 9то-10то столетие, тоест форма на иврит, появила се 1000 години след рождението на Исус.

- Съдържанието на Библията, което през 1000г е преведено чрез мазоретската система, е съставено през 2ро столетие, след свикване на съвет в Джамина - малък град близо до Джафа - през 70г сл. Хр. Тогава съветът взима единодушно решение какъв да бъде Стария Завет по форма и съдържание. Значи, обобщение:
     - през 70г сл. Хр. се събира съвет в Джафа и се решава какво трябва да съдържа Стария Завет.
     - през 2ро столетие тази приета форма се записва за първи път.
     - през 1000г. това съдържание е преведено чрез мазоретската система на иврита.

- Както се знае, ивритът не съдържа писмени гласни букви, точно както египетските йероглифи и другите семитски езици. "Истинското" произношение и интерпретация на думите е дадено от група еврейски учени, които са формирали стандартната форма за произнасяне - Масората (означава "традиция на измерването") - между 7ми и 10ти век сл. Хр.- Старият ГРЪЦКИ текст на Библията от Александрия е ПО-СТАР от варианта на мазоретски иврит. Така, на ден днешен имаме ДВА ВАРИАНТА: мазоретичния и древногръцкия. И двата варианта са едновременно различни, и канонични (приети от църквата за верни).

- В писмо от неизвестен автор, написано през 100г пр. Хр., се казва, че Птолемей II, цар на Египет между 285-247г пр. Хр., е наредил произвеждането на гръцки превод на Библията.

- Висшият жрец на Йерусалим пратил 72-ма старейшини в Александрия, заедно с официално копие на Петокнижието (Стария Завет), и се казва, че те се трудили 72 дни, за да произведат Петокнижието на гръцки.

- Всеки от 72мата старци е превеждал своята част от Библията, и после са събрали 72-те части в един текст. Оттам идват различните изразни средства, разминавания в имената, хронологията на разни подробности и прочие.

- По-късно и другите книги от Стария Завет били преведени на гръцки от други тогавашни учени, и цялото нещо става известно като Септагинта - "Седемдесетте".

- Първоначално, ранната християнска църква взима за своя основа гръцкия ПРЕПИС на Библията, но по-късно го изоставя и приема за основа мазоретския ПРЕПИС.

- На ден днешен Септагинтът все още се използва от Гръцката Православна църква като основен текст.


А вече анализът на всичко онова, което съвпада по съдържание, но се различава в подробностите с оригиналните шумерски, египетски и всякакви други много по-ранни източници, е плод на много трудове и книги и се знае отдавна, че в строго исторически смисъл Библията е един пропаганден текст и следва да се ползва заради философските си достойнства, а НЕ заради датите, имената, и прочие историческо съдържание.
С други думи:

ПЪРВО ПРЕНАПИСВАНЕ - когато евреите преиначават регионалното богатство от стари митове, легенди, народни приказки и действаща религия през своята нова морална призма.

ВТОРО ПРЕНАПИСВАНЕ - когато Птолемей II нарежда списването на Библията на гръцки някъде между 285-247г пр. Хр.

ТРЕТО ПРЕНАПИСВАНЕ - след съвета в Джамина през 70г сл. Хр., когато Библията се списва според системата на мазоритския иврит.Затова такива долнопробни профански клипчета ме изкарват от кожата. "Могъщи сили" са пренаписали Библията! Ай не думай бре!!!
« Последна редакция: Февруари 04, 2021, 08:55:49 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #38 -: Февруари 04, 2021, 10:49:05 pm »
Клипа има своето място в интернет пространството.. насочен e към друг тип аудитория.. прохождащата.. вероятно и автора е такъв....

Преди време попаднах на материал за Ватиканската библиотека, мислех да го постна във форума, но си преинсталирах компютъра и го загубих.. разказваше се и за секретните и секции /достъпа до тях напрактика е невъзможен/. 


Основно място в клипа заема Ватиканската библиотека. Книгите и архивите в нея се разпростират в коридори дълги 80 километра.


Как само се хванахте за Библията ???


Хванете се за Библиотеката 😊
« Последна редакция: Февруари 04, 2021, 11:23:06 pm от Веско »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #39 -: Февруари 04, 2021, 11:56:16 pm »
Като стана дума за разваления телефон... тунелите й не са дълги 80 км, а общата дължина на лавиците е 80км. Има разлика ;)

Освен това, аз не мисля, че от Ватиканската библиотека има някакъв смисъл. Единствените, които имат полза от нея, са самите католици, защото науката им куца. Единственият начин религиозната им секта да се хвали с някакво конкурентно ниво на знанията, е ако се осланят на всичко заграбено и скрито през миналите векове.

Науката отдавна е разкрила всичко, и всичко е пределно ясно. Не виждам по какъв начин едно отваряне на Ватиканската библиотека може да промени това, което науката вече знае.Проблемът е в КОРУПЦИЯТА на академичните кръгове, и в ПРАВИТЕЛСТВОТО.

За сведение на читателите, научните тайни на ден днешен са изключителна частна собственост. Тайните, които науката е разкрила за природата на нашия свят, са частна интелектуална собственост на КОРПОРАЦИИ.

Защо?

Защото това е единственият начин опасни научни тайни да се опазят от ПРАВИТЕЛСТВОТО, което и да е по света. Заради корупцията на държавническата идея заинтересованите от тайните лица днямат друг избор, освен да държат всичко под строга ТЪРГОВСКА ТАЙНА. Вземете за пример каквото се сетите - древни цивилизации, извънземни, технологичен напредък, дори конспирации - големият проблем на разузнавателните служби е ТЪРГОВСКАТА ТАЙНА, защото всички ключови сведения, по всяка тема и контекст, в крайна сметка се намират под търговската тайна, като частна интелектуална собственост на някое гигантско бизнес тяло. Метод, който стартира през Втората световна и само се задълбочава оттогава.


Войната за тези тайни се води между правителствата и бизнеса, точно това подхранва инициативата правителства и бизнес да се проникват едни други и чрез лобиране, корупция и престъпления да се надцакват в постоянна гоненица.

Повечето известни милиардери разполагат с научни изследвания, частна интелектуална собственост попадаща под търговската тайна, които биха били много по-интересни от архаизмите на Ватиканската библиотека. Всеки интелигентен човек може да си направи сам изводите, ако разполага с тези доказателства и не е нужно да чете погребаните архиви на католиците.
Ватикана отдавна не играе съществена роля в каквото и да е, освен играта на дребно със задоволяването на низките човешки страсти. Мисля че е очевидно, светът отдавна не дава пет пари за онова, на което религията е разчитала преди векове, за да има власт.

Големият проблем е корупцията в научната общественост, която се съпротивлява на реформите, карайки по този начин истинският научен напредък да минава ъндърграунд и да се развива от частния сектор на корпорациите и милиардерите. Държавно спонсорираните изследвания са боклук.


И това не е от вчера... откога са ясни тези знаци, даже маса филми направиха на тази тема, и откога анализаторите стигат все до това заключение. Ние, обаче, не можем да се оттласкаме от тая пуста "езотерика" с познатия привкус. Как толкова години не бяха достатъчни, за да си задълбочим изводите. Продължаваме за Ватикана да говорим, после ще сменим темата на национал-мистицизъм, за да опрем най-сетне в смело-теоретичните пара-физични хипотези и ще започне едно дълго допускане с цел доказване или отхвърляне на допускането.

Ми на мен за 15 години вече ми писна.


« Последна редакция: Февруари 05, 2021, 12:04:37 am от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Мизериите на църквата
« Отговор #40 -: Октомври 02, 2021, 01:40:55 am »

Тагове към темата: религии манипулация коментар