Apocryphal Academy

Анкета

Трудно ли ви е да проумете в какво се състои радиозотопното датиране на скали?

ДА, не мога да го разбера.
3 (50%)
НЕ, разбирам го.
3 (50%)

Общ брой гласове: 6

Гласуването приключено: Декември 28, 2020, 02:08:16 pm

Автор Тема: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism  (Прочетена 6986 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Нещата дори приличат на "След мен и потоп!"/ "След нас и потоп!".

О да, психопати за световна власт вече са го казвали много искрено и красноречиво: "Ако някога дойде такъв ден, когато да трябва да си ходим, ако някой ден бъдем принудени да напуснем сцената на историята, ние ще тръшнем вратата зад себе си толкова силно, че вселената ще се разклати и човечеството ще се отдръпне в изумление."

Така Гьобелс го е казал. Предполагам без значение дали става дума за нацисти или не, максималните измерения на всеки властник са еднакви.

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #31 -: Септември 29, 2020, 09:25:21 pm »

Еволюционната теория е изключително compelling и е подкрепена с много evidence (данни, свидетелства).

Човешкият геном е невероятно подобен на този на шимпанзетата, орангутаните и бонобо. Има изключително много неща в ДНК на маймуните, които са идентични с тези в ДНК на човека.

Проблемът е, че в Синтетичната теория за еволюцията има много storytelling и много пространство за чисти спекулации и дори фалшификации.

Допреди няколко години се водеше, че човешката линия се е отделила от тази на маймуните преди 2 млн години. Сега вече се твърди, че това било станало преди 14-15 млн години. Адаптацията на датирането се наложи заради това, че 2 млн години не могат да обяснят наличните различия. Например, човешката Y хромозома е много много различна от Y хромозомата на шимпанзетата, които се водят най-близките ни роднини.

Също така се оказа, че Неандерталците ... всъщност са ... хора (99,8% идентично ДНК с това на Хомо сапиенс). Никой не би могъл да различи гладко обръснат Неандерталец в костюм от съвременен Хомо сапиенс. Неандерталците просто са били изключително кръвосмесени, червенокоси хора, които са погребвали мъртвите си в пещери, правели са украшения и са имали култура. Повечето европейци имат Неандерталски гени.

За мен, най-големият проблем на Синтетичната теория за еволюцията е приетият механизъм на еволюция (natural selection acting upon random mutations / естествен отбор на случайни мутации), отговорен за трансформацията на рибата в рибар.

За мен, мутациите имат мощно деволюционен ефект, а естественият отбор не би могъл да елиминира неутралните и лошите мутации в генома.

Точно това е причината за наличието и увеличението на болестите, свързани с генетични мутации (аутизъм, шизофрения, различни видове тумори и т.н.).

Всяко следващо поколение е по-малко интелигентно и по-болно от предишното. Всяко следващо поколение има средно 80-100 мутации повече от предишното. Геномът деградира и този процес не може да бъде спрян.

Да, някои ще кажат, че естественият отбор вече не важи за хората. Онези с мутация за диабет получават инсулин и оставят поколение. За съжаление, процесът на деградация на генома важи и за животните. Единственото изключение може би са бактериите, които имат изключително ниска норма на мутации и огромни популации. Деградацията на генома важи и за вирусите. Точно заради това те изчезват.
« Последна редакция: Септември 29, 2020, 09:34:20 pm от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #32 -: Септември 29, 2020, 11:45:47 pm »
Палеонтологията НЕ представя убедителни доказателства за т.нар. Дарвинов градуализъм (постепенна промяна). Онова, което показва палеонтологията са някакви животни, които ги е имало някога, и или ги има сега, или са измрели.

Единствените убедителни доказателства за еволюция се намират в гените. Случайните мутации са движещата сила според Синтетичната теория за еволюцията, термин, създаден от Джулиан Хъксли.

Синтетичната теория за еволюцията разчита на случайните мутации, които създават репродуктивно предимство, за да обясни еволюцията от едноклетъчно до човек.

Т.е. еволюцията разчита на случайна промяна някъде в генома, която е благоприятна за организма, но забравя да спомене, че добрите мутации са макс 1 на 10 000 мутации. Ако случайно се появи някаква добра мутация, тя ще се фиксира в популацията, защото организмът ще има повече поколение. Да, но фиксацията на въпросната добра мутация ще доведе до фиксация на всички неутрални и лоши мутации, съседни на добрата мутация в генома, а те са много пъти повече.

Естественият отбор не може да елиминира неутралните и лошите мутации в генома, защото абсолютно всеки член на популацията има такива. Естественият отбор може да елиминира само най-лошите мутации. Това води до натрупване на неутрални и лоши мутации, като всяко следващо поколение има повече такива от предишното. Как този процес може да доведе до еволюция на едноклетъчно до човек?

Друг е въпросът доколко неутралните мутации изобщо са неутрални. Води се, че са почти неутрални, защото естественият отбор не може да ги "види". Проблемът е, че натруването им дори в онази част на генома, която не е отговорна за синтеза на протеини, ще доведе до "разваляне" на структурата на ДНК, представляваща 3-измерно скеле. Това неминуемо ще доведе до срив във функционалната част от генома.

Случайната поява на добра мутация някъде в ДНК изобщо не може да компенсира, нито да елиминира, неутралните и лошите мутации. Напротив, фиксацията на добра мутация в популацията ще доведе и до фиксация на много по-голям брой вредни мутации. Това води до изчезване на видовете.

Човешкият геном деградира. Такова чудо като естествен отбор на случайни мутации не е в състояние да създаде комплексни организми като хора, слонове или птици.


Над 10 000 болести заради мутации:


https://www.who.int/genomics/public/geneticdiseases/en/index2.html

Как е възможно случайна мутация, която няма никаква цел, а е просто грешка в ДНК, да създаде органи като сърце, бъбреци и мозък, крилете, специалните дробове, кухите кости и ориентацията по магнитните полюси при птиците, ехолокацията при прилепите и китовете.

« Последна редакция: Септември 30, 2020, 08:47:07 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #33 -: Септември 30, 2020, 08:36:14 am »
Кратко видео за клетъчната мембрана. Страхотно е.

« Последна редакция: Септември 30, 2020, 08:44:47 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #34 -: Септември 30, 2020, 10:08:10 am »
Жалко, че никой не иска да вземе участие в дискусията и да зададе някакви въпроси.

Искам отново да подчертая, че генетичните мутации, движещата сила на еволюцията, са или неутрални, или вредни. Добрата мутация е изключително рядко явление. Сърповидно-клетъчната анемия се смята за полезна мутация, защото води до имунитет срещу малария, но едва ли болните от сърповидно-клетъчна анемия се смятат за големи късметлии. Това е много гадна генетична болест.


Имайте предвид, че почти всички хора умират от акумулация на мутации в ДНК-то си (соматични, а не вродени мутации), които предизвикват тумори и старост. При всяко следващо делене на всяка клетка се добавят 3 нови мутации, т.е. грешки при копирането.

И все пак, Синтетичната теория за еволюцията твърди, че мутациите са толкова хубаво нещо, че водят до еволюция.

Много от мутациите са неутрални, защото са в частта от генома, който не е отговорен за синтеза на протеини. Проблемът обаче е, че, тъй като са неутрални, те са абсолютно невидими за естествения отбор, което води до безконтролното им натрупване.

Много промени в нефункционалната част на генома всъщност са много опасни, защото ДНК не е само код, т.е. не е само софтуер, но и хардуер. Всичко, което може да доведе до повреда в 3-измерната структура на ДНК, може да бъде пагубно.

Да, във функционалната част на генома може да има неутрални (загуба на пигмент в ириса на окото, което води до сини очи) или дори полезни (загуба на пигмент в кожата, което води до предимство в синтеза на витамин Д; по-дълъг нос, предимство при студен климат), но те са изключително редки. Всеки генетик ще потвърди, че добрите мутации са уникално редки или почти не съществуват.


Според известния генетик Майкъл Линч, болшинството от новите мутации не само, че не са неутрални, а са вредни:

https://www.who.int/genomics/public/geneticdiseases/en/index2.html

http://www.homepages.ed.ac.uk/pkeightl/publications/keightleylynch2003.pdf

Цитат
In summary, the vast majority of mutations are deleterious.
This is one of the most well-established principles of evolutionary genetics, supported by both molecular and quantitative-genetic data. This provides an explanation for many key genetic properties of natural and laboratory populations.

Цитат
Мнозинството от мутациите са вредни.
Това е един от най-утвърдените принципи на еволюционната генетика, подкрепен както от молекулярни, така и от количествено-генетични данни.Експериментите на Thomas Bataillon показват, че повечето, ако не всички мутации са вредни (whither beneficial mutattiins? / къде са полезните мутации?):

https://www.nature.com/articles/6887270


Philip J. Gerish и Ричард Ленски твърдят, че при Ешерия коли само 1 на 1 000 000 мутации е полезна:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9720276/
https://www.researchgate.net/publication/13565795_The_Fate_of_Competing_Beneficial_Mutations_in_an_Asexual_Population


Бележка: Цитираните учени са еволюционисти. Цитираните публикации са peer reviewed.
« Последна редакция: Септември 30, 2020, 12:34:18 pm от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #35 -: Септември 30, 2020, 01:40:42 pm »
Nachman и Crowell:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10978293/

изчисляват, че всяко следващо поколение има средно 175 мутации повече от предишното.Алексей Кондрашов твърди (в книгата си "Crumbling Genome"/"Разпадащият се геном"), че в генома на средностатистически човек днес над 100 гена са дисфункционални или липсват и над 1000 гена са съществено увредени (имаме около 20-25 000 гена). Всяко новородено има средно 100 нови (de novo) мутации, като 10% от тях са значително вредни.


James F. Crow предполага:

https://www.pnas.org/content/94/16/8380

че жизнеспособността намалява с 1-2% на поколение в резултат на натрупването на мутации, което донякъде се компенсира от по-добрите условия на живот.


Майкъл Линч:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2824313/

смята 1-5% влошаване на здравословното състояние (fitness на английски) на поколение, което ще доведе до много сериозни проблеми през следващите 6 поколения. Ако мутагените в околната среда се увеличат (бел.прев. например замърсяване), скоростта на влошаването на здравословното състояние може да се удвои - 2% до 10%, което прави 12% до 60% през следващите 6 поколения.

Според Линч, ако вредните мутации при новородените не се намалят по някакъв начин, хората в индустриалните държави ще имат деабилитиращи увреждания на морфологично, психологично и нерво-биологично ниво само след 200-300 години.


През 2016-та:

https://www.genetics.org/content/202/3/869

Линч пише, че статистиката за аутизма, стерилитет при мъжете, астма, нарушения в имунната система, диабет и т.н. надвишават очакванията (т.е. положението е още по-зле, отколкото е смятал). Възможно е това да се дължи и на влияние на околната среда.

30% от случаите на аутизъм се дължат на нови (de novo) мутации, т.е. не на наследена мутация. В САЩ и във Великобритания е налице слабо намаляване на средната интелигентност за 1 век. Линч очаква влошаване на генома през следващите няколко поколения, като особено притеснително е влошаването на състоянието на мозъка, който е по-интензивно изложен на мутации.

 
« Последна редакция: Октомври 06, 2020, 10:33:24 am от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #36 -: Септември 30, 2020, 04:40:02 pm »
Бележка: Всички цитирани учени са еволюционисти. Всички цитирани публикации са на еволюционисти.
« Последна редакция: Септември 30, 2020, 11:10:11 pm от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разбиване на митовете на Дарвинизма / Shattering the Myths of Darwinism
« Отговор #37 -: Септември 30, 2020, 11:15:46 pm »
В базата данни на мутациите на човешия геном (Human Genome Mutation Database HGMD) днес има 275 716 вписвания:

http://www.hgmd.cf.ac.uk/ac/index.php

Увеличават се ежедневно.

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
За малко се връщам към палеонтологията и датирането на скалите.

Ние можем да датираме магмени скали. Ние не датираме седиментни скали, а фосили се образуват в седиментните скали. Принципно, в магмените скали няма фосили.

Много хора си мислят, че скалите в геологическите слоеве са радиоактивно датирани. Не, не са. "Ерите" в скалите са дефинирани според предполагаеми еволюционни събития. Т.е. фосилите се ползват за датиране на скалите, а слоевете в скалите се ползват за датиране на фосилите.

Супер, нали?


Всъщност, няма Камбрийски, Девонски, Пермски и т.н период. Има Камбрийски, Девонски, Пермски скали.
« Последна редакция: Октомври 04, 2020, 07:50:39 pm от Glasberg »

Glasberg

 • High Priority Members Plus
 • Jr. Member
 • ****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
ИЗМАМИ и ФАЛШИФИКАЦИИ

« Последна редакция: Октомври 05, 2020, 12:02:42 am от Glasberg »

Тагове към темата: