Apocryphal Academy

Автор Тема: Толкова отдавна не съм писал  (Прочетена 700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: +0/-0
    • Профил
Толкова отдавна не съм писал
« -: Декември 03, 2020, 03:54:54 pm »
Не съм имал сериозна активност в Апокрифна Академия кажи-речи от пандамеията, което си е горе-долу година. Но пък, от друга страна, ВИЕ (отдавнашните читатели и сподвижници на АА) също не сте имали каквато и да е активност на сайта ;) За себе си мога да кажа, че като видях в каква посока отиват нещата в света, и като видях че вече всичко сме казали и обсъдили до такава степен, че не остава нищо за обясняване, а събитията служат единствено като потвърждения на отдавна предъвканите казуси, реших, че няма смисъл от активност и вместо това реших да развия някои други неща.

Имах толкова много отложено четене, толкова много отложено преглеждане на материали и обмисляне, и толкова много отложени идеи за реализиране, че вече бях почнал да забравям. Слава Богу, този световен абсурд с пандемията дойде и създаде предпоставките да се освободя от призванието за постоянна публична активност :) Радвам се, че успяхме да си свършим докрай цялата работа по преговаряне, информиране и обръщане на внимание предварително и вече не бяхме в режим на реагиране. Надявам се, че читателите и сподвижниците ни осъзнават тази промяна.

Но Веско ми обърна внимание, че толкова дългото ми отсъствие създава впечатление, че едва ли не съм изчезнал и че е време просто да заявя, че не съм ходил никъде и съм в час с всичко, което се случва. Разбирате, че топката вече не е в ръцете на тези, които могат да говорят - всичко е вече казано! Всичко! Инициативата вече е в ръцете на нашите читатели и сподвижници, които от една година насам имат шанса да прилагат на практика това, което сме предъвквали по всички екзистенциални въпроси. А и аудиторията ни е доста сплотена и малка и без това.

Също така, всеки от нас знае, че България, като аудитория, е твърде празна. Този сайт, Апокрифна Академия, не разчита на маркетинг никъде, защото никога не сме си поставяли за цел да стигаме до широк кръг от хора, а винаги ни е било грижа да създадем интернет пространство, което ще се търси от единици стойностни хора, които се надяват някъде там в българския интернет да има информация. Намерението на целия този проект е да е в услуга и помощ на силните души, които търсят, а не в помощ на множеството на нищите духом, които не желаят свобода. Маркетингът и ориентацията към множеството е губещата стратегия в българската среда.

В смисъла на широка аудитория, много по-важен е широкият свят, отколкото малолюдна и безперспективна България. А най-широкият свят е англо-говорящият свят, защото английският се е наложил като малко или много интернационален език, най-голям брой държави разпознават английския като първи, втори или трети език, точно както медицинската наука така и не е спирала да разпознава латинския като официален научен език, подобно на църквата, и прочие.

Знаете, че българският винаги е бил свещен език по произход, и никога не е имал за цел да е широкоразпространен. Вместо това, неговите древни корени са подобни на латинския в това отношение - да бъде посветен на едно специализирано поприще. Но не на науката, а на изследването на духовните истини. Тези прости за разбиране положения налагат правилната стратегия - да се използва български за всички неща, които е добре да бъдат неафиширани, и да се използва английски по всички масови и светски въпроси.

Но, всичко това е отклонение н свободни разсъждения...


Важното е, че никъде не съм ходил, не съм откъсвал поглед от това, което се случва и съм все така достъпен за комуникация :) За тази една една година се бях концентрирал в това да напиша книга на английски за англоговорящия свят, която отскоро е публикувана, и да свърша съвсем практическа работа по някои от научно-техническите въпроси от Библиотеката.

С кое точно... ами... с всичко споменато! :P А именно - с геополимерите, електростатиката, сребърната вода и брауновия газ. Имаше нужда от едно техническо време да стане ясно откъде трябва да започне да се сглобява този пъзел, защото отнякъде трябва да се започне и следващите стъпки изискват някак си последователен напредък в тези привидно отделни полета. Но много работа бе свършена. По геополимерна линия, вече има ангажирана лаборатория, в ход са нещата по образуването на патентна защита и е ангажирано вниманието на един завод в процес на изграждане, което евентуално може да доведе до появата на българска фирма. Следи се патентната картина по вече измислени електростатични изобретения и ако нещата се наредят така, може и по тази линия да се появи българска фирма или продукт. На този фон, Брауновият газ се разгръща в съвсем нови светлини от само себе си.

По отношение на дейността ни тук в Апокрифна Академия... просто няма какво да се каже. Не бих желал да го казвам, преди да съм сигурен, че контролирам правилното интерпретиране на информацията, за да въведа някого в заблуда. Но най-любопитните сред вас могат да са сигурни, че всички подозрения са точно така, както са отразени в Библиотеката:
- да, древното мегалитно строителство е със сигурност геополимерен процес на отливане;
- не, скали не са били размеквани... ако въобще е възможно да бъдат размеквани, то със сигурност процесът е електро-химически и отговорът се намира ето в тази книга - Химическа електростатика: Нови идеи за електростатично зареждане: Механизми и последствия - много пара, който има бол, да ми я купи и да ми я подари :P
- да, възможно е разработване на евтини вибриращи инструменти за лесна и евтина дъстификация (превръщане във финна прах) на скали, с почти пренебрежимо количество електрическа енергия.

И така нататък развития :)


Тагове към темата: