Apocryphal Academy

Автор Тема: Обзор на изминалата година и прогноза за близкото бъдеще  (Прочетена 639 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: +0/-0
    • Профил
Нека набравим обзор накратко (съвсем накратко) какво се случи през тази една година и да напишем изводите като отговори на основни въпроси:


ЗАЩО СЕ СЛУЧИ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ?
Пандемията се случи, защото беше крайно необходимо. Има две незаобиколими причини, които гарантираха случването на пандемията.

Първа причина - математически неизбежно
Математически неизбежно беше да се случи нещо подобно. В този свят има и естествени събития. Изследователите на тези естествени събитидя - те са учени епидемиолози и социолози - предвиждаха някакво такова събитие, със сходен характер и мащабен обхват, просто защото вече беше време. Когато се направи подробна статистика на тези естествени случвания назад през хилядолетната човешка история, цикличността се забелязва лесно, с възходи и спадове, то е една вълнообразна крива в статистическата графика. Съвсем естествено съществуваше прозорец за нещо такова в това точно време.
Няма гаранции - нищо в този свят не е гаранция. Но е една игра на вероятностите, имама прозорци, в които вероятността дадено нещо да се случи по естествен начин скача, примерно 75%, 85% и тн, и спадове, в които вероятността да се случи въпросно естествено събитие спадат до пренебрежими стойности. Всичко това е "игра на зарове" (доколкото би се изказал един ненабожен човек), а вероятностите се определят от натрупването или разсейването на множество фактори. Никой не е казал, че не може да се случи такава пандемия, когато вероятността да стане клони към 15%. ИЗследователите просто очакват, че когато вероятността е 85% да се случи нещо такова, върху статистическата крива от последните няколко стотин години, то очакването е напълно оправдано.

Втора причина - капитализмът имаше нужда от това
В долното скорошно интервю на социолога Иво Христов в студиото на "Актуално", от 25 януари, професорът обяснява нещо много важно за капитализма. Нещо, което е централна завръзка за аудиторията тук и е основен въпрос, с който се занимавам в интернет публицистиката си в последните 15 години.
Капитализмът, както е всеизвестно, цели постоянна печалба. Не говоря директно за капитализъм, защото не съм образован в тези неща, но в темите "Трактат за Свободната Енергия" и "Има ли извънземни или няма? - пълен анализ на казуса" дискутирам именно този въпрос - въпросът за вечно растящата печалба в една затворена система. Отговорът е, че е невъзможна. Невъзможно е да има вечно растяща печалба в една икономически затворена система, каквато е планетата Земя. Защо говорим за цялата планета? Точно както Иво Христов обяснява, постоянната експанзия е вродена черта на капитализма, по този начин понятието "глобализация" по дефиниция означава световно разпространение на капитализма, терминът не значи нищо различно от това.
Както дискутирам във въпросната тема, а и в много други теми, без директно да използвам понятието "капитализъм", става дума, че има нужда от изкуствени контролни механизми, за да съществува тази система, защото тя самата е неестествена, не е самодостатъчна. Едно от две неща трябва да са налице - или неограничено и безкрайно място за експанзия, или неограничен потенциал за унищожаване на стойност. А най-добре и двете, както до сега се използваха - капитализмът, чрез процеса на глобализация, се разрастваше навсякъде по света, завземаше нова територия, като едновременно с това контролирано се унищожаваше стойност (както се унищожават диаманти пред диамантените мини, за да се държи цената им на пазара висока), за да се компенсира вродената инфлация на монетарните системи.
Иво Христов естествено се изказва много по-грамотно и кратко, коментирайки, че капитализмът е "нерационална" система. Под нерационална се разбира именно това - не е самодостатъчна. Ние, аудиторията на Апокрифна Академия и другите подобни сайтове, разбираме това основно като "конспирацията по подтискането на Свободната Енергия" и всички системи, чиито коефициент на полезно действие е по-голям от единица (без значение дали става дума за енергетика или просто за самодостатъчни философски идеи), защото самият капитализъм не разбира и не разпознава такива принципи. Тоест, говорим за слепотата на една "капиталистическа наука" и един вид скопен "капиталистически социум".

Беше ли пандемията нарочно създадена?
Доказателствата едва ли ще изплуват в близките десет години. Но аз лично смятам че да, естествено че беше нарочно създадена.
Това обаче в никакъв случай не е извън естествените вероятности, напротив. Още когато от фондацията Рокфелер правят прогнозата, че до 10 години пет неща може да се случат и едното от тези пет неща е глобалната пандемия, тази прогноза е направена възоснова анализа на естествената статистика.
Тъй като, обаче, фондацията Рокфелер и светът като цяло са един капиталистически мастърмайнд, самата тази прогноза е ясна заявка за бъдещите планове на глобалния капитализъм. Тъй като е най-разумно да залагаш на зарове тогава, когато имаш някаква поне статистическа представа за вероятностите на изхода, то най-естествено е да се помогне на глобалната пандемия да се случи тогава, когато в света има най-много благоприятни фактори, които насърчават естественото й случване. С две думи - тогава, когато светът очакваше да се появи една глобална пандемия от естествен вирус, той получи пандемия от един изкуствен и нарочно отприщен вирус.
Мотивацията е, че глобализмът имаше отчаяна нужда от хаос, защото контролираният хаос е начин да се поддържа жизнения цикъл на капиталистичните печалби. Именно затова имахме налице една яростна и дисциплинирана медийна и информационна кампания, която да промотира и да работи със социалния образ на тази пандемия, PR тоест, нещо което го нямахме при предходните много по-смъртоносни пандемии от испански вирус и други.
КАКВО НИ ЧАКА В БЪДЕЩЕ?
Ние като аудитория веднага видяхме поредната крачка по разгръщането на сценария, от който се опасяваме от много десетилетия - тотален глобален контрол.

В участието си в "Актуално" социологът Иво Христов напълно споделя вижданията на нашата аудитория, като според него има три най-вероятни сценария:
Първи сценарий - преминаване към една Оруелова реалност, напълно контролиран свят на електронен майндконтрол. Ние знаем за всичко това от "Контрол над ума - Контрол над света". В такъв свят няма смисъл от съществуването на разплащателни средства.
Втори сценарий - преминаване към един корпоративен свят - изчезване на националната идея, изчезване на културния плурализъм, гигантски корпорации стават новите държави в един свят, където да бъдеш платен служител на дадена корпорация е еквивалентно на национална принадлежност и където цялата наука и всички армии по земното кълбо са частни. Такъв свят би следвало да бъде управляван от централизирана дигитална кредитна система.
Трети сценарий, най-вероятен според социолога - микс между горните два варианта. Съществуването на няколко големи блока, сходно с Оруеловите Океания и Евразия, с постоянни войни и съюзи помежду си, мотивирани от капиталистичната идея и прилагащи различни по сила и мащаб способи за дигитален майндконтрол, докато все пак остава в сила свободното разплащане с някакъв тип електронна валута, евентуално криптовалута, въпреки че тя ще бъде в постоянно противопоставяне на централизирана електронна кредитна система.

Неговото очакване е следващите 5-10 години да дадат категоричен отговор кой от трите сценария ще се реализира.


П.П.
Между другото, по фейсбук в момента има обяви за работа, за статисти на опашките за ваксиниране - по 60лв на ден. На мен лично ми предложиха от две различни места.
« Последна редакция: Февруари 21, 2021, 11:22:07 pm от λ »