Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 38 39 40 [41] 42 43 44 ... 55
601
Работя върху този превод от август 2015г. Няколко пъти ми се налагаше да го замразявам, поради пренареждане на приоритетите, защото винаги се опитвам да вървя в крак с времената и актуалните въпроси.

Времето доказва, обаче, че някои въпроси са винаги актуални. Точно такива са трудовете на неподражаемия Джоузеф Фарел. На пазара можете да намерите неговите книги "Интернационален нацизъм" и "SS братството на Камбаната" на български. Но тази книга - "Райх на Черното слънце" - за сега можете да намерите на български единствено тук, на "Апокрифна Академия" (както и публикувана в предния интернет форум, в който участвах).

Книгата е бедна на изображения, но по мое усмотрение добавям допълнителни такива, там където смятам че е уместно и би имало положителен ефект.

Преводът на книгата ще продължи, и когато този приоритет се върне на дневен ред, задължително ще бъде завършен.

602
III


По отношение на храната, медицината и разклоненията на военното изкуство откритията на претърсващите екипи въобще не били по-малко впечатляващи. А в аеронавтиката и ракетите с насочване разкритията се доказали направо алармиращи. Една от хранителните тайни, които нацистите разкрили, била, как да стерилизират плодов сок без загряване. Сокът се филтрирал, след това се охлаждал, след това се газирал и се съхранявал под 8 атмосфери въглеродо-диоксидно налягане. По-късно, въглеродният диоксид се премахвал; сокът преминавал през друг филтър - който, този път, го проверявал за микроби - след което го бутилирали. Едно нещо, върху което американските бутилировчици могат да поразмишляват.

Млечната пастьоризация чрез ултравиолетови лъчи винаги се е проваляла в други държави, но германците открили как да го направят, като използват светлинни тръби с голяма дължина, и едновременно с това как да обогатят млякото с витамин Д.

В един завод в Кийл, британски претърсвачи от Комитета по съвместно разузнаване открили, че сирене се правело - "висококачествени Hollander и Tilsiter" (класики в жанра на гастронома, бел.прев) - по нов метод с нечувана бързина. "80 минути от ренетирането до изгребването на изварата", докладват разследващите. Сирищната индустрия по света никога не е могла да покаже нещо равностойно на това.

Маслото (в мандра близо до Хамбург) се произвеждало от нещо, за което американските мандраджии дълго са мечтали: машина за масло, която дава поточна линия продукция. Изобретение на инженерите на млекопроизводителна техника в Щутгард, то отнемало по-малко пространство от американските гюмове и давало продукция 680кг на час. Машината бързо била транспортирана до нашата държава, за да бъде тествана от Американския маслен институт.

Една от другите хранителни иновации на германците бил начин да се произвеждат дрожди в почти неограничени количества. Отпадъчния сулфатен ликьор от буковото дърво, ползвано за производството на целулоза, бил третиран с организъм, познат на бактериолозите като candida arborea, това се вършело в температури, по-високи от когато и да било в практиката на производство на дрожди. Финалният продукт служел както за човешка, така и за животинска храна. Калоричната й стойност е 4 пъти по-висока от червено месо, и съдържа два пъти повече протеин.

Германците също така развили нови методи за запазване на храната чрез пластмаса и нови, напреднали хладилни техники. Хладилната техника и климатиците на германските U-лодки станали толкова ефикасни, че подводниците можели да пътуват от Германия до Тихия океан, да извършват операции там два месеца, и после да се върнат до Германия, без да презареждат прясна вода за екипажа.


Бележка от преводача: У-лодките са легендарните нацистки подводници - първите по рода си подводници, незабавно използвани с военна насоченост. Успехът им срещу допотопния флот на останалия свят дал на нацистите абсолютен морски контрол.


Била използвана тайна пластмасова смес (сред съставките й били поливинилов ацетат, тeбешир и талк) с която обличали хляба и сиренето. Филия, прясно извадена от фурната, била потапяна, изсушавана, повторно потапяна, след това загрявана за половин час на 140 градуса Целзий. Осем месеца по-късно няма да е развалена и ще е добра за ядене.

"А колкото до медицинските тайни от тази колекция", отбеляза един армейски хирург, "някои от тях ще спестят на американската медицина години изследвания; някои от тях са революционни - като например германската техника за третиране на пациента след дълго и обикновено фатално излагане на студ." Това откритие - извадено наяве от претърсването на майор Александър, което вече споменахме - обърна наопаки всичко, което медицинската наука мислеше по въпроса. Във всеки един от страховитите експерименти субектите били най-успешно съживени, и временно и постоянно, чрез незабавно потапяне в гореща вода. В два случая на пълно застиване на сърцето и прекратяване на дишането, гореща баня от 50 градуса Целзий върнала и двата субекта към живот. Преди войната ни с Япония да свърши, този метод бил възприет от всички американски спасителни служби Въздух-вода, и като цяло е приет от медицината днес.

Германски медицински научни изследователи открили начин да произведат синтетична кръвна плазма. Наречена капаин, била произвеждана на комерсиално равнище и по резултати била равна на естествената плазма. Друго откритие било перистон, заместител на кръвната течност. Оксидацията на адреналина (адренохром) е произвеждана успешно в големи количества единствено от нацистите и е използвана с добри резултати в борбата срещу високото кръвно налягане (от което 750 000 души умират годишно в САЩ) (към 1946г, бел прев). Днес разполагаме с тайната на това производство и със значителен запас.

Също от такава голяма медицинска важност са някои научни изследвания от д-р Борис Ройевски от института по биофизика Кайзер Вилхелм във Франкфурт. Те били върху йонизирането на въздуха във връзка със здравето. Било открито, че положително йонизирания въздух заличавал благосъстоянието на човека и бил свързан с дискомфорта и депресията, които понякога се появяват със спада в атмосферното налягане. При много хора, било открито, наличността му довеждала до астма, сенна хрема и нервно напрежение. Повишавал високото налягане, понякога до опасната зона. Предизвиквал симптоми, подобни на планинска болест - усилено и учестено дишане, виене на свят, умора, безсъние.

Отрицателно йонизирания въздух, обаче, правел обратното на изброените неща. Бил възбуждащ, създавайки усещане за висок дух и добро здраве. Напълно изтривал умствената депресия. В патологичните случаи стабилизирал дишането, смъквал повишеното кръвно налягане, предпазвал от алергии и астма. Важността на наличието му навсякъде, където човешки същества живеят, работят и се възстановяват от болести може някой ден да направи производството му една от основните функции на климатиците.

IVНо от най-голямо значение за бъдещето били нацистките тайни на авиацията и различните видове ракети.

"Ракетите V-2, които бомбардираха Лондон", докладва една публикация от военновъздушните сили, "е била просто играчка в сравнение с онова, което германците пазели като свой коз".


Образец от легендарните V-2 на известната в цял свят експериментална площадка Пинамунде


Когато войната свършила, сега вече знаем, те имали 138 типа ракети с насочване в различни стадии на производство или развитие, които използвали всеки известен вид дистанционно управление и спусък: радио, радар, жица, продължителна вълна, акустика, инфрачервени, светлинни лъчи, и магнетизми, всичко това са само няколко примера; а за мощност били използвани всички методи на реактивното оттласкване и за подзвукови и свръхзвукови скорости. Реактивното оттласкване било използвано дори при хеликоптерното летене. Горивото било завеждано през тръби до възпламенителни камери при върховете на роторните перки, където експлодирало, завъртайки перките като поливна помпа за градина. Колкото до ракетното оттласкване, техните А-4 ракети, които тъкмо влизаха в масово производство, когато войната приключваше, бяха 14м дълги, тежаха повече от 10 000кг, и летяха 370км. Издигаха се на 96км над земята и имаха максимална скорост от 6010км в час - три пъти скоростта на въртене на Земята при екватора. Тайната на свръхзвуковата им скорост, както днес вече знаем, е в ракетния им мотор, който използвал за гориво течен кислород и алкохол. Контролирали ги или чрез радио или чрез самонасочване към целта им чрез гироскопични средства. Тъй като скоростта им беше свръхзвукова, не можеше да се чуят преди да ударят.

Друга германска ракета, която щяла да дойде скоро, била А-9. Тази била още по-голяма - над 13 000кг - и имала крила, които й давали летателен обсег от близо 5000км. Била произвеждана в прочутата военна експериментална площадка Пинамунде [Peenemunde] и постигала невероятната скорост от 9500км в час.

Един бомбардировач на дълги разстояния с ракетен мотор, както посочват заловените документи, който така и не бил завършен само заради бързия край на войната, щял да бъде способен на полет от Германия до Ню Йорк за 40 минути. Пилотно управляван от пилотна кабина под налягане, щял да тели на височина 250км. Евакуацията щяла да става чрез катапулт със скорост 850км в час, а самолетът щял да достига максималната си височина за не повече от 4 минути. Там, след като изхарчел горивото, щял да лети безмоторно във външната атмосфера, връхлитайки целта си. Със 100 бомбардировача от този тип германците се надявали да разрушат който и да е град на Земята в няколкодневни операции.

Не е учудващо, тогава, че днес експертите от военновъздушните сили публично заявяват, че що се касае до ракетните мощности и ракетите с насочване нацистите са били по-напред от нас с поне 10 години.

Германците дори имали готови устройства, които да се погрижат за пилотите, принудени да катапултират по време на свръхзвуков полет. При нормални обстоятелства, всеки пилот, който си покаже главата навън при такива скорости, ще си я загуби. Парашутът му при отваряне би се пръснал във въздуха. За да избегнат тези пагубни случвания, изобретили евакуационна седалка, който мигновено изхвърляла пилота. Парашутът му бил вече разтворен, тоест направен от решетъчни панделки, и поемал падането му само след като тялото му започнело да тежи директно вертикално надолу, за да затвори дупките.

Нацистка вариация на въздушната ракета с насочване била торпедо за подводна работа, което без грешка достигало целта си, привлечено от звука на витлото на маркирания кораб от разстояние 17км. Ракетата плувала 10м под водата, със 70км в час, без да оставя диря. Когато била директно под целта си, експлодирала.

Всички тези разкрития естествено повдигат въпроса: беше ли Германия толкова напреднала във въздушните, ракетните и торпедните изследвания, че, ако е имала още малко време, е щяла да спечели войната? Военните й тайни, както са разкрити сега, изглежда намекват тази вероятност. И заместник-командващия генерал на Военновъздушното разузнаване, Въздушно-техничесите служби, каза на Обществото на аеронавтските инженери преди няколко месеца:

"Германците са подготвяли ракетни изненади за целия свят като цяло и особено за Англия, което, предполага се, щеше да промени курса на войната, ако инвазията се беше отложила дори и само с шест месеца."
V


За публикуването и разпространяването на всички тези неповторими тайни беше основано Бюрото по публикациите, с нареждане на президента Труман, 10 дни след капитулацията на Япония. Заповедта гласеше, че не само вражеските военни тайни трябва да бъдат публикувани, но и (с някои изключения) всички американски тайни, научни и технически, по всички правителствени военни таблоиди (Бюрото по Научите изследвания и развитие, Националния съвет за научни изследвания и други подобни). И така беше създадено онова, което сега се определя като най-големия публицистки проблем, с който на държавна агенция й се е налагало да се справя.
Защото военните тайни, които преди се брояха с чертички, ще запълнят три-четвърти от общо милион отделни хартиени документа (две трети от това засяга аеронавтиката) и ще отнеме няколко години и няколко стотици души да ги прегледат и подготвят за широка публична употреба.

Днес преводачи и резюмиращи от Бюрото по техническите услуги, наследник на Бюрото по публикациите, ги обработват със скорост около хиляда седмично. Индексирането и завеждането в каталог на онези части от колекцията, които ще се запазят за постоянно, може да изиска повече от два милиона картички, а при Райт Фийлд заданието е толкова сложно, че ще инсталират електрическа машина за картографиране. Трябваше да се състави цял нов Немско-английски речник за специализирани термини - нещо с около 40 000 думи за нов технически и научен език.

С толкова много документи е било невъзможно до сега, разбира се, заради времеви и парични средства, да се направят нови копия и нов печат на повече от само няколко от тези военни тайни. Следователно, за да се каже на публиката какво е достъпно, БТУ издава библиография всяка седмица. Там се съдържа информация за най-новите военни тайни, издадена до сега - със заглавия, частични копия, налични за момента или предстоящи да са в наличност, и резюме на съдържанието.

Оригиналният документ, или микрофилмното копие, след това се изпраща на Конгресната библиотека, която за сега е най-голямото хранилище. За да бъдат по-лесно достъпни за публиката, Библиотеката изпраща копия, когато достатъчен брой са налични, на около 125 "хранилищни" библиотеки из Щатите.

А публиката прави ли въобще нещо с тези уникални военни тайни? Прави - направо ги изяжда. За месец са извършени повече от 20 хиляди поръчки, а в момента поръчките са нараснали до хиляда дневно. Учените и инженерите обявяват, че информацията "им спестява години посвещение върху проблеми, които вече са научно изследвани ". А американските бизнесмени ...! Бърз преглед на писмата на Бюрото по публикациите показва следното:

Компанията Bendix в Южен Бенд, Индиана, пише за германски патент върху сменянето на магнетофонните записи, нещо за "записи, натрупани един над друг върху въртяща се основа". Мелници Pillsbury иска да да прегледа какво е налично относно германските методи за производство на брашно и хляб. Кендалска Производствена Компания ("Soapine") иска информация за вещества, отблъскващи насекоми. Пионерската царевична компания Hi-Bred, Айова, пита за "разпита на работници-изследователи във висшето земеделско училище в Хоненхайм". Мелници Pacific иска водо-отблъскващото гънко-устойчиво вещество за обработване на въртяна вълна на I.G. Farbenindustrie. Полароидната компания би искала нещо за "положението с експлоатирането на фотографията и оптиката в Германия". (Има, между другото, 10 до 20 000 германски патента, които тепърва предстои да бъдат заснети на микрофилм.)

Най-ненаситния клиент е Amtorg, организацията за чужда търговия на СССР. Един от представителите й влязъл в Бюрото по публикациите с библиографията под ръка и казал, "Искам копия на всичко". Руснаците изпратиха една заявка през Май на стойност $5 594 - военни тайни в 2 000 отделни доклада. Като цяло, те купуват всеки един публикуван доклад. Американците също смятат, че има невероятно добра перспектива в жилката на военните тайни. На прага на Бюрото паркират най-често изпълнителните директори на компании, искайки първи да се доберат до определен доклад на някаква тема. Някои неща са толкова ценни, че за да се доберат ден по-рано пред своя конкурент, може да им струва хиляди долари. Но Бюрото по техническите услуги взима добри мерки, за да се подсигури, че никой доклад да не е достъпен за някого, преди да бъде достъпен за широката публика.

След като една определена компания за самолети беше поръчала един определен пленен военен документ, беше попитана дали информацията от него й беше донесла или пък спестила някакви пари. Цената на доклада беше няколко долара. Компанията отговори: "Да - поне 100 000 долара".

Един ден, завеждащия научно-изследователския отдел на друга бизнес-компания си водеше бележки три часа в БТУ. "Много благодаря", каза тоя и се изправи да си ходи, "бележките от тези документи струват на компанията ми поне 500 000 долара".

А след като видя пълния доклад върху германската индустрия за синтетични влакна, един американски производител отбеляза:

"Този доклад би струвал на компанията ми 20 милиона долара, ако можехме да имаме изключителни права над него".

Разбира се вие, и всеки друг, можете да ги имате сега, и голямо количество друга до скоро секретна информация, срещу няколко долара. Всички военни тайни в момента се публикуват и са напълно в публичния сектор.

Бележка: Как е възможно нацистката технология да е била толкова далеч по-добра от онази на Съюзниците? За заковаващите свидетелства на множество военни офицери относно обратно инженерство върху НЛО технологии, кликнете тук.


603
II

Какво намерихме? Бихте искали няколко отличителни примера от колекцията военни тайни?
Завеждащия комуникационния сектор на Техническото индустриално разузнаване отвори чекмеджето на бюрото си и извади най-миниатюрната вакумна тръбичка, която съм виждал. Беше голяма колкото половин палец.

"Забележете, че това е тежък порцелан - не стъкло - и следователно на практика е неразрушима. Хиляда вата е - и е една десета от размера на подобна американска тръба. Днес нашите производители вече знаят тайната за изработването й... И има нещо..."

Той дръпна някаква кафява, сякаш хартиена, панделка от една макаричка. Беше широка половин сантиметър, с една матова и една лъскава страна.
"Това е магнетофонна лента", каза той. "Пластмасова е, метализирана от едната страна с железен оксид. В Германия това е изместило фонографските записи. Целия ден на една радио-програма може да се магнетизира на една намотка. Можеш да го демагнетизираш, да го изтриеш и да сложиш нова програма по всяко време. Няма игла; така че няма абсолютно никакъв шум или износване на лентата. Един час дълга лента струва 50 цента."

След това той ми показа неща, които са били две от най-добре пазените технически тайни на войната: инфрачервеното устройство, което Германците изобретили за виждане в тъмното и удивително малкият генератор, с който работеше. Германските коли можели да карат с каквато и да е скорост в условия на пълен мрак, виждайки предметите ясно като ден 200 метра напред. Танкове с това устройство могли да виждат цели на повече от 3км. Като снайперистки телескоп то позволявало на Германските стрелци да отстрелят човек в тотален мрак.

Имаше и тръба за гледане, и селенов екран пред нея. Екранът улавяше идващата инфрачервена светлина, която провеждаше електрони от селения по протежението на тръбата до друг екран, който беше електрически зареден и флуоресциращ. Видимо изображение се появи на екрана. Чистотата и точността му за целите на прицела бяха феноменални. Вътре в тръбата, изкривяването на потока електрони, причинено от земното магнитно поле, дори беше позволено!

Миниатюрният генератор - десетина сантиметра в диаметър - повдигаше електрическия ток на една обикновена батерия за фенерче до 15 000 волта. Имаше мотор с размера на орех, който въртеше ротор с 10 000 rpm (оборота в минута) - толкова бързо, че в началото унищожавал всички лубриканти заради голямото количество озон, което произвеждал. Германците разработили нова грес: хлоринирано парафиново масло. Генераторът след това започнал да работи 3000 часа без да спира!

Апаратът се носел в брезентна торба на гърба на снайпериста. Пушката му имала два спусъка. Натискал единия, за да работи с генератора и телескопа... После другия, за д убие мишената си в тъмното. "Тази пленена тайна", обяви обясняващия, "за първи път използвахме при Окинава - за озадачение на Японците".

Взехме, в добавка на тези върхови тайни, техниката и машината за направата на най-удивителния електрически кондензатор в света. Милиони кондензатори са присъщи за радио и радарната индустрия. Нашите кондензатори винаги бяха направени от метално фолио. Този е направен от хартия, покрит с 1/500 000 част от сантиметъра слой изпарен цинк. 40% по-малък, 20% по-евтин от нашите кондензатори, и също така се самовъзстановява. Тоест, ако се случи срив (например ако гръмне бушон), цинковият филм се изпарява, хартията моментално изолира, и кондензатора отново е жив и здрав. Продължава да работи след многократни сривове - 50% по-висок волтаж от нашите кондензатори! За повечето американски радио-експерти - това е магия, двойно дестилирана.

Слюдата е друго нещо. Никаква слюда не се копае в Германия, затова по време на войната Сигналният ни корпус били озадачени. Откъде я взимаха Германците?
Един ден, едно парче слюда беше подадено на един от експертите ни в Американското Бюро на минните дейности за анализ и мнение. "Естествена слюда" , докладва той, "и няма примеси".
Но слюдата беше синтетична. Институтът Кайзер Вилхелм за Силикатни изследвания бил открил как да я прави и - нещо, което винаги убягваше на учените - под формата на големи листове.

Днес вече знаем, благодарение на екипите на FIAT, че съставките на естествената слюда са били стопявани в тигели от въглерод, способни да поемат 1290 градуса Целзий, и след това - това беше истинската тайна - охладени по специален начин. Първото важно условие беше абсолютното отсъствие на вибрации. След това се прилагали две сили, перпендикулярни по насоченост. Едната, вертикално, се изразяваше в контролирането на охлаждането, трябваше да става постепенно. Под прав ъгъл на това, хоризонтално, се въвеждаше магнитно поле. Това предизвикваше формирането на кристалите в голям, ламиниран лист в тази конкретна равнина.

"Виждаш ли това...", попита ме завеждащият отдел Комуникации. Беше метално, и приличаше на усложнена куклена къща без покрив. "Това е шасито или рамката за радио. За да направят същото нещо, американците ще трябва да режат машинно, да издълбават, да оформят, да напасват - дузина различни дейности. Това е направена на преса, чрез единствена операция. Нарича се "студено пресоване". Ние го правим с някои меки метали. Но Германците го прилагат върху студена стомана! Хиляди части, които сега се правят като отливки, или с капково коване, или от ковко желязо, сега вече могат да се правят по този начин. Увеличението на производствената скорост е нищожните 1000%."

Много от стоманените мъже на Америка вярват, че само тази единствена военна тайна ще доведе до революция в дузина металообработващи индустрии.

В текстила колекцията от военни тайни е произвела толкова много откровения, че американските текстилари са леко замаяни. Преди година американският "Тъкачен" екип разкри германска машина за тъкане от коприна, която увеличава продукцията спрямо мястото, което машината заема, със 150%. Техните "Links-Links" тъкачни станове произвеждат безбримчен трикотаж, без засичане. Смята се, че новото германско машинно оборудване за производство на игли ще доведе до революция в този бизнес както в Щатите, така и в Обединеното кралство. Има Германски метод за дърпане на вълната от овчата кожа без нараняване на кожата, нито на влакното, чрез употр*бата на ензим. Опаковащите складове в Америка преди наричаха това "дърпача" - търговска тайна - и се правеше от животински панкреас. По време на войната нацистите го правели от плесен, наречена aspergil paraciticus, която отглеждали в трици. Тя води не само до по-добра вълна, но и до 10% по-голям добив.

Друго откритие е начинът, по който да се вложи къдрица във влакната от вискозна коприна, която им придава вида, топлината, устойчивостта на износване и податливостта на оцветяване, които има вълната. Тайната тук, както открили нашите разследващи, било добавката на 25% рибешки протеин към целулозата.

Но от всички военни тайни на нацистите, може би най-голямата бомба дошла от лабораториите и заводите на Великия германски картел I.G. Farbenindustrie. Никога до сега, както се твърди, не е имало такъв склад със секретна информация. От там идват тайни за течни и твърди горива, металургия, синтетична гума, текстили, химикали, пластмаси, лекарства, оцветители. Един авторитет в германската промишленост на оцветители твърди:

"Този масив покрива информацията за похватите в продукцията и секретните формули за над 50 000 оцветителя. Много от тях са цветове, които никога не сме могли да правим. Американската индустрия в оцветителите ще скочи с поне 10 години напред."


604
Военни тайни с хиляди
Списание Харпър
Октомври 1946г, страница 329

Тайни с хиляди
от C. Lester Walker


Читателите на Харпър познават статиите на гн. Уолкър [Walker] и вещите машинации на Алианса във войната. Сега, той ни предлага да разгледаме смущаващо ефективните трикове на врага.

Наскоро някой писа до Райт Фийлд [Wright Field] (военновъздушно американско поделение през Първата Световна война, бел.прев) писмо, в което казваше, че доколкото разбира, държавата е събрала доста голяма колекция от военни тайни на врага, много от които в момента са в публична продажба, и дали било възможно, той да получи всичко по темата за немските реактивни двигатели. От отделението за Въздушна документация на Военновъздушните сили му отговорили:

"Съжаляваме - но това означава 50 тона документация."Бележка от преводача: Нацистите са изобретателите на реактивния двигател и първите изтребители са техни - легендарните Месершмит 262. Освен това, нацистите са изобретателите и на модерните балистични ракети (първите ракети са направени от китайците).Още повече, онези 50 тона били само малка част от онова, което днес е най-голямата колекция от пленени вражески тайни, съставяна някога. Ако някога сте си мислели за военните тайни - и кой не е? - че идват по шест-седем на кюп, като няколко документа, наготово предавани като пакет към заинтересуваните институции, може да ви се стори интересно да научите, че военните тайни от тази точно колекция идват като пакет от хиляди, че масата на документите е планинообразна , и че никога преди не е имало нещо сравнимо с този масив.

Цялата колекция в днешно време се съхранява на три места: Райт Фийлд (Охайо), Конгресната Библиотека, и Министерството на Търговията. Райт Фийлд работи с гигантски архив тайни от 1500 тона. Във Вашингтон, Бюрото по техническите услуги (което е погълнало Борда на директорите на публикуването, федералната агенция която отначало се занимаваше с тази колекция) докладва, че става дума за десетки хиляди тона документални материали. Предварителните преценки са, че повече от милион отделни документа трябва да се обработят ръчно, и че те са, най-вероятно, практически всички научни, индустриални и военни тайни на Нацистка Германия.

Едно официално лице от Вашингтон нарече архива "най-големия единичен източник на този вид материал в света, първото подредено изследване на умствения капацитет на цяла държава".

Началото на тази колекция се поставя един ден през 1944г, когато началник щаба на обединените сили на Алианса предприема колосално търсене на военни тайни в териториите на окупирана Германия. Създали група от военно-цивилни отряди, кръстили ги Комитет на Съвместното разузнаване, чиято цел била да следва инвазията на армиите в Германия и да разкрива всички военни, научни, и индустриални тайни за навременна употреба срещу Япония.

Тези екипи се състезавали с времето, за да могат да извлекат най-критичната информация преди да бъде унищожена и с нейното изнамиране се занимавали гении на изобретателността и упоритостта.

Например, в една оптическа фирма във Вeстлав, близо до Франкфурт, разследващият там американски полковник бил уверен, че висшето ръководство му спестявали нещо. Но били непреклонни в доклада си: били му предали всичко. На следващия ден се върнал с официален документ и ги помолил всички да подпишат. В документа се твърдяло, че "са предали цялата научна и търговска информация, а ако не, понасят последствията". Два дни по-късно мрачно подписали документа, след това завели полковника до скривалище в един склад. От един сейф там извадили документи относно оптически инструменти, микроскопия и устройства за прицелване.

Друг претърсващ екип от двама души бил в пълна безизходица. Записи, които те трябвало да открият, били напълно изчезнали. Имало слух, че е възможно да са били скрити в планина. Двамата обходили региона с един джип. Нищо. Но бидейки упорити, един ден се натъкнали на малък горски път, и на захода към него имало табела:

"Achtung! Minen!"

Предпазливо и бавно, сантиметър по сантиметър започнали да навлизат с джипа си. Нищо не се случило. Но бетонна землянка, вкопана в хълм, ги поставила пред нов надпис: "Отварянето ще доведе до експлозия".

"Хвърляхме чоп", казал по-късно единия от двамата, "и загубилия закрепи въжето от макарата на джипа за вратата на землянката, пое си дъх! и настъпи газта".

Нямало експлозия. Вратата се откъснала от пантите. Търсените тайни документи били вътре.

Германското патентно бюро пуснало най-секретните си патенти в шахта, дълбока 500 метра, в Херинген. След това върху тях натрупали цилиндри с течен кислород. Когато американското Съвместно разузнаване ги открило, всички се съмнявали, че документите могат да бъдат спасени. Били четливи, но в такова лошо състояние, че пътуването им до повърхността щяло да ги разтвори.

(Бележка от преводача: от английската уикипедия: Заради криогенните си характеристики течният кислород има свойството да прави материалите, до които се докосне, екстремно чупливи. Течният кислород е също така много мощен оксидиращ агент - органичните материали горят бързо и енергично в течен кислород. И още, някои материали, като например въглищни брикети, когато са напоени с течен кислород, могат да се детонират неочаквано от източници на огън като пламъци, искри или леки удари. Петрохимикалите, тоест от нефто-химическата промишленост, включително асфалта, често демонстрират същото поведение.)

Затова, в шахтата били спуснати снимачни екипи с фото-техника и бил изготвен изчерпателен микрофилм на секретните патенти.

Вероятно едно от най-вълнуващите търсения е и едно от най-мрачните. Това било усилието да се изнамерят скрити тайни документи, които евентуално щели да разкрият, че нацистките учени замразявали живи хора до смърт, за да се опитат след това да ги съживят. Интервюирайки четирима нацистки доктора един ден през юни 1945г, в нацисткия Институт за авиационна медицина, при Gut Hirschau, Бавария, военния медик Лео Александър, бил поразен от осъзнаването, въпреки постоянните отричания, че това се е извършвало.

Подозрението му било възбудено от три неща. Цялата лабораторна техника за малки животни била внимателно изповядана; а цялата лабораторна техника за големи животни - разрушена. Един от лекарите там искал да разформирова изследователския институт и да разпусне екипа си. И никой от учените не могъл въобще да намери каквито и да е данни за човешки същества, дори на такива, извадени от водите на Северно море и спасени от новите медицински техники. Означавало ли това, че всичко от този род било скрито някъде заедно с друга информация, която докторите не искали да покажат?

Понеже не искал да подтиква четиримата немски доктори да унищожат документите си, американецът прикрил подозрението си, и, за момента, прехвърлил вниманието си другаде.

Внезапно шансът му се усмихнал. Една вечер Алианското радио излъчило мрачната история на концентрационния лагер Dachau. Върху затворниците се извършвало изследване на смъртта от и третиране на шока от излагане на екстремен студ. Предаването споменало името на водещия експериментатор, някакъв д-р Рашер [Rascher], и го нарекло член на медицинския екип на SS.

За Александър това било следа. Той тъкмо бил научил, че американската Седма армия била пленила огромно количество особено секретни SS документи. Затова се отправил към Документния център на Седма армия, за да види какво имат там.

Имало повече, отколкото очаквал. Открил дори завършения и финален документ - личното копие на Химлер, с характерните за него анотации със зелен молив - с имената на Рашер и всички други свързани с това, съдържащ всички изобличаващи подробности за този почти невъобразим експеримент.

Жертвите били потапяни голи в ледена вода, докато не загубели съзнание. През цялото време били правени подробни измервания: ректални, кожни, вътрешно-стомашни измервания на температурата, пулс, кръвна захар, кръвни хлориди, брой кръвни телца и кръвни утайки, тестове на урината, гръбначна течност. Апендикс 7, фигура 5 показва, че 7 субекта били замразени до смърт отвъд точката на съживяване за между 53 и 106 минути.

"Тази таблица", коментира Александър в собствения си доклад, "със сигурност е най-лаконичното признание за седем убийства, което съществува".

Била е при останалите документи - в личната пещера на Химлер в планината Халайн [Halein]. Въпреки че това лице на планината било срутено чрез динамит, за да затрупа входа на пещерата, американските претърсващи я открили.

Ранните екипи на Съвместното разузнаване били последвани от други, чиято специфична цел била да изровят индустриални и научни тайни. Комитетът по Индустриално техническо разузнаване бил една от тези групи, състоящ се от 380 цивилни, представляващи 17 американски индустрии. По-късно дошли лично екипите на Бюрото по публикациите и множество групи, представители на частната индустрия. От последните - наречени в Германия Агенции за полево разузнаване, техническо (FIAT, това им е абревиатурата, бел.прев) - имало над 500; от по един до десет члена всяка, действащи по покана и под закрилата на Бюрото по публикациите.
Днес търсенето все още продължава (към 1946г, бел.прев). Бюрото по Техническите услуги има европейски екип от 400 до 500 члена в Hoechst, има 100 резюмиращи, които трескаво се борят да останат начело пред 40те документиращи камери на БТУ, които всеки месец им предават по над 30 000 метра микрофилм.605
НАЦИСТКА ТЕХНОЛОГИЯ
Секретна нацистка военна технология, докладвана в списание Харпър [Harper`s Magazine]

По-долу е пълният текст на една удивителна статия, публикувана в издание на списание Харпър от Октомври 1946г, само малко повече от година след края на Втората Световна война. Тази силно интригуваща статия разкрива, че правителството на САЩ прибрало много тонове секретни документи от нацистите. Тези учудващи документи показват, без никакво съмнение, че нацистите са били много по-далеч от останалия свят в почти всички области на науката - нацистите често са били по-напред от силите на Алианса с поне 10 години.

Как е било възможно това? Със сходни финансови ресурси и сходна мозъчна сила с тази на Алианса, как са направили такива огромни скокове в технологията за такъв кратък период от време? Всичко това наистина не звучи логично, освен ако не разгледаме възможността да са имали достъп до технология от някоя напреднала цивилизация. Възможно ли е да са се сдобили с едно или повече разбили се НЛОта и да са приложили обратно инженерство? Звучи прекалено изхвърлено? Можете ли да измислите по-добро обяснение? За твърди доказателства на тази възможност, кликнете тук.

606
Би ли перефразирал, моля те, какво искаш да кажеш? :) Нещо за извънземната дейност в астрала, свързано с консенсусната вселена, доколкото разбирам, но изречението е сякаш недовършено...
Опитвам се да бъда кратък, но май не се получава:) . Имах предвид, че застъпеният като твърдения факт/ пък бил той и худ.измислица-Jupiter accending и т.н./, че извънземният контрол във физ.реалност/ просто като хипот.факт/ в комбинация със засиленото присъствие в астрала дава една специфична картина. Хипотетичен сценарий, в който се чудех какъв ли би бил смисъла на собственото му съществуване, който би могъл да открие представител на някоя от тези цивилизации. Ако това се състои в кумулирането на време чрез жътва на посяти планети, това само ще повтори модела на сегашното /наложено чрез манипулация/ западно общество - консуматорство, див материализъм./още 1 потвърждение на фракталността на реалността:), както и на херметическия принцип каквото долу, такова и горе / Ако продължим в тази посока би следвало в извънземен мащаб да бъде застъпен и модела не само на източния мистицизъм, но и на всички философски идеи от древността /относителната- 2-3 хил.години/,а пък от тук почва да има възможно съществуване на съвсем различни цивилизации със съвсем различна организационно-поведенченска мотивация и вероятно липса на желание за конттакт дори на астрално ниво. И преди тотално да съм се омотал в шезофреничните си размишления ще спомена, че намерението зад нефелно формулираният ми въпрос беше да видя чужда гледна точка, за да мога да си обогатя полето за размисъл.
Ами... Ето как АЗ си представям нещата (на база всичките си събрани впечатления до сега, естествено)


Първо, има два варианта за начало:
 • Обожествяване на извънземните: Извънземните са съзнания, инкарниращи се в 3D-плътността от много милиони или стотици милиони години. Опознали са всичко относно тази плътност и, без да бъдат истински богове, могат да живеят и да се изживяват като такива, благодарение степента си на цивилизовано развитие.
 • Подценяване на извънземните: Те не са чак толкова различни от нас. Времето не се измерва еднакво за всички, защото се съгласяваме, че науката ни все още не познава истинската природа на времето. Те нямат вродени предимства пред нас, стойността на техния живот не е по-висока или по-малка от стойността на нашия живот, ние сме еднакви - всички сме хора. Но тяхната цивилизация е много по-развита от нашата и те са по-цивилизовани.


От това следват последствия, специфични за всеки от двата начални предразсъдъка:
 • Обожествявайки извънземните, ние по подразбиране се съгласяваме, че нашите страсти и вълнения са тривиални и незначителни за тях. Тяхното отношение към нас е като към катерици в задния двор. Това сравнение е на Стантън Фрийдман [Stanton Friedman] от труда му "Летящите чинии са истински", 1993г. Фрийдман е ядрен физик и професионален уфолог. Едно от най-големите имена - той е ПЪРВИЯТ цивилен разследващ изследовател на инцидента Розуел, има немалка кариера в света на бизнеса, като научно лице.
 • Подценявайки извънземните, ние по подразбиране се съгласяваме, че нашите страсти и вълнения се прилагат към тях в същата степен и сила, точно колкото вълнуват и нас самите. Поради необозримо по-развитата си цивилизация се установява неловкия момент, че ние не сме в позицията да схванем и проумеем тяхната мотивация. Нашата по-неразвита цивилизация никога не се е изправяла пред проблемите, с които тяхната се бори. Следователно онези техни действия, които целят да разрешат проблем, за който ние никога не сме се сещали и не сме изпитвали на свой гръб, са неразбираеми и необосновани от наша гледна точка. Тяхната по-развита цивилизация навярно е развила битови нужди, които ние все още никога не сме търсили и не сме изпитвали нуждата да задоволяваме. Извънземните навярно са развили чувство на глад за неща, които на нас все още никога не са ни липсвали. Следователно от наша гледна точка тяхната мотивация е именно такава - извънземна и следователно неразбираема. Рядко се среща уважавано и популярно лице, което добре да изтъква тази позиция с всичките й подробности. Този вариант по-скоро изкристализира в следствие от по-широщо запознаване с въпроса. Бих те насочил към Жак Вале [Jacques Vallee], "Софтуерът на съзнанието", IRVA 2007г (The Software of Consciousness), и "Контакт и учене от открития космос", GCF 2011г (Contact Learning from Outer Space), както и емблематичната публична изява на Фил Шнайдер [Phil Schneider], "Тайни подземни бази и Новият Световен Ред" (Secret Underground Bases and The New World Order), заради което беше изтезаван и убит по особено жесток начин.


Не забравяй, обаче, че И ДВЕТЕ посоки имат своите опровержения:
 • Инцидентът "Розуел", който на практика стартира кариерата на ядрения физик Стантън Фрийдман като уфолог, е много по-вероятно да няма нищо общо с извънземни. Има автори, най-яркият пример е Джоузеф Фарел [Joseph Farrell], които са също разследващи изследователни и също разполагат с документи, разсекретен материал и свидетелски показания, които доста убедително твърдят, че корабът, който се е разбил в Розуел през 1947г е нацистки летателен апарат от ново поколение. Това един вид би потвърдило, че е НЛО (неидентифициран летящ обект), но не от извънземен произход. Оттам насетне тепърва следва да се изяснява въпросът, дали и откъде са почерпили вдъхновение нацистките тайни общества - от чуждоземно влияние, или единствено от историческите митологични предания, с които разполага Земята.
 • Философски автори, като например Джереми Лок (който към днешна дата единствен присъства в нашата Библиотека, но ще има и други, към тях се числи и Марк Пасио, въпреки че той за сега няма уважителен чисто уфологичен труд), по индиректен начин адресират въпроса с извънземните. Този тип автори обсъждат Естествения закон на нещата, общовалидната вселенска моралност (тоест, вселенските духовни закони) и по този начин, изследвайки нашето собствено положение, навяват мисли за това как биха изглеждали едни космически успели хора. Аз лично също споделям идеята, че космически успелите хора по-скоро биха били много по-морални от образа, който имат в уфологията. И логиката на този модел не може да се отхвърли с лека ръка.


Така че... виждаш, че преди да се впускаме в свободни разсъждения, все пак трябва да имаме добра информираност и да сме запознати, поне в общи линии, с базата от доказателства, сведения, и друг тип информация. В противен случай свободните ни размисли биха представлявали всъщност свободни фантазии, а не свободни интерпретации на действителността и свързани поне по някакъв начин с действителността.

Ако ме питаш за най-краткото ми лично мнение... изразено по най-елементарния и директен начин... АЗ лично за сега смятам, че е най-вероятно много отдавна да сме били част от една Галактическа Империя с едно ниво на морално израстване, но в последствие сме попаднали под владението на друга Галактическа Империя, която е по-назад в развитието си в морално отношение, а замъглението и объркването е в следствие на твърде големите времеви периоди между съществените събития, които твърде много надхвърлят продължителността на нашия инкарниран живот (който и до ден днешен се скъсява все повече).


607
Напълно съм съгласен с логиката и аргументите, изтъкнати от Джереми Лок във въпросната книга.

Той защитава позицията, че е достатъчно да се върнем назад в историята и да разгледаме какъв е бил светът и да го сравним с днешния свят, за да видим в какви нарастващи темпове злото губи позиции. Колкото по-назад се връщаме в историята, толкова по-малка е стойността на човека и толкова по-популярни са царете, владетелите, фараоните и императорите.

Но не само това. Аз самият години наред обмислям по какъв начин се създава една отцепническа цивилизация. От дете ме вълнува тази мисъл. В по-зряла възраст размислите ми бяха подкрепени и потвърдени от историческата фактология около Втората Световна война, а в най-последно време размишленията ми се потвърждават от автори като Джереми Лок.

Става дума за това на какви принципи почива един мирен и проспериращ социум. Достатъчно е човек да се замисли, как в модерно време група хора може да се отдели от световната цивилизация, как може да образува своя собствена мини-цивилизация, и как да уреди вътрешните си социални въпроси, докато едновременно с това се отбранява от старата световна цивилизация, която неминуемо ще се опита да унищожи такива опити.

Подобни размисли често тласкат към представи за утопии и анти-утопии. Но също така те подтикват да търсиш примери и решения от историята. И именно в тези малки подробности: за какво са считали децата в миналото, и за какво ги считат днес; за какво са считали жените в миналото, и за какво ги считат днес; какво е мислел човек сам за себе си, и какво мисли за себе си днес; какво е било отношението му към останалите живи същества, и какво е днес; доколко въобще е могъл да цени света около себе си, и доколко го цени днес (защото оценяването на външния свят е мерило за това доколко човек може да оцени собствената си стойност).

Запознавайки се с промените, после човек може да разгледа разпространението на тези плавни исторически промени по картата на глобуса.

Днес директното робство остро се осъжда навсякъде по света и от всеки човек. В миналото, обаче, робството е било нещо обикновено. Само един пример - в недалечните векове във Великобриания е имало зоологически градини за негри. Днес такова нещо е невъзможно.
Има и друго.

Аз винаги съм заемал позицията, че губим срещу злото, и че ако нещо не се направи веднага и в достатъчен мащаб, сме обречени. Всички, които са били около мен през годините, знаят това. Само че тази позиция, която се заема от доста хора, оставя множество въпроси без отговор.

 • Един такъв въпрос без отговор е - Защо въобще можем да обсъждаме тези въпроси? Няма ли някой да ни спре? Няма ли някой да ни затвори устите? Например, през цялата кариера на Дейвид Айк и на множество други личности са им задавали въпроса "Ако казваш истината, защо си още жив?"
 • Друг въпрос без отговор е - Защо ползваме интернет неограничено? Защо са ни дали толкова мощен инструмент?
 • Друг такъв въпрос е - След като са толкова силни, защо не спрат развиването на Свободната Енергия? Защо въобще знаем, че има такава енергия, защо редица изобретатели са между живите, ако наистина са изобретили каквото твърдят, че са изобретили?

Заемайки позицията, че сме на губещата страна пред силата на злото, аз години наред нямах отговор на такива въпроси. ИСКАХ и ТЪРСЕХ отгвор, защото държа на позициите си и твърдя, че винаги се стремя да говоря истината... но не намерих такъв отговор. И до сега не съм чувал да има отговор на горните въпроси.

Вместо това, всички добре знаем, че горните въпроси пораждат вериги от конспирации:

 • Дейвид Айк (ползвам го само за пример в момента) и другите подобни личности, значи са поставени лица. Значи ни дезинформират и са на щат при кукловодите. Може би са програмирани роби, без да го осъзнават.
 • Интернет ни е даден от ЦРУ и следователно е оръжие СРЕЩУ нас, а не ни опълномощава по никой начин. По-добре да не го използваме.
 • Следователно примери за Свободна Енергия няма. Всички изобретатели, щом са живи въобще, са измамници, с които кукловодите дори не искат да си разпиляват усилията. Самият факт, че знаем за съществуването на Свободна Енергия, може би говори за това, че истината е съвсем друга.

Аз се занимавам с всичко това от 14 годишен. Тоест повече от 14 години, активно, защото това е страстта на живота ми. И за това време на жив интерес знам за редица доказателства и примери, които говорят ПРОТИВ горните псевдо-конспирации. Има твърде много данни, че горните псевдо-конспирации не са нищо повече от едни мистификации, породени от невежество.

Дълго време бях на мнението, че следователно не знаем нещо. Има някаква голяма тайна, който ни убягва. Понякога беше влудяващо това усещане, и през годините наистина съм ставал свидетел на това как близки хора около мен в даден момент изпускат двата края, и спират да бъдат адекватни, разсъждаващи и комуникативни.
Чак в последните месеци най-накрая склоних да седна и да помисля върху последния вариант - че някъде в позициите си допускам фундаментална грешка, и тя поражда тези неразрешими ситуации. Автори като Джереми Лок ми обърнаха внимание на това толкова просто и очевидно нещо: обърнаха ми внимание на факта, че доброто не губи, доброто в момента побеждава. И така е било с много бавни темпове още от самото начало на всичко.

Напълно вярно е, че когато човек се бори със злото, в даден момент погледът му се замъглява. Нужна е допълнителна грижа и бдителност сърцето да остане чисто, защото в борбата със злото то постепено се замърсява, и ако човек не обръща постоянно внимание на себе си, Врагът рано или късно ще успее да проникне в него, и без да се усети, да го превърне в свой агент. На това изрично се обръща внимание във всички окултни школи и от личен опит мога да потвърдя, че наистина е вярно.

608

1. В случай, че дадено лице не е заплатило цената на билета, то по закон няма право да бъде санкционирано с налагане на административно наказание.

Столична община няма никакви контролни правомощия по осъществяването на превоза на пътници с МГТ на територията на общината, който превоз е по дефиниция „обществен превоз на пътници“ (арг. § 1, т.1 от Закона за автомобилните превози) и в тази връзка разпоредбата на чл. 34 от Наредбата противоречи на нормативен акт от по-висока степен – чл. 101 от Закона за автомобилните превози (ЗАвтП), в който изрично е предвидена административнонаказателна отговорност за пътник в моторно превозно средство за обществен превоз, който пътува без билет или друг документ – предвидени са наказания „глоба“ от 10 лв. (за превоз в населени места), 30 лв. – за междуселищни превози, и 300 лв. – за международни превози.

Уредбата на автомобилните превози в посочения закон, се явява приложима и за масовия градски транспорт (арг. чл. 17, ал.4, т.1 от ЗАвтП). След като в закон е уредена административнонаказателна отговорност за „пътуване без билет“, т.е. без превозен документ, недопустимо е с наредба на общински съвет да се въвеждат нови състави на административни нарушения, невизирани в закона, защото това противоречи на основен принцип в административнонаказателното право, визиран в чл. 2, ал.1 от ЗАНН – само със закон могат да бъдат установявани състави на административни нарушения, като единственото изключение се съдържа в чл. 2, ал.3 от ЗАНН – тя дава възможност на общинските съвети при издаване на наредби да установяват съставите на административни нарушения и наказанията за тях, но ако това е предвидено в ЗМСМА.

И доколкото в ЗМСМА няма предвидени каквито и да било възможности за уреждане на обществените отношения с обществения превоз на пътници (арг. чл. 21, ал.1 от ЗМСМА и обяснимо при наличието на ЗАвтП – бел.с.), общинският съвет няма възможност с такава наредба да предвижда и състави на административни нарушения.

„Център за градска мобилност“ ЕАД без оглед на това, че е дружество с общинско участие има друг ред за събиране на вземанията му, доколкото извършваната услуга е по договор за превоз и цената на същата е цената на билета.

Недопустимо е едноличният собственик на капитала в това търговско дружество-превозвач – имайки и качеството на административно-контролен органи и нормотворец на общинско ниво, да обезпечава по този начин тези вземания, и затова развиващите се правоотношения по превоза са изцяло в сферата на гражданското право, дадено лице не е заплатило цената на услугата – не може да бъде санкционирано с административно наказание, което дори е по-голямо в сравнение с това, което законът предвижда (чл. 101 от ЗАвтП) (в тази насока е и Реш. на АССГ по к.н.а.х.д. № 5519/2011 г.).
2.Кметът на Столична Община е единственият, който има право да издава Наказателни Постановления, но не и да превъзлага функциите си

В чл.34 от Наредбата, са определени лицата, които извършват контрол по редовността на пътниците. Тези лица не са компетентни да съставят актове, а и наказващия орган да издава наказателни постановления. Кметът на Столична община възлага на Изпълнителния директор на ”Център за градска мобилност” ЕАД да определи длъжностните лица, които да осъществяват контрола по редовността на пътниците в обществения транспорт, като актовете се съставят от длъжностните лица – контрольори.

В чл. 39, ал.4 от ЗМСМА, кметът на общината и кметът на района могат да оправомощават заместник-кметове да изпълняват техни правомощия в случаите, когато това е предвидено в закон. В тази разпоредба ясно е посочен нормативният акт, с който трябва да бъде предвидена възможността за такова „оправомощаване“ и то на заместник кмет да изпълнява правомощията на кмета, вкл. и тези по административно наказване и е очевидно, че с Наредба на общинския съвет това не може да стане, а е необходим само и единствено закон. Още по-малко кметът има право да възлага контролни функции върху частно търговско дружество и по-точно на неговия изпълнителен директор!
3. В чл. 35 ал.5 от Наредбата право да издава Наказателни постановления има кметът на Столична общината или оправомощено от него лице.

В ЗМСМА е предвидил изрична компетентност на Кмета на общината без възможност за „оправомощаване“ (арг. от чл. 44, ал.1, т.9, изр.2 in fine от ЗМСМА). Императивната обща разпоредба на чл. 48, ал.1 от ЗАНН предвижда, че административнонаказателната преписка се разглежда от административнонаказващия орган (в случая – от Кмета на СО), като никъде в закона не е допустимо преписката да се разглежда от други органи.
4. Следва да знаете, че непълнолетните лица от 16 до 18 годишна възраст носят лична административнонаказателна отговорност.

Т.е. не могат да бъдат санкционирани техните родители или попечители! Важно е да знаете, че на лица под 18 годишна възраст не може да се налага наказание „глоба”, а само „обществено порицание” и те не подлежат на имуществени санкции-чл.15 ал.2 от ЗАНН. Решение от 10.01.2014 г. на СРС по адм. д. № 7129/2013 г.
5. МВР няма право да отдава държавни служители под наем, на частни търговски дружества, за ползване, с цел събиране на вземанията на търговското дружество.

Буди недоумение следният текст „ Изпълнителният директор на „Център за градска мобилност” ЕАД има право да наема на договорни начала от Столична дирекция ”Полиция” полицейски служители за контрол и опазване на обществения ред при проверки по редовността на пътниците в превозните средства.”

Как се наемат полицейски служители, които са държавни служители, от частно търговско дружество, на какви договори се наемат същите и какви са техните правомощия, когато са наети на договор с частно търговско дружество? Полицейските служители се назначават с конкурс и са държавни служители. Те нямат право да работят с частни търговски дружества на трудов или граждански договор като полицейски служители.

Служителите на МВР нямат право да извършват контролна дейност, както и дейност по опазване на обществения ред по силата на договор! Тази дейност следва да е предвидена в Закон, а не в Наредба, а още по-малко в договор! Ако полицейските служители действат по силата на някакъв договор/ако изобщо може да се приеме, че имат право да работят като някакъв вид охранители на частно търговско дружество/, то те не могат при тази дейност да се ползват от правомощията предвидени в ЗМВР! Държавният СОД е закрит още към 2013г., тъй като МВР не бива да извършва търговска дейност. С работата на сектор „Сигнално-охранителна дейност“ налице е бил конфликт на интереси, поради това той вече не съществува.

Всички дейности от полицейски служители, които те извършват като наети по договор лица от частно търговско дружество са дейности не на полицейски органи, а на граждани и то възползващи се от служебното си положение. Поради това те нямат право да упражняват която и да било от дейностите визирани в ЗМВР, включително да изискват документи за самоличност, да употребяват физическа сила или да задържат лица.

В случай, че действат като полицейски служители, те не могат да придружават контрольорите, а следва да бъдат сигнализирани и извикани на мястото на извършване на нарушението против обществения ред.

Защитата на обществения ред обаче не е някакво абстрактно понятие, за да могат полицейските органи безконтролно да упражняват правомощията, предоставени им от ЗМВР. Невалидирането на билет или карта не могат да обусловят налагане на принудителни административни мерки по съображения за обществен ред или обществена сигурност , тъй като същите следва да са съответни на степента на опасност, която се извлича от конкретните обстоятелства и от личното поведение на лицето. / така ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ № 2 от 22.03.2011 г / Т.е. за да бъдете задържани от полицейски служители, следва да е налице реална, актуална и достатъчно сериозна заплаха за обществения интерес /например да сте нападнали контрольора/.
6. Съгласно конституцията на Република България и правилата за лична свобода и неприкосновеност на гражданите, прави принудителното задържане от контрольор криминално престъпление от страна на длъжностното лице.

Не на последно място следва да се обърне внимание на употребата в множество членове в Наредбата на глоголът „заставя”, като „заставянето” следва да се извършва от контролните органи. Какво означава длъжностното лице да „застави” някой да извърши нещо? На първо място всяко лице, съгласно чл 30 от Конституцията на РБ има право на лична свобода и неприкосновеност, както и да не бъде подлагано на унижаващо отношение-чл. 29 ал.1 КРБ. Физическото посегателство е криминализирано, според българския НК, както и леката телесна повреда, като тя се изразява във всякакво посегателство върху човек, причиняващо му болка/ щипане, стискане, блъскане/.

Криминализирана е принудата- в чл.143 от НК, изразяваща се в това, контролните органи да „заставят” чрез сила, заплашване или злоупотреба с власт, нередовният пътник да извърши нещо или да търпи нещо против волята си. криминализирана е и заканата, както и лишаването от свобода, каквото е принудителното задържане от контрольор.

Гражданите, дори и в качеството на длъжностни лица-контрольори, не могат да ограничават свободата на придвижване на други граждани, нито да извършват т.нар. „граждански арести”. Всяко поведение в този смисъл е престъпление, според българския наказателен кодекс, а осъществилото го лице, отговаря както наказателно, така и за вреди, пред пострадалото лице.

Когато ви съставят акт за пътуване без редовен превозен документ, вие имате право да получите копие от акта, който ви съставят. Подписът ви върху акта не означава, че се съгласявате с него, получаването на екземпляр от акта обаче, значително би улеснила обжалването на наказателното постановление, което се издава въз основа на него.

Самият акт не подлежи на обжалване. В него са изложени единствено констатации за извършено нарушение, като в последствие въз основа на акта се издава наказателно постановление, което е обжалваемо. Срещу самият акт имате право да възразите, както към момента на съставянето му и подписването му от Ваша страна, така и в три дневен срок, след издаването му.

Ако сте отказали да подпишете акта, то следва същият да бъде подписан от един свидетел, който да гарантира, че сте отказали да се запознаете с него и да получите копие.

Липсата на подпис на свидетел, който е присъствал лично на съставянето на акта и на нарушението, прави акта абсолютно незаконосъобразен и същият ще бъде отменен от съда.

Важно е да знаете, че в акта задължително следва да е описано дали сте пътували с превозен документ, който е редовен или съответно не е или изобщо е липсвал редовен документ за превоз. Всяко неправилно дефиниране на нарушението, води до отмяна на наказателното постановление и акта, въз основа на който е издадено същото.

В акта задължително следва да е отбелязано не само че е налице „пътуване без превозен документ“, но и отказ на пътника да заплати билет за еднократно пътуване, продаван от контрольор по редовността на пътниците, като това е задължителното условие, за да бъде ангажирана отговорността на нередовния пътник.Източник: http://vkamenarska.com/patuvane-v-gradskia-transport/609
[/b]Само преди 15-20 години, ако във вестник/телевизия се появеше новината, че има завършено дело (с реална присъда, макар и срещу "неизвестен извършител") на някой, който е влачил куче след кола...обществото не само, че нямаше да повярва, а щеше да приеме, че е поредния майтап на нечие хумористично предаване...а сега е ФАКТ, който не учудва никого! Това е показател, все пак ;)
И децата ни израстват с нагласата, че това е нормално, критериите се променят, приемственост има...

Безспорно :)

Само че губите нишката на въпроса, колеги ;D Да ви върна в руслото на темата:

Веско изтъкна, че децата индиго са дискриминираща тъпня, и че децата винаги са били надарени, и винаги ги е имало надарените. Атос изтъкна, че е факт, че нравствеността се променя, това е абсолютно така.

Единият казва, че човешката стойност я е имало винаги. Другият казва, че осъзнаването на човешката стойност расте. И и двете са верни твърдения.

Аз казвам, по-точно, че това, което всъщност се променя, са световните култури - културата, като инструмент на Злото, се разпада. Както е отлично описано в Краят на злото. Не че се появяват хора от ново качество на съзнанието. Просто злото най-сетне отстъпва с големи темпове и разкрива това, което винаги сме били.Притеснява ме друго. Притеснява ме тази фалшива тенденция истинската, изконна природа на всяко човешко същество да се обябява за нов феномен и ново откритие. Появяват се - така ни казват - "деца индиго". Нима това не цели да легитимира злото, което досега ни е потискало? Един вид, еволюираме... а не че се връщаме към истинските си корени. Все едно никой не ни е ограбвал до сега... Все едно никой не ни е потискал до сега, все едно до сега не сме били роби. Все едно никога не сме били като така наречените "деца индиго", ами просто чак сега, видиш ли, еволюираме до такова състояние. Така че онова зло, от което се отърсваме, е някаква закономерна част от историята.

НИЩО ПОДОБНО!

И друго ме притеснява.

Притеснява ме концепцията за "Висш Аз". Притеснява ме това, че тя не се среща в нито един древен източник, тя е рожба на хипи-движението, и още повече на 90-те години. Защо никоя истинска окултна школа, никоя древна традиция, не говори за "Висш Аз"? Откъде се появи тази представа? От Ню-ейдж разбира се.

В крайна сметка, ако тази измишльотина трябва да е истина, тогава тя трябва да е била факт от самото начало, нали така? Тогава защо нито една древна традиция не я споменава?


Обръщам внимание:
 - в християнството идеята за висш аз се състои в това, че Бог се намира във всеки един от нас, но това няма общо с описанието на Вал Валериан за "Висш Аз"!
 - в будизма състоянието "Нирвана" се свързва с разбирането за висш аз, но не за "Висш Аз" така, както Вал Валериан го описва!
 - в хиндуизма идеята за висш аз говори за нещо, което напълно съвпада с "джива" или индивидуалния аз! Диаметрално противоположно на твърденията на Вал Валериан за "Висш Аз"!


И аз винаги съм се питал... къде са доказателствата? Всяка истина може да се докаже. В християнството по свой начин доказват, че Бог е във всеки от нас. В будизма по свой начин ни доказват състоянието "нирвана", като ни го демонстрират. В хиндуизма по свой начин ни доказват, че висшият аз абсолютно съвпада с индивидуалния аз, като ни демонстрират своите просветлени гурута.

Но Вал Валериан казва - Който може да си излиза от тялото, ще види, че е така. За останалите тази истина е непознаваема и недоказуема, тяхна работа си е да вярват или да не вярват - доказателствата могат да се добият само и единствено от избраните.

Елементарната логика, отлично изложена в книгата Краят на злото, по дедуктивен начин ни показва, че това е зло. Вал Валериан и теорията "Висш Аз", която пропагандира, по всички начини атакуват истинската човешка стойност и на практика, чисто и просто представлява установяване и опит за легитимиране на един авторитет, нищо повече.
На всичкото отгоре, дори и по някаква неведома причина да не можете да се съгласите с представените аргументи и логика, остава един друг въпрос: няма нещо, което да се нуждае от съществуването на "Висш Аз", за да бъде обяснено. Говорим за построението на Вал Валериан.

И това е сериозен проблем пред онези, които необосновано вярват в подобно построение.


Аз лично, избирам да не обяснявам нещата с построението за "Висш Аз". Така никога не рискувам да сбъркам, а и до сега никога не съм срещал трудност да си обяснявам околния свят. Според мен тази концепция не помага с нищо на никого, а е по-скоро бреме.610
Веско, с оглед на темата съм се чудил,аджаба Орионци, Сириусианци и квит щещ, Абрасаксовци даже:) при  положение,че владееш колективното несъзнавано при реализирането на консенсусната реалност, която преживаваме в 3D / да не обидя някой, но 3д е по-кратко от времево-пространствен континуум/ и като чета форума имаш сериозно присъствие в матрицата на астрала, какъв ли ще е смисъра на съществуването ти

kipenzov, това не успях да го разбера като изречение. Би ли перефразирал, моля те, какво искаш да кажеш? :) Нещо за извънземната дейност в астрала, свързано с консенсусната вселена, доколкото разбирам, но изречението е сякаш недовършено...

611
Не само гърците, ами нека дадем и пример със самите амариканци и тяхната Декларация на независимостта!

В самата Декларация на независимостта, самият Томас Джеферсън казва - "МОЖЕ да съществува правителство... но АКО ТРЯБВА да го има... неговите дейности трябва НАЙ-МНОГО да се състоят в това, да организира взаимна самоотбрана на народа, и НИЩО ПОВЕЧЕ".


Става дума за модерно време (е айде, преди едни 200 години). Става дума за САЩ, и Декларацията на независимостта. Така пише там. А какво учим в днешно време за така наречента "американска демокрация"? И кой ни учи на всичките глупости? И кой въобще постоянно ни повтаря, че САЩ са такива, каквито са били замислени да бъдат?

612СЪБУДЕТЕ СЕ ОТ КОШМАРА, НАРЕЧЕН "ПРАВИТЕЛСТВО"

Железен Иво Христов просто им ебава майките на оная сган!Само че има няколко проблема, и бих искал да ги изложа и да говоря за тях. Защото, драги читатели, на мен много повече ми дреме за проблемите, които среща Иво Христов, като човек, и в личен и в професионален план, отколкото за проблемите, които среща правителството и политиците или българския народ.

 • Защо не ми дреме за проблемите на политиците - защото политикът е враг на човечеството и самата практика, да бъдеш част от правителство, е престъпление срещу човечеството.
 • Защо не ми дреме за проблемите на българския народ - защото няма как да бъда съпричастен към един праведен властелин, чиито проблеми са следствие от идиотското му вярване, че не е легитимен да управлява съдбата си.
 • Защо ми дреме единствено за човека Иво Христов като човек и професионалист - защото съпричастност и коопериране заслужава само онзи, който демонстрира градивен пример и мотивира със собствените си действия. За разлика от българския народ.
Иво говори за:

 • Екзистенциалната причина, от която следват въпросните социални проблеми
 • Цивилизационното положение на проблемните социуми
 • Някои основни демографски последствия, които са основният източник на инерция за множество следващи последствияЗащо говори за цивилизованост и за екзистенциалния въпрос, защо казва "играем си на политики, които са отбиване на номер":

 • Защото законите не разрешават проблеми. Законите, това са забрани, нищо повече. Закони (забрани) се поставят, когато проблемът НЕ МОЖЕ да бъде разрешен. Издаването на закон е търгуване със свобода - когато един проблем не може да бъде разрешен, отказваме се от част от свободата си (възприемаме забрана за определено поведение), ограничаваме ареала си, така че да изключим опасността, проблемната зона, от жизнения си периметър (той се свива).
 • Технологиите решават проблеми. Когато очите отслабват - ползвай очила, те ти дават свобода да превъзмогнеш ситуацията. Когато си изморен - ползвай стол, той ти дава свободата да преодолееш умората. Когато хлябът ти е твърд - ползвай нож, той ти дава свободата да се справиш с храната си. Когато възникне проблем, ние винаги го разрешаваме с технология. Технологията ни освобождава. Тя ни помага да преодолеем невъзможното.
 • Личностното развитие избягва проблеми. Колкото по-развита е една личност, толкова по-малко проблеми среща тя в житейския си път. Личностното израстване ни помага да се извисяваме над проблемите. Личностното израстване е превантивна мярка, тя е дългосрочна инвестиция в свободата ни, подсигурява това, че свободата ни ще срещне по-малко ограничения (проблеми) в житейския ни път.Следователно:
 • Наличието на закони е мерило за толкова по-ниско ниво на цивилизованост.
 • Наличието на закони е мерило за толкова по-задълбочаваща се деградация на личността и характера, в народен мащаб.
 • Липсата на закони говори за най-високо ниво на цивилизованост.
 • Липсата на закони говори за най-високо ниво на израстване на личността, в народностен мащаб.


По този начин е очевидно, че:

 • Умножаването на законите говори за задълбочаване на робството.
 • Изчезването на законите говори за увеличение на свободата.
Иво Христов казва - "Кой позволи..." По този начин той казва, че всичко това с циганите е следствие именно от законите. Той казва, че на циганите им е отнет инструмента за постигане на свобода, и вместо това им е наложен основният поробващ фактор - правителството и законите.

Ако законите и правителството са основният фактор, поробващ човечеството... тогава кой е инструментът за постигане на свобода? - ТРУДЪТ.

Да се трудиш, означава, че печелиш свобода. Доходите от труда са мерилото за възможностите на всеки човек. Доходите от труда определят качеството на живот, или с други думи - нивото на цивилизованост.

Тук вече е време да разгледаме въпроса... Какво тогава прави многоуважаваният Иво Христов в правителството? Какво прави сред политиците? Този въпрос е обвързан с въпроса, който някои от вас сигурно вече си задават - Нима точно циганите са най-несвободни? Нима точно ние, които се трудим, за разлика от тях, не търпим повече несвобода?

Нека хвърля светлина върху това.


 • На никой не му дреме за циганите. Те са роби. И именно защото са роби, затова на господарите им не им дреме за тях.
 • Циганите не са роби на бългрите. Циганите са роби на ПРАВИТЕЛСТВОТО.
 • Правителството, обаче, иска да пороби и българите в същата степен, в която е поробило циганите.
 • Правителството не цели да поробва циганите. То цели да пороби българите, ЧРЕЗ циганите.
 • По същия начин, по който Хитлер никога не се е опитвал да пороби евреите, а чрез евреите е целял да пороби самите германци, върху тях е искал да има власт, а не над евреите.
 • Мигрантската вълна на мюсюлмани от Близкия Изток също е планирана през Втората Световна война. Това лесно ще се види в недалечно бъдеще, когато ще обърна внимание на читателите върху определени материали, които са в процес на обработване. Както и в по-старата история, така и сега, никой няма за цел да поробва мигрантите; обратното е - чрез мигрантската вълна европейските политици се надяват да се сдобият с още по-голям контрол над самите европейци, самите европейци са целта... и то не на мюсюлманските мигранти, а на собствените си политици.

И точно по този начин, доказал се и пре-доказал се в историята, българските политици преследват останалите свободи на българския народ, като използват циганите, за да се сдобият с още по-голяма власт над българите.


Г-н Иво Христов много добре осъзнава това, но той не го изказва на глас в парламента. Вие сами виждате как председателя на парламента брани илюзорното, въображаемо достойнство, по-скоро курвенските "достойнства", на политиците си. Иво Христов, навлязал в онази йерархия, е роб - председателят на парламента има неоспорима власт над неговите изказвания. Така че всички ние виждаме и разбираме, че това е игра, и че в тази игра г-н Христов има определени граници, които не бива да прекрачва, ако иска да постигне своето.

Всички, които се чудят защо Иво Христов избра този път и защо избра онова място - гнездото на престъпниците срещу човечеството, в локален мащаб - трябва да проумеят предпоставките:

 • Г-н Христов напълно осъзнава къде се намира - роб в робската йеаррхия на човекомразците, където всеки господар е роб на своя господар.
 • ФАКТ: Факт е, че това е може би най-добрата трибуна, която някога е имал. Не защото говори пред политици, те не са от значение (г-н Христов не пропуска винаги да подчертава това). От значение е ПОПУЛЯРНОСТТА, която си осигурява по този начин. Изключително важно е г-н Христов да придаде колкото се може повече стойност на труда си. Ако някой ме пита за личното ми мнение - трудът му е безценен. Но в реалния свят този труд се измерва не само в доходи, които са ни нужни, за да запазим свободата си, но се измерва и в свободите на другите хора, които той се опитва да увеличи. От тази реална гледна точка, трудът на г-н Христов не е безкраен и не е безценен, той е ограничен. Така че едно от най-дбрите неща, които може да направи за себе си (и така за всички ни), е да повдигне стойността на своя труд, като започне да стига до повече уши и до повеше очи. С еднакви положени усилия да достигаш до повече очи и до повече уши, е правилна стратегия.
 • ФАКТ: Като депутат, г-н Христов ще взима най-много доходи срещу най-малко положения труд - пропорция, която, убеден съм, никога преди не е постигал в живота си. Той също така някой ден ще взима и депутатска пенсия. Само че, за разлика от мерзавците, пред които говори на живо, Иво Христов заслужава тези средства. И в действителност заслужава много повече. И аз много добре знам и разбирам, че всички тези средства, които справедливо получава за труда си, г-н Христов ще ги вложи в борбата за свободата на всеки един от нас. Достатъчно е да разгледате Библиотеката, за да проумеете, че никой не плаща за борбата за свобода. Ако някой от нас иска да се сдобие с нужните доходи, за да оцелее, и с нужните средства, за да се бори за свободата на другите, след като подсигури оцеляването си, той трябва да получава тези ценности по ИНДИРЕКТЕН начин, а не директно в замяна на това, че се опитва да унищожи робовладелчеството и робовладелците. В това, аз съм много щастлив и се радвам за Иво Христов, защото това е правилна стратегия.
 • Както не се заблуждава Иво Христов, обаче, така не се заблуждавайте и вие - той не дава пример да влизате в политиката. Политиците са именно врагът на човешката свобода и на човешкото съществуване въобще! В тази пра-стара война тактическите действия може да не са твърде сложни, но трябва да се борим за всяка възможност и за всеки шанс да отслабим хватката на господарите върху робите им. Както изясних по-горе, Иво Христов демонстрира добра стратегия, но тя не се заключава в това да ставаме политици. По мое мнение, това е един отчаян - така бих го нарекъл - опит да стигне до повече хора. И най-важното е, че в неговия случай това наистина е правилна стратегия.
"Апокрифна Академия" твърдо подкрепя Иво Христов и наравно с него и всички останали съратници ще дава всичко от себе си, докато структурите на модерното робство не бъдат напълно унищожени!

Тепърва очаквайте преведени материали от нас! "Апокрифна Академия" си е поставил за цел да бъде авангардът на човешкото достойнство в българското интернет пространство.


613
Добре де... Ето на - постоянен линк  :)

614
Всички ние, щом сме читатели на този сайт, сме чевали за Дейвид Айк и за неговата теза - че световните властващи родови линии са всъщност рептилоидни човекоподобни, които могат да сменят образа си - ту на човекоподобни гущери, ту на нормални хора.

Дейвид Айк беше човека, който собственоръчно създаде тази представа и я популяризира в световен мащаб - за шейпшифтинга ("шейп" - форма, и "шифт" - сменям) на рептилоидите.

Както знаете, до сега никога не са били събирани веществени доказателства за това, поне на мен не ми е известно ине съм попадал на такива. Аргументацията на Дейвид Айк винаги се е основавала единствено на свидетелски показания, без веществени доказателства, или на опровержими и нееднозначни сведения, събирани чрез депрограмиране на роби, регресия и други видове хипноза и работа със съзнанието.

И на всички ни е известно какво се твърди за шейпшифтинга - това било възможно, защото ДНК-то на съществото било 50 на 50 - на половина човешко, и наполовина на рептилоиден хуманоид - и затова зависело само от някакви вибрации и някакви честоти кое ДНК щяло да се прояви, и следователно каква форма да има съществото.

И според мен ТОВА вече са истински глупости.

Признавам - не съм голям спец по ДНК, не съм спец и по Брус Липтън. Но съм се интересувал достатъчно, за да знам, че самият Брус Липтън не твърди, че в рамките на секунди едно същество може да се превърне в друго, изцяло на база честотите и ДНК. Това го твърдят само Ню-ейдж запалянковците.


Шейпшифтингът е ИЛЮЗИЯ. Той не е действителна промяна на телесната конституция. Шейпшифтингът спада в графата на илюзиите, и по същество това е вид КАМУФЛАЖ.

Отново да повторя, за да може всеки да го осмисли - Шейпшифтингът е КАМУФЛАЖ, вид илюзия, а НЕ действително превръщане в друго същество.И нека никой не се заблуждава - природата ни дава много примери на "магически", почти "фантастични" камуфлажи, които невежите с лека ръка биха нарекли "шейпшифтинг", както целенасочените заблудители ги приканват. Нека разгледаме тези примери от природата около нас.
ХамелеонътКакво всъщност знаем за светлината и цветовете, за да проумеем техниката, наречена "камуфлаж"? Повечето хора знаят твърде малко. В това видео на английски се обяснява, че учените тепърва изучават хамелеоните, и все още нищо не е съвсем ясно. Установени са само шепа неоспорими факти, но цялостния начин, по който постига цветовете и отделните шарки по себе си, не е опознат.

В последно време е открито, че хамелеонът всъщност използва много малко пигменти. Много повече използва нано-кристали и отразяването на светлината. Когато съзнателно променя разстоянията между нано-кристалите в клетките на кожата си, те отразяват светлината по различен начин, и следователно виждаме различни цветове.

На 2:00 например се обяснява, че синята пеперуда няма син пигмент в себе си. Това означава, че ако някой невеж абориген се опита да извлече пигмент за боя от пеперудата, няма да може да постигне нищо. Този интензивен цвят на пеперудата е в следствие единствено от формата на нано-власинките й, които интензивно отразяват светлината само в един цвят. Затова хамелеоните само изглеждат зелени - заради комбинацията между жълтия пигмент и отразяваната от подлежащата нано-структура синя светлина.

На 3:20 се показва, че ако физически се притисне кожата, и по този начин кристалите в нея се степкат един към друг, тя отразява повече синия цвят. При премахване на физическия натиск, те бавно се разреждат отново, променяйки цвета към зелен.Но думата КАМУФЛАЖ означава нещо по-сложно от просто цвят. Думата КАМУФЛАЖ означава СТРАТЕГИЯ. Така че цветовият контрол е само част от стратегия. Нека разгледаме например един много по-висш камуфлаж от този на хамелеоните.


Октоподите
На това видео се обръща внимание на ИЛЮЗИИТЕ, които октоподите и цялото им семейство владеят. ОБръща се внимание на това как, използвайки единствено цвят, октоподите могат да създават впечатлението за повърхности от различни материали. На всичкото отгоре, обаче, октоподите имат толкова майсторски контрол над кожата си, че те действително могат да възприемат и физическата текстура на корал например.

В комбинация с цветовите илюзии, октоподите са способни на забележителен камуфлаж, ако ставаше дума само за снимки от един кадър, тоест за неподвижно поведение. Но разгледайте слеващите кадри:На 1:00 виждаме, как октоподът придобива цветовата окраска, и ТЕЛЕСНАТА ФОРМА на определен вид риба. Той плува и се двиги точно както този точно определен вид риба, и изглежда като нея. ОСвен това точон имитира и ПОВЕДЕНИЕТО й.

На 1:50 октоподът променя както формата си, така и поведението и цветовата си окраска, за да имитира съвсем друг вид риба, която пък обикновено плува доста над дъното. Този вид риба е отровна и има отровни шипове по върховете. Така октоподът се прави на нещо опасно, за да се защити.

На 2:30 октоподът имитира морска змия - едни от най-отровните животин на планетата, както казват във видеото - за да се защити от твърде любопитна и агресивна риба.


Интелектът на октоподите
На този научнопопулярен филм са документирани редица експеримети, които демонстрират, че:

 • октоподите имат отлична и комплексна памет, подобна на човешката
 • октоподите се учат от гледане и правят свои собствени изводи, точно като хората
 • октоподите помнят и разпознават символи, и бързо научават техните значения

Октоподите по принцип са единаци, но има проведени експерименти, които показват, че обкувайки помежду си, октоподите образуват социални структури, когато са поставени в екстремни ситуации. Планирана и фалшива екстремна ситуация, като например лишаването им от храна, ги кара д се групират и да започнат да се кооперират в оцеляването и намирането на храна - нещо, което те НИКОГА не правят в диви условия и на свобода.
Тоест, тук говорим за още един елемент от камуфлажа - СЪЗНАНИЕТО.


Това е една от най-известните илюзии, която обърква мозъка да си мисли, че наблюдава движение. Както виждате, котките явно имат мозъци, които реагират по същия начин на нашите мозъци и очи, които виждат същото като нашите очи, когато става дума точно за тази илюзия.

Интересното е, че, поне спрямо експериментите с октоподи, за сега се смята, че октоподите не разпознават цветове. И все пак, както е видно, те постоянно използват цветове за камуфлаж и илюзии.Интересен е въпросът... един октопод, или един хамелеон например... могат ли да ни демонстрират същата цветова илюзия, която да ни заблуди за движение? При положение, че октопозите вероятно не разпознават цветове, и те не биха се заблудили от същата тази илюзия, за разлика от нас и котките?Нека си спомним отново за интервюто на Дерел Симс от 1998г. В него Симс разказва за това, как неговият най-доверен колега е успял да превземе нервната система на сиво извънземно по същия телепатичен начин, по който сивите дрони успяват да ни индуцират парализа и подчинение. Това са способности, които се учат. Аз самият имам личен опит с това. Има дори и книги на български по въпроса, например тази - Личният магнетизъм - за която напълно мога да потвърдя, че работи, изпробвал съм всички нива от нея на практика.

Манипулацията на съзнанието през нервната система на човек се учи. Нашата нервна система, като човешки същества, е способна на това. В гореспоменатото интервю Дерел Симс разказва как сивите дрони могат - чрез същите въпросни техники - да ни внушават халюцинации и илюзорни образи. Често например не внушават, че изглеждат като клоуни.


Нека си зададем въпроса - наистина ли мислим, че инопланетяните не са истински факири в тези дисциплини, след като дори роботчетата им дрони са програмирани да го правят?

Да си зададем и други въпроси:

 • Как американци пращат шпиони в една нацистка Германия? - Правят ги руси и синеоки.
 • Как американците пращат шпиони в Южно-Африканските републики? - За изпълнение на задачата избират местен афро-американец.
 • Мислите ли, че американците могат от раз да пратят шпионин в Китай? - Нежун им е или китайски родоотстъпник, или по някакъв начин да се опитат да дръпнат очите на американец.Как мислите - когато сте част от галактическа Империя, където всеки е леко различен... на какво ще се опира вашата наука на шпионаж и контра-шпионаж? как може да има разузнавачи във вселената на "Междузвездни Войни"? - Очевидно ще трябва да превърнете науката на камуфлажа в цяла "магия" на камуфлажа!Когато говорим за "шейпшифтинг", ние просто говорим за камуфлаж. Камуфлажът не е запазена марка само на една група извънземни - камуфлажът е космическият тертип на работа в разузнаването.


Нека зададем и друг въпрос...

Нека си представим една хуманоидна раса, развила от октоподи. Става дума за космически народ, чиито предшественици не са влечуги, не са маймуни, а октоподи. Те ще имат октоподни черти, но тела като нашите - с ръце и крака - защото човешката форма е най-висшата телесна еволюция. Поне до това заключение ин водят данните и доказателствата.

Е... Каква ли ще бъде основната отличителна черта на този народ? Нима няма да е камуфлажа?

След като всеки може да се научи да индуцира илюзии в чуждото съзнание - дори и ние - на какви ли страхотни камуфлажи ще е способен цял един народ, развил се от октоподи и технически цивилизован от милиони години?
Видяхме ли как октоподите имитират опасни животни, за да разубедят атакуващия?

Видяхме ли как извънземните сиви дрони използват приятелски на нас образи, за да спечелят доверието ни? Октоподите също имитират друга плячка, за да привлекат своята собствена плячка.


Тогава... кое ни кара да си мислим, че ако един от нас се промени на гущероподобен хуманоид, значи наистина е такъв? Защо трябва да приемаме нещата по такъв плитък начин?

Ами ако става дума за октоподи... които се правят на хора... и които се правят на гущери, когато са в опасност, за да ни изплашат? Дейвид Айк не би имал никакви контра-аргументи на това положение.Когато станем свидетели на така наречения от Дейвид Айк "шейпшифтинг", това е камуфлаж. И означава само едно - че не можем повече да имаме доверие на съществото, което го демонстрира. То може да е рептил, а може да се прави на рептил. Точно както октоподите се правят на едно нещо в един момент, за да го привлекат като жертва, но се правят на друг хищник в другия момент, когато нещата се объркат.


Дейвид Айк би казал, че доказателствата за рептилската им пиррода са индиректни, на база всичко онова, което знаем за символиката им.

Аз обаче мога да изтъкна съвсем други аргументи, които наистина обясняват защо символът на змията доминира древното ни знание и символика.

С това не искам да кажа, че няма рептили. Нито пък искам и да кажа, че рептилите, за които знаем, за всъщност октоподи.
Тази тема цели да покаже, че "шейпшифтинга" е една Ню-ейдж глупост, и обосновката му, че се основава на честоти и ДНК изменение са също тотални глупости, за които няма нито едно веществено даказателство и на всичкото отгоре няма и никакви подобни лабораторни постижения, а единствено спекулации.

Не ни е нужна измислена теория като "шуйпшифтинга", за да обясним изкуството на камуфлажа. Имаме предостатъчно демонстрации за гениален камуфлаж в природата, който някои космически народи, много по-развити от нас, биха разработили и развили в нещо сходно с "магия" от наша гледна точка.


Но това си остава КАМУФЛАЖ.

615
Съгласен съм на 100% с твоето мнение! Не съм имал личен опит с извънземни, нито с Астрала, както посочвам в подобни теми. Наистина имам сериозни причини да се навеждам на мисълта, че съм бил отвличан като малък, преди 6 годишна възраст, но все още до сега не съм правил опити да се подложа на научни изследвания за потвърждение или отхвърляне.  Може би установяването на истината за този въпрос щеше да ме интересува, ако животът ми се беше развил по друг начин.

Но на база цялата информация, която съм прегледал и анализирал за себе си, и на база цялата информация за доказателствата, които са събирани в различни ситуации, мисля, че има предостатъчно материал, който на 100% да подкрепи твоите изводи.

Има само едно нещо, което мисля, че е малко размито и конкретният му нюанс е по-друг.

Става дума за това дали проблемът на Градинарите/Империята е, че нашите съзнания идват от друга плътност.Нека първо да уточним нещо.

Сивите извънземни, които са най-широко разпространени, са ДРОНИ. Drone на английски означава търтей или пчела, носи смисъла на насекомо-изпълнител, например термит. Термитите, както знаете, и въобще по-голямата част от насекомското царство, съществуват на кастови колонии. Имат царица, войници, строители, и прочие.

Сивите извънземни са СИНТЕТИЧНИ организми. Те са съчетание от техника, животинска плът, и растителна плът. Нещо средно между киборг и растение.

Сивите извънземни на практика нямат съзнание. Те са просто тела.

Това означава две неща:

 • Едно сиво извънземно може да е просто хардуер, на който е инсталирано много ограничено и елементарно съзнание, със съображението да изпълнява една единствена функция (дисекции например, или анализ на почвата). Извън тази роля съзнанието, инсталирано в растително-киборгичното тяло, е безпомощно, объркано и на практика неефективно.
 • Едно сиво извънземно може да е просто скафандър. Това означава, че истинско извънземно (да кажем, рептилоиден човек от друга планета, това е най-известния пример, или пък нордически човек от Андромеда и прочие) сяда в един стол на родната си планета. По технологичен път, съзнанието му се прехвърля в растително-киборгичния скафандър, и вече, чрез този скафандър, който е автомобилен хардуерен носител за съзнанието му, той изследва чужда планета. Тоест той е вече космонавт.

По-голяма представа за интелекта на сивите извънземни можете да добиете, например от интервюто на Дерел Симс от 1998г.Автоматичните скафандри са тъпи парчета. Точно както множество потърпевши докладват - ако започнете да се държите по непредвиден начин, това би принудило екипа от дрони, който е пратен за вас, да излезе от ролята, която им е присъща, и веднага ще започнете да доминирате ситуацията заради тяхната паника и вцепенение.
Не е толкова лесно, обаче, да започнете да се държите по непредвидим начин. Преди да пратят дроните, вашите поведенчески стериотипи са изучени като статистики, и са обособени варианти на сюжета, в който може да се развие ситуацията. От тяхна гледна точка това е научна работа и занаят, те подхождат професионално, и за да ги изненадате с непредвидено поведение (което ще е равно на провал в операцията им), вие също трябва да подходите наистина творчески.


Космонавтите, обаче, като цяло са много по-интелигентни от хората в нормалното им състояние. Тях едва ли нещо може да ги изненада. Разликата е, че това са истински съзнания, управляващи едно растително-киборгично тяло, истински съзнания, управляващи робот-скафандър.

Както Веско подчерта... да отидеш на друга планета е невероятно трудно. Ние сме ДЕЦА на тази планета. Дори и да сме създадени от извънземни, да сме създадени от Бог, или която и друга версия да подкрепяте... родила ни е ПЛАНЕТАТА. Който и да ни е създал, той е само осеменител. Може да сме създадени в любов, а може и да сме създадени ин-витро. Създателят ни може да е намерил тази планета, а може и преди нас да е създал и тази планета. Но каквато и версия да подкрепяме и каквато и да е истината, един факт остава непроменим - планетата ни е родила, и ние сме нейни деца, без значение от начина, по който сме създадени и без значение от всички други фактори и предпоставки.

Поради това, ние сме неразделни от родната ни планета. Телата на една автентична раса не могат просто така да стъпят на друга планета. Смъртта е сигурна без технология. Скафандърът поддържа цял един микро-екологичен кръговрат, за да може човек да се разхожда в космоса.
(Искам да отбележа, че не е вярно, че човек би се взривил без скафандър в космоса, както децата си мислят заради филмите. Човек може да оцелее часове в космоса само с едно дебело вълнено одеало и малка кислородна бутилка за плитко гмуркане. Но ще умре заради други неща.)

Това означава, че има само един начин да се колонизират планети - да се направи така, че новата планета да роди биологичните тела, които напълно да отговарят на природата й, след което съзнанията на космонавтите да бъдат прехвърлени, по някакъв начин, в тези местни тела.За да изследват звездите и за да правят експедиции до други планети, космическите хора също използват скафандри. Просто техните скафандри са една сложност над нашата - ние обличаме телата си в костюми, буквално казано, ние обличаме телата си в нов, механичен екзо-скелет. Космическите хора обличат СЪЗНАНИЯТА си в нови, механични тела.

Това се прави по следния начин:


Както виждате, можем да го правим и ние (и правителството в сянка ГО прави). Слагате си очилата, и изследвате която си искате планета. Само че, единственото друго нещо, което ви трябва, е киборгичния робот, който да е реално на мястото, за да съберете истински данни. В противен случай, това ще си остане просто илюзия.

Истинските извънземни сядат на един стол, в удобството на родните си планети, слагат си нужната техника на главата да кажем, и съзнанията им се прехвърлят в киборгичните, полу-растителни, полу-механични тела на малките сиви дрони - тяхното разбиране за "скафандър". Така, техните "космонавти" усещат всичко - допир, вятър, гравитация... а не са безчувствени риби в консерва, като нашите тела, облечени в екзоскелетни костюми.

Основната разлика е, че когато нещо се обърка... за нашите космонавти това е "game over". А техните космонавти просто се събуждат в истинските си тела, на родната им планета, които никога не са умирали и през цялото време са били вън от опасност. Губят просто един от армията сиви роботизирани скафандри. Но не и космонавта, който по този начин има възможността да стане ветеран и да допринесе с безкрайния си опит.


 • Ако срещнете предварително програмирана сива дрона, вие многократно я превъзхождате във всяко отношение, и е важно да не забравяте това по време на преживяването.
 • Ако срещнете истински космонавт, "инкарниран" в сиво извънземно, едва ли имате шанс, защото неговият интелект със сигурност е по-трениран от вашия, със сигурност няма никакъв страх за живота си, за разлика от вас, и е въоръжен до зъби с всякакви "магически" технологии, които знае как да използва. В такива ситуации, не забравяйте - единствено технологиите му са негово предимство, защото сивият му "скафандър" е просто непохватен робот на дистанционно, и това може да е във ваш плюс.След като уточнихме това, да се върнем на въпроса за съзнанията...

Ние наричаме "извънземни" космонавтите на инопланетяните. Но ако ги разглеждаме в контекста на техните родни планети, ние бихме ги наричали хора - също като нас. Ние не сме много различни едни от други. Всички сме хора, а минималните разлики се състоят в това дали човешкия образ на някой се опира на маймуната, на влечугото, на рибата, на насекомото и тн. Например, хората, чиито организъм се опира на влечугото, не са покрити с люспи, разбира се, но определено имат различни зъби от нашите и нямат косми. Очевидно, хората, чиито човешки образ се опира на насекомото, биха имали малко по-различни очи, а хората, чиито образ се опира на нещо космато, ще имат телесно окосмяване. Ние сме един чудесен пример за това и освен това сме пример за човешки образ, опиращ се на маймуната.

С това искам да кажа, че техните съзнания определено идват от същите измерения и плътности, откъдето идват и нашите.

Сивите програмирани дрони нямат съзнание, а просто дигитална матрица, програмирана в киборгично-раститечна нервна система, вместо върху платка или чип. Така че Веско е напълно прав, като казва, че за тях нашите съзнания са проблем.

Но сивите извънземни тела са просто скафандри за инопланетяните. Тези скафандри могат да са на автоматик, или дистанционно пилотирани.
Относно нашия интелект и интелекта на инопланетяните - ние не се различаваме по интелекта на съзнанията си. Техният интелект е по-трениран от нашия, защото техните общества и социални системи, в повечето случаи, са много по-пълноценни от нашите. И на ден днешен на пазара можете да намерите цели купчини книги, които обясняват как да ускорите работата на мозъка си, как да повишите паметта си, как да се научите да правите множество неща едновременно, как да пишете с двете ръце едновременно и огледално, и прочие и прочие. В Япония например се провеждат курсове по фотографска памет. Задължително се издават такива сертификати, ако даден служител на големи брокерски или трейдърски фирми иска повишаване на квалификацията и длъжността. Една такава компютърна програмка например е "EyeQ" - софтуер самоучител, който учи как да развиете фотографска памет. Накрая, ако сте достатъчно усърдни, ще можете да прочитате една книга в рамките на секунди, и да помните цялата информация в нея. Осмислянето й отнема същото време, както и ако я четете с нормална бързина, но въпросът е, че ще помните информацията. Покрива се такъв сертификат, защото трейдърите от високо ниво, които играят на стоковите борси например, се налага да следят няколко монитора с постоянно променяща се писмена и символна информация.

Вие опитвали ли сте се някога да тренирате интелекта си по някакви подобни начини? Едва ли. За извънземните, обаче, това е нещо като задължително средно образование.

Това не е разлика между нашия и техния интелект - това е разлика между нашата и тяхната социална система. Ние просто сме научени да не се интересуваме от себе си и от собствения си интелект (или тела, в това число, инопланетяните във всеки един случай на истинска среща имат превъзходно развити тела и телесни способности, не само интелекта, за който споменах). И сме научени да не обръщаме внимание на себе си от културата, от правителствата и от контролиращите ни сили. Това са разликите между нас и между другите хора из космоса.


И - точно както Веско казва - тези структури моментално ще се променят, когато "ни приемат в Империята". И ще се променят за по-лошо, защото аз лично смятам, че ние сме ферма в една Зла империя, а не в една Добра империя. Далеч съм от мисълта, че има само една космическа империя.


Да допълня списъка с нещата, които добиват от нас, като планета-ферма, отново бих насочил към интервюто на Дерел Симс.

Всичко се развива - както нашата плътност, така и високите или ниските плътности. Според мен Веско е прав, като казва, че те познават изцяло нашата плътност. Няма какво да ги изненада в нашия свят и вселена.

Но това не значи, че вече нямат работа тук, защото всички плътности се развиват и променят. Както Дерел Симс описва в показанията си, сивите дрони се интересуват ОСНОВНО от хората, които се различават от останалите по начина, по който осмислят информацията.Тоест - те събират и колекционират начини на мислене. И това е едно от основните неща, които ние, като техен добитък, произвеждаме като реколта: от време на време сред нас се раждат хора с малко или много по-различен начин на осмисляне на нещата. И когато определен начин на осмисляне на нещата е непознат и нов за тях, те идват и го изследват.

Според мен по този начин те се информират и остават в час за начините, по които се променя нашата плътност. Ние наричаме това "мониторинг". Само че... там където ние говорим за екологичен, глобален и космически мониторинг... те говорят за екзистенциален мониторинг, касаещ нашата плътност.

Страници: 1 ... 38 39 40 [41] 42 43 44 ... 55