Apocryphal Academy

Автор Тема: НАРЪЧНИК  (Прочетена 20695 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
НАРЪЧНИК
« -: Юни 19, 2017, 11:31:02 pm »
НАРЪЧНИК
Инструкции за употреба на всички необходими функционалности на сайта

Сърфиране на информация
     - по тагове
     - по ключови думи
     - по автори
     - цялото съдържание насипно


Публикуване на информация
     - създаване на тема
     - форматиране на текста
     - приоритети на форматирането
     

Вмъкване
     - вмъкване на линкове
     - вмъкване на изображения
     - вмъкване на видео


Сърфиране на информацияПо таговеВлезте във форумната част.Изберете етикетите, които най-уместно описват това, което ви интересува. Колкото по-голям сбор етикети зададете, толкова по-малко и по-конкретни резултати ще получите.По ключови думиВъведете думите, които ви интересуват. Навярно ще получите голям брой резултати, но безразборни по контекста си.По авториВлезте в списъка с Потребителите.Изберете прозвището на потребителя, който ви интересува. Не забравяйте, че можете и да търсите потребители, горе вдясно.Кликнете на "Покажи участието". Оттук можете да прегледате и да следите неговата изява в "Апокрифна Академия".Цялото съдържание насипноВлезте във форумната част, и използвайте бутона "ВСИЧКИ ТЕМИ" вдясно. Ще се изобрази цялото съдържание на форумната част от "Апокрифна Академия", без оглед на подреждане, освен по дата. Можете да контролирате възходящо или низходящо подреждане.


Публикуване на информация


Създаване на темаАко сте потребител с регистрация Ниво 2... влезте във форумната част, и използвайте бутона "НОВА ТЕМА" вдясно.Не забравяйте да посочите с кои тагове (етикети) да се свързва създадената от вас тема. Ако не зададете никакви етикети, трудът ви ще бъде видим за читателите единствено във варианта "ВСИЧКИ ТЕМИ", и търсенето по тагове няма да споменава вашата тема в резултатите.Форматиране на текста


Визуализиране на черноватаИзползвайте бързия бутон "Разширен изглед" горе, и бутона "Предварителен преглед" долу вдясно, за да прегледате крайните и междинните визуални резултати от форматирания текст.Болдване, удебеляване • Маркирайте текста.
 • Кликнете бутона за удебеляване... или напишете на ръка показания код.
 • Заграденият текст, който е между Отварящите и Затварящите скоби, ще възприеме ефекта (Затварящите скоби винаги се характеризират с наклонена черта "/").Накланяне, курсив

Подчертаване

Задраскване

Тип на шрифта

Размер на шрифта

Промени цвета

СтепенуванеФорматиране на долен индекс се прави със съседния бутон.Вмъкване на списъкБутонът вдясно създава номериран списък, вместо точки.Хоризонтална разделителна черта

Подравняване и центриране

Приоритети на форматирането • Най-висок приоритет има центрирането. То винаги е най-отвън.
 • Добре е размерът на шрифта да бъде на второ място.
 • Всички останали функции имат равен приоритет помежду си.Премахване на форматиранетоПонякога може да се случи да объркате приоритетите. Тогава някои от функциите няма да проработят, и визуалното представяне на текста няма да се промени. Ще познаете, че има грешно подреждане на функциите, когато определени функционални скоби станат видими (вече се разпознават като текст, а не като функция, заради объркването). В този случай можете да използвате бутона "Премахване на текстовия формат", за да изчистите бързо всички скоби и да форматирате наново.
Но в зависимост от объркването, употребата на този бутон може да доведе и до загуба на информация. Просто бъдете внимателни и проверете всичко добре, когато има грешка.Вмъкване


Вмъкване на линковеАко искате да дадете линк, достатъчно е да напишете линк-адреса. При публикуване на темата адресът автоматично ще се активира, но ще бъде под формата на адресна информация.

Ако искате да вградите линк-адрес зад определени думи, върху които читателите да могат да кликнат с препращане, процедурата е следната:


 • Определете думите, в които искате да го вложите
 • Използвайте бутона "Вмъкни връзка"
 • След съдържанието в Отварящата скоба, сложете знак за равенство "=", и след него поставете адреса на връзката
 • ПримерВмъкване на хипер-линковеХипер-линковете са препратки към различни части от една и съща страница. Съдържанието на този "НАРЪЧНИК" горе е направено от хипер-линкове.

 • Хиперлинкът се състои от дефиниция и от котва. Anchor означава котва.
 • Определете дефиниращите линкове, и ги кръстете с различни имена (в случая са кръстени link1 и link2)
 • Определете котвите и не забравяйте да ги обвържете с правилните имена (в случая link1 и link2)

Не е задължително хипер-линковете да са последователно подредени. Те могат както да пращат надолу, така и да пращат нагоре, в случай, че котвата се намира по-нагоре от дефиниращия линк.Вмъкване на изображения • Оградете директния линк-адрес към картинката с кода на бутон "Вмъкни изображение"
 • Така изглежда истински директен линк към изображение
 • Ако искате да промените размера на вмъкатото изображение, добавете, след съдържанието на Отварящата скоба, height= (което означава височина), и width= (което означава ширина). Не забравяйте разделителните интервали, както и знаците за равенство "=". Поиграйте си с цифровите стойности и бутона "Предварителен изглед"Вмъкване на видеоБлагодарение на кадърните ни програмисти, за да вмъкнете видео, не е нужно да правите нищо друго, освен да поставите директния линк към youtube или vimeo видеота в темата или коментара си.


« Последна редакция: Юни 20, 2017, 08:23:54 pm от λ »

Тагове към темата: