Apocryphal Academy

Автор Тема: Обзор на нещата 6 месеца след предния обзор на нещата  (Прочетена 763 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Горе-долу преди 6 месеца в "Обзор на изминалата година и прогноза за близкото бъдеще" споменах интервю на Иво Христов и някои размисли. Нека видим как се развиват нещата до тук.


Пандемията

Нека отбележим, че за последните 6 месеца НИКОЙ - абсолютно никой - от иконите и "разследващите мислители", с които ние в езо-прослойките сме свикнали, не каза нищо. Смешникът Дейвид Айк скоро след настаняването на пандемията направи някакво изказване за пандемията, но в него нямаше никаква информация. Само общи приказки, никаква конспирация, нищо пикантно дори. Нищо, което не можем да измислим и сами. Ние тук в Апокрифна Академия също нямаме нищо за казване, както изглежда. Аз поне нямам нищо ново за казване от обобщението, което направих в линкнатата тема.

А и честно казано, не мисля, че на някой още му дреме. На мен лично ми харесва да си нося маската навсякъде, защото и без това не обичам да си развявам мутрата на публични места. Много повече ми харесва да съм закачулен, а сега мога и да съм маскиран, не е ли прекрасно!


Ваксините

Ваксините, това вече е друго. Ясно беше, че поетапно ще станат задължителни и сега сме в ранните етапи. Според мен, обаче, корупцията чудесно ще си изиграе ролята. Безброй пъти ми предлагаха фалшиви тестове за пътуване в чужбина, но просто не обичам да пътувам. Още отсега вече ми предлагат и фалшиви сертификати за поставени ваксини. Така че едва ли на някой му дреме наистина.

Искам веднага да изложа и личното си мнение - не мисля, че има каквато и да е конспирация в тези конкретно ваксини (в смисъл, няма някаква висша тъмна мисъл, има просто алчност, некадърност, безхаберие и безотговорност, което е типично за много неща). Не искам да обиждам никого, въпреки че много хора си го заслужават. На всички онези, заради чиито брътвежи и откровена шизофрения думата конспирация е осмивана навсякъде, искам да кажа, че светът не може да се превземе по този начин и на този етап. Всичките теории, с които се занимавате, могат да са валидни само в художествен роман - не и в истинския свят.

В истинския свят измислиците, с които се занимавате, няма как да бъдат реализирани и приложени. Да, много неща са изобретени и разработени, и си остават в лабораториите и канторите на разузнавателните агенции. Защо? Защото всички онези анти-утопични неща работят само в лабораторна и контролирана среда и моментално биха се провалили, ако се приложат в истинските условия на широкия свят при пълния мащаб на непредвидимите фактори, и такъв опит би довел само и единствено до негативни последствия за самите конспиратори.

Става дума за макро-икономически фактори, за световната търговска война и за загуба на свободи на най-високо политическо ниво - все неща, за които на откачения езо-конспиратор бай Иван от българската провинция никога не му е дремело така или иначе.Прогнозата на Иво Христов

По мое мнение вече е очевидно, че ще се реализира вариант Трети - микс от две неща. От една страна е напълно контролиран свят на електронен майндконтрол, управляван от напълно централизирана дигитална валута, и от друга страна - децентрализирано общество, управлявано от децентрализирани финансови и социални механизми. И аз също мисля, че това вече ще добие вид след 10 години. Националната идея ми се струва че ще изчезне малко след това, може би след 15-20 години вече ще се говори за обособяването на две национални принадлежности - централизирана и децентрализирана. И мисля, че със сигурност ще има световна война между тези две крила на света след около толкова години, 15-20.

Изобретението на ада вече си има образ и име - нарича се CBDC, "Централизирана Банкова Дигитална Валута" и представлява чисто и просто дигитални фиатни пари без никаква стойност (разкачения от златния стандарт долар, на дигитален носител). Точно така ги нарече Ричард Чекън (Richard Checkan), президентът на Asset Strategies International (корпорация занимаваща се с търговия на активи) - "дигиталните валути на централните банки са измислени в Ада от самия Сатана".


Това, което ще противостои на дигиталната валута на централните банки, са криптовалутите, начело с Биткойн разбира се, и децентрализираното финансово и социално пространство, което е заплаха за цялата система банка-държава-съд.Началото на тези процеси явно ще е в Латинска Америка. На 7 септември Ел Салвадор става първата държава в света, която ще възприеме Биткойн за законна национална валута. В момента улиците на Ел Салвадор са залети от протести против Биткойн и това, което очаквам да се обсъжда в идните дни, е дали тези протести не са инсценирани от ЦРУ. Куба и Венецуела също скоростно работят по възприемането на Биткойн за национална валута в най-близко бъдеще след Ел Салвадор, защото това е сигурен начин всички тези мизерни държави да се освободят от хватката на щатския долар. Ако тези процеси се разрастнат и повече държави в Централна Америка усвоят криптовалутите, ще последва и Южна Америка. Най-бързото възприемане на криптовалутите в целия свят се случва сред населенията на бедните Африкански държави. Всичко това е огромен външно-политически риск за сигурността на САЩ и в момента там тече сериозно "въоръжаване" за ответни действия.

Всъщност, Китай в момента всячески се опитва да забрани Биткойн, за сега без резултат, а от Русия няма нищо друго освен типичното радио-мълчание, което само по себе си казва достатъчно. Основното оръжие, чрез което светът на централизираната власт ще действа, се казва FATF - интернационална и супер-властимаща работна група, първоначално основана от Г7, в която понастоящем членуват МВФ, Световната банка и всички други големи чудовища.След 6 месеца ще направим следващия обзор. Дотогава може да се очаква началото на следващата депресия, точно както Веско описва в тази публикация: http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=330.msg3818#msg3818

Началото на въпросната депресия може би вече е в ход и се очаква постоянно обедняване в следващите 10 години, ударно отначало, после дълго търкаляне по склона. Аз лично очаквам новините за това вече да са факт догодина, преди средата на 2022. Ако питате някой финансов съветник обаче, може би вече е започнало. За сега изглежда, че световната върхушка е в първоначалната фаза на отричането и уверенията, че "всичко е наред и всичко ще премине".

Що се отнася до България... мисля, че има надежда. Мисля, че почти сме стигнали дъното и когато се ударим в него, за първи път от много време насам България ще тръгне бавно да се развива в положителна посока. До тогава мисля, че ни остават още 20 години. Заедно с тази световна депресия ще загубим всичко, което си мислим, че ни е останало. Аз специално си мисля, че България ще мине през срив на жилищния пазар в следващото десетилетие - отначало поскъпването ще продължи, после изведнъж жилищата ще се обезценят и българина масово ще разпродаде всичките си имоти. Когато приключи този процес, може би ще тръгнем да се оправяме малко от малко.« Последна редакция: Август 30, 2021, 06:20:12 am от λ »

λ

 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обзор на нещата 6 месеца след предния обзор на нещата
« Отговор #1 -: Септември 01, 2021, 03:57:03 pm »
...По въпроса, защо Апокрифна Академия някак си се е отдръпнала от пространството в последните месеци, по-точно защо аз например от значително време съм прекратил качването на "нови" материали.


Апокрифна Академия е замислена като проект, който да се занимава с авангардното. И като проект с дълбок замисъл, има различни фази на реализация.

Това, което до сега се появяваше като съдържание, съвсем не са нови материали в действителност. Това, което се появяваше до сега в Библиотеката и във Форума са все много стари неща за света... нови единствено за българското езо- и алтернативно общество, което винаги е тънело в архаичност с допотопните си объркани вярвания и първобитни занимания. Винаги до сега е съществувал въпросът за ефективността и практичността - ефективно ли е да се превежда целия свят на български, при положение, че ако самите читатели научат английски, ще извлекат от това неоценимо повече добавена стойност? Реторичен въпрос. Мотивацията до сега не се коренеше в ефективността, а в стратегическата нужда на старото да се сложи смислен и функционален край.

С всичко, което вече е налично в Библиотеката (макар и повечето материали да са недовършени), читателят разполага с достатъчно информация, за да диверсифицира остарялата езотерична пропаганда. Тоест, с Апокрифна Академия такава, каквато е до момента, читателят лесно може да развие нов поглед над нещата - за разлика от предишните години, през които като цяло човек нямаше право да има различно мнение от онова, което Матрицата 5, Бялото братство и сектите на руските езотерични ереси предлагаха, сега вече има достатъчно материали (на български), с които да аргументира не само едно различно лично мнение, но и да разобличи изцяло невярната основа на до сега традиционната езо-пропаганда в България.

И това представлява функционален завършек на стария период. Оттук-насетне Апокрифна Академия трябва да започне да се занимава с новия период.

И тъкмо навреме, както винаги. Защото целият свят в момента навлиза в грандиозна промяна, която започна тъкмо в тези няколко месеца на моето отсъствие от сайта. Тъй като в този Нулев момент на координатната ос мотивацията се обръща и вече се насочва към ефективността и практичността, Апокрифна Академия следва да започне да акцентира върху добавената стойност за всеки читател.Настоящите бурни развития в света могат да се нарекат "затишие" пред това, което действително предстои в непосредственото бъдеще. Страшно големи промени са в ход и аз лично предпочитам да продължавам да инвестирам вниманието си в гребена на вълната, докато светът не направи първите убедителни крачки в посоката на новата тенденция, стартираща новата епоха, в която влизаме. Когато първоначалният шум от бурята отмине и новата тенденция тръгне по своя курс, вече ще стане ясно как Апокрифна Академия ще започне да отразява и да се занимава с авангарда на бъдещето.

Така че, в обобщение, в непосредственото бъдеще личните ми очаквания са, че старото ще продължи да се разлага и да опада до тоталната си нефункционалност (моментът на искреното отчаяние и на последните малоумни динозаври). Когато разцеплението между остарялото и новото мислене в обществото бъде напълно завършено, Апокрифна Академия вероятно ще е готова да излезе с онази крачка напред, с която възнамерява да пребивава в пространството и за в бъдеще.
« Последна редакция: Септември 01, 2021, 04:01:07 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Обзор на нещата 6 месеца след предния обзор на нещата
« Отговор #2 -: Септември 07, 2021, 01:00:12 am »
Ето ви икономическо обяснение на случващото се.. централни банки, ваксини, ваксинационни паспорти, криптовалути, бъдещите криптовалути и т.н.


Тагове към темата: