Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ТаМаРа БлъгхАра

Страници: [1] 2 3 4 ... 7
1


копи пейст от нета
Нашите древни православни храмове са не само структурата на строежа, но и ясното формиране и код на човешкото тяло и нашата мистериозна вселена
Нашите храмове са извор на науката и знанието. Нашите православни храмове са основната божествена творческа книга, която описва човешкия мозък с космически, духовни и научно причини
Това е храмът Гангаиконда Чолапурам в Тамил Наду, това е древният храм на империята Чола, построен от император Раджа Раджа Чола.
През 2010 г. храмът е на 1000 години и става част от Световния Херитагенц на ЮНЕСКО. Това е божественият храм на Бог Шива.
Всяка структура на този храм е създадена да просвещава знанията и образованието на човешкия мозък. В този храм се почитаме 32 слоя от човешкия гръбначен стълб като тегло, съотношение 32,
16, 8.

2
Древна българска песен за Орфей”, издадена в Москва от францисканския възпитаник от Босна - хърватинът Стефан Веркович, през май 1867 година (неговият етнически произход е спорен).

Текстът във въпросното издание е двуезичен. В стихотворна форма на български и поетичен преразказ на песента на руски, под редакцията на големия ни възрожденец Райко Жинзифов. Песента носи оригиналното заглавие „Орфенова женитба со керка на харапска крале”. Състои се от 850 стиха с висока художествена стойност, които ще излязат седем години по-късно, като част от мистериозния и спорен епос на българите и българомохамеданите от Родопите и Неврокопско - прочутата „Веда Словена. Български народни песни от предисторическата и предхристиянската епоха.”

Предполагам знаете за големия вече почти 150-годишен спор, дали „Веда словена”, с колосалния обем от 23 809 стиха, е мистификация и фалшификат или е реален автентичен фолклор. Наистина въпросите, които тя събужда, следват един след друг. Ето само няколко от тях:
Ако това е автентичен народен епос, възможно ли българите да са съхранили в песните си спомена за събития от предхристиянски и дори още по-древни времена, или стиховете са плод на въображението на основния им събирач - учителят Иван Гологанов? Защо са съхранени само в Родопите? Може ли въобще да има толкова обемен народен епос? Ако пък самият Иван Гологанов е мистификатор, как е успял да създаде почти 24 000 стиха, с относително добра художествена стойност? Не се наемам да бъда страна в този спор, защото съм практически никой до интелектуалните научни колоси, които са водели и водят десетки люти битки по темата.

Защо тогава Ви разказвам тази история? Защото спорни или безспорни, истински или нагласени, тези стихове за Орфей са първите, които ще накарат цивилизованата Европа и нейната наука въобще да си спомни, че там на Балканите живее народът на българите. Европейските учени започват да говорят за българите като народ с древна история и може би дори стари поетични традиции. За това повече от учудващо е, че „Древна българска песен за Орфей”, май всъщност никога не е издавана на български език като самостоятелна книга, а само като част от обемната „Веда Словена”. Има екземпляр от първото ѝ издание в Национална Библиотека "Св. св. Кирил и Методий", но то е руско, а не българско. Не открих данни за самостоятелни издания на песента за Орфей в България, дано не съм търсил достатъчно и да греша, защото каквито и спорове да има за тази книга, тя вече се е превърнала в част от нашата памет с ролята, която е изиграла. Финалният ѝ стих за митичния Орфей, сякаш без да иска обобщава това, което тя е направила за нас българите в Европа.

„На Орфенъ са устя позлатиха
И му са до ден днешни позлатени
Това е Орфенъ направил!
И е останала тая песна да се пее
Чи той си песна миловаше.”
от нета/Росен Петров

3
Темата предстои да се доразвие с гигантите / дългите черепи / днк-то на траките / червените коси и зелени очи..Но ,когато - тогава..
Материалът е огромен и иска време,а уви,помощници - йок!

Двете линии,тази на дъщерята и тази на сина , предстои да бъдат разплетени до край и най-накрая да стане ясно кои са блъгхародните

Засега,поставям това видео.
Приятно гледане4
Всички теми / Re: Чудесата по Света и у Нас
« -: Април 25, 2023, 02:56:39 pm »

5
Дали е вярно ,не зная..Все още събирам информация

Цитат
Патентовано преди петдесет години...от службите в САЩ..в Русия.... Германия.... Франция... Англия.... Австрия.... Сърбия
Но най интересното е че в източния блок...ние българите сме производители заедно с Украйна... само ние правим Психо..генератори...и официално на българска земя.. има във всеки град...МК.. Ултра..                                         
               

6
Офицерите на НАЦИТЕ начело на НАТО. Факт, не конспиративна теория!
Адолф Хойзингер, началникът на щаба на Хитлер, става председател на Военния комитет на НАТО през 1961-1964 г.
Ханс Шпайдел, командващ НАТО на Централна Европа (ЦСЕ) 1957-1963 г.
Йохан Щайнхоф, председател на Военния комитет на НАТО, 1971-1974 г.
Йохан фон Клеймансег - КСЕ на НАТО, 1967-1968
Ернст Фербер - КСЕ на НАТО, 1973-1975
Карл Шнел - РОДЕН КСЕ, 1975-1977.
Франц Йозеф Шулце - КСЕ на НАТО, 1977-1979.
Фердинанд фон Сенгер и Етерлин - КСЕ на НАТО, 1979-1983 г.


8
Цитат
Работници премахват асфалта на улица в Русия и откриват този мистериозен "път", направен от метал.
Знаете, че те винаги имат някакво измислено обяснение, за да оформят представата ви за това колко примитивни сме били в добрите стари времена.
Като оставим сарказма настрана, можете да си представите, че карането на кон с каруца определено би било кошмар на подобен път, а да не говорим за ходенето пеша.
Тези метални пръти се използваха за делегиране на електричеството и заземяване на отрицателния потенциал, а близките куполни кули се използваха като антенни приемници. Същата технология е била прилагана в много древни сгради, известни още като църкви и храмове, които всички имат подове от мед, поради нейните чудесни проводящи свойства.
от нета

9
Хладилник  без електричество.
Амониев хлорид в туби. Слънцето го нагрява през лещата.
Останалото е принципът на работа  същият като този на конвенционалния хладилник.


10
Не е чип, но не знам къде да сложа това..

Omni Vision OV6948,  е най-малката камера в света, измерваща размера на пясъчно зърно.
Тази специална камера спечели Световния рекорд на Гинес като „най-малкият наличен в търговската мрежа сензор за изображения“.11
Свободна енергия добивана чрез кубетата на сградите


12
Всички теми / Re: Новини за нашето общество
« -: Април 09, 2023, 01:27:48 pm »
Какъвто народа,такива и светците му..Кат дядо ви Добри например..Или баба ви Ванга 😀😀😀
Какъвто е народа,такива са и управниците му
Какъвто е народа,такива  са и стожерите на обществото,които получават награди за социален принос
Киро Простото и Баце са точно това,което ЗАСЛУЖАВАМЕ
Емили Тротентката е точно това,което ЗАСЛУЖАВАМЕ
Иии...Разбира се ,че си заслужаваме религиозните супер маркети в които да ни дерат овчите кожи..
Емили с Тротинетката не е проблемът на българите
Тя е показателен пункт,за всичко онова,което отказваме да признаем..А именно. Че отдавна българите са малцинство ,и сме заобиколено от некви подменки,в чиито паспорт може и да пише ,че е българин,но у вените му тече кръвта на Мунка- Малката Маймунка..
ГРАМОТА
ЧОВЕК НА ГОДИНАТА

"Мелиса Рангелова и Емили Йорданова...са номинирани в наградите на Български Хелзинкски Комитет за принос към правата на човека и правозащитността."


А тук виждаме,как нещото наречено "Емили с тротинетката",две години след получаването на наградата,разхожда човешко същество,вързано като куче. Лошо няма, нека се правят на каквото си искат,то един японец плати 15 000 евро за да му ушият костюмче на куче от породата Коли,че да си изживява болните фантазии...Та ще се тръшкаме за една каишка,нали..
Но,оказа,че вързания е непълнолетен млад със специални потребности..

Дали съм учудена и погнусена?
Не разбира се.Все пак живеем в свят във който на папата избил повече от 100 000 души по кладите ,е дадено прозвището "Невинния/Инкоентии" ,а на държавния глава на дръжавата провела най-много войни в историята на човечеството,при това за най-кратко време ,средно аритметично по 1 война на всяка година (САЩ 200 години създаване,над 150 проведени войни по целия свят) , му дадоха Нобелова награда за мир..Резонно е тъкмо едно "Емили" да получи наградата на Български Хелзинкски Комитет за "принос към правата на човека и правозащитността."


Чеченеца е некъв мазен тюфлек, който маа кюфтаци пред камерите ,срещу жълти стотинки..

Ноо..Брат му е  е районен зам.-кмет на Пловдив от ГЕРБ  Димитър Караилиев   ;D ;D

Двамцата на снимката..На Тошо ченгела или къвто там..Майка му е по-интересна ;D

Ето нейно официално обръщение към медиите , със запазен,автентичен правопис   ;D


Цитат
Визирам прокуратора и съд за уронване престиж на тези младежи по политически подбуди .Ще има наказания за всички които опозираха двамата младежи.Манипулирана история и знам кой е предизвикал сензанцията.

Сега ги почвам аз !

Всеки ще получи присъда за уронване на престижа на цялото ми семейство. Обръщам се към Демерджиев познаваш ли тези младежи и кой ти даде право да ги опозориш.

Подай си по най бързия начин оставката и хващай престъпници убийци крадци, а не младежи които не познаваш .

ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ ЖУРНАЛИСТИ за измислени факти.Който застава в тяхна подкрепа да хареса поста."
  ;D ;D ;D ;D ;D
МАМАта (,която ще съди ПРОКУРАТОРА)и детенце Тоши..
п.п. Който си е помислил,че са двойка е извратеняк :D..Мама и синче са..Лика и прилика,като две капки бозъ..
 Ето по каква компания си пада Тошко..Малолетни Лолитки

13
Чантата на боговете
15
Всички теми / Re: Технологии от Стария Свят
« -: Април 08, 2023, 05:21:03 pm »


Дирижабълът "Граф Цепелин" лети над храм-паметника "Александър Невски". София, България, 1929г.

Страници: [1] 2 3 4 ... 7