Apocryphal Academy

СЕКЦИЯ ФОРУМ => Всички теми => Темата е започната от: bojinkata в Юли 06, 2019, 06:54:57 pm

Титла: За здравето
Публикувано от: bojinkata в Юли 06, 2019, 06:54:57 pm

Още за лимфната система на човека


автор: uaklamat    Колко малко знаем за лимфната система„ВИЕ ДАЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОЛКО МАЛКО ЗНАЕМ за лимфната система !!! Не само на ниво лични лекари, но дори на нивото на тясно специализираните лекари, от които зависи животът или смъртта на пациента! Професор Левинец - страхотен учен - от много години работещ в алтернативната медицина, се опитва да докаже на целия свят, че лимфната система е много важна! Тя действително е много важна - това е системата за премахване на отрови от тялото, особено на бактериални и гъбично-паразитни отрови от най-простите! Човешкият имунитет зависи практически от тази система, а имунитетът е ЖИВОТ!
Ние се отнасяме към лимфната система по най-небрежния начин - а към нея трябва да се отнасямесамо уважително на “Вие”! Лимфната система се движи изцяло “отдолу нагоре” и никога обратно! Т.е. от върха на пръстите до гръдния лимфен канал. А как обикновено ни правят масаж? - правилно: "отгоре надолу" - ПРОТИВ движението на лимфата - това означава нарушаване на лимфните потоци! Виждали ли сте някога клапани в лимфните канали? - това е много важно устройство: когато лимфата се издига, клапанът я пропуска, но веднага след това се затваря (не позволява обратно движение на лимфата!). И ако нас хубаво ни помасажират както обикновено, обратно нанейното движение - тогава всички клапани ще бъдат просто разрушени!
Лицето ни го масажират по друг начин, мислите, че от центъра към ушите" по посока на движението на лимфата? Не! Обикновено под очите това се прави обратно  - с пръсти ПРОТИВ движението на лимфата! Има професионални масажисти, които владеят системата на лимфо-дренаж, но 50% от масажистите просто не знаят нищо за лимфната система, че тя циркулира „отдолу-нагоре” ...
Изненадващо е, че в нашата група имаше професионални хирурзи и 50% от тях признаваха, че НИКОГА НЕ ЗАШИВАТ ЛИМФНИТЕ СЪДОВЕ!
Има лекари, които не знаят, че в главата няма лимфни съдове ... - има много такива случаи и проблеми! Защото никой от нас, лекарите, не е преминавал безплатна специализация по клинична лимфология в университета!
Представете си кръвоносен съд, по който се движат червени кръвни клетки (еритроцити) и бели кръвни клетки (лейкоцити) редом до тях клетки, които получават храна от тях. От всяка тъкан излизат лимфни съдове, които започват непосредствено от тъканта и  те филтрират огромни потоци от излишна течност. Течността излиза заедно с витамини и разтворени в нея вещества, като частично се абсорбира обратно. Но по-голямата част от течността, промивайки тези тъкани, това „блато“ - отива в лимфата. Тук живеят бактерии, тук живеят и гъбички, свързани помежду си във вериги, тук живеят и паразити - описторхи, ламблии - точно в тъканта! Тук всичко постоянно се измива от водата в съдовете - и отива в лимфата. Всяка минута има изтичане и изпразване.
Помните ли училищната задача за басейна? - определено количество вода се влива в басейна през една тръба, а друго количество вода изтича през тръба с по-малък диаметър. Трябваше да се изчисли: след колко време водата е напълно заменена в басейна? Никога не можех да пресметна! И ето тук е същата картина: по една тръба влиза - по друга излиза и пространството трябва да остане идеално чисто!
Лимфният възел е ПЪРВИ охраняващ орган от по-малък мащаб и ако той е поразен – диагнозата е: "Рак от първа степен". Метастазите преминават през лимфните възли, изпомпвайки цялата вода тук. Десет входа - и един изход! Тук е ферментната база на лимфоцитите- макрофаги. Лимфните възли са помещението, в което живеят живи макрофаги, Т-лимфоцити, В-лимфоцити, те, чрез филтриране на тази течност, унищожават бактерии, вируси, гъбички, паразити и протозои. Сравнително чистаталимфа се движи по-нататък  и към нея се присъединяват други територии.
След това идва следващият лимфен възел от втори порядък. И ако той е запушен – диагнозата е"Рак от втора степен". И така нататък: десет входа - и един изход ... и всичко върви отдолу нагоре исе нарича Работа на лимфната система.
Кое е важното? - това, че лимфната система е ЕДИНСТВЕНАТА система, с изключение на бъбреците и стомашно-чревния тракт, която извършва изхвърляне (извеждане) на отровите навън през лигавиците! Това е изцяло уникално явление, защото през кожата не можем да изведем нищо! Ако лимфната система е повредена - ще изхвърляме през кожата ... Изхвърлянето на отрови става само през лигавиците, защото те нямат твърдата мъртва защитна бариера на епидермиса.
И така, ПЪРВОТО МЯСТО на лимфната евакуация - първото място за изхвърляне на труповете на бактериите навън е влагалището (при жените) и пикочният канал (при мъже)! Веднага щом нещо влезе в тялото - веднага това „нещо се разкрива: некомфортно състояние, болка, прерязване, нещо друго… Това означава, че нещо вече се е промъкнало, по точно не нещо, а някой (жив и развиващ се организъм) - гъбична бактерия, вирус, паразити, протозои, хламидии, описторх! И с какво ниеобикновено се "борим" с пълна сила? - правилно, със секрецията от там ... И всъщност трябва да се борим с паразитите - с бактериите, вирусите, гъбичките, с AБВ-то, с инфекцията! Но нашата медицина има голям проблем – тя се стреми да няма секреция, храчки, хрема, изпотяване! Какво се случва: едно хапче ще се опита да ви спаси от секрецията, но тя къде ще дене? Километрични гъбични колонии, които живеят във всички тъкани, в черния дроб, в бъбреците, в червата. Лекарството може да бъде с такава сила, че да удари черния дроб по такъв начин, който едва ли ще е малък. Като правило се получава добре: три дена няма секреция, после започва отново (например млечница). А какво е млечница, какво представлява секрецията при млечница? - Това са труповете на гъбичките, които са били унищожени от нашия организъм с помощта на левкоцитите!
Ето защо, не трябва да се борим с трупове - те вече са убити! Необходимо е да се борим с живитегъбички! А можем да се борим само по един начин - като повишим ИМУНИТЕТА си! Защото с другитеметоди нищо няма да се получи: ВСИЧКО ЖИВО в организма  не може да се убие !!!
ВТОРОТО МЯСТО за извеждане  са червата - през тях се отделя огромно количество отрови! Някой казва: „Имам дизентерия и в изпражненията ми – плътна слуз!” А какво е слуз? - да, същата тази гной - трупове на вируси, бактерии, гъби, дизентериални пръчици, салмонела и други ... Лимфните възли във вътрешността на червата са хиляди - те отделят всичко това!
ТРЕТОТО МЯСТО за извеждане – изкачваме се с един етаж по-нагоре - това са ПОТНИТЕ ЖЛЕЗИ, особено в подмишниците. Човек просто ТРЯБВА ДА СЕ ПОТИ - всички отрови (хормони, токсични отрови са средни молекули, а не гной) се екскретират през кожата. И какво да правим, за да не се екскретират никога? - правилно, рекламираните 24-часови дезодоранти, Ботокс инжекции, гелове, мазила на основата на формалдехид, таблетки, които напълно блокират лимфната система и при продължителна употреба могат да причинят сериозни странични ефекти: говорни нарушения; нарушаване на вкуса, затруднено дъвчене и преглъщане; сухота в устата; задържане на урина, запек. В борбата срещу хиперхидроза често се използват и пристрастяващи лекарства, включително успокоителни, транквиланти, докато причината е в замърсяването, интоксикацията  на организма, а с тази страшна химия ние просто варварски се самоубиваме поради елементарна неграмотност. И всички проблеми с потта са решени: дори да ви плаши, повече няма да има повече изпотяване!
А КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ОТРОВИТЕ ??? - в най-близкото място - в млечните жлези! Оттук и мастопатия, замърсяване на лимфния басейн: лимфата изтласква всичко навън - а вие попръсквате (намазвате) - и сега вече никога повече няма да се потите (но сте потенциално болен) Джеймс Бонд! Страшнагрешка! Никога не използвайте блокиращи препарати! За съжаление, химикалите, пръскани по кожата, свиват съдовете по зададена програма в продължение на 12-24-48 часа, а сега вече се появиха и супер дезодоранти - 7-дневни, както и различни инжекционни методи за продължителновреме. И после при вас просто се блокира механизмът на потните жлези - и като цяло краят ...
Навсякъде има лимфна система: по цялата кожа, по всички всички стави. Всичко е много просто: ето колянната става - две кости с гладка опорна повърхност, а около тях - капсула. Някои имат подути стави ... защо се подуват? Оказва се, че зад тази става има голям лимфен възел и ако е задръстен (от бактерии, например от бета-хемолитичен стрептокок, който живее в кръвта), тогава тук се получава АРТРИТ (ревматоиден, инфекциозно-алергичен, полиартрит - при много стави). А защо при ставите? Две кости, които не подозират нищо, съществуват си сами за себе си - и изведнъж - ТЕМПЕРАТУРА, защо? - Да, за да се бори с бактериите! Или се появява отток - Защо? – ами защото лимфният възел не пропуска течността. Какво правим обикновено: нагряваме, мажем сес мехлеми, кал, хормони, разтриване - и мислите, че ще ви помогне? Никога! - защото първо трябва да се почисти ЛИМФАТА!
Но най-напред трябва да се види кой живее там, колко са и след това да започнеш да приемаш лекарства. Но докато не разберем кой живее там - няма да можете да излекувате никакви стави, кожа или бъбреци! За да се избавим от различните „жители“, се нуждаем от различни лекарства: да допуснем, че там живее гъбичка - а на нас ни предписват курс с антибиотици, които абсолютно не действат на гъбичките и дори ги хранят! И се появява мощен гъбичен артрит, който много сложно се лекува! След него започва и болестта на Бехтерев (която в един момент засяга всички стави) - и всичко, което си помислите ...
ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО е НОСЪТ, през него се извежда основното количество въздушно-капкова инфекция. Аденоидите сте ги премахнали – убили сте своята защита!
ПЕТОТО МЯСТО са СЛИВИЦИТЕ. Постоянно се подуват, пречат – оперирали сте ги – и сте погребали още една защитна линия!
ШЕСТОТО МЯСТО - е ЛАРИНГСЪТ – развитие на ларингит.
СЕДМОТО МЯСТО – ТРАХЕЯТА – развитие на трахеит.
ОСМОТО МЯСТО - БРОНХИТЕ - развитие на бронхит.
ДЕВЕТОТО МЯСТО – БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ - развитие на пневмония.
Това е всичко, няма повече защитни бариери.
Може да се блокира или отреже ВСИЧКО на човек, но как след това ще изхвърля гной, това е напълно непонятно! Повечето хора, които са отрязали сливиците си, развиват хроничен ларингит, хроничен фарингит, с  елементи на бронхит. И ако паразитите, ламблиите и вирусите останат в него - тогава болестта ще протича с осмотичен или обструктивен компонент.
Какво представлява ПНЕВМОНИЯТА? - Това е тромбоза на лимфните възли, препятстващаотделянето на течност. Какво е невродермит, псориазис? - това е пълно запушване на лимфните възли, дължащо се на гъбична патология, това е гъбичка, която ВСИЧКО там е циментирала - затовакожата отваря "противопожарните прозорци" върху повърхността на гънките (при децата - дупе, бузи, корем - в зоните на натрупване на лимфни възли).
Защо тези, които обръщат внимание на ГИМНАСТИКАТА, обикновено имат добро състояние налимфната система? Човек няма отделно сърце за лимфната система, но как се създава движещият се лимфен поток? Ето един лимфен съд, а около него са мускулите! Мускулите се свиват - лимфата се избутва, а клапите в лимфните съдове не позволяват да се върне обратно. Но ако мускулите около съда не работят - откъде ще дойде лимфното движение ?!
Когато седим неподвижно, мускулите са отпуснати и не се свиват и разпускат - и лимфата е неподвижна! А който движи ръцете и краката си по малко (скрита гимнастика за тялото) - мускулите му се свиват - и се появява движение на лимфата. Чувствате се уморени - това означава, че лимфата е в застой! Счетоводителят седи 8 часа на работа и вече не различава наличните пари от безналичните  - нека да пийне вода, да се раздвижи, да направи скрита гимнастика – и ще му се проясни.
И така, за да няма хемороиди – правете упражнения на седалищните мускули  - напр. подскачайте  30-50 пъти - това е масаж на лимфния колектор на малкия таз. Ако няма такъв масаж - ще има простатит, аденом ...
Лимфната система не трябва да се загрява, забравете за кварцовите лампи!  На лимфната система не могат да се правят компреси, заобикаляйте лимфните възли по време на масаж: там живеят левкоцити, а ако ги натиснете, ще промените обратно потока на лимфната течност и просто ще  ги унищожите ... Ако повредите лимфния възел под коляното, то ще се подува цял живот! Има такава болест - слоновост –трябва да се помни, че лимфата тече вътре и никакви външни процедури няма да помогнат! Лимфата може да бъде почистена отвътре, но само активните движения могат да я заставят да се движи, а мускулните се свиват и разпускат чрез гимнастика. Ако възлите не са запушени с бактерии! - това е фундаментално важно!
В главата няма лимфни съдове – там има лимфни езера, от които лимфата просто се стича надолу.
След прочистване на лимфните възли и преминаването през 10 „охраняващи органа”, чистата лимфа (това е същата ВОДА или сукровица, това е същата част от червената кръв, в която няма червени кръвни клетки) се влива във венозния поток и се смесва с венозната кръв, като я почиства мимоходом.
А ако лимфните възли са запушени - нищо не тече и нищо не се смесва, започва да сълзи, защото организмът не може да пропусне през лимфния възел гнойната лимфа и той я изхвърля навън - върху КОЖАТА! И е налице екзема, невродермит, псориазис, дерматит, диатеза, фурункулоза, акне, изприщване и др.
Тези прояви зависят само от това какво живее в лимфните възли. Най-често там се откриват гъбички (живеят в лимфата, поразяват кожата), на второ място са глистите, на трето - бактериите, вирусите са на четвърто място (те са толкова малки, че не живеят в лимфата, а веднага преминават  в клетката!) Обърнете внимание: във всички антипсориазни мазила присъстват противогъбични препарати, но кожата е твърде отдалечена от гъбичките, тъй като развитието на процеса е вътре в тъканите.
Дерматолозите са най-щастливите лекари: линейката никога не отива при тях, всички те знаят, че никой няма да излекува нищо и към тях няма никакви претенции! А сега вече има лекари с още по-тясна специализация: кандидолози, хламидиолози, да не говорим за дермато-венеролози - те отдавна са се отделили ..., при тях специализацията е по бактериите! Бактериите вече са толкова умни, че всяка разумна бактерия вече се нуждае от лекар! Да предположим, че ревматологът се занимава САМО с бета-хемолитичен стрептококи, но вече имаме АРМИЯ от ревматолози и те не могат да се справят с тази бактерия (тя е по-умна!). И нас ни лекуват в съвсем друга посока, защото основната причина е стагнацията и увреждането на лимфата от мускулна неподвижност (просто сме твърде мързеливи да правим гимнастика!).
Ще попитате коя е добрата гимнастика? - ВСЯКА – просто да се движим! На когото каквото му харесва: дали танци или бойни изкуства, Йога, Ци Гун, Тай Чи, Кунг Фу и всяка друга оздравителна гимнастика ... но не всеки може да се справят сами, нужни са и компетентни учители. Купете си книгата на Кацудзо Ниши - всичко е там много просто и достъпно - това е една от най-простите системи. Системата на Ниши не е просто КОМПЛЕКС от много важни правила и упражнения, тя е начин на живот, който развива НАВИКА  да се живее според законите на природата.
Гимнастиката трябва да стане част от начина ви на живот. Тя трябва да бъде индивидуална.
Основното в живота е правилно хранене и поне някакво ДВИЖЕНИЕ. Нищо друго не е по-важно!
Титла: Re: За здравето
Публикувано от: bojinkata в Юли 29, 2019, 06:41:31 pm
Кой и защо промени основната честота в музиката от 432 Hz на 440 Hz

    Министъра на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс през 1939 г. издал генерален указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла 440 Hz, вместо на 432 Hz както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон, който представлява отправната точка за настройването на музикалните инструменти от музикантите. Има един прост уред наречен камертон, който взима тонът Ла винаги по един и същ начин. Именно малката промяната в състава на метала, от който е произведен камертона дава честотата на произведения звук да бъде строго определена на 440 Hz, преди това същите тези камертони са взимали звукът ла, но с 8 Hz по–малко. Височината на тона ла е същата, както и по рано. 440 Hz се използва от 1939 г. до наши дни. Как се отразява на хората тази честота? През студените нощи на Марс се появява течна вода През студените зимни нощи под повърхността на Марс се появява вода, според ново изследване, цитирано от Space.com. Роувърът Curiosit... Прочети повече Като резултат от нея хората започват да мислят и чувстват по определен начин, те се потапят във вътрешен хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO). Направена е промяна и честотата 440 Hz е въведена като стандарт, въпреки протестите на професор Dussaut от Парижката консерватория, който е написал референдум, подписан от 23 000 френски музиканти. Те са настоявали да не се променя 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената. Тонът ЛА настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция] и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието. "Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата. " Брайън T. Колинс Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала (със средните и устойчивите тонове). Нотите имат 12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz. Когато човек свири на ЛА, настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна и лоша музика. Анорексията и булимията имат генетични корени Булимията и анорексията са свързани с нарушения в работата на гена ESRRA, който е свързан с женския хормон естроген и управлява работат...
  Честотата на планетата Земя е 8 Hz, въпреки че напоследък се променя. Алфа вълните, честотата на мозъка в отпуснато състояние също са вълни с честота 8 Hz. Когато слушаме музика настроена на 440 Hz, това прави така, че тази основна база от 8 Hz се променя на 8. 25 Hz, което означава, че генерираните хармоници не са в хармония с планетата. Човекът вибрира в диапазона на честоти от 16 до 32 херца, което е еквивалентно на музикалната гама от долно ДО до горно ДО, или една октава. Настройката на 440 Hz не е хармонична с честотата на човешкото същество, защото основата става 16,5. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека. 440 срещу 432 Проучванията показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, ако искаме да бъде от полза за човечеството. Института “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата. Неотдавнашното преоткриване на истинската природа на вибрационната енергия показва, че използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества. Това произвежда промяна извън природа от 8 Hz, в начина, по който мислим и в начина по който нашето ДНК контролира генетичната ни конструкция.


Тонът ЛА = 432hz тон е в основата на музиката и интелигентният дизайн в природата има хармонична основа в 432 трептения в секунда. Налице са допълнителни проучвания, въз основа на движението на планетите и хармонични тонове. Тези тонове са с основа 432 Hz, това е като една солидна основа за музикалната структура и регулиране на нашето здраве. Тиранозаврите са били канибали Следи от зъби и други увреждания по черепа на млад дасплетозавър, близък роднина на тиранозавъра, станаха още едно свидетелство в подкр... Прочети повече След появата на тази тайна информация, много хора направиха свои независими изследвания, включително Ananda Bosman и Мик Джагър от "Ролинг Стоунс". Те доказаха положителните реакции на обществеността, слушаща музика с честоти от 432 Hz. Автор: Димитър Кирилов

Прочети още : https://www.actualno.com/curious/koj-i-zashto-promeni-osnovnata-chestota-v-muzikata-ot-432-hz-na-440-hz-news_467709.html (https://www.actualno.com/curious/koj-i-zashto-promeni-osnovnata-chestota-v-muzikata-ot-432-hz-na-440-hz-news_467709.html)
© Actualno.com


Поредното престъпление срещу човечеството!
Титла: Re: За здравето
Публикувано от: Веско в Август 28, 2019, 10:39:01 pm
Нещо за "производителите" на камъни в бъбреците.


Една доказано действаща рецепта от поне двама души и то два пъти:       Продукти: 4 връзки магданоз с корените, белтък от 1 яйце, 1 сл зехтин, един лимон.        Магданоза се смила и изцежда. В сока се пуска белтъка, зехтина и целия смлян лимон. Последно хранене - 16,00 часа - вечеря или закуска, както си искате! В 20.00 часа се ляга в леглото по гръб. В 22.00 ч. се пие 1/2 от сместа, в 00.00 се пие остатъка. След 2 часа можеш да ставаш. През цялото време - 6 часа е желателно да се лежи по гръб и не се става. Така три поредни нощи. След един месец се прави пак. Гарантиран резултат -  няма болка, няма и камък.         Така всяка година, по един път. Мен ме домързя и след 4 години, пак преди няколко дни "топих" камъче, на входа на пикочния мехур. Вече няма да прескачам година. Най-добре през септември, тогава се скубе магданоза, с корените и пазара е залят. Сега се намира, но трудно и не е достатъчно сочен.        Успехи.    -


Проверено на практика  за уратни камъни! - за 3-4 дни нищо не остава от камъните!!!! При осцилатните облекчава болката, защото се заглаждат "бодлите".
   За камъните в жлъчката и черния дроб също има рецепти, но там нещата изискват много повече време, билки и  по-специален режим.
Титла: Re: За здравето
Публикувано от: bojinkata в Септември 02, 2019, 09:24:57 pm
Днес здраво пръскаха! Интересно какви болести ни донесоха?!