Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Glasberg

Страници: [1] 2 3 4 ... 10
5Освен това, е налице Противоречива информация относно бащата на Клодион Дългокосия - или Теодомер, или Фарамунд.
В Уикипедия на различни езици се предлага или единия, или другия баща.

6Извод: с голяма сигурност може да се твърди, че не е налице прекъсване на кралската кръвна линия при Арнулф от Мец, което означава, че Мери Тек, а с това и Елизабет II, са кръвни наследници на ПлантагенетАнжуйската династия, Нормандската династия, Карл Велики и Каролингите.


7Тези най-нови прозрения са отразени в родословното дърво на Елизабет II в Екселски формат:


8
1. Непотвърдено потекло на Арнулф от Мец.

Източник: Генеалогия на Арнулф от Мец


Малко след 800 г., най-вероятно в Мец, е съставено кратко родословие на Каролингите, без проверяема историческа основа. Родословието е моделирано по-скоро в стил "родословние на Исус според Новия завет". Според този източник бащата на Арнулф бил някой си Арноалд, който от своя страна бил син на Ансберт (Ansbertus), (правнук на Тонантий Фереол) и Блитилде (Blithilde), предполагаема, но непризната дъщеря на Хлотар I.


Подобен претендент за кралски потомък от рода на Меровингите (Хлотар I е франкски крал от рода на Меровингите) не се потвърждава от съвременните изследвания. Съгласно франкските закони, въведени от Хлодвиг I, или т.нар. Салически закон, никоe от децата на Билхилда не би било признато за законен наследник на династията, така че подобно събитие едва ли е било записано, още по-малко запомнено след много векове.


Съвременни изследвания показват, че Арнулф е франк, докато Арноалд е идентифициран като римлянин.

Бащата на Арнулф всъщност е бил Бодегисел (Bodegisel), франкски благородник.

А за Арноалд има предположения, че е предшественик на Каролингите чрез дъщеря си, Ита, която се омъжва за Пипин Ланденски.

Още по-скорошни анализи показват, че самият Арнулф, а не Арноалд, произхожда от Бодегисел, но също така е намерена връзка между Рипуарския франкски кралски дом и Каролингите. Без да се отхвърля възможността Ита да е дъщеря на Арноалд, е налице и връзка чрез съпругата му Арнулф, Дода, която е била дъщеря на Арноалд. Това е връзката между Каролингите и Арноалд.


Следователно:

1. Арнулф от Мец не е син на Арноалд от Мец, а е бил син на Бодегисел.

2. Арноалд е прародител на Каролингите чрез дъщеря си, Ита, съпруга на Пипин Ланденски.

3. Дода от Мец е съпругата на Арнулф и дъщеря на Арноалд.

4. Билхилда (Blithilde) не е дъщеря на Хлотар I

9Ето това е Мери Тек, кралица Мери, (Mary of Teck / Queen Mary):


Анализът и съпоставката на диаграмата с набор от различни исторически документи и информация онлайн позволява следните изводи по отношение на 1-вие клон от родословното дърво на Елизабет II:1. Вярно е, че Мери Тек, а с това и Елизабет II, са потомци на Карл Велики (Charlemagne) от VIII-IX в. (748 - 814 г.)2. Родословието може да бъде безпорно проследено дори до пра-дядото на Карл Велики, Пипѝн Средни (Пипин II, Пипин Ерсталски / Пипѝн Херисталски) (Pepin of Herstal), (c. 635 – 714), франкски държавник и военен водач, де факто управител на Франкската империя от 680 г. до смъртта си.[/i]3. Мери Тек, а с това и Елизабет II са потомци на прародителя на Каролингите, Арнулф от Мец.
4. Родословието преди Пипѝн Средни до Авраам може да бъде прието с известни уговорки и само до известна степен поради следните причини:


4.1 Базираното на митове и легенди начало на родословието през вековете, през които е нямало писменост или за които не са налице летописи и писана история.4.2 Интеграцията на Древногръцката митология с Библейските истории посредством презумцията, че Зера = Зевс.4.3 Непотвърдено потекло на Арнулф от Мец, което е особено смущаващо особено от гледна точка на това, че той се води прародител на династията на Каролингите.


4.4 Противоречива информация относно бащата на Клодион Дългокосия - или Теодомер, или Фарамунд.

10КЛОН IЦелта на 1-ви клон е да се докаже, че Мери Тек, т.е. бабата на Елизабет II, е потомка на Авраам, е от рода на Юда, е потомка на Троянските крале и на Карл Велики.


Ето го дъното на 1-вия клон на схемата:
Мери Тек е дъщеря на Франц фон Тек, чието име е нанесено последно в 1-вия клон на генеалогичната диаграма на Елизабет II:11Както бе вече споменато, диаграмата на родословното дърво на Елизабет II се състои от 6 основни клона. В следващите постове ще се опитам по-детайлно да коментирам всеки поотделно.Кръвната линия започва от Авраам, баща на Исаак, който е баща на Яков.Яков е прародител на 12-те израилски племена:Баба Елизабет е от племе № 4, а именно Юда / (Judah).

Внимание: В българския превод на Библията (както Цариградския превод, така и в Превода от 1940 г.) е Юда (Юда: Евангелие на Матей, глава 1). В Уикипедия е Иуда / Мехуда.Исус също е от племето Юда, но, както вече бе споменато, генеалогичната връзка на Елизабет II с Давидовото коляно е силно спекулативна или най-малкото неблагонадеждна.


На върха на диаграмата стои Авраам, следван от сина му Исаак, от сина на Исаак, Яков, от сина на Яков, Юда, който на свой ред е имал двама сина близнаци - Зара и Фарес.Интересното в случая е, че диаграмата интегрира Библията с Древногръцката митология през библейския Зара (Zarah), който се явява аналог на древногръцкия Зевс.

Тук, обаче, вече сме на траекторията на първия клон (благодаря на λ за по-доброто от ръкав определение), който ще бъде обсъден в следващите постове.Страници: [1] 2 3 4 ... 10