Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Веско

Страници: [1] 2 3 4 ... 10
1
Всички теми / Re: За здравето
« -: Август 28, 2019, 10:39:01 pm »
Нещо за "производителите" на камъни в бъбреците.


Една доказано действаща рецепта от поне двама души и то два пъти:       Продукти: 4 връзки магданоз с корените, белтък от 1 яйце, 1 сл зехтин, един лимон.        Магданоза се смила и изцежда. В сока се пуска белтъка, зехтина и целия смлян лимон. Последно хранене - 16,00 часа - вечеря или закуска, както си искате! В 20.00 часа се ляга в леглото по гръб. В 22.00 ч. се пие 1/2 от сместа, в 00.00 се пие остатъка. След 2 часа можеш да ставаш. През цялото време - 6 часа е желателно да се лежи по гръб и не се става. Така три поредни нощи. След един месец се прави пак. Гарантиран резултат -  няма болка, няма и камък.         Така всяка година, по един път. Мен ме домързя и след 4 години, пак преди няколко дни "топих" камъче, на входа на пикочния мехур. Вече няма да прескачам година. Най-добре през септември, тогава се скубе магданоза, с корените и пазара е залят. Сега се намира, но трудно и не е достатъчно сочен.        Успехи.    -


Проверено на практика  за уратни камъни! - за 3-4 дни нищо не остава от камъните!!!! При осцилатните облекчава болката, защото се заглаждат "бодлите".
   За камъните в жлъчката и черния дроб също има рецепти, но там нещата изискват много повече време, билки и  по-специален режим.

2
Всички теми / Re: Картографиране на сънищата
« -: Август 26, 2019, 11:58:05 am »
Пета, шеста и седма врата на сънуването.

Емисарят и моето собствено виждане ми казват, че Петата врата на сънуването се преодолява, когато сънувачът присъединява към своето физическо тяло своето енергийно тяло в района на темето. Последствието е бързият растеж на сияйната обвивка на осъзнаване на физическото тяло. И нейното пълно възстановяване. Зад тези врати може да се извършва разнообразна работа. Например, да се материализира своя двойник в този свят. И обратно, физическото тяло да се превърне в енергия и да се премества в световете на Второто внимание във физическото тяло, което се нарича сънуване при бодърстване. На този етап сънувачът придобива сила, тъй като обединената енергия на осъзнаване на физическото и енергийното тяло може да премества планини в буквален смисъл на думата. В традицията на виждащите на линиите на дон Хуан мъжете са преодолявали тази бариера на възприемане (Петата врата на сънуването) с помощта на определено ритуално действие. Това е така нареченият скок в пропастта.

Шестата врата на сънуването се преодолява, когато сънувачът премества своята събирателна точка извън пределите на светещата сфера на своя пашкул. С такова движение пашкулът като че ли малко се деформира. Той се разтегля следвайки движението на събирателната точка. Това е сънуването в Непознатото. Едно от известните ми следствия на преодоляване на тази врата е това, че сънувачът получава възможност да работи с Колелото на времето. Той започва да възприема времето. Както казва дон Хуан, той обръща се срещу времето. Той вижда приближаващото време, а не само гледа отминаващото време, както го правят обикновените хора. Той придобива широта на възгледа за времето. Той гледа на времето, не само напред-назад, но и по принципа от едната към другата страна. Той вижда разновариантността на времето и може да манипулира енергията между браздите на Колелото на времето. Тук сънувачът може също така да избира еволюцията по метода на Древните магьосници, когато, задълбочавайки се в Непознатото, все повече и повече разтяга своя пашкул, отдалечавайки се със своето възприятие, от човешката ивица на еманациите.

Седмата врата на сънуването се преодолява, когато всички еманации вътре в пашкулите на физическото и енергийното тяло (или само единия от тях) се настройват на едновременно възприемане. Това е така нареченият Огън отвътре. Водещото към него упражнение е сънуването на Източника на осъзнаването, сънуването  на Тъмното море на осъзнаването. Следствията (тези, които знам). Това е възможността за единични човешки същества да стигнат до Купола на нагуалите без чужда помощ. И сънуването под Купола. А за най-самовглъбените воини се открива възможност да влязат в Третото внимание и да останат там. Но сънуването зад Седмата врата може и да не се съпровожда от Огъня отвътре. Защото преодоляването на Вратите на сънуването и тяхното преминаване - не е едно и също. Плюс това в такава последователност преминават тези енергийни бариери, като правило, само мъжете-сънувачи. При жените, като правило, последователното преодоляване на енергийните бариери става са преди преодоляването на Втората врата на сънуването. По-нататък вратите на сънуването се преодоляват от жените в произволен ред, а понякога и всички наведнъж. Също и като човекът (независимо мъж ли е или жена), който е запазил от рождение своята светеща обвивка на осъзнаване на физическото тяло непокътната ще сънува зад всяка от Седемте врати на сънуването, ако пожелае. Енергийно той е готов за това.

3
Оръжието Active Denial System за разпръскване на тълпи ползва милиметрови вълни, също както и 5G


4
От НАП са изтекли лични данни на милиони български граждани и фирми

Линк към масива от близо 11 GB беше разпратен от анонимен мейл до различни медии


Вероятно най-големият теч на лични данни в България. Така изглежда масивът от 57 папки, съдържащи повече от хиляда файла, който анонимни хакери разпратиха до български медии в понеделник. При преглед на информацията в тях "Капитал" откри бази данни с по над 1 млн. реда съдържащи ЕГН, имена, адреси и дори доходи. А това, че става въпрос за истински теч, може да се потвърди от случайни справки, при които открихме данни на няколко журналисти от вестника. А също и на финансовия министър Владислав Горанов.

Голяма част от информацията е стара и отразява справки от преди повече от десетилетие. При други не може да се определи към кой момент са данните. Но част от файловете съдържат и нови вписвания дори от юни, което говори, че пробивът е направен скоро.

Според авторите на лийка информацията е добита от един от сървърите на Министерството на финансите. Характера на данните вътре говори по-скоро, че те произхождат от Националната агенция за приходите (НАП). Това се посочва и в официалния отговор на запитването на "Капитал" от финансовото министерство: "НАП и специализираните органи в МВР и ДАНС проверяват сигнал за потенциална уязвимост на компютърната система на Националната агенция за приходите. В момента се извършва проверка реални ли са данните на посочената връзка, за които се твърди, че са на МФ. Допълнителна информация ще бъде предоставена по-късно."

Какво има вътре

За голяма част от файловете е трудно да се каже какви точно данни съдържат. Те са в CSV формат и явно са експортирани от бази данни - колоните са кръстени с кодови номера или кратки обяснения. Затова и без разшифровка няма как да се разбере какво стои зад тях.
 
Все пак има някакви индикации какво има вътре. Имената на папките дават известна представа за институцията, откъдето идват данните и характера им. Така например има папки AZ (Агенция по заетостта), BACIS (Българска акцизна централизирана информационна система), NZOK (Национална здравноосигурителна каса), AUAN (Актове за установяване на административни нарушения) и др., както и няколко, включващи NRA или NAP. Има папки, които явно съдържат данни от данъчни декларации за години до 2007 г.

Съдържанието и периодите на информацията във всяка папка са различни. Някои от големите файлове обаче са буквално масиви от лични данни. В един файл, кръстен GRAO, има 1.4 млн. реда, всеки от които съдържа само три имена и ЕГН - вероятно справка от ГРАО за попълване базите данни на НАП. В друг има по-малко (над 1 млн. записа), където срещу имената има и данни или NULL, което вероятно съответства на данъчни задължения на лицето към даден момент. Има и файл, където срещу над 1.1 млн. ЕГН-та стоят месечни доходи и вноски за доброволно пенсионно и здравно осигуряване към неизвестен момент.

В друга папка с името GAMON се съдържат два списъка с няколкостотин хиляди лица. Вероятно това са регистрирани потребители на сайтове за онлайн залози, тъй като имената са събрани хаотично (част на кирилица и част на латиница). Срещу тях има идентификатор Player_ID, а сред данните за тях има и посочен използван IP адрес.

Това не е всичко

Според анонимния мейл това не е целият масив от изтекли данни. В него се казва, че са представени 57 от общо над 110 компрометирани бази данни. Не са посочени причини защо и как са селектирани точно тези, както и какво е съдържанието на другите и дали те ще бъдат публикувани.

"Над 5 млн. български и чуждестранни граждани, както и компании са засегнати", оценяват анонимните хакери, като призовават медиите да търсят свободно сред данните и да си правят собствени разследвания. От мейла става ясно още, че целият теч е около 21 GB данни, като публикуваната част е малко под 11 GB.

"Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно", пишат още авторите на мейла, който завършва с цитат на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, както и с призив за освобождаването му.


https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/15/3938624_ot_nap_sa_iztekli_lichni_danni_na_milioni_bulgarski/5
Притча за постоянството

Веднъж един мъдрец завел учениците си на едно поле, където вече няколко месеца земеделец безуспешно се мъчел да изкопае кладенец.

Учениците не разбирали какъв е смисълът да ходят там. Но учителят настоял, защото смятал, че иначе не биха разбрали това, което иска да им обясни.

Оказало се, че земеделецът върши следното: започва да копае на едно място и като не намери вода до определена дълбочина, се премества десет крачки встрани и започва нова дупка. Вече бил изровил осем ями и копаел деветата. Така опропастил цялото поле.

-Не правете като него - казал мъдрецът на учениците си. - Ако той беше използвал цялата си енергия да копае на едно място, отдавна вече щеше да е изкарал вода, колкото и дълбоко да е тя.

6
..А какво би било ако създам място населено със същества,поддържам ги достатъчно дълго за да се "осъзнаят" като същност и да се научат да се борят за продължителност на съществуването,и след това ги зарежа?

Вероятно нищо :) тези ”същества” са наши творения и ще съществуват докато ги захранваме.. поне опита ми е такъв.......

Ще продължа с  ”моите” демони... след като изчезнаха / избягали или отведени / реших да направа всичко възможно да ги намеря... в резултат на търсенето си имах интересни и разтърсващи преживявания... ще разкажа някои..

При един от ОИТе се заредих на паркинг пред  голяма сграда / дълга, на няколко етажа,  нещо като дворец от 18-19 век/ , от лявата му страна имаше стълбище водещо към входа, и голяма тераса пред цялата му дължина... почти веднага ме обградиха няколко човека /приличаха на прислужници/, опитах да ги поздравя, но последва нещо като нападение /тогава още бях на вълна кълба с енергия/, насочих такова към този който беше най-близо до мен, от удара буквално излетя извън площадката, тогава другите спряха на местата си, в същия момент видях на терасата господаря им, който също насочи кълбо от енергия / поне на това приличаше/ към мен, аз направих същото, кълбата се  срещнаха почти пред мен, за моя изненада неговото беше пълно с някаква ”течност” и вместо да отскочи от удара се разби в моето,  част от тялото ми беше залято с въпросната течност / лявата ръка и част от крака/.. В този момент побеснях и се развиках.....”Абе вие нормални ли сте..” ...  Господaрят им вече беше пред мен... и ми се извиняваше.. прислужниците гледаха ‘’тъпо’’.. ”аз не знаех къде съм’’.. интересното беше, че не се връщах в тялото, а и имах достатъчно енергия... след като ми се извини още няколко пъти, господарят им ми каза, че трябва да се погрижат за мен, преди да се върна в ”моя” свят, тъй като ще имам проблеми, визираше пораженията от течността, ръката и част от крака ми бяха станали почти черни. Влязохме в двореца, в една от първите стаи, приличаше на лекарски кабинет с най-различни приспособления, влязоха и двама души, казаха, че нямат време и всичко ще бъде наред, за мое учудваме / мислех, че ще използват някой от страните уреди/ те буквално отстраниха наранената кожа с нещо като скалпел.. и обработваха веднага мястото с някакъв прах който още с падането върху нараненото място го възстановяваше.. не изпитвах никаква болка..... през цялото време господарят им ни наблюдаваше.. щом приключиха ми се извини отново и ми каза, че са очаквали нападение и това е било причината за случилото се... приех извиненията...вече усещах, че всеки момент ще се върна в тялото... благодарих му, че се погрижиха за мен.. той ме прегърна... и се разделихме.


7
Всички теми / Re: За и против хората
« -: Юни 29, 2019, 12:21:54 am »
В какво нищожество на емоциите, в каква ограниченост на помислите и с колко малка степен на осъзнаване се налага да живее абсолютното мнозинство от човешки същества. Свикнали сме да приемаме състоянието си за нормално и дори „правилно", макар че това е крайна степен на стесняване на съзнанието. Постоянният стандартен човек изцяло потапя собственото си внимание в мъничка област, където има три-четири или пет-шест значими смисли. Той прехвърля тази купчинка представи за себе си и малкия си свят, който смята за вселена, и значението на парченцата от картинката, изтръгната от безпределността, нараства до абсолютното и непререкаемото, до грандиозността на битието като такова. Напуснал ви е любимият (или любимата) и това е катастрофата на живота, причина за отчаяние, която може да доведе до самоубийство. Никой не ви разбира или нямате приятели – и безкрайният свят става за вас безсмислен или враждебен. Загубата на кариерата е личен апокалипсис и т. н.
Интензивността и количеството на страданията, родени от този мъничък живот ви докарват до крайно и безгранично отчаяние. Вие живеете по този начин и сериозно смятате, че това е „нормално"? На една мъничка планета живее едно мъничко същество, което може да вижда и разбира само в радиус от сто метра. В тази област на виждане и разбиране се намира и силата, която го отрича и руши – тя е също толкова нищожна, както и самата област на съзнание на съществото. И какво следва? Страдания, мъка, изпълваща целия вътрешен свят, катастрофа и гибел! В главата на това мъниче светът се руши само затова, че неговото осъзнаване не е погледнало на себе си и на това, което непосредствено го заобикаля от малко по-голямо разстояние.
Като говорим за това, тъкмо способността на човека да гледа на света широко и мащабно, в съответствие с предоставения му потенциал, е същността на „човешкия дух". Да се превърнеш в изнервено, безкрайно страдащо на дребно същество, да деградираш и да загиваш само затова, че не виждаш по-напред от обичайните си „сто метра" – това е неуважение към собственото осъзнаване, неуважение към човешкия дух.

Алексей Ксендзюк

8
УЧИТЕЛЯТ И ДЪЖДЪТ

 
Веднъж при учителя дошъл един човек и му се оплакал: - Аз не мога да усетя дъжда.

 Учителят му отговорил: - Забрави третата дума и ела другата седмица.

 След седмица човекът се върнал и казал: - Аз не усещам дъжда.

- Остави при мен третата дума и ела след месец.

 След месец човекът дошъл и казал: - Аз не съм дъжд.

 - Е, сега можеш да оставиш настрана втората дума и да идеш под дъжда. Ако искаш, ела при мен догодина.

 След година при него дошъл дъждът.

9
Мълчанието е ...

Мълчанието е знак за съгласие.

Мълчанието е знак на съгласие на несъгласните. (Г. Малкин)

Мълчанието е злато.

Мълчанието е верен приятел, който никога няма да ти измени. (Конфуций)

Мълчанието е отговорът на глупака. (Унсур ал Маали)

Мълчанието е най-съвършеният начин да изразиш презрение. (Джордж Бърнард Шоу)

Мълчанието е дълбоко като Вечност; разговорите - дребни  като Времето. (Томас Карлайл)

Мълчанието е най-великото от човешките страдания, светиите никога не са мълчали. (Блез Паскал)

Мълчанието е един от най-трудно опровержимите аргументи. (Джош Билингс)

Мълчанието е великото изкуство на водене на разговор. (Уилям Хазлит)

Мълчанието е стил мъдрост. (Ф. Бейкън)

Мълчанието е фигура на речта, не изискваща отговор, кратка, студена и ужасно сурова. (Т. Паткър)

Mълчанието е убежище на простата душа, изпитваща цялата дълбочина на човешката скръб. (Виктор Юго)

 :)

10
Всички теми / Re: Мизериите на църквата
« -: Май 12, 2019, 11:01:01 pm »
"Затова тя изобретява един култ към страха и срама, и превръща смелостта и самоуважението в самонадеяност и богохулство.Тя се заравя в тинята на “благоговението и богобоязливостта” и си гради жилища от собствените си изпражнения, подобно на земен червей.

При приближаването на опасност тя се преструва на умряла подобно на други противни инсекти и се опитва да избегне вниманието като приема цвета и формата на околната си среда използвайки мимикрия подобно на други безгръбначни.

Тя изпуска смрад или мастило, подобно на скунк или сепия, наричайки едното моралност, а другото благоприличие. Подобно на плужек, тя е хлъзгава от лицемерие и назовавайки съвкупността от своите дефекти съвършенство, тя дефинира Бог като фекалии за да може да се ласкае с епитета божествен. Цялата тази маневра се описва като религия."

Алистър Кроули

11
Под световната икономика тиктака бомба от 243 трилиона долара

Обемът на световния дълг възлиза на 243 трилиона долара. Това е рекорд, превишаващ три пъти глобалния БВП, т.е. цената на всички продукти и услуги на планетата. Икономистите предупреждават, че когато тази мулти-трилионна бомба, заредена под световната икономика, експлодира, ще се разрази криза, по-лоша от тази през 2008 година.

Откъде идва този дълг

Както следва от доклада на Института за международни финанси, световният дълг миналата година се е увеличил с 3,3 трилиона долара – до 243 трилиона. От тях 65 трилиона се дължат на кумулативните дългове на държавите, което е почти един и половина пъти повече, отколкото при криза от 2009 година.

Изключително висок е делът на дълга спрямо БВП в развитите страни – 390%. Повечето този параметър се е увеличил в Япония, Франция и Австралия. На развиващите се пазари, напротив, растежът на дълга се забави до най-ниското си равнище от 2001 г. насам.

Анализатори констатират, четолкова огромен и неконтролируем дълг е резултат от безотговорната политика на западните централни банки, пристрастени към печатане на пари и даване на заеми.

Правителствата, компаниите и физическите лица взичмат дългове за финансиране на икономическото развитие. Растежът не се случва – задлъжнявате още повече.. “Класическото поведение на наркозависимите”, каза инвестиционният анализатор Джон Молдин. “Световните централни банки създават дългове, а не се интересуват от това какво ще се случи с тях в бъдеще.”

В края на миналата година икономистите от Международния валутен фонд посочиха огромния глобален дълг като основна заплаха за световната икономика. Ръководителят на МВФ Кристин Лагард припомни в тази връзка неправилните политически решения, които последваха фалита на Lehman Brothers.

Правителствата на повечето страни са провалили почти всички реформи, необходими за защита на банковата система: на първо място, от рисковите и необмислени действия на финансистите, които предизвикаха мощна верижна реакция на колапса през 2008 г., констатират от МВФ. И макар регулаторите да са успели да извлекат някои поуки през последното десетилетие – това е увеличение на банковите резерви и по-строг надзор на финансовия сектор – взетите мерки очевидно не са достатъчни.

Критичен дълг на САЩ

Истинската машина за производство на дълг са САЩ. Общият дълг на страната (включително на правителството, местните власти, финансовата система, бизнеса и домакинствата) почти се е утроил от 2000 г. насам и сега надхвърля 73,6 трилиона долара. Само миналата година държавата, банките и нефинансовият сектор са взели назаем 2.9 трилиона долара, което е най-високото ниво от 2007 г. насам. Нефинансови корпоративни дългове в Съединените щати са близки до предкризисните върхове на 2008 г. Не е изненадващо, че през първото тримесечие на тази година американските компании бяха изправени пред понижаване на кредитните рейтинги.

 

Още по-голям страх вдъхва огромен и постоянно нарастващ държавен дълг на САЩ. Счупен е поредният рекорд – 22 трилиона.

Под Доналд Тръмп процесът на затъване в дългове се ускори. И въпреки че през 2016 г. по време на предизборната кампания той обеща да се справи с този проблем в продължение на осем години, се случи обратното. За две години държавата задлъжня с още почти два трилиона и в следващите две, според оценки на Блумбърг, ще добави още 4,4 трилиона.

Сега Тръмп се готви да се отърве от прекомерното дългово бреме “до края на втория президентски мандат”. Но икономистите са сигурни: тенденцията няма да бъде обърната, тъй като бюджетната ситуация само се влошава.

За 2018-та фискална година дефицитът на американския федерален бюджет се увеличи със 17% и достигна 779 млрд. долара – максимум от 2012 г. насам. Това е резултат от данъчната реформа на Тръмп. В краткосрочен план – едно и също нещо, поради намаляването на данъчните приходи и увеличените разходи за отбрана. Възможно е спад в кредитоспособността на страната. Според прогнозата на бюджетното управление на Конгреса, тази година дефицитът ще добави още 15,1% – до 897 млрд. долара. И през 2022 г. ще надхвърли трилионния белег и повече няма да падне надолу.

Бомбата ще се взриви по-рано

Според прогнозите на инвестиционните банки до 2024 г. американският държавен дълг ще достигне 140% от БВП. Правителството ще трябва да заеме още нови трилиони, за да поддържа финансовия балон и да стимулира икономиката. В резултат на това структурният дефицит ще създаде “ефект на коловоза” – и икономиката ще се плъзне в бездната.

Според експерти на САЩ им остават не повече от десет години, за да решат проблема. В противен случай страната ще се сблъска с пълна криза, сравнима с Голямата депресия от 30-те години на миналия век.

Но катастрофата може да се случи по-рано: в някакъв момент световната икономика няма да може да усвоява огромен и неконтролируем дълг. Според анализаторите на Блумбърг последвалата криза ще създаде огромна бедност, водеща до силна геополитическа нестабилност, безредици и войни.

Независимо от това колко опустошителен да беше финансовият колапс от 2008 г., следващият ще бъде още по-страшен: просто защото оттогава още 70 трилиона дългове натежаха на глобалната икономика. Това означава, че както правителствата, така и централните банки сега имат далеч по-малко сили и възможности за стабилизиране на икономиката при разгара на поредния срив.

http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9F%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-243-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0_l.a_i.771462_at.1.html


12
Целта ми беше друга /лично не знам кои са Възраждане/, за мен това което правят в училищата/без дори да разбират/ от окултна гледна точна / тяхната/ е правилно. Просто показвах как се случва.

П.П. Какво са някакви си държави пред цялата планета.

13
λ, ако питаш които и да е  средностатистически американец за Втората световна война, ще ти каже,че САЩ са победили Хитлериска Германия, нищо, че на източния фронт е имало 200 немски дивизии а на западния само 20, за участието на СССР дори ще се учудят ако им споменеш, без значение, че руснаците са дали 20 мил. жертви. За съжаление такава ни е историята. Всеки според целите си.

А за Харалан /нарицателно на цялата група/ е най-важен паричния поток.  В тази връзка визирам дежурната освободителка, защото като кажеш нещо е редно да го кажеш докрай, Сталин не е имал намерение да влиза в България, но благодарение на Чърчил който е направил и невъзможното да убеди Турция / която до последно е запазила неутралитет/ да се включи във Втората световна  война и нападне България като целта и е била да приобщи отново Източна Румелия, за наш късмет дежурните ни освободители са ги изпреварили с два дни, иначе клането ни е било в кърпа вързано /защо си представям как сме щели да скочим на турците и те на нас/.

14
Всички теми / Re: Венецуела
« -: Май 04, 2019, 07:18:44 pm »
Венецуела издаде заповед за арест на опозиционния лидер Леополдо Лопес

Венецуелски съд вчера издаде заповед за арест на опозиционния политик Леополдо Лопес.

Причината е, че той нарушил заповедта, постановена през 2017 г., да остане под домашен арест.

Това се казва в изявление на уебсайта на Върховния съд, цитирано от "Ройтерс".

Във вторник Лопес напусна дома си в Каракас, за да се появи заедно с лидера на опозицията и самопровъзгласил се за временен президент Хуан Гуайдо на митинг срещу президента Никола Мадуро.

По-късно същия ден той отиде  в резиденцията на испанския посланик в Каракас и призова привържениците си да не спират с протестите срещу Мадуро.

Припомняме, че Лопес бе сред задържаните опозиционери при предишната вълна на протести срещу властта в Каракас.
Ситуацията във Венецуела ескалира на 23 януари, когато на фона на масови протести Гуайдо се самопровъзгласи за временен президент. Той беше признат за легитимен президент от САЩ, редица страни от Латинска Америка и Европа. Русия, Китай, Турция и няколко други страни подкрепиха Мадуро.

Мадуро призова за единство на армията. Държавният глава се появи с войници два дни, след като армията и полицията не отговориха на призива на опозиционера Хуан Гуайдо за бунт.

https://news.bg/world/venetsuela-izdade-zapoved-za-arest-na-opozitsionniya-lider-leopoldo-lopes.html

П.П. Гуайдо за момента си прави каквото иска.

15
Всички теми / Re: Новини за нашето общество
« -: Април 29, 2019, 04:35:15 pm »
Възраждане алармира: МОН обучава учители как да фалшифицират българската история

Министерството на образованието обучава учители как да фалшифицират българската история. Затова алармират от партия Възраждане.

От политическата сила, която регистрира своя листа за евровота на 26 май, разказват следното:

На 6 и 7 април 2019 г. в София се провежда поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образованието.

МОН не за първи път провежда такива семинари за българските учители, но за първи път от почти десетилетие насам държавата плаща всички разходи на командированите специално за целта преподаватели от цялата страна.

Причината е прозаична - от началото на тази година министерството провежда изключително агресивна кампания за тотална подмяна на методиката, по която се преподава българската история, като основната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че основният враг на България е Русия, че най-близък и приятел ни е Турция, че турско робство не е съществувало, че българите доброволно са приемали исляма и на драго сърце са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът между 1944 г. и 1989 г.

С партия Възраждане се свързали няколко учители, които независимо един от друг разказаха напълно подробно какво се е случвало на този семинар. А това е писмо от един от преподавателите, участвали в "обучението".

Ето го и самото писмо:

"Здравейте!

Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет. Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто "Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас". Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от "новостите", които трябва да научим е "че турско робство не е имало" и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че "Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре" (за кръвния данък); "Девширмето е път към просперитет"; "далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор" (за ислямизацията) и че "голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него". Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен - доброволна.
Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝ извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води. Но сме ѝ извили ръцете! И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост.

На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 - 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд. Зададе ни въпроса "Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?" При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията... Финалът беше "Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва..." (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).
Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да ѝ внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица. Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система... Това е.

Успех Ви желая!"

Колониалният режим у нас се опитва буквално да пренапише българската история и окончателно да превърне нашите деца в аморфна маса без национално самосъзнание. За това, че в момента Министерството на образованието се контролира от хора, наричащи себе си патриоти, пък въобще няма смисъл да се говори. Съществуването в държавното управление на партии, наричащи себе си патриотични, но прокарващи най-антибългарска политика, е безспорно най-подходящия срамен епитаф, който заслужава това нещо, известно в момента като Република България. Ние българите нямаме друг избор - или унищожаваме този колониален тумор, който убива нашият народ и е превърнал уж "българската" държава в най-големият ни национален враг, или туморът ще ни довърши. Като преди това, за да е пълна деградацията ни, ще превърне от нашите деца еничари, верни на чужди държави, каузи и култури, заявяват от Възраждане.

От политическата партия са категорични, че инструментът за оцеляването на Отечеството се нарича Възраждане.


На 26 май българският народ ще има възможност да вземе този инструмент в ръцете си и да започне разправата с враговете си. Защото успехът ни в борбата може да е само общ! Възраждане - само ние можем, казват още от партията.

https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Vazrazhdane-alarmira-MON-obuchava-uchiteli-kak-da-falshifitcirat-balg_702121.html?fbclid=IwAR0KW9T0yIqs5PcmopPNNQvCFUmIzzyy3kcFG7pd-TZaRIf_gdTdcd9Km2Y

Страници: [1] 2 3 4 ... 10