Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - vesso6

Страници: [1] 2
1
Възходи и падения на цивилизации е имало и преди започване добиването на енергийни ресурси.Полезните изкопаеми се използват неефективно. Причините за западането на цивилизации са в същността на човека и човешките взаимоотношения.

2
   За тези, които не разбират руски език направих частичен превод на статията.

3
   Линк с интересна информация, която дава отговори на някои въпроси по темата, на руски език е:https://science.ru-land.com/stati/kolskiy-poluostrov-ezomir

4
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 30, 2020, 06:49:09 pm »
Mr.Silver правят уреди за сребърна вода от най-отдавна, може би са най-добри от българските производители.Аз бях купил преди години техен със залети с епоксидна смола платка с електроника и 2 литиеви батерии по 3 волта.Батериите много бързо се изтощиха. Изрових внимателно само батериите и включих към адаптор 6 волта. Така работи до сега. По-късно почнаха да произвеждат и други модели с адаптор. Моят опит може да е полезен на някой.

5
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 28, 2020, 11:26:18 pm »
Тези уреди не са за дестилирана, а за обикновена вода. Дестилираната е диелектрик и не провежда ел. ток. Уредът поддържа постоянен ток и напрежение, така че в зависимост от обема вода и времето се пресмята концентрацията. Има уреди ново поколение за дестилирана вода, доста по-скъпи са и не знам принципа на действие. Уж са по-ефективни.
 Мене не могат да излъжат че е толко опасен вирусът. Гротесктните мерки са за оправдание на икономическата криза или репетиция за нещо друго. Разбира се човек трябва да се грижи за здравето си дори ако има обикновен грип или няма нищо.

6
Не приемам тезите в статията за Сорос. Факт е, че у нас има много НПО-та и им се дават
пари от други държави за дейностq която не е в интерес на нашта държава. Защо точно тези
държави имат закони, които забраняват същата дейност в техните държави ? Дали им плаща Сорос или някой друг не е важно. И защо тези държави са отворени  за човешки и природни ресурси и капитали само в една посока- от другите държави към техните ? 

7
Интересни предположения, малко непоследователни.Според археологически и писмени източници по- стара от египетската цивилизация е шумерската, на която са наследник.Първите династии в Египет са били на тракийски племена, древноегипетският бохарски диалект е тракийски език.Като писменост най-ранна е тази, намерена на балканите. От нея се развиват шумерската и египетската писменост. По това време Гърция не е съществувала, създадена е много по-късно. Не отричам че е имало стара напреднала цивилизация, но египетската не е неин директен наследник.

8
Не си спомням кой беше източникът. Никой не отрича за тези експедиции и похарчените милиони за тях. Напълно сигурен съм, че на тях всеки ден се е писало в дневниците, които са водили./това знам от къде, но не мога да пиша/ Можете ли да намерите нещо от написаното в тези дневници ? Сигурно няма да можете.

9
    Изнесеното ми напомня за едни хора, които опровергават истини като ги осмиват. Ако нещата са толко елементарни, защо съюзниците след завземане архива на нацистите за експедициите им на изток ги засекретяват за 100 години напред ?

10
Храненето е едно от важните неща за здравето на човек. Преди години е можело да не се замисляме какво ядеме и да сме здрави. Сега вече не може, новите технологии позволяват
да се печели все повече със все по-малко вложени качествени продукти. Фарма мафията
също печели много пари от болни хора. Така че храненето е една от големите конспира-
ции и затова има много противоречиви мнения на учени за храненето. Противопоставяне на
вегетариянци и всеядни не би трябвало да има- хора живеят на север, където е студено и
няма растителност и на юг, където е топло и има целогодишно плодове и зеленчуци.
    Лично аз не съм си изяснил всичко и търся да научавам неща, които не знам още.

11
Не знам немците дали и с кого са направили връзка преди Втората световна война, но за кратко време са осъществили значителни научни и технически постижения. Резултати на тези постижения могат да се открият и видят и днес.

12
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 27, 2018, 06:20:27 pm »
На отговор №32 " Какво пречи и двата края на сърцевината (на ротора, по схемите) да се намагнетизира с S. N ще е в средата."
Ако е така може долният магнит да е S а не N като горния /макар че на схемата ги виждам еднакви/ и тогава пак може да се изпълни моето предположение от отговор №29 "Двете сили са равни по големина но с противни посоки и се неутрализират. Така магнитите все едно не действат на сърцевините а само на намотките." Конструкцията трябва да е симетрична за да са еднакви силите. Линдеман е авторитет, но железната сърцевина има и положително действие, трябва отрицателното действие да се неутрализира. Генераторът на Кромри е пример за това, има и други начини.Само разсъждавам защото не съм си набавил магнити и не мога да експериментирам.

13
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 26, 2018, 07:34:47 pm »
В схемата на генератора на Кромри статорът е електромагнит, но той не се прекъсва, така че все едно е магнит. Ако схемата е верна, засега не се сещам за друга причина за да работи. За динамото на Фигуера трябва повече да се мисли за да се повтори по-лесно при домашни условия. Това е без желязна сърцевина-прикачена снимка /не мога да прикача целия файл, защото има ограничение за големината/.

14
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 25, 2018, 10:02:23 pm »
Последното ми предположение лесно може да се провери само със една сърцевина без намотки и 2 еднакви магнита.Вариантът с въртящи се магнити ми изглежда по-лесен.Със сечението на проводниците, брой намотки начин на свързване на отделните намотки в група, обороти на въртене /съответно честота на тока / трябва да се експериментира, като за проба може да се събере подобно опростено устройство с по- малко труд. 100% без проби не мога да съм сигурен.

15
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 25, 2018, 04:50:48 pm »
Разглеждам генератора на Кромри. Ако горният край на едната сърцевина на ел.магнита се приближава до горния магнит с полюс- N, той /този горен край на сърцевината/ се магнетизира- S и започва да се привлича от горния магнит- N. Долната половина на същата сърцевина става- N и започва да се отблъсква от долния магнит- той също е N. Двете сили са равни по големина но с противни посоки и се неутрализират. Така магнитите все едно не действат на сърцевините а само на намотките. Лесен и умен начин да се неутрализира  вредното съпротивление, остава само силата на триене в лагерите.

Страници: [1] 2