Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - vesso6

Страници: [1]
1
Не знам немците дали и с кого са направили връзка преди Втората световна война, но за кратко време са осъществили значителни научни и технически постижения. Резултати на тези постижения могат да се открият и видят и днес.

2
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 27, 2018, 06:20:27 pm »
На отговор №32 " Какво пречи и двата края на сърцевината (на ротора, по схемите) да се намагнетизира с S. N ще е в средата."
Ако е така може долният магнит да е S а не N като горния /макар че на схемата ги виждам еднакви/ и тогава пак може да се изпълни моето предположение от отговор №29 "Двете сили са равни по големина но с противни посоки и се неутрализират. Така магнитите все едно не действат на сърцевините а само на намотките." Конструкцията трябва да е симетрична за да са еднакви силите. Линдеман е авторитет, но железната сърцевина има и положително действие, трябва отрицателното действие да се неутрализира. Генераторът на Кромри е пример за това, има и други начини.Само разсъждавам защото не съм си набавил магнити и не мога да експериментирам.

3
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 26, 2018, 07:34:47 pm »
В схемата на генератора на Кромри статорът е електромагнит, но той не се прекъсва, така че все едно е магнит. Ако схемата е верна, засега не се сещам за друга причина за да работи. За динамото на Фигуера трябва повече да се мисли за да се повтори по-лесно при домашни условия. Това е без желязна сърцевина-прикачена снимка /не мога да прикача целия файл, защото има ограничение за големината/.

4
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 25, 2018, 10:02:23 pm »
Последното ми предположение лесно може да се провери само със една сърцевина без намотки и 2 еднакви магнита.Вариантът с въртящи се магнити ми изглежда по-лесен.Със сечението на проводниците, брой намотки начин на свързване на отделните намотки в група, обороти на въртене /съответно честота на тока / трябва да се експериментира, като за проба може да се събере подобно опростено устройство с по- малко труд. 100% без проби не мога да съм сигурен.

5
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 25, 2018, 04:50:48 pm »
Разглеждам генератора на Кромри. Ако горният край на едната сърцевина на ел.магнита се приближава до горния магнит с полюс- N, той /този горен край на сърцевината/ се магнетизира- S и започва да се привлича от горния магнит- N. Долната половина на същата сърцевина става- N и започва да се отблъсква от долния магнит- той също е N. Двете сили са равни по големина но с противни посоки и се неутрализират. Така магнитите все едно не действат на сърцевините а само на намотките. Лесен и умен начин да се неутрализира  вредното съпротивление, остава само силата на триене в лагерите.

6
Всички теми / Re: Трактат за Свободната Енергия
« -: Декември 18, 2018, 11:07:17 pm »
Ако в генератора на Кромри намотките, които са на оста остават неподвижни, а се въртят П-образните магнити,предполагам ще действа по същия начин, но ще е по-лесен за изработка-ще отпадат и четките.И може да се добави още една двойка П-образни магнити.Страници: [1]