Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Dora Exprora

Страници: [1]
1
Всички теми / Re: За енергийния вампиризъм
« -: Септември 21, 2018, 07:12:01 am »
Здрасти. Енергийните вампири?! Няма такива! Стига сте влизали в суевери, неосуеверия и всякакви щуротии! А ако вие сте такива вампири, а? Ко прайте? Или това е невъзможно, другите са лошите, ние сме целите в бяло!

Хората говорят за така наречените енергийни вампири, че изсмуквали енергията им. Общуваш с тях и започваш да се чувстваш изтощен, така че те са те изпили, нали?!
Ами не. Не съществуват. Това просто е начин да обвиним нещо външно- онзи, онова там, отвън... Казваме си, това не е в мен, в другите го има, но не в мен. Не е мой избор.

НО е! Това е наш избор. Избираме с кой да общуваме, да сме по-близки или далечни. Избираме кой и как да съдим. И точно това, съденето, е ключа към отдаването на нашата енергия.Толкова сме заети да мислим колко са скучни, или да оценяваме избора им, че се прибираме уморени, а после обвиняваме тях. А те са просто себе си.
Постоянно мислим как да се предпазим от такива хора, а това е обратното на решение на проблема, създаден от самите нас. Съпротивляваме се срещу практикуване на състрадание към другите. Срам ни е от чувствата.
Като общество ставаме все по-нетолерантни към отрицателните чувства. Патологизираме тъгата, загубата, сърцето и забравяме, че е естествено и част от човешкия опит, да се чувстваме зле понякога.
Цялата идея за обвиняване в енергиен вампиризъм, се оказва... чиста проба егоизъм.
Страници: [1]