Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: [1] 2 3 4 ... 68
1
Защо "вярвам",дори съм убедена,че живеем в една МултиВселена,няма да обяснявам,защото касае лични преживявания.Но въпросът "дали вселената е една" е аналогичен на въпроса "Сами ли сме във вселената"..
И точно понеже не допускам ограничения за същността на Бог,а го намирам за неЩО извечно и безкрайно,за това и не мога да си представя,нито,че човекът е сам във Вселената,нито пък,че Вселената ни е сама в безк-Рая.

Еййй, Психо. Точно тука ли намери да шикалкавиш? В нашия форум? Нали разбираш, че няма кой да се върже точно на такива шикалкавения тук.


Извинението с "личните преживявания" няма как да мине, наслушали сме се през годините.

Напълно несъществена е така наречената от теб "аналогия" между двата въпроса, еднаква е формата на речта. Правиш ли разлика между смисъла на речта и формата на речта?

Да твърдиш, че единствеността на Бог е негово "ограничение" е просто дебелоочие, а не философски аргумент.
Искам на всички да напомня за правилата.Етикет "критика"

Когато е налице потискане на градивната критика от страна на потребител с регистрация Ниво 2, най-уместното действие би било критиците на съответния автор да поемат отговорността в свои ръце, и да се потрудят истината да бъде установена и доказана. Етикет "критика" означава, че дадената тема или материал е критика на друга тема или материал.

Най-уместно е, друг потребител с регистрация от Ниво 2 да отвори нова тема, като един от трите й етикета бъде "Критика". В така етикетираната тема, авторът би трябвало да изложи своята пространна аргументация и добре да опише и защити своите възражения по адрес на твърденията на друг потребител с регистрация от Ниво 2. Желанието градивно да критикувате потребител с регистрация от Ниво 2 е напълно уместна мотивация да поискате собствена регистрация от Ниво 2.

Този подход е уместен, когато един потребител системно потиска градивната критика по свой адрес, или просто когато потребителят има съмнения, че друг потребител въобще би се съгласил да одобри твърде смелите му критики. Този подход също така е най-уместен, когато двама ерудирани потребители желаят да водят по-мащабен дебат - етикет "критика" гарантира възможно най-градивния диалог помежду им, така че всички ние да можем да се обогатим от размяната на обоснованите им реплики.

Според администрацията на сайта, отговорното развитие на информационното пространство се състои в следното:

  • задължително спазване на етиката* в общуването
  • задължително избягване и преустановяване на пропагандните методи за общуване
  • задължително избягване на спама
  • препоръчителен стремеж към обосноваване
  • препоръчителна отзивчивост спрямо градивна критика
  • препоръчителна отговорност за разпространението на истината за всяко нещо, а не на заблудите
при писане на теми с етикет "критика":
  • задължително обосноваване на изложените критични аргументи
  • препоръчителен стремеж към анализ на онова, което е обект на пространната градивна критика
Наред с горните съображения, потребителят с регистрация от Ниво 2 има и техническите отговорности да:
  • Одобрява, или не одобрява коментари към свои теми или материали
  • Трие противопоказните коментариИскам да ви обърна внимание (на всички, Glasberg и Psyhea), че въобще не се съобразявате с духа на горното.

Ако заформилият се в разстояние на няколко теми спор не придобие по-академичен и конструиран характер, скорошното ново съдържание във форума ще трябва да изчезне.

Едно от нещата, които най-много накърняват търпимостта ни, е форумът да прилича на всички останали или някой да не се съобразява, че Апокрифна Академия е много различно място.


2
С други думи, виждаме как на цели два пъти в запазената до днес най-древна позната митология, женският божествен образ Инана/Ищар цели два пъти заплашва, че ще направи така, че мъртвите ще се въздигнат и че ще са много повече от живите и или ще изядат храната на живите (по този начин унищожавайки древния свят) или ще изядат самите живи.Идеята за ходещ труп или ходещ скелет, който яде живите, е една човешка хорър идея, която продължава да е най-модерния хорър в хорър фантастиката ни днес, във всичките ни романи, филми и видео-игри. Тоест, тази прото-хорър идея е в топ 3 на всичките ни бестселъри вече повече от поне 6000 години. НЕПРОМЕНЕНА!

Една от аксиомите в окултизма (скритото знание), е че "няма нищо ново под слънцето".

Тоест, истината ще бъде истина винаги. Няма нови истини, нито отпаднали истини. Истините са истини, защото винаги са.


Границите на човешката психика, "психогония" ако мога така да се изразя, са ОТДАВНА достигнати и добре разгледани и описани. Нищо от своята психика не сме надскочили или преодоляли откакто съществуваме като човешки вид, преживяваме единствено цикличността на модата - от време на време наблягаме на стари и добре познати аспекти на всичко онова, което винаги сме били.

Критиците винаги са наричали Библията "най-добрата история, писана някога" (безсмъртният Джордж Карлин). И въпреки цялата критика, и въпреки всичко, което може да се каже - да... но все пак наистина Е най-добрата история, писана някога.

Тя е нашият максимум.

И е максимум, защото стъпва на ВСИЧКО от най-най-древните времена. Не отхвърля нищо - събира и уединява всичко, всичките свои граници, които сме достигнали, описали и изучили.Опитите да се вдъхне живот на някакъв "Ню-Ейдж" като НОВА религиозна парадигма... дори и в комбинация с най-новия шит - извънземните - която просто ей така да замени древните митологии (обединени и унифицирани в Библията и другите свещени книги), е наистина жалък и мимолетен. Отстрани е толкова очевидно и е въпрос на време тази вълна просто да премине, като не една или две през хилядолетията до сега.

Разберете - не казвам, че извънземни няма. Но насърчавам всеки да положи усилия да опознае авторитетната уфология. Нивото на нашия сайт не толерира празните идеи от рода на това извънземните да се разглеждат в божествена светлина, защото доказателствата, с които човечеството разполага, говорят точно за обратното.

Нивото на нашия сайт също така не толерира и празни идеи от рода на тези, според които гигантските периоди от време "магически" могат да направят от всяко нещо божество. Няма никакъв смисъл в схващането, че милиарди години съществуване ще направят така, че някой да надскочи качествения праг на съществото си. Бог не се става за милиарди години, нито за колкото и да е години. Ние сме един от безбройните примери за това - откакто се помним телата и умовете ни се занимават с едно и също, но се променя единствено броят ни.

Моля онези от вас, които вече имат регистрации поради една или друга причина, да не смъкват нивото на сайта, като отказват да разглеждат авторитетната доказателствена и документална информация за различните теми, докато продължават да настояват (на практика пропагандирайки) лишени от почва и обосновка идеи.


3
Та... шумерската версия:

В шумерската религия, мястото Кур се е считало за тъмна, мрачна пещера, намираща се дълбоко под земята; хората си представяли живота там като "сенчеста версия на живота на земята". Бил управляван от сестрата на Инана, богинята Ерешкигал. Преди да замине, Инана дава инструкции на своята наместница и слугиня Ниншубур (Ninshubur) да пледира пред божествата Енлил, Нана, Ану и Енки да я спасят, ако не се завърне след три дена. Законите на подземния свят диктуват, че, с изключение на посочените вестоносци, онези, които влязат в него, никога не могат да го напуснат.

Инана се облича изискано за посещението си; носи турбан, перука, огърлица от лапис лазули, мънисто по гърдите си, "пала" (рокля, носена от благороднички, бел.прев), грим за мигли, нагръдник, златен пръстен и държи мерителна пръчка от лапис лазули. Всяка одежда е символ за силната личност, която тя представлява.

Инана блъска по портите на подземния свят, изисквайки да я пуснат вътре. Пазителят на портала Нети я пита защо е дошла, Инана отвръща, че желае да се присъедини към погребалната церемония на Гулгалана, "съпругът на по-голямата ми сестра Ерешкигал". Нети донася това на Ерешкигал, която му казва: "Заключи седемте порти на подземния свят. После, една по една, открехни леко всяка порта. Пусни Инана да влезе. Като влиза, свали царствените й одежди." Може би дрехите на Инана, неподходящи за погребение, заедно с надменното й поведение, накарали Ерешкигал да бъде подозрителна. Следвайки повелите на Ерешкигал, Нети казва на Инана, че може да влезе през първата порта на подземния свят, но трябва да предаде мерителната си пръчка от лапис лазули. Тя пита защо, и й се отвръща, "Просто такива са обичаите на подземния свят". Тя изпълнява искането и преминава. Инана преминава общо през седем порти, като на всяка премахва част от облеклото или накитите, които е носила в началото на пътуването, като по този начин съблича цялата си власт/сила. Когато пристига пред сестра си, тя е гола:

Цитат
"След като се привела и премахнали дрехите й, ги отнесли. Тогава накарала сестра си Ерешкигал да стане от трона си и вместо това тя седнала на нейния трон. Аните (Анунаките, бел.прев), седемте съдии, отсъдили срещу нея. Те я погледнали - това било погледът на смъртта. Те й продумали - това била речта на гнева. Те й навикали - това бил викът на тежката вина. Поразената жена била превърната в труп. И трупът бил окачен на кука."

Три дена и три нощи преминали, и Ниншубур, следвайки повелите, отива в храмовете на Енлил, Нана, Ан и Енки, и пледира с всеки от тях да спасят Инана. Първите три божества отказват, казвайки, че съдбата на Инана е нейна собствена вина, но Енки е дълбоко обезпокоен и се съгласява да помогне.

Той създава две безполови фигури на име гала-тура и кур-яра от мръсотията под ноктите на два от пръстите си. Дава им нареждания да укротят Ерешкигал и, когато ги попита какво искат, да помолят за трупа на Инана, който трябва да поръсят с храна и с водата на живота. Когато се явяват пред Ерешкигал, тя е в агония както жена по време на раждане. Тя им предлага каквото поискат, включително реки от животворна вода и поля със зърно, ако успеят да я облекчат, но те отказват всички тези предложения и молят единствено за трупа на Инана. Гала-тура и кур-яра поръсват трупа на Инана с храна и с животворна вода и я съживяват. Ерешкигал изпраща демоните гала да последват Инана навън от подземния свят, настоявайки, че някой друг трябва да бъде отведен в подземния свят като нейн заместник.

Първо те се нахвърлят върху Ниншубур и се опитват да я отвлекат, но Инана ги спира, настоявайки, че Ниншубур е нейна предана слугиня и че тя с право е плакала за нея, докато е била в подземното царство. След това те се спускат върху Шара (Shara), гримьорът и разкрасителят на Инана, който все още я оплаква. Демоните се опитват да го отвлекат, но Инана настоява, че не могат да го отвлекат, защото той също е плакал за нея. Третият, върху когото налитат, е Лулал (Lulal), който също още я оплаква. Демоните се опитват да го отвлекат, но Инана ги спира отново.

Най-сетне, те идват при Думузид (Dumizid), съпругът на Инана. Въпреки съдбата на Инана, и за разлика от другите, които подходящо са я оплаквали, Думузид е пищно облечен и си почива край едно дърво, или върху трона й, забавляван от момичета-робини. Инана, разсърдена, се съгласява гала да го отведат. Тогава гала завличат Думузид в подземния свят.

Друг текст, познат като "Сънят на Думузид", описва поредицата от опити на Думузид да избяга от гала демоните, усилие, в което му помага богът-слънце Уту.

В шумерската поема "Завръщането на Думузид", която започва там, където свършва Сънят на Думузид, сестра му Гещинана плаче продължително с дни и нощи заради смъртта на Думузид, в компанията на Инана, чието сърце явно се е обърнало, и в компанията на Сиртур (Sirtur), майка му. Трите богини продължително го оплакват, докато накрая една муха не разкрива на Инана къде се намира съпругът й.

Заедно, Инана и Гещинана отиват в двореца, където мухата им е казала, че ще открият Думузид. Откриват го там и Инана постановява, че от този момент нататък Думузид ще прекарва половината от годината със сестра й Ерешкигал в подземния свят, а другата половина от годината в Небесата с нея, докато сестра му Гещинана заема мястото му в подземния свят.В акадската версия:

Акадската версия започва с това как Ищар приближава портите на подземния свят и изисква пазителят на портала да я пусне:

Цитат
Ако не отвориш портата, за да вляза,
аз ще смажа вратата и ще разбия резето,
ще смажа касата на вратата и ще обърна пантите навътре,
ще въздигна мъртвите и те ще изядат живите:
И мъртвите ще надчисляват живите!

Пазителят на портала (чието име не се дава в акадската версия) бърза да каже на Ерешкигал за пристигането на Ищар. Ерешкигал му нарежда да пусне Ищар да влезе, но му казва "дръж се с нея според древните обичаи". Пазачът пуска Ищар в подземния свят, отваряйки една по една вратите. На всяка порта Ищар е принудена да съблича по една част от облеклото си. Когато най-сетне минава през седмата врата, тя е гола. В яростта си, Ищар се хвърля срещу Ерешкигал, но Ерешкигал нарежда на слугата си Намтар (Namtar) да хвърли Ищар в тъмница и да отприщи върху нея шестдесет болести.

След като Ищар се спуска в подземното царство, всички сексуални действия на земята спират. Богът Папсукал (Papsukkal), акадския противовес на Ниншубур, докладва за положението на Еа, богът на мъдростта и културата. Еа създава същество от смесен пол, наречено Асу-шу-намир и го праща при Ерешкигал, нареждайки му "да призове имената на великите богове" срещу нея и да поиска торбата с животворна вода. Ерешкигал побеснява, когато чува исканията на Асу-шу-намир, но е принудена да му даде водата на живота. Асу-шу-намир поръсва Ищар с водата, с което я съживява. Тогава, Ищар преминава обратно през сеемте порти, получавайки по една част от одеждите си на всяка порта и излиза от последната врата напълно облечена.


4
Спускането на Инана в подземния свят

https://en.wikipedia.org/wiki/Inanna

Има две версии на историята за Спускането на Инана в Подземния свят, които са оцелели до днес: шумерска версия от Третата династия на (град) Ур и явно произлизаща от нея акадска версия от ранното второ хилядолетие преди Христа. Шумерската версия на историята е почти три пъти по-дъла от акадската версия и съдържа много повече детайли.Шумерска версия

В шумерската религия, мястото Кур се е считало за тъмна, мрачна пещера, намираща се дълбоко под земята; хората си представяли живота там като "сенчеста версия на живота на земята".


Всъщност, това е много сходно с вярванията на Веско, за които мисля, че е говорил някъде тук из сайта.

Никога не забравяйте, че в Астрала всеки може да бъде всеки!

Кратко обобщение.

Да получим ОИТ трябват две прости неща – желание и постоянство в опитите ни. Всеки от нас го може, в това съм абсолютно убеден. Преживяването си заслужва, а придобития опит не е за пренебрегване с оглед на това, че съществуването ни продължава в подобен свят.

Само това намирам. Разговаряли сме с него, че според неговите впечатления, човек след смъртта несъзнателно продължава да живее копие на живота си в "астрала", така да го наречем, докато, как да кажа... "докато енергията от инерцията на живота му (мислите и вярванията, които е подхранвал) не се доизчерпа и човека (това което е останало от него) не изчезне завинаги". Разговаряли сме, че евентуално по-осъзнатите след смъртта трябва да намерят да поглъщат енергия от някъде, за да стабилизират и продължат съществуването си там, като неосъзнатите "стават храна" на по-осъзнатите и тн. Веско ми е споделял вярването си, че материалният свят и живите хора в него подхранват с енергия по-фините светове и така по стълбицата нагоре, а не обратното, оттам и интереса на фините светове за контрол и идеологическо присъствие в материалния свят. Мисля, че това също го е споменавал някъде из форума.

Образно казано :) Самият Веско може да каже повече, понеже аз само преразказвам различни наши разговори през времето.


Дали шумерите са били първи, или първи е бил Веско? ;D Дали са намерили един и същи източник, и дали това е източник на вдъхновение или източник на информация? Кой ли ще се наеме да изясни? :) Заради многото прилики в основните моменти, нека видим по-подробно какво е известно за вярванията на шумерите:Древният Месопотамски подземен свят

Древният Месопотамски подземен свят, на шумерски най-често наричан Кур, Иркала (Irkalla), Куку (Kukku), Арали (Arali) или Кигал (Kigal) и на акадски Ершету (Erṣetu), въпреки че е имал много имена и в двата езика, бил тъмна и мрачна пещера дълбоко под земята, за чиито обитатели се вярвало, че продължават да водят "една сенчеста версия на живота на земята". Единствената храна или питие била сухата прах, но членовете на семейството на починалия изливали дажби от храна и питиета за мъртвия, за да ги консумира (обикновено през дупки и тръби от повърхността към гроба, бел.прев). За разлика от много други алтернативи в древния свят, в шумерския подземен свят нямало финална присъда на починалия и мъртвите не били нито наказвани, нито награждавани за делата си приживе. Качеството на съществуването в подземния свят се определяло от условията на погребението (дали е било пищно или скромно, бел.прев).

Владетелят на подземния свят била богинята Ерешкигал, която живеела в двореца Ганзир (Ganzir), понякога използван за име на самия подземен свят. Съпругът й бил или Гугалана (Gugalanna), "каналният инспектор на Ану", или, особено в по-късните истории, Нергал (Nergal), богът на смъртта. След Акадския период (около 2334 - 2154 г. пр. Хр.) Нергал понякога поемал ролята на владетел на подземния свят.

Седемте порти на подземния свят се пазят от вратар на име Нети (Neti) на шумерски. Богът Намтар (Namtar) действа като сукал, тоест божествен наместник на Ерешкигал. Умиращият бог Думузид прекарва половината година в подземния свят, докато, през другата половина, дворецът му се обитава от сестра му, богинята на писмеността Гещинана (Geshtinanna), която записва имената на починалите. Подземното царство също така е обител на различни демони, включително противният Ламащу (Lamashtu), който се храни с деца, на страховитият демон на вятъра и бог-покровител Пазузу (Pazuzu), и на гала - демони, които отвличали и завличали смъртните в подземния свят.

Всички души отивали в един и същи задгробен живот и действията на човек по време на живота нямали никакъв ефект за това как щял да бъде третиран в идния свят. За разлика от задгробния живот на древен Египет, нямало съдебен процес или оценяване на починалия; мъртвите просто се явявали пред Ерешкигал, която ги произнасяла за мъртви и имената им се записвали от богинята на писмеността Гещинана.

Вярвало се, че душите в Кур не ядяли нищо друго, освен суха прах и членовете на семейството ритуално изливали възлияния в гроба на починалия през глинена тръба, като по този начин позволявали на мъртвия да пие. За тази причина се считало за много важно човек да има колкото се може повече челяд, за да може наследниците му да продължат да осигуряват възлияния за мъртвия, за да може той да пие още много години. Онези, които били умрели без наследници, щели да страдат най-много в подземния свят, защото нямало да имат съвсем нищо за пиене. Понякога мъртвите се описват като голи или облечени в пера като птици.

Въпреки това, погребалните улики посочват, че някои хора вярвали, че богиня Инана, по-младата сестра на Ерешкигал, имала силата да награждава отдадените на нея със специални привилегии в задгробния живот. По време на Трета династия от Ур (около 212 - 2004г пр. Хр.) се вярвало, че отношението към човека в задгробния живот зависело от това по какъв начин е погребан; онези, които получавали пищни и разкошни погребения щели да получат добро отношение, но онези, които получавали бедни богребения, щели трудно да прекарат времето си. Онези, които не успеели да получат подходящо погребение, като загиналите в пожари например и чиито тела били изгорени или онези, които умирали сами в пустинята, въобще нямало да имат съществуване в задгробния живот, а просто щели да спрат да съществуват. Шумерите вярвали, че за високо привилегированите, музиката щяла да облекчи суровите условия в подземния свят.
География

Вярвало се, че входът към Кур се намирал в планината Загрос (Zagros) далеч на изток. Стълбище водело до портите на подземния свят. Самият подземен свят се намирал дори по-дълбоко под земята от Абзу (Abzu), голямата подземната прясна вода, за която древните месопотамци вярвали, че се намирала дълбоко под земята. В други противоречиви традиции, обаче, подземният свят изглежда се намира на далечно и недостъпно място на земята, вероятно някъде в далечния запад. Тази алтернативна традиция е извлечена от факта, че подземният свят понякога се нарича "пустиня" и от факта, че действителните реки, които се намират далеч от Шумер, понякога се наричат "река от подземния свят". Вярвало се, че подземният свят имал седем порти, през които душата трябвало да премине. Всичките седем порти се защитени от ключови резета (вид ключалка, на практика безпружинни петлета, премествани с ключ, бел.прев).

Вярвало се, че нощем, слънчевият бог Уту (Utu) пътувал през подземния свят като част от пътя му на изток, подготвяйки се за изгрева. Една шумерска литературна находка говори за това как Уту осветява подземния свят и раздава правосъдие там, а един химн за Шамаш (Shamash) разказва, че Уту е като сидя на мъртвите в подземния свят, редом до малку, кусу и Анунаки. По пътя му през подземния свят, вярвало се, че Уту преминавал през градината на бога-слънце, в която имало дървета, раждащи скъпоценни камъни вместо плодове. Шумерският химн за Инана и Уту съдържа етиологичен мит, в който сестрата на Уту Инана моли брат си Уту да я заведе в Кур, за да може тя да вкуси от плода на дърво, което растяло там, защото то щяло да й разкрие всичките тайни на секса. Уту се съгласява и, вече в Кур, Инана вкусва от плода (скъпоценния камък) и става запозната и знаеща за всички неща в секса. Химнът използва същия мотив, който се открива при Енки и Нинхурсаг и в по-късната Библейска история за Адам и Ева.


5
Израел ни предложи шпионски софтуер за следене и контрол на вируса
Правителството засега не смята да се възползва от офертата

31 март 2020Източник: OFFNews.bg

Израелската държавна компания RAFAEL е предложила на българското правителство и кризисния щаб софтуер с изкуствен интелект и използващ на т.нар. Big Data за управление и контрол на кризата с коронавирус COVID-19.

WISDOM STONE™ дава възможност на българските власти да събират, изследват, анализират и обединяват цялата налична информация, която е необходима за управление и контрол на здравната криза, твърдят от компанията. Системата включва мобилно приложение, което може да бъде свалено от всеки потребител със смартфон доброволно или задължително “съгласно действащото законодателство”.

Програмата е създадена през 2016 г и се използва най-вече от службите за сигурност, разузнавателните агенции, здравните власти, общини и други.
Контрол на карантинираните

Чрез софтуера и приложението могат да се следят хората под карантина, като така се създаде “ситуационна карта”. Могат да се проследяват предишни дейности и местоположения на новодиагностицирани с вируса хора и да се изпращат известия на лица, които са били на същите места по едно и също време, както и да бъдат уведомявани за карантинните правила и изисквания. Освен това, чрез софтуера могат да се идентифицират хора, които не са подали декларации за карантина и др.
Изкуственият интелект може да събира данни от социалните медии

“WISDOM STONE™ е мощно технологично оръжие "за противодействие на COVID-19" (кавичките са от мен). Платформата осигурява на властите реален инструмент за прогнозиране на развитието на епидемията от коронавирус, като по този начин им позволява да вземат най-подходящите мерки, да спестят значителни разходи, да насочат усилията си във възможно най-правилната посока и да използват наличния си ресурс по най-ефективния начин”, заяви Ирит Идан, изпълнителен вицепрезидент на RAFAEL по развойната дейност. “В системата вие можете да вкарвате разнообразни данни, касаещи гъстотата на население в отделни райони, както и информация "за коронавируса" (кавичките са от мен), която жителите споделят в социалните медии като например: симптоми на болестта, оплаквания от кашлица или треска и други [например антиправителствена пропаганда, изявено недоволство и съпротива срещу държавни органи, заявяване на намерения за неплащане на държавни такси и данъци, обсъждане на забранени за обществено обсъждане теми по примера на Туркменистан, спазванено на новговор в Океания и подтискане на престъпмисли]. Също така можете да проследявате местата, на които е възможно да има предполагаеми пациенти със заболяването и да използвате тези данни, "за да прогнозирате как ще се развива епидемията” (скобите са от мен), обясни Идан.

От RAFAEL сa готови да предоставят безплатен тестови достъп до системата на българските власти и ако те решат, че им върши работа, са готови да договорят преференциални условия.


Какво може да прави софтуерът:

- [Предвиждане на развитието на епидемията чрез] анализ на докладите [за здравния статус] на населението на всекидневна база.

- Приоритизиране на хората, на които трябва да се извършат [лабораторни тестове за диагностициране на инфекции].

- Идентифициране на хората, които нарушават [карантинните разпоредби].

- Определяне на тенденциите за [заразяване и областите на разпространение на епидемията].

- Изпращане на известия и уведомления в реално време – на национално ниво до властите и индивидуално до гражданите.

- Управление на разпоредбите [за карантина].


Приложението "гарантира прозрачност между гражданите и властите" по отношение на събираната информация и "дава правото на потребителите да прекъснат връзката с апликацията" след края на епидемията, твърдят от RAFAEL. Ползите за гражданите са, че ще получават лични известия и сигнали и ще могат да обменят информация директно с властите. Системата анализира постъпващите данни от приложението и ги превръща в прогнози.

Правителството засега е пас

Засега от българското правителството не смятат да се възползват от офертата на израелската военна компания, според източници на OFFNews. Подобен софтуер се използва за анализ и контрол в Южна Корея и Израел, както и във Великобритания от няколко дни. Инсталирането на приложението на мобилни телефони на Острова е доброволно. "Смята се", че приложението в Южна Корея е изиграло роля във добрите резултати в борбата с коронавируса там.

RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. е сред водещите в света корпорации в сферата на отбраната и киберсигурността и беше участник в търга за бойни машини на пехотата на българската армия, който по всяка вероятност ще бъде отложен за пореден път.


6
Ами,не ти се отдава да ме интерпретираш..
Питането въобще не е това,по-скоро отива в посока,въобще има ли Бог или не,и не го отнасям само за нашата Вселена,именно понеже не му слагам абсолютно никакви ограничения.


Както казах в другата тема


За мен,големия въпрос не е как точно,а защо,възникват Вселените?
Дали процесът е осъзнат акт на нечия себеизява или сбор от хм.."несъществуващи случайности"?
Ако е първото,то значи всички закони и принципи ,които ще са валидни в дадената Вселена,са предварително заложени опции в програмата на създаването и в съзнанието на Създателя.
И ако приемем,че този Създател се изживява и реализира като "живи" и "неживи" предмети и обекти,като на всичкото отгоре е въвел и свободната воля,то наистина излиза,че всичко се случва по Негова Воля.
Дори създването на живот в епруветка,може да се тълкува като Воля Божия..
Относно втората възможност,всичко да е плод на спонтанност,неосъзнатост и случайност,не знам..Бедна ми е фантазията и не мога да си го представяЗа мен,въпросът дали има или няма Бог,въобще ще съществува.Само,че за мен Бог е предимно полето от което се пръкват всички Вселени,и мисля,че и Вселената се явява Син на Отца Си.Това просто са модели


Отново ти напомням постоянната ти грешка - че приемаш за вярна хипотетичната, дискусионна мултивселена. Не ми казвай, че я приемаш за "допустима" или "възможна". Не, ти я приемаш за вярна, Психо. Защото не се съмняваш в никоя от идеите си на база това допускане.


"Предимно полето" не може ли да е съзнателно? Какъв е проблемът с това? В смисъл... ако въпросното поле е съзнателно, значи то е точно Бог. Нали така? По дефиниция е съзнателно, защото ако съзнанията ни идват от по-голямо единно поле, то тогава то е много по-съзнателно от нашите отделни съзнания (които се съдържат в него, а не обратното).

И ако в съвремието имаме много по-точна представа в научен план какво е Бог... тогава, Психо, имаме налице един научен консенсус за факта, или омниприсъствието, на Бог. Което ще рече, че идеята ти твари да създават твари противоречи на всичко свято... дето се вика.

Та въпросът ми е, защо?

Защо, след като имаш добра представа за Бог и в религиозен и в съвременен що годе научен план, си мислиш някакви богохулия?На мен ми прилича така все едно хем вярваш в съществуването на Бог... но не вярваш в същността на Бог. Което си е същинско противоречие.

7
Питах, недопустима ли е идеята за съществуването на толкова развити същества ,които са в състояние да създават форми на живот

И като аргумент,посочих,че ние ,за относително кратката си история на технологичен и научен напредък,вече сме стигнали до състоянието да клонираме,което си е така.В един по-късен етап, може и да стигнем до създаването на съвсем нови видове..Не съм казала,че клониране е същото като създаването на нов вид,но определено е крачка към това,както и билогичното инженерство и т.н.
Що ме караш да ти обяснявам като на идиот? :P


Психо, осъзнай, че ти на практика си търсиш начин да ЗАМЕНИШ идеята за Бог.

По дефиниция, Бог е единственият истински създател и всички съзидателни сили идват от Него и чрез Него. Нали така?

Ти питаш, Допустима ли е идеята или "Може ли Бог да не е Бог?" и след това търсиш варианти да обясниш едно ТВАРНО съзидание (твари да създават други твари).

Дотолкова се вглъбяваш в това си начинание, че въобще изключваш идеята за Бог от възможните налични обяснения за света. Напълно се абстрахираш от възможността да има някаква меродавност в религиозната представа.Какво всъщност представлява това? Това представлява изнамиране на НОВА религия. Религията на "извънземните" и "мутивселената"... като в основата на идеята за мултивселена седи ЛИПСАТА на добродетели и морал (защото по дефиниция мултивселената оправдава (рационализира) моралния релативизъм).

Тоест, ти се опитваш да замениш християнството и другите религии с коя религия? С Ню-Ейдж религията.Това е което в действителност правиш. И в темите си се стремиш към проповедност, може би не го осъзнаваш.Питам те същото, каквото питам и по адрес на Морнинг Скай - ЗАЩО Е НУЖНО да заменяме идеята за религията с НОВА религия? Какъв е смисълът от модернизирането на древна идея? За какво ни е нов прочит на нещо, което ползваме от хиляди години?

Смисълът е внимание, самолюбие, комплекс за пълноценност и малоценност и оправдаване на едно отчаяно и духовно бедно състояние, което ни мъчи в модерния свят.

Когато някой отхвърля вижданията ви (на вас, ню-ейдж малцинството), то не е защото не ви разбира. То е поради факта, че всичките ви вярвания са хипотези и условни допускания, които не предвиждат рационалния, емпиричен свят.

Вие все си мислите, че другите не ви разбират, защото са слабо информирани за безкрайните ви фантастични сценарии и хипотези, затова настойчиво проповядвате още и още Ню-Ейдж.

Не. Другите не са съгласни с вас, защото нямате никакви доказателства.

8
Принципно,хората си представят нещата така..Мрак и празнота във всички посоки и в това "пространство" подобно в океан,се раждат Вселените и се носят като перли из океана.Горе -долу е така..МУЛТИВСЕЛЕНА

Мултивселена (също така мегавселена; multiverse) е ХИПОТЕТИЧНОТО множество от всички възможни паралелни вселени (включително и нашата), които взети заедно, съдържат всичко, което съществува – пространство, време, всички форми на материя, енергия, импулс и физичните закони и константи, които са в сила в тях.

В съвременната физика, както и в дискусии навлизащи в методологията и филосфията ѝ, ИДЕЯТА Е ДИСКУСИОННА. Както отбелязва космологът Джордж Елис, с нея "почти всичко може да бъде обяснено и нищо специфично не може съответно да бъде предсказано – всяко наблюдение може да се съгласува с някакъв вариант мултивселена[1].

...

Космологът Макс Тегмарк изказва предположение, че на всеки математически непротиворечив набор от физични закони съответства независима, но реално съществуваща вселена. Макар че това предположение НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ПРОВЕРКА, то би предлагало отговор на въпроса защо наблюдаваните физични закони и физични константи са именно това, което са.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0
Затова, Психо, ДЛЪЖНА СИ да приемеш в ума си факта, че МОЖЕ БИ грешиш! И поради това нямаш основателното право да държиш проповеди (защото точно това правиш).


9
Glasberg разбира се имаше ответен коментар, но реших да го изтрия. Знаете, че точно ние няма да изправим истината, и то за Библията, точно тук. Всички имаме отдавна градени и прилежно отглеждани лични позиции по въпроса и няма лесно да се откажем от тези инвестиции на внимание и усилия.

Така че, нека темата продължи както беше замислена :)

Истината е, че една от причините да отворя темата беше, за да преведа тук мита за това как Инана вдига мъртвите от гробовете им, за да са прокоба за живите. Това е най-древното споменаване на тази идея.

Всичките филми за немъртви, живи мъртви, зомбита, вирус-зомбита тип "Заразно зло" и прочие и прочие, всииичките видео-игри и цяяялата фантастика до сега за ходещи мъртви, всичко това се корени в ПЪРВИЯ мит за това, в НАЙ-ПЪРВАТА такава история, и това е мит за Инана, който се повтаря няколко пъти.

Утре вечер ще го преведа от уикито, за онези които ги мързи да ползват гугъла :)

10


Т.е., за теб, има 2 варианта - или са извънземни, или е Дарвинова еволюция. Други варианти нЕма.


Защо,според и трети вариант ли има?!? ;D

Ами, има го и вариантът Бог. Не е ли така? Колкото доказателства и допускания за извънземни, точно толкова са и за Бог.

Ти твърдиш, че хората са създадени от извънземни, защото не вярваш, че са продукт на Дарвиновата еволюция.


Точно затова питам, проклетите извънземни, които са ни създали, отде са се пръкнали.
Да ,не вярвам,че хомосапиенс е продукт на Дарвиновата еволюция..(или поне не изцяло,т.е.ако планетата е достигнала самостоялно фазата в която дадена форма на живот започва да развива интелект и самосъзнание,то върху тази форма на живот,условно -примат,мисля,че са провеждани редица биологични експерименти до постигането на краен задоволителен резултат)
Което не значи,че не приемам самата теория за относително вярна,т.е,дори да има пропуски,мисля,че е на теорията е вярна що касае еволицията на материята във форми на живот.Именно по тази теория,мисля,че произхождат някои от извънземните видове във вселената ни.Допускам,и,че може да има емигранти и от други вселени..
Невъзможно е да приемеш А и Б едновременно ли?
Недопустима ли е идеята,че някои раси са плод на Дарвинова еволюция и постигайки научен и технологичен напредък,започват и те да създават форми на живот?Ами то и ние вече клонираме други същества,а пък само преди 200 години самолетите са били научна фантастика..Ето,че и Марс терираме..

Само дето отново трябва да се допуска. Ако нещо е допустимо, Психо, това какво по-точно трябва да означава? Допустимите неща да не би да имат някаква тежест? Имат тежест само в жълтите вестници.

Напомням - НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ С ОЧИТЕ СИ реализирането на практическа Дарвинова еволюция. За нея доказателства НЯМА. Има, обаче, доста опровержения.

Всичко е само допускане. Просто навързани допускания. Вашата група (на единомислещи) не разполага с една троха нещо солидно, за което да се хване. От която да започне да се гради нещо. Просто навързани допускания, и допускания върху допусканията...

(Да не говорим, че думите "и те да създават форми на живот", "Ами то и ние вече клонираме..." са манипулативни. Понеже ние никаква форма на живот не сме създали до сега. РАЗВЪДИЛИ СМЕ вече създадени и съществуващи, и сме МУТИРАЛИ (тоест понижили качеството) на вече съществуващи. Никога не сме създали нова форма на живот, нито сме създали по-високо качество на някоя, само можем контролирано да отнемаме. И това е силно казано, защото това, което правим, е силно ограничено по мащаб и нестабилно по повтаряемост на резултатите. Така че идеята, която изтъкваш, отново е дълбока фантастика.) 
п.п.2 Или щото смятаме,Земята за млада,и това автоматично е валидно и за Вселената?

Астрономията и косогонията ни се намират в такова състояние, че голямата възраст на вселената е по-скоро трудно да се докаже. Което само по себе си значи нещо - означава, че поне за нас цивилните и външните за космическите агенции, които нямаме достъп до тяхната задържана информация, не можем да сме сигурни за каквото и да е относно вселената.

Можем да сме сигурни само за това, че Земята е кръгла. (Специално го отбелязвам, защото, срам-несрам, в днешно време се налага това да се подчертава допълнително.)

11
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 29, 2020, 06:27:25 pm »
Тези уреди не са за дестилирана, а за обикновена вода. Дестилираната е диелектрик и не провежда ел. ток. Уредът поддържа постоянен ток и напрежение, така че в зависимост от обема вода и времето се пресмята концентрацията. Има уреди ново поколение за дестилирана вода, доста по-скъпи са и не знам принципа на действие. Уж са по-ефективни.
 Мене не могат да излъжат че е толко опасен вирусът. Гротесктните мерки са за оправдание на икономическата криза или репетиция за нещо друго. Разбира се човек трябва да се грижи за здравето си дори ако има обикновен грип или няма нищо.

Вчера направих с минерална (или изворна, не знам как да я наричам, наточена е от централната чешма в Банкя).

Това, което се нарича "утайка", аз не мисля че трябва да се пише без кавички. То е по-скоро "струпване" според мен, което не мисля, че противоречи на наличието на йони :) Прилича ми на "мъгла" и е нормално да се разбърква, за да се разнася. Два йона имат миниатюрен заряд и е логично да не се отблъскват до краищата на съда, още повече, че средата не е въздушна, а по-гъста.

Както и да е.

Но да, върнах се назад да изчета патентите и препратките, и по принцип в аптечната или индустриалната сребърна вода се ползва дестилирана.

12
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 28, 2020, 11:22:11 pm »
Токсичност не, разбира се... но има ли ефект? Защото на никой не му трябва атомарно сребро (отделни атоми или клъстери), нужни са йони! А йони на утайка няма да станат, защото се отблъскват. Ако има утайка, значи няма заряд.

Затова не искаме утайка. Нашия интерес е да гълтаме сребърни йони :)

13
23 глобени по 5000 лв. за разходка в Морската градина във Варна

27 март 2020Източник: OFFNews.bg

Само за няколко часа днес следобед 23-ма души са били глобени, защото се разхождат в Морската градина във Варна въпреки забраната да се влиза в паркове и градинки по време на епидемията от COVID-19.

"Общинска полиция" е съставила на нарушителите актове за административни нарушения, съобщиха от МВР. Те са по член 63., ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето - за нарушаване на противоепидемичните мерки, въведени временно при извънредно положение. За това нарушение санкцията е 5000 лева, допълва ОД МВР-Варна.

От полицията в морската столица призовават всички граждани да спазват ограниченията, въведени във връзка с извънредното положение в страната.

“Закон”: Термините “закон” и “законодателна власт” имат много различно подразбиращо се значение от думите “да ям” и “командвам”. Разликата, отново, зависи от това дали онези, които издават и налагат такива “закони” имат въображаемото право да го правят, ако една улична банда издаде команди за всички в квартала й, никой не нарича такива команди “закони”. Но ако “правителството” издаде команди чрез процеса на “законодателната власт”, почти всеки ги нарича “закони”. Истината е, че всеки авторитарен “закон” е команда, подплътена от заплахата от ответен удар срещу онези, които не се подчинят. Дали е “закон” срещу извършването на убийство или срещу строителството на платформа без разрешение за строителство, това не е нито предложение, нито молба, а команда, подплътена със заплахата от агресия, дали под формата на принудителна конфискация на имущество (тоест глоби), или под формата на отвличане на човешко същество (тоест, пращане в затвора). Това, което може да се нарече “изнудване”, ако се върши от нормалния гражданин, се нарича “таксация”, когато се прави от хора с въображаемото право да властват. Онова, на което нормално би се гледало като на тормоз, нападение, отвличане, и други вреди, се гледа като на “регулация” и “налагане на закона”, когато се извършва от онези, които твърдят, че представляват “властта/авторитета”.

“Налагане на закона”: Един от най-разпространените примери за “авторитет”, който много хора виждат всекидневно, са хората, които носят табелката “полиция” или “служител на реда”. Поведението на “служителите на реда”, и отношението, което получават от другите, доста ясно показва, че на тях се гледа не просто като на хора, а като на представители на “авторитета” и общото вярване е, че за тях важат много различни морални стандарти.

Предположете, например, че някой си кара по улицата, без да знае, че един от стоповете му е изгорял. Ако някой нормален гражданин насила принуди шофьора да спре, и после изиска от него голяма сума пари, шофьорът ще побеснее. Това ще се разбира като изнудване, тормоз, и вероятно като на нападение и отвличане. Но когато някой, който твърди, че действа от името на “правителството”, направи точно същото нещо, като примига фаровете си (и като преследва шофьора, в случай че не спре), и после издаде “акт”, повечето хора гледат на такива действия сакяш са напълно легитимни.

В един много истински смисъл, на хората, които носят значки и униформи, не се гледа просто като на хора. Всички останали гледат на тях като на ръката на едно абстрактно нещо, наречено “авторитет”. Като резултат, благоприличието на “полицейското” поведение и праведността на действията им се измерват по доста различни стандарти, в сравнение с поведението на всички останали. Те са преценявани по това колко добре налагат “закона” със силата си, вместо по това дали индивидуалните им действия се вписват в нормалните стандарти за правилно и грешно, които се прилагат към всички останали. Разликата се подчертава на глас от самите “пазители на реда”, които често защитават действията си, като казват неща като “Аз не правя закона, аз само го налагам”. Ясно е, че те очакват да бъдат съдени само по това колко всеотдайно изпълняват волята на “законодателите”, вместо по това дали се държат като цивилизовани, разумни човешки същества.

"Най-опасното суеверие", Ларкън Роуз, 2011г. Даже и в нашия сайт все още има хора, които не са я чели.

14
13 600 глобени за излизане от дома в Румъния

27 март 2020
Източник: OFFNews.bg

Ударни глоби е събрала забраната за излизане от домовете без основателна причина само за първите 48 часа от налагането ѝ.

Глобите възлизат на общи 17 256 424 леи (3,56 милиона евро). Санкционирани са над 13 600 души, излезли без пснование по време на карантината срещу Covid-19. Само в първия ден от въвеждане на мерките глобените са 5600 души.

До момента са съставени 199 наказателни дела по обвинение във възпрепятстване на борбата с болестите, предаде БТА. Същевременно полицията е наложила 2866 глоби за неспазване на мярката за самоизолация или карантина. Глобите са на стойнсот между 100 и 500 леи (20 до 50 евро).

Общо 645 лица не са спазили мярката за самоизолация и са поставени под институционализирана карантина, а 21 лица, намиращи се под карантина, са напуснали определеното за целта място и карантината им е удължена с още две седмици.
Сряда беше първият ден на всеобща изолация в Румъния с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Ограниченията на движението предвиждат забрана за напускане на домовете през цялото денонощие, с изключение на случаите, при които хората ходят на работа, за покупки от първа необходимост, на лекар или за извеждане на домашни любимци. На хората над 65-годишна възраст се позволява излизане от домовете само между 11 и 13 часа.

Държавата в Румъния току що е спечелила 3.5 милиона евро от ограничаване свободата на обикновените хора!


Къде отиде цялото недоволство, което беше набрало инерция срещу ГЕРБ и Борисов? - Забрави се.
Къде отидоха жълтите жилетки във Франция? - Прибраха се.
Какво стана с протестите в Саудитска Арабия? - Изчезнаха.
Къде отиде Навални в Русия? - Покри се.
Сега ще ми се цепят ли каталунците от Испания? - Да, ама не.
Къде отидоха недоволните от Тръмп? - Постигнаха съгласие с другите.

Това е най-мащабното затваряне устата на недоволството и протестирането против държавата и управниците в световен мащаб сигурно от Втората Световна насам.

15
Еми да де. Аз затова си мисля, че въобще не се правят усилия нещата да се върнат в нормалното русло. Тъкмо обратното - мисля, че нарочно всичкото това положение тепърва ще се преувеличава и ще се удължава колкото се може повече. Както писах по-горе.

Напълно съм убеден, че конспирация за коронавируса има. Просто все още няма уважителни данни и не смятам да обсъждам, без да има информация (не се занимаваме с жълта конспирация и езотерика все пак, като някои други сайтове).

Но в момента световната върхушка (да не я наричам елит) печели страшно много за своите цели. Парите са най-малкото, което печели.

Страници: [1] 2 3 4 ... 68