Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Glasberg

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 ... 42
31


Фалшива бременност?
32
В тази тема ще се обсъждат текущите конспиративни теории за кралското семейство на Великобритания, за настоящия голям скандал и кой стои зад него, както и принцеса Даяна.


Освен това, в момента във фокуса е фалшивата бременност на Мегън Маркъл и начина, по който се опитва да разкъса тъканта на британското кралско семейство, с помощта на онези, които стоят зад гърба й. Кой са те? Познаваме ли ги? Защо го правят?

Как се води PR война в съвремието?

Кой за какво се бори?

Кой изнудва кралското семейство? С какво? Защо някой желае да замени монархията с република?


33
Не сте ли се чудили какво точно се е случило с принцеса Даяна?

Наскоро споделих с позната онлайн, че често съм си мислила, че Блеър има пръст в смъртта й, а не Кралското семейство.

34


ЧЕТВЪРТИ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД


Цитат
През тринадесети век (1204 г.) Константинопол е завладян от кръстоносците от четвъртия кръстоносен поход, който вместо да унищожи ислямската заплаха в Палестина и да възстанови християнската власт в Йерусалим, превзема Константиновия град.


Основна причина за тази промяна на намеренията на кръстоносците е финансовата им зависимост от Венеция, с чиято флота е трябвало да бъдат транспортирани до „светите земи“. Поради липсата на средства кръстоносните водачи са принудени от дожа на Венеция – Енрико Дандоло да си платят чрез превземанета на град Зара (Задар) на далматинското крайбрежие, който бил върнат под венецианска власт. Впоследствие рицарите били въвечени във византийските интриги чрез сина на сваления император Исак II Ангел, който им обещал солидно възнаграждение и военна помощ, ако го издигнат на трона. Така кръстоносната армия се озовала край Босфора и след продължителни преговори, интриги и обсада сами превзели Константинопол.


След превземането на града фактически се слага край на Византийската империя и се обособяват три православни империи, наследници на Византия – Никейска и Трапезундска империи и Епирско деспотство. По време на Латинската империя, Константинопол е подложен на безусловно разграбване от кръстоносците. Стотици реликви, като мощи на светци и предмети с религиозна стойност се пренасят към Запада. Разграбени са църкви и манастири, домовете на богатите ромейски аристократи, дори са свалени и огромните оловни плочи от императорския дворец, които са служели за покрив. След възстановяването на Византийската империя, Константинопол е прочистен от латинците през 1261 г.


Дълго време градът съществува като град-държава, заобиколен от Османската империя.
Навлизането на огнестрелните оръжия на въоръжение обричат този велик град. Благодарение на топовете и османското числено превъзходство, както и на прехвърлянето на част от османският флот през сушата в охраняваното пристанище „Златния рог“ на Константинопол, през юли 1453 г. градът е превзет от османлиите, а последният византийски император Константин XI Палеолог загива в пожарищата на града, сражавайки се наред с обикновените войници. Разпознават тялото му само по пурпурните императорски ботуши.


С една дума, Четвъртият кръстоносен поход никога не стига до свещения град Йерусалим. Венецианците го отклоняват към Константинопол. Това е Кръстоносен поход, при който християни нападат християнски земи, а Кръстоносците ограбват и плячкосват Константинопол. Каквото и знание да е имало там, Кръстоносците го заграбват или унищожават. По този начин знание (свитъци, карти, може би и артефакти) от Константинопол попада в ръцете на рицарите Тамплиери, а оттам и в ръцете на Венецианците, а в Западна Европа започва периодът на Ренесанса (по-скоро Проторенесанс). Франк дори подозира, че точно това е била целта на самия Кръстоносен поход (да се доберат до древното знание в Константинопол), а не просто обявеното освобождение на Светите земи. Те знаят, че в Константинопол има нещо. Те, на практика, открадват някакво древно знание и го занасят в Западна Европа.

Обърнете внимание на това, че още тогава Тамплиерите работят заедно с Венецианците.


35
Франк не твърди, че Mеханизмът от Антикитира идва от Атлантида. Гърците, според него, са били в състояние да го конструират, но са имали схеми и планове за това, как човек може да построи подобни устройства. Франк вярва, че такива неща са съхранявани в Царската библиотека на Александрия и че е имало трансфер на знание от Александрийската библиотека към Крит и древна Гърция.

Древногръцките философи Платон, Херодот и други посещават Египет по своето време и комуникират с тамошните жреци и учени, т.е. получават информация от тях.  Трансферът на знание се е осъществявал и по този начин.

И в края на краищата определена част от знанието стига до Константинопол. Но тука вече не сме в древна Гърция, а в древен Рим.


Някаква част от знанието се премества от древна Гърция в Константинопол. Но по времето, когато Мехмед II Завоевателя превзема Константинопол (1453 г.), това знание по всяка вероятност е вече западнало и в по-голямата си част загубено.

От времето на Моисей, който вероятно е знаел какво да прави с това знание, през годините, все повече и повече знание се губи, запада или дегенерира.


При все това, в Константинопол има библиотека, която се явява нещо като наследница на Александрийската библиотека.


Какво се случва преди превземането на Константинопол?

36
Цитат
Mеханизмът от Антикитира е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система. За отправна точка във времето е използвана 205 г. пр.н.е. и с добра увереност се приема, че уредът е бил изработен в средата на II век пр.н.е.[1] Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. пр.н.е., в близост до о. Антикитира. Тази датировка го прави изключително важно за историята, не само на техниката и познанието, тъй като общоприето се счита, че подобни инженерни постижения датират от много по-късни времена.

С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството. Конструкцията в много отношения е сходна с часовник, но съвременните описания я представят и като „аналогов компютър“.


Цитат
Механизмът се състои от няколко метални компонента, силно увредени от хилядолетния престой на морското дъно. Намерени са при претърсвания на останките от античното корабокрушение, проведени най-напред в 1900 г. и неколкократно повтаряни впоследствие. Чрез детайлни томографски изследвания е установено. че първоначално това са били близо 40 различни зъбни колела, сглобени във функциониращ механизъм. Целият механизъм се е вмествал в кутия с размер, оценяван приблизително на 34х18х9 см. На предната ѝ страна е имало подобие на циферблат с различни пояснителни текстове, част от които е разчетена.


37

Антикитира (Древногръцки: Ἀντικύθηρα Гръцки: Αντικύθηρα, [andiˈciθira], което буквално означава "срещу Китира") е остров на Гърция, разположен в периферията на Егейско море, между Крит и Пелопонес.


Антикитира е най-известен с местонахождението на откритието на [/url]останките на Антикитира през 1900 г.,[9], от които е възстановен Mеханизмът от Антикитира.


Mеханизмът от Антикитира е древна сметачна машина (понякога описван като първият компютър), предназначен за изчисляване на астрономични позиции, датиран около 205 г. пр.н.е.[10] Технологични артефакти с подобна комплексност се появяват едва 1000 години по-късно.
38Близо до Крит се намира о. Antikythera
40

Франк отбелязва, че през годините е имало трансфер на знание от Александрийската библиотека към о. Крит, а оттам към древна Гърция.


Цитат
Предполага се, че в нея са се съхранявали между 400 000 и 700 000 папирусови свитъка.
Снимка на о. Крит на НАСА


41

Говори се, че след основаването на Ордена на Храмовия хълм, Тамплиерите започват разкопки на хълма. Какво са намерили там, може само да се спекулира.


Но сега отново се връщаме в Египет, и по-точно в Царската библиотека на Александрия, където е било пазено голяма част от знанието (духовно, религиозно, техническо, но също така и артефакти) на Египет като дъщерна цивилизация на Атлантида.42Флагът, използван от Тамплиерите в битка:


43

Първият център/щаб на Рицарите Тамплиери на Храмовия хълм (Благородното светилище) в Йерусалим. Кръстоносците го наричат Соломоновия храм" и оттам идва името на Тамплиерите/Храмовници (на френски: templiers от „temple“ – храм, „храмовници“).44
Цитат
Успехът на Първия кръстоносен поход е безпрецедентен. Италианските морски градове, най-вече Венеция и Генуа, процъфтяват от разрастващата се търговия. Папството разглежда кръстоносните походи като средство да наложи католицизма като обединяваща сила, превръщайки войната в религиозна мисия.

Първият кръстоносен поход довежда до създаването на Държавите на кръстоносците в Палестина и Сирия: Графство Едеса, Княжество Антиохия, Кралство Йерусалим и Графство Триполи.

След превземането на Йерусалим от Европейците по време на Първия кръстоносен поход през 1099 г., през 1118 г.е основан Орденът на Тамплиерите

Цитат
от бургундския рицар Юг дьо Пайен и Годфроа дьо Сен Омер, заедно с други 6 други френски рицари, които се представят в двора на краля на Йерусалим Балдуин II и отправят молба към него да им позволи да охраняват поклонниците по пътя им от Яфа до Йерусалим. Целите на новосъздадения орден били да поддържат новото кралство Йерусалим срещу враждебните мюсюлмански съседи[6], както и безопасността на християнските поклонници, посещаващи Светите места[3]. Кралят се съгласява и им предоставя южното крило на двореца, близо до Храма Господен, който според легендите бил построен на мястото на древноюдейския храм на Соломон. Рицарите се обединили в орден под името „Бедните рицари“ на Иисус от Соломоновия храм (по други източници „Бедните братя от Ерусалимския храм“). Именно затова бъдещият Орден след години е наречен Орден на Тамплиерите или Ордена на Храма


Въпреки това орденът е познат повече под другото си име – рицари тамплиери или храмовници, произхождащо от първоначалната им резиденция в Храма. С течение на времето Орденът на тамплиерите се превръща не само в мощна икономическа, но и в политическа структура, оказваща значително влияние над коронованите глави в средновековна Европа. Първоначално в него членуват само девет рицари – Юг дьо Пайен, Годфроа дьо Сен Омер, Андре дьо Монбар, Пайен дьо Мондидие, Аршамбо дьо Сен Аман, Гондемар, Росал и Юг дьо Шампан. Те дават обет да живеят бедно като обикновени монаси, в целомъдрие и послушание[7].

45
Всички теми / Re: Короната на Лъва
« -: Януари 14, 2020, 12:57:14 pm »

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 ... 42