Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Glasberg

Страници: 1 ... 4 5 6 [7]
91
Позволявам си да постна малко актуална информация относно Глобалния Пакт за Миграция на ООН и церемониалното приемане на пакта в Маракеш на 10.12.2018.

164 държави от общо 193 приемат пакта.

Австралия, Австрия, Латвия, Чехия, Унгария, Чили, Доминиканската Република, Полша, Словакия, САЩ отказват да подпишат пакта.

България, Естония, Италия, Израел, Словения и Швейцария се въздържат.

Общото събрание на ООН ще приеме резолюция, с която официално се одобрява споразумението, на 19 декември в Ню Йорк. 

92
И мирише на МК Ултра...

Ще започна да го превеждам. 
Това не е ли историята за Laurel Canyon?

За Laurel Canyon знам от алтернативните немски медии - ключови думи 

[youtube]liFOz4SGWt8[/youtube]

93
Искам да се запиша като доброволец преводач.

Единственото, което ме притеснява, е темата - не знам, дали вярвам, че съществува такова нещо като Биг Фууд. Гледала съм лекции на Лойд Пай, но не знам, какво да мисля специално за фотоматериала, представен от него по отношение на Биг Фууд.

94
Да разбирам ли, че смисълът не е бил открит, дори и след това преместване?


По всяка вероятност не съм спряла да търся илюзията на смисъла и предпочитам, къде съзнателно, къде несъзнателно залъгалките.

Дезилюзиниорането е изключително болезнен процес, особено когато човек силно е вярвал в една илюзия, т.е. когато много дълго време и много силно се е заблуждавал.

Немската дума за разочарование е Enttäuschung, т.е. ent- (раз-) täuschen (заблуждавам се, мамя се).

Все още не знам, какво има смисъл да се прави. И ако знаех, няма ли да е поредното раз-очарование?Благодаря сърдечно за референцията към сайта на ФАБ. Ще го прегледам.


95
Цитат на: λ
А какво би накарало хора като теб например да се махнат от робските общества и да отидат при по-малко робските общества?
Нищо повече от интересно занимание, което да ми дава илюзия за смисъл. 

96
Мисля, че българите много по-лесно ще се разделят с идеята за държава от останалите "националности", които познавам. 

Колкото и парадоксално да звучи, това нещо на Запад ще се случи много по-трудно и много по-бавно. Причината за това е безусловното, безпрекословно и сляпо уважение към илюзорни авторитети. А онези единици, които не изпитват уважение, таят смъртен страх от "авторитетите".

Не знам, дали човек, който не е общувал интензивно със западняци, може да си представи, за каква сляпа вяра в авторитети и за какво робско подчинение става въпрос. Не искам да се задълбавам в битовизми, но страхът от "авторитета" и подчинението са проникнали във всяка клетка, във всеки атом, във всеки квант на обществената тъкан. Хората дори не се ядосват, че трябва да си извадят разрешително, за да отидат на риба. Хората дори не се замислят, за доброто на кого са всички забрани, които управляват живота им от сутрин до вечер и дори по време на сън. 

Невръстните деца биват учени от родителите си да си плащат глобата за "неправилно" паркиране на колело. Прохождащите деца биват учени да не настъпват жълтата линия по тъпя, по който вървят. Защото настъпването на жълтата линия "ще причини края на света".

Можете да прочетете, как се постъпва в Германия с т. нар. Reichsbürger, т. е. такива, които отказват да плащат данъци и такси - пращат им Spezialeinsatzkommando вкъщи. 97
Не мисля, че анархизмът е екзотична тема, нито пък вярвам, че има много "патриотично" настроени българи.

Лично аз съм против подписването на Глобалния Пакт, не защото съм против някакви мигранти. И няма как, след като съм мигрант от много години. Не гледам на хората, които идват в Европа като на "пришълци", а като на рационално мислещи хора. 

Свидетел съм на това, че т. нар. мигрантска криза в Европа, и конкретно в Германия, засилва, а не отслабва държавата. След 2015-та година се повишиха контролът, наблюдението и наказанията на хората, ограничавайки още повече и така анорексичната им свобода. Обществото се атомизира още повече, правейки още по-лесен индивидуалният контрол на всеки един от нас. 

Мигрантите са средство за институционализиране на определени "правила", за вменяване на нови "незадължителни" задължения и чувство за вина.

98
На първо място, проблемът е, че хората не знаят, какво е съдържанието на пакта най-малкото поради липса на превод и медийно представяне.

Чрез пакта, държавите се задължават да осигуряват достъп до социалната и здравната система на хора, които идват от други държави.

Чисто хипотетично, премахването на държавните граници и на понятието за легалност / нелегалност е атрактивна. На практика, обаче, засега, неосъществима. В пакта е посочено, че на всяка държава се гледа като на източник, транзит и цел на миграцията. Всички знаем, че в момента определени държави са източник, а други държави са цел на миграция. Т. е. пактът стъпва върху напълно некоректно предположение.

За мен, пактът превръща Европа в район за заселване на хора от други континенти. Когато базовият минимален доход стане факт в целия свят, ще бъда готова да подкрепя подобна идея безрезервно.

Другият вариант е да се отървем от социалната и здравната система в сегашния й вид.

99
Позволявам си да постна малко превод на български на част от текста на пакта:

ВИЗИЯ И ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ

8. Този Глобален договор изразява колективния ни ангажимент за подобряване на сътрудничеството по отношение на международната миграция. Миграцията винаги е била част от човешкия опит,
и трябва да признаем, че тя е източник на просперитет, иновации и устойчиво развитие в нашия глобализиран свят и че тези положителни ефекти могат да бъдат оптимизирани чрез подобряване на уравлението на миграцията. 
Мнозинството от мигрантите по света днес пътуват, живеят и работят в безопасна среда. Независимо от това, миграцията безспорно влияе на нашите страни, на общностите, на мигрантите и техните семейства по много различни и понякога непредсказуеми начини.
9. От решаващо значение е, че предизвикателствата и възможностите на международната миграция ни обединяват, а не ни разделят. Този Глобален договор определя общото ни разбиране, споделените отговорности и единство на целта по отношение на миграцията, за да работи за всички.Common Understanding
10. Този Глобален договор е продукт на безпрецедентен преглед на събраните доказателства и данни
по време на открит, прозрачен и приобщаващ процес. Споделихме детайли за нашата реалност и чухме различни гласове, обогатяващи и оформящи общото ни разбиране за този сложен феномен.

Научихме, че миграцията е определяща характеристика на нашия глобализиран свят, свързвайки обществата във всички региони, което прави всички страни страни на произход, транзит и цел. 

Признаваме постоянната нужда от международни усилия за обогатяване на нашите знания за и анализ
на миграцията, тъй като споделените разбирания ще подобрят политиките, които отключват потенциала за
устойчиво развитие за всички. Трябва да събираме и разпространяваме качествени данни. Трябва да се уверим, че настоящите и потенциалните мигранти са напълно информирани за техните права, задължения и възможности за безопасна, организирана и редовна миграция и са наясно с рисковете от нелегалната миграция.

Трябва да осигурим достъп на всички наши граждани до обективна, основана на доказателства и ясна информация за ползите и предизвикателствата, свързани с миграцията, с цел да се опровергаят подвеждащи разкази, генериращи отрицателни възприятия за мигрантите.

Споделени отговорности

11. Този Глобален договор предлага 360-градусова визия за международна миграция и признава, че е необходим всеобхватен подход за оптимизиране на общите ползи от миграцията, както и справяне с с рисковете и предизвикателствата за хората и общностите в страните по произход, транзит и цел. 

Никоя държава не може да се справи с предизвикателствата и възможностите на този глобален феномен сама. С този всеобхватен подход ние се стремим да улесним безопасната, координирана и редовна миграция, като в същото време се намалява честотата и отрицателното въздействие на незаконната миграция чрез международно сътрудничество и комбинация от мерки, предложени в този Глобален план Compact. Признаваме споделените си отговорности като държави - членки на Организацията на обединените нации да се справим заедно с нуждите и тревогите си по отношение на миграцията и с всеобхватното задължение за зачитане и защита на човешките права на всички мигранти, независимо от техния миграционния статус, като същевременно се насърчава сигурността и благоденствието на всички наши общности.
12. Този Глобален договор има за цел да смекчи неблагоприятните причини и структурните фактори, които пречат на хората да изграждят и поддържат устойчиви начини за препитание в техните страни на произход и ги принуждават да търсят бъдеще другаде. Намеренията са да се намалят рисковете и уязвимостта, с които мигрантите се сблъскват на различни етапи на миграцията, като се зачитат и защитават техните човешки права и им се осигуряват грижи и помощ. 
Договорът се стреми да отговори на легитимните тревоги на общностите, като същевременно се признава, че обществата са подложени на демографски, икономически, социални промени и промени в околната среда в различни мащаби, които могат да имат отражение и да са резултат от миграцията. 
Договорът се стреми да създаде благоприятни условия, които дават възможност на всички мигранти да обогатят нашите общества чрез техния човешки, икономически и социален капацитет, като по този начин улесняват приноса им за устойчивото развитие на местно, национално, регионално и световно равнище.
100
Темата за Глобалния Пакт за Миграция, въпреки изключителната си важност, не намира място в българското медийно пространство.

Глобалният Пакт не е преведен на български език и огромна част от гражданите не знаят за съществуването му.

Пактът бе подготвен на английски език и няма инициатива за превод на други езици. Преди няколко седмици, в алтернативните медии в Германия се появи превод на немски. В БГ Мама се появи тема с линк към петиция за оттегляне на България от Глобалния Пакт. Засега, петицията е подписана само от 170 човека. 

Според мен, подписването на Глобалния Пакт за миграция ще бъде поредната ябълка на раздора в ЕС. Свидетели сме на "сцепване" на съюза някъде по средата, което ще доведе до "Европа на две скорости". 

На практика, пактът представлява план за глобална миграция, напълно в резонанс с "плана" на Фрау Меркел, която още преди години заяви, че иска да направи незаконното законно („Aus Illegalität Legalität machen“).

Меркел казва в прав текст, че нейният план е от нелегалността да направи легалност:

[youtube]pAHSobWgbus[/youtube]


На английски:
[youtube]Nn6NuLVOcpo[/youtube]


Пускам линк към документа за решението Европейската Комисия да одобри пакта от името на Европейския Съюз, т.е. всички държави в ЕС:
http://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2018/BG/COM-2018-1 … G-MAIN-PART-1.PDF

В документа се оказва изрично, че одобрението не се отнася за Обединеното Кралство, Ирландия и Дания

РЕШЕНИЕ НА СЪВЕТА
за упълномощаване на Комисията да одобри, от името на Съюза, Глобалния пакт
за безопасна, организирана и законна миграция в областта на имиграционната
политика

Предмет на предложението
Настоящото предложение се отнася до одобряването от името на Европейския съюз на Глобалния пакт за безопасна, организирана и законна миграция (наричан по-нататък
„Глобалният пакт за миграцията“). 

В Европейският консенсус за развитие, приет през 2017 г., се посочва, че ЕС и неговите държави членки активно ще подкрепят разработването на глобалните пактове на ООН в областта на миграцията и бежанците, както се призовава в Декларацията от Ню Йорк за бежанците и мигрантите от 2016 г.

Предвижда се Глобалният пакт за миграцията да бъде одобрен от името на Съюза на 10 декември 2018 г. по време на встъпителното пленарно заседание на междуправителствената конференция.

В съответствие с членове 1 и 2 от протокол № 21 относно позицията на Обединеното Кралство и Ирландия по отношение на пространството на свобода, сигурност и правосъдие, приложен към ДЕС и към ДФЕС, и без да се засяга член 4 от този протокол, Обединеното Кралство не участва в приемането на настоящото решение и не е обвързано от него, нито от неговото прилагане. 

В съответствие с членове 1 и 2 от протокол № 22 относно позицията на Дания, приложен към Договора за Европейския съюз (ДЕС) и към ДФЕС, Дания не участва в приемането на настоящото решение и не е обвързана от него, нито от неговото прилагане.
Страници: 1 ... 4 5 6 [7]