Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 ... 38
31
Относно извадката от "Откровение на Иисус на Йоан глава 4" в горния коментар.

Относно описанието
Цитат
...а сред престола и около престола - четири животни, отпред и отзад пълни с очи:
 [4:7]  първото животно приличаше на лъв, второто животно - на теле, третото животно имаше лице като на човек, а четвъртото животно приличаше на хвърчащ орел.
 [4:8]  И четирите животни имаха всяко по шест крила наоколо си, а извътре бяха пълни с очи,...


Това са стандартни изображения, които се виждат при приемането на психеделични наркотици.


Добър източник на такива изображения е вокалистът на групата "Tool" Джеймс Кинан. Той е една от известните жертви на травматичните експерименти с психеделични наркотици, след като постъпва в армията на САЩ през 1981г. Повече за всичко това можете да прочетете в "Контрол над Ума - Контрол над Света" на Джим Кийт, чиито превод към днешна дата редовно се развива в нашата Библиотека. Аспирациите на "Апокрифна Академия" са в крайна сметка да стане най-доброто информационно място специално по тази и други теми, затова очаквайте още много неповторими материали в близко бъдеще.

Важното е, че Джеймс Кинан е много надарен артист (това е причината да бъде селектиран за този вид експерименти). Цялата му музикална група "Tool" (което означава "инструмент, средство") е един символен проект на травматичното му детство (по негови думи) и смята, че писането на музика му е помогнало да се справи с проблемите си от миналото.

Tool, като артистичен продукт, е богат извор на литературни, звукови и визуални произведения, които комуникират по-добре с културата и разбиранията на съвремието.Тази песен се нарича "Изгубени ключове (винете Хофман)", от албума "10 000 дни".

Д-р Алберт Хофман първи синтезира психеделичния наркотик LSD през 1938г. Повече за това може да се научи от Глава 10 от "Контрол над Ума - Контрол над Света". Сюжетът на песента разказва за човек в безпомощно състояние, случайно озовал се в болница, а лекарите не знаят какво му е и какво да правят с него. Феновете тълкуват, че творецът може би е искал да изобрази първата жертва на току що синтезирания наркотик LSD.

Ценното на картинката, с авторство на групата Tool, е мотивът "изпълнени с очи" и "шест криле от всички страни".
На това друго артистично изображение също от Джеймс Кинан може визуално да се проследи и другия мотив на 24-те старци около престола. Тук изобразено като две редици, да кажем например по 12.


Това са чести мотиви, срещани в психеделично индуцираните трансове. Според мен определено става дума за визуално преживяване, което е много силно интерпретирано от общата култура на субекта. В практиката на Далечното виждане (Remote Viewing) това се нарича "съзнателно замърсяване" - съзнанието замърсява информацията от подсъзнанието с предварително познати шаблони, които изкривяват и скриват смисъла.


32
И пак се замисли ,,the irrational character structure '' безразсъден характер ли отразява. Щото irrational може да идва и от ,, без причина'', а по това време причината е била изцяло свързвана с осъзнаване, а оттук и ,,неосъзната структура на характера''.

Няма начин, по който да извъртиш фактите, след като истината е явна. "Нерационално" и "неосъзнато" са два термина в поведението, които нямат нищо общо помежду си.

нерационално - чуждица

IRRATIONAL

I. 1. лишен от разум

2. неразумен, безразсъден, глупав

3. нелогичен, неоправдан (без причина, както правилно отбелязваш)

4. мат. ирационален

II. n мат. ирационално число


Поведението на фашиста не е неосъзнато. Фашистът отлично осъзнава какво прави. Дори и мотивите за поведението му не са неосъзнати - фашистът осъзнава мотивите си, но ги оправдава, а ако не може да ги оправдае, ги отхвърля, като не желае да знае или да чува за тях.

Ако искаш да се опиташ да оправдаеш Юнг за това, че не е бил морален човек, тогава концентрирай се върху аргументите, които го представят в по-добра светлина. Построявайки измислена теза, че Райх е бил нацистки симпатизант, опираща се на измислени рационализации и несъществени твърдения, за да засенчиш обвиненията към Юнг, не е стратегия, която води до истината.

33
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 11, 2018, 02:24:14 pm »
Аз си го обяснявам с това, че може да има ензими, които да неутрализират колоидния разтвор.

Ензимите работят на валентности - те имат някакъв специфичен електрически заряд, и привличат определена група молекули и вещества, но само правилните могат да образуват силна химична връзка с ензима, така че да се скачат. След като се скачат, ензимът пренася скачената молекула до чревната стена, и там ензима се разкача с прикаченото вещество, за да го отдаде в кръвта.

Някои вредни неща, наречени "анти-нутриенти" са вредни заради това, че правят по-силна връзка с храносмилателните ензими, отколкото ензимите правят с целевото вещество, заради което са секретирани. По този начин "анти-нутриентите" така да кажем "запушват устата" на секретираните ензими и това затруднява усвояването на погълнатите хранителни вещества, които минават транзит през системата.

Може би заряда на колоидните частици може да си взаимодейства с някой храносмилателен ензим, и по този начин ефектът да се разсейва.

34
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 11, 2018, 02:14:55 pm »
Има значение. По-добре е колоидният разтвор да не се смесва с храносмилателните сокове. Така пише по сайтовете...

Най-добрата гаранция ефектът да е концентриран е да се пие 30 минути преди ядене, за да може течността да се усвои във вътрешния организъм. Ако ще е след ядене, това трябва да е доста време след ядене, а и може да не стигне много надълбоко, защото по храносмилателната система вече ще има материал. По принцип чистата вода не се задържа в стомаха като останалите неща и минава транзит, така колоидният разтвор стига до повече места, дванадесетопръстника например и част от червата. Ако е имало скорошно хранене, логично, че няма да стигне чак толкова надълбоко.

Все пак така и така ще попадне в кръвта, независимо дали от стомаха или от червата, което е и целта... но просто пише, че фектът е по-концентриран на гладно.

35
Глава 9

Да влезеш в ЦРУ


Към края на 40-те години експериментите по контрол над ума били стартирани чрез нарко-хипнотични техники, както и прилагането на наркотици с противоречиви ефекти, с цел индуцирането на "сумрачно/междинно" състояние. Сред най-често използваните наркотици в този вид изследвания били дезоксин (desoxyn) и пентотал (pentothal), секонал (seconal) и декседрин (dexedrine). В експериментите на ЦРУ за двете ръце на субекта се монтирали интравенозни достъпи, които следели ефектите от наркотиците и регулирали притока им. Идеята била, според трудоваците в умствените полета на ЦРУ, да се създаде ненадейно катарзисно изхвърляне на чувствата и мислите навън, включително да се изкомуникира всякаква информация, която субектът може да крие. [1]

През 1947г флотът стартирал проект "ДРЪНКАНЕ" (Project CHATTER), воден от д-р Самюел Томпсън (Samuel Thompson), флотски командир и психиатър, заедно с Г. Ричард Уенд (G. Richard Wendt), председател на Психологическия отдел в Рочестърския университет и дефакто функционалният шеф на програмата. Съобщава се, че ДРЪНКАНЕ е относително неуспешен наркотичен експеримент за изкопчване на истината, който приключил през 1953г. Горе-долу по същото време армията на САЩ била замесена в проектите ТРЕТИ ШАНС (THIRD CHANCE) и ДЕРБИ ШАПКА (DERBY HAT). [2]

Мисловната нагласа на ЦРУ в момента на зачатието на агенцията е отразена в един свръх секретен доклад, предаден на президента Айзенхауер през 1954г. Докладът призовавал за, "агресивна прикрита психологическа, политическа, и паравоенна организация, по-ефективна, по-неповторима, и ако е нужно, по-безскрупулна от тази, която врагът използва... Ние... трябва да се научим да събаряме, саботираме, и унищожаваме враговете си по по-умни, по-сложни и по-ефективни методи от онези, използвани срещу нас..." [3]

Бележка от преводача: Нека си припомним какво още се е случвало по времето на Айзенхауер в интервюто "Разкритията на един умиращ бивш агент на ЦРУ", това напомняне ще ни трябва и за по-надолу в тази глава. Самият Айзенхауер, по време на управлението си, не е имал истинска представа за държавата в държавата на САЩ, която не е отговаряла пред никого, дори и пред президента.

Според Джон Маркс, "През 1949г Агенцията по научно разузнаване (OSI) предприела анализ на чуждестранната работа по неконвенционални военни техники, включително поведенчески наркотици, като началната цел била развиване на способност за устояване или отклоняване на ефекта от такива наркотици. Предварителните фази включвали преглед на  работата, свързана с наркотиците, на институции като болница "Синайски планини" (Mount Sinai Hospital), Бостънската психопатична болница, Илинойския университет, Мичиганския университет, Минесотския университет, Главна болница "Вали Фордж" (Valley Forge General Hospital), Детройтската психопатична клиника, клиника "Майо" (Mayo Clinic), и Националния здравен институт".

"Първият проект", казва Маркс, "с кодово име проект БЛУБЪРД (Project BLUEBIRD,"синя птица", бел.прев) имал функцията да открие средства за кондициониране на персонала, така че да предотврати нелегитимираното изкопчване на информация от служителите по известните начини. Друга негова цел била да се изследва възможността за контрол над индивида чрез прилагане на специални техники за разпит, подсилване на паметта, и установяване на защитни средства срещу разпитване на персонала на агенцията".

Чернобюджетният проект БЛУБЪРД, воден от Морз Алън (Morse Allen), целял да създаде "експлоатационно изменение на личността" у агентите, военнопленниците, бежанците, и дезертьорите, и участващите в програмата служители на ЦРУ били разпратени по света, за да произвеждат редки ботанически химикали, билкови отвари и наркотици, които можело да са полезни. Основната агенция, замесена в БЛУБЪРД, била Съвместният Разузнавателен Комитет (JIC), същата група, отговорна за проект "Кламер" и внасянето на нацистите в САЩ.

На поне 1000 войника били дадени до 20 дози от наркотика LSD по програмата на БЛУБЪРД. Други документирани проекти, подопечни на БЛУБЪРД, включвали пращането на екип до Токио през юли 1950г с цел разпита на предполагаеми двойни агенти и прилагането на "напреднали" техники върху севернокорейски военнопленници през октомври 1950г.

През август 1951г БЛУБЪРД бил преименуван на АРТИШОК (ARTICHOKE) и прехвърлен от Агенцията за научно разузнаване (OSI) към Агенцията по сигурността (OS). По програмата на АРТИШОК ЦРУ извършило допълнителни експерименти с LSD, използвайки доброволци от агенцията и - потвърдено от меморандум на ЦРУ - несъзнаващи субекти.

Бележка от преводача: В годините след тези събития чак до наши дни ЦРУ губи множество съдебни дела, повдигнати от несъзнаващите жертви на наркотичните експерименти по контрол над ума. Повече информация за делата може да се прочете на страницата за МК-УЛТРА в Уикипедия.

Един от експериментите по АРТИШОК е документиран в меморандум на ЦРУ до директора, с дата 14 юли 1952г. Документът се отнася до употребата на нарко-хипнотична индукция, натриев пентотал, и стимулантът дезоксин. Разпитът бил извършен върху руски агенти, за които се вярвало, че били двойни агенти.

Според мемото, "за привеждане техниките на АРТИШОК в действие, беше използвано прикритието на психиатрични медицински процедури. В първия случай бяха използвани леки дози наркотици, съвместно с хипноза, с цел да се индуцира пълен хипнотичен транс. Този транс беше поддържан в продължение на приблизително един час и четиридесет минути на разпит, с последваща тотална амнезия, постигната чрез пост-хипнотична сугестия. Във втория случай (индивид с много по-висок интелект от първия), дълбок хипнотичен транс беше достигнат след леко медикаментозно дрогиране. Това беше последвано от разпит, продължил много повече от час. Само че, този път беше постигната само частична амнезия, въпреки че за голяма част от теста беше постигната тотална амнезия. Тъй като се налагаше продължаване на разпитите, върху този индивид се проведе втори тест, при който се употреби техниката на АРТИШОК за директно медикаментозно дрогиране. При този тест бяха добити много успешни резултати, в смисъла, че беше произведен пълен разпит, траещ два часа и петнадесет минути, част от който представляваше забележителна регресия. По време на регресията, субектът всъщност повторно "преживя" определени свои дейности от миналото на живота си, някои от които са били извършени преди петнадесет години, докато същевременно субектът напълно прие г-н [изтрито от офицера по случая] като стар, доверен и обичан личен приятел, който субектът е познавал в минали години в Джорджия, СССР. За целия втори тест от този случай явно беше постигната тотална амнезия".

Мемото заключава, "Да се отбележи, че участващите офицери по двата случая изразяват мнението, че операциите по АРТИШОК бяха изцяло успешни и членовете на екипа смятат, че тестовете решително демонстрираха ефективността на комбинираната химико-хипнотична техника в такива случаи. И в двата случая, субектите говореха ясно и много изчерпателно и предадоха информация, която офицерите по случая счетоха за изключително важна".
По-дълбок поглед за АРТИШОК се добива от конферентно обобщение, адресирано до началника на отдел Сигурност, ЦРУ, дата 15 юли 1953г:

"След това г-н [изтрито] обсъди ситуацията с един бивш официален служител на Агенцията, който станал хроничен алкохолик и който, в онзи момент, преминавал операция в [изтрито] за възможен мозъчен тумор. Този индивид се бил свързал с Агенцията преди операцията и предупредил, че когато преди са му давали успокоителни (натриев пентотал), той често говорел свързано. За въпроса се погрижили, като осигурили присъствието на представител на Агенцията в операционната и накарали участващите в операцията да подпишат Споразумение за конфиденциалност. Г-н [изтрито] казал, че субектът действително започнал да говори надълго и нашироко под влиянието на натриевия пентотал и разкрил вътрешни проблеми на Агенцията. Д-р [изтрито] добавил, че бил запознат с детайлите по случая".

[Изтрито] след това коментирал, че това нещо създавало много тревоги на него самия и на другите в операционната и казал, че се надява усилията в проект АРТИШОК да доведат до разработването на някакъв метод, който евентуално ще гарантира амнезия на онези от Агенцията, които са наясно с жизненоважни моменти от дейностите. Той казал, че се налагало някои индивиди от Агенцията да знаят огромно количество информация и ако може да се измисли какъвто и да е начин за създаване на амнезия за този вид информация - например, след като индивидът е напуснал Агенцията - това щяло да бъде нещо забележително. Г-н [изтрито] казал, че нуждата от амнезия е особено голяма в медицинските операции. Г-н [изтрито] обяснил, че постоянно се полагали усилия да се произведе амнезия по различни контролирани начини".

Един документ на ЦРУ за АРТИШОК, с дата 30 юли 1956г, споменава, че употребата на алкалоида булбокапнин (bulbocapnine) индуцира кататония и ступор (кататонният ступор е форма на шизофренията с психичен и моторен дисбаланс, бел.прев). В документа се казва, "Ние желаем да тестваме определени психо-химични характеристики върху човек, използвайки булбокапнина, с който за късмет успяхме да се сдобием от [изтрито], тук се прилага проба от него. Има наличност на още булбокапнин, ако има нужда".

Била приложена молба субектите да бъдат тествани за "загуба на говор, загуба на чувствителност към болка, загуба на памет и загуба на сила на волята". [4]Бележки:

1. Lee and Shlain, Acid Dreams. (New York: Grove Press, 1985)
2. Marks, John, The Search for the Manchurian Candidate: The CIA and Mind Control. (New York: Times Books, 1979)
3. Bowart, Walter, Operation Mind Control. (New York: Dell Paperback, 1977); Halperin, Berman, Bororsage, and Marwick, The Lawless State, The Crimes of the U.S. Intelligence Agencies. (New York: Penguin Books, 1976); Hougan, Jim, Secret Agenda. (New York: Random House, 1984); Marks
4. Quoted in Bowart

36
kipenzov, цитиратоно от теб от книгата му "Масовата психология на фашизма"
Цитат
,, He understands fascism as the expression of the irrational character structure of the average human being whose primary, biological needs and impulses have been suppressed for thousands of years.''


означава

"За него фашизмът представлява израз на безразсъдния характер / ирационалната структура на характера на обикновеното човешко същество, чиито основни биологични нужди и импулси са били потискани в продължение на хиляди години".


Това не е "ласкаво" изказване. Мисля че си се объркал. С други думи казва, че фашизмът е безразсъдно поведение, чиято поява е логически предвидима.


А ако трябва да посоча къде именно грешиш, то това е в схващането ти, че човекът с по-силна лингвистика може да изкара каквото си поиска черно, каквото си поиска бяло и каквото си поиска истина или неистина, чисто и просто чрез натиска на словесната еквилибристика.

От дълги години наблюдавам системното пораждане на това хрумване именно у хората, за които моралният релативизъм явно или неявно се е превърнал в основно житейско схващане и изходна позиция за действията им. Това, че владея словесната еквилибристика и съм силен в упражняването на езика няма нищо общо с истинността на нещата, за които говоря. Вярно е, че тези умения са задължителни, ако човек иска да пробута лъжи на неосведомените и обърканите. Но връзката не е двупосочна, това че някой ти съобщава истината по по-изкусен начин не означава, че този начин на съобщаване може да променя реалността. Допускането на подобно хрумване в крайна сметка е актът на впрягане на логиката за намиране на старнични пътеки за заобикаляне на нещо, което не желаеш да приемеш.

37
Това, което пишеш Психо, се отнася до принципите в едно едва ли не "над природно" отношение, в смисъл принципите, които засягат отношенията между видимото и невидимото.

Астрологията, както обяснявам в Астрологията и номерологията, също е система, която се използва за пресмятане на отношенията между видимото и невидимото, но е локална. (kipenzov е прав, че номерологията е по-практичния път, но за разлика от астрологията, тя изисква по-голяма доза лична интуиция и творческо интерпретиране, подходяща е за хората ,на които силата им е в това.)


В смисъл такъв, че не е ясно дали на друга планета отново ще има 12 зодиакални знака. МОЖЕ и да има... това би било доста интересно, ако се докаже, макар и само на думи.

Но тогава идва другия въпрос за значенията - за нас тук Марс е свързан с контекста на войната и различните разклонения, тръгващи оттам; а ако някой всъщност се е родил на Марс, тогава кое небесно тяло, по небосвода на Марс, ще поеме същата тази роля? И ако тази роля може да отсъства на тамошния небосвод, тогава значи ли, че личностите, които се раждат на Марс, се характеризират с черти, които не се изразяват в марсова посока? Ако това е така, тогава защо пък за нас това символизира войната в разните й форми?
И ако всяко небесно тяло си има значение за даден небосклон, какво значение има Земята на марсианския небосклон? И ако за нас Марс и Венера имат специални отношения, както Уран и Сатурн, тогава това запазва ли се на нечии друг небосклон? И ако за нас Уран има едно значение, как се възприема същия Уран от небосклона на Сатурн?


Затова си мисля, че само астрологичните ПРИНЦИПИ може да дадат аналогии с това, което обсъждаш. Астрологичното съдържание не би трябвало да има нещо общо, защото то не е принципно, а частно. Да не говорим, че никога не сме познавали друга астрология, освен астрологията на Земята.

Което автоматично повдига въпроса, че някой, някъде, явно борави с ПРИНЦИПНА астрологическа наука - с някаква матрица от символи, която се попълва различно за всеки отделен космически локал, който може да се посети.

38
Всички теми / Re: Моята самоделка с КПД>1
« -: Март 10, 2018, 03:05:15 pm »
Както казах, темата за сега е замразена.

Причината е, че междувременно, строейки описания прототип, узрях за много по-добра употреба на Фарадеевия диск :) Тя напълно се вписва в стандартните му характеристики, но до сега не се бях сещал за това. На всяка цена трябва да изследвам въпроса, преди да продължа да инвестирам усилия в конфигурацията "Бедини SG -Фарадеев диск".

Колкото и да е вълнуващо за мен, мнозинството на моите помощници е на мнение, че на по-късен етап ще има много по-добри моменти за споделяне на случващото се в този страничен проект.

39
Всички теми / Re: Моята самоделка с КПД>1
« -: Март 10, 2018, 02:41:50 pm »
Фарадеевият диск е единственият механичен генератор, изобретяван някога, който произвежда чист прав ток, DC.

Единственото нещо на света, което произвежда чист прав ток, са батериите, акумулаторите, ядрените генератори и така наречените "слънчеви" панели - с други думи, само химическите източници.
(както всяка електроцентрала, участваща в централизираното електроснабдяване, ядрените електроцентрали произвеждат стандартизиран трифазен ток, заради разстоянието до крайните си потребители)

Енергията от Фарадеевият диск с нищо не се различава от енергията на един оловно-киселинен автомобилен акумулатор. Поради това, Фарадеевите динамота често са наричани механични батерии. Не само че се държат като батерии (съхранявайки електрическа енергия в кинетична форма, както акумулаторите в химическа форма), но и отдават като батерии (DC ток).Какво ще стане, когато свържете импулсите на самоиндукцията от "Бедини SG" последователно със задвижено Фарадеево динамо? Аз за сега нямам практически данни.

По-горе в темата нашият читател "Иван" попита защо съм решил да обръщам такова внимание на лагерите. Това е причината - Ако въртящият момент на "Бедини SG", който и без това е слаб, се използва за поддържане на Фарадеев диск във възбудено състояние, за да му се подават индукционните разряди с последователно свързване, тогава е наложително единственото триене да бъде в четките, триещи се в медния диск, защото всяко триене, колкото и да е малко, има силно осезателен ефект в ампери.


Може да се направи и друго. Да речем, че решите да използвате "Бедини SG" само и единствено като мотор, който поддържа батериите си заредени. А енергията, която черпите от него, да идва от Фарадеевия диск, вързан за чисто въртящия торсионен момент от "Бедини SG".

Тогава ще е най-умно да направите друго. Има една интересна аномалия, от която можете да се възплозвате. И тя е следната:
Еволюиралата форма на Фарадеевия диск е тази:
(Първата форма на Фарадеевото динамое била много неефективна. В последствие, за да се стигне до долната картинка, дизайнът му е бил последователно подобряван през годините от много имена, най-вече Делафийлд (A. F. Delafield), Де Феранти (S. Z. De Ferranti), Бачлор ( C. Batchelor) и Никола Тесла.)
Медният диск е поставен между два магнита, чиито полюси напълно покриват лицата на диска. Един магнит е достатъчен, но два много подобряват ситуацията, защото магнитният поток през диска се увеличава и това води до повече ампери и по-леко осезаемо покачване на напрежението.

Както е известно на всички, заради Парадокса на Фарадей (най-известната от аномалиите), динамото работи И когато магнитите не се въртят с диска, КАКТО И когато са залепени за диска и се въртят заедно с него. Във втория случай, обаче, няма електромагнитно триене между медния диск и залепените за него магнити. (Има електромагнито триене, но не между тези два елемента.)Нещо друго, обаче, не е известно на почти никой (и определено на никой в България, най-вече защото се броим на пръсти и никой не се интересува).Ако залепите магнити с редуващи се лица по симетричен начин върху медния диск... незавсимо дали са статични спрямо него или са залепени, въртейки се с него... ще получите правилен променливотоков сигнал (истинска синусоида).

Естествено, ако магнитите са залепени за диска, няма да срещнете електромагнитно триене между магнитите и диска (единствено между диска и четките, които са източник и на механично, и на електрическо триене, но в много по-малки мащаби).
Нещо повече:

Не е нужно едната четка да е на външния периметър, а другата да е в центъра на диска.

Достатъчно е двете четки да са от двете страни на магнитната делителна линия между различните полюси (нарича се вторична Блох стена), за да черпите променлив ток с истинска синусоида от Фарадеевото динамо.

Това означава, че може или и двете ви четки да са на външния периметър на диска... или и двете ви четки да са на оста, където ще създават същото триене, но с десеторно по-малък ефект върху инерцията.

Единственото условие е, ако са на оста, за да създават незабележимо триене, е да бъдат разположени на 90о една спрямо друга, когато ползвате 4 магнита в симетричен кръст. Ако решите да ползвате 8 или друг четен брой магнити в симетрично разположение, четките винаги трябва да са от двете страни на вторичната Блох стена между полюсите.Това напълно изчерпва отговора към читателя "Иван", който по-рано спестих. Въпреки че е каприз, който не е ключов за работата на такъв апарат, магнитното окачване в комбинация с четки, поставени на оста на Фарадеевия диск (който използва въртеливия момент от самоподдържащия се "Бедини SG" мотор) ще създаде най-пълноценен Фарадеев генератор.


Освен това, характерното му ниско напрежение се омаловажава, тъй като, въпреки че произвежда истинска синусоида на енергията, в амперите няма промяна. Това си остава типичен Фарадеев диск, който произвежда предостатъчно ампери, за да бъдат преобразувани в напрежение през подходящ трансформатор.
Тази аномалия не се изчерпва само с това.

На всичкото отгоре, това е може би единственото механично динамо по рода си, при което честотата на произвеждания променлив ток НЕ ЗАВИСИ от механичните обороти, с които се върти ротора. Става дума за директно нарушение на приетия закон за електромагнитната индукция.

Тази информация я получих от Питър Линдеман, който открива тези неща още в младините си, в края на 80-те. Ето лекцията (поредната по принцип платена лекция, която получавате от "Апокрифна Академия" :P), където се показва материала. Питър Линдеман и неговия незнаен за мен колега, в младините си, демонстрират експериментите на осцилоскоп. Въпреки че не се вижда в кадър, Ерик Долард (който също ще да е доста млад тогава) коментира някъде отзад. Разбират се нещата, въпреки че записът е ужасен VHF:

https://drive.google.com/file/d/1WPvWo4PnXDsWL5vmIfnaeGJVyHE-csJ-/view?usp=sharing

От 0:20:00 до 0:42:00.40
Всички теми / Re: Моята самоделка с КПД>1
« -: Март 10, 2018, 01:08:38 pm »
Говорил съм с инженери от всякаква висота. По принцип се старая да общувам с кариерно успели хора, които са имали активно развитие по тоталитарно време и понастоящем са се интегрирали добре в частния сектор, или пък с хора, които в момента са академично силни. Не че аз лично съм в тези среди... но моята среда от време на време ми дава възможност за кратки неформални контакти с такива личности.

Винаги, когато спомена Фарадеевото динамо, ми се налага да напомням, или дори отначало да обяснявам какво представлява това.

Това е първото динамо, създавано някога. Когато за първи път науката е открила, че съществува механизъм за преобразуване на механична енергия в електрическа, първият апарат, посветен изцяло на този принцип, е динамото, изобретено от Фарадей - Фарадеевият диск.
(на ден днешен знаем, че в действителност динамото и генераторите не са преобразуватели на енергия)

Всичко конвенционално за Фарадеевия диск можете да прочетете от уикипедия, от същата тази страница ще споменем на български някои известни неща по-долу.

 • Това динамо, въпреки че е загърбено и забравено, си остава най-мощния генератор, изобретяван някога. То лесно произвежда хиляди, дори десетки хиляди ампери, като едни от най-мощните Фарадееви дискове, правени някога, произвеждат над един милион ампера. Недостатъкът на Фарадеевото динамо е, че напрежението на произвежданата от него енергия рядко се покачва над 2 волта; в изключително редки случаи успява да достигне 5, което се смята за исторически максимум.
 • Фарадеевият диск се използва от някои специални учреждения и специални лаборатории, които се нуждаят от много уникални характеристики на електрическата енергия, за провеждането на определени експерименти. Някои лаборатории разполагат с Фарадееви динамота, които произвеждат ток със стотици волта напрежение, а други специални версии връзват Фарадееви динамота последователно за покачване на волтажа.
 • Фарадеевите динамота се характеризират с изключително ниско вътрешно съпротивление.
 • Астрофизиката открива принципа на Фарадеевото динамо на множество места в космоса. С това се обясняват светлинните аури на Уран, двойните звезди, черните дупки, галактиките, системата на Юпитер-Йо, Луната, слънчевият вятър, слънчевите петна и Венерната магнитна опашка. Фарадеевото динамо генерира енергия на същия принцип като тези естествени природни явления.


Мнението на мнозинството е, че Фарадеевото динамо не се използва никъде, но това не е вярно.

 • Фарадеевото динамо е И мотор, И генератор, както повечето генератори.
 • Използва се в индустрията и научните лаборатории, там където стандартната електрическа мрежа и генератори не могат да осигурят подходящата енергия.
 • Използва се в индустриалното арково заваряване, когато е нужно огромно количество ампери.
 • Използва се във висшите научни експерименти, когато е нужно спонтанно освобождаване на огромен енергиен обем.
 • Използвало се е в американските подводници, защото това е може би най-тихият електромотор.
 • Използва се за дълговременно съхранение на електрически импулси в кинетична форма (инерция).


Ако човек се запознае с цялата конвенционална информация за апарата, ще стане очевидно заключението че - Фарадеевото динамо не е нито непрактично, нито неефикасно. Причината да не се използва, е стандартизацията - то просто не се вписва в наложения стандарт на енергопреносната мрежа.

Енергопреносната мрежа определя стандарта, по който се произвеждат всички битови електроуреди. Това е изкуствен стандарт, който няма нищо общо с практичността или ефикасността.

Стандартът на електропреносната мрежа е създаден от презумцията на централизираното енелктроснабдяване - напрежението й е съобразено така, че да достига най-далече по кабелите и електрическите стълобве, кръстосващи държавата, защото правият ток не стига много далече, за разлика от променливия.

Стандартът на електропреносната мрежа НЕ СЕ основава на ефикасното потребление или на ефикасността на отделните електроуреди.
Когато човек си прави свой собствен генератор, той по презумция действа ИЗВЪН контекста на централизираното електроснабдяване. Защото той ЛОКАЛИЗИРА своето собствено електроснабдяване.

В стремежа си да си осигури електричество, човек е ПРИНУДЕН да изобретява генератори спрямо стандарта на централизираната енергопреносна мрежа. Индустрията е агентът на тази принуда - просто всички битови електроуреди се произвеждат по този стандарт, и това ограничава изобретателите и ги кара да търсят почти невъзможни решения.Това е едно доста добро обрисуване на причината защо Фарадеевото динамо е непознато на повечето инженери и изобретатели.

Истината обаче е, че то е решението, което много хора търсят, и ето защо...

41
Всички теми / Re: Моята самоделка с КПД>1
« -: Март 10, 2018, 12:19:20 pm »
Нека обясня на читателите, които може би следят темата, какво се случва и защо темата е замразена.
Споменах по-преди, че за модела мотори "Бедини SG" си има един специален, най-подходящ вид генератори, с които да се скачат.

Най-подходящият вид генератор за "Бедини SG" е Фарадеевият диск. Знам че повечето инженери изпадат в тиха вътрешна истерия, когато чуят "Фарадеев диск" или "монополярно динамо", защото тези апарати са свързани с всякакви изхвърлени твърдения за свободна енергия, свръх-единство и прочие, повечето от които са налудничави. Тихата истерия на повечето хора се подкрепя и от факта, че Фарадеевият диск е източник на уникални аномалии в електротехниката и електромагнитната наука като цяло, и тези аномалии не са една или две, и всички са събрани в един прост апарат. Това пък от своя страна подхранва омагьосания кръг на налудничавите твърдения за всякакви магии със свободна енергия, и като резултат този апарат остава в тъмното, на заден план, и много малко инженери са добре запознати с него.

От години се интересувам от монополярното динамо, говорил съм с доста хора, и ви уверявам, че в България почти никой не познава това разпространено учебно пособие в дълбочина. Онези учени хора или пък инженери с опит показно го подценяват, като си измислят свои си обясения, за да не се покажат невежи по елементарни въпроси, засягащи някоя от аномалиите.

В такава обстановка, нормално е споменаването на Фарадеевия диск да отблъсква повечето сериозни хора.
Ще ви кажа, обаче, ще в България не се знае много и за предисторията на моделите "Бедини SG". Джон Бедини НЕ Е човекът, който е измислил всичко това.

От една страна, това е ясно, защото откриваме всички отделни принципи в патентните бюра години и дори десетилетия преди патентоването на "Бедини SG", множество изобретатели седят зад принципите, които са сглобени в този апарат. Но от друга страна, Бедини дори не е и човекът, който е дал визията за апарата.

В миналото, в началото на групата около Бедини (Линдеман, Мураками, Биърден, и още десетина други) седи една фирма, собственост на Рик Фридрих (Rick Friedrich). Фирмата на Бедини и екипа му "EnergenX" решава да сключи договор с фирмата на Фридрих, защото тя има повече пазарни възможности, както и свой добър екип инженери. Двете фирми подписват договор за конфиденциалност, но по-късно фирмата на Фридрих започва публично да изнася и продава технологии, които Бедини не е смятал никога да разгласява. Така взаимоотношенията приключват.

На практика, хората на Бедини от EnergenX винаги са били меркантилни и жадни за слава. Това се вижда и с просто око от всеки който следи бюлетина им. Те решават да разпространят всичко за модела "Бедини SG", защото фирмата на Фридрих вече е издала всички тайни и на пазара дори се появяват подобни уреди, произведени от трети лица.

Още в началото, когато Джон Бедини и Рик Фридрих са работели заедно (преди да се скарат заради контрола на информацията), те ЗАЕДНО проектират модела, който чак в последствие придобива името "Бедини SG", като МОТОР. Именно Рик Фридрих дава идеята на Бедини, че същата тази схема може да се използва и за зареждане на батерии, и Бедини решава да поеме в тази посока.

Това е причината "Бедини SG" да е нещо средно между двете, и нещо съвсем недовършено.

Всъщност, Джон Бедини никога не е имал оригинални идеи. Това лесно се вижда от биографията му. Неговата сила е в репликирането и намирането на алтернативни подходи, но не и в изобретяването. След като се разделят с Рик Фридрих, моделът "Бедини SG" си остава недовършен и нещо като мелез, защото Бедини просто няма визията да го доразвие - след като Фридрих е прогонен (ако питате едната страна) или се оттегля (ако питате другата страна), развитието на това нещо замира и Бедини започва да умножава само различни варианти на реализацията на "Бедини SG".


И... независимо дали ви харесва или не... "Бедини SG" никога няма да е завършен апарат, ако не се скачи с генератор. По МОЕ ЛИЧНО мнение, най-подходящия генератор за него е Фарадеевият диск.

Нека разгледаме защо, преди да обясня защо темата е замразена.

42
Каквито и аналогии да съществуват, те няма да се основават на броя 12, защото астрологическите характеристики не са универсални, а локални. Ще трябва да се търсят аналогии между въпросните неща, които описваш, и астрологичните принципи (а не характеристики, като броя на зодиакалните знаци). Би било доста трудно.

43
В "Апокрифна Академия" държим на подбора и разбора на своите колеги. Заинтересувани сме да даваме трибуна на хора с идеи за собственото си представяне.

 • За да участвате във ФОРУМА, първо трябва да се регистрирате. При регистрацита, ще ви бъдат зададени три въпроса. Отговорите на въпросите не са съвсем лесни, и за да ги узнаете, ще трябва да прочетете някои от книгите в нашата Библиотека. Други пък изискват да проведете сърфиране в интернет, за да откриете отговора.

  Вярваме, че ако намеренията ви са сериозни, и волята ви е категорична, това със сигурност ще си проличи и няма да срещнете трудности при регистрацията.


 • За да коментирате в темите от форума, трябва просто да напишете своя коментар. Той със сигурност ще достигне до автора на дадената тема. Преди да стане видим и за останалите читатели на сайта, обаче, авторът на темата трябва да одобри вашия коментар.

  Вярваме, че ако коментарите ви са уважителни, достоверни и обосновани, няма да срещнете трудности при участието си във форума.


 • За да отваряте свои теми, акаунтът ви трябва да получи разрешение за авторство. Това може да го направи единствено администратор от "Апокрифна Академия". Напишете Лично съобщение до някой от администраторите, под формата на своеобразно мотивационно писмо. Имате познания и информация, която искате да споделите? Желаете да зададете въпрос към широката аудитория на нашите читатели? Желаете да изразите на всеослушание личното си мнение по въпрос, по който срещате игнориране или цензура? Опишете мотивацията си.

  Вярваме, че ако успеете да демонстрирате способността си да изразявате мислите си кадърно в писмена форма, със сигурност ще получите възможност да бъдете автори на свои теми.Ако вече сте автори във Форума на "Апокрифна Академия" и искате авторските ви теми да се развиват, ще е от ваш интерес да се грижите за тях. Не забравяйте, че без да проверявате темите си за нови коментари от вашите читатели или нови диалози от останалите автори, те няма да се развиват. Би било полезно да мислите за своите теми като за растения - ако ги поливате от време на време, и ако ги проверявате по-често, те ще се развиват в условия на пълноценен диалог.

Не забравяйте, че това, което виждате като "логнат потребител" ще се различава от онова, което виждате в темата си като "гост". Бутонът за Одобряване на чуждите коментари във вашите теми се намира точно до останалите бутони за Отговор, Цитат, Промяна, или Премахване.
* Администраторите на сайта могат да коментират във вашите теми, въпреки вашето одобрение. Това не произлиза от съществуването на социално неравенство, а от наложителността на администриращата, поддържаща и системна роля на профилите им.
Не забравяйте, че във всеки един момент можете да изтриете дори коментарите на администраторите от собствените си теми (чрез бутона Премахни), винаги когато вие самите решите, че имате нещо против тяхното съдържание.

За съвсем подробна информация, проверете Описанието на "Апокрифна Академия" и Изискванията за писане на теми и материали

44
Фамилията Дълес били сред ключовите играчи на Интернационалното евгенно движение, застъпващи се за идеята, според Джон Фостър Дълес, че "само чрез елиминирането на по-нисшите членове (на човешката раса) може да се поддържа едно по-високо средно ниво".[9]

Бизнес партньорът на Джон Фостър Дълес, член на Съвета по чуждестранна политика и член на тайното общество "Череп и кости", Аврил Хариман (Averill Harriman) - който по-късно бил възприеман от обществото като старши член на Демократичната партия - бил син на барона на влаковите обирджии Е. Х. Хариман (E. H. Harriman). Аверил Хариман управлявал частната банкерска фирма на "Браун Брадърс", "Хариман" (двете фирми по-късно се сливат в "Браун Брадърс, Хариман и Ко.", бел.прев), натъпкана с персонал от членове на "Череп и кости" включително Прескот Буш (Prescott Bush), бащата на костника Джордж Буш (George Bush). Като пример за неговата отдаденост на каузата на илюминати, Хариман избрал числото 322, тайното число на "Череп и кости", за паролна комбинация на куфарчето си, когато разнасял тайни съобщения между Лондон и Москва през Втората Световна война.

Сред основните постижения на Хариман, направляван от "Череп и кости", било осигуряването на финансова и дипломатична подкрепа на съветците - по онова време нещо доста нелегално по силата на регулациите на Държавния департамент. Хариман притежавал големи бизнес дялове както в Русия, така и в Германия още от ранните дни на века, и бил замесен и в РУСКОМБАНК, първата съветска търговска банка, чиито първи вице-президент бил членът на "Череп и кости" Макс Мей (Max May) от фирмата "Гаранти Тръст". Хариман и други членове на "Череп и кости" притежавали и голям процент от Юнион Банк, която била ключова за поддържането на Хитлер в ранните дни. От осемте директора на Юнион Банк, шестима били нацисти или членове на "Череп и кости". Хариман по-късно щял да попадне право в централното организиране на програмите по контрол над ума на ЦРУ, създавайки Борда за Психологически Стратегии (PSB) през 1951г.[10]

Хариманови, отново, били представлявани от Съливан и Кромуел, и били върховите, най-отявлени застъпници за евгениката в Източния естаблишмент, евгенните проучвания по-късно щели да бъдат продължени и задълбочени от ужасяващите програми на психиатричните и медицински учреждения на Хитлер. Майката на Хариман осигурявала банково финансиране за Интернационалните конгреси по евгеника и Бюрото за евгенни досиета (Eugenics Records Office) в Ню-Йорк, които призовали 15 милиона американци да бъдат стерилизирани до 1980г, с цел да се създаде "съвършеният човек". Самият Аверил Хариман допринесъл с големи суми като дарения за каузата на евгениката.[11]

Директорът на Борда за психологически стратегии бил Гордън Грей (Gordon Gray), офицер от флотското разузнаване, който по-късно станал близък съюзник на члена на "Череп и кости" Джордж Буш. Друг близък приятел на Хариман бил членът на "Череп и кости" Евгени/Юджийн Стетсън (Eugene Stetson), който бил асистент-мениджър на бащата на Джорд Буш, Прескот Буш, във фирмата "Браун Брадърс, Хариман" в Ню-Йорк. Стетсън организирал фондацията "Х. Смит Ричардсън" (H. Smith Richardson Foundation), организация, замесена във финансирането на проекта на ЦРУ МК-УЛТРА, особено във финансирането на тестването на психотропни наркотици в болница "Бриджуотър" (Bridgewater Hospital) в Масачузец, за която се твърди, че е била център за някои от най-ужасяващите експерименти в МК-УЛТРА.

Фондацията "Х. Смит Ричардсън" по-късно се замесила в аферата Иран-Контра, където играела ролята на "управляващ комитет от частни донори" в тандем със Съвета по национална сигурност. В по-късните години фондацията управлявала Центъра за водачески умения, тренирайки "водачите на ЦРУ".[12]

Бележка от преводача: Аферата Иран-Контра, известна и като Ирангейт, Контрагейт, или скандала Иран-Контра, е политически скандал в САЩ от втория мандат на администрацията Рейгън. Висши официални лица от президентската администрация тайно провели оръжейна сделка с Иран, която тогава била под оръжейно ембарго. Те се надявали с това да финансират Контрите в Никарагуа, докато в същото време уредят преговорите за освобождаването на няколко американски заложника. Скандалът започнал като операция за освобождаването на американските затворници, задържани в Ливан от Хизбула. Планирало се Израел да прати оръжия на Иран, а след това САЩ щели да превъоръжат Израел, която щяла да си плати за това. Получателите в Иран обещали да направят всичко по силите си, за да постигнат освобождаването на заложниците. Подполковник Оливър Норт от Съвета по национална сигурност направил големи изменения в плана в края на 1985г, според които част от парите от оръжейната сделка щели да бъдат отклонени за финансиране на анти-сандинистките бойци, познати като Контрите, борещи се против социалистическото правителство в Никарагуа.

Тъй като кариерите на Алън и Джон Фостър Дълес и на приятелите им били по много начини интегрирани с интересите на нацистите, същото било и положението на ЦРУ. След поражението в Сталинград през януари 1943г германските генерали били обединени във вярването си, че войната била загубена. Заместник Фюрера и глава на нацистката партия Мартин Борман (Martin Bormann) и Херман Шмиц (Hermann Schmitz), главен изпълнителен директор на ИГ Фарбен, разработили план, според който голям брой нацисти щели да избягат от Европа и да се покрият в скривалища по света, в изчакване на онзи светъл ден, в който да направят нов опит да се сдобият със световната власт. Първата стъпка от този план било прехвърлянето на голямо количество заграбени от нацистите богатства в сигурни места, част от това били три тона злато, големи количества други ценни метали и камъни, и вероятно един милиард долара валута.

"Любимият командир" на Хитлер, Ото Скорчени (Otto Skorzeny), бил назначен начело на предвижването на нацистките ценности и на създаването на "плъхови канали", пътища за бягство до нацистки колонии по земното кълбо. Предполага се, че около 5000 члена на хитлеровите SS и гестапо били изнесени през католически манастири по плана на папския шамбелан (управител на кралски дворец; висш дворцов сановник, бел.прев) и рицар от Малтийския рицарски орден Луиджи Парели (Luigi Parelli). Асистенти на проекта били Армейското контра-разузнаване на САЩ (включително Хенри Кисинджър) и Бюрото на флотското разузнаване.[13]

Генерал Райнхард Геелен (Reinhard Gehlen), шеф на военното разузнаване на Третия Райх в Източна Европа и Съветския Съюз, и управляващ фашистките организации в Източна Европа, имал дори още по-дързък план за продължаване на неговото влияние след Втората Световна война. Задействал най-високите си връзки, най-важните от разузнавателните му папки били обрани, а останалите - изгорени. Петдесет и два сандъка с папки били заровени в Баварския редут, в планински район, наречен "Ливада на нещастието".

Две седмици след края на войната, Геелен влязъл през входа на един армейски команден център в Бавария, и обявил, "Аз съм шефа на отдел външно разузнаване Изток в генералния щаб на германската армия. Имам да дам информация от най-голяма важност за вашето правителство". Геелен бил игнориран и го пратили в затворническия лагер в Залцбург, но след месец някой го забелязал и той бил отведен в Аугсбург за разпит. Скоро след това, приятелят на Геелен Херман Баун (Hermann Baun) започнал да формира нещо, което по-късно щяло да се нарече "Организация Геелен" ("Gehlen Org"), а самият Геелен отлетял за САЩ, облечен в американска военна униформа, за да не бъде засечен, с цел да се съвещава с върхови официални лица от американските военни.

На 24 август 1945г Геелен слязъл от транспортен самолет на армията на САЩ на Национално летище "Вашингнтон", и бил откаран във форт Хънт, намиращ се точно извън Вашингтон. Във форт Хънт се стигнало до споразумение между Геелен, Алън Дълес, и други, като разузнавателната организация на Геелен щяла да бъде изцяло и непокътнато присадена в OSS, раждайки по този начин ЦРУ.

Твърди се, че Геелен Орг отначало била финансирана от Дълес до постигането на бюджет 200 милиона долара, минимално наблюдавана и действаща от едно подсилено укрепление в Бавария, и в крайна сметка се разрастнала дотолкова, че да контролира цялата разузнавателна служба на Западна Германия. Разузнавателната агенция на Геелен също така доминирала в НАТО, осигурявайки около 70% от разузнавателната информация на НАТО относно Съветския Съюз и Европа. По този начин американското разузнаване било инфилтрирано от нацистите, които открили, че отношенията с хора като братята Дълес, Хариман, и Джордж Буш били приятелски и някак странно познати по природа.[14]

От ключово значение за МК-УЛТРА на ЦРУ и за други програми за промяна на съзнанието - както научно, така и философски - била връзката с нацистите. От 30те години до края на Втората Световна война, нацистките психиатри в Германия прилагали в ужасяваща степен философията на Дарвиновата "евгеника", която наследили от Запада, от хора като англичанина Франсис Галтон, братовчед на Чарлз Дарвин. Основата на тази философия се занимавала с подобряване наследствените качества на дадена раса. Това може да се постигне, според евгениката, по редица начини, включително чрез избирателно сношаване и стерилизация на умствено дефектните и членовете на "нисшите" раси.

Съобщава се, че през този период поне 300 000 пациенти с умствени проблеми са били изтребени в Германия. След войната психиатрите, замесени в тези програми за изтребление, не били наказани. Всъщност, някои от най-видните работници в психиатрията, химическата война и областите свързани с контрола над ума били импортирани в САЩ, за да работят в научните учреждения и при военните под прикритието на проект "Кламер", в сценария на който поне 5000 германски учени били тайно внесени в държавата, като други имигрирали по-късно.

Сред нацистите, импортирани в САЩ, били Карл Таубок (Karl Tauboek), който бил главния заводен химик на фабриката Лудвигсхафен, собственост на ИГ Фарбен, и който бил нацисткият експерт по стерилизиращите химикали, и който се е опитвал да формулира "наркотик на истината", като трудът му е съизмерим с този на OSS и ЦРУ в същата посока; Фридрих Хофман (Friedrich Hoffman), който открил парализиращ наркотик на основата на рапановата отрова; и учените Теодор Вагнер-Яурег (Theodore Wagner-Jauregg), Карл Рарх (Karl Rarh), и Ханс Турит (Hans Turit), които били специалисти по отровни газове като Тубин и Сарин (Sarin) (като за последният се твърди, че е едноименният газ, използван от японския култ АУМ).

Друг нацист, внесен в САЩ, бил д-р Хубуртус Щругхолд (Huburtus Strughold), който съблюдавал за убийствата и мъченията на обитателите на концентрационния лагер в Дачхау. Щругхолд бил нает от НАСА, която по-късно го обявява за "бащата на космическата медицина".

Друг нацист, нает на работа в САЩ след края на войната, бил бившият SS бригаден генерал Валтер Шийбер (Walter Schieber), един армейски офицер го описва като "прототипът на пламенния и убеден нацист, който използвал партията, за да постига собствените си амбиции". Шийбер работел над десет години върху химическата война и производството на невро-газове в Химическия отдел на Западна Германия. Много нацистки учени, някои от които като Шийблер не можело да бъдат заведени в САЩ заради лошата им репутация, били наети на работа в Западна Германия в изследванията и разработките на химическата война.[15]

Ако се претърсят всичките 7104 записа в Биографичния указател на Членовете и колегите от Американската психиатрична асоциация, издание 1957г, се оказва, че 1125 идват от Германия и от Източно-европейски държави.[16]

Поучително е да се отбележи, че учените по контрол над ума на ЦРУ, като нацистите, използвали определени целеви групи за експериментиране, включително етнически малцинства, чужденци, пациенти с умствени проблеми, затворници, сексуално отклонени, пристрастени, и смъртно болни.

Покрай това си заслужава да се спомене и друга връзка с нацистите, англичаните, и химическия майндконтрол. Въпреки че самата мисъл, че може да се случи масово химическо дрогиране на населението, се приема с подигравки в популярните медии, не такова е било мнението на Чарлз Елиът Пъркинс (Charles Eliot Perkins), един от върховите индустриални химици на Америка. Пъркинс бил изпратен от правителството на САЩ, за да помогне с превземането на индустриалния гигант ИГ Фарбен след Втората Световна война. В едно писмо, което Пъркинс написал до Фондация за хранителни изследвания "Лий" (Lee Foundation for Nutritional Research) в Милуоки, Уисконсин, на 2 октомври 1954г, той казва,

"Получих писмото ви от 29 септември, в което искате допълнителна документация относно твърдението в книгата "Истината за флуоридизацията на водата", че идеята за флуоридизация била донесена в Англия от Русия от руския комунист Креминов. "

"През 30те години Хитлер и германските нацисти мечтаели за свят, доминиран и контролиран от нацистката философия на пан-германизма... Германските химици измислили много гениален и далекообхватен план за масов контрол, който бил предаден на и одобрен от Екипа на германските генерали. Този план бил, населението в коя да е област да се контролира чрез масово дрогиране на запасите от питейна вода. Чрез този метод те можели да контролират населението на цели региони, да намалят популацията като дрогират водата със стерилизиращи химикали, които да породят стерилитет у жените, и тн. В тази схема за масов контрол, натриевият флоурид заемал основното място."

"Фанатичните идеолози, които проповядват флуоридизацията на водните запаси на тази страна, ни казват, че целта им била да намалят кариесите при децата, и именно правдоподобността на това извинение, в комбинация с наивността на хората и алчността на официалните представители на народа, са отговорни за днешното разпространение на изкуствено флуоридизиране на водата в тази държава."

"Само че - и аз искам добре да подчертая това, и да го потвърдя - истинската причина зад флуоридизацията не е ползата за детските зъби. Ако това беше истинската причина, има много начини, по които това може да се направи по-лесно, по-евтино, и далеч по-ефективно. Истинската цел на флуоридизацията на водата е, да се намали устойчивостта на масите срещу доминацията и контрола, за да загубят свободата си..."

"В задния тил на лявата мозъчна половина има малка област от мозъчна тъкан, която е отговорна за силата на индивида да се противопоставя на доминирането. Повтарящи се дози от миниатюрни, клонящи към нулата количества флуорин с времето постепенно ще намалят силата на индивида да се противопоставя на външен контрол, като постепенно се отрови и наркотизира тази област от мозъчната тъкан и човек ще стане смирен и послушен пред волята на онези, които искат да го управляват..."

"Цялата тази схема ми беше разказана от германски химик, който беше официално лице от големите химически индустрии Фарбен и също така беше изтъкнат в нацисткото движение по онова време. Казвам това с цялата си честност и искреност на учен, който е прекарал близо 20 години на изследвания в химията, биохимията, физиологията и патологията на флуорина - всеки човек, който пие изкуствено флуоринизирана вода за период от една година или повече, никога повече няма да бъде същия човек, умствено или физически".[17]Бележки:

1. Mosley, Leonard, Dulles: A Biography of Eleanor, Allen, and John Foster Dulles and their Family Network. (New York: The Dial Press/James Wade, 1978)
2. Hansen, Harry, "The Forgotten Men of Versailles," The Aspirin Age, 1919-1941. Ed. Isabel Leighton. (New York: Simon and Schuster, 1949); Smoot,
Dan, The Invisible Government. (Dallas, Texas: The Dan Smoot Report, 1962): Mullins, Eustace, The Curse of Canaan. (Staunton, Virginia. Revelation Books, 1987)
3. Hansen; Smoot; Wilgus, Neal, The Illuminoids. (Sun Publishing Company, Santa Fe, 1978)
4. Chaitkin, Anton, Treason in America. (New York: New Benjamin Franklin House, 1984.); Mullins; Pincher, Chapman, Too Secret, Too Long. (New York: St. Martin's Press, 1984)
5. Smith, Truman, Berlin Alert, The Memoirs and Reports of Truman Smith. (Stanford, California: Hoover Institution Press, 1984); Perloff, James, Shadows of Power. (Appleton, Wisconsin: Western Island, 1990)
6. Smith; Sutton, Antony C, Wall Street and the Rise of Hitler. (Seal Beach, California: '76 Press, 1976)
7. Judge, John, "The Secret Government," Dharma Combat magazine, number 10
8. Rauh and Turner, "Anatomy of a Public Interest Case Against the CIA," Hamline Journal of Public Law and Policy, Fall 1990; Chaitkin, Anton, "British Psychiatry: From Eugenics to Assassination," EIR, October 7, 1994; Chaitkin, Treason in America; Sutton, Antony C, Wall Street and the Rise of Hitler, ('76 Press, Seal Beach, California, 1976)
9. Chaitkin, Treason in America
10. Isaacson and Thomas, The Wise Men. (Simon and Schuster, New York, 1986); Chaitkin. Treason in America
11. Isaacson and Thomas; Chaitkin, Treason in America
12. Skull &Bones: The Very Heart of the Shadow Government, obtained from the internet at alt. conspiracy
13. Judge, John, "Nazis in the White House, The Reagan Administration & the Fascist International," Overthrow, Fall 1985
14. Scott, Peter Dale, "How Allen Dulles and the SS Preserved Each Other," CovertAction Information Bulletin, undated reprint; Oglesby, Carl, "The
Secret Treaty of Fort Hunt," CovertAction Information Bulletin, Fall, 1990; Oglesby, Carl, The Yankee and Cowboy War. (New York, Berkley, 1977)
15. Cannon, Martin. "Mind Control and the American Government", Lobster magazine, issue 23; Lee and Shlain, Acid Dreams. (New York: Grove Press, 1985); Hougan, Jim, Secret Agenda. (New York: Random House, 1984)
16. Prouty, Fletcher, Free Thinking, newsletter of the Freedom of Thought Foundation, volume 1, number 4, March 1995
17. Perkins, Charles Eliot, letter reprinted in The American Mercury, undated issue, reprinted in Contact, January 31, 1995

45
Глава 8

Сиви височества


Главните операции по майндконтрол през 20ти век са започвани от агенти, посветени на Новия Световен Ред. Това твърдение силно се потвърждава от информацията относно миналото на Алън Дълес, директорът на ЦРУ в началото на агенцията и в периода на най-голямото й ангажиране с изследванията на майндконтрола.

Алън Дълес и неговият брат, Джон Фостър Дълес (John Foster Dulles), се намирали на самия връх на американското правителство и стратегическо планиране през 40-те и 50-те години - докато в същото време са едни от най-влиятелните агенти на Новия Световен Ред. И двамата братя били въведени в Държавния департамент преди Първата Световна война от чичо им, държавният секретар Робърт Лансинг (Robert Lansing). Според семейната биография на семейство Дълес, "Робърт Лансинг бил... толкова про-английски настроен, че дори се записал на уроци по дикция, за да усъвършенства английския си акцент".
Лансинг бил добър приятел с британския шпионин Алекс Гаунт (Alex Gaunt), и "Алън [Дълес]... мислел, че Гаунт бил един от най-вълнуващите хора, които бил срещал някога, и взел решение, че някой ден той самият ще стане агент на разузнаването точно като него - освен акцента, разбира се".[1]

Лансинг завел двамата братя Дълес на Парижките преговори за мир, една афера, водена от членове на Кръглата маса на Роудс (Rhodes). Други членове на Уилсъновата делегация били Бернард Барух (Bernard Baruh), Томъс Леймънт (Thomas Lamont) от корпорацията "Дж. П. Морган", и Пол Варбург (Paul Warburg). Твърди се, че 14-те точки от мирния план били формулирани на тайна среща между Великата Ориенталска фримасонска ложа на Франция и Интернационалната масонска конференция, на 28-30 юни 1917г. Без значение дали това е истина или не, от американска страна, президентът Удроу Уилсън (Woodrow Wilson) бил придружаван от полковник Е. М. Хаус (E. M. House) - ненадминатият активист за единно световно правителство, който бил инженерът на Уилсъновите домашни и чуждестранни политики, който избрал членовете на кабинета му, и който бил шеф на Държавния департамент.

Хаус обидил Уилсън, като го изключил от някои от преговорите, извършени на закрити врата - това е известно - но природата на онези преговори може би е била разкрита от твърденията, че Версайската конференция за мир всъщност била организирана на три нива: публичната конференция, отразена от пресата; тайни конференции на Голямата Четворка; и трето ниво на масонски конференции, проведени на закрити врата.

Твърди се също и че, за да се гарантират продължителните му усилия по създаването на една Лига на Нациите, Удроу Уилсън получил подкуп от един милион долара в злато и диаманти, и че последвалия му нервен срив бил заради вярването му, че ще трябва да върне парите след провала на Лигата.[2]

Хаус бил довереник на водещите интернационални банкери, и убедил Уилсън да лобира за Лига на Нациите, прекурсорът на Обединените Нации. През 1916г, под спешното настояване на Хаус, Уилсън създал първият Президентски мозъчен тръст, който да формулира плановете за едно световно правителство. Хаус оглавил комитета, със 150 члена включително Норман Томас (Norman Thomas) (който по-късно щял да стане водач на Американската социалистическа партия), и братята Дълес.

На Парижката конференция Дълесови се запознали с членове на Кръглата маса, и Хаус организирал вечеря, състояла се в хотел "Маджестик", в Париж, с братята Дълес, други американци в лагера на Уилсън, и английски членове на Кръглата маса. Било сключено споразумение за сформирането на група "за изучаване на интернационалните взаимоотношения". Джон Фостър Дълес действал като агент на групата през 1920г, като организирал Съвета по външни отношения (CFR) в Ню-Йорк.

Според една публикация на CFR от 1953г: "Царския институт на интернационалните отношения и Съвета по външни отношения бяха основани през 1920г като резултат от дискусии между членовете на британските и американските делегации на Конференцията за мир в Париж през 1919г. Двете институции, въпреки че са напълно независими, са развили делата по успоредни линии в Британия и САЩ".

С финансиране от Дж. П. Морган (J. P. Morgan), Рокфелер, и членове от Кръглата маса, CFR се сдобил с генерален щаб с адрес "Harold Pratt House, 58 East 68th Street" в Ню-Йорк.[3]

Във Версай, Дълс успял да осъществи амбицията си да работи като шпионин, като се срещнал с Т. Е. Лорънс (T. E. Lawrence), "Лорънс Арабски", влизайки в британските разузнавателни кръгове. Лорънс управлявал Арабското бюро на Британското разузнаване, което тогава се оглавявало от Хари Св. Джон Филби (Harry St. John Philby). Синът на Филби, Кембриджкия апостол Харолд "Ким" Филби (Harold "Kim" Philby) и британската и американската разузнавателни агенции от 1949г нататък, и тренирал офицери за ЦРУ, имал ежедневен контакт с Алън Дълес. Фиби по-късно дезертирал в Съветския съюз, след като ролята му на съветска къртица в британското и американското разузнаване била разкрита.

Бележка от преводача: Хари Свети Джон Бриджър Филби, познат като Джак Филби или шейх Абдула бил британски арабист, съветник, пътешественик, писател и офицер от колониалното разузнаване. Както той самият казва в автобиографията си, станал "нещо като фанатик" и през 1908г "първият социалист, който се присъединил към Индийската гражданска служба". След като изучавал ориенталски езици в университета Кеймбридж, той бил пратен в Лахор в Пенджаб през 1908г, и говорел гладко езиците урду, пунджабски, балучи, персийски и в крайна сметка арабски. Той приел исляма през 1930г, и по-късно станал съветник на Ибн Сауд, подстрекавайки го да стане цар на цяла Арабия и помагайки му в преговорите с Обединеното Кралство и САЩ когато открили петрол през 1938г; той се оженил повторно, за жена от Саудитска Арабия. Единственият му син от първата му жена Дора Джонстън бил Ким Филби, който световно се прославя като двоен агент на Съветския съюз, където дезертира през 1963г. Един от тримата му сина от втората му жена Рози ал-Абдул Азис, Кхалед Филби, е бившият постоянен координатор на Обединените Нации за, освен всичко останало, Кувейт и по-късно Туркменистан.

През 1921г Алън Дълес бил позициониран в Берн, Швейцария, от чичо си, секретаря Лансинг, където поел ролята на шеф на разузнаването в Американската лигация. В Швейцария Дълес бил посрещнат от братовчедите си, членове на фамилията Малет (Mallet). Чичото на Дълес, Петит Дълес (Petit Dulles), се оженил за швейцаро-американката Джулия Малет-Превост (Julia Mallet-Prevost). И Превостите и Малетите били уникално властни фамилии в интернационалната политика и финансите, държейки онаследяващи се позиции в "Съвета на 200-те", управляващ Женева, Швейцария. Тази група, заедно с британските царственици, формирали съвместен комитет от майстор-шпиони, работещи в интерес на аристокрацията още от 18ти век, ако не и по-отдавна. Малет-Превостови също били отговорни за внедряването на Шотландската масонска традиция в САЩ.[4]

До средата на 20-те години Дълес бил сочен да стане първи секретар на Американското посолство в Берлин. Дълес също бил директор на "Шрьодер Банк", която въртяла личните средства на Хитлер. През юни 1920г капитанът от американската армия Труман Смит (Truman Smith) бил доведен в Берлинската мисия в качеството му на "военен наблюдател". През 1922г, след като Мусолини, по сценария на британското разузнаване, превзел Италия, посолството пратило капитан Смит в Мюнхен.

Според доклада му от 1964г относно визитата, "Говорих надълго и нашироко за национал-социализма с консула в Мюнхен, г-н Робърт Мърфи (Robert Murphy) (по-късно много изтъкнат американски посланик), генерал Ерих Лудендорф (Erich Ludendorff), принцът на короната Рупрехт Баварски (Ruprecht of Bavaria), и АЛфред Розенберг (Alfred Rosenberg). Последният стана политическият философ на нацистката партия".

"На тази визита много общувах и с Ърнст Ф. С. Ханфщенгъл (Ernst F.S. Hanfstaengl) от добре известната мюнхенска фамилия на изкуството. "Пуци" ("Putzi") беше дипломиран в Харвард и по-късно стана шеф на чуждестранната преса при Хитлер. Ханфщенгъл казва в мемоарите си, озаглавени "Нечут свидетел" (Unheard Witness) и написани през 1957г, че аз съм човекът, който го е запознал с Хитлер. Това може и да е така, но действителният факт на това представяне и запознанство не е отчетлив спомен в паметта ми".
"Интервюто ми с Хитлер продължи няколко часа. Дневникът, който попълвах в Мюнхен, разказва, че съм бил дълбоко впечатлен от личността му и че съм останал с впечатлението, че той ще изиграе важна роля в политиката на Германия. Трябва да призная, обаче, че не си представям той да бъде бъдещият владетел на Европа".[5]

Паметта на друг, който е присъствал, е някак по-силна. Както разказва Смит, "Четиринадесет години и половина по-късно - на 3 март 1937г - той придружи г-н Хю Уилсън (Hugh Wilson), новоназначеният ни посланик в Германия, до канцлерския дворец... за първото му приемане от Адолф Хитлер. Смит, заедно с други от персонала на посолството, влязоха в голяма формална приемна зала, за да бъдат представени на фюрер-канцлера. Персоналът на посолството... премина през рецепцията на опашка... Когато дойде ред на Смит, той се здрависа с Хитлер и тъкмо щеше да отстъпи реда си на следващия, когато усети, че някой го дърпа за ръкава. "Не съм ли те виждал преди?", попита Хитлер. Аз бях някак изненадан, но веднага отговорих, "Да, г-н канцлер, в Мюнхен през 1922г". "О, да", отвърна Хитлер, "ти ме запозна с Ханфщенгъл".

Има и други страни от паметта на Смит, които сякаш са се замъглили с годините. Германо-американецът Хафщенгъл, приятел на Франклин Рузвелт, отбелязва в мемоарите си от 1957г, че капитан Смут му е възложил да се присъедини към движението на Хитлер, и да съдейства за изгряването на Хитлер като нова звезда. Докато Хитлер пожънва успех в Германия отвъд всички очаквания, Ханфщенгъл и високопоставените му американски връзки служели като агенти на Фюрера в световната преса. Ханфщенгъл, според един правдоподобен източник, бил човекът, който осигурил достъп до Райхстага, когато конспираторите го подпалили - последствията от опожаряването били, че Хитлер успял да го обяви за комунистическа революция и да го използва като претекст за установяването на тоталитарен контрол над Германия. След като изпаднал в немилост спрямо нацисткия режим, Ханфщегел работел като съветник по психологическа война.[6]

Въпреки че тази мисъл е само спекулативна, през 1918г Хитлер бил обгазен през Първата Световна война, и от фронтовата линия бил пратен в болница в Бавария. Някакъв доктор Форестър (Forrester), цитиран като "бащата на модерната хипноза", го поел и лекувал Хитлер от нещо, което било счетено за истерична слепота. Някъде по това време Хитлер сънувал, че ще бъде изтъкнат политик и ще се издигне до контрол над Германия. Въпреки че вероятно няма начин това да се потвърди към тази късна дата, Хитлер може да е бил, както се изказва изследователя Джон Джъдж (John Judge), "един от най-ранните психопати с внушена психопатия".[7]

Джон Фостър Дълес, тъкмо дипломирал се от Принстън, бил нает от адвокатската фирма "Съливан и Кромуел", в която по-късно щял да стане старши изпълнител. Съливан (Sullivan) и Кромуел (Cromwell) били най-добрите адвокати в Източния естаблишмент (виж бележката няколко реда по-долу, бел.прев), и също така представлявали цяла палитра германски картели, включително ИГ Фарбен, централна корпорация в съдебното дело за германската война. Джон Фостър Дълес бил един от основните организатори за американското финансиране на Хитлер чрез интернационалния елитарен финансист Хялмар Шахт (Hialmar Schacht), който по-късно започнал да управлява нацистката икономика. Освен това той бил и адвокат на Ричард Мъртън (Richard Merton), основателят на ИГ Фарбен.

Бележка от преводача: Източният естаблишмент, или "Eastern Establishment" на английски, е сборното наименование на елитните университети и финансовите институции на главните градове в североизточните САЩ. Тези институции, заради дългогодишното им икономическо и социално доминиране над останалите сходни институции, често изглежда сякаш упражняват непропорционално голямо вияние спрямо реалния си размер. В американската политика, Източният естаблишмент често заема либералната републиканска позиция.

Страници: 1 2 [3] 4 5 6 ... 38