Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 70
46
Glasberg разбира се имаше ответен коментар, но реших да го изтрия. Знаете, че точно ние няма да изправим истината, и то за Библията, точно тук. Всички имаме отдавна градени и прилежно отглеждани лични позиции по въпроса и няма лесно да се откажем от тези инвестиции на внимание и усилия.

Така че, нека темата продължи както беше замислена :)

Истината е, че една от причините да отворя темата беше, за да преведа тук мита за това как Инана вдига мъртвите от гробовете им, за да са прокоба за живите. Това е най-древното споменаване на тази идея.

Всичките филми за немъртви, живи мъртви, зомбита, вирус-зомбита тип "Заразно зло" и прочие и прочие, всииичките видео-игри и цяяялата фантастика до сега за ходещи мъртви, всичко това се корени в ПЪРВИЯ мит за това, в НАЙ-ПЪРВАТА такава история, и това е мит за Инана, който се повтаря няколко пъти.

Утре вечер ще го преведа от уикито, за онези които ги мързи да ползват гугъла :)

47


Т.е., за теб, има 2 варианта - или са извънземни, или е Дарвинова еволюция. Други варианти нЕма.


Защо,според и трети вариант ли има?!? ;D

Ами, има го и вариантът Бог. Не е ли така? Колкото доказателства и допускания за извънземни, точно толкова са и за Бог.

Ти твърдиш, че хората са създадени от извънземни, защото не вярваш, че са продукт на Дарвиновата еволюция.


Точно затова питам, проклетите извънземни, които са ни създали, отде са се пръкнали.
Да ,не вярвам,че хомосапиенс е продукт на Дарвиновата еволюция..(или поне не изцяло,т.е.ако планетата е достигнала самостоялно фазата в която дадена форма на живот започва да развива интелект и самосъзнание,то върху тази форма на живот,условно -примат,мисля,че са провеждани редица биологични експерименти до постигането на краен задоволителен резултат)
Което не значи,че не приемам самата теория за относително вярна,т.е,дори да има пропуски,мисля,че е на теорията е вярна що касае еволицията на материята във форми на живот.Именно по тази теория,мисля,че произхождат някои от извънземните видове във вселената ни.Допускам,и,че може да има емигранти и от други вселени..
Невъзможно е да приемеш А и Б едновременно ли?
Недопустима ли е идеята,че някои раси са плод на Дарвинова еволюция и постигайки научен и технологичен напредък,започват и те да създават форми на живот?Ами то и ние вече клонираме други същества,а пък само преди 200 години самолетите са били научна фантастика..Ето,че и Марс терираме..

Само дето отново трябва да се допуска. Ако нещо е допустимо, Психо, това какво по-точно трябва да означава? Допустимите неща да не би да имат някаква тежест? Имат тежест само в жълтите вестници.

Напомням - НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ С ОЧИТЕ СИ реализирането на практическа Дарвинова еволюция. За нея доказателства НЯМА. Има, обаче, доста опровержения.

Всичко е само допускане. Просто навързани допускания. Вашата група (на единомислещи) не разполага с една троха нещо солидно, за което да се хване. От която да започне да се гради нещо. Просто навързани допускания, и допускания върху допусканията...

(Да не говорим, че думите "и те да създават форми на живот", "Ами то и ние вече клонираме..." са манипулативни. Понеже ние никаква форма на живот не сме създали до сега. РАЗВЪДИЛИ СМЕ вече създадени и съществуващи, и сме МУТИРАЛИ (тоест понижили качеството) на вече съществуващи. Никога не сме създали нова форма на живот, нито сме създали по-високо качество на някоя, само можем контролирано да отнемаме. И това е силно казано, защото това, което правим, е силно ограничено по мащаб и нестабилно по повтаряемост на резултатите. Така че идеята, която изтъкваш, отново е дълбока фантастика.) 
п.п.2 Или щото смятаме,Земята за млада,и това автоматично е валидно и за Вселената?

Астрономията и косогонията ни се намират в такова състояние, че голямата възраст на вселената е по-скоро трудно да се докаже. Което само по себе си значи нещо - означава, че поне за нас цивилните и външните за космическите агенции, които нямаме достъп до тяхната задържана информация, не можем да сме сигурни за каквото и да е относно вселената.

Можем да сме сигурни само за това, че Земята е кръгла. (Специално го отбелязвам, защото, срам-несрам, в днешно време се налага това да се подчертава допълнително.)

48
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 29, 2020, 06:27:25 pm »
Тези уреди не са за дестилирана, а за обикновена вода. Дестилираната е диелектрик и не провежда ел. ток. Уредът поддържа постоянен ток и напрежение, така че в зависимост от обема вода и времето се пресмята концентрацията. Има уреди ново поколение за дестилирана вода, доста по-скъпи са и не знам принципа на действие. Уж са по-ефективни.
 Мене не могат да излъжат че е толко опасен вирусът. Гротесктните мерки са за оправдание на икономическата криза или репетиция за нещо друго. Разбира се човек трябва да се грижи за здравето си дори ако има обикновен грип или няма нищо.

Вчера направих с минерална (или изворна, не знам как да я наричам, наточена е от централната чешма в Банкя).

Това, което се нарича "утайка", аз не мисля че трябва да се пише без кавички. То е по-скоро "струпване" според мен, което не мисля, че противоречи на наличието на йони :) Прилича ми на "мъгла" и е нормално да се разбърква, за да се разнася. Два йона имат миниатюрен заряд и е логично да не се отблъскват до краищата на съда, още повече, че средата не е въздушна, а по-гъста.

Както и да е.

Но да, върнах се назад да изчета патентите и препратките, и по принцип в аптечната или индустриалната сребърна вода се ползва дестилирана.

49
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 28, 2020, 11:22:11 pm »
Токсичност не, разбира се... но има ли ефект? Защото на никой не му трябва атомарно сребро (отделни атоми или клъстери), нужни са йони! А йони на утайка няма да станат, защото се отблъскват. Ако има утайка, значи няма заряд.

Затова не искаме утайка. Нашия интерес е да гълтаме сребърни йони :)

50
23 глобени по 5000 лв. за разходка в Морската градина във Варна

27 март 2020Източник: OFFNews.bg

Само за няколко часа днес следобед 23-ма души са били глобени, защото се разхождат в Морската градина във Варна въпреки забраната да се влиза в паркове и градинки по време на епидемията от COVID-19.

"Общинска полиция" е съставила на нарушителите актове за административни нарушения, съобщиха от МВР. Те са по член 63., ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето - за нарушаване на противоепидемичните мерки, въведени временно при извънредно положение. За това нарушение санкцията е 5000 лева, допълва ОД МВР-Варна.

От полицията в морската столица призовават всички граждани да спазват ограниченията, въведени във връзка с извънредното положение в страната.

“Закон”: Термините “закон” и “законодателна власт” имат много различно подразбиращо се значение от думите “да ям” и “командвам”. Разликата, отново, зависи от това дали онези, които издават и налагат такива “закони” имат въображаемото право да го правят, ако една улична банда издаде команди за всички в квартала й, никой не нарича такива команди “закони”. Но ако “правителството” издаде команди чрез процеса на “законодателната власт”, почти всеки ги нарича “закони”. Истината е, че всеки авторитарен “закон” е команда, подплътена от заплахата от ответен удар срещу онези, които не се подчинят. Дали е “закон” срещу извършването на убийство или срещу строителството на платформа без разрешение за строителство, това не е нито предложение, нито молба, а команда, подплътена със заплахата от агресия, дали под формата на принудителна конфискация на имущество (тоест глоби), или под формата на отвличане на човешко същество (тоест, пращане в затвора). Това, което може да се нарече “изнудване”, ако се върши от нормалния гражданин, се нарича “таксация”, когато се прави от хора с въображаемото право да властват. Онова, на което нормално би се гледало като на тормоз, нападение, отвличане, и други вреди, се гледа като на “регулация” и “налагане на закона”, когато се извършва от онези, които твърдят, че представляват “властта/авторитета”.

“Налагане на закона”: Един от най-разпространените примери за “авторитет”, който много хора виждат всекидневно, са хората, които носят табелката “полиция” или “служител на реда”. Поведението на “служителите на реда”, и отношението, което получават от другите, доста ясно показва, че на тях се гледа не просто като на хора, а като на представители на “авторитета” и общото вярване е, че за тях важат много различни морални стандарти.

Предположете, например, че някой си кара по улицата, без да знае, че един от стоповете му е изгорял. Ако някой нормален гражданин насила принуди шофьора да спре, и после изиска от него голяма сума пари, шофьорът ще побеснее. Това ще се разбира като изнудване, тормоз, и вероятно като на нападение и отвличане. Но когато някой, който твърди, че действа от името на “правителството”, направи точно същото нещо, като примига фаровете си (и като преследва шофьора, в случай че не спре), и после издаде “акт”, повечето хора гледат на такива действия сакяш са напълно легитимни.

В един много истински смисъл, на хората, които носят значки и униформи, не се гледа просто като на хора. Всички останали гледат на тях като на ръката на едно абстрактно нещо, наречено “авторитет”. Като резултат, благоприличието на “полицейското” поведение и праведността на действията им се измерват по доста различни стандарти, в сравнение с поведението на всички останали. Те са преценявани по това колко добре налагат “закона” със силата си, вместо по това дали индивидуалните им действия се вписват в нормалните стандарти за правилно и грешно, които се прилагат към всички останали. Разликата се подчертава на глас от самите “пазители на реда”, които често защитават действията си, като казват неща като “Аз не правя закона, аз само го налагам”. Ясно е, че те очакват да бъдат съдени само по това колко всеотдайно изпълняват волята на “законодателите”, вместо по това дали се държат като цивилизовани, разумни човешки същества.

"Най-опасното суеверие", Ларкън Роуз, 2011г. Даже и в нашия сайт все още има хора, които не са я чели.

51
13 600 глобени за излизане от дома в Румъния

27 март 2020
Източник: OFFNews.bg

Ударни глоби е събрала забраната за излизане от домовете без основателна причина само за първите 48 часа от налагането ѝ.

Глобите възлизат на общи 17 256 424 леи (3,56 милиона евро). Санкционирани са над 13 600 души, излезли без пснование по време на карантината срещу Covid-19. Само в първия ден от въвеждане на мерките глобените са 5600 души.

До момента са съставени 199 наказателни дела по обвинение във възпрепятстване на борбата с болестите, предаде БТА. Същевременно полицията е наложила 2866 глоби за неспазване на мярката за самоизолация или карантина. Глобите са на стойнсот между 100 и 500 леи (20 до 50 евро).

Общо 645 лица не са спазили мярката за самоизолация и са поставени под институционализирана карантина, а 21 лица, намиращи се под карантина, са напуснали определеното за целта място и карантината им е удължена с още две седмици.
Сряда беше първият ден на всеобща изолация в Румъния с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Ограниченията на движението предвиждат забрана за напускане на домовете през цялото денонощие, с изключение на случаите, при които хората ходят на работа, за покупки от първа необходимост, на лекар или за извеждане на домашни любимци. На хората над 65-годишна възраст се позволява излизане от домовете само между 11 и 13 часа.

Държавата в Румъния току що е спечелила 3.5 милиона евро от ограничаване свободата на обикновените хора!


Къде отиде цялото недоволство, което беше набрало инерция срещу ГЕРБ и Борисов? - Забрави се.
Къде отидоха жълтите жилетки във Франция? - Прибраха се.
Какво стана с протестите в Саудитска Арабия? - Изчезнаха.
Къде отиде Навални в Русия? - Покри се.
Сега ще ми се цепят ли каталунците от Испания? - Да, ама не.
Къде отидоха недоволните от Тръмп? - Постигнаха съгласие с другите.

Това е най-мащабното затваряне устата на недоволството и протестирането против държавата и управниците в световен мащаб сигурно от Втората Световна насам.

52
Еми да де. Аз затова си мисля, че въобще не се правят усилия нещата да се върнат в нормалното русло. Тъкмо обратното - мисля, че нарочно всичкото това положение тепърва ще се преувеличава и ще се удължава колкото се може повече. Както писах по-горе.

Напълно съм убеден, че конспирация за коронавируса има. Просто все още няма уважителни данни и не смятам да обсъждам, без да има информация (не се занимаваме с жълта конспирация и езотерика все пак, като някои други сайтове).

Но в момента световната върхушка (да не я наричам елит) печели страшно много за своите цели. Парите са най-малкото, което печели.

53
п.п. Света прави всичко възможно да се върне в предишното си русло!!! И пак ви повтарям Елита печели от глобализацията..

Веско струва ми се, че прекалено елементарно гледаш на театъра на събитията. "Всичко е просто пари, а пандемията е злощастна за всички случайност и елитът си скубе косите". Еми силно се съмнявам. Не причислявай елита към нивото на плебса - те имат решения, за които ние не сме чували и могат да ги използват във всеки един момент, ако им изнася.Част от плана за Новия Световен Ред, отразен във възгледите на хората, които го поощряват, винаги е била евгениката: елиминирането на “безполезните ядящи” и “некачествените раси”, на които се гледа единствено като на спънка по пътя на всемогъщата Държава. Тяхната цел е един нов синтез, в който единственото решение за онова, което те считат за пренаселване на Земята, е институционализирането на масови програми за депопулация, като повечето хора, които останат на планетата, трябва да съществуват в едно практически пред-индустриално състояние. Аборигени, но аборигени с лаптопи. Контрольорите, естествено, няма да са толкова обременени от трудностите на живота, а спокойно и безоблачно ще се реят над обществото като членове на Уелсовата технокрация, обираща каймака.

За това става дума в усилията за НСР. И тези идеологии и стремежи са добре документирани и за тях има солидни свидетелства. Това е мета-статуквото, което е отвъд нуждата от монетарна религия. Елитът сам се превръща в обекта на религията, както е било в пред-фараоновите и фараоновите времена.Аз мисля, че световна пандемия е ПРЕКАЛЕНО УДОБНА на елита, за да е чиста случайност. Аз виждам нещата като тренировъчно или дресиращо действие, "опитомяващо" или "дресиращо" разиграване, което просто оформя и моделира обществените представи (говоря за документа "Променящи се образи" на Станфордския институт).

54
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 27, 2020, 12:06:10 pm »
Споделям експериментален опит... нямам добра представа за тълкуванието му, всеки да си го тълкува както сметне за добре.Първи действия:

- правя си дестилирана вода в тенджера по следния начин:- използвам чешмяна вода;
- остатъкът е характерно жълтеникав;
- ползвам Dr.Silver Mini уред за сребърна вода в дестилата, след като съм го охладил до стайна температура;
- водата НЕ става характерно синкаво или розово мътна, НЕ губи прозрачност, остава бистра;
- по сребърния електрод се насъбира шлака, която не ми прилича на атомарно сребро - не се чисти лесно, стъргах я с макетно ножче, стоманеният електрод е чист;
- водата няма вкус на сребърна, има вкус на дестилирана;
- остави ми усещане за съмнения;
- уредът работеше общо 40мин за обработка на 0.2 литра, което според таблицата трябва да го докарва на 0.30 мг/л концентрация.Втори действия:

- правя дестилирана вода по същия начин;
- използвам минерална вода, наточена от обществената чешма в Банкя преди седмици;
- остатъкът в тенджерата продължава да е бистра вода;
- ползвам Dr.Silver Mini в дестилата, след като е охладен до стайна температура;
- водата добива характерно мътен сивкаво-бял цвят, има вкус на сребърна вода с характерния металически горчив оттенък;
- по сребърния електрод и по стоманения електрод се натрупва шлака, която лесно пада при допир на салфетка, оставя черно-лилавеещи следи и отговаря на признаците за атомарно сребро;
- уредът е ползван 30 мин в 0.2 литра, което според таблицата трябва да го докарва на къмто 22 мг/л и нещо концентрация.След като плюс тези две действия вече общо пет пъти си ползвах уреда, няма как да не си мисля, че процесът ми на дестилация сякаш не е обективен спрямо суровината. От чешмяна вода НЕ ми се получава. Получава ми се, ако дестилирам вода от минерална.

55
Нищо не се пени и окислява при мен? Просто капкомер от аптеката и кислородна вода от аптеката. Държи се като нормална вода. Взимам с капкомера директно от шишенцето.

Мисля, че си губи свойствата, понеже е силно активна и реагира с въздуха, не че става отровна.

56
Собственикът на сайта Chitanka осъди България в Страсбург заради акция на ГДБОП от 2010 г.

26 март 2020Източник: OFFNes.bg

Лазар Пендов, администратор и собственик на сървъра на chitanka.info, осъди днес България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради акция на ГДБОП от 2010 г.

Държавата трябва да му заплати 5 200 евро обезщетение за неимуществени вреди и 1 800 евро за разноски по делото.

Съдът реши, че са нарушени неприкосновеността на собствеността и свободата на изразяване на жалбоподателя.

В решението на съда се посочва, че случаят се отнася до изземването и задържането от страна на полицията на сървър, хостващ уебсайтове - през юни 2010 г. полицията иззе сървър, който частично хоства уебсайт, за който се твърди, че е качил книга в интернет в нарушение на авторските права. Сървърът също така хоства уебсайт, посветен на японската аниме култура, който е собственост на Пендов.

В съобщение, публикувано на сайта Chitanka от времето на полицейската акция, се казва: "Поради изземване на сървъра от ГДБОП, библиотеката беше спряна от 21 юни до 2 юли 2010 г. Форумът, чатът и речникът също не работеха, защото е бил завзет и помощният сървър, на който се намираха."

Същевременно в друга публикация на сайта от 2010 г. се казва: "Аз, Лазар Пендов, като администратор и собственик на сървъра смятам отнемането за неправомерно, тъй като авторските права за книгите в този сайт са установени от чл.24 ал.9. Намирам обръщането към Наказателния кодекс на Република България чл.172 и намесата на ГДБОП в случая за неуместни, поради факта, че необходимото по закон съгласие е изпълнено с чл.24 ал.9 от Закона за авторското право и сродните му права (според този закон необходимото по закон съгласие е никакво)."

От решението на съда в Страсбург става ясно, че Пендов е отправял многократни искания за връщане на сървъра, тъй като уебсайтът не може да функционира без данните на него. Жалбоподателят заявява, че е претърпял „значителни щети“.

В крайна сметка главната прокуратура връща сървъра на Пендов през февруари 2011 г. - без да е подлаган на експертизи и използван за целите на наказателното разследване.

Бравос!

57
Да ама... тоя елит, за който говориш Веско, ми се струва малко на много ниско ниво. Това ли е то световния елит? Бизнесмените и банкерите?

На тоя свят има и хора, които се стремят към властта като идеал, а не само като монетарна функция. Винаги е по-добре, ако плебса има религиозно вярване, че има елит, на който се дължи вярност и подчинение, а не елит, който си купува вярност и подчинение. Идеалният вариант премахва парите, а те са само патерица на властимащия. Подчинението е функция на ума все пак.

Примерно - черните операции в САЩ и Правителството в сянка там, за което Айзенхауер не е знаел. Там не става дума "за пари", а за по-чиста форма на властта. Ами нацистите от отминалия епизод на историята? Да - управление на паричните потоци, но идеологията им говори за "волята за власт".

Ами разработването на средствата за майндконтрол и мозъчните чипове? С цел контрол над потреблението ли са разработени? Еми не са - разработени са от чисто идеологически импулс, стремящ се към власт в идеален вариант.Центровете като Тависток и тн са финансирани от богатите - да. Само че самите тези центрове не са дружества със стопанска цел, а с идеална цел, провеждат се проучвания в науката за чист контрол, без патерици.Ей за тия усилия става дума :P То е ясно, че България не е играч в нищо. Не знам въобразява ли си някой, че тука точно се решават световните тенденции. Тука е само селяния.

58
Да, това е кислородна вода, точно така.

59
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Март 25, 2020, 03:26:38 pm »
Късно е :-\

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 70