Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 49 50 51 [52] 53 54 55 56
766
Част 3

Множество успешни електролизери постигат кавитиране на водата (Непреднамерено)

Кинг: Много електролизери всъщност непреднамерено кавитират водата при електролизата. Те не се опитват да го правят… само че ще видим, че характеристиките на тези изобретения показват, че са много добри в това да правят газ в повече, и че явно имат и енергия в повече, и всичко това заради наличието на кавитация по време на процеса.

Как да се кавитира

Кинг: И има много начини за кавитиране на водата!

Най-разпространения начин е просто като се електролизен газ, само че в много тесни улеи, много тясно разстояние между плочите в електролизера. Тогава водата, когато образува мехурчета в тесните пространства, се кавитира по естествен начин.

Постига се с Вентури-вакум; с вдухване на въздух през тесни процепи в електролизера; постига се с осцилиращо магнитно поле; чрез механични вибрации; звуково и ултразвуково, както при сонолуминесенцията; а и с обикновените кавитиращи помпи, и готово.

Ще разгледаме примери за всяко едно от тези неща.

Пол Зигурас – електролизер

Кинг: Електролизата на газ в тесни улеи е най-известния начин, по който електролизерите произвеждат Браунов газ. Изобретателите просто знаят, че тези тесни пространства между плочите в електролизера някак си произвеждат много повече газ. Освен това, няма нищо общо с електролизата, защото разстоянието не е от значение за този процес.


Кинг: Пол Зигурас (Paul Zigouras) има една от най-лесните методологии за направата на плочите. Той ползва груби плочи, разстоянието между плочите при него е 0.6 мм


Кинг: За да направи груби плочи, използва пясъчна пушка или пушка на някакви частици, която трябва да е под 45 градуса спрямо плочата. Тя прави мънички кратерчета по нея, които имат една остра горна устна.

В този случай забравяте за всичките обработки на водата, за които пише в интернет, и просто правите газ ей така направо.

Можете да намерите много за неговата работа в интернет, има видеота в YouTube, дори по едно време продаваше готови модели за сглабяне. Май продаде 7 бройки, преди да го заглушат, има и цяла конспирация за неговия случай също. Най-вероятно заради експериментите му с коли, за това също можете да прочетете в интернет.

Вентури-вакум

Кинг: Също така, Зигурас ползваше вентури-вакум за изтегляне на водата през електролизера. Това НЕЗАБАВНО я превръщаше в газ, и той я подаваше директно на двигателя.

Арчи Блу (Archie Blue) – US 4,124,463 (1978)[/b]

Кинг: Вдухването на въздух също може да задейства процеса. Например като в известния патент на Арчи Блу от 70-те, с което устройство задвижвал кола. Той просто духал въздух през електролизера. Това също предизвиква турбуленция и кавитация между плочите.

Газ на Омаса (Ohmasa Gas)

Кинг: Механична вибрация. Това е може би един от най-добрите проекти за производство на чист газ от водни гроздове. Омаса ползва механично бутало, която рязко бута напред-назад, и ако механичното му движение е достатъчно рязко под вода, то създава кавитационни мехурчета. Това се случва в електролизер… И той прави много чист вторичен газ, и дори го съхранява под налягане.

Но това е много важно – когато съхранява газа под налягане, бутилката не може да задържи водорода, тя ще пропусне всички водородни остатъци. Само че този вторичен воден газ той може да го съхранява успешно, бутилката не го пропуска. Съхранявал го е до две години, след което прави успешни демонстрации на горелка с ефекти на Браунов газ от двугодишна бутилка.

И си мисля, че заради важността на работата му, това видео е много ценно, особено за изследователите. Говори се на японски, но има английски субтитри.
Кинг: Можем да кавитираме вода и чрез осцилиращи електрически полета и пулсови вълнови форми. “Xogen” са добър пример за това.

Харесвам “Xogen” Технолоджис, понеже имат интересна история… Изобретателят им, основният им изобретател, е Стефън Бери Чеймбърс. Неговата сестра се казва Мери Чеймбърс. Която по случайност е жената на Стенли Маер. Скоро след като отравят Стан Маер, тя събрала всички планове и документи, и отишла при брат си, който е електрически инженер. И двамата основали фирмата “Xogen”.

И получили ето този патент…


Кинг: Тези три патента всъщност са идентични. И прегледах патентите и си казах “Че какво им е различното, в сравнение с всички останали патенти за електролизери”… Само че те имаха една интересна разлика.


Кинг: Те слагат тороидна намотка под водата. Зачудих се, с каква цел?


Кинг: След като поразрових, се оказва, че осцилираща тороидна намотка създава около себе си осцилиращо електрическо поле също с тороидна форма, и понеже газът е зареден… той все пак е зареден газ от водни гроздове… и под влиянието на електрическото поле се развива турбуленция.

Водно гориво с пиезоелектричество

Кинг: Ултразвуковата кавитация е много разпространена. Има един много интригуващ проект в интернет…

Използва се ултразвуков апарат за мъгла. Изобретателят е анонимен, интернет прозвището му е “The Power To Be”. Възползвал се е от нещо, което в даден момент се е изследвало в Мичиганския университет.

Ето какво се случва: Когато подложите кристалите на цинковия оксид на вибрация (те са малки, с микронен размер), те са пиезоелектрици… и от цялата тая работа се произвежда газ. И естествено, всеки си мисли, че газът е водород… понеже, нали уж излиза от електролизер и гори, какво друго може да бъде…

Само че тук няма намесен електролизер. Тези кристали… трябва да се държат във водо-промукаем плик, за да не се разкашкат и размият (те са водо-неразтворими, но са много фини). И това нещо просто ти седи в нета и е отворено за всеки който иска да го изследва и изпробва.

Наистина е интригуващо. Понеже това просто нещо тук може да е най-лесният начин да се прави вторичния газ.

Т. В. Превенслик (T. V. Prevenslik) – Електричество от мехурчета и пара

Кинг: Циркулирането на водата е друга чудесна идея. Понеже можете едновременно хем да я кавитирате, хем да я заредите с търкане в електростатична гума. Което означава, че не е необходимо да вкарвате ток в системата.

В крайна сметка, ние не се опитваме да правим водород, не се опитваме да правим електролиза. Опитваме се просто да стимулираме водата електрически. Ами тогава защо не я стимулираме с електростатично триене?

Тази идея идва от Превенслик. Документът му “Електричество от мехурчета и пара” е качен свободно в интернет. Обяснява се как парното електричество, йонизацията на водопада, сонолуминесенцията и разделянето на зарядите в гръмотевичните облаци – всичко това се случва от Свободната енергия от Нулевото пространство.

Динамика на гръмотевичния облак

Кинг: В тази идея имитираме динамиката на гръмотевичния облак. В него малки ледени кристалчета първо се издухват нагоре, после падат надолу като дъжд, и може да се види как с този кръговрат нагоре и надолу се натрупва заряд… което е същото като генератора на Ван де Граф.

Генератор на Ван де Граф

Кинг: Като се върти диелектричния колан нагоре и надолу, той прехвърля заряд от гребените.

Та в тази идея, в електролизера се налива дестилирана вода и тя е в ролята на диелектричния колан, а грубите проводящи плочи са в ролята на гребените.


Кинг: Така че това, което трябва да направим, е просто да циркулираме водата колкото може по-бързо, и така да я зареждаме електростатически. Освен това ще я кавитираме, отново заради циркулацията през тесните процепи.

Така в тази примерна постановка произведеният газ ще отиде нагоре, а водата е в резервоар отдолу, и просто я въртим чрез помпа.


Кинг:
А в друга постановка пък можем да ползваме самата кавитираща помпа. И ако циркулираме водата в другата посока, произведеният газ ще помага в избутването на водата, защото газът се опитва да отиде нагоре. Но не забравяйте да сложите арестори, за да не се върне пламък до затворения газов обем.


Кинг: Според мен ето тази постановка ще бъде най-печелившия вариант. Защото в този случай се използва права помпа, за да се изпомпва водата много, много бързо. Освен това – плочите също вибрират, като “пластинки”… нали се сещате, като вътрешността на хармоника… Понеже плочите са толкова близо една до друга, те вибрират като пластинките в една хармоника заради скоростта на водата.

Така че от тази постановка получаваме всичко – имаме електростатично триене, имаме кавитация, имаме и интеграция на енергията във водата, защото обемът й циркулира отново и отново, и така енергийното съдържание от този газ от водни гроздове се натрупва във водата. Даже, ако достатъчно се обогати водния обем с този вторичен газ, може да вземете от нея, да я впръскате в двигателя ,и да създадете илюзията, че водата е гориво.

Направете система със затворен път

Кинг: Така че ето каква е целта: Ако наистина има Свободна енергия от Нулевото пространство, и ако наистина можем да извлечем от този огромен източник около нас и да я въплътим в малък обем газ… тогава би трябвало да можем да докажем това, като направим самозадвижваща се, самозахранваща се система.

А най-добрата такава система е системата мотор-генератор. Генераторът прави електричество, токоизправяте го към DC, използвате правия ток за електролизера или пък за водната помпа или какъвто метод използвате…

…И ако се направи такава система, самият факт че е реализирана чрез двигател с вътрешно горене, който е невероятно неефикасен… това просто ще го докаже и ще разбие всички, абсолютно на 100% ще докаже, че е открит нов енергиен източник. Защото това се счита за невъзможно и единственият начин да бъде възможно е чрез енергиен източник.


Кинг: И два екипа наскоро имаха успех именно с това.

Преди да се въодушевяваме обаче, нека обсъдим някои неща, защото наистина има много начини да се лъже.

Всеки вид скрито гориво става за измама** – можете скришно да сложите алкохол във водата, това е много разпространена измама. Може да има хидро-въглерод върху плочите. Скрити електрически източници, разбира се… Освен това има скрити химически реакции, с много метали… които могат да реагират с водата, за да се отдели водород.

Кинг: Но понеже единствената цел на тези проекти беше да се създадат отворени инициативи, и понеже цялата информация се споделя свободно в интернет, с единствената цел да се правят репликации, не е имало никакви искания на пари, затова се поинтересувах и не мисля, че лъжат. Наистина подкрепям тези хора да продължат с устройствата си.


Кинг: Проектът е на Джеф Сокол (Sokol), който извика и Стивън Итън (Steven Eaton) от “HybridTech”, даваха ги и по телевизията. Направиха много добър генератор и го вързаха в система със затворен път. Сокол беше качил снимки в интернет, в E-Book, само че му наредиха да ги махне.

Системата не иска много мощност. За да върти 6 литра в минута, използва само 30 ампера. Имаха и малко излишна енергия, с който включваха бормашина и няколко крушки и тн…

Стивън Итън – концентрични цилиндрични електроди

Кинг: Добре че по-рано Сокол ми беше пратил снимките от И-бука им, понеже ги копирах и сега все още съществуват, точно преди да ги изхвърлят от E-Book…


Кинг: Електрическите връзки са напълно стандартни за тези неща. По концентричните тръби се подават 4 волта, работи с прав ток.


Кинг: Имат МНОГО малко разстояние между цилиндрите – 0.7 – 0.8 мм…

Спирална монофиламентна нишка

Кинг: И виждате ли спиралата? Разделил е тръбите си с тази спирална нишка… като рибарска нишка, много, много фина… Това кара газа да върви спирално нагоре по цилиндричните концентрични електроди… Представете си как водата е между заредените електроди в този тесен процеп, образува газ, който се опитва да отива нагоре по спиралата, и се случва цялото това триене и турбуленция. Така че те създават много турбуленция в тези тръби и това води до голямо количество зареден газ от водни гроздове.


Кинг: Наложи им се да направят и това голямо устройство, за да може системата да се захранва сама. А ако са знаели и за онзи трик с циркулацията, сигурно са щели да го направя ти с малкото устройство.

Оливър и Валентин (Oliver&Valentin) – затворена, самозахранваща се ННО система

Кинг: В Германия, Оливър и Валентин се появиха в интернет. Тези двамата работят с адски евтин генератор, направо ще имат късмет, ако въобще има 15% ефикасност… но те са просто хобисти, така че имат много малък бюджет. Наложило им се е оправят тайминга и да пренастроят буталата, понеже възпламеняването трябва да стане точно в центъра и въобще са положили много усилия.


Кинг: Използват обаче много добра клетка – клетката на Антон. Не забравяйте, че тя има 1 мм процеп, точно това им създава цялата тази турбулентност.

През 2010г двамата направиха видео. На него слагат системата на една маса с колелца, бутат я наляво надясно, возят се с нея в асансьора… качиха видеото в интернет.

И този… Стефан Хартман… направи това готино видео, в което сливат един от трейлърите на филма “1894” по Оруел с видеото, което те са направили на системата. Мисля, че това е готин финал за тази лекция, така че нека го изгледаме.
Кинг: В обобщение!


Свободната енергия в Нулевото пространство около нас е източникът на цялата енергия;

Когато се случи само-организация, Свободната енергия се материализира в плазмоиди, EVO (Екзотични Вакумни Обекти);

Колкото повече вортикулярност й се придава, толкова по-кохерентна (организирана) става;

Тороидната форма:

Тя се повтаря навсякъде – електрически разряд, която порази тороидната форма на материята, я преобразява в плазмоид, и точно този момент активира Свободната енергия и от този момент извличаме аномалната сила и енергия. Примери за това са черните EV-та, гроздовете от инертен газ и заредения воден гроздов газ, който създаваме чрез кавитация.

 
Кавитация:

Формата, която газа придобива в следствие от кавитацията е в следствие на разпадащия се мехур от кавитацията, който формира реентерната струя, огромното налягане в нея кара водата да влезе в твърдото състояние на макро-йонен кристал, той може да образува затворен пръстен с тороидна форма, тороидната форма е това което му придава стабилност и издръжливост на формата, и под тази форма той може да съдържа в себе си кохерентна Свободна енергия.

 
Как се кавитира:

Има много начини за кавитиране: електролизиране на газ в много тънък процеп; вдухване на въздух; вентури-вакум; каквито и да е вибрации – механични, акустични или пък осцилиращи електрически полета. Всичко това ще кавитира водата.
 

Електролизера:

Типично за електролизерите е, че плочите им са груби и чисти, между тях има колкото се може по-малък процеп, защото тези им качества предизвикват турбуленция и кавитация. Всякакви електрически стимулации могат да се ползват – пулсирани форми на вълната…

…само че искаме минимален електрически поток, значи минимален ампераж, за сметка на волтажа…

Електростатично триене също работи при циркулацията на дестилираната вода.

 
Циркулацията:

Водата се зарежда заради търкането, то помага и за създаването на турбуленция и кавитация. Рециклирането на водата постоянно ре-интегрира енергийното й съдържание, насища водата с все повече и повече газ от заредени гроздове.

 
Какво трябва да направят институциите:

Трябва да се направи Брауновия газ, да се остави водорода да се изпари, и да се определи какво по дяволите остава, което гори.

А изобретателите – те трябва да направят самозадвижващи се, самодостатъчни системи от генератор-мотор. Абсолютно достатъчно е това да се постигне с двигател с вътрешно горене, тогава доказателството за нов енергиен източник ще е абсолютно неоспоримо.

 

СПОДЕЛЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА
Ние сме Движението на новата енергия, и подаряваме на света цял един нов енергиен източник, който да е от полза на цялото човечество. Благодаря ви.

767ЧАСТ 2

Брауновият газ


Кинг: Ще говорим за един вторичен газ – Брауновия газ. Той ни позволява предварително да енергетизираме водата.

Работата е, че Брауновият газ не е просто водород и кислород. Вторичният газ е, както казва Уазман, “електрически разширена вода”, аз го наричам “заредени гроздове от от воден газ”. Това е магическият газ.


Кинг: На Юл Браун се отдава честта за това, че е открил енергийните аномалии в приложението на газа за заваряване, така че все пак наистина този газ трябва да бъде наименуван на негово име.

Този газ се характеризира със студен пламък – температурата му е само малко над точката на кипене на водата, можете да бързо да галите ръката си с пламъка без да се изгорите.

Пламъкът на този газ не кипва водата, ако я нагрява директно. Само че, е способен да изпари волфрам. Това се случва при над 6000о Целзий.


Кинг: Можете да разгледате тези температури. Никоя горелка не може да изпари волфрам, няма толкова горещи горелки.

А този малък газ, който има студен пламък, може да изпари волфрам. Какво означава това?

Това означава, че енергията на този газ се съхранява кохерентно в него. Съвсем същото е като EV-тата на Кен Шолдърс. Плазмата на тази горелка е съставена от малки EV-та с микронни размери. И когато те ударят метала, карат електронните връзки на атомите му просто да се пуснат. Това е тайната – гроздът от воден газ се превръща в тези плазмоиди, когато преминава от газ в плазма.

Аномалиите на Брауновия газ са подобни с тези на EV-тата:

 • – полепва по материята (електрически поляризиран е)
 • – когато имплодира, се получава електрически шок, вместо да експлодира
 • – има студен пламък
 • – изпарява волфрам
 • – прерязва с лекота каквото и да е – дърво, метал, керамика – може да заварява материали от различен тип
 • – има твърдения, че неутрализира радиоактивни отпадъци
 • – има твърдения, че трансмутира елементите

Погледнете – има толкова много сходства с феномена на заредените водни гроздове. Просто става дума за едно и също нещо.

“Електрически разширената вода” на Джордж Уайзман (George Wiseman)

Кинг: Силно препоръчвам уеб-сайта на Джордж Уайзман, той изследва това нещо от години и решителността в работата му наистина доведе до много успехи в обществото на изобретателите. Той успява да произвежда правилната форма на този газ, на тази “електрически разширена вода”.

Тест с балон

Кинг: Сигурни са, че разполагат с газ, който е по-тежък от въздуха, заради следния прост експеримент, прост хобистки експеримент.

Пълните един балон. Балоните не задържат добре водорода – просто изчаквате известно време и балона пада на земята. Въпреки това, обаче, можете да направите “балонна горелка” от него, когато му изпуснете съдържанието. Значи нещо в него гори.

Тест с хартиена торба

Кинг: Можете даже да го направите с хартиена чанта! Внимателно напълнете газа в хартиената торба, затворете я добре, изчакайте 12 часа, целия водород излита за това време. Отваряте торбата – газа все пак гори, на дъното на торбата.


Кинг: Някои твърдят, че могат да го излеят – от една чаша в друга, понеже е по-тежък от въздуха.


Кинг: Джордж Уайзман казва, че най-лесният тест е прост с бутилка за вода. напълнете газа в бутилка за вода, отвийте капачката и оставете целия водород да се изпари. На дъното на бутилката ще остане газ, който е възпламеним, и когато се възпламени, изгаря като имплодиращ пръстен, който се движи надолу към дъното.

Така че ето това трябва да направят химиците:

 • – да създадат Браунов газ
 • – да изпарят водорода
 • – да проверят дали остатъчния газ е възпламеним
 • – да кажат какво е…

Ако успеем да насърчим химическите научни отдели просто да проведат този най-елементарен, най-базов експеримент… би трябвало любопитството им да скочи до горе! Би трябвало да си кажат “Как е възможно това? Явно има някакво състояние на водата, което създава този ефект.”

И тогава ще открият, че съществува кохерентно състояние на водата.

Измервания на Брауновия газ, Крис Екман (Chris Eckman)

Кинг: Крис Екман от Айдаховския университет, още без да се е дипломирал, искал да опита тези експерименти с професора си по химия. Взел един добър електролизер, за който се знаело, че произвеждал добри количества от вторичния газ, произвежда експериментите, прави измерванията… Вижда, че има много малък остатък на двуатомен или едноатомен водород, и в крайна сметка открива грозд от воден газ, притежаващ излишни електрони.

Освен това, използвайки термална фотография, доказал ниската температура на пламъка, както и способността му да изпарява волфрам.


Кинг: Кавитацията прави този газ. Кавитацията на водата прави този газ от водни гроздове. Ето както обявява Марк ЛеКлейр (Mark LeClair) като резултат от работата си… чрез водна кавитация, той постига всички аномалии, характерни за EV-тата на Шолдърс:

 • – Създава микроскопични кратери
 • – Може да прокопае бразди
 • – Дори твърди, че постига трансмутация… Най-лесният експеримент за трансмутация! Миналата ми лекция това лято (2012г, бел.прев) беше изцяло посветена на трансмутационния експеримент на Марк ЛеКлейр
 • – И, освен това, показва демонстрация на излишна енергия

Сонолуминесенция

Кинг: Както знаем, сонолуминесенцията е нещо интересно, когато се случва във водата. Светенето се получава, когато водата се кавитира чрез ултразвук. Обикновено, когато е налице кавитация в големия обем на водата, тогава мехурът е симетричен, и ако с него смесите някакъв инертен газ, например аргон или ксенон, ще видите от него да излиза синя светлина. Това доста възбужда вниманието на стандартното научно общество, защото те си казват – “Уау, ако спектърът на синята светлина е термален, ако представлява температура, тогава значи имаме температури – ОГРОМНИ температури, като онези, които се получават при ядрения синтез”.

Само че Уийлър, Нобелов лауреат, предлага идеята, че рязкото свиване на мехура, разката компресия на мехура, всъщност индуцира кохерентност на Свободната енергия от Нулевото пространство – налага й подреденост. По този начин я преобразува в светлина. Така че, при този феномен, добрата новина е, че се докосва известно количество Свободна енергия… а лошите новини са, че тя не е чак толкова много, и на всичкото отгоре се прахосва, преминавайки в светлинна форма.

А ние бихме искали да уловим тази енергия.

Тороиден мехур от водна кавитация (се формира на повърхността)

Кинг: Когато мехурът се разпада близо до повърхност… той започва да се самопоглъща и да се щипва навътре, възприемайки тороидна форма.

Разпадащ се мехур от водна кавитация (изстрелва реентерна струя)

Бел.прев: Реентенерен идва от английското “enter”, което означава “влизам”, и означава “влизам отново”, отнася се до нещо, което се връща на място, което току що е напуснало

Кинг: И точно през центъра на тороидния геврек се получава струя, наречена реентерна струя. И цялата енергия на разпадащия се кавитационен мехур се концентрира в една нано-метърна струйка вода.

Образуване на реентерна струя
Вътрешно налягане: над 20 400 атмосфери
Ново твърдо състояние: макро-йонен воден кристал

Кинг: Развихрят се огромни налягания, когато се случва това разпадане и на върха на тази нано-метърна струйка има над 20 400 атмосфери…

…И когато е поставена под такива налягания, водата демонстрира едно твърдо състояние. ЛеКлейр го нарича “макро-йонен воден кристал”.

Водния кристал на реентерната струя

Кинг: И чудото на този кристал е, че на самия му връх, ударната вълна създава плазмена шапка – точно там се случва кохерентността на Свободната енергия (фоновата пространствена енергия възприема порядък)… и поведението на това плазмено тяло на върха на водния кристал на реентерната струя се държи ТОЧНО както EV-тата на Кен Шолдърс.

Снимка на макро-йонен воден кристал

Кинг: ЛеКлейр е успял да направи снимки на това как тези кристали удрят някакъв материал – по-точно това е микроскопичен отпечатък, микроскопична снимка.

Скорост на реентерната струя – 1500 метра в секунда

Кинг: Ето обобщение на характеристиките на кристалите. Трикът бил, вместо реентерната струя да удари материала и веднага да го повреди, така да направи, че да се формира пред дупки. Така че когато се изстреля реентерната струя да мине през дупката, и да порази нещо от другата страна на надупчената мембрана.

И тази струя ускорява от само себе си, наистина натрупва много сила. И точно това в основата на трансмутацията, която ЛеКлейр демонстрира.

Той е изучил и структурата й. Изглежда, че при опашката си има линеен воден канал, който се изгражда и по продължението на струята. Този канал има структура Н-О-Н-О-Н…, а по периметъра си е увит с водни кристали… и формата на това нещо прилича на шестоъгълник.

Но най-интересното е какво се случва с плазмената шапка от ударната вълна, защото там се наблюдава кохерентността на Свободната енергия. Не само, че това е нещото, което дълбае бразди и образува кратери по материалите… но освен това, той е наблюдавал и измерил нейното СЕБЕ-УСКОРЕНИЕ. И EV-тата на Шолдърс демонстрират същия феномен на себе-ускоряване. Прилича на движението на летяща чиния.


Кинг: Ето картинка на материала, която ЛеКлейр е нарисувал . Нарекъл го е “Ефект на ЛеКлейр” (LeClair Effect).

Когато плазмената ударна вълна порази повърхността на някакъв материал, предизвиква трансмутация.

По централната си ос, струята, или кристала, има атомен строеж О-Н-О-Н-О-Н…

Крис Екман (Chris Eckman) – Плазмено орбитално разширение на електроните във водата

Кинг: Крис Екман има експериментални доказателства за съществуването на линеен изомер на водата, при който има допълнителни електрони в d-орбиталите, и този воден изомер е в по-енергично състояние от нормалната вода. Има направени изследвания на отразяването на рентгеновите лъчи от повърхността на такава вода, има и документи, направени с помощта на плазмени физици, които теоретически подкрепят, че е възможно съществуването на такава вода.

Проблемът обаче е, че като самотна молекула, тази вода не е стабилна – просто се разпада но обичайното си състояние.

САМО ЧЕ, ако е част от грозд – особено ако тази верига се ЗАТВОРИ в началото си като пръстен – което ЛеКлейр е успял да документира…

Зрънце на газ от водни гроздове

Кинг: …тогава, този затворен пръстен, АКО е със суб-микронен размер (под 0.5 микрона), ще бъде относително стабилен, и тогава е достатъчно лек, за да бъде газ. Което означава, че ще започне да се изпарява от водата.

Малък пръстен на воден кристал
(електрони във външната d-орбита; мета-стабилна тороидна форма)

Кинг: И понеже електроните са в d-орбитите, се образува тази стабилна форма, мета-стабилна тороидна форма, която удовлетворява всеобщия модел.

Моделът за тороидна форма на Фостър Гембълс, моделът за електрически-разширената вода на Джордж Уайзман, и разбира се моделът на Крис Екман за линейна вода.

Така че е много вероятно да е това. ТОВА е магическата форма на вторичния газ (Брауновия газ).

Когато се подпали, пръстенът се превръща в EVO (Екзотичен Вакумен Обект)

Кинг: Когато това нещо се удари с пулс… електрически импулс, искра от свещта на двигател с вътрешно горене… пръстенът се преобразува директно в плазмоид.

И именно плазмоидът в цилиндъра на двигателя с вътрешно горене избутва буталото. Ето това е магията. Това е чудото във водата.

768
EV вериги

Кинг: Той видял вериги, тези тела имали наклонността да се нанизват във вериги и гроздове.

Положително EV

Кинг: Видял положителни EV-та… А това е интересно, понеже когато ударят някакъв проводник и се развалят и се превърнат в импулс отново, той въобще не вижда излъчване на гама-лъчи… Така че това означава, че те не са изградени от позитрони. Вместо това, те са на принципа на някакъв фундаментален механизъм на себе-организация… която извлича заряд от самия вакум. И Шолдърс е убеден, че е на ръба на голямо откритие относно как по принцип възниква себе-организацията от вакума.

Двойно EV

Кинг: Те образуват и чифтове! Вижда се как се движат в спирала едно около друго.

Черно EV (електрическият пулс ги активира отново)

Кинг: черните EV-та са много важни, те могат да затихнат. Все още съществуват, в някакво мета-стабилно състояние… И това е много важно, когато говорим за природата на водния грозд! Защото не е нужно да проявяват цялата си енергия, а един малък пулс може отново да ги активира. Ще се върнем на това по-късно.

Аномалии на зарядния грозд

Кинг: Това са аномалиите им:

 • – Те могат да прилепват към диелектриците, както го прави кълбовидната мълния
 • – Много от тях могат да се подредят във формация “огърлица”
 • – Пробиват дупки в топлоустойчива керамика (алуминиев оксид)
 • – И те също така развалят електрическите връзки на металите, в които попадат – това НЕ Е топлина! Това е разваляне на атомните връзки. Те са нещо по-кохерентно, така че пред тях връзките просто се разпадат…
 • – Има експерименти, които показват трансмутация на елементите
 • – А относно радиоактивното им поведение има цяла една отделна презентация, изцяло посветена на тази им черта

Идеята се състои в това, че тези гроздове могат да се комбинират кохерентно, създавайки дори още по-силни ефекти! И това се случва при вортексния поток и в пръстеновидния вортексен проток.

Каскадата създава големи EV-та

Кинг: Кен е провел експерименти с каскада от такива пушки, като едното EV изстрелва другото EV…

Каскаден разряд (чистият уни-полярен ключ създава големи кълбовидни мълнии)

Кинг: …и ако има верига от тези пушки, може да произведе големи плазмоидни форми, те са големи цял един сантиметър. Казва, че мрази да работи с тях, защото когато ударят проводника, произвеждат такъв обемен електро-магнитен пулс, че цялата електроника в лабораторията му изгаря. Затова спрял да се занимава с големите и продължил да изучава малките.

Изстрелване на EV във водовъртеж

Кинг: Той демонстрира една от най-големите силови аномалии, като създава предварително един водовъртеж и изстрелва едно EV право през него, право надолу през вортекса. Казва, че човек не може да повярва с каква сила се сдобива EV-то в следствие от това.

Така че, енергийният вортекс придава кохерентност на Свободната енергия от пространството, когато е голям, например плазмен вортекс… защото в плазмата има йони, които придават кохерентност на Свободната енергия заради вортексната си структура… И… сякаш караме етера да следва вортекса.


Кинг: Виждаме този вид неща при торнадотата. Ето пример на плазми в лаборатория в сравнение с торнадо. Всъщност не само торнадотата, но и светкавиците е възможно да извличат енергията си от самата Свободна енергия в Нулевото пространство.

Вортексна имплозия (аеродинамичен въздушно турбинен двигател)

Кинг: На всеки няколко години чуваме за някаква машина за Свободна енергия на принципа на плазмения вортекс… Този вид машини са заглушавани и потискани най-бързо от всички. Те са само примигвания, когато се появят. Имаме късмет, че въобще чуваме за тях.

Кинг: Продължаваме с Идеята: Енергизираните гроздове могат да съществуват и в инертен газ.


Кинг: Красотата на инертния газ е, че не реагира с химически с нищо. Няма горене на кислорода. Така че инертният газ дава възможност чисто експериментално да се изучават аномалиите с енергетичните гроздове.

И можете ли да повярвате? – Инертните газове… когато пускате много искри в тях… те не се разпадат, вместо това започват да образуват гроздове, особено ако е газова смес, и тези гроздове имат енергетична форма – същата като на онези черни EV-та… Така че, когато ги ударите с лазер… което е правено в лаборатория… се проявява онази огромна експлозивна сила.

При изучаване на енергийния грозд се оказва, че той има симетрия. И симетрията е много важна, защото когато ги поразяваме с пулс, целта е именно да се получи този вортексен пръстен.Кинг: И разбира се, известният двигател на Пап (Joseph Papp) се основава на това.

Едно от интересните неща при двигателя на Пап е, че… забележете… разреза на самия цилиндър. Когато се затвори, се вижда поток във формата на вортексен пръстен. Самата плазма добива такава динамика, когато цилиндърът се затваря. Така че, когато го пулсират това нещо, създават един гигантски, голям плазмоид. Плазмоид, който е голям. Изграден от малките енергетични гроздове на инертния газ. И той ги поддържа в енергетизирано състояние в двигателя на Пап, понеже използва някакъв радиоактивен материал, който запазва нещата в състояние на повишена енергия.

Репликация: Боб Ронър

Кинг: И в интернет има репликации на това. Различни хобисти и изобретатели правят тези експерименти и показват, че тези пулсирани плазмени събития съдържат много енергия. А много от тях дори не стигат до там да създават гроздовете от инертен газ… а ако ги направят, сигурен съм, че ще видят много повече сила, отколкото само да пускат искри в единични газове.

Пап подчертава, че предварително в газовата смес трябва да се правят множество искри, за да се получат силно енергетизираните гроздове. Така че хобистите трябва да изследват и тази по-голяма аномалия, открита от Пап.

Репликация: Ръс Грейс

Кинг: Ръс Грейс е още един репликатор. Поинтересувайте се – в интернет има места, където всички споделят какво правят в крачка, споделят всичко, което научават.

Сомендер Синч (Somender Singh) – подобрен бензинов двигател

Кинг:
Ето един интересен вариант. На Сомендер Синч. Той взима просто един нормален двигател с вътрешно горене и изрязва бразди в цилиндъра… И човек си мисли “Боже, как така това се смята за подобрение? С какво помага?”. Двигателят изглежда се сдобива с повече конски сили и всички се чудят защо.

Отговорът е, че с тези бразди в цилиндъра се създава малък плазмен вортексен пръстен, когато се възпламенява газа. И той създава аномално отбутване на буталото, което се добавя към нормалното действие на двигателя с вътрешно горене.

Ето за какво говорим – Енергетичните гроздове могат да се образуват във вода.

Това е ИСТИНСКОТО чудо. Защото – дава възможност за лесни експерименти.

Водни аркови експлозии

Кинг: Питър Граню (Peter Graneau) е един от първите, които експериментират с рязко пулсиране на водата.

Той взима съд с вода, и пуска в него много остър, мимолетен импулс, което създава силова аномалия. Той освен това е експерт по високоскоростна фотография и могъл да фотографира плазмоида, който се образувал, ако пулсът бил достатъчно рязък.

Електро-динамични експлозии в течностите

Кинг: Та този разряд на енергия е много рязък, прилича на пукането на светкавица. Експлозията изхвърля водата високо във въздуха и той фотографира колко високо стига. Не само, че имал доста голяма аномална сила, но освен това скъсал и болтовете, които държали водните му съдове.

Електрически индуцирани експлозии във водата

Кинг: Гари Джонсън от Канзаския университет репликирал неговата разработка. Той проектирал взривната си камера така, че да се разделя при взрива. Двете половини се предвижвали по поддържащи ги жици и той измервал колко нагоре ще отидат по жицата. И понеже имал масата им, имал височината, на която отиват, имал всички нужни данни, за да измери за каква енергия става дума и могъл да измери и силата, която е в повече.

Той казва, че за да стане водна експлозия… ако електрическият пулс от кондензатора не е достатъчно рязък – нищо не се случва, просто нормален разряд във водата… но когато го направите достатъчно рязко, така че да се чуе звук като при пукането на светкавица… той между другото носел големи слушалки, за да си предпази ушите от силния звук.

– Открити са огромни експлозивни ефекти от пулсиран йонен разряд в чиста вода

Кинг: Харолд Аспден пише за това. Тези неща се намират в нормалната конвенционална литература.

Водната експлозия като гориво

Кинг: Ето един сайт, на който си казват “Хей, не можем ли да се възползваме от това?” Не можем ли да ползваме водната експлозия за задвижване на буталото в един двигател с вътрешно горене? Доста е грубо, защото говорим за чиста вода в двигател и рязък електрически разряд… но поне са решили да опитат, препоръчвам този сайт.

А последното изобретение на Стан Майер (Stanley Mayer) е известно именно с това, че се опитва да се възползва от случването на тази експлозия. Нека изгледаме това видео.

Кинг: Сега… както повечето от вас знаят, целта на изобретението на Стан беше да пригажда автомобили към вода. И беше убит. Убиха го през 90-те. Аз лично познавах Стенли, посещавах работилницата му през 90-те и обменяхме опит по темата. Можете да отидете на този линк и да прочетете за него – Деан Нарцико, разследващ журналист.

Били в ресторант. Устно обсъждали сделка, някакви белгийски инвеститори искали да инвестират в проекта му. Отровили го…

Но добрите новини са, че братът близнак на Стан Майерс – Стив Майерс, той бил електро-инженерът. НИЩО от информацията на Стан не е изгубено, брат му продължава цялата разработка. За нещастие е много отдръпнат и затворен, не иска да участва с други хора заради онова, което се случи.Кинг: Можете да прегледате патента му за водния инжекцион.

Вижда се, все пак, че не е толкова просто – той инжектира три неща. Инжектира водата, инжектира йонизиран въздух, както и рядък газ – аргон. Това е интересно, малко хора знаят отговора. Защо аргон? Ами, аргонът се използва при соно-луминесенцията… явно това помага.

Целта на устройството е предварително да енергетизира водата по всички начини, използва дори лазери, произвежда високоволтови форми на вълната… Просто вкарва във водата много енергия по различни начини, след което я удря със силен токов импулс вътре в двигателя с вътрешно горене.

Сега ще направим кратка почивка… но когато продължим, ще разгледаме един ПО-ДОБЪР начин за предварително енергетизиране на газа. Говорим за вторичен газ – Браунов газ – ще разгледаме подробностите: какъв е този газ, и защо кавитацията помага да се произведе повече от него.

Ще се видим след пет минути!

769
Кинг: Сега ще разгледаме следните иновативни идеи.

Първата идея е, че енергията от Нулевото състояние (Zero Point Energy) наистина съществува. Можете ли да повярвате, че по-голямата част от нормалното инженерно общество не е наясно с това? Това не го пише в учебника им, и за тях това е достатъчно – те просто не вярват, че има налична енергия в матрицата на пространството.

Физиците не вярват и в това – не вярват, че само-организацията наистина се случва. Искам да кажа, че в енергията от Нулевото пространство се наблюдава кохерентност. Те не могат да повярват, че такова нещо може да съществува, така че освен инженерите и физиците също спират до тук.


Кинг: Само че, когато тази само-организация се случи, а тя се случва в моментите на пулсиране на плазмата, енергията от Нулевото пространство формира тези пръстеновидни вортексни плазмени форми, наречени плазмоиди.

И именно тези плазмоиди проявяват енергийните аномалии. Те също така демонстрират и аномални сили.

Освен това, те могат да преминат през кохерентна каскада, само-организирайки се в по-големи плазмоиди. Или пък вортексни форми – ако попаднат във вортекс, те могат да придадат допълнително енергия на самия вихър.


Кинг: Енергетичната материя, увита в симетрична тороидна форма, и бидейки във високо-енергийно състояние, може да бъде преобразувана в плазмоид, когато е рязко и изненадващо пулсирана или ударена от някакъв импулс.

И тук е важното – не е нужно цялата енергия да съществува в този грозд. Този грозд е само една матрица, само една форма… и когато тази грозд се намира в двигателя с вътрешно горене, и когато бъде ударен от електрическата искра – ТОВА е момента, в който гроздът се преобразява в плазмоид, и ТОВА е момента, в който голямата енергия се разлива в системата. Точно в ТОЗИ момент се проявява аномалната сила, и тя избутва буталото.

Тоест буталото се избутва от енергията от Нулевото пространство. А не от нагретия посредством възпламенения водород въздух.

Освен това, тези плазмоиди могат да се образуват не само в инертен газ, но и във вода. чудо е, че могат да се образуват във вода, защото това прави експеримента много лесен. Причината, заради която избрах тези електролизерни проекти преди 6 години, е че те дават възможност на хобистите аматьори МАСОВО да репликират този експеримент.

Всеки един хобист ще може да успешно направи машина за свободна енергия, ако се научим как да предизвикваме появата на повече от тези заредени гроздове от водни молекули.

И ще ви подскажа – Кавитирайте водата!


Кинг: Това всъщност превръща двигателя с вътрешно горене от спънка в предимство!

Инжектиране енергичните гроздове, удряте ги с високоволтовия импулс, те изпадат в самоорганизираща се каскада, появява се аномалната сила… и буталото се отмества заради ефекта на свободната енергия – заради ефекта на пулсираната плазма – това движи буталото.

По този начин, това отваря възможност всички автомобили на света да се преустроят и с лекота да работят със Свободна енергия.


Кинг: Сега ще видим една архетипна форма, която постоянно се повтаря – енергичният тороид.


Кинг: Той се появява в четири ключови момента в тази презентация.

 • Разпадащите се кавитационни водни мехурчета възприемат тази форма при разпадането си.
 • Плазмоидите – вортексните пръстени – те са с тази форма.
 • Гроздовете от инертен газ също са с тази форма…
 • и гроздовете от водни газове са също с тази форма.

Етерът на Максуел

Кинг: В началото на 18-ти век всички вярвали в етера. Наричали го “енергийният разтвор”. След това дошъл експеримента на Майкълсън и Морли, които казали, че не може да се подходи към статичен етер… но Теорията на относителността била прекалено популярна тогава.


Кинг: Не след дълго “енергийният разтвор” бил преоткрит във физиката, когато се появила квантовата механика. Тя постулирала – има подлежаща енергия в матрицата на пространството.

Много е интересно, в исторически план, че науката ни е вярвала в етера до 1905г, когато се е приела Относителността на Айнщайн. След това мислим, че пространството е празно, до 1930г. Тогава етерът се връща под формата на “енергични флуктуации”.

Така че е на лице една дупка от 25 години в историята на науката, която АБСОЛЮТНО определя днешните ни вярвания. А инженерите просто не си дават сметка за това, те не вярват в този “енергиен разтвор”. Добрата новина е, че тази енергия, която кара онези виртуални двойки да се формират… и кара да се случва цялата тази активност… тази енергия, е много, много по-динамична, и е много по-отворена за енергийни възможности, отколкото е бил стария ни статичен етер.

Наистина се добираме до един страхотен модел за вакума, който започва да става популярен във физиката.


Кинг: А в достъпната литература има много документи – има всякакви статии и изследвания за това как свободната енергия поражда квантови ефекти; как тя може да стабилизира водородния атом; как може да е източник на енергия без да се нарушава каквато и да е термодинамика – това е много политически важна статия; как може да е източник на гравитация; и една много интересна статия е как свободната енергия може да е източник на инерция.

Което означава, че енергията от Нулевото пространство е основата на инерцията. Което пък означава, че ако се направи технология, която само малко се ползва от свободната енергия, то значи може да се създаде инерционен двигател, който да постига резки ускорения, без да се усеща инерционен стрес.

Ето ви двигател за летящи чинии – На практика се намира в науката ни днес.

Енергията от Нулевото пространство е турбулентна виртуална плазма, като “квантова пяна”. Електрическият поток навлиза в триизмерния ни свят през мини-виртуални частици, които постоянно се появяват и изчезват.

Кинг: Моделът за онагледяване на енергията от Нулевото пространство представлява една турбулентна, хаотична плазма… В която плазма електрическият ток навлиза и веднага излиза… Наречен е “квантова пяна”, това е моделът на Уийлър за “геометрична динамика”.

Може ли в тази квантова пяна да се предизвика само-организация?

Ентропия
Всичко деградира до произволност

Кинг: Първоначално отговорът беше “Не! Тя е произволна! Произволните неща трябва завинаги да останат произволни! Това е Вторият закон на Термодинамиката…”

Само че се оказва, че само-организацията се случва. И тази идея първо хрумна на Илия Пригожин (Ilya Prigogine). Получава Нобелова награда по химия през 1977г заради това, че успява да демонстрира как една система може да еволюира от хаос към себе-организация.


Кинг: И системата… която и да е система, която покрива тези три изисквания, ще демонстрира себе-организация:

• – Системата трябва да е нелинейна
• – Системата трябва да е извадена от равновесие
• – През нея трябва да протича енергиен поток

Некохерентни флуктуации… Поляризиран вакум… Елементарна частица

Кинг: А как протича енергията от Нулевото пространство? Тази диаграма е много важна. Това е Моделът на ортогоналния поток на Уийлър. Тази изрезка, тази плоскост, представлява триизмерното пространство.

Когато потокът преминава през него некохерентно, когато преминава през него с произволна геометрия, това го наричаме “фонова свободна енергия”.

А когато потокът има лек наклон, това се нарича “поляризиран вакум”.

А ако потокът има вортикулярност на геометричния вектор, когато преминава през триизмерното пространство… когато се получава спирала, когато преминава… ТОВА представляват елементарните частици.

По този начин, когато потокът на Свободната енергия има спираловидно движение, той стабилизира съществуването на всички елементарни частици. Точно както течението на потока стабилизира водовъртежа.

…Та тази идея беше много трудна за възприемане, особено от инженерите и на мен ми беше много трудно да я обяснявам. И така, веднъж, пред 80-те години, отворих едни работни *урсове, на които преподавах теорията на висшите измерения на безработни домакини и съпруги. На тези *урсове правехме картонени изрезки, слагахме ги на масата и си представяхме, че живеем в двуизмерен свят. Тупкахме топки отгоре и си представяхме, че това е дуалността на вълната – частица… Опитвахме се да разберем дали нещо е свързано или не е свързано, и това беше идеята за квантовото обвързване… И, познайте какво стана. Те схванаха идеята! Прибираха се при съпрузите си и им говореха за ортогонални потоци и вортикулярната ротация на енергията в хипер-пространствените вортекси… а съпрузите им не искаха да ги слушат.


Кинг: Робърт Лафлин е добър автор относно себе-организацията. Нобелов лауреат е. Неговата теза е, че всичко произлиза от себе-организацията на колективите, включително и самите физични закони. Силно препоръчвам тази книга.

Та какви са принципите за добиване на кохерентна Свободна енергия от пространството?

 • Да се работи със системи със силно изразена нелинейност… като например плазмата
 • Трябва да се извършва рязко и изненадващо в хвърляне на системата в дълбоко неравновесие… като например изненадващо волтово разреждане
 • Максимално да се увеличи контакта със Свободната енергия посредством:
 •      – йони (които имат вортексна структура)
 •      – вортексни форми

Проводим електронен облак (в равновесие с околното си пространство)

Кинг: Линейни проводници за електрони – това са ви добре познатите медни жици. Те са в термодинамично равновесие със Свободната енергия. Поради това не виждаме много ефекти, дължащи се на Свободна енергия, когато използваме нормалните всекидневни проводници и електроника.

Вакумно поляризиране на ядрото (може да отприщи себе-организация)

Кинг: Обаче! При ядрото на един атом, линиите на вакумната поляризация се сливат много стръмно върху ядрото… и по този начин… всяко едно рязко раздвижване на атомни ядра е активатор – кохерентен активатор на енергия от Нулевото пространство (Свободна енергия).

Резкият йонен поток огъва енергийното поле на Свободната енергия

Кинг: На този модел можем да видим как резкият йонен поток създава огъване на енергийното поле на Свободната енергия, което е в равнината на триизмерното ни пространство.

Това се нарича орто-ротация. Когато ортогоналният поток се завърта навътре около себе си, в спирала, в равнината на триизмерното пространство.

Екзотичните, кохерентни вакумни състояния в квантовата електродинамика възникват в резултат на сблъсъка между тежки йони

Кинг: Това се вижда и при експериментите със сблъскване на йони, наричат го “възникване на екзотични, кохерентни вакумни състояния”.

Плазмени йонни акустични осцилации (демонстрират енергийни аномалии)

Кинг: Виждат го и при плазмените експерименти. когато йоните се движат в синхрон, това се нарича йонна акустична плазма и е добре известно, че проявява енергийни аномалии.

Йонната акустична дейност отприщтва състояния на себе-организация

Кинг: И тези аномалии се асоциират със себе-организиращи състояния. Наблюдават се неща като голямо поглъщане на лъчиста енергия; мимолетни високочестотни импулси; електрони бегълци; и аномално развиване на температура…

Плазмоид на кълбовидната мълния (тороид от електронни спирали)

Кинг: И тази себе-организация се оказва, че е една тороидна форма. Един плазмен вортикулярен пръстен.

Спирален поток във влакното на един плазмен вортикулярен пръстен (безсиловият вортекс създава естествена стабилност)

Кинг: Въртенето по пръстена прилича на спирала.. на торнадо… затварящо се в себе си. И за да направите едно от тези, ви е необходима чиста симетрия.

Та ето я иновативната идея, че тези плазмоиди придават кохерентност на Свободната енергия от Нулевото пространство.


Кинг: Кен Шолдърс (Ken Schoulders) дава едно от най-добрите експериментални доказателства за това.

Той изстрелва плазмоиди с микронни размери, само чрез един остър импулс от кондензатор. Той измерва изразходваната от кондензатора енергия, вижда щетите, които тези изстреляни плазмоиди причиняват – когато ударят някакъв проводник, създават кратер в него, и то в материал с много висока точка на топене, например алуминиев оксид.

Издатък от течен метал (горе: светеща плазма, долу: заострен катод)

Кинг: Руснаците също вървят по този път. Виждате разработката на Месятс (Mesyats). Това е увеличение на заострен катод. Така се случва, че мъничко количество течен метал се издига от връхчето и започва да излиза навън…


Кинг: …и след това това връхче се откъсва! Този течен метал се откъсва.И тази откъснала се капка течен метал има протича в себе си под формата на симетричен вортексен пръстен!

(течен метал възстановява връхчето на катода)

Кинг: Та… Кен Шолдърс облякъл електродите си с течен метал, за да може да възстановява връхчето. Нарекъл машината EV-пушка…


Electrum Validum (EV) ; Екзотичен Вакумен Обект (ЕVО)

Кинг: EV означава Electon Validum, тоест “силен заряд”, понеже видял наличие на голям заряд в тези неща… А по-късно, когато се убедил, че наблюдава ефект на Свободната енергия, той нарекъл тези неща “Екзотични вакумни обекти”.

Те могат да съдържат около 100 милиона електрона, 100 хиляди йона, отношението между заряд/маса сякаш винаги било същото като при електрона, и, разбира се, тези тела съдържали излишна енергия.

770
Конференция на “Движението за ключови енергийно-научни открития” 2012, Холандия
Breakthrough Energy Movement Conference 2012 Holland

Хидро / Плазма
Морей Б. Кинг
Moray B. KingЧАСТ 1
Кинг: Това, за което говоря, основно се отнася до един плазмен ефект, от водата.

От Брауновия газ и от водата се образува един вторичен газ, който буквално създава чудеса от водата. Защото там, насред вторичния газ, плазмата приема формата на грозд – една тороидна форма.

И когато тази тороидна форма отиде в двигателя с вътрешно горене, и буталото е в горна позиция… тогава тази тороидна форма я поразявате с импулс… електрически импулс…

По този начин създавате вортикулярен плазмоид… който проявява аномална сила, аномална енергия и аномално ускорение. Като двигателната система на миниатюрна летяща чиния. И с тази си сила избутва буталото надолу.

Това е съвършено различен метод от простото нагряване на въздух, който се разширява. Така че, ние ще говорим за един пулсово-плазмен феномен.

 

Кинг: Как може една кола да върви с вода?


Кинг: За да открием нова енергия, първо трябва да приемем, че съществуването й е научна възможност. Иначе просто няма да търсим нова енергия и ще се присмиваме на онези, които я търсят.

В науката има много примери – да кажем, първия самолет, а наскоро и студения ядрен синтез… Аз вярвам, че най-голямата пародия в историята на науката, беше Болтсман, константата на Болтсман. Защото научната общественост на неговото време отказа да приеме теориите на статистическата термодинамика. И той бил толкова депресиран и толкова разочарован заради този отказ, че се самоубил.

Поне нарекоха константата на негово име.
Кинг: На всеки няколко години чуваме за коли, които вървят на това… И тази например е от Пакистан. И причината да научим за нея е, че управата на Пакистан е решила, че трябва да подкрепи този проект.

Но разбира се, физиците в Пакистан казват, че колата нарушавала законите на термодинамиката. Много ми хареса коментарът на репортера: “Защо е този рев, че се нарушават законите на термодинамиката? Кажете ми поне един закон в Пакистан, който не се нарушава!”

И точно затова Пакистан са по-напред от нас.


Кинг: Даниел Дингел (Daniel Dingel) от Филипините има такава кола от години. Само че не се разбирал добре с възрастните, затова взел да учи децата как да правят коли, движещи се на вода.


Кинг: Стив Райън стана известен, защото направи мотоциклет, който се движи с вода, и успя да стигне до предаването “60 минути” – затова стана известен.


Кинг: Ами Япония? Нека видим краткия видео-клип…

Кинг: Предлагам ви да изгледаме видео-клипа на Дени Клайн, понеже много бързо обобщава характеристиките на Брауновия газ…


Кинг: Много са популярни тези проекти за електролизери, има всякакви уебсайтове и блогове и платформи, по които хората споделят тази информация. Само в YouTube има над 41 000 видеота за електролизери на вода…


Кинг: Във Флорида веднъж годишно имат голямо събиране, на което всеки показва експериментите си с електролиза на водата…


Кинг: Лаборатория Марч (March Labs) предлага битови уреди за продажба, особено са популярни онези клетки, където газът се произвежда между метални плочи…


Кинг: Клетката на Антон, от Германия, е МНОГО ДОБРА, пространството между плочите е много тясно – 1 мм. По-късно ще видим защо това е толкова важно. Освен това, клетката на Антон се захранва с вода от дъното, и ще видим защо това също е важно за определени циркулационни експерименти.

Кинг: Стърлинг Алън (Stirling Allen) направи това видео за мен преди 5 години, беше с рекламна цел. Всичко ли сте го гледали? Кой не го е гледал?Кинг: За газа има много имена. Най-популярното му име е газ на Браун, понеже той беше първия, който описа енергийните аномалии, мислейки си, че може да се дължат на атомния водород или атомния водород… Точно това означава абревиатурата ННО. Друго име за газа е “хидрокси”, а химическото му име е окси-водород.

Това, повечето хора вярват, че е Брауновия газ. Само че… в тази газова смес присъства един вторичен газ. И някои от изобретателите, които откриха вторичния газ, го наименуваха на себе си…


Кинг: Заредени водни газови дроздове – така го наричам аз… Електрически разширена вода – така го нарича Джордж Уайзман (George Wiseman), той направи това обявление през 90-те години, така че аз считам, че той първи откри това.

Газ на Омаса (Ohmasa), Япония, той е измислил един хитър начин за правене на този чист вторичен газ… и SG газ идва от имената Сюарт и Гърли (Suartt & Gourley) от Флорида – от същия град, от който е и Дени Клайн. Те също са наясно, че има наличие на вторичен газ и имат своя техника да го добиват.


Кинг: Почти всеки смята, че енергията идва от водорода. Но… електролизата не може да произведе излишна допълнителна енергия. Тя просто струва повече енергия, за да се раздели водата, отколкото дава изгарянето на водорода.


Кинг: А истинската причина, поради която не може да се направи – не може да се гори водород – е защото двигателят с вътрешно горене е СТРАШНО неефикасен. Той е не повече от 20% ефикасен. Горивото се инжектира заедно с въздух, запалва се горивото, то нагрява въздуха, въздуха се разширява, това избутва буталото, и повечето от енергията просто се пропилява под формата на топлина.


Кинг: Така че, ако не се гори водород, тогава кой е енергийният източник зад тези устройства?


771
Това е Coast to Cost AM, с Арт Бел.

Арт: Така е, а отвличането от извънземни е трудна тема. То е едно от онези неща, които ако сте го преживели, със сигурност разбирате за какво говоря. И навярно имате много въпроси - знаете, че нещо наистина се е случило с вас, и при положение, че толкова много хора се оплакват от това, то заслужава моного, много сериозно разследване... и точно с това се занимава Дерел Симс.

Дерел Симс е бил агент на ЦРУ. Дерел, просто от любопитство, всеки би попитал това, така че и аз ще те питам - защо да вярваме на някой, който е бил в ЦРУ?

Дерел: Е, това е добър въпрос. Първо, не мисля че всички в ЦРУ са лоши, всъщност, повечето хора в ЦРУ, секретарите там и тн, са просто нормални хора...

Арт: Разбира се...

Дерел: Хората тип 007 и прочие, които вършат планираните убийства и тн... да, аз се запознах с някои наемни убийци, бях там с тях, типовете 007 наистина съществуват... Но Студената война промени много неща, по онова време, също така много неща са се променили оттогава. Но нещото, което ме притеснява... и отново, глупаво би било да казвам, че съм дошъл да ви шпионирам, особено след като съм дошъл да говоря пред вас. Аз... аз вярвам, че имаме нужда от разузнаване, мисля че това е нещо нужно. Но мисля също така, че е станало толкова голямо и до такава степен е излязло от контрол, че в момента разузнаването нарушава всяко право, което имаме. Дотолкова е извън нашия контрол, че се налага да го спрем, и ако вие се притеснявате за извънземни, аз се притеснявам за този вид неща, за разузнаванията. Имам предвид... интернет е техен. Ако мислите, че ми подслушват телефона... та те могат да ви слушат без дори някой да вдига телефона.

Арт: Знам...

Дерел: Те могат да направят всичко... имат технология, за която е платено с вашите пари, вие плащате за техните черни бюджети. Те имат всичко, което им трябва. И по-добре да не се притесняваме за извънземните, хаха, по-добре да се притесняваме за хората, които ни причиняват такива неща - хората, които ни директно ни отнемат конституционните права.

Арт: Източно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс, добро утро!

Слушател: Добро утро, Арт, как сте тази сутрин, пичове?

Арт: Екстра сме...

Слушател: Успях да се събудя една сутрин, по средата на нещо като много чудноват сън, и дори си скицирах и записах някои неща. Беше нещо като... не знам откъде да започна. Направих скици на една стая, с интериор, подобен на лаборатория, със сини луминисцентни светлини... нещо като светлината от високо-честотните разряди на Тесла, като синьо от електрифицирани жици. И написах в записките си, че имаше нещо като ангел на десния мозък и ангел на левия мозък. Виждах пред себе си отливка на черепа си, имаше странна скелетна структура и чертежи на актуалната форма на тялото ми...

Арт: Хм!

Слушател: И това, което най-много ме впечатли, тоест направих най-много записки за него... това беше през 1995г... та, това беше ангелско сканиране на лявата и на дясната половина на мозъка. И имаше една необичайна молба от едно от подчинените същества... Някак си, те сякаш направиха някаква стандартна изследваща процедура, но тя не сполучи, и това стимулира отправянето на необичайната молба... И... това, което искам всъщност да попитам, е, какви видове същности има... и на кои хора им се случват предимно сънища, понеже аз не мисля, че всъщност съм отвличан където и да е или нещо подобно... това се случи, някак си, в менталната равнина...

Арт: Добре, това е много добър въпрос - как може човек да определи разликата между сън и отвличане... освен физическите доказателства, Дерел?

Дерел: Има неща, които се представят по различен начин в сънищата или при действителните отвличания, или срещи... не е задължително да е имало отвличане. И, хареса ми термина, който използва този слушател - същности, това е добър термин.

Арт: Добре...

Дерел: Аз нямам нямам представа какво са извънземните!? Нямам никаква идея! Ако използваме термина извънземен, значи ние преценяваме на първо място, че това е всичко, което не произлиза от тази планета... но в момента е тук.

Арт: Така...

Дерел: И ако говорим от такава гледна точка, то в този смисъл ангелите биха били извънземни... Така че, същности е чудесен термин, защото оставя въпросът отворен - ние не знаем точно какви са тези същества. Те може да са нещо средно между други неща, които още не познаваме.

Арт: Може да са... Но как правиш разлика между нещо, което е било сън и нещо, което е било истинско. САМО физически доказателства ли?

Дерел: Физическите доказателства за мен са най-доброто нещо... за другите хора, за техните конкретни преживявания, освен това има и други неща, които могат да им помогнат в тази преценка, на първо място... по принцип човек не помирисва неща в сънищата си.

Арт: Това е вярно!

Дерел: Има определени сетива, и има начини да се проверят такива хора... разбира се, проблемът е, че отнема доста време да се направи такава проверка. Ноо... има техники, които използваме съзнателно, не хипнотично, а съзнателно... с които може да се определи дали хората халюцинират или не, на различни нива...

Арт: Вези, например, показанията, дадени от Уитли Стрийпър. Как би ги определил?

Дерел: Преживяванията, които Уитли е имал в ранните етапи... в началото... аз мисля, че той ги разказа толкова истинно и толкова искрено, колкото му беше по силите. Събитията... и аз не съм запознат с всичките му преживявания, не съм чел целия материал от него...

Арт: Много от тях са много отрицателни преживявания.

Дерел: Да, така е. И отново - това си спомня той в началото. И на мен ми изглежда... и отново казвам, може би само налучквам в момента, но наистина имаме случаи, в които отвлеченият стартира с отрицателни преживявания, които после се обръщат в положителни. И това, което се случва при работата с този човек, и отново казвам - зависи от това кой работи с него... ако изучите този човек... и ще дам пример тук. Винаги ще откриете, че в определен етап или фаза, човекът се е поддал на магията, така да се изразя. И сега вече приема скрийнсейвъра. В интерес на истината, един от най-добрите психични хора в нашата държава, поне според неговата гледна точка, ме помоли да работя с него чрез хипноза във връзка с отвличането му.

Арт: Мхм...

Дерел: Моят отговор беше, "Защо искаш боклук като мен да работи върху теб, ако ти самия получаваш информация интер-пространствено и интер-измерно и всякакви такива неща, и ако всякакви видове супер-същества ти казват всичко... защо за Бога ще искаш някой като мен да прави каквото и да е върху теб?" И той каза "Моля те, направи го въпреки това". И аз му казах "Споразумението е следното - ако ти признаеш, че каквото и да намерим ние, е истина... тоест ако ние намерим интер-пространствени същества, тогава и двамата ще ти кажем точно това... ако е нещо друго, ще ти кажем него". Отговорът беше "Съгласен съм". Цялата история накратко - веднага, щом се уверих, че вече сме стигнали истинската памет на този човек, веднага го пратих във въпросното събитие, и бам - започна да разказва, как лежи на маса с още 17 малки момиченца и им правят гинекологични изследвания.

Арт: Хм...

Дерел: И пискайки и плачейки тя каза "Но не разбирам, те никога не са ми казвали нищо такова". говорихме си много дълго и най-накрая госпожата, седейки и плачейки, каза, "Кажете ми какво става", и аз казах, "Не е моя работа, това зависи от теб. Аз не мога да те направя отвлечена или неотвлечена, това не ми е работата". "Ние сме добри приятели, кажете ми какво се е случило!", каза тя. И аз казах "Ами, това е просто моя лична мисъл...", тя каза "Какво мислиш?", и аз й казах "Мисля, че тези същества от между-пространствените равнини, които казват цялата тази удивителна информация...", "Да?" каза тя, "Мисля че са те", казах й аз, "Винаги са били те".

Арт: На много жени, които са били отвлечени, им е било показано... или са им казали... нещо, което би трябвало да е тяхно потомство, децата им.

Дерел: Това е така. Мога да коментирам това, и да ви кажа някои забележителни неща. Прогнозата ми... както направих и в полето на имплантите... ще ви кажа някои мои предвиждания, какво мисля, че ще открием на тази арена, когато си синхронизираме действията...

Арт: Мхм?

Дерел: Първо, ще открием... и аз имам една госпожа пациентка, която се съгласи да премине през целия процес, защото твърди, че е забременявана всяка година. Проблемът е, че тръбите й са вързани, и това е било проверено от гинеколог, и с това няма проблеми. Но тя все пак е забременявана всяка година. След това плодът изчезва в рамките на първите 3 месеца.

Арт: Така...

Дерел: И това е същата позната история. Отговорът ми към нея беше следния. "Докторите, които ще те изследват, няма да повярват на нищо от цялата тази работа с отвличанията, и аз не искам от тях да ти вярват. Това не е важно. Те просто ще гледат доказателствата. И моето мнение е, че след като се извърши тестването... ние по принцип не можем да кажем кой е бащата, но можем да кажем кой НЕ Е бащата..."

Арт: Това е вярно!

Дерел: И й казах, "Ето какво ще направим - ще открием, че съпругът ти не е бащата, само че това няма да изненада онези доктори. Само че, когато и ако успеем да се доберем до този ембрион ПРЕДИ да дойдат да си го вземат... и ако ние му направим същите тестове... най-вероятно ще открием, че ти не си майката".

Арт: Хм.

Дерел: казах й, "Уверявам те, ти си просто инкубатор". Казах й, "Те използват яйцата и спермата на други хора..."

Арт: Разбирам, и просто я използват и това, че тръбите й са вързани... просто не би имало значение. Западно от "Рокийс", в ефир сте с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Здравейте. Не очаквах, че ще се доредя, затова малко се притеснявам...  Историята ми е, че се събудих една сутрин и се събудих с течаща кръв от носа, бях напълно парализиран от кръста надолу...
Арт: Звучи точно като друг случай, който чухме току що.

Слушател: Слушателят преди мен наистина ме изплаши, като започна да описва някои от подробностите, направо откачих, същите подробности бяха и в моя сън, или каквото и да се е случило...

Арт: Това е повече от сън. Ако се събудиш парализиран от кръста надолу и с кръв от носа, това е повече от сън.

Слушател: Не знам какво беше, но...

Дерел: Физическите улики от преживяванията ви предполагат нещо друго... не знам дали в съня си не сте паднали и не сте се наранили... но искам да кажа, че съм напълно съгласен с Арт в случая, нещо повече се е случило, не е просто сън.

Арт: Аа... видеото за късното квартално отвличане по VPN, Дерел. Въпреки това, че беше постановка.

Дерел: Да.

Арт: Успяха ли да покажат горе-долу какво се случва по време на отвличане?

Дерел: Всъщност, аз дори не съм гледал видеото, така че не мога да коментирам...

Арт: Все още не си го гледал?

Дерел: Все още не съм го гледал, но се видях с адвоката си, и той много го харесва...

Арт: Така ли?

Дерел: Да, харесва му. Мисли, че няма да издържат в съда с това видео, така че много му харесва.

Арт: Е, ще видим какво ще направят на повторното излъчване. Слушател ни се обажда за първи път, на линия сте с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Арт?

Арт: Да...

Слушател: Имам въпрос... става дума за нещо удивително. Бях на 7 или 8 години и това е през 1957 или 58г. Беше обичайно двама души да се появяват в стаята ми, които просто ме гледаха. Аз сядах изправен на леглото, напълно буден. Преди 7 или 8 години брат ми се върна от Невада. И ми каза, “Знаеш ли, Пат, извънземните живеят в килера ни”. Аз не знаех, че е виждал тези... хора... а аз се страхувах от тази стая, така че се изнесохме на долния етаж в едно малко помещение, свързано с хола... И веднъж се събудих, надигнах се, напълно буден, и един човек встъпи в коридора на това помещение, във военна униформа. И аз се уплаших и се разпищях, така че семейството ми наизлизаха от стаите си и тн. И това беше през 1958г или някъде там, и през 1969г бях в Тексас. Тогава си падах по аури и енергии, по онова време... и същият този човек, който едно време се появи в стаята ми във военна униформа, се появи иззад ъгъла на една сергия, разтвори ръцете си, и между тях се появи светлина. Аз се върнах в Минесота, където съм сега... и, спах на горния етаж при роднините си, и... бях напълно... можех да мисля кристално ясно, но не можех да мръдна. И брат ми тъкмо щеше да ми издърпа краката, за да легна по-добре... не можех и да говоря въобще, и си помислих “махни се от мен, по дяволите”. И три светлини влязоха в стаята ми и закръжаха, след което отново можех да се движа.

Арт: Тиии... би трябвало да се подложиш на някакъв вид регресия, за да разбереш какво ти се е случило. Историите, Дерел, са безкрайни, иии... много си приличат, нали...

Дерел: Да, така е. Веднъж се срещнах с един човек в Бразилия. Той ми показа една книга, описваща 179 различни вида извънземни, той я изучаваше в продължение на 30 години в Бразилия. Попита ме “Какво мислиш за работата ми?”, и аз казах “Ами, мога ли да бъда прям?”, той каза “Да”, и аз му казах “Повечето от тях са един и същи тип”.

Арт: Ха...

Дерел: Той попита “Какво говориш?”, казах му “Виж съществата, всичките имат нещо общо”. “Какво е то?”, попита той, и аз му казах просто да ги погледне. После възкликна “О Боже, всичките имат черни очи!”. 

Арт: Мда!

Дерел: Точно това имам предвид. Понеже аз съм виждал какво са виждали тези хора.

Арт: На линия сте с Дерел Симс, добро утро!

Слушател: Добро утро. Аз съм Дерек от Финикс.

Арт: Слушаме ви.

Слушател: Дерел, мисля че се справяш много добре, много ме заинтригува това, че си могъл през един от твоите хора да пратиш мисли на извънземните.

Дерел: Това се е случвало няколко пъти.

Слушател: Аз бих искал да предложа... не знам колко опасно може да бъде... но може би и активно да се четат мислите на извънземните, понеже някой може да ги дочуе какво мислят... и може би техните силни страни и програмиращи техники, за да манипулираме слабите им страни...

Дерел: Великолепно! Ето, точно от този вид мислене имаме нужда, трябва да гледаме въпроса от всяка посока... то е като да наблюдаваш мулти-измерен куб... нали, не е квадрат, оттук имаш една страна, оттам друга... или е двулицево нещо, или е това, или е друго, или е нищо... Мулти-измерно е. И ние също трябва да сме такива.

Слушател: Чудесно! Добре, благодаря...

Арт: Благодаря ви много за обаждането, и умната. Източно от “Рокийс”, вие сте в ефир с Дерел Симс, здрасти!

Слушател: Добро утро! Споменахте за физически улики от една среща...

Арт: Абсолютно...

Слушател: И, а.. по време на сънуване... ами ако се събудите, и стомахът ви се свива, и това е причината да се събудите, както когато скачате от скала, или падате от скала, или се ускорявате в асансьор или се ускорявате надолу?

Дерел: Ами, в някои от случаите на отвличане работим с хора, които разбират, че нещо физическо се е случило, защото в действителност са били пуснати отвисоко в леглата им.

Арт: Пуснати отвисоко в леглата?

Дерел: В един случай беше водно легло, което започнало силно да се клати и събудило човека. Все още се вълнувало напред-назад, и човека не можел да си обясни защо леглото е толкова бурно, все едно е пуснат от няколко метра в него.

Арт: това ми се е случвало в съня ми. Бум! Все едно си пуснат отвисоко – точно така. Западно от “Рокийс”, вие сте на линия с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Добро утро, Арт!

Арт: Добро утро!

Слушател: Дерел?

Дерел: Да!

Слушател: Обажда се приятеля ти християнин от Калифорния!

Дерел: Хеййй, какво става!

Слушател: Хей Дерел, исках да те питам дали си повдигал вече въпроса в изявата си тази вечер... дали си споменал за “Синовете на гиганта”...

Дерел: Дали... кое?

Слушател: [вика] Дали спомена ключовото си изследване върху “Синове на гиганта”!

Дерел: О, да...

Слушател: Забрави да споменеш, че в 20-та глава от първата хроника, шестата фраза, там се описва същество с шест пръста.

Дерел: О, повярвай ми, не подценявам тази информация. Само че ще трябва да се направи цяло предаване само за този отделен въпрос.

Слушател: Да... Добре, сега другото. Аз също току що прочетох книгата на Чък Мичълс “Извънземни срещи”. И, разбирам проблема, който имаш с описанието на Чък, че вярващите не можело да бъдат отвлечени от извънземни. Аз си мисля, обаче, че точно това е една от причините да чуваме доклади за ангели, защото той казва, че Бог ще сложи светите си ангели да бдят над теб.

Дерел: От християнска гледна точка, един от най-добрите начини да се подходи към този въпрос... защото много хора не биха разбрали това, понеже те казват, че щом си бил отвлечен, значи не си истински християнин... Аз имам случаи на деца, отвлечени от извънземни, на възраст едва два месеца. Тези малки хора не са направили избор или решение за каквото и да е.

Слушател: Но аз също имам проблем, Дерел, с директното ти изказване, че тези същества не са демони, защото... е явно от Светите писания, че всички видове плът могат да се обитават от демон.

Арт: Но защо един демон ще отвлича дете на два месеца?

Слушател: За да навреди. Това му е работата.

Дерел: Ами онези, които не вредят?

Слушател: Ами... ако не вършат действителна вреда на хората, тогава ролята им е да заблуждават.

Дерел: Добре. Разбирам въпроса с демоните, но това, с което си имаме работа тук, е нещо, което не е демонично. Не казвам, че са добри, или... че намеренията им... за мен намеренията им са много съмнителни, без да ме интересува кои са те... Но това, с което си имаме работа... и ние нямаме време тук и сега... но можеш да ми пишеш и-мейл и да си говорим по и-мейл на derrel@holeman.net и ти обещавам, че ще се радвам да дебатираме този въпрос, имаме много общи неща и ще ми е приятно да ги обсъдим.

Арт: Добре. Също, кажи си и телефонния номер.

Дерел: Добре, телефонът ми е 281-587-5455...

Арт: И това се вдига 24 часа на ден?

Дерел: Да, 24! И връщам обаждания.

Арт: Добре... Предстои ти много говорене, Дерел, защото това е гигантска, ГИГАНТСКА тема, просто огромна. И така, благодаря ти, че прекара този час с нас, и... ще направим ново шоу заедно!

Дерел: Чудесно! И ако искаш да го направим в близкото бъдеще, имам един господин, който може да предложи невероятна вътрешна сателитна информация, който всъщност ще докаже феноменологията по отвличането от извънземни...

Арт: Приготвил си и фотографии също така...

Дерел: Абсолютно.

Арт: С нетърпение ги очаквам, както и онази с извънземните, които могат да се видят вътре в кораба. Можеш ли да се върнеш при нас, когато я получиш?

Дерел: Първо трябва да получа разрешение от тях... а и първо трябва да проверя дали е истинска...

Арт: Добре, Дерел, благодаря ти. Това беше, драги слушатели! Лека вечер, ще се чуем утре вечер, когато тук ще бъде Джак Шулман от ACC. Лека вечер!
772
Слушател: Как мислите, това може ли да се свърже по някакъв начин с цялата феноменология при отвличането от извънземни?

Дерел: Повдигате много добър въпрос и с удоволствие ще коментирам. Първо - имаме няколко слоя при отвличането от извънземни. Много често, когато аз и Карла Търнър разговаряхме, обсъждахме военния аспект от тези събития... [Карла Търнър е известна уфоложка, която публично говори за това, че американското правителство съдейства за отвличанията от извънземни. Умира на 48г от рак през 1996г, след многократни заплахи за живота й, бел.прев]. Често има разкази на отвлечени от извънземни, които са виждали, как при отвличането си отстрани стоят униформени военни. Казвах й, че аз самия не се и съмнявам, че разузнавателните агенции правят подобни неща върху хора. Известен факт е, че LSD е прилаган върху хора, и че болести са били контролирано разпръсквани из Ню-Йорк. Това са факти! ЦРУ и други агенции са били осъждани за такива неща, това действително се е правело. Моята ситуация с Карла Търнър беше следната... Казвах й, че имам проблеми с някои от хората, които разказват, че са виждали униформени военни по време на отвличането си, и че са имали пагони на раменете и табелки с имената им на гърдите, или каквито там други инициали. Задавах й въпроса, мислиш ли, че някой от военните ще бъде наистина толкова тъп, да си носи униформата и то с името си на нея? Нали уж ще те отвличат и би трябвало да супер-супер ултра секретна работа?

Арт: Да, но ако ще трият паметта?

Дерел: Да де, но... работата е, че... тя паметта може и да се извлече! На мен ми изглежда, първо... и понеже сме виждали това, във феноменологията по отвличанията, с извънземните... извънземните често инсталират образа на присъстващ военен персонал като фалшив спомен. В смисъл, ако искаш да отклониш мерника от себе си и да го насочиш към някой друг, тогава обвиняваш някой друг.

Арт: Разбира се...

Дерел: Понеже ние ще се вържем на това. Това не означава, че няма военни, които правят такива сценарии... Казвам само, че когато ги правят, те няма да си носят униформите, хаха...
Слушател: Имам само още два бързи въпроса... Този е малко неофициален - мислите ли, че [Джими някой си, не се чува] може да е бил Манчурски кандидат? и...

Дерел: Нямам си на идея... Чувал съм тази теория преди, но просто не знам, не знам как да коментирам.

Слушател: И последно... мислите ли, че сме жертва на някаква грандиозна измама с целия този въпрос за отвличанията?

Дерел: Възможността за това... дали отвличането от извънземни наистина същества... и е възможно, след като тези същества могат да правят толкова странни неща с човешкото съзнание, отвличанията дори да не се извършват... Това е напълно възможно. Проблемът, който имам с това, е следният. Първо - НЛОтата са действителни, защото могат да се видят. Могат да се видят, защото отразяват светлина, а ако отразяват светлина, значи са истински. Събитията са истински, фотографира се нещо действително. В един случай от Гълф Брийз беше заснето НЛО, което смени цвета си 118 пъти в рамките на 1.5 секунди. Разговарях с експерта Джеф Сайно, който изучава тази снимка. Факт е, че там има нещо. Действително,там се намира някакъв кораб. Факт е, че съществата наистина са действителни. След няколко дни очаквам да получа една снимка. Направена е от един много добър приятел, и той твърди за снимката, че на нея се вижда не само кораб, но и две същества в него. Ако това наистина е така, ще бъде много интересно да се изследва дали...

Арт: Чакай малко! Чакай малко... Ще получиш нещо достатъчно ясно, че да може да се видят...

Дерел: Твърди се, че на снимката ще си видят две същества, стоящи на единия край на кораба... И, имам още някои фотографии... имам снимки, които просто ще те зашеметят, ще ги видите в книгата. Снимки на извънземните. Мнението ми е, че това, което ще видим... ако някога успеем да фотографираме някое от тях отблизо... ако някога успеем д го направим, а е възможно да се направи... защото има някои техники, върху които работя, дори разполагам с дарители, които обещават да финансират проекта... но аз мисля, че съществата наистина могат да бъдат снимани, мисля че реално може да се заснеме цялото преживяване на отвличането, и то дори без те да разберат.

Арт: Знам, че някои хора са се опитвали да заснемат на видео отвличането...

Дерел: Не, няма да стане по този начин.

Арт: То до сега никога до сега не е ставало...

Дерел: Ще го блокират всеки път... Никога няма да заснемете отвличане по този начин.

Арт: Моето разбиране е, че като цяло или самата видео-лента е празна, устройството е изключено, или, заради някаква причина, никога не проработва.

Дерел: Те откриват машината. И аз мисля, че те могат да четат... те изследват мисленето ви, преди да се доберат до вас, и знаят какво има в стаята, защото знаят какво си мислите и знаят какви постановки сте приготвили.

Арт: Тогава аз не виждам какви са ни шансовете. Ако те могат да манипулират мисленето ни по начина, по който предлагаш...

Дерел: Но те не са способни на всичко. В мисленето им има дупки. Едно от нещата... ааа, веднъж един много важен човек в полето на уфологията ме попита, каза ми, "Според мен си много противоречив", и аз го попитах, "Защо мислите така, господине?". "Ами", каза той, "твърдиш, че тези малки сиви извънземни не са много интелигентни, мисля, че това е възмутително, не знам въобще как можеш да кажеш такова нещо". И аз му казах, "Много е просто, чети ми устните - те не са толкова интелигентни". Той ме попита "Какво искаш да кажеш?", и аз отвърнах "Нека аз ви задам един въпрос. Някога виждали ли сте извънземен?", "Не", каза той, "А някога виждали ли сте НЛО?", той отново каза "Не"... "А някога имали ли сте контакт от 1ви, 2ри, 3ти или 4ти вид?", "Не"... "Тогава защо си мислите, че можете вие да ми казвате на мен каквото и да е за това какви са извънземните?"

Арт: Мхм...

Дерел: Казах му, "Аз съм бил там горе, в личното пространство на извънземните. Може да се каже, че бях пленник-наблюдател за онези 17 години".

Арт: Слушател от Вашингтон казва, "Страхотно предаване, Арт. Една от вероятностите е, че за определена група извънземни ние може да сме нещо като ресурс, точно като всичко друго на планетата." Просто един ресурс. Може ли да сме това за тях?

Дерел: Това е възможно! Аз мисля, че нещото, на което трябва да се концентрираме... мисля, че имплантите са сериозна работа, каквото и да са всъщност... но това, което е наистина важно - мисля че трябва да разберем каква е цялата тази работа с развъждането. Всички имат различни идеи по въпроса. В интерес на истината, не ме е грижа какви са теориите, а ме интересува какво подсказват данните. И нека натъртя това, като кажа следното... когато говоря за тези фалшиви фасадни спомени, като скрийнсейвъра на компютъра, ние до сега сме открили цели ТРИ СЛОЯ скрийнсейвъри. Цели три слоя, преди дори да се доберем до същинската памет за това какво наистина се е случило като събитие.

Арт: Хм...

Дерел: И въпросния индивид не можеше да направи никаква разлика между онези три спомена. И ако хипнотизаторът също не е наясно с това, той ще се спре на първото, или ще се спре на второто, или ще се спре на третото, или на каквото и да е, и каквото и да изкара от пациента, ще го счита за големия удар.

Арт: Дерел, много често има примери за странно поведение в модерното общество. Наистина странно, необяснимо поведение. Как можем да знаем, дали не е резултат от повтарящи се отвличания и вменени спомени? Тоест отново неща от контекста на Манчурския кандидат.

Дерел: Това е е плашещ развой на нещата и наистина се надявам, че случаят не е такъв. Има ситуации, които наистина ме притесняват. Една такава ситуация е например случая, който имах...

Арт: Слушателя спомена град Оклахома, и това е само един случай...

Дерел: Да, това е само един случай...

Арт: Ще ти кажа какво ще направим... Отново сме на кръглия час. Дерел Симс е мой гост, ако искате да знаете за Дерел Симс, отидете на уебсайта ми, кликнете на името му и разгледайте нивото му на достъп "Свръх-секретно"... сега понижено на "Секретно"... просто за да знаете кого слушате в момента, аз съм Арт Бел, това е "Coast to Coast AM".

[музика]


Това е "От бряг до бряг", и водещият Арт Бел.

Арт: Чудя се как ли се бори човек срещу някой, който контролира какво виждаш и възприемаш. Дерел Симс казва, че е възможно. На мен ми е трудно да го разбера.

Добре. Ще се опитаме да запазим този час за вас и Дерел Симс. Дерел, там ли си?

Дерел: Тук съм!

Арт: Мислиш ли, че ще издържиш до другия час?

Дерел: Никакъв проблем!

Арт: Добре тогава. Ето ги, идват. Първи слушател на телефона, вие сте в ефир с Дерел Симс, здрасти!

Слушател: Здравейте.

Арт: Здравейте!

Слушател: Обажда се Рик от Фресно, Калифорния.

Арт: KFRE [главната местна телевизия за град Фреско, бел.прев].

Слушател: Да... Отлично предаване тази вечер.

Арт: Благодаря ви!

Слушател: Единственият ми въпрос към г-н Симс е, без да пренебрегвам теорията за Сътворението и за Бог и тн... без да пренебрегвам това... Но, какво е неговото мнение за идеята, че може би сме посени тук... донесени от друго място...

Арт: Така...

Слушател: Посяти... и сега резултатите от отвличанията и всичко това са на практика проверки от тяхна страна, за да видят как се развиваме като цяло.

Дерел: Ами мисля, че това е интересна мисъл и мисля, че това са неща, които трябва да обсъждаме, очевидно... Моят коментар е, че, просто, има известен брой неща, които трябва да следим внимателно. Първо - какво точно се случва. С други думи, нещата са прекалено прости. Хващаме ги, че извършват хиляди пъти едни и същи основни процедури с разни хора... отново, отново и отново... в смисъл, или си толкова тъп, че не можеш да го схванеш... или не това е нещото, което в действителност правиш.

Арт: Хм...

Дерел: Но ние трябва да си мислим, че това е всичко, което правиш.

Арт: Точно така.

Дерел: Налице е много масова заблуда относно тези неща... Опитваш се да разсъждаваш логически за това, нали разбираш - прави това и това и това, и в последствие ще се случат следните логични неща. Всичко това е наука, просто в техния случай ще бъде по-висша наука, нали?

Арт: Но просто не винаги е така...

Дерел: Но то просто не прилича да е така.

Арт: Мда...

Дерел: И аз не разбирам това...

Арт: Оценявам че го казваш. Много се съмнявам в хора, които имат отговори за всичко, Дерел. Вие сте на линия с Дерел Симс, добро утро!

Слушател: Добро утро!

Арт: Къде сте, господине?

Слушател: Аз съм в Еверет, Вашингтон, казвам се Джеф.

Арт: Добре, Джеф.

Слушател: Имам два въпроса за вас. Аа... Дерел, ти спомена, че си християнин, и се чудя, от дълго време ли си християнин, или...

Арт: Откакто бях на 6 годинки.

Слушател: От както си бил на 6 години.

Дерел: Точно така.

Слушател: Понеже наскоро прочетох една книга от човек на име [Чък Минслър].

Дерел: Да.

Слушател: Извънземни... ааа... срещи?

Дерел: Да. Познавам книгата.

Слушател: И... и... той казва в нея, че един християнин не може да бъде отвлечен...

Дерел: Това не е вярно.

Слушател: Добре, и аз си помислих същото. Аз, ммм... наскоро имах преживявания в сънищата си... Но аз също съм християнин. И това ме накара да си мисля, че може би той не е прав, няма да задълбавам в това...

Дерел: Разбира се, разбира се... Тук не е място да оспорваме, но...

Слушател: Но аз бих искал да се върна на Битие 6, където се говори за деветимата елохими, и... нефилимите. Запознат ли сте с това?

Дерел: Да, много добре съм запознат с това.

Слушател: Добре. И... като се върна на евреите...

[чува се странен шум]

Арт: Добреее, мисля, че го загубихме. Той беше започнал да говори, обаче, за нефилимите, за онези...

Дерел: За генетичното инженерство, което се е случило тогава. И е многозначително, че не само, че... съществата, които паднали, Сичин използва израза "онези, които слезли", но това не е действителния термин на иврит, той значи "онези, които паднаха". Искам да кажа, те са били от ада. Точно това означава. И, ако заемете библейската позиция, както аз правя - че тези същества са били от ада, и те явно се сношавали с жените и произвели гиганти... това било само първото генетично поколение, като резултат. Това се случило, всъщност, след като децата на Израел отишли в земята Канаан, и открили, че гигантите били и там, открили няколко раси от тях. Но искам да кажа следното... Ако проследите тази история по-нататък, до Езекил, ще видите, че когато тези гиганти били удавени от Потопа и тн, и били изтребени и прочие, те не били... в християнското мислене, и в това на арабите, и на хората въобще, се счита, че когато умреш, отиваш в рая или в ада, или където и да е... Нефилимите, расите на гигантите или на онези, които били кръстосани... те не отишли никъде, те останали тук. И това един вид отговаря на въпросите, които някои хора повдигат. [това се казва подробно в Книга на Енох, която на ден днешен от целия свят единствено Етиопската църква признава за канонична, бел.прев].

Арт: Мхм...

Дерел: Това са демоничните духове, за които говорят хората. Демоните - не са - извънземните. Казва се, че рефаимите... това е друг термин за нефилимите... рефаимите няма да се надигнат за възкресение, поради простата причина, че вече са тук. Те не са отишли никъде. Те все още са тук.

Арт: Хм...

Дерел: И всъщност точно това са случаите на обладаване от демони. Това не се дължи на умствена болест или на нещо подобно, аз лично видях два уникални случая на обладаване от демони в Корея... никога не бях виждал нещо подобно... Имам предвид, бях получил дипломата си по психология преди по-малко от година, бях покрил 18 различни нива на психо-патология... и онези случаи не пасваха в нищо от това. Може би тази информация ще помогне за отговор на някои от този вид въпроси.

Арт: Добре. Източно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс, дооообро утро!

Слушател: Ало, Арт?

Арт: Да!

Слушател: Г-н Симс?

Дерел: Здравейте.

Слушател: Ами аз... аз, когато бях дете, имах преживяване, за което смятам, че беше НЛО. Близка среща от първия вид. Бях заедно с чичо си, който вече почина. И оттогава насам съм ги виждал множество пъти, при различни обстоятелства... Само че не съм имал нищо подобно, което мога да нарека липсващо време... освен при онзи най-първи път! Не мога да си спомня нищо непосредствено преди или след онзи първи случай, когато ги видях. И се чудех, дали има някакъв начин да кажете...

Дерел: Радвам се да помогна и да отговоря на този въпрос! Ето какво трябва да направите. Най-първото нещо. Готов ли сте?

Арт: Да, давай.

Дерел: Добре, ето какво трябва да направите. Първо, пишете и-мейл на derrel@holman.net, или, обаждате се на телефона 281-587-5455, и аз ще бъда там, ще получите и личния ми номер, можете да разговаряте с мен директно... ако се обадите, телефонната ми сметка вече достига хиляди долари на месец... така че ако ме потърсят, връщам обаждане, но то е за ваша сметка, и ще говорим за това колкото дълго желаете. Но там [на гласовата поща, бел.прев] можете да поискате... можете да ми се обадите по интернет и да поискате адресите на форумите ни за отвличания, и аз ще ви ги пратя.

Арт: О Боже, яко работа те чака сега.

Дерел: Да, така е. С това се занимавам - търся случаи с физически доказателства или случаи, в които хората могат да направят нещо по въпроса с феномените, които им се случват. Или да изберат да направят нещо.

Арт: Добре. Западно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс, добро утро!

[шум]


Арт: Здравейте!

Дерел: Да?

Арт: ...Добре, май го изгубихме. ...Слушател за първи път в ефир, на линия сте с Дерел Симс, здравейте.

Слушател: Здравей, Арт!

Арт: Здравейте!

Слушател: Обажда се Спайк, от Св. Пол.

Арт: Да, Спайк...

Слушател: Абе имам два въпроса. Преди няколко месеца, ти беше поканил двама господина в предаването ти. Един от тях си губеше паметта и неговия приятел му дешифрираше. Иии... говорехте за Луната. Но някак си, на въпроса така и не се отговори...

Арт: Не си спомням, опасявам се...

Слушател: Миналата седмица ти се върна на темата за Луната, и някой спомена тези думи - "Или се върнете от Луната, или не се връщайте на Луната".

Арт: О! Ааа... да, добре...

Слушател: Чудех се какво в крайна сметка е станало, защото ние не сме пътували натам.

Арт: Той говори за едно обявление от НАСА, което беше направено на 9-ти, един меморандум, посочващ, че финансирането на всички екипажни проекти за космически полет, извън планетата, отвъд ниската Земна орбита, е спряно. Това има предвид слушателят.

Дерел: Ако заемем позицията на този господин, това не би било умно, защото ако и без това няма да ходим до Луната, тогава ще трябва някак си да откраднем парите, мисля че това се намеква. Така че аз не виждам смисъл в това.

Арт: Да... На линия сте с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Здрасти, Арт, аз съм Джордж от Охайо...

Арт: Здравей, Джордж!

Слушател: Бях отвлечен от извънземни, когато бях на 5 годинки и го помня... не го помнех, но си го спомних чрез хипноза. И отново през 1967г, в една военна база в пустинята на Калифорния. И когато се върнахме, докладвахме... или поне аз докладвах, понеже аз бях единствения отвлечен... докладвах на сержанта, и бях информиран, че той и други хора били видели тези неща, които летели из резервата в Калифорния, в пустинята Мохаби...

Арт: Така...

Слушател: [нещо за Зона 51, чува се много лошо, бел.прев]... и ми беше казано, да си държа устата затворена. Аз казах не, искам го записано, и беше вписано в протокола, като ми казаха, че ако не си държах устата затворена, ще бъда дисциплинарно наказан, и така и стана. След което ме изгониха от военна служба. Но както и да е, докато бях на борда на това нещо... имаше пет такива... срещнах нещо, което помислих за ангел или за някаква божество, заради начина, по който бях преизпълнен с безрезервна любов, и това нещо беше толкова лъчисто, че си беше светлинен източник... и аз чух, че понякога така изглеждат ангелите, като енергиен източник, или форма на енергия... И просто исках да чуя какво мислиш за тези неща, и ако искаш да се свържеш с мен по-късно, можеш да го направиш...

Арт: Ами по-скоро обратно - ти можеш да се свържеш с него. Ааа... Аз чувам доста за това, и вътрешно съм доста объркан, Дерел, да ти призная, по отношение на духовната страна на това... Това много ме обърква.

Дерел: ...Общата ми информация за хората, ако са християни... едно от твърденията, които трябва да знаят, когато са жертва на отвличания, е... че има по-велики неща от тях на този свят. Трябва да го разберат.

Арт: Да, но...!

Дерел: А за хората, които не са [християни], те ще трябва да намерят нещо, което ще им е от полза или което ще им помогне, за да спрат тези отвличания.

Арт: Но духовните неща не оставят импланти в ушите, ръцете и краката!

Дерел: О, това е така...

Арт: Духовните неща не летят наоколо в кораби, които може да се фотографират.

Дерел: Мисля, че си право в десятката тук. Според мен много хора са страшно объркани по този въпрос. Те бъркат демоните - които са съвсем истински, според мен - с извънземните. Извънземните не са демони. Те са нещо съвсем действително и са много добре запознати с това, което се случва, а какъв е големият сценарий, това все още не го знам. Това се опитвам да открия и все още разследвам. Но много хора бъркат тези отделни въпроси и част от объркването е и това - много хора твърдят, че са били преизпълнени с любов към съществото, сивото същество или съществото от докторския тип, стоящо до тях.

Арт: Да...

Дерел: И ако намерите някой, който много добре знае какво прави... и не е нужно да бъде хипноза, искам да кажа, има различни начини да се направи, не е нужно д се използва хипноза, за да се правят тези неща, можете да възстановите много от истинската си памет и без никаква хипноза... ако знаете какво правите... Но на практика, това е програма. Съществото слага окото си, голямото си черно око, срещу лицето ви, точно срещу вашето око... и в рамките на четвърт секунда, вие вече сте програмирани за цялото това преживяване.

Арт: Офф...

Дерел: И това остава вашия спомен за всичко случило се...

Арт: Ааа, толкова гаден номер...

Дерел: След това на практика не знаете какво наистина се е случило. Просто имате екран.

Арт: Да... Добре, ето един слушател, който иска да се върне малко назад: "Дерел, на 17 годишна възраст, е могъл да спре отвличанията си, казва, че е приключило по агресивен начин. Какво точно е направил, за да го постигне?". Опиши това последно отвличане.

Дерел: Ами... За преживяването от това последно отвличане до сега не съм разказвал на никого. Точно затова онази госпожа, на която исках да направя пост-хипнотичната сугестия... когато тя ми каза, и описа последното ми преживяване... затова ми изправи косата. Причината е, че никой не знае за това събитие, и дори жена ми не знае подробностите. А ето, че тази жена го описа във всички светлини. И аз дори я питах, да не би да има ясновидски способности.... тя каза, "Не, просто дочух какво си мислеха". Така че... в моето преживяване, и във всичките ми преживявания... аз лично, и продължавам да го повтарям... ако аз можех да устоявам на това на 4-годишна възраст, то вие и на 40 пак ще можете да го направите. Възможно е и можем да го направим...

Арт: Дерел, по какъв начин беше агресивно, можеш ли да ни кажеш поне това?

Дерел: Последното събитие, което ми се случи... петте същества бяха там. И буквално... когато ме питат, дали не може да е било просто един кошмар, един сън... казвам не, защото ключалката на вратата беше счупена, след като си тръгнаха. И те оставиха физически предмет след себе си, ще разкажа за него в книгата, разбира се. И той все още е у мен. И... удивителното в този случай е, че аз бях физически вдигнат на ръце и бях агресивно размятан насам-натам и... самото събитие беше абсолютно ужасяващо. На следващата нощ отидох при приятелката си и като се стъмни, мен ме обхвана такава фобия, че не можех да издържа. Искам да кажа... просто знаеш, че те ще се върнат.

Арт: Да.

Дерел: И тогава разказах на приятелката си, в смисъл, направо се паникьосах... и тя ме гледаше втренчено, а аз й разказвах за отвличане от извънземни... Искам да кажа, в онези години НИКОЙ не знаеше какво е това "отвличане от извънземни". Никой не знаеше. Това беше чак през 60-те години.

Арт: Да, разбира се!

Дерел: И й казвам, "Трябва да ти кажа нещо, не е важно дали ще го разбереш, важното е да ми повярваш!", на отвлечените им е много трудно да разкажат. Водиш един таен живот... не можеш да кажеш на никой... и когато го направиш, получаваш върху себе си всички онези реакции от страна на хората. И тя ме погледна, и каза, "Имал си един много, много ужасен сън". ...Това беше първата й грешка. Второто нещо, с което сгреши, беше, че ме заведе при човека, с когото извършвах научни аномални изследвания, които включваха работа върху НЛО феномените, бях на 16 тогава, и той изслуша историята, и каза, "Дерел, когато те се приземят, ще се приземят в двора на Белия дом и ще дадат на президента някакъв подарък, за да може да изучи живота от един друг свят". И този човек беше психолог. Казах му... "Приятелю", казах аз, "няма да се случи по този начин, гледах го този филм и нещата няма да се развият така". Каквото и да си мислим, че са тези същества, и каквото и да си мислим ние, че ще се случи... то въобще няма да прилича на нищо от онова, за което сме си мечтали. И каквото и да е нещото, което правят... и каквото и да са ми направили на мен... аз подозирам, че са го направили и на други.

Арт: Сигурен съм, че си прав. ...Източно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс, добро утро!

Слушател: Здрасти! Арт?

Арт: Да!

Слушател: Аз съм Джо, от Уайтклиф...

[Мисля, че тук предаването е скъсено, защото изведнъж продължава с друг слушател, без видими смущения. Самото предаване е качено в YuoTube от случаен потребител, а не е на официалния канал на Coast to Coast AM.]

Арт: Западно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Здравей Арт, здрасти Дерел.

Арт: Добре... от къде се обаждате?

Слушател: Аз съм от Финикс.

Арт: Добре...

Слушател: Аз... амм... просто искам да ви кажа какво ми се случи. Преди около 4 години имах среща [с извънземни]... Легнах си да спя в петък вечер. Събудих се в събота утринта, напълно парализиран от кръста надолу. Течеше ми кръв от носа. Както и да е... Цяла седмица след това не можех да ходя. Не можех да мърдам... е, можех да мърдам, но трябваше да пълзя до тоалетната. Беше наистина травмиращо преживяване. Но... по време на тази седмица, имах серия сънища, или изскачащи изневиделица спомени... И първият беше, първият беше, че ме натикаха в космически кораб... аз...

Арт: Добре, слушателю можеш ли да задържиш за момент, на половината час сме. Това е Coast to Coast AM.

[музика]


773
Това е “Coast to Coast AM”

Арт: Да, точно така, и ето ме и мен и Дерел Симс е мой гост. Ще ви кажа какви коментари получавам по телефона: когато преди паузата ви казах, че можете да задавате въпроси на Дерел, ако искате, някои от вас възкликнаха “Ебаси, определено искам!” Така че точно това следва...

Дерел Симс, един пич, който се гмурка в някои доста плашещи полета относно извънземните – много плашещи всъщност – и ето го отново. Дерел, там ли си?

Дерел: Да.

Арт: Добре, чудесно. Телефонната ни линия изглежда се държи. Д отидем на телефона и да видим какво ще има там. ОК?

Дерел: Добре.

Арт: Добре.

Арт:  На изток от “Рокийс”, вие сте на телефона с Дерел Симс, добро утро!

Слушател: Здравейте момчета, свързани сте с Ню-джърси, Кати се обажда.

Арт: Здрасти Кати!

Слушател: Здравейте. Имам дъщеря на 23 години, която е родена с нещо, наречено микроцефалия. Това е... малък размер на мозъка. Винаги са ми казвали, че тя няма да може да ходи или да говори и никакви подобни неща, и да съм я била премахнала. Нищо такова няма да правя. Та... тя не е гений, но се справя доста добре. Когато беше на около 11 години, получих най-големия уплах в живота си. И никога не го забравих. Но, при положение, че не мога добре да комуникирам с детето, как по дяволите ще мога да разбера дали онова, което видях, беше вярно? Нея винаги я беше страх да си ляга да спи, но спеше в кошарка... много деца спят така, беше на около 10 годинки и половина. Погледнах надолу по коридора, на около 10 метра от мястото, където аз спях, и видях нещо, което вие момчета наричате “обикновен сив” извънземен. Щом онези очи ме погледнаха, аз не можех да стана от леглото си, но го погледнах и си помислих “Махни се от нея, по дяволите!” И при моя очен контакт, той си тръгна.
От онази вечер насетне тя се промени. Тя вече отиваше да си спи в леглото. Само че, за цяла една година след това, тя не искаше да си сваля обувките или чорапите, без да се разреве и разпищи. Поведението й се промени. Около година след това се появиха агресивни емоционални разстройства, и до ден днешен е много раздразнителна. Тя рисува картини, и когато види онези извънземни по телевизията, се усмихва. Аз я питам “Страхуваш ли се от тях?”, тя казва “Не”. Дотолкова мога да разбера от нея, но имам вътрешното усещане, че наистина трябва да разбера какво се е случило.  Чувствам се много... неудобно.

Арт: Дерел?

Дерел: Ами аз... напълно съм съгласен с вас, че трябва да разберете какво се е случило, и не искам да намеквам... имам много приятели, които са контактьори, и не искам да обиждам никого, имам предвид, това че моите преживявания са били едни, а преживяваните на други са били коренно различни, със сигурност не искам това да кажа... но има хора, които определено са се подобрили, физически, от тези случвания, като резултат от контактите. Имаме много повече случаи, когато това не е било така. Боб Крафт и прекрасната му книга “Опасна НЛО зона”(UFO Dangerzone), 30-годишен труд. Продължаващите контакти в Бразилия, в Амазонския регион, са били абсолютно унищожителни за онези хора. Имаме един случаи от там, при който очите на един мъж бяха хирургично премахнати. В момента работим по този случай...

Арт: Какво препоръчваш на тази дама?

Дерел: Аз й препоръчвам, да намери някой, и... хаха, тук искам да съм много внимателен...

Слушателката: Да?...

Дерел: Намирате някой, който има нужните способности... някой, който разбира физическото състояние на въпросния човек, доктор, или невролог, или някой който може да се справя с това... И мисля, че ще е мъдро да се открие какво в действителност се е случило, имам предвид... интересно е, че в случая има две отделни гледни точки. Момичето смята, че те са ОК, а вие смятате...

Слушателката: О, аз не смятам, че те са ОК...

Дерел: ...че има още нещо, нещо малко плашещо. [Габриел Паркър] и неговия приятел също имаха различни мнения, когато слязоха от кораба. Единият смяташе, че е видял лицето на Бог, а другият смяташе, че е видял себе си как го нарязват на парчета, буквално...

Слушателката: Да но...

Дерел: ...Бих препоръчал, да намерите някой... По най-милия начин, когато става дума за моя мозък, и моята глава, ако някой ще работи с нея, този някой ще бъде най-добрия, или няма да му дам да прави каквото и да е с мен.

Слушателката: Можеш да се обзаложиш. Аз смятам да ви оставя гласова поща много скоро.

Дерел: Моля, нека ви дам моя... а... моето... ммм...

Арт: Внимавай...

Дерел: ...моя нормален телефон, просто... можете да се свържете с мен по и-мейл, на derrel@holman.net

Арт: Добре…

Слушателката:  Има и още, което...

Дерел: Ако се свържете с мен на този адрес, ще прекарам огромно време с вас и ще ви помогна по който начин мога, или ще ви помогна да намерите някой... или да ви асистирам в каквото е нужно, много съм заинтересован да подсигуря, че ще получите помощта, която искате.

Слушателката: Да, понеже тук става дума за проблем с комуникацията...

Дерел: Да, разбирам това...

Арт: Добре, благодаря ви много и ви желая късмет. Ето какво пише наш слушател: “Въпросът ми към Дерел е следният: понеже каза, че е християнин, в началото на интервюто, дали някога си е помислял, че тези “същества” може да имат демонична природа... може би, разиграващи алибито си, за да постигнат крайните си нужди?”

Дерел:  Това е напълно възможно... Трябва да адресирам това по два начина. На първо място, аз съм християнин, и съм доста добър ученик на Библията, изучавал съм я много години и съм много запленен и се интересувам от това. Второ, аз освен това съм и разследващ изследовател. Разследващите правят точно това – откриват доказателства. Те не си правят първо заключения, и после да ходят да ги търсят. Те откриват доказателства...

Арт: Те откриват доказателства... добре, добре... по тази линия, от Хаваи ни пишат следното: “При положение, че извънземните имат толкова напреднали технически възможности, на тях не би ли им било лесно, да създадат фалшив спомен, който ние да сме неспособни да отключим, дори и чрез хипноза и регресия и не е също толкова вероятно информацията, която г-н Симс предлага, да бъде посадена?”

Дерел: О, това е напълно възможно. Едно от нещата, което беше някак забавно в случая с масовото отвличане, е че бях направил пост-хипночина сугестия и на Дейл – внушението беше, когато и да се доближи едно от съществата до него, той да наложи контрола си над него по същия начин, по който те го правят с нас. И той го направи. И за мен удивителното е, че съществата, които присъствали, давали инструкции на съществото да се маха оттам... но то не можело да го направи, то просто треперело. Защото Дейл му пращал ментални команди по същия начин, по който те ги пращат на нас. На мен това ми говори, че неврологията на съществата, особено на по-малките, явно е доста простовата и много лесна за управление. Самите същества, според моето мнение - само възоснова на това, което откривам за тях - изглежда имат огромна йерархия. Онези, с които ние по принцип влизаме в контакт и които виждаме, наистина са на дъното на хранителната пирамида, за това не може да има и съмнение.
Но... да отговоря на въпроса на другия слушател... Има малко на брой случаи, в които ангелски същества, ПРИВИДНО, или както докладват преживелите го, защото аз лично не знам... преживелите такива ситуации докладват, тези същества се появяват в определени случаи. Това се случва доста рядко, според разказите. Но в случаите, когато стане, извънземното присъствие, без значение от ранга им или способностите им или каквито и да са - веднага се изпаряват. На мен това ми говори някои много интересни неща, АКО тези истории са истина.

Арт: Определено. И ако са верни... "Здравей Арт, питай Дерел за някакви средства за защита от тези същества, трябва да има някакъв начин! Нека не описваме хората като напълно беззащитни." Аз не мисля, че го правиш, ти посочи, че съществата имат слаби места... Какво би било добра защита?

Дерел: Има техники за съпротива, върху които [Ед Ръфел, не се чува добре, бел.прев] и други хора са работили. Аз и други групи хора също работя върху това, защото за мен е важно да мога да предложа на някой... ако има чувството, че се нуждае от техники за отбрана.

Арт: Аз също така съм чувал, че те не са физически силни. Чувал съм доклади от доста случаи на отвличане, включително... Травис Уолтън например, при които тези същества са били удряни или бутани, и това се е случвало с лекота.

Дерел: Това е вярно. мога да го потвърдя от своя личен опит. Едно от нещата, които човек може да направи... и искам да представя списък с тези неща. Аз съм християнин, и... разбира се, имам идеи, които смятам, че са валидни и бих искал да бъдат изпробвани в истинска ситуация, за да видим какво би се случило... И също така има предложения и от други хора и мисля, че те също трябва да се изпробват, и да видим какво работи. Някои от тези неща са... някои хора са използвали молитва, и трябва да се признае, че някои от тези хора всъщност не са християни... Една госпожа например, която е будистки свещеник, ми каза, че е използвала името на Исус, и аз я попитах, "защо използваш техника за съпротива с името на Исус, искам да кажа, нали си будистка?". И тя ми каза, "Аз може да съм будистка, но не съм глупава".

Арт: Хаха...

Дерел: Оценявам изказването й. Искам да кажа, аз нямам проблем с нещо, щом работи.

Арт: Да, така си е.

Дерел: Някои хора използват визуализации с бяла светлина, която ги обгръща и тн. Някои хора дори използват духовни и ментални техники. Аз използвам пост-хипнотични сугестии, защото са ефективни.

Арт: Значи е напълно възможно, Дерел, цялото това нещо да е духовно по природа?

Дерел: Това е - напълно - възможно.

Арт: Добре... Западно от "Рокийс", вие сте в ефир с Дерел Симс. Ало?

Слушателка: Здрасти, мой ред ли е?

Арт: Ваш ред е! къде сте вие?

Слушателка: Ами, в Денвър?

Арт: Добре. Трябва малко да ни викате ,не се чувате достатъчно силно.

Слушателка: Добре, просто съм малко нервна. Случи ми се едно нещо, и понякога то ме кара да се съмнявам в разсъдъка си, а пък в други случаи ми се случва много истинско. И някак си се чувствам раздвоена, понеже знам, че лесно се поддавам на драматизма. Но често ми се случват неща, които ме карат да си мисля, че може би в това има нещо по-дълбоко.

Арт: Какви неща?

Слушателка: Най-скорошните събития... Тъкмо си лягах в леглото, вечер, това се случи два пъти... Та лягам си в леглото, за да спя, и тъкмо си затварям очите, за да се унасям, и тогава виждам наистина много ярко проблясване на светлина. Отварям си очите, виждам че е тъмно, и пак ги затварям да спя. И след това ми се случва нещо... което с времето нарекох "обучителни сънища".

Арт: Мхм...

Слушателка: И се събуждам без никакъв спомен за това на какво са ме учили. Но съня, който най-ярко си спомням... точно преди да се събудя, имаше същество, виждах лицето му, чувах и глас вътре в главата си, не знам дали беше мъжки или женски. Каза, "В бъдеще ще се върнем и ще говорим с теб", беше около 6 часа сутринта. Имах и сънища за космически кораби, нещо като събрани сили за инвазия... но това може да е всичко, може би съм гледала прекалено много "Досиета Х"... Но на следващия ден влязох в контакт с трима-четирима души, които същата вечер са имали почти същия този сън. И това малко ми смразява кръвта...

Арт: О, това е доста смразяващо кръвта. Ааа... Дерел, масови сънища, сходни сънища, това типично ли е?

Дерел: Повечето пъти, когато отвличат хора в един район, обикновено отвличат по няколко. И понякога инсталират същите... обикновено сценарий за края на света. В моя случай, когато бях много малък, на мен ми дадоха сценарий за края на света и аз стоях под едно червено небе, хора около мен тичаха и крещяха безумно, и аз седях насред това и се питах какво се случва. Въпросът е, че ако точно тогава успеете да се отърсите, ще откриете, че ако се намирате в кораба или където и да са ви завели, не се случва никакъв край на света и нищо подобно. Ще видите, че всичко това е сюреалистична картина, дадена ви от тях, и ще ги видите как стоят и ви гледат.

Арт: Картина, прожектирана за каква цел?

Дерел: Това е много добър въпрос. Не знам. Не знам...

Арт: Знаеш ли аз... освен физическите доказателства, които продължаваш да разкриваш... всичко останало пасва в един сценарии на нещо, почти като духовна война, която се разгръща.

Дерел: Така изглежда! Поради ред причини, имам няколко въпроса, които задавам на хората с обратната гледна точка, и до сега все още не съм успял да получа отговор от тях... и ще разкажа за това след малко, защото не се съмнявам, че някой от тях ще се обади сега, и тогава ще попитам.

Арт: Добре. За първи път сте на нашата линия, в ефир сте с Дерел Симс. Здравейте.

Слушател: Здравей, Арт. Г-н Симс?

Дерел: Да....

Слушател: Да... Името ми е Тод, обаждам се от [не се чува], Тексас, сигурно знаете къде се намира това?

Дерел: Знам и още как!

Слушател: Добре... Причислен съм към една организация, INSCOM, знаете ли какво означава?

Дерел: Какво е това?

Слушател: "Отряд за разузнаване и сигурност" (Intelligence and Security Command)?

Дерел: Да, армейската агенция по сигурността, да.

Слушател: Аз съм, както го наричат, IDA KeeLoq [това е вид хардуерен дешифратор за размяна на кодирани съобщения, бел.прев], знаете ли какво значи това?

Дерел: Добре...

Слушател: На практика, работата ми е... без да изпадам в много подробности..., че ние слушаме. Слушаме всичко.

Дерел: Да.

Слушател: И... това събитие... въпросът ми е, сблъсквал ли сте се с нещо въобще, докато сте бил все още на активна служба?

Дерел: Не съм се сблъсквал с нищо по директен начин. Това, което направих, докато бях в ЦРУ, беше, да разследвам няколко случая с НЛО, и открих и странична информация, по индиректен начин, и искам да получа разрешение да я публикувам.

Слушател: Успех.

Дерел: Защото аз смятам, че съм свързан с нея, но аз самия нямах директен контакт. Това, което всъщност се случи на събранието на НЛО мрежата преди няколко години... дойде един господин, имаше трима души, които говориха на събранието, аз в онази вечер говорих относно имплантите... това беше години преди да... още никой не знаеше какво значи имплант по онова време, в контекста на извънземните... И като говорех за имплантите в онази вечер, и за това какво си мислех, че ще открием... този господин след това ми писа писмо. Той каза за себе си, че е от ЦРУ, каза за себе си, че служи в поле, сходно на Вашето. Наблюдавал трафика от информация, който преминавал през бюрото му, и един ден видял нещо, което страшно го уплашило. И ми разказа за това. Не е задължително да вярвам на историята му, нито пък на него самия, за това, което твърди за себе си... докато не ми каза определени неща, които знаех, че само хората вътре в ЦРУ биха знаели. Едно от нещата, които сметнах за интересни е, че той ми каза за нещо, което щеше да се случи. Каза две неща. Първо, каза той, полето, с което се занимаваш, полето на имплантите, трябва да експлоатираш колкото можеш по-добре, защото си право в десетката, това е мястото. И за мен това беше много интересно, става дума за години преди първите операции да нашумят. И второ, каза ми за едно събитие, което щеше да се случи. Ставаше дума за някакъв... човек, приличащ на зомби. И аз си помислих, че това вече беше най-изхвърленото нещо, което съм чувал. И скоро след това той ми прати статия, малко след като беше предвидил това... и просто каза, "Започва се". И това беше статия от ФБР, за човек в зомбоподобно състояние, обиращ банки. Не използвал оръжия или каквото и да е, просто влизал в банките, казвал "Дайте ми парите" и всички го правели и не знаели защо го правят.
Арт: Много подобно на Манчурския кандидат.

Слушател: Да...

Дерел: Много странно. И той предвиди това доста преди събитието. И още имам статията във вестника, казва се "Немогат да ни хванат след цели 9 банкови обира".

Арт: Хохо...

Дерел: Без оръжие, без кола за измъкване, просто влиза и излиза.

Слушател: Добре, ами... благодаря, че отговорихте на въпроса ми, господине. Събитието, за което исках да ви попитам... нека кажа, че не мога да потвърдя нищо от него, случило се е през 1988г.. бях причислен към един екип в Ливан, и правехме каквото правим, проследявахме... гледахме как израелците и сирийците си играят игрите от 5000м. Иии... имаше два сирийски самолета МИГ-21, които проследяваха някакъв обект. И един от пилотите явно се изгуби, тръгна да се връща обратно... а водачът, явно по-опитният пилот, прихвана целта. И аз подслушвах това, понеже моята специалност е [някакъв код, не се чува добре, имало е някакъв проблем с комуникацията между самолетите]. И накрая той много се изнерви... отне ни известно време да преведем думите, но той започна да описва някакъв вид цилиндричен обект.

Арт: Слушателю, можеш ли да останеш на телефона до след паузата?

Слушател: Разбира се.

Арт: Добре, останете с нас... Прихваната каква цел, с какви резултати... добре, ще направим кратка пауза тук на половината час, Дерел Симс е моя гост, аз съм Арт Бел и това е "Coast to Coast AM".

[музичка]

Това е "Coast to Coast AM" с Арт Бел.

Арт: Така е! Моят гост е Дерел Симс. Темата е: извънземни импланти, контакт с извънземни, отвличане от извънземни. Малко дива тема, но е истина.

Ето ни обратно с Дерел Симс. Дерел?

Дерел: Да, Арт.

Арт: Добре. Обажда ни се много интересен слушател. Слушателю, искаш ли да довършиш разказа си? Говорехме за прихващане на някакъв вид цилиндричен обект... заповядай...

Слушател: Да. Та... да да скъся историята, накратко... тези двама сирийци прихващат някакъв цилиндричен обект, и пилотът продължаваше да го описва. И около 15 минути, след като получи видимост на обекта, той получи разрешение да атакува. Тук имаше доста размяна на реплики между пилота и централата... и след още 15 минути, пилота през цялото време гонеше обекта. И те му дадоха разрешение за атака... и той го беше прихванал, имаше категорично радарно прихващане с ракетите си. И той ги изстреля. И три секунди след това пилотът изчезна от ефира, изпари се. Иии.. беше много интересно, защото ние започнахме да пресмятаме къде би трябвало да е, и излизаше, че не беше много далеч от нашата позиция. И това се случва посред бял ден, между другото. Нещо като късен следобед.

Арт: Така...

Слушател: И ние чакахме да се появи димен стълб, от това, че самолета беше свален. И ние чухме... по-скоро не чухме... някога чувствал ли сииии... артилериен огън, чувствал ли си вибрациите? Как нещо се разбива със сила в земята?

Арт: Оо, да...

Слушател: Много наблизо?

Арт: Да...

Слушател: Това почувствахме. Не чухме абсолютно нищо. И най-накрая видяхме димен стълб. И той беше като на пет разстояния от нас, и си казахме "Как така...". Скочихме на автомобила, натъпкахме се в него и оставихме само няколко човека, готови да взривят техниката ни с термитните заряди... и дадохме газ натам. И си отваряхме очите, понеже не бяхме точно във... абе, на практика, всеки щеше да стреля по нас. Бяхме в зона на свободен огън. Но... стигнахме там, и открихме... първо си помислихме, че е свален, тоест, влязъл е в престрелка, бил е уцелен и свален.

Арт: Мхм...

Слушател: Приближихме се към останките и... видяхме много странни неща. Основното беше, че нищо... нищооо... не беше усукано и изкривено. Димът, който видяхме, беше от горивото, което продължаваше да се възпламенява. Много е трудно да се опише. Изглеждаше така... сякаш някой е нарязал самолета. Сякаш някой го беше разглобил - частица по частица - и беше разхвърлял чарколяците навсякъде. Нямаше никакви изгаряния... това не беше самолетна катастрофа, нямаше и кратери...

Арт: Сякаш е бил разглобен във въздуха?

Слушател: Да, и после просто сложен на земята. И димният стълб, който видяхме, беше от запалителната система, защото горивните резервоари бяха оголени...

Арт: Ясно.

Слушател: ...и имаше гориво навсякъде. И не беше нужно много, за да се запали. И имаше оголена електрическа екипировка, и от нея от време на време излизаха искри, и наоколо имаше горящо гориво.

Арт: Да, разбираемо е...

Слушател: И, намерихме и пилота. Тоя беше старши офицер, беше майор. И той... той, сакяш... един вид беше все едно е заспал. Той не беше катапултирал, не си беше в седалката, лежеше по гръб. Все едно... [въздиша]... все едно беше излязъл от самолета, беше легнал по гръб, и беше умрял. Беше мъртъв. Това...

Дерел: И нямаше никакви щети по тялото?

Слушател: Все едно беше паркирал самолета, разглобил го, легнал, и умрял. Не успяхме да открием нещо да му има. Имам предвид... ние взехме... взехме всичко... абе, знаеш, свършихме си работата, взехме целия материал, който можехме да вземем.

Дерел: Разбирам.

Слушател: Взехме всякакви странични неща, книги, тефтерчета, знаеш за какво говоря.

Дерел: Да. Разбира се.

Слушател: Но всичко това имаше много голям ефект върху нас.

Арт: Оценявам, че ни сподели историята. Страхотна история.

Слушател: След това не говорих с никого цели 6 месеца, беше много ненормално преживяване. Не очаквах да се включа тази вечер. Искам да ти кажа, че си имаш фенклуб, Арт, и много организации с буквени инициали те слушат.

Арт: Оценявам подкрепата ви, благодаря. Доста странна история, Дерел.

Дерел: Да, ние имахме една ситуация, при която 200 войника от иранската армия, през втория ден от Ирано-Иракската война, бяха отвлечени едновременно. Това бяха все хора професионалисти, доктори, адвокати - всичките офицери. Девет НЛО се появили, във втория ден на Ирано-Иракската война, и те си помислили, че тези неща в небето били някакви тайни неща, които сме изобретили и продали на иракчаните, за да ги ползват срещу иранците. И затова те започнали да изстрелват ракети земя-въздух "Hawk" срещу тях. И не успели да ги уцелят.

Арт: Мили Боже...

Дерел: И скоро след това те отвлекли всичките 200 човека, които били там. Абсолютно удивителен случай, все още вървим по следата му. Един ирански генерал общува с нас, и потвърждава част от информацията, с него работя и върху друг случай. Той е бил майор по време на Иранската демонстрация [Иранската въздушна демонстрация се прави на всеки две години на остров Киш, първата е била през 2002г, бел.прев], и той докладва, в интервюта, които аз и д-р Лийър сме правили с него, че той вероятно е преживял липсващо време, точно в момент, когато е следвал НЛО в небето със самолета си.

Арт: Ние май отново ще влезем във война с Ирак. Сякаш това е много близо. Изглежда никой няма да се присъедини към нас, дори Катар, и повечето други арабски страни са отказали да участват, но... изглежда, че отново ще тръгнем на война. При положение, че Борис Елцин заплашва с Трета Световна война от Русия, китайската заплаха, намираме се в доста крехка позиция и момент в историята, Дерел. Ако въобще ще има намеса, човек би си представял, че вероятно ще е скоро.

Дерел: Ако търсим намеса, не мисля, че тя ще дойде от ято НЛО-та, аз си мисля, че ще дойде от малко по-горе от тях. Това е мое мнение.

Арт: Добреее... Много странен разговор тази вечер, вие сте в ефир с Дерел Симс, здравейте!

Слушателка: Здрасти, Арт, аз съм Кати [Алино]...

Арт: Да, Кати...

Слушателка: Толкова съм доволна. Г-н Симс, за мен наистина е чест... бих искала да ви занимая само за момент. Исках първо да кажа... че всички малки факти и неща, с които съм запозната... онова с клоуните например...

Дерел: Да?...

Слушателка: Всичко, което споменахте, имам чувството, че и двамата сме на една и съща пътека, много е странно.

Дерел: Прочетете книгата ми, когато излезе, направо ще бъдете потресена, в нея има неща, за които хората никога не са чували дори.

Слушателка: О, абсолютно, аз вече съм потресена! Направо не знам къде се намирам тази сутрин, както и да е. Исках да кажа... вашите заключения и маниера ви, да проследявате намеренията им... мисля, че са абсолютно логични и спрямо наличните данни. Вие сте първият човек, за когото чувам, който стартира агресивно интелектуално общуване...

Арт: Абсолютно... Проактивно общуване.

Слушателка: Да, точно! Опасно е, но е и гениално, защото е единственият ни шанс да се борим и да се надяваме срещу тези намеси.

Арт: Аз мисля, че е МНОГО опасно

Слушателка: О, да, определено, така е. Но това е и единственият начин, по който ще се покажем като опоненти, които няма да... няма да позволим да крадат бебетата от спалните ни нощем. Имам въпрос, господине. Добре... Как да започна... Функционирането на мозъка ми от дълго време се ускорява... [разменят няколко приглушени реплики с Арт, тя се е обаждала в снощното предаване, бел.прев] Мозъчната ми функция се ускорява значително, но не чувствам някога да съм била отвличана от извънземни...

Арт: Но смяташ, че осмисляш информацията по различен начин.

Слушателка: О, абсолютно. Мозъчната ми функция... удивлява ме, защото уменията ми за разбиране минават всякакви граници и постоянно см бомбардирана с информация.

Арт: Добре... Тази госпожа, Дерел, се обади снощи.[Ед Деймс] смята, че е открил старгейт [космически портал, бел.прев], и тя... успя да идентифицира общото физическо местонахождение, където го е намерил. Много, много интересна госпожа. А... източно от "Рокийс", в ефир сте с Дерел Симс, здравейте!

Слушател: Добро утро, Арт, и г-н Симс...

Арт: Здрасти.

Слушател: Арт, мисля, че сравнението ти на ситуацията с Манчурския кандидат може да се окаже по-пророческо, отколкото предполагаш. Искам да спомена за слушателите ти, че има една новинарска емисия по американските "По света и у нас", от 24 януари 1994г, която може да е много интересна в този контекст. Г-н Симс, кога прекратихте работата си с ЦРУ?

Дерел: Работих за ЦРУ, после бях към военните. Постъпих на 10 март 1968г, после излязох и прекарах една година в Корея, до 1971г. Прекарах две години в ЦРУ, от 1968 до 1970г.

Слушател: Тази статия е озаглавена "Опитните мишки на Студената война: Тайната правителствена програма, който прилага радиация, майндконтрол химикали и наркотици върху гражданите", и в нея се разказва, че вероятно правителството е обработвало хиляди цивилни хора, под претекст, че това било нужно за Студената война. Давали им LSD, електрошокове...

Дерел: Запознат съм с това, и това, което казвате, е напълно вярно.

Слушател: Значи вие мислите, че.. понеже наскоро се поинтересувах от литературата за контрол над съзнанието... много добър филм за това е "Теория на конспирацията"...

Дерел: Да, гледал съм го.774
Арт: Ето ме и мен, вашият водещ!

Това, с което си имаме работа, е нещо като версия на Манчурския кандидат. Една жена, отвличана многократно заедно с още замесени хора; Дерел Симс, професионален хипнотерапевт, индуцира в нея съобщение, което трябва да стигне до извънземните – Манчурски кандидат откъдето и да го погледнеш.

Обратно в ефир сме с Дерел Симс. Дерел, това е точно като Манчурския кандидат.

Дерел: Да... Ааа, ситуацията стана даже още по-добра.

Арт: Добре...?

Дерел:  Малко по малко разбирахме кои са замесените, в крайна сметка открихме, че имаше поне 8 души замесени. Освен нашите осем имаше и още няколко човека, от други места, тях още не сме ги открили. Това което открихме, е че подложиха шестима от тях на някакви процедури, и отвлякоха моя старши следовател и го разпитаха. Две били съществата, които били на борда на извънземното превозно средство, било доста нагоре. Другите малки сиви... аз ги наричам космически скинари...

Арт: Ха!...

Дерел: ...и другите сиви, и кафявите доктори, често чувате за тях, когато става дума за импланти...

Арт: Да...

Дерел: Ако питате за импланти, мога да ви кажа как ги слагат, понеже имам съзнателна памет за това как аз получих своя, когато бях на 14 години. В повечето от тези случаи, когато хората казват “Не знам какво се случи, но всичко беше наред и беше прекрасно”... Винаги, когато хипнотизирам такива хора, им казвам, че използваме еди коя си техника, за да се доберем до еди кой си вид спомени...  и записвам всичко на видео и после, когато им покажа видеото от хипнозата им, по изражението им се вижда абсолютен уплах до полуда.

Арт: Да, сигурен съм, че това е...

Дерел: Защото тези същества не използват, НИКАКВА форма на упойка... Но ни казват, че са използвали.

Арт: Добре, а... твоя старши следовател? Той какво... разкажи, моля те, отново за него?

Дерел: Той беше отвлечен от един от двата по-висши същества в йерархията, и в неговото преживяване те го разпитват дълго и подробно. И те произвели холографско изображение в мисленето му, изображение на човешки мозък. И го питали... това същество го питало къде... къде се намирало човешкото подсъзнание.

Арт: О Боже...

Дерел: Защо за Бога биха го питали това, ако вече знаеха? И... когато той казал... а той е много методологичен и подхожда много научно започнал да им дава много смислен отговор... и при това съществото станало много обезпокоено, меко казано обезпокоено. Нордикът... някои хора го наричат “човешко” същество, или човешки вид същество, от нашата група... отива до него и хваща Дейл за главата и го държи между пръстите си, държи главата му в ръцете си, поглежда го много отблизо в очите, после извърта глава към едно от другите същества и казва, “Той казва истината – не знае.” И историята става все по-странна. Нещо удивително му се случва през това време.

Да дам малко предистория за Дейл... [не се разбира, 59:05] интервю, което Дейл иска, и тя казва, че Дейл е един от най-трезвите хора, които е срещала през целия си живот. Той съвсем ясно можел да направи разлика между емоционалното си състояние и събитията, които се случват. Такива са качествата на Дейл в очите на някой като [Линда Моут Хау], ако това има тежест за някого. Така че той е много ясен, не си измисля и не добавя неща и... А съществото също така го е питало, директно и без увъртане, дали той знае защо аз съм направил това, което съм направил.

Арт: Обзалагам се...

Дерел: Питало го е и защо сме се били срещали. Това също беше удивително, че се интересуват от това. А онази жена от друга страна, се намира в друга стая и се среща с друго същество от същия тип, и понеже явно има много милитаристична инфраструктура в тези... неща... и сивите и кафявите, които хората толкова много харесват, явно са на дъното на хранителната верига. И дори не се отнасят добре с тях.

Арт: Те напълно биологични същества ли са, или не си сигурен за това?

Дерел: Ами... направих друга постхипнотична сугестия на друг от хората там, по-късно, на една жена, дадох й пост-хипнотичната сугестия да защитава себе си и децата си... И тя действително нападна съществото, което влезе в къщата им и откъсна една от очните му чашки.

Арт: О, наистина си мисля, че се замесваш в доста страшни неща...

Дерел: Аз пък не мисля, че те трябваше да се замесват с някой едва на 4 годинки.

Арт: Съгласен съм с теб. Слушай тези факти: “Арт, гостът ти е акуратен по отношение на декодирането на фасадните спомени, за да се стигне до истината под тях. Моля те, попитай Дерел, дали е запознат с научните доказателства, изложени в книгата “Заплахата” от професор Дейвид Джейкъбс. Информацията в книгата описва ТОЧНО това, което гостът ти казва и би било слаба дума, ако кажа, че е плашещо.”

Дерел: Ами първо да кажа, че познавам Дейвид Джейкъбс. Срещнах го за първи път в Бразилия, в един бар... аз не пия, но просто се социализирам... И Дейвид носеше книгата си, и аз прочетох напряко през нея, прочетох само малко, не много, понеже нямах време, а и не исках да го обидя, като седя и чета книгата му пред него, вместо да отида и да си я купя...

Арт: Хаха...

Дерел: И това е добра книга...

Арт: Да...

Дерел: Познавам Джейкъбс оттогава, и той гледа презентацията ми за имплатната феноменология и куп други физически улики, която лекция, бих искал да спомена, я имам на видеокасети. Едната от тях е две касети, нарича се “Най-доброто интервю за уликите” и е просто пълна догоре с улики, за които не сте чували...

Арт: О, можеш още сега да го споменеш. Имаш две видеокасети?

Дерел: А, добре, нека само спомена това, много накратко...

Арт: Добре.

Дерел: Нека си дам телефонния номер, в случай че някой реши да се обади...

Арт: Много внимавай...

Дерел: Това е гласовата ми поща...

Арт: Чакай, чакай, чакай... Ааа, това е гласова поща?

Дерел: Гласова поща е, правил съм го и преди.

Арт: Добре, добре...

Дерел: Това е гласова поща, и ако се обадят, ще получат номера на домашния ми телефон, тоест в офиса ми, и после мога да им се обадя оттам, ако проявя по-голям интерес. Но първоначално всичко, от което ще имат нужда за контакт с мен, ще бъде на тази гласова поща.

Арт: Добре, така става.

Дерел: Гласовата поща е 281-587-54-55...

Арт: [повтаря], и оттам ще се свържат с офиса ти?

Дерел: Ще чуят съобщение на гласовата ми поща, в което се казва всичко, което им трябва относно наличните видео-записи, и особено за нещо, което бих искал всеки да си вземе - колекция от информация за имплантите и отвличанията, тя е възоснова на книгата, която пиша. С други думи, това е задълбочена информация и можете да я получите сега.

Арт: Е, от това, което чух дотук, на мен ми се струва, че ТИ ще си нещото, което ще се възприема като заплаха.

Дерел: Ами... нека ти разкажа историята още малко по-нататък, за да ти кажа защо аз вярвам на тази история. Не защото хипнотизирах осем човека независимо и ги отделих един от друг, и получих идентични разкази... Единственото различно нещо във всеки разказ, беше... че на всеки един от тях е бил предложен - казвам предложен, а не даден, предложен им е бил - фасаден изкуствен спомен по техен избор.

Арт: Ха...

Дерел: Една жена е пожелала да види мъртвия си, починал брат. И тя го описа много точно, с изключение на големите му черни очи.

Арт: Ааа... Дерел, ако тези същества имат способността да манипулират съзнанията ни по този начин... с каква защита разполагаме?

Дерел: Когато бях на 4 годинки, по време на първото ми преживяване, научих много. Като дете... не знам дали просто бях бунтарско дете, или нещо друго ми имаше... но когато съществото стоеше точно до леглото ми... ааа... имах склонност да се будя в неподходящия момент. Веднъж се събудих в стая за наблюдение, бях пациент в този случай, събудих се от обща упойка, изправих се и отидох да говоря с един хирург, за да го попитам какво прави там... хирургът беше прехвърлил работата си на друг хирург и исках да знам защо. Та... имам склонността да се събуждам в неправилния момент, да излизам от транс...

И това същество, което ме връщаше обратно в леглото, лежах по гръб, бях на 4 годинки, мога да опиша събитието с невероятни подробности... защото имам съзнателен спомен за него. Никога не съм преминавал през хипноза за никое от преживяванията ми - помня повечето от тях съзнателно. Не бях парализиран, не бях в състояние на сънна парализа или някаква друга подобна тъпотия. Знам каква е разликата, имал съм сънна парализа, знам какво е това.

Арт: Мхм.

Дерел: В онзи момент не бях парализиран, съществото не правеше нищо особено, просто стоеше там, имаше големи черни очи, осветяваше го външна лампа от улицата на "Кейп стрийт" № 1005 по средата на Тексас, знам ТОЧНО къде живеех, познавах всеки камък в онази местност... И това същество просто си стоеше там, и в онзи момент, аз бях много изплашен като го гледах... и то също ме гледаше с големите си КРЪГЛИ очи, а не като онези бадемовите... И то в онзи момент започна да извършва индуцирана парализа. И аз толкова много се изплаших, толкова силно се бутах в стената, че паднах... избутах леглото далеч от стената и паднах на пода. Гъзът ми и краката ми бяха на леглото, а главата и раменете ми бяха на пода. И съществото повдигна завивките от другата страна на леглото и погледна под леглото и ме погледна - с онези големи черни очи - и програмира в мен изображението на клоун. Нищо чудно, че толкова много отвличани от извънземни иман фобия от клоуни. И не знаят защо.

Арт: Отново казвам, което и да е същество, което може да прави с нас нещата, които тези същества правят ментално... освен някой като теб, който работи на наша страна... каква надежда имаме?

Дерел: Ами дори като 4-годишно дете, аз имах способност, за която не знаех! И се нарича съпротива. И въпросът беше, че аз просто не му позволявах да прави това с мен. Колкото и образът му да се променяше на клоун, постоянно се връщаше към истинския си облик, защото исках да го запомня такъв, какъвто беше.

Арт: М...

Дерел: И никога не съм бил заблуждаван от образа на нещо, което те са програмирали.

Арт: Какво искат те от нас?

Дерел: Милостиви Боже, нямам си никаква представа. В смисъл... иска ми се да имах всички прекрасни отговори на света, и, някои от хулителите ми смятат, че имам тези отговори - нямам ги, иска ми се да ги имах. Затова правя, каквото правя.

Арт: Какво е най-доброто ти предположение?

Дерел: Ами имам шест причини, заради които мисля, че ни отвличат. И не мога да го докажа, може би има и 100 причини. Но явно има поне 6.

Арт: Добре?

Дерел: Една от причините... и ще ги изложа като три двойки причини... Първата причина е научно-техническа. когато говорих с [Пат Парнело], това е господинът, който си направи операция на ръката...

Арт: Да...

Дерел: ...и извади импланта...

Арт: Да...

Дерел: Прекрасен човек! Казах му "В теб има нещо различно". Той ме погледна много, много мило, с добър поглед, истински джентълмен и въобще не е горделив, отвърна ми "Нищо особено не съм". казах му "Оо, да, има нещо различно в теб. Тия ги разправяй на някой друг". Казах му, "Ти си много различен от останалите. гарантирам ти - има причина да те преследват [извънземните]". Предполагам, че много те бива в научно-техническите полета. Той ми каза, "Нито съм учен, нито съм техник, и не ме е грижа". След това седнахме да си говорим и той ми показа едни от най-невероятните технически неща, които бях виждал.

Арт: Ясно.

Дерел: Та научно-техническия мотив е първата двойна причина. Само че тях не ги интересуват УМЕНИЯТА ВИ. Тях хич не ги е грижа дали имате две или три висши образования в науката. Не това преследват.

Арт: А какво търсят?

Дерел: Тях ги интересува начинът, по който обработвате научно-техническата информация. Ако обработвате информацията в главата си по различен начин от другите хора... и Пат е чудесен пример за това... и старшият ми следовател е чудесен пример за това.

Арт: Добре. Да, в това има много смисъл. Те вече знаят това, което ние знаем, но се интересуват по начина, по който ние го възприемаме и обмисляме, в това има смисъл, искат да знаят как обработваме информацията.

Дерел: Да, на тях не им трябват нашите знания. Тях ги интересува да научат как ние обработваме тази информация. Интересуват ги хората, които мислят по различен начин от тях, и от другите хора. Не е задължително човек да е по-умен или нещо такова, въобще не казвам това...
Втората група причини изглежда е духовно-пророческа. И тук е същото - на тях не им трябват милиарди долари, на тях не им трябват най-интелигентните и будни хора в духовните неща... не им трябват най-добрите световни сензитиви или нещо такова - не ги интересува. Тях ги интересува как ти обработваш... Абе все едно е, че гледаш от едно неврологично ниво, как ти самия се справяш с нещата различно от останалите хора.

Третата група причини, става дума за физиологичната или психологическата способност за учене. Способността да извличаш максимален смисъл, когато или не те учат на нищо, или те учат на твърде малко. Когато публично предложих тази теория, на конференцията на Боб Браун. Преди години д-р Карла Търнър - скъп мой приятел - беше гост на тази лекция заедно с мъжа си, Елтън, и докато слушаха, една дама от хулителите ми се изправи, по средата на конференцията, и изкрещя "Докажи го!". И аз й казах, че аз спадам в последните две категории.

Арт: Които са?

Дерел: Физиологичното и психологичното учене с много малко обучение или без никакво обучение... и тя каза "Докажи го!", и аз казах "Ами...млада госпожице, аз имам (по онова време) 3-та степен черен колан по японско карате". Тя отвърна, "Много хора го имат това", аз казах "Е, това не е като при някои системи, където можеш да си поръчаш колана предварително". Казах й, че това е нещо, което трябва да си заслужиш, то е като четири-годишното образование.

Арт: Да...

Дерел: И тя каза "Е, и? Много хора имат това". Аз казах, "Да, но те вероятно са имали учител".

Арт: Всичко това си го постигнал сам?

Дерел: Да, съвсем сам.

Арт: Значи, с други думи, ти имаш способности за учене в някаква степен, не задължително с IQ 600...

Дерел: Няма нищо общо с това колко си умен, става дума за това как обработваш информацията... И това е всичко. Не става дума за това че някой е по-умен от който и да е. И, аз изброих цял списък с неща, и накрая тази жена много се разпали... и най-накрая й казах нещо друго, казах й, "Следващото нещо, което ще ти кажа... Веднъж трябваше да се науча на [някаква карате техника, не се чува добре, бел.прев] и да я изпълня по време на една демонстрация на бойни изкуства пред студентите от Мексиканския държавен университет, пред 250 човека, всичко е заснето на лента, ако искаш да ти покажа". Казах, "В тази точно демонстрация, аз прехвърлям уменията си на друг човек. По онова време бях бял колан, а той е черен колан. Всичко това е заснето, ако искаш го гледай". И й казах накрая, "Аз пък имам въпрос към теб, млада госпожице"...

Арт: Имаш всичко това на видео-касетите си?

Дерел: О, да! И тя казва "Какъв е въпросът?", и аз й казах "Искаш ли да го разиграем? Може и с теб двамата да направим същото". И ти казвам, веднага се отдръпна.

Арт: Разбирам я.

Дерел: Та въпросът беше... че има 6 неща, които на мен ми изглежда... на глед все едно са случайни, може да има и 100...

Арт: А какво ще кажеш за генетичните и репродуктивните аспекти?

Дерел: Оо, тук наистина засегна голям въпрос. Нека само бегло го засегна... нещата могат да са малко страшни. Повечето хора мислят, че те са тук... че един вид, че са подобрили еди кое си, и че са създали еди какво си... или че направо са ни създали. Аз въобще не смятам, че това е така.

Арт: Ами?

Дерел: Има една древна поговорка. В Библията се казва, "Вие сте прекрасно създадени". Когато изучите това, ще откриете, че във всеки биологичен смисъл и във всеки умствен смисъл ние сме едно удивително творение. Най-важното в това е, че когато откриете, че имаме 15 милиарда неврона и 500 000 километра невронна мрежа в главите си... като за целия си живот вероятно няма да използвате повече от 1500 метра от всичко това... ако не си използвате мозъка, някой вероятно ще го направи вместо вас - правителствата ще се възползват, диктаторите ще се възползват, и ще се възползват и други същества от други места.

Арт: Както и Дерел Симс...

Дерел: Ами...

[смеят се]

Дерел: Интересното е, че в размножителната програма... някои хора, ако погледнете размножителната програма и какво се случва от древни времена, от древната литература, според Сичин... те на практика развъждат хората така, че да бъдат роби. И това не е много изгодно положение за човечеството... ако и това въобще е истина.

Арт: Той наистина смята така.

Дерел: Да, точно това си казва човека. Така че изглежда, според него и според някои други хора, те ни отглеждат. Моето виждане е, че по-добре да гледаме малко по-различно на това. Те може би не развъждат нас, а по-скоро отглеждат самите себе си. Те може и да потискат израстването ни.

Арт: Или може би ни използват, за да опреснят генетичния си басейн.

Дерел: АКО това е случаят. Но въпросът е, че те правят нещо, но няма да ни кажат какво е. Но ще ти кажа едно голямо нещо, което ме притеснява. Притесняват ме лесните неща, които хипнотизаторите и другите хора откриват. Просто е твърде лесно. Именно нещата зад това, са нещото, което търсим. И аз дори ще им подскажа. След като сте чули всичко... и точно това направих с онази жена от масовото отвличане... тя беше последната, която интервюирах от осемте човека...

Арт: Да...

Дерел: И попитах въпрос, има ли още нещо, което си чула по какъвто и да е начин, можеш ли да ми кажеш дали съм пропуснал нещо? Тя каза "Не, имаш всичко". Бяхме там от часове. Казах добре... нека те питам един последен въпрос. Тя каза добре... Има ли нещо, което не трябва да ми казваш.

Арт: Хах...

Дерел: И тя остана още цял един час и половина, описвайки ми собственото ми последно похищение, още когато бях на 17 години. Тя описа всичките от онези 5 същества, които не са описани в литературата никъде. Тя ги описа с подробности. Тя описа какво правеха, описа всичко...

Арт: Значи, в такъв случай... те това са ти го пратили на теб?

Дерел: ...Ами не, тя го била дочула на кораба. Това беше нейната интерпретация. И... тя до ден днешен не знае дали беше права или не, защото аз никога не й казах. Но едно ще ви кажа, успя да ме накара да настръхна.

Арт: Да, ти явно се движиш на косъм. Изчакай така, Дерел. Когато се върнем, вече ще приемаме обаждания в ефир. Ето какво ни пише един от слушателите ни, лекар: “Дерел, надявам се, че всички там някъде, включително психиатрите и всички психолози, слушат много внимателно. Тук става дума за повече от контакти, защото темата е информативна и всичко това повдига съзнанието ни. Това са сериозни неща и уменията и сериозното преценяване на ситуацията от страна на Дерел Симс и другите от неговия калибър си заслужават.”

Наистина, сериозни неща. Вие представяте ли си да им пратите съобщение на тях? Това е нещо, за което съм се чудил от години. Когато се върнем, ще отворим телефонните линии. Дерел Симс е експерт по отвличания от извънземни и по физически доказателства. Ако искате или ако имате нещо да му казвате, сега е времето. Това е “От бряг до бряг”.

[музичка]


775
Арт: Гостът ми е Дерел Симс, който е изследовател на твърдите физически улики за НЛО. Точно преди кръглия час бяхме отрязани. Не че го натяквам, от време на време линията се скъсва... но ние като радио имаме доста системи, от наша страна, за стабилна връзка с гостите, и можем само да се чудим - как се прерязват тези телефонни пътища? Ама разбира се, че са прерязани. Защо някой ще ни прерязва линията? Трудно е да си го обясни човек. Случвало ли се е преди? - да. Случи ли се току що? - да...

[още музичка]

Арт: Сега, преди да продължим с Дерел Симс... който е "Ловец на извънземни", който е изследовател на физически улики, нека ви кажа още веднъж... на уеб-сайта ни, до името на Дерел Симс, ако кликнете там... ще видите писмо от Военното министерство, от офиса на адютант-генерала, Административен център за запасни офицери и военен персонал в "Св. Луис", където се пазят всички архиви... ще видите писмо, което адресира достъпа на "Свръх-секретно" ниво на Дерел Симс, той е бил агент на ЦРУ, писмото отменя този достъп и го заменя с ниво на достъп "Секретно". Идеята ни беше... за всичките критици и клеветници на Дерел... да публикуваме този документ, за да го видите. Прекалено много пъти в едно радио човек просто не може да направи такова нещо за гостите, и затова ние си помагаме с интернет. Така че - за всичките му хулители - заповядайте на нашия уеб-сайт и погледнете там, за да знаете кого слушате в момента. Още веднъж - това е Дерел Симс...

Дерел? А... добре дошъл отново.

Дерел: Да...

Арт: Аа... ние бяхме, безцеремонно отрязани.

Дерел: Да, така е.

Арт: Ти мислиш ли, че телефонът ти се подслушва?

Дерел: О, ами... аз, не съм параноичен човек. Хората постоянно ме питат, дали ЦРУ ме следи постоянно и тн., аз казвам, че не, не го правят... но го правеха доста дълго време, заради други причини. И аз подозирам, че приближавайки се все по-близо и по-близо до истински отговори в уфологията относно физическите улики... тоест искам да кажа, че ние в частния сектор вече се приближаваме до онова, което те ОЧЕВИДНО имат [Дерел има предвид правителството, бел.прев]... заради което вече не сме принудени да разчитаме на тях и можем сами да си правим изводите... и остава само да се справим с характерните досадни "дебънкъри" и тем подобни, които са навсякъде...

Арт: Да...

Дерел: ...Аз мисля, че те винаги ще слухтят за това, разбира се.

Арт: Аз постоянно се чудя кога ли ще ме спрат, просто продължавам напред, докато не прелея чашата, такава ми е природата... И предполагам, че евентуално някой ден ще се опитат да ме спрат. Очаквам го. Да ни отрежат така не се случва за първи път, и бяхме по средата на доста чувствителен разговор, когато се случи. Моето отношение винаги е било, че телефоните наистина се подслушват, но на кой му пука, аз и без това не говоря неща, които не бих казал в ефир.

Дерел: Разбира се. А и NSA [Национална Агенция по Сигурността - една от службите в САЩ, бел.прев] притежава интернета, ако някой него знае - да ходи и да провери.

Арт: Да, аз често препоръчвам на слушателите си, Дерел... NSA имат много мощни супер-компютри и слушат страхотно много телефонни разговори, търсейки ключови думи, и когато чуят тези ключови думи, когато се изговорят и отбележат, тогава разговорите наистина стават директно слушани от NSA. Това е доста добре известно в обществата на разузнаванията. Така че често приканвам слушателите си, по средата на някой разговор, просто ей така да пуснат някоя дума, като "кийлоу, кийлоу"...

Дерел: Хаха... за да ги объркаш?

Арт: Хаха, да, повярвай ми, върши работа... Та както и да е! сега вече си отново в ефир, и аз определено искам да чуя тази история за масовото отвличане на 8 човека, които явно нямат връзка помежду си.

Дерел: Ооо, това е голяма история. Арт, ти дръпна струната, която ми даде прозвището "Ловец на извънземни". Разследвахме случай, който наричахме "Масовото отвличане на 8 декември 1992г" и... нека се върна само малко по-назад. Отидох при един от своите отвличани, по онова време имах около 75 и... тя е човек, който по принцип в средите бихме нарекли "контактьор". Според нея, някои от преживяванията й са все пак относително добри, и че те са тук, за да ни помагат да за да направят нещо добро, въпреки че тя не знае какво е то. И аз й казах "Искам да направим експеримент". Казах й, че бях в ЦРУ две години и че работих във военната полиция и тн.,...

...и във връзка с това си минало, й казах, че искам да инсталирам в нея една пост-хипнотична сугестия. Казах й, че искам да инсталирам в спомените й една определена информация, която открих, и която мисля, че ако е вярна, и ако видят, че тя я знае, това ще ги разтревожи.

Казах й, че вероятно нищо няма да се случи... но ако все пак се случи, исках да видя какво ще стане...

Арт: Чакай сега да изясня... Става дума за някой, който е отвличан или контактьор, който все още има връзка и преживяванията му продължават.

Дерел: Да.

Арт: И ти инсталираш в тази жена една пост-хипнотична сугестия...

Дерел: Да, влагам в нея фалшив спомен, който е като "скрийн-сейвър"...

Арт: И искаш да пратиш това послание... на ТЯХ?

Дерел: Абсолютно.

Арт: О, винаги съм се чудел кога ли някой ще го направи!

Дерел: Ами Арт... за мен това беше много смислено. Бяхме провели тригодишно изследване - аз и Дейл, старшият ми следовател - и като събрахме всички улики... и ние не сме сглобявали парчета от разработките на други хора. Намерихме си наши собствени 75 човека, с които да работим, и си направихме наш собствен невероятен екип. Около 33% от всичките ни отвлечени бяха развили редки медикаментозни алергии, които по принцип са характерни само за 0.5% от цялото население...

Арт: Наистина?...

Дерел: Представи си, че еквивалентът на това е един на всеки трима астронавта да има рядка медикаментозна алергия - просто не може да се случи. Факт е, че зъболекарят би ти се изсмял в лицето, ако му споменеш нещо такова.

Арт: Мхм...

Дерел: Но ние намерихме много такива хора. Намерихме и флуоресценцията върху тези хора, веднага след сценария на отвличанията им...

Арт: Флуоресценция?

Дерел: Да. някакво вещество, което пропива през кожата при контакт, и остава там. Не може да се измие, не може да се махне. Единственият начин, по който можем да се сдобием с проба, е с хирургически скалпел, като вземем плитко изрязване на кожата. И всъщност така направихме първия си анализ в онези времена. Направихме два такива анализа - бяха ИДЕНТИЧНИ.

Арт: Тази флуоресценция... От какво е направен материала?

Дерел: Това е флуорофор... Не е флуоресцентно нещо, това е флуорофлор, който ще се възбуди и ще свети единствено под облъчване с черна светлина.

Арт: Аха?

Дерел: На практика това означава... не можем да го докажем, естествено.. но МИСЛИМ че означава, че индивида, в своя сценарий на отвличането, е бил докоснат от тези същества, и явно има секреция на някаква течност, нещо като мазнина или нещо такова, което прониква в кожата при контакт. И буквално оцветява кожата с флуоресценция.

Арт: Уау... уау...

Дерел: Свързах се с няколко професора, които могат да разпознаят какво е това нещо, и ги питах. Те са доста видни, някои от Англия, други са от САЩ...

Арт: Дерел, съществуват определени морски биологични същества, които също демонстрират такъв вид флуоресценция.

Дерел: Да.

Арт: Например, при определени условия, медузите го правят?...

Дерел: Да.

Арт: Амм... Има ли някаква връзка с този тип флуоресценция?

Дерел: До този момент не сме установили това. В момента се занимаваме с взетите от нас 22 проби, които сме взели от отвлечени, и ги тестваме. Имаме биохимик, Евелин, тя ни върши тази работа. И... тя се бори с това, също като нас, понеже нямаме нужното финансиране за да направим това, което би трябвало да направим... Но, да разкажа повече за флуоресценцията и как я открих... Едно от нещата, които открихме относно осакатяванията на добитъка преди много години. Имаше доклади, че част от добитъка имаше флуоресценция по себе си, открили го когато някой по случайност доближил черна светлина до животните. По-късно животните с тази флуоресценция явно били осакатени. Което беше индикация, че ако тази история бе вярна, че един вид... животните всъщност са били маркирани. Но не така открих флуоресценцията. Открих флуоресценцията... това ще е много добро за хулителите ни и за "дебънкърите" и за онези, които атакуват хипнозата... първото откритие на флуоресценция го направих върху един млад мъж, който бях върнал с регресия до 5-годишната му възраст, когато е било първото му преживяване. И... той постоянно плачеше и повтаряше "Те не ме харесват, затова продължавам да правя каквото искат от мен", и постоянно плачеше и не успяваше да разбере защо не го харесват. За мен любопитното беше, че баща му беше нарисувал красива картина по цялата му стена, видима само на черна светлина, когато бил малък. И до леглото имало малка крушка за черна светлина... понеже детето постоянно се страхувало да е на тъмно, разбира се никой не знаел защо... ако извънземни идват в стаята ти нощем и те отвличат, това си е добра причина според мен.

Арт: Да, определено.

Дерел: И, една вечер, съществата дошли до леглото му, събудили малкото момче, то било ужасно уплашено... черната светлина, разбира се, била включена, и осветявала невидимата картина на стената - онази картина, която баща му нарисувал - но видял бляскава, ярка, зелена флуоресценция на разни места по телата на онези същества. Върху бялата им кожа.

Арт: Това на теб какво ти говори? Или говори ли ти нещо към настоящия момент?

Дерел: Ами... можем само да предполагаме, и точно затова правим всички тестове – за да разберем поне нещо със сигурност...

Арт: Така...

Дерел: И на мен ми изглежда... на база уликите, които сме събрали към днешна дата... че когато тези същества докоснат някого, този течен материал, който е в полу-течна форма всъщност и който прониква в нашата кожа, се секретира от тях... май нещо като пот или нещо такова.  И най-интересното е, че съм открил много различни цветове и тези цветове съответстват на точно определени свидетелства от отвлечени... от различните отвлечени... И за мен това си беше сензационно откритие...

Арт: Да...

Дерел: ...защото това просто доказваше, че отвлечените казват истината!

Арт: Да...

Дерел: Хората не могат просто да си го измислят това, и просто ей така да те лъжат, лесно е да хванеш хората, които лъжат по този начин.

Арт: Добре... ами онези осмината?

Дерел: Така стигаме до осемте човека... Дамата изслуша въпроса ми за това да вложа сугестивно съобщение в нея, и каза, “Слушай, Дерел, вярвам ти безрезервно. Харесвам тези същества. Не харесвам това, което правят. Мисля, че не е правилно. Мисля, че рано или късно ще се стигне до конфликт между теб и тях, които и да са всъщност. Ще направя каквото поискаш.” Казах й, че ще трябва да изгледа едно видео. Тя попита защо. Обясних й, че трябва да индуцирам амнезия в нея. Казах й, че няма да си спомня нищо.

Арт: Амнезия...

Дерел: Така че, когато инсталирах сугестивното съобщение за информацията... Чакай да ти разкажа малко предистория...

Арт: Разбира се...

Дерел: Има две неща, които се правят в средите на разузнаването. Първо, работата на разузнавателните кадри е, да имат тайни. И втората им работа е тайните им никога да не бъдат разкривани, защото може да станеш уязвим.

Арт: Разбира се.

Дерел:  Това е целия смисъл. И не мисля, че работата с цялото извънземно присъствие е по-различна. Така че реших да ги тествам. Сдобих се с информация от един отвлечен, и прецених, че ако аз бях на тяхно място, въобще нямаше да искам това да се разчува. Имам предвид, че пробих през внедрения фалшив спомен на отвлечения и стигнах до един друг сценарий за преживяването му, който ми звучеше много по-истински.

Арт:  Добре, значи един вид си имал информация от второ ниво от този отвлечен...

Дерел: Точно така! Така че... кой знае дали това беше истина... реших да го приложа в реална ситуация, и да видя какви ще са реакциите.

Арт: Значи, ти хипнотизираш тази дама... и влагаш в нея тази...

Дерел: Вложих в нея информацията в нея, и след това инсталирах амнезия по два начина. Инсталирах амнезия и от двете страни на паметта й. Защото, първото нещо, което извънземното същество ще направи... те я отвличат постоянно още откакто е била на три годинки, те знаят всичко, което тази тази жена си помисля.

Арт: Така...

Дерел: Те знаят всичко. Така че, ако тя има информация за тях, която би им навредила по мое мнение, тази определена информация... ако те открият това, това би трябвало да предизвика някаква реакция.

Арт: А като казваш “от двете страни на паметта й”, какво имаш предвид с това...

Дерел: Имам предвид, че когато и да... Когато тя си спомни... Не мога да й позволя да си спомни какво ще се случи. Защото ако го направи, те моментално ще хванат това.

Арт: Аха, това означава никаква памет преди събитието и никаква памет след събитието?

Дерел: Точно така.

Арт: Ясно.

Дерел: Така че, когато и да я докопат, АКО тази информация е валидна всъщност... всичко това е моя хипотеза, нямам представа дали е или не е... важното неща, което искам да направя, е да инсталирам блокаж от другата страна – точно както те ни го правят – за да не могат те да открият кой й е дал информацията.

Арт: Значи ти им пращаш съобщение на тях?

Дерел: Точно така.

Арт: Добре...

Дерел: И така... тя по-късно се премести да живее във Флорида... и после се случи една забележителна ситуация, тя е един от седемте случая, за които ще разкажа [в книгата, бел.прев]...

Арт: Така...

Дерел: И сега ще видиш защо. Та... около две седмици по-късно те я отвличат. Удивителна ситуация. Моето съобщение е програмирано да не се включва, докато тя не се доближи на половин метър от съществото. Казах й съобщението да се включи, точно когато е непосредствено до съществото. И когато съществото се доближило на половин метър, тя се събудила – напълно излязла от транса...

Арт: Аха...

Дерел: И го поглежда – с напълно отворени очи... и после му изрецитира информацията.

Арт: А какво... ааа...

Дерел: И съществото било притеснено. Разбира се, ние това въобще не го знаехме, докато... понеже това се случи през ноември... и после, на 8 декември 1992г, нещата се влошили. Предполагам, че проблемът се е издигнал по йерархичната верига...

Арт: Можеш ли да ни разкажеш каква беше тази информация?

Дерел: В този момент не мога. Защото, аа... Защото смятам да го направя отново.

Арт: Аха... Добре, в това има смисъл. Ти...

Дерел:  Да, смятам да го направя отново.

Арт: Та значи, ти си имал някаква вътрешна информация относно тях, нея са я отвлекли, когато дошъл правилния момент, тя се събудила и им дала тази информация...

Дерел: Да, извънземните я отвлекли въпреки това, правили с нея някакви процедури... И явно тази случка се издигнала по веригата, защото сега вече я проследяваме, получаваме и останалата част от нея...
Арт: Предполагам, че ще има последствия за теб?

Дерел: Тези последствия май са клеветите по мой адрес, хаха...
Ситуацията се разви по следния начин. На 8 декември 1992г, старши следователят ми Дейл и аз си говорехме, и той забеляза, че ноктите на ръцете му са започнали да растат много скоростно през последния ден. И той доста се стресна. Понеже едно от нещата, които открих... не при всички хора, но при някои от тях... е че растежа на косата им и растежа на ноктите им е забележителен по време на отвличанията. Това е само при някои от тези хора. И той се притесняваше, защото беше започнал да реже ноктите си по два-три пъти дневно.

Арт: О Боже...

Дерел: Става дума в един ден...

Арт: Леле-леле...

Дерел: И той си гледаше ноктите и каза “О, Боже... нещо се случва. Направи ми регресия и да видим какво става.” И под хипноза той започна да описва най-странната история, която някога бях чувал. Как всичките тези 8 човека, включително и тази дама... разбира се сега ти знаеш, след като чу историята, че тя беше нашата примамка... и в такъв случай, ако няма да отвличаш мен, кой друг ще отвлечеш, за да разбереш от къде идва информацията, освен моя старши следовател? Понеже се предполага, че той знае всичко, което и аз знам.

Арт: Тези 8 човека познават ли се?

Дерел: Да, познаваха се. По онова време един беше във Флорида, а другите бяха в няколко различни града около Хюстън. Те бяха отвличани, и моето мнение е – на база всичко онова, което сме видели оттогава насам – че идеята е била да се разбере от кого изтича информацията. Точно това щяхме да правим, ако бяхме в едно общество на разузнавачи.

Арт: Значи... един вид ти си все едно обратно в ЦРУ. Разузнаване... контра-разузнаване...

Дерел: Не виждам къде е разликата.

Арт: И аз не я виждам... И аз не я виждам. Хахахаааа... Аз бих бил много загрижен за това, че твоите ментални способности да боравиш с нейните ментални способности, искам да кажа... леле-леле, наистина си нагазил в лука.
Стойте къде сте! Дерел Симс ми е гост, тази вечер, по “Coast to Coast AM”


776
Арт: Моля?

Дерел: Слънчева еластоза - това открихме в патологичните доклади за белезите, които изследвахме.

Арт: Да, а какво е това?

Дерел: Слънчевата еластаза... което потвърждава работата ми с известен брой отвлечени, тоест, че казват истината, когато описват изгребан белег, направен с устройство, което издава малко шум и има светлина на единия си край и изглежда го използват за затваряне на раната. Какво да кажа... това звучи много смислено. Когато вземете патологичните доклади и откриете там слънчева еластоза означава, че тази област, този загребан белег... много гладка хлътнатина... всъщност е била третирана с огромно количество UV радиация. Удивителното е, че двата пациента, които подложихме на операции за премахване на импланти, на 18 май 1996г... и двамата имаха много светла и бяла кожа и рядко излизаха навън. И бяха развили слънчева еластоза само в тази малка, мъничка хлътнатинка.

Арт: Локализирана ултра-виолетова радиация.

Дерел: Да, точно така.

Арт: Добре... Дерел, задръж така... Дерел Симс ми е гост, вие сте с "От бряг до бряг".


"Coast to Coast AM", от царство Невада, вие сте с Арт Бел

Арт: Ето ме и мен.

Дерел Симс. Много интересен човек. Чета тук, че е инструктор по открита вода за напреднали в скуба-гмуркането. Има черен колан по карате. Той е хипнотерапевт. Бил е агент на ЦРУ... Имам доста документация тук пред мен... член на националния борд по хипнотерапия и хипнотична анестезиология. И продължава с Американската Карате-федерация за аматьори. Имам всякакви документи пред мен, това е доста разнообразна кариера, Дерел, определено си правил много неща.

Дерел: Ами, аз и жена ми споделяме много и еднакви интереси, и понеже тя беше моя ученичка по бойни изкуства когато беше тинейджърка, а сега тя е с колан трета степен, а аз съм четвърта... и така, просто имаме еднакви интереси във всичко.

Арт: Хаха, удивително. Но както и да е, да се върнем на уфологията. Всичко това започва за теб, когато си претърпял собственото си отвличане на 4 годинки... Само на 4 годинки. Какво се е случило оттогава насам, на теб самия?

Дерел: Ами, на мен... моите събития приключиха, когато бях на 17 години. Иии... те приключиха много агресивно...

Арт: О, така ли?

Дерел: Това може би може да има връзка със... както някои хора ги наричат "негативни страни" от преживяването.

Арт: тъкмо обсъждахме това с Уитли преди един час - дали да внимаваме какво си пожелаваме, с други думи, дали тези същества наистина са наши приятели, или не. Да разбирам ли, че те по-скоро не мислиш така?

Дерел: Аз не... на първо място, личното ми мнение е, аз съм християнин, мисля че някъде там има всякакви видове същества, ангелоподобни и прочие и мисля, че там при тях има някои много добри и положителни влияния. Мисля, че някои от нещата, които точно тези определени същества правят... ако въобще трябва ние да ги стандартизираме от нашата гледна точка, разбира се, с каквито стандарти, сигурен съм, те не разполагат... са злоупотреби, незаконни, неморални, това са същества, които отвличат вас, децата ви, жена ви, или отвличат някой от дома ви посред нощ... изнасилват ги и правят всякакви неща с тях, както Уитли много добре знае от първото си преживяване с тях, както разказа. Това, което правят, не е много... емоционално повдигащо. Когато правят някакви неща на едно 3 и половина годишно дете... това не е...

Арт: Дерел, какво са ти причинили?

Дерел: Има няколко неща, които все още пробвам, за да видя дали мога да ги потвърдя че истина, понеже не считам, че моя случай е толкова ценен като информация... Понеже, липсват достатъчно физически доказателства... за да отговоря на стандартите, които аз прилагам към другите хора.

Арт: Да, разбирам.

Дерел: Но за мен... започнах да правя някои неврологични проби и други видове тестове, защото имах индикации, че така наречените "спомени" , които имам, всъщност са истина. Някои от хирургическите процедури и други неща, които са правили с мен - а те не са направени в моя полза, не съдя така и за другите хора, това че нещо... някакво грубо преживяване се е случило на мен, не значи, че трябва да е същото и за някой друг, не казвам че е така с всички, мога да говоря само за себе си...

Арт: Добре...

Дерел: Но последното събитие, което ми се случи, тепърва ми предстои да го проумея напълно. Беше около 1964г...

Арт: Бил си на 17, спомените ти би трябвало да са добри.

Дерел: Да. Имаше твърде малко доказателства специално за това събитие, защото врата всъщност беше разбита с взлом, посреднощ. Не можех да разбера защо родителите ми не можеха да се събудят. Петте същества, които се появиха в стаята ми, не се срещат в никоя НЛО-литература, която аз поне съм виждал до сега. Оттогава до сега съм открил 7 човека, които са виждали ЕДНО от тези същества...

Арт: Можеш ли да ги опишеш?

Дерел: Мога. Предпочитам да изчакам с описанието и сега ще спомена защо. Седемте човека, които открих, които са срещали точно това специфично същество, всички те са имали ужасяващи преживявания. Всъщност, един от тези хора е доведената ми сестра. След нейната среща, тя разви гранд-мал епилепсия ["grand mal epilepsy" е сериозна или "голяма" епилепсия, с тежки и дълги припадъци, характеризиращи се със силни гърчове, бел.прев]. И тя не е единствения човек, който е преживял абсолютно ужасяващи неща от тези определени същества.

Арт: О, Боже... Нещата, които напоследък чувам за тези същества, не са добри. Направили са много неща, които не е било редно да правят. И започвам да се притеснявам, че перспективата на контакта - истинския контакт - мисля, че е вече много близо, с тези наблюдавания на НЛО посред бял ден и тн. Мисля, че е време да започнем да си даваме сметка за това, какво наистина ще срещнем.
Дерел: Арт, мисля че не можеше да го кажеш по-добре. Мисля, че е мъдро от твоя страна - глупаво е да приветстваме нещо, без да го познаваме... Едно от нещата, които ме безпокоят, особено когато хората нападат военните - ако аз знаех за ужасиите, които военният апарат прави, когато аз самия бях военен, щях да съм първия човек да ги разобличи. И съм сигурен, че има много хора при тях, които и сега биха ги разобличили.. Това естествено по никой начин не извинява хората от разузнавателните агенции, някои от тях правят наистина ужасни неща.

Арт: Дерел, помниш ли филма "Денят на независимостта"?

Дерел: Да.

Арт: И помниш ли онази тълпа, която отиде на покрива там, всички онези ню-ейджъри, викащи "Да, да, да!", и разбира се, корабът се отвори и ги изпържи всичките. Такъв вид контакт ли може да имаме като за първи път?

Дерел: ...Не мисля така... Ще ти обясня логиката си, не е нещо, което мога да докажа, но много от това ще бъде в предстоящата книга... и след това ти го онагледя. Не мисля, че ще дойдат като на "инвазия" или нещо подобно. Мисля, че те вече са тук.

Арт: О, и аз така мисля.

Дерел: И аз мисля, че те вече са си присвоили нашия свят.

Арт: Така ли?

Дерел: Проблемът е, какво можем да разберем за това. Какво можем да направим.

Арт: Те вече са си присвоили всичко тук?

Дерел: Те вече са тук. И до голяма степен си правят каквото си искат... и... Едно от нещата, които аз правя, в своето си изследване, и това няма много общо с "Фърст" [F.I.R.S.T., Fund for Interactive Research and Space Technology, Фонд за интерактивни изследвания и космически технологии, бел.прев], има общо с друга корпорация, която притежавам - Сейбър (SABER)...

Арт: Добре, значи по-добре да обясниш и за двете, какво е "Фърст"...

Дерел: ФЪРСТ е научното и медицинско проучване на доказателствата, които съм открил за 34 години. Сведох въпроса на вниманието на няколко доктори, и този, с който се сработих най-добре, беше д-р Лийър. Той е постоянен скептик, когато става дума за доказателствата, той е много светъл ум, има прекрасна работна биография, и на него му беше трудно да повярва на онова, което за първи път им представих. И след като патологичните доклади излязоха, той беше потресен. Но исках да кажа... че ФЪРСТ е проучването върху доказателствата, които намерих в качеството си на Ловец на извънземни, така да кажа. Аз се интересувам от това да разбера какво правят тези същества, и защо са тук... и аз не мисля, че ние като човешки същества имаме картите, за да играем играта. И докато не се сдобием с някои добри карти, няма да участваме в раздаването.

Арт: А... вече знаем ли каква е играта?

Дерел: Не мисля, че знаем. Аз поне определено не знам, но работя по въпроса. Надявам се, че работейки с отвлечените, ще можем да разберем, и това повдига един огромен въпрос, Арт... понеже, когато пътувах до Бразилия, намерих цяло пълчище от хипнотерапевти, и всеки искаше да ми разкаже за неговите случаи и за неговата работа, и за всичките неща, които бяха открили... И много от нещата на практика бяха еднакви, и аз казах, нека ви питам нещо - "Защо информацията, която получавате, е на практика идентична, вие имате различни системи от вярвания... а пък информацията, които ние получаваме, е различна?" И те поискаха да обясня, и аз казах, "Трябва да разберете, че тези същества оставят нещо като скрийн-сейвър в паметта на жертвата". Като при компютрите е - скрийн-сейвъра не е действителната памет на твърдия диск, това не е цялата информация. Трябва да преминете през този екран. Казах им, това, което вие правите е, че хипнотизирате скрийн-сейвъра... който е предварително подготвена и инсталирана, предварително храносмелен спомен специално за този човек... и този спомен често е "Ние сме тук да спасим планетата, да поправим света, да почистим озоновата дупка", и тн. Явно не са го направили за последните 6000 години... И... трябва да минете ПРЕЗ този екран, за да откриете каква всъщност им е играта на тези същества. И когато го направите, стигате до доста различна история.

Арт: Добре... Когато минеш през този екран... Има няколко неща, които трябва да обсъдим тук, едното е Синдрома на Фалшивата Памет (FMS). Просто трябва да те питам за това.

Дерел: О, да, абсолютно.

Арт: В последно време има много споменавания в телевизията... за възрастни, които изведнъж се сдобиват със спомени за неща, които всъщност никога не са се случвали... безпокойства и тн. Неща, които много хора вярват, че са внушени от хипнотерапевт. Какво е мнението ти?
Дерел: Първо, синдромът на фалшивата памет (FMS) засяга между 10-15% от цялото население, според д-р Чарлз [Ламбар] и скорошната му презентация...

Арт: Което какво означава, че между 10-15% са подложени на...

Дерел: Че при тях се срещат този вид неща. Сега... това, което мен ме безпокои... и това може да засегне някои от колегите ми по света, които се занимават с хипнотерапия... но едно от нещата, които ме безпокои при хипнотерапията, по начина по който често се прави, е, че тези хора твърде често не разбират добре самата природа на хипнозата и особено не разбират природата на паметта. Има разлика между спомен, и памет [на английски има две думи за "спомням си" - recall, с основно значение спомням си, припомням си, и memory, с основно значение памет, и с второ значение спомен, бел.прев] Можете да си спомните една халюцинация например, но тя в действителност не се е случила. няма фактическо събитие, което някой друг също е видял.

Арт: Добре...

Дерел: Но паметта, която човек си възвръща, е нещо различно. С други думи, ако с теб работим по една ситуация, която си извършил - законова ситуация, при която може да си станал свидетел на престъпление, на убийство и такива неща - например, видял си колата, и те хипнотизираме и така се сдобиваме с номера й... Това не е синдром на фалшивата памет, ние хипнотизираме човека и го поставяме отново в ситуацията, която е преживял.

Арт: Разбира се, че не е...

Дерел: Това е памет. Само че, ако дойдеше при мен и ми кажеш "Ами аз мисля, че видях това убийство", ти наистина може все пак нещо да си видял, и хипнотизаторът може да те хипнотизира и да ти каже, "Разкажи ми сега за какво става дума", и пациентът ще му каже тази безсмислица, да речем. В тези случаи, трябва да знаеш разликата между това през какво са преминали тези хора и... Ето някои от трудностите, например. Травмата, която даден човек може да е получил в следствие от събитие, независимо дали свързано с НЛО или не, може само по себе си да предизвика инсталиран спомен... това може дори да е с цел да защити потърпевшия човек. Можеш да имаш инсталирани спомени в паметта си, дори и заради самия хипнотерапевт, защото допуска грешки в метода си на разпит.

Арт: Тези спомени се инсталират от собственото съзнание на човека, като защитен механизъм?

Дерел: Абсолютно - в случаите на придобита травма. И ако хипнотизаторът не е достатъчно вещ, за да е наясно с това, той ще пропусне този факт и ще приеме този инсталиран спомен за реална памет. Наистина искам да подчертая това, в защита на много хипнотизатори по света, които си вършат работата много добре, мнозинството от хората отиват на съд заради такива неща... не мнозинството, но някои от тях... и срещу тях се повдигат дела за милиони долари. Срещу професионалисти! И това не е по вина на хипнотизатора, а най-често на психиатрите, които подвеждат пациентите си с тези фалшиви спомени, които имат към хипнотерапевта.

Арт: Лесно ли е да се попадне в този капан, да подведеш някого със синдром на фалшивия спомен?

Дерел: Лесно е защото, когато имаш план... Да кажем, ако ти и аз... Аз имам приятел психотерапевт, който ме моли да му помагам с някои от случаите му, и да кажем, че той е замесен точно в такива измами. И аз го уверявам... първо, аз въобще не искам да разглеждам случаите, защото са неверни. В един от тях става дума за някаква група хора, малтретиращи малки деца. Аз питам човека "Кои са хората, идентифицирай ги". Пациента казва, те са много известни, трябва да се внимава. Питам го пак "Кои са?". Той ми казва, че това бил президента и още няколко човека, представители на държавата! И пациента иска да ми каже, че всички са се събрали и са прелетели цялата държава, само за да малтретират тия малки деца?

Арт: О, моля ти се...

Дерел: Да, абсурдно е. В такива случаи въобще не искам да знам повече. Очевидно е, че някой е направил голямо мазало. Но отново казвам - това са професионалисти. И на мен понякога ми е трудно да повярвам, че професионалното обучение на тези хора е толкова скапано, че те не знаят разликата между спомен и памет.

Арт: Добре. Тогава как ти - за скептичната ни аудитория - как ти разганичаваш двете неща, в контекста на полето, в което работиш?

Дерел: това е чудесен въпрос и определено трябва да му се отговори. И се радвам, да му отговоря. Първо - ние никога не прилагаме хипноза, ако първо пациентът сам не помоли, ако не помоли сам заради някаква конкретна причина...

Арт: Добре...

Дерел: И второ - ако има някаква конкретна зона, която искаме да проверим и изследваме, след като човекът е преминал приз всички тестове, всички психологически тестове, IQ-тестове и всичко останало, за което сме подписали съгласие да се направи и което човекът трябва да направи, ако поемем случая. А най-важното е.... това трябваше да го кажа на първо място... най-важното е, че тези хора, с които работим... аз работя само със случаи, в които има физически доказателства. Ако нямате физически доказателства, не поемам случая!

Арт: О, това е много добре от твоя страна. Това е много, много добър подход още в началото. Нека... се опитам да ти задам този въпрос: Какъв процент от случаите, които поемаш, след като си погледнал физическите улики... би казал, че представят недвусмислени доказателства?

Дерел: Аа... я пак задай въпроса, ще го перефразираш ли?

Арт: Да. От онези случаи, които представят сериозни физически улики, след което прилагаш хипнотерапия... накрая, какъв процент от тези случаи, са недвусмислени? Тоест, представляват доказателства?

Дерел: О, ами бих казал, около 20%.

Арт: Около 20%.

Дерел: Да, около 20% от случаите.

Арт: Добре. А какво ще стане, ако от това извадя онези 10-15%, които ти каза, че може да са плод на синдром на фалшивите спомени?

Дерел: Най-важното тук са уменията на човека. Трябва да знаете как да пресявате случаите. Трябва да можете да го хващате веднага. Нека да дам, ако може, един много бърз пример. Старшият ми разследващ, Дейл Мъсър, много опитен разследващ... една дама влезе при него и без съмнение тази дама е отвличана - видяна е от 8 различни човека на борда на извънземен апарат по време на масово отвличане...

Арт: Осем отделни човека?

Дерел: ...няма никакво съмнение, че тази жена е отвличана...

Арт: Осем различни човека?

Дерел: На същия апарат, по същото време... нарича се "Масовото отвличане през 1992г", ще го спомена пак малко по късно, ще видиш, че това е удивителен случай. Та въпросът е, че дамата без съмнение е отвличана, но ОСВЕН това, тя халюцинира! И ние знаем това. Тя дойде, седна и каза "Дейл, бих желала да работиш с мен, защото бях отвлечена". Той казва "Добре, седни", и започва да й задава някои въпроси, малко е...

[връзката прекъсва, чува се монотонен, пищящ сигнал]

Арт: Опа... Това, драги слушатели, е звукът от прекъсната телефонна линия. Тези неща се случват понякога... Ааа... интересно е, че тези неща по-често се случват, когато имаме гост, който говори този вид неща, които слушате в момента. Ам... доста забележително, бих казал... ще се опитаме да върнем Дерел на линия след новините в кръглия час. Много подозрително.

[водещият Арт Бел прави досадна реклама на идиотски продукт за отслабване, обсъжда тъпа новина, и няколко снимки на НЛО, получени в централата на радиото]

Арт: Обсъждаме... ще обсъждаме, ако успеем да се върнем в ефир, с Дерел Симс... реалността за случващото се. Какви са тези същества, кои са и кои не са, какво правят на хората, и какво можем да очакваме. Всичко това - когато продължим с програмата на "От бряг до бряг", от "Високата пустиня", това е точно това, което е, аз съм Арт Бел - не пипайте телефоните!

[музичка]

777


Арт Бел интервюира Дерел Симс (Derrel Sims)

Уфология и отвличания от извънземни

Coast to Coast AM, 1998г


Добре дошли в предаването на Арт Бел - "Някъде във времето", тази вечер по радио "От бряг до бряг" (Coast to Coast AM) на 10 ноември 1998г.

Арт Бел: От високата пустиня и великолепния Американски югозапад, приветствам ви с добър вечер или с добро утро, какъвто ви е случаят по тази велика земя, от [не се чува] до Карибите на изток, добро утро в "Св. Томас" на юг, в Южноамериканския север, чааак до Северния полюс и глобално по целия интернет - вие сте с "От бряг до бряг". Аз съм Арт Бел. И е чудесно да си тук. Тази вечер имаме много работа, драги слушатели - ще разговаряме с Дерел Симс.

Дерел ни гостуваше и преди заедно с д-р Лийър. На Дерел не му се отдаде да говори много в това първо интервю... Дерел е известна личност в уфологията, той е в сърцето, в твърдия, доказал се кръг от личности в уфологията. И все пак си има и своите критици, които казват, че той не е такъв, за какъвто се представя, и ние ще отхвърлим ТОВА обвинение тази вечер. Ако се поинтересувате и потърсите името на Дерел Симс на уеб-сайта ни, точно до името му ще видите място, на което можете да кликнете. Ще видите едно писмо от... как беше точно... от армията, от офиса на Адютант-генерала, показвайки момента, в който нивото му на достъп "Свръх-секретно" - което той абсолютно сигурно е имал - се отменя и се понижава в степен "Секретно". И това писмо е на уеб-сайта ни точно в момента. Просто в случай, че сте любопитни, той е приложил и копие на DD 214, хаха, това няма да го публикувам. Така че, за критиците на Дерел, това е момент за приемане на горчивата действителност, който той с удоволствие им предоставя...

Арт Бел: Добре... Включваме Дерел Симс. Той изследва НЛО феномена от 34 години. И слушайте това: той знаеше за имплантите в жертвите години преди медицинските операции; Дерел е сертифициран хипнотизатор-анестезиолог, това просто означава, че той ще ви постави под хипноза, ако ще ви оперират; той е МАЙСТОР-хипнотерапевт, което означава, че преподава и издава сертификати по хипнотерапия и е обучен на специализирани техники за разследване. Той има сертификати по медицинска хипнотерапия и специализирана хипнотерапия, има Майсторска степен по НЛП или Невро-Лингвистично Програмиране - това е нещо, от което и вицепрезидента Антъни Робинс се интересува. В качеството си на НЛО-изследовател Дерел се отличава с това, че е разговарял с 250 хирурзи и доктори, като част от програма, спонсорирана от Американската Медицинска асоциация, на тема, "Образование и осведомяване по... медицинските усложнения... в следствие на предполагаем... човеко-извънземен контакт".

Дерел е откривателят на флуоресценцията, която понякога се открива върху телата на отвлечените. Това и други открития постави някои доктори и учени на сцената. Повечето от тях в качеството им на частни лица. В биографията си, Дерел може да се похвали с 3 години като старши полицейски служител, корейски национален полицейски служител, служил под директивата на "Споразумението за силите", докато бил в Корея за около година, там той бил като доброволец за американската армия. По време на Виетнам бил изваден от армията на САЩ и тихо прехвърлен в ЦРУ, там останал 2 години. Когато отишъл в Корея, Дерел работил като част от военния контингент бодигардове на вице-президента Агню, когато вицето се возил на трите военни бойни хеликоптера. Бил е също така ескорт и бодигард на г-н Ричард Хелмс [Richard Helms, директор на ЦРУ между 66-та и 73та година, бел.прев]. Дерел е имал ниво на достъп "Строго секретно". Понастоящем, това е премахнато по административен път и е понижено до "Секретно", и между другото, за онези от вас, които не вярват на това... а Дерел има клеветници... публикувахме писмото от Военното министерство, действителния документ, сканирахме го и го качихме на сайта... ако скролнете до името на Дерел и кликнете там, ще го видите... Безупречната биография ми е потвърдена, лично на мен, преди интервюто получих неговото DD 214 всъщност [формален документ за пенсиониран военен служител, бел.прев]. Той е бил в нашето предаване преди. Всъщност беше тук миналата седмица, заедно с д-р Роджър Лийър [Roger Leir, най-известния хирург по извънземните импланти в света, починал през 2014г, по професионална специалност беше хирург по глезена, ходилото и долния екстремум на тялото, бел.прев]. Тогава не чухме много от него, но ще чуем тази вечер... дами и господа, това е Дерел Симс. Дерел? Добре дошъл в предаването!

Дерел Симс: Здравей, Арт!

Арт: Здрасти! Доволен съм, че успях да кача това на уеб-сайта. Може би ще успеем да намалим... ръмженето на някои от твоите критици.

Дерел: Ами... на някои хора им е трудно да повярват, предполагам, че... някой, който формално е част от ЦРУ от няколко години, всъщност ще излезе на светло и ще си го признае, това на първо място... и второ...

Арт:
Ами това си е така, всъщност трябва да те питам за това. Как така ти го правиш?

Дерел: Ами... аз просто, всъщност отначало не съм искал да влизам в ЦРУ, мен, както се нарича, ме "окошариха" натам. Окошарването, като овца, е термин, който използват в ЦРУ... те самите наричат себе си "Компанията"... те, разглеждат "овцете", което ще рече военните, и си избират каквото им харесва и каквото искат.

Арт: Ахаа... благодаря ти, че го изясни... С други думи, те преглеждат военните и търсят някой, който има някакъв талант например. А какво имаше ти, от което те се нуждаеха?

Дерел: Това е наистина добър въпрос! Ами... Военните господа, които са също част и от ЦРУ... който беше водача на тази определена група, имаше три такива групи, когато бях в училището на военната полиция... та той беше човека, който ме интервюира тогава, и аз тогава го питах, питах го няколко пъти, хаха, "Какво криете?", защото те не ни казваха какви бяха. Само ни уверяваха, че никога няма да отидем във Виетнам, а аз им казах, че това не беше причината да стана доброволец. Аз исках да мога да отида във Виетнам. И той никога не ми каза каква беше причината за тази потайност, но аз предполагах, че става дума за "Червено Бяло и Синьо", и... ей такива неща... И тестовете и всичките други неща, които изровиха, а те правят изключително подробно претърсване на миналото, като една свръх-секретна организация...

Арт: Дерел, изглежда нещо работи при теб, вентилатор или някакъв мотор?

Дерел: Това е компютърът.

Арт: Доста е шумен спрямо гласа ти... А! Така е много, много по-добре, благодаря ти.Та... И така, влизаш в ЦРУ за 2 години. Какво правеше за тях, официално?

Дерел: Ами... Доста от нещата, които правех, разбира се все още са засекретени и това не мога да го обсъждам, но мога да ти кажа...

Арт: Подписвал ли си споразумение?

Дерел: О, да. Подписваш споразумение, когато постъпиш при тях. Интересното е, че... летях на самолет... при последното действие, преди подписването на свръх-секретния достъп, се лети със самолет до свръх-секретна инсталация... и на това място, когато най-накрая подписах документа за достъпа, при което разбира ми дадоха определена степен. След това тези хора ме въведоха в инсталацията и ми обясниха... ние бяхме няколко човека... обясниха ни къде се намирахме, усмихнаха се, след като ни дадоха инструкции, и ни казаха "Добре дошли в ЦРУ, или както вие винаги ще го наричате - "Компанията".

Арт: "Компанията"...

Дерел: Да. Просто това. Така че аз в действителност не съм бил доброволец, защото не знаех за какво доброволствам.

Арт: Не можеш да ни кажеш къде си бил...

Дерел: ...Не и в този момент.

Арт: [смее се]

Дерел: Възнамерявам да кажа, но в момента движа едни неща с адвоката си, и ще сезирам правителството на САЩ, за да разбера какво точно мога и какво не мога да кажа, защото смятам да включа това в книгата си. Ще кажа колкото мога повече.

Арт: Пишеш книга. Как ще се казва?

Дерел: Книгата е озаглавена "Ловец на извънземни - научните и медицински доказателства за доказване на случай на отвличане".

Арт: По време на двете ти години в ЦРУ, има ли смисъл да те питам, възможно ли е да те попитам, какво можеше да... чакай да видя как да се изразя... могъл ли си да потвърдиш... нещо от всичко онова, което знаеш, че е истина, известно до сега в цивилните кръгове по отношение на Посетителите?

Дерел: Кратката дефиниция на задълженията ми в американската част от ЦРУ не засягаше каквито и да е извънземни феномени. Наистина, открих някои неща, които сметнах за доста вълнуващи и точно това са нещата, които обработвам с адвоката си, за да видя дали мога да ги оповестя...ааа, ако Марчети, Франк Гий и други могат да напишат нещата, които те са правили и с това да изложат на опасност някои хора или дори да застрашат живота им Франк [Кейси? не се чува], тогава и аз мога да кажа някои неща, които смятам, че трябва да се знаят от американския народ, просто защото плащаме такси за това, и следователно трябва да го знаем.

Арт: А какво да кажем за Филип Корсо? [полковник Philip J. Corso, публикува книгата "Денят след Розуел", в която разказва за участието си в изследването на извънземната технология, събрана от катастрофата на летящата чиния в Розуел през 1947г, бел.прев ] И много други? Искам да кажа... как за бога са успели да разкрият тези неща, без да бъдат тикнати зад решетките?

Дерел: Мисля... ами няколко неща... Мисля, на първо място... и въобще нямам намерение да обиждам който и да е тук... но има определени неща, за които знам, че ако говоря за тях, ще ме отвлекат само след няколко часа. Такова е положението. Какво ще направят - не знам, но знам, че тайната на някой неща струва на правителството няколко милиона долара и ще отида в затвора заради това. Без съмнение.

Арт: Добре... "Ловец на извънземни", разкажи ми за това, защо такова заглавие, "Ловец на извънземни"?

Дерел: Заглавието се оформи преди години, една жена ми прави интервю, усмихна се и каза "Я виж ти! Ти търсиш доказателства, търсиш съществата, търсиш всичко свързано с тях, изследваш начина, по който мислят, начина по който обработват информацията, не просто отвлечените, но и самите същества". И тя написа статия, озаглавена "Ловец на извънземни" и тези думи ми се лепнаха и по-късно ги патентовах.

Арт: Онази вечер направихме предаване с теб и с д-р Роджър Лийър. За информация на всички - д-р Лийър е хирург, който премахва импланти от човешките същества, и ние разполагаме със скенерни снимки и с изображения от електронен микроскоп на тези импланти, те са на уеб-сайта ми в момента. Те изглежда са много, много, много сигурно доказателство за извънземно присъствие. По този начин ли мислиш и ти?

Дерел: Ами... Г-н Биглоу, когато бях извикан при него, заедно с д-р Роджър Лийър, когато с неговите учени щяха да вземат решение дали да финансират известно време нашето изследване, попита един въпрос. Каза "Когато тези неща се оценяват, и когато заключите, че са извънземни по произход, това какво ще означава за вас?"...

Арт: Така...?

Дерел: Аз казах, "Имате предвид, все едно, дали извънземните наистина съществуват?", и той каза "Да". Аз казах "Не...", казах, "за мен лично, това няма да е доказателство, че извънземните наистина съществуват". Казах, "Аз си направих този извод още през 1952г, когато извънземните стояха до леглото ми".

Арт: Аз ОТДАВНА минах границата на разбирането, че сме посещавани. Ти... явно си имал нещо повече от "посещение", в сравнение с мен, през коя година беше?

Дерел: През 1952г. Когато бях на 3 годинки и половина, до леглото ми стоеше някакво същество, което, всъщност то буквално ме върна вкъщи, след самото посещение. Докато пораствах, намирах за странно, че в книгите и в докладите на хората с такива преживявания, все се описват тези извънземни с овални очи. И това ми се струваше странно, мислех си, че хората може би просто си ги измислят тези неща, понеже съществата, които аз видях по онова време... през онзи период, докато най-сетне не спряха да ме отвличат чак на 17-годишна възраст... те имаха много големи кръгли очи. Те бяха много тъмни и черни, по същия начин, но бяха много кръгли. Което ме наведе на мисълта, че това, което всъщност виждаме, е модел Форд, а това, което виждаме на ден днешен, е модел Лексус.

Арт: Е... това ми се струва напълно логично, според мен. А, как изглеждаше останалата част от съществото? Казваш големи, кръгли очи.

Дерел: Те бяха съвсем същите, само дето не бяха сиви или бежови, не толкова често, колкото хората ги описват. Бяха бели и това беше най-идеално белия цвят, който съм виждал. И това не беше само когато спя, и не беше само когато... не беше просто някаква ситуация, в която могат да ви кажат, "Е, бил си заспал, било е сънна парализа", и такива неща. Истината е, че се събудих с белег на крака, все едно нещо беше изгребано от него с лъжица, бях на 4 годинки... А нямах никакъв разрез там, не можех да си го обясня. И аз всъщност си спомнях какво точно ми казаха да си мисля, че е.

Арт: И какво ти бяха казали да си мислиш?

Дерел: Че съм паднал и съм се порязал. И че това е причината за този много голям изгребан белег. А за едно 4-годишно дете това си беше един доста голям белег от порязване.

Арт: А беше ли... Хм, беше ли, под формата на рана... или беше "излекуван" белег?

Дерел: Беше напълно заздравяла рана и приличаше точно на някои от раните на отвлечени, с които работим в момента, и от които изваждаме импланти. И това, което намерихме в тези изгребани белези, беше слънчева еластоза.[Актинична еластоза или още "слънчева еластоза" е абнормално натрупване на еластин (еластична тъкан) в дермиса на кожата или в конюнктивата на окото, получава се в следствие на натрупващия се ефект от продължително и прекомерно излагане на слънце - процес, известен като фото-състаряване, бел.прев]


778
Всички теми / Списъкът с таговете
« -: Юни 20, 2017, 08:46:51 pm »
Споделете ни градивната си критика и предложенията си относно
Списъка с таговете!


Активните Тагове или Етикети на "Апокрифна Академия" в момента са следните:


- конспирация
- илюминати
- окултизъм
- масони
- тайни общества
- религии
- сатанизъм
- робство
- ню-ейдж
- семантика
- манипулация
- медии
- политика
- военни
- пари
- икономика
- история
- световна война
- нацисти
- тайни служби
- социално инженерство
- археология
- руини
- космос
- извънземни
- нечовешки същности
- астрономия
- астрология
- номерология
- време и пространство
- планета
- технологии
- енергия
- алтернативни енергоизточници
- енергия от вакуума
- нанотехнологии
- наука
- ел. и магнетизъм
- екология
- климат
- природа
- земеделие
- пермакултура
- животни
- вода
- естествознание
- аурата
- йога
- даоизъм
- човешко тяло
- тантра
- медитация
- митология
- предания
- традиции
- култура
- цивилизации
- архитектура и строителство
- феномени
- загадки
- школи
- практики
- тибет
- сънища
- извънтелесни преживявания
- видения
- психически способности
- енергийни построения
- енергийна работа
- радиестезия
- изменени състояния
- медицина
- фармацевтика
- хомеопатия
- здраве
- хранене
- природосъобразност
- екология
- философия
- психология
- съзнание
- морал
- хипноза
- майндконтрол
- психотроника
- обща култура
- общество
- анализ
- коментар
- размисли
- критика
- алтернативно
- новиниТова е начален списък. Въпреки всички предварителни премисляния, тепърва ще става ясно в каква степен този начален списък ще успее да отговори на нуждите ни. Определено съществува съмнението, че някои етикети трябва да отпаднат... и определено има етикети, за които въобще не ни е минало през ума, колкото и да са основни и актуални.

Който има някакви предложения, или би искал да коментира, нека го направи!  :) Без задружния ни принос, този списък ще е далеч от функционалното съвършенство. Всяко предложение и забележка от ваша страна ще бъде добре премислена.

Ако много от авторите смятат, че сравнително сходни неща трябва да отпаднат, или че сравнително сходни неща трябва да бъдат добавени към списъка, ще се постараем да се съобразим с техния нюх  :)

779
АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ / За сайта
« -: Юни 19, 2017, 11:41:03 pm »
АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ


Кои сме ние...

Ние сме хора, които се интересуват от езотерика и окултизъм; от теорията и фактите на световната конспирация; от уфологията и феномените на мистериозното и непознатото; но също така и от нестандартните науки и технологии; нестандартното земеделие, хранителни режими и начини на живот... На практика от всичко, което не се свежда до вниманието на масовия, делничен човек и което се избягва от официалните медийни платформи и властовите представителни институции.

Преминали сме през множество форуми през годините, най-значимите от които са xnetbg.net и xcombg.net . С времето стигнахме до заключението, че пред развитието на информационното поле, което ни вълнува, има редица проблеми. Считаме, че този род информация е от ключово значение за бъдещата свобода на човечеството и след години на практически опит и впечатления, решихме повече да не бъдем безучастни.


Сайтът "Апокрифна Академия"

Ние не сме неутрални. Имаме категорични възгледи за бъдещето, което грози всички ни, ако не защитаваме свободата си. Имаме разбиране за разликата между добро и зло, и истина и лъжа, и не сме равнодушни пред злото, което се разраства пред очите ни. Нашият сайт "Апокрифна Академия" е мястото, на което заявяваме и отстояваме позицията си - стремеж към истината и нейната защита, стремеж към свободата и нейната защита, разобличаване и пресичане на тактиките на организираното и спорадичното зло чрез образование, информиране и надскачане на невежеството.

Ние сме на мнение, че информационната околна среда, която ние, цивилизованите хора, обитаваме, се характеризира както с информация, така и с дезинформация, както с истинни твърдения, така и с целенасочени заблуди и лъжи. На мнение сме също така, че ако искаме да защитим истината, и следователно свободата си, прослойката на хората, споделящи нашите интереси, спешно и неизбежно трябва да се консолидира и междучовешкото общуване да се поднови и да укрепне, като се премахнат всички злонамерени посредници.
За да подходим успешно към тези проблеми, решихме да реализираме нашия сайт "Апокрифна Академия" с нестандартна структура, която вероятно е нова за повечето потребители на българското интернет пространство.


Неявно представяне на информацията

Ние сме на мнение, че афиширането на информацията по широкоразпространения за форумите начин е безсмислено. Не виждаме смисъл цялата възможна информация да се навира по всякакви начини в лицето на читателя. От това би имало смисъл, само ако целта е да се пропагандира. Разбира се, ефектите от такава политика могат да се забележат навсякъде из интернет пространството - информационната хибридна война на практика се води много по-лесно, когато повечето платформи имат архитектура, улесняваща пропагандирането. Оттам насетне, това кой коя платформа би експлоатирал за своите цели, зависи просто от способностите на платените тролове и от това кой има повече пари, за да си ги позволи.

"Апокрифна Академия" изхожда от презумпцията, че ако един читател иска да узнае, той ще търси.

Когато кликнете на раздел "ФОРУМ", ще бъдете пренасочени към търсачката на сайта. Тя ви предлага различните начини, по които да достигате до съдържанието на сайта.


Разделите

Ние сме на мнение, че категоризирането на информацията по дефинирани раздели е контра-продуктивно. Свидетели сме на резултатие от тази система в нашата родна БАН, която, както всички знаем, не само се съпротивлява на всеки опит за светско осъвременяване, но е и напълно парализирана по отношение на онези си функции, за чието изпълнение е била създадена някога. Начинът, по който информацията се организира по повечето интернет сайтове и форуми, може да се определи като компартментализация. Компартментализацията е основен принцип за запазване на тайната, а не за разпространение на истината. Свидетели сме на резултатите от това, отразени в класическата пирамидална структура на кое да е тайно общество, агенция или организация. Натискът и напрежението от строгото категоризиране на информацията по повечето сайтове се поема от потребителите, и представлявлява излишна пречка пред мисията на осведомяването.

Вместо това, "Апокрифна Академия" използва тагова система. Таг означава етикет. Всяка една тема и всеки един материал може да има до три етикета. По този начин, даден материал може да присъства в няколко раздела едновременно. От благоразумие преценихме максималният брой етикети за сега да бъде 3. Така, когато някой наш потребител желае да изтъкне взаимовръзките между различните теми или широките, многопластови последствия, които дадено събитие може да има в информационното поле, на него ще му е много по-лесно да го направи.

В търсачката можете да сърфирате по максимум 3 етикета. Ще намерите всички теми, които в описанието си съдържат целия сбор от посочените от вас тагове.

В търсачката можете да сърфирате и по ключова дума - точно както при всяка класическа търсачка.

Ако желаете да разглеждате цялото съдържание накуп, можете да го направите, като при прозореца на търсачката отидете на бутона "ВСИЧКИ ТЕМИ" горе вдясно.

Големият ни опит в комуникирането по интернет и сърфирането на информация ни научи, че хората често предпочитат различни методи за намиране на информация. Много често отделни изявени в интернет личности заформят своя собствена читателска аудитория, която следи всичките им изяви, независимо от категоризирането им по раздели или друг вид компартментализиране. "Апокрифна Академия" улеснява тези читателски кръгове. Ако кликнете на бутон "ПОТРЕБИТЕЛИ" най-горе, ще видите списък с всички регистрирани потребители на сайта. Изберете автора, който ви интересува, и през бутона "Покажи публикациите" вляво можете да следите изявите на личността, която ви интересува. За това, обаче, трябва да имате регистрация Ниво 1.

Така всеки потребител на нашия сайт може да осъществява осведомяването и изявите си както желае - отделни тематики, по-холистично, определен автор, или насипно. При това без да бъде облъчван от пропаганда и без да става жертва на контра-осведомителна бюрократна компартментализация.


Регистрация Ниво 1

Всеки може да се сдобие с регистрация Ниво 1. Тя ви дава възможността да пишете коментари навсякъде, където пожелаете, както и да сърфирате съдържанието спрямо точно определен автор. Всеки коментар подлежи на одобрение от съответния автор, към който е отправен.

Регистрация от Ниво 1 би подхождала най-много на онези участници, които не желаят да се нагърбват с отговорности.


Регистрация Ниво 2

Регисрация от Ниво 2 ви дава възможността да пишете теми. За да се регистрирате с Ниво 2, трябва да се свържете с администратор през Личната си поща на сайта. Ще бъдете помолени да пратите на администратора своето своеобразно мотивационно писмо. Искаме да ни разкажете за вашите възгледи и мотивация:


 • защо се чувствате мотивирани да пишете теми и материали или какво се надявате да постигнете?
 • какво е онова, с което чувствате, че ще сте полезни на другите?
 • споделете каквото желаете, ако мислите, че е част от желанието ви да се изразявате по-мащабно

Трябва да разберете, че това мотивационно писмо не цели да доказва вашите достойнства, а е наложително, тъй като регистрация Ниво 2 носи със себе си и повече отговорности. За системна безотговорност и неспазване на Изискванията за писане на теми, Ниво 2 ще ви бъде отнето, но няма да бъдете баннати. Просто регистацията ви ще се промени на Ниво 1.

Всеки коментар подлежи на одобрение от съответния автор, към който е отправен. Потребителите с регистрация от Ниво 2 са отговорни за това да одобряват, или да не одобряват, направените в техните теми или материали коментари. Авторите на теми и материали са длъжни да спазват етиката на общуването - лично тяхна е отговорността да се спазва градивния диалог в темите, които са отворили, и да трият противопоказните коментари. Освен това, авторите са отговорни за посоката, която темите и материалите им поемат - спамът е нарушение на Изискванията за писане на теми.


Модериране

Модерирането в "Апокрифна Академия" е нещо различно от онова, което се разбира в повечето форуми. Тъй като отговорността за етиката, хигиената и добрия тон се носи от всеки един автор на теми, модераторите не се занимават с изземване на нечия чужда отговорност, извършвайки по този начин погазване на нечия чужда свобода на изява. В нашия сайт има модератори, но единственото, което те правят, е да съблюдават дали всеки се грижи добре за темите и материалите си. Ако се установи, че е налице системна проява на безотговорност спрямо етиката на общуване, модераторите влизат в диалог с автора.

Не бива човек да се заблуждава, че регистрациите са йерархично поставени. Ниво 2 и Ниво 1 са напълно адекватни начини за изява в "Апокрифна Академия" и това не определя "нивото на важност" на даден потребител. Никой не изисква от другите да са поети или дипломирани оратори, никой няма да бъде съден спрямо мотивационното си писмо и то няма да служи като тест за нечия интелигентност. Мотивационното писмо единствено приканва отделния потребител към размисъл върху себе си - дали наистина иска да се заеме с по-активна публицистика, или е уверен, че авторите на теми покриват достатъчно от информационните посоки на общите ни интереси. Единстветото, което нивото на регистрация определя, е:

- кой смята, че има нужда от повече внимание, и
- кой може да понесе повече отговорност, в замяна на това допълнително внимание.

Модераторите ще съблюдават най-вече изпълнението на Изискванията за теми и материали с таг "Критика".


Критика

Винаги ще има хора, които се изкушават да потискат критиката на своите читатели. Потребителите с регистрация от Ниво 2 имат задължението да не допускат в темите и материалите им да преобладава лошия език и тон, затова те не би трябвало да одобряват онези коментари, които не допринасят по градивен начин към материала или контекста на темата, а вместо това по-скоро вредят на диалога.

Но как би трябвало да постъпим, ако определен потребител с регистрация от Ниво 2 се изкуши, и започне да потиска дори градивната критика на своите читатели, като не одобрява коментарите, изразяващи обосновано несъгласие?

В "Апокрифна Академия" заемаме твърдата позиция, че свободата на човека е най-висшето право, и че истината трябва да се установи и докаже, преди да се защитава. Затова, един от нашите тагове винаги ще се казва "Критика", въпреки промените в списъка с етикетите, които ще правим с времето.


Етикет "критика"

Когато е налице потискане на градивната критика от страна на потребител с регистрация Ниво 2, най-уместното действие би било критиците на съответния автор да поемат отговорността в свои ръце, и да се потрудят истината да бъде установена и доказана. Етикет "критика" означава, че дадената тема или материал е критика на друга тема или материал.

Най-уместно е, друг потребител с регистрация от Ниво 2 да отвори нова тема, като един от трите й етикета бъде "Критика". В така етикетираната тема, авторът би трябвало да изложи своята пространна аргументация и добре да опише и защити своите възражения по адрес на твърденията на друг потребител с регистрация от Ниво 2. Желанието градивно да критикувате потребител с регистрация от Ниво 2 е напълно уместна мотивация да поискате собствена регистрация от Ниво 2.

Този подход е уместен, когато един потребител системно потиска градивната критика по свой адрес, или просто когато потребителят има съмнения, че друг потребител въобще би се съгласил да одобри твърде смелите му критики. Този подход също така е най-уместен, когато двама ерудирани потребители желаят да водят по-мащабен дебат - етикет "критика" гарантира възможно най-градивния диалог помежду им, така че всички ние да можем да се обогатим от размяната на обоснованите им реплики.


Какво да очакваме в бъдеще

Даваме си сметка, че в стремежа си да вложим целия си опит, натрупан през годините, в сайта "Апокрифна Академия", се забавихме твърде много. От позицията на ръководството на сайта се подразбира, че обществено-социалният тайминг, в контекста на нашето манипулирано и раздирано от пропаганда общество, е от значение за нас. Счетохме, че за нас е по-важно да стартираме това дело веднага, щом то придобие работен вид и функционална способност.

Но това не означава, че всички неща, които виждате и ползвате, са по вкуса ни. На по-следваща дата смятаме да дооформим множество неща така, както сме запланували от самото начало. Даваме си сметка, че доста подробности биха били по-удобни в друг вариант, вместо варианта, в който са сега, така че тепърва ще има градивни промени. Не само във функционално отношение, но и по отношение на визуалния дизайн.

Счетохме, че е много по-добра идея да стартираме това дело сега, за да можете вие, потребителите и участниците, да ни помогнете с вашите мнения и предложения, за да се оформи едно по-ясно бъдеще за нововъведенията на сайта.

Разчитаме на активен диалог между всеки отделен участник и администраторите на "Апокрифна Академия". Не се двоумете да ползвате Личната поща за кореспонденция с нас. Преценяваме, че потенциалът е много голям, а това, което за момента виждаме пред очите си, е само основата и началото на всичко онова, което сме запланували като развитие за бъдещето.

* * *

780
Изисквания за писане на теми и материали
Всеки потребител с регистрация Ниво 2, който има възможност да отваря нови теми и съответно да публикува материали, получавайки по-голямо обществено внимание, трябва да осъзнае своите отговорности. В информационната околна среда, която човеците в по-голямата си част обитават, общественото внимание означава отговорност.

Потребителите с регистрация Ниво 2 трябва да си дадат сметка, че имат пряко участие в определянето на посоките, в които се насочва общественото внимание. Множеството на потребителите, които имат възможност да пишат теми, упражнява един вид "информационна диверсификация". Това не е просто шанс за развитие на българските интернет информационни среди. В "Апокрифна Академия" ние настояваме това да бъде и отговорно развитие.

Според администрацията на сайта, отговорното развитие на информационното пространство се състои в следното:

 • задължително спазване на етиката* в общуването
 • задължително избягване и преустановяване на пропагандните методи за общуване
 • задължително избягване на спама
 • препоръчителен стремеж към обосноваване
 • препоръчителна отзивчивост спрямо градивна критика
 • препоръчителна отговорност за разпространението на истината за всяко нещо, а не на заблудите
при писане на теми с етикет "критика":
 • задължително обосноваване на изложените критични аргументи
 • препоръчителен стремеж към анализ на онова, което е обект на пространната градивна критика
Наред с горните съображения, потребителят с регистрация от Ниво 2 има и техническите отговорности да:
 • Одобрява, или не одобрява коментари към свои теми или материали
 • Трие противопоказните коментари

Последствия от прояви на несъобразяване с отговорностите

При продължително недоволство към потребител с регистрация от Ниво 2, породено от безстопанственост към задължителните и препоръчителните изброени изисквания, регистрацията на потребителя ще бъде променена на Ниво 1, за да може да продължи да участва, без да обещава спазването на особени отговорности.

Банването (отнемането на свободата на словото) е действие, което администрацията на "Апокрифна Академия" е твърдо решена да избягва, освен в отделни и подчертано особени случаи.
* дефиницията, в която администрацията на "Апокрифна Академия" разбира термина "етика", съвпада с дефиницията в Уикипедия:
Етика или в някои случаи философия на морала е дял от философията, който се отнася до въпросите на морала и нравствеността. Етиката е част от аксиологията — теорията на ценностите. Западната традиция в етиката понякога се нарича морална философия.

Страници: 1 ... 49 50 51 [52] 53 54 55 56