Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 56 57 58 [59] 60 61 62 ... 71
871

ИНСТРУКЦИИ

Как да си направим плазмени свещи за кола


БЕЛЕЖКА: Тези свещи са патентовани, така че не можете да правите нищо с търговска цел. Можете само да си ги изработите сами за лично ползване.

Напътстващите снимки от ръководството са към края – има два комплекта картинки, 18 от тях се отнасят за една репликация на
свещите, а 15 от тях се отнасят за друга репликация на свещите

Първата секция е взета от този документ:
http://www.panaceauniversity.org/Water%20Spark%20Plug.pdf [Бел.прев: Вече не съществува]

Това е коментар относно една свещ с топчест край на заземяващия електрод:


Цитат
Направих свещ с топчест електрод още през 1991г. Предполагам че се чудите защо това не беше споменато още преди години. Работех за моторната компания Форд. Длъжността ми там не беше свързана с изработването на технология за автомобилни свещи. Аз просто развих една идея, изработих я, тествах я в условията, които Форд предоставяше. Свещта беше чудесна и всъщност въобще не беше по-сложна за направа. Само че обезпокои много хора нагоре по веригата. Тази свещ представлява двойно платинен топчест електрод. – Тази свещ така и не попадна в публични ръце.


Свещта на Иън (Ian) с топчест връх на електрода – налична от 1991г!

Следващата свещ е наречена “FireStorm” свещ (“Огнена Буря”) и е разработена от Роберт Крупа (Robert Krupa). Тези свещи били използвани с Crane Cams HI 6 CDI (марка електронна запалителна система, бел.прев) и PS91 (марка бобина, бел.прев). Тестовете, които били проведени със свещите FireStorm показали, че свещите никога нямало да се износят. Първата FireStorm свещ на Роберт била направена през 1996г и оттогава насам той срещал силно противопоставяне на опитите си да я въведе на обществения пазар и да я произвежда. Роберт докладва, че е постигнал 44% увеличаване на изминатия път за същия разход на гориво и че е намалил вредните емисии със същия процент, само от употребата на тези свещи. Тези резултати не са нещо, което може да се отхвърли с лека ръка. Към днешна дата нито една от тези две свещи не е успяла да стигне производство и излизане на обществения пазар.
По-скорошния патент на Крупа (и 5936332 и 6060822 са негови патенти) понастоящем е валиден до 18 август 2018г. Минаха вече 10 години откакто патентова свещите.

Плазмените автомобилни свещи на Роберт Крупа

Централният електрод, представляващ цилиндрична пъпка, е бил заменен с полусферен купол, заобиколен от четири аркови електрода, като всеки от тях е позициониран на равно разстояние от полусферата. Никола Тесла използвал “кълба” на краищата на електродите за създаване на искри преди повече от сто години. Той открил, че кълбата задържат най-голямото количество заряд. (а острите върхове задържат най-малкия заряд).

[Бел.прев:В логиката на окултизма сферата е символ на възможно най-голямото и на вечното увеличаване, защото има най-голяма повърхност и най-голям обем от всички фигури. Така тя означава вечното нарастване. Тетраедърът е символ на възможно най-малката повърхност и възможно най-малкият обем, поради реципрочната причина, и символизира вечното смаляване, изтичане и изчерпване.]

Свещ FireStorm, репликация на Робин Дейвид (Robin David), направена за “Panacea”


Горната репликация на свещта FireStorm е направена от берилиева мед. Робин казва, че е пробвам комплект такива на буса си. Робин бил пропътувал няколко стотин километра с тях без явни проблеми, буса му е със MSD запалителна система. Горните свещи от снимката са изпитани също и от инженера на свободна практика Грег на неговия волксваген. Грег казва, че волксвагена му се сдобил с у 12% (това пише – “у” като игрег, сигурно е печатна грешка, бел.прев), но това е било след основна модификация на запалителната система.
Вярва се, че Роберт Крупа е използвал електронна запалителна система “Crane Cams HI 6 CDI” и бобина тип “PS91”, за да захранва свещите. “Panacea” също инсталирали тези свещи на автомобили. Това довело до 6% спестяване на гориво. “Panacea” използвали само стандартната запалителна бобина! Това е мощно свидетелство за ефективността на кадърните репликации на Робин и за концепцията на Крепа като цяло. Понастоящем Робир експериментира с хром-никел за новата репликация на свещите. Повече идеи, за това кои сплави може да са по-ефективни се, споменават по-надолу в документа.
“Материалът на топчето е Никел 61 ERNi-1 Tig Rod”, което мисля, че е просто никел, а външните електроди са взети от стари свещи”.

Репликацията на Робин от хром-никел

Роберт Крупа тествал FireStorm свещите си на двигател, вързан за динамометър и явно бил настроил програмата на компютъра на максимум за въздук към гориво 30:1 и не могъл да продължи, защото програмата не е проектирана за повече. Двигателят не показал никакви признаци за загуба на мощност при това съотношение; всъщност, той докладвал, че се наблюдава увеличение на мощността със 100 конски сили и поради това трябвало да го изключи.
Роберт Крупа тествал FireStorm свещите си на двигател, вързан за динамометър и явно бил настроил програмата на компютъра на максимум за въздук към гориво 30:1 и не могъл да продължи, защото програмата не е проектирана за повече. Двигателят не показал никакви признаци за загуба на мощност при това съотношение; всъщност, той докладвал, че се наблюдава увеличение на мощността със 100 конски сили и поради това трябвало да го изключи.Съществува известна загриженост за това как се износват свещите от берилий-мед. Много хора видяха таблицата с данни, която публикувах, показваща измервания в седем различни точки върху всяка свещ. След около 330 км градско каране извадих моята свещ №2 и я сравних с таблицата данни. Открих не повече от 0.0015″ несъответствие със записаните данни… което съвсем се побира в допустимата грешка при измерването… което е достатъчно, за да се констатира износване “0”. – Повече ме интересуваше униформеността на искровото разпространение върху анодните/електродните повърхности. Затова обогатих началната смес, за да получа малко въглерод върху свещта, за да мога “да добия отпечатък” на искрата. – Всичко, което мога да кажа, е че износването от искрата със със сигурност трябва да е равномерно разпределено. Снимката, която прикачам, прилича точно на обърната сянка, хвърлена от ярка светлина. По-долу е снимката: С мир, Грег
Снимка, показваща пътя на искрата, която напълно е изгорила въглерода.


Просто да ви държа в час относно износването при FireStorm. Прикачам снимка на моята свещ №2. Точно в момента сместа е рядка… всъщност е твърде разредена… но трябваше да се направи. Снимката показва, че няма никакъв въглерод и всеки “пръстен” над купола, където искрата се появява, на живо изглежда почти блестящ от чистота. Не е налично необикновено локализирано износване в горещите точки. Всъщност, когато измерванията се сравняват с основните данни, износват се предимно най-тесните части, а където се приближава към по-широки повърхности (в същия пръстен)… има изравняване. Има аколо 0.003 износване на празнината (“gap wear”) (ave)… при 650 км. – Грег


Относно новите свещи, в сравнение с горните: Едно по-голямо разстояние, на което тези свещи могат да работят, е: 0.090″ и при него показват същата плазмена искра, в сравнение с плазменото запалване, но за разлика от него даже и при стандартна запалителна бобина – и това е под налягане. На открит въздух има разлика, но теста при налягане е това, което има значение. – личен опит на Грегкоментари на Аш: Да се има предвид, че каквито и удължения да се правят върху нормалните свещи, например мед, НЯМА да работят!! Единствените сплави, които може да се използват за централната полу-сфера и за удълженията отгоре трябва да са с високо съдържание на хром хром (25 до 30%) Fe-Cr-Al сплави, за да устояват на изпаряването по време на искрата… дори и сплавите на никел с високо съдържание на хром също ще работят. Употребата на тези сплави е много важно с оглед на образуващата се плазма… Медта се топи при 1200 Целзий.

Робин твърди, че те са били направени от същата стомана, от която се правят и останалите свещи. Наскоро той се преориентира към нова сплав заради устойчивостта й. Той ми каза, че сега свещите ги прави от сплав, наречена берилиева мед. Информация: берилиева мед – Уикипедия.

Може да изглеждат медни, но в действителност не са просто медни. Той ги тества и ги разработва от известно време. Само че е интересно да се види, всъщност доколко е високо съдържанието на никел във версията им от неръждаема стомана и колко добре ще се държат, понеже някои хора казват, че никелът може да има каталитичен ефект върху водата във запалителната камера?

Термодвойките на платина-родий са достъпни на обществения пазар в различни големини на жицата и тези имат добра устойчивост на износване при високи температури, освен това са достъпни под различни форми и могат да бъдат сплескани специално за това приложение. Има още една рядка сплав от термодвойката на волфрам-рениум, която може да издържи на температури над 2500 Целзий и може да се използва в този случай, но е страшно трудно да се намери в магазин.

Върховете, изложени на искрене обикновено спадат към “сплави за автомобилни свещи”, но тук има една уловка, понеже до сега разработените сплави са единствено за искрене, а не за употреба при плазмени условия.

Когато избирате сплав на Fe-Cr-Al или Ni-Cr-Al проверете за редкоземните метали, използвани в тези сплави, защото те трябва да бъдат Итрий (Yttrium), Цирконий, Хафний (Hafnium) и Церий (Cerium). Редкоземните метали всъщност формират защитен оксиден слой по повърхността на изложения материал и този тънък филм се стабилизира при високи температури и защитава останалата част от материала от запалителните ефекти.

С цел да се постигне по-дълъг живот и да се намали консумацията на гориво в автомобилната индустрия, се използват устойчиви на ерозия, но скъпи платинети сплави за електродите на свещите. Нуждата от намаляне на разходите и поддържката на висококачествените материали довела до изследването на по-увтини плави от иридий. Иридият се топи при висока темпретарута, но летливия оксид IrO3 е стабилен над 1000 Целзий, което ускорява ерозията на електрода. Следователно иридият може да замести платината, само когато е защитен от оксидиране, например, чрез включването му в сплав, така че сплавният елемент да оксидира и да формира защитен слой над повърхността на електрода.

Сплавта Fe-Cr-Al-Y (25% Cr, 5% Al и Y означава Итрий) е достъпна на пазара под името “Електрическа резистова сплав под формата на жица или лента”, тя може да се използва в случая. – Аш


872
* * * * * * * *

При тестване върху двигател 4.6 L , обиколка ~3800 км (2400 мили), която включва равен път, надолен път, и планински възвишения, бяха добити следните тестови данни:

С оригинално предоставените запалителни свещи, които имат платина и върху централния и върху заземяващия електрод, при скорости 40, 56, 72, 88 и 112 км/ч, бяха постигнати резултати 3.7 литра за всеки 37 км път.

С “новия” дизайн, при същото разстояние и скорости, беше постигнат резултат 53 км за 3.7 литра (53 км за галон гориво). Осреднено, при втората обиколка на 3800-те км температурата на отходните газове беше понижена с 37.7 Целзий. Пропорцията на гориво : въздух беше променена на 24:1, а рециркулацията на отработените газове (EGR) беше изключена.

При тестване върху един цилиндър бяха добити следните тестови данни:

Оригинално предоставена запалителна свещ имаше искров разтвор по производствена характеристика и върху нея беше проведен тест за емисиите. След това беше монтирана новата свещ и прякото сравнение показа 41% по-малко HC (хидровъглероди) и NOX (азотни оксиди), а емисиите на CO бяха по-ниски с 28%. Още по-ниски стойности не можеше да бъдат постигнати поради ограничението, идващо от карботора, монтиран към двигателя.

Беше проведен тест с друг двигател 7.4 L, отново на ~3800 км (2400 мили). С обикновени запалителни свещи бяха използвани 1134 литра, 12 км за всеки 3.7 л (12 км за галон). С новите свещи, бяха нужни само 708 литра, тоест 20 км за 3.7 л (20 км за галон), увеличение от 52%. Теста върху шаси-динамометър показа увеличение с 33 конски сили.

Зарядът върху топката на Fire-Storm свещите представлява повърхностен слой от електричество, който я покрива, и тя може да има много слоеве, което й придава множество заряди, като всички могат да бъдат разредени едновременно. Всеки разряд (искра) си избира различен път – онзи с най-малко остатъчна йонизация наоколо.

Същото може да се каже, когато Fire-Storm свещта даде обратен огън. Ще се натрупат мини-заряди по вътрешната периферия на мини-топчетата, разреждайки се към главната голяма топка или удължен и разтегнат купол.

Друга реализация е, ако куполът или сферата е с геодезични фасети за оптимално турбулентен въздухопоток. Реализациите на описаното изобретение са най-подходящи за състезания, защото осигуряват плавно преминаване от покой към бързи скорости и също така позволява по-широк обхват от RPM (обороти в минута). Може също така да се каже, че същата конфигурация е оптимална за обикновени пътнически возила.

Употребата на новите запалителни свещи както при големите натоварвания, така и във всекидневието, ще осигури следните преимущества:

– увеличена стабилност

– по-добра реакция към командите на шофьора

– увеличена мощност и торсия

– висококачествено представяне и стил

Описаните запалителни свещи ще позволят на двигателя с вътрешно горене да работи в диапазона на въздух-към-гориво 24:1, в каквото съотношение никога не е работил до сега. Настоящите двигатели работят на 14:7 въздух-към-гориво и се нуждаят от каталитичен конвертор за поглъщане и почистване на остатъка от изгорелите газове от тези двигатели.

Независимите тестове на увеличението в конските сили, подовани към колелата на превозното средство, показват увеличение от 12 до 52%, в зависимост от размера на двигателя, дизайна на главите на цилиндрите, и конфигурацията на системата за подаване на горивото. Само че се очаква, че преимуществата от дизайна на новите свещи ще бъдат напълно проявени, когато се превърнат в интегрална част от технологията на двигателя, тъй като производителите се борят да задоволят настоящите изисквания за емисиите и стандартите на корпоративната икономика на горивата (CAFE).

От казаното до сега се вижда, че настоящото изобретение предоставя иновативна конструкция на запалителни свещи, с което напълно се превъзмогват гореспоменатите недостатъци на до сега познатите запалителни свещи. Сега след като описах изобретението си, обаче, оттук насетне на вещите в занаята ще им станат очевидни множество модификации, които не се отклоняват от духа на изобретението, както е дефинирано в претенциите на патента.ПРЕТЕНЦИИ

Ние твърдим:

1. Запалителна свещ за двигател с вътрешно горене, състояща се от:

тяло, разполагащо с електрически конектор в единия си края, и с куполен електрод с поне една полу-сферична повърхност, монтиран в другия край на тялото, средства за електрическо свързване на поменатия конектор към споменатия куполен електрод, и поне един полу-кръгов електрод, заклепен за споменатото тяло по такъв начин, че въпросния поне един полу-кръгов електрод да има вътрешна повърхност на равни отстояния от споменатия куполен електрод по част от дължината на вътрешната си повърхност, споменатата част оформя аркова повърхност на споменатия поне един полу-кръгов електрод и множество полу-сферични гранули, оформени върху споменатия поне един полу-кръгов електрод, като споменатите гранули са с лице към споменатия куполен електрод.

2. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 1, където споменатите гранули са в непосредствена близост една до друго и се простират на практика върху цялото продължение на споменатия полу-гръгов електрод.

3. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 1 и състоящо се от множество гранули, оформени върху външната периферия на споменатия куполен електрод, като споменатите гранули върху споменатия куполен електрод са подравнени към споменатите гранули върху споменатия поне един полу-кръгов електрод.

4. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 1 и състоящо се от множество гранули, оформени върху външната периферия на споменатия куполен електрод.

5. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 4, където споменатите гранули върху куполния електрод покриват на практика цялата външна повърхност на споменатия куполен електрод.

6. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 1, където споменатия куполен електрод се състои от полу-сферична горна част и конусовидно оформена основа.

7. Изобретението, както е дефинирано в твърдение 1, където споменатия куполен електрод се състои от полу-сферична горна част и цилиндрично оформена основа.

873
ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИТЕ РЕАЛИЗАЦИИ НА НАСТОЯЩОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ

Като първа препратка към ФИГ. 1, е показана първата препоръчителна реализация на запалителни свещи 10, е се състои от удължено тяло 12, което може да има много различни форми, по принцип направени от метал/сплав или друг електро-проводим материал, както и от електрически изолатор, направен от различни химически съединения. Електрически съединител 14 е прикрепен за единия край на тялото, а на противоположния край на тялото 12 е са монтирани електроди 16. Външно резбована метална главина 18, с различни размери, също е захванато за тяло 12, в близост до монтираните електроди 16, с цел монтиране на запалителната свещ 10 към двигател с вътрешно горене 20 (изобразен само като диаграма).

Сега относно ФИГ. 1 и 2, там електродите 16 са изобразени по-подробно и се състоят от аеродинамичен полу-сферичен куполовиден електрод 22 и полу-кръгов електрод 28. Аеродинамичният полу-сферичен куполовиден електрод 22 е коаксиален (има обща ос, бел.прев) с тялото на запалителната свещ 12 и се издава навън от единия край 24 на тялото на свещта 12. Използват се всички налични конвенционални средства 26 (ФИГ. 1), за да се свържат електрически електрическия съединител (конектор) 14 и полу-сферичния електрод 22.

Електродите 16 освен това съдържат полу-кръгов електрод 28, вътрешната повърхност 30 на който е с лице към аеродинамичния полу-сферичен куполовиден електрод 22. Полу-кръговия електрод 28, освен това, е закрепен за тялото 12 на запалителната свещ така, че вътрешната му повърхност 30 е по цялата ти дължина на равно отстояние от външната повърхност на полу-сферичния електрод 22. Освен това, полу-кръговият електрод 28 е електрически свързан към металната главина 18 и по този начин и към двигателя с вътрешно горене 20.

Сега относно ФИГ. 2, на нея е показано функционирането на първата препоръчителна реализация на запалителна свещ 10 от настоящото изобретение. За да работи, по запалителна жица (не е показана) през конектор 14 (ФИГ. 1) се провежда електрически волтаж до полу-сферичния електрод 22. Така, волтовият потенциал между полу-сферичния електрод 22 и полу-кръговия електрод 28 причинява искра 34, възникваща между електрод 22 и електрод 28. При конвенционалния начин, искрата 34 запалва горивото в запалителната камера на двигателя.

Все още обсъждайки ФИГ. 2, за разлика от до сега известните запалителни свещи, поради това, че външната повърхност на аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22 е на равни отстояния от вътрешната повърхност 30 на полу-кръговия електрод 28, многократното искрене на запалителната свещ 10 кара искрата 34 да “ходи” по доближените повърхности на тези два електрода така, че искрата 34 никога не възниква повторно върху две еднакви точки от повърхностите на електроди 22 и 28, както е при до сега познатите запалителни свещи. Поради това си действие, запалителната свещ 10 от настоящото изобретение не само, че има неимоверно удължен живот, но също така напълно елиминира засичането на запалителната свещ и в огромна степен намаля емисиите от двигателя, работещ на съотношение въздух-гориво 24:1.

По принцип, към електрическия конектор 14 (ФИГ. 1) се подава положителен волтаж и през него и до аеродинамичния полу-сферичен куполен или сферичен електрод 22, докато полу-кръговия електрод 28 е постоянно електрически заземен чрез заземяването на двигателя с вътрешно горене 20. Така, аеродинамичният полу-сферичен куполен или сферичен електрод е катодът, а полу-кръговият електрод 28 е анодът. Само че, електрическите полярности на електродите 22 и 28 може да се обърнат, без да излизат от обхвата на настоящото изобретение.

Сега относно ФИГ. 3, показана е втората препоръчителна реализация на настоящото изобретение, при която електродите 16, както преди, включват аеродинамичен полу-сферичен куполен електрод 22, както и полу-кръговия електрод 28. В добавка, обаче, електродите 16 включват втори полу-кръгов електрод 40, с вътрешна повърхност 42 по дължината му, която е на равни отстояния от аеродинамичния полу-кръгов куполен електрод 22 и полу-кръговия електрод 40, както електрода 28, е електрически свързан към металната главина 18, както и към първия полу-кръгов електрод 28.

Все още гледайки ФИГ. 3, за предпочитане е полу-кръговия електрод 40 да пресича първия полу-кръгов електрод 28 перпендикулярно. Освен това, полу-кръговите електроди 28 и 40 е за предпочитане да представляват единен метален елемент. По време на работата на запалителната свещ, изобразена на ФИГ. 3, искрата между аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22 и полу-кръговите електроди 28 и 40 продължително се “разхожда” между електрода 22 и двата електрода 28 и 40.

Гледайки сега ФИГ. 4, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, която, като реализацията, показана на ФИГ. 3, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 28 и 40. За разлика от реализацията на ФИГ. 3, обаче, полу-кръговите електроди 28 и 40 се пресичат един друг в краищата си под различни ъгли. Само че, както преди, вътрешната повърхност 42 на електрод 40, както и вътрешната повърхност 30 на електрод 28, са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 5, показана е още една препоръчителна реализация на електроди 16, която, както реализацията, показана на ФИГ. 4, включва аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и два полу-кръгови електрода 28 и 40, пресичащи се един друг в краищата си под различни ъгли. За разлика от реализацията от ФИГ. 4, тази реализация включва допълнителен електрод 43, който пресича електроди 28 и 40 в краищата им. Само че, както преди, вътрешните повърхности на трите електрода 28, 40 и 43 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22 и, както преди, се пресичат един друг под различни ъгли.

Гледайки сега ФИГ. 6, показана е още една препоръчителна реализация на електроди 16, която, както реализацията, показана на ФИГ. 5, включва аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и три полу-кръгови електрода 28, 40 и 43, пресичащи се един друг в краищата си под различни ъгли. За разлика от реализацията от ФИГ. 5, тази реализация включва допълнителен електрод 44, който пресича електроди 28, 40 и 43 в краищата им. Само че, както преди, вътрешните повърхности на четирите електрода 28, 40, 43 и 44 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, и се пресичат под различни ъгли.

Гледайки сега ФИГ. 7, показана е още една препоръчителна реализация на електроди 16, която, както реализацията, показана на ФИГ. 4, включва аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и два полу-кръгови електрода 31 и 32. За разлика от реализацията от ФИГ. 4, обаче, полу-кръговите електроди 31 и 32 не се пресичат един друг в краищата си под различни ъгли, нито пък се пресичат централно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електроди 31 и 32 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 8, показана е още една препоръчителна реализация на електроди 16, която, както реализацията, показана на ФИГ. 7, включва аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и два полу-кръгови електрода 31 и 32. За разлика от реализацията на ФИГ. 7, обаче, тази реализация включва трети полу-кръгов елекпрод 33, който не пресича полу-кръговите електроди 31 и 32 в краищата им под различни ъгли, нито ги пресича централно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електроди 31, 32 и 33 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 9, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, като реализацията, показана на ФИГ. 3, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 34 и 35. За разлика от реализацията от ФИГ. 3, обаче, електроди 34 и 35 не се пресичат перпендикулярно в средата. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електроди 34 и 35 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 10, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, като реализацията, показана на ФИГ. 9, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 34 и 35. За разлика от реализацията на ФИГ. 9, обаче, тази реализация включва трети полу-кръгов електрод 36, който пресича електроди 34 и 35 в средата. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електроди 34, 35 и 36 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 11, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, като реализацията, показана на ФИГ. 10, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от три полу-кръгови електрода 34, 35 и 36. За разлика от реализацията от ФИГ. 10, обаче, тази реализация включва четвърти полу-кръгов електрод 37, който пресича електроди 34, 35 и 36 в средата. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електроди 34, 35, 36, 37 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 12, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 4, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от първи и втори полу-кръгови електроди 28 и 40, които са ъглово изместени един от друг и са свързани в основата си. За разлика от реализацията от ФИГ. 4, на ФИГ. 12 има и трети полу-кръгов електрод 50, който пресича другите два полу-кръгови електрода 28 и 40 перпендикуларяно. За предпочитане е всичките три електрода 28, 40 и 50 да са една цяла част и всички електрода 28, 40 и 50 да са електрически свързани не само помежду си, но също и с металната главина 18. В допълнение, както преди, вътрешните повърхности на полу-кръговите електроди са на равни отстояния от външната повърхност на полу-сферичния куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 13, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 12, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от три полу-кръгови електроди 28, 40, и 50. За разлика от реализацията от ФИГ. 12, тази съдържа и четвърти полу-кръгов електрод 43. Този четвърти полу-кръгов електрод 43 пресича полу-кръговите електроди 28 и 40 в краищата им под различни ъгли, и пресича полу-кръговия електрод 50 перпендикулярно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на полу-кръговите електроди са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 14, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 12, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от три полу-кръгови електроди 28, 40, 43 и 50. За разлика от реализацията от ФИГ. 13, тази съдържа и пети полу-кръгов електрод 44. Този пети полу-кръгов електрод 44 пресича полу-кръговите електроди 28, 40 и 43 в краищата им под различни ъгли, и пресича полу-кръговия електрод 50 перпендикулярно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на полу-кръговите електроди са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 15, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 12, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от три полу-кръгови електроди 28, 40 и 50. За разлика от реализацията от ФИГ. 12, тази съдържа и четвърти полу-кръгов електрод 51. Този четвърти полу-кръгов електрод 43 пресича полу-кръговите електроди 28 и 40 в краищата им под различни ъгли, и пресича полу-кръговия електрод 50 перпендикулярно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на полу-кръговите електроди са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 16, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 14, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от четири полу-кръгови електроди 28, 40, 50 и 51. За разлика от реализацията от ФИГ. 15,, третият и четвъртият полу-кръгови електрода 50 и 51 се пресичат в основата си. Само че, както преди, вътрешните повърхности на полу-кръговите електроди са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 17, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 7, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 31 и 32, които са на разстояние един от друг. За разлика от реализацията от ФИГ. 7, тази съдържа и трети полу-кръгов електрод 50, който пресича полу-кръговите електроди 31 и 32 перпендикулярно във връхната им точка. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електродите 31, 32 и 50 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 18, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 17, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 31 и 32, които са на разстояние един от друг и трети полу-кръгов електрод 50, който пресича полу-кръговите електроди 31 и 32 перпендикулярно. За разлика от реализацията от ФИГ. 17, тази съдържа и четвърти полу-кръгов електрод 51, който пресича полу-кръговите електроди 31 и 32 перпендикулярно. Освен това, полу-кръговите електроди 50 и 51 са разделени на разстояние един от друг и са успоредни един на друг. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електродите 31, 32, 50 и 51 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22.

Гледайки сега ФИГ. 19, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, която, както при реализацията, показана на ФИГ. 18, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от два полу-кръгови електрода 31 и 32, които са на разстояние един от друг и други два полу-кръгови електрода 50 и 51 които са разделени на разстояние. За разлика от реализацията от ФИГ. 17, тази съдържа и пети полу-кръгов електрод 33, който е на разстояние от полу-кръговите електроди 31 и 32. Освен това, полу-кръговите електроди 50 и 51 пресичат полу-кръговия електрод 33 перпендикулярно. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електродите 31, 32, 33, 50 и 51 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22. Както бе казано преди, всички полу-кръгови електроди са електрически свързани към металната главина 18 чрез нея са свързани и към двигателя с вътрешно горене.

Гледайки сега ФИГ. 20, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 19 (може би е грешка, би трябвало да е 16, бел.прев), която, както при реализацията, показана на ФИГ. 19, се състои от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22, както и от три полу-кръгови електрода 31, 32 и 33 които са на разстояние един от друг и други три полу-кръгови електрода 50, 51 и 52 които са разделени на разстояние. Полу-кръговите електроди 31, 32 и 33 пресичат и са перпендикулярни на полу-кръговите електроди 50, 51 и 52. Само че, както преди, вътрешните повърхности на електродите 31, 32, 33, 50, 51 и 52 са на равни отстояния от аеродинамичния полу-сферичен куполен електрод 22. Както бе казано преди, всички полу-кръгови електроди са електрически свързани към металната главина 18 чрез нея са свързани и към двигателя с вътрешно горене.

Гледайки сега ФИГ. 21 и 22, показана е още една препоръчителна реализация на електродите, при която катодния електрод 22` е сферичен по форма, вместо полу-сферичните катодни електроди 22 от ФИГ. 1-20. Въпреки че само един електрод 28 (ФИГ. 21) или 28`(ФИГ. 22) е показан, сферичният електрод 22` може да се реализира съвместно с коя да е от анодните електродни конфигурации от ФИГ. 1-20. Освен това, анодният електрод 28 или 28` може да е оформен или като U, както е показано на ФИГ. 21, или да е полу-кръгов по форма, както е показано на ФИГ. 22, с цел да се запази равното отстояние между електродите 28`и 22` на практика по продължението на цялата дължина на електрод 28`.

Гледайки сега ФИГ. 23а – 23с, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, показани са запалителните свещи 10, които са сходни по конструкция с реализацията им, илюстрирана на ФИГ. 3 от патентните чертежи. Така, електродите 16 включват чифт полу-кръгови електроди 28, които се пресичат един друг перпендикулярно и обикалят един куполен или сферичен електрод 22.

За разлика от реализацията, изобразена на ФИГ. 3, обаче, на ФИГ. 4 всеки електрод 28 включва множество полу-сферични гранули 100, които са обърнати с лице към електрод 22. Тези гранули 100, освен това, за предпочитане са в непосредствена близост една до друга, и се подредени на практика по цялата аркова дължина на електроди 28. Емпирично беше установено, че наличието на гранули 100 повишават ефикасността на запалителните свещи 10 и по този начин подобряват горивната икономия и цялостната ефикасност на двигателя.

Гледайки сега ФИГ. 24а – 24b, показана е още една препоръчителна реализация на електродите 16, показани са запалителните свещи 10, които са сходни по конструкция с реализацията им, илюстрирана на ФИГ. 23а – 23с. За разлика от реализацията на ФИГ. 23а – 23с, обаче, на ФИГ. 24а – 24с вътрешният електрод 22 също включва множество гранули 102, оформени върху външната му периферия, които са обърнали с лице и са подравнени към гранули 100, оформени върху външните електроди 28. Освен това, както гранулите 100, гранулите 102 за предпочитане са в непосредствена близост една до друга и покриват значителна част от електрод 22. За предпочитане е една по гранула 102 да е осигурена за всяка гранула 100 и да е подравнена спрямо всяка гранула 100. Наличието на гранули 102 върху електрода 22 също води до повишаване на запалителната ефикасност.

Гледайки сега ФИГ. 25а – 25с, показана е още една препоръчителна реализация на изобретението, която е сходна по конструкция с реализацията, илюстрирана на ФИГ. 24а – 24с. Само че, за разлика от реализацията от ФИГ. 24а – 24с, при реализацията от ФИГ. 25а – 25с вътрешният електрод 22 включва множество гранули 102, оформени по цялата външна периферия на вътрешния електрод 22 освен, разбира се, там където се свързва с основата 104 от електрод 22. Наличието на това множество гранули 102 също повишава запалителната ефикасност.

Гледайки сега ФИГ. 26а – 26с, показана е още една препоръчителна реализация на изобретението, която е сходна по конструкция с реализацията, илюстрирана на ФИГ. 23а – 23с. Така, външните електроди 28 включват гранули 100, които са обърнати с лице към електрод 22`. За разлика от реализацията от ФИГ. 23а – 23с, обаче, вътрешният електрод 22` на ФИГ. 26а – 26с не е сферичен по форма. Вместо това, той включва сферична горна половина 106 и конусовидна основа 108.

Гледайки сега ФИГ. 27а – 27с, показана е още една препоръчителна реализация на изобретението. Реализацията на изобретението, изобразено на ФИГ. 27а – 27с е подобно на това, изобразено на ФИГ. 26а – 26с, с разликата, че електрод 22″ включва сферична горна половина 110 и цилиндрична долна половина 112. По всички останали детайли, обаче, изобретението илюстрирано на ФИГ. 27а – 27с е идентично с това, илюстрирано на ФИГ. 26а – 26с, така че допълнително обяснение е ненужно.

874

US 6060822 А

Дата на публикуване --- --- --- 9 Май 2000г
Изобретатели  ---- --- --- --- -- Робърт Крупа (Robert Krupa), Честър К. Лулавейдж (Chester C. Lulavage)
Линк --- --- --- --- --- --- --- -- Гугъл-патенти
Свещи


РЕЗЮМЕ

Много неповторима свещ с двупосочна искра за всякакъв вид двигател с вътрешно горене с искрово запалване, независимо дали състезателен, индустриален, камионен, водно-въздушен, автомобилен или битов (косачки, резачки, прахосмучещ, духащ, тракторен, генераторен и тн.). Тази свещ елиминира засечките и подобрява километража (изминато разстояние спрямо обем гориво), води до върхово представяне за двигателя, конски сили, и увеличени обороти, докато са инсталирани настоящите запалителни системи. В добавка, тази свещ служи като устройство за намаляне на газовите емисии, намаляващо ефекта върху глобалното затопляне, киселинните дъждове и смога, чрез значително намаляне на емисиите заедно със значително увеличение на изгарянето на горивото във всички двигатели с вътрешно горене, работещи на пропорция 24:1 въздух към гориво. Тази уникална свещ се състои от удължено или не-удължено тяло с електрически съединител в единия край. Абсолютно аеродинамичен полу-сферичен купол или сферичен електрод е захванат за другия край на тялото на свещта. Поне един абсолютно аеродинамичен полу-кръгов електрод също е захванат за тялото, като е приближен до куполния или сферичния електрод по такъв начин, че вътрешната повърхност на полу-кръговия електрод е на равно разстояние от повърхността на сферичния или куполния електрод. Електродите могат да се изработят от различни метали, сплави, и/или ценни метали и също могат да са покрити с различни метали, сплави, и/или ценни метали. Алтернативна реализация на изобретението включва два, три или четири допълнителни полу-кръгови електроди, като вътрешната повърхност на всички е на равно разстояние от аеродинамичния куполен или сферичен електрод по дължината на цялата си извивка.ПРЕДИСТОРИЯ НА ИЗОБРЕТЕНИЕТО

I. Поле на изобретението

Настоящото изобретение като цяло се отнася до свещи с двупосочно изстрелване на искри за всички двигатели с вътрешно горене, работещи на пропорция въздух към гориво 24:1.


II. Описание на въпросния процес

Има много други известни до сега свещи от този тип, използващи се при двигателите с вътрешно горене. Тези свещи принципно се състоят от удължено тяло, имащо електрически съединител в единия край. Чифт електроди на променливо отстояние се намират на другия край и един от тези електроди е електрически свързан с електрическия съединител.

При много от тези до сега известни свещи, един от електродите се състои от цилиндрична пъпка, а вторият електрод е с формата на буквата J и част от него се надвесва над цилиндричната пъпка. Следователно, при подаването на волтаж към цилиндричната пъпка, между края на цилиндричната пъпка и надвесващия се електрод с форма на J възниква искра. Искрата, разбира се, се опитва да възпламени горивото в горивната камера на двигателя с вътрешно горене.

Както е добре известно, електрическа искра между пъпката и другия електрод ще възникне на мястото на най-малкото разстояние между двата електрода. Следователно, при тези до сега известни свещи, искрата постоянно удря или се протяга между същите две повърхности върху двата електрода по време на работа на свещта. Това има много недостатъци.

Един недостатък е, че тъй като искрата постоянно удря една и съща област върху двата електрода, част от електрода постоянно се износва от искрата, което води до преждевременно амортизиране на свещта.

Друг недостатък е дименето, предизвикано от конвенционалните J-оформени жици, което пречи и отклонява идващия въздушно-горивен дебит, предизвиквайки възпламеняване, погасяване и повторно възпламеняване на огнената вълна. Странична препратка SAE документ 920587 “Триизмерно изследване на формирането на огнени ядра около запалителната свещ” от Тиери Мантел (Thuerry Mantel), Рено.

Един по-сериозен недостатък на тези до сега известни запалителни свещи, обаче, е че поради йонизирането, предизвикано от работата на свещта, запалителната свещ постоянно засича по време на работата на двигателя с вътрешно горене заради малката повърхност, върху която се реализира искрата. За всяко едно блокиране на запалителната свещ горивото в запалителната камера не се възпламенява, а вместо това се изхвърля в атмосферата. Това влияе негативно не само на ефикасността на двигателя, а предизвиква и замърсяване на свещите и увеличава изхвърлянето на отровни пари и замърсители в атмосферата, предизвиквайки СМОГ и ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ. Това е особено критично, най-вече заради постоянно увеличаващите се правителствени регулации върху позволените нива на емисии от искрово-запалимите двигатели с вътрешно горене.
ОБОБЩЕНИЕ НА НАСТОЯЩОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ

Настоящото изобретение осигурява уникална универсална двупосочно действаща свещ с ниски емисии за всички искрово-възпламеними двигатели с вътрешно горене, работещи на съотношение въздух към гориво 24:1, която преодолява гореспоменатите недостатъци на до сега известните свещи.

Накратко, свещта на настоящото изобретение представлява удължено или не-удължено тяло с електрически съединител в единия край. Абсолютно аеродинамичен сферичен куполен електрод е захванат за другия край на тялото и съединителят и куполния или сферичен електрод са електрически свързани заедно.

Поне един полу-кръгов електрод също е монтиран за тялото по такъв начин, че дъгата на вътрешната му повърхност е на равно отстояние от външната повърхност на абсолютно аеродинамичния сферичен куполен електрод. Формата на сечението на полу-кръговия електрод може да е кръгово, сферично, елипсовидно, правоъгълно, правоъгълно със заоблени ръбове, квадратно, квадратно със заоблени ръбове, трапецовидно, трапецовидно със заоблени ръбове, и/или извито така, че повърхността на вътрешната дъга на полу-кръговия електрод да е на равно разстояние от повърхността на купола на сферичния електрод. Следователно, по време на работа на свещта, искрата между полу-сферичния или сферичния електрод и полу-кръговия електрод продължително се движи напред-назад по дължината на извивката на полу-кръговия електрод. При това положение, засичането напълно се елиминира, защото искрата постоянно се отдалечава от преди това “йонизираната зона”. Електродът може да се изработи от различни метали, сплави, и/или ценни метали и може да бъде покрит с различни метали, сплави и/или ценни метали.

В алтернативни реализации на изобретението, две, три или четири или повече полу-кръгови електрода са захванати за тялото на свещта. Повърхността на вътрешната дъга на всеки един от това множество полу-кръгови електроди е на равно разстояние от аеродинамичния сферичен купол на сферичния електрод, така че искрата между сферичния електрод и полу-кръговия електрод да изминава пълното разстояние между електродите по цялата аркова дължина, винаги “отиваща си” от генерираната преди това йонизирана зона. Това позволява на искрата продължително да се движи върху по-голяма повърхност, за да се елиминира напълно засичането.

За предпочитане е полу-сферичния или сферичния електрод да бъде катода, а полу-кръговия електрод/и да бъде анода. В зависимост от запалителната система, или дори от това от коя страна на двигателя е инсталирана свещта, полу-сферичния купол или сфера може да бъде анод, а полу-кръговия електрод/и да бъде катод.
КРАТКО ОПИСАНИЕ НА РИСУНКИТЕ

По-добро разбиране на настоящото изобретение ще се добие от разглеждане на следното подробно описание, когато се прочете съвместно с приложените рисунки, при които еднаквите символи се отнасят до еднакви елементи из всички изгледи, като:

ФИГ. 1 е издигнат поглед, илюстриращ препоръчителната реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 2 е диаграмен изглед, илюстриращ оперирането на на препоръчителната реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 3 е издигнат поглед, илюстриращ част от втора препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 4 е издигнат поглед, илюстриращ част от трета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 5 е издигнат поглед, илюстриращ част от четвърта препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 6 е издигнат поглед, илюстриращ част от пета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 7 е издигнат поглед, илюстриращ част от шеста препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 8 е издигнат поглед, илюстриращ част от седма препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 9 е издигнат поглед, илюстриращ част от осма препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 10 е издигнат поглед, илюстриращ част от девета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 11 е издигнат поглед, илюстриращ част от десета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 12 е издигнат поглед, илюстриращ част от единадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 13 е издигнат поглед, илюстриращ част от дванадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 14 е издигнат поглед, илюстриращ част от тринадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 15 е издигнат поглед, илюстриращ част от четиринадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 16 е издигнат поглед, илюстриращ част от петнадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 17 е издигнат поглед, илюстриращ част от шестнадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 18 е издигнат поглед, илюстриращ част от седемнадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 19 е издигнат поглед, илюстриращ част от осемнадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 20 е издигнат поглед, илюстриращ част от двадесета препоръчителна реализация на настоящото изобретение;

ФИГ. 21 и 22 са странични изгледи, илюстриращи алтернативни реализации на електрода;

ФИГ. 23а-23с са издигнати, съответно и задни и странични изгледи, илюстриращи по-нататък реализацията на настоящото изобретение;

ФИГ. 24а-24с са издигнати, съответно и задни и странични изгледи, илюстриращи по-нататък реализацията на настоящото изобретение;

ФИГ. 25а-25с са издигнати, съответно и задни и странични изгледи, илюстриращи по-нататък реализацията на настоящото изобретение;

ФИГ. 26а-26с са издигнати, съответно и задни и странични изгледи, илюстриращи по-нататък реализацията на настоящото изобретение;

ФИГ. 27а-27с са издигнати, съответно и задни и странични изгледи, илюстриращи по-нататък реализацията на настоящото изобретение;

875

Автомобилните свещи на Крупа

Автомобилните свещи на Крупа не се произвеждат от никой в момента. Въпреки че патентът е от 2000г, никоя фирма или корпорация не се наемат да ги произвеждат, защото свещите на Крупа водят до около 40% по-малък разход на гориво за изминат път. Освен това водят до 28% по-малко вредни емисии от изгорелите газове. На всичкото отгоре добавят 33 конски сили към средностатистическия двигател с вътрешно горене.

Това само по себе си обяснява защо никой, който е в бизнеса с автомобили, автомобилни части и горива не иска да се заеме с това – това би означавало да саботира не само собствения си бизнес, но и цялата ниша като цяло, създавайки си безброй врагове, на практика обръщайки цялата гориваро-автомобилна мафия срещу себе си.

Свещите на Крупа също така се износват много трудно и са много дълготрайни. Освен това никога не засичат.

Най-интересната им характеристика обаче е тъкмо нещото, което всява ужас в империята на петролните корпорации – експериментаторите са открили, че може би най-лесният начин за “възпламеняване” на атомизирана водна пара е именно чрез свещите на Крупа. Това означава, че в общи линии, единственото най-важно нещо, което му е необходимо на човек, за да подкара автомобила си на водни изпарения, след водния атомизатор, са свещите на Крупа.

876
В търсене на възможни начини за размекване на камък, втвърдяване на камък, или каквото и да е, свързано със същия ефект на скалообработване, попаднах на цели отделни клонове информация. Технологични подходи, биологични подходи, изгубено знание... дори и чувствителни военно-политически и икономически въпроси - всичко това е замесено в тази тема.

В момента разполагам с една книга, с едно технологично решение, и с купища любопитна и интригуваща информация.

Все още не съм намерил време да прочета книгата... но намирането й ми отне немалко усилия, това е книгата на въпросния Давидовиц от горния сайт, ето я и нея: "Пирамидите, една разкрита енигма", д-р Йозеф Давидовиц и Марги Морис. Книгата е на английски, и който е на ти с езика, предполагам, че може да е много интересна.


Скоро, надявам се, когато бъркотията по откриването на сайта ни се поуталожи, ще изложа тук всичко останало, натрупано през годините разследване :)

877
От много години ме интересува една определена тема - как древните са правели архитектурните и скулптурните си каменни чудеса, запазени и до днес, ако обликът на техния цивилизован свят наистина е бил такъв, какъвто ни учат в училище. За онези от вас, за които тези мисли са били чужди до сега и за първи път чувате за тези неразгадани мистерии, става дума за напълно необясними от модерна технически гледна точка каменни постройки и паметници, останали от най-дълбока древност до наши дни.

Много години вече активно разследвам тази тема (като търся информация в интернет). Интересът ми започна някъде около 2012г, и беше породен от тази статия и интернет сайт, на който попаднах. По-долу преразказвам съдържанието му, както го бях публикувал на друго място по българските форуми през 2013г.

За времетто оттогава до сега открих много неща по въпроса. Някои от нещата, на които попаднах, са на практика безизвестни в интернет и те ми породиха мисли и хрумвания, които за цялото си разследване до сега не съм срещал никъде да се споменават открито или да се обсъждат сериозно. В тази тема ще споделя какво наизрових по този въпрос. Но първо, ще пренеса тук преразказа на онзи интернет сайт от 12 Март 2013.Полковник Пърси Фаусет (Percu Fawcett) е британски артилерист и археолог, който изчезва безследно в търсене на "Градът Z" в южно-американските джунгли. Зад гърба си оставя малко записки и пътеписи, и в тях се споменава следната история.


Някакъв местен индиански старейшина го развеждал из околностите на индианско поселище (това се случва в края на 19ти и началото на 20ти век). Стигат до висока и отвесна скалиста преграда - част от естествения терен на месността. По цялата грамадна отвесна скалиста стена гнездели малки пилета, в съвършено кръгли дупки. Фаусет възкликнал нещо от рода на "Не е ли чудесно, че по тези скали има достатъчно дупки, за да гнездят там всичките тези пилета". Старейшината се изсмял и отвърнал, че пилетата правят тези дупки сами.
Фаусет не повярвал, че пилета могат да дълбаят съвършено кръгли гнезда в гранитни скали. Местният индианец му казал, че пилетата отиват в джунглата, после се връщат с червени листа в човката. Натриват тези листа в скалата за известно време, докато тя не стане с консистенцията на цимент, след което изгребват или изкълвават материала и повтарят процедурата няколко пъти. Фаусет се впечатлил, но не се върнал на темата.
По въпроса има книга - "Пътуване до загубения град Z" - Journey to the lost City of Z - съставена е от оцелелите запазени записки и пътеписи на Фаусет, но не е завършена от автора поради изчезването му.


Пилето е уточнено с времето - става дума за това. Познато е на месните като пиле пито (Pito bird), а латинското му наименование е Colaptes rupicola puna.

Това пиле гнезди също така по пирамидите и останалите мегалити от Южна Америка и се смята от местните за свещено. Обяснението на науката е, че се смята за свещено защото гнезди по храмовите им комплекси. Но всъщност те го смятат за свещено заради мъдростта, която наблюдават от него, а именно - как се разтварят твърди скали.


Както някои от вас сигурно знаят, в Америките (и в контекста на снимковия материал тук говоря за Андите и руините на инките) се среща така-нареченото циклопско строителство - защото е гигантско и непосилно за никой човек, и за никоя техника, която имаме днес.
Днес най-големият кран, с който разполагаме, вдига 200 тона. Не само, че мегалитите по света надминават значително и в пъти тези параметри, ами този кран може единствено да ги вдигне (не може да ги завърти и постави на друго място, може само да ги вдигне, за да влезе под него носач, и да пусне товара отново).

Циклопското сторителство при инките се характеризира също с това, че между камъните няма никакво пространство - това е суха зидария със съвършено пасване между отделните блокове. Друга особеност са свръзките - има камъни от зидарията които разполагат с 84 ъгъла, с които се свързват със съседни камъни. В зидарията това е познато като "ключ" за стабилност.
Върху тази съвършено издялана зидария има форми, които не могат да бъдат обяснени за сега. Нито като предназначение, нито като начин, по който са били направени, защото, както може да се очаква, няма никакви белези от инструменти и обработване с познатите материали. Не само длета и чукове, но няма НИКАКВИ белези, дори и нашите съвременни циркуляри за рязане на камък оставят белези.

Ако обаче древните са могли да използват растителни вещества, с които да разтворят скалите, след което да ги излеят направо една върху друга, използвайки калъпи, нещата биха изглеждали именно по този начин.

В записките си, Фаусет споменава още една история. Как някакъв мъж изгубил коня си и му се наложило да върви пеша през джунглата до близко населено място. когато стигнал обаче, забелязал, че шпорите му ги нямало. При допитване до индианците, му било обяснено, че явно е преминал през "тъмно-червени храсти, високи около 30-40см", сокът от листата на които размеква камък.
Подробността тук е, че никой не би давал пет пари за шпорите си по онова време. Големците обаче и армеиските сановници са се отличавали със сребърни шпори като част от униформата, а ботушите тогава са били кожени. За сребърни шпори е дремело на всеки, и би погледнал към краката си.
Среброто е сред най-чувствителните към агресивни (киселини, основи и корозиращи) химикали, а човката на всяко едно пиле е от хитин. Хитинъ те органична тъкан, разновидност на кожния епител, като ноктите и явно кожените ботуши са останали незасегнати.Има доста снимков материал, който показва следи от шпакли и загребване върху големи скали.Налице са също така и архитектурни грешки или двоумения или кой знае какво. Единственият сигурен факт е, че тези блокове са били излети, забележете и качеството на напасването на зидарията отляво.
Това е камък, намиращ се в Кориканча (най-свещеният храм на инките, посветен на бога на слънцето):

В зидарията на места се използват и метални скоби за допълнителна здравина на захвата. Очевидно е, че техните гнезда не могат да бъдат издялани, а са излети в тази форма (на много места металните скоби навлизат в земята, което твърде много прилича на електрическо заземяване).
Това е част от стена в Кориканча, суха зидария:
Известни са и места, от където очевидно се е добивал скален цимент.
Нещо много важно, обаче, е това, че са намерани гранитни блокове, които имат по-малки камъни в себе си, точно както се очаква, ако изпуснеш нещо в още мекия калъп. От геодезична гледна точка, такова естествено формиране не е обяснимо:Има и още доста истории в подкрепа на това, че древните са ползвали такава алхимична технология, но ще спомена нещо интересно, свързано с библията, защото тук явно има интересуващи се.

Казва се, че Соломон е използвал "шамир" за да реже камъните за храма си. Думата шамир означава както червей, така и бодлив плевел, с бодли като на магарешки бодил.
За да се сдобие със шамир, човек е трябвало да намери гнездото на определено пиле (обърнете внимание, че вече не говорим за Америка, а за Африка). Ако върху гнездото се сложело парче стъкло, и пилето се върнело и откриело, че няма достъп до яйцата си, то щяло да отлети в дивотията и да се върне с шамир в човката, с чиято помощ щяло да разбие стъклото. Така че човек трябвало да проследи в коя посока отлита пилето, за да намери това растение.

Стъклото на практика е аморфен кварц. В Южна Америка са намирани цели кварцови блокове, в които са били зазидани човешки останки. Доказателствен снимков материал, обаче, не съм откривал до сега в интернет, само писмени твърдения.


Бях чувал нещо подобно от Орфей за таралежа - че ако малките на таралежа бъдат хванати в клетка, майката щяла да се върне с магическа билка и да ги освободи. Затова потърсих неща по този въпрос и намерих английска версия на това предание (превод на английски от немски). Там обаче се използват други думи - малките се хващат в кафез, и с магическата билка майката разбива катинара му.

Нашите местни тракийски комплекси и храмове също са правени по тази технология. Не разполагам със снимки на комплексите в момента, но пък имам нещо подобно на тях - пещерите Идуагири и Кхандагири в Индия:
А това е Куенко, Перу:


Също така малко хора знаят, че блоковете, от които са направени египетските пирамиди, въобще нямат същия състав, какъвто имат предполагаемите каменоломни (това е част от абсурдната теория за строежа им). Те имат ДОСТА РАЗНОРОДЕН състав, в това число в тях има и зазидани косми и слама.Когато човек тръгне по следите на възможната химия, която стои зад тези неща, той попада на следното:

- Има определени видове растения, някои от които са зветя, които растат директно върху скали. Корените им пробиват скалата, разтваряйки я и изяждайки разтвореното като минерална храна. На връхчето на корените на всяко едно растение (връхчето, в което се извършва растежа) се секретират особен вид химикали, наречени "келиращи агенти". Процесът е известен на науката и се нарича келация - chelation. Дори има и така терапия, която отървавала тялото от натрупаните тежки метали.

- Давидовиц (Davidovits) е фамилия, която може да се сърфира. Той се е интересувал по въпроса m,ep 1981-82 година и е обявил резултатите от своите изследвания на някакъв симпозиум по археология през 1981h.
Има PDF документ в нета, който се казва Making Cements With Plant Extracts - Правене на цимент с растителни екстракти. В документа също така се споменава неща като геополимери, и доколкото съм разровил, това са неща на тази основа, които се произвеждат в момента или поне са известни на химията.Давидовиц стига до заключението, че ефектът на разтваряне на скалите се постига чрез правилното разнообразие от растителни киселини. Колкото повече човек се отклонява от идеалната пропорция, толкова по-малък е ефекта. Давидовиц в експериментите си използва цитрусова, оцетна, оксалатова (домати и семейството на киселеца - тук са магданоза, копъра, спанака, целината и др), млечна киселина (не мляко, а става дума за киселината от млечно-киселата ферментация, която се случва при вкусване на зеле и повечето зеленчуци), тартарова (зеленчуци), формилова, аскорбилова и доста други. Всички те са широкодостъпни в растителния свят.


Работата е там обаче, че не е възможно за древните да са разполагали с нужната апаратура за подобни идиотски подробности. Като запален любител на домашно ферментиралите храни, мисля, че най-лесния начин да се създаде обем с огромно разнообразие от киселини и всевъзможни съединения, е ферментацията на растителните продукти. Палитрата на получаваните химикали е грандиозна.
Това, което древните навярно са имали, е поредния религиозен канон, представляващ някаква точна рецепта-инструкция. Те най-вероятно не са се занимавали с химически подробности, просто са знаели необходимите продукти в началото, необходимата процедура, времето за ферментиране и резултата... а и за какво им е да знаят повече.И още...

Давидовиц и участниците в изследванията спират до размекването на скалата. Не се взима предвид, че ако циментът не е камък. Циментъ те аморфен и не може да се сравнява със здравината и устойчивостта на минерал.
Тоест тук има не само разграждане, а има РЕ-КРИСТАЛИЗАЦИЯ на материала, възстановяване на предишната структура, за да се превърне той отново във вековечна скала.


Интересна подробност е, че птиците по принцип повръщат храна на малките си. Това е техен вграден инстинкт.
Гледал съм таралежи вкъщи, и знам, че те повръщат стомашния си сок върху бодлите си, когато искат да се предпазят от бактериални инфекции. Правят сложно движение, извиват се, и повръщат върху гърба си бяла пяна, която има незнайни функции.

Затова мисля, че те изяждат въпросното растение... (не е задължително да е едно и също на всички континенти)... и стомашните ензими правят реакция с това... след което го повръщат където трябва. Защото ре-кристализацията, доколкото химията смята, се извършва посредством катализатори. А ензимите са класически катализатори, по дефиниция.
И още...

Има токова нещо като "превръщане на отрови". Шаманът или който и да е поглъща отровите, после ги повръща, и останалите пият това нещо, защото то вече е противоотрова. Или пък съвсем друго вещество.
Това е народно знание на доста места по света. Като цяло шаманите са онези, които наблюдават природата. Логично е това да може да се наблюдава о тчовека, както се наблюдават птиците, които си копаят дупките в скалите и това се превръща в народна знание.П.П.
Спестил съм доста истории, просто няма смисъл да се споменава всичко. Ако някой се съмнява в изложеното, ще се убеди след лично сърфиране. Има факти, които просто заковават тази теза.
На момента се сещам например, че Велико Зимбабве е каменно "село", направено от аборигени някъде си из африка. За тях не е характерно да правят неща от камък по принцип, но легендата за Велико зимбабве е, че е строено "много отдавна, когато камъните по земята били меки". И тн.

Старо Велико Зимбабве (Great Old Zimbabwe):
878
Едно време като се учех да гледам точките, се бях заровил в нета да видя какво още се споменава... но стигнах до информацията, че това са белите кръвни телца (понеже са по-големи), които се движат по микроскопичните капиляри точно над ретината. Твърди се, че това е причината да се движат заедно с погледа - понеже се движат заедно с роговицата, те са върху нея.

879
До тук приключва моята компилация и отсяване на информацията.

На каналите на "Групата" и въпросната личност с псевдоним "Данте Сантори" историята продължава, като сюжетът се разказва доста след разпването на библейския Исус, говори се за потомството му - твърди се, че са две сестри близначки, и се проследява съдбата им като пленнички на Земята и от време на време в космоса.

До там спря и моето наблюдение през 2016г.

880

И Синовете и Дъщерите на Анунакене ми казаха:

- Като гледахме римляните, въвлечени в битка с онези на върха на планината,
и като виждахме, че тази кавга е продължавала от известно време,
нашите Братя и Сестри развалиха тишината си
и се свързаха с нашите Братя и Сестри в Земята на крокодила...И нашите по-стари Братя и Сестри в Земята на крокодила им казаха тези думи:

- Вие чакахте търпеливо, сега гледайте по същия начин.
И го правете от голямо разстояние, така че да не бъдете видяни,
да, нито от ромеите, нито от човеците, нито от Влаш,
нито от съучастниците им, понеже те скоро ще се завърнат.

Нека римляните бъдат римляни
и оставете римляните да правят каквото правят римляните...
Те ще ги уморят по земя и ние ще ги уморим в небето,
защото това може да е последната възможност за вида ни.И така нашите Братя и Сестри
чакаха
и гледаха разпрата им всяка луна и всяко слънце от голямо разстояние.

По земя
римляните, бяха въвлечени в яростна кампания срещу онези от върха на планината,
и в небесата нашият род летеше,
невидим за всички,
и не позволяваше ни на приятел ни на враг да се приближи...И в Земята на крокодила
нашите Братя и Сестри бдяха към небето...

И те чуха звуците, които летяха в пространството,
и онези звуци говореха за слухове, да,
слухове за Влаш ---- (кораби)
минаващи покрай планетата Дилимунс (Dillimuns),
пътуващи към този свят...И планетата Дилимунс е къщата на Курс [Kurs],
и те са били на страната на Бащите ни
от началото, да,
дори са били на този свят, на който говорим сега,
много луни отдавна,
и да, за кратък период,
в дните когато човеците бяха създавани според желанията на Бащите ни...


илюстрация на извънземната раса Курс
както присъства в "Книга за извънземните раси"

И на тях им се проговори, да,
дори бяха привикани да спрат Влаш, за да не дойдат до този свят,
и да ги спрат - това и направиха
с много загуби за двете страни, и все пак,
спрени бяха Влаш...Бележка от Данте:
Следният клип е взет от филма Играта на Ендър... от 2013 !
http://zamunda.net/banan?id=450318&hit=1


Открихме книгата "Книга за извънземните раси" преди 10 години.

Публикувахме книгата преди 4 години.

И Курс проведоха жестока битка...
И всякакви видове легенди
бяха създадени от онези удари.

Но нищо не беше приключило за никоя от страните...


Да, в навечерието на първото поражение,
Влаш, разгневени от всички последни събития,
потърсиха и изискаха услуга
от други от техния вид, ако не от техния род...


И в къщата на Курс се направиха приготовления за по-голяма свада.

И Курс не бяха сами,
и Влаш не бяха сами,
и двете страни направиха приготовления за по-голяма свада.
И слуховете за война
плъзнаха сред звездите,
и други също си избраха страна,
и други пътуваха, за да се бият...
и Велика кавга започна...
И накрая Курс надделяха, а Влаш отстъпиха...

И слуховете в пространството говореха за онзи, който избягал...
и някои говореха името Ашамел...

И Ашамел не е виждан нито от приятел, нито от враг
от времето на тази кавга.А какво за детето, предназначено да бъде бог?
Аз, Дор Киристил, ги запитах.

И Синовете и Дъщерите на Анунакене казаха:- Оставихме римляните да бъдат римляни...
и оставихме римляните да правят каквото римляните правят.

И детето, предназначено да бъде бог, беше добре пазено от сикариите,
които моят род нарича шикараи,
и всички се биха не за животите си,
нито за техните деца,
нито за къщи, нито за притежания,
а за да защитят детето, предназначено да бъде бог...
И 50те които бяха с детето, предназначено да бъде бог, откакто избягаха от нашата свада,
и през дългото пътуване,
стояха близо до детето...

И много луни и слънца те не даваха на римляните да бъдат римляни,
и не даваха на римляните да правят каквото римляните правят.
И легионът беше изморен...
И да, ние нарушихме тишината, и се свързахме с нашите Братя и Сестри в Земята на крокодилите,
казахме им за работите между онези на върха на планината и римляните
и те говориха с нас и ни казаха:

- Направете така, че да се случи, понеже не знаем колко време още враговете ни ще бъдат загубени, победени и объркани в звездите.


И ние го направихме да се случи,
причинихме пробойна и две разкъсвания в големите стени,
и позволихме на римляните да правят каквото римляните правят...


И всички на върха на планината
бяха слаби, болни и крехки,
защото римляните ги умориха от глад по земята,
а нашите Братя и Сестри - по небето.
И всички, които бяха на върха на планината, видяха последното си слънце в тази кавга.

И римляните взеха всички видове съкровища с тях,
да, защото причината за обсадата бяха данъци,
и римляните изгориха останалото, да,
дори телата на живите...
И детето, предназначено да бъде бог, бе убито, да,
на върха на тази планина,
от ръцете на римляните.

И като разпространиха моите Братя и Сестри думи сред звездите, да
дори и до Бащите ни,
Влаш говореха за отмъщение,
и гневът им бе чут на тази земя,
да, дори в светове, които не са от това съществуване...881
И много думи ми казаха Синовете и Дъщерите на Анунакене в Земята на черната котка, да,
дори както учител говори на ученика си,
или равин на родата си.
И те ме научиха как да говоря на човеците,
за да слушат и да вярват и да вземат думите в домовете си, на полетата си и в храмовете си.,

каза ми Дор Киристил, на мен, Лудас, син на Симон.И аз, Лудас, син на Симон,
бидейки пленен от нещата, които не знаех
и от всичките думи, които не бях чувал,
запитах Дор Киристил:

- Какво за детето, предназначено да бъде бог? Как умря?


И Дор Киристил,
когото сега много тълпи наричаха равин,
каза тези думи...И Синовете и Дъщерите на Анунакене ми казаха тези думи:

- И дойде денят, в който атакувахме 300те мелеза, оставени от Ашамел да пазят детето, предназначено да бъде бог.


И много от нашите Братя и сестри видяха последното слънце в този ден,
понеже много отидоха при Нея в небесата за отчет...

И костите и кожата на нашите Братя и сестри сега са разпръснати в свещена земя,
където пирамидата среща Наблюдателя.

Но детето бог не бе открито сред Влаш-мелезите,
понеже вече беше отпътувало надалеч през тунелите.
И тя избягаха, както бяха посъветвани от Ашамел,
и те не бяха с 300те за няколко луни и слънца.

Казаха Синовете и Дъщерите на Анунакене.


И така нашите Братя и сестри следваха слухове и следи,
дори и разпространяване лъжовни приказки за пътуванията им,
да, и те правеха това много луни...

И слуховете говореха за група странници, пътуващи из земята, да,
говореха за група от 50 със само дете сред тях.


И нашите Братя и Сестри следваха източника на слуховете и приказките, да,
дори през земята на ромеите.

И един слух бе по-силен от всички други
и говореше за планинското дете и за майка му с огнените очи.

И нашите братя и сестри следваха този слух,
и откриха източника на приказката в Машадаа [Mashadaa].


И нашите Братя и сестри стигнаха пешком до Машадаа за 3 луни, да,
защото не искаха да бъдат разобличени, да,
понеже имаше шпиони по всички земи и в небесата по онова време.
И във всяко време пазеха тишина,
не говореха с никои от Братята и Сестрите си
в тази или друга земя.

(...) понеже имаше шпиони по всички земи и в небесата по онова време (...)


И когато те наистина пристигнаха,
откриха че римляните са там,
да, въвлечени в битка
с онези
на върха на планината.


Бележка от Данте:
Като цяло от историците и от свекървите им се приема, че обсадаТА на Масада (Машадаа в тази книга) от римляните е била между 73-74г от Новата Ера.
Тази информация се опира на писанията на романо-еврейския историк Тит Флавий Йозефий [Titus Flavius Josephus].

И аз не казвам, че бърка... Книгата говори за ЕДНА обсада (около 13-14 Нова Ера) от римляните, която може да е, или да не е обсадаТА, за която всички знаят...

Онези римляни са били заети момчета (особено ако не сте си плащали данъците навреме) и може да е имало повече от една обсада...

ИЛИ

това наистина е СЪЩАТА обсада, но датата, която дава Йозефий, е грешна или, поради някаква причина, променена...

Помните ли какво казват историците за "времето, разрушило записите", което споменах по-рано?

Е, може би същото се е случило и тук.

"Времето" е виновно...

Чували ли сте за древните писания, намерени в Израел, написани от някой, живял в този период, описващи детството на Исус? Описващи какъв побойник бил, биещ се с другите деца и измъчващ животни?

Не?
Е, прегледайте въпроса, понеже съм твърде зает с това тук...


Нека продължим.
Ето я Масада (Машадаа), където Синовете и Дъщерите на Анунакене открили изродското дете, заобиколено от римляни...И аз, Лудас, замолих Учителя:
- Моля, продължи...И Дор Киристил, когото повечето сега наричаха рави, ми каза:

- Да, Лудас, ще ти разкажа останалото от историята, която толкова искаш да знаеш... и тя идва към своя край.

882
И детето, предназначено да бъде бог, син на друг бог,
беше направено в една земя, и родено в друга,
и Юдея и Галилея са онези земи.

И нашите Братя и Сестри проследиха детето, да,
дори навсякъде, където ходеше,
и то беше местено бързо и в тихо...

И където и да отидеше, 33 бяха с него,
и 33 оставаха с него,
казаха Синовете и Дъщерите на Анунакене на мен, Дор Киристил.

И откъдето детето, предназначено да бъде бог, и 33мата с него минеха,
ние следвахме...

И много човешки години така беше,
понеже нашите Братя и Сестри не можеха да го приближат
в червата на пещерите,
където се криеха и живееха.
А когато детето, предназначено да бъде бог, и 33мата
скитаха сред човеците
Влаш ги следваха отвисоко с големи ---- (кораби),
виждащи без да бъдат виждани.

И нашите Братя и Сестри казаха:

- Можем да унищожим 30 от 33те,
но не можем да разрушим 3 от 33те,
защото са 3те от легендите,
древните 3 на многото сила,
и ние не можем да ги унищожим, да, нито да се доближим до тях,
защото всички ще бъдем унищожени на земята в това време,
и планът ни заедно с нас.

И аз, Дор Киристил, ги запитах:

- Кои са 3те?
Великият Вилдоркулак
картинката е моя
изводът ми е мой личен, и не е нито позиция на Данте Сантори, нито информация от него
В съня ми (както споменах в на други места май, или в началото на тази тема, се сънувах през очите на участник в тези точно събития) имаше повече от една страна точно в тази настояща завръзка. Онзи, през чиито учи се сънувах, беше част от друга страна, която беше горе-долу наясно какво се случва като цяло, и покрай това бързаше да си прокара своите си интереси, които нямаха общо с целите на Наблюдателите или на Влаш. Случи се така обаче, че онзи, през чиито учи се сънувах, влезе твърде навътре в случващото се, и без да иска се замеси с Наблюдателите, след което взе участие на тяхна страна в този въпросен сблъсък.
Сънувах въпросните 3ма, както и някои от въпросните 30, като върколаци. Това беше година преди да намеря този материал, но онова, което сънувах, ме впечатли дотолкова, че дори направих някои промени в личния си живот на основа този сън. След като попаднах на този материал, и видях, че името на командващия ги е съвсем запазена българска дума – върколак – която няма аналогия в света, в който и език да се пробвате да проверите, това значеше нещо за мен.
Не казвам, че СА били върколаци. Просто казвам какво сънувах и как го сънувах.И на това те отговориха тези думи:

- Онези, които убиха Калеопатара.Бележка от Данте:
В книга, на име "Делата на Августий" [Augustus], се споменава, че Августий е наредил три големи ценсуса да се извършат в империята, и че са били извършени и множество локални ценсуса.

(Бел.прев: ценсус - процедурата по систематичното сдобиване със и записването на информацията за членовете на дадена популация)

Това съвпада със споменатото от Лука, че това е първият ценсус, извършен под Квириний (Quirinius). Така Лука намеква, че се е случил повече от един ценсус.
За ценсуса, Йосиф трябвало да се върне до родното си място, за да се регистрира. Изискването човек да се върне в родния си дом не е необичайно. В един ценсус в Египет в 104г от Новата Ера се казва, от префекта на Египет Гай Вибиус Максимус [Gaius Vibius Maximus]:
"Тъй като е дошло времето за ценсуса от къща на къща, задължително е за всички мъже, живеещи извън областта си, да се върнат по родните си земи, за да се извърши ценсуса... "
Ценсусът, който съвпада с времето точно след рождението на Исус, е бил извършен под управлението на Цезар Августий, когато Квириний управлявал провинцията на Сирия. По-точно - бил извършен в годината, в която Августий наредил да се извърши ценсус.

Няма записан такъв човек "Исус".

Според повечето експерти: "Времето унищожило записа..."

Това е наистина "лош късмет", понеже всички останали записи от това време още съществуват.
И аз, Дор Киристил, запитах Синовете и Дъщерите на Анунакене:

- Вие ми казвате, че Братята и Сестрите ви не са могли да доближат детето, а детето е било унищожено, иначе нямаше да сте пред очите ми.
Кажете ми как стана така, че се случи...
И те ми говориха тези думи:

- Влаш и техните съучастници
(расата Майтре)
не винаги споделят същите дела...
И се бе случило така, че за много слънца те не споделяха същата къща,
а се биеха помежду си
в небесата над Земята на слона, над Морето на мъглата,
и да, дори отвъд звездите.

И Влаш губеха не само много от своите, но от всичко,
да, дори от земята.

И през онова време, Великият Вилдоркулак [Vildorculak],
господар сред техния род,
изпрати 1 от 3мата древни
да се бие в небесата и да приключи каквото бе започнато.


Но древният, който прати да се бие в небесата,
беше унищожен, да,
понеже съучастниците им (расата Майтре) са авторитет в тези неща...


И в това време той прави вторият от древните, да,
дори да се бие като първия.

Само че, дори както Първият се срещна с Нея за отчет,
вторият също бе унищожен...И Великият Вилдоркулак не изпрати третият древен,
понеже той беше онзи, когото наричат Ашамел [Ashamel] Екзекутора.Изображението е от компютърната игра "Последователи 3" [Disciples III]
От вътрешния контекст на играта: "Прочут герой на Прокълнатите Легиони, водач на 40 адски кохорти, самият Бетрезен заповядал на Ашкаел всякога да стои в столицата - никога да не я оставя незащитена."
От вътрешния контекст на играта: "10 години изминаха, отккакто Демоните за последно се опитаха да освободят своя Бог от затвора му под земята. Въпреки че бяха възпрени от съвместните усилия на Империята и Планинските кланове, демоните не били победени. В тайни секти и култове те се скриха, печелейки време, чакащи знак от техния тъмен бог, че времето е дошло да нанесат ответен удар на Империята и съюзниците й.
Прокълнатите Легиони са демони, създадени от падналия ангел Бетрезен и човеци-дяволопоклонници, които искат да освободят тъмният бог от 10 000-годишното му пленничество в сърцето на Невендаар - адът, който самия Бетрезен създаде, заради което бе отлъчен от Всевишния. Ашкаел, командирът на Легионите на Бетрезен, защитава демонската столица от всички онези, които се противопоставят на тъмния бог."
И Ашамел беше много по-стар
 от Вилдоркулак
но нямаше амбиции за власт
да, единствено амбиции да привежда в сила желанията на своя род.И Ашамел Екзекуторът
не беше доволен от Великия Вилдоркулак.

И Великият Вилдоркулак се страхуваше от него...

И Вилдоркулак повика Ашамел,
но Ашамел не се отзова...

И Вилдоркулак повика Ашамел втори път,
и отново Ашамел не се отзова...

И Вилдоркулак беше разгневен.


И в небесата, и над моретата, и да, дори отвъд звездите, тяхната война не спря.


И Великият Вилдоркулак каза:
- Ако при мен не идва, нека иде на война!И на война Ашамел отиде,
като остави 300 от своя род
с детето, предназначено да бъде бог.И Ашамел пътува до далечни звезди,
да, дори отвъд познатите звезди,
и унищожи един от техните,
и сложи край на войната.


И Ашамел не се е завърнал в този свят,
да, дори и до този ден.,
каза Синът на Анунакене, който говореше думите.


Но съучастниците им
(расата Майтре)
преди да сключат мир разрушиха един от Влаш-световете
и всичко, което беше в него, да,
и го направиха чрез огън.883
И аз, Дор Киристил, запитах тях, Синовете и Дъщерите на Анунакене:

- Кажете ми защо сега, а не дойдохте за мен преди... Да не би детето, за което говорехте, да е почти мъртво сега? Детето предназначено да е бог, мелезът на Влаш, още ли диша в този свят?


И те ми казаха, на мен Дор Киристил, последният от Каристусите,
тези думи, които ти, Лудас, ще нарисуваш...


Да, Дор Киристил, детето, за което говориш, детето предназначено да бъде бог, мелезното дете-бог на Влаш, е мъртво.

И ще ти кажем тези думи, за да знаеш за тях,
но не за да говориш за тях,
защото тези думи трябва да се чуят само тук и само между нас...

Казаха Синовете и Дъщерите на Анунакене.След като говорихме в Йерусалим,
и не бяхме ние, а нашите Братя и Сестри,
ние чакахме знаците, да,
знаците, които Влаш бяха приготвили за появата на детето.

И онези знаци бяха, за да причинят вяра,
и историите бяха, за да причинят истории,
и хората, които ги гледаха, да причинят последователи и написани думи...

И знаците наистина се появиха, и ние наистина следвахме знаците,
защото те, Влаш, не знаеха за нашето знание,
да, дори до последния ден.И имаше знаци да се видят от всички,
и имаше знаци да не се видят от никой, освен от тях.
Но нашият вид познаваше и двете...,

Казаха Синовете и Дъщерите на Анунакене.


И като познавахме знаците, следвахме знаците.

И да, дори следвахме тях, Влаш
във всички земи, да,
гледахме, слушахме и чакахме.

И чакахме ние, много слънца...

И намерихме една от техните свещени къщи,
и един от техните.
Онзи, когото наричат Великия Вилдоркулак [Vildorculak]...

И това беше в Земята на жаждата.И ние чухме думите му
и ги казахме на нашите Братя и Сестри
и те казаха:

- Не изменяйте плановете, а направете както ни беше казано,
да
дори от Бащите ни.
И планът е хубав. И така и направихме.

И ги гледахме как носеха мелези на този свят в големи количества,
да
дори с хиляди,
защото тяхното дете-да-бъде-бог беше само един от много,
а многото бяха да бъдат свидетели на рождението му,
да разпространят думите му из всичките земи и на всички езици,
да запишат думите
които да се прочетат на тълпите,
да шепнат в ушите на човеците,
че детето беше бог, син на друг бог.И онези неща ние гледахме и нищо не направихме,
защото искахме детето, а не свидетеля,
защото без единия нямаше други.

И с гледане, със слушане и със следване научихме повече за плана им за детето.

Но за детето нямаше знак да се види или чуе.

И така ние чакахме, да,
дори докато някои от нашите Братя и Сестри се обезпокоиха, че детето вече се е родило.

Но нямаше знаци за неговото раждане,
и знаците бяха добри.
И ги гледахме как носят мелези,
3 пъти повече отколкото очаквахме,
и още ние чакахме...


Но една луна дойде
и донесе знака със себе си
и знакът беше добър,
и знакът беше както бе казан от Бащите ни.
И да,
беше знак всички да видят,
и да станат свидетели,
защото беше голям и ярък,
и беше както бе казан от Бащите ни.


И това бе знакът,
че детето предстои да се роди.
И скоро той щеше да се роди.

И където беше светлината,
там бяха и моите Братя и Сестри
онази същата луна.
И бяхме голям брой.И знакът мръдна три пъти онази луна,
и моите Братя и Сестри мърдаха с него.
Докато не мръдна повече...
И отново стана тъмно.
И по цяла вечер, за 3 луни
Влаш скитаха земята на Юдея,
и близките земи, за да спънат комуникацията, контакта или бягството
на нашите Братя и Сестри
в случай че се намесехме.

И човеците се дивяха на светлините в небето, да,
някои дори в страх... и казваха:
Гледайте, знак от Бога.

И по земята Влаш мелези,
малко на брой в това време,
бродеха пътищата и полетата, разгласявайки новината за знаците в небето.

И на всички,
млад и стар, мъж или жена,
те викаха:

- Вижте, знак от Бога...
И много човеци се биеха по пътищата и по полетата,
някой казваха Да, други казваха Не.
Някои говореха за пророчества,
други да неистина и неистинни богове и знаци.

И много видяха светлооките Влаш мелези,
и някои ги мислеха за ангели и вестоносци,
и други бягаха от тях
и говореха за демони сред хората.

И те написаха онези неща, да,
за да заблудят всички,
и всички да запомнят,
и много неща бяха написали в миналото като знаци,
подготвяйки се за тези дни,
за да заблудят всички и всички да запомнят.

"...очите му бяха като огнен пламък насред светилниците."
(Откровение 1:14)


Бележка от Данте:
И заради очите на Влаш хибридите, "вестоносците", чиито очи от време на време блестели в тъмното, толкова много споменавания на "очите" станали популярни.
"Светлината на очите обрадва сърцето: и добрата новина прави костите здрави"
"Светлината в очите на вестоносеца носи радост на сърцето"
Из Библията, Крал Джеймсовата версия (превода ми не е цитат от там, така че навярно не може да се открие директно както съм го написал, бел.прев)
И нашите Братя и Сестри ги видяха и ги чуха,
по полета, по пътища и по къщите, да казват:

- Не обръщайте внимание на неверниците,
живият Бог е тук,
и носи новата религия...

И, в онези дни,
дори както земеделец посява нивята си,
началото на нова религия беше посадено
в сърцата на много...

Защото Влаш бяха подготвили и изпълниха плана си почти съвършено...

Нова религия за всички идни времена.884
Коментар от Данте Сантори:

Убеден съм, че до този момент някои от вас се питат:

Как така заглавието на тези епизоди за Дор Киристил имат думата "хибрид" след името му, при условие, че книгата ни казва, че той е пълнокръвен извънземен, последният от Каристусите?

Е, всичко, което мога да ви кажа, е:

Продължавайте да гледате. В следващите епизоди ще има много завои и обрати, и изненади до последната минута!

А най-последната изненада е "отвъд въображението ни" /озвучен цитат от филм/.

И аз, Лудас, попитах Дор Киристил:
- И в каква земя или свят беше ти, Учителю, когато онези думи за моя народ се говореха?

На което той каза:

- Бях в земята на Черната котка...

Не разбирам, Учителю...,
казах аз, Лудас, син на Симон.Ще ти кажа, Лудас,
...каза Киристил...,
и ще ти кажа за съдбата на мелезното бебе, което трябваше да бъде бога, който никога не стана,
и как аз, Дор Киристил, заех мястото му...

И ще ти кажа тази вечер.

...
И аз, Лудас, запитах Учителя:
- Не беше ли в Земята на многото дъждове?

И Дор Киристил проговори:

- Наистина аз бях, Лудас, син на Симон. Слушай и нарисувай тези звуци, защото са истина...И Учителят продължи:

- След като си тръгнах от Синовете и Дъщерите на Анунакене, аз, Дор Киристил, последният от Каристусите, направих както казаха...

Пътувах през много земи и да, дори през Тясното море, и си направих дом на Острова на много то дъждове.

И е както е казано... Най-дивите от човеците наистина живеят в онези земи, и да, дори по-диви са като вървиш на север..., каза Учителят.
И Дор Киристил тогава ми каза:

- И на 10тата от вашите години, видях най-дивите от Севера да се бият с римляните, да,
дори със собствените си очи.
И те бяха смели, и бяха като диви зверове, и ги избиха всичките...

И аз, Лудас, син на Симон, учен еднакво и от своя род и от римляните, казах:
- Но Учителю, както сме ние тук днес, легионите още не са заминали за Острова на многото дъждове...

И Учителят каза:

- Лудас, каквото са ти казали,
да, дори каквото са ти казали да вярваш,
и какво се случва в земите на твоя свят,
са две различни книги...
И каквото ти казвам, понеже аз бях там в онези дни, е каквото аз видях.
Да, легионите бяха там, и избити до един бяха.


Да, Лудас, бяха там,
понеже ги видях от планински връх,
с тези очи, които сега гледат теб...

И там те умряха,
и там останаха,
и там са те и до днес.


А какво за Синовете и Дъщерите на Анунакене? Те бяха ли там с теб?, казах аз, Лудас.


Не, не бяха, Лудас.Но скоро щяха да бъдат, да, дори 4 години не бяха минали от онзи ден, когато те дойдоха за мен...

И те казаха:
- Дор Киристил... Време е.

Дойде време да те подготвим.

И те ме взеха със себе си, да, към земя, която никога не бях виждал.

И аз, Лудас Керийот, попитах:

- Учителю, в тази земя, която очите ти никога не бяха виждали...
Имаше ли други като мен? От моя род?

И Дор Киристил каза:

- Имаше много от твоя вид, но не от твоя род...
И те бяха стар вид, и наричаха себе си Маташаяан [Matashayaan].

И те също знаеха за онези, които идват от звездите, да, дори преди твоя род.
И те бяха построили къщи от камък в тяхна възхвала,
и когато някои спираха да дишат, те ги пазеха под онези къщи.

И човеците, които срещнах в онези земи, ми казаха:

- В началото, ние бяхме Марахат [Marahat], и с преминаването на много слънца - Мархат [Marhat], и Марахата [Marahata], и Марахаятан [Marahayatan]...
И когато аз, Дор Киристил, ходех по онези земи, те бяха Маташаяан.

И да, онези, които идват от звездите, различни от онези, за които ти говорих, са били в онези земи.
Но не всяка луна или всяко слънце.
И Синовете и Дъщерите на Анунакене не знаеха за тези неща, не знаеха за присъствието им, или, ако са знаели, те не ми казаха...

И, както ходех из онези странни земи, те станаха Маяшан [Matashan], защото беше закон, от други сложен върху народа им, да променят кои са, когато знаците са в небето.
И те ми казаха за велик бог, и народа му,
които дошли от звездите,
и този велик бог ги научил на небето и на звездите,
и после си тръгнал...

И Маяшан говориха с мен, че техните бащи и майки
не били родени в Земята на черната котка,
а във Водата на многото острови.

И да, дори показаха на очите ми
тялото на един,
който не беше от звездите,
и беше от звездите,
не беше от този свят,
и беше от този свят.

Онзи, който наричат велик бог, го бе оставил там, да,
да властва след неговото пътешествие към звездите,
и там той бе умрял.
И под велика къща от камък те го запазили. И още го пазят.И името му било:
Ал Кникий-Янаабхатий Ал Пакали Ал Пакал
[Al Knichyii-Janaabhaatyii Al Pakaly Al Pakal]


Пакал Велики
Характерно за него е, че има най-дългото властване за цялото Западно полу-кълбо - 68 години Запомнен е с най-мащабните строителства на архитектурни паметници и исторически извори при маите.


И той бил различен от всички други, понеже не бил от звездите, и бил от звездите, каза Дор Киристил.

И аз, Лудас, запитах учителя:

- Прости ми Учителю,
но защо Синовете и Дъщерите на Анунакене не са знаели за тези други,
които идват от звездите и скитат из Земята на черната котка, насам-натам както пожелаят.
Истината ли казват? Лъжат ли?


И Учителят каза:

- Не е ли истината и лъжата едно и също, Лудас?
Ако продадеш най-добрия си козел, ще кажеш на съседа си, че не си взел достатъчно монети за него, но купувачът ще каже на съседа ти, че е платил прекалено много...

Кой казва истината, и кой казва лъжата?, каза той.

И аз, Лудас, казах:

- Какво друго, Дор Киристил, ти говори народа от Земята на черната котка?

И Дор Киристил изговори тези думи, които рисувам:

- Говориха ми за обещанието, направено от онези, които идват от звездите,
да им изпратят царица след 6 цикъла.
И името й ще бъде Куцан Ал Темфагусдьем [Qutzan Al Temphagusdiem]
Бележка от Данте:
Според ръкописните бележки в ARB книгата (руската "Книга за извънземните раси"), царицата ни е позната като "Червената Царица", чиито гроб бе открит през 1994г в сграда, намираща се до гроба на Ал Пакал... (Янааб Пакал)
ДНК тестове, спонсорирани от правителството, поставят тези две същества в 7то столетие от Новата Ера (най-вероятно с роднинска връзка помежду си).
Ръкописните бележки от ARB-книгата и "48 седмици"-книгата слагат Пакал хиляди години преди това (със сигурност стотици, преди да се появи Исус), а "Червената Царица" - в 6-7мо столетие от новата Ера.
И Лудас, син на Симон, запита Дор Киристил:

- Учителю, кажи ми, защо Синовете и дъщерите на Анунакене се нуждаят от толкова много от нас?


Лудас, ще кажа думите, които ми бяха казани, да,
дори когато ги запитах същото..., каза Учителят.

Те ми говореха, че човеците имат недостатъци,
че не давате достатъчно потомство, както е било планирано,
и умирате лесно.
Също, че техните Бащи не искали нито се нуждаели от чиста раса,
а от работеща раса, и работници вие сте, не сте ли?


И Дор Киристил,
като изговори думите, които нарисувах,
говори още и на 3 пъти.Лудас, син на Симон,
нека говоря за други неща, да,
дори нещата, които искаш да чуеш,
но се страхуваш думите да бъдат изречени...,
каза той.

И тези неща ми бяха казани от Синовете и Дъщерите на Анунакене, да, когато аз бях в Земята на черната котка... каза Киристил.


Всички човеци са с недостатък, освен първият от вас.

И първият живее сред вас, като един от вас,
но в други земи и онези земи не са вашите земи, нито земите на твоя род, но са земи в този свят.
И първият от вас, да,
онзи, който наричат Макада [Makada]
е като моя вид,
смъртен и безсмъртен...

И той скита земите както пожелае,
и прави каквото пожелае...

И за него,
който не е мъж нито жена
ще ти говоря и разказвам друг път,
защото сега искам да говоря
за тегобите и грижите на миналото, да,
дори и за тези, които предстоят...И, когато аз и Синовете и дъщерите на Анунакене сядахме да говорим, да, винаги на същото място, но нито всяка луна, нито всяко слънце, в Земята на черната котка, те ме учеха както учител ученик.

И те ме научиха на думите, които трябваше да говоря на народа на Юдея, да, дори същите думи, които ме чуваш да говоря всеки ден на тълпите и мъжете от храма, и на жените от пазара, и на бедните и на болните, на суетните и мъртвите...

И те ме учеха както учител ученик за обичаите на твоя народ и обичаите на други родове, какво обичате и искате да чуете и какво мразите в сърцата и умовете си.

И те ме научиха как да ходя като богат търговец, но да говоря като беден, и те ме научиха как да ви докосвам като майка докосва детето си и да ви порицавам без болка.

И те ме научиха на онези неща и на много още, като подготовка за труда ми, да, труда на днешния ден...
И онези обучения продължиха много от вашите години...

Бележка от Данте:
Онези години са каквото хората наричат "липсващите години", времето (според писанията/учените) между 13-14 годишната възраст на Исус и началото на ученията му сред хората, около 30тата година.

885
И аз, Лудас, чул думите на Дор Киристил,
и нарисувал всичките звуци,
и видял неговите чудеса, със собствените си очи,
исках да знам още, понеже бях загубил вярата си в бога от старите времена,
и започнах да имам вяра,
вяра не вътре в мен,
а пред мен.

Но 3 нощи и 2 дни бяха минали, а Дор Киристил не беше искал от мен да рисувам звуците му.
И на 4тата вечер го запитах:

- Учителю, ще ли да ми кажеш още от онова, което знаеш?И Дор Киристил ми каза:

- Ще ти кажа още, и всичко, което искаш да знаеш, и което искам да кажа, но не днес, нито утре...

- Имам много думи да кажа, и земя да извървя, и много се нуждаят да ме чуят, на четвъртата вечер ще говорим отново, каза Учителят.

Така че аз самият и всички, които вярваха, го следвахме, и ходехме с него, и го слушахме.

И всички, които го следваха, бяха свидетели на думите и на всякакви видове чудеса.


И на 4тия ден Дор Киристил говори пред тълпа, и тълпата искаше да слуша.
И така се случи от изгрев до залез.И на този ден, бидейки слънцето горещо и над главите ни, Матай каза на Учителя:

/тук Данте Сантори вкарва озвучена реплика, извадена от някакъв филм, чиито груб превод е: "Ех... свърши ни водата"/


И преди да можеше да каже още, на всички, които слушаха, манерките им се напълниха с вода,
и те казаха:
- Това наистина е бог, син на друг бог.
И когато луната премина най-високата си точка, и звездите се бяха преместили три четвърти, Дор Киристил ме събуди и каза:

- Лудас, искам да говоря с теб сега.

И той ме хвана за ръка, както баща води сина си в храма, и ми каза:
- Нека ти кажа още, за да могат всички да знаят кой е живият бог и откъде е дошъл, но това само ако не съм сред вас след следващия шеват...

(Бел.прев: шеват е еврейски месец, някъде между януари и февруари по грегориансикя... Интересното е, че името взето от акадския език, когато евреите били в плен във Вавилон)
И аз, Лудас, ви казвам това, понеже е истината.
Дор Киристил ми каза за други далечни светове и странни земи, земи които за него не бяха странни. Където къщите и храмовете бяха живи и се движеха насам-натам като охлюва, и променяха формата си като охлюва.

картинката е моя, бел.прев.

И ми каза за други светове, където живеят други, но не са от нашия род, нито вид.
И да,
те приличат на моя род, понеже ние не сме първите от вида, но не са нашия род.

И също, той ми описа тези странни светове, и странни растения и всички форми на живот.

И всички тези светове съм виждал със собствените си очи, но за моя свят не говоря, понеже вече не съществува, каза той.

И той говори за могъщите кхамураи [khamuraiy], които са убили много сред звездите, и всички се страхуват от тях.


Бел.прев:
Между другото, вече имаме тази информация от Докумните Тера. Това са всъщност IKU (ику) - военните пилоти на RRR, или военовъздушните им части. Тоест споменатото тук "кхамурай" е "ИКУмарай". Картинката долу е директно извадена от оригинала на Документите Тера.
Картинките ОТДОЛУ са от моя архив - според мен това са изображения на ИКУ. Взети са от играта "Безкраен космос" (Endless Space). Забележете ПТИЧИТЕ черти на ИКУ от изображението в Документите Тера, и се сетете за "Дарът на перото", което човечеството получава от Енки ЕА. Твърде вероятно е това да е ген от птича раса, има такива спекулации. Картинките от "Безкраен космос" показват РЕПТИЛО-ПТИЧИ хуманоиди. В контекста на тази игра, расата е наречена "Хишшо" (Hissho).
И той говори за Вилудите [Vilud], и за Алкобатите [Alcobata], и за Солипси Рей [Solipsi Rai] и за онези без лице.


И аз, Лудас, попитах:
- Учителю, а какво за историите на моя народ за старите времена? Какво за Моисеи и неговия бог?


И Дор Киристил каза:

- Лудас, твоето вярване, и вярването на тези преди теб, е вярване в страх, и богът ви е бог на страха, сложен във вашите сърца и умове, за да ви направи страхливи и боязливи от яда му.

И вашият пророк беше човек, да, дори човек като теб. И зад него бяха, водеха го за ръката, същите, срещу които се бием сега...
Тогава всичко е лъжа?,
аз, Лудас, попитах Учителя.

И Киристил каза:

- Истината и лъжата ходят рамо до рамо, както мъж и жена ходят към храма. Ти си между тях, като дете, което се държи за баща с едната ръка, и за майка си с другата ръка.

И като ходиш, гледаш напред, не гледаш нито баща си, нито майка си, понеже те знаят пътя до храма, и ти им вярваш, и знаеш че няма да се изгубиш.

И така е било от началото, и така ще бъде до края..., каза Учителят.

И аз ще ти кажа още, точно както Синовете и Дъщерите на Анунакене ми казаха..., каза Киристил.


И като беше говорил много думи за странни светове, и странни земи, Дор Киристил после говори думи за историите на моя народ от стари времена...

И той говори за Моисеи и за делата му.
И това е, което той ми каза,
и е истина,
и аз записах звуците...

Лудас, каза Учителят,

- Какво знаеш за вашия пророк, което не ти е казано от онези на власт,
и от онези, които могат да рисуват думи,
и от онези, които се обличат в злато, се занимават със злато,
и от онези, които да теб, само когато те искат до себе си?

Нищо...,

аз, Лудас, син на Симон, казах на Дор Киристил,
понеже онези са хората, които дали са ни знанието за нашето минало, и мъдри думи за настоящето, и да, дори и бъдещето.


И Дор Киристил ми каза:

Тогава нека ти кажа думите, казани ми от Синовете и Дъщерите на Анунакене,
понеже те бяха тук, да, дори сред рода ти, преди онези хора да видят слънцето на първия ден.

На Моисеи бяха дадени задачи, и работа и изпитания, и слава също,
и онези неща му бяха дадени, да, от същите онези, срещу които сега трябва да се бия,
и името им е Влаш.

И всички онези неща, които извърши, той ги извърши, и не ги извърши...,
каза Учителят

И аз запитах Дор Киристил:
- Говориш в гатанки и думи, които не разбирам. Какво казваш?.

И Учителят каза:
- Знаеш за какво говоря, и разбираш думите ми...

И да, аз, Лудас, разбирах думите му, но не ми харесваше да ги чувам.

И Учителят каза:
- Нека продължа и не ме прекъсвай. Нарисувай думите, които чуваш, и се учи от тях.И той каза:

- Моисеи бе избран от тях, за да започне нещо, което не може да се спре.
И той вършеше дела за тях, и вършеше дела за вашия род.
И онези дела ще издържат, да, дори след като 100 от вашето семе са дошли и са си отишли под слънцето.

Когато има нужда от богове на страха и отмъщението,
богове на страха и отмъщението се създават.
Моисеи следваше един от онези богове, и му служеше добре...


Не се ли качи Моисеи на планината и не говори ли с горящ храст?
Не превърна ли Моисеи тоягата си в змии?
Не раздели ли Моисеи водите на Червеното море?

И ти вярваш ли, че човек като тебе може да направи това?

Без помощ?
Не, Учителю,
казах аз.

И видя ли някой друг, освен него самия, този горящ храст?

Никой не го видя, Учителя, казах аз.

Но вярвай ми като ти казвам, Лудас,
горящият храст наистина говори с Моисеи.
И той наистина повярва, че е бог...

И ето така те, от двете страни, създават вашите вярвания, страхове и да, дори вяра.

И знаеш ли защо тази планина бе избрана, и не друга планина?
Тази планина е една от много планини, свещени за Влаш, и не, не заради вярвания, а заради нужди...


И в червата на тази планина те събират рядък вид злато,
и с това злато те смесват с други тела,
и ги стопяват заедно, и го пият...И като го пият, живеят по-дълго,
и като го пият, пътуват по-дълго.
И Дор Киристил продължи:

- И така, както Влаш постъпват, по същия начин и Анунакене искат златото, първично злато [primordial gold].
И това не е златото, което суетните жени носят, но златото като жълт лимон.
И това е една, но не единствената причина, заради която човеците бяха създадени.
И да, има и друго тяло в пръстта и в червата на планините, което и двете страни желаят, и за което ще се бият,
докато има достатъчно, за което да се бият.

Но за това тяло не ми беше казано от Синовете и Дъщерите на Анунакене, каза Дор Киристил.

И той каза още:

- И много светове бяха унищожени, и още много ще бъдат,
понеже първичното злато,
за онези, които познават тайните му,
е най-ценното от телата, познати сред звездите, да, дори отвъд небесата, които можем да видим... или да си представим.

И за да се притежава всичко ще се направи,
и за да се притежава всичко се прави.

И докато има жълто лимонено злато на този свят,
ще има и човеци...
И след това само онези, които идват от звездите, знаят.
И да, ние не знаем кой от звездите ще бъде на този свят, когато вече няма жълто лимонено злато...

И аз, Лудас, запитах Учителя:
- Но твоят вид беше тук, за да търси сребро, ти каза така.

И Дор Киристил каза тези думи:

- Наистина бяхме,
понеже нямаме нужда от жълтото лимоново злато,
нито сме имали откакто открихме силите му,
тъй като вече бяхме безсмъртни.
И да, дори не притежавахме знанието да го смесваме с други тела.
Какво още за Моисеи?,
аз, Лудас, посмях да попитам.

И Дор Киристил ми отговори като попита:

- Кажи ми Лудас, син на Симон,
какво е било на вашия народ от Моисеи насам,
освен смърт, преследване, разделение, криене, бягане, разрушение и страх?Това е, което е било на моя народ, Учителю. Всички неща, които казваш и болка, казах аз.

Значи Моисеи е свършил работата си добре, понеже дори и днес народът ви бере плодовете от неговия труд...,

каза Учителят.


И като твоя народ, други в други земи, дори отвъд най-високите планини, страдат същото,
и като твоя народ, други в бъдеще ще страдат..., каза Дор Киристил.

И никакви богове няма да променят това,
и никакви свети мъже не ще променят това... никога.

Каза той.И аз, Лудас, попитах:

- И сега, като Моисеи... Исус?


И учителят каза:

- Не!
Моисеи вдъхна сили на религия, а не създаде такава. Моисеи създаде смут, разделение и въстание в земите на Синовете и Дъщерите на Анунакене, както невидимата ръка на рамото му искаше и планираше. И нищо повече...

И аз, Лудас, попитах Дор Киристил:
- И в каква земя или свят беше ти, Учителю, когато онези думи за моя народ се говореха?

На което той каза:

- Бях в земята на Черната котка...

Не разбирам, Учителю...,
казах аз, Лудас, син на Симон.
Ще ти кажа, Лудас,
...каза Киристил...,
и ще ти кажа за съдбата на мелезното бебе, което трябваше да бъде бога, който никога не стана,
и как аз, Дор Киристил, заех мястото му...

И ще ти кажа тази вечер.Страници: 1 ... 56 57 58 [59] 60 61 62 ... 71