Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 27 28 29 [30] 31 32 33 ... 59
436
Всички теми / Re: Моята самоделка с КПД>1
« -: Януари 24, 2018, 05:37:01 pm »
Най-доброто място, от което човек може да започне да се самообучава, са тези три наръчника:


Всички в общи линии знаят историята за Никола Тесла и Дж. Морган, какви са били отношенията им и какви позиции са заемали. Всеки като цяло знае в какво са се състояли споровете им - Тесла е бил творец, и неговият стремеж е бил да направи нещо добро за всеки човек и за целия свят, докато Морган е бил бизнесмен, и неговият стремеж е бил да печели - от всеки, и по възможност от целия свят. Като цяло се знаят постъпките, които Морган е направил, за да доведе Тесла до просешка тояга, да потисне всичките му изобретения, които дават свобода на хората, и да се възползва от всичките му останали изобретения, които имат потенциала да превърнат всеки човек в клиент.

Не са много известни, обаче, други постъпки и поведение на Морган, които продължават след като Тесла е вън от играта. Не се споменава често, например, че Дж. Морган веднъж дава един милион долара (тогавашни пари), за да изкупи правата по патенти за електротехника, и да забрани цитирането на информация от тях. Морган няколко пъти в историята изкупува цели тиражи от учебници по електротехника, за да редактира съдържанието им, след което отново да ги пласира на пазара.

Малко хора също така осъзнават, че Патентното бюро на САЩ е ЧАСТНА агенция. Тя не е държавна, и никога не е била. Тя е частно дружество, върху което правителството на САЩ няма контрол, освен чрез общото за всички частни дружества законодателство. Това на практика означава, че това патентно бюро прави каквото си поиска с информацията си, и когато си поиска. Да, така е - именно защото Патентното бюро на САЩ е частно дружество, в него се откриват най-интересните неща в света в момента. Но има и нещо друго - според приетия в САЩ "Закон за националната сигурност", всички частни дружества (включително и Патентното бюро) са длъжни да прехвърлят всички патентни права на името на държавата, в случай, че службите за сигурност на САЩ сметнат, че дадено изобретение има каквото и да е отношение към националната сигурност. На практика, изобретателят (и Патентното бюро), получава писмо, уведомяващо го, че еди коя си агенция счита изобретението му от интерес за националната сигурност, и има определен срок да прехвърли всички патентни права на името на правителството на САЩ, като след изтичането на срока го грози затвор в случай на неподчинение.

И ВЪПРЕКИ това, в Патентното бюро на САЩ може да се открият системи с КПД>1, завоалирани и описани като нещо друго и странично. За сравнение, например, Патентното бюро на Русия на практика не съществува в интернет. По никой начин не може човек да сърфира полезна информация на руски патенти със свободен достъп. Колкото по на изток се отива, толкова по-зле стават нещата, като единственото друго патентно бюро, което горе-долу става за нещо след това на САЩ, е Европейското.

А информационното затъмнение продължава - изкупуването на тиражирана информация и редактирането й от страна на бизнеса (петролните и енергийните дружества) продължава, като се прониква и във всички свързани системи, включително и образователната, не само печатарската. Цензурата в интернет за сега е най-слабо изразена от всички други цензури (което не значи, че я няма).

Първият наръчник по електротехника на Дейвис е безценен извор на информация, именно защото е стар и много първичен. Същото се отнася и за "Електромагнитът" на Томпсън, който е написан цели 50 години по-късно, но все още в периода на набиращата сила световна цензура. В тези два извора ще откриете информация, която рядко се осъзнава или знае директно от технически грамотните лица, въпреки че по-голямата част от съдържанието им е всеизвестно и върши чудесна работа на онези, които се самообразоват и самообучават.

Наръчникът по електроника за начинаещи на Патрик Кели може да е най-добрият ви приятел. Патрик Кели е жива легенда. Този човек е написал и поддържа разширяващ се сборник от устройства за свободна енергия и системи с КПД>1, характеризиращ се с изключителен професионализъм. В него той не само прави подробен обзор на всяко споменато изобретение, с патентна информация и прерисувани скици и чертежи, но и често насочва към директни контакти на въпросните имена (ако може да се открият такива), точните данни на патентите (ако изобретението е патентовано) и всякаква странична информация, която може да насочи към нещо повече по въпроса.

Неговият наръчник по електроника за начинаещи е Глава 12 от сборника му. Сборникът има много глави, покриващи всякакви видове технически системи. Легендарният сайт RexResearch е силно обвързан с Кели и голяма част от информацията там е публикувана и от него (в нашата Библиотека има преведени патенти, цитирани и в RexResearch). На няколко места в интернет сборникът на Кели може да се свали в цялост, но той много често се обновява и всеки път съдържа повече информация. В интернет най-често ще срещнете отделни глави от него.

Доколкото знам, последното издание е от 22 януари 2018г, води се версия 32.7, и е с размер 2524 страници. Можете да го свалите оттук -> Patrick Kelly


437
Всички теми / Моята самоделка с КПД>1
« -: Януари 24, 2018, 03:23:28 pm »
С тази тема искам да обявя потвърдения факт на моя прототип, добил зрял вид и вече в оперативна форма :)

Дълго време обмислям как да подходя с информацията, размишлявам още преди да започне разработването на прототипа, и смятам, че в крайна сметка стигнах до едно преобладаващо настроение. Все още нямам емоционален консенсус вътре в себе си, но съществуването на такава тема в нашия сайт не противоречи на въпросите, които си доизяснявам за себе си. Така че, независимо как ще избера да произнеса официалната информация за завършения апарат (когато надрастне прототипната форма), дотогава от време на време ще споделям каквото сметна за нужно в тази тема тук.

Прототипът на моята самоделка се базира на всичко, което съм научил от достъпната в интернет информация. Нищо не съм измислил лично, нищо не съм открил лично, и не се ползвам от никакви привилегии - нямам достъп до секретна, скрита или недостъпна за останалите информация, нито някой ми помага по технически, материален или емоционален начин. Научил съм всичко това, което съм направил, от интернет - книги по интернет, форуми по интернет, и видеота по интернет. ВСИЧКО, което съм научил и отчасти реализирал, е от английски източници. Нищо от онова, което знам, не е дошло от българоезичното пространство. Единственото изключение е руската информация за магнитното окачване и магнитните лагери на Николаев.

Това означава, че единственото ми предимство пред останалите хора, е владеенето на английски и слаб руски език. ВСЕКИ може да направи същото, и да научи същата информация, при положение, че е достъпна за неговото разбиране. Нямам нищо против в тази тема да споделя абсолютно всички информационни източници, които имат ключово отношение по проекта, и да ги обясня или преведа на български за интересуващите се (освен ако не са твърде обемни и превода не е по силите ми в момента).И още нещо: По отношение на хората с техническо образование и електроинженерите, които евентуално могат да се озоват тук.
Искам да подчертая дълбокото си разочарование от тяхната група, като генерализирано обобщение. Много пъти съм търсил външна помощ, защото ми липсва основно техническо образование и си нямам хал-хабер от основния научен речник и закономерности. Това често ме кара да задавам много базови и дори инфантилни въпроси на електроинженери и технически лица, за да мога да продължа напред. Почти винаги през годините до сега, обаче, се оказва, че колкото по-наивни са въпросите ми, явно толкова с по-дълбоки, защото никога не се е случило някое грамотно лице да ми даде отговор. Най-лошите от "грамотните" лица, с които съм се консултирал, са се опитвали да ме убедят в лъжи, и тяхното мнение директно е противоречало на съдържанието в уикипедия и сайтовете за онлайн самообучение по физика и електроника. Най-добрите от "грамотните" лица, с които съм влизал в контакт, просто са признавали, че не знаят или че те лично не разбират дадения контекст.

Задаването на въпроси, обаче, неимоверно ми е помогнало на мен самия, защото в процеса на формулирането на въпросите аз сам съм намирал отговора. Често пъти съм намирал отговора още докато чакам отговор от грамотното лице, с което се консултирам. Често пъти отговорът, който сам съм намерил чрез "просветвания" или междувременно от интернет, е противоречал на отговора от консултанта, който в последствие съм получавал.

Не казвам, че всички технически грамотни лица са скопени. Винаги съществува възможността просто аз да съм попадал все на такива, но все пак тези ми търсения не са нито от дни, нито от месеци. В моя личен опит ми прави впечатление и факта, че интересуващите се от свободната енергия технически грамотни хора като цяло са много неинформирани, нямат представа от авангардната информация в полето, не са чували за класическа и примерна, отдавна известна като факт информация, и схващанията им са назад с около 50-60 години от онова, което днес свободно се открива като информация.

С други думи, изводът ми е, че голямата част от технически грамотните лица са замръзнали на нивото на информираност, което е било типично за България в тоталитарните времена, характеризиращи се с информационната "желязна завеса" и несъществуването на интернет. Това, на практика, ги прави безполезни.

Затова подчертавам, че тази тема НЕ Е насочена към електроинженерите и лицата със стериотипизирано образование. Тук няма нищо за тях.

Тази тема е насочена към хората, които желаят да живеят по различен начин и се опитват да постигнат свобода, както е дефинирана от Лок в "Края на Злото" и от Роуз в "Най-опасното суеверие". Темата ще послужи най-добре на истинските български анархисти, търсещи самообразование и не-институционално образование.

438
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Януари 04, 2018, 12:18:13 pm »
За колоидното злато знам само оскъдното, което може да се прочете от гугъл-търсачката. Замисях се преди дали да не си взема едно и да пробвам.. но излиза скъпо за постоянен прием. Освен това май е трудно да се намери свестен продукт, за разлика от колоидното сребро, източниците са все някакви козметични магазини по-скоро, и често има оцветители в колоидното злато, и други простотии. Затова се отказах и забравих за случая.

Но си заслужава да се изследва. Да, "колоидно" би трябвало в крайна сметка да означава частен случай на "моноатомно". Като разлика мога да си представя, че моноатомно евентуално значи частици без заряд... Но си е нещо такова на практика.

Тук вече си заслужава да се вземе домашен уред за сребърна вода, и електродите да се сменят с възможно най-висок карат злато (и да се знае какви са малкия процент примеси, и да се разучи какво е влиянието на тяхната колоидна форма, за да няма увредени и умрели).

439
Всички теми / Re: Сребърната вода
« -: Януари 03, 2018, 05:22:51 pm »
В началото, когато хванах микозната ангина след почистване на един замърсен климатик, първо се опитах да я излекувам с гладуване. 4 дни проведох сух глад, и ми беше много лесно, защото преглъщането беше невъзможно. Все пак се мъчех, защото ако си плюех слюнката в чаша, това щеше много да изтощи организма, затова заемах странни пози и целия се стягах на всяко преглъщане.

Вече си мислех дали да не започна да броя колко пъти преглъщам на ден, като затворниците, но нещата ставаха все по-зле. Болката при преглъщане стана такава, че по средата на преглъщането получавах спонтанен спазъм в ребрата и дробовете, и вместо да преглътна, се задавях от болката, а кашлянето беше просто унищожително. Дадох си сметка, че този път поне, с гладуване няма да стигна до никъде и само губя време.

Тогава започнах да моля приятели за помощ, и тогава ми казаха, най-безгрижно, да съм си бил взел сребърна вода и щяла да ме оправи със сигурност.
Бях много въодушевен след това. Едноседмични мъки се разрешиха в рамките на 6 часа. Затова започнах да чета всичко за колоидното сребро и да търся информация, и попаднах на сайта на водата марка Армакс:

http://www.apmakc.com/index.html

Сайтът им е много информативен и са се постарали да съдържа много информация. Не забравяйте обаче, че това е производител, и той винаги ще се опитва да продаде продукта си. Отсявайте проверените факти от излишните помпозности на маркетинга.Реших да започна да пия сребърна вода профилактично, и си намерих вода Армакс. Когато я купих, обаче, се оказа, че опаковката й е много некачествена. Бандерола и капачката бяха много здраво хванати, и при отвинтване на капачката, бандерола си остана на нея непокътнат. Нямаше проблем и обратното завинтване - резбата на гърлото на шишенцето не създаваше напрежение в бандерола.

При положение, че купувам прозрачна течност без цвят и без мирис и вкус... която е малко по-скъпа от останалите течности без цвят и без мирис... но с най-надъхания и информативен сайт в нета... логично, че доверието ми изчезна. Със същия успех можеха да ми продават и плацебо. А пък дори и производителя Армакс да е точен, то какво пречи на служителите в аптеката или който и да е по веригата да манипулира на практика отсъстващия бандерол.

От друга страна... аз не си бях излекувал ангината с Армакс, а с Аркол. От една страна имах една неугледна опаковка без почти никаква информация, която доказано ме спаси... а от друга страна имах един силно реализиран и рекламиран продукт, за който нямах и не можех да имам никакви доказателства, поради дефект в опаковката.

Не казвам, че Армакс не работи. Казвам само, че аз имам опит единствено с марка Аркол, и понеже държа на авторитета си, препоръчвам само това, което лично съм опитал.


Само че, когато ме питат за повече информация за сребърната вода, препоръчвам сайта на Армакс, който, отново, е този: http://www.apmakc.com/index.html


smsi-h,

Нямам достатъчно конкретна информация за това как го правят големите производители, които разчитат на най-високо качество. Може обаче да се потърсят патенти за производство на сребърна вода в гугъл-патенти например, за да се добие обща представа, и да се сравнят с патентите на домашни уреди за сребърна вода. Гаранция, че ще има огромни разлики.


Например, АЗ лично подозирам, че висококачествената сребърна вода се прави с квадратна вълна на тока, тоест много рязко създавани правотокови импулси, с волтаж над 400 волта, и честота около 800Hz, тоест 800 пъти в секунда.

Подозирам също така, че това се прави в дестилирана вода с добавен химикал, който да я прави по-добър електролит, и процесът приключва тогава, когато този електролитен химикал напълно изври от водата в следствие на високоволтовите пулсации, което оставя колоидния разтвор на среброто. Чак след това концентрацията се контролира с разреждане с дестилирана вода (чиста).

Но всичко това са мои спекулации и подозрения. Нямам конкретни улики или опорни факти. Предположенията ми са на база основните принципи за най-ефективна електролиза на водата и най-ефективното зареждане на батерии. От години вече се интересувам от това какви процеси се случват във вътрешната верига по време на зареждащия цикъл на презареждаемите батерии, които са сходни с процесите по време на най-ефикасните електролизери (тези процеси са двете страни на една монета).

При всичко това основна роля играе възползването от разликите в нивата на инерция на електроните и на йоните. И според мен всичко това важи 100% при производството на висококачествена сребърна вода. Но това е само едно мое мнение.
П.П.

Между другото, има и колоидно злато. Твърди се, че то се пие за психически заболявания, че лекува никотинова и алкохолна зависимост, и прочие. Но никога не съм пил до сега, а и аз самия нямам такива зависимости.

440
Всички теми / Сребърната вода
« -: Януари 02, 2018, 05:14:55 pm »
Накратко

Сребърната вода е единственият антибиотик, който не вреди на клетките на човешкото тяло по никой начин, няма странични ефекти и противопоказания, не е токсичен, и може би единственото нещо в медицината (или едно от много малкото неща в медицината), което убива и вируси, а не само бактерии.

Намира се във всяка една аптека. Нормалната й цена за 100мл (с обикновена концентрация 10мг/л) е между 2.70 и 3лв.
Надълго

Информацията за сребърната вода е "трудна". Това означава, че единствената задълбочена информация за този продукт идва от неговите производители, които са в конфликт на интереси. Цялата критика за продукта идва от кликата на глобалистичната фармацевтика, задвижвана от корпорациите на Новия Световен Ред, които също са в конфликт на интереси, защото сребърната вода омаловажава почти всички препарати на фармацевтичната индустрия.

Затова не ми е лесно да ви посъветвам на коя страна да вярвате.

Хубавото обаче е, че сребърната вода за момента все още може да се намери навсякъде, много е евтина, и може да се прилага върху тялото по който начин ви хрумне. Това означава, че е много лесно всеки да се сдобие с личен опит, и на база собствените си преживявания да си състави мнение.

Аз имам богат опит със сребърната вода, и тъй като постоянно я препоръчвам на страдащи хора, на които сребърната вода винаги успява да помогне, реших да направя и тема за това.
Как се прави

Сребърната вода представлява дестилирана вода, в която плуват сребърни нано-частици. Качеството на сребърната вода се определя от това какиви са тези частици. Колкото са по-малки, толкова по-високо е продуктовото качество на водата. В идеалния случай, това са самостоятелни сребърни йони, които постоянно се отблъскват един от друг, поради факта, че са с еднакъв електрически заряд.

Сребърната вода се прави с ток. Два сребърни електрода се потапят в дестилирана вода, и по тях се пуска прав ток. Електродите трябва да са от 100% сребро (на практика, 99.99%), защото други йони на други метали (ако има включения или ако електродите са само посребрени, а не сребърни) са много токсични. Сребърни йони от единия електрод се отделят от единия, и се устремяват към другия сребърен електрод, като полепват и се натрупват върху него. Цветът му става черен, защото натрупаните по този начин сребърни йони пречупват светлината по различен начин от лятото сребро.

В този процес, част от йонния вятър се разхвърча из водата, и това я прави "сребърна вода", или "колоидно сребро".


НЕ си правете сребърна вода сами. Това е моят личен съвет. Да, МОЖЕТЕ да си направите сами... но ще останете разочаровани от качеството й. Да, тя ще работи, но се съмнявам, че ще можете да я сравните с онази, купена от производител в аптеката. Причината е, че за да се получи висококачествена сребърна вода (наистина отделни йони, а не нано-частици или групи от слепени йони с разноименни заряди), индустриалните производители не ползват онези апарати за правене на сребърна вода, които се продават за домашно производство. Те ползват особени електрически сигнали, с прецизно контролиран волтаж и пулсирано подаване на оптимална за процеса честота. Освен това някои производители не ползват дестилирана вода, а по друг начин обработена вода, за да бъде по-подходящ електролит, с което да се постигне по-висококачествен процес.

Абсолютно вярно е, че ще ви излезе много по-евтино, ако си я правите сами. Но моят съвет да си купувате висококачествена се опира на факта, че когато сте болни и имате нужда от лечение, едва ли целта ви ще бъде, да се опитвате да спестите някаква част от трите лева за едно шишенце.

АКО сте опитни електроинженери, поинтересували сте се от подробностите относно висококачетвената сребърна вода, и ползвате САМОДЕЛЕН уред за производството й, тогава ще се съглася, че е най-добре да си правите вашата сребърна вода, отколкото да я купувате.

АКО не гоните максимални резултати, и не държите сребърната вода да проявява максималния си антибиологичен ефект, тогава също ще се съглася, че е уместно да инвестирате в купешки уред за сребърна вода.


Кога е направена за първи път

Първите, които са я ползвали, са хитреците в църквата. Електричеството е най-добре пазената тайна на жречествата и църквите от античността до средновековието. Истинската светена вода се прави с ток, пускан от попа през сребърния кръст или разпятие, потопено в сребърната купа или чаша.

Сребърната вода е произведена за първи път още с откриването на електричеството, и най-вече след изобретяването на електротома, което ще рече може би някъде в края на 18ти и началото на 19ти век. В края на 19ти век хората започват да разпознават медицинските приложения на колоидното сребро, и между 1900 и 1940г това е ОСНОВНИЯТ световно разпространен антибиотик.

Сребърната вода всъщност е ПЪРВИЯТ фармацевтичен продукт (машинно произведен медицински препарат).

Проблемът е, че сребърната вода не може да се патентова. Може да се патентова методът за направата й, но не и самата тя. Защото не може да се патентова химичен елемент. Химичните елементи и съединения са естествени. И това е проблем от бизнес гледна точка, защото ограничава печалбите, а пък най-разпространения антибиотик в света е огромен пазар с огромно търсене, което има долен праг - защото хората винаги ще боледуват, което гарантира, че антибиотик винаги ще се търси в една гарантирана минимална степен. В икономиката това е много лош баланс между потенциално търсене и потенциални печалби. Така че това винаги е било ситуация, която е трябвало да се промени.

Пеницилинът, обаче, МОЖЕ да се патентова. И, тъй като е бил иновация, агресивната му реклама е създала достатъчно инерция в популярността (нарича се "хайп" в днешно време), и чрез реклама, пропаганда и агресивни пазарни маневри, в обществото успява да се наложи мнението, че пеницилинът е най-доброто нещо до сега.
Икономически, това е така. Неговият бизнес баланс е сотици пъти по-добър от този на сребърната вода. И нещо повече: тъй като пеницилинът вреди, и не може да лекува твърде много неща, той създава нови пазарни ниши за фармацевтиката, и е много по-добър за бизнеса.

Как действа

Всички едноклетъчни организми дишат по един и същи начин - те секретират дихателен ензим по външната страна на клетъчната си мембрана, и този ензим взима кислород отвън, и го доставя вътре в клетката.

Сребърната вода разгражда този ензим. По този начин, сребърната вода удушава всички едноклетъчни организми в рамките на 6 минути.
Тъй като човешкото тяло е многоклетъчен организъм, всяка една клетка в нашето тяло разчита на кръвта за кислород - като многоклетъчни организми, нашите отделни клетки дишат по съвършено различен начин. Поради това, сребърната вода няма никакво отношение спрямо нашия организъм. Организмът ни също така не вижда никаква употреба за колоидното сребро (поне така се твърди). Тъй като сребърната вода не се "изразходва", когато разгражда дихателния ензим на едноклетъчните организми (химичният процес се нарича "келация"), среброто се трупа в нашия организъм, и рано или късно се "отича" заедно с другите ни външни секреции.

Сребърната вода убива някои видове вътрешни паразити. Всички паразити са класифицирани като нисши организми, именно поради причината, че всички паразити минават през едноклетъчен стадии в размножителния си цикъл. Така, сребърната вода убива новоизлюпените паразити, когато са в едноклетъчен стадий, и не позволява увеличението на популацията. Вече развитите индивиди доизкарват живота си, след което отмират.
При паразитите, които не се размножават в човека, тоест за които човекът е краен гостоприемник, сребърната вода не помага, защото едноклетъчният стадий на тяхното развитие се извършва в междинния гостоприемник. За такива паразити фармацевтиката и хомеопатията имат разработени други, специални препарати.

Твърди се, че сребърната вода убива и вируси.

Нито един създаван антибиотик до сега не убива вируси. Антибиотиците атакуват бактериите, развили колонии върху некротизиралите тъкани след атаката на вируса. Както знаете, човек е заразен, докато в него върлува вируса, който убива живите клетки. Този период се нарича "инкубационен", и няма симптоми. Когато болестните симптоми се появят, това се дължи на бактериалните инфекции върху некрозите в тялото, оставени от вируса. В този момент човек вече не е заразен, защото вече не е вирусоносител, и разпространява единствено бактерии. С бактериите се борят антибиотиците.

Животът на вирусите, живият им стадий тоест, все още е почти изцяло непознат за науката. На задкулисната наука й е пределно ясно всичко за вирусите, и световното задкулисие постоянно създава нови видове вируси, но на официлната наука все още не й е известно как функционират вирусите в живия си стадий. ТВЪРДИ СЕ, на база някои отделни изследвания и експерименти със сребърна вода, че колоидното сребро убива и мнго видове вируси, а не само бактерии. Ако това е вярно, явно става дума за друг начин на убиване, понеже се предполага, че вирусите по принцип не дишат и нямат дихателен механизъм. Толкова съм чувал аз по въпроса...
Други употреби

Напръскайте мухъл с фъскалка, заредена със сребърна вода, за да изчезне завинаги.

Напръскайте обувки, за да спрат да смърдят.

Измийте си питите и филтрите на климатика със сребърна вода и фъскалка.
Единственото, което сребърната вода НЕ лекува, са:
1) заболявания в следствие от хормонален дисбаланс и проблеми с хомеостазата на кръвта
2) автоимунни заболявания, при които тялото атакува себе си - диабет, рак и прочие
3) физически щети - счупване, порязване (колоидното сребро спомага бързото зарастване по индиректни начини, може обаче да се използва като гарантирана 100% превенция срещу инфектиране или загнояване)
Как я ползвам аз

Сребърната вода се прилага по всички възможни начини - капки в носа и очите, компреси, поръсване отвън и оставяне да изсъхне, гаргари, жабурене, клизми (само при животозастрашаващи причини и много сериозни инфекции на червата, защото колоидното сребро ще унищожи цялата чревна микрофлора, което би предизвикало сериозен здравен риск)... и пиене, перорално.


Излекувах си напреднала микозна ангина в непоносим стадий, за точно 24 часа.
- в първите 30 минути след като изпих една доза, белите налепи по сливиците ми паднаха, и се озоваха в устата ми, изплюх ги като снежнобели парченца твърда сланина.
- след 6 часа вече можех да преглъщам.
- след 24 часа и общо три дози, нямаше забележими следи от боледуването.


Излекувах си зъбен абсцес без дентологична намеса.
- премахна болката от гранолома още по време на жабуренето. Изчезна напълно 30 мин след жабуренето.
- гноенето на гранолома спря след 24 часа и общо 4 дози.
- след още 48 часа подуването от гранолома изчезна напълно.
(във въпросните три дни нямаше повече болка, след жабуренето в началото)
- белегът на венеца, където беше фистулата, изчезна след две седмици

Зъбът си остана където е, без дентологична намеса. След 6 месеца го нараних с черупка от орех, и отново се разви инфекция.
- отново ползвах сребърна вода, и абсцесът беше потушен за забележимо по-кратко време.

Зъбът все още си е точно на мястото, без да се е намесвал зъболекар, и без да има усложнения.Други хора:
- двама души с гранолом ме послушаха; по моята дозировка, и двамата оправиха граноломите си за горе-долу същото време.
- един човек с микозна ангина ме послуша; по моята дозировка ангината премина в рамките на 24 часа, точно както при мен.
- няколко човека с инфекциозни заболявания на дихателната система са ме слушали до сега; всички се оправят в рамките на един или два дена.
- един човек с гъбички по краката ме послуша за сребърната вода, с препоръчана от мен дозировка; следите от гъбичките при него изчезнаха след около седмица, по негови думи (аз не съм бил пряк свидетел).
- един човек си излекува синузит с пиене на моите дози, но и с капки в носа директно.Аз си купувам марка Аркол, от коя да е аптека. Изсипвам 1/3 от шишенцето (33мл) в чаша за чай. Доливам минерална питейна вода, докато в чашата не се получат общо 50мл вода.

При заболяване пия една такава доза сутрин на събуждане, и една вечер преди лягане. Обикновено пия по две дози дневно само за два дни. Една седмица след това пия по една доза дневно - веднага при събуждане, след като си измия зъбите.

По принцип се препоръчва профилактичното, всекидневно пиене на сребърна вода в зимните месеци. Всяка сутрин, без значение какво време е от годината, аз пия или 50мл вода с 30-35 капки клеева тинктура, или 50мл вода със сребърна вода (1/3 от малко шишенце Аркол, тоест 33мл). Зависи, което хвана, и което ми е по-удобно. Това е нещо като моя вариант на сутрешното кафе, което пият хората.


Не са известни каквито и да е противопоказания или странични ефекти от сребърната вода - така ще ви кажат производиелите й.
От прекомерната употреба на сребърна вода се развива болестта "аргирия" (перманентно и необратимо посиняване или позеленяване на кожата) и се увреждат маса жлези - така ще ви кажат фармацевтичните бизнесмени.

Мисля, че аз отдавна трябваше да съм развил аргирия, ако се причинява от колоидно сребро, или отдавна трябваше да съм си съсипал черния дроб или бъбреците, защото пия конски дози вече повече от година и половина, всекидневно.


Това знам аз по въпроса. Вие преценете сами и от вашия опит.


441
Всички теми / Re: Първата българска история
« -: Декември 25, 2017, 01:09:00 pm »
Информационното положение в България е гробовно според мен.

Виновно за това е изключително и само населението. Голяма част от българите таят много дълбоки предразсъдъци и живеят удобни за тях представи, които им действат като завеса и не могат да видят нищо навреме. Напълно са слепи за процесите в настоящето и тяхното развитие, като за всичко си дават сметка след години.

И тези предразсъдъци и удобни представи са вкоренени в комплексите на населението. Българското население се състои предимно от хора с дълбоки комплекси за малоценност и непълноценност, които постоянно изискват захранване, успокояване и прикриване. Това насочва голямата маса от народа да захранва и подплътява народностни митове от всякакво естество. И тези народностни митове са главно насочени в принизяването на образоваността, знанието, информираността, научния подход, и следователно са директно насочени СРЕЩУ разрастването на личната свобода на индивида. Най-близкото поле, което няма против такова поведение, е полето на традиционализма, и то логично се превръща в приемоносител на хорската наложена слепота.

С такова население не може да се очаква каквото и да е като подобрение. Още в предисловието и описанието на този сайт съм споменал какво може да се направи - консолидиране на онези от нас, които желаят да се разграничат от народа, за да не споделят съдбата му, която е пределно ясна. Това много прилича на емиграция... Не класическа териториална емиграция, обаче, а трябва да се извърши вътрешна емиграция - да се емигрира от вехтия българизъм (ако мога така да нарека уродливия образ на националната идея, за който и народ да се отнася), но вместо да се изоставя територията и поземлената собственост, както при класическата емиграция, да се ОСПОРИ териториалната собственост, и модерните, съвременни хора, да се борят и да не предадат териториалната си собственост в ръцете на държавата или нацианалната идея (в смисъла, описан в книгата "Краят на злото" на Лок и "Най-опасното суеверие" на Роуз).442
Всички теми / Re: АНТИГРАВИТАЦИЯ
« -: Декември 13, 2017, 09:33:29 pm »
Много добра лекция, благодарности на smsi-h! Материалът заслужава да се обработи на български...

...Но ако някой очаква аз да го направя, това няма да се случи скоро. Не знам дали отново ще се върна към тази дейност, защото ми се струва, че направих каквото можех да направя за това поле. Преведох доста неща, опитах се да обърна широкото внимание към няколко много важни теми; оттук насетне топката е в ръцете на заинтересуваните.

Моите дни на говорител приключиха. Но на ден днешен активно се занимавам с прилагане на всичко, което научих през първите си 30 години. Тъй като, обаече, вече става дума за сериозни и значими неща, които са натоварени с конкретна обстоятелствена сила, не искам никаква информация да изтича от мен преди да съм готов да направя съответните публични обявления. Такива може да се очакват по някое време догодина (2018).

Сайтът, който направихме с Веско, е страшно силен инструмент в българското интернет пространство в момента. Може би точно в този момент няма много хора, които да се възползват от него... но такива ще се появят след време.


Моето мнение е, че лекцията заслужава да се преведе по някакъв начин (като текст или субтитри), и да получи място в Библиотеката.

443
Всички теми / Първата българска история
« -: Ноември 29, 2017, 02:16:53 am »

27 ноември 2017


Проф. д-р Лилия Илиева от Филологическия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" съобщи, че е открила цялостния текст на историческото съчинение на Петър Богдан Бакшич - първия трактат върху българската история.

Смята се, че Софийският католически архиепископ Петър Богдан Бакшич е завършил своя трактат на латински върху българската история през 1668 г., a той е отпечатан във Венеция след 1674 г. Това е век по-рано от „История славянобългарска“ - Паисий Хилендарски я пише в Хилендарския манастир и в Зографския манастир в периода 1760–1762 г.

Публикацията на проф. д-р Лилия Илиева, озаглавена "Открит е първият трактат върху българската история: Петър Богдан, за древността на бащината земя и за българските неща", ще излезе в брой 1 за 2018 г. на списание "Балканистичен форум".

"Тук изнасям информацията, че ми се удаде да издиря цялостния текст на историческото съчинение на Петър Богдан Бакшич – неговия авторски ръкопис. При положение, че той вероятно е бил отпечатан във Венеция като книга, няма основания да се смята, че след това се е завърнал във Ватикана, при положение, че е отпаднала необходимостта Пастрич (хърватски свещеник и филолог - б.р.) да го редактира. По тази причина вероятно той е попаднал в частна колекция, след което е бил откупен от публична италианска библиотека. Дигитализирано копие на ръкописа беше закупено от библиотеката и предстои да бъде отпечатано неговото научно издание като текст, факсимиле, превод, бележки и коментар. Основната работа по подготовката на ръкописа се върши от д-р Цветан Василев от Катедрата по класическа филология при Софийския университет." - съобщава проф. Илиева.

"Ръкописът на Петър Богдан включва към 200 страници и съдържанието е разпределено в седемдесет глави, предшествани от предговор, с прибавката на някои документи и с послеслов. Този обем надхвърля значително изказваните досега предположения за големината на текста. В началото се разглеждат по-общи въпроси, докато във втората половина на текста преобладава вниманието към Северозападна България, главно – върху католическите селища Чипровец, Железна, Копиловец и Клисура. Споменават се и някои техни съседни селища, някои – за първи път в известните текстове на Петър Богдан, например – селото Бели мел. Встрани в полета на страницата авторът стриктно е отбелязвал данните за изворите, които използва. Снабден с библиографски справочен материал, неговият труд отговаря на модерните стандарти за научен труд"- пише проф. Илиева.

Тя е на мнение, че текстът на Петър Богдан, "познат на населението в католическите селища на Северозападна България, е имал роля за подготовката и избухването на Чипровското въстание през 1688 г., вече – след неговата смърт."

Източник: OFFnews.bg

Може да се открие в нета, тук: Петър Богдан Бакшев - ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ
Един специално подбран от мен откъс:

...Това царство България е прекрасно и е украсено с ширни поля, високи планини, хълмове, приятни гори и дъбрави, напоено от различни реки и води. В това царство има обилие от всякакъв вид житни храни, вина, овце, биволи, крави и волове, добри коне, злато, сребро, мед, стомана, желязо и олово, има риба, която се лови от Дунава и от други реки; произвежда различни плодове освен “морските плодове”, треви за добитъка, всякакви цветя; изобщо мога да кажа, че ако това царство би имало един господар, християнин и добър, то не би отстъпило на много царства в Европа. Но всичко това е заето от врагове на християнското и католишко име. Затова Бог сега е скрил мините и другите неща, които не се намират, както по-рано; дано ги запази за някой католик владетел.

На светата църква е позната схизмата както на гърците, така и на българите и на другите народи; но българите имат не зная що повече (в сравнение с другите), защото те, бидейки люде прости и невежи, вярват на всичко онова, което намерят писано. Даже намерих една тяхна книга и извлякох много безумства, които те поддържат – и които са чисти ереси. И ако ги запитате, не могат да отговорят разумно, а с известна надменност и високомерие и се основават на онова, което е писано и казват: “Така казва Писанието”, и всичко приписват на светите отци, па даже и да бъде писано от някакъв евреин. Вярвам, че в цяла България не се намира Светото Писание, освен онова, което четат в църква, но даже и него (не четат) с разбиране. На стоте не ще намерите един, който да разбира онова, което чете, защото не се учат, нямат училища. (Някой) като знае само малко да чете, плаща известна сума на владиката и се оженва, и веднага става свещеник. Видях у един техен монах една Библия, печатана в Московия, и го питах дали (я) чете, а той каза: “За нас не е позволено да четем еврейския закон.” От това се познава, че са много слепи, бедните. Аз имам една печатана в Московия славянска Библия, която купих за 16 1/2 реала от един калугер, който идваше от Московия. Те не посещават църквите и ако отиват понякога в църква, не разбират нищо. Нямат проповеди. Само когато носят в църква да ядат и пият, тогава отиват всички и се напиват като животни. В това се състои цялата тяхна набожност. Монасите и свещениците са дори най-големи пияници от всички. И така “сляп слепеца води и прочие”. Когато се говори с тях за неща относно вярата или църквата, казват: “Папата имал златна брада и я обръснал поради обич към една римлянка. И от срам не могъл да дойде на седмия събор, но като останал в Рим, разделил вярата” – безсмислици, които са невероятни. И затова аз извлякох от една тяхна книга някои неща и ги изпращам с този доклад така, както съм ги намерил: искат да ги преведа на италиански, но нарочно ги оставих така и отец Рафаил (Левакович), ако е там, ще ги преведе на италиански, само за да виси светата Църква колко заблуди се намират по света и колко безумия произлизат от невежеството и завистта, която хранят тези схизматици против Рим (църквата), която когато те дойдат в Рим, им прави хиляди ласки, и като истинска майка желае тяхното спасение...444
В началото на този форум, когато имаше потребители, които в последствие решиха да си изтрият регистрациите, и когато имаше потребители, които пък бяха просто баннати заради тъпнята си, се опитвах да изкажа с мои думи една идея за "структурата на пространството", която бях научил от кабалистичните писания и материалите с кабалистки контекст. Имаше една-две теми по въпроса, но ги изтрих в последствие, понеже се убедих, че няма смисъл да се говори за някои неща.

Сега научавам, че същата идея и разбирания си имат вариант в научните среди, по-точно в квантовите кръгове, и там явно са установили термина "причинна динамична триангулация", от линка в горния коментар.

Ето това беше причината да се ориентирам предимно към превеждане на материали. Когато ти ги обясняваш, хората те упрекват, че си отваряш устата. Когато превеждаш нечие чуждо обяснение, никой не чете, но поне никой не се обажда.Но! Все пак тук-таме има хора, които четат и не страдат от липса на любопитство :) Пращам ти книгата на Биърден на мейла, ако не съм ти я пращал до сега...

445
Да, скоро може да има нови приложения с работещи допълнения. Не искам да се нагърбвам с обещания, затова и не пиша по въпроса, а и не съм решил какво ще правя, когато работещите приложения са факт. Може и да го оставя изцяло моя, лична работа, а може и да го опиша.

Фигуера заслужава внимание и моите намерения са същите.

446
Ами... По принцип, в разбиранията си за егоизъм използвам значението, което Щирнер влага в термина в "Егото и неговата собственост" през 1844г., или именно значението на "егоизъм", което е залегнало в анархизма и екзистенциализма.

Простата логика на схващането за "егоизъм", което съм приел, е че щом егоизмът е просто да искаш най-доброто за себе си, и че щом най-доброто за индивида може да дойде единствено чрез обществото или засягащия го социум, то егоизма, в своя краен предел, представлява най-добрата грижа за собственото общество. Най-добрата грижа за собственото общество осигурява най-високата вероятност да получиш най-доброто за себе си.Използваният английски израз от статията в Уикипедия (в превода по-горе) е "self-focus, opposite to self-nullification", което аз преведох като себе-центриране и себе-отрицание.

Не използвах термина егоизъм... Не само защото себе-фокус не е термин, за разлика от "его", който термин е натоварен с доста тежки и често противоречиви значения... но и защото егоизмът, както е дефиниран от Щирнер във философията от 1844г насам, води до анархизъм, но не и до хаос.

Както Марк Пасио чудесно обяснява в Естествения закон, анархията не е хаос. Хаосът се причинява от несвободата и потисничеството, а не от анархията.

А всеки робовладелец без изключение се дефинира като себе-центриран. Но не може да се дефинира като егоист... не и като егоист, както се разбира във философията.


447
Според мен лично, както АЗ разбирам горе-долу нещата от оскъдната и само обща достъпна информация, греховете, изкушенията и въобще нещата, които обобщено се наричат "злото в човека", са обвивките, в които се намира неговата истинска, безгранична стойност.

Аз самият от своя собствен житейски опит мога да потвърдя, че несъвършенствата, тоест греховете на човека, не са "напасти", и определено не са нещо външно.

Аз мисля, че:
 • Всяко зло в човека произлиза от неговата социална или емоционална изолация - от нещо, което по някакъв начин го кара да се чувства изолиран или от себеподобните си (на по-елементарно ниво), или от Бог/Природата (на по-вътрешно-психологическо ниво).

 • Себе-центрираността, водеща след себе си повечето прояви на злонамерено поведение, цели да бъде ИНСТРУМЕНТ за справяне с емоционалната рана от преживяната изолация. РЕАКЦИЯ, която се опитва да навакса липсата, изразяваща се в една бездънна яма, дупка, която не може никога да се запълна, въпреки реакцията.

И емпирическите факти, които подкрепят личния ми житейски опит, са свързани с начина, по който се правят Монарх-роби и по който се програмират човешки съзнания. Това отдавна е установено като практическа наука и тези положения са ясни. Не става дума за външни злонамерени и вредящи на психиката сили.
Аз си правя извода... че несъвършенствата играят НАСОЧВАЩА роля за дарбите и талантите на човека. Точно както Клипотите в Кабала метафорично се представят като обвивките на едно покълващо зърно, ако човек отдели време за своя себеанализ, ще открие, че талантите и дарбите му винаги се развиват и избуяват в онази посока, която е предопределена от недостатъците и греховете му.

Всяко семе има множество обелки и обвивки, които скриват истинската му стойност. Така както Клипотите в Кабала скриват вътрешната свещеност. И всяко семе покълва през единствения оставен отвор в тези обвивки. Ако семената нямаха обвивки, които да ги ОТДЕЛЯТ от заобикалящата ги среда, покълването не би било възможно, защото вътрешността им би изгнила - това е емпирически проверимо.

Според мен процесът на покълване и на развиване на едно растение може да се нарече "преоткриване на взаимосвързаността", защото едно развито растение осъществява връзката между Небето и Земята, чрез самото себе си като проводник. Докато е непокълнало семе, то е точно обратното.
Тези си виждания съм ги оформил и с помощта на търсенията ми в полето на така наречената "Свободна Енергия", които съм описал в темата "Трактат за Свободната енергия".

В това поле е ясно, че триенето и загубите на една машина унищожават нея и свършената й работа тогава, когато са насочени против нейното полезно действие.

Но ако триенето и загубите на една машина са УСПОРЕДНИ на нейното полезно действие... тоест ако триенето и загубите са НУЖНИ за създаването на енергийния дисбаланс, от който да тръгне безкраен и неизчерпаем енергиен поток в една постоянна посока... тогава това напълно отговаря на модела на Клипотите и вътрешната свещеност, както е описан в ОРИГИНАЛНАТА Кабала.

Лесно ще се види, че всяка от смятаните за успешни машини за свободна енергия има триене и загуби, които всъщност играят насочваща роля за нейното полезно действие.
448
Какво пише в Уикипедия за Клипот:

Клипот буквално означава "Обелки", "Черупки" или "Шлюпки". Клипотите представляват зли или нечисти сили в еврейския мистицизъм, известните противоположности на свещените Сефироти. В Кабалистичните текстове Царството на злото се нарича и "Ситра Ахра", означаващо "Другата страна", противоположно на свещеността.
В еврейската Кабала:

В еврейската Кабалистична космогония Клипотите са метафоричните "обвивки", обграждащи свещеността. Те са духовни препятствия, извличащи съществуването си от Бог, но само по един външен, екстернализиран начин, а не по вътрешен начин. Божествеността в юдаизма представлява разкриване на истинското единство на Бог, а черупките скриват свещеността, както обелката скрива вътрешния плод. Те следователно са синоним на идолопоклонничеството, коренът на нечистотата, чрез приписването на фалшив дуализъм в Божественото... По този начин Клипотите имат и полезни качества, така както обелката предпазва плода, ограничавайки Божествения поток, предпазвайки го от разхищение и разсейване. В Кабала се прави разлика между две селения в Клипота, абсолютно нечистите и междинните.


...

"Трите Нечисти Клипота" (напълно "нечисти") са най-външни, а междинните, "Блестящи Клипота", са първите обвивки директно върху Свещеното, и е възможно да се слеят с него.

...

Според средновековната Кабала, Шекинатите (Shekhinah) в момента на Сътворението се разделят от Сефиротите чрез греха на човека, а в Лурианичната Кабала (учение, развито от един еврейски равин на име Луриа) Божествеността е заточена в Клипотите преди първоначалната катастрофа в Сътворението. Тя довела до това, че "Искри от Свещеност" били запратени в Клипотни черупки... Покаянието от любов по ретроспективен начин превръща греха в добродетел, тъмнината в светлина. Когато всички искри се освободят от Клипотите, лишавайки ги от виталност, започва Месиянската ера.

...

В хасидската философия, кабалистичната схема на Клипотите е насочена вътрешно (интернализирана) под формата на психологическото преживяване от това да бъдеш фокусиран върху себе си, като опозиция на себе-отричането, което описва Клипота като илюзорното себе-осъзнаване на Сътворението.

Магическите възгледи на Херметическата Кабала:

В не-еврейската Херметическа Кабала, Клипотите се схващат по друг начин, не както е в етико-мистичните еврейски забрани, занимаващи се с човешкото себе-познание. В контраст на тях, теургичната еврейска практическа Кабала се е схващала от херметическите практици като сходна с бялата магия, боравеща единствено със свещеното, а опасността от примесването на нечиста Магия останала само една малка и ограничена практика в еврейската история.     - Интерпретацията на Матърс:
Кристиян Кнор фон Розенрот, в своята "Kabbala Denudata" (преведон от Маг-Грегър Матърс като "Разкритата Кабала"), приравнява тези сили с Едомските царе...

В последващите херметически учения, Клипотите обикновено се интерпретирали, много подобно на Сефиротите, като мистични светове или същности, и били сливани с идеи, извлечени от демонологията.


        - Интерпретация на Кроули, Регарди и Хайдрик:
... с която няма да се занимаваме...

От тази общодостъпна информация стават ясни няколко неща:

 • Истинското съдържание на Кабалата няма много общо със съвременно разпространените писания.

 • Първият средновековен превод на Зохар (централния сборник от Кабала) е лишен от голяма част от смисъла си, предвид това, че стария арамейски диалект губи огромна част от гематрията и другите си пластови значения поради факта, че няма никакъв директен лингвистичен мост между латинския език и този арамейски вариант; освен това Кристиян Розенрот очевидно не е бил безпристрастен в търсенията си и е бил съпричастен към интересите на един доста изявен световен елит.

 • Вторият превод на Кабала, на практика превод на превода на Розенрот, е направен от един човек, Самюел Матърс, който е бил във висшите етажи на световното Задкулисие, отявлен масон и розенкройцер, седящ зад основаването на ордена Златна зора и всички последствия от това.

 • Преводът на Матърс на превода на Розенрот не се счита за Кабала, а се прави много остра разлика между оригиналния Зохар, който продължава да си бъде на стар арамейски вариант, и новата Херметическа Кабала - тоест, Кабалата на Златна зора.

 • Думата "магия", заедно с "бяла магия" и "нечиста магия", на практика е едва ли не създадена от Златна зора и нейната "Херметическа Кабала".

 • Представянето на Клипотите (обратното на Сефиротите) като отделни демонични същности или отделни демонични или пъклени царства, или кръгове на Ада, е лична интерпретация на хора като Алистър Кроули, повлияни и откърмени от псевдо-тайни общества като Златна зора, чието създаване пък е било направлявано от по-влиятелни задкулисни кръгове със световни интереси.

 • Самата демонология, както широката световна аудитория я описва в Уикипедия, е в крайна сметка сбор от едно пра-древно митологично знание. Демоните, както много читатели знаят, не са се считали за нечисти или зли сили в архаичността и античността. Дори в сравнително скорошната древност думата "демон" е означавала дух или някаква невидима сила, на която се е отдавало обяснението на някакъв необясним или неясен факт от действителността. Нашите народни самодиви например също спадат в категорията "демони", според оригиналното елинско значение на думата - вид "призрачни природни сили".
  Съвременното изродско разбиране на тази дума е изковано най-вече чрез усилията на личности, групи и общества, разглеждани в тази тема.С други думи, лесно може да се проследи едно преднамерено създаване на злото. Според мен, на база общодостъпните данни, в световен план от стотици години се държи една целенасочена и преднамерена посока на ИЗМИСЛЯНЕ на Злото. Създава се една напълно философска и теоретична митология за едни предполагаеми "зли сили" и тяхната предполагаема "йерархия".

Следвайки логиката, изтъкната в "Най-опасното суеверие" на Ларкън Роуз, както и "Краят на Злото" на Джеръми Лок, от стотици години се създава точно това - йерархия от суеверия, или просто наточването на един чисто културен (въображаем) инструмент, който следва да се употреби за разединение на човешките групи.

Науката на Новия Световен Ред, подчертана от Джим Кийт в "Контрол над ума - Контрол над света", просто се стреми да създава все по-конкретно звучащи идеи, хрумвания и представи за тази измислена митология... бавно и постепено обличайки философските, теоретични концепции в научна и все по-модерна терминология.

449
Следното обяснение за това какво значи "Клипот" е увод от текст, който циркулира в тайното общество от масонски тертип "Златна зора", като автор на текста е "Frater D.D.C.F."; думата "frater" означава брат на латински, а абревиатурата е тайно вътрешно име за този човек. За нас това просто означава "автор еди-кой си".
Целият текст е на този линк със сканирани картинки: http://www.angelfire.com/ab6/imuhtuk/gdmans/kliph.htm


КЛИПОТ


Това са тези, които са Нечисти и Зли, дори Извращение и Перверзия на Сефиротите; премахнатото Вселенско ограничение; лъчите на Навития Прегърбен Дракон. Единадесет са класовете им, и все пак Десет се наричат; седем са главите и все пак осма глава се надига. Седем са Пъклените Дворци, и все пак те включват Десет.

В Дървото на Живота, до Водите на Реката, в Градината на Мъдростта, там е змията на Пътеките; тя е змията на Небесната Еден. Но Змията на Изкушението е онази от Дървото на Знанието за Доброто и Злото; антитезата и опозицията на другата: Червеният Навит Прегърбен Дракон на Апокалипсиса, Змията на Земната Еден.

Считай, тогава, Небесната Змия като от Месинг, блещукаща със зелено и златно, цветовете на растителността и на растежа. Пропъди, тогава, злото и търси доброто, ти, който искаш да познаеш Живота на Вековете, ти, който би последвал стъпките на нашия Господар/Господ, о Братко от Ордена на Златната зора. Защото както Моисей издигна Змията в Дивотията, дори по същия начин трябва Синът на Адам да бъде повдигнат, издигнат чрез равновесието между Борбата и Изпитанието, до пътеката към Вечния Живот. И когато като нашия господар/учител, ти бъдеш издигнат на Дървото чрез страдание и чрез болка, нека твоето самообладание също бъде издигнато до Светлината на Свещения, за да призове Божествената Светлина, не за теб самия, но за онези, които още не са се добрали до Пътеката, въпреки че те са твоите мъчители. Уравновесен между духовното и Материалното, видът на Помирителя, помни символа на Бронзовата Змия. Прави ти добра разлика между двете Змии, защото пред Месинговата Змия на числата, Змията на Огъня не може да се яви.

Но при Падението, Змията на Злото, надигаща се в Дървото, обгради Малкут, и така се свърза с Външното и с Клипота, защото това е Грехът на Падението, дори раздялата на Материалната Равнина от Сефиротите чрез Навивките на Гърбавия Змей, препречващи се помежду им.

Така следва Малкут да бъде пречистен и това е Изкуплението, което ще дойде. Защото също Христос не обясни греха, преди да бе преодолял Изкушението. Но със сигурност всички неща в Сътворението са нужни, като се вижда, че едното не съществува без другото. И злото също помогна на Делото, защото по този начин колкото е по-голяма и по-интензивна тъмнината, действително с толкова повече Светлината става по-ярка чрез контраст и извлича, по този начин, увеличена сила от Чернилката.450
Следващият човек по веригата е Самюел Линдел Мак-Грегор Матърс (Samuel Liddell MacGregor Mathers). Британски окултист. Самият основател на Златната зора (Golden Dawn). Живял между 1854 - 1918г.

Херметическият Орден на Златната зора е основан от трима човека - Уилям Удман, Уилям Уесткот, и Самюел Матърс. И тримата са фримасони, както и членове на Английското Розенкройцерско общество. Орденът на Златната зора е родоначалник на множество отцепки, от които най-известните днес са Уика и Телема. Златната Зора се смята на практика за родоначалника на целия съвременен Западен окултизъм, и на практика днешното лице на теософията и на антропософията е дело на Златната зора.

Както осведомените читатели добре би трябвало да знаят, Телемата е развита основно от Алистър Кроули, една от основните фигури в модерния сатанизъм и Нов Световен Ред, по вдъхновение и с подкрепата на Златната зора.
Самюел Линдел Мак-Грегор Матърс е бил полиглот, владеещ английски, френски, латински, гръцки, иврит, галски и коптски (коптският език е най-късният етап в развитието на египетския език). Една от книгите, които е превел през живота си, е именно "Разкритата Кабала" (The Kabbalah Unveiled, 1684г), латинският превод на Зохара, направен от Кристиян Розенрот.

Самюел Матърс прави модерен превод на латинския Зохар от Кристиан Розенрот през 1887г.

За паралелно сравнение с напредъка на световната конспирация на Новия Световен Ред, Вунд създава първата в света психологическа лаборатория в Лайпцигския университет през 1875г.За подробно описание на мотивацията и схващанията на Самюел Матърс по време на публикуването на английския превод на "Разкритата Кабала" на Кристиян Розенрот, може да се прочете предисловието, написано от съпругата на Матърс - Мония Матърс - публикувано във второто издание на превода:

 • "Като ученичка на съпруга си и в последните му години негов сътрудник в по-езотеричните изследвания, ползвам възможността да кажа няколко думи за него и работата му. Още повече, че след смъртта му през 1918г получих множество посещения, писма и запитвания от всички части на света от ученици на неговите писания. Тъй като повечето от тези въпроси явно засягат неговото по-езотерично знание, ще цитирам собствените му думи (виж страница 13, параграф 22, от въведението): "Терминът "Ненаписана Кабала" се отнася до определено знание, което никога не се предава в писмен вид, а само устно. Не мога да кажа повече в този момент, нито пък дали аз самият съм или не съм получил това знание".

 • "Едновременно с публикуването на Кабалата през 1887г той получи инструкции от окултните си учители да започне да подготвя онова, което в последствие щеше да бъде неговото езотерично училище (Златната зора, бел.прев). В тази връзка с него се запознаха д-р Удман и д-р Уесткот, и двамата видни масони и кабалисти. Те, заедно с мъжа ми, имаха високи позиции в Английското Розенкройцерско общество, и в други масонски тела".

 • "От 1887г насам, когато се появи първото издание на "Разкритата Кабала", цялото отношение на мислещия свят значително се промени в посока окултна философия и наука. Гигантските крачки, направени от науката в края на миналия век, поразителните факти, разкрити от принципните й демонстрации, едновременно с развиването на голямото окултно движение, би трябвало да са ярко доказателство за всички мислещи хора, че се случва някаква неизбежна промяна в еволюцията на тази планета." (най-значителното научно-психологическо събитие във въпросното време е случващото се в университета на Лайпциг, бел.прев)


С две думи - съвременният текст на Зохар е преведен именно от човека, основно отговорен за лицето на съвременното фримасонство, западен окултизъм и сатанизъм, заедно със свързаните ню-ейдж практики на уика, телема и прочие.

Всеки сам следва да си отговори на въпроса, до каква степен може да се вярва на съвременния текст и каква част от оригиналния смисъл стига до наши дни.


Страници: 1 ... 27 28 29 [30] 31 32 33 ... 59