Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 34 35 36 [37] 38 39 40 ... 55
541
Защо да не са в абсолютния смисъл?

Природа означава "онова, което те е родило". При родилото те. Ние казваме "природата на физическия свят е материята". Но казваме и че съзнанието също си има природа - "природата на съзнанието".

Каква е природата на съзнанието? Винаги е битувала идеята, че природата на съзнанието е Бог. Или Единството на съзнанието (е природата на съзнанието). За kipenzov природата на съзнанието би било именно така нареченото "отвъд дуално" нещо.

И след като приемаме идеята, че "съзнанието на Бог" ("Божественото Съзнание") е онова, което е родило физическата реалност... тогава това уравнение не води ли именно до корена на нещата - че абсолютното Съзнание е абсолютната Природа на нещата?

Защо Съзнание и Природа да не са едно и също в най-абсолютния смисъл?

Нека се отбележи, че през цялото време се опитваме да опишем съзнателността на материята... а не материалността на съзнанието.

542
 • Аз защитавам логиката, че:   Природата и Съзнанието съвпадат. Те са едно и също - Съзнанието (в качеството си на "съзнанието на Бог") е именно Природата.
 • Ти защитаваш логиката, че:   Природата не е само това, което познаваме в материалния ни свят.

Тоест, ясно се вижда, че сме на едно мнение.Само че разликата е в РЕШЕНИЕТО, което предлагаме. (Защото ние в действителност предлагаме решение; правим го като защитаваме определена логика.)

 • Аз казвам:  Нека спрем да наричаме Природа само онова, което познаваме в материалния свят.
 • kipenzov протестира:  Ти, с твоето дуално мислене, прокарваш концепцията за материалния произход на Съзнанието.
 • Ти казваш:  Нека казваме, че Съзнанието е над Природата.И на това... аз, който все съм набеждаван за най-правата лопата и за солипсиста с най-дуално мислене, ви казвам:

Нито можете да твърдите, че съзнанието е над Природата, нито можете да считате, че Съзнанието не е Природата (от богоязливи опасения да не би да не излезе, че имало материален произход). Защото и двете ще доведат след себе си НОВИ разминавания и грешки, тъй като ще предизвикат вълна от хаос в целия терминологичен речник.

Аз казвам:  Просто трябва да се внесе корекция в широкоразпространения предразсъдък за термина Природа, който го натоварва със строго материалистичен смисъл. Аз казвам, че думата "съзнание" е излишна дума, и че "съзнание" на практика не съществува... при положение, че всичко е Природа - дори и онова, което не е само материален израз.


П.П.
И нека с това дам истински пример за сливане на дуалности.

543
Колега kipenzov :) Винаги, през живота ми, хората бъркат моята прямота с агресия, злонамереност или лоши чувства. Надявам се, че ти не си от масовия вид хора. Или поне на мен ми изглежда, че първосигналността не ти е присъща. Затова нека бъда прям, и нека ничие его не ме разбира погрешно.

Но това, което мисля че се получава в нашата комуникация, са си същите его-игри, които и двамата сме се учили да играем много години. Ето какво имам предвид.
Предполагам солипсизмът като философско течение е преминал по периферията на вниманието на изключително строгата ти система за качествен и количествен контрол на постъпващата външна информация...

За солипсизъм не се говореше в българското интернет пространство и все още не се говори много. Ако някой популяризира този термин, то това бях именно аз. Но не аз като автор - а аз просто в ролята си на преводач на един заслужил внимание лектор.

В темата "Структурата на пространството" на два пъти извикваш коментар за солипсизма. Но мисля, явно не съм се изразил твърде добре в материала, който описвам там.
 • Според солипсизма, съществува единствено индивидуалното съзнание, а всички други хора наоколо са илюзия на индивидуалното его (на солипсиста) и всъщност не съществуват извън въображението му.
 • Когато се опитваме да разсъждаваме за "Божественото съзнание", ние, естествено, по дефиниция говорим за общия произход на всички обособени отделни съзнания.

Според мен това по някакъв начин те обърква.

Обърква те също и факта, че аз, като характер, съм егоцентричен и арогантен, а в светоусещането си винаги съм се чувствал "откъснат" и някак "встрани", такива хора като мен се наричат "саможиви" или "саможивлеци".

Може би това, че човек като мен - егоцентричен, саможив и арогантен - обсъжда или се опитва да обсъжда философската идея за единния произход на съзнанието, те кара да ме мислиш за солипсист. Което е прибързано.М/у другото двамата с Атос скоро /дано не/ може да почнете да изразявате позиции в съзвучие с материалистическите философски трактати на бихейвиористите и не само, че съзнанието е ЕПИФЕНОМЕН на тялото. Демек соматичната част на Аз-а /материалното/ е изначална и определяща за психичната и ние сме еволюирали животни.

Защо? Би ли се обосновал за това си предположение, кое те кара да мислиш, че разсъжденията ми ме водят натам?
Та в цитата, и не само, ти изказваш точно изводи, произтичащи от дуалното възприятие.

Би трябвало да се обосновеш - кои са изводите; какво ги прави "дуални"; и какво точно означава "дуално" възприятие.

Осъзнаването на разликата между добро и зло дуално възприятие ли е? Или ти разбираш нещо друго под този термин, което не влиза в неговата дефиниция?Опитвам се да кажа, колкото и да ми е трудно с "дуален изказ" да предам недуално схващане, че за да придобиеш недуално възприятие трябва да се опиташ да обединиш дуалностите и логиката може да те доведе до прага на това обединение, но после ти трябва "синьото хапче".

Явно не разбирам какво значение влагаш в термина "дуално".


Извън рамките на шегата, не че ми се излиза, но няма да е продуктивно, бих искал да те накарам просто да обърнеш НЕ-субективно внимание на  идеята за сътворението от предният ми пост. От нея по пътя на логиката / ако приемеш причинно-следствената конструкция : намерение-мисъл-действие-резултат/ произтича факта, че Първичното съзнание/Бог/Всевишния създава/съзидава, твори/ реалностите, за да създаде движение...

И така нататък.

Щях да говоря именно за движението на въпросните концепции от темата "Структурата на пространството". Но това не можеше да стане в толкова ранен етап. В самото видео, към което препращах, не се говори за движението, видеото приключва точно преди него. Именно това беше най-интересната част, защото щях да я обясня именно като етапа, който дефакто завършва Пространството, като платното за Сътворението в тази философия. Всичко допреди въпросния момент са само ЕТАПИ към постигането на кохерентност.


Ти явно не си имал търпението за това. По-коректно беше, ако си имал толкова неудържимо желание да изразиш своята лична позиция, без да се съобразяваш с онова, за което помолих в своята тема, евентуално да поискаш регистрация Ниво 2, за да можеш в твоя собствена тема да изложиш по един представителен вид своята гледна точка.

Аз например имам едно и също несъгласие и с теб и с Атос - че има различни реалности. Защото... ако човек подобри познанията си и наистина се осведоми за това, за което говори, става ясно, че реалност се нарича само онова, което е БИТИЕ.

Опитах се да обясня, че едно нещо може да има две състояния - състояние на съществуване (битие, реалност) и състояние на несъществуване (дигитално, концептуално същестувване, небитие). Разликата между двете е, че има само един начин да се съществува, но има безброй начини да се несъществува.

Съжалявам, че събеседници като теб (не искам да звучи като отправяне на обвинение, просто се опитвам да споделя горчивия си опит) винаги отнемат желанието ми да говоря за тези концепции. В крайна сметка... всеки може да вярва в каквото си иска, но явно не всеки може да изслушва когото си иска.Затова, може би е по-коректно да си дадем свободата да говорим, като контактуваме по един малко по-професионален и колегиален начин. Архитектурата на нашия сайт е измислена така, че да предоставя възможност точно за това.филмът "Г-н Никой" предполагам ще ти хареса[/i]/.Така би разбрал и инцидентната проява на самоирония при някои хора, което се надявам да не си забравил да проявяваш, пък и би ти помогнало за повишаване на толерантността - истинската, а не престорената.

Не е коректно да намесваш и думата "толерантност" по същия начин, по който намесваш термина "солипсизъм".


544
Причината да избера таг "нацисти" заедно с "военни" и "космос" за тази тема, а не нещо друго, е защото това е поредната ужасяваща стъпка по осъществяването на страховитата прогноза на Вернер Фон Браун.

Можете да се запознаете с това, за което говоря, от тук:Д-р Карол Розин (Carol Rosin), мениджър на "Fairchild Industries" (1974-77) и лична говорителка на Вернер Фон Браун


В интервюто, което си мечтая някой ден да стигна до там, че да започа да го превеждам на български, Розин споделя за изричния, поетапен план на интернационалните нацисти за налагане на тотален контрол над човечеството. Самият Фон Браун й е разкрил, в последните години от живота си, че крайната цел е милитаризирането на космоса. Когато в космоса бъдат изстреляни оръжия, те след това ще бъдат използвани, за да стиснат Земята в железен юмрук.

Човечеството първо трябва да бъде прилъгано да милитаризира космоса, обаче, и Фон Браун разкрива на Розин следния план:

1. Войната в Залива
2. Войната в Ирак
3. Войната с Либия
4. Войната със Сирия
5. Войната срещу тероризма
6. Войната срещу заплахата от астероиди
7. Войната срещу заплахата от чужда извънземна цивилизация
8. Войната срещу планираната извънземна инвазия

Всяко едно от тези събития, й казал Фон Браун между 1974 и 1977г, щяло да бъде инсценировка, чиято поетапна цел щяла да бъде милитаризирането на околоземното пространство и изстрелването в космоса на оръжия и бойни станции... за да може някой ден, всички тези оръжия да се насочат не към открития космос, отблъсквайки измислените, фалшиви врагове, а към повърхността на Земята и непокорните човешки групи.

САЩ ще имат космически войски

15 юли 2017

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри в петък създаването на нов род войски, наречен Космически корпус и предназначен за операции в извънземното пространство, предаде БТА.

Тази стъпка бе посрещната с големи резерви в администрацията на президента Доналд Тръмп, според която не бива да се увеличава военната бюрокрация. Американската армия включва в момента сухопътни, военноморски и военновъздушни сили, както и експедиционен корпус морски пехотинци.

Според защитници на нововъведението и депутати обаче с оглед дейностите на армията в космоса и зависимостта й от сателитите трябва да бъде формирана структура, която да ги защитава и контролира.

Внушителният законопроект за националната отбрана, приет вчера от долната камара, съдържа анекс, предвиждащ създаването на Космически корпус, и му поверява функции, отреждани досега на военновъздушните сили. Малко е вероятно обаче новият род войски да се формира незабавно, тъй като сенатската версия на законопроекта не предвижда подобна мярка.

"В момент, когато се опитваме да обединим бойните функции на министерството, не бих желал да се добавя отделна служба, която по всяка вероятност ще наложи по-тесен, дори ограничен подход към космическите операции", писа тази седмица министърът на отбраната Джеймс Матис до конгресмена републиканец Майкъл Търнър, който също е против създаването на новите войски.

Министърката на военновъздушните сили Хедър Уилсън също отправи сигнал, че е против нововъведението, което "би могло всъщност да ни отведе в погрешна посока, да ни забави".

Но тази инициатива на няколко конгресмени открои силната зависимост на армията от космическите технологии по време на бойни действия. В голяма част от военната техника са вградени Джи Пи Ес устройства, а мрежа от сателити и други апарати, изведени в орбита, осигурява постоянен приток на данни от ключово значение за армейските мисии, изтъква АФП.


Източник: OFFNews.bg


545
Атос, аз мисля, че някой просто трябва да те научи да говориш :) Думите не значат каквото ТИ си решиш.

Това: [Сетивата] са инструментите, чрез които съзнанието ... създава действителността! Е погрешно използване на думите.

Сетиво - инструмент за възприемане на действителността. Следователно -> сетивата създават субективната представа за действителността (илюзията за нея, в умовете ни).

Обективното НЕ Е субективно. За бога, Атосе! Това са различни думи и означават две различни неща, а не едно и също!

Над природата => непроизлизащ от природата. Дефиниция за "непроизлизащ от природата"? - Неестествен. ФАКТ на тълковния речник.

Ако имаш проблем с това, че съзнанието не е неестествено, но не произлиза от природата, ЯВНО Е, че следователно имаш проблем със стандартното тълкуване на думата "природа" и концепцията за думата "природа" ще трябва, ЯВНО, да се обогати и разшири, след като съзнанието очевидно не е неестествено!Ей затова аз с тебе по този въпрос повече не разговарям. Аз разговарям с хора, които знаят какво значат думите, които избират да използват. Или назубряш значенията на думите, или явно ще трябва да си говорим само с цифри.kipenzov, не се опитвай да ми кажеш, че не съм заслужил уважението към себе си собственоръчно :) Дай да не се надцакваме. Аз много добре си знам достойнствата и цената, и в това няма нищо лошо.

Твърдиш, че бързо съм те категоризирал. На фона на това, твърдиш, че ти пък бързо си ме преценил. Това, което за момента съм видял от теб, е че само твърдиш, че имаш карти, но не ги разкриваш. Моите карти са свалени навсякъде по масата. Ако ТИ твърдиш, че имаш достатъчно карти - играй. Ако ли не - остави надлъгването за следващата ръка.


546
Обем без повърхност, означава БЕЗКРАЙНОСТ!
А ти сам твърдиш, че пространството има граници! Самата идея за повърхност, означава ГРАНИЦА - е, не е ли противоречие?
Относно "предварителната позиция" - обясних ти го по-горе!

Защо да е безкрайност? Аз мисля, че по този начин индиректно твърдиш, че всяка граница е материална. Поне, по дефиниция, всяка повърхност е материална.

Но не всяка граница е материална. Мислите например. Нима няма "ограничени" мисли, както ги наричат? Нима няма "културни" ограничения, както ги наричат? Ами моралните въздържания? Да ограничаваш поведението си чрез съображения и преценки, тоест да ограничаваш поведението си чрез мисли, това нима не е факт?

Освен, разбира се, ако не твърдиш, че мислите са материални. Така ли е според теб?

Да! "Истината" далеч не е обективна и още по-малко - абсолютна!


Оттук насетне няма никакъв смисъл да разговаряме по принцип :) Защото не можеш да мислиш трезво, докато не преодолееш тази широкоразпространена заблуда. Затова прекъсвам разговора едностранно (ти разбира се можеш да го продължиш чрез архитектурата на сайта, както е описано), но все пак ще довърша тази публикация с ответните си забележки.
Точно обратното е - съзнанието е отвъд логиката и...някак си смесваш нещата?

Твърдиш, тогава, че съзнанието е нелогично. Така ли мислиш?


Да, съзнанието е отвъд природата (тази, която познаваме)!

Твърдиш, тогава, че съзнанието е неестествено. Така ли мислиш?


Какво друго са тези "веществени доказателства", ако не ПРОДУКТ на материалния свят?

Тоест, разгледано в контекста на цялостния разговор, за теб материалният свят е онзи, който е нереален. Така ли мислиш?
Нека обобщя как те разбирам до тук:

 • Истината не е обективна.
 • Съзнанието е нелогично.
 • Съзнанието е неестествено.
 • Материята е недействителна.
 • Мислите са материални.


Ако правилно разбирам твоята логика... в такъв случай от горните точки би следвало, че за теб сетивата са действителността. Понеже, ако не бъркам някъде, от твоята позиция излиза, че това, което наричаме реалност, е всъщност съня, а онова, което наричаме сън, е реалността. Следователно, тъй като в съня доминират усещанията и сетивата, а не логиката, всичко това би трябвало да означава, че твоята позиция е, че сетивата са онова, което е реално.

Може и да бъркам някъде, защото тъкмо онзи ден пусна една кратка видео-лекция, с която си съгласен, и където обясняваха, че сетивата НЕ СА действителността.


Аз се обявявам точно на обратната позиция. Според мен:
 • Истината е бективна.
 • Логиката е природен закон, и е път към истината.
 • Съзнанието е естествено.
 • Съзнанието се подчинява на истината, и на логиката.
 • Материята е тъканта на действителността.
 • Мислите са безплътни.Не виждам как бих могъл да се съглася с теб, или да възприема част от твоите позиции, без да видя доказателствата за това, че твоята позиция е по-истинна от моята.


Не разбирам защо ти не си съгласен с мен, след като истината не е обективна :)

547
Освен това, светът е изграден от дуалности. За всяка истина, например, може да има безброй лъжи.

Всички сме чували рефрена, че "недуалните" са отвъд доброто и злото. Това е доста... странно, така да кажа, твърдение. Но аз поне никога не съм чувал приказката, че "недуалните са отвъд истината и лъжата".


И аз си мисля, че няма как някой да е "отвъд истината за нещата". И понеже няма как, значи все пак дуалността истина-лъжа е над него, нали така.

И щом няма някой, който да може да се провъзгласи "над истината за нещата", то тогава по-логичното заключение е, че някой има сериозни проблеми с проумяването на дефенициите на думите и понятията, откъдето следват и определения като "недуален".


Понеже истината, в крайна сметка, лежи в основата на всички неща... и няма как думите "добро" и "зло" да се дефинират без понятието "истина", можем да кажем, че добото и злото, както всички други неща, са проявления на истината за нещата.

Нека напомня, освен това, че единственото кохерентно, тоест единно нещо, това е обективността, като концепция. Да си НЕ-дуален, би трябвало да означава, че си обективен. А не че си "над истината за нещата", сиреч, да твърдиш, че доброто и злото са илюзии.
Моля да изчистите тези противоречия, преди да обсъждаме задълбочена логика и абстрактно логическо мислене, иначе ще се въртим в кръг завинаги.

548
И все пак, понеже и без друго започнахме да сравняваме гледните си точки, нека да засиля контрастите помежду ни, за да може всеки от нас по-добре да огледа цялостното положение.


Атос, ти изследваш възможността сънищата ни да са отделни, пълноценни реалности (аз така те разбирам). Свързано с това е идеята дали човешкото съзнание може, по същата сила по която и Бог може, да създава самото пространство за дадена реалност.

kipenzov, ти приятелю защитаваш тезата, че интелигентността на човека в будно състояние е ограничена (аз така те разбирам). Ясно ми е, че в тъканта на тази парадигма има специализирани термини, будното съществуване на човека например се нарича "дуално", а "специалното" съществуване на човека, така нареченото "извън-телесно преживяване", в тази парадигма се нарича "недуално". ...Най-общо казано разбира се, самата парадигма е известна с това, че няма никакви твърдо установени положения, така че множество изкази са валидни. Поправи ме, ако греша.Вие и двамата, следователно, споделяте едно и също схващане: схващането, че отсъствието на логика е по-близо до истината, отколкото логическото мислене.


Вие и двамата изтъквате едно и също положение: онзи момент, в който човек преминава от едно амплоа в друго, като от позицията на всяко от амплоатата си смята другото си превъплъщение за нелогично. На всеки се е случвало да е убеден в нещо насън, но да си дава сметка колко е нелогично веднага щом се събуди. От гледна точка на чувствата му, и двете убедености са еднакво валидни и категорични преживявания.

Казваш - мисленето да обясни, когато опитът не е "мислещ"?
Хайде, опитай да обясниш на някого, който никога не е изпитвал физическа болка, какво представлява болката от изгаряне, например?


И ти си прав. Ти казваш, "как ще обясниш сетивен опит на някого, който има опит единствено с мисленето?" Логиката не е способна да обясни и предаде сетивен опит на друг.

Има, обаче, и друго. Означава ли това, че ако имаш засилени усещания от превъзбудени сетива, значи има РЕАЛНО събитие?

Опит е например някой да навреди на тялото ти и да изпиташ болка. Но ако се надрусаш с наркотик, и си въобразиш, че изпитваш силна болка, това опит ли ще бъде?

(онлайн тълковен речник) Опит:

1. Само ед. Съвкупност от практически усвоени знания и умения. Жизнен опит.
2. Възпроизвеждане на някакво явление с цел да се провери твърдение или предположение или да се илюстрира процес. Химически опити.
3. Пробно осъществяване на нещо; проверка (за годност, здравина и др. ). Първи творчески опити.
4. Действие за осъществяване на нещо. Щангистите имат право на три опита в движение.


В дефиницията за опит е заложено СЪБИТИЕ. Ако няма събитие - няма опит. Сетивата не са единствено и достатъчно доказателство за факта на дадено събитие.
Доказването на истината се осъществява на ТРИ етапа:
 • Нужен е свидетел - той предоставя сетивен опит.
 • Нужен е мотив - той предоставя логическа подкрепа.
 • Нужни са ВЕЩЕСТВЕНИ доказателства - те предоставят реалното събитие.Ако отсъствието на логика е по-близо до истината, отколкото логическото мислене... тогава вие казвате, че всеки, срещу когото има свидетел, и срещу когото има веществени доказателства, е следователно виновен, макар и да няма мотив.

Вие, например, не можете ли да си представите ситуация, в която сетивата на свидетеля го заблуждават, веществените доказателства от обвиняемия са се получили по съвсем друг начин, но той е набеден за виновен, въпреки че няма никакъв интерес от деянието?

Е... тогава, влезте ми в положение, когато аз твърдя в отговор на вашите тези... че само със сетивна информация, при положение, че не можете да предоставите веществени доказателства, и при положение че отхвърляте достойнствата на логиката като цяло... не можете да докажете твърденията си. Аз следователно отказвам да ви вярвам. Отказвам да ви вярвам по същия начин, по който отказвам да вярвам в митове и суеверия.


И не задължавам и вие да ми вярвате за каквото и да е.

Изтъквам само факта - че никой не може да търди, че отсъствието на логика приближава към истината, без да бъде или луд, или объркан и заблуден.

549
Всички теми / Re: Мисъл формите
« -: Юли 10, 2017, 11:44:40 pm »
[/size]Ламбда, бих се радвал на жеста да отделиш време за анализ на един модел, който още преди да излезне Матрицата си фантазирах, че може и да описва структурата на реалността /тогава изобщо не бях зацепил, че от гледна точка на енергийните измерения времето няма значение/.
[/size]В общи линии е следния : Време-пространството е статично. Съзнанието ни /вече съм сигурен че е солитонна вълна - мисловен модел/ като енергиен сноп преминава през индивидуални ситуации / или както С.Хокинг използва термина елементарни събития/ и в този процес преживява или може би по-правилно - генерира, определени емоции- енергии, т.е. вибрации. Изборът коя да е следващата разположена във време-пространството ситуация е личен и неприкосновен, за сметка на това и лична отговорност ;)  . Време-пространството е четиримерно и си фантазирах, че ако се вземат само два от параметрите на материалния свят, съответно оформят равнина, третия параметър ще бъде времето и така като "светлинен конус" / обърнат с върха надолу конус - Хокинг, Кратка история на времето/ ще бъде ограничен във време-пространството целият потенциално възможен жизнен път в този инкарнационен цикъл./ това поне за мен ми се потвърди от http://megavselena.bg/syzdadoha-nova-teoriya-na-vremeto/, както и http://megavselena.bg/zhivotyt-e-plitka-v-prostranstvo-vremeto/  Обаче всяко едно елементарно събитие е с характерна енергийна наситеност. Тогава си пофантазирах, че на същия принцип може да се вземе само 1 параметър на пространството, а другия в равнината да е времето и тогава третия параметър /или 5-то измерение/ ще е енергията. т.е. енергийният свят е от 5-мерен нагоре. На същия принцип време-пространството може да бъде редуцирано до едномерно пространство- линия, изразавяща индивидуален инкарнационен цикъл между две енергийни полярности / и хоп наскоро гледам избражение на Вишну как направлява линиите на съдбата :-\  баси/ и тази линия, ако както си фантазирам почне да вибрира в 11 измерения ма много ще прилича на струна от движението на струните или от течението М / от M-teory, проф.Б.Грийн, Елегантната вселена/, както и ще е в съзвучие с песента за фракталната природа на реалността. Доста си поиграх да търся нещо, което да е в разрез с този модел и дори и да го обориш ще съм ти благодарен, щото така ще ми отвориш очите за истината, поне моята.


Едва ли можем да говорим за оборване, при положение, че такава дискусия като цяло е извън обсега на работата с факти и доказателства. Самият Хокинг недолюбва да се занимава с доказуеми неща :P Аз лично, когато си мисля по този въпрос, предпочитам да изхождам от древните окултни школи, защото специално що се отнася за работа без твърде убедителни доказателства, имам повече доверие на тайните окултни ордени и техните доктрини, отколкото на науката. И така и би трябвало да бъде - присъствието на наука в отсъствието на доказателства само по себе си е една невъзможна дефиниция. Затова предпочитам Кабала пред Хокинг.

В Сефиротическата традиция съдбините на съзнанието се разглеждат и изобразяват чрез свещената геометрия. По-точно - чрез свещеността на геометрията. Ето това е едно чудесно видео за еволюцията на формите:Видеото може да се разгърне в много по-голяма дискусия с много повече обяснения, където всяко действие следва математическите възможности от всяка предна ситуация.

Тази тема "Мисъл формите" горе-долу става... Може тук да напиша какво АЗ си мисля по въпроса. Но това ще стане тези дни, сега точно вече няма време :)

550
Твърдение 19

Земята е на милиарди години и човечеството е на милиони години


Староземците вярват, че Земята, дори и континентите и океаните, са на милиарди години. Това не може да бъде, тъй като континентите трябваше да са ерозирали до морското равнище само в рамките на 15 милиона години. Океаните имат около 5 пъти обема на континенталните скали, които са над морското равнище. Така че, океаните е трябвало да са изцяло запълнени от утайки в рамките на 80 милиона години. Следователно, ако океаните и континентите са на поне 80 милиона години, океаните е трябвало да са запълнени от утайки и континентите е трябвало да се изравнят до морското равнище, и после да се преизградят отново и така общо пет пъти. (Или пък трябва да повярваме, че планините някога са били 100 пъти по-високи от сега и са ерозирали до настоящата си височина?) Всички вкаменелости в континенталните скали е трябвало да са ерозирали в рамките на 15 милиона години от формирането си, но въпреки това разполагаме с вкаменелости и скали, за които се твърди, че са на по 500 милиона години.

Океанът (солена вода) има известна концентрация на сол. И ние можем да предвидим количеството сол, което навлиза в океана всяка година, поради ерозията от континентите. Ако предположим нулева наличност на сол в първоначалния океан, може да се изчисли, че цялата сол в океана е трябвало да се натрупа в него само за 62 милиона години. И въпреки това, океаните са на милиарди години?
[Джон Д. Морис, "Младата Земя" (Грийн Форест, Арканзас: изателство Мастър Букс, 1999г), стр. 87... John D. Morris, The Young Earth (Green Forest, Arkansas: Master Books, 1999), 87]

По същия начин, други материали също ерозират в океана и се разтварят в океанските води. Концентрациите на желязо, мед, никел, манган, натрий и други в океанските води, са измерени; и при настоящите нива на ерозия, тези концентрации е трябвало да бъдат достигнати в рамките на хиляди години, а не за милиард плюс години, както предполагат староземците.
[Хенри М. Морис, "Научно Сътворенчество" (Грийн Форест, Арканзас: издателство Мастър Букс, 1998г), стр. 154... Henry M. Morris, Scientific Creationism (Green Forest, Arkansas: Master Books, 1998), 154]

Имайте предвид, че агресивната ерозия по време на Великия Потоп е откъртила множество тонове минерали в Потопните води. Следователно, големи концентрации на сол и други минерали вече са били в След-потопния океан, така че няма абсолютно никаква причина да се мисли, че Потопът се е случил по-отдавна от около 5 000 години. (Библията предполага, че Потопът се е случил преди около 4 400 години.)

Радиоактивният уран в скалите с времето се разпада до стабилен материал (както обсъдихме в Глава 7), последствие от което е хелият. Този хелиев газ прониква нагоре през частично порестите надлежащи скални слоеве и бяга в атмосферата. Понеже сме измерили количествата хелий, който напуска скалните слоеве е навлиза в атмосферата всяка година, и защото ни е известна концентрацията на хелий в атмосферата, изчислено е, че целият хелий в атмосферата е трябвало да се натрупа в нея само в рамките на 3 милиона години, което е много по-малко време, отколкото е според сценария на староземците за атмосфера на милиарди години.

Силата на Земното магнитно поле спада с такава скорост, че само преди 20 000 години магнитното поле е трябвало да бъде толкова много по-силно от днес, че Земната кора е щяла да се стопи. Староземците продължават да твърдят, че Земното магнитно поле по някакъв начин се възстановява (чрез някакъв мистериозен и незнаен механизъм, създаващ магнетизъм), така че силата му в действителност не била отслабнала. Само че магнитното поле наистина, всъщност, е отслабнало със 7% през последните 150 години (и следователно е спаднало със 100% през последните 1400 години).

Това отслабване на силата на магнитното поле е предвидимо, според Втория закон на Термодинамиката, който по същество казва, че всички физически системи естествено деградират до пълна ентропия (хаотичност). Радиоактивният материал се разпада, планините ерозират, организмите остаряват и умират, металите корозират, магнитите губят магнетизма си, както Земното магнитно поле губи силата си през вековете.

Целият обем на изчислените световни въглищни резерви разполага със същото количество съхранена в себе си енергия, колкото е еквивалента съхранена енергия в обема на акумулираната растителна маса в последните 128 години. Следователно, световните въглищни жили трябва да са 30 милиона метра дебели (това ще изхрани доста камини), защото се предполага, че повечето въглища са започнали да се формират преди 300 милиона години и се твърди, че са продължили да се формират през тази времева рамка. Предположете, че въглищните слоеве съставляват 1% от утаечната геоложка колона; средната дълбочина на утаечните скали е 1524 метра; следователно, около 15 метра от нея са въглищни слоеве. Тъй като 128 години развитие на глобалната растителност са представени в 15 метра средна дебелина на глобалните въглищни залежи, то 300 милиона години развитие на глобалната растителност би трябвало да са предоставили биомасата за въглищни легла с дебелина приблизително 35 милиона метра (тъй като 300 милиона години, умножено по 15 метра / 128 години, е равно на 35 милиона метра).
[Андрю Снелинг, "Въглищни легла и Ноевия Потоп", Криейшън Екс Нихило, том 8, No. 3, 20-21... Andrew Snelling, “Coal Beds and Noah’s Flood,” Creation Ex Nihilo, vol. 8, no. 3, 20-21]

Сега прибавете към това обстоятелството на цялата допълнителна биомаса, която ще да се е натрупала от умирането на животните през тези 300 милиона години. Представете си всички животни, живи днес, и умножете броя им (трилиони) по 300 милиона години. Крайният резултат (безброй) от този хипотетичен сценарий отразява масивния обем мъртва животинска материя, която трябва да е помежду утаечните слоеве под формата на вкаменелости или въглеродни находища (петрол, газ). Животните и растенията, очевидно, не са живели и умирали стотици милиони години.

Има обаче много вкаменелости и въглеродни находища, които пасват в сценария за глобален потоп, в който случай животните от няколко поколения са били пометени от потопните води, някои са били загробени в утаечните слоеве, а останалите са изгнили. Също така, нужното количество растителна материя за формирането на въглищата, които очакваме, че се намират в земята в днешно време, е само около три пъти настоящия обем жива растителна материя по целия свят. Така че, Пред-Потопния свят вероятно е имал три пъти повече растителност от нашия съвременен свят; не е трудно да си представим такъв сценарий, вземайки предвид обширните безплодни райони на След-Потопния ни свят, които са пустини, тундра или сухи планини.

Предположете, че първите напълно хора са еволюирали от маймуно-хора преди около един милион години. Днешната световна популация е 6.5 милиарда, докато преди 2000 години, световната популация се очаква да е била 250 милиона души. Така че може да се каже, че световната популация е била средно 10 милиона души през единия милион години, откакто първите "напълно хора" се предполага че са еволюирали. Ако се предположат 10 милиона средно, 250 милиарда души би трябвало да са живели и да са умирали през онзи един милион години (предполагайки поколение от 40 години).

Повечето хора, включително и "Хомо Еректус" и "Неандерталските" хора (Голямата стъпка, бел.прев) (за много от които се твърди, че са живели преди повече от един милион години), погребвали мъртвите си в ритуално положение, често заедно с особените им принадлежности (флейти, цветя и предмети на изкуството). Следователно, би трябвало да има много повече от 250 милиарда погрeбални места и гробници по света. Къде са?

Староземците признават, че световната популация е била много по-малко, между 2000г пр. Хр. и 1000г пр. Хр., от грубата цифра 250 милиона души по времето на Исус Христос. Следователно, спекулативните изчисления на световната популация в историята подкрепят Библейската история, като популацията на света започва в 2400г пр. Хр., когато осемте души и около 16 000 дишащи въздух животни слезли от Ноевия Ковчег (както се обсъжда в Глава 15).

Ако се предполага, че поколенията след Ной са имали шест рожби за двойка (много консервативно число, тъй като хората живели от 600 години до 150 години през първите десет поколения след Ной), тогава световната популация е била поне 100 000 души около 200 години след Потопа, и много милиони души около 400 години след Потопа (около 2000г пр. Хр.); тоест, стотици хиляди, ако не милиони души до времето на Вавилонската кула на Нимрод (2200г пр. Хр.). Така, проспериращата цивилизация на древния свят е била изградена от милиони души в периода от първите 200 до първите 400 години след Потопа.

Данните очевидно са в подкрепа на Билейската история, а не в подкрепа на теориите, основани на Дарвиновата еволюция и на схващането, че Земята е на милиарди години. Захранени сме с пропагандата на модерните земни и биологични науки, а не с истината, но староземските Дарвинови предразсъдъци очевидно създават колосални статистически кошмари на привържениците на версията за стара Земна история.


551
Твърдение 18
Динозаврите измрели преди 65 милиона години, заради вулкани и/или метеоритни удари

Тъй като орбитиращите тела (комети и метеори) трябваше да са се сблъскали с планета, да са изгорели, или да са напуснали Слънчевата система в първите 10 000 години, малко вероятно е да са бомбардирали катастрофално Земята преди 65 милиона години и да са създали задушаващи прашни облаци, които да доведат до измирането на динозаврите. Също така, ако космическа бомбардировка наистина е причинила задушаването на динозаврите, другите животни защо не са били избити? И защо динозаврите са образували вкаменелости в утайки от наводнение, често струпани в общи фосилни гробища, в които стотици динозаври са обезобразени и струпани заедно в огромни утаечни депозити?

Задушени динозаври биха измрели на суха земя, щели са да бъдат нападнати от мършояди и са щели да се разложат и в рамките на месеци е нямало да остане и следа от останките на съществата и, по този начин, нямаше да има никакво формиране на вкаменелости. Но ние имаме хиляди динозавърски вкаменелости. Те са били наводнени и загробени в утайки, като другите животни, които не са се качили на Ковчега.

Ако комети и метеори са удряли Земята за поне 65 милиона години, би трябвало да видим доказателства за тях в утаечните вкаменели слоеве; метеоритните кратери би трябвало значително да са изкопали утаечните слоеве, и тези огромни вдлъбнатини в утаечните слоеве е щяло да се запълнят с последващи утаявания от цикличните навлизания на океана навътре в континентите. Обаче няма следи от метеоритни кратери в утаечната колона, която уж бавно се е натрупала за 500 милиона години. (Метеоритните кратери на повърхността на Земята са след Потопа.)
[Том Ван Фландерн, "Тъмна материя, липсващи планети и нови комети", (Бъркли, Калифорния: издателство Норт Атлантик букс, 1993г), стр. 235... Tom Van Flandern, Dark Matter Missing Planets and New Comets (Berkley, California: North Atlantic Books, 203 1993), 235]

На повърхността на Луната има много метеоритни кратери, а на повърхността на Земята са много малко; така че или Луната е много по-стара от Земята (малко вероятно), или утаечните и вулканичните скали на Земята са се формирали след метеоритните удари по Земята и Луната. (В края на краищата, метеоритна бомбардировка, удряща Луната, вероятно ще удари и близката й съседка, Земята.) Всъщност, единствената твърда планета в Слънчевата система без множество кратери по себе си е Земята; следователно, Земните утаечни и вулканични скали ще да са се формирали и уталожили след почти всички метеоритни удари по планетите. Тъй като Слънчевата ни система е млада, почти всички удари по планетите (включително Земята) са се случили само преди хиляди години, последвани (на Земята) от катастрофалното седиментиране и вулканизъм от ноевия Потоп, който е ерозирал и покрил кратерите.

Интересно е, че равин Раши (Rabbi Rashi) констатира, че кима (комета) е предизвикала Ноевия Потоп, както се споменава в Талмуда. Древните вавилонци вярвали, че техният бог Мардук разрушил планетата "Тиамат" (което означава водно чудовище) и "очите" на Тиамат станали източника на реките Тигър и Ефрат (тъй като Потопът е бил предизвикан от "Тиамат", която се ударила в Земята), и че половината й "кожа" била използвана, за да се "покрие небето като с навес". Интересно е, че замръзналата вода е значителна съставна част (близо 20%) на кометите.
[Енума Елиш, Вавилонският мит за Сътворението, плоча IV... Enuma Elish, The Babylonian Creation Epic, Tablet IV] и ["Мазаротът или Зодиакът"... “The Mazzaroth or Zodiac"]

Бел.прев: Работещ линк към Енума Елиш, плоча IV, на английскиМного астрофизици, като например Том Ван Фландерн, мислят, че планета като "Тиамат" наистина е съществувала, някъде между Марс и Юпитер. Орбитите на кометите и метеоритите в Слънчевата система подсказват, че са дошли от експлозия в центъра на орбитите им, който е между Марс и Юпитер. Наличието на диаманти в някои метеорити говори, че са формирани от висока температура и налягане, каквито биха били условията при една избухваща планета. Кометите съдържат сяра, оливин и желязо, които също индикират останки от избухнала планета. Парчетата от експлозията на Тиамат са се отдалечили във всички посоки, след което са възприели орбитите си; някои са ударили планетите, някои са изгорели, други са избягали от гравитацията на Слънчевата система, а други са били задържани от гравитацията вътре в нашата Слънчева система, оформяйки орбити.

Луната и твърдите, бавно въртящи се планети (Меркурий, Земята, Венера и Марс) на нашата Слънчева система изглежда да са удряни от метеорити от една и съща посока, което подсказва, че са били бомбардирани от много отломки в кратък период време, от една посока. Експлодиралата планета ("Тиамат") осигурява научно валидно обяснение за този кратерен феномен, и вероятно е причинила тектоничното надигане, което е включвало и Ноевия Потоп, докато другите планети вероятно са били бомбардирани от отломки от експлозията. После, масивната ерозия от Ноевия Потоп е заличила следите от кратерите по Земята.

В древният индийски запис за Брахма и последователите му се споменава пристигането на много малко бяло тяло в небето, което в рамките на час нараснало и било голямо колкото слон, преди да удари Земята и да предизвика световен потоп. Китайските легенди разказват как при управлението на император Я-хоу (Ya-hou), ярка звезда дошла от съзвездието "Ин" ("Yin"), точно преди голямо планетарно надигане. В древно Перу героят, който оцелял от потопа, като се изкачил на една планина, успял да извърши тези дела, чрез внимателно предвиждане на необичайното поведение на "звездите".
[Д. С. Алън и Дж. Б. Делейр, "Когато Земята почти умря"... D. S. Allan and J. B. Delair, “When the Earth Nearly Died”]

Вулканите се формирали по време и след Потопа заради силно движение на Земните плочи (както говорихме в Глава 9). 50 000 угаснали вулкани по цял свят са свидетелства за това тектонично надигане, защото в днешно време не се формират вулкани. Изгасналите вулкани не се различават много от спящите или активните вулкани. За много от днешните изгаснали вулкани се знае, че са изригвали в запомнената от хората история.

Вулканите са млади. И спомнете си отново, че при днешните нива на ерозия, континентите ще се изравнят с морското равнище в следващите 15 милиона години. Вулканичните планини, и планините като цяло, ще са първите да ерозират, в рамките на тези 15 милиона години, защото са стръмни и са най-изложени на ерозиращи метеорологични условия; така че няма начин интензивната вулканична активност да е обгазила динозаврите до измиране преди 65 милиона години, както предполагат староземците.

Но представете си, че динозаврите всъщност наистина са били избити от газове и отломки от масивен вулканизъм или метеорити. Тогава те щяха да са измрели на сушата, щяха да са изядени от мършояди и да са се разградили до нищо в рамките на месеци, и по този начин нямаше да е останало нищо, което да вкаменява. А ако динозаврите са измрели по този начин, тогава защо другите животни не са измрели? Другите видове животни, както и динозаврите, се откриват в утаечни скали под формата на вкаменелости (загробени същества), които са били сразени от масивни притоци вода и кал, залели континентите по време на Ноевия Потоп.552
Твърдение 17
"Големият взрив" породил Вселената преди милиарди години

Староземците обикновено са симпатизанти и на старата Вселена и вярват, че и Земята и космосът са създадени преди милиарди години. Те казват, че щом звездите са на много трилиони километри разстояние, на светлината са й необходими милиарди години, за да стигне до нас (за да можем да видим звездата); следователно, далечните звезди и галактики ще да са на милиарди години. (Предстоящото по-долу обяснение на модел, който обгръща и обяснява всички астрономически наблюдения, се основава на д-р Ръсел Хъмфри и книгата му "Звездната светлина и времето". Моля, консултирайте се с нея за повече подробности.)
[Ръсел Хъмфри, "Звездната светлина и времето", (Грийн Форуст, Арканзас: издателство Мастър Букс, 2002г)... Russell Humphreys, Starlight and Time (Green Forest, Arkansas: Master Books, 2002)]

Обичайната логика за стара Вселена е сериозно необоснована, защото предполага, че Вселената е формирана от космическа експлозия, един "Голям взрив", който накарал материята да започне да се разширява навън. Само че, да се каже "разширява навън" означава, че възниква нужда от нещо вътрешно, център, ако щете. Следователно, при разширяването на материята (дори и в момента) навън, остава все пак един център, и следователно, очевидно, получава се също и ръб на разширената навън (и вероятно все още разширяваща се) материя. Старовселенците извеждат това заключение за "Голям взрив" от допускането, че Вселената е безкрайна, директно противоречие на току що подчертаната нужда от център, и следователно, и от външен ръб на материята (ръб на вселената), така че, ограничена вселена, а не безгранична.
[Ръсел Хъмфри, "Релативистична космология спрямо една млада Земя"... Russell Humphrey, “A Young Earth Relativistic Cosmology”]

Бел.прев: Това, че вселената има точно определен обем и точно определени граници е логически изведено и в Кабала.

Привържениците на Големия взрив трябва да използват това тяхно допускане за една трудно въобразима (и противоречива) безгранична Вселена, защото ако бяха казали, че има външен ръб на материята (ограничена Вселена), тогава с това признават, че има и център. Ако има център, тогава съществува възможността за гравитационно влияние върху разширяващата се материя, както и върху скоростта на светлината, и по този начин, възможност за много по-малко време, отколкото милиарди години, за да ни достигне звездната светлина.

Един часовник на морското равнище тиктака по-бавно, отколкото часовник на върха на планината. Това е заради по-силното гравитационно придърпване върху часовника на морското равнище, за разлика от онзи на върха на планината, който е по-далече от центъра на масата на Земята. Предположете сега, че Вселената е крайна, както говорят доказателствата, и се е разширила навън от един център. Според Теорията на относителността на Айнщайн, гравитационното времево разширяване значително е ускорило степента на образуване на звездите (като при стареенето; тоест по-бързо тиктакащи часовници, по-далеч от гравитацията), и ускорило скоростта на светлината. Това хрумване за ускорение е противоположно на забавянето на скоростта на светлината и на стареенето на материята, доближавайки теоретична "черна дупка" (учените мислят, че са открити три такива във Вселената), където материята и светлината са привлечени от гравитационен вортекс.

Съществува една разширяваща се невидима гравитационна сфера, обгръщаща черна дупка; тази сфера се нарича Хоризонтът на събитията (Event Horizon, това е научен термин и от официалната наука, бел.прев). Когато светлината и материята се привличат към черната дупка, те навлизат в Хоризонта, в който момент скоростта на светлината и степента на стареене на материята драстично се смаляват. Колкото повече материя навлиза в Хоризонта на събитията, той се разширява, защото гравитационното притегляне, упражнявано от черната дупка, се увеличава с натрупването на материя в него (маса).

По подобен начин, ако Земната материална плътност мистериозно се преполови (по този начин намаляйки масата й на половина), часовникът на върха на планината ще се забърза, защото ще има по-малко гравитация. (Така че, часовникът ще трябва да се спусне до по-ниско положение, за да се забави отново.) В следствие, ако Земната материална плътност (маса) мистериозно се увеличи два пъти, часовникът на върха на планината ще се забави, защото ще е под влияние на повече гравитационно притегляне, така че часовникът ще има нужда "да се разшири навън", по-далеч от Земния център, за да ускори отново. Следователно, когато материята се отдалечава от гравитацията, се състарява (предвижва се към ентропията, към хаотичността), с по-голяма степен.

Това е аналогично на това, което може да се е случило при формирането на Вселената. Материята и светлината се разширили навън, така че "бялата дупка" (в противовес на черна дупка) загубила маса, и по този начин, Хоризонтът на събитията й се е сринал, защото все повече и повече материя избягала навън от този сриващ се Хоризонт. Следователно, докато скоростта на светлината и на стареенето рязко намаляват при приближаването им до Хоризонта на черна дупка, те рязко се забързали, когато избягали от Хоризонта на бялата дупка, по време на Сътворяването. Драстичното ускоряване на светлина и стареенето продължило, докато Хоризонтът на събитията не се сринал до нулата, и по този начин цялата материя и светлина били вън от него, в който момент, скоростта на светлината и и на стареенето се нормализирали.

Когато Хоризонтът на събитията се сринал до нулата, страствания на разширена материя предизвикали термоядрен синтез в новоформираните звезди; те се състарили с милиарди години, и светлината от тях пътувала с много повишена скорост (според Теорията на относителността на Айнщайн), докато Хоризонтът не се сринал до нула. Д-р Ръсел Хъмфри, признат астрофизик, който изтъква тази теория за бялата дупка, предвиди показанията на магнитните полета на планетите Нептун и Уран, снети от пробата на Вояджър.

Предвижданията му са възоснова на неговата теория, че бяла дупка, в момента на Сътворението, е била водна топка две светлинни години в диаметър; при Сътворението, Бог се замисля над "Дълбокото" (дълбокото се превежда като бездънна вода), както е записано в Сътворение 1:2. Тогава тази водна материя се е разширила рязко, сраснала се е в звезди, които се състарили милиарди "Земни години", изпращайки светлина с хипер-скорост към Земята, всичко това в рамките на чосове (няколко дни, както твърди Библията). Термоядреният синтез обърнал водната материя в минералогията на планетите. Строежите на планетите са резултат от вода, преминала термоядрен синтез, и по този начин Хъмфри точно предвидил строежа им и силата на магнитните им полета.

Според теорията на Айнщайн, и голямата вероятност, че Вселената е ограничена, далечните звезди може да са се оформили и да са остарели с милиарди години в рамките на часове, и светлината от тях дошла до Земята също в рамките на часове. На звездната светлина не са й трябвали милиарди години, за да стигне до нас, защото скоростта на светлината е била ултра-ускорена по време на разширяването на материята и последващото формиране на Вселената. По този начин една теория, от може би най-уважавания физик в историята, осигурява чудесна рамка, с която да се обясни развитието и младата възраст на Вселената.видеото има български субтитри, пуснете си ги от първия бутон долу вдясно

Суперновите са звезди, които експлодират, изхвърляйки отломки във всички посоки в пространството. Колкото по-отдавна се е случила една супернова, толкова по-далече от точката на взрива ще се намират отломките. Това вечно разширяващо се поле от парчета и отломки се нарича Остатък от супернова. Ако Вселената е на милиарди години, трябва да очакваме Остатъците от суперновите да са с огромни диаметри, което да свидетелства, че супернови са се случили преди милиони години. Само че, всички наблюдавани Остатъци от супернова са толкова малки, че суперновите изглежда като да са експлодирали само преди няколко хиляди години, а не милиони.
[Джонатан Сафарти, "Експлодиращи звезди сочат една млада Вселена", Криейшън Екс Нихило, том 9, No. 3 (1997г), стр. 46-48... Jonathan Safarti, “Exploding Stars Point to a Young Universe,” Creation Ex Nihilo, vol. 9, no. 3 (1997), 46-48]

Ако Слънчевата система и галактиките наистина са на милиарди години, не би трябвало да има никакви спираловидни галактики. Различните скорости на звездите на тези спирали от звезди щяха да са причина за прекъсването на спиралната формация преди милиарди години. Спиралите от звезди (галактики) не са се разпръснали, така че спиралите трябва да са млади.
[Дани Фолкнър, "Кометите и възрастта на Слънчевата система", Криейшън Екс Нихило, Техническо списание, том 11, No. 3 (1997г), 264-273... Danny Faulkner, “Comets and the Age of the Solar System,” Creation Ex Nihilo Technical Journal, vol. 11, no. 3 (1997), 264-273]

Повечето астрофизици мислят, че огънят на Слънцето е топлина, която идва от термоядрено преобразуване на водорода в хелий. Суб-атомни частици, наречени неутрони, се излъчват от Слънцето, докато се случва това термоядрено преобразуване. Някои от тези неутрони удрят Земята. Тези неутрино удари могат да се измерят в кобалтовите скали. Учените използват кобалт, за да преценят количествата неутрони, които са били излъчени от Слънцето. Ако Слънцето е старо, много неутрони са били излъчени. Както се оказва обаче, удивително малко неутрони са излъчени от Слънцето до сега, защото преобразуването на водорода в хелий се случва само от скоро време, само от хиляди години.

Земята се върти около една секунда по-бавно всяка година. При тази степен на забавяне, само преди 30 милиона години Земята трябва да се е въртяла толкова бързо, че един ден е щял да бъде дълъг четири часа.

Ако Слънчевата ни система е на милиарди години, не би трябвало да има метеори или комети, които да я обикалят. Известната комета Хейл-Боб, кометата на Хейли (Haley), и "стрелкащите се звезди" ("shooting stars"), всички тези са обекти, които орбитират в нашата Слънчева система, но които би трябвало отдавна да ги няма, ако Слънчевата система беше на милиарди или на милиони години. Тези орбитиращи тела е трябвало да се сблъскат с планети, достатъчно пъти, за да изгорят, или да са достигнали достатъчна скорост, за да избягат от орбитите си и да се изстрелят извън Слънчевата система. Всъщност, всички тези орбитиращи обекти трябваше да са изчезнали от Слънчевата ни система в първите 10 000 години. (Староземците и старовселенците казват, че мистериозният и ненаблюдаван "Облак на Орт" някак си постоянно ни снабдява с комети.)

Наблюдаемите доказателства абсолютно не се нуждаят от модел за стара Вселена, за да бъдат рационализирани. Тъкмо обратното, те доста добре се вписват в рамката, описвана от Библията, също като геологичните и биологичните доказателства за млада Земя, както и антропологическите и културните доказателства, които ще обсъдим по-късно. Нищо от Библията не е било оспорено, а доказателствата, поддържащи Библейските тези, изобилстват.553

Твърдение 16
Каменната ера започнала преди около един милион години, а Бронзовата и Желязната епохи последвали много по-късно

Маймуните започнали да стават хора преди около два милиона години, според еволюционната хронология на Дарвинистите; маймуно-хората започнали да използват камъни и пръчки като оръдия и започнали да стоят изправени и започнала да им опада цялата онази гадна маймунска козина. Този сценарий е съставен на база Дарвинистичен светоглед и на база надеждността на радиогенното датиране (въглерод 14) на органични материали, асоциирани с "пещерни хора" от преди "30 000 години" и по-скоро. (Разпадът на 14С е около 5000 години, така че количествата на 14С в органичния материал, на възраст "50 000 години", са толкова малки, че са трудни за измерване.)

Отвъд "преди 30 000 години" староземците разчитат на своите "преходни вкаменелости" (полу маймуна, полу човек, както беше обсъдено в Глава 13), които уж отразяват един или два милиона предполагана еволюция чрез постепенно подсилване на генетичния басейн с мутации, които, според Дарвинистите, довели до повече човешки характеристики у тези по-човекоподобни същества, и, по този начин, изчезване на по-нисшите им братовчеди, по-нееволюиралите. Предполага се, че така еволюирали пълните хора и по този начин било осъществено изчезването на маймуно-хората.

Повечето останки на "пещерняци" (Неандерталският човек и Хомо Еректус) са намерени из централна и южна Европа, северна Месопотамия (Близкия Изток) и централна Азия. Староземците асоциират Ледниковата епоха с последните фази на "човешката еволюция". "Пещерняците" (в действителност, много стари, страдащи от недостиг на витамин Д, хора) живели около южната граница на Ледниковата шапка през горе-долу 800-те години след Великия Потоп (започвайки от около 2400 пр. Хр., както се отбелязва в Глава 11), а не по време на Ледникова епоха, траеща стотици хиляди години, както си мислят староземците.
[Марвин Л. Любнау, "Костите на раздора", (Гранд Рапидс, Мичиган: издателство Бейкър букс, 1994г), Глава 12... Marvin L. Lubenow, Bones of Contention (Grand Rapids, Michigan: Baker Books, 1994), Chapter 12]
Тези "пещерняци", с техните груби сечива, погрeбални практики, изкуство, прости музикални инструменти и употрeба на огън, очевидно са живели, както живеят хората в съвременните "каменнокултурни" общества. Някои народностни групи са запазили прост начин на живот за много поколения наред в по-отдалечените зони на света. Или по избор, или заради липса на контакт с по-"цивилизовани", технологично напреднали пришълци, тези народи имат култури, които са съпоставими с тези на "пещерняците". Единствената голяма разлика са по-набитите крайници и лицеви кости на "пещерняците". Както вече обсъдихме, тези много стари, пълноценни хора, старадали от патологии (рахит, артрит), които са били свързани с буреносния, много облачен климат на Ледниковата епоха. Те не са били хуманоиди в еволюционна крачка.
[Хенри М. Морис, "Научно Сътворенчество", (Грийн Форест, Арканзас: издателство Мастър Букс, 1998г), стр. 175 ... Henry M. Morris, Scientific Creationism (Green Forest, Arkansas: Master Books, 1998), 175]

Бел.прев: Били са тъмнокожи изродени племена с хронични рахити и артрити, развили генетични увреждания и затъпели от студ, недоимък и примитивизъм.
Откакто Ковчегът акостирал в "Планините на Арарат" (източна Турция) и в това време започнала Ледниковата епоха, може да се очаква вкаменелостите на "пещерняци" да преобладават по ръба на Ледниковата шапка и в зоните в обхвата на планините Арарат, което да подчертае, че човешката миграция се е развивала само в рамките на стотици години, отдалечавайки се от източна Турция. И точно това отразява фосилната история. Почти всички вкаменелости на "пещерняци" са радиус от няколко хиляди километра от източна Турция, и близо до ръба на (сега значително намалена) Ледникова шапка.
[Майкъл Дж. Оард, "Ледникова епоха, предизвикан от Потопа от Сътворението", (Ел Кайон, Калифорния: ИНститут за изследване на Сътворението, 1990г), стр. 94... Michael J. Oard, And Ice Age Caused by the Genesis Flood (El Cajon, California: Institute for Creation Research, 1990), 94]

Някои кланове, обаче, като Толтеките от южно Мексико, имали страст към пътешествията и прекосили Азия и Беринговия сухоземен мост (както се обсъжда в Глава 11), влезли в Северна Америка и се отправили на юг към Мексико, пристигайки там 104 години след объркването на езиците и 520 години след Потопа.
[Дуейн Т. Гиш, "Динозаври в замисъла си", (Грийн Форест, Арканзас: издателство Мастър Букс, 1996г), стр. 75... Duane T. Gish, Dinosaurs by Design (Green Forest, Arkansas: Master Books, 1996), 75]

"Маймуно-човешките", както се твърди, вкаменелости са по-приматни и се откриват в различни части на света. Те са се доказали или като изфабрикувани, или като напълно маймунски вкаменелости (както е отбелязано в Глава 13).

Значителен факт е, че твърде малко вкаменелости на "пещерняци" са открити по местата, където някога се развивали великите първоначални цивилизации на След-Потопния свят. Областите на древните Вавилонска, Египетска и Харапска цивилизации (северозападна Индия, където градове като Мохеньо-Даро са имали напреднала канализация) са чисти от "пещерняшки" вкаменелости. Човек би си помислил, че "пещерняшките" предшественици са еволюирали в технологично напреднали строители на тези велики начални цивилизации; и все пак, вкаменелости на пещерняци не се откриват по тези земи.

След като осемте човека с животните излезли от Ковчега и започнали да заселват земята, онези кланове, които били запазили много знание от До-Потопния свят (света на Атлантида и Му, бел.прев) и които били по-организирани и агресивни обявили най-добрите земи за свои и започнали да строят силно напредналите най-ранни култури.


По-неефективните кланове били принудени да се изнесат. По-елементарните в технологичен и организационен смисъл кланове били прогресивно изтиквани по-далеч и по-далеч, надалеч по Европа и Азия в отвратителните условия на Ледниковата пустош, както и на юг и на изток. Те често живеели в пещери (лесни подслони) и се справяли с прости сечива и прости облекла. С приключването на Ледниковата епоха патологиите, свързани с Ледниковата околна среда (както и голямата продължителност на живота) изчезнали. В тази връзка, физическите израждания на "пещерняците" също изчезнали.

Бел.прев: Не забравяйте, че според Йоб по онова време на изток е имало адски виелици, както и динозаври.

"Бронзовата ера" всъщност се е развила докато тази "Каменна ера" се е разигравала по границата с Ледниковите снегове. Потомството на оцелелите в Ковчега, които изградили ранните цивилизации в Близкия Изток, са били опазили металургично и математическо познание. Така че бързо си присвоили рудните жили в областта и започнали производство на метал. Впечатляващите инженерни чудеса като пирамидите в Египет, зигуратите (кулите) на Вавилон и напредналата канализация на Харапа били построени скоро след това. Тези най-ранни цивилизации имали техническа грамотност, на която никой нямало да започне да съперничи в следващите хиляда години.Така че, както виждате, по-знаещите и по-добре организирани кланове доминирали Месопотамия, Египет и Харапа, докато по технологически невежите и по-малко сплотените кланове били изтикани към вътрешността на снеговете на Ледниковата епоха, и на юг и изток.

През вековете, докато популацията на напредналите цивилизации набъбвала, някои технологично напреднали кланове също се отдалечили, в търсене на по-малко населени райони. Миграционни вълни навлезли в след-Ледниковите земи, в които "пещерняците" едва оцелявали. "Пещерняци" вече нямало, защото условията за патологиите на онези хора и скъсяващата се продължителност на живота (в приблизително десетте поколения след Потопа) вече ги нямало.

Близо до завършека на Ледниковата епоха и успоредната на нея Бронзова епоха, племената от Кавказките планини (югозападна Русия), тъкмо на север от Месопотамия, изнамерили метода за правене на желязо. Хетите (потомци на Хет, един от Ноевите внуци) (произлизащи от Хам, който Ной проклел приживе, същите хети, дали толкова много на илюминати, бел.прев) от този регион залели Ханаан (съвременен Израел) около 1500г пр. Хр. в първите железни колесници и с железни оръжия. Те държали това голямо военно предимство няколко века, докато и други кланове не се сдобили със знанието за правене на желязо.


Кавказките планини били, и все още са, минерално богати. Това било известно на древните вавилонци, елини и египтяни, тъй като те търгували в този регион. Древните източници пишат, че областта е била много по-богата на дървесина и разнообразие на дивите животни, отколкото сега, и вулканите били активни.
[Робърт Бедросиян, "Източна Мала Азия и Кавказ в древните митологии"... Robert Bedrosian, “Eastern Asia Minor and the Caucasus in Ancient Mythologies"]
Звучи като нещо, което може да се очаква в края на Потопа. Високите нива на валежите по време на Ледниковата епоха довели до изобилен растителен и животински живот в тази относителна гола в днешно време част на света (както се споменава в Глава 10). Вулканите били предвидимо активни, защото бързата тектоника на плочите от годината на Потопа тъкмо намалила скоростта, и Земната кора се е намествала след тектоничното надигане.

Древните племена са имали легенди за световен потоп и са проследили родствения си произход до оцелелите в Ковчега и техните потомства. Древните елини казват, че техният предшественик бил Яван (Javan), който по случайност е правнук на Ной. Финикийската столица е била Сидон (в днешно време Ливан), а Сидон е бил пра-правник на Ной. Вавилонците проследили рода си до първия си император, Нимрод, който е бил пра-правнук на Ной. Египет, до ден днешен, се нарича Мизр (Misr) от арабите, а мизраимите се споменават в Библията като трето поколение от Ной. Древните асирийци (северен Иран и Ирак, северен Вавилон) почитали първия си предшественик, Ашур, и включили името му в много от имената на царете си (като Пушер-Ашур I). Той е бил правнук на Ной. Африка, до ден днешен, е известна като земята на Хам (син на Ной) и Етиопия, до ден днешен, се нарича земя на Куш (син на Хам).
[Н. Г. Хамънд, "История на Гърция", (Оксфорд, Англия: Кларендонска печатница, 1967г), стр. 87... N. G. L. Hammond, A History of Greece (Oxford, England: Clarendon Press, 1967), 87]

Тези нации не са имали интерес да копират еврейската история, защото са били съперници на Израел. Следователно, историите на предците им не са били копирани от историята на Стария Завет, така че Библейските имена в историите им съвпадат по независим начин със същите имена в Библията, като по този начин представляват външен паралел на имената и местата от Библията.

Тъй като тези древни култури са процъфтявали в един по-влажен Ледников период (както е записано в историята, и както е потвърдено от сателитни снимки), ясно е, че основателите им са били След-Потопните поколения на Ной. Някои от тях се отдалечили и са се превърнали в пещерняци от "каменната ера", други са заселили най-добрите местни земи и са построили напредналите ранни цивилизации (Бронзовата ера), докато други мигрирали в посока юг и изток. Тогава, около 1500г пр.Хр., желязото започнало да се произвежда комерсиално, и по този начин настъпила Желязната епоха.554
Твърдение 15
Ноевият Ковчег не може да е поместил милиони "видове" животни

Предположението, че всички типове дишащи въздух животни са били поддържани на Ноевия Ковчег е нелепа според староземните еволюционисти. В края на краищата, милионите "видове" животни никога не биха могли да се поберат на примитивен шлеп. Както беше показано в предната глава, всички "видове" са се развили чрез делене на генетичен басейн и последващо адаптиране на някои от по-малките генетични басейни към определени околни среди; така, броят на оригиналните предци е бил много по-малко от милиони, защото генетичните им басейни са били големи и способни да предоставят достатъчно гени за силно разнообразните наследници на своето поколение. Следователно, броят на животните в Ковчега е бил много по-малък от милионите "видове".

Учените, подкрепящи Сътворението, очакват, че около 16 000 животни от всички животински видове е възможно да са били оригиналните предшественици на всички настоящи милиони "видове". Повечето от животните са били с размерите на овца или по-малки, така че 16 000 животни биха запълнили само 15% от Ковчега! Ковчегът е бил около 134 м на 24 м на 13 м височина. За спасяване вероятно са били подбрани динозаври "тинейджъри" и други "тинейджъри" от големите животни, понеже те биха се нуждаели от по-малко пространство и храна. Освен това, според изчисленията за адекватната приложимост на Ковчега, само 12% от пространството на Ковчега е трябвало да са заети с храна, и само 9% за вода. Имало е предостатъчно място, за да се посрещнат всички нужди на едни 16 000 хиляди животни и осем човека, които се грижели за тях.
[Джон Удморейп, "Ковчегът на Ной: Изучаване на адекватностите" (Ел Кайон, Калифорния: Институт за изучаване на Сътворението, 1996г), стр. 10... John Woodmorappe, Noah’s Ark: A Feasibility Study (El Cajon, California: Institute for Creation Research, 1996), 10]

Нужната технология, за да се построи такъв плавателен съд и ефективно да се поддържат животните на борда, е била налична за древните. Елините са строили масивни бойни кораби, като например "Леонтифера" (Leontifera) около 300г пр. Хр. Имал е осем нива гребци с по 100 гребци на ниво, което прави общо 1600 гребци. Предвижданата му дължина е 150 - 180 метра (по-голям от Ноевия Ковчег). Народът на Мохеньо-Даро построили сложна канализация и санитарна система, заедно с тоалетни и топла и студена вода в северозападна Индия около 2000г пр. Хр.
[Лари Пиърс, "Най-горлемите кораби от Античността", Криейшън Екс Нихило, том 22, No. 3 (2000г), стр. 46... Larry Pierce, “The Largest Ships of Antiquity,” Creation Ex Nihilo, vol. 22, no. 3 (2000), 46]

Голямата баня в Мохеньо Даро

Бел.прев: Леонтифера е само исторически запис, описана е в описанието на корабите, участвали в битка в Егейско море през 280г пр. Хр.

От около 2000г пр. Хр., според Лотал (Lothal), Индия е имала построено пристанище за акустиране на кораби; представлявало е трапецовиден басейн с размери 180 м на 30 м с входящ дебит и преливник с поддържащо устройство. Имало е материални бази за товарене и разтоварване на стоки. Най-ранните китайци показват напреднали умения по свързването на елементите на различни крайводни постройки.

Древните са ползвали и пролагали почти всички инструменти на модерното дърводелство: брадви, тесли, чукове, дървени чукове, клинове, длета, бургии, стругове, Т-линеали, отвеси, компаси, равнини и пили. Почти всички модерни дърводелски техники също са се прилагали: дълбане, фрезоване, коване на пирони, скосяване, лепене и сложно свързване и инкрустиране.
["Дърво", Оксфордска енциклопедия по археология в Близкия Изток, Ерик М. Майерс, (Ню Йорк, Ню Йорк: издателство на Оксфордския университет, 1997г), 347-349... “Wood,” The Oxford Encyclopedia of Archaeology in the Near East, Eric M. Meyers, ed., (New York, New York: Oxford, University Press, 1997), 347-349]

След-Потопните капитани мореплавали по цялото Земно кълбо, както сочат сложните карти, разкриващи брегови линии преди Ледниковата епоха и геоморфологични структури, които едва наскоро бяха открити чрез специализирана чувствителна техника за проникване под полярните региони от разстояние (както се говори в Глава 11). Точността на дължините и ширините на тези карти изисква силна технологична схватливост. Това, че древните са имали практическите познания как да навигират през моретата с модерна точност, се потвърждава от скорошното откритие на инструмент за астрономически измервания, състоящ се от колело, монтирано върху кръст, който се ориентира чрез отвес. Строителите на пирамидите от най-ранен Египет и строителите на зигуратите от Асирия и Вавилон, и Маите, и Инките, демонстрират невероятно напреднала инженерна проницателност, и вероятно са употребявали този "келтски кръст" за инженерните си проучвания.
["Работещият Келтски кръст", Е. М. Кричтън, този линк е жив: http://www.world-mysteries.com/sar_5.htm ... “The Working Celtic Cross,” E. M. Crichton]


Има исторически потвърждения за акостирането на Ковчега в източна Турция (в планините Арарат, според Библията). Следното е написано от Йозефий (Josephus), преди около 2000 години:

"Сега всички писатели на варварски истории потопа и този ковчег; сред тях е Беросий (Berosus) Калдееца (Вавилонец); и когато той описва обстоятелствата на потопа, твърди така: "Говори се, че все още има останала част от кораба в Армения в планината Кордиея (част от Арарат, бел.прев); и че някои хора отнасят парчета от битума (асфалта, бел.прев), които си присвояват и използват главно като амулети за отблъскване на злото."
Хиеронимус Египтянина, който написа и "Финикийски античности", и "Мнасас" (Mnaseas) и още много, споменава същото. Николаус от Дамаск, в неговата деветдесет и шеста книга, прави особено споменаване на тези неща и говори така: "Има голяма планина в Армения, над Минас (Minyas), наречена Барис (Baris), върху която, както се говори, много от хората, живели по времето на Наводнението, се спасили; и че един, който бил носен от ковчег, акостирал на върха й; и че останките от дървесината отдавна са запазени. Това може да е човекът, който Моисей, законодателят на евреите, е писал."
[Делата на Йозефий, преведени от Уилям Уистън (Пийбоди, Мериленд: издателство Хендриксън, 1996г), стр. 34... The Works of Josephus, translated by William Whiston (Peabody, Maryland: Hendrickson Publishers, 1996), 34]
Областта, за която тези древни историци говорят, се намира в модерна източна Турция, в "Планините Арарат". Тези езически историци, без да имат интерес да копират еврейски писания, говорят за исторически глобален потоп и за ковчег, на който били спасени оцелелите.

Една персийска експедиция до тези планини около 600г сл. Хр. докладва, че е отрила "Глинената къща на Варуна (varuna)". Варуна е персийският и индийският "Ной". Този плавателен съд бил открит в кално свлачище, и както твърди експедицията, имал много помещения.
["Измерване на Ноевия Ковчег", още жив линк: http://brians_annex_ii.tripod.com/noahsarkmeasured.html ... “Measuring Noah’s Ark”]

Много от документираните 270 племена по света, които имат познанието за глобалния Потоп в легендите си, разказват, че оцелелите са плавали в кутия, или сандък, или издълбано дърво, или кану или лодка; като всички дават обобщително описание за едни и същи средста за оцеляване от потоп. Целият свят знае за Ноевия Потоп, освен модерните и "просветлени" староземни еволюционисти.

Най-изхвърлената религиозна фантастична приказка за някои хора изглежда, че има научна правдоподобност и историческо документиране. Нищо от историята за Ноевия Ковчег не е доказано невярно, а геологичните доказателства за глобален потоп са непреодолими, каквито са и историческите потвърждения от древните езически хроники. Логистичните изисквания за Ковчега са задоволени, вземайки предвид напредналите технологии на древните и нуждата само 16 000 животни да се вземат в Ковчега, а не милионите "видове", които, както староземците невежо си въобразяват, трябвало да се поместят вътре.


555
Твърдение 14
Човешките "раси" еволюират, точно както животинските "видове" еволюират

Растящата популярност на Дарвиновата еволюция в късния 19ти век (1800г) окуражила един начин на мислене, който позволил дехуманизирането на много хора. Мислело се, че определени народностни групи били по-малко еволюирали и не били напълно хора. Африкански пигмей бил демонстриран редом до орангутан в клетка в зоологическата градина в Бронкс.
[Кен Хам, Карл Уийланд и Дон Батън, "Една кръв" (Гриън Форест, Арканзас: издателство Мастър Букс, 2001), Глава 10...  Ken Ham, Carl Wieland, and Don Batten, One Blood (Green Forest, Arkansas: Master Books, 2001), Chapter 10]
Австралийските аборигени били считани за от части маймуна и отчасти човек, и били ловувани и убивани като дивеч. Белите европейци занасяли мъртвите тела до местния препаратор, след което гордо показвали препарираните хора.През Гражданската война в Америка е било разпространено схващане, че чернилките не са изоставили съвсем маймунските си навици, следователно не заслужавали  да се отнасят с тях много по-добре, отколкото с маймуните. Някои японци смятат, че по-косматите хора са отчасти маймуни. Социалните разриви в резултат от Дарвинистката философия със сигурност са продукт на научния расизъм - научната "зелена светлина" за това "расовите" различия да се считат за резултат от Дарвинова, основаваща се на мутации, еволюция.
["Статии под внимание", Криейшън Екс Нихило, том 18, No. 2 (1995-1996г), 7-9... “Focus Articles,” Creation Ex Nihilo, vol. 18, no. 2, (1995-1996), 7-9]

Омекотявайки расистките последствия от еволюционната теория, староземците еволюционисти допускат схващането, че щом пълноправните човеци са еволюирали от същества частично маймуни и частично хора, в рамките на милиони години, само някои се били облагодетелствали от финалната произволна мутация, която изстреляла тези няколко късметлии директно в пълната хуманност. Така че, само малко на брой станали напълно хора, другите останали мъничко маймуни; следователно, тези първи пълни хора доминирали, и се намножили, и така предали техната нова и напълно човешка генетична структура на техните по-висши наследници. По този начин, еволюционистите могат да кажат, че "расите" еволюират от оригиналните пълни хора, а не от маймуно-човеците.

Въпреки всичко, различните характеристики на разнообразните групи хора (раси) трябва все пак да бъдат рационализирани под правилото на Дарвиновата догма. Следователно, следвайки логиката, някои "раси" в крайна сметка ще се окажат висши спрямо други, и ще доминират и ще се намножат, предавайки техните "висши" гени на изобилното си потомство. Ясно е, че тази смегчена версия на човешката еволюция все още предполага генетично превъзходство на някои народностни групи върху други (както се демонстрира от дарвинистите, избиващи аборигени, за да ги изучават). Адолф Хитлер е бил добре запознат с тази "по-мека и нежна" версия за еволюцията; какво ли щеше да направи от позицията само на оригиналната версия?
[Джак Кузо, "Заровени живи" (Грийн Форест, Арканзас: издателство Мастър Букс, 1999г), стр 251...Jack Cuozzo, Buried Alive (Green Forest, Arkansas: Master Books, 1999), 251] и [Дейвид Т. Мур, Пет лъжи на века (Уийтън, Илинойс: издателство Тиндейл Хаус, 1995г), стр. 105...  David T. Moore, Five Lies of the Century (Wheaton, Illinois: Tyndale House, 1995), 105]

Първите пълни хора, които се облагодетелствали от споменатата финална мутация, която ги катапултирала отвъд частичната маймунност, били малка група. По този начин, генетичният басейн (обем от генетично разнообразие) на тези няколко човека бил малък. Така че, за да се е развило човешко разнообразие (раси), някакви мутации е трябвало да добавят генетична информация към този начален малък генетичен басейн. Което е невъзможно, обаче, защото мутациите винаги унищожават или пренареждат генетичната информация и никога не добавят информация (олсъдено е в Глава 8 ). Мутантните същества (като късокрилите мухи на ветровитите острови) понякога процъфтяват, но само защото мутацията е по късмет ползотворна, а не защото съществата се "адаптират" към определена околна среда чрез генетично подсилване. Пуделите са крайния продукт на селективното развъждане през множество поколения. Пуделите имат по-малък генетичен басейн в сравнение с дивите си предшественици, защото кучетата, които са били развъдени през поколенията са били онези, които са показали повече характеристики от визираната порода (пудел). Кучетата, които не са изглеждали сходно с новата порода предвид, не били развъждани, така че през развъжданите поколения е била премахната генетична информация от генетичния басейн, чрез неразвъждане на кучетата с нежелани черти. Следователно, крайните резултати на това селективно развъждане имат много по-малък генетичен басейн, отколкото дивите си предшественици. В следствие, заради ограничения си генетичен басейн, когато пуделите се сношават, излизат само пудели; но диви кучета, заради техния по-голям генетичен басейн, могат да се сношават и да раждат различно изглеждащи кучета.
["Една кръв", Глава 2... Ham, Wieland, and Batten, One Blood, Chapter 2]

Бел.прев: Което е толкова по-полезно за ветеринарната индустрия, защото изкуствените породи, заради мижавия си ДНК басейн, не могат без изкуствена кучешка храна, инжекции, хапчета, мазила и интервенции по ректумите. Знаете ли, че грухтенето на мопсовете не е нормално? Мопсовете се задушават, защото заради мутрата, която трябва да имат, за да заслужат правото да живеят, дихателните им пътища са непроходими.


Тъй като разнообразието в потомството е резултат от сношаването в относително голям генетичен басейн, възможно ли е човешките "раси" да са произлезли от предшественици с по-голям генетичен басейн? Изглежда така, в директно противоречие с Дарвинистичния каприз. Пуделите, които се сношават с пудели, имат кученца пудели, но дивите кучета (пумярите), които се сношават заедно, могат да имат различно изглеждащи кученца. Аналогично, белите хора, които се сношават с бели хора, имат бели бебета, докато мулатите (отчасти бели, отчасти черни), които се сношават с мулати, може да имат бебета с различаващи се цветове. Мулатите имат по-голям генетичен басейн от белите хора и от черните хора, така че по-голямо разнообразие от черти е възможно при потомството им. Изглежда, че оригиналните хора трябва да са имали по-голям генетичен басейн, така че да е било възможно да се прояви разнообразие (раси) в последващите им поколения.. Дарвиновата теория директно противоречи на този афоризъм в генетичната наука.

Списание "Наука" докладва, че "безполезни" ДНК сегменти (интрони) от хора от различни части на света, учудващо за Дарвинистите, нямат мутационни вариации. От това "потресаващо" разкритие последвало заключението, че човешкият вид е съществувал само от хиляди години, а не от няколко милиона. Учени от Медицинския университет в Орегон, които изучавали вариациите на човешкия хемоглобин, заключили, че човечеството е преминало през заприщтване на популацията в скорошното минало и дори докладвали, че Ноевият Потоп (със само осем души в Ковчега)  може да е било това историческо заприщтване на човешката популация.
[Дон Батън: "Лигъри и делкоси" Какво следва?, Криейшън ЕКст Нихило, том 2, No. 3 (2000г), стр. 29... Don Batten, “Ligers and Wolphins” What Next?, Creation Ex Nihilo, vol. 22, no. 3 (2000), 29]
Бел.прев: Лигърите са потомство на лъвове с тигри, а делкосите (wholphin) са потомство на делфини с косатки.

Възможно ли е огириналните котки да са били от по-голям генетичен басейн, както хората, оцелели от Потопа и както оригиналните До-Потопни кучета (и други животински видове), така че да е възможно изолирано, на малки групи, интра-сношаване, което да е довело до по-малки генетични басейни (така наречените видове)? Институтът по Много застрашени и редки видове, Миртъл Бийч, Южна Каролина, отгледали лъв и тигрица заедно. Въпреки че са естествени врагове в дивата природа, те станали приятели и се сношили и ето, появил се "лигър" (отчасти лъв и отчасти тигър). Тъй като тези два вида котки могат да създадат потомство, те трябва да са дошли от общи предшественици.

Зебрите и магаретата създават "магебри" (zeedonk), косатките и делфините създават "делкоси" (wholphin), самилите и ламите създават "калами" (cama) а кравите и бизоните създават "кразони" (cattalo); всички те показват, че сношените двойки са от едно и също животно; следователно, имали са общи предшественици, те са от един и същи "вид". Така че, хората по света са дошли от няколко предшественика с по-голям генетичен басейн, всички кучета са дошли от няколко кучета с по-голям генетичен басейн; същото за котките и тн. Изглежда милионите "видове" на света идват от далеч по-малобройно разнообразие предшественици. Това така наречено "разновидяване" (еволюционистки термин) (образуване на видове, бел.прев) се получава, когато генетичните басейни се изчерпват, а не когато генетичните басейни се увеличават (както еволюционистите смятат помежду си).

Някои "видове", които са от един и същи животински вид, са репродуктивно изолирани едни от други, като зебрите и магаретата (zeedonk). Те могат да се сношават и да създават потомство (при положение, че са от едни и същи предци); само че поколението е стерилно, така че не може да се размножава. Протеиновото отпечатване върху генетичния материал, причинено от мутации, може да доведе до това изменение в репродуктивния капацитет на потомството. Само защото еднакво изглеждащи "видове" създават стерилно потомство не означава, че имат различни предшественици. Гените на един от видовете са били отпечатани, така че масово сношаване с другия "вид" вече не е било генетично продуктивно (защото поколението от такова сношаване са били стерилни), но сношаването вътре в съответните им "видови" групи все още и било осъществимо. Това протеиново отпечатване е един от механизмите, чрез които животинските видове се разделят на различни "видове" през поколенията.

Относително малкото оригинални животински видове (които са имали големи генетични босейни) се сношавали, и потомството им се отдалечавало в изолирани кланове. Тези кланове имали по-малки генетични басейни, защото носели само част от генетичния багаж на родителите си. В изолирани сношаващи се групи като тези, рецесивните гени можели да станат доминиращи гени, и по този начин, произвели нови физически черти (както при селектирането на пуделите, ако щете). Някои от тези характеристики, като например дебела козина, позволявали дълъг живот за някое същество на север, така че то имало повече потомства от свой късокосмест брат, който би замръзнал в по-ранна възраст в студа (Ледената епоха). По-косматият брат предал дългокосместия си ген на потомството си, а късокосместият брат умрял рано, без да има потомство, и така, генът за дълга козина станал доминантен в студените климати. Обратното мажи за топлите климати.

Тъй като потомствените кланове на оригиналните предци наследили само част от големия генетичен басейн на предшествениците си, по всяка вероятност един клан е щял да има повече гени за дебела козина, или по-къси крака, или по-големи лапи, и тн. от друг. От това следва, че е имало предразположеност потомствените кланове да станат различни на външен вид едни от други, вграден механизъм за "азвидяване".

Различното поведение и размер на индивидите вътре в съответните кланове също е довело до "разновидяване". Лъвовете и тигрите станали естествени врагове, въпреки че имат еднакви предшественици; на един гепард ще му е трудно да се сноши с домашна котка, както и на Клейдсдейл коня (тежка и масивна порода кон, бел.прев) ще му е трудно с някое пони, или на ламата с камила, и тн. Колкото по-физически различни станали клановете, толкова по-малко вероятно станало кръстосаното им сношаване.

Климатът на Земята е бил много по-различен след Великия Потоп. Ледниковата епоха е развивала повече валежи, както от сняг, така и от дъжд (дъжд в по-ниските ширини). И планините се надигнали, така че имало нови екологични зони, към които животните е трябвало да се адаптират. Някои животински черти работели добре в някои зони на света, и не толкова добре в други. Гените на успешните животни продължили нататък към потомството им, а зле-справящите се животни отмрели.

Когато човешките кланове се пръснали по Земното кълбо, те също променили физическия си облик, както и клановете на различните животни, по този начин довеждайки до различните групи хора (расите). Уникалните черти на човешките групи се развили в отговор на много от същите фактори, които предизвикали "разновидяване" в животинските кланове.

Предразположеността на генетичния басейн към определени черти (резултат от разделението на оригиналния генетичен басейн на по-малките кланови генетични басейни) е явна при туземните, светлокожи Южно Американци. Те живеят в слънчев климат, така че са по-податливи на рак на кожата заради светлата си кожа; по-тъмнокожите хора са по-добре пригодени за този климат. Тези светлокожи туземци не са се адаптирали към слънчевия климат (не са станали, чрез Дарвинова еволюция, по-тъмни). Те са имали генетична предразположеност за светла кожа в ранния си генетичен басейн, така че са станали светлокожи, и просто се е случило да мигрират в слънчевия си климат, където те оцеляват, въпреки зле пригодените си генетични характеристики.

Планинското племе на Аляска са тъмнокожи, а пък живеят във ветровита околна среда. Тъмната кожа свежда проникването на UV от Слънцето до минимум. UV проникването генерира повечето от нашия витамин Д, така че тъмнокожите хора не са пригодени за облачни зони, защото могат да развият рахит. Планинският генетичен басейн на предшествениците им е предразположен към тъмна кожа, и просто се е случило така, че са мигрилали към облачна околна среда, и оцеляват там въпреки зле пригодения цвят на кожата си.


Бел.прев: Може би се сещате вече, че ако неандерталците са обитавали зони, поразени от снеговете на Ледниковата епоха, то значи те са били и с тъмна кожа, за да са толкова изродени. Затова във фолклора изродите от древното минало се свързват едновременно с тъмнина/студ и с обезформена стойка и дентална линия, както и тъпоумие. А пък изродите от фолклора на тъмнокожите племена се свързват с бяла кожа, светлина ("демонична") и лудост (свръхактивност и бълнуване).


Помните ли Неандерталския човек от Глава 13? Той вероятно е бил тъмнокож човек, който мигрирал близо до снежната шапка през Ледниковата епоха в една много облачна среда. Тъмната му кожа довела до недостиг на витамин Д; така че костите му се уплътнили и се извили, и развил симптоми на рахит. Планинското племе от Аляска, обаче, ядели много риба, чудесен източник на витамин Д, и по този начин избегнали рахита.

Бел.прев: Съвсем вярно. Книгата на Уестън А. Прайс (Weston A. Price) за дентално здраве е нещото, което реже главата на съвременната зъбоминьорщина. Този линк води до Фондация Уестън Прайс, която на ден днешен се занимава с развиване на труда му и популяризиране на холистичната дентология. Абсолютно всичко в устата е обратимо и лечимо без никакви механични интервенции, когато се приложи правилна месоядна диета.
http://www.westonaprice.org/holistic-healthcare/guide-to-holistic-dentistry/

Дарвинизмът предвижда, че животинските "видове" и човешките "раси" разклоняват еволюцията си чрез мутации, които добавят информация към генетичните им басейни. В действителност, "видовете" и "расите" са развили разлики помежду си чрез генетични вариации от големите генетични басейни на своите оригинални предци към по-малките генетични басейни на по-разновидените потомци.

Само че, генетичните вариации между "расите" е изненадващо малка. Вземете кои да е двама души, на произволен принцип, от популацията на Земята. Генетичната разлика между тези двамата всъщност е по-малка от средната генетична разлика между хората от една и съща "раса".
[Хам, Уийланд и Батън, "Една кръв", стр. 54... Ham, Wieland, and Batten, One Blood, 54]
Следователно, ние сме едно; човечеството биологически се е разклонило (както са направили и животинските видове) заради различни генетични басейни в различни климати и терени, а не заради еволюционно "адаптиране" към вариации в околната среда чрез уж ползотворни мутации за милион години.Страници: 1 ... 34 35 36 [37] 38 39 40 ... 55