Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 46 47 48 [49] 50 51 52 ... 56
721
Реципрочната система е нова научна парадигма, приложима към цялото семейство на науката и цялото научно познание до сега. Тази нова научна парадигма е организирана и систематизирана за първи път от Дюи Ларсън през 70те години.

Реципрочната система напълно унищожава ортодоксалните научни парадигми на съвремието. Поради този факт, Уикипедия отказват да поддържат статия за него. Правени са множество опити да се направи такава статия (тъй като Уикипедия е отворен проект), но понеже Уикипедия е отворен проект, това означава, че мнозинството определя кое е вярно и кое не, и следователно каква информация трябва да е достъпна, и коя не. Така че в момента не съществува статия за него в Уикипедия, последното гласуване да бъде изтрита може да се проследи тук:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Dewey_B._Larson
Това положение се промени.

Dewey B. Larson - неговата страница в английската Уикипедия.

Съществува запазена версия на последната изтрита статия, която може да се открие на този частен блог:
http://reciprocalsystem.guru/2011/12/08/dewey-b-larson-the-former-wikipedia-article/

СРЕЩУ твърденията на мнозинството автори на статии в Уикипедия, които твърдят, че теорията на Ларсън не се подкрепя от други уважавани учени, изтъквам СВОЕТО твърдение - това не е вярно. Редица уважавани учени подкрепят теорията на Ларсън, измежду които и Том Биърден.
Реципрочната система е значителна по обем тема и от известно време обмислям как да подходя с представянето й на читателското внимание.

Реших, че най-адекватният начин, подхождащ на силите ми, е като публикувам тук информация по актуалните теми, които се обсъждат във форума, през призмата на Реципрочната система. Това от една страна ще възбуди достатъчно любопитство за собствено сърфиране на отделния читател, от друга страна ще послужи като струпване на база данни за аргументация и интересни факти, и също така ще даде възможност на всички да коментират, добавяйки още повече информация чрез личните изводи и мнения.За сега възнамерявам да цитирам неща предимно от този източник:
http://www.conscioushugs.com/daniel-papers/ - това е човек, твърдящ, че е един от операторите на стола в Монтоук, запознат добре с Реципрочната система, и даващ много добре оформени резюмета на някои основни идеи в линкнатите документи.

И от този източник:
http://rstheory.org/ - това е основният сайт и информационна база, където Реципрочната система се развива от всички, които се интересуват от нея по света.

Всички книги на Дюи Ларсън са линкнати на този сайт:
http://www.reciprocalsystem.com/dbl/

722
А това с човечетата ми напомня модела на матрьошките и Висшите Азове

От по Висши Души/Азове,прегрупиране в по-нисши и по-нисши и по-нисши.
И така една много висша душа/Аз анимира множество "човечета"

Ако имахме ителекта и способността да играем няколко различни игри ендовременно,през няколко компютъра/монитора,аналогията щеше да е перфектна си мисля..


В едната си смел войн и водиш космически битки,в същото време на другия монитор си млък хобит който се грижи за педя земя,а на третия си блондинка със собствен фризьорски салон:)

П.п.Висши/нисши са условности,сега да не се закачи някой за думата
Но е факт,че аз като Аз мога да дам любов и грижа на единици,максимум десетки души а слънцето като Аз дава живот на цели планети..
Кой е "по-висш и по-нисш"между мен и слънцето,мисля,че е ясно,при все,че и аз и слънцето сме обособени форми на съзнание:)


Да, Психо, но забележи разликата между пропагандата за концепцията "Висш Аз", и аналогията, за която говорим.

Човечетата в игрите - те нямат свое осъзнаване. Моята душа не се пръска на парчета. Аз съм си аз. И в нито един момент не говоря през устата на "по-нисик аз".Ето я и кореспондиращата аналогия:

Влизам в една игра, избирам си герой (инкарнация), и започвам да играя.

Има чат-прозорец, в който комуникирам с другите играчи.

Но моят герой няма самоосъзнаване. Той не може да говори самостоятелно. Той е МЪРТЪВ, сам по себе си. Във всеки един момент, всеки един миг, говоря аз. И във всеки един момент съм точно толкова "висш", колкото съм наистина.Това, че човек говори със себе си, е илюзия. То е удобна рацонализация на едно силно преживяване - преживяването на абсолютна чистота на мислите и искреност към самия себе си. Това представляват "разговорите с Висшия Аз".

Разговорите с "Висшия Аз" НЕ означават, че инкарнациите имат самоосъзнаване. Самоосъзнаването идва от аза, винаги. С други думи - самият преживяващ, самият човек е източника на илюзията, че разговаря с "по-висш вариант на себе си". Това просто означава, че има някаква психологическа преграда да повярва в собствената си истинска стойност и я екстернализира във външен образ-построение.

Иначе преживяването може да е колкото си иска силно и впечатлително. Това зависи от възприятията, а те зависят от сетивата. Действителността няма общо с този процес.


723

Пасио: На кръстопътя. Това е последният раздел.


Пасио: От Бъкминстър Фулер:

“Тъмните векове все още властват над цялото Човечество и дълбочината и упоритостта на тази доминация едва сега стават ясни. Този Затвор от Тъмната Ера няма стоманени решетки, вериги или ключалки. Вместо това, той е заключен с объркване и е построен върху дезинформация. Уловени в изобилие от кондиционирани рефлекси и водени от човешкото Его, и пазители и затворници едва се опитват да се съревновават с Бог”. Всички са необуздано скептични към всичко, което не разбират. Ние сме в мощната хватка на тези Тъмни Епохи просто заради начините, по които сме кондиционирани да мислим.

Кондиционирането на мисълта ни е нещото, което ни държи в този Затвор. И ЧАК СЕГА дълбините на Тъмната Епоха започват да стават ясни на някои хора.


Пасио: Намираме се във време, което наричам Апокалипсиса. И всъщност, искам да започна като перефразирам това. Искам да обясня на хората, вече НЕ СМЕ в Апокалипсиса.

Сега сме в ПОСТ-АПОКАЛИПТИЧНИ времена. Живеем в ПОСТ-Апокалипсис. Апокалипсисът вече се е случил. Свършено е с него. Ние живеем във времето СЛЕД Апокалипсиса. И какво искам да кажа с това…

Ами… трябва да разгледаме значението на думата.

От гръцката представка “апо-“, която означава “отдалечено от”, “далече от”, “отделено от”, и от гръцкия глагол “калиптайн”, който означава “да покрия” или “да закрия”… или “да скрия”… Така, Апокалипсис означава буквално “да махна покривалото от”, “да сваля завесата пред”, или “да извадя нещо от криене”.

Е, дами и господа… още една голяма изненада: Покривалото вече е вдигнато. Истината вече е навън. Навън е. Истината за това какво се случва тук, Истината за това какво се е случвало тук на Земята, Е НАВЪН.

Тя е вече ДЕОКУЛТИРАНА. Не само от мен, но и от много, МНОГО други изследователи. Има дълъг лист с имена на уеб-сайта ми, говоря за тях в радио-сериите ми. Цялата Истина е вече навън.

Буквално означава “да разкрия” или “да извадя от криене”.

Апокалипсисът е Великото Разкриване на Истината пред човешките маси. Или, това, което аз наричам процес на ДЕ-ОКУЛТИРАНЕ на Истината. Изваждането й от скривалището.


Пасио: Това, което Човечеството трябва да направи, е нещо, което наричам Космическо Извинение. Сега ще обясня какво означава.

Виждате ли тези думи? “Аз сгреших”? Това е най-силната фраза, която някое човешко същество може да каже. ВТОРАТА най-силна фраза, която човек може да каже, бих казал, че е “Обичам те”. Но тази фраза е по-мощна дори от това.

Защото тя се отнася до вътрешна промяна. Не просто динамика или разменяне на отношения или връзка с друг – това се отнася до вътрешна метаморфоза. НЕ е думата на Силата, но това е ФРАЗАТА на Силата.

Думата apology, “извинение” на английски, идва от гръцки. Идва от гръцката представка апо- означава “отдалечено от” или “отделено от”, и от гръцкото съществително “логос” – логос означава ДУМА. Буквално, думата “извинение” в английски я език означава “да се отдалеча от думата”, ИЛИ – “да върна думата”.

Когато казвате “Извинявай” на английски, съжалявате за нещо, искате да върнете думата, която сте казали. Същото е като да казвате “Нека си върна думите назад”. “Връщам я назад”, “Премахвам думата”. “Отдалечавам се от думата или фразата, която казах”. Това означава “извинение” на най-нормален прост английски.Бел.прев: На български, думата из-винение не означава “излизам от вината”. Смисълът “излизам от вината” се предава чрез думата О-НЕ-ВИНЕНИЕ. Думата “из-винение” на български означава ПРИЗНАНИЕТО, че се изхожда от виновна позиция. “Извинявам” означава “Изхождам от позицията на вината”.
“Извинявам се” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо себе си.
“Извини ме” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо “теб”, тоест, означава, “Приемам обвинението ти, че съм виновен”.
Думата “извинявай” на български НЕ ОНЕВИНЯВА. Тя представлява ПРИЗНАВАНЕ, че ВИНАТА СЕ НОСИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО СЕ ИЗВИНЯВА. Извинявай е ПРИЗНАНИЕ, което тепърва очаква извършването на ОНЕВИНИТЕЛНИ постъпки. На ден днешен хората смятат, че думата “извинявай” е, както се изразява Пасио, магическа, и магически те отървава от вината. – НЕ! Тя е признание, че си стъпил във вината с двата крака, и е ОБЕЩАНИЕ, че ще предприемеш оневиняващи те действия, ще се ПОПРАВИШ. Иначе, ако не възнамеряваш да го правиш, едно такова признание е безсмислено. Затова думата “извинявай” е едновременно Признание и Обещание. Тя изразява – осъзнаването на обективната разлика между Правилно и Грешно. Тя изразява осъзнаването на Грешното, и обещанието за извършване на Правилното.Гръцкото съществително логос, което означава “дума” на гръцки, идва от гръцкия глагол “лего”, на гръцки той означава “говоря”, “казвам”. Гръцкото съществително “лекс”, или “легис”, означава “закон” и е свързан с гръцкия глагол “лего”.

Защото, кой е манифестирал, осъществил, законите? Създателят. тогава как Създателят е манифестирал Физическата Вселена и всичките закони? – Изрекъл ги е към съществуване. Реалността е изговорена в съществуване по силата на вибрацията, вибрационната сила на гласа.

Така че Създателят е създал Вселената чрез фразата. Фиат Лукс на латински – Fiat lux – значи “Нека бъде светлина”.

Гръцкото съществително “лекс”, “легос”, означаващо “закон”, всъщност произлиза от този гръцки глагол “лего”, който означава “говоря”. Бог, а не човекът, е Логосът – Авторът на Закона. Онзи, който произнесе Закона в Съществуване при Сътворението на Вселената… защото Естественият Закон представлява граничните условия на Физическата Вселена. Това са граничните условия, които я управляват.

Работата на човечеството е да се научи да слуша Божията Дума. НЕ човешката дума, НЕ човешкия закон – а ЕСТЕСТВЕНИЯ Закон. Духовния Закон. Моралния Закон. Божия Закон… не ме интересува как ще го наречете, наричайте го както искате. Последственост.

Това е Истината. Искате да знаете какво означават всички тези фрази? Всички те се връщат до думата Истина. Това е. Това е Истината за това, което Е, което е в сила тук.

Човечеството трябва да насочи поведението си спрямо този Закон. Естествения Закон, Божия Закон. Без спазване на Естествения Закон, не очаквайте каквото и да се промени тук. Очаквайте стремглаво да се влоши.


Пасио: Човечеството трябва да направи Космическо Извинение, като върне думата – авторството на законодателността…

…понеже ние мислим, че сме авторите, че сме “Авторитетите”, това означава автор, нали? Автор. Каква е другата дума за автор? Автор е какво? – Писател! Точно така. Какво казвате с това? Автор, който пише. Авторитет – защото пише законите. Което просто означава някой, който мисли, че е Господ. До това опира всичко.

Накратко – изправени сме срещу една прослойка хора, който вярват, че могат да бъдат богове. И да ПРИТЕЖАВАТ, и да властват над всеки друг. Точно за това става дума в тъмния окултизъм, хора. Хора, които вярват, че са Бог – болни, психопатични лунатици, които вярват, че са Бог. И че ще властват в Ада на света-затвор, който ще създадат, и го наричат Тъмния Нов Световен Ред.

Трябва да ВЪРНЕМ ДУМАТА ОБРАТНО. Това означава “извинение” на английски. И ние трябва да върнем думата на Създателя на Вселената. Защото Той е Авторът на Закона.Бел.прев: На български това означава, че трябва да разпознаем, че сме във виновна позиция спрямо Създателя, че произлизаме от вина пред Него (да заявим познаване на Грешното), и да обещаем, че ще се Поправим (да заявим, че познаваме Правилното).Това е Правилния му Собственик. думата не принадлежи на нас, хора. Думата принадлежи на Бог. Това се казва в началото на библейските текстове – “В началото бе Словото и Словото бе Бог”. Това представлява Логоса – Естествен Закон.

Бог е Закон. Искате най-добрата дефиниция, която мога да дам, за думата “Бог”? – Закон.

Хората не искат да гледат така на нещата. Много малко хора въобще го разбират така. Това представлява Силата на Сътворението – тя е Естествен Закон. Чрез него сътворяваме действителността си съвместно, без значение дали го правим съзнателно или несъзнателно.

Това извинение се постига, когато отворим сърцата и умовете си за Истината и започнем да казваме Изгубената Дума – НЕ – на Злото, на присъствието на Злото в животите ни.


Пасио: Това изображение показва един Посветен, поставен в това, което е известно като “джед”, или като “д-джед” – означава “стълб”, “колона”.

Тези джед-колони представляват Устойчивостта и Просветлението. Представляват и двата Принципа – Свещения Женски, принципът на не-агресията, и Свещеният Мъжки, принципът на самоотбраната. Посветеният е Просветленият, който е обединил и съединил двата Стълба и е достигнал до мястото на Космическото Просветление, което е представено с Крилатия диск на Маат. В кимейската традиция той е бил известен като връзката между двете колони.

Маат е била считана за Велика Богиня-майка във кимейските, древните египетски традиции. Тя е била Силата… тя е била персонифицирано божество. Това не означава, че древните кимейци са боготворели физическа жена, не. Тя е била считана за олицетворението на Истината, Справедливостта, Реда и Естествения Закон, който е бил обобщен като Свещеният Женски Принцип. И тя е била над всички други божества в египетския пантеон, кимейския пантеон. Никой бог или богиня не е бил по-висш от Маат.

И как гледали те на приравняването спрямо Маат – искаш да имаш Ред, и искаш да избегнех Хаоса, тогава научаваш ученията на Маат. Защото тя е била богинята на Справедливостта, и е била богинята на Правдивостта. Тя е била богинята, носеща Ред, ако се приравниш спрямо ученията й. И ученията й били Естествения Закон.

Тази поза на Посветения, с пръста на уста, означава "Трябва да отнемем думата". Хаха.. Не означава да не говориш или да не губиш гласа си. Никога не е означавало нещо такова!

Това е… символична алегория… ЗА ИЗВИНЕНИЕТО.

Знаете ли какво още означава G-то по средата на линеала и пергела? Аполо-джи – Apolo-G, или английската дума за извинение “apology”.

Слънцето. Светлината. Генеративният Принцип. Трябва да го превърнем в G. Това е друго от значенията на G в средата на пергела и линеала… алегорично представено. Защото едно от гръцките божества, което често служи за пример във Фримасонската традиция, е Аполон. Той е бил слънчев бог, и е бил корелация към Хор, в египетската традиция, както и към Исус в Християнската традиция. Митра в персийската традиция, и много други слънчеви богове, които представляват Истината и Светлината.

Това е Средният път, Средната колона, това представлява Посветения по средата.

Използвах тази картинка, преди да започнем презентацията. Сега започнахме. И от вас зависи дали ще продължите. Какво ще направите с това Знание зависи изцяло от вас.


Пасио: Това е картина от Алекс Грей, която изобразява сзихмата на светогледа.

Ще останем ли вкоренени в Ляво-мозъчната и другите форми на мозъчна неуравновесеност и ще създадем ли отрицателния светоглед? Или ще живеем в хармония с Естествения Закон. Който може да създаде ТОЗИ път…


Пасио: …когато успеем да обединим Съзидателния, Грижовния и Свещения Женски аспект на съществото ни.

Животът в хармония с Естествения Закон може единствено да доведе до тези състояния.

Свобода

Мир

Благоденствие

Продължаването на вида ни, действителното ни физическо оцеляване и

Еволюционният напредък на Съзнанието ни

До това води животът в съзвучие с Естествения Закон.


Пасио: Обратно, живеейки в противопоставяне на Естествения Закон ще ни доведе до тази страна на Световното дърво. Ще ни донесе Адския свят на хаоса и разрушението.

Защото животът в опозиция на Естествения Закон може да доведе единствено до тези състояния:

Контрол

Робство

Война, хаос

Еволюционна стагнация и в крайна сметка

Изчезването на вида ни

Кой свят ще изберем? Това все още не е сигурно. Не мога да ви кажа това. Само всеки един индивид може да вземе това решение сам, след което резултатът ще се разгърне в агрегата. В масовото Съзнание – в множествата.


Пасио: Томас Джеферсън е казал: “Един свободен Народ упражнява Правата си, както следва от Законите на Природата, а не като подарък от магистратите си”.

И това, също така, беше вписано в “Декларацията на независимостта”.


Пасио: Джон Лок е казал: “Естествената Свобода на човека се изразява в свобода от коя да е върховна сила на Земята, а не във волята и законодателния авторитет на Човека, защото Природният Закон е единствен негов управител”.


Пасио: Бившият Велик Майстор на Ордена на Розенкройцерите, Франсис Бейкън, е казал: “За да бъде командвана, Природата първо трябва да бъде спазвана“.

Ако искаме силите на Космоса на наша страна, трябва да научим, и да се придържаме, към Принципите на Естествения Закон. Ако не приведем поведението си към него, Природата няма да бъде с нас – тя постоянно ще бъде против нас, и САМАТА ТЯ ще създаде повече война и борби в животите ни.

И със сигурност няма да я командваме. Няма да можем да командваме неща като Свободната Енергия, поне не и с някаква положителна цел. Ще бъде използвана единствено за разрушителни цели.


Пасио: Психологът Алфред Адлър е казал: “Има Закон, че Човекът трябва да обича съседа както себе си…”, и тук разбира се има предвид Златното Правило. “След няколко стотин години, това би трябвало да е толкова естествено за Човечеството, както е и дишането или изправената походка. Но ако Човек несе научи на това, той ТРЯБВА да погине”.

Знаете ли, наистина се надявам, че това ще отнеме по-малко от няколко стотин години. Само че на база къде се намираме в момента… не съм толкова сигурен.

Мисля, че можем да го постигнем много по-бързо, ако приемем Ключа. Който беше ПОКАЗАН тук днес… който, както казах преди, има силата да отключи всички ключалки, на всичките врати, за всичките клетки. И в това се състои Знанието за Естествения Закон.


Пасио: Ще направим ли избора да изкачим Стълбата на Съзнанието чрез акт на нашата СОБСТВЕНА СВОБОДНА ВОЛЯ, ИЗБОР и УСИЛИЕ?

Не е просто изкачване, имам предвид, трудно изкачване е. Но не е твърде сложно да се научат тези концепции, да се научат тези Истини. Включва изоставянето на много неща, с които вече сме били кондиционирани, които не обслужват това, което сме.

Не ви казвам, че ще бъде лесно. Включва много и дълбока, интроспективна работа.

Но ако го НАПРАВИМ… ще прекрачим навън от затвора (в който сме вкарали себе си), като уравновесим Свещените Женски и Мъжки Сили вътре във всеки един от нас.


Пасио: И разпознавайки собствената ни, присъща Суверенност, и това, че няма легитимност в робството и никога не е имало легитимност в Робството, и Контрола, и външното властване над човешките същества като поданици. Това разпознаване на присъщаща ни Суверенност трябва да върви ръка за ръка със Знанието ни за Естествения Закон, тя е негов изцяло интегриран компонент.


Пасио:
Тази таро-карта беше заглавна картинка.

Когато разберете… и аз съм говорил за това в част от работата си онлайн… Когато разберете връзката с таро-традицията и с други традиции от мистерийните учения, и специфично, много дълбоката връзка с кабалистичната традиция от мистерийните традиции на Близкия Изток… разбирате, че тази карта, точно тук, всъщност представлява Волята на Сътворението и какво самото Сътворение, самото Съзнание на Вселената, в крайна сметка иска да манифестира във Физическата реалност. Не в някакъв отвъден свят на сънищата, царство на фантазии или “духовна реалност” която може или не може да се случи, а точно тук – във Физическата равнина.

Която не е отделна и отличаваща се от Духовната равнина, те са една и съща равнина.

Тази карта е позната като Картата на Справедливостта. И се основава на латинската дума юс – jus – което означава “право”, или “закон”. От същото произлиза и английската дума за “справедливост”. Тази карта представлява равновесие между Стълбовете, държейки Мечът на Истината в ръка, и везните на Справедливостта в другата ръка са съвършено уравновесени. Изображението представлява Суверенитет. Представлява приравняване с Естествения Закон. И най-вече представлява приравняване към Истината и манифестирането на Ред. Това може да се случи само тогава, когато приравним поведенията си към Принципите на Естествения Закон. Само тогава ще видим, че Вселената, самата Вселена, иска и се опитва да ни помогне да създадем Справедливост и Ред.

АКО се откажем от нещата, които ни задържат и счупим менталните си окови, МОЖЕМ да създадем свят, който се основава на ДЕЙСТВИТЕЛНА, Истинска Свобода. Възможно е! Не ви казвам, че няма да бъде мъчна работа и трудно пътешествие… но може да се направи. АКО изберем да го направим, ще видим напредъци… неща, които ще бъдат създадени… че светът ще изглежда ТОЛКОВА драстично различно, ако тръгнем по този среден път към Истината, към Реда и към Справедливостта, разбирането на Естествения Закон и действително прилагайки го в живота ни… че промените, които ще преживеем толкова положителни, и толкова преобразяващи че… Ние едва-едва можем да си представим дори, какъв би бил света от другата страна на това Велико Дело, от другата страна на тази трансформация.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ НАПРАВЕНО ТОВА? – Може би.

Може би не.

Отговорът ще дойде от отражението на онова, което виждате в това устройство ето там –


Пасио: ТОВА ще се случи. Нищо друго. Зависи от всеки един индивид.Дами и господа, благодаря ви за любезното внимание днес.


(аплодисменти)

Пасио: Благодаря ви. Благодаря ви, оценявам това.

Най-накрая… този надпис тук, означава просто: Законът е Цар.724

Пасио: Откъде идва Страха от Истинската Свобода? Това ще ни отведе до бъдещата ми работа, която е цяла нова серия презентации, така че ще се задълбоча в това, в бъдеще.

Наричам това… трудно е да се види, но е изобразено дърво, с корени, ствол и листа отгоре, трябваше да избера по-светъл фон…


Пасио: В листата на дървото се намира Отказът от личната отговорност. Може да си мислите “О, това е долу в корените” – Не. Това е СИМПТОМЪТ, който се проявява като корона на дървото. Това са едва листата му.

Тогава стигаме до големите корени и стеблото на дървото. Доближаваме се до истинските вътрешни проблеми, захранващи отрицателния аспект на проблема. За това вече говорихме, това е – Себененавистта, поради липса на Себеуважение.

Сега… Какво описвам тук, какво в действителност описваме до сега. Какъв вид хора… искат да живеят в продължителен отказ от Лична отговорност, заради това, че имат неразрешени травмиращи проблеми, които ги довеждат до Себененавист и липса на Себеуважение? Какво наистина описвам тук?

(глас от публиката)

Какво? О, да, това е Робски манталитет, но има нещо друго, което описвам. Какъв ВИД човек?

ДЕТЕ… Точно така.

Говорим за хора, които са психологически, емоционално и духовно незрели. Те не са пораснали. Не са приели Личната си отговорност… което е основният критерии на съзряването и зрелостта. И това се дължи на травмата, която са понесли, която е довела до Себененавист и липса на Себеуважение. Точно това е причината да не искат Лична отговорност – те искат да останат тотални деца.

Сега… Нека да открием какво лежи в КОРЕНИТЕ на това Дърво на Злото. Защото докато не навлезем в това място, в този Причинен (Казуален) фактор , който манифестира тези другите психологически състояния, не атакуваме действителния КОРЕН на проблема.

Ако едно ДЕТЕ…не харесва себе си, мрази себе си, въобразило си е всякакви чувства на неадекватност, Себененавист, ОК? И ако това се изразява като отказа му да порасне и да поеме Лична отговорност за себе си в зрелостта… Какъв вид травма, точно определена травма, е най-вероятно да е претърпяло това дете?

Преминало е през специфичен вид детска травма. И аз твърдя, че повечето хора тук на Земята са преминали през този вид травма. И този вид травма е ИЗОСТАВЯНЕ.


Пасио: Човешкият вид страда от много дълбоко вкоренен комплекс на Изоставяне от родителя. Този комплекс лежи в самото ядро на психологическото състояние, което наричаме Човешкото състояние. Докато не се справим с тази вкоренена психологическа травма, която е била създадена чрез комплекс на Изоставянето, не поразяваме корените на Дървото на Злото. Не се спускаме до най-коренния проблем, който трябва да се проумее.

Бъдещата ми работа… ще презентирам това на 12 Декември, във Филаделфия, всеки в района на Филаделфия може да заповяда… Ще представлява нещо, което бих нарекъл синтез, Обяснителен синтез на коренната причина за настоящото психологическо състояние на човечеството.

Наричам го Космическо Изоставяне. Това ще е един от най-най-големите аспекти на работата ми. Това наистина ще разграничи работата ми от тази на останалите в обществото на Истината и Свободата , в обществото на Алтернативните изследвания като цяло.

Докато не започнем да се борим с онези психологически проблеми от Изоставянето, не се докосваме до сърцето на останалите проблеми в човешката психика, като Себененавистта, липсата на развитие на Себеуважението и отказът от това да притежаваш отговорността за собствените действия.

И ще свържа това с Човешкия Произход. И ще защитя тезата, че нещата ВИНАГИ са стояли по този начин. Ние сме изоставени деца на тази планета, откакто сме се появили на тази планета. И никога до сега, психически… психологически и емоционално… не сме пораснали. ЗАЩОТО, като вид, сме преминали през това, което аз наричам КОСМИЧЕСКО Изоставяне.

Така че… това ще представлява част от бъдещата ми работа.


Пасио: Какво ще се изисква от страна на онези, които вършат това Велико Дело…

И знаете ли като какво е? Като Сизиф, търкалящ канарата нагоре по хълма. Просто трябва да я закараме чак горе на върха и да й дадем един последен тласък, за да не ни се налага да го правим отново. Кой знае колко пъти до сега сме се опитвали да го направим. И сме се проваляли.

Нужно ни е Знание за Истинския Враг… ИСТИНСКИЯ Враг, ще поговорим кой е той.

Нужно е да посветим себе си в служба на Истината… Дори не служба на човечеството. Не казвам, че това не е чудесна добродетел. Казвам ви, че е нужно да отидем отвъд това. Тук не става дума за служене на мен, вас или което и да е друго човешко същество. Става дума за служба на Истината и Принципите – първо и най-напред.

Нужна ни е Смелост и Постоянство.

След това се нуждаем от практически умения за боравене с действителния свят.


Пасио: Знанието за Истинския Враг трябва да дойде на първо място.

И това НЕ Е ТОЙ, хора. Тази свещеническа прослойка, този елит… не ви казвам, че не са Зли. Не ви казвам, че не са психопати. Не ви казвам, че ще се нуждаем от хора като тези в света.

Казвам ви, че в тази Духовна война, че това е мъничка, мъничка, мъничка, МЪНИЧКА – НЕЗНАЧИТЕЛНА част от човешката популация. Те НЕ МОГАТ да контролират Съзнанията, и следователно поведенията, на човешките маси, без нашето сътрудничество. Без нашето Невежество.

Така че… докато все пак не ви казвам да “харесвате” тези хора… имам ли уважение към тях като към свой опонент? О да, вярвайте ми, че имам страшно голямо уважение към тях. Не подценявайте тези психопати. Никога, дори мъничко. Знаете, че работих с тях – знам каква е Волята им, и знам какъв е Интелектът им… И ви казвам – не подценявайте нито едното от двете.

Казвам ви – не подценявайте и Грижата им. Те нямат Грижа в смисъла на Състрадание и нормален обхват от човешки емоции, както ние имаме… но това не означава, че нямат Грижа. Те са ДЪЛБОКО Загрижени за това, което трябва да направят, за това какъв е планът им. И те имат Волята да го изпълнят. И те не забавят темпото. Обединени са, те са един обединен фронт – и всички са координирани и са в час. Вярвайте го! Знайте го! Както казах, не ви говоря за това от книжно Знание, бил съм около тези психопати. Не съм бил специално на това психопатско събитие, но съм бил около тях достатъчно.

Та, това не е истинският враг.


Пасио: А ето това. Това е истинският Враг.

Спящите маси. Хипнотизираните маси – те са Врагът.

Хората казват, “Илюминати поробват човечеството!” – Не, не го поробват. Човечеството поробва истинските илюминати. Помислете малко върху това.

Онези психопати от предната картинка НАИСТИНА ли ни поробват? Първо… хората, които ги наричат “илюминати”… няма такова нещо. Илюминати означава, че сте Просветлени. “Просветлените”. Искате ли да знаете, които са Просветлените? Те са в тази стая. НИЕ сме Илюминати. Хората, които знаят за какво говоря тук, са Илюминати. ТЕ са Просветлените, ТЕ са Светлината, ТЕ са онези с истинското Знание.

А онези искат да се наричат Просветлените. Те може да имат Тъмното Слънце, нямат Истинското Слънце. Те са напоени с ЧЕРНОТО Слънце. Това означава, че имат само Интелектуално Знание, което им е нужно поради тотално Неморалните и Грешни цели – да манипулират и контролират другите хора. В това няма нищо Просветлено.

Така че… ИСТИНСКИТЕ Илюминати… те не са поробителите на човечеството. И ТЪМНИТЕ Илюминати също не са поробителите на човечеството.

Човечеството само поробва себе си, и по този начин поробва Истинските Илюминати. Учителите, които живеят под условията на Робството, защото се намират тук – сред невежите хора – ТЕ са поробени от човечеството. ЧОВЕЧЕСТВОТО е Поробителят.

И това е поредното нещо. Много непопулярно. хората не искат да го чуят. Те искат да си мислят, че сме безсилни жертви. “Тук няма намесен избор – това е просто нещо, което някой ни причинява”.

А аз съм тук, за да ви кажа, че Свободната Воля винаги съществува. И става дума за това мислите на човек да се променят, и следователно да се променят изборите му. И това е наша Лична Отговорност, която никога не може да се даде или сподели с друг. Ние винаги сме Отговорни за това, което правим.


Пасио: Изисква се служене на Истината.

Самата Истина е вечна. НИКОГА не може да бъде унищожена. Знаете ли какво? Човечеството МОЖЕ да бъде унищожено. Можем да бъдем унищожени, когато откажем да действаме в служба към Истината като нейни Защитници.

Хората казват, че Истината не се нуждае от защита. – Глупости! Истината се нуждае от защита във всяко време и място, защото атаката върху нея е никога несвършваща и е НОН-СТОП! Продължителна! И ако не се отзовем в Нейна защита, знаете ли какво се случва? Гласът на Неистината, Измама**, Злото и Майндконтрола владее деня!

А гласът на Истината не се чува! Защото Истината няма глас във Физическото царство! Ние трябва да бъдем медиаторите й и НИЕ трябва да бъдем гласа й!

ВЪЗМОЖНО е да създадем положителна развръзка на този сценарий, но това може да се постигне единствено, ако имаме достатъчно Грижа, за да научим Истината сами, и ако след това развием Смелостта продължително да я говорим на останалите хора.

Докато гласът ни на Истината не се превърне в един безспирен поток, какъвто гласът на Лъжите и Измама** и Майндконтрола е бил от хиляди години насам на тази планета.


Пасио: Изисква се Смелост.

Самюел Адамс заключава това блестящо. Той казва:

“Свободите на тази държава се нуждаят от защита срещу ВСИЧКИ заплахи. Наш ДЪЛГ е да ги защитаваме от всички атаки. Би било петно на вечен позор върху днешното поколение, ако позволим свободите ни да ни бъдат изтръгнати чрез насилие без съпротива, или ако позволим да ни измамят да ги предадем чрез хитростта на изобретателните хора”.


Пасио: “Ако обичате богатството повече от Свободата; ако обичате спокойствието на сервилниченето повече от живителното съревнование за свобода, тогава се приберете вкъщи с мир. Не търсим нито съвета ви, нито мъжкото ви рамо. Клекнете и ближете ръката, която ви храни. Нека веригите ви бъдат леки и нека потомците ни забравят, че някога сте били наши сънародници”.

Ако питате мен, не може да се каже по по-силен начин.

Защото той ви казва, “Ако вярността ви не е към Истината, и Свободата – не искам да ви познавам!”. Не искам да ви познавам… “И се надявам, че ИСТОРИЯТА ще ви забрави, надявам се да забрави, че сте били с нас по онова време и място в историята”. “Защото заслужавате да бъдете забравени”.

Това казва тук. И съм напълно съгласен.


Пасио: Изисква се ПОСТОЯНСТВО. Постоянно усилие.

НИЕ сме действителните инструменти, чрез които Истината действа в света. Следователно Е наша споделена Отговорност в това време да помогнем за събуждането на другите, като продължително говорим Истината, дори и ако се чувстваме натоварени от тази задача, дори ако мислим че никой не слуша и дори ако ВСИЧКИ, участващи в този процес, се чувстват неудобно.

Не става дума да ни е удобно, хора, не става дума да опазваме блаженството си. Става дума за раздрусване на нещата! Става дума да НАКАРАМЕ хората да се чувстват неудобно

Кой каза! Кой е казал някога на някого, че Истината ще го стопли отвътре?? Кой е казал това? Защо хората искат да вярват в това? Кой е казал, че така стоят нещата?

Истината е УЖАСНА! И въпреки това трябва да бъде прегърната в любовна прегръдка! С посвещение! ДОРИ и при пълния й ужас!


Пасио: Томъс Пейн, човекът, който смятам, че е бил най-просветления на континента по онова време на Американската революция. Той е един от личните ми герой. Разхождал се е в близост на местата, на които аз сега се разхождам.

Казал е: “Днешните времена изпробват душите на хората. Летният войник и слънчевият патриот, в тази криза, ще изчезнат от службата към тази държава. Но този, който отстоява сега, заслужава благодарността на мъже и жени. Тиранията, като Ада, не е лесна за завладяване. И все пак имаме тази утеха с нас: че колкото е по-труден конфликтът, толкова по-славен е триумфът”.

Мисля, че той е бил един от Истинските Анархисти, живял с нас в онези дни.


Пасио: Думи, приписвани на Буда – Сидхарта Гуатама. Казал е: “Има само две грешки, които човек може някога да допусне по Пътя към Истината: да не тръгне; и да не стигне до края“.

ДО КРАЯ. Завършвам всичките си радио-предавания с този цитат, толкова ми харесва. Става дума за ПОСТОЯНСТВО! А не човек да каже “Е, стигнах до тук, и сега ми е неудобно да видя остатъка от филма”, “Изкачих две трети от планината, това е достатъчно далече, нека си разпъна лагера тук, ще си разпъна палатката и оставам тук”. “Не ща да ходя по-нататъка, не искам да видя върха”.

Докато не станем НАПЪЛНО ПРОСВЕТЛЕНИ и не стигнем ЧАК ДО ВЪРХА… не очаквайте нещата да се променят. Не очаквайте да се подобрят. Истината трябва да се приеме в ЦЕЛОСТТА Й.


Пасио: Нужни са ни практически умения за боравене с истинския свят.

Разбирате ли. Не става дума за “О, сега вече го знам това, нямам нужда от практически умения”. ОК? За да се комуникира Истината – НУЖНИ СА УМЕНИЯ!!! ЗНАНИЕ се изисква! За да достигнете до добър брой хора… Да, можете просто да говорите с хората около вас, можете да комуникирате с малък брой хора по този начин. Не ви казвам “Не правете това”. Може би нямате никакви умения.

Казвам ви, че ако искате да излезете ПО ЗНАЧИТЕЛЕН НАЧИН, да стигнете до човешките МАСИ, и в новата медийни форми, което представлява да правите такива неща, като този семинар, чрез правилната, положителна и подсилваща употр*ба на технологията…

Може да кажете “Аа, технологията, скаран съм с технологията, лошо е да се ползва технология…”. Технологията подобрява живота! На всеки мащаб и на всяко ниво! Това е инструмент, зависи как се използва. Използваме технологията за МОЩНА и Просветлителна цел в момента! И точно това е целта й на употр*ба – да служи на човечеството и да служи на истината!

Така че умения от истинския свят, в технологичното поле, мисля, че са абсолютно наложителни и ето някои от тях.

Нужни са добри организационни умения. И хей – Арт и Крис направиха това както трябва. Организираха всичко това както трябва. Виждал съм някои да организират нещата наистина зле. Виждал съм и да се прави както трябва, което по този начин, като на този семинар. И Ричард, и Лиса – свършиха чудесна работа тук. Като заснемем това на видео, това ще достигне до много хора, ще достигне до НАИСТИНА широка аудитория.

Така че… нужни са организационни умения. Някои хора са по-добри в това от други. Аз съм доста добър в организирането.

Нужни са ви комуникационни умения. Трябва да имате добър речник. Трябва да умеете да организирате правилно думите. Да можете да комуникирате концепции към хората по много линеен начин, за да може с готовност и с лекота да ги поемат. Ако сте разхвърляни навсякъде, те няма да схванат концепциите.

В много случаи са ви необходими умения в графичния дизайн. Не бих могъл да направя презентация като тази без да имах опит в графичния дизайн. И слава Богу, че го имах! добре че имах редицата професии, които имах в миналото, защото те ме подготвиха за това, което щях да правя в бъдеще. Просто синхронистично така се случи.

Но… поне знам как да скицирам една брошурка, хора. Колко хора тук могат да подредят една проста брошурка? О супер! Яко! Казвам ви, силно съм впечатлен от това! като питам по други презентации, около двама души вдигат ръка. Това е страхотно. Трябва да се гордеете с това.

Нужни са презентационни умения, за направата на нещо като този семинар. Колко хора от вас имат основни презентационни умения? Хм, по-малко, но пък и не е зле. Впечатлен съм.

Аудио умения. Понякога се налагат серийни радио-предавания, такива неща.

Видео умения. Умения по редактиране на видео-материали. Знам че Ричард е факир в това…

Умения за правене на интернет страници. Това беше цяла война само преди 10-15 години. Сега имаме проекти с отворен код, които правят създаването на интернет страница като разходка, безпроблемно. Има малко неща за научаване, но веднъж след като се схванат, вече сте готови за постижения… Можете да поддържате множество уеб-страници. Колко хора от вас могат да направят проста уеб-страница? Това също е жестоко!

Казвам ви… някой ще си каже, че претърквам тази дума… но наистина – ВПЕЧАТЛЯВАЩО е! За бройката хора, които са в тази стая, толкова много да имат всички тези умения… – Впечатлен съм.

Интернет умения, имам предвид повече отколкото хората обикновено имат. Аз самият съм слаб в това. Мога да го правя… но не обичам да го правя.

Умения в маркетинга и рекламата. И в това не съм добър, не ми харесва. Не мога добре да рекламирам работата си. Опитвам се да се науча, но трябва да стана по-добър, може би други хора могат да ми помогнат с това.

Но пък имам голям процент от повечето от всички тези умения. Имам нужда от още работа върху последните две… Но ако повечето от нас нямат достатъчно от тези умения, няма да достигаме до оптималния брой хора. Ние трябва ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ в новата медия, която да е посветена на Истината. И да изнесем тази информация, за да може да бъде консумирана от другите хора, да им служи като пътеводител.

Ние СМЕ Отговорът. ОК? Ние СМЕ Илюминаторите, Просветлителите – тези, които ще помогнат на останалите да се събудят, АКО ние самите поемем Знанието в себе си. И това е само началото, хора. След това това Знание трябва отново да излезе навън.

Разказвам на хората историята си:

Аз държах в себе си това Знание много време, седях върху него, без да правя нищо с него. Казвах си “Трябва да се уверя, че съм разбрал всичко добре, трябва да се уверя, че съм сглобил цялата картина”.

Добрият стар Аз живееше в щата Вирджиния. “Върджин” – на английски Дева. Богинята. Грижа. Много синхронистично. Една жена идва към мен, казва ми “Ти си най-знаещия човек, който познавам… какво правиш”.

Питам я, “Как така какво правя”. Казва, “Имам предвид, какво правиш с цялото знание, което имаш?”. “Лекции, презентации, видео, аудио… какво правиш?”. Казвам й, “Не правя никое от тези неща. Поемам много повече, отколкото разказвам, свалям много повече, отколкото качвам… и така”.

Тя ме погледна с много строго и неприятно изражение, каза ми, “Кое те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това?”

(смях в залата)

“Кое те кара да мислиш, че имаш правото да поемаш всичко това, и да поемаш, и да поемаш… и да не връщаш нищо навън”. “Какво те кара да мислиш, че имаш Правото да го правиш?”. Сякаш някой ме удари в лицето.

(смях в залата)

Тя каза… точно това беше фразата й, никога няма да я забравя: “Ти си като Ниагарския водопад, който пълни воден балон”. Поемаш всичко това, поемаш налягане, налягане, налягане, няма къде да отиде. Ще се пръсне. Тя каза “Трябва да сложиш изходен клапан на това Знание”. “Трябва да го разлееш към другите, да го оставиш да се изпразни, и тогава повече ще се влее”. “Точно в момента, няма изходен клапан, ти си Ниагарски водопад във воден балон”.

Сякаш ме прегази камион. Буквално. Измислих идеята за един такъв семинар няколко седмици след това. това беше единственото, за което мислех, думите й постоянно бяха като ехо в главата ми, “Което те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това”. И не го каза приветливо. Каза го с идеята, че не постъпвам правилно. Стани си от задника и направи нещо – с такъв тон ми го каза.

И аз уважавам какво се случи. Кой знае… ако я нямаше да ми го каже, може би никога нищо нямаше да направя. Човек никога не знае.

725

Пасио: ИСТИНСКОТО ВЕЛИКО ДЕЛО е мъчната задача да се повлияе на другите хора да преминат през същия този процес към положителна промяна на Съзнанието, през който вие сте преминали. Задачата е на тях да им се помогне да осъзнаят, че поддържайки и оправдавайки легитимността на “Авторитета” и Правителството (с други думи, Човешкия закон), те в действителност поддържат и оправдават легитимността на РОБСТВОТО, и че са проявили НЕМОРАЛНОСТ, постъпвайки така.

Ето ТОВА… е трудна работа. Защото хората не искат да вярват в това – те искат да вярват това, което им се иска да е истина… искат да вярват в това, което им се ще да е вярно. Филтрират си възприятията през тези тези очила.


Пасио: Накратко, Истинското Велико Дело се свежда това, така да се направи, че хората да ИЗОСТАВЯТ РЕЛИГИИТЕ СИ (фалшивите си религии, трябва да уточня) – фалшивите и догматични ВЯРВАНИЯ, които задържат напредъка на Съзнанието като спъват приемането на Истината и Естествения Закон. Калцираните им религиозни системи от вярвания. Това е нещото, което трябва да се разгради. И да се изостави.


Пасио: Карл Юнг го е описал красиво… считам го за съвременен алхимик, за такива считам и много други учители на Великото Дело: “Човек не става Просветлен, като си фантазира светлинни фигури, а като ПРАВИ ТЪМНИНАТА СЪЗНАТЕЛНА…”

ПРАВЕНЕТО на тъмнината съзнателна. Не пожеланието да стане съзнателна… Не медитирането върху нея… А извършването на това случване като проява на Волята. И това може да се направи, само ако достатъчно хора вършат Великото Дело.

“…Въпросната процедура, обаче, не среща одобрение, и от това следва, че е непопулярна”.

Толкова малко хора вършат тази работа. Отговорът е, в действителност, ДА СТАНЕШ учителя. Не правя всичко това, понеже ми се иска много хора да ми бъдат ученици, които да са последователи на каквото казвам. Не може да ми пука по-малко от това, дали сте ми последователи или не. Повярвайте ми, можете да правите много по-добри неща от това да ми ставате последователи. Това е даже ЛОШ пример… Ако ми станете последователи, това ще означава да тръгнете по един път на дълбоко страдание за много, много години, преди да излезете от него. Би било лош избор.

Аз ви казвам да следвате Истината. Да ЗНАЕТЕ Истината… Това няма нищо общо с мен. ОК?

Когато хората чуят в какво се състои Великото Дело – в това да се помогне за промяната на Съзнанието на другите хора, след като човек промени собственото си Съзнание… Хаха… Обръщат се, и бягат. Директно се завъртат и го обръщат на бяг – колкото могат по-бързо. “Ти ЛУД ЛИ СИ? Искаш от мен да направя КАКВО??”. “Та това е най-трудното нещо на света!!”

Точно така. Точно затова толкова малко хора го правят.


Пасио: “Многото ръце правят работата лека”. Ако имахме повече хора, ангажирани с това усилие, можеше да е по-леко, можеше да става по-бързо.

Джеферсън е казал: “Образовайте и информирайте целокупния народ. Това е ЕДИНСТВЕНАТА истинска опора, гарантираща опазването на Свободата ни”.

Образованието е отговорът.


Пасио: Изследователят Доналд Мак-Алвейни казва в книгата си “Към Новия Световен Ред” :

“Във всяка залязваща цивилизация има малки остатъчни групи от хора, които се придържат към Правилното пред Грешното; които разпознават разликата между Добро и Зло и които възприемат активна позиция в защита на първото срещу второто; които продължават да мислят и разсъждават самостоятелно и които смело устояват срещу политическото, социалното, моралното и духовното разложение на съвремието си”.

Великолепно казано.


Пасио: Думи, които се приписват на Исус в евангелието на Матей… И много хора не са чували този цитат. Той казва:

“Не допускайте, че съм дошъл да донеса Мир на Земята. Не дойдох да донеса Мир, а Меч. Защото дойдох да обърна синовете срещу бащите си, дъщерите срещу майките си, снахите срещу свекървите. Враговете на човек ще бъдат членове на собственото му домакинство. Всеки, който обича баща си или майка си повече от мен, не е достоен за мен. Всеки, който обича сина си и дъщеря си повече от мен, не е достоен за мен. И всеки, който не поема кръста си и не ме следва, не е достоен за мен. Всеки, който открие живота си, ще го изгуби и всеки, който изгуби живота си в мое име, що го намери”.

Тези думи се приписват на Исус, но това, което искате да сложите на мястото на Исус, е думата Истина. Пътят… Истината… Светлината… Знанието… Знанието за Естествения Закон. “Христовото съзнание”. ОК?

Той ви казва – ще има хора в собственото ви семейство. Те няма да изберат Правилното пред Грешното, те ще продължат да избират Робството и ще продължат да се застъпват за Робството. Това не са хора, с които искате да продължите да се асоциирате… АКО сте положили усилие да им обясните какво наистина се случва. Разбирате ли, ето това е концепцията на Истинската Прошка и “обръщането на другата буза”. Не означава “Обърни си и другата буза и продължи да игнорираш Злото и да оправдаваш Злото до безкрайност, докато не те унищожи”. Означава, че трябва да дадете на хората, с които сте близки, и към които имате симпатии, повече шансове и възможности, отколкото на онези, които не познавате, да научат Истината. Като да кажете, “Понеже съм склонен и ме е грижа за този човек, ще продължавам да се връщам, и да се връщам, и да се връщам и ще продължавам да го удрям с Истината”. И в крайна сметка, ако дойдат на страната на Истината и Правото – добре. Но това, което той казва в този цитат, е че в един момент тази духовна война ще се “нажежи”, така да се каже. И хората, дори онези, които са ни най-близки, ако не влязат в синхрон с Правото… Хората, които в крайна сметка ПОДСИГУРЯВАТ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на Злото в света – ТЕ са нашия истински духовен враг.


Пасио: Срещу какво наистина ще бъде тази Битка, тази Духовна Война…

Аз казвам, че в действителност тя ще бъде срещу ВЪТРЕШНИ демони. Които съществуват в психиката на човечеството. И тези Вътрешни Демони представляват:

– Егота, които са втвърдени в нещо, което наричам “Отрицателно Знание”

– Емоционален Майндконтрол, и

–  Страхът от Истинската Свобода.


Пасио: Та… Отрицателното Знание е концепцията, че “някой вече знае”. Хората отказват да обърнат внимание на нещо, защото казват “Ей, аз вече знам какво се случва”. Това е ИЛЮЗИЯТА за Знание. Най-големия Враг може да не е Невежеството, а по-скоро Илюзията за действително Знание.

А хората НЯМАТ Истината. И когато нямат Истината, те са на кота 0, нали така? Те са на като 0, защото не са започнали самостоятелно да търсят Истината… САМО ЧЕ СА ПРИКРЕПЕНИ КЪМ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ОТДОЛУ, КОИТО НЕ СА ВЕРНИ. Така че тези неща под кота 0 ги поставят в отрицателно състояние! Те трябва да започнат да се движат към нулата – към това да не знаят нищо. Затова го наричам Отрицателно Знание.

Трябва да положиш много труд, само за да излезеш начисто. Преди да започнеш да приемаш добрите неща. Много хора са в това състояние и хората, които са най-надълбоко в това състояние са свръх-интелектуалните. Супер ляво-мозъчно неуравновесените. Затворът на Левия мозък.


Пасио: Емоционалният Майндконтрол е вторият Вътрешен Демон. Сблъсквам се с това през цялото време, това е нещо обичайно за хората от моя свят. Много хора нямат достатъчно дебела кожа, за да слушат някой като мен. И това е нормално. Отново: в древните традиции са казвали “Запазете месото за силните хора и дайте млякото на бебетата”. Аз не съм тук, за да се обръщам към бебетата. Нямам търпението за това… Нямам ЕНЕРГИЯТА за това. Това, което се опитвам да направя, е да подготвя ДРУГИТЕ учители, които МОЖЕ БИ ще имат енергията и търпението за това. Защото това не съм аз. И съм 100% напълно честен с вас – това не съм аз. Аз не съм тук да правя ТОВА. Аз просто се надявам да издигна ДРУГИ ХОРА, които са почти стигнали до там, почти изцяло стигнали до там, така че ТЕ да започнат да правят това, в по-голям мащаб.

Те ще са хората, които ще работят с подобни хора – не аз. Просто съм искрен с вас.

Емоционалният Майндконтрол идва под няколко форми. Ню-ейдж варианта е “Това е неприятно, не искам да го слушам, не искам да го виждам, и определено не искам да казвам на другите за това”. Не гледай Злото, не чувай Злото, не говори за Злото. “Просто ще го игнорирам и то само ще си отиде!!!”

Е? Какво се случва, когато постъпим така с която и да е болест или проблем? …Подобрява ли се? Става по-лошо.


Пасио: Втората форма на Майндконтрол е, че хората имат проблем с чуването на Истината, защото не им харесва или не предпочитат начина, по който им се представя.

Аз няма да спра да говоря Истината по начина, по който я говоря. Това е моя стил. ХАРЕСВАМ си стила. Аз лично си мисля, че нямам никакъв проблем с начина, по който я представям. Слушам си презентациите, които правя, и не се тупам за всичко по гърба, но си мисля, че се справям доста добре. Гордея се с работата си до сега. Правя честна лична оценка на начина, по който презентирам. И отново, давам си сметка, че начина ми на презентиране е предимно за дебелокожите, не е за хората със супер деликатни чувствителности. Така да е. Те не са хората, до които се опитвам да стигна. Опитвам се да направя вертикална интеграция, не хоризонтална интеграция. Да изградя общество от хората, които НАИСТИНА СХВАЩАТ, и които могат да започнат да разпространяват Истината масово.

В тази концепция става дума за атрактивната водеща на новините, на вечерните новини. Тя може да шепне сладки тъпизми в ухото ви цяла вечер. Със сините честоти зад нея, нали знаете… И да ви каже със секси глас, “Две плюс две прави пет”. “Дааа, две плюс две прави пеееет”. И ще успее да накара много хора да й повярват на глупостите. Нали? Но човека, който всъщност ви казва Истината, може да не харесвате гласа му, може да не харесвате грубостта, с която подхожда към вас, когато ви казва Истината… Той може да крещи по мегафона “Хей! В ОПАСНОСТ СИ!”. “ТИ СИ  В АКТИВНА ОПАСНОСТ!”. В това обръщение ИМА повелително наклонение! Има ВРЕМЕВИ ДИАПАЗОН – НЯМАШ цялото време на света да поправиш това състояние.

А хората казват, “Ами на мен не ми харесва начина, по който го каза”. “Това на мен ми се струва негативно”. “Аз мисля, че този разпространява страх и прави въпроса по-голям, отколкото е”. Те не се интересуват от СЪДЪРЖАНИЕТО, от действителната ИНФОРМАЦИЯ. Те казват “НАЧИНА, по който го каза, ме обижда, не ми харесва гласа му или времето, което му отне”.

ТОВА ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ НЕЩО ОБЩО С ИСТИННОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА ??

Хората, които са в това умствено състояние, се намират под Емоционален Майндконтрол. Те вярват, че гладът за информационно съдържание трябва да се определя на база това, как те кара да се чувстваш въпросната информация. И това е логически абсурд, не може да се направи. Не можеш да МИСЛИШ с емоциите си. И не ви казвам да изключите емоциите си – те са невероятно важни. Те са КОМПАС за Моралност в живота ни. Те са компаса ЧРЕЗ който трябва да определяме посоките на поведението си.

Но не можете да определите и анализирате и дисектирате какво е Истина или не е! И не можете да направите филтрираща система на база как информацията ви е накарала да се чувствате или как сте я чули! Всъщност трябва да мислите с УМА, с ДВЕТЕ ПОЛУСФЕРИ на мозъка! С Истинска Интелигентност! За да можете да филтрирате и определите какво е Истинно.

Без значение колко много някой иска да ви подава този приятен, мек, емоционален глас… този човек все още ви лъже. Без значение дали човека има груб, строг или неприятен глас, и ако постоянно ви казва, че две плюс две прави четири, а вие не харесвате интонацията му… ами ДА, хора, това ВСЕ ПАК ПРАВИ ЧЕТИРИ. По всяко време и място! Това е Истината!

Никакво количество благопожелания и приятности или обличане на Лъжата няма да направи това твърдение в ляво вярно! Никога! Но да, това е нещото, което хората предпочитат да чуват, представено с хубав, приятен тон.


Пасио: “Истината е войнствена…” както казах в началото на презентацията. “Тя е, в самата си природа, във война със силите на лъжата и измама**”. – Брехт


Пасио: Ние буквално вярваме, че сме в правото да игнорираме истинно послание, ако посланикът по някакъв начин не е по вкуса ни. Смятам, че това е симптом на тотална лудост”. – Анонимен

Това е анонимен цитат, който също намерих в един форум. И това са много добри думи, това са мъдри думи. Наистина е лудост да се игнорира истината само въз основа на това как е изказана. Нарича се Емоционален Майндконтрол. И голяма част от работата ми е, да се опитам да го обясня на хората.

726

Пасио: Изгубената дума.

Това е краят на раздела за Естествения Закон и до края на семинара ще обсъдя някои решения.


Пасио: Изгубената дума. Това е концепция в ЕЗОтеричното Фримасонство, която представлява състояние на Съзнанието, което като цяло е било “изгубено” за мнозинството човешки същества. За да произнесе “Загубената Дума“, човешкото същество трябва да работи върху себе си, с цел да постигне РАВНОВЕСИЕ, или Баланс, между Лявата и Дясната полусфери на мозъка. В такова състояние на Равновесно Съзнание, съществото и постигнало опознаване на своя Аз, както и функционалните принципи на Макрокосмоса, или Естествения Закон. Постигайки това, личността е развила разбиране за обективната разлика между Правилно и Грешно, или както са известни тези концепции в традиционното Фримасонство, съответно “Светлина“, което е Правилно, и “Тъмнина“, което е Грешно.

Или Светлина, което е ЗНАНИЕ за Правилно и Грешно, и Тъмнина, което е НЕВЕЖЕСТВО за Правилно и Грешно.

А каква е Изгубената дума?


Пасио: Това е изгубената дума, дами и господа.

Вече притежавате Знанието от най-високите нива на Фримасонството. Повечето от масоните във външната система не знаят коя е Изгубената дума. Изгубената дума е НЕ. Аз ви предлагам идеята, че това е двойнствена дума. Изгубената дума е двойнствена, ще рече, че означава две неща, не само едно. Тя е думата НЕ, N и O на английски, но както и думата ЗНАМ на английски, която се произнася по същия начин, но се пише KNOW. Това са изгубените думи.

В Просветленото състояние на Съзнанието, създадено ЧРЕЗ Знанието за Естествения Закон, човешкото същество най-накрая е способно да произнесе “Изгубената дума“, която е “НЕ“. НЕ е Думата на Пълната Власт. Само когато кажем НЕ на онези, които твърдят, че са наши собственици, същите, които твърдят, че ТЕ ще решават кои Права ще имаме или няма да имаме ние, спираме да черпим Силата си от който и да е външен човек, и извършвайки това, си възвръщаме ВСИЧКИТЕ свои Права. Цялата наша СОБСТВЕНОСТ, която е била отнета без Право. За жалост, много, много малко хора в нашия свят имат ЗНАНИЕТО, ГРИЖАТА и СМЕЛОСТТА, които се изискват, за да се извърши това. Това е причината тази Всемогъща дума да се счита за “изгубена”.


Пасио: Ето го другия английски вариант на думата НЕ – думата ЗНАМ. ЗНАЙТЕ ПРАВАТА СИ. Причината да трябва да Знаете каква е разликата между Правилно и Грешно, и следователно да знаете какви Права имате и какви Права нямате, е че онези, които НЕ ЗНАЯТ тези неща, никога няма да кажат Изгубената дума на онези, които твърдят, че ги притежават. Те няма да кажат НЕ.


Пасио: Та нека да разгледаме някои решения. Наричам тази секция, “Да преподаваш Естествения Закон на другите”. Защото точно както говорихме – образованието е единственото решение. ЗНАНИЕТО е решението. Разпространението на това Знание и Образование, което означава “да изведа някой навън”. Education на английски идва от латинското едукере – educere – “да изведа някого вън от нещо”. И какво е Образованието? То е да изведеш някого от Мрака. Да изведеш някого от Невежеството.Бел.прев: На български Образование идва от образо – вание. Звание означава мисия и посвещение в живота. Название означава личното име, което съдбата е отредила на човек да проявява в живота. Призвание означава нещото, което съдбата и извикала човека да прояви във Физическия сват. Така Образо-вание означава получаване на званието да се създават образи. Според Принципа на Ментализма, от Естествения Закон, всяко нещо трябва първо да въ-образено в Ума, преди да бъде създадено чрез проявление във физическата действителност. Така Образование на български означава Звание в Съзидателност.Това е работата на един истински учител. Той не БУТА някого навън… той казва, “АЗ ЩЕ ТРЪГНА ПРЪВ, и ще ви ПОКАЖА пътя”. “И можете да ме ПОСЛЕДВАТЕ, ако чувствате че това е правилния път”. И можете да повторите процеса – това е ПОВТОРИМ процес. Точно това представлява Науката. Както казах, всичко това не е система от вярвания или религия – това е Наука.

“Да преподаваш Естествения Закон” също така е известно… във всички положителни окултни традиции, като “Великото Дело”. Аз го наричам Истинското Велико Дело. Понеже тъмните окултисти обръщат и усукват всичко, и те си имат техен си вариант на “Велико Дело” – създаването на свят на тотално Робство. Това е ТЪМНОТО Велико Дело, аз казвам Истинското Велико Дело, или Светлото Велико Дело – кой както иска да го нарича, това е просто жаргон.


Пасио: Промяна се случва? Може би… а може би не. Резултатите тук не са гарантирани, пичове. Ню-ейджърите ще ви кажат, че всичко е гарантирано, че “Всичко е в кърпа вързано”. Онези от Зета-Ретикули всеки момент ще бъдат тук. Ще ни дадат всички тайни на Вселената. Ще ни спасят от правителствата ни. Само трябва да изчакаме още няколко години, или десетилетия. Или хилядолетия. Но ще бъдат тук скоро.

Нужна е Квантова Промяна в човешкото Съзнание, за да може Човечеството да се освободи от самоналоженото си състояние на Робство. За нещастие, тази Голяма Промяна НЕ Е автоматичен процес, нито пък е гарантирано, че въобще ще се случи…

Можем да бъдем в това състояние много, много, много дълго време… или пък може да развие лавинообразен ефект и да доведе до пълното унищожение на човешкия вид. Положителният резултат не е гарантиран. Всеки, който мисли, че е гарантиран, е много наивен и е изключително дясно-мозъчно прекалено положителен. Не ви казвам и че отрицателният изход е гарантиран. Казвам ви, че може да поеме във всяка посока, в зависимост от това накъде поеме Съзнанието. Зависи от това колко хора, в Квантови количества, ще изберат Истината пред Измама**. Това е, което ще определи развръзката.

…Дали ще се случи или не е функция на човешката Воля да се узнае Истината и да се преподаде на другите. Това включва огромно усилие, огромна посветеност, и най-вече – огромно постоянство.

Не можете да се предадете. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО – ПРИЛАГАНЕ – НА ВОЛЯТА е задължително изискване. ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА. В Алхимията има една поговорка, класическа за Алхимичната традиция. “Лаборе ет константиа” – означава Работа и Постоянство.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНО УСИЛИЕ. Това е нещото, което ще изкачи тази канара до върха на планината. Това е. И ще има много ритане и крясъци, хора. Заради нивото на калцираност, в което се намира човешкото Съзнание. Аз НЕ очаквам това да бъде лесен процес. Не ви хвърлям прах в очите, не ви казвам “Ей, елате от мойта страна да вършим Великото Дело! Ще бъде толкова яко и забавно, ще е толкова лесно, ще го свършим адски бързо и всичко ще е тип-топ”. Ако бях някакъв Ню-ейдж гуру, който се опитва да накара всички ви да повярвате на това, което ви казвам, точно тава ще ви кажа. Защото ще се притеснявам за това дали съм достатъчно популярен и колко “последователи” мога да навържа. Не се интересувам от това! Интересува ме да ви кажа как наистина стоят нещата! Това не ме прави популярен… всъщност ми навлича доста омраза от много хора. ОК? Това няма да е лесно.


Пасио: Квантовата промяна си има изисквания.

Квантов, думата произлиза от латинското съществително квантум – quantum – означава “количество”. За да се помръднат Везните на Истината и Справедливостта обратно в равновесно положение, определено КОЛИЧЕСТВО хора трябва действително да ВЪРШАТ Великото Дело, за да помогнат на другите да приемат Истината.

Ако това не се върши от достатъчен брой хора, тези Везни няма да се помръднат в обратната посока. Трябва да постигнем определена критична маса. КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ. Ню-ейдж движението казва “А не, не, не са нужни количества, една мъничка, мъничка, мъничка порцийка може да направи голяма, голяма, голяма промяна”. – ГЛУПОСТИ !!! Има си причина да се нарича КВАНТОВА ПРОМЯНА! Нарича се КВАНТОВА Промяна, защото квантум означава “количество”! Трябва да сложите достатъчно СИЛА върху тези Везни, за да се наклонят на другата посока! Ако не разполагате с това количество – те няма да се наклонят!


Пасио: Индивидуални поведенчески избори. Те или се основават на хармония с Естествения Закон или на Опозиция с Естествения Закон. Те се комбинират по енергия и ефект, и в АГРЕГАТА си – ще рече в сумарната си тоталност – повлияват на качеството на манифестираното споделено човешко преживяване…

Така се създава Реалността. ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНО на Ню-ейдж хрумването – всеки отделен индивид НЕ създава своята собствена Действителност. В АГРЕГАТА СИ Човечеството съвместно създава колективното, споделено преживяване, в което ние ВСИЧКИ участваме. Ние КОЛЕКТИВНО създаваме споделеното си преживяване. А че “Всеки отделен индивид създава действителността, която той самия преживява”. Да – създавате, в Микрокосмичен аспект, това как преживявате собствения си живот… дали преживявате себепричинено страдание в големи количества или не, така работи Закона за Привличането на индивидуализирано ниво. Но на МАСОВО ниво, тези принципи работят в АГРЕГАТЕН аспект. Имаме нужда от население, което Разбира и живее в хармония с Естествения Закон. И КОЛИЧЕСТВАТА са изискване, за да се случи това.

…Тази динамика действа като съвършен израз на Принципа на Съответствието: “Както Отгоре, така и Отдолу; Както Отдолу, така и Отгоре”

Както създаваме действителността си като индивидуализирана единица Съзнание, такава ще стане действителността ни и като Макрокосмическа Реалност.

…В решително противоречие на “Ню-ейджърската” гледна точка, за да може да се осъществи КВАНТОВА Промяна, КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ.


Пасио: Така че какво представлява Истинското Велико Дело?

Истинското Велико Дело може да се извърши само след като човек е осъзнал Истината относно Естествения Закон и е привел СЕБЕ СИ в съзвучие с него…

ТОВА е момента, в който всичко ЗАПОЧВА. Защото веднъж, след като направите това и вече не сте в това вътрешно противоречие или опозиция, ТОГАВА можете легитимно да започнете да преподавате на другите хора, защото го познавате в достатъчна дълбочина, и защото в действителност се привели ПОВЕДЕНИЕТО си в съзвучие с него.

Така че Истинското Велико Дело е онова, което идва след това. И ето какво е:

727
/на табелката пише: Аз страдах. Следователно ще причинявам страдание./

Пасио: хората, които не искат да поемат лична отговорност и да станат възрастни, се намират в това психологическо състояние. Нарича се Себененавист.

Това означава, че се мразите. НИКОЙ, който иска да удължава Робството, не е способен да се харесва. Те НЕ МОГАТ да обичат себе си. Невъзможно е. Винаги ще сте в състояние на себе-омраза, ако вярвате в Правителството, ако вярвате в легитимността му. Защото вярвате в Робството, и сте ВЪВ тази Робска система и искате тя да продължи, как е възможно да обичате себе си… не е възможно.

СЕБЕНЕНАВИСТТА е подлежащото психологическо състояние, което кара хората да се опитват да абдикират от тяхната собствена лична отговорност да упражняват Съвест, и да изпадат в поведение на Заповедоследване и Оправдание. Точно както не е възможно за един следващ заповеди да упражнява Съвест, не е възможно за един следващ заповеди истински да обича себе си.

Тези две състояния не могат да съществуват едновременно. Не можете да сте човек, който следва заповеди, и едновременно с това да обичате себе си – невъзможно е. Това са противоречащи си психологически условия.

Ето какво представлява един себененавиждащ се човек – той е затворен в кръга на травмирането, злоупотр*бата и жертвата. Получава се травма, има определен насилник, има жертва, и след това всичко се повтаря. Този, с когото е злоупотребено, след това се превръща в онзи, който наранява, и този цикъл се повтаря. Говоря за това доста изчерпателно в радио-канала си по YouTube.

Това е символното изразяване на това състояние на ума. На картинката е едно гòлемно същество. То е 100% програмирано, безжизнено нещо, което е надарено със способността всъщност да се движи като робот. Можете да го оприличите на робот от плът. Това е концепция от древния тъмен окултизъм.

И този гòлем се захранва от силата на Себененавистта. И точно това са последователите на заповеди – те са гòлеми.

Не го казвам, за да обиждам хората! В действителност не ме интересува как го приемат хората. Казвам им какви са наистина. И за какво мислят за тях тъмните окултисти. Наричат ги свои кучета и любимци. Така наричат полицията във военните среди. Имаше цяла серия предавания за това.

И не ви казвам това от книжно знание. Казвам ви го от техните уста в моите уши. Така ги наричат.

Гòлемът е в това умствено състояние – “Тъй като АЗ страдах, следователно АЗ ще причинявам страдание на другите!”, “Тъй като аз не мога да се справя с вкоренените си психологически травми, и детски комплекси, и неадекватни комплекси, аз ще изсипя това вкоренено, психологическо напрежение върху другите хора, върху които нямам правото да си го изкарвам”. Това е гòлемното състояние на ума.

Себененавистта се поражда, когато по-ранно ТРАВМА е била потисната, и погр*бана дълбоко в Подсъзнанието

Това е ролята на Подсъзнанието – да предпазва Съзнанието от травмиращи преживявания, за да не се преживява в Съзнанието отново и отново и следователно да не се преживява отново и отново във физиологията. Само че, ако никога не извадим този погр*бан материал до съзнателното ниво, той се надгражда, и надгражда, и надгражда, докато в крайна сметка не ни унищожи. Психически и духовно.

…вместо да бъде конфронтирана, обработена и излекувана…

Хората не искат да се заемат с тази работа. Прекалено трудно е да се копае из този засенчен материал. Трудна работа е! Повярвайте ми, за да изляза от състоянието на ума, в което бях, на мен ми се налагаше да свърша тази тъмна работа. С години! Години на ОЩЕ страдание и болка. Да се гледам в огледалото и да се питам “Какво трябва да конфронтирам в себе си?” След което да работя за целта на тази промяна. И да призная хиляди, и хиляди, и хиляди пъти “Сгреших!”, “Сгреших!”, “Сгреших!”. Просто не знам колко хиляди пъти трябваше да се гледам в огледалото и да си го повтарям на себе си. Понякога бях толкова депресиран, че не можех да стана от леглото С ДНИ. Просто лежах в леглото и сушах дуум-метъл по цял ден. Буквално! Безкрайно. Едно и също. Просто седях в онова състояние на тотална себененавист и тотална депресия. Заради онова, в което знам, че УЧАСТВАХ. И заради това, че ЗНАЕХ че ВСЕ ОЩЕ съм в онзи режим на мислене! Че ВСЕ ОЩЕ умът ми беше същия! Че щеше да отнеме ГОДИНИ, за да изляза от там!

Обяснявам това, за да се опитам да предпазя хората, така че да не им се НАЛАГА да минават през цялото това страдание. Това Знание може да се ПРОЗРЕ, без да е нужно да се слиза по този път. Може да се направи. Не ви казвам, че е лесна работа, но е възможно.

…Такава травма може да възприеме формата на усещане за НЕАДЕКВАТНОСТ, било то истинска, внушена или въобразена.


Пасио: И знаете ли какво представлява това мисловно състояние? То е авто-затвор. Тези хора сами затварят себе си в килия. Тези хора, които искат да излеят върху другите своите собствени вкоренени, травматични психологически напрежения – те са затворници. Те са ВЪВ клетката и им харесва да вътре в клетката.

Те нямат никакво желание за Свобода – единственият човек, който няма желание за Свобода, е онзи, който е в състояние на Себененавист и Себеомраза. Който не обича себе си.

Сега… това, което лекува Себененавистта, е СЕБЕУВАЖЕНИЕТО. И трябва да знаем какво означава думата уважение.


Пасио: Става дума за вглеждане в себе си – ИНТРОСПЕКЦИЯ.

Респект идва от латинската представка ре – re – която означава “отново” и латинския глагол спектаре – spectare – който означава “да гледам”. Събираме ги заедно, и получаваме “да гледам отново”, “да видя пак”, “да хвърля още един поглед”.

Да се погледнеш отново – от тук започва Респекта. НЕ МОЖЕШ да дадеш нещо на някого, ако го нямаш. Ако аз нямам десет долара в джоба си, не мога да ви ги дам. Ако нямам монета в джоба си, не мога да я дам на някой друг. Първо трябва да я имаш, за да я дадеш. Така че никой не може да прояви уважение към някой друг, освен ако първо не го развие вътрешно. Самоуважението трябва да се появи първо. Точно затова тези хора не уважават НИКОГО! Изпълнителите на заповеди не уважават най-вече себе си. И докато не свършат тази работа по Интроспекцията си, няма и да развият Себеуважение. И отново: не ви казвам, че това е лесна работа – това е трудна работа, която може да отнеме много време. Тя представлява изкопаване на затъмнен материал, от който повечето хора искат да избягат, те не искат да конфронтират определени неща в себе си.

Само Себеуважението може да излекува Себененавистта и да постави един изпълнител на заповеди на Пътя на Съвестта. Нужно е да се погледнем в огледалото още веднъж.

728

Пасио: Кой е ПО-ВИНОВЕН морално? Даващия заповеди или Изпълняващия заповеди?

И моля да забележите, че удебелявам и подчертавам думата ПОВЕЧЕ. Не ви казвам, че даващите заповедите не са Морално Виновни – те СА. Това не е въпросът. Дали някой от тези хора е или не е морално Виновен не е въпроса ми. Въпросът ми е кой има ПО-ГОЛЯМА Морална Вина? Даващия заповеди, или изпълняващия заповеди?

(глас от публиката) – Изпълняващия заповеди.

ВИНАГИ… Винаги… Навсякъде и винаги. Навсякъде и винаги…


Пасио: Сложих този колаж във Фейсбук, и ви казвам, заляха ме с омраза! Хората не искат да чуят това. Както ви казах, не съм тук, за да се правя на известен или да правя приятели. Тук съм, за да кажа на хората каква е действителната истина, а те сами трябва да я приемат или да я отхвърлят.

Та… Направих този колаж и го сложих във Фейсбук. Отляво са политиците, които казват “МОИТЕ ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”. Отдясно пък има някакви войници или военноморци или каквито и да са, Последователи на заповеди, и те казват същото, “МОИТЕ ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”.

А отгоре сложих този въпрос: Кой лъже? И кой казва истината?

Така че… кой лъже тук?

Ако хората не могат да видят.. надявам се че могат да видят картинката в средата, това е един от ужасните резултати от бомбардировки в Близкия Изток, мисля че в Ирак. Как баща носи мъртвото си дете на ръце.

Може би ако върху нашите деца валяха бомби, може би щяхме да мислим различно за идеята да влетим и да натресем империализъм на другите нации… не знам… МОЖЕ БИ щяхме да мислим различно по въпроса. Когато това се случва с нечие друго дете, това е ОК, направено е в името на свободата.

Е… Кой е причинил това. Тези тук причинили ли са го? Не, не са го причинили. Те не са ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ПРИЧИНА за това. Защото знаете ли какво са направили те? Подписали са някакви хартийки, носели са скъпите си костюми, и после са казали на тези пичове тук, “Е, вече имате заповеди”. “Ходете и ги бомбардирайте”.

И знаете ли какво са направили тези? Казали са “Тъй вярно!” и са отишли да пускат бомбите. И са изстреляли мунициите. ТОВА са хората, чиито действия създават неща като ето това тук, в средата.

А не тези хора. Всичко, което ТЕ правят, е да говорят в нечие друго ухо. Всичко, което тези са направили, е да говорят. Реч. Думи – не действия.

Отново… Погледнете… Просто НАИСТИНА погледнете. “Моите ДЕЙСТВИЯ не причиниха това”. Ако тези отдясно казват това, те ЛЪЖАТ!

Много, много, МНОГО… трудно нещо за приемане и проумяване от хората. Не ви казвам, че не трябва да се чувствате зле от тези думи. Но ви казвам, че са истина.


Пасио: Болезнената истина. СЛЕДВАЩИЯТ ЗАПОВЕДИ винаги носи ПОВЕЧЕ Морална Вина от даващия заповеди, поради причината, че Следващият Заповеди е този, който в действителност е извършил действието, и извършвайки това действие, в действителност е осъществил вредата, проявена във физическия свят. ЗАПОВЕДОСЛЕДВАНЕТО е пътят към всяка форма на Злото и Хаоса в нашия свят. Това НИКОГА не трябва да се смята за “добродетел” от някой, който счита себе си за морално човешко същество. Следващите Заповеди са лично отговорни и Морално Виновни за всяка форма на Робство и за всеки един Тоталитарен режим, който някога е съществувал по лицето на Земята.

ТОВА е болезнената истина, която хората не искат да приемат. Те вместо това искат да вярват в абсолютната безсмислица, че изпълняването на заповеди някакъв вид “добродетел”. И това вярване трябва да бъде УНИЩОЖЕНО !!! От лицето на Земята!

Защото това не е никаква форма на “добродетел” или Ред – това е пътят към Злото и изтреблението.


Пасио: Отговорност срещу Абдикация.

Защо… Защо тези хора не искат да мислят самостоятелно? Прекалено лесно е да следваш заповедите на някой друг… Та те ВЯРВАТ, че това по някакъв начин магически ги лишава от лична отговорност в избора между Правилно и Грешно.

Отговорността на един индивид самостоятелно да избира Правилното пред Грешното действие ВИНАГИ Е НЕГОВА СОБСТВЕНА. И тази отговорност НИКОГА не може да се даде на друг човек или да се прехвърли щафетно. Човек може само да ТВЪРДИ и да си въобразява, че “абдикира” от Личната си Отговорност за такъв избор и я предава на някой друг. Това в всъщност НЕ МОЖЕ практически да се направи в Действителността.

Може само да твърдите “Аз не съм лично отговорен за това поведение, защото този човек ми каза да го направя”. Това е просто твърдение. А най-вече, това което най-вече е, то е просто една шибана лъжа.

Казано с по-прости думи, един индивид винаги е отговорен за собствените си действия. Точка и край.

Ти го направи – Ти си отговорен за това. Спрете да си измисляте оправдания за престъпно поведение! Не можете да оправдаете личната отговорност – ако сте направили Грешно действие, ВИЕ СТЕ ГО НАПРАВИЛИ! Вие сте го ПРИЧИНИЛИ!


Пасио: Харесва ми как го казва Дейвид Айк, “Поемете отговорност за себе си и собствените си действия, мисли и думи. Самите вие правите тези избори. Самите вие подлежите на отговорност за последствията от поведението си. Нищожното извинение, че шефът ви го бил изисквал или управата го очаквала от вас, няма нито истина нито оправдание в себе си”.

“Какъв е смисълът от това човек да има принципи, ако позволявате на другите да диктуват поведението ви?” И наистина – онези, които позволяват на други да диктуват поведението им, нямат принципи. И има причина за това, че нямат принципи – защото се мразят. Те са в психологическа себененавист, и има причина и за това състояние. Следващия ми труд покрива това в дълбочина, в наистина широка дълбочина.

“В края на деня, ВИЕ ще съдите представянето си и приноса си за Сътворението. Това няма да се основава на това какво другите са очаквали от вас или на това какво сте направили, защото сте се чувствали в безизходица”.

Като “О, няма друг начин”, “Не виждам как да се измъкна от това, не виждам как мога да постъпя иначе”… “Може да ми се наложи да си търся друга работа!”, “Може да ми се наложи да чета и да уча!!!”, “Не мога да си представя как ставам друг човек и зарязвам идентичността, която съм си изковал!”… “Как въобще мога да си го представя!”, “Цялата ми его-идентичност е омотана в работата ми и това, което правя!”, “Това дефинира кой съм!”… “Не мога да тръгна срещу това!”

Всичко са глупости. Всичко това хората го правят, защото се чувстват в безизходица и не могат да си ПРЕДСТАВЯТ, че има друг начин.


Пасио: Повечето хора погрешно ВЯРВАТ… това е втората част от абдикирането от лична отговорност, която се пада на хората… Повечето хора погрешно ВЯРВАТ, че могат да предадат Естественото си Законно Право да се самоотбраняват на друг индивид, група или същество. Правейки такова Грешно твърдение… че “някой друг е мой защитник”, “някой друг – НЕГОВА е отговорността да защитава МЕН”… те се опитват да “абдикират” лична отговорност, която всъщност винаги принадлежи на тях самите и никога не може да бъде раздадена.

Това е принципът на самоотбраната! Притежавате го! Ваш е! Не можете да го дадете на някой друг!! Шок и удивление! Това е ваша лична отговорност!

И знаете ли какво? Всички те са много щастливи. Тези Контрольори казват “Не е наша отговорност да ви пазим”. Защото тяхната същинска цел е да са бирниците на новия цар. Не са нищо повече. И функцията им е да шибат по гърба хората, опитващи се да упражняват Права, които новият цар, наречен Правителство, е наредил, че не могат да упражняват.

Това им е истинската роля, те не служат и не защитават народа – те служат на и защитават УПРАВЛЯВАЩАТА ПРОСЛОЙКА.

И не искат да го признаят пред себе си. Знаете ли защо? – Защото са ЛЪЖЦИ. Най-вече на себе си.

Шайка вдетинени лъжци.


Пасио: Франклин е казал: “Онези, които се отказват от Основна Свобода, за да си купят малко временна сигурност, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО, И ЩЕ ИЗГУБЯТ И ДВЕТЕ”.

Това има предвид Страха от Хаоса и желанието да “абдикирате” личната си отговорност за самоотбрана в посока на други хора, само защото ви е страх и не искате личната отговорност да го правите лично.

Искате ли да останете в това разположение на ума? “Ще се откажа от личната си свобода, за да имам сигурност”? Ами наслаждавайте са на безопасното си… РОБСТВО.

АЗ пък ще си взема ОПАСНАТА И ХАОТИЧНА Свобода! ОК? Ще се оглеждам на всеки ъгъл и ще си поема риска! Много ви благодаря! Дайте ми Свободата, и бойната ми пушка, и ще си поема рисковете, благодаря ви!

Идеята, че просто искате да сте в безопасност, и сте готови да дадете Свободата си за това… Просто е детинско. ТОЧНО ТАКА РАЗСЪЖДАВАТ ДЕЦАТА! И точно за това става дума. Никой не иска да порасне и да стане възрастен.

И отново: Има причина за това. това е подлежащата психологическа причина.. има дори и по-дълбока от нея, но искам първо да обсъдя тази – Самоуважението срещу Себененавистта.

729

Пасио: Последователите на заповеди. Това са хората, които поддържат тази Система на Робството. Точно те са хората, които поддържат тази Система на Робството.

Нека кажа това отново: ХОРАТА, ИЗПЪЛНЯВАЩИ ЗАПОВЕДИ, са тези, които ПОДДЪРЖАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РОБСТВОТО. Не управляващата класа, не Господарите, не така наречения “Елит”. Които не са елит на друго, освен на дъното на боклуджийската кофа. Хората, които поддържат съществуването на Робската Система, са онези, които ДОБРОВОЛНО СЛЕДВАТ ЗАПОВЕДИТЕ ИМ.

Никой не иска да чуе това. И хората ще ви мразят заради това, което казвате.


Пасио: Следването на Заповеди означава, по дефиниция: Да правиш, каквото са ти казали да правиш, без ти самия да преценяваш, дали това действие, което ти е наредено да изпълниш, в действителност е Правилно или Грешно.

Това е дефиницията на следване на заповеди.

Някой от вас може ли да отрече това? Това не е ли истинската дефиниция на “следвам заповедта на някой друг”? ПО ДЕФИНИЦИЯ, ако следвате заповедта, просто действате! Дадена ти е заповедта – просто действаш! Защото следваш заповедта. Не стоите като изтукани, мислейки си, “Това, дето този ми каза да направя, Правилно ли е?”, “Чакай бе, аз имам ли Правото да направя това?”, “Това Морално ли е? Трябва ли да го направя, няма ли да нарани някой друг?”…”Или по-добре да не го правя, понеже наистина причинява вреда?”

Това не се случва в главата на един Последовател на заповеди!! Последователят на заповеди казва “ТЪЙ ВЯРНО!” и изпълнява заповедта! ЗАТОВА се казва Последовател на заповеди! Следване на заповеди!

И това е ДЕФИНИЦИЯТА на Последовател на заповеди, а не моето възприятие за смисъла. Това просто е Истинската, действителна дефиниция на следването на заповеди.


Пасио: Ако един индивид… това е много важно да се проумее… изпълнява действието на Заповедоследване, по дефиниция, този индивид НЕ МОЖЕ да упражнява Съвест, тъй като, по дефиниция, упражняването на Съвест означава, че човек доброволно и самостоятелно избира, чрез Свободната си Воля, Правилното действие пред Грешното действие.

Така че Заповедоследването е напълно полярна ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ на концепцията за Упражняване на Съвест. Не можете да правите двете неща едновременно. – Невъзможно е… да се правят тези две неща едновременно. Заповедоследването и Упражняването на Съвест си противоречат едно на друго по силата на дефинициите си.

Повечето хора просто не схващат това. По дефиниция, ако следваш заповеди, не можеш да Упражняваш Съвест, което представлява правене на Свободен Волеви избор, на база Знанието за Правилно и Грешно.


Пасио: Ето до къде ни довежда Заповедоследването, що се каса до нацията. …Не че вече не сме там, не че тези хора вече не са ни завели там. Защото ВЕЧЕ сме превзети от тях.

Завладяха ни през училищните системи. Не можеха да ни бият финансово. Така си казаха, “Е, нека тогава си пратим идеолозите при тях и да влезем в умовете на децата им”. И ако не вярвате, че точно това се е случило, значи грешите страшно много в живота си.

Не само нацистите, но и комунистите. Понеже всъщност това са просто форми на социализъм. Точно това е и феодализма. Световен социализъм означава, просто, че няма такова нещо като “частна собственост”. Държавата притежава всичко. Правата не съществуват. Правата на недвижима собственост не съществуват. Всеки отново е феодален крепостен роб. Нарича се НЕО-ФЕОДАЛИЗЪМ.

Не ми дреме от кой клон идвате… Може да идвате от ляво, това се нарича комунизъм, може да идвате отдясно, това се нарича НАЦИОНАЛсоциализъм. Комунизмът е ИНТЕР-НАЦИОНАЛсоциализъм. И двете са една и съща сила – наречена Феодализъм. Нека просто я наречем каквото е – наречена е Феодализъм, което, само по себе си, е просто един евфемизъм за Робство.

Те искат Нео-Феодализъм, което е Новия Световен Ред на Робство. И е вече тук. Не е нещо, което идва. Тук е тук точно сега. Целта е да излезем от него.


Пасио: Това е резултата от следването на заповеди. Това е нещото, което Заповедоследването осигурява на обществото. Следването на заповеди никога не трябва да се възприема като добродетел. Следването на заповеди е Зло.

Не ме интересува… Знаете ли… Ако някой, който е считан за светия, ми нареди да изпълня негова заповед и ако аз я последвам? – Току що ще съм извършил Зло дело. Това мисля. Ако аз действам единствено възоснова на това какво някой друг ми е казал да направя, това е Зло. В това няма НИКАКВА Моралност. Въобще. Това НЕ Е добродетел – Зло е.

ОК? Искам това да е толкова ясно и да го кажа толкова недвусмислено – НЯМА такова нещо, като “възможност” за МОРАЛНО следване на заповеди. Двата термина си противоречат.


Пасио: “Аз просто следвах заповеди” НИКОГА не е валидно “оправдание” за неморално, престъпно поведение и този жалък опит за абдикация от личната отговорност НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ПРИЕМА за валидно извинение за такова поведение.

И как се прави това? Прави се чрез ОПРАВДАВАНЕ.


Пасио: Да повторя отново: това означава “да създам “право”, от латинското юс – jus, означаващо “право”, “закон”, и латинския глагол фачере – facere, който означава “да направя”, “да създам”. Така става justify – на английски, “оправдавам”.

И това казват те. “Ама аз проста следвах заповеди!”, “Аз просто си вършех работата!”.

“Ами аз… просто прекратявах протеста ви”. “Вие нямате право да говорите”. “Политиците така ми наредиха”. “Така че аз просто излязох, и си свърших работата!”.

“Ударих ви със звуково оръдие!”. “Ей така… просто докато си вършех работата… просто докато си следвах заповедите”.

Това е оправдание. Това е ПРЕСТЪПНО! Няма нищо Морално в това… няма нищо добродетелно в това… Нарича се престъпно поведение. Криминална активност. И това, което те се опитват да направят, е да го превърнат в “право”, да го направят в “право” чрез Оправдание. И никой никога не бива да приема техните оправдания.

Знаете ли как се нарича, когато се приемат тези оправдания? Как се нарича приемането на оправдания? Нарича се, на 100%, купчина лайна. Това е тотална лъжа. Оправданията са лъжа! Те ви гледат право в лицата, право в очите, и ви казват “Аз не съм отговорен за това”.

“ТОКУ ЩО ГО ИЗВЪРШИХ, но не съм този, който е отговорен за него, защото изпълнявах заповеди”. Това оправдание не мина при защитата на нацистите в съдебния процес в Нюрнберг, и следователно и никъде в Америка не би трябвало да се приема. Никой в Америка не би трябвало да приема тези оправдания, защото това би означавало вяра в легитимността на “Авторитета” и Правителството. Тоест вяра в Майндконтрола.

И те го вярват! Те вярват, че има ЛЕГИТИМНОСТ в това! Повечето хора вярват, че всъщност има легитимност в това престъпно поведение, защото една прослойка хора, наричаща себе си Правителство, по магически начин са били надарени и са им били вдъхнати такива “права”. Те вярват, че имат “права”, каквито другите хора нямат.

Те самите го вярват, но по-лошото е, че ХОРАТА, КОИТО ВСЪЩНОСТ СА ПОТЪРПЕВШИ от това престъпно поведение, ТЕ вярват, че онези имат “Авторитета” да го правят.


Пасио: Ганди каза, “Най-ефективният начин да подпомагате една Зла система, е като ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАПОВЕДИТЕ И НАРЕЖДАНИЯТА Й. Една Зла система НИКОГА не заслужава такава вярност. Предаността към нея означава СЪУЧАСТНИЧЕСТВО в Злото. Един добър човек ще устоява на една Зла система с цялата си душа”.

Което означава, да казваш “Не”.


Пасио: Моралната Вина. Какво означава това.

Моралната Вина е определянето на онзи, който в крайна сметка носи ВИНАТА, или заслужава ОБВИНЕНИЕТО

Отново казвам: Това е легитимна и истинска концепция – СЪЩЕСТВУВА Вина, СЪЩЕСТВУВА Обвинение, трябва да превъзмогнем тази Ню-ейдж глупост, че “нииикой не бил виновен”, “нииикой не е за обвиняване”. Никога не трябва да казваме “Ей, не трябваше да правиш това, това причини много Хаос и травмира много хора”, “Ти не си виновен”, “То просто си се случи”…

НЕ! Грешно! Хората, които извършиха поведението, са за ОБВИНЕНИЕ!

КОЙ извърши холокоста в Германия!? – Хората, които следваха заповедите за извършването му! ТЕ го извършиха! ЗАПОВЕДОСЛЕДВАЩИТЕ го извършиха!

КОЙ извърши политическата чистка в Съветска Русия!? СЛЕДВАЩИТЕ ЗАПОВЕДИ, те го извършиха!

И те ВИНАГИ са под формата на полиция! Защо си мислите, че наричат тоталитарната система “полицейска държава”?

Защо я наричат “банкерска държава”? Как така не я наричат “политическа държава”? Ами “адвокатска държава”? Добре де, а защо не я наричат “съдийска държава”?? Защо не я наричат с някое от тези имена?

Искате ли да знаете защо??

Защото НИКОЙ от тези хора НЕ Е ДИРЕКТНИЯ ВИНОВНИК за манифестирането на това състояние чрез поведението си! Те са ДАВАЩИТЕ заповедите!!!

ИЗПЪЛНЯВАЩИТЕ ЗАПОВЕДИТЕ са онези, които следват командите им, и чрез ТЯХНОТО поведение това състояние се превръща в действителност!!!

Точно затова се нарича ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА – защото ВСЯКА полицейска държава, която някога е съществувала, е била създадена ОТ ПОЛИЦИЯТА !!!

 Която си следва заповедите.

 Защото не искат да поемат отговорността и да мислят самостоятелно и НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ разликата между Правилно и Грешно, както я знаят възрастните.

Вместо това, ПОЛИЦИЯТА ИСКА ДА Е ДЕТЕ, КОЕТО СЕ ПОДЧИНЯВА НА ТАТКО СИ. Понеже имат Едипов комплекс към баща си! Точно за това става дума, хора. Ще стигнем до там.

Съществува такова нещо като Вина… за извършването на действия, които са довели до Вреда или Загуба за другите. Това означава Морална Вина. Думата culpable на английски, идва от латинското съществително кулпа – culpa – което означава “виновен”, “заслужаващ обвинение”.

730

Пасио: Истинската Свобода представлява Безкрайна Възможност,защото Безкрайната Възможност по дефиниция ВКЛЮЧВА възможността за Хаос

За Истинската Свобода трябва да приемем, че “Ей, нещата може би няма да вървят добре през цялото време”. Живеем във Физически свят, във Физическото царство, “Ей, тук може да има опасности!” Нищо никога не може да бъде хигиенизирано и не може да бъде напълно безопасно, що се отнася до действия във Физическия свят. Винаги ще съществува възможността нещо да се случи, нещо да се обърка, някой да се нарани, да се случи Хаос.

Ако живеете в това състояние на Страх, че това ще се случи… какво е това? Това високо Съзнание ли е, или е ниско Съзнание? – Това е ниско Съзнание. Ниското съзнание може да създаде единствено какво?

ХАОС !

Страхът от самия Хаос може да ви донесе ЕДИНСТВЕНО повече Хаос! Защото се основава на Страх!

Постоянно ще се връщаме към онази карта с Изразите. Имам апликации в интернет, отидете онлайн, гледайте видеота, които съм направил… Изпринтирайте я! Прочетете я! Поглеждайте я!


Пасио: Изпринтирайте я и си я окачете вкъщи! Разберете как работи тази карта! Разберете онези десет Израза, които прегледах.

Та… ВЪЗМОЖНОСТТА за Хаос трябва да бъде прегърната без Страх, ако искаме да сме напълно Свободни.

Трябва да бъде прегърната. Трябва да кажете “Аз ще допусна Възможността, че може да се появи Хаос”. Защото ТОВА означава излизане от съзнанието на Страха. Защото ТОВА ще ни заведе до Свободата.


Пасио: Страхът ОТ Възможността за Хаос… Е всъщност страхът от Истинската Свобода.

Ако казваме “Аз не мога НИКОГА ДА ПОВЯРВАМ че система без Господари може да сработи, ДОРИ НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ как е възможно да сработи!!”… това какво се нарича? Какво е вградено в този човек? Какво е изгубил?

Точно така – Въображението си.


Пасио: Това всъщност е равностойно на СМЪРТТА НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО.

А сега… Какво е Въображението?


Пасио: ВЪОБРАЖЕНИЕТО е мощната способност на човешкото Съзнание да прогледне за друго състояние или условие от това, което вече е проявено в настоящето. Така че… Въображението ТРЯБВА ПЪРВО ДА Е НАЛИЧНО В УМА, за да се създаде друго състояние на съществуването от това, което се преживява в настоящето. И това е, защото… според Принципа на Ментализма, за да е възможно каквото и да е различно състояние да се манифестира във Физическия свят, Равнината на Последствията, то първо трябва да съществува в Ума, Равнината на Причините. Ако Въображението е задушено или унищожено… а унищожението на Въображението е това, което наричам ТОТАЛЕН Майндконтрол, не можете да попаднете в състояние на по-тотален Майндконтрол от това Въображението ви да е мъртво… ако това се случи, всяка промяна на състоянието ни на съществуване става напълно невъзможна.

И доста хора вече се намират точно тук.

Страхът от Възможността за Хаос е ПОВЕЧЕ от страха от Истинската Свобода – той е смъртта на Въображението. Той е вкарването на Ума в клетка завинаги.

Не можете да позволите тази Сила в нас – наречена Въображение – да умре.

Защото това е единственият начин за провиждане на път за бягство от затвора. Първо трябва да го ПРОЗРЕТЕ, и след това трябва да вложите Мислите и Емоциите, които сте използвали за процеса на това провиждане, в същинско Действие. За да може да се манифестира във Физическия свят.


Пасио: Чрез Страха си от възможността за Хаос (което всъщност е Схраха от Истинската Свобода), повечето хора се застъпват за легитимността и и продължаването на “Авторитета” и Правителството, и следователно всъщност се застъпват за легитимността и продължаването на Насилието и Робството.

Пасио: Онези, които вярват, че “Авторитета” е нужен и че трябва да продължи… заради този Страх от Хаоса… всъщност са били подмамени да вярват, че човешкото РОБСТВО е нужно и че ТРЯБВА да продължи, с цел да се ПРЕДОТВРАТИ Хаоса.

Представете си това! Представете си го!

ТОЧНО това е СТАТИЗМА! Точно това представлява религията, наречена “вяра в Правителството”! – Вярването, че човешкото Робство е НУЖНО, и че трябва да продължи до безкрайност, с цел да се предотврати манифестирането на Хаос.

Кажете ми как е възможно това да сработи…


Пасио: Могат ли Насилието и Робството… и точно на това е евфемизъм Правителството. Статизъм и Правителство са просто евфемизми за Насилие и Робство.

Та… следователно… могат ли Насилието и Робството въобще някога да предотвратят Хаоса?

(глас от публиката)

Защо?? Защо не може?


ЗАЩОТО ТЕ СА ХАОС !

НАСИЛИЕТО И РОБСТВОТО СА ХАОС !

Ние ВЕЧЕ СМЕ ВЪВ състояние на Хаос!

Попадането под заплаха от Насилие и Принуда, което е Робство, Е състоянието на Хаос!

Така че забравете страха от това Хаоса да не дойде – вие СЕГА сте в него! Изненада – изненада… Това сигурно е новина за всички ви. Ние вече сме в състояние на Хаос.

Трябва да създадем ИСТИНСКИ Ред – като се отървем от Насилието и Робството.

731

Пасио: Какво е истинското разделение в човечеството.

Хората казват, “Ама това е разделително говорене, говорене на раздора, ние всички сме Едно!” – Не! Не сме!

В действителност, има ЕДНО истинско разделение, което НАИСТИНА съществува. В действителност съществува.

И ето какво е то.


Пасио: Съществува едно истинско разделение, което разделя човечеството на два отличаващи се типа индивиди. Критерият за това Разделение е това дали индивидът вярва в “Авторитета”, следователно вярвайки, че има легитимност в Робството.

Двете групи хора са хората, които Знаят, че Робството никога не е легитимно, и хората, които вярват, че то може да бъде легитимно. ТОВА в действителност разделя човечеството. Всички останали неща са просто “Разделяй и владей”!

Раса, религия, сексуалност, приходи… какво още, системи от вярвания… Всичко това са техники за разделение и владеене.

Има обаче една ИСТИНСКА разлика. – Дали някой вярва в Робството или не.


Пасио: И, разбира се, хората са нарекли едните Статисти, а другите – Анархисти. Ето някои картинки, които гепих от Фейсбук.

Статизъм е гениалната идея, да дадем на малка група хора правото да отвличат, да опандизват, да тормозят, да крадат от и да убиват други хора, за да може да сме защитени от хора, които отвличат, тормозят, крадат и убиват хора.

Да, о, това е страшно смислено. Да. Мисля че ще сработи идеално на тази планета.

Анархистите… Не можах да намеря добра картинка за Анархисти, защото всичките бяха на фалшиви анархисти, които искат да унищожават собствеността, мислейки си, че по този начин правят някакво добро на света. “Черният блок”. Всъщност са просто комунисти под прикритие. Ако наистина ги натиснеш, се вижда, че си нямат представа какво въобще значи анархия. Те са просто едни МАРКСИСТИ, които си мислят, че тая боклучава идеология е някакъв павиран път към свободата! Просто шайка ляво-мозъчни клоуни, които нямат никакво разбиране за Естествения Закон. Сложете се костюма на точки и навлечете огромни чепици. И ходете да си вземете готин клоунски нос. Сериозно! Понеже точно това са тези хора – те са един ТАШАК! Те са един майтап! Те не знаят и един ред от това какво е Свободата.

Та… търсех добра картинка за Анархисти, мислех си да сложа себе си, или Ларкън Роуз, Фрийман. Майкъл Тесарион, и тн… Но си казах, че по-добре да се сложи някаква рисувана картинка, която наистина изразява идеята. И намерих тази картинка на Исус, на който пише “Аз съм Анархист. Но повечето от последователите ми са Статисти”. Нали? Онези фалшиви задници, наричащи се “християни”… които вярват, по по някакъв начин следват ученията на Христос? И вярват в Правителството? Те вярват във финансови институции? Вярват в организираната религия? Та това са трите неща, които УБИХА Христос! ако дори приемате историчността на събитието… С кого беше основния конфликт на Христос? – С фарисеите и садукеите – агентите на организираната религия и контролиращите религиозни ордени на деня!!! Онова, което го е вкарало в дълбоките лайна, е че ги е нервирал! Но те са си отивали вече, Стария Световен ред си е отивал и Новият Световен ред е идвал по онова време… И се е намесил в сериозните лайна, когато е тръгнал срещу финансовата институция! Срещу чейнджбюрата в храмовете… Нашибал им е задниците. Изперкал е, като ги е видял. Нали? Не е бил някой, който никога не се ядосвал… който е приемал Злото… който си е казвал “еее, то това е само преживяване”, “нищо от това няма значение”… Не. Изперкал е и им е разбил задниците.

И най-накрая го убили. Полицията в онези времена. Римската империя. Нали? Римските центуриони. Оперативната редовна армия на полицията в онези дни. Правителството.

Срещу кого Исус е водел духовна война? В опита си да донесе Справедливост на света? И отново – не ме е грижа, дали го приемате като исторически факт, или просто като духовна алегория. Не давам пет пари. Вярвайте каквото поискате. Всичко, което е от значение, е учението.

Той е водил духовна война срещу вкорененото статукво на Майндконтрола – организираната религия, организираните финанси и римското правителство.

Но хората не искат да гледат на нещата по този начин. Така наречените “християни”. Защото те не се интересуват от истинското учение. Те просто искат да се наричат с някакво име, за да могат да се идентифицират с него и да си казват “Това име магически ме прави такъв”. Нали? Това, че ходиш на църква в неделя, не те прави християнин. Нито пък посещенията в синагогата ще те вкарат в пътя на ученията от Тората, както посещенията в джамията няма да те научат на ученията в исляма, или друга религия… Трябва да се вземе ЯДРОТО – Моралните учения на тези системи. Почти всички хора познават само имената на тези неща, но не разбират Истинската Свобода.


Пасио: Та… Статист е индивид, който погрешно вярва, че съществува такова нещо като “Авторитет”, вграден в определени човешки същества, магически давайки им “правото” да властват над другите хора. Този “Авторитет” означава, че определени хора, които се наричат “Правителство”, имат “моралното право” да издават команди към онези, върху които властват (онези, които са в тяхната “юрисдикция”), и че техните “поданици” (роби) имат “морално задължение” да спазват арбитрарните нареждания (наречени “закони”), поставени от Господарите им. Най-просто казано, Статист е онзи, който вярва в легитимността на РОБСТВОТО.


Пасио: По същия начин, Анархистът… Истинският Анархист поне… е някой, който знае, че никога не може да има легитимност в “Авторитета” или “Правителството”, защото тези термини са просто евфемизми за Насилие и Робство, които са винаги Неморални и противопоставени на Естествения Закон.


Пасио: А каква е дефиницията на думата Анархия? Нека я раздробим.

Идва от гръцката представка ан-, която означава “без”, “отсъствие на”, и гръцкото съществително аркон, което означава “господар” или “владетел”. И ви напомням: външно! Някой, който ВЪНШНО управлява друг човек се мисли за господар на друг човек. това означава думата “аркон”.

Анархията – както се вижда, когато съберем двете заедно – НЕ означава “без правила”. Думата аркон не означава “правила”! Ясно? Защото ВИНАГИ ще има правила в силата на Естествения Закон! Правилата на Моралността. Означава УПРАВИТЕЛИ – НАЛОЖЕНИ Управители. ТОВА означава аркон на гръцки.

БУКВАЛНО означава “отсъствие на господари или владетели”. Външно наложени господари или владетели.

Сега… ако дадете на хората този термин – “без господари, без управители”, “без господари” – “без роби”… С какво хората ще асоциират тези фрази?

Свобода!!

Само че ако кажете на хората, “Какво означава за вас анархията, с какво я асоциирате?”, какво ще ви кажат?

Хаос. Което е точно обратното. Хаосът е в онази другата колона. Те целенасочено са замъглили значението на думата чрез Майндконтрол похват, наречен Постоянно повтаряне. Ако постоянно ви повтарям, че една дума не значи каквото означава… “Това не е прожектор! Това е чук!”, “Хей, може ли да ми провериш чука? Може ли да провериш дали правилно ми прожектира картинката на стената?”, “Знаеш ли, крушката на чука ми изгоря, май ще отида да си купя нов чук”… Ако продължавам да правя това пак и пак и пак, безкрайно за години и години наред, хората ще започнат да наричат това устройство “чук”. Стига да имам достатъчно хора на разположение, които постоянно да го наричат “чук”.

Така че те имат достатъчно на брой хора, които да наричат Свободата ХАОС !!!

Замислете се за това! Те имат достатъчно глашатаи да повтарят, че Анархия означава ХАОС, вместо Свобода !!!

Невероятно е. Почти е невъзможно човек да си го представи. Невъобразимо е колко труд е положен за обработката на съзнанието на този вид.


Пасио: Анархия е състоянието на съществуване, в което няма Господари и няма Роби. Следователно това, което наистина означава, е отсъствие на Робство, или с други думи, Свобода. Това означава.

Аз предпочитам да казвам АНАРКОНИЯ. Предпочитам да запазя цялата дума “аркон”, вместо да премахвам о и н. Ако запазим тази дума там, и казваме Анаркония – и аз казвам за себе си, че съм Анарконист, хората ще питат “Това пък какво е?”

И тогава ще може да им се обясни тази дума. Да им се каже – отсъствието на Аркони, отсъствието на онези, които вярват, че са Господари над едно население от Роби. Това означава Анарконист – означава, че това е нелегитимно, че това е ненужно, и че трябва да се отървем от това състояние на съществуване.


Пасио: Ако разгледаме това разделение отново… Аз наричам Статиста – АРКОНИСТ. Това е някой, който вярва в легитимността на Арконите. На Управляващите.

В бъдеща презентация ще говоря за концепцията за Арконите в повече дълбочина.

А пък Анархиста, мисля че трябва да се нарече АНАРКОНИСТ. Защото това е някой, който Знае, че няма легитимност във ВЛАСТВАНЕТО над други хора. Няма легитимност във външното управляване на другите като роби или поданици.

И това е Единственото Истинско Разделение, което разделя ЦЯЯЯЛОТО Съзнание тук на Земята. Истинското Разделяне и Истинското Просветление идват в зависимост от това дали Разбираш, че няма легитимност в Робството, или продължаваш да вярваш, че има легитимност в робството.


Пасио: Страхът от Хаоса! Това е нещото, което захранва въртележката на тази Система.

На Хаосът не може да се гледа като на нещо, от което човек трябва да се страхува. На него трябва да се гледа като на учител. Строг учител – но все пак учител.

Хаосът ни учи ЧРЕЗ апофатичния процес на това какво да НЕ правим.

ТОВА е лоша идея. ОК? Вероятно не бива да го правите… АКО не искате да си изгорите ръката до изприщтване и окапване на плътта. Ако не ви интересува, дали това ще стане, моля – свободни сте да я държите на котлона. Но ако казвате “Не искам да се изгоря”, има ИЗИСКВАНИЯ, за да се сдобиете с това състояние. Означава, че не може да държите ръката си върху нещо, което е извънредно горещо. В противен случай ще се случи Естественият Закон и ще изгори плътта ви. Той работи така, че не му е нужно вярването ви.

Това е човечеството. Човечеството е малкото дете, което е… малко тъпо. И то не иска да се изгори, и ВСЕ ПАК, ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА, то настоява “Не! Искам да си сложа ръката на котлона, докато ключа е включен И ДА НЕ СЕ ИЗГОРЯ! ЕДНОВРЕМЕННО! ”

Ами стискам ви палци, пичове.. понеже не работи така. Не искате да се изгорите? – Ръката ви не може да е там, докато е включена печката. Край.

Не искате отрицателно, самопричинено страдание и хаос в живота си? – Трябва да съобразите поведението си спрямо Естествения Закон! Което означава, че трябва да Знаете обективната разлика между Правилно и Грешно и да изберете – чрез Свободната Воля – ЦЕЛЕНАСОЧЕНО да изберете ПРАВИЛНОТО действие пред Грешното действие.

Тогава няма да се изгорите.

Но докато си държите ръката върху котлона… което означава, че сте в опозиция на Естествения Закон… насладете се на изгарянето. Направете го! Свиквайте! Докато плътта окапе от кокалите и докато КОКАЛИТЕ станат на пепел!! Защото това ще получите! …Така работи.

И отново: Никой не иска да чуе това. Хората не искат да чуят, че на Естествените Закони не им дреме за вас. Те работят безпогрешно, през цялото време. И ви донасят резултата, който ВИЕ сте създали.
Това е Пропастта между Съзнанията ни. Върху която трябва да се построи мост.


Пасио: Контролът и Робската Система всъщност разчитат на ограничаване на Свободната Воля чрез разрушаването на Възможността.

Виждате ли? Всичко, което са направили… Старият Световен Ред беше Религията. И Свещениците-крале, тоест ние между Човешкия бог, ние сме в промеждутъка, посредниците. “Ние правим закона – вие сте робите, вие сте поданиците, вие се подчинявате на законите, в противен случай ще изпитате гнева ни”.

Всичко, което са направили… – Просто са взели концепцията за Един Единствен Владетел (което беше Стария Световен Ред), и са я преобразували в настоящата нова концепция – че те са Управленска прослойка, наречена Правителство. На нея се пада да измисля “това, което можете или не можете да правите”… и сега ТЕ са на върха на тази пирамида.

Това е всичко.

Просто са го превърнали от Мон-архия в някакъв друг вид Оли-гархия. Но това е същата концепция. “Ние сме моралните Господари, на които вие имате моралното задължение да се подчинявате… защото вие сте робската класа, която трябва да изпълнява заповедите ни”. Това е. Нищо не се е променило.

Просто са казали “Не, хората вече няма да вярват в Свещеника-цар…”. “Сега ще създадем “институция”, в която този “Авторитет” ще бъде привидно разтворен сред много хора”.

Това винаги са били глупости. Винаги е било Майндконтрол. Никога няма да бъде нещо повече от това, докато не се махне.

732

Пасио: Естественият Закон срещу Правителственият закон!

Пасио: Ето ги разликите.

Естественият Закон се основана на Принципи и на Истината. Което означава неща, които са даденост в Сътворението и не са направени от човешкия вид.

С Естественият Закон човек може единствено или да се съгласува, в следствие на Знание и Разбиране, или да го отхвърли, в следствие на Невежество. Така че… това НЕ Е нещо, което се основава на сервилничене, защото се страхуваме от наказанието, в случай, че не го разбираме. Ако човек не го разбира и не живее спрямо Естествения Закон, не може да избяга от последващия резултат. Защото мъжете и жените всъщност не са тези, които създават резултата. ВСЕЛЕНАТА ни праща този резултат. Интелигентно и динамично. С други думи, още веднъж – става дума за последствия: държите се по определен начин – има си определени последствия; променяте поведението – променяте последващите резултати.

Естественият Закон е универсален, което означава, че съществува и е в сила навсякъде във Вселената, без значение от физическото местоположение. Няма място във физическата Вселена, на което можете да отидете, за да избягате от Естествения Закон. Известете ме, когато намерите изход от тази Вселена и път към друга Вселена, където Естественият Закон не е вече в сила… и ще я разгледаме заедно. Но. Докато не измислите как да напуснете тази Вселена, за да отидете на място, което не се управлява от Закона, сте обвързани с Естествения Закон.

Естественият Закон е вечен… ще съществува, докато съществува Вселената… и е Непроменим. Съществува и е в сила, докато Вселената съществува, и не може да бъде променен от нищо, което човечеството е способно да направи… или което който и да е ДРУГ вид във Вселената е способен да направи, всъщност.

ЧОВЕШКИЯТ ЗАКОН, от друга страна, нека видим как това контрастира на Естествения Закон.

Човешкият закон НЕ СЕ основава на Принципи и на Истината, основава се на Догматични Вярвания. Това са програми, които действат в човешкия Ум. Това са Построения на Ума, и оперират като програми.

Човешкият закон се спазва поради Страха от Наказанието, което ще се извърши върху онези хора, които не го изпълняват. Това като цяло е единствената причина, поради която хората въобще се съобразяват с Човешкия закон. И това е много ниско състояние на Съзнанието – Страх. Това в действителност само ще ви навлече всички онези отрицателни неща, които казваме, че не искаме. Ако сме в тази вибрация.

Човешкият закон се различава спрямо физическата локация, на база прищевките на законодателите. Като например Забраните. В един щат ми е позволено да пуша марихуана, а в друг щат мога да отида в затвора? Свободата ми може да бъде отнета, ако прекрача тази въображаема линия? …А аз си падам по оръжията! Ако аз взема определени оръжия, които Притежавам, и пресека някаква въображаема линия, може да ме опандизят за ГОДИНИ. ОТ пък от ТАЗИ страна на въображемата линия, няма проблеми! И просто си упражняваш Правото. Ей тука отсреща, е “грешно” от гледна точка на “морала” и ще те натикаме зад решетките, но ако отидеш ей тук няколко крачки насам, да – позволено ти е да имаш толкова голям пълнител. Само че ако си ето отсам, ще те пратим в клетка. Само защото си прекосил въображаема бариера, наречена щатска граница.

И хората мислят, че това е смислено! Те си мислят, че моралната относителност на Човешкия закон е смислена. Те действително вярват, че нещо може да е морално на едно място и неморално на друго място. Това е когнитивен дисонанс! Това е когато в съзнанието на човек съществуват едновременното две противоречия, и когато човека ги приема и двете. Нарича се самозалъгване! Нека сме честни и кажем какво наистина е – нарича се самозалъгване. Самозалъгване!

Човешкият закон се променя с времето, на база прищевките на законодателите. Което също е Морален Релативизъм. Забраните през 20-те години! Беше законно да се притежава и да се консумира алкохол, после за няколко години беше НЕзаконно да се прави, после пак изведнъж магически отново стана морално и законно!! Няма да ви опандизят, ако го правите! Този закон се променя с времето, изцяло на база нашите предпочитания, какво харесваме и не харесваме. Да. Ние сами си измисляме какво е закона, какво значи правилно и какво значи грешно.

Нарича се Морален Релативизъм. И е един от постулатите на сатанизма.


Пасио: Та… Какво означава това за Човешкия закон? Всъщност? Виждам, че хората имат много респект към него. Ние сме нация от закони, написани от хора.

На нас не дреме на *ъза за Моралния Закон. Въобще ни е през хуя какво е Правилно и Грешно. Но имаме толкова много респект към Човешкия закон. И хората в действителност вярват, че той по някакъв начин СЕ ОСНОВАВА на моралността… А това просто… въобще… Това просто не може да е по-далеч от истината. Той се основава на Моралния Релативизъм. Моралната Относителност. Това ще рече на прищевките на законодателя във всеки един момент, когато е на кеф.

Знаехте ли, че ако слушате определени видове музика в Близкия Изток, могат да ви опандизят за ГОДИНИ? Просто заради пускането да звучи определена песен. Представете си! А ние смятаме, че “Това е неприемливо и плачевно, о, Господи!”. Да бе. Ние мислим, че от тая страна можеш да притежаваш пълнител с 30 гнезда, а онзи щат отсреща позволява само 10 патрона на пълнителя. Само да донеса физическия предмет, дори и да не е зареден с никакви муниции оттатък въображаемата граница на другия щат и може да ме тикнат в клетка. Някаква физическа пластмаса! Разбирате ли? Абсолютни глупости!

Или нещо е Право, и ви е позволено да го Притежавате, и трябва да сте отговорни за него… или не е Право! Защото наранявате някого! Не може да стане по-просто от това…

Та… Какво означава всичко това за Човешкия закон? В светлината на Естествения Закон – какво означава? Да проумеем Естествения Закон – това какво означава за законите на хората тук на Земята?


Пасио: Това, което всъщност означава… То е проста логика на “Ако / Тогава”!

АКО определен направен от човека закон е в хармония с Естествения Закон… тогава логически следва че е излишен!!! Защото постулира очевидното, постулира онова, което вече се знае. Записвам закон – “Да, през денно време…аа.. небето пречупва синя честота на светлината”. Все едно, че като го напиша на хартия, ще го накарам да се случи. Излишно е. Очевидно е – излизате навън и поглеждате естествения цвят на небето в ясен ден. И виждате спектъра на светлината със собствените си очи. Не е нужно да е записан закон на хартия. Така че… ако е в хармония с Естествения Закон, Човешкия закон констатира Истината, която вече е ясна. Тя е даденост, тя е съществувала от преди това, тя сама доказва себе си. Следователно написването на тази концепция и наричането й “закон” е неуместно и ненужно.

Нека видим обратното – когато нещо, което човек запише на хартия като Човешки закон, е в директно противоречие с Естествения Закон.

Ако определен човешки закон е в Опозиция на Естествения Закон, логически следва, че този закон е едновременно Грешен… което означава, че е неправилен, защото Естественият Закон се основава на Истината – това, което Е… и също Неморален (Вреден)… защото ако не се основава на Естествения Закон, означава, че прави нещо, което причинява Вреда на някого, взима от някого нещо, което не му Принадлежи. Като данъчното облагане. Като разрешителните и лицензите. Като снемане на Права, които вече съществуват, и тн… Следователно такъв закон е НЕПРАВДА. И следователно не може легитимно да обвързва когото и да е.

Значи, да напиша на хартия “закон”, и да кажа “Това морално те обвързва, въпреки че причинява вреда”? “Причинява вреда, но все пак трябва да го изпълняваш”?

И хората вярват в това! Питахме ги, на учебния ни семинар за Естествения Закон – “Колко хора вярват, че… да кажем бъде прокаран даден закон и дадени Права, които чувствате, че имате по естествен начин, се забраняват, прокарания закон ви забранява някакво действие, което не наранява никой друг… имате ли морално задължение да спазвате този закон, докато не намерите начин да го промените?”… И над две трети от хората казаха “Ами, Да!”, “Имаме морално задължение да се подчиняваме на този закон”, “Защото тези хора отгоре имат моралното право да раздават заповеди и да пишат закони, които да ни обвързват”. И то дори и ако забраняваното действие не причинява вреда никому, и следователно е Естествено Право, човек все пак трябвало да намери начин да промени този закон.

Какви глупости! Глупости! Никой не може да бъде легитимно ОБВЪРЗАН към диктата на ЧОВЕК, който възпрепятства някого да упражнява Естественото си Право! Това се нарича Майндконтрол! Така се нарича.


Пасио: Така че, в светлината на разликите между Човешкия закон и Естествения Закон… според Естествения Закон Човешкият закон е едновременно нищожен и ненужен. Защото или е излишен, ако е в хармония с Естествения Закон, или е напълно НЕморален, защото е в директна опозиция на Естествения Закон.

Това е Система на Робство, която не е Легитимна.


Пасио: Има РАВЕНСТВО под Естествения Закон, съвършено Равенство. ВСИЧКИ имат точно СЪЩИТЕ Права. Никой няма повече или по-малко права от който и да е друг. Освен това, тъй като Правата не са създадени от човечеството, и тъй като са рождено-право НА човечеството, подарено ни от Създателя на Вселената, нито едно човешко същество или група хора не е способно, в действителност, да “раздава” Права на някой друг, нито пък което и да е човешко същество или група е способно да “оттегля” Права от който и да е друг.

Всички имат еднакви Права, никой не може да си измисли ново Право и никой не може да даде на друг Право, което е всъщност Неправда. НЕ съществува, НИКОГА не е съществувало и НИКОГА няма да съществува. Това е илюзорна система от вярвания.

Не ви казвам “Не вярвайте повече в това”. Казвам ви, че ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА е такава, ИСТИНАТА е, че никога не може да стане.


Пасио: Крис Лиспунер го е казал добре.

“Правителството не е нищо друго, освен хора, действащи организирано. Моралността и стойността на Правителството, както на всяка една друга асоциация от хора, няма да бъдат по-големи или по-малки от Моралността и стойността на хората, които го съставляват. Тъй като Правителството не е нищо повече от хора, вроденото му “пълномощие” да действа не е по никой начин по-голямо или различно от вроденото “пълномощие” за действие на отделния индивид. Правителството няма “магически сили” или “власт”, които да не се притежават и от частните индивиди. Нека онзи, който твърди, че Правителството може да върши онова, което индивидът не може да върши, нека представи тежестта на доказателствата и нека демонстрира убеждението си. ”

И знаете ли какво? Няма никой, който може да демонстрира такива убеждения. Защото… когато се стигне до същественото, някой да разреши на някой да извърши Неправда спрямо някой друг или да го възпрепятства да упражни Правото си… това е лъжа. И такова нещо не съществува. Не и в действителността. То съществува, но в един заболял ум – там е мястото, където съществува. Само в един болен ум съществува това вярване. Трябва да страдаме от неравновесие в Ума. От неравновесие в психиката. За да вярваме, че нещо такова е истина. Това е умствено заболяване. Такова е в действителност.


Пасио: Думата ПРАВИТЕЛСТВО – раздробете я. Хората казват тази дума почти всеки ден, но никога не обръщат внимание на етимологичните й корени.

Думата правителство на английски – government – идва от латинския глагол губернаре – gubernare. Още веднъж казвам, че няма звук [въ] в класическия латински. Въ-тата се заместват или от Бъ-та или от Пъ-та в класическия латински език. Така че, в модерния латински може да се каже и [гувернаре], но в класическия латински се пише с Бъ – [губернаре]. Как се нарича избирането на губернатор? Нарича се губернаторни избори.

Губернре означава “контролирам”. Глаголът губернаре на латински означава “контролирам”, “управлявам”. Втората част на думата, мент – ment, идва от латинското съществително менс – mens – и означава “съзнание”, “ум”.


Пасио: Събирате тези заедно, и думата “правителство” на английски, government, ВСЪЩНОСТ… ДЕЙСТВИТЕЛНО… означава БУКВАЛНО… от етимологичния си произход

КОНТРОЛ НАД УМА, или с други думи МАЙНДКОНТРОЛ


Пасио: Етимологичният произход на английската наставка мент, -ment, често е обект на дискусии.

…Постоянно казвам това на хората – писнало ми е да слушам за това. Аз вече знам откъде идва тази наставка и знам ЗАЩО създателите на английския език са го направили така. направили са го точно така…

Пределно ясно е, на хората, които са изучавали лингвистика и древния чуждоезичен произход на думите в английския език, че създателите на английския език целенасочено са избрали латинската наставка -ment, означаваща “съзнание”, да представлява смисъла “състояние на” или “позиция на”. И това е било извършено в директно спазване на Първия принцип на Естествения Закон – както вече обсъждахме, това е Принципът на Ментализма – демонстрирайки по този начин, че за да може кое да е нещо, събитие, обстоятелство, състояние или условие да съществува в манифестираната действителност (позната като Равнината на Последствията), то първо трябва да е съществувало в Равнината на Причинността, Менталното царство – в Ума.

Така че… ВСЯКО НЕЩО, което завършва на -мент, оригиналният етимологичен произход означава, че първо то е било направено, каквото е, в определено състояние на Ума, което е довело до създаването му във Физическата Действителност. Всяка една дума, която завършва на -мент, означава “в състоянието”, “в условието”, и означава “първо се е зародило в Ума, и после е довело до състоянието на или до условието на Физическата Действителност”.

Така че… Когато казвам, че английската дума за “правителство” означава Майндконтрол, тя буквално значи Майндконтрол и това е истинският й етимологичен произход.

Наставката -ment е целенасочено избрана заради определени причини. И токи що обясних, че това означава “състоянието на” или “условието на”. Много хора държат да оспорват това, и директно ви казвам – грешат. Не разбират защо е избрана тази наставка, -мент, която означава “съзнание”, целенасочено е избрана за обозначаване на “състояние на” и “условие на”.

Пасио: Правителството се основава на тази илюзорна и фалшива концепция, наречена АВТОРИТЕТ. Хората мислят, че определени хора са… авторитети. Че всъщност имат “права”, които другите хора нямат. “Правото” да командват, заставят и принуждават. Да казват на хората “ТОВА е правилно, ТОВА ще правиш, и ако не си съгласен, аз имам силата да те заставя, принудя и задържа против волята ти, дори и ако с действието си не причиняваш вреда на никого”.

АВТОРИТЕТЪТ се основава на равна на него илюзия, която се нарича ПРАВОРАЗДАВАНЕ, или ЮРИСДИКЦИЯ.

Нека раздробим тази дума. ЮРИСДИКЦИЯ идва от латинското съществително юс, юрис – jus, juris – на латински това означава “закон”, и от латинския глагол диктере – dictere. Юрис-Диктере, юрисдикция. Диктере означава “казвам” или “говоря”. На български означава и “нареждам”. Когато се съберат заедно, юрисдикция означава “казвам какъв е законът” или на български – “нареждам какъв е законът”.

С други думи – “На нас се пада да измисляме какво е законът”. “Законът не е нещо, което съществува в Природата”, “Не е нещо, което се основава на Правилно и Грешно и на Истина и Моралност – не, на НАС се пада да си го измислим”. “НИЕ сме Бог”. “На НАС се пада да казваме кое е Правилно и кое е Грешно”.

“И следователно, понеже на нас се пада да правим “закона” – ние, Правителството, сме собствениците на тези хора”. “Ние сме тяхната юрисдикция”. “Притежаваме ги”.”На нас се пада да измислим какво им е позволено да правят и какво не им е позволено да правят”.


Пасио: В крайна сметка АВТОРИТЕТЪТ е ИЛЮЗИЯ на един заболял ум, на болна психика, изцяло основан на НАСИЛИЕ и на догматичното ВЯРВАНЕ, че някои хора са Господари, имащи моралното право да издават команди, а другите са Роби, имащи моралното задължение да се подчиняват на командите на Господарите.


Пасио: Не ме е грижа как го наричате, можете да го евфемизирате колкото си искате. Аз го наричам такова, каквото наистина е – РОБСТВО. ТОВА е то в действителност.

Въобще не ме е грижа как по друг начин се нарича. Можете да го евфемизирате по най-хубавия и приятен начин… Но то е само едно нещо, и се нарича Робство.

Винаги е Неморално, и трябва да му се сложи край. Това е. И ние трябва да развием Знанието и Смелостта, за да го приключим. Знанието, ГРИЖАТА и Смелостта, за да го приключим.

Вярата в легитимността на “Авторитета” – това илюзорно безсмислено хрумване – е вярата в легитимността на РОБСТВОТО.

ВСЕКИ КОЙТО ВЯРВА, ЧЕ АВТОРИТЕТЪТ Е ЛЕГИТИМЕН И ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЛЕГИТИМНО… независимо дали искат да си го признаят или не, дали го знаят или не, дали го разбират или не, не ми пука в какво вярват… ТЕ СА ЗАСТЪПНИЦИ ЗА ЛЕГИТИМНОСТТА НА РОБСТВОТО.

Това не е мое вярване! Въобще – не ми – дреме кой нарича това “мое вярване”, гледам право в камерата и го казвам… защото знам, че хората в тази стая знаят, че това не е мое вярване… казвам на ВСЕКИ, който слуша това – ТОВА НЕ Е МОЕ ВЯРВАНЕ – ТОВА Е ВЕЧНА ИСТИНА. Вечна Истина!

Вярвате ли в тези концепции? – Вие сте поддръжници на робството. И това е истината. Не защото аз така казвам – а защото това наистина е истината.

И това се нарича МАЙНДКОНТРОЛ.

Някой да вярва, че Робството е легитимно?? ОПРЕДЕЛЕНО ще да е под Майндконтрол. Или това… или трябва да е едно болно, психопатско к… боклук! Или едното или другото от двете неща е вярно, ако човек вярва в тези концепции.

И ще го кажа право в лицето на който и да е, не ми дреме! Не съм тук, за да служа на човешки същества, да си правя приятели или за да ме харесват – аз съм тук, за да служа на Истината. Дали ще бъде приета, не зависи от мен. Аз съм тук да направя, каквото съм пратен да направя, по воля на Сътворението.

Това дали Истината се приема или не, е нечие друго Престъпление – не мое.

В крайна сметка… Авторитетът е идеята, че човек може да стане Бог, чрез “юрисдикцията”, чрез диктуването на Закона.

Това, зад което стоят тъмните окултисти – привидните правителства на този свят – както знаете, те са основали тези институции като храмове. Това, в което в крайна сметка вярва тази болна, психопатска свещеническа каста, е че човек може да стане Бог. “Ние ще обърнем Естествения Закон с главата надолу… и ще властваме в Ада”. Това е. “Ще властваме в Ада”.


Пасио: Това е Религия… Това е Религия. Едно Правителство е Религия. Концепцията за Авторитета е Религия.

Само че повечето хора не го виждат по този начин.

…И имам предвид Религия в смисъла на ФАЛШИВА религия.

Идва от латинското религаре – religare. Някои хора твърдят, че идва от реЛЕгаре (или релиГЕре)… което означава “да препрочета”. Да се върнеш на нещо, което вече си чел, и да го прочетеш пак. Това е най-абсурдната, най-безсмислената вариация, която съм чувал за думата религия. “Да препрочета”.

(смях в залата)

Моля ви, нека оставим това настрана, хора. Религията не означава “да препрочета”. Не идва реЛЕгаре или релиГЕре или някакъв дериватив на този глагол.

Религия идва от РЕЛИГАРЕ – religare. това означава “да завържа”, “да възпра чрез завързване”, или “да предотвратя напредване, като завържа или обвържа”. Да завържа нещо, за да не може да продължи напред. Това означава religare и това е етимологичният корен на думата “религия”.

Защото… Една Фалшива Религия е система за КОНТРОЛ, основаваща се на неоспорвано, догматично ВЯРВАНЕ, което затваря Ума в затвор, с цел да задържи напредъка на Съзнанието. И точно там се намира множеството на човечеството – в клетката за мозъци. В клетката за Съзнанието.

Има и положителен смисъл на религията. Думата също така означава “да се събера отново с някого или нещо”. И това, с което трябва отново да се съберем, е Истината, Здравият Разум и Естествения Закон, и със Знанието, че няма такова нещо като “легитимност на робството”! С това трябва да се съберем отново. И тогава ще живеем с Истинската Религия, бихме практикували Истинската Религия… не фалшивата религия.

Трябва да престанем да правим религията си истина, и да започнем да правим Истината своя Религия. Това трябва да направим.

733

Пасио: И тази концепция ни довежда до начина, по който се опитвам да дефинирам и да обясня на хората какво представлява истинското Духовно Просветление. Защото това, което движението Ню-ейдж ви описва като модел на духовно просветленото същество, е равностойно на едно голямо гърне с лайна. Точно в това вярват хората, които не разбират принципа на самоотбраната.

Просветлението НЕ Е ТОВА, което Ню-ейдж движението се опитва да каже на хората, че е. Няма нищо общо с това да не се предприемат Действия и няма нищо общо със седенето под дърво и медитирайки, докато по някакъв магически начин не се просветлиш. Просветление означава да знаеш какво се случва около теб. Просветление означава да знаеш какво се случва вътре в теб. Просветление означава да познаваш истинската обективна разлика между Правилно и Грешно и да живееш спрямо тази разлика всеки ден.

Просветление означава ДА НЕ НАПАДАШ братските си човешки същества, нито пък с готовност да се съгласяваш да бъдеш НАПАДАН ОТ ТЯХ.

Има ДВА СТЪЛБА, има ДВЕ МЕХАНИКИ, които вървят ръка за ръка с Истинското Просветление.


Пасио: Наричам ги Двата Стълба на Просветлението.

Първият Стълб е свещеният Женски принцип. Наричан е и Принципът на не-агресията. Той представлява… простият, простият Закон, “Не се замесвай в Насилие”. Или, казано доста просто – Не кради. Не кради. До това може да се сведе целия Духовен Закон. Не кради от другите хора. Не взимай каквото не е твое. Не взимай живот, който не е твой, не взимай собственост, която не е твоя, не взимай Права, които не са твои. Не взимай собствеността на другите. Уважавай стопанството им.

Повечето хора схващат това лесно и с голяма готовност, и дори в Ню-ейдж движението го схващат. С други думи, не инициирай Неправилна употр*ба на физическа Сила с цел принуда, заставяне или възпиране ОПРАВДАНОТО физическо поведение и Свобода на Избор на друго съзнателно същество. Уважавай волята на другите хора, техните Права, техния живот, тяхната собственост. Точка.

Наистина просто. Това е Златното правило. Не прави на другите хора това, което предпочиташ, да не бяха направили на теб. Винаги го цитирам в апофатичната форма, в негативната форма, звучи много по-силно в нея.


Пасио: НО, има и втори принцип, втори Стълб или Постулат на Просветлението, ако щете. И това е свещеният Мъжки принцип. Това е, което РЕЛИГИИТЕ по света – без значение дали правителства, организирана религия, в различни райони на света, култури, Ню-ейдж движението – ТОВА е нещото, което се стремят да потиснат.

Религиите са дясно-мозъчни модалности. Те са дясно-мозъчните методи за Майндконтрол. Точно както правителството, което си мисли, че е монополист върху физическото използване на Сила – това е ляво-мозъчно неравновесие, и светоглед.

Вторият Стълб е Мъжкият принцип на Просветлението, който е известен и като Принципът на самоотбрана. Вашето тяло е ваша собственост и имате Правото да го защитавате, когато е под Нападение чрез Насилие. Този Принцип постулира: “Съзнателните същества имат вроденото Право да използват Сила, за да се самоотбраняват срещу Насилие, извършвано от друг върху тях”.

Тази част много хора не я схващат. Не схващат защо не въставаме срещу РОБО-ВЛАДЕТЕЛИТЕ СИ. Срещу господарите на роби… които са господари на други хора по света в техните болни, разстроени психопатични умове. А не са нищо друго, освен бандити и престъпници. Хората въпреки това ВЯРВАТ, че тези имат “моралния авторитет” да продължават да правят каквото правят. Просто защото евфемизират робството и сега го наричат правителство.

Това е Свещеният Мъжки принцип.

Няма такова нещо като просветлено същество, което не проумява напълно тези два принципа. Никъде. И никога не е имало. Няма такова нещо като “половинчати мерки” – трябва да проумеете напълно И ДВЕТЕ ЗАЕДНО. Или не сте там. И това е проблемът – че все още не сме стигнали дотам.


Пасио: Ако хората бяха там, нямаше да толерират това, което търпим сега. Извършва се ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ АГРЕСИЯ срещу Правата на хората в тази страна, повече дори от времето, когато тази държава всъщност се е отделила от Англия. Основателите на САЩ биха били УЖАСЕНИ… Често казвам на хората, не искам да ставам гаден, но често казвам на хората, че “Ако основателите на тази държава можеха магически да се съживят отново и видеха какво се случва в тази страна, щяха да ни се изпикаят на главите”. Това биха направили. Толкова неуважение биха имали към това, което ние търпим… Просто го казвам, както наистина е. Това биха искали да ни направят. Защото те биха ни казали “Предупредихме ви за всичко това. Предупредихме ви за всичко”. “И знаете ли какво направихте вие? ИГНОРИРАХТЕ го.” Така че за какво умряха всички онези хора в онази революция?


Пасио: Трябва да проумеем истинското Притежаване.

ИСТИНСКИ. ДЪЛБОКО. Не периферно, а СУПЕР-ДЪЛБОКО. Трябва да знаем какво Притежаваме и какво не Притежаваме. Трябва да разберем ЗАЩО настоящото ни състояние е такова. ЗАЩО е въпросът, който трябва да си зададем в самото начало.

Причината, основната причина, поради която видът ни продължава да търпи системна и нарастваща загуба на Свобода, е защото ние колективно не разбираме в дълбочина Притежаването, и продължаваме да извършваме и оправдаваме Кражбата.

Планетата е затвор за Крадци. Това е Земята. Тя е затвор за хората, които не искат да уважават Принадлежността. Искат да отнемат неща, които не са техни. И това сме дошли да научим. Дошли сме тук, за да научим, че има само един Естествен Закон и трябва да спрем да Крадем от другите, трябва да спрем да взимаме неща, които не Притежаваме. Да спрем да ОПРАВДАВАМЕ Кражбата на онова, което ДРУГИТЕ хора не притежават. Да не оправдаваме и това поведение. Така че… какво е Притежание? Каква е дефиницията?


Пасио: Да Притежаваме нещо означава, че относно това нещо, поддържаме три основни неща:

ЗАКОННО ПРИТЕЖАНИЕ. Означава, че сме се сдобили с него без да извършваме вреда на някой друг. Притежаваме го с Право. ЗАКОННО го Притежаваме. Наше е.

УПРАВЛЯВАМЕ УПОТР*батА МУ. Къщата ви – вие контролирате употр*бата й. Колата ви – контролирате употр*бата й. Дрехите ви… Компютърът ми е мой – аз контролирам употр*бата му, ИЗПОЛЗВАМ го. Управлението на употр*бата на нещо, означава, че го Притежавате.

И най-вече: ОТГОВОРНОСТ – поддържането на лична отговорност за това притежание е третият аспект на Притежаването.

Така че… да Притежавам нещо, означава, че го Законно и Праведно мое, аз контролирам Употр*бата на това нещо, и аз нося лична Отговорност за него.


Пасио: Това трябва да разберем – че Естественият Закон може да се сведе до ЕДИН ЕДИНСТВЕН ДУХОВЕН ЗАКОН… Дадох ви работната дефиниция, най-основната дефиниция. Сега ви давам просто две думи, простото… СРАСТВАНЕ… на цялата тази информация. Естественият Закон се свежда до две думи:


НЕ КРАДИ

Това е. Искате ключа за излизане от Затвора? – Трябва да проумеете Притежаването. Трябва да разберете, че всички Права са Права на Собственост. Спрете да отнемате Собствеността на другите същества, Спрете да се СЪГЛАСЯВАТЕ с отнемането на Собствеността на другите същества. Край.

Мога и просто да кажа “Не крадете. Край. Всеки да си ходи вкъщи”. Би трябвало да е толкова просто. Това е ключът, хора, това е ключът за затворническата врата. Единственото, за което наистина говорим тук, е Здрав Разум.


Пасио: Точно това е Съвестта. Хората не мислят за Съвестта като за Здрав Разум.

Знаете ли… хората не гледат на Съвестта като на Знание.

Съвестта е Знание. Тя не е действие, не е поведение. Тя е Знание. Отново ви казвам: Знанието е спасението ни. И ТОВА е Знанието, което трябва да се развие:

СЪВЕСТ идва от латинката наставка кон – con – който означава “съ-, заедно”, и латинския глагол скиере – sciere – който означава “зная, разбирам”. Когато ги съберете заедно, се получава conscience – Да Знаем Заедно. На български думата СЪ-ВЕСТ също означава “Да сме Осведомени, Известени Заедно”, тоест Да Знаем Заедно.

Да Знаем Заедно. Да Разбираме Заедно.

Съвестта Е Здрав Разум. Общоизвестно Знание. БУКВАЛНО. От етимологичното разбиване на думата. Съ – заедно, Вест – да знам.


Пасио: Точно затова проблемът на хората е, че нямат Здрав Разум. Точно затова седя отстрани и се смея истерично. “Аз трябва да преподавам Здрав Разум на хората!?”. Каква нелепица. А е крайно време да се хващаме за работа. Аз знам, че вие дук схващате повечето от тези неща, само че трябва да достигнем и до другите хора. Ще говоря за това след момент.

Дефиницията за СЪВЕСТ е: Окончателното Знание за обективната разлика между Правилно и Грешно според Естествения Закон.

ОБЕКТИВНО. ОКОНЧАТЕЛНО. Ясно? Не подлежи на обсъждане, съществува като даденост и съществува обективно. Може да се проумее, да се опознае, да се открие.


Пасио: Това е различно от Действието. Съвестта е ЗНАНИЕТО, след това Действаме възоснова на него. Има разлика между това да Разбираш нещо, и да Действаш по това Разбиране. Да имаш съвест, означава, да имаш Здрав Разум – да ЗНАЕШ разликата между Правилно и Грешно и да дълбоко да Разбираш тази разлика. СЛЕД ТОВА ще преобразуваме това в Действие – ще УПРАЖНИМ Съвестта. УПРАЖНЯВАНЕТО на Съвестта всъщност се нарича Действие.

Упражняването на Съвестта е Свободният Волеви Избор на Правилното действие пред Грешното действие, веднъж след като окончателното Знание за обективната разлика между Правилно и Грешно според Естествения Закон е било добито и интегрирано в Съществото.

Първо добиваме това Знание, после го Разбираме, после Действаме или според него или в дисхармония с него. Ако действаме спрямо него, това се нарича Упражняване на Съвестта, тоест Действие.


Пасио: Законът за Свободата. това е един от основните закони в тялото на Естествения Закон.

Много е просто. Законът за Свободата постулира, че: Свободата и Моралността са директно пропорционални. Това е математическо уравнение, което работи 100% от времето безпогрешно.

С увеличаването на Моралността се увеличава Свободата.

С упадъка на Моралността се намаля Свободата.


Това означава, че колкото по-морално е населението, толкова по-свободно става. Колкото по-НЕморално е населението, толкова по-дълбоко пропада в окови и робство.

Друг начин да се каже същото, е: Присъствието на Истина и Моралност в животите на хората от което и да е общество винаги е обратно пропорционално на присъствието на Тирания и Робство в това общество. Колкото повече Истина и Моралност, толкова по-малко Тирания и Робство. Колкото ПО-МАЛКО Истина и моралност – толкова повече Тирания и Робство. Това е Законът на Свободата.

Много хора не искат да разберат и това. Че тези неща са неразривно преплетени и свързани и никога не могат да бъдат отделени едно от друго. Присъствието на Истина и моралност в обществото и присъствието на Свободата или липсата й в едно общество.


Пасио: Истинската Свобода НИКОГА НЕ МОЖЕ да съществува в едно общество, което е прегърнало МОРАЛНАТА ОТНОСИТЕЛНОСТ (това е идеята, че няма присъща и обективна разлика между Правилно и Грешно, и че човечеството може просто арбитражно да “създава” или самостоятелно да “решава” какво е Правилно и Грешно). Това е идеологията, наречена Морален Релативизъм. Както казах преди – това е Вторият постулат на сатанинската религия. И е дълбоко вкоренен в тази държава и в света като цяло. В нашите усилия да проведем няколко анкети и да задаваме въпроси на хората, се оказа, че две трети от хората са морални релативисти. Това са 66%. Помислете за това. Двама от всеки трима човека вярват, че няма такова нещо като обективна разлика между Правилно и Грешно, и смятат, че това са просто построение, измислени от човешките същества… и че от нас зависи да си измисляме кое е Правилно и кое е Грешно… Две трети от хората. Ето до тук сме се докарали. До тук сме се докарали в действителност.

734

Пасио: Този боклук се приближава до някой на улицата и казва “Дай ми всичко ценно. Обувките ти кожени ли са? Свали ги. Свали си всичките бижута, и чантата, и портфейла”. Нарича се бандит. Никой няма да повярва, че той има правото и пълномощието да прави това, или пък че вие имате моралното задължение да се подчинявате на този престъпник.

Ако престъпникът обаче нарича себе си “губернатор”, може и да започнете да му вярвате. Нали?

Нека обаче предположим, че още някой на улицата вижда какво се случва, изважда собствения си 9-милиметров и отвява тоя пич. Колко акта на насилие са били извършени в този случай? – Един. Един.

(глас от публиката)

Разбирам. Но, както казах: това е като да кажете “Предпочитам да не гледам така на нещата”. В действителност, възприятията и реалността в много случаи не си съвпадат. Не са едни и същи. този човек НЕПРАВИЛНО възприема нещата, които са. Не вижда Истината. Много хора не искат да чуят, че това е Истината – защото са МНОГО кондиционирани роби, с МНОГО добро поведение. Колкото и да е строго това изказване. Те не искат да разберат, че ВРОДЕНОТО Право да се употребява Сила срещу Насилието съществува, и това винаги е наше Право. ВИНАГИ.

Сега… Не ви казвам и да излезете на улицата и да започнете да го правите, защото възприятията на масовото човечество са ТОЛКОВА ПРЕЦАКАНИ, че мнозинството от хората не вярват, че това е Право. И те ще съдят ВАС, за това че сте го упражнили. Разбирате ли… принципът на Самоотбраната продължително и циклично е подложен на ерозия.


Пасио: Човешките същества притежават Естественото Право да се защитават от Насилие с отбранителна физическа Сила. Човек, атакуван с Насилие, притежава Правото да спре човека, който извършва Насилието, за да не извършва повече Насилие върху него, чрез колкото е нужно количество Сила, за да се преустанови атаката или нападението. До и включително смъртоносна Сила.

Аз бих казал, ако искате да сте любезни, дайте на човека едно вербално предупреждение да спре. Кажете “Не” веднъж, след това – конфликтът започва. Това е. това е моята лична политика. Така бих се държал аз с някой на улицата. Проблемът е, че така наречените “институции”, или “правителството”, както казахте вие, господине, “не гледат на нещата по този начин” и постоянно се опитват да отнемат това Право от хората. Те постоянно казват “НИЕ притежаваме МОНОПОЛА за употребяване на Сила!”. “ВИЕ можете само да чакате и да бъдете нападани и изнасилвани и да чакате, докато някой от НАС не се появи!”. Знаете ли как се нарича това? Това се нарича едно голямо гърне с лайна! И не би трябвало да се приема от някой, който има поне някакъв здрав разум. Не бива да се приема от никой.

За нещастие, обаче, както казах, хората са много, много добре кондиционирани. И те си мислят, че това е пример как две злини не правят добро. А в тази ситуация има само една злина, след което има Право, което се упражнява – ГОЛЯМА РАЗЛИКА между това упражняваш Право на защитна употр*ба на Сила и извършването на Неправда, което означава инициирането на Насилие. И хората много добре трябва да проумеят тази разлика.


Пасио: Така че, въпросът е, Дали Насилието магически става “право”, когато се извършва от правителството?

Когато отнемат Правото на хората да говорят и да се събират?

Когато упражняват този евфемизъм за Робство, наречен данъчно облагане? Както казах, не искам от вас да приемате или да вярвате, че данъчното облагане е Робство – аз ви казвам, че ако не разбирате това, тогава грешите. Не ми дреме какво мислите, аз ви казвам, че ИСТИНАТА е такава и че В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ данъчното облагане е Робство! Отнемане на Правата на другите хора е Робство!

Да казваш на другите хора какво могат и какво не могат да приемат в телата си Е Робство!! Това не е мое възприятие – това е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!

И това ние го приемаме, като народ. Приемаме го. Тези хора нямат НИКАКВО Морално право да го правят, както и никой друг индивид няма.

735

Пасио: ЗАБРАНАТА е твърдението, че на група хора, наричаща себе си “правителството”, може да се даде “правото” да възпрепятства останалите да приемат каквото и да е вещество в собствените им тела и ако другите хора откажат да се подчинят на тази заповед, ще бъдат глобени или лишени от свобода. Би трябвало да е очевидно, че ако тялото на човек е негова собственост, а то е, тогава въпросният човек винаги ще има Естествено Право да решава какво да внася и какво да не внася в личната си собственост, която е тялото му.

Защо внасяте каквото си искате в колата си, или в дома си? Защото ги притежавате, те са ваша собственост. Всъщност… би трябвало, технически не са, но… би трябвало да са.

(смях в залата)

Искам да кажа, че никой друг не може да ви казва какво да имате или да нямате в дома си. Ако ви кажа “Ей, не искам да вкарваш това яке в колата си”, че кой съм аз, да ви казвам, че не можете да го слагате там – това е ваша собственост.

Защо приемаме това… но не приемаме, че имаме право да вкарваме каквото си поискаме в тялото си? Защото хората не могат да отделят факта на приемане на веществото, факта на приемането му в тялото, от факта на действието, което хората в последствие биха предприели. А това са ДВЕ РАЗЛИЧНИ неща.

Някой може да иска да излезе тази вечер и да се разбие, да се напие като свиня. Ако го направите, и след това излезете на улицата пребиете някой с най-близкия наличен предмет… нямате Правото да правите това. ИМАТЕ ПРАВО да се напиете, точно както някой ИМА ПРАВОТО да се насмърка с кокаин или да си нашиба хероин в ръката. Не мисля, че точно тези идеи са много добри, но определено имате Правото да го направите. Но ако СЛЕД като го направите, отидете и нараните някой друг, ще бъдете отговорни за действията, които сте предприели. Точно това означава Личната Отговорност. И тези две неща трябва да бъдат разделени едно от друго. Ясно трябва да се разграничи акта на приемане на нещо в собственото ми тяло, от продължаващата ми Лична Отговорност за това какво правя със собственото си тяло!

Забраната означава да кажеш на хората “АЗ ВЗИМАМ РЕШЕНИЕТО за това какво ТИ можеш да приемаш в тялото си”. Лесно виждаме, че твърдението, че някой друг може да казва на друг човек какво да допуска или да не допуска в тялото си, всъщност представлява ПРЕТЕНЦИЯ ЗА СОБСТВЕНОСТ върху тялото на друг човек.

Ако аз ви кажа, че не можете да пиете портокалов сок, значи отправям претенцията, че ВАШЕТО тяло принадлежи на МЕН. Защото АЗ решавам какво ще влиза или няма да влиза в него. Така че… ако на теб ти кажа, че “Морковите са извън разрешените ти за консумация зеленчуци, господине, и не може да ги ядеш”, току що отправих твърдението, че притежавам тялото ти.

Е… А как е наречено твърдението на един човек, че притежава тялото на друг човек? – Робство!

АКО не го евфемизираме… и АКО сме честни със себе си.

Твърдението за собственост върху тялото на друг човек се нарича робство. Следователно Забраната е евфемизъм за Робство, под заплаха от насилие, без значение от оправданията на онези, които твърдят, че такива дейности са “нужни за общото добруване”. – Винаги това е оправданието. – Тъй като никой индивид на Земята няма правото да твърди Собственост върху тялото на друг човек, такова “право” никога не може да се “делегира” на група или магически да се обяви за “право”. Следователно всички форми на Забрана са Неправда и Престъпление спрямо Естествения Закон.

Няма значение за какво вещество става дума. Няма никакво значение какво е. Нито колко разрушително може да е в тялото и в мозъка…

Вижте… Ако реша да отида под мивката, за да си извадя препаратите за почистване, и ако реша да си направя един хубав коктейл от сода каустик, малко отрова за хл*барки и малко отрова за плъхове, разбъркам го във воден разтвор и се нагълтам с него – това е мое Право. Искате ли да знаете защо? – Защото притежавам тялото си. Аз притежавам Съзнанието и Тялото си. Точка и край. Така че ако аз искам да го направя – мое Право е да направя това. Никой няма право да ми казва какво мога и какво не мога да приемам в тялото си.

А ние приемаме абсурдните оправдания, че е в името на общото благо. “Забравете какво значи права. За общото благо е”. Ние трябва да приемем Робството, в името на общото благо. Да. Така се случва.


Пасио: Какво да кажем за ЛИЦЕНЗИТЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ. Това са твърдения на групи хора, които наричат себе си “правителство”…

…отново се връщаме към визуализирането! Представете си как един човек отправя тези твърдения към друг човек! Никой няма да го сметне за легитимно! Никой няма да се съгласи, че един човек може да отправя такива твърдения към друг човек. А си мислим, че тези други групи хора имат права, които отделните индивиди нямат. Това мислим, да. Това се нарича Майндконтрол. Майндконтрол означава да накараш хората да приемат, че някои хора имат права, които другите хора нямат. Точно това е. Така че се върнете към онази визуализация, упражнявайте се в нея. МОЖЕ ЛИ някой човек да направи това твърдение към друг човек? И това да бъде легитимно? Разбира се, че не.

Тогава ако никой няма това право, как може това право да се делегира на някой друг? Не може!

Та… ЛИЦЕНЗИТЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ са твърдения на групи хора, които наричат себе си “правителство”, че им е било дадено “правото” да възпрепятстват останалите хора да извършват специфични поведения (дори и ако такива поведения не причиняват вреда на другите или тяхната собственост), освен ако въпросните други не се жалват (тоест изпросят) или не платят на правителството за разрешение да упражняват въпросните поведения. Това се обобщава като твърдението, че Правата са всъщност просто “привилегии”, които се отдават или оттеглят от правителството по всяко време, на база предпочитанията или свободата на действие на хората, наричащи се “правителство”. Спомняйки си, че дефиницията на Право е “всяко действие, което не причинява вреда на друго живо същество или неговата собственост”, няма такова нещо като “правото” да спреш друг човек да упражнява Правото си…

…Ако нещо е Право, не причинява вреда, НЯМА ТАКОВА НЕЩО като правото на някой да ви спре да изпълнявате това действие. Това би се наричало ПРИНУДА, което е Неправда!

Така че фактическото консумиране на марихуана например, не причинява вреда на никой друг. Можете да приемете това в тялото си по напълно мирен начин, и да не причините вреда на друго живо същество. Това се нарича Право. Именно заради доста специфичната дефиниция, че не причинява вреда. АЗ нямам Правото да казвам на друг индивид “Не можеш да извършиш това действие”, ТОВА би било Неправда.

Същото е, когато става дума за лицензите и разрешителните. Казвате на хората “Ей, ако ми платиш 50 долара, ще те оставя да пушиш тази марихуана, без да ти причинявам насилие”. “Освен ако не размисля”. “Тогава няма да ти издам разрешително”. “Просто ще кажа ей, не ти е позволено да правиш това”. Дори и относно нещо, което Е право, като събиранията и говоренето.

Както каквото се случи преди две години в щата Пенсилвания на срещата на Г 20 в града Питсбърг. Градът каза на хората “НИЕ ОТТЕГЛИХМЕ ПРАВОТО НА ХОРАТА ДА СЕ СЪБИРАТ И ДА ГОВОРЯТ И ДА СЕ ЖАЛВАТ”. “Вие НЯМАТЕ правото да идвате и да говорите!”. “Никакви протести няма да се толерират, или ще ви ударим с палки и водни оръдия!”

И хората просто сведоха глави и го приеха. Целият град Питсбърг. Защото “Ще отидем да ги помолим за разрешение!”… И те просто казаха “Не”…Не. Вече нямате това право. Ако ви хванем на улицата, ще ви ударим със звуково оръдие. И ще ви оглушим.

Някои хора бяха оглушени завинаги. ГЛУХИ ЗАВИНАГИ! Загубиха слуха си. В онова, което се случи в Питсбърг, Пенсилвания.

Видяхте нещата, които се случиха във… не беше Египет… където удряха хората с водни оръдия и убиха някои от тях. Беше в Близкия Изток някъде… Турция! Точно така. Някой хора УМРЯХА! Бяха ударени в окото. С такова налягане, че им се разкашка мозъка. Хора мъртви от водни оръдия – наричат тези “несмъртоносни оръжия”.

Защото им казват “ВИЕ не можете да говорите, не можете да се събирате! НИЕ ще отхвърлим това ваше право!” Буквално.

Та… Няма такова “право” да спрете някого да упражнява съществувало дотогава Право. Това е като да отправяте твърдението “Аз притежавам правата ти!”. Защото точно това е. Това е “АЗ съм Господ, аз казвам какво е право или отменям дадено право в който и да е момент”. Точно това е. Твърдението на някой, че е Бог.

Претенциите върху Правата на друг човек се наричат Робство. Дори повече от това – това е твърдението на някой, че е Бог. Това е твърдението, че Правата на някой протичат през вас. Следователно лицензите и разрешителните са други евфемизми за Робство, независимо от оправданията на онези, които твърдят, че такива практики са “необходими за общото благо”. Тъй като нито един индивид на Земята няма “правото” да твърди собственост върху Правата на друг човек, такова “право” никога не може да бъде “делегирано” на група и магически да се нарече “право”. Следователно всички лицензи и разрешителни, според Естествения Закон, са Неправди и Престъпления. – Защото винаги се основават на Принуда и на Кражбата на нечии Права.


Пасио: Ето отново визуализацията. Има три примера. Представяте си, че на света има само двама души, и че единият извършва нещо спрямо другия. Ако не може да бъде извършено, значи не е Право и не е възможно да бъде “делегирано” на други хора и да им се каже “Сега имате правото да изпълнявате това поведение”. Винаги е Неправда.

Но хората… заради тази идея, заради този Майндконтрол, наречен правителство… искат да вярват, че това “право” съществува, че можем да “делегираме” нещо, което е неправда.


Пасио: Сила срещу Насилие, трябва да проумеем, че тези концепции са пълна противоположност една на друга. Те не са едно и също и термините не трябва да се използват взаимозаменяемо, не само защото не са дори далечно подобни, а са директни, диаметрални противоположности.


Пасио: Нека разгледаме разликата. За тях често се говори така, все едно са еднакви и се използват взаимозаменяемо, докато всъщност са диаметрално противоположни.

СИЛАТА, дефиницията за Сила, е капацитетът за вършене на работа или за причиняването на физическа промяна, във физическия свят. За да се причини каквато и да е промяна във Физическия свят, трябва да се използва и приложи Сила. Няма НИЩО, което можете да направите, което да не изисква Сила… ако ще правите промяна във Физическия свят.

Така че… за да се инсталира тази техника – беше необходима Сила. Трябваше да я вдигнем, да я поставим, да включим всички кабели – изискваше се Сила, за да се направят всички тези неща. Това е капацитетът да се извършва физическа дейност, физическа работа.

Силата е Действие, което е в хармония с Моралността и Естествения Закон, защото употр*бата й НЕ НАРУШАВА Правата на другите хора.

Така че веднага, щом пристъпите линията на ПРИНУДИТЕЛНАТА УПОТР*ба на Силата, това веднага става НАСИЛИЕ. Инициализирането на Сила за целите на Принудата е Насилие. ТОВА прави Силата Насилие. Силата сама по себе си не е Насилие.

Като такава, Силата е действие, което човек във всяко време има Естественото Право да предприеме, и това включва защитата – физическата защита на личността на човек, тялото му – СРЕЩУ проявленията на Насилие.

Силата може да се приложи в тази ситуация, когато сте Принудени чрез Насилие, ИМАТЕ Правото да използвате физическа Сила в защита от такова Нападение.

НАСИЛИЕТО, от друга страна… и това е ключовото, за Насилието, имайте предвид… то е Неморалното иницииране на физическа Сила за принуда, заставяне или задържане. НЕПРАВДИВО. Никой НИКОГА няма “правото” да извършва Насилие, защото Насилието винаги ЗАПОЧВА първо. ИНИЦИИРАНЕТО – това е важната дума – Неморалното иницииране…

Знаете… учителите, в училище, ако да кажем има масов бой между момчетата в училище, учителите казват, “Няма значение кой е започнал първи!”. ВСИЧКО, КОЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, Е КОЙ Е ЗАПОЧНАЛ ПЪРВИ! ВСИЧКО, КОЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, Е КОЙ Е ЗАПОЧНАЛ ПЪРВИ! Това е ВСИЧКО, което е от значение! Защото човекът, който в действителност е извършил Неправда, е именно човекът, който първи е ударил! Той е инициирал Неморалната употр*ба на физическото поведение, на физическата Сила – физическата Сила с цел принуда, заставяне или задържане. Следователно, човекът, който се отбранява срещу това физическо Нападение със Сила, не е извършил допълнителна Неправда. Това е много трудно да се проумее от хората, които страдат от дясно-мозъчно неравновесие. Те не искат да признаят, че човек запазва Естественото си Право да използва Сила, когато е Принуден от Насилствено поведение.

Ако някой просто ме приближи на улицата и започне да ми размахва юмруци… просто защото иска нещо, което аз имам, или просто защото не харесва как изглеждам, поради каквато и да е причина… той няма правото да го прави. Ако аз отбия Нападението му с достатъчна Сила, така че да преустановя действието му, колко Неправди ще са извършени? – Една. Точно така. Една. Не две… а една. Защото аз си запазвам Правото да се защитавам. С физическа Сила, когато съм НАСИЛВАН, защото Насилието инициира това! ТОВА има значение – кой е ЗАПОЧНАЛ! Това е ВСИЧКО, което има значение.

И отново: Егото много трудно проумява това нещо. Егото не иска да чуе това. То толкова дълго е било кондиционирано, че “отговорът със сила е също насилие”. Ни е вербално и умствено съчетаваме тези две неща, а в действителност те са пълни противоположности.

Ако дете бъде ударено от друго в училище… и дори ако поне веднъж е казало “Престани да го правиш”, и това друго дете не е спряло, и първото го е ударило и го е нокаутирало… Обикновено питам хората “Кой е ударил първи?”. И ако детето, което лежи на пода, е ударило първо, тогава казвам “Получи, каквото си заслужаваше”. Това е. Защото тази личност е имала Право да се защитава. Не имал право да го удряш – Нападнал си го с Насилие, той ти е отвърнал с отбранителна Сила. Много хора не искат да слушат това. Защото са много кондиционирани.

Даже трябва да кажа, че ТРЯБВА да го направиш. Също така си запазваш Правото и да не го направиш. Но Правото действително съществува. И двете Права съществуват – имаш Правото да не отговориш с физическа Сила, но имаш И Правото да отговориш с физическа Сила. Това е Право на СВОБОДНА ВОЛЯ и личността има ПРАВОТО ДА ИЗБИРА между тези действия.

Аз лично мисля, че ако някой продължава да удря и да бие някого и да извършва Насилие над него, и ако другия човек продължава да го приема и никога не протестира срещу това и никога не използва Сила, за да преустанови това поведение, аз почти съм склонен да гледам на това като на Лошия път. Аз не съм пацифист. Не съм пацифист. Аз съм 100% за НЕНАСИЛИЕТО, което означава “НЕ инициирай вреда върху другите хора”. Не го започвай. Ако не го започнеш, няма да го има.. на уличен жаргон. Но ако някой друг започне Насилието, той си проси да бъде неутрализиран, чрез необходимата физическа Сила, която е достатъчна, за да потуши акта на агресия.

Насилието е ПРИНУДИТЕЛНО действие – за това става дума – “Искам да направиш каквото АЗ искам да направиш, или ще те ударя, тогава ще извърша акта на Насилие”. това е действие, което ВИНАГИ е в опозиция на Морала и Естествения Закон именно заради причината, че става дума за нарушаване на Правата на другите. Затова е наречено Насилие – на английски вайолейшън – violation – от violate, което означава “нарушавам”. Така violtaion на английски буквално е “нарушение”, а violation – “упражняване на нарушение”. Това се казва насилие на български.

Насилието е действие, което човек никога няма право да предприема. Никога. Няма такова нещо като “правото за извършване на Насилие”, не съществува. Защото Насилието е Неморалното иницииране на физическа Сила с цел принуда, заставяне и задържане, а това никой няма “правото” да прави. Относно Силата, обаче – има определен момент, в който човек има Правото да упражни това действие в смисъла на защита, така че ще говорим за това.

Страници: 1 ... 46 47 48 [49] 50 51 52 ... 56