Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 48 49 50 [51] 52 53 54 ... 56
751

Пасио: Нека разгледаме разликата между откритието и вярването. Защото… отново казвам, Естественият Закон може да бъде открит, проумян и човек може да влезе в синхрон с него.

Сега… задайте си въпроса – Това звучи ли ви като религия? Религията иска от хората да вярват, да приемат, и да вършат дела без усъмняване.

А това съществува, обвързани сме с него, най-доброто, което можете да направите, е да разберете как работи. Точно както проумявате гравитацията и затова не се хвърляте от високи скали; ако сте интелигентни и разбирате как работи гравитацията, няма да направите това, нали; по същия начин, ако разбирате как работи Естествения Закон, ще знаете как да го използвате, така че да не създадете затвор за себе си и за целия ви вид. За нещастие, човечеството все още не е достигнало това ниво на съзнание. Хората не са на това ниво на съ-зидателна (съвместно-творяща) интелигентност, за да разберат как работят тези Закони и след това да хармонизират поведението си спрямо тях.

Така че Естественият Закон няма нищо общо с религията. Това НЕ Е система от вярвания. Това е наука. Тя подлежи на откриване, тя работи, и тя вече е в сила – ние можем или да я проумеем и да синхронизираме поведението си спрямо нея, или да останем невежи за нея и да страдаме, като резултат от това невежество, защото тази наука вече е в сила. И вече има обвързващ ефект върху вас и поведението ви. Вашето и на всички останали.


Аз НЕ ВЯРВАМ… в гравитациятаааааааа!!!

Пасио: Що се отнася до вярването… никой пропагандатор на каквато и да е религия не би ви показал тази картинка. Що се отнася до Естествения Закон… той работи точно като гравитацията. Така че клоунът, който ще скочи от скалата, казвайки “Аз не вярвам в гравитацията”, какво ще се случи с него? Пада. Защото вярванията са без значение. Защото Естественият Закон – не – го – е – грижа – за – вас. Той е в сила без значение какво правите. Ако щете.

И хората не искат и да чуят за това. И на мен ми е ясно. Ясно ми е, че не казвам на хората нещо, което искат да чуят. Ако аз исках… да продам много стока, например, да бъда много известен… аз щях да дойда тук на подиума, да ви кажа точно каквото искате да чуете и щях да правя по 50 000 долара на презентация като Уейн Дайлър (Wayne Dyer). Да, това е истинската му печалба на презентация. Знам защото някои от моите хора разговаряха с мениджъра му. По толкова изкарва един Ню-ейдж презентатор. Знаете ли аз колко ви искам? НУЛА. Дори не искам входна такса. Защото дори не ми дреме за фалшиви пари. Мен ме интересува да правя истински пари (сочи към главата си). Интересува ме ИСТИНСКОТО едно око (окото в пирамидата на доларовите банкноти, бел.прев).

Защото думата пари всъщност означава “едно око”. (Бел.прев: на английски пари е “money”). Хората казват тази дума милиард пъти през живота си и не осъзнават, че това, което казват, е “едно око”. И символизира духовното единство, което е нарисувано навсякъде върху ЕДНО-доларовата банкнота.

Казвам на хората, че съм беден човек, що се отнася до фалшивите пари. Но съм МНОГО богат, що се отнася до истинските. От истинското нещо имам тонове. С фалшивата работа… не се справям много добре, и не ми дреме. Знам че е фалшива. Затова не искам входна такса на моите презентации. Просто казвам на онзи, който ме е повикал за презентация, да плати за пътя и преспиването ми. Може би вечерята, евентуално… и това е. И идвам да говоря.

Въпросът е, че ако се опитвах да се харесам на егото на някой си, казвайки му нещо, което иска да чуе, щях да ви кажа, че вярванията ви са много важни. Че вярванията ви оформят реалността. Всъщност, те наистина оформят реалността – по отрицателен начин, ако не синхронизирате поведението си спрямо истината. Но ако решите да останете привързани към система от вярвания, защото я ПРЕДПОЧИТАТЕ пред онова, което е истинско, оформяте реалността по отрицателен начин.

Та… когато стане дума за Естествения Закон… Аз не казвам на хората “Не вярвайте в себе си”, хората постоянно казват “Има форми на вяра, които са добри”, да, съгласен съм с това и го разбирам. Да вярвате в себе си, да вярвате в способността си да проумеете информация като тази… Но ви обяснявам, че когато става дума за ЗАКОН, който е наличен и действащ във Вселената, вашите вярвания са без абсолютно никакво значение. Законът не го е грижа в какво вярват родителите на онова момиченце, не го е грижа дали момиченцето знае как работи гравитацията – той ЩЕ има ефект, защото е в сила. Държите се по определен начин – и точно като компютър, на входа подавате това, и бум! – програмиран е по определен начин, значи на изхода излиза задължително ето това. Непроменимо. И няма нищо лично в това. Естественият Закон НЕ Е – лична – сила. Той е БЕЗЛИЧНА сила. И всяка една мистерийна традиция и окултна традиция, която някога е искала да сподели това знание с хората, е говорела на хората и се е опитвала да говори на хората от незапомнени времена.

Законът е безлична сила, не го е грижа за вас, въобще не се притеснява, ни най-малко, дали вие го разбирате и приемате, или не. Той е в сила, вие сте обвързани с него – точка.

Никой не иска да чуе това. И аз не съм толкова наивен, че да не забелязвам, че хората не искат да слушат това. На мен ми е напълно ясно. повярвайте ми – аз осъзнавам пред каква стена съм изправен, когато говоря тези неща, осъзнавам го НАПЪЛНО.

Ако исках да пърдя дим в лицата на хората, щях да дойда на този подиум и да кажа “Вселената я е грижа за вас, наистина я е грижа”. “Ще ви обърне внимание, ще си води записки, ще се запита хм, в какво ли е вярвал този, чакай да си запиша…”. Вселената няма да направи нищо подобно. Тя ще каже – Това ли се е случило? Да или не?… ДА – ето резултата! …И това е. Непогрешимо и непроменимо.

На човешкото его му е трудно да схване това.

Имаше едно много известно телевизионно предаване… въобще не помня какво беше. Барбара си го беше свалила от нета и гледаше един епизод… И там казаха, “Най-големият страх на човечеството е, че истината е абсолютна”.

Наистина най-големият страх на човечеството е ,че истината е абсолютна. На егото му е много трудно с всичко абсолютно – то обича РЕЛАТИВИЗМА. Това е друга част от големия капан, в който се намираме. Релативистичните идеи. И НАЙ-ВЕЧЕ, когато става дума за моралността. По-късно ще говорим за моралния релативизъм.


Пасио: Така че… както казах… Естественият Закон не се нуждае от вашите вярвания, за да бъде в сила.

Човешките вярвания са без НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, що се отнася до съществуването и функционирането на Естествения Закон, точно както са без никакво значение по отношение на кой да е от другите Природни Закони, като гравитацията, инерцията, термодинамиката или електромагнетизма. Подобно на други такива Природни феномени, функционирането на Природния Закон не изисква вяра, за да може да бъде открито, познато и проумяно.

С други думи казвам, че вашите вярвания няма да променят Естествения Закон. Но интересът ви към него може да доведе до проумяването му. Можете да развиете знанието за него, ако сте склонни да отворите съзнанието си и да погледнете как функционират тези закони. Това, което ни се случва на ден днешен, е резултат от дисхармонията ни спрямо тях.


Пасио: Философът Сорен Кийркегард е казал “Има два начина да ви заблудят. Единият е да вярвате в нещо, което не е истина; другият е да откажете да приемете онова, което е истина”.

Така че, вярването в неверни идеи… а точно това е религията, всичките й форми, всичките пет форми на религията, които ви показах в началото на семинара – организираната културна религия, парите, академизма, политиката и Ню-ейдж движението – ето ви ги световните религии. Хората смятат само културните религии за религии – не, има още четири. Една от тях е наречена Правителство и Институции или Политика. Другата, това са Парите, Финансите. Друга от тези религии е движението Ню-ейдж, и четвъртата е Академизма. Няма да го наричам наука, защото той не е наука, той е система от вярвания и религия.

Кийркегард казва, че можете да вярвате неща, които не са истина. И това ще ви дърпа назад. Можете и да откажете да приемете онова, което всъщност е истина. Това също ще ви дърпа назад. АЗ казвам, че има само два начина, по които човечеството може да си самопричини страдание. Искате ли да знаете как се създава страданието на човешкия вид? Страдание, което човешкият вид няма нуждата да изпитва? Като вярваме в неща, които не са истина и като отказваме да приемем нещата, които са истина. Затова сред нашия вид съществува самопричинено страдание.

И ако помъдреем, ще престанем да правим тези две неща и ще престанем да страдаме заради нас самите.


Пасио: Нека разгледаме Съзнанието и Човешкия мозък.

Защото… Съзнанието, е неуловима сила. То е нещо, което съществува, но в действителност не може да се види, повечето хора дори се затрудняват да обяснят какво е. Само че има физиологични изрази на съзнанието във Физическото царство. И мозъкът е един от тези изрази. Хората винаги казват “Не забравяй и за сърцето…”, естествено че сърцето също е важно, то има по-голямо електромагнитно поле от мозъка и е обвързано с физиологията по дори по-сложен начин от мозъка. Но трябва да разберем основната структура на мозъка, за да проумеем видовете неравновесие, които се случват в него. Именно те водят до тези болни условия в човечеството, които продължават да ни създават страдание. Друго, което тези системи от вярвания правят, е че ПРЕДОТВРАТЯВАТ активацията на сърцето и действията – грижата и действията. Не само, че предотвратяват знанието, манифестирането на истинското знание в съществото, но те предотвратяват проявяването на грижа, създават апатия и създават бездействие, мързел и страхливост. Правят така, че никога да не действаме, да не предприемаме действие на база това, което сме узнали. Така че нека видим как всъщност работят мозъкът и съзнанието.


Пасио: Хората също така винаги се опитват да дадат идиотски усложнени и мистифицирани дефиниции за това какво означава съзнание. А много хора дори се плашат от термина. Трябва да де-мистифицираме тези термини и да извлечем значението им на наистина прост език, така че обикновения човек да може да ги схване, и да престанем да правим нещата по-сложни, отколкото са.

Да бъдеш съзнателен за нещо, тоест да го осъзнаваш, означава… способността на едно едно същество да разпознава шаблони и значение относно събития, които се случват както във вътрешния му свят, така и в равнината, в която Азът съществува и функционира.

Какво представляваха случващите се събития? – Истината! Следователно – съзнанието е способността ПРАВИЛНО ДА СЕ ВЪЗПРИЕМА ИСТИНАТА на това, което се е случило, и което в момента се случва. Това е съзнание.

И хората правят това свръх-сложно. Най-вече дефиницията на съзнанието се свръх-усложнява в Ню-ейдж движението. Нямам думи да подчертая каква огромна измама е то. Просто трябва да прегледате труда ми върху Ню-ейдж измама**… намира се на интернет-страницата ми, във видео раздела при радио-програмите. Това е 7-часова презентация, но ви уверявам, че за вас ще е толкова полезно да се запознаете с нея, колкото е полезен настоящия семинар.

И така, това е съзнанието. А как се ИЗРАЗЯВА съзнанието?


Пасио: Има разлика между това какво е, и по какъв начин се изразява в живота ни. Съзнанието се изразява… Знаете ли, аз просто питам хората, “Какво трябва да направите, за да се известите на някое друго същество?” По какъв начин някое друго същество може да ви опознае? Как може друго същество да разбере кои сте вие, в тази инкарнация, в тази манифестация? Как можете да се представите на другите същества, така че да ви познаят?

Има само три начина. – Мисли, Емоции и Действия. И бих казал, че Речта се намира точно по средата между мисли и емоции. Но речта също така е форма на действие. За да говоря, аз трябва да извърша редица неща, да прекарам въздух през гласните си струни и да направя звуци, така че да чуете гласа ми и концепциите, които искам да изразя. Така че наистина е вид действие. И то зависи от мислите, които сме имали до този момент и емоциите, които имаме, за да изразим мислите чрез реч.


Пасио: Та… Мисли, Емоции, Действие. Мислите, това е съзидателната сила за израза на съзнанието във вътрешния свят на индивида. Така че това е неутрална сила. Не гледате на мислите си като на мъжки и женски, нали? Но все пак гледате на тях като на съзидателни сили. За да може каквото и да е да се сдобие със съществуване във Физическото царство, то първо трябва да е съществувало под формата на мисъл. Този компютър? Някой е трябвало да си представи всичките части, как работи, как се сглобява… вашите седалки… тези стени… ВСИЧКО, което съществува, първо трябва да е съществувало в царството на мисълта. ТРЯБВАЛО е. По закон. След това всяко нещо постига физическа манифестация чрез Действие.

Емоциите ви, обаче, СА поляризиран компонент. Те са женски аспект на съзнанието. Защото другите хора не могат да чувстват вашите емоции, те могат да ги доловят или да ги възприемат, но ВИЕ чувствате вашите емоции във вашата физиология. Те са ВЪТРЕШЕН израз. Емоциите се чувстват в посока навътре. Във вътрешния свят и във физиологията. Следователно, това е женствен израз на съзнанието. Емоциите не са нещо, което се екстернализира и излага навън – те са нещо, което се изпитва вътре. Така че, в контекста на връзката Ум-Тяло-Дух, емоциите са именно духа – духът, в който вършим някакво действие. Естествено, мислите се намират в ума ни, следователно отговарят на Ума в същия контекст.

След това има брак помежду им. Можете да гледате на мислите като на Съзидателната есенция, която след това се слива, или сключва брак с женското. Говорим за една идея, за която се говори в множество религиозни традиции – наречена е Триединството.

Предизвиквам всички ви – отидете да прегледате всички съществуващи триединства, във всички религии. Можете да се върнете до Вавилон, ако искате, можете да проверите в индуистките традиции, можете да проверите в египетските и финикийските традиции… християнските традиции – всяка една религия, която говори за Триединство. ВИНАГИ става дума за баща-създател, свещена женска фигура, която бащата-създател по някакъв начин опложда, и след това, от тяхното потомство, се ражда МЪЖКО дете. ВИНАГИ.

Говорим за това, че бащата е Умът, съзидателната есенция. Духът, или емоциите, са свещената женска есенция, или “свещените духове”, емоциите. И след това детето, МЪЖКОТО дете, е ПОВЕДЕНИЕТО. То е активният или мъжкият принцип. Той е именно нещото, което си ВЗАИМОДЕЙСТВА с Физическия свят, за да го промени. И, следователно, това е единственият начин да спасим себе си.

Хората, които са религиозно подковани, веднага ще атакуват тези думи и ще кажат “Ти казваш, че спасението ни няма да дойде чрез вяра!”. Да, точно това казвам. Спасението ни ще дойде единствено чрез ДЕЙСТВИЕ. ДЕЙСТВИЕТО ще спаси човечеството. Вярата няма да го направи. Знам че разбивам друга егоистична привързаност на хората към религиозни хрумвания, но тези религии са създадени от Системата за контрол. Хората не разбират, че ЕКЗОтеричното християнство е създадено от тъмните окултни сили. Това християнство е създадено от древните мистерийни школи на тъмния окултизъм. Хората не разбират откъде произлиза тази религия, защото не изучават астро-теология. Не ви казвам, че в коя да е религия не се намират добри концепции. Казвам ви да вземете всички добри концепции и да отсеете глупостите.

И една от глупостите е, че трябва да ВЯРВАТЕ в нещо, за да бъдете спасени от настоящото човешко състояние. Не е нужно да вярвате в каквото и да е. Нужно е ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА!

…Всъщност, нека се задържа на тази тема за момент. Защото… В СОБСТВЕНИТЕ ИМ ПИСАНИЯ, в ЕКЗОтеричните християнски писания, кое е ЕДНОТО предписание, което Христовата фигура дава на хората, когато го попитат за свободата? Питат го за свободата един едничък път във всички евангелия, нали? Един единствен път го питат за свободата в думите, които се твърди, че са негови учения. Хората искат да знаят “Какво ще ни спаси? Какво ще ни свободи?” И какво е предписанието му?

(Глас от публиката)

Не, не е това… Нещо липсва, близо си… Каква е действителната реплика?

ЗНАЙТЕ ИСТИНАТА!!! ЗНАЕНЕТО НА ИСТИНАТА, ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ !!!

Това е предписанието! Дори и в ЕКЗОтеричното християнство! Право там е – в евангелията. Само че християните не искат да чуят това, защото КОНТРОЛЬОРИТЕ в църквата, които са дошли от ТЪМНИЯ свещенически строй, им подхвърлят тези глупости, че само трябва да вярваш, и всичко по магически начин ще се промени. Успех с това! Когато поведенията на хората не са подравнени спрямо морала, вие си мислите, че вярванията ви ще променят нещо?

Отново ви казвам, че не си раздумвам езика на този подиум. Казвам ви нещата такива, каквито наистина са. И не ми дреме кой се обижда от това.

И така… ИЗРАЗИТЕ на Съзнанието са Мисли – Емоции – Действия, които в контекста си отговарят на Ума – Духа – Тялото. Това е Триединството на бащата-създател, което са мислите м ума, женската есенция, която е майката на Триединството, емоциите, вътрешните аспекти на духа, и от това има рождение, когато мислите и емоциите се съберат, те раждат Действие в света, което е мъжката рожба. Това е МНОГО важно да проумеете – това е нашето вътрешно Триединство, което представлява изразите на Съзнанието.

Нека продължим нататък.

…Колко ми остава? Добре тогава. Ще направим почивка, и ще продължим в 13:15, точно… така че елате няколко минути по-рано, за да се настаните, започвам отново точно в 13:15. Благодаря ви, дами и господа.


752
Нека прегледаме някои дефиниции и работни дефиниции.


Пасио: Първото нещо, което ще дефинираме, е думата дефиниция.


Пасио: Дефиниция е точна констатация, констатация за точното значение на една дума. Търсим точното значение – не подзначение, не “може би”, или “подобно”, или “нещо като”. Искаме да стесним фокуса, точно затова казваме де – финирам, тоест “правя ограничено” (на английски “finite” означава ограничен, и преходен, оттам и производните думи, като финал, бел.прев). Ограничаваме, чрез думи, значението, за да бъде по-ясно какво казваме.

Това е точно твърдение или описание на природата, обхвата или значението на нещо.

Друг начин да говорим за дефиницията е в смисъла на аудио или визуална дефиниция.

Колкото по-точни са ДЕФИНИЦИИТЕ ни за думите или концепциите, толкова е по-бистър смисъла им, и следователно и нашето РАЗБИРАНЕ за тези думи и концепции ще бъде по-бистро.

Защо хората купуват HD телевизори? Защото искат по-висока ДЕФИНИЦИЯ (HD – high definition, бел.прев). Искат по-голяма БИСТРОТА / ЯСНОТА на картината. Хората искат и HD аудио, защото в сравнение със звука с ниска дефиниция, защото яснотата на звука е много по-голяма. Това означава дефиниция, тя е изцяло свързана с яснотата. Когато използваме дефиницията във връзка с думите, това означава, че се увеличава яснотата на значението на думите. Ако е във връзка с картината – яснотата на зрението ни.

Така че дефиниция просто означава “яснота на значението”, когато е свързана с думи или концепции. Нека тогава да дефинираме Естествен Закон.


Пасио: Простата дефиниция на ЕСТЕСТВЕН е: Присъщ; основаващ се на Природата, Действителността и Истината; не е направен или причинен от човечеството.

Така че, ако нещо е естествено, значи не е направено от човек. И отново, произходът на думата “нектер” на египетски означава “духове”, а “ал” означа “от” или “свързан със”, значи от или свързано с духовете, или именно – Природата.

Бел.прев: На английски думата за “природа” е nature, а думата за естествен е natural. На български natural се превежда и като природен. Natural Law се превежда като Природен Закон, но на български е по-скоро Естествен Закон.

Хората вярват, че Духовното царство е отделено от Физическото царство. Това е огромна централна тема и силен фокус на цялата ми работа. Ако си мислите, че Духовното царство не е мястото, на което се намирате в момента, защото сте във Физическото царство – грешите. Ако мислите, че Духовното царство е нещо различно от Физическото царство – също грешите. Ако поставяте акцент върху едното за сметка на другото, ако мислите че едното има предимство, а другото не е важно – това е неравновесие и не е истината. Както академизма казва, ляво-мозъчния академизъм, че материалният свят е всичко, което съществува и че всичко е един мъртъв механизиран часовников механизъм, цялата Вселена, и че се е случил без причина, няма такова нещо като Духовно царство – подобни светогледи са абсолютно неверни, не се основават на истината и най-вече – коренят се в мозъчното неравновесие. И по-късно ще видим как един от двата полярни светогледи се развива, когато лявата или дясната полусфера на мозъка е започнала да доминира в съзнанието на личността.

Така че… Естествен означава Духовен. Тези думи са синоними и могат да се използват като синоними. Затова, когато говоря за Естествен Закон, аз имам предвид – Духовен Закон. Невидими духовни закони.

Дефиницията за думата ЗАКОН е: Налично, съществуващо условие, което е едновременно обвързващо и непроменимо.

Нека разгледаме всяка една от тези думи…

СЪЩЕСТВУВАЩ – означава нещо, което присъства… не може просто да се игнорира, и някой да каже “о, това не го прави истина, не е в сила”. То е ТУК, налично е, присъства, точно затова е закон, който е в действие и в сила.
ОБВЪРЗВАЩ – това означава, че е има ефект. Означава, че няма значение дали вярвате, че има ефект, няма значение дали разбирате, че има ефект, не го е грижа какво вярвате или разбирате. Това е друг голям удар по егото. Човешкото его иска да чуе каквото иска да чуе. Едно от нещата, които иска да чуе, е “Вселената я е грижа за теб”. Лично! Вселената я е грижа за Джон, Вселената я е грижа за Боб, Мария, Елизабет или който и да е. Индивидуално. Може да отидете и по-далеч, като кажете, че Създателят на Вселената го е грижа за вас. Не отричам и не забранявам на никого да мисли така.

Това, което казвам, е че Законите на Вселената не ги е грижа за вас. В това Царство са създадени Закони, които работят БЕЗПОГРЕШНО – 100% от времето СЪВЪРШЕНО. Нека попитам хората, които си представят нещата по въпросния начин, един въпрос, за да се опитам да изясня…

Една двойка са на пикник. Някъде в гората или нещо такова. На около 30 метра от тях има доста висока скала. И пропастта свършва в някакви остри назъбени камънаци. Довели са двугодишното си дете с тях на пикник. Разопаковат си кошничката, възрастните за момент се отвличат и се занимават един с друг, докато двугодишната им дъщеричка се изнизва от погледа им и отива до ръба на тази скала. На гравитацията ще й дреме ли, ако момиченцето падне от ръба? Гравитацията ще й позволи ли да падне от ръба? Да, ще й позволи. Гравитацията няма да си каже “Това момиче не разбира този закон”. И тя ще умре. Ако падне от този ръб. Тя е невинна. Тя дори е НЕУКА. Дори не е невежа. Неука и невинна. Дали този закон ще бъде в сила? По-добре вярвайте, че ще бъде в сила. По същия начин Естественият Закон е в сила. Него не го интересува дал вие знаете или не знаете, не му пука дали сте неуки или невежи – той е в сила, той е обвързващ и той е непроменим. Непроменим означава, че нищо от онова, което някога ще можете да направите, не ще може да го промени. Той е ВЕЧНО в сила.

Защото не човекът го е привел в сила. Знаете ли кой го е привел в сила? Създателят на Вселената го е привел в сила. И не ме е грижа какво мислите че е тази сила, можете да я смятате за безлична сила, можете да я смятате за човека с брадата, може да я смятате за това дистанционно – не ми дреме какво мислите. Това не е моя работа. Но знаете ли какво? Ако мислите, че ЧОВЕКЪТ “прави” законите, тогава АЗ имам проблем. Защото човекът не прави тези закони, за които говорим. Създателят на Вселената е привел тези Закони в действие, привел ги е в сила, и те обвързват ВАС. Вие и аз сме ОБВЪРЗАНИ от тези Закони. Независимо дали ни харесва или не, независимо дали го приемаме или не – НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ГО РАЗБИРАМЕ, ИЛИ НЕ. Тези Закони са в сила, и вие ВЕЧЕ създавате действителността, която преживяваме, възоснова на взаимодействието с тези невидими закони. Вече го правите. И никога не НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ да го правите. Това е невъзможност. Ви е винаги създавате – съ-създавате, кооперирайки се един с друг – общата действителност, който преживяваме и никога не можете да не го правите, докато съществувате във Физическото царство.

Това са простите дефиниции, с които ще работим занапред. Естественият закон не обозначава нищо друго извън тази дефиниция. Така че нека я сглобим и обобщим: Присъщи, съществуващи условия, условия които съществуват в Природата, които са едновременно обвързващи и непроменими. Те са в сила, независимо дали са проумявани или не, и не могат да бъдат променени.

Така че какво мислите е изискваното знание тук, какво според вас трябва да се направи? Ако ние винаги и неизменно работим с тези закони, мислите ли, че ще създадем нещо, което е мъдро, добро, което е спрямо това, което казваме, че искаме, ако не знаем как работят тези закони? Знаете ли какво ще се създаде? Кочина. Пълен хаос. Нещо, което вие не искате. Нещо, което води до ОГРОМНО СТРАДАНИЕ. И това е именно мястото, където се намираме.

Ако пък от друга страна разполагате със знанието как работят тези неща, тогава ще съобразявате поведението си спрямо тях, и ще създадете съвсем различна игра. И тогава няма да изпитвате себепричинено страдание. Ето за това става дума.

Нека сега разгледаме работната дефиниция. Тук обикновено е преломния момент. Обикновено ме питат “Кажи ни какво е Естествения Закон, Марк?”. Аз отговарям “Имате ли няколко дни на разположение?” Ще се опитаме да покрием това съдържание в по-голямата част от днешния ден, но наистина трябва да посветите голямо количество време, за да изучите това, да го разберете и да четете за него, дори да експериментирате! Това не е някаква оспорима хипотеза, това е закон. И той не е непроверим. Можете да го проверите. Можете да прилагате всички научни методологии към Естествения Закон. Съберете информацията си, изградете хипотеза, наблюдавайте, тествайте резултатите, публикувайте резултатите. Това е научната методология. Научната методология ще се зароди от всичко това, което говоря на тази презентация, ако бъде приложено, защото това не е религия. Това не са някакви Ню-ейдж простотии – това е НАУКА. Тя постулира знанието за Закони, които – съществуват – които са в сила – и които са непроменими в тази Вселена. Чрез тях се създава онова, което всички ние съвместно преживяваме.

И не човекът ги е привел в сила. Само Онзи, който е създал тази Вселена, ги е привел в сила. Днес не съм дошъл тук, за да ви обяснявам кой е той или какво е. Това си е ваша лична работа… да влезете в контакт с усещането си за тази сила. Аз не съм дошъл да ви казвам какво е. Но съм дошъл да ви кажа, че каквото и който и да е – създал е тези Закони. И те са в сила. И ако искате да спрете да страдате, и ако искате човешкото състояние да се промени, трябва да разберете как работят тези Закони. НЯМА НАЧИН да заобиколните това изискване. ИЗИСКВА се знание за тези Закони. И точно това е нещото, което хората в така нареченото Ню-ейдж движение и религиозните общества и другите подобни общества не искат да признаят. Те не искат да признаят, че се изисква работа.

Така че нека разгледаме работната дефиниция на Естествения Закон.


Пасио: Естественият Закон са Вселенски, не направени от човешка ръка, обвързващи и непроменими условия, които управляват последствията от поведението. Естественият Закон е сбор Вселенски Духовни Закони, които действат в ролята на динамиката, управляваща Съзнанието.

И най-вече, поне в тази равнина, управляват последствията от човешкото поведение. Във Вселенски мащаб, бих казал, че управляват последствията от поведението на всички интелигентни същества. Интелигентни, същества.

Това е работната дефиниция на Естествен Закон.

753

Пасио: Истината… е ОБЕКТИВНА. Това означава, че тя не е зависима от възприятията на човешките същества.

Никой не иска и да чуе това. Това е… това е директно НАПАДЕНИЕ, директно посегателство лице в лице срещу човешкото его. Защото това, което всеки иска да чуе, е “Моите възприятия са важни”. И ние искаме да вярваме, че “Моите възприятия са точни”. Хората обикновено казват, “А кой казва, че твоите възприятия по този въпрос са точни?”. Така е, защото на мен ми се наложи да премина отново, отново, отново, и ОТНОВО през процеса да си доказвам колко грешни са били старите ми възприятия. Аз преминах през този разрушителен процес на събарянето на старите си системи от вярвания, събарянето на старите си емоционални поведения и НАЙ-ВЕЧЕ – през процеса на промяна на поведението си. Това е най-разрушителното от всичко, защото ние се привързваме към нашите поведения и навици.

Затова си давам сметка, че не е лесно да искаш от хората да се променят. На мен ми отне може би 8 години от живота ми, за да го направя. Повечето хора не искат да посветя ти една минута на личната си промяна, камо ли осем години. И отново… когато погледна себе си, с цялата си честност, без въобще да искам да се хваля… но аз бях лек случай на его-обсебване, лек случай, сравнявайки се с положението на другите хора в момента. Аз сякаш бях един много крехък камък, който трябваше да бъде ударен със секача няколко пъти, за да се разпадне на прах. Другите хора са като твърд гранит или диаманти! Да се разтрошат ще отнеме ОГРОМНО усилие и работа. И повечето от тях дори не искат и да го правят. Толкова са калцирани. Толкова са били притиснати и наплескани в това твърдо състояние, че дори не искат да започнат.

Така че осъзнавам, че да се казва на хората “Възприятията ви не са от значение”, “Истината не се основава на това как вие възприемате нещата, тя е НЕЗАВИСИМА от вашите възприятия” – повечето хора не искат да го чуят. Не искат да слушат.

Възприятията на човешките същества са способни на кол*бания. Те могат леко да се отклоняват от истината, и могат дивашки да се отклоняват от истината.

Истината е това нещо, което не може да се кол*бае. Не се движи. Е това, което е. Няма значение кой какво мисли за него. Няма значение дали някой му вярва. Няма значение дали някой го знае. Няма значение дали някой го вижда. Няма значение дали някой иска да го види. То е там, винаги е било там и винаги ще бъде там. Каквото и да прави който и да е, никой не може да промени каквото се е случило.

Може ли някой да промени нещо, което се е случило …както наричаме онази част от линейното време… в миналото? Нито един човек тук не е способен да го направи. И нека ви кажа нещо – нито едно същество в цялата Сътворена Вселена не е способно да го направи. Защото това, което вече се е случило, е вписано в архива на Вселената. Нищо не може да промени миналото. Никога!

Има цял филм за това, гледайте новия филм “Машината на времето”, не оригинала от 50-те или версията от 60-те, а новия. Излезе някъде в края на 90-те или скоро след 2000-та. Този филм беше съсипан от критиката. Просто го размазаха. Всеки път, когато критиката разбива някой филм и му дава най-ниската оценка – ходете да го изгледате. Защото ви гарантирам, че има много важни алегорични концепции, които трябва да проумеете, вградени в този филм, и затова критиците го смазват, защото не искат да ви хрумват някакви идеи. Този филм го съсипаха в кината, и ви гарантирам, че е един от най-добрите, които могат да ви помогнат да разберете абсолютната невъзможност да се промени миналото. Миналото не може да се измени.

Знаете ли кое може да се измени? – Бъдещето. На това е посветен този филм. И знаете ли къде започва промяната на бъдещето? – В настоящия момент. Това е единственото място, където започва.

И какво е истината? Най-де-мистифицираната концепция за истината? – Това, което вече съществува. Тя е това, което СЕ Е случило в миналото и СЕ случва в настоящия момент. Истината не съществува в бъдещето. Когато стигнем до онези бъдещи моменти, и те влязат в настоящето, тогава истината ще съществува. Но не и дотогава. Така че, няма такова нещо като “истина в бъдещето”. Истината е това, което се е случило в миналото и това, което се случва в момента, и истината е просто това, което е било.

Моля ви да разберете, че когато използвам думата истина, имам предвид само това. не говоря за съзнанието на Бог, не говоря за причината за съществуването на Вселената. Говоря за събитията, които са се случили в миналото, и се случват в настоящето, и това е всичко. И това е всичко, което е истината. Не е нужно да е по-сложно от това.

Ако искате да го направите нещо по-сложно, наречете го нещо различно от истина, за да не обърквате останалите хора какво наистина означава истина.


Пасио: Истината срещу Човешките възприятия

Сега, искам да помоля хората да си представят… Виждате ли тези бели линии? Представете си, че тези бели линии, които не се кол*баят, са истината. И си представете, че възприятието, което е съпоставено срещу истината… ще вземем за пример три различни човека, това е личността А, това е личността Б и това е личността В.

Тяхната способност да възприемат, това което се е случило и това което се случва, е това, което ще наричам съзнание. Съзнанието е способността на едно същество да разпознава шаблони и смисъл, свързан с тези шаблони. Това означава, че имате точно разбиране за това, което се случва вътре и около вас, или имате НЕточно разбиране за това, което се случва във и около вас.


Пасио: Ако имате високо съзнание, тоест ако съзнанието ви е на висока честота, това означава, че ще имате повече възможност да разбирате и да разпознавате шаблоните. Ако съзнанието ви е ниско, вие сте на ниска честота и ще виждате по-слабо шаблона, няма да възприемате с точност. АЗ оприличавам това на вълна.

В простата физика това е проста синусоидна вълна. Разстоянието между гърбиците и падините на вълната се нарича дължина на вълната. Колкото е по-голяма дължината на вълната, толкова по-къса честотата.

Тоест, колкото е по-голяма дължината, толкова по-малко често вълната ще пресича линията, която символизира истината. По-рядко ще бъде подравнена с тази линия, която наричаме истина. Всички ли разбирате този прост модел, за който говоря, без повече обяснения? Важно е.

Това е вибрация на ниска честота. Една такава вълна, ако беше звукова вълна, щеше да произведе ниска честота, нисък, басов тон.

Като отиваме на по-висока честота, виждате, че дължината на вълната е по-къса. Това означава, че тя пресича линията, представляваща истината, много по-често. Можем да преброим пресичанията. Пет тук, и девет там. Така че това е вибрация на по-висока честота.

Отиваме на още по-висока вибрация, да кажем, че личността В има високо съзнание, и има по-висока честота. И тази вълна пресича линията още по-често.

Колкото по-висока е честотата, толкова повече сме в унисон с истината. какво ще се случи, ако тази честота беше безкрайно висока? Тя ще стане неразличима от линия.И следователно този някой ще бъде подравнен спрямо това, което е. Колкото по-високо е нивото на съзнанието или честотата… което означава възприятието на човек за реалността да е по-точно, без да се кол*бае много надалеч от истината… толкова повече честотата ще се превръща в линия.

Мислете за това като за звук. Чувате нисък, басов тон, после малко по-висок, и още по-висок, и евентуално ще напусне обхвата на човешкото ухо, понеже честотата е станала твърде висока. Същата е концепцията и на чертежа. Колкото е по-висока честотата, толкова е по-високо възприятието на реалността, качеството на възприятието ще е по-добро.

Важно е да разберете, че възприятията не са реалността. Те са филтърът, през който наблюдаваме реалността. Работата на човешките същества е да подравнят техните възприятия към реалността, която съществува, която е, която е истината. Трябва да се откажем от онова, което искаме истината да бъде. И да погледнем какво тя е. Това, което тя е, е съвсем различно от онова, което ние искаме да е. Но преди да знаем какво тя е, ние дори не сме в позицията да правим точна диагноза на това какво се случва и следователно не можем да създадем онова, което искаме да бъде истина.


Пасио: Първият цитат в този семинар е от един господин, който аз лично много уважавам. Колко хора са чували за Травис Уолтън, вдигнете ръка? Никой в стаята, едва двама души.

Разговарях лично с този човек на една конференция през 2012г. Впечатлението ми е, че той е напълно естествена и искрена личност, и не давам пет пари кой какво мисли за мен заради тези ми думи. Аз му вярвам. Дали знам, фактологически, какво му се е случило? – Не, не знам. Но аз ВЯРВАМ на това, което казва. Поради една причина. Тя е, че когато съм около някого, още повече ако е за по-дълго време, имам добра интуиция и мога да почувствам сърцето на човека. Освен това, когато той ми говори разни неща, думите му са много смислени. В книгата си казва на хората да прегледат цялата му история и сами да преценят дали му вярват или не.

Уолтън твърди, че е контактьор, че е бил отвлечен от извънземни, че се е возил на борда на извънземен кораб. Изчезнал е за десет дни. Бил е обявен за издирване, а приятелите му били обвинени, че са го убили. И той се появява отново пет дни по-късно, сред ужасни условия, на непознато място до провинциален път. Но както и да е… Както казах, разговарях с него през 2012г, има причина да споменавам това. Цитатът тук е от книгата му, “Огън в небето”.

“Осъзнах, че най-големият проблем навсякъде по света е, че възприятията на хората за света насилствено се пресяват през ситото на онова, което те искат или не искат да бъде истина. ”

Когато прочетох това, по мен преминаха тръпки, понеже си казах “Това сито е именно онова, за което говоря в лекцията си “Истината срещу Възприятията”. И той съвършено я побира цялата в едно изречение.

Ние ИСКАМЕ разни неща да са истина. Това не ги прави такива. Не така се прави истина. Истина се прави чрез предприемане на поведения и създаване на факти в проявения свят. Такива СА нещата. няма значение как ние искаме да бъдат… те може да са по съвсем друг начин, отколкото ни се иска точно в момента и бих казал, че за хората в тази стая нещата наистина са по различен начин, отколкото ни се иска да бъдат.

Но повечето хора по света имат такова едно вярване, че те са арбитрите на истината. И това е признак за много, много ниско ниво на съзнанието. Да си мислиш, че “Аз ВЯРВАМ че нещата седят по този начин”… те просто не седят по този начин. Много хора за заклещени в това състояние на съзнанието.

Причината да споменавам всичко това, включително цитата от Травис, е че на една конференция, която беше само преди няколко седмици… аз не говорих на въпросната конференция, просто бях гост… една жена дойде на моята маса. Избра си DVD-то ми “Ню-ейдж глупости”… което нося и на този семинар, ако някой има интерес. И ме попита, “За какво става дума в това?” и ми хвърли един много скептичен поглед.

Обясних й, че е 7 часа видео-лекция с много картинки, и че съм изнасял съкратена версия на лекцията на конференцията “Освободете съзнанието си” във Филаделфия, и че това е удължената версия на лекцията, която прониква надълбоко в измама** на Ню-ейдж движението, разобличавайки го като религия, проектирана с цел да потисне мъжествената част от личността – това е онази част, която взима инициативата и създава промяна чрез действие. Естествено, тази страна на личността е подпомагана от женствената страна, която е грижата и творчеството, и състраданието, и двете страни трябва да са изявени, ще говорим за това на този семинар по-късно днес. И й казах, че Ню-ейдж цели потискането на тази мъжествена енергия. Казах й, че Ню-ейдж се опитва да научи хората просто да приемат всичко така, както е, без значение колко е несправедливо, без значение колко са плачевни условията, без значение колко зло, колко ЗЛО се случва сред нас. Да го приемем. Това е Ню-ейдж религията.

И ето какво ми каза: “Аз съм точно такава”. “Аз просто приемам всичко”. “Не правя никакви оценки на нищо, което се случва, без значение какво е. Без значение като какво се “възприема”. “Вие искате да го възприемете като зло? Това е вашата оценка.”

Казах да, това Е моята оценка. Знаете ли защо? Защото е зло! Наистина е. Има такова нещо на този свят. Вие сте безразлична дали това зло ще беснее на свобода и дали ще обземе целия този свят. Защото не искате да действате. Защото истината е, че онова, което е във вас, е страхливост. Това е в действителност – страхливост.

Тя не искаше да слуша. Тя каза – “Аз предпочитам да не виждам нещата по този начин”. Сравнете думите й с горния цитат.

“Аз предпочитам да не виждам нещата по този начин”. Надявам се да стане чудо и по някакъв начин да попадне на тази презентация. Въпреки че точно тогава не й го казах по този начин, мислех си за това на следващия ден, и си мислех, че трябваше да й кажа – Не, вие предпочитате да не виждате. ТОВА е истината.

Защото “Предпочитам да не го виждам по този начин” означава “Не, аз предпочитам да игнорирам действителността”. “Аз искам да вярвам в онова, което АЗ искам да бъде истина, а не както в момента е”.

Това тъпче в главите на хората Ню-ейдж измама**.


Пасио: Освен това тази жена ми каза и че е “последователка” на Ню-ейдж идеологията, която е наречена “*урс по чудотворене” (“A Course in Miracles”, това е пропагандна Ню-ейдж книга, бел.прев), колко хора въобще са чували за това? Много от вас. Добре…

Знаете ли какво е това? Нарича се солипсизъм. Опакован в спретната нова обвивка. Колко от вас са запознати с идеологията на солипсизма? Това е добре. повече отколкото предполагах. Повечето хора никога не са чували за това.

Солипсизмът е напълно егоистична и разрушителна идеология, която няма никаква прилика или допирни точки с истината по който и да е начин. А хората, които са солипсисти, са психично болни. Дори няма да изтъквам никакви доказателства за това. Вместо това ще ви кажа, че вие сами трябва да се поинтересувате и да изследвате тази религия и болест – това е психична болест. Солипсистът е психично болен човек, който вероятно трябва да бъде по някакъв начин отделен от обществото и прибран някъде, докато не се оправи. Защото тези хора имат разрушително въздействие върху обществото.

Това беше първата тема, на която се фокусирах, в първото предаване от радио-програмата си. Разгледах колко е разрушителна идеологията на солипсизма и защо е религия сама по себе си. нека първо погледнем думата. Ще забележите, че цял ден ще разчленявам думи, защото ако не разбирате произхода на думите, не можете да разберете какво наистина е трябвало да означават. Без значение какво значение може да са усвоили в модерния свят, замисленото значение на думата, оригиналното значение, идва от етимологичния й произход. Отидете до древните езици, до древните корени на латински, елински, германски, арабски и тн, и разчупете думата, извличайки смисъла им от етимологичния им произход – само тогава ще разберете истинското им значение. Казвам ви – това направете, и ще ви хвръкне главата от онова, което ще откриете. Защото думите, които говорим във всекидневието си, всъщност имат смисъл. И си ние нямаме идея какъв е този смисъл.


Пасио: Думата солипсизъм идва от латинското прилагателно “солус” – solus – което означава “сам”. Латинското местоимение “ипсе” – ipse – означава “себе си”.

Идеологията на солипсизма гласи, че нищо не съществува вън от мен. Аз съм единственото същество, което съществува в Сътворението. По същество, това е друг начин да се каже “Аз съм Бог”. Моето възприятие е единственото истинско възприятие и никой друг не съществува.

Представете си само. Това което казвам на публиката тук днес е, че вашите възприятия не са истината. Трябва да полагате усилия, за да подравнявате възприятията си спрямо истината. Самото това нещо е достатъчно оскърбително за човешкото его. Ако бях казал, че никой от вас не съществува, и че аз просто възприемам вашето съществуване, защото аз съм единственият, който съществува… представете си колко нагло е това твърдение и си представете каква обида е за другите хора – “Аз дори не мисля, че съществуваш”. Това са солипсистите. Те вярват, че Вселената е една голяма илюзия, някак си създадена, за да ги забавлява. Няма обективна действителност, ти не съществуваш, и ти не съществуваш, и ти не съществуваш, аз съм единственият, който съществува.

Това нещо е диагноза за психическа болест. Не ме е грижа дали приемате идеята, че всичко е Едно, аз лично възприемам тази идея, аз смятам, че ние всички сме Едно. Но това не означава, че ТИ не съществуваш във физическата равнина точно в този момент, в който ти говоря.

Естествено, че всички ние съществуваме тук. Намираме се във физическото царство. А тези хора искат да вярват, че цялото физическо царство е такава илюзия, че нищо, което се случва тук, няма значение и няма никаква важност и трябва просто да се гледа, и нищо не трябва да се прави, за да се променя.

Нека да ви обясня какво е това, приятели.

Когато бях сатанист… а аз работех в Църквата на Сатана, както и в други тъмни окултни организации… вярвате или не, те имат схващането за определени грехове. Те не гледат на греховете по същия начин, по който религията гледа на греха, но те имат разбиране за определени поведения и начини на мислене, с които самият тъмен окултист не бива да се замесва. Магьосникът, ако щете. Вие не бива да се занимавате с тези неща поведения и мислене. Но трябва да ги натяквате на другите хора. Ние трябваше да накараме ДРУГИТЕ ХОРА да се замесват с тези поведения и мислене. Разбирате ли?

Знаете ли кое беше първото от тези неща? Първото е – глупостта. Това е първият сатанистки грях. Грях за тъмния окултист. Но целта на тъмните окултисти е ДРУГИТЕ ХОРА да се намират в дълбока глупост. Те искат другите хора да са в дълбоко невежество. Идеята тук е – НИЕ ще знаем всичко, НИЕ ще знаем истината, за да може НИЕ да контролираме другите, за да може ТЕ да са едно тъпо стадо.

Има и други грехове, но вторият или третият грях е солипсизма. Солипсизмът е един от най-големите грехове за сатанистите и тъмните луциферианци, и тъмните окултисти. Те не допускат някой от техните редици да вярва в тези психично болни глупости, разбира те ли? Но искат да ги пропагандират и да ги натякват на другите. На мен ЛИЧНО ми беше казано… висши сановници в тази мрежа ми казаха лично, когато работех с тях… “Само почакай да видиш новите Ню-ейдж книги, които ще пишем”. “Или ние самите ще ги напишем, или ще направим така, че полезните идиоти да ги напишат както искаме и да ги разпространяват като техни собствени идеи”. И ми казаха – “Ще пропагандираме и натякваме солипсизъм така, както никога не си виждал до сега”.

И знаете ли какво? когато кажат нещо, те го правят. Сериозен съм. Те са единни, действат винаги координирано, всички са на едно ниво, и точно заради това изключително ги уважавам като свой враг. И не си позволявам да пренебрегвам нищо от онова, което правят. Те имат волята. Те не са като останалото човечество. Те съсредоточават мислите си, знанието си, съединяват ги с тяхната версия на грижа… не е като нашата грижа, имаща емоционална основа… но тях определено ги е грижа какво вършат… след което действат. И когато действат, действат като концерт. И затова свършват работата.

Не казвам, че съм съгласен с който и да е от плановете им – не съм съгласен, опитвам се да ги спра. Но имам уважение към ЕДИНСТВОТО им. Те са обединени и на едно и също ниво, а човечеството не е. Точно затова… ако трябва да съм честен… ни *бават майката отвсякъде в тази духовна битка. За сега. Поне за сега.


Пасио: Солипсизмът е идеологията, че единствено съзнанието на човек съществува. Солипсистите считат, че всичко, което е външно за съзнанието на човек, е несигурно и следователно няма такова нещо като обективна истина, и следователно нищо за външния свят и законите в него не подлежи на опознаване.

Просто обмислете тази дефиниция. Буквално се казва – че никой, никога, не може да знае каквото и да е. Вие не можете да научите каквото и да е. Въобще. Няма такова нещо като знание. Аз бих казал на някой, който следва “*урсът по чудотворене” (A Course in Miracles), или “*урс по солипсизъм”… или “*урс по приемане на всички форми на злото в този свят”… – Ти не можеш да знаеш нищо, дори и да прочетеш “*урс по чудотворене”, защото нищо не подлежи на научаване. Защо му е на един солипсист да отваря книга? Защо му е на солипсист да гледа каквото и да е? Защо му е на солипсист да влиза в разговор с друг човек? Пратете ги да се хвърлят от скалата, за да видят какво ще стане. Понеже “човек не може да е сигурен в нищо”.

Става дума, че това е религия. Това е Ню-ейдж религия.  И ви казвам от кой се пропагандира. Пропагандира се от окултистите, които ИМАТ знанието за Естествения Закон, и се опитват да ви дадат всякакви разрушителни идеологии, само и само да попречат на хората да го разберат. Невероятно е и не е за вярване, че някой може да е достатъчно наивен и лековерен, за да се подведе по този начин на мислене. Нека ви кажа какво всъщност е такъв човек – това е човек, който се е отказал от живота.

На тях им е толкова трудно да направят каквото и да е, че дори не искат да положат усилията да научат нещо, затова казват – “Не вярвам, че това може да се знае”. “Това ме кара да се чувствам по-удобно в моето невежество, и мързел”. Ето това е истината за солипсизма. И това е истината за оная, дето ми се натресе на MUFON конференцията. И бих й го казал в лицето.

Трябва да осъзнаете, че ние водим битка с тази сила. И тази религия е във възход. Солипсизмът е във възход. Все повече хора стават солипсисти или солипсистични във вярванията си и в начините си на мислене.

754

Пасио: Целта е да се създаде ВЛАСТОВА РАЗЛИКА.

Защото, ако някой друг също има високо ниво на знание, той знае как дадено нещо работи. Когато става дума за нещо толкова тривиално, като как работи човешкото съзнание, как работят човешките мотивации, как работят човешките възприятия, как могат да се манипулират човешките същества, ако някой има ДЪЛБОКО познание за тази информация… и ако ей тук има цяла тумба хора, които въобще си нямат на представа как работят тези неща… какъв номер си мислите, че този един човек ще може да извърти на останалите?

Обяснявам го на хората с този много прост пример. Представете си един много, много, много напреднал психолог. На върха на попрището си. Написал е всичките учебници. Има си вила в предградията, ходи си в университета да си преподава. Има си една жена-трофей, и вилата, и гараж за три коли, ходи си на работа с лексуса… И по едно време открива, че трофейната му жена му кръшка. Понеже й е скучно. Не е доволна да е вкъщи с него. И любовникът й е… например… някакъв 19 годишен, да кажем капитана на футболния училищен отбор, футболна звезда. И тя е хлътнала по него и му изневерява. Е… Какво ще стане, ако той реши да си станат приятели, след като е разбрал за любовника на жена си? И това хлапе, с което жена му му изневерява… той не знае нищо. Той не изучава ума, той не знае нищо дори за себе си. По шест часа на ден гледа телевизия, играе агресивни видео-игри… и е обсебен от футбола. какво мислите че този психолог може да причини на това хлапе? ТОТАЛНО може да го сбърка. Може да спечели доверието му, може да влезе в главата му. И ви гарантирам, че ако му дадете малко време, може да съсипе целия му живот. Всичко, на база това което знае и на база способността му да манипулира, подтикнат от омразата си към този човек.

Ами познайте какво – точно в тази позиция е човечеството. Ние сме това хлапе. Не казвам, че сме направили нещо точно определено, за да си го заслужим, но сме в същата тази позиция.

А хората в другата позиция, притежаващи най-висшето знание – те ни мразят. И ни въртят както си искат. Защото ние нямаме това знание.

И докато това не се промени, не очаквайте и силите да се изравнят. Очаквайте нещата единствено да се влошават.

Знанието е скрито, за да се създаде и да се поддържа ВЛАСТОВА РАЗЛИКА между онези, които го притежават и онези, които са невежи за него. Толкова е просто.

Знанието за Естествения Закон и начините, по които работи представлява НАЙ-ДЪЛБОКО ОКУЛТИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ЗЕМЯТА, която силните на деня целят да опазят в тайна от народите на Земята на всяка цена, защото проумяването му ще изравни силите и ще сложи край на вкопаната им Контролна Система.

Всииичките разсейвания и развлечения се организират с целта да ви отклонят и да ви попречат да узнаете тази информация. Безкрайните тривиалности, глупостите които слушате по новините, всички видео-игри, цялата тъпа телевизия, спорта – всички тези тези целят да попречат на хората да проумеят ТОВА.

Не мога да ви накарам да приемете това или да го повярвате и не искам да го вярвате.

От годините, които съм прекарал вътре в окултните традиции, които са много, много тъмни, ви казвам – ТОВА е, което те не искат да знаете. Казвам го от личния си опит. Колко хора от присъстващите знаят, че съм бил част от тъмния окулт в миналото си? Добре, чудесно.


Пасио: Трябва да направим много добра разлика между думите НЕУКОСТ и НЕВЕЖЕСТВО. Трябва много добре да разберете разликата между тези две концепции. Всъщност, колко хора от присъстващите дори са чували думата “неукост”? Много малко. Това е дума, която практически е изчистена от говоримия английски (“nescience”, идва от science, което е наука, това буквално означава не-наука, бел.прев.). И за това също си има причина.

Има два КОНТЕКСТА на незнанието:

– Първият контекст е неукостта. На латински представката “ne” означава не, неналично или отсъстващо. А “скиере” – sciere – на латински означава “да зная”. Оттам идва думата наука (science). Когато се сглобят заедно, се получава “нескиере” – nesciere – което означава “да не знам”, “да не разбирам”.

Но това означава изрично, че специфичната информация, която евентуално човек иска да разбере, напълно отсъства, не се намира наоколо, и човек всъщност не може да я събере, няма достъп до нея. Това трябва добре да се разграничи от невежеството, защото неукостта не е нечия вина. Информацията просто я няма. Човек не може да бъде обвинен за неукостта. В неукостта няма обвинение. Информацията просто не е била налична, за да бъде възприета.

Невежеството е носител на обвинение. Хората от Ню-ейдж движението казват, че няма такова нещо като вина и обвинение. “Никой не е виновен”. Те се държат така, сякаш за това, което се случва, не съществуват причини – дори ще го чуете буквално в някои Ню-ейдж кръгове. Аз много остро заклеймявам такива идеи. ИМА причини и следствия. ИМА хора, които са отговорни за това, което се случва в момента. ИМА обвинение! Обвинението СЪЩЕСТВУВА! ИМА хора, които са престъпници… по-късно ще говорим за моралната престъпност.

– Невежеството има прикрепена вина към себе си, както и отговорност. Идва от латинския глагол “игнораре” – ignorare – и това също означава “да не зная”, точно както и неукостта, само че в съвършено различен контекст. Контекстът на невежеството означава, че не знаеш, ВЪПРЕКИ ЧЕ нужната информация е налична и е пред очите ти, защото доброволно си отказал или отхвърлил тази информация. Дали си я отказал, защото те е карала да се чувстваш неудобно, или си я отхвърлил защото си сметнал, че това не е било важно и не е имало смисъл да го знаеш. “Няма нужда да знам това”.

Когато доброволно отхвърляте нещо… ако аз доброволно отхвърлям господина, седящ на предния ред… той присъства, но аз мога да се преструвам, че той не е тук и да го игнорирам. Това означава да съм невеж за присъствието му.

ТОВА, вече, е неизвинимо, и затова към невежеството е прикрепено обвинение.


Пасио: Постоянно питам хората, дали имаме неуко общество? Или имаме невежо общество?

Определено бих казал, че обществото ни е НЕВЕЖО, а не неуко. Мисля, че се ДАВИМ в информация, мисля че се ДАВИМ в истината, която е навсякъде около нас. Но хората я игнорират.

Не всички, има хора които са гладни за информация и я поемат веднага. Но болшинството от хората живеят в невежество, въпреки че истината е навсякъде около нас.

И именно в това се състои този консенсусен транс, в който хората от така нареченото “общество на истината” искат да спят. Те просто спят. Аз го оприличавам на хипноза. Ако погледнете корените на думата хипноза, тя означава – потиснато знание. Идва от гръцки: “хипо” – hypo – означава “под”, като хиподермичен, тоест под кожата, а “гносис” – gnosis – означава познание! Потискането на знанието. “Хипо” освен това означава “потискане”, “под” и “потискане”.

Така че хипнозата е потискането на знанието, и точно в това състояние се намират тези хора. И те самите го правят. Трябва да спрете да гледате на това като на позиция на жертвата… Това не са жертви! Те правят доброволен избор. Във времената на изобилна информация, достъпна на върха на пръстите, игнорирането на истината е недопустимо! Тези хора правят доброволно решение…

И те трябва да бъдат държани под отговорност за това свое решение, заради всичко това, което се случва. Заради това, което игнорират. Заради всичко онова, което позволяват да продължава да се случва и си траят, без да кажат и дума. Те са съгласни злото да вилнее пред очите им.

А после хората се чудят, “Защо губим свободата си?”, “Защо тоталитаризмът и тиранията се надигат?”, “Защо виждаме толкова много контрол и обсебване от фикс-идеята за контрол в обществото ни?”


Пасио: Много от тях виждат как се надига полицейската държава. Виждат несправедливостите в нашето общество, виждат ограниченията на НАСЛЕДСТВЕНАТА НИ, естествена свобода… Само че повечето хора не успяват да проумеят едно нещо.


Пасио: Хората казват “Да, земята се превръща в един огромен затвор”. Навсякъде. И тук в Америка това се случва с най-бързи темпове.

И хората виждат, как катинара се нанизва на клетката… само че никога не успяват да стигнат до въпроса – ЗАЩО?

Описват симптомите, описват затвора, описват с подробности и с достоверност всеки ъгъл от клетката… Могат да ви обяснят как се случва всичко, могат да ви обяснят всичките различни страни на Системата за контрол… Само че не могат да ви кажат ЗАЩО всичко това всъщност се случва. ЗАЩО се случва това.

На този въпрос отговаря презентацията. Защо, губим свобода. И се спуска чак до сърцето на отговора.

Тази презентация ви осигурява ключ за всички ключалки. Той отключва всички ключалки на всичките клетки в затвора. АКО го приемете. И още веднъж – аз не ви казвам, че е нужна вяра за това. Защото истината винаги е тук и е винаги налице. въпросът е просто дали ще я възприемем и дали ще признаем наличието й, дали ще спрем да я ИГНОРИРАМЕ и дали ще я допуснем в себе си…

…и дали ще НАПРАВИМ нещо с нея. Разбирането не е края. Поемането на знанието и разбирането му е НАЧАЛОТО.

ИЗИСКВА СЕ ДЕЙСТВИЕ. …Знание се изисква. Разбиране се изисква. Но най-накрая се изисква ДЕЙСТВИЕ. Над всичко се изисква действие, ако ще се създава промяна.

Това е истинският начин, по който работят Законите на Привличането.


Пасио: Така че, дали хората, като цяло, ще приемат този ключ за всички ключалки? Не мога да отговоря. Единственото, което мога да направя ,е да го поставя в ръцете им. След като аз съм взел този ключ, и съм отключил своя личен затвор, и съм отключил моите лични клетки, всичко което мога да направя, е да се опитам да покажа на хората как работи този ключ. Да им кажа ето ключа, ако какво представлява този ключ, и ето как можете да го използвате в живота си, това е всичко което мога да направя.

Не мога да накарам никого да го вземе.

Нека видим и какво означава да разрешаваш проблеми… понеже това също ще се налага да направим, ако искаме да постигнем някакво развитие като човешки вид.

Има няколко основни стъпки при разрешаването на проблеми, на каквито и да е проблеми. Природата на проблема няма никакво значение.

Първата стъпка е, че човек трябва да разпознае и да признае, че проблемът съществува. Да си даде сметка още в началото, че проблем има. Когато ви попитах дали сте доволни от положението, в което са нещата, за мен това е задоволително, понеже ми говори, че пое хората, които са тук днес, осъзнават и разпознават, че имаме проблем. И това е здравословно, това е добре.

Много хора там навън не вярват, че имаме проблем. На тях им харесва това място. Те харесват света такъв, какъвто е. Което за мен е необяснимо… Понеже за мен – този свят е жив ад. И това не е заради начина, по който тече личния ми живот. Аз съм много доволен от собствения си личен живот, аз нямам самопричинени страдания в личния си живот, аз не създавам проблеми на самия себе си. Моят живот си върви много добре, така както аз го живея, без да наранявам някой друг. Проблемът са другите хора – и това е още едно нещо, което Ню-ейджърите не признават: че е възможно да има проблем с някой друг. Съществуват проблеми с други хора!

Има една приказка, че хората със стъклени къщи не бива да хвърлят камъни. Моята стъклена къща беше съборена мнооого отдавна. Преди много време. Защото аз преминах през цялата тази лична, интроспективна работа и аз копах дълбоко в подсъзнанието си и се изправих срещу онези проблеми и ги конфронтирах незабавно, и ги излекувах. И излязох от менталното състояние, в което бях някога.

Хората казват, “Ако има нещо, което не харесваш в другите хора, това е нещо в самия теб, което виждаш в тях”. Това са просто Ню-ейдж ала-бала глупости. Ако вие не сте ЧАСТ от проблема… а аз не съм част от този проблем, мога да кажа това съвсем честно – аз не съм част от този проблем. Мога да погледна в очите всеки един човек, който гледа това, и да кажа – Аз не съм част от проблема, който се случва на Земята. Казвам го с цялата си честност, и знаейки, че говоря истината.

Само че… в определен момент… аз БЯХ част от проблема. И то ГОЛЯМА част от проблема. В един момент аз наистина трябваше да спра да соча с пръст, и да казвам че проблема е другаде, и това беше докато ВСЕ ОЩЕ бях част от проблема. В онзи момент трябваше твърдо да посоча към себе си. Трябваше да посоча право в себе си, и да се запитам, “Какво трябва да променя в главата си, в сърцето си, и накрая – в червата си…” Хората казват, че промяна се случва в ума, че промяна се случва в сърцето… Но най-накрая се случва в ЧЕРВАТА. Трябва да генерираме сърце-ум-черва. Тоест трябва да имаме достатъчно грижа, достатъчно знание, и след това да приведем всичко това в действие.

Предприемането на действие е най-важната стъпка, когато става дума за създаване на промяна. Ще говорим за това след малко.

Аз съм видял какво е нужно и съм променил каквото трябва в моите мисли, моите емоции и в моите ДЕЙСТВИЯ. Точно от това повечето хора се опитват да избягат.

Те казват, “Да, аз искам всички онези неща, които казвам, че искам по магически начин да се появят в живота ми… само че не искам да върша всички онези неща, които изискват СЕБЕ-промяна, как АЗ мисля, как АЗ чувствам и как АЗ действам”. “Искам просто магически да се случи, без да променям онези неща в мен.”

Така че аз честно мога да погледна целия свят в очите и да кажа – Проблемът наистина не е в мен; Аз не виждам собствения си образ в другите хора; Другите хора не са извървели същия процес, през който аз минах, не са свършили интроспектната работа, която аз съм свършил; Не са преминали през тази БОЛЕЗНЕНА, къртовска работа, която изисква УСИЛИЯ, големи усилия.

Аз не съм излязъл тук отпред, за да казвам на хората, че им предлагам някакъв тоник – пийнете глътка и магически ще се просветлите. Да знаеш какво се случва в света е КЪРТОВСКА РАБОТА. Тя включва РАЗРУШЕНИЕ! Това е РАЗРУШИТЕЛЕН ПРОЦЕС!

Тя включва разрушаване на системи от вярвания! Тя включва пълното разрушаване на бариери, които са вътре в главата.

Хората не искат да вършат тази работа. Те искат да избягат с 300 в обратната посока. Искат всичко друго, но не и това. Дори предпочитат СМЪРТТА, вместо това. Такова е настроението на повечето хора.

Нека да се върнем на стъпките за разрешаване на проблемите.

Първата стъпка е да разпознаете, че има проблем. Ако истерично отричате – успех тогава. Кажете ми как е минало. Понеже с тази ментална нагласа няма да разрешите какъвто и да е проблем.

Истеричното отричане, основано на страх, трябва да бъде преодоляно и овладяно, и трябва да признаете пред себе си точно колко е зле ситуацията. Вместо това, хората чувстват симптомите на болестта, но ги игнорират, защото не искат да повярват, че са болни. “Не искам да вярвам, че съм болен”. “Не искам да повярвам, че имам проблем”. След което, съвсем скоро, нещото се превръща в много по-голям проблем.

И точно тук се намираме, като общество, заради това че игнорираме тази информация.


Пасио: Така изглежда истеричното отричане. Символично. И забележете, дами и господа, че когато сте в тази позиция, с глава в пясъка като щраус, също така сте на колене и задникът ви е във въздуха. Винаги съм си мислил, че е невероятно синхронично, че човешкото тяло е проектирано по този начин – че когато си завреш главата в пясъка, символично, трябва да си на колене.

И в тази поза е обществото ни. То е на колене.


Пасио: Втората стъпка за разрешаването на проблеми, е че симптомите, които се появяват пред погледа, са просто ЕФЕКТИ, тоест ПОСЛЕДСТВИЯ от подлежащи причини и скрити фактори.

Не можете да третирате симптоми и да разрешите проблем, не е възможно. Разрешаването на проблеми не работи така. Трябва да стигнете до онова, което е ПРИЧИНИЛО проблема. Вместо просто да се третират симптомите, направете точна ДИАГНОЗА на ПРИЧИНИТЕ на проблема.


Пасио: Какво означава думата “диагноза”?

Диагноза идва от гръцки. Представката “диа” – dia – означава “чрез”. Втората част е гръцкото съществително “гносис” – gnosis – което означава “знание”.

Така че диагноза означава “чрез знание” или “чрез опознаване”. Ще разрешите проблема чрез знание, чрез опознаване. Знанието е изискване за разрешаването на проблема, за да получите каквото искате.

И отново ще се върна на нещо, към което ще продължавам да се връщам. Защото Ню-ейдж обществото… Аз до сега бях, но сега ще стана по-отявлен противник на Ню-ейдж идеологията. Защото те ЛЪЖАТ хората. Дали чрез директна, преднамерена заблуда, или чрез полезни идиоти и полезни тъпаци, които казват на хората абсолютно погрешни неща за това как нещата наистина работят.

Това е защото Ню-ейдж иска да държи хората потиснати и НЕАКТИВНИ. Целта е хората да се държат в приемащо настроение, за да приемат всичко, което им се случва. Приемайте, приемайте, приемайте… НИКОГА не протестирайте! “Не предприемайте действия – само наблюдавайте, само гледайте какво ще стане”. Всичко това постоянно го чувате в Ню-ейдж движенията.

Причината да споменавам това сега е, че когато дори кажете думата “знание” на някои ню-ейджъри, те почти се обиждат! Защото това, в което Ню-ейдж се превръща в момента, е една нова, модерна версия на солипсизма. След малко ще говорим за това какво е солипсизъм.

Хората никога не искат да чуят, че ЗНАНИЕТО е това, което се изисква.

Защото СДОБИВАНЕТО с истинско знание – не псевдо знание, а истинско знание – изисква РАБОТА. Изисква УСИЛИЯ. Изисква ЧЕТЕНЕ, изисква СЛУШАНЕ, изисква ГЛЕДАНЕ… И знаете ли какво най-вече изисква, което хората не искат да вършат? Кой може да ми каже?

Времееее… Да. Благодаря ви, господине. Изисква ВРЕМЕ.

Ето това е една обменна монета, която хората не харчат за неща, от които не могат да вземат незабавни облаги. Точно затова незабавните облаги са нещо, върху което Системата на контрола е много фокусирана. Точно това поддържа хората в режим на невежество.

Диагноза означава, че ако искаш да се оправиш, трябва да имаш знанието за подлежащите фактори-причинители, които са довели до възникването на симптомите. Не можеш да третираш симптомите и да се оправиш. Трябва да имаш знанието, чрез което да стигнеш до факторите-причинители, за да разбереш коя причина е създала ефекта. Ще говорим много за причината и следствието.


Пасио: Третата стъпка за разрешаване на проблеми е… ЧРЕЗ знанието, което сте се сдобили (чрез извършването на правилна диагноза на факторите-причинители)… следва да приложите това знание в ДЕЙСТВИЕ.

Да разберете какво е създало проблема е втората стъпка, нали така? Престанете с истеричното отричане – разберете какво е причинило проблема – ДЕЙСТВАЙТЕ! Действайте със знанието, което сега имате, за да разрешите проблема. За да изправите нещата.

Изисква се ДЕЙСТВИЕ. Направили сте диагнозата, след това трябва да предприемете съответното действие, за да изправите проблема – да поправите факторите-причини, които са довели до проявата на проблема.


Пасио: Нека поговорим за това какво е истината. Нека ви обясня какво разбирам под думата истина в цялата си работа.

Понеже хората имат една… дълбоко мистифицирана концепция за това какво е истината, или какво значи. Те се впускат в някакви страшно дълбоки абстрактни дискусии за “съзнанието на Бог”, опитват се да навлязат в “квантовата теория”… всичко това е просто мистификация на концепцията за истината. И ние трябва да я де-мистифицираме. Трябва да я сведем до чист, прост, лесен за разбиране език, който всеки може да възприеме.

След което трябва абсолютно да разграничим концепцията за истината от възприятието за което и да е нещо. Двете не са едно и също. Хората казват “възприятията са действителността” – НИЩО не може да е по-далеч от действителността от това това твърдение. Възприятията НЕ СА действителността. Те са точно това, което са – възприятия. Когато си махна очилата, възприемам света по един начин. Когато си ги сложа, възприемам света доста различно.

Но това, което е в света навън, си е същото нещо. Всичките промени са в начина, по който аз съм го възприел. Така че, нека да разгледаме тази концепция.

755

Пасио: Тази презентация се казва…

Естествен Закон
ИСТИНСКИЯТ Закон за привличането и как да го приложите в живота си


Пасио: И подчертавам този епитет – ИСТИНСКИЯТ закон за привличането. Много хора са запознати с Ню-ейдж вариантите на така наречения Закон или закони на Привличането. И това доста широко ще се различава от онова, което хората са чували в Ню-ейдж теориите и Ню-ейдж обществата относно Закона или законите на Привличането.

Днес ще научите и надявам се, ще разберете истинските Закони на Привличането.

Да започваме.


Пасио: Първият раздел е относно ученическата способност. Способността на учениците да бъдат учени. Как е дни ученик може да постави себе си в най-добрата позиция да учи.

СПОСОБНОСТТА на индивида ДА УЧИ, или способността му да бъде обучаван от някой друг, зависи изключително от отвореното съзнание или затвореното съзнание на индивида, който се обучава. Ниската способност за учене произлиза от арогантността и суровия скептицизъм, но също и от наивността и лековерието. Високата способност за учене се корени в равновесието между здравословния скептицизъм и готовността за учене и промяна с отворено съзнание.

Така че суровите скептици, които въобще нямат отворено съзнание, не са желани, но освен това наивните и лековерните хора, които приемат всичко, което им се казва, също не са желани. Трябва да постигнем равновесие между тези две състояния.


Пасио: Това се нарича Камбанната крива на способността за учене.

Тук долу е менталното състояние на ученика. Започва от арогантна, цинична, скептична природа, учител, ученик… И след това продължава с доверчивост, лековерност, и накрая наивност. Това е целият спектър на способността за учене.

Най-добрата позиция за учене е точно тук, на върха на камбанната крива. Това означава, че ще научите най-много, ако сте в тази позиция. А именно – точно по средата между учител и ученик. Това също така означава, че сте някак скептични, и някак доверчиви. Означава, че сте способни да задържите в съзнанието си дадено твърдение, без да го приемате или да го отхвърляте веднага. Това означава, че ще обмислите информацията с отворено съзнание, някак доверчиво, но и някак скептично.

Това е менталното състояние, което искаме да поддържаме през цялото продължение на семинара, за да бъдете в най-добрата позиция да учите. Както казахме, ако сте в най-лошите позиции за учене – арогантност и суров скептицизъм или наивност и лековерност, няма да можете да вземете много от този семинар. Ако въобще е възможно, искаме да останем на върха на тази камбанна крива.


Пасио: Човешките същества трябва с голяма грижа да установят произхода на информацията си. ИЗТОЧНИКЪТ НА ИНФОРМАЦИЯТА. Защото, отказвайки да предоставят определена информация, и повлиявайки хората да отхвърлят определена информация под претекст, че не е важна или не е нужно да се взима предвид, много от модерните институции, като медиите, като така нареченото образование, целят да контролират човешките възприятия и следователно да ограничават нещата, които хората евентуално могат да проумеят.

И следователно, ограничавайки онова, което хората евентуално са способни да проумеят, тези институции ограничават онова, което хората СА СПОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ, ограничават онова, което хората са способни да променят, и да създадат в света.

Затова трябва да сте скептични към източника на информацията си. Винаги казвам на хората в самото начало на лекциите ми – не ми вярвайте, най-лошото нещо, което можете да направите, е да вярвате в това, което ви казвам. Не само, че трябва сами да го проверите, но най-важното е, че трябва да направите ЛИЧНА ИНТРОСПЕКЦИЯ, тоест, да почувствате вътре в себе си дали тази информация резонира с истината. Всеки има този интуитивен капацитет. Този капацитет също трябва да бъде впрегнат и използван.


Пасио: Ако някой идва на този семинар, изхождайки от гледната точка на модерните, организирани, институционални тела, тоест – политическата мисъл, политическите сценарии, политическите организации, религията, религиозната мисъл, религиозните организации… Говоря за организираната религия… Ако някой идва от това, което наричам “академизъм” – не истинската наука, а науката като “-изъм”, това е театрална наука, разигравана от институционални тела със сурово скептични системи от вярвания, които отхвърлят абсолютно всичко, говорещо на въпреки на предразсъдъците им. Наричам това “академизъм”. …И разбира се Ню-ейдж движението, можете да го групирате с религията. То е измислено за онези, които не се вписват в религиозната ментална нагласа – това е алтернативна религия специално за тях, наричат я “Ню-ейдж движение”.

Казвам на хората, които идват с такива нагласи – моля ви, не си мислете, че този семинар ще се съгласува с която и да е от тези системи вярвания. Този семинар няма да се впише в нито една от тези кутии за съзнанието. Тази презентация, вместо това, ще УНИЩОЖИ тези кутии, защото тези кутии са ограничители за възприятията и мисълта. Целта на тези кутии е всичко, което е извън тях, да се счита за негодно за консумиране от човека, така че човек да не го докосва. Резултатът от това е, че тези кутии действат като Майнд-Контрол влияние.


Пасио: Другият и най-големият ограничител на човешките възприятия и съзнание, и в крайна сметка на поведението ни… са самите пари.

Ако искате да говорим за най-голямата религия… ако тези другите религии не са достатъчно големи или мощни за вас, то ето тази – парите – е върховната световна сила. Върховната религия. Това е богът на този свят, ако щете.

С това искам да кажа, че ако вече сте с такава ментална нагласа… как да я нарека… на прага на откриването на действителността, или ако сте на прага на изследването на реалността, изхождайки от някоя от тези перспективи, тук днес ще бъдете горчиво разочаровани от това, което ще чуете.


Пасио:… Защото информацията, която се обсъжда тук, ще е съвсем чужда за тези… институционални ограничители за съзнанието.ИЗИСКВАНИЯТА за създаване на промяна И РОЛЯТА НА ПОЗНАНИЕТО
Пасио: Нека за момент поговорим за тези концепции.

Навсякъде по света човешките същества КАЗВАТ, че искат определени неща в живота си. И казват, че искат определени неща да са налични за всички, за цялото човечество. Казваме, че искаме определени условия да са налични за нас самите и за целия ни вид като цяло, например щастие, здраве, мир, свобода, просперитет и тн. И всички тези неща са чудесен стремеж и цел. И казваме, че ги искаме. Повечето хора казват, че искат тези неща.

Само че, аз нямам усещането, че са наистина искрени със себе си. Те КАЗВАТ, че искат тези неща, но когато им се каже, че това не са автоматични обстоятелства, че не се появяват като с магическа пръчка, и че има ИЗИСКВАНИЯ, за да се сдобият хората с тези неща, мненията им се променят.

Хората нямаше да казват, че искат тези условия, ако тези условия бяха установени навсякъде. Нали? Хората казват, че искат нещо, защото го нямат. Нямат го напълно, или поне не в цялост.

И когато им кажеш, че има изисквания за установяването на тези обстоятелства, много хора казват “Не съм склонен да изпълня изискванията”, “Не съм склонен да положа толкова много усилия”. И продължават да вярват, че някак си, по магически начин ще получат тези неща.

Това представлява истинският Закон за Привличането – че условията и обстоятелствата, които човек иска, не се появяват просто ей така магически, само като си мислиш за тях, или само като имаш усещане за тях. Това е измама** на Ню-ейдж. Има ИЗИСКВАНИЯ за сдобиване с обстоятелствата, които твърдим, че искаме. Изискванията СЪЩЕСТВУВАТ В ПРИРОДАТА. Изискванията съществуват АКО искате нещо да е различно от първоначалните условия.

Ако сте доволни от положението на нещата, каквито са сега, тогава за това не съществуват изисквания. Просто приемате завареното положение каквото е сега и продължете със съществуването си, приемайки, че нещата ще бъдат каквито са сега и че вероятно ще става по-зле.

Но АКО искате да се случи истинска промяна – съществуват ИЗИСКВАНИЯ. И много Ню-ейдж гурута няма да ви кажат това или пък направо ще го отрекат, ще отрекат че за създаването на истинска промяна съществуват условия.

Съществуват специфични изисквания, ако хората искат да се сдобият с нещата, които твърдят, че искат. Ако изискванията за установяването на въпросните обстоятелства НЕ СА изпълнени, обстоятелствата НЕ СЕ установяват сами автоматично като с магическа пръчка.

Това е ключова концепция, която трябва да проумеете. За много хора е повратен момент, мехурът на много хора се пука още тук.


Пасио: И какви са тези изисквания?

Трябва да ЗНАЕМ определени неща. ПОЗНАНИЕ се изисква. ПОЗНАНИЕ, което да ни подтикне към действие. Това се изисква.

Тъй като човешките същества, като вид, не разполагат наготово с онези неща, които твърдят, че искат, от това логически следва, че ЗНАНИЕТО за изискванията, нужни за сдобиването с нещата които хората искат, явно или ЛИПСВА, или, ако е налично, явно това знание доброволно се ИГНОРИРА. Докато това знание продължава да липсва или да се игнорира, появата на желаните неща ще бъде НЕВЪЗМОЖНА.


Пасио: Това знание е ОКУЛТИРАНО. Ще рече скрито. Колко хора от вас дойдоха тук днес с очакването, че ще чуят информация, свързана с окулта, вдигнете ръце? Добре, около половината стая. За останалите хора това може да е шокиращо, но това, което трябва да разберете още в началото, е че думата “окулт” идва от латински.

Идва от латинското “окултус” – occultus, на латински това означава “скрит”. Скрито от погледа. Произлиза от латинското съществително “окулус” – occulus, което означава “око”. Думата окулярен означава “свързан с окото или зрението”. Окултното е обем знание, което е било скрито от погледа заради определена причина. И ще обсъдим каква е тази причина.

От латинското съществително “окулус” идва глаголът “окултаре” – occultare, той означава да скрия, да прикрия, или да пазя в тайна. Да скрия от окото, за да не може да бъде видяно.

Информацията относно Естественият Закон е окултирано знание – знание, което е било скрито от човечеството. То е притежание на малцинството, което се символизира от върха на тази пирамида. Това е пирамидата, представляваща знанието или невежеството. на върха на пирамидата е знанието, колкото по-нагоре в пирамидата – толкова повече знание. На върха на пирамидата се намира много тясното малцинство, което всъщност проумява и разбира това знание. Долу, в основата на пирамидата няма знание, там са невежите маси.

Затова имайте предвид, че когато използвам думата окултно в този семинар, просто имам предвид скрито знание. Това означава. Окултираното знание е скрито знание.

А защо някой ще иска да крие знание, след като е изключително важно? Има точно определена причина. Но преди да говорим за нея, трябва да кажем какво е това окултирано знание, какво включва. Какво имам предвид, когато казвам “знанието на окулта”.

Окултното знание говори за две неща, има две основни тела на окултното знание. В оригиналните школи на мистериите и в окултните традиции наричат тези неща “аркани”. Думата аркана също е латинска – arcana – и означава “знание”. Единият обем от окултното знание се нарича “малката аркана” или “нисшата аркана. Това означава знанието за микро-космоса, знанието за малките неща. Не означава, че е по-малко важно, а означава, че това знание се занимава с индивидуалните единици на съзнанието, с човешката психика, психиката на индивида.

Така че първата част на окултното знание се отнася до човешката психика – какво представлява, как работи, какви са мотивите й и тн.

Второто тяло на окултното знание се нарича “голямата аркана” или “висшата аркана”. Отново повтарям, това не означава, че е по-важно, а че се отнася до разбирането за макро-космоса, отнася се до разбирането на много големите природни закони, които управляват макро-космоса. Така че, Вселенските закони са част от висшата аркана на окултното знание.

Това, което днес наричам с обединяващия термин Естествен Закон спада към тази втора категория на висшето знание, към голямата аркана на окултното знание.

Какво са тези Природни закони – това са невидими и универсални, духовни закони. Можем да поговорим и за думата “естествен” или “натурален”. Натурален идва от от египетски и от други традиционни езици от Близкия Изток. Думата “нектер” на египетски, която се изписва без гласни, означава “духове/призраци”. Наставката “ал” означава, изхождащ от или свързан със. така че ако свържете тези два корена – “нектер” и “ал” – това означава произлизащ от или свързан със света на призраците и духовете, или свързан със и идващ от Бог, всъщност. Така че става дума за духовния свят, за законите, които действат в невидимия свят.

Тези закони се проявяват във физическия свят, това е така, ще говорим за това. Нещата се случват, започвайки от духовното поле и проявявайки се във физическото поле.

Така че е важно да разберете, че тези два дяла на окултното знание се отнасят до… малката аркана се отнася до монадата, или индивидуалната единица на съзнанието, а голямата аркана се отнася до невидимите закони, които управляват вселената на макро-космоса.

Така че, Естественият закон – това е сборен термин за Вселенските закони, които управляват последствията от човешкото поведение.

Обмислете това – управляват последствията от човешкото поведение. Бих добавил също, че управляват последствията от поведението на интелигентните видове. Управляват последствията от поведението на онези същества, които са способни да достигнат до проумяването на тези закони.

С това ни разграничавам от животинското царство. Животинското царство не е със същия стандарт като човешките същества, когато става дума за този вид информация. Защото не мисля, че можете да седнете пред котката си и да й обясните Естествения закон. така че, когато някой попита “Защо животинското царство не се държи отговорно в същата степен, в която човешките същества са отговорни?”, отговарям – Изненада! Защото не сме на едно и също ниво на съзнанието! Има разлики между нивата на съзнателност и има разлика между различните способности да се възприема информация и начините на функциониране на нещата. Например скоро няма да можете да обяснявате физика на кучето си. Няма да можете да обясните Естествения Закон на животинското царство, защото животните няма да го възприемат, защото не са на същото ниво на съзнателност, на което сме ние.

Поради тази причина, ние сме под различна отговорност в сравнение с тях, що се отнася до Естествения Закон. Естественият Закон управлява човешкото поведение.

Всъщност, някои стари изследователи и учители наричат това тяло на знанието “Последственост”. И аз нямам проблеми с този термин. Всъщност, когато разглеждан последствеността, нещата да доста сходни. В много традиции от Близкия и Далечния Изток го наричат го и карма, кармичен закон. Нямам нищо против и този термин. В някои от западните традиции и християнски традиции го наричат Морален закон, също нямам нищо против този термин. Религиозните го наричат Божи закон. И с този термин също нямам проблеми. Нямам нищо против тези термини да се свързват с обобщаващия термин Естествен Закон, защото това са еднакви неща, само че ние ще се задълбаем много надълбоко в това как функционира Закона в живота ни.

Защо това знание е скрито от хората? С каква цел?

Окултното знание за това как работи Естественият Закон и за това как работи съзнанието, не се знае от масите. Затова то не е екзо-терично, то не е дадено на масите – то е ЕЗО-терично, запазено е за малцинството. И за това си има причина. То е било нарочно скрито и опазвано от широката общественост.

756Естествен Закон

пълна версия
19 Октомври 2013гсеминар на
Марк Пасио
бивш жрец в Църквата на Сатана

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ

Пасио: Благодаря на всеки един от вас, за това че е тук днес. Днес ще бъде чудесен ден. Ще говоря за това, което считам че е… самото сърце на материала ми.

Хората ми задават много въпроси. Казват “Изнасяш много материал на уеб-сайта си, кое е основното нещо? Ако можеш да ми кажеш едно основно нещо, което трябва да знам, и мога да не знам останалите неща, кое ще е това основно нещо?” И винаги им казвам едно нещо – Материалният или Естественият Закон.

Ако не друго, то това е материалът, който трябва дълбоко да проумеете.

Така че за това ще говорим днес, под формата на удължена презентация. Преди всъщност да започнем, искам да кажа няколко неща. Така че наричам този раздел “Преди да започнем”.

И думата “Начало/започвам” е много важна тук, защото всъщност за това е тази презентация. Тя е посвещение. Посвещение в един много, много, наистина дълбок езотеричен материал, който е бил скрит от очите на човечеството от хилядолетия. Така че искам да попитам публиката преди да започнем – Колко от вас са нови или сравнително нови и сега се запознават с моята работа, вдигнете ръце, моля?

Това е… отлично! Това е чудесно! Чудесни новини, много се радвам, да го науча. Това, което предварително исках, е като дойда тук, да говоря пред група хора, които вече са запознати отчасти с моята работа или които вече са чували за нея, така че това е чудесно.


Пасио: А колко от вас тук днес смятат, че Състоянието на хората и че живота на Земята са поносими точно такива, каквито са в момента?

Това също е много добре. Защото ако такъв беше случаят, щях да ви кажа, че тук няма нищо за вас и щях да ви покажа вратата. Така че това е добре. Всички сме жадни за промяна.

Едно от големите оплаквания, които чувам относно работата си, когато проверявам форумите или прочета нещо случайно по интернет, много хора казват… “Няма нищо ново тук; И преди съм чувал за това някъде, еди кой си говори за това, чел съм го в еди коя си книга…” Е, дами и господа, имам новини за вас – Тук няма нищо ново. Аз няма да ви покажа нищо ново. Няма да покажа нищо, което не е съществувало преди това и ние също ще продължим да съществуваме след това. Аз няма да си сътворя нов материал. Аз бих нарекъл себе си… както ми казаха снощи на вечеря… “Считам те за агрегатор на материал”. И харесвам този термин, харесва ми това описание на каквото правя.

Аз съм агрегатор, събирам нещата заедно в един пъзел, след това го обяснявам с прости за разбиране думи, така че хората с готовност да го поемат – да го вземат и после да направят нещо с тази информация.


Пасио: Така че няма да видите или чуете нищо ново тук днес. Както е старата приказка, “Няма нищо ново под слънцето”.

Много хора не знаят какво означава тази фраза. Тя означава, че Истината е единствена, и вечна. Тя винаги е била тук, и тя винаги ще бъде тук. НАШЕТО възприятие трябва да е съобразено с нея, така че няма нищо ново за вас тук днес. Това са вечни истини. Те винаги са били тук сред нас.

Друго нещо, което искам да кажа, преди да започнем, е относно стилът ми на презентиране. това е друго нещо, заради което получавам много оплаквания, и нямам никакви намерения да го променям.

Стилът ми на презентиране се описва от някои като екстремно напрегнат и понякога дори биткаджийски. Някои от вас е много вероятно да се ядосат от неща, които ще ме чуете да казвам по време на този семинар. Така да бъде. Факт е, че самата истина от само себе си е е войнствена, защото тя води война срещу всички форми на измама и Майнд Контрол. Аз не изнасям тази информация, за да бъда харесван, популярен, за да правя пари или приятели. Ако трябва да съм честен, аз дори НЕ ИСКАМ да отделям време за това, защото аз вече знам, разбирам и ЖИВЕЯ тази информация. Върша това, само защото си давам сметка, че във времена на такова сразяващо невежество за тази критична информация, фактът, че аз действително я разбирам, ме поставя в позицията на Моралното Задължение да говоря тази информация на другите, в опит да им помогна да разберат, и също да я живеят.

Това е причината да го правя.


Пасио: Всеки човек тук днес, който иска да добие истинска, действителна стойност, практическа стойност от този семинар тук днес, ще ги помоля, да направят нарочно и съзнателно усилие за две неща:

– Опитайте се да оставите настрана… до каквато степен ви е по силите… вашите възприятия за мен, в ролята на презентатор. И в това число влизат мненията ви за това как изглеждам според вас, как се обличам, звукът на гласа ми, манеризмите ми и тн. Опитайте се да оставите тези мнения настрана, колкото ви е възможно.

Зная, че за някои това е трудно. Казвам това, защото ако отдавате внимание на такива тривиалности, ще отвлече вашия собствен ментален фокус от информацията, която ви се представя днес. И това е най-лошото, което може да се случи. Защото информацията е важното – а не аз. Опитайте се да игнорирате мен, и се фокусирайте върху съдържанието.

– Опитайте се да бъдете съзнателни и осъзнаващи собствените си импулси да отхвърлите информацията, която ви се представя на този семинар, възоснова единствено на вашата първоначална емоционална реакция, вашият начален емоционален отговор към тази информация.

Това е логическа заблуда. Не можете да РЪЗСЪЖДАВАТЕ с емоциите си. Така че, ако чуете нещо, което не харесвате, или което ви ядосва, няма проблем – почувствайте емоцията. Но не казвайте веднага “Това не може да е вярно!”. Нито пък ми вярвайте. Става дума за проверка. Става дума за откриване на истината. Става дума да положите усърдие в изследването на този материал.

Но ако се опитате да орежете истинността на тази информация, само въз основа на това как ви кара да се чувствате като я слушате, вие извършвате логическа самозаблуда.

Така че си опитвам да помоля и да обясня на хората, да потиснат спонтанните реакции на неверие, казвайки “Не, не искам да приема това!”, “Не, това не може да е истина!”, въз основа на това как нещо ги е накарало да се чувстват тук днес. Много е важно да го имате предвид.

И последно: тази информация, целият семинар е един гоблен. Той е като сглобен пъзел. Предназначен е да се възприема целия в неговата цялост. Ако сте дали парично дарение, за да бъдете тук днес, силно ви препоръчвам да останете за цялата продължителност на семинара, в противен случай, най-вероятно няма да разпознаете шарките, типични за гоблена, и най-вероятно ще сте прахосали времето и парите си.

Добре. След като казах това, нека да скочим в материала.

757
Предварителни думи от мен - преводача на българскиНаправих този превод доста отдавна и отне доста време. Почти 9 астрономически часа нон-стоп говорене не е малък труд. Още повече, че не става дума за превеждане на писмена информация, а на аудио-видео лекция. Отне ми цялото лично свободно време за период от около три месеца. Преводът беше завършен и публикуван на един от старите форуми, в които участвах, на 20 Септември 2016г.

Преди да се захвана с това, проверих българското интернет пространство за съществуващи версии. Единственото нещо по този материал беше видео в YouTube, направено от наш сънародник, който беше създал субтитри за междинен двучасов отрязък от тази лекция.

Аз реших, в такъв случай, да преведа целите почти 9 часа, и да ги представя под писмен вид, във формата на реплики с вмъкнати скрийншотове.

Точно 1 месец и 10 дена след публикуването на този превод,  се е появила книга по въпроса, именно върху същия материал - "Естественият закон" от Марк Пасио - на някакво издателство, "Сребърно Звънче". Разбрах за това през месец ноември 2016г, бях информиран от приятели.

Тази дата я добих от тук:


Преводачът и редактор на тази книга е Коста Сивов.Преводът в книгата и моя превод в интернет форумите НЕ СА копи-пейст един на друг. Преводът на преводача от издателство "Сребърно Звънче" е по-професионален. И разбира се, че е така. Аз съм самоук аматьор, а не заклет преводач и не се правя на такъв.

Но, нека си зададем въпроса:
 - Колко често се случва едно издателство, да издаде именно аудио-видео лекция, именно в този вариант, който виждате по-долу, в книжен формат? Не се случва много често.
 - Колко често се случва нещо, появило се като свободен превод в интернет, да бъде капитализирано в кратък срок от онзи, който има възможност за това? Случва се доста често.

На някои хора от моето обкръжение това въобще не им харесва и дори ме подтикват към някакви действия. Не става дума за търсене на права, защото това е напълно неоснователно в случая. Но става дума, че добрите обноски предполагат поне да пишеш и-мейл на онзи, който те е вдъхновил или ти е обърнал внимание по някакъв начин. Поне да питаш "Здрасти, благодаря, смятам да издам това на книга, възразяваш ли?". Никой не може да възрази. Никой не може да забрани. И никой не би забранил. Но този въпрос е форма на заявяване на приятелски отношения и е проява на добър колегиален етикет.


Аз самият съм доволен. ТОЧНО това исках да постигна. Аз исках да вдъхновя хората да поемат щафетата, доколкото могат, така както аз реших да я поема. Появата на тази книга е всичко, на което можех да се надявам, защото мен ме интересува информацията и нейната кауза. Ако ме интересуваха парите, или нещо друго, отдавна щях да съм излязъл от анонимност и щях да си размахвам лика на плакати по тротоарите и интернет порталите. И ако някога се занимавам с парични потоци, никога няма да ги използвам за генериране на нови парични потоци, а, отново, единствено в името на каузата, която ме интересува и която осмисля живота ми.

След като някой е имал повече ресурси, по-добри професионалисти, и е бил способен на по-добър продукт на по-видимо място - не мога да бъда по-щастлив от това!

Въпросът е, че все още очаквам и-мейл от издателство "Сребърно звънче", който да ме запознае с най-добрите им чувства към мен.Кигата е по-добре преведена; има по-малко грешки; има допълнителни материали; и е по-удобна за четене. Затова, моята ясна позиция и послание към вас е:

Ако искате по-високо качество, не четете превода на тази лекция тук.
Купете си книжното издание на "Сребърно звънче".

758
Как може да се докаже, че ми стана интересно?

Ами, мисля че програмирането на съзнанието предоставя интересни аргументи. Дали са доказателства... не се наемам все още да коментирам, но е факт, че тази информация са улики, и на база тези улики могат да се оформят силни аргументи.Още от едно време ми е цел да преведа на български книгата "Формулата на илюминати за създаване на съвършен, неуловим майндконтрол роб" на Фриц Шпрингмаер и Циско Уийлър. Превел съм няколко глави, почти половината всъщност, но замразих проекта в интерес на други проекти. Сега след като сайтът ни е завършен, много искам скоро отново да се заема с този материал.

В тази книга двама професионалисти описват КАК се програмира и депрограмира съзнанието на един майндконтрол-роб.


- Първо, човек трябва да бъде докаран до прага на болката.

- Тогава, пред съзнанието има два избора:
      - да умре (от болка)
      - или да се раздвои (да получиш раздвоение на личността), така че вторичната личност да запази целия спомен за преживяната болка, с цел да се спаси другата личност (да се избегне смъртта)

- Колкото по-развито е егото, толкова повече са смъртните случаи. И колкото по-неразвито е егото, толкова е по-голяма вероятността да се образува вторична личност.


Заради тази основа на нещата, най-добре се програмират новородени деца, и програмирането на най-съвършените роби започва веднага след излизане от утробата. Естествено, ползват се специални родилки, които са също майндконтрол-роби, това е цяла индустрия, и има цели "заводи" за роби. Плодовете на тези родилки се обработват още докато се развиват, и тези техники се наричат "вътре-утробно травмиране". И тн. Това са подробности.Да кажем, получава се човек с раздвоена личност.

- Вторичната личност е изолирана от първата, посредством нещо, наречено "амнезийни стени" - бели зони в паметта (наречи го (Атосе), повредени адреси в регистъра, стена от повредени клъстери памет).

- Вторичната памет помни болката, първоначалната болка, довела до разцепването на Ядрото. В този занаят оригиналното съзнание се нарича "Ядрото".

- Тази вторична личност е САМО болка. Тя няма самоличност, няма спомени, няма нищо. Единственото, което знае за себе си, е болката, която помни, и затова самоидентифицира себе си с тази единствена информация - тази личност се мисли за самата болка.

- По време на първоначалното разцепване, в жертвата се влага спусък. Този спусък е информационен - звук, думи, образ... миризма, допир, на практика всичко, което е информация за мозъка.

- Спусъкът има за цел лесно да превключва коя от двете личности да излезе на преден план.

- Когато на жертвата се подаде спусъка, на преден план излиза Болката (това е името й, затова е с главна буква, Пепи отстъпва на заден план, и Болка излиза на преден).

- Когато Болката излезе на преден план, жертвата отново изживява спомена за болката.
И това е много любопитно. Жертвата започва да се гърчи и да се мята, точно така, както е било първия път, усещайки същата болка, която е довела до разцепването на Ядрото й.

Ясно е, че това не е реалност. Това е СПОМЕН, за нещо, което е било реалност, и което сега е минало. Но СЪЗНАНИЕТО го прави реалност за себе си (абсолютен факт, тялото отделя хормоните и всичко, тялото реагира физиологически по същия начин на спомена за болката, както и в действителната ситуация, когато се е случвала).

Това води до ново разцепване на Ядрото... и до появата на ТРЕТА личност. В жертвата вече има три личности - едната нарича себе си Пепи, другата нарича себе си Болка, а третата личност не знае какво е.

Третата личност е нещо като... празен партишън от паметта. Тя е просто това - един партишън от сноп вакантни адреси. Програмистите й казват "Ти се казваш" еди как си. "Миналото ти е" еди какво си. И чрез хипноза и наркотици, вкарват Третата личност в транс, прожектират й видео-филм... благодарение на наркотиците тялото съпреживява кадрите от филма, усеща ги физически и образува спомени... а благодарение на хипнотичния транс тези спомени се сдобиват с времево разслояване.Самият филм, който се прожектира, трае минута. Кадрите на него направо хвърчат, в една минута е наблъскан филм, дълъг цели дни. Но за съзнанието не е проблем да поеме визуалната информация.

Наркотиците създават сетивните спомени.

Хипнотичният транс придава времевата компонента на всеки спомен.

И накрая се получава една Трета личност, която има спомени за целия си живот. Сдобила се е с идентичност, име, минало... дори с различни умения и таланти (които са вменени).И така... в жертвата вече има три личности - две пълноценни и една функционална. Двете пълноценни са Пепи Георгиев и да кажем Майкъл Сандърс - бъдещ шпионин за внедряване в социалните служби на САЩ - и личността Болка, която е само функционална.

Казва се, че тя е личност-функция. На практика, тя служи само за причиняване на максимална болка на жертвата - личност-функция. И служи за създаване на нови личности, нови партишъни памет, достъпът до нея се осъществява чрез вложения спусък.Установено е, че в един човек може да има до 256 личности. МАКСИМУМ.

Това е много любопитно, защото 256 е степен на двойката, и както знаем, 256 е определен стандарт в чиповете RAM-памет, които следват еволюцията на степента на двойката.Та... в този контекст... интересно е да обсъдим, къде е тук реалността, и къде е фантазията, или съня?

759
Като каза да се върнем на аналогията с дигиталната реалност (игрите), едно време имах следните разсъждения.


Да кажем, сядам да играя някоя игра.
- избирам си инкарнация (избирам си его, от чието име ще действам)
- играя известно време, известно време минава на моя стол и огладнявам и тн. В играта може да минава повече време, или по-малко време, от гледна точка на егото, което съм оживил.
- решавам да сложа играта на пауза, за да стана да отида да ям. Цялата действителност в играта, включително и моя его-образ, спира. При мен времето продължава да си тече.
- връщам се, сядам, и пускам паузата. Цялата дигитална действителност тръгва мигновено, така сякаш не е спирала.

Въпросът е, ще усети ли моя его-образ нещо? Според мен не. Без моето съзнание, той е... просто информация. Когато вниманието на моето съзнание се фокусира върху него, тогава той е жив. По-скоро - АЗ съм жив, в НЕГОВАТА реалност (дигиталната), ЧРЕЗ него... и онова, което другите разглеждат като негов живот, е всъщност МОЯ живот. И без моето присъствие, неговата действителност замръзва.

Или... геймърите, които се връщат в играта след кратка пауза, често са объркани. Влизаш пак в играта, първото нещо, което правиш, е да се огледаш на всички осоки, за да си припомниш инерцията на моментите и действията... тоест, за да "влезеш в играта", както се казва. После няколко мига на бездействие, за да огледаш всичките цифрови данни и прочие, да си СПОМНИШ къде беше спрял да играеш, и после с две-три неуверени крачки в играта продължаваш, и влизаш в роля отново.

Нима това понякога не се случва на разни хора в реалния живот? Дали можем да кажем, че това е добра аналогия на нещо, което се случва със съзнанието, което оживява личността като его-самоосъзнаване? Интересни въпроси, които съм си ги запазил в тефтерчето с въпроси.


Да кажем друга ситуация.

- играеш играта, но стигаш до непреодолимо препятствие.
- включваш пауза.
- праскаш Alt + Tab, минимизираш, и отиваш в Гугъл. Сърфираш в Гугъл за решение на ситуацията. Намираш го, прочиташ го (може би дори гледаш как някой друг е минал препятствието в YouTube).
- връщаш се в играта, и го правиш.

За егото, което оживяваш, нищо не сее случило.
За теб - съзнанието, което го оживява, са минали минути, може би дори часове.

Не казваме ли тогава, в реалния свят, че някой "е получил мигновено прозрение"? Не може ли това да бъде аналогия за онова, което наричаме интуиция? Друг интересен въпрос от тефтерчето.


Играещият зад клавиатурата се явява съзнание от по-следващ мащаб, спрямо егото в дигиталната реалност.

АКО ТЕЗИ АНАЛОГИИ СА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИ... от това би трябвало да следва, по пътя на същите аналогии... че истинското ни съзнание обитава реалност, която се отнася към нашата реалност така, както реалността на геймъра се отнася към дигиталната реалност на героя му.

Но нека не забравяме, че в игрите също има игри. Наричат се мини-игри - човечето, с което играеш, също може да играе игри.

По този начин аналогията може да изобрази "тунела" от градирани по мащаб игри. Да кажем, както казва Атос, ако съзнанието седи ИЗВЪН Матрицата, и играе с човече, което играе с човече, което играе с човече, и тн...

Като за всяко "по-далечно" човече времето е все по-кратко нещо. Всяко човече прави реално-времеви паузи, които не се отчитат от подчиненото му по мащаб човече. Така че най-далечното чъвече преживява най-кратко време (живее най-бързо), най-първото живее най-дълго време (преживява най-горния разряд паузи, без никакви пропуски).

А за истинското съзнание, извън Матрицата, време може би няма, най-вероятно.П.П.
Сега видях, че Психото говори нещо подобно на тази аналогия.

760
Да напомня също как се казва темата ми - Дигитално програмиране и Астралното преживяване

От ключово значение е, да е ясно на каква основа стоим, за да говорим по този въпрос.И ЕТО го въпроса: Съзнанието, реалност ли е, или е сън?

Тук става дума за програмиране на съзнанието, както се програмира софтуер на машина. Аз си мисля, че няма как всичко да е реално. Къде тогава са разликите - аз си мисля например, но мисълта НЕ Е реалност. Мисълта ми Е реалност... но това, за което си мисля, НЕ Е, то е само идея.

И когато говорим за реално и нереално... ти Атосе, твърдиш, доколкото разбирам, че каквото и да програмираш в нечие съзнание, то е реалност? Правилно ли те разбирам?

761
Веско ето това винаги съм искал да те питам, в този модел...

Аз лично виждам смисъл (в идеята, че долния свят захранва горния, и той следващия и така, и че всеки следващ свят има по-силен интерес да те върне в най-първия).

Целта е да разходваме енергия тук, чрез триене, за да може всичко да съществува, като стълпотворение от светове. Но все още си мисля, откъде ли идва енергията?


Ще се загубим ли някой ден? Когато се изтъркаме и прохабим тотално? Стълпотворението месомелачка за съзнания ли е? Нещо като преживен механизъм на гигантска крава, докато не ни храносмели?

762
Дефиницията за "реалност" губи смисъла си, когато я прави някой, който е вътре, в същата тази реалност!

Значението на думата "реалност" не е дефинирано от нас с теб, а от други. Който и да е дефинирал за първи път думата "реалност", тя значи каквото значи. Никой не е казал, че ние с теб сме в реалността или че не сме в реалността. Никой не е казал къде сме. Но някой, някога, е имал идея. И тази идея си има дефинирано име - реалност.

Думите сън и реалност са противоположни по дефиниция. А ти искаш да кажеш, че едната трябва да изчезне.

Но аз се съмнявам, че можеш да докажеш, че реалността не съществува. Ако реалността не съществува, тогава не съществува ли тя някъде там? Можеш ли да докажеш, че реалността е невъзможна концепция?


А можеш ли да докажеш, че думата "сън" е невъзможна концепция?

Какво се опитваш да направиш? Да кажеш, че всичко е сън, или да кажеш, че всичко е реалност?

В тази вселена има нещо, което е реалност. Освен това, тази вселена не е бедна, и в нея има неща, които не са реалност, и се наричат сънища.

И това може да се докаже. Но не може да се докаже, според мен, че всичко е реалност (включително и сънищата) или че реалност не съществува (че дори и реалността е сън).

Тук не говорим за това дали концепцията за някоя дума е уместна. Говорим за това, че има измислени думи, и те са точно дефинирани. Ако ти имаш НОВА КОНЦЕПЦИЯ, аз оставам с впечатление, че тя се нужда е от свое име... а не от пре-дефиниране на вече дефинирани думи.
В будистките учения се говори, че животът на човек наистина е сън, а смъртта - пробуждане!

Това е така. Но будистките текстове са комплексна литература, и на всички е известно, че нейният прочит ИЗИСКВА специална нагласа.

Будистките текстове не са направени да се четат от изходната позиция на предварително усвоена западна култура и Аристотелова логика, както например го правиш по-горе.


Факт е, че не можеш да бъдеш събуден от действителността. Факт е, че не можеш дълго да останеш в който и да е сън. От съня се събуждаш за щяло и не щяло, но от ействителността не можеш да се събудиш до смърт.П.П.

Освен това, не забравяй за всииииииички останали проблеми от пре-дефинирането на думата реалност. Съмнявам се, че имаш отговор за тях. Ако пипнеш тази дефиниция, те чака цял живот на предефиниране на цялата човешка лексика.

Думата реалност е свързана с истината. По този въпрос, например, мислил ли си какво ще се случи, ако сънищата са реалности, тоест ако всички сънища са истина... или ако реалността не съществува, тогава къде се измества референтната точка за дефиницията на думата истина?

763
Всичко е толкова реално, колкото го възприемаме! Тогава...кое е реално и кое - не?

Не и според дефиницията на думата.

https://en.wiktionary.org/wiki/real

Реално идва от латински - reālis, което означава "материя, нещо".

Означава действително битие, съществуване (не фантастично или въобажаемо); обективно, физическо съществуване.Така, сънищата не са реални не само по логиката на будното съзнание... а те не са реални най-вече по дефиниция. Дори и логиката на будното съзнание да отпадне, дефиницията на думата остава. Думата "сън" е смисловата концепция, която се използва за адресиране на всичко онова, което е не-реално.

Ако твърдим, че сънищата са по някакъв начин реални, тогава автоматично твърдим, че сънищата са по някакъв начин веществени. Тоест съществени (съществуващи вещи). А те не са.

Освен ако някой не защитава обратната теза, което би било интересно да се прочете.

Интересно ще е как ще се развие такава теза... защото тя на практика би означавала, че всеки сън е истина. Истината на практика е реалност, действителност. Ако всеки сън е реалност, това означава, че той е не само нещо веществено и съществуващо, но и че е истина.

Ако има има истинни и неистинни реалности, значи неистинните реалности са дефакто илюзии, а не реалности. Тоест, ако има истинни и неистинни сънища, значи едните - онези, които са верни - просто не са сънища.Но аз специално не виждам как може сънищата да са реалност. В речника винаги ще има място за дефинициите на тези думи.П.П.

Б.Х., след дни тук ще се появят материали за времето, които биха ти били интересни :) Имам доста неща за подготвяне и съм малко претрупан, но следи Библиотеката.

764
Множество сложни въпроси!  :) Разгеле, най-накрая ще можем да ги обсъдим в каквато си дълбочина искаме и до каквато дълбочина успеем да стигнем, без постоянно да ни бомбардират вмешателства, провокации и всякакви други простотии!Аз съм склонен да разглеждам тези въпроси именно през призмата на компютърните игри, всеки аспект от тях. Да, сравнението с компютрите наистина просто не отговаря на мащаба на сложност... но и не е нужно. Важното е, че е великолепен модел, който до сега поне не се е провалял в това да предостави аналогия.

Тъкмо обратното. В днешно време наблюдаваме, как модерните, съвременни философи (които тепърва очакват историческото си безсмъртие, след като починат) постоянно ги тегли да сравняват живота с компютрите. Всеки модерен учен, философ, публична личност, днес се стреми да проявява остроумие, като сравнява екзистенциалните ситуации с някоя проява на модерните технологии.

И това не е просто защото е модерно... а защото напредналите съвременни технологии никога не се провалят да ни предоставят акуратни и уместни аналогии, и създават едно чувство на сигурност, че ако сравниш някоя функция на живота с някоя дигитална функция от съвременния софтуер, никога няма да си далеч от истината.

И ако се придържаме към този вид аналогии, ще видим, че този физичен модел за съзнанието наистина е успешен.

Аз съм част от поколенията, които израснаха с компютърните игри. Аз бях второ дете в класа с компютър, във втори клас, а първото дете с компютър беше най-добрият ми приятел тогава, и му го купиха в първи клас. Висях у тях по цели дни. Майка му ме хранеше и переше, само дето не ме къпеше. Бях се превърнал в част от семейния живот на това чуждо семейство... и нон-стоп седях на компютъра и гледах приятеля ми - как клика, как шатка по копчетата, как играе някакви неразбираеми за мен неща. Просто седях и гледах.

Интересното е, че между нас се породи и нещо като конкуренция. Той целенасочено слагаше пръсти върху повече клавиши, отколкото щеше да ползва, за да ме заблуди за клавишните комбинации (като Alt + Tab например), да не би да ги науча и аз. Тривиална историйка... но ако заговорим за живота в малко по-голям мащаб, е много интересен психологически момент.

Така, когато на мен ми купиха компютър във втори клас... просто седнах, и почнах. Нямах представа какво правя, но го правех, защото го бях наизустил с гледане, въпреки че моя приятел не ми даваше да пипам каквото и да е. Без да знаех защо, знаех къде трябва да отида, кога и при какви обстоятелства.И това оформи мисленето ни по различен начин.

Нашите поколения на ден днешен казват:

Къде си? - Ела в скайпа.

Там ли си? - Ела онлайн.

Отиди на този линк.

Свали си приложението.

Качи си снимката.


И още всякакви примери. Характерното е, че този "свят", светът на модерните технологии, ползва една особена лексика. Тази особена лексика се върти около насоченоста на вниманието. Този вид лексика предполага, че човек е просто едно насочено внимание, което няма тяло.

И когато новите поколения използват този вид лексика, и мислят по този начин, те нямат проблем бързо да схващат представата за "Извънтелесните преживявания". Как хем отиваш, идваш, качваш се, слизаш, и прочие неща, свързани с местонахождението... и едновременно с това да не променяш реалното си местонахождение.

Тези поколения нямат проблем с идеята да имат преживявания на друго място... без да напускат действителното си място.

Единственото лошо нещо е, че не стават за чеп, и не са кадърни нито да се изразяват така, че да направят моста между начина, по който е окабелено тяхното самоосъзнаване в света и парадигмите на старите поколения, нито въобще да се интересуват от екзистенциални теми. Това е трагедията.А ако трябва да говорим за игрите, които тези поколения играят... тогава вече ще останем напълно неразбрани от хората, които в момента са между 40-60 години.

А точно както и Веско намекна (той каза, че е нужно истинско желание), нужна е нагласа. Вярванията... или ПРОГРАМИТЕ, с които човек се е оборудвал... имат ключова роля в това по какъв начин протичат този вид преживявания.
П.П.
Забравих да опиша някои особени преживявания, за които споменах по-горе.


На два-три пъти ми се е случвало да съм в междинна фаза между будуване и заспиване, и между край на съня и събуждане. Имам пълно самоосъзнаване в тези моменти, но никаква памет. Имам само функционална памет, или в компютрите това се нарича RAM.

Без памет, човек не знае кой е, какво е, къде се намира, какво прави, и прочие. Той има единствено достатъчно краткотрайно запомняне, колкото да не забравя какво прави точно в определения момент. Има... "отсъствие на регистъра", нещо като програма, която не е преминала през инсталация, която да я вкорени.

И бидейки в това състояние, успявам да виждам техническата страна на нещата.Два пъти ми се случва да чувам технически шумове. Както лежа в междинно състояние, чувам пронизителен шум. Страхотно силен шум, който осъзнавам в дадения момент, че ако е истински, най-вероятно ще оглушея или ще ме болят ушите. Но този шум е електро-магнитен - аз го чувам в мозъка си, а не чрез ушите. Той напълно заобикаля ушите, точно както мозъчните импланти за глухите заобикалят слуховия апарат и директно произвеждат магнитни вълни в мозъка, които той дешифрира.

Тези звуци са металически. С технически, роботски оттенък. Съвършено същото, както когато държите магнит, и го влачите по медната намотка на тон-колона - чува се... стържещ, металически звук, от триенето на магнитното поле по устройството на бобината. Но когато няма движение - няма и звук.

Осъзнавах това, и си играех. Клатех главата си (със затворени очи) напред и назад и наляво и надясно, и при тези движения слушах пронизителното пращене, точно като от магнит по намотка.

Когато се събудих обаче, установих веднага, че не е възможно да съм си клатил главата наникъде. Защото лежейки просто не е имало начин (защото спях по корем). Така че явно съм бил "на друга честота", и тази глава, която съм клател, не е била физическата ми глава. Което потвърждаваше заключението ми, докато бях в състоянието, че шумът не е истински, тоест чувам го в главата си (но тогава си мислех, че е физическа).Друг път се е случвало да се случи онзи спусък, който ме "осъзнава" насън. Обикновено, когато нещо, някаква ситуация, се опита да ми вмени чувство за вина насън, това ме кара да започна да осмислям ситуацията и бързо достигам до заключението, че не е възможно и сънувам.

В един от тези пъти не се събудих, а останах в междинно състояние. Тогава усетих съня като сфера (срещал съм и други хора да споменават нещо такова), и тя имаше тотална пространствена ориентация. Различните посоки, в които можех да я въртя (тя беше като глобус, висящ в пространството), бяха различните посоки, в които можеше да поеме сюжета. Завъртах я в една посока, например по диагонал нагоре, и вътре като в кристално кълбо виждах продължаването на сюжета в тази посока, като на филм. Ако преместех сферата наляво или надясно, без да я въртя, чувах онзи пронизителен и металически шум, като генериран от магнит по бобина.

Не виждах сферата, висяща в пространството, като картинка. По-скоро я знаех, като постоянно обновяваща се информация. Това не бяха визуални данни, а просто данни. Усещане за нещата, а не виждане като изображение. "Виждане" в преносен смисъл. Затова и не мога да кажа какъв цвят беше това пространство, в което висеше сферата. Усещането ми за него беше, че е по-скоро тъмно, и леко замъглено, но не равномерно замъглено, а с нещо като съзвездия от дим.

765
Темата е в тясно сътрудничетво с темата на Веско "Опитност извън тялото /ОИТ/"

Полето на моята експертиза

Задължително посочвам още в началото на коментара си:

Аз нямам "Опитности Извън Тялото" и не съм имал осъзнати сънища, никога. Имал съм сънища със завишена сетивност - достоверно реалистични усещания в дланите, пръстите и цялото тяло. Но осъзнато сънуване не. Никога не съм бил осъзнат в съня си, както съм сега, или поне това, което АЗ наричам осъзнатост на личността, осъзнато съществуване и усещане за собственото си аз, както в момента, както в един делничен ден - такова нещо не съм преживявал.
Имал съм няколко спорадични случки, тоест сънища, отличаващи се от останалите сънища. От тях след това имах тлеещи физически усещания във физическото си тяло след събуждане. Ще спомена накратко за тези отделни случаи чак на края на коментара си.
За протокола - сънувам абсолютно всеки път, когато заспя (дори и за 15мин, дори и да е на бюро или на стол), винаги цветно, и помня всичко, но нарочно позволявам да го забравя в първите няколко часа след събуждане.


Полето на моите интереси засяга материалния свят, който по принцип се нарича реалност, действителност. Мога да бъда полезен с мнението си най-вече с гледната точка на психологията; програмирането на съзнанието; депрограмирането на съзнанието; това което наричам авто-програмиране; създаването на Монарх-роби в програмата МК-Ултра; метода на хипнозата (но не съм нито потърпевш, нито практикуващ) и научния метод (опознаването на действителния свят чрез познатите науки, в това спада и програмирането на машини с дигитални програми).

Винаги съм имал проблеми с терминологията в сферата на ОИТ теорията и практиката.

И винаги съм смятал този въпрос за важен, защото е от голям обществен интерес. Благодарение на Холивуд (тоест благодарение на ЦРУ, която стои зад проекта Холивуд) в световен мащаб се разпространява усилена дезинформация, която пропагандира заблуди. Когато неподготвени хора развият любопитство към въпросното поле, те почти винаги стават жертва на разпространяваните заблуди, след което, вместо да задълбочават знанията и опита си, те се заемат с един дълъг период на разубеждаване от погълнатите лъжи, преди да продължат по-нататък. Това е от една страна полезно, защото прави любопитните хора по-мъдри по този начин, но в комбинация с други фронтове на световната пропаганда, това създава реална и страшна опасност за човешките свободи в модерния свят.
Първият ми проблем е терминът "излизане от тялото".

Доколкото съм се интересувал от въпроса, аз в момента нямам знанието за съществуващи доказателства, които по един категоричен и непоколебим начин да доказват, че ОИТ като преживяване има някаква връзка с действителността - тоест с фзическия свят. Доколкото е мое знание, до сега няма никакви физически доказателства, че съзнанието напуска тялото.
Не казвам че не съществуват. Казвам само, че до сега не съм успял да открия описанието на такива доказателства в широката литература, която съм разучил.

Веско например казва нещо много интересно. Първо казва:

Цитат
При мен има ясно отделяне /някои твърдят, че е вътрешно преживяване – не е/

Но след това казва:

Цитат
Астрала е копие на материалните светове или обратното.  Там има всичко градове села, съзнанията които срещаме живеят в свят подобен на своите разбирания. Разбира се може да попаднем и на места които нямат нищо общо с нашия свят / причината е, че материалните светове от нашата плътност захранват енергийно следващата и тя на практика им се явява естествено продължение/.

Това означава, че все пак ОИТ като преживяване няма директна, а само индиректна връзка с действителния свят. От гледна точка на изследванията, правени върху тялото на човека, изпаднал във фазата на ОИТ, промени няма, тоест не личи съзнанието да напуска тялото по някакъв начин. ИЛИ, за сега не могат да се добият недвусмислени директни физически доказателства за такова разделяне.
ТРЯБВА да се отбележи, в тази връзка, че по принцип никой никога не е успявал да се сдобие с физически доказателства за разделянето на съзнанието от тялото. Клиничните състояния на безсъзнание и кома се разглеждат като състояния на съзнанието, а не като отсъствие на съзнание. Впрочем, има доказателства тъкмо за обратното - има изобилни доказателства, че в различните състояния на привидно "отсъствие" на съзнанието, то винаги присъства, но в особени състояния, които са способни на възприемане, просто не по стандартните методи на възприемане.

Един от резултатите от мащабните спекулации с фантастинчи представи, в комбинация с терминологични неточности, е масово внедрената илюзия, например, че докато човек е в ОИТ, в тялото му може да влезе друга същност, и човек после да не може да се върне. Този процес е отдавна изучен и подробно описан, и няма нищо общо с масовата представа за него - че излизаш от едно нещо, че друго го запълва и че не те пуска да си влезеш. Това са суеверия, които имат тенденцията да стават все по-масови.

Второто твърдение на Веско е много по-акуратно - "Астралният свят е копие на материалния свят". Има КУПИЩА аналогии, които нагледно и практически демонстрират, че такава посочна връзка е възможна. Докато за обратното аз не съм срещал нагледни аналогии.

Всеки може да вярва в каквото си иска, разбира се, но що се отнася до физическите доказателства, нека разгледаме някои съществуващи практически аналогии на астралния свят, които подлежат на демонстрация.
Дигиталният свят

Интересно е, и не може с лека ръка да се заобиколи факта, че програмирането на човешкото съзнание е ДОСУЩ идентично с методологията, по която се програмира машина. Двете програмирания - на истинско съзнание, и на софтуер върху хардуер - са в такава степен идентични, че самата лексика подтиква човек да използва една и съща, единна дума - програмиране. В историята на програмирането на съзнанието (която на практика се развива от хилядолетия, преди да успеем да изработим машинен макет в последните векове) се е доказало и наложило, че програмирането на машина със софтуер може съвсем задоволително и пълноценно да служи за ФИЗИЧЕН МОДЕЛ на човешкото съзнание. Програмирането в сферата на носещите софтуер машини безпроблемно може да изпълнява ролята на модел за изучаване на човешкото съзнание така, както опитните мишки, морски свинчета и шимпанзета в момента служат за изследване на други неща за приложение върху хората - от медикаменти, до космическата околна среда.

Толкова е отчетлива тази идентичност в двете прояви на програмирането, че в последствие това породи цяла една тематика в научно-фантастичната литература (почти веднага с развиването на по-умните технологии в цивилизацията ни) - мотивът на машините/роботите, които превземат света; технически вируси, които превземат съзнанията на хората; гигантска извънземна машина със собствено изкуствено съзнание, харнещо се с душите на хората, и прочие.

Този културен мотив, този литературен жанр, не е просто фантазия. Зад него стоят реални впечатления и действителни прилики между съзнанието и софтуера, които са вдъхновили съответните автори на романи. И това се знае. Не е плод на фантазия. Любопитната идентичност в поведението на човешкото съзнание и дигиталните софтуерни машини е толкова ясна, че често се поражда въпросът "Дали някой не е измислил компютрите по образ и модел на човека?".

Във видео-игрите елемента на "инкарниране" и на "излизане от тялото" е на практика повсеместно застъпен. Всяка успяла компютърна игра, всеки успешен франчайз, разчита на тези две концепции.

В интерес на истината, много пъти съм се опитвал да подходя към въпроса с компютърните игри. На практика, те са най-сложният мултимедиен продукт, който съществува в момента, и като такива, те носят и възможно най-сложната пропаганда и послания в наше време. Проблемът обаче е, че компютърни игри играят само младите поколения. Всички ние знаем, че те като цяло не стават за чеп, така че едва ли твърде много млади хора биха се интересували от всичко онова, което стои зад една компютърна игра (и жалко, защото изследователите на окултното губят много от това). От друга страна, предните поколения все още имат много стойностни представители, но на тях цялата тематика им е много чужда. Не веднъж съм обсъждал въпроса дори и като съвместна дейност с други отявлени публицисти (например Н. от Паралелна Реалност и Ключарят от keygiver.blogspot.bg), но мнението ни е единодиушно - има твърде много материал, има твърде голям потенциал за труд в областта, но няма никаква заинтересувана аудитория, която да осмисли този труд.

Надявам се, че на "Апокрифна Академия" това няма да остане така.
Моята визия за нещатаИзлиза ли съзнанието, или не

Според мен, така нареченото "излизане" от тялото, е изпадане в изменено състояние на съзнанието. Има такъв термин. В цялата литература, която се занимава с феномените на съзнанието, изразът "изменени състояния на съзнанието" на практика дефинира цялото поле на тази информация. "Излизането от тялото" никога не се е ползвало в буквален смисъл, никога не е ставало дума за действително излизане. Думата "излизане" винаги се е ползвала в контекста на изменените състояния на съзнанието, и тя е описателна на самото преживяване. А не се опитва да го дефинира.

С други думи - винаги е ставало дума за едно дигитално излизане на тялото. Това е видео-игра, която играете в собствения си ум.

Факт е, например, че не е нужно "излизането от тялото" да представлява изхлузване или да прилича на излизане. Много хора всъщност потъват в себе си, и "излизат" навътре, вглъбявайки се в същността си, постигайки същото - тоест, зареждат се някъде, както казва Веско. Именно защото става дума за изпадане в изменено състояние на съзнанието.

Дори самата дума, която Веско използва, е "зареждане". Това е много акуратна дума. Веско не я използва, за да оприличава или свързва случката с дигиталното програмиране или компютърните игри, той го прави в опита си да бъде колкото се може по-точен и същевременно образен и ясен. Това, че думата "зареждане" е термин и от дигиталното програмиране, е естествено последствие от това, че програмирането си е програмиране - независимо дали на съзнание в тяло или на софтуер върху машина.
Когато съзнанието изпадне в измененото състояние, то обикновено вижда тялото. Тези показания от практикуващите са факт. Но едно и също ли е с действителността?

АКО Веско е прав, и ако Астралният свят е копие на действителния... а аз мисля, че Веско е прав... то тогава това, което преживяващият вижда, НЕ Е неговото действително тяло. Това би следвало да е астралното копие на неговото физиеско тяло. Преживяващият не е "навън" в някаква друга действителност. В действителност, преживяващият е в тялото си. Но той преживява себе си в едно дигитално копие на действителността - фоайето или преддверието на една дигитална (астрална) видео-игра.

В компютърните игри, когато си пуснете играта, преди да започнете да я играете, вие разглеждате образа, с който ще я играете.


Играта World of Warcraft, играчът избира с кой от всичките си герои да играе преди играта да започне.

Играта Elder Scrolls Online, играчът избира с кой от всичките си герои да играе преди играта да започне. Списъкът с героите е вдясно. Този потребител има два героя.

Играга Guild Wars, този потребител е създал 6 подобни героини... или по-точно 6 сходни инкарнации, на една героиня.
По същия начин, когато изпаднете в измененото състояние на съзнанието, вие всъщност не виждате своето физическо тяло... а астралното копие на своето... Его.

Много от вас знаят с какво се занимават науките на френологията и физиогномиката - тези дисциплини изучават чертите на характера ви, съдейки по физическите черти на тялото и лицето.

Много от вас знаят, че така нареченото "подсъзнание" не работи с информацията последователно, а картинно. Мисля, че всички сте чували, че "подсъзнанието" не разпознава частицата "не", например, именно защото то възприема информацията картинно, а при картинното възприемане на информацията не съществува отрицание (само контриране, но не огледално).

Следователно... без да говоря от личен опит, но боравейки с наличните и известните на всички ни факти... бих казал, че преживяващият измененото състояние на съзнанието не вижда своето действително физическо тяло, а вижда... астралният запис на своето его. ВИЕ - практикуващите - сте тези, които следва по някакъв начин да се опитате да проверите моя извод. Той е направен възоснова на фактите от известните изследвания на съзнанието по научния метод.
След това, когато изберете своя герой, с който да преживеете предварително програмираната дигитална реалност... следва ЗАРЕЖДАНЕТО, на игровия ЕКРАН.

След като изграчът "попадне" в игровия свят (без да е ходил никъде в действителност, това е само едно настолно преживяване), за случките му там има множество механизми, които да индикират промените около него и върху него. Точно както в реалния свят, тези индикации се подават на възприятията.
Играта World of Warcraft. Его-образът, с който играчът играе, е близо до смъртта. Индикаторът за интелекта е изчерпаният зелен стълб до портрета му, който символизира здравето му. Индикаторът за визуалните сетива е червеното осветяване по ръба на екрана. По този начин играта подава информация на играча, ангажирайки сетивата му.
Играта Counter-Strike. Играчът, който гледа през погледа си, е под обстрел. Играта му праща информация за това откъде идват пораженията на здравето му, като заангажира визуалните му сетива с червени, кърваво стилизирани показатели. Те означават, че обстрелът идва отгоре и отдясно.
Ако ировите платформи бяха съвършени (игрови платформи са PC компютрите, тоест персоналните компютри, игровите конзоли като PlayStation и прочие), те щяха да подават информация на ВСИЧКИ телесни сетива. И индустрията се движи натам:Както виждате, тази роботска ръка е направена така, че да връща обратна информация на Мелиса. Тя има усещане за допир с роботската си ръка.С това просто искам да напомня на всики ни, че това, че имаме силно ангажирани сетива, не означава, че нещо е по-действително от друго, или че нещо дигитално (или астрално) е действително.

Има много датчици в света на техниката. Можете да управлявате контраста на телевизора си така, че да създава по-остра картина, която да ангажира окото повече. Това не означава, че става по-действителна. Можете да изгорите на слънцето и да накарате любимия човек да ви докосне по изгорялата кожа - това не означава, че ноктите му са пораснали и са по-остри, нито че ви пипа по-силно.

В програмата на проект МК-Ултра, когато се създават роби по технологията Монарх, човешки компютри, жертвите се дрогират с множество специално разработени вещества, които да засилват не само физическите сетива, но и да засилват емоционалните преживявания. Когато в жертвата трябва да се инсталира определена програма, жертвата първо се докарва на прага на болката, за да изпадне в състояние на транс. Често, за да се пестят усилия и време, жертвата се дрогира с препарати, засилващи усещанията за болка. След това жертвата се хипнотизира, и пред нея се прожектира филм. Докато тече прожекцията, хипнотизираната жертва (изпаднала в изменени състояния на съзнанието), се дрогира с различни синтетични наркотици, засилващи всички усещания и сетива. Резултатът от това е, че след като жертвата излезе от изменените състояния на съзнанието, тя има ясен спомен, че е преживяла всичко онова, което й е било прожектирано.

Ясен спомен, но недействителен. Спомен за преживяване на нещо, което никога не е било преживявано физически. Настолно преживяване. Спомен, за фалшива памет. И всичко това се прави чрез изкуствено изостряне на всички сетива, в комбинация с изменено състояние на съзнанието.Изострянето на сетивата може да се направи и от самия човек, когато действието е доброволно, тоест когато не е жертва. От тази много по-практична позиция (за която има модел за демонстрация, както и физически доказателства), изострените сетива по време на така наречено "излизане" от тялото са един логичен етап.

Когато компютърната игра World of Warcraft за първи път излезе на пазара, имаше множество случаи на смъртни индиценти на деца. Децата са толкова впечатлителни, че много често някое дете по света оставаше да играе играта повече от 48 часа, без да спи и да се храни, получавайки сърдечен удар пред монитора. В някои редки случаи, обаче, децата не успяваха да излязат от впечатлението за своето алтернативно его, дори и след като спрат да играят. Едно корейче, което можеше да лети в играта, продължи да вярва, че може да лети, и се метна от 6 етаж. Този и много други инциденти бяха причината компанията Blizzard да вземе ограничителни мерки за продукта си.За сега не са ми известни твърди, физически доказателства, че съзнанието напуска тялото. Известна ми е позицията на най-древните философи - че човек, това е дух в тяло. Дух без тяло, и тяло без дух, не е човек. Ако трябва да се опираме на най-древните и класически окултни традиции, съвременната разпространена представа, че съзнанието "излиза" от тялото, би означавала, че за този интервал човек спира да бъде човек. Което е очевидно невярно.

От друга страна съществува цяла планина от изследвания на изменените състояния на съзнанието, които доказват огромна част от свързаните феномени в светлината на вътрепребиваването, оставяйки настрана само все още необяснените мистерии.


Къде се зарежда съзнанието


За да си отговоря на този въпрос, аз избирам да следвам напълно доказуемия и съответстващ на събитието дигитален модел.

Всички горни примери за игри са игри от семейството на Масовите Онлайн Ролеви Игри за Много играчи (MMORPG).

За да преживява играча една консенсусна вселена... тоест, за да може играчът да споделя свързани преживявания с други играчи в една споделена вселена... това очевидно трябва да се случва на СЪРВЪР.

Сървърът е физическото тяло на онова нещо, което наричаме ИНТЕРНЕТ. Без сървър, няма интернет. Ако някой реши да бомбардира определена сграда в САЩ, половината от интернета ще изчезне.

Така изглежда световната сървърна мрежа. Схемата е взета от Уикипедия.Вие виждате, че така изглежда и мозъчната невронна мрежа. И нищо чудно, защото както човек може да носи съзнание върху невронната си мрежа, по същия начин и световната сървърна мрежа може да носи форма на дигитално съзнание. Тази тема е много дълга.


Моето мнение е... след като взема предвид всички физически доказателства, които съм успял да разгледам през годините... че техниката е модел на природата. А не обратното. Позицията ми може да се изброи в точки, както следва:


  • В природата съществува естествена взаимосвързаност, част от нея, определен слой от нея, е наречена Астрал.
  • Интернет е техника, която е дословен модел (но разбира се несъвършен, за разлика от Природата) на същия слой от природната взаимосвързаност.
  • Природното, естествено образувание, се нарича Астрал.
  • Изкуственото, синтетично образувание, се нарича интернет.

Естествено е да се язди кон.
Изкуствено е да се язди автомобил.
И двете работят по еднакъв начин.

Естествено е да се "излиза" от тялото в Астралния свят.
Изкуствено е да се ползва интернет.

Колкото съзнанието "излиза" в Астрала...
...толкова и Операционната Система "излиза" в интернет.

За да "излезе" в Астрала, съзнанието трябва да измени състоянието си. Нужно е да преживява нещата по определен начин.
Когато Операционната Система иска да "излезе" в интернет, тя използва БРАУЗЪР - един друг вид мини-операционна система, чрез която се преживява интернет.


Астралът е толкова недействителен спрямо истинския свят, колкото интернет е недействителен спрямо сървърното помещение.А съм на мнение, че няма нещо от феноменологията на ОИТ, така нареченото "излизане" от тялото, което да не може да се обясни със софтуерно-хардуерния модел, интернет и компютрите.

В науката този процес - използването на нещо сходно и видимо, за да се обясни нещо сходно и невидимо - се нарича аналогия.

Аналогията с компютрите може да онагледи всичко, което се случва по време на "излизане" от тялото, и ако аналогията се следва правилно и уместно, тя може да демонстрира всичко, което практиците са докладвали до сега.

Програмирането е един и същи процес - и когато се прилага спрямо човешкото съзнание, и когато се прилага спрямо дигитален софтуер.Страници: 1 ... 48 49 50 [51] 52 53 54 ... 56