Apocryphal Academy

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - λ

Страници: 1 ... 51 52 53 [54] 55 56 57 ... 61
796

Това е звезда Бяло джудже. Когато тя експлодира в Пространството, но имплодира във Времето.

На картинката вляво: Бялото джудже е разбито на 8 парчета (фрагменти) в Пространството, когато Червеният гигант даде своето Трето поколение. Фрагментите по-късно ще се превърнат в планетарни ядра за общо 8 планети.
На картинката вдясно: Бялото джудже имплодира във Времето, свивайки се в твърдо, единно тяло.
Ускорение към скоростта на светлината и преминаване отвъд нейния предел.

Когато ускоряващият космически кораб премине отвъд скоростта на светлината, планетите стават невидими за пилота, и вместо това пред него се разкрива единната им обща душа. Пилотът и корабът му вече се намират в равнината на Координатното Време и Часовниковото Пространство и за всички онези, които се движат по-бавно от тях, пилотът и корабът му вече не съществуват.

797
Феникс III, разследване относно природата на Времето

Това са серия и-мейли, пратени до Дейвид Уйлкок през последната година (2012г), в които се обсъждат редица въпроси относно времето и времевите линии.


Видео на Проект Камелот: Дейвид Уйлкок интервюира Бил Ууд (Bill Wood)

Както се посочва във видеото [media=https://www.youtube.com/embed/9k7J0RWLFGo,480,360]"Бил Ууд: На живо, въпроси и отговори (Q&A)"[/media], Ууд явно е попаднал на всичко това от края към началото, но аз мога да изясня някои от дискутираните неща.

Както споменава Ууд, те (Новият Световен Ред) не разбират Времето, по-специално разликата между "часовниково време" и "координатно време". Триизмерното време, също като Пространствения си еквивалент, има координатни оси. В координатното Време има "часовниково Пространство" (нашата концепция за разстояние). Уйлкок споменава това 45 минути след началото, когато говори относно това да се прехвърлиш в координатно Време, да извървиш известно разстояние, и да се преведеш обратно в координатното Пространство, излизайки в различно часовниково Време.

Аз запознах Дейвид Уйлкок с теориите на Ларсън, включително и с координатното Време, още през 2005г, така че той има базово разбиране за Реципрочната система.

Това е вярно в същността си и хвърля малко светлина по въпроса какво всъщност е един "часовник" - той е "мащабиращ фактор", който съзнанието ни употребява, за да "мащабира" координатното Време, така че да изглежда като "темпорално разстояние" - продължителност. Подобен е механизмът при Пространството, където удвояването на разстоянието до даден обект изглежда по същия начин като това да се намали размерът му два пъти (превеждане/транслиране срещу мащабиране). Пичовете от Новия Световен Ред не разбират това и се опитват да приложат 1-D темпорални вектори в 3-D темпорална система - което породило нуждата от устройство, което било наречено Генератор на темпорални вектори (ГТВ) (TVG, Temporal Vector Generator).

Някъде около 58 минути след началото, Уйлкок констатира, че предназначението на ГТВ е било да подравни времевите линии... това не е точно така, въпреки, че може да им влияе. ГТВ беше устройство за навигация в 3-D Времето, точно както бихте се прицелили с пистолет в някой обект в Пространството - само че с разликата, че те се прицелват в темпорална координата. След като са установени координатите на мястото, на което се намирате и на мястото, на което искате да отидете, можете да планирате *урс от едното място към другото - тунелът. Самият ГТВ не е нищо повече от топографски инструмент за темпорален ландшафт.

Точно както Даниел Джаксън, от оригиналния филм "Старгейт", описва 7мия шеврон като "точката на произход".

Ако вие се прицелите с пистолет в някое място от Пространството и стреляте в него, Пространственият ландшафт ще се промени. Същото е, когато пращате нещо до набелязана координата в 3-D Времето. Именно онова, което изпращате, е нещото, което променя времевите линии... а не самата ориентация на векторите. И отново, като Пространствена аналогия, лесно е да взривите една сграда в далечината, но е доста трудно да изстреляте "поправителна" бомба, която да сглоби сградата отново както си е била. Същото е и с темпоралния ландшафт. Ако взривите нещо там, вече не можете да го сглобите както си е било, защото "минало" и "бъдеще" са абстракции, а не актуалности. ОТ вашата намеса няма отърване.

Структурите в темпоралния ландшафт не се влияят от онова, което считаме за "часовниково Време" - там, "сачовниковото Пространство" е онова, което действа аналогично на конвенционалния часовник.

Материялният сектор е основан на взаимовръзката Пространство/Време, как Пространството се променя по отношение на Времето. В космическия сектор, ситуацята е наобратно: структурата се основава на взаимовръзката Време/Пространство, как Времето се променя по отношение на Пространството, оттам и израза "часовниково Пространство".

Веднъж след като са започнали да се месят в ланшафта на координатното време, вече не могат да поправят каквото са сторили и трябва да продължават да се опитват да манипулират околните региони, за да направляват потока на нещата нанатм, накъдето са искали да отиде. Започва това осцилиране, скачането от едната страна в другата, както го описва Ууд. Те винаги свръх-компенсират и почти са изгубили контрол и буквално са "разрушили" бъдещето (отдалечената част на темпоралния ландшафт, в която са се били прицелили, а не самата казуалност).

Както споменах, нужни са ви координатите на мястото, на което се намирате, преди да планирате *урс към друга темпорална локация. Както с Уйлкок обсъждахме преди години, това означаваше справката към Нулево Време (СНВ).

Тази справка беше установена за нуждите на проекта Феникс III по време на експеримента Филаделфия, когато изпратиха кораб назад във времето до 1943г - Справката за Нулево Време за изкуствените реалности е центрирана върху 1943г и имат диапазон от около 50 години, в който да стрелят, така да се каже. Във Времето не изстрелвате времеви структури - изстрелвате "вълни", защото равнината на координатното Време е етерна - Времето изглежда като твърдо тяло, защото е реципрочното на Пространствения, материален сектор, който е празен. Координатното Пространство е "празно" с места, изпълнени с Време; координатното Време е "пълно" с места, изпразнени с Пространство.

Тази концепция за "празно Пространство" и "веществено Време" е много важна за проумяването реципрочната структура на Вселената. Атомите са буквално "веществето Време", "твърдо Време", позиционирано в координатния вакуум на Пространството. След което ние възприемаме космическия сектор, вселената на антиматерията, като "дупки в Пространството" в координатната твърд на Времето, което е произходът на етерните теории на 19ти век.

Така че техните "оръдия" са като двама души, свирещи на флейта пред отдалечен наблюдател. Дори и двамата да изсвирят нотата "Си", честотите няма да са съвсем едни и същи, така че колкото по-далече отивате, толкова повече вълните излизат от фаза. Ако разстоянието е достатъчно отдалечено, двата звука може дари да се нулират един друг заради рази фазова разлика. Оттук идва концепцията за разсотяние. Компютърната екипировка, която използват, за да генерират тези вълни работи на принципа на конвертирането от дигитален към аналогов сигнал. Дори и с много висока резолюция, сигналът си остава дигитална реконструкция... съдържа грешки, които се влошават с отдалечаването му напред във времето.През Далекогледа

Бел.прев: Далекогледът е технология, полученна чрез обратно инженерство от извънземна технология, която позволява наблюдаване на различните възможни варианти на бъдещето, можете да разберете повече за нея от Бил Хамилтън (Bill Hamilton)

Нека сега се прехвърлим на Далекоглед. Орионският куб е технология на Саурианските Хора.

"СХ" е абревиатура, която отнасям до Саурианските Хора или Космическите Хора, често наричани "рептилий". (Реалният им вид не е сред таксономните класификации на земния живот.)

Бел.прев: Не го бъркайте със "сириански". Става дума за "-саурус", наставката на множество динозавърски видове.

Но Далекогледът е обратно-инжиниран от Златния Диск на Му, който е споменат в книгите на Джордж Хънт-Уилямсън.

Брат Филип, Тайните на Андите, редактирана от Тимоти Бекли и Брент Райнс, 1976г
Brother Philip, Secrets of the Andes, edited by Timothy Beckley and Brent Raynes, 1976


Не знам до къде се е развило оригиналното устройство, но е било подобно на "пръстенния-транспортьор" от Старгейт SG-1. (Мисля, че всички споменати "портали" във видеото са Далекогледи пръстенни транспортьори - а не интерпланетарни порти. Доколкото знам, Земята има един единствен портален адрес, и само едно функционално устройство, в Антарктида.) Слънчевият Диск също имал и способността на "далечното виждане", ремоут вюинг, и точно по този начин жрецът е определял дестинация и го е ползвал за пътуване. Използвайки песнопение, мантри и музика, жрецзът е извършвал фина настройка на устройството, прицелвайки го в много конкретна дестинация, която е била видима в самото устройство, преди да се осъществи прехвърлянето. (То работи с координатно Време, и поради това се управлява чрез вълнови форми - музика, мантра, песнопение и прочие).

OBT "всевиждащото око" е производна технология.

OBIT е абревиатура за "Отличителен Външно-честотен Телетрейсър" (теле-проследител) (Outer Band Individuated Teletracer), който е изтекъл като информация в пресата, нарочно издаден от онези, които са го проектирали, поради етични причини. Един епизод на сериала "До краен предел" е посветен със същото име с цел "правдоподобно отхвърляне" (за да може някой да каже, че това е просто фантастика, бел.прев), защото етичните въпроси относно употр*бата на това устройство били крайно смущаващи.

Те открили, че всяко едно място си има вид свой си ДНК-резонанс. В древността, това са били храмовете и свещените постройки - големите каменни постройки, построени с цел да осигурят много стабилен резонанс, който да бъде лесен за откриване със Слънчевия Диск. Тези честоти били във "вътрешния честотен сектор" на неодушевеното царство. След като започнали да обратно-инжерстват системата, открили, че могат да се настроят към "външния честотен сектор" на биологичното и да прихващат специфичния ДНК-резонанс на коя да е форма на живот, което им осигурявало възможността да локализират който и да е, където и да е.

Бел.прев: с това се занимава и скаларната физика.

Проблемите, които имат с обратно-инжинираните устройства, и извънземни и древно-земни, е че устройствата, инжинирани от хората, съдържат само неодушевени структури - единствено 3-D Пространство. Те все още не са осъзнали, че "водата", която трябва да ползват в тези устройства, е жива вода - всяко живо нещо има присъствие както в 3-D Пространството, таа и в 3-D Времето и създава естествено пресичане на двата сектора.

Вижте изследването на Виктор Шаубергер, и книгата "Живееща вода", от Олаф Александърсън (Living Water, by Olaf Alexandersson)

Третата компонента е съзнанието на оператора - той трябва да проумява принципите на координатното Време. Древните жреци създали принципите на Херметиката и аналогията с "реката на времето", за да опишат тази функция на съзнанието.

Когато се опитате да визуализирате 3-D Времето единствено от Пространствена перспектива, вие превключвате от линейно, стъпково измерване (равни интервали по права линия) към полюрно стъпково измерване (равни ъгли, водещи до измерване на нелинейно нарастване), което изглежда като безкрайна серия. Нарисувайте линия на лист хартия; сложете точка над линията. Свържете точката с линията, като начертаете двата радиуса... ако ъглите между радиусите са винаги равни, ще видите къде радиусите пресичат линията в неравни разстояния - те стават все по-дълги и по-дълги, кокото повече се отдалечавате от правия ъгъл, и в крайна сметка се разпростират до безкрайност, когато станат успоредни.

Причината, заради която го наричат Далекоглед, освен заради способността на Алиса от Страната на Чудесата да се транспортира до Страната на Чудесата, е че освен това е и стая с огледала. Поради това, че те предполагат линейно измерване в една полярна, етерна равнина, те получили отражения на отраженя на отражения - всяко едно изглеждащо подобно на останалите, но все пак малко изопачено от самия наблюдател. Това създало впечатлението за "парарелни вселени". Тези изопачавания били внесени от съзнанието на наблюдателя, но в действителност те просто виждали изопачени извивки на координатната равнина (която не е линейна, бел.прев).

Ще продължа с мои коментари относно времевите линии и как да ги измените - и дори как да си извадите задника от предначертаните.

798
Време и времеви линии
Природата на Времето

Една от най-неразбраните от хората концепции е тази за Времето. Голям напредък в тази област беше направен от инжинера Дюи Ларсън, в негова книга, издадена през 1959г, "Структурата на физическата Вселена".

"Стуркутарта на физическата Вселена" е недовършен труд, който в момента не се преиздава, заместен е от тритомната поредица "Нищо друго, освен движение", "Основни характеристики на материята" и "Вселена от движение".

Ларсън изтъква, че и Времето и Пространството са просто изрази на една реципрочна пропорция, която той нарича Движение, нямат друго значение, и не могат да съществуват независимо извън тази взаимовръзка.

В началото Ларсън използвал "време-пространство" и по-късно го сменил с названието "движение", за да не се бърка с обикновената координатна репрезентация за време-пространството, както се ползва в конвенционалната физика.

Той често използвал аналогията с кутията, онова вън от нея е Пространство, а вътрешността й е Време, а самата кутия е Движение. Ако имате външно и вътрешно, значи имате и кутия. Ако имате кутия, значи имате външно и вътрешно. Ако имате външно, значи имате и вътрешно; ако имате вътрешно, значи имате и външно. Същото е с Пространството (външното), Времето (вътрешното) и Движението (кутията). Трите понятиа са винаги свързани и не могат да се дефинират поотделно. В крайна сметка теорията на Ларсън станала известна като "Реципрочна система на физичната теория".

В преразглеждането на Реципрочната система (RS2) се посочва, че концепцията за време-пространство е аналогична на източната концепция за Ин-Ян, където пространството е Ян, и времето е Ин.

Уебсайта на Преразглеждането на Реципрочната система на теорията: http://rs2theory.org/

Както се обсъжда в тайджиту-символизма, Ин-Ян не могат да бъдат разделени, точно както пропорцията на Пространството към Времето на Ларсън не може да бъде разчленена.

След това Ларсън отива и по-далеч, правейки наблюдението, че всички характеристики на Пространството би трябвало да имат сходен характер във Времето. В Пространството, виждаме 3-измерна координатна решетка с часовниково Време. Така че, спрямо реципрочната перспектива, трябва също така да съществува и равнина, която съдържа 3-измерно координатно Време, с часовниково Пространство. Той нарича първото "материален сектор", а второто - "космически сектор", което в конвенционалната физика се възприема като "антиматерия".

В Реципрочната система, това технически е "инверсна материя", не антиматерия, тъй като взаимовръзката е умножителната инверсия, а не събирателната инверсия, обозначавана с представката "анти-".

Материалният сектор е нашата обичайна референтна рамка, съдържаща наблюдаеми и измерими вселенски структури. Космическият сектор, обаче, остава ненаблюдаем и неизмерим за нашите физически сетива, въпреки че можем да видим ефектите от него по начина, по който Времето изменя Пространството, като тези ефекти са наречени "силови полета" (електрически и магнитни полета). Ние не можем да видим магнитна силова линия, докато не влезе във взаимодействие с материален обект, като например железни стърготини, изменяйки поведението им в Пространството.

Така че във Вселенския модел на Реципрочната система имаме два различни сектора на съществуване, 3-измерния Пространствен, материален сектор на обичайното ни съществуване, и 3-измерен Темпорален, космически сектор, който не можем директно да наблюдаваме, но който все пак съществува, и влияе на Пространството.

Чрез усвояване на правилното разбиране за Времето, концепцията за времевите линии може да се проумее като пътека през 3-измерен, темпорален ландшафт, където идеите за минало, настояще и бъдеще са просто абстракции за тази пътека през темпоралния ландшафт: каквото е зад гърба ви е миналото, където стоите е настоящето, а каквото е пред вас е бъдещето.

799
Има множество на брой фактори, които участват в определянето на позицията на една планета, не само гравитацията. ИНтеракцията между различните скоростни нива в самото планетарно ядро, електрическите и магнитните ефекти от слънцето, и ефектите, които планетите оказват една на друга...
...тъй като всички те споделят едно общо ядро на звезда бяло джудже, което е все още единно и локализирано във времето, но разпръснато из пространството като планети.

Тази темпорална локалност поражда метафизичните ефекти, като онези, документирани в Астрологията.
Сестрински светове: Вътрешните планети


Ин-планетите са компресиращи, пораждащи твърди, каменни повърхности, които се напукват с времето, докато ядрата им се охлаждат и разширяват. Това се наблюдава като тектонични плочи, разделящи континентите на Земята, и като бразди и фрактурни зони по другите твърди планети и луни. Тези фрактурни зони и области на различни надигания са индикация, че в сърцевината на структурата има фрагмент от бяло джудже, което гравитира във времето, и поради реципрочната взаимовръзка, се разширява в пространството.

Само че, без ориентирано магнитно поле, ранните планети биха били изложени на всякакви видове йонизираща радиация и изхвърляния на коронарна маса от слънцето, а това по принцип потиска, без да го спира, развитието на живота. Ранните форми на живот на тези светове или биха били устойчиви на радиация, или биха я употребявали градивно като вид хранителен източник, подобно на растенията, "ядящи" светлина чрез фотосинтеза. Веднъж след като възникне ситуация, която да ориентира магнитното поле, силното ориентирано магнитно поле отблъсква тези вредни ефекти от слънцето и на планетата се случва "експлозия на живот" - същото, каквото се е случило на Земята по време на Камбрийския период от Палеозоята. Тази ситуация се случва например, когато една планета се сдобие с луна.

Първоначално, вътрешните планети били гравитационно сключени със слънцето. Както и нашата днешна Луна, към слънцето било обърнато едно и също планетарно лице, което създавало "светла страна" и "тъмна страна".

Това разделяне на светло и тъмно формира есенцията на Ин и Ян; Ян бидейки слънчевата страна, а Ин - засенчената страна.

Дори и сега, Мер*урий и Венера едва едва се въртят около осите си. Денят на Мер*урий е по-дълъг от годината му.

Годината на Мер*урий е 87.97 Земни дни, докато един негов ден, от изгрев до изгрев, трае 176 Земни дни.

Това води до разделяне между горещото и студеното, като лицето, заключено към слънцето, става екстремно горещо. Тъмната, сенчеста страна, заради малкото или пълното отсъствие на атмосфера, би била почти толкова студена, колкото и заобикалящата я празнина на космоса. Термоклинът, където топлото среща студеното, по принцип е област на стрес и разкъсване, напукващо младата планета по обиколката й и образуващо величествени, зинали пропасти...
Замислете се над този норвежки мит за Сътворението:

Първото царство, дошло до съществуване, беше Муспел, място на светлина и горещина, чиито пламъци бяха толкова горещи, че всички онези, които не бяха родом от тази земя, не можеха да ги издържат.

Отвъд Муспел се простираше великата прозяваща се празнина, на име Гинунгагап, и отвъд Гинунгагап се намираше тъмното, студено царство Нифлхайм.Замислете се дали не е описание на ранните, вътрешни планети, с тяхната огнено-гореща страна с лице към червеното гигантско слънце, умерен регион около хоризонта, където слънцето е ниско в небето, и вечният черен студ и тъмнината на страната, извърнала лице от слънцето. Отново, структурата Ин-разделител-Ян, като норвежките еквиваленти на това са Муспел (огън), Гинунгагап (великата пропаст), Нифлхайм (лед).

Сестринските светове Меркурий, Венера, Земя и Марс в началото изглеждали много подобно: изсушени топки от камък и вулкани, напукващи повърхността с разширението на ядрата им, като инвертния показател на плътността избутва по-тежките елементи близо до повърхността. Не много подходящо за образуването на живот. Поне все още не.

Древните записи описват неща, които ние няма как да знаем, но "боговете" са знаели, и са ни ги разказали през митологията и апокрифите.
Братски светове: Външните планети


Външните планети, бидейки по-големи и по-енергични фрагменти от звездата-джудже, отначало са тъмни тела, излъчващи рентгенови лъчи и гама-радиация (това е част от прехода им от слънчев до планетарен статут). Когато започват да изстиват, започват да произвеждат значителни количества видима светлина, като миниатюрни слънца, започвайки от най-енергичната, най-външната планета Нептун, и вървейки навътре на квантови стъпки. В основата си, те се държат като по-големия си братовчед, новата (слънцето точно след супернова взрива си, бел.прев), тъй като процесът на изстудяване произвежда по-леки елементи, гравитиращи към центровете им, включително водород и кислород - експлозивна комбинация.

Дюи Ларсън, "Вселена от движение", Глава 13, "Катаклизмените променливи", стр. 182. Планетарната "нова" е същият експлозивен процес като звездната нова, чиито момент на случване се определя от нивата на магнитна йонизация.

И рано ии късно те се детонират, разпръсквайки прах, камъни и парчета от планетата в околното пространство, типично това се случва по екваториалната им равнина, и това води до възникването на ледени луни и пръстени, много подобно на суперновата, която е създала планетите и астероидния колан. Отново, това е същият процес, просто в различен мащаб.


След като припламването им като нова се уталожи, те придобиват голяма атмосфера от леки елементи, със система от пръстени и известен брой луни, разпръснати наоколо.

Нова-пламъкът може да трае с месеци, заради по-малкия размер на ядрата, в сравнение с оригиналния размер на звездата-джудже. Повишената осветеност може да се запази със стотици години, докато достатъчно материал не се спусне под свръх-светлинните скорости, с което дискът да се затъмни.

Ако експлозията е достатъчон енергична, някои от тези луни могат да достигнат нужната скорост за бягство и се откъсват, реейки се до външния периметър на слънчевата система (анти-гравитационно движение), за да заемат нестабилни орбити във външния периметър.

Плутон, Хаумея, Макемаке и Ерис са най-вероятните кандидати за тази роля.

Поредицата събития в древното небе... заради транзициите, съставени от челочислени степени, и предвид факта, че всички планети споделят едно и също ядро в 3D-времето... е такава, че когато енергията на една планета спадне, следващата припламва, сякаш се изкачва стълба стъпало по стъпало.

В резултат, на небето ще доминират ярки звездоподобни планети:

- Отначало, няма да има видими планети, но на местата, където ще се "формират" планетите, могат да се засекат точкови източници на рентгенови лъчи и гама-радиация (планетите са вече там, просто нито излъчват, нито отразяват светлина).

- Нептун се запалва; останалите планети са все още тъмни, рентгенови тела. В това време, орбитите на вътрешните и външинте планети са много по-близо до граничния преход на скоростта, астероидния колан, и едва в този момент започват да се отдалечават от него.

- Нептун умира до състоянието на планета със система пръстени; по-ниските скорости преместват планетата в по-далечна орбита. Уран се запалва и започва да доминира нощното небе, докато Юпитер и сатурн са все още тъмни тела.

-  Уран умира заради същите условия и Сатурн се запалва, само Юпитер остава тъмно тяло.

- Сатурн умира и Юпитер се запалва, превръщайки се в доминиращото тяло в небето.

- Юпитер умира до планетарно състояние. До този момент, планетите са загубили повечето от анти-гравитационното си движение, орбиталните им скорости са намалели, и вече орбитиран много по-раздалечено една от друга, но също така те са се преместили и по-близо до Слънцето. Слънцето през цялото време се е кондензирало, смалявало се е и е ставало по-ярко, насочвайки се към основната си зрялост като джудже.

Това е настоящата структура на Слънчевата система. Тя се е променила значително спрямо момента на възникването си.

Забележете, че поредицата от ярки, звездоподобни обекти в небето, което е естествено последствие от астрономията на Реципрочната система, напълно съвпада с митологичните епохи (или "слънца", както казват ацтеките) или с доминирането на определени Титани: Посейдон (Нептун), Уран (Уран), Кронос (Сатурн) и Зевс (Юпитер). Онаследяващото се доминиране между тези много очевидни планетарни "сметлини" в небето играе значителна роля в митологията, защото планетарните орбити също се променят, когато "владетелят на небето" се смени. Например, когато Юпитер започва да доминира над Сатурн в небето, орбитата на Сатурн се премества по-навън и системата му от пръстени вече не може да се види - Зевс/Юпитер отхвърлил баща си, Кронос/Сатурн, който бил отхвърлил своя баща, Уран. Митологичните сюжети подражават на последствията от астрономията на Реципрочната система.

Вътрешните планети не са се променили много, освен да се забавят и да се приближат към Слънцето, тъй като ядрата им са твърде малки, за да отговорят на драстичните изригвания на външните планети. Припламването на ядрата им от време на време ще разпука повърхността им и ще предизвика внезапно разширяване.

Перет Брус, "При Земното ядро: Геофизиката на Планетарната еволюция", дискусия относно "припламванията на ядрото", вулканоподобно изригване, което после прилича на матеоритен кратер.

800
Ранното устройство на Слънчевата система


За късмет, боговете са ни осигурили някои подробни описания на ранните дни: нашата митология. Като имаме предвид какво знаем относно геохронологията и структурата на Земята, тези митологични записи възприемат различно значение - такова значение, което сякаш пасва на естествените последствия от теоретичното ни развитие. За да проумеем какво се описва в митологията, се нуждаем от по-подробна картина на ранните дни на Слънчевата система - такава, която се основава на естествените последствия от еволюцията.

Както споменах в статията си "Геоинженерство", едно от най-важните открия на Ларсън, направено възоснова естествените последствия от неговата Реципрочна система, е че астрономията е наобратно. Астрономите работят с отделни кадри на Вселената, и са подредили полароидите си от опашките към главите, вместо от главите към опашките, и после са се опитали да придадат смисъл на всичко това. Така че естественото развитие на еволюцията на планетите, звездите и галактиките било изцяло пропуснато.

Бел.прев: Това се повтаря отново и отново навсякъде в науката - клоунското поведение всичко да се възприема и да се прави наобратно. Знаехте ли, че първият открит скелет на плезиозавър бил с откъсната глава? Няколко години се считало, че вратът му е къс, а опашката дълга, защото анализиращият скелета учен някак си преценил, че главата му трябва да е при гъза. За щастие се появил друг негов колега, и след много месеци злостна научна полемика, плювни и заплахи, истината успяла да се наложи - че плезиозавърът има дълга шия и къса опашка, и няма глава на гъза си.

Ларсъновата звездна еволюция започва от космическа прах, към червен гигант, оранжев гигант, след което следва основната звездна форма, после син супер-гигант, след това супернова експлозия от Тип 2 (термален лимит), а спектралната подредба е както следва - N, R, M, K, G, F, A, B, O.

Супернова Тип 2 се случва като последствие от термалния лимит - звездата става твърде гореща, за да остане единна. Супернова Тип 2 се случва само при сини, Клас О супергиганти. "Тип 1" супернова се случва заради това, че атомите на звездата достигат до "възрастовия лимит" на материята и може да се случи при всеки тип звезда. Контролният фактор тук е колко е старо горивото (материята), което звездата е издърпала от космоса, за да гори в ядреното делене.

Но за разлика от ортодоксалната астрономия, звездната еволюция не приключва със суперновата, защото външната кора на суперновата експлодира в космоса, а вътрешното ядро експлодира в 3D времето. Заради това, че експлозия във времето е аналогично на имплозия в пространството, накрая се получава супер-плътен, невидим обект, излъчващ рентгенови лъчи, заобиколен от голямо количество прах и отломки, концентрирани в пръстен (в средните скорости): това са черната дупка и астероидният й пръстен.

Сега знаем механизма, и знаем също, че тази "черна дупка" въобще не е дупка. Това е просто пространствената локация на една темпорална експлозия. Докато пространствената гравитация придърпва прахта и камъните отново заедно, за да сформират нова, червена гигантска звезда, темпоралната гравитация (гравитацията в триизмерното време, бел.прев) ще придърпа черната дупка отново в едно зяло във времето, разширявайки я и изстудявайки я в пространството, и пренасяйки я от рентгенови лъчи обратно до видима светлина, което пък води до възникването на много добре познатата и разпространена двойна звезда "червен гигант / бяло джудже". И ситуацията може да се повтори, до безкрай, пораждайки по този начин звездни тризнаци, четиризнаци, петзнаци и прочие..., или пък звезди със слънчеви системи.

Ларсън нарича тази ре*урсия при звездите "поколения". Първото поколение е звезда, която още не се е превърнала в супернова, такива се откриват предимно в сферичните купове. Второто поколение е двойната звезда. Третото поколение може да бъде или звездни тризнаци, или единична звезда със слънчева система.

Формирането на планетарна система по време на третото поколение на звездата се случва, когато другата звезда, формираща двойка с бялото джудже (Ларсън нарича другата звезда "А-компонента") експлодира в Тип 1 супернова. Енергията ускорява малкия бял компаньон до ултра-висока скорост (пулсар) - анти-гравитация, така че започва да се отдалечава от А-компонентата, след което се разпада на фрагменти. Ако бялото джудже вместо това се взриви, А-компонентата, която е предимно газова, просто ще бъде разплискана наоколо, за да се реформира в нова звезда, довеждайки до звездни тризнаци.

"Както видяхме по-рано, двете линейни единици от нула до едноизмерния лимит съответстват на осем триизмерни единици. Съставните части на бялото джудже следователно се разпределят по няколко отличителни скоростни нива, чиито максимум е седем."

Бел.прев: това означава анаграмата "777" - превежда се като "триизмерно тяло на максимална скорост", като 7 е цифров израз на числовото 8 (7+нулата), и също така означава и Нептун - първият митологичен Бог (вижте следващите публикации)

Дюи Ларсън, "Вселена от движение", стр. 97, където Ларсън извлича закона на Титус-Боде като естествено последствие от квантовите скорости на свръх-светлинните скорости на планетите.

Бел.прев: Законът на Титус-Боде - хипотеза, че телата в някои орбитални системи, включително и Слънчевата, орбитират по голямата ос на елипса, като функция от планератни последователности.

Когато Ларсън говори за "скорости", той говори за скаларни скорости, а не транслационни скорости. Скаларното движение се увеличава или намаля в целочислени стъпки, а не в плавен преход. Така че всяка вътрешна, скаларна скорост на един фрагмент от бялото джудже, 2<= n <3, ще бъде скорост 2. Няма по-малки части. Заради това количествено разделяне, фрагментите попадат в строго определени, дискретни орбити, и парчетата се консолидират в тези орбити, формирайки едно голямо парче, което наричаме планета. Това остава незабелязано заради всичките първоначални отломки от експлозията на суперновата, и докато цялата прах се "уталожи", вече се виждат само отделни планети във всяка една дискретна орбита.

Но също така обърнете внимание, че Ларсън констатира скоростен максимум от "осем на брой триизмерни единици". Това означава, че съществуват само осем стабилни орбити в една слънчева система. При преразглеждането на Реципрочната система (RS2) беше открито, че няма предпочитана посока на скаларно движение в космоса, така че тези осем единици са поравно разделени (±4) около центъра на експлозията, което води до формирането на неутрална скоростна зона. Така че тези осем единици всъщност образуват девет орбити; четири вътрешни, една "неутрална зона", и черити външни, което съответства на вътрешните планети, на астероидния пояс, и на външните планети.Това е важно последствие, защото означава, че всички звездни системи ще изглеждат точно като нашата. Размерът на планетите може да е различен, и може да има или да няма планети в определени орбити, но като цяло няма да има друго, освен четири твърди вътрешни планети, астероиден пояс, и четири външни газови планети. Както при нашата система, всичко отгоре на това (Плутон, Хирон, Ерис, и тн.) са в нестабилни орбити, дефинирани най-вече от слънчевата гравитация, а не от вътрешните им ядра.

Повечето хора са запознати със сериите на Захарая Сичин, "Земните хроники" и шумерския цилиндричен печат VA 243, който той твърди, че е изображение на слънчевата ни система с една допълнителна планета, Нибиру.


Само че, знаем че повечето звездни системи изглеждат точно като нашата, така че "ами ако" звездната система, изобразена на печата, не е нашата, ами е друга звездна система? Може би звездната система, от която Анунаки по начало идват? 21ви декември  2012г мина и замина, и на нашето небе Нибиру няма... обмислете причините за това.

Нашето ранно Слънце е наново образуван червен гигант от 3то поколение, голяма, относително студена звезда с ниска гравитация. Планетите, представляващи разбитите отломки на бившата му бяла малка спънтица са все още силно разместени във времето, а вътрешните им ядра са все още значителни анти-гравитационни двигателни системи, които държат планетите в стабилни орбити, доста далече от Слънцето, но всяка планета се движи със значително по-бърза орбитална скорост, отколкото на ден днешен наблюдаваме.

Ранните планетарни ядра са подобни на пулсарите по това, че имат преобладаващо ултра-високи скорости във вътрешните ядра, създавайки силни анти-гравитационни - и анти-маса - ефекти, които ефективно неутрализират вродената маса на самите фрагменти. Като резултат от тази много ниска обща маса, съответните орбитални скорости са много високи, което води до къси години. С течение на времето, вътрешно ядро (3-х) дегенерира до външно ядро (2-х) и външно ядро дегенерира до мантия (1-х), което увеличава общата маса на планетата и забавя орбиталната й скорост, което води до по-дълги години.Началото на звездна система от 3то поколение в началото би представлявало голям пръстен от прах и отломки, около червено, гигантско слънце с притъпен, матов блясък, а фрагменните от бялото джудже биха поддържали орбитална позиция в това полето от развалини.

Това вече е било наблюдавано при прото-планетите, единствената разлика е, че Реципрочната система поставя звездата в 3то поколение, а не в 1во поколение като "новоформираща се звезда", както е според ортодоксалната астрономия.

С времето, гравитацията ще си свърши работата и по-едрата част от полето с отломки ще бъде погълнато от формиращото се наново слънце и от планетарните ядра, което ще направи слънцето по-малко, по-светло и по-горещо, предвижвайки го до зрелия му стадий. Планетарните ядра се изстудяват и се разширяват, с бавно удебеляващ се слой камък, който се акумулира отгоре. Агрегатната кора обикновено е малка, защото анти-гравитационното движение на ранното ядро обикновено избутва надалеч големите фрагменти, които в противен случай биха добавили значително към общата маса.

Ако една раса от космически пътешественици беше посетила Земята в онези ранни дни, след като повечето отломки от суперновата са се разчистили, те щяха да открият осем планети на сравнително близки една до друга орбити, достатъчно близки, за да може пръстените на Сатурн да се наблюдават с невъоръжено око при изравняване на орбиталните положения, и Нептун щеше да се вижда на нощното небе точно както Юпитер се вижда днес.

Развиването на планетарни пръстени се случва по време на етапа на изстиване на планетарното ядро, а не заедно с формирането на планетата. Външните планети имат по-големи ядра, достатъчно големи, за да проявяват определен тип нова-експлозии, което води до появата на множество малки луни (ултра-високи скорости) и пръстенови системи (средни скорости).

Една от красотите на Реципрочната система е, че всичко работи по един и същи начин; има един пакет правила, които дефинират структурата на всичко от най-малкия електрон до най-голямата супер-галактика, така че всичко, което научите в едно специфично поле, е приложимо към всички други полета. И всичко се основава на времето и простраството, на Ин-Ян на Вселената. Ако приложим това базово знание за Ин-Ян към новосформиращата се звездна система от 3то поколение, ще открием, че има "Ин" планети и "Ян" планети, разпределени около неутрална ос. поглеждайки към слънчевата ни система, структурата е очевидна: неутралната зона е астероидният пояс, малките и кондензирани "Ин" планети са вътрешните планети, а големите, експанзивни "Ян" планети са външните газови гиганти. Всички вътрешни планети биха имали сходни характеристики; всички външин планети биха имали сходни характеристики; и вътрешните и външните биха били свързани едни с други.


От тази структура има още няколко последствия:

1. Астероидният колан никога не е бил планета, бил е звезда бяло джудже! Той съществува в регион, където силите са относително оравновесени, като блато, застоял басейн. Там се акумулира камък и се формират астероиди, така че след време е възможно гравитацията да създаде астероид с размерите на планета, но такава планета няма да има планетарно ядро като останалите светове, и поради това никога няма да е в състояние да поддържа еко-система.

Церес, който в момента заема това място, има каменисто ядро и ледена мантия, а не активно, планетарно ядро.

2. Ранните планети не са имали луни. Това е логично заключение, защото по време на агрегатната фаза в пост-суперновата (времето на отзвука от суперновата, бел.прев), всички луни, достатъчно близо до дадена планета, биха били всмукани и погълнати, добавяйки към общата маса на планетата. Луните са по-късен етап от формирането на звездната система, и са продукт на нова-дейността (взривовете) на външните планети, или пък са донесени от някого.

3. Всички планети имат скаларно магнитно поле. В Реципрочната система магнетизмът е последствие от движението на средна скорост, и всички планетарни ядра имат средна скорост на движение. Само че, без нещо, което да придаде ориентация на магнитното поле, полето е произволно и едва доловимо от инструментите Веднъж след като е ориентирано, то по принцип възприема формата на класическия тороид.

4. Позиционирането на планетите е подредено спрямо разделителната неутрална скоростна единица, астероидният колан - а не слънцето! Слънцето контролира къде стои този неутрален пръстен спрямо самото него. Планетите се подреждат спрямо неутралния пръстен. Гравитацията все още е контролиращият фактор, но има два вида гравитация: пространствена и темпорална (гравитация във времето, анти-гравитация в пространството).
Бел.прев:
801
Порастването на една планета чрез Тектонично разширяване


Настоящата геометрия на Земята е объл сфероид (плоска топка) със смесени пропорции, върху който съществуват континентални плочи, които се плъзгат насам-натам и се блъскат помежду си, с по 4-5см на столетие, създавайки планини, долини, земетресения и вулкани. "Науката" за това се нарича тектоника и е резултатът от стандартния, научен подход да се опитваш да създадеш теория, за да обясниш наблюдението.

Тектониката понастоящем е разширена до: протяжна тектоника, вклинителна тектоника, ударно-плъзгателна тектоника, плочова тектоника, солена тектоника, неотектоника, тектофизика, сеизмотектоника и планетарна тектоника.


Нека разгледаме подхода на Дюи Ларсън и да използваме концепциите на Реципрочната система, за да се опитаме да определим вътрешната структура на планетата, и да открием естествените последствия от тази структура.Скица на това изследване е публикувана в изданието на Перет от 1998г, "При Земното ядро: Геофизиката на планетарната еволюция".

Перет Брус (Peret Bruce), "При Земното ядро: Геофизиката на планетарната еволюция", Реципрочност XXVII, №1, (пролет, 1998г)

В това издание се предлага планетарен модел, който се основава на разбирането за останките от звезда бяло джудже, "В-компонентата" на обикновената двойна звезда от червен гигант + бяло джудже. Идеята е подробно обяснена от Ларсън във "Вселена от движение", където "А-компонентата", гигантската звезда, достига лимита на възрастта си по-рано и експлодира в супернова.

Дюи Ларсън (Dewey Larson), "Вселена от Движение", Глава 7, "Двойни и множествени звезди", стр. 83-102.

Онова, което Ларсън е пропуснал да вземе предвид, и което е посочено от Перет, е че "В" бялото джудже, намиращо се в голяма близост до супернова, е малко вероятно да оцелее експлозията и ще бъде унищожено в пространството и ускорено във времето, създавайки по този начин известен брой малки, супер-плътни фрагменти, които по-късно еволюират в планетарни ядра.

Бел.прев: авторът описва как се пораждат планетите в една слънчева система - те започват живота си като отломки от слънцето, в следствие от етапите му на развитие.

Сега, след като знаем, че седим върху ядро, което е част от бяло джудже, изследването на Ларсън по въпроса с белите звездни джуджета ни дава пътя, по който да разберем какво се случва под краката ни.

Аналогичният астрономически обект технически ще бъде пулсар, което представлява бяло джудже, което е било ускорено във времето в диапазона на ултра-високите скорости. Терминът "бяло джудже" се използва за обръщение към генералния клас звезда, но вътрешното ядро проявява характеристики на пулсар.

Виж: "Вселена на Движението", Глава 6, Цикълът на звездата-джудже, и книгата на Ларсън "Показателят за плътността на звездите джуджета".

Реципрочната система демонстрира, че в природата същите процеси се случват отново и отново, просто в различни мащаби, така че знанието, което добиваме от квазарите (галактическите имплозии) може да се приложи при белите джуджета (звездни имплозии), планетите (фрагментите от джуджето), астероидите (по-малки фрагменти от джуджето)... и при всичко надолу до атомите и частиците, които също са просто движение във времето, локализирано в пространството.

Вътрешността на планетата, също като звездния си родител, е разделен на четири, отделни слоя, дефинирани спрямо концепцията за движението, и колко измерения на това движение съществуват в пространството или във времето - това, което Ларсън нарича астрономически "скоростни диапазони".

Ларсън използва единството (1.0) за скоростта на светлината и дефинира скоростните си диапазони спрямо идеята, че изначалното състояние на всичко е да се движи със скоростта на светлината. Гравитацията е опозицията на това движение, така че всички негови числени стойности се подреждат от скоростта на светлината надолу, което той отбелязва с "1-х" (старт от скоростта на светлината, и забавяне до х).
Всяка от тези "скоростни зони" има специфични характеристики, които се добавят към поведението на планетата:

1. 1-х: Ниска скорост на нормалната материя, която изгражда Сиаловата (континенталната) кора, Симатичната (океанското дъно) кора, астеносферата (хлъзгавия магмен слой) и мантията. Мантията е част от оригиналния звезден остатък от бялото джудже, докато кората е изградена от метеоричен агрегат. Мантията проявява качеството на движение в пространството, насочено навътре, което наричаме гравитация.

2. 2-х: Средна скорост, при която две измерения на движението съществуват в пространството, и едно във времето. Това формира външното ядро и има инвертен (обърнат) показател на плътността, като черупката на външното ядро съдържа най-плътните материали, а по-дълбоката вътрешност съдържа леки и газообразни материали. Тъй като гравитацията изисква всичките три измерения на движението да сочат навътре в пространството, а външното ядро има само две, то проявява неутрална гравитация. Заради това наличие на движение във времето, външното ядро създава интензивно, скаларно магнитно поле.

Дюи Ларсън, "Отвъд Нютон: Обяснение на гравитацията", North Pacific Publishers. Гравитацията изисква три измерения в пространството. Движението в средните и високите диапазони на скоростта имат само 2 или 1 пространствени измерения, и следователно проявяват неутрално, или анти-гравитационно движение.

3. 3-х: Ултра-бързи скорости, при които едно измерение остава в пространството, с две във времето. Това изгражда вътрешното ядро и проявява анти-гравитационно движение, както и други характеристики, свързани с пулсарите. Пропорцията между гравитацията на мантията и анти-гравитацията на вътрешното ядро пази всяка планета в стабилна орбита, подобно на това да се опиташ да вървиш нагоре по спускащ се ескалатор със същата като неговата скорост, без накрая да си отишъл никъде.

4. 1-х: Инвертен диапазон на ниска скорост, където цялото движение се случва в 3D време. Това е вътрешното вътрешно ядро, което беше открито от геофизиците едва наскоро и което Мехран Кеше нарече Каролиново ядро.


Мехран Кеше, "Статични и динамични плазмени реактори", Кеше Технолоджис

Това изглежда като празна, мехуроподобна кухина в самия център на вътрешното ядро, която създава връзка между пространствените и темпоралните структури на планетата, и когато се разгледа от гледна точка на живия организъм, би формирало душата на света.

Жизнената единица в Реципрочната система е агрегат от материални атоми (пространствени, веществени) и космически атоми (темпорални, душа или съзнание). Всяко нещо, което е агрегат от 3D време и 3D пространство, като една планета например, се счита за организъм.

Заради по-бързото от светлината движение, което се случва при звездата бяло джудже, ядрото демонстрира условия, които са обратните на онези при нормалните звезди.

Тъй като астрономията е схванала звездната еволюция наобратно, бялото джудже се държи като "нормална" звезда в очите на астрономите, поради което те сменили основния тип звезди да бъдат "джуджета", за да имат наблюдение, на което да се опрат. За нещастие, в науката е стандартна практика да се подменя наблюдаваното, за да се побере в теорията.

Вместо да увеличава плътността си и да се загрява, бялото джудже намаля плътността си и се изстудява, при което създава инвертен показател за плътност в ядрото на планетата.

Дюи Ларсън, "Показателят за плътност на белите джуджета".

Заради понижаването на плътността, ядрото с времето се разширява, напуквайки мантията и кората, лежащи отгоре, така създавайки тектоничните плочи, които наблюдаваме.

Само че, както звездните им противоположности, ядрата на белите джуджета не се разширяват бавно, ами се разширяват на дискретни етапи, аналогично на слънчевите транзиции, като остават в покой за стотици години, и когато достигнат критично ниво на свиване, начупват мантията, разширяват планетата и разделят кората по тектоничните линии. Заради увеличената площ, тези плочи свободно се плъзгат насам-натам по астеносферата, хлъзгав магмен слой, който се намира между кората и мантията.

Астеносферата също така е и източникът на суровия петрол, който е отпаден продукт на бактерии, живеещи в магмата, те бяха открити при изригването на връх Св. Елена.

Бел.прев: Знам за това изригване. Именно по негов адрес геодезиците се изказаха, че се било случило преди милиони години и данните били от радиогенно датиране с въглерод. По което време още имало стари вестници от преди 10 години, съобщаващи новината за изригването. Също така знам, като допълнение към този материал, че всички способи за производство на петрол чрез микробиална ферментация на органични материали се държат от илюминатските фамили Ротшилд и Рокфелер.

Повечето петролни полета са петрол, който се излива нагоре от астеносферата, така че петролните полета отново ще се напълнят с времето. Само няколко мили под повърхността съществува неограничено количество петрол. Най-достъпната точка е там, където кората е най-тънка - далеч от бреговете - сещате се, там където са хилядите и хилядите "зад-хоризонтни" нефтени платформи. И да, карате колата си на бактериални лайна, а не на разложени динозаври.

Плочите често изпадат в покоя, когато достигнат най-нискоенергийната си конфигурация, която обикновено е завъртане на 90 градуса, занасяйки тежината от масивните полярни шапки при екваториалния регион - като да подреждаш дрехите в дисбалансиран барабан на перална машина. Вземете предвид, че мантията, вътрешното и външното ядро не са се мърдали; кората просто се плъзга спрямо магнитните полюси, така че на повърхността изглежда, сякаш полюсите си сменят позициите насам-натам.

Рrчард Нуун, 05.05.200, "Лед: Върховното бедствие". Нуун уцелва правилното последствие, но от грешната причина. Ако полярните шапки се стопят, поради естествени или изкуствени причини, разместването на кората би било минимално по време на планетарно разширение.

Един прост начин да се разбере това разширение, е като се вземе балон, да се надуе, и да се покрие с кал и да се остави да изсъхне. После надуйте балона още малко и наблюдавайте какво ще се случи. Напукванията в калта стават океанското дъно, отделните парчета кал стават континентите. И с нарастването на балона, има все повече пространство, където парчетата кал да се пързалят, създавайки впечатлението за тектоника на плочите.

И така, като естествено последствие от устройството на планетата, ние откриваме не една статична сфера, ами планети, които с времето нарастват на размер, на внезапни етапи, които преподреждат повърхността им, което е придружено с много вулканична активност и обикновено води до завъртане на кората. Тези характеристики се наблюдават на Земята, при другите планети и при луните.

802
Слънчевата транзиция

Време е да сглобим парчетата... Слънцето става по-горещо, заради целия прах и отломки, през които Слънчевата система преминава в момента...

Причината за завишеното количество прах в слънчевата ни система не е ясна, но астрономите знаеха, че идва още преди 50 години. Ню-ейджърите го кръстиха "фотонния пръстен", но е по-вероятно да е просто прах от мъглявина или прото-звезда, която пресича равнината на нашата система. Тъй като нашето Слънце, част от джуджето Стрелец, пресича равнината на Млечния път, такива случвания са много вероятни.

...Увеличеното гориво ще увеличи разрушителния термален лимит, което ще предизвика ответно увеличение на нивото на магнитната йонизация, което ще направи повече елементи годни за процеса на звездно изгаряне - Слънцето ще стане по-ярко и по-горещо. Отначало, това ще се случи като ярки присветвания...

Тези ярки присветвания на Слънцето в по-високите надморски височини, където атмосферата е по-плитка и няма замърсявания и наслоен смог, са докладвани от 2010г насам. Увеличения интензитет (присветването) трае от няколко минути до няколко часа и е подобно на лазер, предизвикващо щети на малко лице (малка квадратура), например внезапната смърт на растения и дървета (листата са изгорени на сухар) или напукване на предните стъкла на колите.

... като при мини-нова, докато не се достиген наличност на достатъчно материал за задържане на лимита на магнитната йонизация на следващото квантово стъпало. В този момент Слънцето изведнъж ще скочи в следващия звезден клас, и ще остане там. (Тоест, "нагоре" в Реципрочната система, но "надолу" в ортодоксалната астрономия, понеже те са го разбрали наобратно.)

Транзицията навярно ще е интересна. Когато нивото на магнитна йонизация на Слънцето се повиши, ще бъде като да хвърлиш чаша бензин в барбекюто - изблик на пламъци и топлинна активност, толкова много, че ще избута термалните скорости отвъд скоростта на светлината. Тази "инверсна термална емисия" всъщност се случва често в малък мащаб и е подробно документирана от проф. KVK Nehru в статията му "Поглед в структурата на Слънцето: Слънчевият интериор и слънчевите петна", и е причината, заради която слънчевите петна са тъмни и изглеждат хладни. Инверсното термално движение (свръхсветлинно) е супер-горещо, толкова горещо, че изглежда студено и слънчевата област, където се случва, потъмнява, като при затъмнението на слънчевото петно. Вече има индикации, че това започва да се случва...

НАСА открива гигантско, триъгълно тъмно петно върху Слънцето

...С разликата, че този път цялото Слънце ще стане "черно петно" - би трябвало да има ярко блясване, като от огнена вълна, когато газът се сблъсква с огъня (изведнъж допълнително химични елементи стават годни за гориво, поради скока в нивото на магнитната йонизация), след което Слънцето ще стане тъмно, сякаш е изгаснало.

Но само за кратко време, докато началния залп от ново гориво не се изчерпа и Слънцето не се върне до зоната на стабилност. Както повечето неща, и това се е случвало преди...

Митологичните споменавания на "трите дни на тъмнина" може да се коренят в това.

...и ще се случи отново.Също така си спомнете за радиоактивните транзиции. Когато магнитната йонизация се повиши, ще има голям прилив на радио-вълни от ускоряването на материала до свръх-светлинни скорости по време на Слънчевия приблясък. Слънцето ще стане тъмно - свръх-светлинно движение - и когато започне отново да просветва, ще има огромен залп от рентгенови лъчи от него, и е възможно да има и отделяне на голямо количество материя от повърхността на Слънцето, заради повторното разширение на свръх-светлинното топлинно движение, спадащо до суб-светлинни скорости.

След транзицията

След като транзицията завърши, Слънцето ще е физически по-голямо, по-светло (по-бяло, отколкото жълто) и по-горещо от преди - и ще остане такова. Човек може да си помисли, че това ще накара вътрешните планети (между Слънцето и астероидния пояс, бел.прев) да изгорят като гъби на лагерен огън. Само че, нещата няма да се случат така. Изглежда, че който и да е проектирал звездите и планетите, е взел това предвид, и е използвал енергията на транзицията в полза на по-нататъшната еволюция на живота.

Това, което ще се случи, е че поради увеличената свръх-светлинна скорост на Слънцето, гравитационното равновесие на Слънчевата система ще се измени. Свръх-светлинното движение е анти-гравитационно, така че Слънцето буквално ще избута орбитите на планетите по-далеч от себе си като компенсация - годината ще стане по-дълга...

Това е записано в митологията като нещо, което се е случвало няколко пъти, от 260 дни, до 360 дни, до настоящите 365 дни.

...Бидейки по-далече от Слънцето, планетата ще оцелее и ще установи нова еко-система - само че различна. Промените в Слънцето ще предизвикат и промени в планетите, най-вече в електро-магнитното подравняване на полюсите. Както е забелязано в геоложките записи, северните и южните полюси на планетите са се намирали на разнообразни места по лицето на планетите - не защото полюсите се движат, а защото кората на планетата се движи спрямо мантията и ядрото. Също така съществува голяма вероятност, че събитието ще предизвика "припламване на ядрото", разширително събитие на свръх-светлинна маса в ядрото, която спада до суб-светлинна скорост, и така предизвиква кората на Земята да се разшири и тектоничните плочи да се разтворят по пределите си, което ще доведе до по-голямо лице на планетата и спадане на океанските нива като компенсация.

Вижте: Брус Перет, "При ядрото на Земята: Геофизиката на планетарната еволюция", Реципрочност XXVII, № 1 (Пролет, 1998г)


По мое мнение, тази Слънчева транзиция е "жътвата" или "възнасянето" към ново състояние на живот на Земята - не само на човека - на целия живот на Земята. Всички физически характеристики се "бутват нагоре", както би се изразил Емерил, което понастоящем се знае като "по-висока плътност" или "по-горно измерение".

803
Слънцето повишава температурата си на квантови стъпала, а не с плавна промянаВ Реципрочната система всичко е в количества от дискретни единици. Така че, в случая с разрушителните лимити...  звездите не се загряват плавно, а вместо това поддържат определена температура, след което изведнъж скачат в нов температурен диапазон, при което се повишава и нивото на магнитно йонизация (която определя възрастовия лимит). Това е и причината да имаме точно определена стъпаловидна йерархия, в която определяме температурата на звездите според цвета им. Дискретните скокове стават много очевидни, когато се разгледат на H-R диаграма в правилната посока на еволюцията, която е от червени супер-гиганти, към оранжеви гиганти, към стандартни звезди - ясно разграничени графи с по няколко звезди помежду им.

Ранните стадии на загряване правят по-големи скокове от по-късните, което е очевидно тук.

Това има общо с начина, по който магнитната йонизация влияе на елементите като функция от втора степен. Без йонизация, елементите до 118 са стабилни. С йонизация на първо стъпало, всичко от уран нагоре става радиоактивно - 27 елемента, което е настоящото ниво на йонизация на Земята. При йонизация на второ стъпало, всичко от злато нагоре става радиоактивно - ако само още 13 елемента се добавят към източника на гориво, то изчезва от там (тоест златото става радиоактивно при следващия етап, и се превръща в нестабилен елемент, бел.прев).

Астрономите считат, че гигантите са отделни от джуджетата, защото не осъзнават, че звездите се загряват и кондензират на квантови стъпала - те предполагат, че има продължителна промяна, и заради това пропускат да забележат връзката помежду им.
Радиоактивност: Ускоряване до свръх-светлинни скорости

Ортодоксалното разбиране за радиоактивните елементи се нуждае от обновяване. В Реципрочната система, когато материята бъде ускорена до скорост над скоростта на светлината, тя става радиоактивна - излъчва радио-вълни, докато изхвърля частици. Затова е наричана "радио-активна". Това се дължи на факта, че зоната на изотопна стабилност се инвертира (обръща се наобратно по реципрочен начин, бел.прев), когато се премине скоростта на светлината. Атомните експлозии във вътрешността на звездата са достатъчно агресивни, за да избутат движението отвъд светлинната скорост - нещо, което не може да се постигне чрез електро-магнитни средства в ускорителите на елементарни частици.

Вземете например У-236. Уранът е елемент 92, така че естествената му маса е 184 (два пъти номера на елемента) и оставащите 54 единици маса са "изотопна маса", акумулиране на маса (неутринота), която формира изотопа 236. 184+52=236. След като У-236 бъде ускорен отвъд скоростта на светлината, настъпва инверсията и стабилната зона става 184-52=132. Атомът трябва да изхвърли 104 единици маса (2х52), за да стане стабилен при свръх-светлинни скорости. Това изхвърляне на изотопна маса е радиоактивна емисия.

Ако се присетите да твърденията на Боб Лаза едно време, че НЛО-тата използвали елемент 115 като гориво... е, 115 има естествена маса 230 и очаквана маса 288, което означава, че има 28 единици изотопна маса. 115 е силно нестабилен при скорости под скоростта на светлината, но има атомна маса само 172 при свръх-светлинни скорости - напълно стабилен. Извадете го от реактора обаче, и ще бъдете бомбардирани с рентгенови лъчи докато не засветите в тъмното. Затова свръх-светлинните двигатели никога не се гасят. Което ме довежда до реципрочния процес - материя, която излиза от свръх-светлинна скорост и навлиза в суб-светлинна скорост.Емисия на рентгенови лъчи: Свръх-светлинна до суб-светлинна скорост

Когато високоскоростна материя се спусне под скоростта на светлината, тя трябва да възстанови изотопната маса, която е изгубила. При У-236, при свръх-светлинна скорост масата беше само 132. Когато се спуска обратно до суб-светлинна скорост, тази маса трябва отново да се увеличи до 236, което е един вид "обратна радио-активна емисия" от другата страна на светлинната скорост - атомът започва да поема частици и да излъчва рентгенови лъчи, а не радио-вълни, докато преизгражда масата си. Всички елементи, които се спускат от свръх-светлинна скорост към суб-светлинна скорост, излъчват рентгенови лъчи. И всички астрономически излъчватели на рентгенови лъчи демонстрират този процес - включително и нашето Слънце.

Единствените суб-светлинни скорости на Слънцето се намират във фотосферата. Веднъж щом навлезете по-дълбоко навътре, нивото на магнитна йонизация е много по-високо, и унищоженията в следствие на възрастовия лимит постоянно ускоряват материята до свръх-светлинни скорости, поради което по-ниските нива на фотосферата са радио-източник - там е пределът на свръх-светлинното движение. От време на време, Слънцето се оригва...

Описано подробно в публикацията на проф. KVK Nehru, "Поглед в структурата на Слънцето", вижте бележка 28

...и някакво количество свръх-светлинна материя излиза от ядрото и навлиза във фотосферата, незабавно започва да изстива и се спуска под светлинната скорост, по този начин генерирайки рентгенови лъчи и плазма, която стремглаво се раздува - емисия на коронарна маса. Заради Реципрочната зависимост, свръх-светлинното движение се разпростира във времето, което означава, че се свива в пространството. Когато движението спадне до суб-светлинно, това свиване се разгръща отново под формата на пространствена експлозия (експлозия от пространство, бел.прев).

Така че коронарните изригвания са добър индикатор за това колко турбулентно е ядрото при свръх-светлинни скорости.


Сега вече знаете, че реципрочният процес на радио-активната емисия е рентгеновата емисия, и че и двете са свързани с прекосяването на предела на светлинната скорост (суб-светлинното движение в 3-измерно пространство към свръх-светлинно движение в 3-измерно време). Свръх-светлинното ускорение създава радиоактивност; забавянето от това състояние създава рантгеново лъчение.

804
Звездната еволюция е наобратно!

Във физиката на Реципрочната система (РС), Ларсън преоткрива структурата на атома в по-добър вариант, възоснова на концепцията за скаларното движение, и като естествено последствие от тази структура, той дефинира две "унищожителни максималности" за атомите: термален (топлинен) лимит и възрастов лимит. Топлинният лимит е познатата максималност, манипулирана при термо-ядрените реакции, но възрастовият лимит е непознат на ортодоксалната нука и засяга това, че атомите прихващат заредени електрон-неутринота, които създават изотопна маса.

Виж: Дюи Ларсън, "Основни качества на материята", Глава 24, "Изотопи".
Когато се достигне възрастовия лимит...

Ларсън го нарича "възрастов лимит", защото атомният процес е подобен на остаряването. Прихващането на неутринота с времето е неизбежно, и е необратимо, така че рано или късно изотопната маса става по-голяма, отколкото структурата на атома може да поддържа, и атомът "умира" чрез темпорална експлозия (експлозия на време, темпорално идва от "time", което е време, бел.прев), която времева експлозия се наблюдава в пространството като радиоактивна емисия.

... даден елемент става радиоактивен и експлодира. Когато Ларсън приложил тези концепции към астрономията, той открил различен механизъм за звездно горене, възоснова на тези лимити.
Горенето се корени в експлодиращите атоми - атомно делене, не атомен синтез - и това довело до заключението, че астрономите са схванали звездната (и галактическата) еволюция наобратно! Във "Вселена от движение"...

Виж: Дюи Ларсън, "Вселена от движение", Глава 4, "Гигантският Звезден цикъл".

...Ларсън показва последствията от случващото се, когато звездната еволюция се обърне обратно, като червените гиганти се приемат за най-младите звезди, а сините гиганти се приемат за най-старите. Тази обърната картина всъщност довела до съвършено логически издържан и кохерентен път на еволюцията, премахвайки нуждата от цяла купчина понятия, която ортодоксалната астрономия е въвела, за да се опита да придаде смисъл на интерпретациите си; неща като "тъмна материя", "тъмна енергия", "черни дупки", "кваркови звезди", "неутронни звезди"... когато подредите събитията правилно, всички тези неща се превръщат просто в отличителни етапи от един единен, кохерентен процес на звездна еволюция.
Като последствие от изправянето на звездната еволюция, някои от заключенията започват да противоречат на ортодоксалните вярвания:
- Звездите започват живота си като големи прашни облаци, кондензират в червени супер-гиганти, оранжеви гиганти, жълти и после бели стандартни звезди, след това се превръщат в сини гиганти, после в супернова. Процесът е същия като при нагряването на парче метал, от началната червена светлина, до момента, в който посинява от жега и се чупи.
- Тъй като звездите са изградени от прах и космически отломки, служещи като тяхно гориво, колкото повече гориво е на разположение, толкова по-топло ще стане слънцето.
- Както Дейвид Уилкок забеляза преди години, планетарните луни оставят "следи" навсякъде из слънчевата система, което следва да покаже, че сме навлезли в прашна космическа зона. С целия този прах и остатъци, достъпни като слънчево гориво, слънцето нараства по размер и става по-горещо, променяйки се от звезда клас G (жълта) към звезда клас F (жълто-бяла).
- Поради това, че системата ни за дълговременно датиране се основава на предположението, че радиоактивните елементи са се формирали, когато се е родила Земята - а не на това, че възникват постоянно - подредбата на геоложките ни ери е драстично сгрешена. Астрономическите събития се случват хиляди пъти по-бързо, отколкото астрономите предполагат. Планетата и слънчевата система дори не се приближават до възрастта им според ортодоксалните вярвания, и човечеството е било свидетел на промените на Слънцето в миналото.

Когато вземете предвид тези последствия от поправената визия за звездната еволюция, едно заключение става очевидно: глобалното затопляне не се дължи на кравешки пръдни, а се дължи на факта, че Слънцето става по-горещо, и ще продължи да става по-горещо.

805
Реципрочната система е нова научна парадигма, приложима към цялото семейство на науката и цялото научно познание до сега. Тази нова научна парадигма е организирана и систематизирана за първи път от Дюи Ларсън през 70те години.

Реципрочната система напълно унищожава ортодоксалните научни парадигми на съвремието. Поради този факт, Уикипедия отказват да поддържат статия за него. Правени са множество опити да се направи такава статия (тъй като Уикипедия е отворен проект), но понеже Уикипедия е отворен проект, това означава, че мнозинството определя кое е вярно и кое не, и следователно каква информация трябва да е достъпна, и коя не. Така че в момента не съществува статия за него в Уикипедия, последното гласуване да бъде изтрита може да се проследи тук:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Dewey_B._Larson
Това положение се промени.

Dewey B. Larson - неговата страница в английската Уикипедия.

Съществува запазена версия на последната изтрита статия, която може да се открие на този частен блог:
http://reciprocalsystem.guru/2011/12/08/dewey-b-larson-the-former-wikipedia-article/

СРЕЩУ твърденията на мнозинството автори на статии в Уикипедия, които твърдят, че теорията на Ларсън не се подкрепя от други уважавани учени, изтъквам СВОЕТО твърдение - това не е вярно. Редица уважавани учени подкрепят теорията на Ларсън, измежду които и Том Биърден.
Реципрочната система е значителна по обем тема и от известно време обмислям как да подходя с представянето й на читателското внимание.

Реших, че най-адекватният начин, подхождащ на силите ми, е като публикувам тук информация по актуалните теми, които се обсъждат във форума, през призмата на Реципрочната система. Това от една страна ще възбуди достатъчно любопитство за собствено сърфиране на отделния читател, от друга страна ще послужи като струпване на база данни за аргументация и интересни факти, и също така ще даде възможност на всички да коментират, добавяйки още повече информация чрез личните изводи и мнения.За сега възнамерявам да цитирам неща предимно от този източник:
http://www.conscioushugs.com/daniel-papers/ - това е човек, твърдящ, че е един от операторите на стола в Монтоук, запознат добре с Реципрочната система, и даващ много добре оформени резюмета на някои основни идеи в линкнатите документи.

И от този източник:
http://rstheory.org/ - това е основният сайт и информационна база, където Реципрочната система се развива от всички, които се интересуват от нея по света.

Всички книги на Дюи Ларсън са линкнати на този сайт:
http://www.reciprocalsystem.com/dbl/

806
А това с човечетата ми напомня модела на матрьошките и Висшите Азове

От по Висши Души/Азове,прегрупиране в по-нисши и по-нисши и по-нисши.
И така една много висша душа/Аз анимира множество "човечета"

Ако имахме ителекта и способността да играем няколко различни игри ендовременно,през няколко компютъра/монитора,аналогията щеше да е перфектна си мисля..


В едната си смел войн и водиш космически битки,в същото време на другия монитор си млък хобит който се грижи за педя земя,а на третия си блондинка със собствен фризьорски салон:)

П.п.Висши/нисши са условности,сега да не се закачи някой за думата
Но е факт,че аз като Аз мога да дам любов и грижа на единици,максимум десетки души а слънцето като Аз дава живот на цели планети..
Кой е "по-висш и по-нисш"между мен и слънцето,мисля,че е ясно,при все,че и аз и слънцето сме обособени форми на съзнание:)


Да, Психо, но забележи разликата между пропагандата за концепцията "Висш Аз", и аналогията, за която говорим.

Човечетата в игрите - те нямат свое осъзнаване. Моята душа не се пръска на парчета. Аз съм си аз. И в нито един момент не говоря през устата на "по-нисик аз".Ето я и кореспондиращата аналогия:

Влизам в една игра, избирам си герой (инкарнация), и започвам да играя.

Има чат-прозорец, в който комуникирам с другите играчи.

Но моят герой няма самоосъзнаване. Той не може да говори самостоятелно. Той е МЪРТЪВ, сам по себе си. Във всеки един момент, всеки един миг, говоря аз. И във всеки един момент съм точно толкова "висш", колкото съм наистина.Това, че човек говори със себе си, е илюзия. То е удобна рацонализация на едно силно преживяване - преживяването на абсолютна чистота на мислите и искреност към самия себе си. Това представляват "разговорите с Висшия Аз".

Разговорите с "Висшия Аз" НЕ означават, че инкарнациите имат самоосъзнаване. Самоосъзнаването идва от аза, винаги. С други думи - самият преживяващ, самият човек е източника на илюзията, че разговаря с "по-висш вариант на себе си". Това просто означава, че има някаква психологическа преграда да повярва в собствената си истинска стойност и я екстернализира във външен образ-построение.

Иначе преживяването може да е колкото си иска силно и впечатлително. Това зависи от възприятията, а те зависят от сетивата. Действителността няма общо с този процес.


807

Пасио: На кръстопътя. Това е последният раздел.


Пасио: От Бъкминстър Фулер:

“Тъмните векове все още властват над цялото Човечество и дълбочината и упоритостта на тази доминация едва сега стават ясни. Този Затвор от Тъмната Ера няма стоманени решетки, вериги или ключалки. Вместо това, той е заключен с объркване и е построен върху дезинформация. Уловени в изобилие от кондиционирани рефлекси и водени от човешкото Его, и пазители и затворници едва се опитват да се съревновават с Бог”. Всички са необуздано скептични към всичко, което не разбират. Ние сме в мощната хватка на тези Тъмни Епохи просто заради начините, по които сме кондиционирани да мислим.

Кондиционирането на мисълта ни е нещото, което ни държи в този Затвор. И ЧАК СЕГА дълбините на Тъмната Епоха започват да стават ясни на някои хора.


Пасио: Намираме се във време, което наричам Апокалипсиса. И всъщност, искам да започна като перефразирам това. Искам да обясня на хората, вече НЕ СМЕ в Апокалипсиса.

Сега сме в ПОСТ-АПОКАЛИПТИЧНИ времена. Живеем в ПОСТ-Апокалипсис. Апокалипсисът вече се е случил. Свършено е с него. Ние живеем във времето СЛЕД Апокалипсиса. И какво искам да кажа с това…

Ами… трябва да разгледаме значението на думата.

От гръцката представка “апо-“, която означава “отдалечено от”, “далече от”, “отделено от”, и от гръцкия глагол “калиптайн”, който означава “да покрия” или “да закрия”… или “да скрия”… Така, Апокалипсис означава буквално “да махна покривалото от”, “да сваля завесата пред”, или “да извадя нещо от криене”.

Е, дами и господа… още една голяма изненада: Покривалото вече е вдигнато. Истината вече е навън. Навън е. Истината за това какво се случва тук, Истината за това какво се е случвало тук на Земята, Е НАВЪН.

Тя е вече ДЕОКУЛТИРАНА. Не само от мен, но и от много, МНОГО други изследователи. Има дълъг лист с имена на уеб-сайта ми, говоря за тях в радио-сериите ми. Цялата Истина е вече навън.

Буквално означава “да разкрия” или “да извадя от криене”.

Апокалипсисът е Великото Разкриване на Истината пред човешките маси. Или, това, което аз наричам процес на ДЕ-ОКУЛТИРАНЕ на Истината. Изваждането й от скривалището.


Пасио: Това, което Човечеството трябва да направи, е нещо, което наричам Космическо Извинение. Сега ще обясня какво означава.

Виждате ли тези думи? “Аз сгреших”? Това е най-силната фраза, която някое човешко същество може да каже. ВТОРАТА най-силна фраза, която човек може да каже, бих казал, че е “Обичам те”. Но тази фраза е по-мощна дори от това.

Защото тя се отнася до вътрешна промяна. Не просто динамика или разменяне на отношения или връзка с друг – това се отнася до вътрешна метаморфоза. НЕ е думата на Силата, но това е ФРАЗАТА на Силата.

Думата apology, “извинение” на английски, идва от гръцки. Идва от гръцката представка апо- означава “отдалечено от” или “отделено от”, и от гръцкото съществително “логос” – логос означава ДУМА. Буквално, думата “извинение” в английски я език означава “да се отдалеча от думата”, ИЛИ – “да върна думата”.

Когато казвате “Извинявай” на английски, съжалявате за нещо, искате да върнете думата, която сте казали. Същото е като да казвате “Нека си върна думите назад”. “Връщам я назад”, “Премахвам думата”. “Отдалечавам се от думата или фразата, която казах”. Това означава “извинение” на най-нормален прост английски.Бел.прев: На български, думата из-винение не означава “излизам от вината”. Смисълът “излизам от вината” се предава чрез думата О-НЕ-ВИНЕНИЕ. Думата “из-винение” на български означава ПРИЗНАНИЕТО, че се изхожда от виновна позиция. “Извинявам” означава “Изхождам от позицията на вината”.
“Извинявам се” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо себе си.
“Извини ме” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо “теб”, тоест, означава, “Приемам обвинението ти, че съм виновен”.
Думата “извинявай” на български НЕ ОНЕВИНЯВА. Тя представлява ПРИЗНАВАНЕ, че ВИНАТА СЕ НОСИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО СЕ ИЗВИНЯВА. Извинявай е ПРИЗНАНИЕ, което тепърва очаква извършването на ОНЕВИНИТЕЛНИ постъпки. На ден днешен хората смятат, че думата “извинявай” е, както се изразява Пасио, магическа, и магически те отървава от вината. – НЕ! Тя е признание, че си стъпил във вината с двата крака, и е ОБЕЩАНИЕ, че ще предприемеш оневиняващи те действия, ще се ПОПРАВИШ. Иначе, ако не възнамеряваш да го правиш, едно такова признание е безсмислено. Затова думата “извинявай” е едновременно Признание и Обещание. Тя изразява – осъзнаването на обективната разлика между Правилно и Грешно. Тя изразява осъзнаването на Грешното, и обещанието за извършване на Правилното.Гръцкото съществително логос, което означава “дума” на гръцки, идва от гръцкия глагол “лего”, на гръцки той означава “говоря”, “казвам”. Гръцкото съществително “лекс”, или “легис”, означава “закон” и е свързан с гръцкия глагол “лего”.

Защото, кой е манифестирал, осъществил, законите? Създателят. тогава как Създателят е манифестирал Физическата Вселена и всичките закони? – Изрекъл ги е към съществуване. Реалността е изговорена в съществуване по силата на вибрацията, вибрационната сила на гласа.

Така че Създателят е създал Вселената чрез фразата. Фиат Лукс на латински – Fiat lux – значи “Нека бъде светлина”.

Гръцкото съществително “лекс”, “легос”, означаващо “закон”, всъщност произлиза от този гръцки глагол “лего”, който означава “говоря”. Бог, а не човекът, е Логосът – Авторът на Закона. Онзи, който произнесе Закона в Съществуване при Сътворението на Вселената… защото Естественият Закон представлява граничните условия на Физическата Вселена. Това са граничните условия, които я управляват.

Работата на човечеството е да се научи да слуша Божията Дума. НЕ човешката дума, НЕ човешкия закон – а ЕСТЕСТВЕНИЯ Закон. Духовния Закон. Моралния Закон. Божия Закон… не ме интересува как ще го наречете, наричайте го както искате. Последственост.

Това е Истината. Искате да знаете какво означават всички тези фрази? Всички те се връщат до думата Истина. Това е. Това е Истината за това, което Е, което е в сила тук.

Човечеството трябва да насочи поведението си спрямо този Закон. Естествения Закон, Божия Закон. Без спазване на Естествения Закон, не очаквайте каквото и да се промени тук. Очаквайте стремглаво да се влоши.


Пасио: Човечеството трябва да направи Космическо Извинение, като върне думата – авторството на законодателността…

…понеже ние мислим, че сме авторите, че сме “Авторитетите”, това означава автор, нали? Автор. Каква е другата дума за автор? Автор е какво? – Писател! Точно така. Какво казвате с това? Автор, който пише. Авторитет – защото пише законите. Което просто означава някой, който мисли, че е Господ. До това опира всичко.

Накратко – изправени сме срещу една прослойка хора, който вярват, че могат да бъдат богове. И да ПРИТЕЖАВАТ, и да властват над всеки друг. Точно за това става дума в тъмния окултизъм, хора. Хора, които вярват, че са Бог – болни, психопатични лунатици, които вярват, че са Бог. И че ще властват в Ада на света-затвор, който ще създадат, и го наричат Тъмния Нов Световен Ред.

Трябва да ВЪРНЕМ ДУМАТА ОБРАТНО. Това означава “извинение” на английски. И ние трябва да върнем думата на Създателя на Вселената. Защото Той е Авторът на Закона.Бел.прев: На български това означава, че трябва да разпознаем, че сме във виновна позиция спрямо Създателя, че произлизаме от вина пред Него (да заявим познаване на Грешното), и да обещаем, че ще се Поправим (да заявим, че познаваме Правилното).Това е Правилния му Собственик. думата не принадлежи на нас, хора. Думата принадлежи на Бог. Това се казва в началото на библейските текстове – “В началото бе Словото и Словото бе Бог”. Това представлява Логоса – Естествен Закон.

Бог е Закон. Искате най-добрата дефиниция, която мога да дам, за думата “Бог”? – Закон.

Хората не искат да гледат така на нещата. Много малко хора въобще го разбират така. Това представлява Силата на Сътворението – тя е Естествен Закон. Чрез него сътворяваме действителността си съвместно, без значение дали го правим съзнателно или несъзнателно.

Това извинение се постига, когато отворим сърцата и умовете си за Истината и започнем да казваме Изгубената Дума – НЕ – на Злото, на присъствието на Злото в животите ни.


Пасио: Това изображение показва един Посветен, поставен в това, което е известно като “джед”, или като “д-джед” – означава “стълб”, “колона”.

Тези джед-колони представляват Устойчивостта и Просветлението. Представляват и двата Принципа – Свещения Женски, принципът на не-агресията, и Свещеният Мъжки, принципът на самоотбраната. Посветеният е Просветленият, който е обединил и съединил двата Стълба и е достигнал до мястото на Космическото Просветление, което е представено с Крилатия диск на Маат. В кимейската традиция той е бил известен като връзката между двете колони.

Маат е била считана за Велика Богиня-майка във кимейските, древните египетски традиции. Тя е била Силата… тя е била персонифицирано божество. Това не означава, че древните кимейци са боготворели физическа жена, не. Тя е била считана за олицетворението на Истината, Справедливостта, Реда и Естествения Закон, който е бил обобщен като Свещеният Женски Принцип. И тя е била над всички други божества в египетския пантеон, кимейския пантеон. Никой бог или богиня не е бил по-висш от Маат.

И как гледали те на приравняването спрямо Маат – искаш да имаш Ред, и искаш да избегнех Хаоса, тогава научаваш ученията на Маат. Защото тя е била богинята на Справедливостта, и е била богинята на Правдивостта. Тя е била богинята, носеща Ред, ако се приравниш спрямо ученията й. И ученията й били Естествения Закон.

Тази поза на Посветения, с пръста на уста, означава "Трябва да отнемем думата". Хаха.. Не означава да не говориш или да не губиш гласа си. Никога не е означавало нещо такова!

Това е… символична алегория… ЗА ИЗВИНЕНИЕТО.

Знаете ли какво още означава G-то по средата на линеала и пергела? Аполо-джи – Apolo-G, или английската дума за извинение “apology”.

Слънцето. Светлината. Генеративният Принцип. Трябва да го превърнем в G. Това е друго от значенията на G в средата на пергела и линеала… алегорично представено. Защото едно от гръцките божества, което често служи за пример във Фримасонската традиция, е Аполон. Той е бил слънчев бог, и е бил корелация към Хор, в египетската традиция, както и към Исус в Християнската традиция. Митра в персийската традиция, и много други слънчеви богове, които представляват Истината и Светлината.

Това е Средният път, Средната колона, това представлява Посветения по средата.

Използвах тази картинка, преди да започнем презентацията. Сега започнахме. И от вас зависи дали ще продължите. Какво ще направите с това Знание зависи изцяло от вас.


Пасио: Това е картина от Алекс Грей, която изобразява сзихмата на светогледа.

Ще останем ли вкоренени в Ляво-мозъчната и другите форми на мозъчна неуравновесеност и ще създадем ли отрицателния светоглед? Или ще живеем в хармония с Естествения Закон. Който може да създаде ТОЗИ път…


Пасио: …когато успеем да обединим Съзидателния, Грижовния и Свещения Женски аспект на съществото ни.

Животът в хармония с Естествения Закон може единствено да доведе до тези състояния.

Свобода

Мир

Благоденствие

Продължаването на вида ни, действителното ни физическо оцеляване и

Еволюционният напредък на Съзнанието ни

До това води животът в съзвучие с Естествения Закон.


Пасио: Обратно, живеейки в противопоставяне на Естествения Закон ще ни доведе до тази страна на Световното дърво. Ще ни донесе Адския свят на хаоса и разрушението.

Защото животът в опозиция на Естествения Закон може да доведе единствено до тези състояния:

Контрол

Робство

Война, хаос

Еволюционна стагнация и в крайна сметка

Изчезването на вида ни

Кой свят ще изберем? Това все още не е сигурно. Не мога да ви кажа това. Само всеки един индивид може да вземе това решение сам, след което резултатът ще се разгърне в агрегата. В масовото Съзнание – в множествата.


Пасио: Томас Джеферсън е казал: “Един свободен Народ упражнява Правата си, както следва от Законите на Природата, а не като подарък от магистратите си”.

И това, също така, беше вписано в “Декларацията на независимостта”.


Пасио: Джон Лок е казал: “Естествената Свобода на човека се изразява в свобода от коя да е върховна сила на Земята, а не във волята и законодателния авторитет на Човека, защото Природният Закон е единствен негов управител”.


Пасио: Бившият Велик Майстор на Ордена на Розенкройцерите, Франсис Бейкън, е казал: “За да бъде командвана, Природата първо трябва да бъде спазвана“.

Ако искаме силите на Космоса на наша страна, трябва да научим, и да се придържаме, към Принципите на Естествения Закон. Ако не приведем поведението си към него, Природата няма да бъде с нас – тя постоянно ще бъде против нас, и САМАТА ТЯ ще създаде повече война и борби в животите ни.

И със сигурност няма да я командваме. Няма да можем да командваме неща като Свободната Енергия, поне не и с някаква положителна цел. Ще бъде използвана единствено за разрушителни цели.


Пасио: Психологът Алфред Адлър е казал: “Има Закон, че Човекът трябва да обича съседа както себе си…”, и тук разбира се има предвид Златното Правило. “След няколко стотин години, това би трябвало да е толкова естествено за Човечеството, както е и дишането или изправената походка. Но ако Човек несе научи на това, той ТРЯБВА да погине”.

Знаете ли, наистина се надявам, че това ще отнеме по-малко от няколко стотин години. Само че на база къде се намираме в момента… не съм толкова сигурен.

Мисля, че можем да го постигнем много по-бързо, ако приемем Ключа. Който беше ПОКАЗАН тук днес… който, както казах преди, има силата да отключи всички ключалки, на всичките врати, за всичките клетки. И в това се състои Знанието за Естествения Закон.


Пасио: Ще направим ли избора да изкачим Стълбата на Съзнанието чрез акт на нашата СОБСТВЕНА СВОБОДНА ВОЛЯ, ИЗБОР и УСИЛИЕ?

Не е просто изкачване, имам предвид, трудно изкачване е. Но не е твърде сложно да се научат тези концепции, да се научат тези Истини. Включва изоставянето на много неща, с които вече сме били кондиционирани, които не обслужват това, което сме.

Не ви казвам, че ще бъде лесно. Включва много и дълбока, интроспективна работа.

Но ако го НАПРАВИМ… ще прекрачим навън от затвора (в който сме вкарали себе си), като уравновесим Свещените Женски и Мъжки Сили вътре във всеки един от нас.


Пасио: И разпознавайки собствената ни, присъща Суверенност, и това, че няма легитимност в робството и никога не е имало легитимност в Робството, и Контрола, и външното властване над човешките същества като поданици. Това разпознаване на присъщаща ни Суверенност трябва да върви ръка за ръка със Знанието ни за Естествения Закон, тя е негов изцяло интегриран компонент.


Пасио:
Тази таро-карта беше заглавна картинка.

Когато разберете… и аз съм говорил за това в част от работата си онлайн… Когато разберете връзката с таро-традицията и с други традиции от мистерийните учения, и специфично, много дълбоката връзка с кабалистичната традиция от мистерийните традиции на Близкия Изток… разбирате, че тази карта, точно тук, всъщност представлява Волята на Сътворението и какво самото Сътворение, самото Съзнание на Вселената, в крайна сметка иска да манифестира във Физическата реалност. Не в някакъв отвъден свят на сънищата, царство на фантазии или “духовна реалност” която може или не може да се случи, а точно тук – във Физическата равнина.

Която не е отделна и отличаваща се от Духовната равнина, те са една и съща равнина.

Тази карта е позната като Картата на Справедливостта. И се основава на латинската дума юс – jus – което означава “право”, или “закон”. От същото произлиза и английската дума за “справедливост”. Тази карта представлява равновесие между Стълбовете, държейки Мечът на Истината в ръка, и везните на Справедливостта в другата ръка са съвършено уравновесени. Изображението представлява Суверенитет. Представлява приравняване с Естествения Закон. И най-вече представлява приравняване към Истината и манифестирането на Ред. Това може да се случи само тогава, когато приравним поведенията си към Принципите на Естествения Закон. Само тогава ще видим, че Вселената, самата Вселена, иска и се опитва да ни помогне да създадем Справедливост и Ред.

АКО се откажем от нещата, които ни задържат и счупим менталните си окови, МОЖЕМ да създадем свят, който се основава на ДЕЙСТВИТЕЛНА, Истинска Свобода. Възможно е! Не ви казвам, че няма да бъде мъчна работа и трудно пътешествие… но може да се направи. АКО изберем да го направим, ще видим напредъци… неща, които ще бъдат създадени… че светът ще изглежда ТОЛКОВА драстично различно, ако тръгнем по този среден път към Истината, към Реда и към Справедливостта, разбирането на Естествения Закон и действително прилагайки го в живота ни… че промените, които ще преживеем толкова положителни, и толкова преобразяващи че… Ние едва-едва можем да си представим дори, какъв би бил света от другата страна на това Велико Дело, от другата страна на тази трансформация.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ НАПРАВЕНО ТОВА? – Може би.

Може би не.

Отговорът ще дойде от отражението на онова, което виждате в това устройство ето там –


Пасио: ТОВА ще се случи. Нищо друго. Зависи от всеки един индивид.Дами и господа, благодаря ви за любезното внимание днес.


(аплодисменти)

Пасио: Благодаря ви. Благодаря ви, оценявам това.

Най-накрая… този надпис тук, означава просто: Законът е Цар.808

Пасио: Откъде идва Страха от Истинската Свобода? Това ще ни отведе до бъдещата ми работа, която е цяла нова серия презентации, така че ще се задълбоча в това, в бъдеще.

Наричам това… трудно е да се види, но е изобразено дърво, с корени, ствол и листа отгоре, трябваше да избера по-светъл фон…


Пасио: В листата на дървото се намира Отказът от личната отговорност. Може да си мислите “О, това е долу в корените” – Не. Това е СИМПТОМЪТ, който се проявява като корона на дървото. Това са едва листата му.

Тогава стигаме до големите корени и стеблото на дървото. Доближаваме се до истинските вътрешни проблеми, захранващи отрицателния аспект на проблема. За това вече говорихме, това е – Себененавистта, поради липса на Себеуважение.

Сега… Какво описвам тук, какво в действителност описваме до сега. Какъв вид хора… искат да живеят в продължителен отказ от Лична отговорност, заради това, че имат неразрешени травмиращи проблеми, които ги довеждат до Себененавист и липса на Себеуважение? Какво наистина описвам тук?

(глас от публиката)

Какво? О, да, това е Робски манталитет, но има нещо друго, което описвам. Какъв ВИД човек?

ДЕТЕ… Точно така.

Говорим за хора, които са психологически, емоционално и духовно незрели. Те не са пораснали. Не са приели Личната си отговорност… което е основният критерии на съзряването и зрелостта. И това се дължи на травмата, която са понесли, която е довела до Себененавист и липса на Себеуважение. Точно това е причината да не искат Лична отговорност – те искат да останат тотални деца.

Сега… Нека да открием какво лежи в КОРЕНИТЕ на това Дърво на Злото. Защото докато не навлезем в това място, в този Причинен (Казуален) фактор , който манифестира тези другите психологически състояния, не атакуваме действителния КОРЕН на проблема.

Ако едно ДЕТЕ…не харесва себе си, мрази себе си, въобразило си е всякакви чувства на неадекватност, Себененавист, ОК? И ако това се изразява като отказа му да порасне и да поеме Лична отговорност за себе си в зрелостта… Какъв вид травма, точно определена травма, е най-вероятно да е претърпяло това дете?

Преминало е през специфичен вид детска травма. И аз твърдя, че повечето хора тук на Земята са преминали през този вид травма. И този вид травма е ИЗОСТАВЯНЕ.


Пасио: Човешкият вид страда от много дълбоко вкоренен комплекс на Изоставяне от родителя. Този комплекс лежи в самото ядро на психологическото състояние, което наричаме Човешкото състояние. Докато не се справим с тази вкоренена психологическа травма, която е била създадена чрез комплекс на Изоставянето, не поразяваме корените на Дървото на Злото. Не се спускаме до най-коренния проблем, който трябва да се проумее.

Бъдещата ми работа… ще презентирам това на 12 Декември, във Филаделфия, всеки в района на Филаделфия може да заповяда… Ще представлява нещо, което бих нарекъл синтез, Обяснителен синтез на коренната причина за настоящото психологическо състояние на човечеството.

Наричам го Космическо Изоставяне. Това ще е един от най-най-големите аспекти на работата ми. Това наистина ще разграничи работата ми от тази на останалите в обществото на Истината и Свободата , в обществото на Алтернативните изследвания като цяло.

Докато не започнем да се борим с онези психологически проблеми от Изоставянето, не се докосваме до сърцето на останалите проблеми в човешката психика, като Себененавистта, липсата на развитие на Себеуважението и отказът от това да притежаваш отговорността за собствените действия.

И ще свържа това с Човешкия Произход. И ще защитя тезата, че нещата ВИНАГИ са стояли по този начин. Ние сме изоставени деца на тази планета, откакто сме се появили на тази планета. И никога до сега, психически… психологически и емоционално… не сме пораснали. ЗАЩОТО, като вид, сме преминали през това, което аз наричам КОСМИЧЕСКО Изоставяне.

Така че… това ще представлява част от бъдещата ми работа.


Пасио: Какво ще се изисква от страна на онези, които вършат това Велико Дело…

И знаете ли като какво е? Като Сизиф, търкалящ канарата нагоре по хълма. Просто трябва да я закараме чак горе на върха и да й дадем един последен тласък, за да не ни се налага да го правим отново. Кой знае колко пъти до сега сме се опитвали да го направим. И сме се проваляли.

Нужно ни е Знание за Истинския Враг… ИСТИНСКИЯ Враг, ще поговорим кой е той.

Нужно е да посветим себе си в служба на Истината… Дори не служба на човечеството. Не казвам, че това не е чудесна добродетел. Казвам ви, че е нужно да отидем отвъд това. Тук не става дума за служене на мен, вас или което и да е друго човешко същество. Става дума за служба на Истината и Принципите – първо и най-напред.

Нужна ни е Смелост и Постоянство.

След това се нуждаем от практически умения за боравене с действителния свят.


Пасио: Знанието за Истинския Враг трябва да дойде на първо място.

И това НЕ Е ТОЙ, хора. Тази свещеническа прослойка, този елит… не ви казвам, че не са Зли. Не ви казвам, че не са психопати. Не ви казвам, че ще се нуждаем от хора като тези в света.

Казвам ви, че в тази Духовна война, че това е мъничка, мъничка, мъничка, МЪНИЧКА – НЕЗНАЧИТЕЛНА част от човешката популация. Те НЕ МОГАТ да контролират Съзнанията, и следователно поведенията, на човешките маси, без нашето сътрудничество. Без нашето Невежество.

Така че… докато все пак не ви казвам да “харесвате” тези хора… имам ли уважение към тях като към свой опонент? О да, вярвайте ми, че имам страшно голямо уважение към тях. Не подценявайте тези психопати. Никога, дори мъничко. Знаете, че работих с тях – знам каква е Волята им, и знам какъв е Интелектът им… И ви казвам – не подценявайте нито едното от двете.

Казвам ви – не подценявайте и Грижата им. Те нямат Грижа в смисъла на Състрадание и нормален обхват от човешки емоции, както ние имаме… но това не означава, че нямат Грижа. Те са ДЪЛБОКО Загрижени за това, което трябва да направят, за това какъв е планът им. И те имат Волята да го изпълнят. И те не забавят темпото. Обединени са, те са един обединен фронт – и всички са координирани и са в час. Вярвайте го! Знайте го! Както казах, не ви говоря за това от книжно Знание, бил съм около тези психопати. Не съм бил специално на това психопатско събитие, но съм бил около тях достатъчно.

Та, това не е истинският враг.


Пасио: А ето това. Това е истинският Враг.

Спящите маси. Хипнотизираните маси – те са Врагът.

Хората казват, “Илюминати поробват човечеството!” – Не, не го поробват. Човечеството поробва истинските илюминати. Помислете малко върху това.

Онези психопати от предната картинка НАИСТИНА ли ни поробват? Първо… хората, които ги наричат “илюминати”… няма такова нещо. Илюминати означава, че сте Просветлени. “Просветлените”. Искате ли да знаете, които са Просветлените? Те са в тази стая. НИЕ сме Илюминати. Хората, които знаят за какво говоря тук, са Илюминати. ТЕ са Просветлените, ТЕ са Светлината, ТЕ са онези с истинското Знание.

А онези искат да се наричат Просветлените. Те може да имат Тъмното Слънце, нямат Истинското Слънце. Те са напоени с ЧЕРНОТО Слънце. Това означава, че имат само Интелектуално Знание, което им е нужно поради тотално Неморалните и Грешни цели – да манипулират и контролират другите хора. В това няма нищо Просветлено.

Така че… ИСТИНСКИТЕ Илюминати… те не са поробителите на човечеството. И ТЪМНИТЕ Илюминати също не са поробителите на човечеството.

Човечеството само поробва себе си, и по този начин поробва Истинските Илюминати. Учителите, които живеят под условията на Робството, защото се намират тук – сред невежите хора – ТЕ са поробени от човечеството. ЧОВЕЧЕСТВОТО е Поробителят.

И това е поредното нещо. Много непопулярно. хората не искат да го чуят. Те искат да си мислят, че сме безсилни жертви. “Тук няма намесен избор – това е просто нещо, което някой ни причинява”.

А аз съм тук, за да ви кажа, че Свободната Воля винаги съществува. И става дума за това мислите на човек да се променят, и следователно да се променят изборите му. И това е наша Лична Отговорност, която никога не може да се даде или сподели с друг. Ние винаги сме Отговорни за това, което правим.


Пасио: Изисква се служене на Истината.

Самата Истина е вечна. НИКОГА не може да бъде унищожена. Знаете ли какво? Човечеството МОЖЕ да бъде унищожено. Можем да бъдем унищожени, когато откажем да действаме в служба към Истината като нейни Защитници.

Хората казват, че Истината не се нуждае от защита. – Глупости! Истината се нуждае от защита във всяко време и място, защото атаката върху нея е никога несвършваща и е НОН-СТОП! Продължителна! И ако не се отзовем в Нейна защита, знаете ли какво се случва? Гласът на Неистината, Измама**, Злото и Майндконтрола владее деня!

А гласът на Истината не се чува! Защото Истината няма глас във Физическото царство! Ние трябва да бъдем медиаторите й и НИЕ трябва да бъдем гласа й!

ВЪЗМОЖНО е да създадем положителна развръзка на този сценарий, но това може да се постигне единствено, ако имаме достатъчно Грижа, за да научим Истината сами, и ако след това развием Смелостта продължително да я говорим на останалите хора.

Докато гласът ни на Истината не се превърне в един безспирен поток, какъвто гласът на Лъжите и Измама** и Майндконтрола е бил от хиляди години насам на тази планета.


Пасио: Изисква се Смелост.

Самюел Адамс заключава това блестящо. Той казва:

“Свободите на тази държава се нуждаят от защита срещу ВСИЧКИ заплахи. Наш ДЪЛГ е да ги защитаваме от всички атаки. Би било петно на вечен позор върху днешното поколение, ако позволим свободите ни да ни бъдат изтръгнати чрез насилие без съпротива, или ако позволим да ни измамят да ги предадем чрез хитростта на изобретателните хора”.


Пасио: “Ако обичате богатството повече от Свободата; ако обичате спокойствието на сервилниченето повече от живителното съревнование за свобода, тогава се приберете вкъщи с мир. Не търсим нито съвета ви, нито мъжкото ви рамо. Клекнете и ближете ръката, която ви храни. Нека веригите ви бъдат леки и нека потомците ни забравят, че някога сте били наши сънародници”.

Ако питате мен, не може да се каже по по-силен начин.

Защото той ви казва, “Ако вярността ви не е към Истината, и Свободата – не искам да ви познавам!”. Не искам да ви познавам… “И се надявам, че ИСТОРИЯТА ще ви забрави, надявам се да забрави, че сте били с нас по онова време и място в историята”. “Защото заслужавате да бъдете забравени”.

Това казва тук. И съм напълно съгласен.


Пасио: Изисква се ПОСТОЯНСТВО. Постоянно усилие.

НИЕ сме действителните инструменти, чрез които Истината действа в света. Следователно Е наша споделена Отговорност в това време да помогнем за събуждането на другите, като продължително говорим Истината, дори и ако се чувстваме натоварени от тази задача, дори ако мислим че никой не слуша и дори ако ВСИЧКИ, участващи в този процес, се чувстват неудобно.

Не става дума да ни е удобно, хора, не става дума да опазваме блаженството си. Става дума за раздрусване на нещата! Става дума да НАКАРАМЕ хората да се чувстват неудобно

Кой каза! Кой е казал някога на някого, че Истината ще го стопли отвътре?? Кой е казал това? Защо хората искат да вярват в това? Кой е казал, че така стоят нещата?

Истината е УЖАСНА! И въпреки това трябва да бъде прегърната в любовна прегръдка! С посвещение! ДОРИ и при пълния й ужас!


Пасио: Томъс Пейн, човекът, който смятам, че е бил най-просветления на континента по онова време на Американската революция. Той е един от личните ми герой. Разхождал се е в близост на местата, на които аз сега се разхождам.

Казал е: “Днешните времена изпробват душите на хората. Летният войник и слънчевият патриот, в тази криза, ще изчезнат от службата към тази държава. Но този, който отстоява сега, заслужава благодарността на мъже и жени. Тиранията, като Ада, не е лесна за завладяване. И все пак имаме тази утеха с нас: че колкото е по-труден конфликтът, толкова по-славен е триумфът”.

Мисля, че той е бил един от Истинските Анархисти, живял с нас в онези дни.


Пасио: Думи, приписвани на Буда – Сидхарта Гуатама. Казал е: “Има само две грешки, които човек може някога да допусне по Пътя към Истината: да не тръгне; и да не стигне до края“.

ДО КРАЯ. Завършвам всичките си радио-предавания с този цитат, толкова ми харесва. Става дума за ПОСТОЯНСТВО! А не човек да каже “Е, стигнах до тук, и сега ми е неудобно да видя остатъка от филма”, “Изкачих две трети от планината, това е достатъчно далече, нека си разпъна лагера тук, ще си разпъна палатката и оставам тук”. “Не ща да ходя по-нататъка, не искам да видя върха”.

Докато не станем НАПЪЛНО ПРОСВЕТЛЕНИ и не стигнем ЧАК ДО ВЪРХА… не очаквайте нещата да се променят. Не очаквайте да се подобрят. Истината трябва да се приеме в ЦЕЛОСТТА Й.


Пасио: Нужни са ни практически умения за боравене с истинския свят.

Разбирате ли. Не става дума за “О, сега вече го знам това, нямам нужда от практически умения”. ОК? За да се комуникира Истината – НУЖНИ СА УМЕНИЯ!!! ЗНАНИЕ се изисква! За да достигнете до добър брой хора… Да, можете просто да говорите с хората около вас, можете да комуникирате с малък брой хора по този начин. Не ви казвам “Не правете това”. Може би нямате никакви умения.

Казвам ви, че ако искате да излезете ПО ЗНАЧИТЕЛЕН НАЧИН, да стигнете до човешките МАСИ, и в новата медийни форми, което представлява да правите такива неща, като този семинар, чрез правилната, положителна и подсилваща употр*ба на технологията…

Може да кажете “Аа, технологията, скаран съм с технологията, лошо е да се ползва технология…”. Технологията подобрява живота! На всеки мащаб и на всяко ниво! Това е инструмент, зависи как се използва. Използваме технологията за МОЩНА и Просветлителна цел в момента! И точно това е целта й на употр*ба – да служи на човечеството и да служи на истината!

Така че умения от истинския свят, в технологичното поле, мисля, че са абсолютно наложителни и ето някои от тях.

Нужни са добри организационни умения. И хей – Арт и Крис направиха това както трябва. Организираха всичко това както трябва. Виждал съм някои да организират нещата наистина зле. Виждал съм и да се прави както трябва, което по този начин, като на този семинар. И Ричард, и Лиса – свършиха чудесна работа тук. Като заснемем това на видео, това ще достигне до много хора, ще достигне до НАИСТИНА широка аудитория.

Така че… нужни са организационни умения. Някои хора са по-добри в това от други. Аз съм доста добър в организирането.

Нужни са ви комуникационни умения. Трябва да имате добър речник. Трябва да умеете да организирате правилно думите. Да можете да комуникирате концепции към хората по много линеен начин, за да може с готовност и с лекота да ги поемат. Ако сте разхвърляни навсякъде, те няма да схванат концепциите.

В много случаи са ви необходими умения в графичния дизайн. Не бих могъл да направя презентация като тази без да имах опит в графичния дизайн. И слава Богу, че го имах! добре че имах редицата професии, които имах в миналото, защото те ме подготвиха за това, което щях да правя в бъдеще. Просто синхронистично така се случи.

Но… поне знам как да скицирам една брошурка, хора. Колко хора тук могат да подредят една проста брошурка? О супер! Яко! Казвам ви, силно съм впечатлен от това! като питам по други презентации, около двама души вдигат ръка. Това е страхотно. Трябва да се гордеете с това.

Нужни са презентационни умения, за направата на нещо като този семинар. Колко хора от вас имат основни презентационни умения? Хм, по-малко, но пък и не е зле. Впечатлен съм.

Аудио умения. Понякога се налагат серийни радио-предавания, такива неща.

Видео умения. Умения по редактиране на видео-материали. Знам че Ричард е факир в това…

Умения за правене на интернет страници. Това беше цяла война само преди 10-15 години. Сега имаме проекти с отворен код, които правят създаването на интернет страница като разходка, безпроблемно. Има малко неща за научаване, но веднъж след като се схванат, вече сте готови за постижения… Можете да поддържате множество уеб-страници. Колко хора от вас могат да направят проста уеб-страница? Това също е жестоко!

Казвам ви… някой ще си каже, че претърквам тази дума… но наистина – ВПЕЧАТЛЯВАЩО е! За бройката хора, които са в тази стая, толкова много да имат всички тези умения… – Впечатлен съм.

Интернет умения, имам предвид повече отколкото хората обикновено имат. Аз самият съм слаб в това. Мога да го правя… но не обичам да го правя.

Умения в маркетинга и рекламата. И в това не съм добър, не ми харесва. Не мога добре да рекламирам работата си. Опитвам се да се науча, но трябва да стана по-добър, може би други хора могат да ми помогнат с това.

Но пък имам голям процент от повечето от всички тези умения. Имам нужда от още работа върху последните две… Но ако повечето от нас нямат достатъчно от тези умения, няма да достигаме до оптималния брой хора. Ние трябва ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ в новата медия, която да е посветена на Истината. И да изнесем тази информация, за да може да бъде консумирана от другите хора, да им служи като пътеводител.

Ние СМЕ Отговорът. ОК? Ние СМЕ Илюминаторите, Просветлителите – тези, които ще помогнат на останалите да се събудят, АКО ние самите поемем Знанието в себе си. И това е само началото, хора. След това това Знание трябва отново да излезе навън.

Разказвам на хората историята си:

Аз държах в себе си това Знание много време, седях върху него, без да правя нищо с него. Казвах си “Трябва да се уверя, че съм разбрал всичко добре, трябва да се уверя, че съм сглобил цялата картина”.

Добрият стар Аз живееше в щата Вирджиния. “Върджин” – на английски Дева. Богинята. Грижа. Много синхронистично. Една жена идва към мен, казва ми “Ти си най-знаещия човек, който познавам… какво правиш”.

Питам я, “Как така какво правя”. Казва, “Имам предвид, какво правиш с цялото знание, което имаш?”. “Лекции, презентации, видео, аудио… какво правиш?”. Казвам й, “Не правя никое от тези неща. Поемам много повече, отколкото разказвам, свалям много повече, отколкото качвам… и така”.

Тя ме погледна с много строго и неприятно изражение, каза ми, “Кое те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това?”

(смях в залата)

“Кое те кара да мислиш, че имаш правото да поемаш всичко това, и да поемаш, и да поемаш… и да не връщаш нищо навън”. “Какво те кара да мислиш, че имаш Правото да го правиш?”. Сякаш някой ме удари в лицето.

(смях в залата)

Тя каза… точно това беше фразата й, никога няма да я забравя: “Ти си като Ниагарския водопад, който пълни воден балон”. Поемаш всичко това, поемаш налягане, налягане, налягане, няма къде да отиде. Ще се пръсне. Тя каза “Трябва да сложиш изходен клапан на това Знание”. “Трябва да го разлееш към другите, да го оставиш да се изпразни, и тогава повече ще се влее”. “Точно в момента, няма изходен клапан, ти си Ниагарски водопад във воден балон”.

Сякаш ме прегази камион. Буквално. Измислих идеята за един такъв семинар няколко седмици след това. това беше единственото, за което мислех, думите й постоянно бяха като ехо в главата ми, “Което те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това”. И не го каза приветливо. Каза го с идеята, че не постъпвам правилно. Стани си от задника и направи нещо – с такъв тон ми го каза.

И аз уважавам какво се случи. Кой знае… ако я нямаше да ми го каже, може би никога нищо нямаше да направя. Човек никога не знае.

809

Пасио: ИСТИНСКОТО ВЕЛИКО ДЕЛО е мъчната задача да се повлияе на другите хора да преминат през същия този процес към положителна промяна на Съзнанието, през който вие сте преминали. Задачата е на тях да им се помогне да осъзнаят, че поддържайки и оправдавайки легитимността на “Авторитета” и Правителството (с други думи, Човешкия закон), те в действителност поддържат и оправдават легитимността на РОБСТВОТО, и че са проявили НЕМОРАЛНОСТ, постъпвайки така.

Ето ТОВА… е трудна работа. Защото хората не искат да вярват в това – те искат да вярват това, което им се иска да е истина… искат да вярват в това, което им се ще да е вярно. Филтрират си възприятията през тези тези очила.


Пасио: Накратко, Истинското Велико Дело се свежда това, така да се направи, че хората да ИЗОСТАВЯТ РЕЛИГИИТЕ СИ (фалшивите си религии, трябва да уточня) – фалшивите и догматични ВЯРВАНИЯ, които задържат напредъка на Съзнанието като спъват приемането на Истината и Естествения Закон. Калцираните им религиозни системи от вярвания. Това е нещото, което трябва да се разгради. И да се изостави.


Пасио: Карл Юнг го е описал красиво… считам го за съвременен алхимик, за такива считам и много други учители на Великото Дело: “Човек не става Просветлен, като си фантазира светлинни фигури, а като ПРАВИ ТЪМНИНАТА СЪЗНАТЕЛНА…”

ПРАВЕНЕТО на тъмнината съзнателна. Не пожеланието да стане съзнателна… Не медитирането върху нея… А извършването на това случване като проява на Волята. И това може да се направи, само ако достатъчно хора вършат Великото Дело.

“…Въпросната процедура, обаче, не среща одобрение, и от това следва, че е непопулярна”.

Толкова малко хора вършат тази работа. Отговорът е, в действителност, ДА СТАНЕШ учителя. Не правя всичко това, понеже ми се иска много хора да ми бъдат ученици, които да са последователи на каквото казвам. Не може да ми пука по-малко от това, дали сте ми последователи или не. Повярвайте ми, можете да правите много по-добри неща от това да ми ставате последователи. Това е даже ЛОШ пример… Ако ми станете последователи, това ще означава да тръгнете по един път на дълбоко страдание за много, много години, преди да излезете от него. Би било лош избор.

Аз ви казвам да следвате Истината. Да ЗНАЕТЕ Истината… Това няма нищо общо с мен. ОК?

Когато хората чуят в какво се състои Великото Дело – в това да се помогне за промяната на Съзнанието на другите хора, след като човек промени собственото си Съзнание… Хаха… Обръщат се, и бягат. Директно се завъртат и го обръщат на бяг – колкото могат по-бързо. “Ти ЛУД ЛИ СИ? Искаш от мен да направя КАКВО??”. “Та това е най-трудното нещо на света!!”

Точно така. Точно затова толкова малко хора го правят.


Пасио: “Многото ръце правят работата лека”. Ако имахме повече хора, ангажирани с това усилие, можеше да е по-леко, можеше да става по-бързо.

Джеферсън е казал: “Образовайте и информирайте целокупния народ. Това е ЕДИНСТВЕНАТА истинска опора, гарантираща опазването на Свободата ни”.

Образованието е отговорът.


Пасио: Изследователят Доналд Мак-Алвейни казва в книгата си “Към Новия Световен Ред” :

“Във всяка залязваща цивилизация има малки остатъчни групи от хора, които се придържат към Правилното пред Грешното; които разпознават разликата между Добро и Зло и които възприемат активна позиция в защита на първото срещу второто; които продължават да мислят и разсъждават самостоятелно и които смело устояват срещу политическото, социалното, моралното и духовното разложение на съвремието си”.

Великолепно казано.


Пасио: Думи, които се приписват на Исус в евангелието на Матей… И много хора не са чували този цитат. Той казва:

“Не допускайте, че съм дошъл да донеса Мир на Земята. Не дойдох да донеса Мир, а Меч. Защото дойдох да обърна синовете срещу бащите си, дъщерите срещу майките си, снахите срещу свекървите. Враговете на човек ще бъдат членове на собственото му домакинство. Всеки, който обича баща си или майка си повече от мен, не е достоен за мен. Всеки, който обича сина си и дъщеря си повече от мен, не е достоен за мен. И всеки, който не поема кръста си и не ме следва, не е достоен за мен. Всеки, който открие живота си, ще го изгуби и всеки, който изгуби живота си в мое име, що го намери”.

Тези думи се приписват на Исус, но това, което искате да сложите на мястото на Исус, е думата Истина. Пътят… Истината… Светлината… Знанието… Знанието за Естествения Закон. “Христовото съзнание”. ОК?

Той ви казва – ще има хора в собственото ви семейство. Те няма да изберат Правилното пред Грешното, те ще продължат да избират Робството и ще продължат да се застъпват за Робството. Това не са хора, с които искате да продължите да се асоциирате… АКО сте положили усилие да им обясните какво наистина се случва. Разбирате ли, ето това е концепцията на Истинската Прошка и “обръщането на другата буза”. Не означава “Обърни си и другата буза и продължи да игнорираш Злото и да оправдаваш Злото до безкрайност, докато не те унищожи”. Означава, че трябва да дадете на хората, с които сте близки, и към които имате симпатии, повече шансове и възможности, отколкото на онези, които не познавате, да научат Истината. Като да кажете, “Понеже съм склонен и ме е грижа за този човек, ще продължавам да се връщам, и да се връщам, и да се връщам и ще продължавам да го удрям с Истината”. И в крайна сметка, ако дойдат на страната на Истината и Правото – добре. Но това, което той казва в този цитат, е че в един момент тази духовна война ще се “нажежи”, така да се каже. И хората, дори онези, които са ни най-близки, ако не влязат в синхрон с Правото… Хората, които в крайна сметка ПОДСИГУРЯВАТ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на Злото в света – ТЕ са нашия истински духовен враг.


Пасио: Срещу какво наистина ще бъде тази Битка, тази Духовна Война…

Аз казвам, че в действителност тя ще бъде срещу ВЪТРЕШНИ демони. Които съществуват в психиката на човечеството. И тези Вътрешни Демони представляват:

– Егота, които са втвърдени в нещо, което наричам “Отрицателно Знание”

– Емоционален Майндконтрол, и

–  Страхът от Истинската Свобода.


Пасио: Та… Отрицателното Знание е концепцията, че “някой вече знае”. Хората отказват да обърнат внимание на нещо, защото казват “Ей, аз вече знам какво се случва”. Това е ИЛЮЗИЯТА за Знание. Най-големия Враг може да не е Невежеството, а по-скоро Илюзията за действително Знание.

А хората НЯМАТ Истината. И когато нямат Истината, те са на кота 0, нали така? Те са на като 0, защото не са започнали самостоятелно да търсят Истината… САМО ЧЕ СА ПРИКРЕПЕНИ КЪМ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ОТДОЛУ, КОИТО НЕ СА ВЕРНИ. Така че тези неща под кота 0 ги поставят в отрицателно състояние! Те трябва да започнат да се движат към нулата – към това да не знаят нищо. Затова го наричам Отрицателно Знание.

Трябва да положиш много труд, само за да излезеш начисто. Преди да започнеш да приемаш добрите неща. Много хора са в това състояние и хората, които са най-надълбоко в това състояние са свръх-интелектуалните. Супер ляво-мозъчно неуравновесените. Затворът на Левия мозък.


Пасио: Емоционалният Майндконтрол е вторият Вътрешен Демон. Сблъсквам се с това през цялото време, това е нещо обичайно за хората от моя свят. Много хора нямат достатъчно дебела кожа, за да слушат някой като мен. И това е нормално. Отново: в древните традиции са казвали “Запазете месото за силните хора и дайте млякото на бебетата”. Аз не съм тук, за да се обръщам към бебетата. Нямам търпението за това… Нямам ЕНЕРГИЯТА за това. Това, което се опитвам да направя, е да подготвя ДРУГИТЕ учители, които МОЖЕ БИ ще имат енергията и търпението за това. Защото това не съм аз. И съм 100% напълно честен с вас – това не съм аз. Аз не съм тук да правя ТОВА. Аз просто се надявам да издигна ДРУГИ ХОРА, които са почти стигнали до там, почти изцяло стигнали до там, така че ТЕ да започнат да правят това, в по-голям мащаб.

Те ще са хората, които ще работят с подобни хора – не аз. Просто съм искрен с вас.

Емоционалният Майндконтрол идва под няколко форми. Ню-ейдж варианта е “Това е неприятно, не искам да го слушам, не искам да го виждам, и определено не искам да казвам на другите за това”. Не гледай Злото, не чувай Злото, не говори за Злото. “Просто ще го игнорирам и то само ще си отиде!!!”

Е? Какво се случва, когато постъпим така с която и да е болест или проблем? …Подобрява ли се? Става по-лошо.


Пасио: Втората форма на Майндконтрол е, че хората имат проблем с чуването на Истината, защото не им харесва или не предпочитат начина, по който им се представя.

Аз няма да спра да говоря Истината по начина, по който я говоря. Това е моя стил. ХАРЕСВАМ си стила. Аз лично си мисля, че нямам никакъв проблем с начина, по който я представям. Слушам си презентациите, които правя, и не се тупам за всичко по гърба, но си мисля, че се справям доста добре. Гордея се с работата си до сега. Правя честна лична оценка на начина, по който презентирам. И отново, давам си сметка, че начина ми на презентиране е предимно за дебелокожите, не е за хората със супер деликатни чувствителности. Така да е. Те не са хората, до които се опитвам да стигна. Опитвам се да направя вертикална интеграция, не хоризонтална интеграция. Да изградя общество от хората, които НАИСТИНА СХВАЩАТ, и които могат да започнат да разпространяват Истината масово.

В тази концепция става дума за атрактивната водеща на новините, на вечерните новини. Тя може да шепне сладки тъпизми в ухото ви цяла вечер. Със сините честоти зад нея, нали знаете… И да ви каже със секси глас, “Две плюс две прави пет”. “Дааа, две плюс две прави пеееет”. И ще успее да накара много хора да й повярват на глупостите. Нали? Но човека, който всъщност ви казва Истината, може да не харесвате гласа му, може да не харесвате грубостта, с която подхожда към вас, когато ви казва Истината… Той може да крещи по мегафона “Хей! В ОПАСНОСТ СИ!”. “ТИ СИ  В АКТИВНА ОПАСНОСТ!”. В това обръщение ИМА повелително наклонение! Има ВРЕМЕВИ ДИАПАЗОН – НЯМАШ цялото време на света да поправиш това състояние.

А хората казват, “Ами на мен не ми харесва начина, по който го каза”. “Това на мен ми се струва негативно”. “Аз мисля, че този разпространява страх и прави въпроса по-голям, отколкото е”. Те не се интересуват от СЪДЪРЖАНИЕТО, от действителната ИНФОРМАЦИЯ. Те казват “НАЧИНА, по който го каза, ме обижда, не ми харесва гласа му или времето, което му отне”.

ТОВА ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ НЕЩО ОБЩО С ИСТИННОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА ??

Хората, които са в това умствено състояние, се намират под Емоционален Майндконтрол. Те вярват, че гладът за информационно съдържание трябва да се определя на база това, как те кара да се чувстваш въпросната информация. И това е логически абсурд, не може да се направи. Не можеш да МИСЛИШ с емоциите си. И не ви казвам да изключите емоциите си – те са невероятно важни. Те са КОМПАС за Моралност в живота ни. Те са компаса ЧРЕЗ който трябва да определяме посоките на поведението си.

Но не можете да определите и анализирате и дисектирате какво е Истина или не е! И не можете да направите филтрираща система на база как информацията ви е накарала да се чувствате или как сте я чули! Всъщност трябва да мислите с УМА, с ДВЕТЕ ПОЛУСФЕРИ на мозъка! С Истинска Интелигентност! За да можете да филтрирате и определите какво е Истинно.

Без значение колко много някой иска да ви подава този приятен, мек, емоционален глас… този човек все още ви лъже. Без значение дали човека има груб, строг или неприятен глас, и ако постоянно ви казва, че две плюс две прави четири, а вие не харесвате интонацията му… ами ДА, хора, това ВСЕ ПАК ПРАВИ ЧЕТИРИ. По всяко време и място! Това е Истината!

Никакво количество благопожелания и приятности или обличане на Лъжата няма да направи това твърдение в ляво вярно! Никога! Но да, това е нещото, което хората предпочитат да чуват, представено с хубав, приятен тон.


Пасио: “Истината е войнствена…” както казах в началото на презентацията. “Тя е, в самата си природа, във война със силите на лъжата и измама**”. – Брехт


Пасио: Ние буквално вярваме, че сме в правото да игнорираме истинно послание, ако посланикът по някакъв начин не е по вкуса ни. Смятам, че това е симптом на тотална лудост”. – Анонимен

Това е анонимен цитат, който също намерих в един форум. И това са много добри думи, това са мъдри думи. Наистина е лудост да се игнорира истината само въз основа на това как е изказана. Нарича се Емоционален Майндконтрол. И голяма част от работата ми е, да се опитам да го обясня на хората.

810

Пасио: Изгубената дума.

Това е краят на раздела за Естествения Закон и до края на семинара ще обсъдя някои решения.


Пасио: Изгубената дума. Това е концепция в ЕЗОтеричното Фримасонство, която представлява състояние на Съзнанието, което като цяло е било “изгубено” за мнозинството човешки същества. За да произнесе “Загубената Дума“, човешкото същество трябва да работи върху себе си, с цел да постигне РАВНОВЕСИЕ, или Баланс, между Лявата и Дясната полусфери на мозъка. В такова състояние на Равновесно Съзнание, съществото и постигнало опознаване на своя Аз, както и функционалните принципи на Макрокосмоса, или Естествения Закон. Постигайки това, личността е развила разбиране за обективната разлика между Правилно и Грешно, или както са известни тези концепции в традиционното Фримасонство, съответно “Светлина“, което е Правилно, и “Тъмнина“, което е Грешно.

Или Светлина, което е ЗНАНИЕ за Правилно и Грешно, и Тъмнина, което е НЕВЕЖЕСТВО за Правилно и Грешно.

А каква е Изгубената дума?


Пасио: Това е изгубената дума, дами и господа.

Вече притежавате Знанието от най-високите нива на Фримасонството. Повечето от масоните във външната система не знаят коя е Изгубената дума. Изгубената дума е НЕ. Аз ви предлагам идеята, че това е двойнствена дума. Изгубената дума е двойнствена, ще рече, че означава две неща, не само едно. Тя е думата НЕ, N и O на английски, но както и думата ЗНАМ на английски, която се произнася по същия начин, но се пише KNOW. Това са изгубените думи.

В Просветленото състояние на Съзнанието, създадено ЧРЕЗ Знанието за Естествения Закон, човешкото същество най-накрая е способно да произнесе “Изгубената дума“, която е “НЕ“. НЕ е Думата на Пълната Власт. Само когато кажем НЕ на онези, които твърдят, че са наши собственици, същите, които твърдят, че ТЕ ще решават кои Права ще имаме или няма да имаме ние, спираме да черпим Силата си от който и да е външен човек, и извършвайки това, си възвръщаме ВСИЧКИТЕ свои Права. Цялата наша СОБСТВЕНОСТ, която е била отнета без Право. За жалост, много, много малко хора в нашия свят имат ЗНАНИЕТО, ГРИЖАТА и СМЕЛОСТТА, които се изискват, за да се извърши това. Това е причината тази Всемогъща дума да се счита за “изгубена”.


Пасио: Ето го другия английски вариант на думата НЕ – думата ЗНАМ. ЗНАЙТЕ ПРАВАТА СИ. Причината да трябва да Знаете каква е разликата между Правилно и Грешно, и следователно да знаете какви Права имате и какви Права нямате, е че онези, които НЕ ЗНАЯТ тези неща, никога няма да кажат Изгубената дума на онези, които твърдят, че ги притежават. Те няма да кажат НЕ.


Пасио: Та нека да разгледаме някои решения. Наричам тази секция, “Да преподаваш Естествения Закон на другите”. Защото точно както говорихме – образованието е единственото решение. ЗНАНИЕТО е решението. Разпространението на това Знание и Образование, което означава “да изведа някой навън”. Education на английски идва от латинското едукере – educere – “да изведа някого вън от нещо”. И какво е Образованието? То е да изведеш някого от Мрака. Да изведеш някого от Невежеството.Бел.прев: На български Образование идва от образо – вание. Звание означава мисия и посвещение в живота. Название означава личното име, което съдбата е отредила на човек да проявява в живота. Призвание означава нещото, което съдбата и извикала човека да прояви във Физическия сват. Така Образо-вание означава получаване на званието да се създават образи. Според Принципа на Ментализма, от Естествения Закон, всяко нещо трябва първо да въ-образено в Ума, преди да бъде създадено чрез проявление във физическата действителност. Така Образование на български означава Звание в Съзидателност.Това е работата на един истински учител. Той не БУТА някого навън… той казва, “АЗ ЩЕ ТРЪГНА ПРЪВ, и ще ви ПОКАЖА пътя”. “И можете да ме ПОСЛЕДВАТЕ, ако чувствате че това е правилния път”. И можете да повторите процеса – това е ПОВТОРИМ процес. Точно това представлява Науката. Както казах, всичко това не е система от вярвания или религия – това е Наука.

“Да преподаваш Естествения Закон” също така е известно… във всички положителни окултни традиции, като “Великото Дело”. Аз го наричам Истинското Велико Дело. Понеже тъмните окултисти обръщат и усукват всичко, и те си имат техен си вариант на “Велико Дело” – създаването на свят на тотално Робство. Това е ТЪМНОТО Велико Дело, аз казвам Истинското Велико Дело, или Светлото Велико Дело – кой както иска да го нарича, това е просто жаргон.


Пасио: Промяна се случва? Може би… а може би не. Резултатите тук не са гарантирани, пичове. Ню-ейджърите ще ви кажат, че всичко е гарантирано, че “Всичко е в кърпа вързано”. Онези от Зета-Ретикули всеки момент ще бъдат тук. Ще ни дадат всички тайни на Вселената. Ще ни спасят от правителствата ни. Само трябва да изчакаме още няколко години, или десетилетия. Или хилядолетия. Но ще бъдат тук скоро.

Нужна е Квантова Промяна в човешкото Съзнание, за да може Човечеството да се освободи от самоналоженото си състояние на Робство. За нещастие, тази Голяма Промяна НЕ Е автоматичен процес, нито пък е гарантирано, че въобще ще се случи…

Можем да бъдем в това състояние много, много, много дълго време… или пък може да развие лавинообразен ефект и да доведе до пълното унищожение на човешкия вид. Положителният резултат не е гарантиран. Всеки, който мисли, че е гарантиран, е много наивен и е изключително дясно-мозъчно прекалено положителен. Не ви казвам и че отрицателният изход е гарантиран. Казвам ви, че може да поеме във всяка посока, в зависимост от това накъде поеме Съзнанието. Зависи от това колко хора, в Квантови количества, ще изберат Истината пред Измама**. Това е, което ще определи развръзката.

…Дали ще се случи или не е функция на човешката Воля да се узнае Истината и да се преподаде на другите. Това включва огромно усилие, огромна посветеност, и най-вече – огромно постоянство.

Не можете да се предадете. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО – ПРИЛАГАНЕ – НА ВОЛЯТА е задължително изискване. ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА. В Алхимията има една поговорка, класическа за Алхимичната традиция. “Лаборе ет константиа” – означава Работа и Постоянство.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНО УСИЛИЕ. Това е нещото, което ще изкачи тази канара до върха на планината. Това е. И ще има много ритане и крясъци, хора. Заради нивото на калцираност, в което се намира човешкото Съзнание. Аз НЕ очаквам това да бъде лесен процес. Не ви хвърлям прах в очите, не ви казвам “Ей, елате от мойта страна да вършим Великото Дело! Ще бъде толкова яко и забавно, ще е толкова лесно, ще го свършим адски бързо и всичко ще е тип-топ”. Ако бях някакъв Ню-ейдж гуру, който се опитва да накара всички ви да повярвате на това, което ви казвам, точно тава ще ви кажа. Защото ще се притеснявам за това дали съм достатъчно популярен и колко “последователи” мога да навържа. Не се интересувам от това! Интересува ме да ви кажа как наистина стоят нещата! Това не ме прави популярен… всъщност ми навлича доста омраза от много хора. ОК? Това няма да е лесно.


Пасио: Квантовата промяна си има изисквания.

Квантов, думата произлиза от латинското съществително квантум – quantum – означава “количество”. За да се помръднат Везните на Истината и Справедливостта обратно в равновесно положение, определено КОЛИЧЕСТВО хора трябва действително да ВЪРШАТ Великото Дело, за да помогнат на другите да приемат Истината.

Ако това не се върши от достатъчен брой хора, тези Везни няма да се помръднат в обратната посока. Трябва да постигнем определена критична маса. КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ. Ню-ейдж движението казва “А не, не, не са нужни количества, една мъничка, мъничка, мъничка порцийка може да направи голяма, голяма, голяма промяна”. – ГЛУПОСТИ !!! Има си причина да се нарича КВАНТОВА ПРОМЯНА! Нарича се КВАНТОВА Промяна, защото квантум означава “количество”! Трябва да сложите достатъчно СИЛА върху тези Везни, за да се наклонят на другата посока! Ако не разполагате с това количество – те няма да се наклонят!


Пасио: Индивидуални поведенчески избори. Те или се основават на хармония с Естествения Закон или на Опозиция с Естествения Закон. Те се комбинират по енергия и ефект, и в АГРЕГАТА си – ще рече в сумарната си тоталност – повлияват на качеството на манифестираното споделено човешко преживяване…

Така се създава Реалността. ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНО на Ню-ейдж хрумването – всеки отделен индивид НЕ създава своята собствена Действителност. В АГРЕГАТА СИ Човечеството съвместно създава колективното, споделено преживяване, в което ние ВСИЧКИ участваме. Ние КОЛЕКТИВНО създаваме споделеното си преживяване. А че “Всеки отделен индивид създава действителността, която той самия преживява”. Да – създавате, в Микрокосмичен аспект, това как преживявате собствения си живот… дали преживявате себепричинено страдание в големи количества или не, така работи Закона за Привличането на индивидуализирано ниво. Но на МАСОВО ниво, тези принципи работят в АГРЕГАТЕН аспект. Имаме нужда от население, което Разбира и живее в хармония с Естествения Закон. И КОЛИЧЕСТВАТА са изискване, за да се случи това.

…Тази динамика действа като съвършен израз на Принципа на Съответствието: “Както Отгоре, така и Отдолу; Както Отдолу, така и Отгоре”

Както създаваме действителността си като индивидуализирана единица Съзнание, такава ще стане действителността ни и като Макрокосмическа Реалност.

…В решително противоречие на “Ню-ейджърската” гледна точка, за да може да се осъществи КВАНТОВА Промяна, КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ.


Пасио: Така че какво представлява Истинското Велико Дело?

Истинското Велико Дело може да се извърши само след като човек е осъзнал Истината относно Естествения Закон и е привел СЕБЕ СИ в съзвучие с него…

ТОВА е момента, в който всичко ЗАПОЧВА. Защото веднъж, след като направите това и вече не сте в това вътрешно противоречие или опозиция, ТОГАВА можете легитимно да започнете да преподавате на другите хора, защото го познавате в достатъчна дълбочина, и защото в действителност се привели ПОВЕДЕНИЕТО си в съзвучие с него.

Така че Истинското Велико Дело е онова, което идва след това. И ето какво е:

Страници: 1 ... 51 52 53 [54] 55 56 57 ... 61