Apocryphal Academy

Автор Тема: Дигитално програмиране и Астралното преживяване  (Прочетена 12225 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #75 -: Септември 18, 2017, 03:55:58 pm »
Ето какво:

В петък (което е 22.09), вечерта, изтривам тази тема. Съжалявам, че въобще влизам в разговорите в последно време и не искам името ми да се свързва с начина, по който протичат тези псевдо дискусии.

Времевият диапазон се дава, за да може всеки, който си държи на коментарите, да си ги копира, за да не се загубят, и за да може да си ги пейстне някъде другаде след това. Бих си изтрил само своите коментари, но това няма да смени авторството на темата... Затова който предпочита може да отвори тема по въпроса със свое авторство. Аз нямам желание да казвам каквото и да е (даже и ако имах какво повече да кажа от онова, което е вече написано).

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #76 -: Септември 18, 2017, 11:56:33 pm »
Като автор на темата просто си упражни правата, зачисти!

Целта на сайта е всеки автор да може да създаде тема и да я развие спокойно / архитектурата му я позволява /. А ако някой има различна гледна точка да отвори тема със същото заглавие и таг критика или както там реши и също да изложи разбиранията си.

kipenzov, проблема не е в теб а в мен :)

С други думи важни са авторите / и информацията / а не мързеливците!
« Последна редакция: Септември 19, 2017, 12:07:14 am от Веско »

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #77 -: Септември 19, 2017, 04:26:09 pm »
Веско, съзнавам че на първосигнално ниво ще ти хвърля един пенсионерски комплимент, но проблема по-вероятно е в мен. Обясних на Ламбда, че не мога да модерирам тема/ когато човек твърди ,,не мога'' или не иска или не знае/ независимо от желанието ми. Помолих го да отвори тема за егото. Веднага след самоанализа ми, в който осъзнах, че мързела ми е прикрит страх дали ще се справя с модерирането, се замислих за потенциала на темата за Дигиталното програмиране. Просто ни виждам смисъл от фрагментирането на дискусионното поле, при положение че основата за програмирането ни се състои в съществуването на егото, т.е. няма нужда от отделна тема за егото. Не е истина колко пъти съм осъзнавал, че това което искам през цялото време е било налично, но не съм оценявал наличието му. Обаче конкретно сега този факт ме задължава да призная заслугата на Ламбда за реализирането на това желание и тъй като е ясно, че това изразява някаква харектиристика на моето его ще направя нещо показателно като доказателство, че съм надраснал някои от егоистичните си пориви.
    Ламбде, човек, моля те. Не. Умолявам те! Не затваряй темата ако обичаш!
Наистина мързелът, който навяярно те е подразнил е основан от страха ми да не оплескам нещата като модератор. Както казваше баба ми ,,преди да пръднеш силно трябва да се сигурен, че можеш да се забършеш''. Друг аспект на предходните изказвания, който би могъл да бъде причина за обидата ти, щото е ясно че реакцията ти е само предлог, може би е погрешно тълкуване за това че някой хора трупат повече информация, а други по-малко, но достатъчно. Това го написах визирайки един приятел, който не е чел нищо за квантови физики, психологии, филисофии и т.н., но пък има ,,отворен информационен канал''/ мое си определение без претенции за нещо/ при което има толкова дълбоко и смислено осъзнаване за същността на закодираните по-дълбоки смисли в думите и самите букви, старобългарската азбука- глаголицата обаче, както и други неща... Споменах го с оглед на погрешната понякога преценка или обвързаност на количеството съзнателно възпроизводима информация от паметта и напредването по духовния път на развитие. Този пример ми беше аргументът за твърдението за трупането на информация.
   Друго, което макар да смятам, че е неоснователно като причина е обратна реакция на прекъсването ми на повествованието ти в темата за структурата на пространството/за което също ти се извинявам/. Съжалявам, но близо 15-годишната ми ,,работа с хора'' в системата на горите ми е давала достатъчно примери до къде могат до стигнат хората и не мога да го изключа като възможна причина за реакцията ти. Надявам се да не е това, защото ще е жалко да спрем след като сме положили основите на запознаването със структурата на човешката психика, същността на Аз-а и възникването на нуждата от егото. Все пак симбиозата от двете се възприма от повечето от хората като съзнание. Тогава щеще да дойде момента да поспорим, ако има нужда, върху работата на К.Г.Юнг и въвеждането на третото ниво - колективното несъзнавано./гледам, че не си го качил, ако можех да те отменя бих го направил, но съм доста ,,бос'' как става/. После бихме могли да продължим с елиминирането на времето, за да достигнем до мистичното преживяване ,,съществуване ТУК и СЕГА'' дори и по-дълбоко до ,,филтрите''-програми на собственото ни его, които ,,трият''-редуцират интензитета на енергийния поток, който представляваме като свободни духовни същества, ,,надарени'' с творческия потенциал наречен ИЗБОР и възможноста да проявяваме СВОБОДНА ВОЛЯ. Последните качествени прояви на същността ни няма как да бъдат разбрани от гледна точка ,,вътре'' във ,,филма'' на егото, особено трансперсоналните преживявания, камоли пък физическия смисъл на налокалната корелация и приетото преди две години на световно ниво /забележи - на конференция на Боровец/ четвърто агрегатно състояние на ВОДАТА - газ,течност, лед и ИНФОРМАЦИОННА ПЛАЗМА. По-нататък можеше със сигурност по-адекватно от мен да обясниш същността на Херметическите принципи, евентуално Средния път в будизма или някои анализ на дзен история, щом като държиш толкова на обвързващото схващане, че само по пътя ,,извървян '' от други може да откриеш собственото си ,,щастие''. Пък би могъл и да обясниш и същността на възмущението на някои ортодоксални последователи на Кабала от представената възможност за изучаването и' отделно от задължителното изучаване на Талмуда, поради простия факт че целта на ,,порядките'' на Талмуда е да се овладеяг ,,флуктуациите'' на его-,,филма'' преди да пристъпиш към изучаването на Кабала. Защото осъзнаването на някои истини е свързано и с отговорното отношение към този факт, а не първопричинно реагиране на елементарни външни стимули. Би могло дори и да направим един по-страничен преглед на инфото на Библията, но там е доста рисковано щото има бая предубеденост, дължаща се често на ограничено тълкуване.
    И последно. Никога до сега не съм успявал да консолидирам в индивидуално събитие всичките си впечатления. Дори при търсени и реализирани дискусии с доста интелигентни хора, тези надживяли егото си са ми правили бележка че трябва да го направя, но не можеха да разберат що не намирам смисъл. А ти много добре знаеш какво е да се сблъъскаш с неразбиране.
   Не затваряй темата заради мен, да не стигам до пиянското ,,Ти мен увааажаавааш лиии ме?''1

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Дигитално програмиране и Астралното преживяване
« Отговор #78 -: Септември 19, 2017, 06:46:39 pm »
Няма да си трия темата, но спирам с компромисите. Ще обясня, защото искам на всеки да му е ясно.

Няма да я трия поради единствената причина, че ако изтрия всичко в нея, във форума няма да остане нищо, тоест нефункционалните дискусии са единственото, с което форумът разполага като съдържание. Малцинство са коментарите, който се занимават с идеята, която е заглавна за темата, тоест моят първи коментар и конструкцията на неговата теза.

Повечето коментари до сега съм ги одобрил не за друго, а като компромис - компромисът е, че аз искам да кажа едно, но аудиторията иска да слуша за друго (което мен не би трябвало да ме интересува, но в момента имаме нужда от аудитория).

През цялото време до сега одобрявам в темите си коментари, характерни за всички онези форуми на езо-сайтовете под път и над път. Този сайт не обслужва принципа "абе нещо ми хрумна, влизам и го пиша ей така за да не го забравя, вход свободен". Направихме превъзходна система, която да обслужва писането на структурирани съчинения и повествования, която система адресира хората, които имат и желаят да изнесат публично определена информация от първа или непърва ръка в един сериозен вид. Това е пределно ясно описано в раздел Апокрифна Академия.

Веско знае, че до сега и аз и той се опитвахме да раздвижим форума, като одобряваме коментари безогледно, само и само да се насърчава писането. Аз си признавам, че според мен тази политика беше грешка. И понеже продължаването на това поведение ми трупа напрежение и ме изнервя, го преустановявам - тъй като съм автор като всички останали (които са поискали да бъдат такива, както е описано в правилата), в моите теми не очаквайте да одобрявам коментари, освен най-сериозните и градивните.

Няма да трия темата, но ще бъде почистена.