Apocryphal Academy

Автор Тема: Политическа Партия - ГЕРБ  (Прочетена 8168 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #90 -: Май 18, 2019, 06:08:54 pm »
Вие може да не излезете, но те ще решат вместо вас. Стойте си вкъщи - има кой да гласува...

Сиганите вече са готови!!!! Вижте видеото:
автор: varg1

 http://varg1.blog.bg/politika/2019/05/18/vie-moje-da-ne-izlezete-no-te-shte-reshat-vmesto-vas-stoite-.1657654
« Последна редакция: Май 18, 2019, 06:11:54 pm от bojinkata »

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #91 -: Май 23, 2019, 12:38:44 pm »

Адв. П. Николов: Родителите с незаконно отнети деца в България не са фалшива новина, те са реалността


автор: radostinalassa Както виждате след краткото интервю с мен от протеста във Варна вчера се оказва, че ние клатим държавата и застрашаваме правовия ред и едва ли не ще се разпадне цялата социална система и всички деца ще отидат на улицата.
Няма такова нещо.
Повече от 1300 години българските майки са раждали и отглеждали деца без частни корпорации да следят какво им дават за закуска и вечеря, дали са им обути гащите правилно и какъв цвят дрехи носят. Но е вярно, че пропадне ли Стратегията умира бизнеса на шепа хора. Абе как един не го е грижа без пари се питам аз?
Не желая за мен и моя личен живот държавата да плаща на частни фондации, корпорации, НПО-та, асоциации, телефони и т.н. и да им дава правомощия като на тайни служби да ме контролират и сила да действат като милиция.
Аз избирам парламент и президент, кмет, не съм гласувал за някой частник, нямам обществен договор с него, не желая да ползвам неговите услуги. И именно защото България е правова държава гражданите като суверен имат правото да кажат Не на един документ разработен от наемници „загрижени“ повече за собствения си джоб, а не за вашите деца.
Тези хора всъщност демонтират правовата държава и искат да ви бъдат чорбаджии и изедници, сайбии и дерибеи, да колят и бесят, да се разпореждат с вашия живот, а децата ви да продават(например на който даде повече при един развод) и да ги превръщат в новите еничари като ги отчуждават и пълнят с омраза към вас.
Затова когато нямат други аргументи за своята правота частниците започнаха да правят активен пиар, как нямало Стратегия, нямало мерки, нямало страшно, как хората били прости, не разбирали, не знаели(знаят само те), как всичко било фалшиви новини.
Не, родителите с незаконно отнети деца в България не са фалшива новина, те са реалността, която ще ви дам в близо 20 случая, които имам в последните 2 години.
Всъщност, тя Стратегията е тук. Но вие още не я виждате. Тя е новата Матрица, в която живеем и само който е пил синьото хапче и е ял попарата й влизайки от тъмната страна е видял колко много хора живеят отвъд нея. Сега Матрицата иска да изчисти своите грешки, да паднат и последните съпротиви в закона и тя да ни обхване тотално, така че никой да не може да ви помогне да избягате от там. Добре дошли в нашето бъдеще 2019-2030.
Адв. Петър Николов, Фейсбук

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #92 -: Юни 02, 2019, 09:53:46 pm »
https://www.lentata.com/page_14766.html

От Норвегия с любов


Актуално
Ех, тези политици, хич не им е лесно! Хем искат да вземат кинтите от щедрите си чуждестранни спонсори, хем са длъжни да им играят по свирката, щото иначе кинтите ще секнат, хем трябва да замажат очите на народа колко са загрижени за ВСИЧКИ деца и как винаги защитават техния най-добър интерес.
 Гост-автор |  02/06/2019
Подкрепи свободното словоПодкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Направи дарение за 5 лв.
Направи дарение за 10 лв.
Направи дарение за 20 лв.
Направи дарение за 100 лв.Климентина Терзиева, Фейсбук:
Още от 2016 е напълно ясно, че Норвегия няма нищо, ама АБСОЛЮТНО нищо общо с промените, които се опитват да внедрят в социалната система в България!
В интервю за БНР през 2016 заместник-омбудсманът доцент Диана Ковачева казва:
"Норвегия има омбудсман за децата от 1982 г. Там отдавна се занимават с неща, които за нас са нови, например правото на децата да бъдат чути. Децата не са обекти на възпитание, а субекти на права. Смятам, че проектът за проучване на норвежката практика ще бъде много полезен."
Сега прочетете нейното интервю за в-к "Труд" от 2018. (Виж тук)
2016, Норвегия е наша пътеводна светлина.
2018, песента е леко променена след неправомерното отнемане на двете деца на Цветелина Оланд и подадените сигнали от други български родители.
Ех, тези политици, хич не им е лесно!
Хем искат да вземат кинтите от щедрите си чуждестранни спонсори, хем са длъжни да им играят по свирката, щото иначе кинтите ще секнат, хем трябва да замажат очите на народа колко са загрижени за ВСИЧКИ деца и как винаги защитават техния най-добър интерес.
Не ви ли звучи шизофренно - първо норвежкият модел ще ни спаси от нас самите, ама после държавата ще спасява български деца в Норвегия от същите тези социални служби, които щяха нас да ни учат, ама накрая все пак ще натресем модела в България, като през цялото време ще тръбим на всеослушание, че никой не ни е диктувал стратегията.
Но г-жа Ковачева никой не я е обявил за шизофреник, въпреки изказаните мнения.
За луди, истерични, маниакални и фанатизирани обявиха родителите, протестиращи срещу стратегията и намесата на Норвегия!
Колко удобно!

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #93 -: Юни 04, 2019, 06:01:48 pm »
Средна цена 1 Ф-35 -206 милиона долара!

http://www.aeropress-bg.com/news/military-aviation/4532-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-f-35-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-$200-%D0%BC%D0%BB%D0%BD

Цена на 1 Су-35: ‎45-65 милиона $

https://www.google.com/search?rlz=1C1GIGM_enBG564BG564&q=%D1%81%D1%83+35+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0&sa=X&ved=2ahUKEwjupoynh9DiAhWGsRQKHQlKBPgQ1QIoBHoECAoQBQ&biw=1366&bih=625   

А ние, евентуално, след 5 години ще получим 8 таралясника за по 200 милиона долара?! Парите сега, на куп, пък после ще видим! Не се накрадаха!

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #94 -: Юни 05, 2019, 10:16:43 am »

Цената на ф-16 очаквано скочи с още милиони!

 Ето и крайната цена на самолетите: http://nikikm.blog.bg/politika/2019/06/04/finalno-f-16-struvat-4-2-mlrd-lv-zaedno-s-lihvite-s-tolkova-.1660124

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #95 -: Юни 11, 2019, 08:03:35 pm »

Срещата на „Билдерберг”: Предстоят големи промени за България https://bultimes.com/


Автор: nikikm 


 Публикувано на 11.06.2019 в България  Срещата на „Билдерберг” и България:
ПРЕДСТОЯТ САНКЦИИ СРЕЩУ ЕРДОГАН
Освен това Сръбски (назоваван Турски) поток е мъртъв. Но аферата може да струва на България милиард!
Както винаги, и тази година ще ви съобщя големите новини от срещата на клуб “Билдерберг”.
Онези, които ни касаят пряко.

Някои считат клуба за “световно правителство в сянка”.  Той е създаден на 29 май 1954 година – в холандския хотел “Билдерберг”, чието име кръщава инициативата.  В него участват бивши и настоящи държавни и правителствени дейци от западния свят, политици, политолози, крале и принцове, шефове на могъщи корпорации, огромни банки, инвестиционни фондове и т.н.  Според мемоарите на бившия американски посланик в Германия Джордж Макгий, клубът “Билдерберг” имал значителен принос в подготовката на Римските договори, които са предвестник на днешния Европейски съюз. А белгийският предприемач Етиен Давиньон, който е почетен председател на клуба, твърди дори, че там е било “родено” еврото. Неофициално се твърди, че клубът се е произнесъл и по края на Студената война. И други неща се твърдят, но са недоказуеми.  Защото участниците в срещите са задължени да спазват правила, сред които и “Chatham House Rule” (мълчание за съдържанието на диспутите и изказаните мнения). Въобще когато става дума за “Билдерберг”, поддръжниците на конспиративните теории са в стихията си.
На срещите на клуба се канят и външни участници от различни държави, вкл. и българи. Досега са трима: – Никола Камов от БСП през 1999 г., Кристалина Георгиева (но в качеството си на заместник-председател на ЕК) през 2016 г. и на сегашната среща на северния бряг на Женевското езеро, в швейцарския град Монтрьо – политологът Иван Кръстев.  Тя приключи преди дни. След дни (14 юни) в Париж започва срещата на друга подобна конструкция – Трилатералната комисия, в която България ще се представя чрез експрезидента Росен Плевнелиев.
Ако има изтичане на информация от клуба Билдерберг (за тези десетилетия се е случвало четири пъти), то винаги е контролирано – т.е. решено е неофициално да се съобщи нещо.
Този четвърти път изтичането на информация касае режима на Ердоган и България
Въпросите , свързани с режима на Еродган, не бяха включени в дневния ред, но са били сериозно обсъдени.  На фона на общото становище – Европа няма да следва САЩ (по различни проблеми и теми), но ще работи тясно с тях, се откроява общата позиция за режима на Ердоган.  Ако продължи ислямизацията на Турция и фактическото изграждане на ос Русия-Турция в противовес на НАТО, ще се наложат санкции от САЩ, подкрепени от Европа. На първо време те ще касаят военните програми (F-35), ако Турция приеме руските зенитни системи С-400, а в перспектива и в зависимост от поведението на Анкара ще се разширят до рязко ограничаване на търговското и икономическо взаимодействие със Запада.
В ТАЗИ ВРЪЗКА ЩЕ ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА СЕ ПРЕВРЪЩА ОТ ЗАДЕН ДВОР ВЪВ ВАЖНО ГЕОПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДМОСТИЕ НА ЗАПАДА КЪМ БЛИЗКИЯ И СРЕДЕН ИЗТОК. На прост език подобна позиция означава защита на страната, големи инвестиции, икономическа стабилизация и ускорено развитие заедно с вдигане на жизненото равнище.
Същественото е, че в раздела на дискусията в „Билдерберг” за режима на Ердоган присъства и специално приложение за България единствено за членове на клуба без поканените гости: ислямистко-турското влияние у нас, обвързано с руското. Нямам информация в какъв аспект е анализирано и в колко широк кръг от клубните членове.
ПРОБЛЕМЪТ С РЕЖИМА НА ЕРДОГАН Е ОГРОМЕН, ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС ЗА СТРАНАТА, АКО ГО ИЗПОЛЗВА.
Но същевременно не забравям, че българската политическа традиция винаги досега е избирала погрешната геополитическа позиция и като народ и нация сме плащали изключително висока цена за това.
Сегашните така нар. „елити” не са в състояние да приемат тази оферта, понеже са свързани с други зависимости и ужасно некомпетентни и страхливи.  От друга страна те не могат да я приемат, защото управляват само формално, те са само дреха, наметната на друго властово тяло. Това тяло, тези истински управляващи са кръговете на Държавна сигурност – „Монтерей”, „Банкя”, Сапфир”, които и да искат, не могат да скъсат техните си зависимости и да прекратят агентурната си подчиненост на бившата ни метрополия при комунизма. Освен това те няма как да изтрият оцапаността си с най-гнусни престъпления – както в старото комунистическо време, така и в най-новото, което ги прави безкрайно уязвими.
Евентуални обявени и необявени всеобхватни санкции срещу Ердоган наред с облагите носят и др. заплаха – ново потенциално миграционно цунами. Това е инструментът на Анкара, с който плаши Европа. Знае се, че не сме готови за това, че така нар. „ограда” си е огромна корупционна афера, както посочих още преди години и на практика сме със смъкнати гащи, ако се изразя точно, макар и цинично.
 ГАЗОВИТЕ ТРЪБИ
В раздела за Русия също беше засегната България.  В него бяха обсъдени тръбите – „Северен поток” и Сръбски (Турски) поток. 31 души от известните и потвърдени официално 150 членове и поканени на срещата на Билдербергите по един или друг начин имат отношение към тези проекти, твърдят руските медии с тревога.  В тази връзка консорциумът “Аркад” е обжалвал решението на “Булгартрансгаз” да го декласира от търга за разширението на българската газопреносна мрежа. (строителството на Потока) Жалбата е до Комисията за защита на конкуренцията, а след нейното решение вероятно ще се разглежда при обжалването и във Върховния административен съд.  Тези процедури задържат евентуалното строителство на Потока. Напомням, че имаме споразумение с „Газпром” с парадоксално късия срок до края на годината (според мен, както аналирах в предишни постове – умишлено нереален) да задействаме тръбата за Сърбия. Неизпълнението ни грози с неустойки и арбитражен процес и вероятно огромни плащания, което според мен беше и целта на аферата.
Основните теми, обсъдени на срещата на Билдерберг:
1. Стабилен стратегически ред
2. Какво следва за Европа?
3. Промяна на климата и устойчивост
4. Китай
5. Русия
6. Бъдещето на капитализма
7. Brexit
8. Етика на изкуствения интелект
9. Оръжието на социалните медии
10. Значението (важността) на пространството
11. Кибернетични заплахи
По думите на бившия член на управителния съвет на Билдерберг Денис Хийли в интервю за „Гардиън “, “Билдерберг е начин за обединяване на политици, индустриалци, финансисти и журналисти. Политиката трябва да включва хора, които не са политици. Ние правим идеята да се разбираме между по-младите политици, които очевидно се издигат, за да ги съберем заедно с финансисти и индустриалци, които им предлагат мъдри думи. Това увеличава шанса за разумна глобална политика.”.
Григор Лилов, Фейсбук

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #96 -: Юни 11, 2019, 08:54:53 pm »

Бежанци изкупуват села с парични преводи от Катар и Саудитска Арабия


автор: radostinalassa   Три села от териториално-административната система на България вече са на път да станат „крепост“ на сирийските и водещите се за такива бежанци, които наскоро са се сдобили със статут. Това потвърдиха жители на селата Сладун, Мустрак и Михалич
Пришълците плащат в брой суми от порядъка на 10 хил.лв. или по-малко на собствениците на къщи от трите села, свидетелстват самите им жители. Паричните преводи най-често били от държави като Катар и Саудитска Арабия – основни „спонсори“ на антиправителствените сили в гражданската война в Сирия.
Освен това, според жителите на селата, чужденците били извозвани организирано. В Сладун, Мустрак и Михалич се наблюдава масово изкупуване и наемане на имоти от заможни бежанци.
Трудност за част от банките в Свиленград, Любимец и Харманли е да имат пари в брой, за да ги изплатят на бежанците.


Почва изкупуването  на България!

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #97 -: Юни 13, 2019, 10:12:05 am »
Известен икономист: Бойко Борисов е патологичен лъжец, как може някой да му вярва
13.06.2019Мартин ИвановБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
0
TwitterEmailWhatsAppShareИзслушах цялото интервю на премиера Бойко Борисов понеже сутринта нямах тая възможност.
Моят първи морфичен резонанс по него:

1. Много е жалко, но и категорично – опасно е, когато премиерът на една държава говори с опорни точки.

Хвърля в публичното пространство клевети към други хора – политици, журналисти, съдии.
 

2. Борисов е патологичен лъжец. Може би има нужда от специализирана лекарска помощ дори. Струва ми се, че е време съвсем сериозно да поставим въпроса дали този човек е способен от медицинска гледна точка да изпълнява публичен пост. Може би трябва да бъда освидетелстван и да бъде пенсиониран по болест.
3. Борисов е не само зависим, той е в таква степен неспособен да вземе собствено решени и да води собствена политика, че е опасен за България.
4. Натрапването на опорната точка, че БСП и ДПС ще управляват пак заедно е отчайващ опит зависмите от ГЕРБ избиратели (хора на позиция в държавна, или общинска служба, служители в компаниите, печелище обществено поръчки) да бъдат изплашени и да отидат да гласуват за неизбираемия кандидат на ГЕРБ.
5. Натрапването на опорната точка, че БСП и ДПС ще управляват пак заедно и натякването, че Борисов не можел да управлява с ДПС цели маскиране точно на това – Борисов и В МОМЕНТА управлява ЗАЕДНО с ДПС. Повтарянето на противно цели отново активиране на зависмия герберски вот.
6. Борисов лъже за БТК. Борисов е поел ангажимент към Милен Велчев и Спас Русев, договорил се е с Пеевски за протичането на сделката точно по този начин – без намеса на държавата. Абдикирането на държавата е единтсвения начин с БТК да се случи това, което стана – премина в ръцете на банката на КГБ. Срещу това Борисов е получил обещанието за среща с Путин, на която да се опитва да предоговаря Южен поток и Белене. Такава среща вече имаше. Резултатът от нея не е положетелен за Борисов.
7. Борисов лъже за “Булгартабак”. Компанията не беше продадена от Трайчо Трайков и Сити банк. Продавач на “Булгартабак” е Агенцията за приватизация – под контрола на Министерския съвет и директно на министър-председателя. Продавач на “Булгартабак” е Бойко Борисов. Той го продаде на Делян Пеевски и на себе си, с финансовото участие на Цветан Василев и Винпром Пещера.
8. Борисов е много изплашен. Няма вече външна подкрепа. Опитва да балансира вътрешния натиск в ГЕРБ. Борисов е наясно, че в моемнта, в който не е на валст отива в затвора. И помнете, че няма да се спре пред нищо, пред нищо – за да го постигне. Съпротивата на Орешарски ще е като детска игра в сравнение с това, което е готов да направи Борисов.
9. Борисов ще окървави България, така както я ограби. Но това е хубава новина. След това окървавяване шибаната ченгесарска мафиотска ДС измет, чиято подлога е Борисов, ще бъде завинаги изрязана като тумор от България.
Източник: Мирослав Иванов, Facebook
*Мирослав Иванов е Журналист в Студия Трансмедия

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #98 -: Юни 15, 2019, 10:53:12 am »

Как педофилската мафия чрез ЮНЕСКО си проправя път към децата


автор: elianna  Как "Конвенцията за правата на детето" би улеснила експлоатацията на децата Сътрудникът на Юнеско и автор на Инструкцията за внедряване на "Конвенцията за правата на детето" Питър Нюел беше осъден на 2.01.2018 г. за педофилия на 6 години и осем месеца затвор.   Негова фондация е реализирала сериозни приходи от дарения за периода 2012-2016 г. Осъденият Питър Нюел   Ето инструкцията:   https://www.unicef.org/publications/files/Implementation_Handbook_for_the_Convention_on_the_Rights_of_the_Child_Part_1_of_3.pdf?fbclid=IwAR1jNqucYPZhK1F8hD1f_wo5CQpTdh40GhOXkjHAudZK0pVpSx9hoegxZEQ   С какво е интересна тази новина на Би Би Си?   ЮНЕСКО декларират, че в написаната от него част срещу наказанията на децата и за "най-добрия интерес на детето" не съществуват никакви внушения за насилие.   Така е, но съществува друго.   В цялата Конвенция се налага мнението, че децата трябва да се защитават срещу своите родители, както и идеята за отглеждане на децата извън семейството.   Това би улеснило експлоатацията на децата от хора с нечисти намерения, например педофилите.   

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #99 -: Юни 17, 2019, 04:54:26 pm »
https://www.informiran.net/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4/


Европа изригна: В никакъв случай няма да дадем пари на България за суперкомпютър докато ГЕРБ управляват
17.06.2019Мартин ИвановБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
36TwitterEmailWhatsAppShare


Днес Бойко Борисов и Мария Габриел имаха среща на най – високо равнище в София, тя в качеството и на еврокомисар по дигитализацията на Европа, той като министър председател на България, за да обсъдели направата на нов свръхмодерен компютър в София с парите на Европа.
Дотук всичко е ок, защото всяка страна от евросъюза би искала да има такъв компютър, който засега нито Бойко Борисов, още по – малко пък Мария Габриел обясниха за какво може да се използва този компютър от България.

Затова и потърсихме мнението на естонски евродепутат участвал в направата на тяхното електронното правителство, за да ни обясни накратко за какво точно ще се използват тези суперкомпютри от ЕС и по специално от България.
Припомняме, че Естония е членка на Европейският съюз от 2004 година, и член на Шенгенското пространство от 2007 година. Ето какво ни написа естонският евродепутат на който засега ще се въздържим да споделим името, но на 100% ще го направим, когато Мария Габриел след няколко месеца няма да бъде еврокомисар.
” Здравейте, видях писмото ви и останах много изненадан, че в България продължава да се коментира тази тема, защото каквото и да се решава, ако изобщо нещо се реши за тези компютри на Европа, то това ще се случва в следващият европарламент, на който и еврокомисарите на 100% ще бъдат различни. Няма такова нещо някой, някъде да е одобрил това да се харчат пари за свръх модерни компютри, а още по малко някой вече да знае и къде ще са разположени. Имаше идея на вашата еврокомисарка Мария Габриел за изхарчването на милиарди евро от бюджета на ЕС за това, но още тогава и беше казано, че това няма как да стане, при положение, че ние в Естония сме направили нещо наистина работещо, струващо много малко пари и е приложимо напрактика навсякъде по света.
Мария Габриел на 100% няма да е човека, който ще се занимава с дигитализации и компютри в следващият парламент и това, че кум и Джозеф Дол няма вече никакво значение, защото след последните евроизбори хората ясно в Европа показаха, че искат прозрачност и нови лидери, а не някакви празнодумци, които през ден харчат милиони за борба с някакви фалшиви новини, които накрая дори се оказва, че не са и фалшиви, но застрашават реномето на определени политически фигури, тук не говоря само за България.
Големи компании, не само от Русия вече са завели дела срещу еврокомисарката ви, затова, че им е съсипала буквално бизнеса с цензура в  интернет и всички са наясно с този казус, затова и мисля, че е време нещата да се променят. Та тя не може да напише един код, една програма, за каква дигитализация всъщност отговаря човек, който няма елементарни познания за работата с компютри и интернет.”
Припомняме, че по време на кампанията за евроизборите в България, Бойко Борисов и Мария Габриел обещаваха на всички в България агенцията по трудова заетост на ЕС да дойде в София, но при гласуването се оказа, че агенцията отиде в Братислава, а за България гласуваха едва трима от деветнадесет човека.
Явно сега Габриел и Борисов си намериха нова дъвка с която да правят балончета на невежите в България, които не се интересуват какво и как се върши в политиката на ЕС, но пък вярват на Герб и особено  на Бойко Борисов.

« Последна редакция: Юни 17, 2019, 04:56:00 pm от bojinkata »

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #100 -: Юни 18, 2019, 01:06:29 pm »
Борисов да се готви за кървава битка с кадрите на Цeцо, „люспите“ вече се събират
18.06.2019Мартин ИвановБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
29
TwitterEmailWhatsAppShare
Премиерът Бойко Борисов го чака невиждана по своите мащаби вътрешно-партийна битка. Най-верните кадри на доскорошния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се готвят до кръв да се борят не само за оставане в партията, но и за защита на бизнеспозициите, които заемат благодарение на близостта си с Цветанов, коментират източици от централата на партията.
Не е тайна, че една част от тях успяха да изградят по места цели империи, които, според наблюдатели, наподобяват мафиотски структури. Самочувствието  им порасна до там, че започнаха да действат като лидери на организирани групи за влияние, движещи се по ръба или отвъд закона. Заради тоталното си господство, успяха да овладеят гигантски финансов ресурс. Подчиниха по места всички институции, без изключение, което пък им дава възможност да упражняват контрол и натиск. Не случайно Цветанов отказа предложението на Борисов да остане в редиците на партията и като безгласна пчеличка да събира мед барабар с другите в целия кошер. Цветанов иска меда за себе си, пише сайтът Фрогнюз.
 

Той се зарече по БТВ, че няма да каже лоша дума за Борисов, но ще си запази правото да критикува партията. Доскоро Цв. Цв. обичаше да ни напомня, че крайните решения в ГЕРБ се взимат само и единствено от Борисов. И ни убеждаваше, че от това няма по-нормално. Така доскорошната дясна ръка на премиера каза в прав текст, че няма да му се даде без бой. На нас ли, на него ли, но го рече. Логично е да си мислим, че едва ли човек, минал веднъж през „пералнята“ на прокуратурата с четири дела и отървал се на косъм от затвора, би бил толкова смел в плановете си за бъдещето, ако не разчита на силна и вярна армия зад гърба си.


Преди близо 20 години почетният председател на ДПС Ахмед Доган игра подобно хоро, след като негови най-верни хора изненадващо напуснаха партията му, барабар с тогавашния зам.-председател. Резултатът тогава беше почти плачевен, защото на местните избори движението загуби 9 общини.
 
По тази причина хора с опит в политиката правят различни прогнози за изхода от надигащата се война в ГЕРБ. Повечето са категорични, че на Цецо изобщо не му е нужно да прави партийна структура, както се очаква. Слухове в тази посока усилено се носят.  Убедени са, че ако неговите хора се явят на предстоящите местни избори като независими кандидати с всички бизнеструктури по места, ще успеят да ранят Борисов и ГЕРБ право в сърцето. Цецо вероятно затова и смята, че само временно е закачил бутонките на стената.
По различен начин биха могли да се развият нещата, ако в тази битка се намеси отиващият си вече главен прокурор Сотир Цацаров. В случай, че държавното обвинение все пак реши да започне проверки на близките до Цветанов хора, на бял свят ще излязат прелюбопитни неща. Особено по линия на обществените поръчки. Но това би могло да стане, ако Цацаров застане до Борисов. Но ако избере „отбора“ на Кой – очакваните проверки и разследвания няма да се случат.
Играта наистина може да загрубее ако в задкулисието наистина е започнало пренареждане. Пеевски отива в парламента, Цветанов си тръгва, Доган сигурно пише ново философско съчинение… Затова е много вероятно Цацаров да се ослушва, докато се убеди откъде вятърът духа по-силно. Той  би действал единствено в полза на този, който му даде гаранции за някаква приемлива професионална или политическа кариера след мандата му.  Ще бъде интересно и жестоко. Ще падат глави. Всичко е на живот и смърт, признават политици. Предстои да видим доколко прогнозите за смъртоносна битка между хората, затънали в партийни и бизнес интриги, ще се окажат верни. И най-важното-кой ще излезе „жив“ от нея.
Б.Р. На снимката /публикувана във фрогнюз/,  Цветанов е поканен на сватба, в което няма нищо лошо. До него обаче е изгоненият от МС Делян Добрев и кметът на Благоевград. Колко души има общо на масата? Защо са само мъже? Заговорничат или просто празнуват? Едно е сигурно: „Люспите“ вече ходят заедно. А войната тепърва започва…
istinata.net

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #101 -: Юни 25, 2019, 08:04:34 pm »

Примката се затяга: Текат проверки на Европа в София, в САЩ са готови с обвинения

автор: radostinalassa


 
Изглежда премиерът на България Бойко Борисов няма полезен ход. Каквито решения и предложения да вземе и да направи неговият кабинет, те винаги срещат обществения гняв и недоволство. Това е така, защото политиката водена от кабинета "Борисов 3" придобива все по-големи по мащаби антиевропейски и антидемократични оттенъци, които вече се наблюдават под смръщените вежди и на Европа и се тълкуват като "прикрит фашизъм". Митовете за стабилно управление на благоденствието са разбити, тангети и магистрали пропадат, деца умират, докато чакат в лечебно заведение животоспасяващата финансова инжекция от държавата, която поради липса на административен капацитет и наличие на безстопанственост и кражби е потънала в руини. На фона на политическата криза, която тресе властовите кръгове, и светлото бъдеще на управляващите потъмнява. Гаф след гаф, некомпетентност и корупция надничат от всяка точка на страната. Сянката на злото е толкова дебела, че и малкото хубави неща не могат да запалят свещичката на надеждата.
Изходът е само един: радикална промяна.Към днешна дата България се намира пред поредната национална катастрофа. Страната ни е на първо място в света по смъртност на населението и е най-бързо топящата се нация; на първо място по корупция в Европейския съюз; на първо място по бедност и ниски доходи в ЕС и на първо място по липса на свобода на словото - отново в Европейския съюз. В България се извърши най-големият банков обир в световната история - за над 5 милиарда лева, с институционална помощ. Държавният дълг се покачва с нови 400 милиона лева (без лихвите), при вече изтеглен заем, отново от кабинет на Борисов, в размер на 16 милиарда лева (без лихвите). Броят на напусналите и напускащите страната е толкова голям, че администрацията има наглостта да го превръща в пиар и актив, отчитайки сведени до минимум нива на безработица. При тази зловеща картина на самоунищжение, институционалният натиск и репресии над свободомислещи и над журналисти няма почивен ден. Без почивен ден са и олигархично-мафиотските-властови-политически кръгове, които, възползвайки се от предизборната ситуация и познавайки страховете на Самодържеца, са го натикали в "омагьосания кръг на желанията", в който исканията нямат край.
Изключително слабата активност в България на изборите за членове на Европейския парламент и лошото представяне на управляващата партия ГЕРБ и коалиционните й партньори "Обединени патриоти" и Атака без съмнение силно притесни и разтресе "Дондуков 1". Заради "Апартаментгейт" след изборите на министър-председателя Борисов му се наложи да извади от политиката дясната си ръка - Цветан Цветанов. Борисов представи действията си като еднолично свое решение, основаващо се на "високия морал" в ръководената от него партия. Истината, обаче, е малко по-различна - натискът идва от Германия и това може да бъде "прочетено" с издание на "Конрад Аденауер" - фондацията-майка на ГЕРБ. В него не случайно е описана схемата с апартаменти на властта "Апартаментгейт", в която Цветан Цветанов и Цецка Цачева имат водеща роля. Примката се затяга с наближаването на местните избори - за кметове и общински съветници, и с течащите проверки в СофияГоляма част от общините, уж в патримониума на ГЕРБ, са всъщност и на ДПС. Председателят на ГЕРБ е наясно, че без помощта на  Движението за права и свободи партията му ще изгуби влияние в над 50% от тях. Това от своя страна дава картбланш на ДПС постоянно да покачва цената си с нови искания, като натискът прерастна и в отворени писма от Пеевски до Борисов.
През 2016 г. Борисов ни убеждаваше, че Делян Пеевски го няма, заминал си е в Дубай и прочее. Това не само се оказа кьорфишек, а днес Пеевски е в България, в Парламента, избран е за европейски депутат и задава политическия ред в страната.
В същото време в София тече мащабна проверка на ОЛАФ на европроектите, научи LIBERTA.BG от свои източници в Брюксел. Изискват се документи от държавни и общински учреждения, разпитват се хора и Властта е наясно, колкото и да изглежда привидно спокойна и да крие от обществеността за проверката, че този път няма да е като друг път. ОЛАФ разполага с доказателства за корупционни практики и отклоняване на средства, ощетили с милиарди евро европейските дънакоплатци и евробюджет. В унисон със случващото се е и унищожителният за правителството Доклад на Европейската комисия за България, който излезе преди дни. В него директно се посочва, че страната ни няма напредък в борбата с корупцията, липсват осъдителни присъди за лица по върховете на властта, изоставаме в развитието си във всички обществени сфери и инфраструктурно, не се зачита върховенството на закона, не се транспонира европейското законодателство и не се изпълняват препоръките на Комисията. България е заплашена със замразяване на европейските фондове.
В същото време в САЩ продължава разследването срещу овластени лица в България. Високопоставени източници на нашата медия зад окена са на мненение, че федералните прокурори на Ню Йорк са събрали достатъчно доказателства и най-вероятно няма да изчакат приключването на съдебния граждански процес по RIKO, а директно ще внесат обвиненителни актове в съда срещу политически лица в България. Това може да се случи във всеки един момент!
Както се споменава по-горе в текста - примката се затяга, а промените ще бъдат радикални, повлияни от световния политически тренд, който вече е наложен - смяна на политическите елити.


bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #102 -: Юли 05, 2019, 11:37:06 pm »


Petio Petkov

Същата олигархична стабилност беше довчера в Молдова. Назначени наши хора на всички ключови постове, грабеж отдолу до горе, данъчен, прокурорски и съдебен тормоз срещу всеки противник на режима. Но - разбраха се Брюксел, Вашингтон и Москва, довчера непримиримите лява и дясна опозиция направиха антиолигархично правителство на Мая Санду, несменяемите се оказаха не само сменени, а и със запорирани пари и имоти, едва успели да избягат от страната. Слугите им по върховете на властта за една седмица или хвърлиха оставки, или бяха уволнени. На път е назначаването на главен прокурор с опит в борбата с корупцията (най-вероятно гражданин на държава от ЕС), разследване на кражбите и пълнене на затворите със "стабилни" крадци. Това е моделът за спасяване и на България. Първо - възстановяване на демокрацията. После - разправии ляво - дясно, комунисти - фашисти.

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #103 -: Юли 08, 2019, 12:30:11 pm »
http://afera.bg/%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%81/

ТОВА СА ЛОГИЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ЗАДКУЛИСИЕТО!Какви условия са необходими за съществуването на мафия:
- Липса на правосъдие;
- Липса на свобода на словото;
- Тотална корупция на всички нива във властта;
- Наличие на криминални групировки, които печелят от силата на заплахата;
- Сбъркана подкрепа за мафията от европейски политици, на които не им прави впечатление, че се прегръщат с мафията;
- Липса на информация в страните от ЕС за какво се харчат парите им в мафиотските държави;
- Липса на политическа воля, демотивирано и пасивно население, напълно оглупяло от горните условия.
Какво имаме у нас:
- Криминални групировки, които са на власт и печелят от всичко изброено.
Сега искам да чуя аргументите на МВР.

Добре де, този мухльо от БСП, който предложи Пеевски за шеф на ДАНС, не каза ли, че концепцията на Пеевски е била обещание да арестува Борисов.
Питам се:
- На какво основание:
на какво основание са му повярвали, че има такава власт;
на какво основание щеше да го арестува;
на какво основание Пеевски е обещавал от името на прокуратурата;
на какво основание Борисов сега е кротък като вакло агънце към бившия си „душманин“; на какво основание подлогата Нидялко се бие в гърдите, че е пръв защитник на герберасите;
На какво основание, бе?!
Отговорете, мъцнете нещо.
Защото това са логичните въпроси за задкулисието.
Богомил Бонев
Карикатура: Христо Комарницки
« Последна редакция: Юли 08, 2019, 01:08:22 pm от Веско »

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #104 -: Юли 10, 2019, 10:51:12 pm »
СЛЕД ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЩЕ ОСТАНАТ САМО СЛЕДИТЕ НА ЕДИН ГИГАНТСКИ МУТРОБАРОКОВ ДЖУРАСИК ПАРК. ВЪЗМЕЗДИЕТО ПОНЯКОГА РАБОТИ ПО НЕОЧАКВАН НАЧИН
Възмездието понякога работи по неочакван начин. Когато мутрите и кадесарския криминалитет заграбиха много пари, те пожелаха барове, дискотеки и хотели, озвучавана от любимата им циганска музика за танци, наричана чалга. Емоционално и музиката и мечтите им бяха близки до сръбските стандарти на Аркан и тем подобни криминално героически персонажи. Победиха, сграбчиха много пари, застроиха Черноморието, разгърнаха денонощен купон, сложиха бариери и телохранители навсякъде. Мечтата им се изпълни. Станаха собственици, притежатели и консуматори на онова, което смятаха, че е хубав живот. Та, мнозина от тях десетилетия прекарваха живота си висейки в баровете по морето, за да подслушват и следят “враговете” и капиталистите какво си говорят, докато на дребно продаваха дрога за своя сметка в кибритени кутии, пушейки Малборо с присвити хитри очи. И какво стана накрая, след победата, след гигантското пране на пари и “инвестиции”? Ами, нищо, никой вече не иска тяхното “хубаво”. Никой не иска да си играе с тях, да посещава плажовете им и да им плаща цени като в Монако. И никой не иска да им работи без пари.
Пожелаха да имат футболни отбори, купиха ги, започнаха да купуват съдии, да се прецакват взаимно с черно тото. Изживяваха се като Абрамович. Превърнаха българският футбол в бутафория, отвратиха хората от него, корумпирани хора се сменяха, реорганизираха, поемаха “ръководството” му. Терена обаче се разкаля напълно, защото манталитетът на хората с парите беше покварен в основата си още от годините, когато те в битността си на ченгета, бяха началството в държавата и в спортовете. Решиха, че ще бъде както винаги е било в светлото комунистическо минало: който е “най-гявол” и излъже останалите-печели! Но не стана така. Футболът се срина и някои от най-големите гяволи загубиха пари. Е, не че ги бяха спечелили с тежък и изнурителен труд, но в крайна сметка и те заедно с футбола паднаха жертва на собственият си успех да го окепазят и да го моделират по свой образ и подобие. За утеха сега могат да си направят пореден футболен конгрес в някоя чалготека и да потъгуват колективно.
Пожелаха да станат банкери и станаха такива. Откраднаха парите, раздадоха ги на своите, банкрутираха и избягаха. Оставиха след себе си бедност и разруха.
Какво ли не си помечтаха и какво ли не провалиха. Да не споменаваме как три пъти доведоха до фалит цялата страна и заставиха населението да плати и да плаща все още цената за това.
Дали те ще платят колективно или лично и поединично цената на своите провали? Едва ли. Отвреме-навреме арестуват по някой от тях, но след време ги пускат тихомълком. Справедливостта не идва и няма да дойде откъм Съдебната Палата сякаш. Но от друга страна е все по-очевидно, че тези хора носещи своя манталитет от социализъма до наши дни, са неспособни да създават нищо смислено или успешно. Въпреки, че разполагаха и все още разполагат с огромни суми крадени пари в офшорки или ги изпират през строежи и “бизнеси” те неизбежно стигат до провал и техните начинания са неуспешни. Природата и нормалността винаги взимат връх над абсурдното и негодното. Гяволът, въпреки своята “хитрост” е в крайна сметка абсолютен и неизбежен лузър. Когато безконтролният разгул на лузерите из курортите окончателно се спихне, след десетилетия там ще останат да стърчат само следите на един гигантски мутробароков джурасик парк, от чийто празни прозорци ще избуяват хвощове и родендрони. Това ще бъде единственият им подобаващ паметник наред с някой изоставен и ръждясал в треволяка Майбах. Животът ще продължава своя ход и може даже да се появят пак дюни, за да погребат окончателно тази епоха.
Любо Канов

Тагове към темата: