Apocryphal Academy

Автор Тема: ЛЕКЦИЯ: Mark Passio, 2013г---- Естественият закон (истински окултизъм)  (Прочетена 6450 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
/на табелката пише: Аз страдах. Следователно ще причинявам страдание./

Пасио: хората, които не искат да поемат лична отговорност и да станат възрастни, се намират в това психологическо състояние. Нарича се Себененавист.

Това означава, че се мразите. НИКОЙ, който иска да удължава Робството, не е способен да се харесва. Те НЕ МОГАТ да обичат себе си. Невъзможно е. Винаги ще сте в състояние на себе-омраза, ако вярвате в Правителството, ако вярвате в легитимността му. Защото вярвате в Робството, и сте ВЪВ тази Робска система и искате тя да продължи, как е възможно да обичате себе си… не е възможно.

СЕБЕНЕНАВИСТТА е подлежащото психологическо състояние, което кара хората да се опитват да абдикират от тяхната собствена лична отговорност да упражняват Съвест, и да изпадат в поведение на Заповедоследване и Оправдание. Точно както не е възможно за един следващ заповеди да упражнява Съвест, не е възможно за един следващ заповеди истински да обича себе си.

Тези две състояния не могат да съществуват едновременно. Не можете да сте човек, който следва заповеди, и едновременно с това да обичате себе си – невъзможно е. Това са противоречащи си психологически условия.

Ето какво представлява един себененавиждащ се човек – той е затворен в кръга на травмирането, злоупотр*бата и жертвата. Получава се травма, има определен насилник, има жертва, и след това всичко се повтаря. Този, с когото е злоупотребено, след това се превръща в онзи, който наранява, и този цикъл се повтаря. Говоря за това доста изчерпателно в радио-канала си по YouTube.

Това е символното изразяване на това състояние на ума. На картинката е едно гòлемно същество. То е 100% програмирано, безжизнено нещо, което е надарено със способността всъщност да се движи като робот. Можете да го оприличите на робот от плът. Това е концепция от древния тъмен окултизъм.

И този гòлем се захранва от силата на Себененавистта. И точно това са последователите на заповеди – те са гòлеми.

Не го казвам, за да обиждам хората! В действителност не ме интересува как го приемат хората. Казвам им какви са наистина. И за какво мислят за тях тъмните окултисти. Наричат ги свои кучета и любимци. Така наричат полицията във военните среди. Имаше цяла серия предавания за това.

И не ви казвам това от книжно знание. Казвам ви го от техните уста в моите уши. Така ги наричат.

Гòлемът е в това умствено състояние – “Тъй като АЗ страдах, следователно АЗ ще причинявам страдание на другите!”, “Тъй като аз не мога да се справя с вкоренените си психологически травми, и детски комплекси, и неадекватни комплекси, аз ще изсипя това вкоренено, психологическо напрежение върху другите хора, върху които нямам правото да си го изкарвам”. Това е гòлемното състояние на ума.

Себененавистта се поражда, когато по-ранно ТРАВМА е била потисната, и погр*бана дълбоко в Подсъзнанието

Това е ролята на Подсъзнанието – да предпазва Съзнанието от травмиращи преживявания, за да не се преживява в Съзнанието отново и отново и следователно да не се преживява отново и отново във физиологията. Само че, ако никога не извадим този погр*бан материал до съзнателното ниво, той се надгражда, и надгражда, и надгражда, докато в крайна сметка не ни унищожи. Психически и духовно.

…вместо да бъде конфронтирана, обработена и излекувана…

Хората не искат да се заемат с тази работа. Прекалено трудно е да се копае из този засенчен материал. Трудна работа е! Повярвайте ми, за да изляза от състоянието на ума, в което бях, на мен ми се налагаше да свърша тази тъмна работа. С години! Години на ОЩЕ страдание и болка. Да се гледам в огледалото и да се питам “Какво трябва да конфронтирам в себе си?” След което да работя за целта на тази промяна. И да призная хиляди, и хиляди, и хиляди пъти “Сгреших!”, “Сгреших!”, “Сгреших!”. Просто не знам колко хиляди пъти трябваше да се гледам в огледалото и да си го повтарям на себе си. Понякога бях толкова депресиран, че не можех да стана от леглото С ДНИ. Просто лежах в леглото и сушах дуум-метъл по цял ден. Буквално! Безкрайно. Едно и също. Просто седях в онова състояние на тотална себененавист и тотална депресия. Заради онова, в което знам, че УЧАСТВАХ. И заради това, че ЗНАЕХ че ВСЕ ОЩЕ съм в онзи режим на мислене! Че ВСЕ ОЩЕ умът ми беше същия! Че щеше да отнеме ГОДИНИ, за да изляза от там!

Обяснявам това, за да се опитам да предпазя хората, така че да не им се НАЛАГА да минават през цялото това страдание. Това Знание може да се ПРОЗРЕ, без да е нужно да се слиза по този път. Може да се направи. Не ви казвам, че е лесна работа, но е възможно.

…Такава травма може да възприеме формата на усещане за НЕАДЕКВАТНОСТ, било то истинска, внушена или въобразена.


Пасио: И знаете ли какво представлява това мисловно състояние? То е авто-затвор. Тези хора сами затварят себе си в килия. Тези хора, които искат да излеят върху другите своите собствени вкоренени, травматични психологически напрежения – те са затворници. Те са ВЪВ клетката и им харесва да вътре в клетката.

Те нямат никакво желание за Свобода – единственият човек, който няма желание за Свобода, е онзи, който е в състояние на Себененавист и Себеомраза. Който не обича себе си.

Сега… това, което лекува Себененавистта, е СЕБЕУВАЖЕНИЕТО. И трябва да знаем какво означава думата уважение.


Пасио: Става дума за вглеждане в себе си – ИНТРОСПЕКЦИЯ.

Респект идва от латинската представка ре – re – която означава “отново” и латинския глагол спектаре – spectare – който означава “да гледам”. Събираме ги заедно, и получаваме “да гледам отново”, “да видя пак”, “да хвърля още един поглед”.

Да се погледнеш отново – от тук започва Респекта. НЕ МОЖЕШ да дадеш нещо на някого, ако го нямаш. Ако аз нямам десет долара в джоба си, не мога да ви ги дам. Ако нямам монета в джоба си, не мога да я дам на някой друг. Първо трябва да я имаш, за да я дадеш. Така че никой не може да прояви уважение към някой друг, освен ако първо не го развие вътрешно. Самоуважението трябва да се появи първо. Точно затова тези хора не уважават НИКОГО! Изпълнителите на заповеди не уважават най-вече себе си. И докато не свършат тази работа по Интроспекцията си, няма и да развият Себеуважение. И отново: не ви казвам, че това е лесна работа – това е трудна работа, която може да отнеме много време. Тя представлява изкопаване на затъмнен материал, от който повечето хора искат да избягат, те не искат да конфронтират определени неща в себе си.

Само Себеуважението може да излекува Себененавистта и да постави един изпълнител на заповеди на Пътя на Съвестта. Нужно е да се погледнем в огледалото още веднъж.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Изгубената дума.

Това е краят на раздела за Естествения Закон и до края на семинара ще обсъдя някои решения.


Пасио: Изгубената дума. Това е концепция в ЕЗОтеричното Фримасонство, която представлява състояние на Съзнанието, което като цяло е било “изгубено” за мнозинството човешки същества. За да произнесе “Загубената Дума“, човешкото същество трябва да работи върху себе си, с цел да постигне РАВНОВЕСИЕ, или Баланс, между Лявата и Дясната полусфери на мозъка. В такова състояние на Равновесно Съзнание, съществото и постигнало опознаване на своя Аз, както и функционалните принципи на Макрокосмоса, или Естествения Закон. Постигайки това, личността е развила разбиране за обективната разлика между Правилно и Грешно, или както са известни тези концепции в традиционното Фримасонство, съответно “Светлина“, което е Правилно, и “Тъмнина“, което е Грешно.

Или Светлина, което е ЗНАНИЕ за Правилно и Грешно, и Тъмнина, което е НЕВЕЖЕСТВО за Правилно и Грешно.

А каква е Изгубената дума?


Пасио: Това е изгубената дума, дами и господа.

Вече притежавате Знанието от най-високите нива на Фримасонството. Повечето от масоните във външната система не знаят коя е Изгубената дума. Изгубената дума е НЕ. Аз ви предлагам идеята, че това е двойнствена дума. Изгубената дума е двойнствена, ще рече, че означава две неща, не само едно. Тя е думата НЕ, N и O на английски, но както и думата ЗНАМ на английски, която се произнася по същия начин, но се пише KNOW. Това са изгубените думи.

В Просветленото състояние на Съзнанието, създадено ЧРЕЗ Знанието за Естествения Закон, човешкото същество най-накрая е способно да произнесе “Изгубената дума“, която е “НЕ“. НЕ е Думата на Пълната Власт. Само когато кажем НЕ на онези, които твърдят, че са наши собственици, същите, които твърдят, че ТЕ ще решават кои Права ще имаме или няма да имаме ние, спираме да черпим Силата си от който и да е външен човек, и извършвайки това, си възвръщаме ВСИЧКИТЕ свои Права. Цялата наша СОБСТВЕНОСТ, която е била отнета без Право. За жалост, много, много малко хора в нашия свят имат ЗНАНИЕТО, ГРИЖАТА и СМЕЛОСТТА, които се изискват, за да се извърши това. Това е причината тази Всемогъща дума да се счита за “изгубена”.


Пасио: Ето го другия английски вариант на думата НЕ – думата ЗНАМ. ЗНАЙТЕ ПРАВАТА СИ. Причината да трябва да Знаете каква е разликата между Правилно и Грешно, и следователно да знаете какви Права имате и какви Права нямате, е че онези, които НЕ ЗНАЯТ тези неща, никога няма да кажат Изгубената дума на онези, които твърдят, че ги притежават. Те няма да кажат НЕ.


Пасио: Та нека да разгледаме някои решения. Наричам тази секция, “Да преподаваш Естествения Закон на другите”. Защото точно както говорихме – образованието е единственото решение. ЗНАНИЕТО е решението. Разпространението на това Знание и Образование, което означава “да изведа някой навън”. Education на английски идва от латинското едукере – educere – “да изведа някого вън от нещо”. И какво е Образованието? То е да изведеш някого от Мрака. Да изведеш някого от Невежеството.Бел.прев: На български Образование идва от образо – вание. Звание означава мисия и посвещение в живота. Название означава личното име, което съдбата е отредила на човек да проявява в живота. Призвание означава нещото, което съдбата и извикала човека да прояви във Физическия сват. Така Образо-вание означава получаване на званието да се създават образи. Според Принципа на Ментализма, от Естествения Закон, всяко нещо трябва първо да въ-образено в Ума, преди да бъде създадено чрез проявление във физическата действителност. Така Образование на български означава Звание в Съзидателност.Това е работата на един истински учител. Той не БУТА някого навън… той казва, “АЗ ЩЕ ТРЪГНА ПРЪВ, и ще ви ПОКАЖА пътя”. “И можете да ме ПОСЛЕДВАТЕ, ако чувствате че това е правилния път”. И можете да повторите процеса – това е ПОВТОРИМ процес. Точно това представлява Науката. Както казах, всичко това не е система от вярвания или религия – това е Наука.

“Да преподаваш Естествения Закон” също така е известно… във всички положителни окултни традиции, като “Великото Дело”. Аз го наричам Истинското Велико Дело. Понеже тъмните окултисти обръщат и усукват всичко, и те си имат техен си вариант на “Велико Дело” – създаването на свят на тотално Робство. Това е ТЪМНОТО Велико Дело, аз казвам Истинското Велико Дело, или Светлото Велико Дело – кой както иска да го нарича, това е просто жаргон.


Пасио: Промяна се случва? Може би… а може би не. Резултатите тук не са гарантирани, пичове. Ню-ейджърите ще ви кажат, че всичко е гарантирано, че “Всичко е в кърпа вързано”. Онези от Зета-Ретикули всеки момент ще бъдат тук. Ще ни дадат всички тайни на Вселената. Ще ни спасят от правителствата ни. Само трябва да изчакаме още няколко години, или десетилетия. Или хилядолетия. Но ще бъдат тук скоро.

Нужна е Квантова Промяна в човешкото Съзнание, за да може Човечеството да се освободи от самоналоженото си състояние на Робство. За нещастие, тази Голяма Промяна НЕ Е автоматичен процес, нито пък е гарантирано, че въобще ще се случи…

Можем да бъдем в това състояние много, много, много дълго време… или пък може да развие лавинообразен ефект и да доведе до пълното унищожение на човешкия вид. Положителният резултат не е гарантиран. Всеки, който мисли, че е гарантиран, е много наивен и е изключително дясно-мозъчно прекалено положителен. Не ви казвам и че отрицателният изход е гарантиран. Казвам ви, че може да поеме във всяка посока, в зависимост от това накъде поеме Съзнанието. Зависи от това колко хора, в Квантови количества, ще изберат Истината пред Измама**. Това е, което ще определи развръзката.

…Дали ще се случи или не е функция на човешката Воля да се узнае Истината и да се преподаде на другите. Това включва огромно усилие, огромна посветеност, и най-вече – огромно постоянство.

Не можете да се предадете. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО – ПРИЛАГАНЕ – НА ВОЛЯТА е задължително изискване. ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА. В Алхимията има една поговорка, класическа за Алхимичната традиция. “Лаборе ет константиа” – означава Работа и Постоянство.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНО УСИЛИЕ. Това е нещото, което ще изкачи тази канара до върха на планината. Това е. И ще има много ритане и крясъци, хора. Заради нивото на калцираност, в което се намира човешкото Съзнание. Аз НЕ очаквам това да бъде лесен процес. Не ви хвърлям прах в очите, не ви казвам “Ей, елате от мойта страна да вършим Великото Дело! Ще бъде толкова яко и забавно, ще е толкова лесно, ще го свършим адски бързо и всичко ще е тип-топ”. Ако бях някакъв Ню-ейдж гуру, който се опитва да накара всички ви да повярвате на това, което ви казвам, точно тава ще ви кажа. Защото ще се притеснявам за това дали съм достатъчно популярен и колко “последователи” мога да навържа. Не се интересувам от това! Интересува ме да ви кажа как наистина стоят нещата! Това не ме прави популярен… всъщност ми навлича доста омраза от много хора. ОК? Това няма да е лесно.


Пасио: Квантовата промяна си има изисквания.

Квантов, думата произлиза от латинското съществително квантум – quantum – означава “количество”. За да се помръднат Везните на Истината и Справедливостта обратно в равновесно положение, определено КОЛИЧЕСТВО хора трябва действително да ВЪРШАТ Великото Дело, за да помогнат на другите да приемат Истината.

Ако това не се върши от достатъчен брой хора, тези Везни няма да се помръднат в обратната посока. Трябва да постигнем определена критична маса. КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ. Ню-ейдж движението казва “А не, не, не са нужни количества, една мъничка, мъничка, мъничка порцийка може да направи голяма, голяма, голяма промяна”. – ГЛУПОСТИ !!! Има си причина да се нарича КВАНТОВА ПРОМЯНА! Нарича се КВАНТОВА Промяна, защото квантум означава “количество”! Трябва да сложите достатъчно СИЛА върху тези Везни, за да се наклонят на другата посока! Ако не разполагате с това количество – те няма да се наклонят!


Пасио: Индивидуални поведенчески избори. Те или се основават на хармония с Естествения Закон или на Опозиция с Естествения Закон. Те се комбинират по енергия и ефект, и в АГРЕГАТА си – ще рече в сумарната си тоталност – повлияват на качеството на манифестираното споделено човешко преживяване…

Така се създава Реалността. ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНО на Ню-ейдж хрумването – всеки отделен индивид НЕ създава своята собствена Действителност. В АГРЕГАТА СИ Човечеството съвместно създава колективното, споделено преживяване, в което ние ВСИЧКИ участваме. Ние КОЛЕКТИВНО създаваме споделеното си преживяване. А че “Всеки отделен индивид създава действителността, която той самия преживява”. Да – създавате, в Микрокосмичен аспект, това как преживявате собствения си живот… дали преживявате себепричинено страдание в големи количества или не, така работи Закона за Привличането на индивидуализирано ниво. Но на МАСОВО ниво, тези принципи работят в АГРЕГАТЕН аспект. Имаме нужда от население, което Разбира и живее в хармония с Естествения Закон. И КОЛИЧЕСТВАТА са изискване, за да се случи това.

…Тази динамика действа като съвършен израз на Принципа на Съответствието: “Както Отгоре, така и Отдолу; Както Отдолу, така и Отгоре”

Както създаваме действителността си като индивидуализирана единица Съзнание, такава ще стане действителността ни и като Макрокосмическа Реалност.

…В решително противоречие на “Ню-ейджърската” гледна точка, за да може да се осъществи КВАНТОВА Промяна, КОЛИЧЕСТВАТА СА ИЗИСКВАНЕ.


Пасио: Така че какво представлява Истинското Велико Дело?

Истинското Велико Дело може да се извърши само след като човек е осъзнал Истината относно Естествения Закон и е привел СЕБЕ СИ в съзвучие с него…

ТОВА е момента, в който всичко ЗАПОЧВА. Защото веднъж, след като направите това и вече не сте в това вътрешно противоречие или опозиция, ТОГАВА можете легитимно да започнете да преподавате на другите хора, защото го познавате в достатъчна дълбочина, и защото в действителност се привели ПОВЕДЕНИЕТО си в съзвучие с него.

Така че Истинското Велико Дело е онова, което идва след това. И ето какво е:

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: ИСТИНСКОТО ВЕЛИКО ДЕЛО е мъчната задача да се повлияе на другите хора да преминат през същия този процес към положителна промяна на Съзнанието, през който вие сте преминали. Задачата е на тях да им се помогне да осъзнаят, че поддържайки и оправдавайки легитимността на “Авторитета” и Правителството (с други думи, Човешкия закон), те в действителност поддържат и оправдават легитимността на РОБСТВОТО, и че са проявили НЕМОРАЛНОСТ, постъпвайки така.

Ето ТОВА… е трудна работа. Защото хората не искат да вярват в това – те искат да вярват това, което им се иска да е истина… искат да вярват в това, което им се ще да е вярно. Филтрират си възприятията през тези тези очила.


Пасио: Накратко, Истинското Велико Дело се свежда това, така да се направи, че хората да ИЗОСТАВЯТ РЕЛИГИИТЕ СИ (фалшивите си религии, трябва да уточня) – фалшивите и догматични ВЯРВАНИЯ, които задържат напредъка на Съзнанието като спъват приемането на Истината и Естествения Закон. Калцираните им религиозни системи от вярвания. Това е нещото, което трябва да се разгради. И да се изостави.


Пасио: Карл Юнг го е описал красиво… считам го за съвременен алхимик, за такива считам и много други учители на Великото Дело: “Човек не става Просветлен, като си фантазира светлинни фигури, а като ПРАВИ ТЪМНИНАТА СЪЗНАТЕЛНА…”

ПРАВЕНЕТО на тъмнината съзнателна. Не пожеланието да стане съзнателна… Не медитирането върху нея… А извършването на това случване като проява на Волята. И това може да се направи, само ако достатъчно хора вършат Великото Дело.

“…Въпросната процедура, обаче, не среща одобрение, и от това следва, че е непопулярна”.

Толкова малко хора вършат тази работа. Отговорът е, в действителност, ДА СТАНЕШ учителя. Не правя всичко това, понеже ми се иска много хора да ми бъдат ученици, които да са последователи на каквото казвам. Не може да ми пука по-малко от това, дали сте ми последователи или не. Повярвайте ми, можете да правите много по-добри неща от това да ми ставате последователи. Това е даже ЛОШ пример… Ако ми станете последователи, това ще означава да тръгнете по един път на дълбоко страдание за много, много години, преди да излезете от него. Би било лош избор.

Аз ви казвам да следвате Истината. Да ЗНАЕТЕ Истината… Това няма нищо общо с мен. ОК?

Когато хората чуят в какво се състои Великото Дело – в това да се помогне за промяната на Съзнанието на другите хора, след като човек промени собственото си Съзнание… Хаха… Обръщат се, и бягат. Директно се завъртат и го обръщат на бяг – колкото могат по-бързо. “Ти ЛУД ЛИ СИ? Искаш от мен да направя КАКВО??”. “Та това е най-трудното нещо на света!!”

Точно така. Точно затова толкова малко хора го правят.


Пасио: “Многото ръце правят работата лека”. Ако имахме повече хора, ангажирани с това усилие, можеше да е по-леко, можеше да става по-бързо.

Джеферсън е казал: “Образовайте и информирайте целокупния народ. Това е ЕДИНСТВЕНАТА истинска опора, гарантираща опазването на Свободата ни”.

Образованието е отговорът.


Пасио: Изследователят Доналд Мак-Алвейни казва в книгата си “Към Новия Световен Ред” :

“Във всяка залязваща цивилизация има малки остатъчни групи от хора, които се придържат към Правилното пред Грешното; които разпознават разликата между Добро и Зло и които възприемат активна позиция в защита на първото срещу второто; които продължават да мислят и разсъждават самостоятелно и които смело устояват срещу политическото, социалното, моралното и духовното разложение на съвремието си”.

Великолепно казано.


Пасио: Думи, които се приписват на Исус в евангелието на Матей… И много хора не са чували този цитат. Той казва:

“Не допускайте, че съм дошъл да донеса Мир на Земята. Не дойдох да донеса Мир, а Меч. Защото дойдох да обърна синовете срещу бащите си, дъщерите срещу майките си, снахите срещу свекървите. Враговете на човек ще бъдат членове на собственото му домакинство. Всеки, който обича баща си или майка си повече от мен, не е достоен за мен. Всеки, който обича сина си и дъщеря си повече от мен, не е достоен за мен. И всеки, който не поема кръста си и не ме следва, не е достоен за мен. Всеки, който открие живота си, ще го изгуби и всеки, който изгуби живота си в мое име, що го намери”.

Тези думи се приписват на Исус, но това, което искате да сложите на мястото на Исус, е думата Истина. Пътят… Истината… Светлината… Знанието… Знанието за Естествения Закон. “Христовото съзнание”. ОК?

Той ви казва – ще има хора в собственото ви семейство. Те няма да изберат Правилното пред Грешното, те ще продължат да избират Робството и ще продължат да се застъпват за Робството. Това не са хора, с които искате да продължите да се асоциирате… АКО сте положили усилие да им обясните какво наистина се случва. Разбирате ли, ето това е концепцията на Истинската Прошка и “обръщането на другата буза”. Не означава “Обърни си и другата буза и продължи да игнорираш Злото и да оправдаваш Злото до безкрайност, докато не те унищожи”. Означава, че трябва да дадете на хората, с които сте близки, и към които имате симпатии, повече шансове и възможности, отколкото на онези, които не познавате, да научат Истината. Като да кажете, “Понеже съм склонен и ме е грижа за този човек, ще продължавам да се връщам, и да се връщам, и да се връщам и ще продължавам да го удрям с Истината”. И в крайна сметка, ако дойдат на страната на Истината и Правото – добре. Но това, което той казва в този цитат, е че в един момент тази духовна война ще се “нажежи”, така да се каже. И хората, дори онези, които са ни най-близки, ако не влязат в синхрон с Правото… Хората, които в крайна сметка ПОДСИГУРЯВАТ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на Злото в света – ТЕ са нашия истински духовен враг.


Пасио: Срещу какво наистина ще бъде тази Битка, тази Духовна Война…

Аз казвам, че в действителност тя ще бъде срещу ВЪТРЕШНИ демони. Които съществуват в психиката на човечеството. И тези Вътрешни Демони представляват:

– Егота, които са втвърдени в нещо, което наричам “Отрицателно Знание”

– Емоционален Майндконтрол, и

–  Страхът от Истинската Свобода.


Пасио: Та… Отрицателното Знание е концепцията, че “някой вече знае”. Хората отказват да обърнат внимание на нещо, защото казват “Ей, аз вече знам какво се случва”. Това е ИЛЮЗИЯТА за Знание. Най-големия Враг може да не е Невежеството, а по-скоро Илюзията за действително Знание.

А хората НЯМАТ Истината. И когато нямат Истината, те са на кота 0, нали така? Те са на като 0, защото не са започнали самостоятелно да търсят Истината… САМО ЧЕ СА ПРИКРЕПЕНИ КЪМ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ОТДОЛУ, КОИТО НЕ СА ВЕРНИ. Така че тези неща под кота 0 ги поставят в отрицателно състояние! Те трябва да започнат да се движат към нулата – към това да не знаят нищо. Затова го наричам Отрицателно Знание.

Трябва да положиш много труд, само за да излезеш начисто. Преди да започнеш да приемаш добрите неща. Много хора са в това състояние и хората, които са най-надълбоко в това състояние са свръх-интелектуалните. Супер ляво-мозъчно неуравновесените. Затворът на Левия мозък.


Пасио: Емоционалният Майндконтрол е вторият Вътрешен Демон. Сблъсквам се с това през цялото време, това е нещо обичайно за хората от моя свят. Много хора нямат достатъчно дебела кожа, за да слушат някой като мен. И това е нормално. Отново: в древните традиции са казвали “Запазете месото за силните хора и дайте млякото на бебетата”. Аз не съм тук, за да се обръщам към бебетата. Нямам търпението за това… Нямам ЕНЕРГИЯТА за това. Това, което се опитвам да направя, е да подготвя ДРУГИТЕ учители, които МОЖЕ БИ ще имат енергията и търпението за това. Защото това не съм аз. И съм 100% напълно честен с вас – това не съм аз. Аз не съм тук да правя ТОВА. Аз просто се надявам да издигна ДРУГИ ХОРА, които са почти стигнали до там, почти изцяло стигнали до там, така че ТЕ да започнат да правят това, в по-голям мащаб.

Те ще са хората, които ще работят с подобни хора – не аз. Просто съм искрен с вас.

Емоционалният Майндконтрол идва под няколко форми. Ню-ейдж варианта е “Това е неприятно, не искам да го слушам, не искам да го виждам, и определено не искам да казвам на другите за това”. Не гледай Злото, не чувай Злото, не говори за Злото. “Просто ще го игнорирам и то само ще си отиде!!!”

Е? Какво се случва, когато постъпим така с която и да е болест или проблем? …Подобрява ли се? Става по-лошо.


Пасио: Втората форма на Майндконтрол е, че хората имат проблем с чуването на Истината, защото не им харесва или не предпочитат начина, по който им се представя.

Аз няма да спра да говоря Истината по начина, по който я говоря. Това е моя стил. ХАРЕСВАМ си стила. Аз лично си мисля, че нямам никакъв проблем с начина, по който я представям. Слушам си презентациите, които правя, и не се тупам за всичко по гърба, но си мисля, че се справям доста добре. Гордея се с работата си до сега. Правя честна лична оценка на начина, по който презентирам. И отново, давам си сметка, че начина ми на презентиране е предимно за дебелокожите, не е за хората със супер деликатни чувствителности. Така да е. Те не са хората, до които се опитвам да стигна. Опитвам се да направя вертикална интеграция, не хоризонтална интеграция. Да изградя общество от хората, които НАИСТИНА СХВАЩАТ, и които могат да започнат да разпространяват Истината масово.

В тази концепция става дума за атрактивната водеща на новините, на вечерните новини. Тя може да шепне сладки тъпизми в ухото ви цяла вечер. Със сините честоти зад нея, нали знаете… И да ви каже със секси глас, “Две плюс две прави пет”. “Дааа, две плюс две прави пеееет”. И ще успее да накара много хора да й повярват на глупостите. Нали? Но човека, който всъщност ви казва Истината, може да не харесвате гласа му, може да не харесвате грубостта, с която подхожда към вас, когато ви казва Истината… Той може да крещи по мегафона “Хей! В ОПАСНОСТ СИ!”. “ТИ СИ  В АКТИВНА ОПАСНОСТ!”. В това обръщение ИМА повелително наклонение! Има ВРЕМЕВИ ДИАПАЗОН – НЯМАШ цялото време на света да поправиш това състояние.

А хората казват, “Ами на мен не ми харесва начина, по който го каза”. “Това на мен ми се струва негативно”. “Аз мисля, че този разпространява страх и прави въпроса по-голям, отколкото е”. Те не се интересуват от СЪДЪРЖАНИЕТО, от действителната ИНФОРМАЦИЯ. Те казват “НАЧИНА, по който го каза, ме обижда, не ми харесва гласа му или времето, което му отне”.

ТОВА ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ НЕЩО ОБЩО С ИСТИННОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА ??

Хората, които са в това умствено състояние, се намират под Емоционален Майндконтрол. Те вярват, че гладът за информационно съдържание трябва да се определя на база това, как те кара да се чувстваш въпросната информация. И това е логически абсурд, не може да се направи. Не можеш да МИСЛИШ с емоциите си. И не ви казвам да изключите емоциите си – те са невероятно важни. Те са КОМПАС за Моралност в живота ни. Те са компаса ЧРЕЗ който трябва да определяме посоките на поведението си.

Но не можете да определите и анализирате и дисектирате какво е Истина или не е! И не можете да направите филтрираща система на база как информацията ви е накарала да се чувствате или как сте я чули! Всъщност трябва да мислите с УМА, с ДВЕТЕ ПОЛУСФЕРИ на мозъка! С Истинска Интелигентност! За да можете да филтрирате и определите какво е Истинно.

Без значение колко много някой иска да ви подава този приятен, мек, емоционален глас… този човек все още ви лъже. Без значение дали човека има груб, строг или неприятен глас, и ако постоянно ви казва, че две плюс две прави четири, а вие не харесвате интонацията му… ами ДА, хора, това ВСЕ ПАК ПРАВИ ЧЕТИРИ. По всяко време и място! Това е Истината!

Никакво количество благопожелания и приятности или обличане на Лъжата няма да направи това твърдение в ляво вярно! Никога! Но да, това е нещото, което хората предпочитат да чуват, представено с хубав, приятен тон.


Пасио: “Истината е войнствена…” както казах в началото на презентацията. “Тя е, в самата си природа, във война със силите на лъжата и измама**”. – Брехт


Пасио: Ние буквално вярваме, че сме в правото да игнорираме истинно послание, ако посланикът по някакъв начин не е по вкуса ни. Смятам, че това е симптом на тотална лудост”. – Анонимен

Това е анонимен цитат, който също намерих в един форум. И това са много добри думи, това са мъдри думи. Наистина е лудост да се игнорира истината само въз основа на това как е изказана. Нарича се Емоционален Майндконтрол. И голяма част от работата ми е, да се опитам да го обясня на хората.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: Откъде идва Страха от Истинската Свобода? Това ще ни отведе до бъдещата ми работа, която е цяла нова серия презентации, така че ще се задълбоча в това, в бъдеще.

Наричам това… трудно е да се види, но е изобразено дърво, с корени, ствол и листа отгоре, трябваше да избера по-светъл фон…


Пасио: В листата на дървото се намира Отказът от личната отговорност. Може да си мислите “О, това е долу в корените” – Не. Това е СИМПТОМЪТ, който се проявява като корона на дървото. Това са едва листата му.

Тогава стигаме до големите корени и стеблото на дървото. Доближаваме се до истинските вътрешни проблеми, захранващи отрицателния аспект на проблема. За това вече говорихме, това е – Себененавистта, поради липса на Себеуважение.

Сега… Какво описвам тук, какво в действителност описваме до сега. Какъв вид хора… искат да живеят в продължителен отказ от Лична отговорност, заради това, че имат неразрешени травмиращи проблеми, които ги довеждат до Себененавист и липса на Себеуважение? Какво наистина описвам тук?

(глас от публиката)

Какво? О, да, това е Робски манталитет, но има нещо друго, което описвам. Какъв ВИД човек?

ДЕТЕ… Точно така.

Говорим за хора, които са психологически, емоционално и духовно незрели. Те не са пораснали. Не са приели Личната си отговорност… което е основният критерии на съзряването и зрелостта. И това се дължи на травмата, която са понесли, която е довела до Себененавист и липса на Себеуважение. Точно това е причината да не искат Лична отговорност – те искат да останат тотални деца.

Сега… Нека да открием какво лежи в КОРЕНИТЕ на това Дърво на Злото. Защото докато не навлезем в това място, в този Причинен (Казуален) фактор , който манифестира тези другите психологически състояния, не атакуваме действителния КОРЕН на проблема.

Ако едно ДЕТЕ…не харесва себе си, мрази себе си, въобразило си е всякакви чувства на неадекватност, Себененавист, ОК? И ако това се изразява като отказа му да порасне и да поеме Лична отговорност за себе си в зрелостта… Какъв вид травма, точно определена травма, е най-вероятно да е претърпяло това дете?

Преминало е през специфичен вид детска травма. И аз твърдя, че повечето хора тук на Земята са преминали през този вид травма. И този вид травма е ИЗОСТАВЯНЕ.


Пасио: Човешкият вид страда от много дълбоко вкоренен комплекс на Изоставяне от родителя. Този комплекс лежи в самото ядро на психологическото състояние, което наричаме Човешкото състояние. Докато не се справим с тази вкоренена психологическа травма, която е била създадена чрез комплекс на Изоставянето, не поразяваме корените на Дървото на Злото. Не се спускаме до най-коренния проблем, който трябва да се проумее.

Бъдещата ми работа… ще презентирам това на 12 Декември, във Филаделфия, всеки в района на Филаделфия може да заповяда… Ще представлява нещо, което бих нарекъл синтез, Обяснителен синтез на коренната причина за настоящото психологическо състояние на човечеството.

Наричам го Космическо Изоставяне. Това ще е един от най-най-големите аспекти на работата ми. Това наистина ще разграничи работата ми от тази на останалите в обществото на Истината и Свободата , в обществото на Алтернативните изследвания като цяло.

Докато не започнем да се борим с онези психологически проблеми от Изоставянето, не се докосваме до сърцето на останалите проблеми в човешката психика, като Себененавистта, липсата на развитие на Себеуважението и отказът от това да притежаваш отговорността за собствените действия.

И ще свържа това с Човешкия Произход. И ще защитя тезата, че нещата ВИНАГИ са стояли по този начин. Ние сме изоставени деца на тази планета, откакто сме се появили на тази планета. И никога до сега, психически… психологически и емоционално… не сме пораснали. ЗАЩОТО, като вид, сме преминали през това, което аз наричам КОСМИЧЕСКО Изоставяне.

Така че… това ще представлява част от бъдещата ми работа.


Пасио: Какво ще се изисква от страна на онези, които вършат това Велико Дело…

И знаете ли като какво е? Като Сизиф, търкалящ канарата нагоре по хълма. Просто трябва да я закараме чак горе на върха и да й дадем един последен тласък, за да не ни се налага да го правим отново. Кой знае колко пъти до сега сме се опитвали да го направим. И сме се проваляли.

Нужно ни е Знание за Истинския Враг… ИСТИНСКИЯ Враг, ще поговорим кой е той.

Нужно е да посветим себе си в служба на Истината… Дори не служба на човечеството. Не казвам, че това не е чудесна добродетел. Казвам ви, че е нужно да отидем отвъд това. Тук не става дума за служене на мен, вас или което и да е друго човешко същество. Става дума за служба на Истината и Принципите – първо и най-напред.

Нужна ни е Смелост и Постоянство.

След това се нуждаем от практически умения за боравене с действителния свят.


Пасио: Знанието за Истинския Враг трябва да дойде на първо място.

И това НЕ Е ТОЙ, хора. Тази свещеническа прослойка, този елит… не ви казвам, че не са Зли. Не ви казвам, че не са психопати. Не ви казвам, че ще се нуждаем от хора като тези в света.

Казвам ви, че в тази Духовна война, че това е мъничка, мъничка, мъничка, МЪНИЧКА – НЕЗНАЧИТЕЛНА част от човешката популация. Те НЕ МОГАТ да контролират Съзнанията, и следователно поведенията, на човешките маси, без нашето сътрудничество. Без нашето Невежество.

Така че… докато все пак не ви казвам да “харесвате” тези хора… имам ли уважение към тях като към свой опонент? О да, вярвайте ми, че имам страшно голямо уважение към тях. Не подценявайте тези психопати. Никога, дори мъничко. Знаете, че работих с тях – знам каква е Волята им, и знам какъв е Интелектът им… И ви казвам – не подценявайте нито едното от двете.

Казвам ви – не подценявайте и Грижата им. Те нямат Грижа в смисъла на Състрадание и нормален обхват от човешки емоции, както ние имаме… но това не означава, че нямат Грижа. Те са ДЪЛБОКО Загрижени за това, което трябва да направят, за това какъв е планът им. И те имат Волята да го изпълнят. И те не забавят темпото. Обединени са, те са един обединен фронт – и всички са координирани и са в час. Вярвайте го! Знайте го! Както казах, не ви говоря за това от книжно Знание, бил съм около тези психопати. Не съм бил специално на това психопатско събитие, но съм бил около тях достатъчно.

Та, това не е истинският враг.


Пасио: А ето това. Това е истинският Враг.

Спящите маси. Хипнотизираните маси – те са Врагът.

Хората казват, “Илюминати поробват човечеството!” – Не, не го поробват. Човечеството поробва истинските илюминати. Помислете малко върху това.

Онези психопати от предната картинка НАИСТИНА ли ни поробват? Първо… хората, които ги наричат “илюминати”… няма такова нещо. Илюминати означава, че сте Просветлени. “Просветлените”. Искате ли да знаете, които са Просветлените? Те са в тази стая. НИЕ сме Илюминати. Хората, които знаят за какво говоря тук, са Илюминати. ТЕ са Просветлените, ТЕ са Светлината, ТЕ са онези с истинското Знание.

А онези искат да се наричат Просветлените. Те може да имат Тъмното Слънце, нямат Истинското Слънце. Те са напоени с ЧЕРНОТО Слънце. Това означава, че имат само Интелектуално Знание, което им е нужно поради тотално Неморалните и Грешни цели – да манипулират и контролират другите хора. В това няма нищо Просветлено.

Така че… ИСТИНСКИТЕ Илюминати… те не са поробителите на човечеството. И ТЪМНИТЕ Илюминати също не са поробителите на човечеството.

Човечеството само поробва себе си, и по този начин поробва Истинските Илюминати. Учителите, които живеят под условията на Робството, защото се намират тук – сред невежите хора – ТЕ са поробени от човечеството. ЧОВЕЧЕСТВОТО е Поробителят.

И това е поредното нещо. Много непопулярно. хората не искат да го чуят. Те искат да си мислят, че сме безсилни жертви. “Тук няма намесен избор – това е просто нещо, което някой ни причинява”.

А аз съм тук, за да ви кажа, че Свободната Воля винаги съществува. И става дума за това мислите на човек да се променят, и следователно да се променят изборите му. И това е наша Лична Отговорност, която никога не може да се даде или сподели с друг. Ние винаги сме Отговорни за това, което правим.


Пасио: Изисква се служене на Истината.

Самата Истина е вечна. НИКОГА не може да бъде унищожена. Знаете ли какво? Човечеството МОЖЕ да бъде унищожено. Можем да бъдем унищожени, когато откажем да действаме в служба към Истината като нейни Защитници.

Хората казват, че Истината не се нуждае от защита. – Глупости! Истината се нуждае от защита във всяко време и място, защото атаката върху нея е никога несвършваща и е НОН-СТОП! Продължителна! И ако не се отзовем в Нейна защита, знаете ли какво се случва? Гласът на Неистината, Измама**, Злото и Майндконтрола владее деня!

А гласът на Истината не се чува! Защото Истината няма глас във Физическото царство! Ние трябва да бъдем медиаторите й и НИЕ трябва да бъдем гласа й!

ВЪЗМОЖНО е да създадем положителна развръзка на този сценарий, но това може да се постигне единствено, ако имаме достатъчно Грижа, за да научим Истината сами, и ако след това развием Смелостта продължително да я говорим на останалите хора.

Докато гласът ни на Истината не се превърне в един безспирен поток, какъвто гласът на Лъжите и Измама** и Майндконтрола е бил от хиляди години насам на тази планета.


Пасио: Изисква се Смелост.

Самюел Адамс заключава това блестящо. Той казва:

“Свободите на тази държава се нуждаят от защита срещу ВСИЧКИ заплахи. Наш ДЪЛГ е да ги защитаваме от всички атаки. Би било петно на вечен позор върху днешното поколение, ако позволим свободите ни да ни бъдат изтръгнати чрез насилие без съпротива, или ако позволим да ни измамят да ги предадем чрез хитростта на изобретателните хора”.


Пасио: “Ако обичате богатството повече от Свободата; ако обичате спокойствието на сервилниченето повече от живителното съревнование за свобода, тогава се приберете вкъщи с мир. Не търсим нито съвета ви, нито мъжкото ви рамо. Клекнете и ближете ръката, която ви храни. Нека веригите ви бъдат леки и нека потомците ни забравят, че някога сте били наши сънародници”.

Ако питате мен, не може да се каже по по-силен начин.

Защото той ви казва, “Ако вярността ви не е към Истината, и Свободата – не искам да ви познавам!”. Не искам да ви познавам… “И се надявам, че ИСТОРИЯТА ще ви забрави, надявам се да забрави, че сте били с нас по онова време и място в историята”. “Защото заслужавате да бъдете забравени”.

Това казва тук. И съм напълно съгласен.


Пасио: Изисква се ПОСТОЯНСТВО. Постоянно усилие.

НИЕ сме действителните инструменти, чрез които Истината действа в света. Следователно Е наша споделена Отговорност в това време да помогнем за събуждането на другите, като продължително говорим Истината, дори и ако се чувстваме натоварени от тази задача, дори ако мислим че никой не слуша и дори ако ВСИЧКИ, участващи в този процес, се чувстват неудобно.

Не става дума да ни е удобно, хора, не става дума да опазваме блаженството си. Става дума за раздрусване на нещата! Става дума да НАКАРАМЕ хората да се чувстват неудобно

Кой каза! Кой е казал някога на някого, че Истината ще го стопли отвътре?? Кой е казал това? Защо хората искат да вярват в това? Кой е казал, че така стоят нещата?

Истината е УЖАСНА! И въпреки това трябва да бъде прегърната в любовна прегръдка! С посвещение! ДОРИ и при пълния й ужас!


Пасио: Томъс Пейн, човекът, който смятам, че е бил най-просветления на континента по онова време на Американската революция. Той е един от личните ми герой. Разхождал се е в близост на местата, на които аз сега се разхождам.

Казал е: “Днешните времена изпробват душите на хората. Летният войник и слънчевият патриот, в тази криза, ще изчезнат от службата към тази държава. Но този, който отстоява сега, заслужава благодарността на мъже и жени. Тиранията, като Ада, не е лесна за завладяване. И все пак имаме тази утеха с нас: че колкото е по-труден конфликтът, толкова по-славен е триумфът”.

Мисля, че той е бил един от Истинските Анархисти, живял с нас в онези дни.


Пасио: Думи, приписвани на Буда – Сидхарта Гуатама. Казал е: “Има само две грешки, които човек може някога да допусне по Пътя към Истината: да не тръгне; и да не стигне до края“.

ДО КРАЯ. Завършвам всичките си радио-предавания с този цитат, толкова ми харесва. Става дума за ПОСТОЯНСТВО! А не човек да каже “Е, стигнах до тук, и сега ми е неудобно да видя остатъка от филма”, “Изкачих две трети от планината, това е достатъчно далече, нека си разпъна лагера тук, ще си разпъна палатката и оставам тук”. “Не ща да ходя по-нататъка, не искам да видя върха”.

Докато не станем НАПЪЛНО ПРОСВЕТЛЕНИ и не стигнем ЧАК ДО ВЪРХА… не очаквайте нещата да се променят. Не очаквайте да се подобрят. Истината трябва да се приеме в ЦЕЛОСТТА Й.


Пасио: Нужни са ни практически умения за боравене с истинския свят.

Разбирате ли. Не става дума за “О, сега вече го знам това, нямам нужда от практически умения”. ОК? За да се комуникира Истината – НУЖНИ СА УМЕНИЯ!!! ЗНАНИЕ се изисква! За да достигнете до добър брой хора… Да, можете просто да говорите с хората около вас, можете да комуникирате с малък брой хора по този начин. Не ви казвам “Не правете това”. Може би нямате никакви умения.

Казвам ви, че ако искате да излезете ПО ЗНАЧИТЕЛЕН НАЧИН, да стигнете до човешките МАСИ, и в новата медийни форми, което представлява да правите такива неща, като този семинар, чрез правилната, положителна и подсилваща употр*ба на технологията…

Може да кажете “Аа, технологията, скаран съм с технологията, лошо е да се ползва технология…”. Технологията подобрява живота! На всеки мащаб и на всяко ниво! Това е инструмент, зависи как се използва. Използваме технологията за МОЩНА и Просветлителна цел в момента! И точно това е целта й на употр*ба – да служи на човечеството и да служи на истината!

Така че умения от истинския свят, в технологичното поле, мисля, че са абсолютно наложителни и ето някои от тях.

Нужни са добри организационни умения. И хей – Арт и Крис направиха това както трябва. Организираха всичко това както трябва. Виждал съм някои да организират нещата наистина зле. Виждал съм и да се прави както трябва, което по този начин, като на този семинар. И Ричард, и Лиса – свършиха чудесна работа тук. Като заснемем това на видео, това ще достигне до много хора, ще достигне до НАИСТИНА широка аудитория.

Така че… нужни са организационни умения. Някои хора са по-добри в това от други. Аз съм доста добър в организирането.

Нужни са ви комуникационни умения. Трябва да имате добър речник. Трябва да умеете да организирате правилно думите. Да можете да комуникирате концепции към хората по много линеен начин, за да може с готовност и с лекота да ги поемат. Ако сте разхвърляни навсякъде, те няма да схванат концепциите.

В много случаи са ви необходими умения в графичния дизайн. Не бих могъл да направя презентация като тази без да имах опит в графичния дизайн. И слава Богу, че го имах! добре че имах редицата професии, които имах в миналото, защото те ме подготвиха за това, което щях да правя в бъдеще. Просто синхронистично така се случи.

Но… поне знам как да скицирам една брошурка, хора. Колко хора тук могат да подредят една проста брошурка? О супер! Яко! Казвам ви, силно съм впечатлен от това! като питам по други презентации, около двама души вдигат ръка. Това е страхотно. Трябва да се гордеете с това.

Нужни са презентационни умения, за направата на нещо като този семинар. Колко хора от вас имат основни презентационни умения? Хм, по-малко, но пък и не е зле. Впечатлен съм.

Аудио умения. Понякога се налагат серийни радио-предавания, такива неща.

Видео умения. Умения по редактиране на видео-материали. Знам че Ричард е факир в това…

Умения за правене на интернет страници. Това беше цяла война само преди 10-15 години. Сега имаме проекти с отворен код, които правят създаването на интернет страница като разходка, безпроблемно. Има малко неща за научаване, но веднъж след като се схванат, вече сте готови за постижения… Можете да поддържате множество уеб-страници. Колко хора от вас могат да направят проста уеб-страница? Това също е жестоко!

Казвам ви… някой ще си каже, че претърквам тази дума… но наистина – ВПЕЧАТЛЯВАЩО е! За бройката хора, които са в тази стая, толкова много да имат всички тези умения… – Впечатлен съм.

Интернет умения, имам предвид повече отколкото хората обикновено имат. Аз самият съм слаб в това. Мога да го правя… но не обичам да го правя.

Умения в маркетинга и рекламата. И в това не съм добър, не ми харесва. Не мога добре да рекламирам работата си. Опитвам се да се науча, но трябва да стана по-добър, може би други хора могат да ми помогнат с това.

Но пък имам голям процент от повечето от всички тези умения. Имам нужда от още работа върху последните две… Но ако повечето от нас нямат достатъчно от тези умения, няма да достигаме до оптималния брой хора. Ние трябва ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ в новата медия, която да е посветена на Истината. И да изнесем тази информация, за да може да бъде консумирана от другите хора, да им служи като пътеводител.

Ние СМЕ Отговорът. ОК? Ние СМЕ Илюминаторите, Просветлителите – тези, които ще помогнат на останалите да се събудят, АКО ние самите поемем Знанието в себе си. И това е само началото, хора. След това това Знание трябва отново да излезе навън.

Разказвам на хората историята си:

Аз държах в себе си това Знание много време, седях върху него, без да правя нищо с него. Казвах си “Трябва да се уверя, че съм разбрал всичко добре, трябва да се уверя, че съм сглобил цялата картина”.

Добрият стар Аз живееше в щата Вирджиния. “Върджин” – на английски Дева. Богинята. Грижа. Много синхронистично. Една жена идва към мен, казва ми “Ти си най-знаещия човек, който познавам… какво правиш”.

Питам я, “Как така какво правя”. Казва, “Имам предвид, какво правиш с цялото знание, което имаш?”. “Лекции, презентации, видео, аудио… какво правиш?”. Казвам й, “Не правя никое от тези неща. Поемам много повече, отколкото разказвам, свалям много повече, отколкото качвам… и така”.

Тя ме погледна с много строго и неприятно изражение, каза ми, “Кое те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това?”

(смях в залата)

“Кое те кара да мислиш, че имаш правото да поемаш всичко това, и да поемаш, и да поемаш… и да не връщаш нищо навън”. “Какво те кара да мислиш, че имаш Правото да го правиш?”. Сякаш някой ме удари в лицето.

(смях в залата)

Тя каза… точно това беше фразата й, никога няма да я забравя: “Ти си като Ниагарския водопад, който пълни воден балон”. Поемаш всичко това, поемаш налягане, налягане, налягане, няма къде да отиде. Ще се пръсне. Тя каза “Трябва да сложиш изходен клапан на това Знание”. “Трябва да го разлееш към другите, да го оставиш да се изпразни, и тогава повече ще се влее”. “Точно в момента, няма изходен клапан, ти си Ниагарски водопад във воден балон”.

Сякаш ме прегази камион. Буквално. Измислих идеята за един такъв семинар няколко седмици след това. това беше единственото, за което мислех, думите й постоянно бяха като ехо в главата ми, “Което те кара да мислиш, че имаш ПРАВОТО да правиш това”. И не го каза приветливо. Каза го с идеята, че не постъпвам правилно. Стани си от задника и направи нещо – с такъв тон ми го каза.

И аз уважавам какво се случи. Кой знае… ако я нямаше да ми го каже, може би никога нищо нямаше да направя. Човек никога не знае.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Пасио: На кръстопътя. Това е последният раздел.


Пасио: От Бъкминстър Фулер:

“Тъмните векове все още властват над цялото Човечество и дълбочината и упоритостта на тази доминация едва сега стават ясни. Този Затвор от Тъмната Ера няма стоманени решетки, вериги или ключалки. Вместо това, той е заключен с объркване и е построен върху дезинформация. Уловени в изобилие от кондиционирани рефлекси и водени от човешкото Его, и пазители и затворници едва се опитват да се съревновават с Бог”. Всички са необуздано скептични към всичко, което не разбират. Ние сме в мощната хватка на тези Тъмни Епохи просто заради начините, по които сме кондиционирани да мислим.

Кондиционирането на мисълта ни е нещото, което ни държи в този Затвор. И ЧАК СЕГА дълбините на Тъмната Епоха започват да стават ясни на някои хора.


Пасио: Намираме се във време, което наричам Апокалипсиса. И всъщност, искам да започна като перефразирам това. Искам да обясня на хората, вече НЕ СМЕ в Апокалипсиса.

Сега сме в ПОСТ-АПОКАЛИПТИЧНИ времена. Живеем в ПОСТ-Апокалипсис. Апокалипсисът вече се е случил. Свършено е с него. Ние живеем във времето СЛЕД Апокалипсиса. И какво искам да кажа с това…

Ами… трябва да разгледаме значението на думата.

От гръцката представка “апо-“, която означава “отдалечено от”, “далече от”, “отделено от”, и от гръцкия глагол “калиптайн”, който означава “да покрия” или “да закрия”… или “да скрия”… Така, Апокалипсис означава буквално “да махна покривалото от”, “да сваля завесата пред”, или “да извадя нещо от криене”.

Е, дами и господа… още една голяма изненада: Покривалото вече е вдигнато. Истината вече е навън. Навън е. Истината за това какво се случва тук, Истината за това какво се е случвало тук на Земята, Е НАВЪН.

Тя е вече ДЕОКУЛТИРАНА. Не само от мен, но и от много, МНОГО други изследователи. Има дълъг лист с имена на уеб-сайта ми, говоря за тях в радио-сериите ми. Цялата Истина е вече навън.

Буквално означава “да разкрия” или “да извадя от криене”.

Апокалипсисът е Великото Разкриване на Истината пред човешките маси. Или, това, което аз наричам процес на ДЕ-ОКУЛТИРАНЕ на Истината. Изваждането й от скривалището.


Пасио: Това, което Човечеството трябва да направи, е нещо, което наричам Космическо Извинение. Сега ще обясня какво означава.

Виждате ли тези думи? “Аз сгреших”? Това е най-силната фраза, която някое човешко същество може да каже. ВТОРАТА най-силна фраза, която човек може да каже, бих казал, че е “Обичам те”. Но тази фраза е по-мощна дори от това.

Защото тя се отнася до вътрешна промяна. Не просто динамика или разменяне на отношения или връзка с друг – това се отнася до вътрешна метаморфоза. НЕ е думата на Силата, но това е ФРАЗАТА на Силата.

Думата apology, “извинение” на английски, идва от гръцки. Идва от гръцката представка апо- означава “отдалечено от” или “отделено от”, и от гръцкото съществително “логос” – логос означава ДУМА. Буквално, думата “извинение” в английски я език означава “да се отдалеча от думата”, ИЛИ – “да върна думата”.

Когато казвате “Извинявай” на английски, съжалявате за нещо, искате да върнете думата, която сте казали. Същото е като да казвате “Нека си върна думите назад”. “Връщам я назад”, “Премахвам думата”. “Отдалечавам се от думата или фразата, която казах”. Това означава “извинение” на най-нормален прост английски.Бел.прев: На български, думата из-винение не означава “излизам от вината”. Смисълът “излизам от вината” се предава чрез думата О-НЕ-ВИНЕНИЕ. Думата “из-винение” на български означава ПРИЗНАНИЕТО, че се изхожда от виновна позиция. “Извинявам” означава “Изхождам от позицията на вината”.
“Извинявам се” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо себе си.
“Извини ме” означава, че изхождам от позиция на вина спрямо “теб”, тоест, означава, “Приемам обвинението ти, че съм виновен”.
Думата “извинявай” на български НЕ ОНЕВИНЯВА. Тя представлява ПРИЗНАВАНЕ, че ВИНАТА СЕ НОСИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО СЕ ИЗВИНЯВА. Извинявай е ПРИЗНАНИЕ, което тепърва очаква извършването на ОНЕВИНИТЕЛНИ постъпки. На ден днешен хората смятат, че думата “извинявай” е, както се изразява Пасио, магическа, и магически те отървава от вината. – НЕ! Тя е признание, че си стъпил във вината с двата крака, и е ОБЕЩАНИЕ, че ще предприемеш оневиняващи те действия, ще се ПОПРАВИШ. Иначе, ако не възнамеряваш да го правиш, едно такова признание е безсмислено. Затова думата “извинявай” е едновременно Признание и Обещание. Тя изразява – осъзнаването на обективната разлика между Правилно и Грешно. Тя изразява осъзнаването на Грешното, и обещанието за извършване на Правилното.Гръцкото съществително логос, което означава “дума” на гръцки, идва от гръцкия глагол “лего”, на гръцки той означава “говоря”, “казвам”. Гръцкото съществително “лекс”, или “легис”, означава “закон” и е свързан с гръцкия глагол “лего”.

Защото, кой е манифестирал, осъществил, законите? Създателят. тогава как Създателят е манифестирал Физическата Вселена и всичките закони? – Изрекъл ги е към съществуване. Реалността е изговорена в съществуване по силата на вибрацията, вибрационната сила на гласа.

Така че Създателят е създал Вселената чрез фразата. Фиат Лукс на латински – Fiat lux – значи “Нека бъде светлина”.

Гръцкото съществително “лекс”, “легос”, означаващо “закон”, всъщност произлиза от този гръцки глагол “лего”, който означава “говоря”. Бог, а не човекът, е Логосът – Авторът на Закона. Онзи, който произнесе Закона в Съществуване при Сътворението на Вселената… защото Естественият Закон представлява граничните условия на Физическата Вселена. Това са граничните условия, които я управляват.

Работата на човечеството е да се научи да слуша Божията Дума. НЕ човешката дума, НЕ човешкия закон – а ЕСТЕСТВЕНИЯ Закон. Духовния Закон. Моралния Закон. Божия Закон… не ме интересува как ще го наречете, наричайте го както искате. Последственост.

Това е Истината. Искате да знаете какво означават всички тези фрази? Всички те се връщат до думата Истина. Това е. Това е Истината за това, което Е, което е в сила тук.

Човечеството трябва да насочи поведението си спрямо този Закон. Естествения Закон, Божия Закон. Без спазване на Естествения Закон, не очаквайте каквото и да се промени тук. Очаквайте стремглаво да се влоши.


Пасио: Човечеството трябва да направи Космическо Извинение, като върне думата – авторството на законодателността…

…понеже ние мислим, че сме авторите, че сме “Авторитетите”, това означава автор, нали? Автор. Каква е другата дума за автор? Автор е какво? – Писател! Точно така. Какво казвате с това? Автор, който пише. Авторитет – защото пише законите. Което просто означава някой, който мисли, че е Господ. До това опира всичко.

Накратко – изправени сме срещу една прослойка хора, който вярват, че могат да бъдат богове. И да ПРИТЕЖАВАТ, и да властват над всеки друг. Точно за това става дума в тъмния окултизъм, хора. Хора, които вярват, че са Бог – болни, психопатични лунатици, които вярват, че са Бог. И че ще властват в Ада на света-затвор, който ще създадат, и го наричат Тъмния Нов Световен Ред.

Трябва да ВЪРНЕМ ДУМАТА ОБРАТНО. Това означава “извинение” на английски. И ние трябва да върнем думата на Създателя на Вселената. Защото Той е Авторът на Закона.Бел.прев: На български това означава, че трябва да разпознаем, че сме във виновна позиция спрямо Създателя, че произлизаме от вина пред Него (да заявим познаване на Грешното), и да обещаем, че ще се Поправим (да заявим, че познаваме Правилното).Това е Правилния му Собственик. думата не принадлежи на нас, хора. Думата принадлежи на Бог. Това се казва в началото на библейските текстове – “В началото бе Словото и Словото бе Бог”. Това представлява Логоса – Естествен Закон.

Бог е Закон. Искате най-добрата дефиниция, която мога да дам, за думата “Бог”? – Закон.

Хората не искат да гледат така на нещата. Много малко хора въобще го разбират така. Това представлява Силата на Сътворението – тя е Естествен Закон. Чрез него сътворяваме действителността си съвместно, без значение дали го правим съзнателно или несъзнателно.

Това извинение се постига, когато отворим сърцата и умовете си за Истината и започнем да казваме Изгубената Дума – НЕ – на Злото, на присъствието на Злото в животите ни.


Пасио: Това изображение показва един Посветен, поставен в това, което е известно като “джед”, или като “д-джед” – означава “стълб”, “колона”.

Тези джед-колони представляват Устойчивостта и Просветлението. Представляват и двата Принципа – Свещения Женски, принципът на не-агресията, и Свещеният Мъжки, принципът на самоотбраната. Посветеният е Просветленият, който е обединил и съединил двата Стълба и е достигнал до мястото на Космическото Просветление, което е представено с Крилатия диск на Маат. В кимейската традиция той е бил известен като връзката между двете колони.

Маат е била считана за Велика Богиня-майка във кимейските, древните египетски традиции. Тя е била Силата… тя е била персонифицирано божество. Това не означава, че древните кимейци са боготворели физическа жена, не. Тя е била считана за олицетворението на Истината, Справедливостта, Реда и Естествения Закон, който е бил обобщен като Свещеният Женски Принцип. И тя е била над всички други божества в египетския пантеон, кимейския пантеон. Никой бог или богиня не е бил по-висш от Маат.

И как гледали те на приравняването спрямо Маат – искаш да имаш Ред, и искаш да избегнех Хаоса, тогава научаваш ученията на Маат. Защото тя е била богинята на Справедливостта, и е била богинята на Правдивостта. Тя е била богинята, носеща Ред, ако се приравниш спрямо ученията й. И ученията й били Естествения Закон.

Тази поза на Посветения, с пръста на уста, означава "Трябва да отнемем думата". Хаха.. Не означава да не говориш или да не губиш гласа си. Никога не е означавало нещо такова!

Това е… символична алегория… ЗА ИЗВИНЕНИЕТО.

Знаете ли какво още означава G-то по средата на линеала и пергела? Аполо-джи – Apolo-G, или английската дума за извинение “apology”.

Слънцето. Светлината. Генеративният Принцип. Трябва да го превърнем в G. Това е друго от значенията на G в средата на пергела и линеала… алегорично представено. Защото едно от гръцките божества, което често служи за пример във Фримасонската традиция, е Аполон. Той е бил слънчев бог, и е бил корелация към Хор, в египетската традиция, както и към Исус в Християнската традиция. Митра в персийската традиция, и много други слънчеви богове, които представляват Истината и Светлината.

Това е Средният път, Средната колона, това представлява Посветения по средата.

Използвах тази картинка, преди да започнем презентацията. Сега започнахме. И от вас зависи дали ще продължите. Какво ще направите с това Знание зависи изцяло от вас.


Пасио: Това е картина от Алекс Грей, която изобразява сзихмата на светогледа.

Ще останем ли вкоренени в Ляво-мозъчната и другите форми на мозъчна неуравновесеност и ще създадем ли отрицателния светоглед? Или ще живеем в хармония с Естествения Закон. Който може да създаде ТОЗИ път…


Пасио: …когато успеем да обединим Съзидателния, Грижовния и Свещения Женски аспект на съществото ни.

Животът в хармония с Естествения Закон може единствено да доведе до тези състояния.

Свобода

Мир

Благоденствие

Продължаването на вида ни, действителното ни физическо оцеляване и

Еволюционният напредък на Съзнанието ни

До това води животът в съзвучие с Естествения Закон.


Пасио: Обратно, живеейки в противопоставяне на Естествения Закон ще ни доведе до тази страна на Световното дърво. Ще ни донесе Адския свят на хаоса и разрушението.

Защото животът в опозиция на Естествения Закон може да доведе единствено до тези състояния:

Контрол

Робство

Война, хаос

Еволюционна стагнация и в крайна сметка

Изчезването на вида ни

Кой свят ще изберем? Това все още не е сигурно. Не мога да ви кажа това. Само всеки един индивид може да вземе това решение сам, след което резултатът ще се разгърне в агрегата. В масовото Съзнание – в множествата.


Пасио: Томас Джеферсън е казал: “Един свободен Народ упражнява Правата си, както следва от Законите на Природата, а не като подарък от магистратите си”.

И това, също така, беше вписано в “Декларацията на независимостта”.


Пасио: Джон Лок е казал: “Естествената Свобода на човека се изразява в свобода от коя да е върховна сила на Земята, а не във волята и законодателния авторитет на Човека, защото Природният Закон е единствен негов управител”.


Пасио: Бившият Велик Майстор на Ордена на Розенкройцерите, Франсис Бейкън, е казал: “За да бъде командвана, Природата първо трябва да бъде спазвана“.

Ако искаме силите на Космоса на наша страна, трябва да научим, и да се придържаме, към Принципите на Естествения Закон. Ако не приведем поведението си към него, Природата няма да бъде с нас – тя постоянно ще бъде против нас, и САМАТА ТЯ ще създаде повече война и борби в животите ни.

И със сигурност няма да я командваме. Няма да можем да командваме неща като Свободната Енергия, поне не и с някаква положителна цел. Ще бъде използвана единствено за разрушителни цели.


Пасио: Психологът Алфред Адлър е казал: “Има Закон, че Човекът трябва да обича съседа както себе си…”, и тук разбира се има предвид Златното Правило. “След няколко стотин години, това би трябвало да е толкова естествено за Човечеството, както е и дишането или изправената походка. Но ако Човек несе научи на това, той ТРЯБВА да погине”.

Знаете ли, наистина се надявам, че това ще отнеме по-малко от няколко стотин години. Само че на база къде се намираме в момента… не съм толкова сигурен.

Мисля, че можем да го постигнем много по-бързо, ако приемем Ключа. Който беше ПОКАЗАН тук днес… който, както казах преди, има силата да отключи всички ключалки, на всичките врати, за всичките клетки. И в това се състои Знанието за Естествения Закон.


Пасио: Ще направим ли избора да изкачим Стълбата на Съзнанието чрез акт на нашата СОБСТВЕНА СВОБОДНА ВОЛЯ, ИЗБОР и УСИЛИЕ?

Не е просто изкачване, имам предвид, трудно изкачване е. Но не е твърде сложно да се научат тези концепции, да се научат тези Истини. Включва изоставянето на много неща, с които вече сме били кондиционирани, които не обслужват това, което сме.

Не ви казвам, че ще бъде лесно. Включва много и дълбока, интроспективна работа.

Но ако го НАПРАВИМ… ще прекрачим навън от затвора (в който сме вкарали себе си), като уравновесим Свещените Женски и Мъжки Сили вътре във всеки един от нас.


Пасио: И разпознавайки собствената ни, присъща Суверенност, и това, че няма легитимност в робството и никога не е имало легитимност в Робството, и Контрола, и външното властване над човешките същества като поданици. Това разпознаване на присъщаща ни Суверенност трябва да върви ръка за ръка със Знанието ни за Естествения Закон, тя е негов изцяло интегриран компонент.


Пасио:
Тази таро-карта беше заглавна картинка.

Когато разберете… и аз съм говорил за това в част от работата си онлайн… Когато разберете връзката с таро-традицията и с други традиции от мистерийните учения, и специфично, много дълбоката връзка с кабалистичната традиция от мистерийните традиции на Близкия Изток… разбирате, че тази карта, точно тук, всъщност представлява Волята на Сътворението и какво самото Сътворение, самото Съзнание на Вселената, в крайна сметка иска да манифестира във Физическата реалност. Не в някакъв отвъден свят на сънищата, царство на фантазии или “духовна реалност” която може или не може да се случи, а точно тук – във Физическата равнина.

Която не е отделна и отличаваща се от Духовната равнина, те са една и съща равнина.

Тази карта е позната като Картата на Справедливостта. И се основава на латинската дума юс – jus – което означава “право”, или “закон”. От същото произлиза и английската дума за “справедливост”. Тази карта представлява равновесие между Стълбовете, държейки Мечът на Истината в ръка, и везните на Справедливостта в другата ръка са съвършено уравновесени. Изображението представлява Суверенитет. Представлява приравняване с Естествения Закон. И най-вече представлява приравняване към Истината и манифестирането на Ред. Това може да се случи само тогава, когато приравним поведенията си към Принципите на Естествения Закон. Само тогава ще видим, че Вселената, самата Вселена, иска и се опитва да ни помогне да създадем Справедливост и Ред.

АКО се откажем от нещата, които ни задържат и счупим менталните си окови, МОЖЕМ да създадем свят, който се основава на ДЕЙСТВИТЕЛНА, Истинска Свобода. Възможно е! Не ви казвам, че няма да бъде мъчна работа и трудно пътешествие… но може да се направи. АКО изберем да го направим, ще видим напредъци… неща, които ще бъдат създадени… че светът ще изглежда ТОЛКОВА драстично различно, ако тръгнем по този среден път към Истината, към Реда и към Справедливостта, разбирането на Естествения Закон и действително прилагайки го в живота ни… че промените, които ще преживеем толкова положителни, и толкова преобразяващи че… Ние едва-едва можем да си представим дори, какъв би бил света от другата страна на това Велико Дело, от другата страна на тази трансформация.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ НАПРАВЕНО ТОВА? – Може би.

Може би не.

Отговорът ще дойде от отражението на онова, което виждате в това устройство ето там –


Пасио: ТОВА ще се случи. Нищо друго. Зависи от всеки един индивид.Дами и господа, благодаря ви за любезното внимание днес.


(аплодисменти)

Пасио: Благодаря ви. Благодаря ви, оценявам това.

Най-накрая… този надпис тук, означава просто: Законът е Цар.Тагове към темата: