Apocryphal Academy

Автор Тема: Извънземната дейност в Астрала  (Прочетена 35257 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Атос

 • Гост
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #15 -: Юли 07, 2017, 02:30:53 am »
Талантливи деца е имало винаги, преди нямаше интернет, телевизия, камери /телефони/, документираните случаи са малко. Така, че е спорно, към сега и населението се е увеличило с  20 – 30 процента.

По отношение да децата индиго- чисти  ню ейдж глупости, целящи да поставят част от хората / които не са индиго, кристални.. / в неблагоприятна позиция / а именно, че не са достатъчно добри/.

 Проблема на хората е, че са се отказали от себе си / оставили са се в ръцете на богове, В-азове, идоли, гурута и т.н/.

Да, може да се каже, че сега комуникациите разкриват много неща, които в миналото нямаше как да станат достояние на огромна маса хора...и това вярно е спорен въпрос, поради различната времева фактология в достъпа на информация! Следва, че не може да се приеме за аргумент, нито ЗА, нито ПРОТИВ!
Но смятам, че хората не са се отказали от себе си...доказателството са точно тези форуми и сайтове, чрез които искаме да декларираме себе си - НАС НИ ИМА, НИЕ СМЕ (въпреки, че не се отъждествяваме с масата) !!!
Смятам, че сега има по-голяма диференциация - хора, които тотално са оскотели в материалистичната си ценностна система и хора, които мислят и се борят за израстването си в духовен аспект!
Вече друг е въпросът за количественото съотношение на тези категории, надявам се...оптимист съм в тази насока!
Както се казва в една българска книга..."Дошло е време разделно"...
Да, има и междинни звена, такива, които се опитват чрез засукани термини да объркат мнозина и да се "внедрят" в редиците на мислещите, получавайки по този начин успокоение, че са част от "духовно проспериращите", но то е до време, никой не може да надскочи моментното си стъпало (може само да заблуди друг, и то за кратко, че го е сторил).

Но...израстване на ЧОВЕКА (като цяло) - има !
Само преди 15-20 години, ако във вестник/телевизия се появеше новината, че има завършено дело (с реална присъда, макар и срещу "неизвестен извършител") на някой, който е влачил куче след кола...обществото не само, че нямаше да повярва, а щеше да приеме, че е поредния майтап на нечие хумористично предаване...а сега е ФАКТ, който не учудва никого! Това е показател, все пак ;)
И децата ни израстват с нагласата, че това е нормално, критериите се променят, приемственост има...
 
« Последна редакция: Юли 07, 2017, 02:38:18 am от Атос »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #16 -: Юли 07, 2017, 09:31:11 pm »
Веско, с оглед на темата съм се чудил,аджаба Орионци, Сириусианци и квит щещ, Абрасаксовци даже:) при  положение,че владееш колективното несъзнавано при реализирането на консенсусната реалност, която преживаваме в 3D / да не обидя някой, но 3д е по-кратко от времево-пространствен континуум/ и като чета форума имаш сериозно присъствие в матрицата на астрала, какъв ли ще е смисъра на съществуването ти

kipenzov, това не успях да го разбера като изречение. Би ли перефразирал, моля те, какво искаш да кажеш? :) Нещо за извънземната дейност в астрала, свързано с консенсусната вселена, доколкото разбирам, но изречението е сякаш недовършено...

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #17 -: Юли 07, 2017, 10:08:40 pm »
[/b]Само преди 15-20 години, ако във вестник/телевизия се появеше новината, че има завършено дело (с реална присъда, макар и срещу "неизвестен извършител") на някой, който е влачил куче след кола...обществото не само, че нямаше да повярва, а щеше да приеме, че е поредния майтап на нечие хумористично предаване...а сега е ФАКТ, който не учудва никого! Това е показател, все пак ;)
И децата ни израстват с нагласата, че това е нормално, критериите се променят, приемственост има...

Безспорно :)

Само че губите нишката на въпроса, колеги ;D Да ви върна в руслото на темата:

Веско изтъкна, че децата индиго са дискриминираща тъпня, и че децата винаги са били надарени, и винаги ги е имало надарените. Атос изтъкна, че е факт, че нравствеността се променя, това е абсолютно така.

Единият казва, че човешката стойност я е имало винаги. Другият казва, че осъзнаването на човешката стойност расте. И и двете са верни твърдения.

Аз казвам, по-точно, че това, което всъщност се променя, са световните култури - културата, като инструмент на Злото, се разпада. Както е отлично описано в Краят на злото. Не че се появяват хора от ново качество на съзнанието. Просто злото най-сетне отстъпва с големи темпове и разкрива това, което винаги сме били.Притеснява ме друго. Притеснява ме тази фалшива тенденция истинската, изконна природа на всяко човешко същество да се обябява за нов феномен и ново откритие. Появяват се - така ни казват - "деца индиго". Нима това не цели да легитимира злото, което досега ни е потискало? Един вид, еволюираме... а не че се връщаме към истинските си корени. Все едно никой не ни е ограбвал до сега... Все едно никой не ни е потискал до сега, все едно до сега не сме били роби. Все едно никога не сме били като така наречените "деца индиго", ами просто чак сега, видиш ли, еволюираме до такова състояние. Така че онова зло, от което се отърсваме, е някаква закономерна част от историята.

НИЩО ПОДОБНО!

И друго ме притеснява.

Притеснява ме концепцията за "Висш Аз". Притеснява ме това, че тя не се среща в нито един древен източник, тя е рожба на хипи-движението, и още повече на 90-те години. Защо никоя истинска окултна школа, никоя древна традиция, не говори за "Висш Аз"? Откъде се появи тази представа? От Ню-ейдж разбира се.

В крайна сметка, ако тази измишльотина трябва да е истина, тогава тя трябва да е била факт от самото начало, нали така? Тогава защо нито една древна традиция не я споменава?


Обръщам внимание:
 - в християнството идеята за висш аз се състои в това, че Бог се намира във всеки един от нас, но това няма общо с описанието на Вал Валериан за "Висш Аз"!
 - в будизма състоянието "Нирвана" се свързва с разбирането за висш аз, но не за "Висш Аз" така, както Вал Валериан го описва!
 - в хиндуизма идеята за висш аз говори за нещо, което напълно съвпада с "джива" или индивидуалния аз! Диаметрално противоположно на твърденията на Вал Валериан за "Висш Аз"!


И аз винаги съм се питал... къде са доказателствата? Всяка истина може да се докаже. В християнството по свой начин доказват, че Бог е във всеки от нас. В будизма по свой начин ни доказват състоянието "нирвана", като ни го демонстрират. В хиндуизма по свой начин ни доказват, че висшият аз абсолютно съвпада с индивидуалния аз, като ни демонстрират своите просветлени гурута.

Но Вал Валериан казва - Който може да си излиза от тялото, ще види, че е така. За останалите тази истина е непознаваема и недоказуема, тяхна работа си е да вярват или да не вярват - доказателствата могат да се добият само и единствено от избраните.

Елементарната логика, отлично изложена в книгата Краят на злото, по дедуктивен начин ни показва, че това е зло. Вал Валериан и теорията "Висш Аз", която пропагандира, по всички начини атакуват истинската човешка стойност и на практика, чисто и просто представлява установяване и опит за легитимиране на един авторитет, нищо повече.
На всичкото отгоре, дори и по някаква неведома причина да не можете да се съгласите с представените аргументи и логика, остава един друг въпрос: няма нещо, което да се нуждае от съществуването на "Висш Аз", за да бъде обяснено. Говорим за построението на Вал Валериан.

И това е сериозен проблем пред онези, които необосновано вярват в подобно построение.


Аз лично, избирам да не обяснявам нещата с построението за "Висш Аз". Така никога не рискувам да сбъркам, а и до сега никога не съм срещал трудност да си обяснявам околния свят. Според мен тази концепция не помага с нищо на никого, а е по-скоро бреме.


« Последна редакция: Юли 07, 2017, 10:15:17 pm от λ »

Charlie

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #18 -: Юли 08, 2017, 03:29:39 pm »


Аз казвам, по-точно, че това, което всъщност се променя, са световните култури - културата, като инструмент на Злото, се разпада. Както е отлично описано в Краят на злото. Не че се появяват хора от ново качество на съзнанието. Просто злото най-сетне отстъпва с големи темпове и разкрива това, което винаги сме били.

Темата "Краят на злото" е интересна. Започнах я и ще я допрочета тия дни.
Но може ли да обясниш защо смяташ, че злото отстъпва?

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #19 -: Юли 08, 2017, 04:27:24 pm »
Напълно съм съгласен с логиката и аргументите, изтъкнати от Джереми Лок във въпросната книга.

Той защитава позицията, че е достатъчно да се върнем назад в историята и да разгледаме какъв е бил светът и да го сравним с днешния свят, за да видим в какви нарастващи темпове злото губи позиции. Колкото по-назад се връщаме в историята, толкова по-малка е стойността на човека и толкова по-популярни са царете, владетелите, фараоните и императорите.

Но не само това. Аз самият години наред обмислям по какъв начин се създава една отцепническа цивилизация. От дете ме вълнува тази мисъл. В по-зряла възраст размислите ми бяха подкрепени и потвърдени от историческата фактология около Втората Световна война, а в най-последно време размишленията ми се потвърждават от автори като Джереми Лок.

Става дума за това на какви принципи почива един мирен и проспериращ социум. Достатъчно е човек да се замисли, как в модерно време група хора може да се отдели от световната цивилизация, как може да образува своя собствена мини-цивилизация, и как да уреди вътрешните си социални въпроси, докато едновременно с това се отбранява от старата световна цивилизация, която неминуемо ще се опита да унищожи такива опити.

Подобни размисли често тласкат към представи за утопии и анти-утопии. Но също така те подтикват да търсиш примери и решения от историята. И именно в тези малки подробности: за какво са считали децата в миналото, и за какво ги считат днес; за какво са считали жените в миналото, и за какво ги считат днес; какво е мислел човек сам за себе си, и какво мисли за себе си днес; какво е било отношението му към останалите живи същества, и какво е днес; доколко въобще е могъл да цени света около себе си, и доколко го цени днес (защото оценяването на външния свят е мерило за това доколко човек може да оцени собствената си стойност).

Запознавайки се с промените, после човек може да разгледа разпространението на тези плавни исторически промени по картата на глобуса.

Днес директното робство остро се осъжда навсякъде по света и от всеки човек. В миналото, обаче, робството е било нещо обикновено. Само един пример - в недалечните векове във Великобриания е имало зоологически градини за негри. Днес такова нещо е невъзможно.
Има и друго.

Аз винаги съм заемал позицията, че губим срещу злото, и че ако нещо не се направи веднага и в достатъчен мащаб, сме обречени. Всички, които са били около мен през годините, знаят това. Само че тази позиция, която се заема от доста хора, оставя множество въпроси без отговор.

 • Един такъв въпрос без отговор е - Защо въобще можем да обсъждаме тези въпроси? Няма ли някой да ни спре? Няма ли някой да ни затвори устите? Например, през цялата кариера на Дейвид Айк и на множество други личности са им задавали въпроса "Ако казваш истината, защо си още жив?"
 • Друг въпрос без отговор е - Защо ползваме интернет неограничено? Защо са ни дали толкова мощен инструмент?
 • Друг такъв въпрос е - След като са толкова силни, защо не спрат развиването на Свободната Енергия? Защо въобще знаем, че има такава енергия, защо редица изобретатели са между живите, ако наистина са изобретили каквото твърдят, че са изобретили?

Заемайки позицията, че сме на губещата страна пред силата на злото, аз години наред нямах отговор на такива въпроси. ИСКАХ и ТЪРСЕХ отгвор, защото държа на позициите си и твърдя, че винаги се стремя да говоря истината... но не намерих такъв отговор. И до сега не съм чувал да има отговор на горните въпроси.

Вместо това, всички добре знаем, че горните въпроси пораждат вериги от конспирации:

 • Дейвид Айк (ползвам го само за пример в момента) и другите подобни личности, значи са поставени лица. Значи ни дезинформират и са на щат при кукловодите. Може би са програмирани роби, без да го осъзнават.
 • Интернет ни е даден от ЦРУ и следователно е оръжие СРЕЩУ нас, а не ни опълномощава по никой начин. По-добре да не го използваме.
 • Следователно примери за Свободна Енергия няма. Всички изобретатели, щом са живи въобще, са измамници, с които кукловодите дори не искат да си разпиляват усилията. Самият факт, че знаем за съществуването на Свободна Енергия, може би говори за това, че истината е съвсем друга.

Аз се занимавам с всичко това от 14 годишен. Тоест повече от 14 години, активно, защото това е страстта на живота ми. И за това време на жив интерес знам за редица доказателства и примери, които говорят ПРОТИВ горните псевдо-конспирации. Има твърде много данни, че горните псевдо-конспирации не са нищо повече от едни мистификации, породени от невежество.

Дълго време бях на мнението, че следователно не знаем нещо. Има някаква голяма тайна, който ни убягва. Понякога беше влудяващо това усещане, и през годините наистина съм ставал свидетел на това как близки хора около мен в даден момент изпускат двата края, и спират да бъдат адекватни, разсъждаващи и комуникативни.
Чак в последните месеци най-накрая склоних да седна и да помисля върху последния вариант - че някъде в позициите си допускам фундаментална грешка, и тя поражда тези неразрешими ситуации. Автори като Джереми Лок ми обърнаха внимание на това толкова просто и очевидно нещо: обърнаха ми внимание на факта, че доброто не губи, доброто в момента побеждава. И така е било с много бавни темпове още от самото начало на всичко.

Напълно вярно е, че когато човек се бори със злото, в даден момент погледът му се замъглява. Нужна е допълнителна грижа и бдителност сърцето да остане чисто, защото в борбата със злото то постепено се замърсява, и ако човек не обръща постоянно внимание на себе си, Врагът рано или късно ще успее да проникне в него, и без да се усети, да го превърне в свой агент. На това изрично се обръща внимание във всички окултни школи и от личен опит мога да потвърдя, че наистина е вярно.
« Последна редакция: Юли 08, 2017, 04:34:46 pm от λ »

Charlie

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #20 -: Юли 08, 2017, 04:47:27 pm »
Мерси за отговора.
Прав си, нещата стават бавно, много бавно. Но важното е, че стават.
Колкото до трите въпроса.
На първия мисля, че ако убият Дейвид Айк и други като него, това би било голямо доказателство, че са прави и ще породи много въпроси. Затова и ги оставят. Много са хората, които отричат всякакви теории на конспирацията и може би на това разчитат.
А за интернета - Може би не са искали да ни го дават, случайно е станало. Не съм наясно. Но въпреки всичко пак намират начин за контрол.
За третия въпрос нямам отговор.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #21 -: Юли 08, 2017, 05:02:30 pm »
Би ли перефразирал, моля те, какво искаш да кажеш? :) Нещо за извънземната дейност в астрала, свързано с консенсусната вселена, доколкото разбирам, но изречението е сякаш недовършено...
Опитвам се да бъда кратък, но май не се получава:) . Имах предвид, че застъпеният като твърдения факт/ пък бил той и худ.измислица-Jupiter accending и т.н./, че извънземният контрол във физ.реалност/ просто като хипот.факт/ в комбинация със засиленото присъствие в астрала дава една специфична картина. Хипотетичен сценарий, в който се чудех какъв ли би бил смисъла на собственото му съществуване, който би могъл да открие представител на някоя от тези цивилизации. Ако това се състои в кумулирането на време чрез жътва на посяти планети, това само ще повтори модела на сегашното /наложено чрез манипулация/ западно общество - консуматорство, див материализъм./още 1 потвърждение на фракталността на реалността:), както и на херметическия принцип каквото долу, такова и горе / Ако продължим в тази посока би следвало в извънземен мащаб да бъде застъпен и модела не само на източния мистицизъм, но и на всички философски идеи от древността /относителната- 2-3 хил.години/,а пък от тук почва да има възможно съществуване на съвсем различни цивилизации със съвсем различна организационно-поведенченска мотивация и вероятно липса на желание за конттакт дори на астрално ниво. И преди тотално да съм се омотал в шезофреничните си размишления ще спомена, че намерението зад нефелно формулираният ми въпрос беше да видя чужда гледна точка, за да мога да си обогатя полето за размисъл.
« Последна редакция: Юли 09, 2017, 02:14:14 pm от λ »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #22 -: Юли 08, 2017, 10:26:27 pm »
Но защо в това множество попада попада и В-аз? При мен лично в редките случаи на връзка с висшият ми Аз оставам с интуитивното усещане, че това съм аз, аз съм част от него, аз съм себе си и прочее, но определено вътрешен психически процес. Определено предпочитам да се оставя в ръцете на В-аз, щото тогава съм наистина себе си. Wave го е описал много добре в две изречения само бих добавил блаженството от осъзнаването на притежавануто на цялата тази енергия. /па нека ме мислят за шизофреник хаха/.
Иронията идва от факта, че търсиш нещо в себе си извън себе си, важи и обратното :). Тогава попадаш на гурута', ''учители'', братства, ''знание'' на яве и други щуротии :) обективността на поднасяне на информазията ве задължава да спомена, че ми помогнаха сам да си се свържа / друг не може да го направи!/ и тогава разбрах, че винаги съм си бил свързан /интуицията и не само/ :)))

Успокоението на ума води до това усещане, човешката същност представлява съвкупност от шаблони / модели/ на поведение които ума управлява според  ситуациите /да хабим енергията си/, нормално е когато затихне да имаме прилив на енергия и чувство на блаженство / такова трябва да е обичайното ни състояние, но не е/. Не случайно идианците смятат ума за най-големия ни враг.

Например когато имаме ОИТ ние мислим по различен начин / едно цяло сме с мисълта си/. Успокояването на ума /разрушаването на шаблоните/ трябва да бъде основна задача на всеки които иска да прекъсне безсмисления цикъл на преражданията.
 
В-аз за мен е фантазия на Вал Валериан / поредната педерастка простотия/, целяща отново да обърка хората, разбирам я по следния начин „защо да се напъвам за каквото и да било, така или иначе имам финална инкарнация и накрая всичко ще е точно”, удобно за мързеливците.

За мен интересите на извънземните са чисто търговски,  конрола на другата плътност е наложителен защото увеличаването на свободните съзнания в нея няма начин да не разруши фермите им.

Имам познат който има спомени от преди да се роди / писал съм го на друго място /, но не всички са го чели.  Той ми е разказвал, че е бил на огромна космическа станция, на която постояно са пристигали и заминавали хора, всеки е можел да променя външния си вид, повечето са се представяли във вида на последната си инкарнация, но в най-хубавите си години от нея. Той за себе си е бил решил никога повече да не се преражда. Водил е дълги разговори със същество което му се представяло като жена, тя е успяла да го убеди. Описвал ми е и залата и процеса, но съм забравил подробностите / специална зала, имало е нещо като стол, закачили са някакво устройство към него, станало е  бързо/.
 
Според много автори / съгласен съм с тях/ бялата светлина е астрален капан и съзнанията които се насочват към нея директно попадат в извънземните станции. От бялата светлина  или трептящия кръг можем да се спасим със силата на намерението. Достатъчно е да пожелаем да бъдем някъде и ще бъдем там.
« Последна редакция: Юли 08, 2017, 10:35:45 pm от Веско »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #23 -: Юли 09, 2017, 11:26:49 am »
Веско,не е точно така.
Силата и намерението са нещо което зависи от нас самите.
Пак ще дам примера със 100-те лицеви опори.
Теоритично-всеки може.
На практика обаче-не.
За да направят по 100 лицеви,на 90%от хората им е нужна специална физическа подготовка
Абсолютното същото е и след смъртта.
Иска се сила/воля и то в големи количества ..

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #24 -: Юли 09, 2017, 02:14:25 pm »
Би ли перефразирал, моля те, какво искаш да кажеш? :) Нещо за извънземната дейност в астрала, свързано с консенсусната вселена, доколкото разбирам, но изречението е сякаш недовършено...
Опитвам се да бъда кратък, но май не се получава:) . Имах предвид, че застъпеният като твърдения факт/ пък бил той и худ.измислица-Jupiter accending и т.н./, че извънземният контрол във физ.реалност/ просто като хипот.факт/ в комбинация със засиленото присъствие в астрала дава една специфична картина. Хипотетичен сценарий, в който се чудех какъв ли би бил смисъла на собственото му съществуване, който би могъл да открие представител на някоя от тези цивилизации. Ако това се състои в кумулирането на време чрез жътва на посяти планети, това само ще повтори модела на сегашното /наложено чрез манипулация/ западно общество - консуматорство, див материализъм./още 1 потвърждение на фракталността на реалността:), както и на херметическия принцип каквото долу, такова и горе / Ако продължим в тази посока би следвало в извънземен мащаб да бъде застъпен и модела не само на източния мистицизъм, но и на всички философски идеи от древността /относителната- 2-3 хил.години/,а пък от тук почва да има възможно съществуване на съвсем различни цивилизации със съвсем различна организационно-поведенченска мотивация и вероятно липса на желание за конттакт дори на астрално ниво. И преди тотално да съм се омотал в шезофреничните си размишления ще спомена, че намерението зад нефелно формулираният ми въпрос беше да видя чужда гледна точка, за да мога да си обогатя полето за размисъл.
Ами... Ето как АЗ си представям нещата (на база всичките си събрани впечатления до сега, естествено)


Първо, има два варианта за начало:
 • Обожествяване на извънземните: Извънземните са съзнания, инкарниращи се в 3D-плътността от много милиони или стотици милиони години. Опознали са всичко относно тази плътност и, без да бъдат истински богове, могат да живеят и да се изживяват като такива, благодарение степента си на цивилизовано развитие.
 • Подценяване на извънземните: Те не са чак толкова различни от нас. Времето не се измерва еднакво за всички, защото се съгласяваме, че науката ни все още не познава истинската природа на времето. Те нямат вродени предимства пред нас, стойността на техния живот не е по-висока или по-малка от стойността на нашия живот, ние сме еднакви - всички сме хора. Но тяхната цивилизация е много по-развита от нашата и те са по-цивилизовани.


От това следват последствия, специфични за всеки от двата начални предразсъдъка:
 • Обожествявайки извънземните, ние по подразбиране се съгласяваме, че нашите страсти и вълнения са тривиални и незначителни за тях. Тяхното отношение към нас е като към катерици в задния двор. Това сравнение е на Стантън Фрийдман [Stanton Friedman] от труда му "Летящите чинии са истински", 1993г. Фрийдман е ядрен физик и професионален уфолог. Едно от най-големите имена - той е ПЪРВИЯТ цивилен разследващ изследовател на инцидента Розуел, има немалка кариера в света на бизнеса, като научно лице.
 • Подценявайки извънземните, ние по подразбиране се съгласяваме, че нашите страсти и вълнения се прилагат към тях в същата степен и сила, точно колкото вълнуват и нас самите. Поради необозримо по-развитата си цивилизация се установява неловкия момент, че ние не сме в позицията да схванем и проумеем тяхната мотивация. Нашата по-неразвита цивилизация никога не се е изправяла пред проблемите, с които тяхната се бори. Следователно онези техни действия, които целят да разрешат проблем, за който ние никога не сме се сещали и не сме изпитвали на свой гръб, са неразбираеми и необосновани от наша гледна точка. Тяхната по-развита цивилизация навярно е развила битови нужди, които ние все още никога не сме търсили и не сме изпитвали нуждата да задоволяваме. Извънземните навярно са развили чувство на глад за неща, които на нас все още никога не са ни липсвали. Следователно от наша гледна точка тяхната мотивация е именно такава - извънземна и следователно неразбираема. Рядко се среща уважавано и популярно лице, което добре да изтъква тази позиция с всичките й подробности. Този вариант по-скоро изкристализира в следствие от по-широщо запознаване с въпроса. Бих те насочил към Жак Вале [Jacques Vallee], "Софтуерът на съзнанието", IRVA 2007г (The Software of Consciousness), и "Контакт и учене от открития космос", GCF 2011г (Contact Learning from Outer Space), както и емблематичната публична изява на Фил Шнайдер [Phil Schneider], "Тайни подземни бази и Новият Световен Ред" (Secret Underground Bases and The New World Order), заради което беше изтезаван и убит по особено жесток начин.


Не забравяй, обаче, че И ДВЕТЕ посоки имат своите опровержения:
 • Инцидентът "Розуел", който на практика стартира кариерата на ядрения физик Стантън Фрийдман като уфолог, е много по-вероятно да няма нищо общо с извънземни. Има автори, най-яркият пример е Джоузеф Фарел [Joseph Farrell], които са също разследващи изследователни и също разполагат с документи, разсекретен материал и свидетелски показания, които доста убедително твърдят, че корабът, който се е разбил в Розуел през 1947г е нацистки летателен апарат от ново поколение. Това един вид би потвърдило, че е НЛО (неидентифициран летящ обект), но не от извънземен произход. Оттам насетне тепърва следва да се изяснява въпросът, дали и откъде са почерпили вдъхновение нацистките тайни общества - от чуждоземно влияние, или единствено от историческите митологични предания, с които разполага Земята.
 • Философски автори, като например Джереми Лок (който към днешна дата единствен присъства в нашата Библиотека, но ще има и други, към тях се числи и Марк Пасио, въпреки че той за сега няма уважителен чисто уфологичен труд), по индиректен начин адресират въпроса с извънземните. Този тип автори обсъждат Естествения закон на нещата, общовалидната вселенска моралност (тоест, вселенските духовни закони) и по този начин, изследвайки нашето собствено положение, навяват мисли за това как биха изглеждали едни космически успели хора. Аз лично също споделям идеята, че космически успелите хора по-скоро биха били много по-морални от образа, който имат в уфологията. И логиката на този модел не може да се отхвърли с лека ръка.


Така че... виждаш, че преди да се впускаме в свободни разсъждения, все пак трябва да имаме добра информираност и да сме запознати, поне в общи линии, с базата от доказателства, сведения, и друг тип информация. В противен случай свободните ни размисли биха представлявали всъщност свободни фантазии, а не свободни интерпретации на действителността и свързани поне по някакъв начин с действителността.

Ако ме питаш за най-краткото ми лично мнение... изразено по най-елементарния и директен начин... АЗ лично за сега смятам, че е най-вероятно много отдавна да сме били част от една Галактическа Империя с едно ниво на морално израстване, но в последствие сме попаднали под владението на друга Галактическа Империя, която е по-назад в развитието си в морално отношение, а замъглението и объркването е в следствие на твърде големите времеви периоди между съществените събития, които твърде много надхвърлят продължителността на нашия инкарниран живот (който и до ден днешен се скъсява все повече).

« Последна редакция: Юли 09, 2017, 02:28:00 pm от λ »

Атос

 • Гост
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #25 -: Юли 17, 2017, 02:25:19 am »
Веско,не е точно така.
Силата и намерението са нещо което зависи от нас самите.
Пак ще дам примера със 100-те лицеви опори.
Теоритично-всеки може.
На практика обаче-не.
За да направят по 100 лицеви,на 90%от хората им е нужна специална физическа подготовка
Абсолютното същото е и след смъртта.
Иска се сила/воля и то в големи количества ..
С това съм съгласен, но не е само до воля, по-точно...иска се ТРЕНИНГ, за да може съзнанието (духът) да избегне капаните, изстрелващи го в директни инкарнации, чиято дестинация се подчинява на това, което се нарича "кармична предопределеност". Т.Е...духът е придобил навици, които автоматично го самоопределят в следващото прераждане!
Точно в това е смисълът на години медитативна практика при будистките монаси - да се преодолее НАВИКА на модела, който дава шаблона за инкарнация!
Щото...и аз имам воля да гледам лъжицата ("Матрицата") с часове, но едва ли ще се окриви, ако не разбера същността на нещата и ако не изтръгна навика, да възприемам нещата "такива, каквито са" според всички хора...
 

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #26 -: Юли 22, 2017, 03:21:57 pm »
Успокоението на ума води до това усещане, човешката същност представлява съвкупност от шаблони / модели/ на поведение които ума управлява според  ситуациите /да хабим енергията си/, нормално е когато затихне да имаме прилив на енергия и чувство на блаженство / такова трябва да е обичайното ни състояние, но не е/. Не случайно идианците смятат ума за най-големия ни враг.

Например когато имаме ОИТ ние мислим по различен начин / едно цяло сме с мисълта си/. Успокояването на ума /разрушаването на шаблоните/ трябва да бъде основна задача на всеки които иска да прекъсне безсмисления цикъл на преражданията.
 
Веско, след като си анализирах ситуаццията съм напълно съгласен, че в онзи момент успокояването на ума беше причината за психичното ми преживяване. Не знаех, че някой е заредил с определен смисъл понятието Висш аз, но предполагам няма смсл да обяснявам защо съм използвал това словосъчетание.Точно този ,,дърдорещ'' ум все още ми пречи да влезна в ОИТ :) .
Въпросът ми е в състояние на ОИТ имаш предполагам достъп до личното несъзнавано. Щото в будно състояние ми е трудно да си чистя филтрите, поради честото изпадане в самозаблудата че съм ги отработил, а проявлението на събитията ясно показва, че не съм.


P.S. Усвояването на силата на намерението да разрушиш шаблоните може би е смисълът на ,,безмислените'' инкарнации :)

fin

 • Гост
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #27 -: Юли 23, 2017, 01:01:35 pm »

Въпросът ми е в състояние на ОИТ имаш предполагам достъп до личното несъзнавано.

Когато си в такова променено състояние на съзнанието по-скоро си "в момента", имаш достъп до спомените си и знанията си, но осъзнатостта е по- изчистена, тоест, няма го това скачане на ума от мисъл на мисъл, няма фантазиране, асоциации, разсейване. Ти си в баланс. Ти си "тук и сега", може би това Веско е имал предвид. Но описанието няма да го обясни за теб, само преживяването може.
И всяко разконцентриране  (или силна емоционална реакция) може да те върне в съня, или в тялото. Според мен възстановяването на това състояние точно е целта на всичките източни медитативни практики.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #28 -: Юли 23, 2017, 05:12:24 pm »
”Дърдорещия” ум е необходим до определен момент. В смисъл съзнанието се ражда в материята. В нашия свят има много повече ред отколкото в следващия  затова извънземните го предпочитат. Съзнанията се различават единствено по-степента им на развитие. Младите съзнания имат нужда да им се казва какво да правят /тук е мястото на ума който приема и предава  мисли /  а развиващото се съзнание си избира от тях и си мисли че са негови :) Просветлението е "убийство" на ума.

Успокоения ум ни позволява да виждаме и разбираме света без изкривявания. Хабим по-малко енергия, която може да насочим в правилна за нас посока. Но не е достатъчно/ успокоението на ума/  да спрем цикъла на безсмислените прераждания, трябва и да знаем как е устроен следващия свят. По работата на ума може да се съди за степента на развитие на съзнанието. В момента на смъртта и след нея сме с кристално ясно съзнание – мислим само за едно нещо – проблема е за какво - един овчар може да има ясни мисли за овцете си!

При ОИТ имаме достъп до всичко въпроса е до колко можем да му се доверим.

 За ОИТ и ОС е нужно да се повиши осъзнатостта.

Правене със затворени очи  – купувате си шал или нещо което да ползвате като превръзка за очи.  Моя опит – избирам си свободен ден и със ставането си слагам превръзка на очите и така докато издържа обикновено 5-6 часа, упражнението е ценно защото оставате със себе си и сте в настоящия момент нямате избор, всичко е в пъти по-трудно. Важно е да не сваляте превръзката  и след това да опитате да поспите. При мен обикновено следва ОИТ или ОС – защото щом се появи сън  веднага си спомням, че виждам.

Правене с лява ръка -  всичко този ден правите с лявата ръка.

Писането с лява ръка може да се използва за връзка с подсъзнанието ни, след подходяща настройка да си задаваме въпроси които да изписваме и да получаваме отговори.

Разбира се има и по-груби методи  :) ума е страхлив!  - всичките ни страхове идват от него /а най го е страх от смъртта/.   Може да се правят дихателни упражнения – спираме си въздуха за колкото време можем – две три серии -  с времето започваме до издържаме по няколко минути – стигал съм до три.  Щом ума забръмчи го заплашвате мислено, че ще му спрете въздуха и следва отново тишина . Ако някои има съмнения в здравословното си състояние да не го прави. При мен освен главоболие което е нормално  друго не съм забелязал. С времето ума се успокоява и разреждаме практиката.
« Последна редакция: Юли 23, 2017, 05:14:32 pm от Веско »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Извънземната дейност в Астрала
« Отговор #29 -: Юли 23, 2017, 10:02:14 pm »
Аз винаги съм твърдял, че страхът идва от тялото. Единствено тялото може да се страхува от смъртта, защото единствено ако човек счита себе си за тяло, може да си помисли, че е възможно да загуби себе си или части от себе си.

Винаги съм твърдял, че в "безтелесно" състояние страхът не съществува, защото той е телесна функция - той не е функция на съзнанието. Винаги съм твърдял (въпреки че никога не съм имал преднамерени ОИТ или такива, които да помня), че именно заради това "страхът връща в тялото", както го наричат. Страхът ВКЛЮЧВА тялото. Защото страхът - това е ендокринно, химическо събитие, а не "емоционално". И той приключва ОИТ преживяването.

Егото има слоеве.

Егото НЕ Е единно, като плод. То е сглобка от различни слоеве. Егото е като утаечна скала. То е като канара, направена от геологически слоеве. Нацистите са открили този факт, чрез техните брутални методи, и това откритие седи в ранната основа на МК-Ултра. Тоест това не са мои интерпретации, а става дума за факти на психологическата наука.


Аз самият умъртвих "физическия" слой на егото си. Направих го на времето без да осъзнавам какво правя, и без да зная какво се случва, просто следвах един поток от низходящи житейски събития. По-късно, когато споделях това, ме информираха, че има такъв организиран ритуал за пречупване на психиката, наречен "живо погребение" или нещо от сорта, който дословно съвпада с онова, което си самопричиних без да разбирам или да имам намерения за нещо.

Считам този моент в живота си за мое второ раждане, и винаги съм твърдял, че тогава умря един човек, а част от него просто продължи нататък. След този момент се събудих като човек, който никога не бях бил преди, но който съм до днес. Мога да опиша този втори живот като "живот без страх".

А единтвеният страх е този от смъртта - не съществуват други страхове и всички останали страхове са функции и метаморфози на страха от смъртта. Колкото до самата същност на страха от смъртта - това е опасението от това да загубиш себе си или част от себе си.
Когато Веско казва, че страхът идва от ума, той по-скоро има предвид, че страхът идва от тялото ЧРЕЗ физическия слой на егото. Ако този слой на егото постигне страха си (ако този слой от егото бъде умъртвен) страхът на тялото вече няма нито пряк път към ума, нито има прерогатив и условия да се задържи в него, тоест обръща се на уплах, а между страх и упла хима разлика (уплахът е също телесна функция).

Тоест Веско според мен генерализира, защото масовият човек ползва масово его, така че такова обобщение няма да е грешка.


Освен това, позицията на Веско има пълна логика, защото според неговата гледна точка съзнанието произлиза от материята. В такъв случай е абсолютно логично и страхът да е присъщ за ума, защото е факт, че той е присъщ за тялото (той е ендокринно състояние).

АЗ си мисля, обаче... като моя лична позиция... че съзнанието не произлиза от материята. Аз мисля, че, понеже разслоеността на Егото е научен факт, то тогава умът е инструмент на егото (нито умът е съзнанието, нито егото е съзнанието), и по време на процеса на УТАЯВАНЕ, който трае до достигане на зряла възраст, егото се сдобива и с телесен "геодезичен" слой, и следователно и умът се сдобива с "функции на телесното мислене".

И този слой от Егото носи със себе си страха, присъщ за тялото.Но аз не мисля, че след смъртта си разделяме с егото си. Аз мисля, просто като лично мнение и лично очакване, че при смъртта си ние са разделяме с един или няколко СЛОЯ от Егото, но целостта на Егото остава и продължава.
« Последна редакция: Юли 23, 2017, 10:08:23 pm от λ »