Apocryphal Academy

Автор Тема: Двата свята  (Прочетена 2616 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Двата свята
« -: Август 26, 2017, 06:07:45 pm »
Двата свята

Реалността която споделяме е колективно творение на съзнанията ни, но за съжаление повечето хора нямат и минимална представа за света ни.  Резултатите са видни.  Миналата седмица преглеждах стари неща  /тъмни, светли, отвъд полярни, игри, висши азове, ключове – последното е върха и т.н/, дори в момента не мога да разбера как някакви хора могат да пишат подобни глупости  и да си губят времето. Съществува истина и неистина, останалото е празнословие . Факт е, че сме заобиколени от безмислици и фантазии  които още повече замъгляват и объркват хората и вместо да им дадат някаква основа им предлагат път без изход.

Целта на темата е да дам представа за по-голямата картина.

Всички светове са материални /различават се единствено по своята плътност/. Могат да бъдат разделени основно на две групи.

Първата група  /в тази попада и нашия свят /– включва материални светове в които съзнанието има материално и енергийно тяло. Това се отнася за всеки обект в тези светове. Като енергийното тяло е носител на съзнанието на обекта.

Съзнанията са различават единствено по степента си на развитие .

Основната функция на съзнанието е да управлява материята. Всеки материален обект има само две тела, материално и енергийно / енергийното е енергиен двойник на материалното,по-развитите съзнания могат да променят второто си тяло в Другия свят . След като материалното тяло се изконсумира двете тела се разделят. Съзнанието чрез енергийното си тяло продължава съществуването си в Другия свят.

Втората група - Другия свят е енергийно копие на нашия. Той е само един и се захранва енергийно от всички светове от първата група. Разделен е на сектори и това най-вероятно обърква хората да си мислят,че има много финни светове.

Обобщавам – всички светове са материални, навсякъде има време и пространство. Двата свята се различават по плътността на материята и от там скоростта с която се случват събитията в тях. Това създава илюзия, че няма време или пък пространство / визирам Другия свят/.

Връзката между дватата свята.

Първата група светове захранва енергийно втората – от тук следва мотивацията на Другия свят да връща  съзнанията да продължават да го захранват.

Първичното съзнание и  първичната материя са възникнали едновременно / като едно цяло от материално и енергийно тяло – носител на съзнанието/.

Човешкия живот – какво следва.

Хората не знаят как да изживеят живота си, не си дават сметка, че не могат да вземат нищо материално от този свят  ”гледат” едни от други и правят същите грешки.  Практиката показва, че развитието ни / визирам съзнанието ни/ е обратно пропорционално на хората с които сме заобиколени. Единственото нещо което можем да вземем с нас е наученото /знанията – правилните/ през живота ни. Не казвам, че е лошо да имате средства /пари/, напротив това ни дава по-голяма свобода да инвестираме в себе си. Правилната информация за живота ни и това което следва ще ни позволи да изпозваме времето което имаме да изградим себе си по най-правилния възможен начин чрез натрупване на съответните знания, подготовка и практика. Целта би трябвало да ни бъде да успеем да продължим съществуването си в другия свят по най-добрия начин за нас.

Какво се случва по време на прехода / смъртта / и след това.

 В момента на смъртта сме с безкрайно ясно съзнание / не са нужни никакви практики в тази посока, има само една мисъл, за едно единствено нещо/ дори да сме в кома, под упойка или нещо друго, ние всякаш се събуждаме, хората около нас не разбират какво става. Появяват се спомени от живота ни, без никаква особена стойност, как сме били деца, и сме си играли някъде на нещо, като се движат към настоящия момент. В същото време около нас започва едно трептене на въздуха / в кръг с диаметър 50-60 см/, ние не му обръщаме внимание, виждаме хората около нас, спомените продължават, кръга започва да трепти по-силно / нещо като мараня/ и леко да ни тегли към него. Горе долу в този момент разбираме какво става. Той вече ни дърпа със страшна сила, усеща се като вятър който минава през нас, накрая си свършва работата.

След като преминем през портала /кръга/ следва движение с много висока скорост / от тук аналогията с  тунел/ и  зареждане в Другия свят  /който е с характеристиките на съня/.  Важно е да се отбележи, че сме с абсолютно същите разбирания както и преди това / не сме станали и една идея по-умни/.

 Възможно е повечето хора да се събуждат по време на прехода / тунела /или направо след него. След като предминем, отиваме в сектор, които съответства на нашите основни разбирания, проблема е там, че в този сектор всички мислят като нас, ако сме ню ейджъри, ще попаднем на място където ще има учители, ученици и подобни простотии, ние ще можем да посещаваме всички сектори които са част от нас / нашите разбирания / , но тези за които не подозираме няма как да видим / секторите имат йерархия, по-развитите съзнания могат да оперират в по-ниските сектори от този на който принадлежат /. В този сектор, най-вероятно ще имаме разговор с нашия учител, който ще ни убеди в напредъка ни и ние ще изберем отново да се върнем на Земята / или на Земята в някое друго измерение или подобен свят/, без наше съгласие няма как да стане, но там всичко показва, че сме прави и това е правилния избор.

Тази плътност е огромна, захранва се от всички измерения на нашата, там има всичко. Там всеки може да бъде всеки. Мотивацията и е единствено и само да ни върне обратно тук. За всеки човек който не знае какво да очаква там, е трудно изпитание, хубавото е, че няма болка. Трудно е, защото ще бъде върнат без дори да разбере, как е станало, някой ще си свърши добре работата, роднина, бог, учител. Човек връщайки се тук може да има спомени за неговия бог, учител и т.н., и те ще бъдат истина, които ще объркат още повече и човека и хората около него.

Това са малка част от възможните сценарии. Трябва да се отбележи, че в Другия свят влизаме с опредено количество енергия и от нас зависи за колко време ще ни стигне.

Случването в Другия свят става със скоростта на мисълта, затова е правилно да успокоим ума си още тук и сега. Не трябва да се забравя за астралните капани / бялата светлина е такъв/, интересите на извънземните и тяхната дейност в Астрала.

Тъй като смъртта ще ни достави в нашия сектор /а той е най-опасен за нас/, ние имаме само една възможност в момента в който се движим към него / през така наречения тунел/ със силата на намерението да променим посоката към наш личен свят/ трябва да го създадете преди това/ или където и да е, но само не там където отиваме против волята си / достатъчно е да пожелаем да сме в Париж и ще бъдем в астралното му копие/.

Всъщност дори и да не разбирате какво ви казвам, няма да загубите нищо ако го направите / вашите хора скоро ще ви намерят и ще може да заспите отново ако искате  или да продължите пътя си без тях. Най-важно е да влезете свободни!.« Последна редакция: Август 27, 2017, 12:16:47 am от Веско »

А-у

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #1 -: Август 28, 2017, 10:02:09 pm »
Поздравления за сайта, както и на Веско за темата. :)
Интересува ме обаче, как си стигнал то тези заключения, за които си писал?

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #2 -: Август 30, 2017, 11:48:06 pm »
Поздравления за сайта, както и на Веско за темата. :)
Интересува ме обаче, как си стигнал то тези заключения, за които си писал?

За сайта и аз мисля същото :)

Повечето от нещата на които стъпвам са от личен опит, а останалите са единствените логични които ги допълват. Какво имам в предвид,

На 19 години ме оперираха от апендикс, по принцип съм много алергичен, тогава ми излезе късмета с упойката, написаното за трептящия кръг е мое преживяване, картината за другия свят я допълвам и от многото си ОИТти.

Навремето четях Кастанеда и още на една трета от първата книга се появиха летачите, тогава се наложи да потърся някакво решение, естествено той не предлагаше, в нета  също нямаше :) реших да си създам защитник, дадох му характеристики, вид, размери, способности, задължително име – да мога да го управлявам и т.н. представях си го непрекъснато около мен целта беше да го захраня с енергия и да го използвам срещу тях. Получи се.

Тогава разбрах /нагледно/, че ние захранваме с енергия следващия свят, а наблюденията  ми върху нашия ми затвърдиха извода. Ако се замислиш  дизайна на нашия свят е направен да губим максимално много енергия, постоянно да има триене и хабене, като се започне от социалната единица / мъж-жена/ и се продължи във всички посоки.

По отношение на съзнанието и произхода му. Всяко нещо има съзнание, един камък има примитивно съзнание най-малко за форма иначе няма как да съществува. За мен най-логичното нещо е едновременното раждане на материята и съзнанието.  И това разбиране отлично пасва на нещата които съм преживял.
 
И ако отида по-далече, според мен отначало е съществувал безкраен океан от  финна материя, в която поради някаква причина са се появили на места промени в структурата и / сгъстявания например / които са можели да задържат формата си преди да се разпаднат и точно тези сгъстявания са първите съзнания за форма, които са започнали безкрайна еволюция.

Разбира се това може да се опише и по друг начин, че океана е имал някакво първично съзнание което е започнало процес на разделяне.  Но по какъвто и начин да се опише началото,  Богове, Свръхразуми и т.н.  както си мисля някои хора няма.

Ние сме резултат на естествени еволюционни процеси / пропускам извънземните и тяхната намеса  при нашия вид, тъй като и те са съзнания като нас и влиянието на по-развитите върху по-неразвитите е част от тези процеси/.
« Последна редакция: Август 31, 2017, 09:28:12 am от Веско »

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #3 -: Август 31, 2017, 08:19:39 pm »
Веско, а честотно как виждаш нещата? В смисъл честотата не е ли съществена, за  да съществува материята или енергията под една или друга форма?

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #4 -: Август 31, 2017, 11:47:41 pm »
За съвременната физика най-високата възможна скорост е тази на светлината, в другия свят се придвижваме със скоростта на мисълта . Според реципрочната система когато един обект премине скоростта на светлината минава  в другия свят и обратно / скоростта на мисълта превъзхожда тази на светлината/. С две думи физиката ни е сбъркана.

Трудно ми е да ти отговоря  на въпроса  доста е сложен, вълни, честоти, скорости, различни среди .... мен лично много  ме обърква човешкия мозък, какво имам в предвид, според  физиците нашия свят е изграден от атоми, обаче атома на практика е празно пространство / всичко е почти  празно пространство/  и ако си го представим /атома / например с размери на къща частиците му ще са колкото монета. От друга страна мозъка е и декодиращо устройство взема честотни вълнови форми и ги преобразува в образи и т.н. Ние не знам как работи мозъка...
 
Със сигурност мога да твърдя обаче, че световете не са един в друг, винаги има движение с висока скорост и зареждане. При успоредните светове нещата са същите.

Ако на някой му е интересно добавям линк към книга с доста разкази на прага между двата свята написана от доктор – това и е ценното  :)

http://www.bgblagovestie.com/download/book-viarata.pdf

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #5 -: Септември 01, 2017, 09:32:33 am »
Благодаря за отговора. Наистина нещата са сложни. И чуването и виждането са свързани с честотата. Нашите органи /очи и уши/ са способни да долавят определен спектър от честоти. Всичко друго извън този обхват за нас е невидимо, не съществува, а то е около нас, може и в нас /случаите на обхванатите от "бесове"/. Вероятно и паралелните светове са  на други честоти и за нас тях ги няма.
    А книгата ме увлече. Първата част пряко засяга храненето ни и  е подкрепена с изследвания и примери. В Холандия рязко намалели сърдечно-съдовите заболявания след като германските окупатори лишили местните от млечните произведения! "Зъбната паста" в артериите им изчезнала!!! Много интересна и поучителна книга! За сега съм в началото.

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #6 -: Септември 02, 2017, 11:16:26 am »
Световете се хранят взаимно.
И най-плътната материя е съставена от няколко пласта/слоя други по-фини.
Човек вижда само онзи/онези/пластове за които е фокусирано зрението му.
За това някои хора виждат не само физическото тяло,но и аурата.А някои виждат не само фзическото и аурата,ами и вътрешността на физическото..
Същото е и със звуците.Чуваме то тази дълбочина,до която са настроени рецепторите ни.
С усещането на емоциите/емпатията е същото.С телепатията също..Всяко нещо има дълбочина и от нашата индивидуалност зависи доколко се спускаме в дълбокото..


Освен това,световете се захравнат един друг двупосочно.Както единия "храни" другия,така и другия захранва първия свят..
Без значение дали ще ги разделим само на два свята или 7 сфери или 12..Все тая..И на 1000 детайла да ги разбием,пак ще стигнем до свързаността им и до преливането на енергията от едно в друго и обратното..Кръговрат..Нищо не се губи,само мени формата си


Атос

 • Гост
Re: Двата свята
« Отговор #7 -: Септември 03, 2017, 03:16:07 am »
Аз пък си мисля...че Веско, Гласът и Ключарят изобщо не са за тук!
Защо?
Защото прекогнитивизмът на схващанията(и познанията/преживяванията) им са абсолютно несъпоставими с прагматизма на "Ламбда" или с "одухотвореността" на Психея...и на десетките други четящи и пърдящи телета, които очакват прозрение свише, едва ли не...

Имаме факти (макар и субективно изложени), които са част от пъзел!
Ако се забием в едно парче, анализирайки го, изпускаме цялата възможна картина!
За повечето от нас е трудно (даже невъзможно) да се отпуснем и просто да възприемаме събитията, позволявайки на съзнанието си да опознава нещата, без да се опитваме да търсим логика, без да анализираме, чрез флашнатата си дедуктивност...

От друга страна...има опасност да се възприемат въпросните съфорумци като гурута...което също би било грешка!
Те са просто...СТАРИ ДУШИ...с много опит и просто хора за момента!
Доверявам се на опита им, подлагам на проверка анализа обаче...откъде и аз съм се навил да се инкарнирам тук, по дяволите....
Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #8 -: Септември 17, 2017, 05:57:28 pm »
Днес четох някакви глупости за хора в състояние на Сомати и как съхранявали генофонда на човеците – цитираха Мулдашев /никога свръхчовек няма да се жертва за стадото/.

Това е съвършения начин да влезеш в Другия свят. Влизат свободни. Печелят време  за търсена на отговори. Още са живи в този, по-силни са от другите съзнания там /имат тела тук макар и разпадащи се /, на практика богове!
« Последна редакция: Ноември 02, 2017, 11:25:55 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #9 -: Юни 05, 2018, 11:00:30 pm »

имаме само една възможност в момента в който се движим към него / през така наречения тунел/ със силата на намерението да променим посоката към наш личен свят/ трябва да го създадете преди това/ или където и да е, но само не там където отиваме против волята си


Бях на гости при родителите ми / извън София/,  паркирах колата  близо до едно дърво, вечерта си легнах късно, трудно заспах / не е моето легло /, към 5 часа се събудих от брутален вятър, всичко скърцаше имах чувство, че блока ще падне, сетих се за колата и дървото, веднага станах и отидох в кухнята, погледнах през прозореца, дървото не се "шегуваше" имаше голям шанс да падне и да е върху колата, облякох се набързо, събудих баща ми да му кажа, че излизам да я преместя / че ако ме чуе,  кой знае какво ще си помисли/, слязох по стълбите, да не спре случайно тока /щях да откарам часове в асансьора/, излязох от входа и я преместих на по-безопасно място /в този момент едва ли имаше такова летяха всякакви предмети във всички посоки/. Прибрах се и си легнах.

Втората част 

Събуждам се от брутален вятър, всичко скърца, сещам се, че съм паркирал до едно дърво, ставам и отивам в кухнята, поглеждам през прозореца, дървото се огъва заплашително във всички посоки, шанса да падне върху колата е голям, облякох се, събудих баща ми да му кажа къде отивам / да не си помисли някоя тъпотия ако ме чуе /, слизам пеша да не спре случайно тока и да остана в асансьора, излизам от входа и отивам към колата. Дотук всичко е едно към едно с най-малките подробности. Стигам до колата чувам много силен тътен поглеждам по посоката на звука и виждам един кран как пада към мен.. само успях да си помисля ... Е сега си еба майката.. и ми изгаснаха сетивата / тъмнина и край/..  не знам след колко време се движа вече със страшна скорост в някаква посока.. за стотни от секундата разбрах какво става / крана ме е смазал/, теглих една псувня на тъпата ситуация и се отклоних със силата на намерението в друга посока.. докато се движих започнах да анализирам ситуацията  и цялата и нелепост.. дори си мислех колко лесно човек може да умре / визирах моя случай/.. докато превъртах случилото се сетих, че аз вече местих колата преди това поради същата причина... разбрах, че втория път съм сънувал.. поне до някъде... забавих скоростта и се върнах в тялото.. 
« Последна редакция: Юни 05, 2018, 11:08:35 pm от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Двата свята
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2018, 09:52:43 pm »
Кипензов, за да продължиш в Другия свят трябва да скъсаш с всички привързаности в този .. става с практика.

Рядко смъртта застига подготвени  хора, които наистина разбират изкуството да се умре, да разбере човек за какво става на въпрос трябва да е изпитал ”смъртта ” в разцвета на силите си .. да е умрял за този свят тук и сега, да познава и  усвои съответното чувство и да може да го предизвика когато трябва..

Целта на предишния ми пост в темата беше да покажа, че ”смъртта” може да дойде най-неочаквано и човек не трябва да губи време а да работи . Щом се събудя сутрин това е първата ми работа, мислено да преговоря етапите и движенията ако нещо стане.. когато си дадеш сметка, че може и да е последния ти ден, със сигурност  денят ти е по-добър от на другите :)
  
След смъртта.... обикновения човек попада в нисшите светове на Астрала, всеки си намира място съответстващо на разбиранията му, там продължават същите борби с нови средства.. тези светове след определено време се разпадат. Целта е да достигнем по-стабилните  светове които позволяват да продължим съществуването си без да се връщаме в материалните такива.

Това е чистата схема без намесени  чужди интереси, но в такъв вид тя не съществува.« Последна редакция: Октомври 21, 2018, 10:36:43 pm от Веско »