Apocryphal Academy

Автор Тема: Ефектът Волдеморт  (Прочетена 4953 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Ефектът Волдеморт
« Отговор #15 -: Август 24, 2017, 03:06:14 am »
Гласе, приемам градивната критика по отношение на разтегленото аргументиране на позицията и свързаната с това редукция на внимание. Без никой да ме е питал, пък и без никой да го е искал от мен съм се стремял от уважение към Ламбда да подържам стил на изразяване близък до неговия.
При положение, че още в началото на предната ми писаница изразих мнение, в което смятам за доста важно дали ще се намерят достатъчно и смели хора в обществото и че за успеха на ,,наричането'' на обществено ниво това има решаващ еффект. Ще попитам просто - защо трябваше да натъртваш за СВОБОДНИЯ потенциал в обществото и да повтаряш част от тезата ми. За да може да изясниш пред очаквано от теб простоватата публика, че в бла-бла-то ми има некъв смисъл все пак, независимо от оплюването му?
Първо - не смятам, даже бих се обзаложил, че културата на четящите форума е достатъчна за асимилирането и на по-сложни повествования.
Второ - по какво идеята да се наблегне на даден желан от архитектите ефект като страха от назоваване на ,,злото'' се отличава от методите на ,,злото''. Че така просто се дава повече сила на самия ефект, разбираш ли?
И друго
Тук е и „ползата“ от ефекта Волдеморт и ако успееш да притиснеш създателите на това въздействие да трябва да ИЗПОЛЗВАТ измисленото име(откъдето и да идва то)за да адресират реален проблем,то ти вече си успял да си „свършиш работата“.Точно това цели и човекът,който е открил тази аналогия и аз лично съм виждал как тя върши работа.
Да ,,притиснеш'',  да ,,създадеш реален проблем'' на архитектите, да си ,,свършиш работата'' без да те усетят и да постигнеш нещо голямо - ,,борбата е безмилостно жестока,'' , да му мислят тези в предни позиции. Би се получил ррекрасен курбан за захранване и ПОДЪРЖАНЕ на безкрайната БИТКА на доброто и злото. КОЛКО ПАТЕТИЧНО, почти френско. Айде стига с тия манипулативни похвати, по нищо неразличаващи се от методиката за внушаване на страх.
За да може горното да не прозвучи само като критика ще дам друго предложение, с голямо удоволствие подкрепящо тезата на ,,новия за мен'' Ламбда.
Наместо да използвам различни начини да изтъквам ,,недостойнството'' от ,,страхът да назовава Злото'' и така скрито да го подклаждам, бих се фокусирал да осъзная собствената си заблуда и как скрито-манипулативното въздействие на обществената пропаганда ме държи в невежество. След това бих се замислил с какво моите ла..на се различават от чуждите и бих спрял да проявявам ,,духовна надменност''. Тогава бих генерирал вътрешно спокойствие, което от личен опит знам, че не дава възможност да подхванеш разговор с човек. Тези, които трябва просто сами идват да те питат. И въпреки разликата във вибрационното ви ниво, ще имаш възможността, а те нуждата да се каже нещо определено. Понякога дори ,,Добър ден''! Да, не е приятно да виждаш да къде са ни зокарали и каква неистова нужда, в повечето случаи неосъзната, имат хората от споделяне и усещане за спокойствие, но ,,както казва нашия дзен фолклор - Такова е!'' Мисълта не е моя, но ме кефи и има много по-дълбок смисъл, отколкото французин би доловил. Този подход, определено е по-вероятно да попадне извън обхвата на диапазона от очаквани реакции. И би останал незабелязан до достигането на критична маса от самоосъзнати хора за осъществяване на цивилизационен преход. И би се явил ножа за разрязването на възела на безкрайната външно индуцирана борба, целяща да ти замъгли представата за собствената стойност.
Един примерен случай като контра позиция: Социална група от 1000-1500 човека изправени пред възможността да задоволят една своя потребност - дърва за огрев. Възниква процес на напрежение и недоволство в групата, поради трудния терен и се оспорва моят авторитет. Бързо ги разделям на по-малки групи. Изисквам им да си определят отговорници-говорители, с които да обсъдим ситуацията. Вече работя с няколко човека. С обещания или сплашване те вече прокарват моите идеи и няма и помен от напрежението, но аз знам кои са били подстрекателите на напрежението. Ха сега гласе, си представи че групата е по-голяма, потребността е различна и при мен водещия мотив не е баланс между нуждите и възможностите на природата, а е ограничаване на достъпа на хората до личната им свобода и ценност?
Гласе, имам и една молба. Според мен хората четящи написаното във форума едва ли имат сходни черти с индивидите, предизвикали оформянето в съзнанието ти на категорията ,,тъмни балкански говеда'', но пък позицията че не си заслужав да се споделя информация по малко по-сложен начин може и да е обидна за повечето. Та молбата ми е да се поинтересуваш какво е мнението на французите за катарите или поне за българина с милиони последователи, който кара препълнените френски зали в края на лекциите си да си пожелават всичко ,,достатъчно добро'' на чист български.

Гласът на истината

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Крез,кре'з,какепчухуан!
  • Профил
Re: Ефектът Волдеморт
« Отговор #16 -: Август 24, 2017, 05:20:01 pm »
kipenzov,веднага ти отговарям на въпроса по „френски му“!Хахахахахахахахаха  8)

От ВСЯКА от по-малките групички излизат по един-двама „подстрекатели“ и се обявяват за ЛИДЕРИТЕ на групите си!След това отиват при ТЕБЕ и на ТЕБ ти казват КАКВО ТЕ са решили,че ТИ ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ!И когато решаваш да си изпратиш „мутрите“ при „подстрекателите“ се получав МАСОВ БУНТ или както му викаме тука РЕВОЛЮЦИЯ и ако решиш да ставаш по-КРАЕН в методите си,то И НИЕ ще станем ПО-КАРЙНИ в нашите,па наКРАЯ да видим ДАЛИ твоите „бидигардове“ ще са повече ИЛИ НАРОДЪТ!

Тоз пример мож ли го разбра или в „балансираното“ ти „балканско“(наистина НЕ знам дали в момента е подходящо да използвам таз дума по твой адрес,или ти си само „личен пример“ и НЕ мога да обобщавам чрез тебе и личния ти пример всички балкански народи,ама ЩЕ го направя колкото да говоря „по принцип“)   ;D   самосъзнание толкова СИЛНО е залегнала идеята,че сички са МАСКАРИ,че ти НЕ можеш да разбереш НАРОД(ама истински НАРОД,не сбирщайн),който е възприел ДУМИТЕ „Един за всички и ВСИЧКИ за единНАСЕРИОЗНО!?Я ми кажи КАКВО ще стане с „СТРАХотния ти планец“,ако се окаже,че „подстрекателите“,които ТИ търсиш са водачите,които хората изпратят за да проГОВОРЯТ от ТЯХНО ИМЕ?Що прим тогаз?Ааааааааааааааааааааааааааа?   8) 8) 8) 8) 8)
Ша сменяме НАРОДА ли?!    ;D


(Ей,така,между другото искаш ли да знаеш ЗАЩО-поне според моето лично мнение във Франция действат толкова много терористични клетки и има толкова много атентати в сравнение с други европейски държави,а?Ще приемеш ли един отговор от очевидец на събитията,а?То,всъщност въпросът си е дооооооооооооста ПРОСТ и НЕ изисква особена МИСЪЛ за да му се отговори.Защото френската,забележи ДУМАТА-КУЛТУРА БУКВАЛНО ДЕЙСТВА КАТО КИСЕЛИНА,която РАЗЯЖДА ориенталския „ум“(ако може да се каже,че ПРОГРАМИРАНО съзнание има такова нещо)!Затова и ТУКА те правят толкова много атентати и са толкова шумни колко сме ги били подтискали!Щото за РАЗЛИКА от други уж „цивилизовани“ европейски дуржави където те успяват да си намерят някаква „пролука“ в „консервативните ценностти“ на обществото и да залъжат някоя и друга група в обществото колко мирна им била културата и как те въобвще не били искали тези терористични актове да се случват,то ТУК НОМЕРА ИМ НЕ МИНАВА И ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЪЖАТ ФРАНЦУЗИНА за истинската същност на САТАНИЗМА СИ!Затова правят акт след акт да уплашат населението и ние да склоним глава пред „ценностите им“ и „културата“ им.НО Франция НЕ СЕ ОГЪВА!Затова и след Шарли Ебдо ТИРАЖЪТ на това списание само РАСТЕ,а не пада!Затова след Ница народът поиска УДАРИ по ислямската държава и сега те отново се крият В ДУПКИТЕ СИ като ПЛЪХОВЕТЕ които в действителност СА!Затова и те сега нападат където и както могат по улиците,църквите и площадите,щото ТЕ са тези,които се озовават в БЕЗнадеждна ситуация,а НЕ ние.Като под НИЕ НЕ разбирай само „кореняците“ бели французи,а всички онези хора от ВСИЧКИ цветове на дъгата,които са възприели КУЛТУРАТА(забележи думата)на СВОБОДАТА!Защото в момента нещата НАИСТИНА СА на кантар.Само че кантарът НЕ Е дали френското общество ще се пропука и хората ще започнат да приемат исляма под страхът от атентати или ще си продължат живота както обикновенно,а кантарът Е КОЙ СТРАХ ще превземе чуждия Дух ПЪРВИ-страхът,че ислямистите ще ни избият,ИЛИ СТРАХЪТ,че аллаха НЯМА да може да СПРЕ ФРЕНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ ДА СЕ ПРОСМУЧЕ у тези,които ВЕЧЕ СА ТУК!Зради това са тия атентати и заради това те ще стават все по-чести-защото ТЕ повече НЕ могат да сспрат обществото от ИЗБОРА му да ИЗБИРА КАКВО ДА БЪДЕ!Именно затова и Франция ЩЕ ПРЕБЪДЕ!За България-НЕ съм толкова сигурен!)  :(

А що се отнася до народ,чиято поговорка Е „Скосена главица сяба не я сече.“ мога САМО да кажа,че се чудя каква ли съдба очаква „натуралните“(а,НЕ,пардон,НЕУТРАЛНИТЕ)„мислители“ сред него когато „ония“ отгоре решат да УВЕЛИЧАТ дозата СТРАХ в обществото!??Дали И ТОГАВА „неутралните“ дето са „отвъд“ доброто и злото ще са си толкова мирни и хрисими „отвъддуални“ „персонажи“ ИЛИ ще трябва да се ПРИМИРЯТ с ПРОСТИЯ ФАКТ,че доброто и злото СЪЩЕСТВУВАВАТ и ВИНАГИ идва времето,когато трябва да се вземе СТРАНА в този конфликт!И който НЕ е със СВЕТЛИНАТА,познайте КЪДЕ Е!?   :o

С това смятам да завърша темата си за един НАРОД,който ТАЧИ денят,в който хората са се вдигнали за да сринат ЗАТВОРЪТ,в който са били държани тежните сънародници(Вие за Бастилията чували ли сте?)и за един народ,който който дори не е успял да събере една чета да спаси национален ГЕРОЙ по пътя към БЕСИЛОТО му и за чиито ДРУГ национален герой се говори,че е бил убит от куршум в ГЪРБА по време на последната му битка на връх Вола!Какво повече изобщо можем да ГОВОРИМ по темата?
« Последна редакция: Август 24, 2017, 05:29:33 pm от Гласът на истината »
Само този,който успее да преодолее всяко изкушение ще може да достигне ИСТИНАТА!

Гласът на истината

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
 • Крез,кре'з,какепчухуан!
  • Профил
Re: Ефектът Волдеморт
« Отговор #17 -: Август 24, 2017, 05:21:24 pm »
Вече дори се чуда дали да не заключа тази тема,защото всичко,което можеше да се каже по нея вече е КАЗАНО!?  :-\

Вие какво мислите,а?
Само този,който успее да преодолее всяко изкушение ще може да достигне ИСТИНАТА!

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Ефектът Волдеморт
« Отговор #18 -: Август 25, 2017, 12:07:42 am »
Глас, съгласен съм с теб, проблема на България е, че е пълна с боклуци, отиде във Франция и има няма месец време вече си французин, жалко но факт.

А темата ти е като теб.

На простаците /визирам стадото/  продаваш "чалга".

Кришнамурти отдавана е посочил проблема и λ ти го написа няколко пъти.