Apocryphal Academy

Автор Тема: Политическа Партия - ГЕРБ  (Прочетена 8653 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #120 -: Август 08, 2019, 06:03:13 pm »
Когато те управляват малоумни некадърници, няма невъзможни за въображението неща!


08.08.2019Мартин ИвановБългария 


 Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:Facebook102 Twitter Email WhatsApp Share
Десислава Танева отново кърти мивки с поредното безумно изказване. Оказва се, че африканската чума започнала от нерегламентираните прасета по задните дворове.
След което ни уведомява, че има 126 000 засегнати прасета в комплексите и 535 от задните дворове. Защо трябва да има някаква логика!
Танева заяви, че ако стопани искат да отглеждат прасета в двора си, трябва да преминат през специално обучение. Ако щете – вярвайте! Направо човек да се чуди как векове наред прадедите ни без специално обучение са отглеждали прасета и то съвсем здрави! Преди 1989 година във всеки селски двор имаше поне едно прасе, освен другите животни. За болести не се и чуваше. Нито пък ги регистрираха някъде.
Колкото повече държавата се меси и се опитва да регулира всичко, толкова повече поразии стават. Да си регистрираме прасетата, кокошките, да не се отглеждат повече от три животинки, всяко да се маркира, та и специално обучение за отглеждането. Ако отглеждаш една коза на село, се оказва, че трябва да изпълниш изисквания почти като за депо за радиоактивни отпадъци.
Не се и съмнявайте, че ще накарат хората, цял живот гледали прасета, да ходят на курсове за обучение при хора, които са виждали прасета само по картинките на учебниците. И съответно да си платят за кефа!
Когато те управляват малоумни некадърници, няма невъзможни за въображението неща!
Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #121 -: Август 09, 2019, 09:18:29 pm »

Скандал! Сащ са продали на ,,експертите от герб” втечнена руска газ


автор: radostinalassaСАЩ продаде на тарикатката Теменужка ДЕМОКРАТИЧНА газ от Ямал- Русия!
Колко струва РУСКАТА газ, продадена на България от САЩ като американска?
Това никой не казва! Теменужка Петкова също крие, че американците са врътнали българите по полската схема. „Welcome-бонус“.
 Първата партида е с цена под руската и от там нататък ДВА пъти по – скъпа.Полша изяде дървото и сключи договор за ТРИ години.
Сега САЩ им пробутват РУСКА газ от ЯМАЛ на двойна цена.
Между другото ГАЗА купен от България и доставен от „Aмерика“ е РУСКИ!
Само се чудим защо ПРОКУРАТУРАТА не се заема с тези идиоти и защо Бойко Борисов изведнъж след сделката за втечната американска газ, спря да ни обяснява колко е важно това?
TheSofiaTimes


bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #122 -: Август 22, 2019, 09:04:18 pm »

В България нямаме летище на което да кацне Ф16! Защо ги купихме?   22.08.2019Мартин ИвановБългария 


Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Facebook31 Twitter Email WhatsAppShare

Според експерт във военната ни авиация България няма нито едно летище в момента на което може да кацне изтребител Ф-16 V blok 70, затова и всички изтребители от този клас, когато правим учения съвместно с НАТО кацат в Румъния или Турция.
Най-новото поколение Ф-35 могат да кацат навсякъде в България, но тези от клас Ф-16 им трябват по -дълги писти и по прецизно насочване, ние не разполагаме с тези неща в България.
Сега трябва и да си зададем въпроса за какво им беше на правителството на Герб и Обединените патриоти да купуват тези изтребители, като няма къде да кацат в момента или ще си ги държим в Турция и като ни трябват ще ходим да си ги ползваме?
Според експерта, за да се пригодят поне две летища и пистите им към това на тях да могат да кацат изтребители Ф-16 България ще трябва да похарчи поне още 1 милиард лева, което се спестява на обществото, за да не избухнат брожение, като също така експерта припомня,
че над 250 чисто нови изтребители МИГ са били нарязани на скрап по времето на Костов и Царя, когато България стана страна член на НАТО.   източник: https://speednewsbg.blogspot.com/2019/08/16.html

Купихме ги /под въпрос е тяхното доставяне след 5-6 години/, защото на зависимия бибтко краварите му направиха предложение, на което не можеше да откаже! Това са така наречените "скъпи прахосмукачки" изискващи писти със специално бетоново покритие, премесено с някакви пластмаси и други в-ва, устойчиви на корозия и разрушения, защото и най-малката частица бетон може да извади от строя мотора на ф-16, защото заборника е много ниско!!

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #123 -: Август 26, 2019, 06:23:29 pm »

Мостовете на България. Преди дъжд качулка?


 https://www.lentata.com/page_14717.html 


СМЕСЕН MAGAZINE "Това са снимки на основите на моста на магистрала Тракия преди Ихтиман. Ако може да дадете отново гласност на проблемите в България."...  Лентата |  28/05/2019Подкрепи свободното словоПодкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.
Направи дарение за 5 лв. Направи дарение за 10 лв. Направи дарение за 20 лв. Направи дарение за 100 лв.
Снимките получихме от нашия читател Ивайло Филипов.
Благодарим, ето какво ни написа той:

"Здравейте. Това са снимки на основите на моста на магистрала Тракия преди Ихтиман.
Ако може да дадете отново гласност на проблемите в България.
Днес хиляди души се прибираха през този мост" (26.05.2019. ДЕН НА ЕВРОИЗБОРИ)


Така изглеждат основите на български мост в ден на евроизбори.
Европейци сме на избори, но не и на пътища...

Явно чакаме да стане трагедията, за да плачем и НИКОЙ ПОЛИТИК да не поеме отговорност за безобразното състояние на пътната инфраструктура и нейните жертви.
Нормално?

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #124 -: Август 31, 2019, 05:51:13 pm »
Борисов направи колосална грешка – започна да обяснява колко много пари има в джоба на българите. До този момент той показваше строителството на магистрални отсечки, правеше тудуф-тудуф с влакчета, откриваше вече открити заводи, посещаваше далечни села и паланки – все неща, които са безспорно добри и безспорно  равноотдалечени от всички нас. Сега Борисов заговори за индивидуалния джоб на българина, нещо, което няма как да се напълни с думи. Напротив, подобно заиграване с доходите не бива да се подминава с мълчание.През “епохата” на Борисов България не се отлепи от дъното на европейските класации. Минималната заплата наистина скочи от 240 лв. на 560 лв., но този факт не променя статута ни на беден роднина в богатото европейско семейство и е абсолютно несъпоставим с израза “мощна икономика”. България все така крета на дъното на европейските таблици и затова обещаното 10% увеличение на доходите не носи абсолютно никаква положителна информация.


С нахалното бърборене за “българската мощна икономика” Борисов просто пресоли манджата. Неговите думи бързо могат да бъдат класифицирани като наглост от българите, които не виждат икономиката от политическите сънища, а от реалността. Това правителство и тази икономика рисуват моментното състояние на българите. А то съвсем не е такова, че да дава повод за каквато и да било гордост. Освен това Борисов очевидно повярва във вълшебните си сили дотолкова, че забрави една българска характеропатия  – от комунистическо насам ние все чакаме държавата да ни оправи, положението никога не се оправя и затова въобще не вярваме, че държавата е способна на нещо друго, освен да упражнява репресивни функции. Преди да говори за успешна икономика и за растящо благосъстояние, Борисов би трябвало да си повтаря ежедневно няколко факта, които не търпят промяна от години и са известни на абсолютно всеки българин. Тези факти са: 146 000 български пенсионери у нас работят. Ясно е защо – за да изкарат някой лев към мизерната си пенсия. Броят на българите, които избират да се трудят и след пенсионирането си, расте постоянно от 2014 г. насам. Останалите не работят, не защото не искат, а защото не могат – възрастното население у нас е с най-лош здравен статус в ЕС. В добро психично здраве пък са едва 52.6% от българите. Това едва ли е изненадващо, при положение че и пенсионерите, и тези, които се осигуряваме, доплащаме за здравна помощ по 4 млрд. на година, както ни уведоми шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Дечо Дечев. Дотук – болни хора работят, докато са живи. Логично се появява и следващият общоизвестен факт – България е страната с най-висока смъртност в Европейския съюз  по данни на Евростат. И тъй като България е сред страните с най-нисък коефициент на раждаемост (не в Европа, а в света), то още по-логично ни удря и следващият факт – високите нива на обща смъртност и ниските нива на раждаемост ни направиха абсолютно шампиони по отрицателен прираст. Та когато фактите ясно показват, че населението се топи, а живите работят до последно, защото не им стигат парите, не е добра идея който и да е премиер да ходи из страната и да обяснява как цъфтим и връзваме. Не просто не е добра идея – това е лоша идея. Защото хората са наясно, че не българската икономика е мощна, мощна е само тойотата на Бойко. Предполагам, че Борисов вече не прави това, което правеше усърдно преди повече от 10 години – гледаше новините по телевизията, научаваше какво пишат вестниците. Иначе щеше да забележи, че удобният му ефир и податливите вестници са изпълнени с неоптимистични новини. Нищо такова като “мощна икономика” няма в “добрите” медиите. Зарази пълзят из новините, горят полета и пътища, разследват се различни тежки криминални престъпления, в периферията се прокрадва новината за взет нов 200 млн. лв. дълг. Защо споменавам водещите новини? Защото ако Борисов бе наясно с това, нямаше да говори глупости от джипката си.
https://www.informiran.net/%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%bf%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b8/

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #125 -: Септември 03, 2019, 10:28:01 am »

 Браво бойко, браво борисоф  Небивал успех! Бойко Борисов е успял да утрои външния ни дълг от 2009 г. до 2016 г. 03.09.2019
Владимир АлексеевБългария   Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Facebook1 Twitter Email WhatsApp СподелиДо 2008 г. външният дълг беше намален до 14%, а след това – от 2009 г. до 2017 г., външният дълг се утроява.
Това заяви пред bTV икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев, цитиран от cherveno.bg
След 1997 г. три правителства в условията на по-бедна и изостанала държава успяха да намалят външния дълг, а ние сега сме се пуснали по пързалката на харченето.
През последните 6 години няма рецесия, няма причина всяка година да има дефицит, подчерта Василев.
В студиото присъстваха и Владислав Николов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП, които подновиха спора за това необходим ли е заем от 16 млрд. лева или не, след като новият дълг беше приет окончателно от парламента по-рано днес.
   Николов повтори за какво ще отидат парите от новия заем, а Гечев обяви, че реално се нуждаем от заем в размер на 8 млрд. лева, които е по-добре да се вземат от български банки, за да „не пълним джоба на чуждите“.
Никой не казва за какво ще отидат тези пари, но няма да е за реформи. А това дали лихвата сега е най-ниска никой не може да го каже, защото не се знае колко ще е тя догодина, коментира Гечев.
Самите числа говорят за реформи, за намаляване на дефицита. Не може нещата да се променят рязко, отговори Николов.
В дискусията се включи и Николай Василев, който посочи, че това, което него го притеснява като гражданин, е не, че ГЕРБ и БСП се различават в мненията си, а това колко си приличат.
Който дойде на власт, започва да харчи пари и не прави никакви реформи. При още няколко смени на тези правителства в управлението след 10 години ще имаме 40 или 50 млрд. дълг. Десертът ще бъде гръцки в България.
Ако едно семейство, независимо дали е бедно или богато, харчи повече, отколкото получава, краят му е ясен, категоричен е той.
източник: http://www.budnaera.com/201903f/0309-05.html

Браво бойко, браво борисоф

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #126 -: Септември 09, 2019, 10:37:23 am »

https://www.informiran.net/%D0%B0%D0%B1%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0/?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Push
      Абе дайте да видим и на кандидата за главен прокурор жената!
09.09.2019Владимир АлексеевБългария

 
МАМА МУ СТАРА, абе дайте да видим и на кандидата за главен прокурор жената!
Тази, с евтиният апартамент финансиран от Ваклин. Тази, дето е съдружник с дългогодишният му приятел – ортак на Ваклин!

Дайте поне една нейна снимка. Може и от личната карта. Не знам дали има вибратор, но има съдружник. Който също си има съдружник и нейният мъж се погрижи да му „вървят работите“. Или „жената до Гешев“ не е за показване? Или избора на главен прокурор не е важен? Или този е от „нашите“ и трябва да го пазим, и зависимостите му също, и далаверите му също, и жена му също? А другите, дето са „враговете“ ще ги разпъваме и мачкаме, щото така искат господарите? Като сте толкова за „истината“ дайте да видим и „лицето“ Ханчева. Давайте, ПИКливци, нали „търсим истината“. А и тези, дето вчера им беше деня, днес слънцето залезе ли? Питайте Гешев, питайте за гешевица, питайте за апартамента, питайте за ортаците, питайте! А в петък слънчево затъмнение ли имаше, че освен няколко сайта нито една медия не отрази Жалбата на БОЕЦ до Европейският съд в Страсбург във връзка с евроизборите и казуса “ Пеевски-Карадайъ“? А?
У нас Истината не е в порносайтовете, истината е в прокуратурата. Там е истината за цялата порнография в кочината на мафията. За това как Пеевски, Буда и банда ченгета и олигарси ни „го слагат“ десетки години, а слугите им въртят и скимтят и стискат бузи. И са готови да удавят в помията и повърнята на господарите им всеки, който не иска да живее в кочина.
                Имам снимки на жена ми как един катетър влиза през шията в сърцето и. Публикувани са. И това, че жена ми е болна също бе превърнато в компромат. Това не спря мутрите на свинете да дойдат и да ни тормозят дни наред. И ми изядоха шамарите. Това не спря свинете два пъти да се опитат да я убият, като и спираха лечението. Това не ги спря да посегнат и на децата ни, на бизнеса ни, на домът ни. Това е кочината, това е „порнографията“ в която живеем.Майната им на свинете, майната им на изборите, майната им на репресиите, на 12.09 в 15.00ч. с БОЕЦ и непримиримите излизаме пред съдебните палати в стлицата и страната и ще ринем кочината. Докато свинете са на върха на държавата все така ще бъде. Първо трябва да отстраним мафията от властта, после ще избираме и редим всичко останало. Имате избор, да продължите да се давите, или да се борите. И не забравяйте да си носите метли!#ЩеСеЧисти#БОЕЦсрещуМАФИЯТА
« Последна редакция: Септември 09, 2019, 10:39:21 am от bojinkata »

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #127 -: Септември 11, 2019, 11:39:16 am »

Борисов направи огромна грешка с Русия. Той е обречен. Колкото и да е хитър, това вече не е достатъчно
11.09.2019Владимир АлексеевБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
11TwitterEmailWhatsAppShare
            Безобразното и пошло поведение на Борисов и шайката е знак за безсилие, за ужаса от очаквания край, за липсата на перспектива не само да остане на власт, но и да запази свободата си.
Българската политическа класа в усърдното си раболепие позволи на един необразован, арогантен, безкритичен към себе си, алчен и нагъл Нарцис – българският премиер да предизвика поредица от международни скандали – първо на Балканите, а сега и с Русия.

Тази Русия, която може да ни смачка като хлебарка с поредица от действия, които ще ни разтърсят икономически.
В стремежа си да получи протекции отвъд океана, Борисов предизвика политически трусове /декларацията на външно министерство, арестите на „руските шпиони“, които ако не бяха толкова значими, щяха да са смешни.
Глупостта му не позволява да осъзнае, че спасение от американските служби няма и че за Тръмп ще си остане балкански престъпник.
Огромната грешка, която направи с Русия ще му създаде неприятности за които не подозира. Досега го презираха. Сега просто ще го изхвърлят.
Борисов създаде поредните скандали и за да отслаби вниманието ни към важния за него въпрос – избора на Главен прокурор.Протестите бяха организирани и датите им обявени отдавна.Гешев е изключително важен за политическата класа и олигарсите – той ще гарантира неприкосновеността им в бъдеще.Борисов знае, че това е последният му мандат.Знае, че до декември ще приключат гражданското и наказателното дело в САЩ.
Знае, че е мразен от българския народ и че може само да се надява на справедливост.
Борисов е обречен. Колкото и да е хитър, това вече не е достатъчно. Нито с пари, нито с обещания ще може да си купи спокойствие и сигурност.Лидерите на балканските държави първи му показаха, че е в изолация.Това, разбира се не е случайност, а следствие.
Важното сега е да покажем че сме непреклонни и няма да позволим да постигне целите си – избора на Гешев и местните избори.
Сега е време да захвърлим противоречията си, враждите и конфликтите.Сега е време на война.Ние сме нападнати – отдавна.Ние сме убивани и мачкани ежедневно.
Време е да си спомним че можем да сме войни, да се превърнем в стомана, да се слеем в юмрук и да го стоварим безпощадно в сърцето на мафията- държава!
Румяна Ченалова, Фейсбук
https://www.informiran.net/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8/?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Push
Русия: Досега мълчахме и гледахме, но уви в българия определени кръгове искат хората да узнаят истината за тях
11.09.2019Владимир АлексеевБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
179TwitterEmailWhatsAppShare
Депутат от Руската дума, реално взриви ефира на руската телевизия НТВ тази сутрин с думите си:

“Русия досега седя гледа и мълча какво и как се случва в България. Гледахме отблизо как определени кръгове зад прикритието на евроатлантическите им ценности ограбиха буквално България и си напълниха банковите сметки в чужбина.

Мълчахме как бяха изнудвани корпорации от цял свят, мълчахме и как се обираха буквално милиони от страна на български банки на хора свързани с Русия, но явно това даде криле на българските власти и те си помислиха, че ще продължават да обслужват политическата им мафия начело с Бойко Борисов и Делян Пеевски, които буквално ограбват всеки ден България и техният любим евросъюз. Е уви дойде време да не мълчим и да не гледаме повече, след като България буквално от две седмици ни е обявила война и търси всички поводи да се конфронтира с Русия.


Ще извадим всичко на показ, всичко онова, което имаме но не от шпиони в България, а от разузнаванията ни по цял свят и тогава българите ще научат буквално колко им струва факта, че политическа мафия е овладяла цялата държава, а те буквално са превърнати в роби, каквито няма дори в Африка. Разграбиха активи за милиарди в България и парите са скрити в чужбина и всички това трябва да се научи от българският народ уви времето дойде.”

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_427.htmlhttp://https://www.informiran.net/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%BB%D1%87%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D0%B2/?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Push

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #128 -: Септември 12, 2019, 09:50:05 am »

Защо нито една ТЕЛЕВИЗИЯ не е в Харманли – да попита мигрантите откъде и защо ги карат пак в България?
12.09.2019Владимир АлексеевБългария, СвятНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
1
TwitterEmailWhatsAppShare
Защо, нито една ТЕЛЕВИЗИЯ не е в Харманли, да попита мигрантите откъде и защо ги карат пак в България…

Харманли, вече една седмица очаква да дойдат телевизионните екипи и да зададат само един въпрос на мигрантите, които пак започват да пълнят лагера – Откъде ги карат?

Но телевизиите с национално покритие в България не искат да си навличат гнева на Бойко Борисов и не само, че не искат да пратят камери в Харманли, но се правят и че този проблем не съществува, а те си идват всеки ден в закрити камиони, в микробуси със затъмнени стъкла, под погледа на жандармерията и с любезното съдействие на Герб се приемат отново в България.


Засега на новите не им дават да излизат на големи групи в града, за да не бият на очи, но местните жители твърдят, че поне от седем дена освен познатите им физиономии на мигрантите, които няколко месеца обикалят из града са се появили и много нови, които обаче гледали много злобно и на развален английски обяснявали, че искали обратно в Германия и не знаели, защо пак ги връщат в България, казват че са ги вадили директно от лагери в Германия както навремето нацистите и са ги товарили на самолети за България.

В Ямболско вече хората говорят, че на Безмер под прикритието на нощта кацат по няколко самолета, които превозват именно тези същите мигранти, които се озовават накрая в Харманли, местните подчертват и факта, че полицейското присъствие в района силно се е повишило от няколко дена, но това стана ясно и от думите на министъра на вътрешните работи вчера, който обясни, че над 800 полицаи ще бъдат командировани в Бургас.
Нямаше срокове, нямаше обяснения, че тези полицаи ще са в курортите, но пък за сметка на това ще бъдат командировани, защото му трябват да пазят мигрантите, които ще бъдат настанявани не само в Харманли, но и в Царево и в други села и градове из Странджа.
Според информацията с която разполагаме от правителството ще пръснат мигрантите на малки групи от по петдесет до сто човека из по – малките градове в Странджа, като Средец, Малко Търново, Царево, Ахтопол и ще ги настаняват в общински апартаменти по силата на постановление 208 на министерски съвет, което Бойко Борисов първо оттегли, но после отново прие.
Bnews пита: Продажни патрЕоти къде са? Да питат какво правят новопристигнали мигранти в Харманли, или ще им дадат пари да мълчат?
Източник: onovini.comhttps://www.informiran.net/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B2-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD-2/?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Push

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #129 -: Септември 19, 2019, 10:17:52 am »

Главанаците се качиха на главата на Бойко
19.09.2019Владимир АлексеевБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
8TwitterEmailWhatsAppShare
Пожарникарският инстинкт на премиера Бойко Борисов никога не му изневерява, когато чуе алармата на общественото недоволство. Вместо с шланг премиерът гаси огъня само с телефонно обаждане. Причината за пламъците обикновено остава неизяснена, въпреки че като пожарникар той лесно може да установи първоизточника на огъня. За Борисов обаче е важно единствено да не му изгори стабилността.
А главанаците все ще са виновни за някоя искра

Именно върху тях падна вината за скандала в общественото радио, заради който десетки журналисти от различни медии се събраха на протест пред сградата на БНР. Причината беше, че шефът за един ден на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев, който пое временно длъжността след пенсионирането на предишния директор, реши да отстрани от радиоефир дългогодишния водещ и редактор Силвия Великова и да ѝ отнеме съдебния ресор, който тя отразява повече от десетилетие. Реакцията срещу този натиск върху независимата журналистика не закъсня – нещо, което поръчителите на атаката срещу БНР може би не предвидиха. Опитите за ограничаване на свободата на словото стремглаво се увеличават с наближаването на избора на нов главен прокурор в края на октомври, а Великова не си спестява критиките към единствения кандидат за поста Иван Гешев.
Дали с престорена изненада, или откровено не очаквал подобна задкулисна поръчка, Борисов лично се зае да гаси пожара с потенциал да прерасне в огнена стихия за управляващите. „Когато чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак на Силвия Великова да ми потвърди, тя ми каза. Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го и виждал. Не съм казвал или участвал за избора му. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, тя не се меси“, коментира премиерът от Русе, където беше на поредна обиколка с джипката. Съобщението на Борисов към директора на общественото радио Светослав Костов било, че ако не поправи „тази глупост, която са сътворили“, ще му бъде поискана оставката. „Главанаци е точната дума. Как могат, и то днес…!  Имам чувството, че го правят нарочно !“, ядоса се премиерът.
Последно министър-председателят използва публично това нарицателно през 2016 г. след престрелката в заведение в Слънчев бряг между хора на Димитър Желязков – Очите и Божидар Кузманов – Кравата. Сега обаче не стана ясно кои са главанаците, които кадруват в БНР. Но пак същите трябва да са вдъхновители на последвалото скандално заглушаване на радиото. Обществената медия безпрецедентно спря излъчването на програма „Хоризонт“ за близо 5 часа, което предизвика прокурорска проверка, тъй като радиото е част от националната сигурност на държавата. „Случилото се в БНР беше саботаж срещу правителството“, заключи Борисов. Прокуратурата намери виновника – техническия директор, което е една идея по-ефективно като разследване от това да обвиниш дежурния клошар. Въпросният директор мълчи, пратен е в дълъг отпуск, и ако издържи да не се разприказва кое как се е случило, ще извади късмет и вместо клошар ще бъде обвинена някоя чистачка.
            Докато огънят на недоволството в националното радио се разпалваше, МВР подпали премиерската черга. Полицията скандално арестува за 24 часа фоторепортера на „Клуб Z“ Веселин Боришев, който снимал униформените преди протеста срещу Иван Гешев миналия петък. Задържането било по указ за дребното хулиганство от 1963 г. В крайна сметка реакцията на Борисов не закъсня и той нареди МВР повече да не арестува снимащи репортери и да се извини за действията си. Какво значение имат тук някакви си закони, били те и калпави. Думата на премиера е равна на закон, нищо че ГЕРБ разполагат със законодателната власт, за да отменят остарелия указ, служещ за разправа с неудобните.
                                                                                                                                                                                       Дали това ще се случи, едва ли –в държавата на пожарникаря липсва елементарна пожарна безопасност
Какви са тези мистериозни сили, които уволняват и назначават журналисти в обществените медии? Кой е този, който може да поръча „Хоризонт“ да спре излъчването за 5 часа в нарушение на закона. Едва ли някой допуска, че шефът на дирекция „Техника“ на своя глава е решил да заглуши радиото, до каквото заключение стигна проверката на прокуратурата, ръководена точно от Иван Гешев. Или пък че някой си полицай самостоятелно е взел решение да арестува изключително известен фоторепортер преди протест, а не е получил заповед от висшестоящ. Това не са съвпадения, не е опит за саботаж или преврат срещу правителството на ГЕРБ, а резултат от безправието, което цари в държавата.
Истината е, че колкото и да се опитва да гаси пожарите на главанаците, Борисов и неговото управление са отговорни за средата, в която липсва законност и позволява натиск върху неудобните. Премиерът го позволява и с мълчанието си кои са главанаците, нищо, че не млъква напоследък. Събитията от миналата налудничава седмица ясно показаха, че главанаците му са се качили на главата. Оставят го само да се разхожда с джипката.
Мартин Георгиевhttps://www.informiran.net/%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be/

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #130 -: Септември 20, 2019, 09:36:37 am »

За пореден път ГЕРБ решиха, че пари за децата на България няма
20.09.2019Владимир АлексеевБългарияНе бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Facebook
1
TwitterEmailWhatsAppShare
Без сериозни аргументи, но с обвинения и лични нападки, мнозинството отхвърли идеята на БСП за промени в Закона за семейните помощи за деца. След повече от два часа дебати, текстовете, предложени от левицата, бяха отхвърлени, като по-голямата част от мнозинството гласуваха с “въздържал се”.
18 депутатите бяха против, 76 се въздържаха,
76 бяха “за”. Мнозинството отказа еднократни помощи за второ и трето дете От левицата настояваха за предоставяне на еднократна помощ за всяко второ и трето дете, която да бъде в размер на 10 минимални работни заплати и да се дава само на родители, осигурявали се за период от две години преди раждането.

От БСП настояват също помощта за началото на учебната година за деца от семейства с ниски доходи да се разшири и освен първокласниците, да обхване и децата до четвърти клас. За учебната 2018/2019 година тази еднократна помощ е 250 лева Допълнителните средства, необходими за тези мерки, биха възлизали на около 90 млн. лева. Опозицията мотивира предложенията си с бедността и социалното разслоение на българското общество и се позова на статистика, според която в риск от бедност или социално изключване живеят 510 000 деца.

От ГЕРБ предпочетоха да не говорят за проблемите с бедността, а да наблегнат на редовните антикомунистически лозунги от трибуната. В България нямало млади хора заради БКП, обясни Спас Гърневски. Социалните помощи не решават демографските проблеми, бе тезата на Светлана Ангелова от ГЕРБ. “Обединени патриоти” не намериха друг аргумент срещу идеите на БСП освен този, че идват от опозицията. Според Валери Симеонов законопроектът не бил изпипан, а според Павел Шопов промените в закона били “плахи и нерешителни”.

https://www.informiran.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4/?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=Push

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #131 -: Септември 22, 2019, 10:49:08 am »

Бойко: “Стига с това Съединение, стига с тия национални празници. Ние сме в ЕС вече, национализмът ни пречи...”
Бойко Борисов отново няма да присъства на патриотичен национален празник.
Той е в Гърция “на почивка, защото цяло лято не вземал отпуск”.
Защо обаче реши точно на празника на българската победа над Великите сили да го направи, не е много ясно.
Припомняме, Бойко от години не се е появявал на никакво патриотично честване – 3 март, Шипка, Независимост, Гергьовден.
Репортер на национална медия успя да го намери по мобилния му телефон.
Разговорът бе кратък. Борисов раздразнен каза:
“Стига с това Съединение, стига с тия национална празници. Ние сме в ЕС вече, национализмът ни пречи...”
След това затвори телефона.
Традиционна, президентът Румен Радев ще присъства, аплодиран от хората, които обичат и него, и България...
4udoslavhttps://4udoslav.writeas.com/boiko-stiga-s-tova-s-edinenie-stiga-s-tiia-natsionalna-praznitsi


Интересно  какво Му пречи национализма!? Абсолютен предател!

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #132 -: Октомври 02, 2019, 08:20:25 pm »
Автомобилен концерн Фолксваген регистрира дружество в западния турски град Маниса, показва информация от търговския регистър в страната, цитирана от Bloomberg. Фирмата, чрез която германският производител ще работи в южната ни съседка се казва Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, а регистрираната ѝ дейност е „проектиране, производство и монтаж на моторни превозни средства“.
http://afera.bg/%d0%b0%d1%80%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d0%ba%d0%be-%d0%b8-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%8f%d0%b3%d0%b0%d0%b9-%d0%b1%d0%be%d1%85%d1%87%d0%b0%d1%82%d0%b0/


Само боко и платените медии в Бг не знаят!
« Последна редакция: Октомври 02, 2019, 08:22:14 pm от bojinkata »

Тагове към темата: