Apocryphal Academy

Автор Тема: Политическа Партия - ГЕРБ  (Прочетена 8700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2018, 06:22:48 pm »

ОБИРАТ НИ! А НИЕ МЪЛЧИМ!

автор: elianna


 **** 24,136 млн. лв.= 2190 лв или почти 1120 евро на квадрат – за едни плочки, релси, павета и някоя и друга тръба и кабел ****У нас не само се краде много, но и на много едро.
Последният случай е с ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“ от прочулата се скандално с горяната си документация „Джи Пи груп“, сочена за много близка до олигархичния император на страната ни Валентин Златев.
 Дължината на отсечката е едни малко над 832,50 метра, ширината варира: 22,65 метра при зеленчуковия пазар, 10.13 метра по улицата с тротоарите, 30.62 метра на площад „Славейков“.
––––––––––––––
Обща площ на ремонтните работи – 11 000 квадрата.
Цената е 24.136 млн. лева.
Цена на квадратен метър – 2190 лв. или 1120 евро!
––––––––––––––
За ваше сведение – себестойността на новото строителство варира до 350 евро на квадрат (684.54 лв.) за жилищни кооперации. И до 460-500 евро за МОЛ, луксозен офис клас ААА и т.н.: със земята и обезщетението за собствениците й, с подземните гаражи и многоетажното строителство, с В и К, трасформаторната станция и ел инсталация, с врати, прозорци, с гранитогреси, с климатизация, с асансьори и ескалатори и т.н., и т.н., и т.н…
Кметът Фандъкова заяви, че вече е глобила фирмата с 100 000 лв. Тя и други фирми за др. ремонти вече е глобявала. Да, ама ние не знаем официално дали по тези административни актове (които подлежат на обжалване) глобите действително са платени.
Ами не са!
И така е от години.
Защото например ремонтът навремето на пл. „Руски паметник“ в София струваше 3.7 млн. лева. Т.е. почти по 1000 лева на квадратен метър – все едно, че е издигнат многоетажен офис на мястото на паметника! 1000 лева на квадрат за плочки, асфалт, преместени трамвайни релси и една тревичка между тях!
Това написах тогава. И нищо!
В провинцията пък е още по-страшно от София.
Там за разлика от столицата често се случва да има обществена поръчка, парите да са дадени, строителството или реконструкцията, или ремонтът, или освежаването да са отчетени официално, а черно на бяло – да се види с очи и пипне с ръка, нищо няма.
Последният случай е с 43 млн., които дадоха общината и правителството за 3 дка дупка в центъра на Варна!
По 14,333 милиона на декар. По 14 333 лева на квадратен метър!
Дадоха ги българо-руския олигарх Георги Гергов (Гергов е почетен консул на Русия и е с двойно гражданство).
___________________________________
Затова твърдя, че у нас няма корупция.
Има далавера.
Каква е разликата ли?
Корупция е, когато бизнесменът дава подкуп, за да направи нещо и да вземе парите за това.
Далавера е, когато се дава подкуп, за да се вземат парите и претупа или ненаправи онова, което би трябвало да се направи.
___________________________________
У нас няма и протести срещу далаверите. Заради примитивизма в мисленото на много хора, които не разбират, че те са изключително нагла кражба от личните им джобове. .
И заради манталитета им – ама точно аз ли ще оправям държавата?!
Ами тогава ще ви скубят. Докато съвсем ви ощавят!
Григор Лилов

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #46 -: Октомври 15, 2018, 04:28:21 pm »
За един горски като мен е чест, че Н.Слатински не е "видял"
Една тълпа зле образовани, лошо възпитани, твърде некомпетентни и страшно арогантни хора се набутаха или бяха спуснати къде ли не.


в системата на горите, но май е бил невнимателен  ;D

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #47 -: Октомври 18, 2018, 01:41:30 pm »

Борисов бута цената на бензина стремоглаво нагоре Вестник ЗОРА

Автор: nikikm


     7,10, 2018
Цената на бензина върви стремглаво нагоре от 2.30лв до 2.81лв за литър или 100лв на месец повече за автомобили около 3.0 литра и разход 18/100 (Средният клас при 1000км на месец)
Данъците на автомобилите над 10г и N1 групата с товароносимост до 3500кг също скачат средно с 30% или между 200 и 1000 лв на година или 200лв на месец. (Средният и високият клас)
Осигурителният праг скача на 3000лв и така всички с доходи над 2600лв ще бъдат засегнати с между 150 и 200лв на месец. (Отново средният клас)
Единственото нещо, което не се качва с 200лв е минималната заплата, тя се качва с 60лв а хляба, млякото и маслените продукти средно с 20лв на месец.
В България се присвояват европейски фондове и се приватизират работещи бизнеси, но в същото време се теглят кредити за магистрали, които ще плащат и внуците Ви мили Българи, та да ви питам, още ли Ви е евтино?


bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #48 -: Октомври 19, 2018, 12:10:07 pm »
ОПАСНОТО ИНТЕРВЮ12.10.2018 admin Мрежата, Начлна дясно 0
В интервюто, което ме помолиха да дам и което по най-гаден начин спряха като опасно, казах реални демографски факти.
Казах, че България, изчезвайки, се циганизира, че се формират два типа недостъпни гета – за цигани и за богаташи, че територията извън тях е на разпореждане на циганите, че те увеличават броя си всеки ден с около 90 души, а етническите българи намаляваме ежедневно с около 310 души.
Казах, че те бият полицаите, когато си поискат, и че законите не важат за тях.
Казах още, че всяка сутрин към 10-11 ч. около 500000 млади и здрави цигани, като Северинчо, стават и мислят този ден какво ще извършат, и го извършват нагло, грубо и безнаказано.
Казах, че една малолетна (!) циганка с 3 деца по принцип може да получава месечно около 1600 лв. помощи, като нейната майка също получава “детски” за нея, тъй като е малолетна.
Казах, че в момента братята цигани съставляват 30-35% от населението на Русе, скоро ще са над 50%, т.е. българите стават малцинство.
Тази тенденция е валидна за цялата страна и е известна по целия свят – ООН, ЦРУ, ЕС и др.
Етническите българи съвсем скоро ще изчезнем от лицето на Земята.
Това казах.
Било опасно.
Вярно е: за българското ми Отечество по-голяма опасност няма!
Но защо това трябва да го знам само аз, като демограф, а за всички останали да е табу?
Акад. Петър Иванов

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #49 -: Октомври 22, 2018, 12:30:35 pm »
СЛУЖИТЕЛ НА ДАТО: ГДБОП С УСПЕШНА АКЦИЯ, ЗАЩОТО ИГНОРИРАХА ШЕФА НА ДАТО – БУРГАС, ОТ КОЙТО ИЗТИЧА ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ЪНДЪРГРАУНДА!В редакцията на АФЕРА се получи писмо от служител на ДАТО, който по обясними причини не разкрива самоличността си. АФЕРА публикува писмото му дословно – на вниманието на МВР. Обикновено след подобни сигнали, които постъпват в АФЕРА, така наречените институции си счупват краката и ръцете да търсят кой, аджеба, е източника на информация, вместо да се съсредоточат в описаните проблеми и на финала АФЕРА им излиза виновна, защото към нея се обръщат омерзените от случващото се в системата на МВР и службите.
А служителите се обръщат към АФЕРА, защото са брилянтно наясно, че няма смисъл да се обръщат към ръководството на МВР.
Публикуваме писмото едно към едно!:
„Уважаема госпожо Томова, изключително уважавам журналистическия Ви сайт и пиша на Вас, защото вярвам в безпристрастието Ви и високите Ви професионални качества.
Служител съм на Държавна агенция технически операции-ДАТО от много дълго време. Видял съм какво ли не през годините и поради разбираеми причини не искам да разкрия самоличността си. Тъй като съм морален и честен човек искам да сигнализирам за безобразията,които се случват в дирекцията на ДАТО в гр. Бургас.
Откакто имаме назначен нов директор,от около година и половина, дирекцията в Бургас тотално загива. Името му е Н. Й.
Преди да го назначат като директор изпълняваше длъжността началник отдел в същата дирекция и беше известен с близките си контакти с лица от ъндърграунда на гр. Бургас.
Първо, доколкото съм запознат същият при назначаването му на поста директор не е отговарял на изискванията,а именно не е имал завършено висше образование със степен магистратура, както се изисква в длъжностната характеристика за заемане на поста директор.
На следващо място – още докато беше началник отдел,преди да стане директор Н.Й. имаше сексуална връзка с колежка на която беше правил клипчета, докато се …. и после ги показваше на колегите в отдела.След което предполагам се сещате,че колежката беше изпаднала в тотална депресия и доколкото съм запознат в момента е на много силни хапчета.Момичето тотално се срина.Всъщност той с това е известен,че е женкар и корумпиран.Като потвърждения за думите ми ще споделя,че колегите от ГДБОП, когато имат възможност, избягват да работят с него и по конкретно с дирекцията която ръководи в Бургас, тъй като знаят,че през него изтича информация до лицата от ъндърграунда.
За доказателство ще Ви кажа,че през уикенда ГДБОП проведоха операция на територията в района на Бургас и не искаха да участва тукашната дирекция,а работиха с колегите от Пловдив,точно поради факта,че през Н.Й. изтича информация.И най-интересното е,че колегите от ГДБОП са успели да заловят престъпниците, благодарение на това,че не са поискали съдействие от дирекцията на ДАТО в Бургас и в частност директора Н.Й.,а са поискали съдействие от дирекцията на ДАТО в Пловдив точно заради предпазване от изтичане на информация.
Време е да се чуе какво се случва преди да щракнат белезниците и ние, които сме изпълнители, да изгорим покрай този човек.Изключително корумпиран е и постоянно засичаме, че през него изтича информация към ъндърграунда, като го засичаме и да се среща с лицата на тайни места в града,което съгласете се за ръководител в служба за сигурност е недопустимо.За потвърждение ще Ви споделя,че след като го назначиха на поста директор същият си закупи чисто нов апартамент в центъра на Бургас.
Моля за Вашето съдействие да помогнете тази информация да стане достояние на повече хора за да се съхранят служителите на дирекцията на ДАТО в Бургас.“
Afera.bg

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2018, 11:15:38 am »
От влизането ни в ЕС, т.е. от 10 години, България има най-малко 120 милиарда лева преки загуби, и съпътстващи – около 100 милиарда, общо над 100 милиарда евро. Наред със загубата на 3 милиона население това очертава геноцида на българите и целенасоченото ликвидиране на българската държава.
За същия период са били „усвоени“ над 35 милиарда еврофондове, от които 29 милиарда евро са били откраднати от мафията, т.е. организираната престъпна групировка ГЕРБ. Лидерите на Австрия, Белгия, Холандия и Финландия призоваха ЕС да спре еврофондовете за България и да се направи проверка къде са отишли парите или с тях се „храни мафията“.
Международният валутен фонд обяви България с най-голям дял сива икономика в ЕС – 30 процента от БНП. При 100 милиарда лева БНП това означава, че всяка година мафията краде в сивия сектор огромната сума от 30 милиарда лева. Едновременно България е на последно място по всички наказатели за жизнено равнище, качество на живота и т.н.
37 милиона лева от държавния бюджет отиват за охрана на управляващите, най-много на Б. Борисов. От какво го пазят щом като постоянно се хвали, че го харесват и го избират постоянно. Банкя е пропищяла от мерките за охраната на бившия пожарникар. С гардове ходи и Д. Пеевски. Него също го харесват. Напоследък започнали да харесват и пипонестия Цветанов. И той ходи с гардове.
Цветан Василев, шеф на фалиралата Корпоративна търговска банка, обвиняван за 3 милиарда, лично е раздавал чуждите пари на избрани от него лица – директно или през фирми, свързани с КТБ. В списъка са „социолозите“ Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, получили по 500 000 евро чрез други лица, Стефан Гамизов – 200 000 евро на каса, Димитър Абаджиев – по 20 000 евро два пъти на месец, някакъв Николай Малинов – „русофил“, Митко Димитров – каратиста, Росен Карадимов /съветник на Станишев/ – по 10 000 евро на месец, ямболският крадец на фотоапарати Сидеров – чрез фирми, /май липсва само Станка Шопова/ и т.н.
Пеевски е носил на Цацаров по 100 000 евро на месец. В списъците е и името на Борисов… Списъците са доста дълги. Клиентите с редовни депозити в КТБ, откраднати от Василав и раздадени на горните съучастници в престъплението, могат да ги съдят да им върнат парите – с лихвите.


  К. Буйновски23.10.2018 в 21:41


Афера

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #51 -: Ноември 01, 2018, 10:19:43 am »

ГЕРБ - "Визия за България"

Автор: rumen221


 Приятели,
.
Всички наши Протести са срещу - "Визия на ГЕРБ за България"...
(...прогноза направена на 28.08.2018г.)
.
Грабежа върви по плана..., но трябват още 2 години...!!!
(...сваряват ни живи, като... с нарастващи скандали постепенно загряват казана..., а свидетелите, май, се "изпаряват"...)
.
Кораба на властта "Боко - ІІІ" потъва и... бързат да ни крадат вече само в Милиарди..., но като всеки Октопод пускат мастилени "пушилки" за прикритие...!!!
(...Кражбите в милиони са за селските кметове..., но само, ако е гербераст, иначе... Вижте "изпържения" кмет Иванчева...!!!).
Всичко започна с кражбата на 1,5 милиарда от резерва на здравната каса... И се заредиха, тихо и кротко кражби за милиарди..., като есенен дъждец...;
- Ежегодно липсват 2 милиарда от акцизи...
- 4 милиарда от КТБ...
- 16 милиарда от ДДС, после "Олимпик", ограбен е и Гаранционния застрахователен фонд... След срива на Търговския регистър, за "чистота и бързина" в прикриването на далаверите, последва направо... "срива" на компи-системата на Мин. на правосъдието..., блокира ГРАО (чистят фалшивите изборни списъци и фалшивите собственици на милиарди...), Агенцията по околна среда (...та да изчезнат фалшивите договори с евросредства...).
Чакам да блокира и онзи на "безопасност на храните" (...та да избяга афро-чумата по овцете...).
- Горят се чували с документи, арестуват се разследващи журналисти, самоубиват прокурори и баш охранители...
- Такса "спокойствие", май, стана 40% от всичко и от всеки...!!!
.
Чакайте с гнева си...! Истинския цирк ще стане с...:
- Фалитите на частните Пенсионни фондове..., за 9 милиарда...!
- Златния резерв от 16 милиарда...
- Гаранцията за валутния борд от 26 милиарда...
- Частни спестявания от 65 милиарда...
- Банкови активи за 90 милиарда...
- Частни жилища за 150 милиарда...
Общо 356 милиарда... Но... все още липсва замах..., та, защо не...:
- Всеобщ Банков срив (повторно предизвикване на "Жан Виденова зима"), та... всички пари да изчезнат наведнъж "Където трябва"...!!!
(...Така ще изчезне и "Чумата - ГЕРБ" от овчарника или свинарника в центъра на София, но Държавата ще остане, та народа да плаща... милиардните и дългове и то с лихвите...)
.
Както се казваше...:
- "А "най-хубавото" ни предстои..."
(...Та Приятели, има още 350 милиарда за Крадене... и само още 2 години мандат...).bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #52 -: Ноември 01, 2018, 05:16:17 pm »

България – новата Палестина? https://bultimes.com/

Автор: nikikmБългария – новата Палестина? Публикувано на 01.11.2018 в България Чудите се защо сме бедни, защо унищожиха икономиката ни, защо корупцията процъфтява, защо от българските ресурси се облагодетелстват чужди корпорации, защо не се предприемат реални мерки за справяне с демографска катастрофа… Отговорът е много прост – ЗАЩОТО ИСКАТ ЗЕМЯТА НИ! И единственият начин да я получат е, като принудят много от нас доброволно да я напуснат, поради лошите условия за живот, които са създали чрез политическите си пионки, а с останалата в България малка и разединена част от българите лесно ще се справят.
След 1989г. е стартиран планът за разорение и изгонване на българите от България. През 2001г. вестник „Труд“ публикува интервю на народния представител Георги Тамбуев относно плана за преход към пазарна икономика Ран-Ът, изготвен от Националната камара на САЩ. Тамбуев твърди, че това е план за разорение на българския народ, като описва част от документите, които са му били предоставени.
Единственият български премиер, противопоставил се на този план е Жан Виденов, който е свален от власт чрез преврат, организиран от друг проводник на плана Ран-Ът, финансовия спекулант Джордж Сорос, предизвикал хиперинфлацията 1996-1997г., благодарение на която много българи загубиха спестяванията си.
След идването на власт на Иван Костов, планът е задействан с пълна сила. Той предвижда по време на прехода населението на страната да бъде намалено до 5 000 000 души , голяма част от интелектуалния капацитет на страната да изчезне под формата на “изтичане на мозъци”, а останалата в България човешка маса да бъде доведена до състояние, в което да не може да се съпротивлява на предвидените реформи. Всичко това, наред с останалите точки от секретната част на плана към днешна дата са вече изпълнени.
През 2004г. Американската търговска камара нарежда да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват земята ни! Промените в Конституцията са били извършени под натиск и с писмено указание, внесено в деловодството на парламента! Писмото  е адресирано до: зам. председателя на парламента Камелия Касабова, с копие до посланика на САЩ Джеймс Пардю, посланика на Израел Авраам Шарон и посланика на Турция Хайдар Берк, и са в интерес най-вече на Турция и Израел – две страни, които усилено изкупуват земята ни чрез подставени лица от дълго време!
Продажбата на земя на чужденци е сериозна предпоставка за накърняване териториалната цялост на държавата и въпреки че изменението на Конституцията, касаещо държавното устройство изисква свикване на Велико Народно събрание (чл.158, т.3), националните предатели я променят с обикновено такова, поради “условията, произтичащи от присъединяването на РБ към ЕС”, а самият договор с ЕС е противоконституционен, тъй като изисква промяна на формата на държавно устройство и вече не е ясно федерация ли сме, конфедерация ли сме, но със сигурност вече не сме унитарна държава! А щом ЕС си позволява да ни заплашва със санкции, ако не продаваме земята си на чужденци и ние нямаме нищо против този шантаж, е най-добре в Конституцията ни да бъде записано, че сме васална държава!?
Особено мнение на конституционния съдия Живан Белчев по к.д. №3/2004г. „Постепенно и методично българският етнос ще бъде изтласкван от закупените и прилежащите към тях земи, а настанилите се там етноси в недалечно бъдеще ще поискат обособяването на автономни териториални образувания.“
 Още преди престъпното изменение на Конституцията, българските земи започват да се изкупуват масово от чужденци чрез подставени лица и смесени фирми, които не пласират произведената продукция в България, а изнасят всичко навън. За сметка на това българите ядат все повече вносни боклуци. В Югоизточна България и Родопите се настаняват трайно турски фирми, Югозападна България и Добруджа се разпродават на израелски фирми… Какви мащаби е достигнала разпродажбата на България към днешна дата можем само да гадаем.
В началото на ХХ век, въз основа на решение на Петия ционистки конгрес Еврейският национален фонд започва да купува големи площи земя в Палестина. Последствията са ясни за всички.

Но дали България ще е новата Палестина?
У нас се купуват терени, върху които се строят скъпо струващи жилищни комплекси от затворен тип. За такъв проект за над 5000 души, подобно на анклавите, които евреите строят в арабските земи, разкри бившият кмет на Пловдив в периода 1990-1991г. Николай Смолев и бивш управител на ВиК Пловдив /2001-2004 г./, уволнен заради отказ, в качеството си на управител да издаде разрешително за строеж на въпросното селище. Заради тази своя позиция Смолев и бил преследван и съден през годините.
Дали до няколко години Израел вече няма да го има и затова масово купуват земята ни и не само нашата или пък действат по плана Калерги, който не крият, а най-нагло пропагандират мултикулти в Европа, не е ясно, но е факт, че еврейските апетити към България са огромни.
Да не забравяме и думите на бившия турски президент Тургут Йозал: “Рано или късно отново ще завземем България, но този път ще я купим.”
Резултатите след почти 30 годишно демократизиране – много българи бягат към големите градове или чужбина, а стотици села са обезлюдени. Но гробарите на България имат решение и за това – ще предлагат българските села за продажба на чужденци и междувременно ще ни обогатяват генофонда чрез Глобалния пакт на ООН за миграция.
Как ни отнемат територията без да воюват с нас… Изглежда парадоксално, как ние днес доброволно се отказваме от тази завещана ни земя срещу хартийки, а нашите деди са я пазили с цената на живота си! Тази земя, която всеки метър, всяка педя е напоена с кръвта на нашите предци…. Дано не разберем какво сме имали чак когато го изгубим!
АБ
Заглавна снимка: Евгени Динев

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #53 -: Ноември 11, 2018, 08:58:53 am »

Да се въведе и данък „нямане на кола”!

Да се въведе и данък „нямане на кола”!„Трябва да се въведе и данък „нямане на кола”, защото тези, които нямат кола, най-нагло не плащат нито ГО, нито винетки, нито местен данък, нито такса паркиране, нито ДДС и акцизи за горивото, нито екотакса, нито такса за регистрация, нито такса ГТП, нито си мият колата на автомивка... Безобразие е да не плащат тези хиляди левове годишно!”
Така бившият зам.-министър на правосъдието Валери Тарандов коментираувеличението с 30 на сто на данъците за по-старите автомобили, които са около 70% от автопарка на българите.В друг пост Тарандов добавя: „Освен това, всички български емигранти, които се прибират в България, задължително да плащат такса, пропорционална на времето на отсъствието им от България! Примерно... 50 лева на ден”.http://www.big5.bg/citati/item/9555-da-se-vavede-i-danak-nyamane-na-kola.html

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #54 -: Ноември 12, 2018, 11:23:21 am »

Посяха ветрове - жънат бури! Кой ви караше цяло лято да се гаврите с българите национални предателчета?

автор: elianna


  Гражданско неподчинение и блокирани пътища заради високите цени на горивата и бедността (ОБЗОР) Високите цени на горивата, промените свързани със застраховката „Гражданската отговорност” и данъците за автомобили изкараха на протест хиляди в цялата странаВисоките цени на горивата, промените свързани със застраховката „Гражданската отговорност” и данъците изкараха на протест хиляди в граждани в Бургас, Варна, Шумен, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Ямбол, Стара Загора, София, Перник, Пловдив и още градове.    Протестиращи блокираха центъра на София (СНИМКИ) Снимка: btvnovinite.bg
В столицата мащабният протест започна под прозорците на властта, след което продължи по бул. „Княз Ал. Дондуков”  и бул. „Васил Левски“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“. Недоволните блокираха движението на пл. „Орлов мост“, след което шествието пое обратно към бул. „Княз Ал. Дондуков”, където бяха пуснати и димки.
 Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевградобявиха гражданско неподчинение. Повече от седем часа продължи блокадата на пътя за Гърция. Недоволните бяха обявили, че ще останат на пътя, докато правителството не подаде оставка.  Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинениеВ Бургас напрежението ескалира след като протестиращите отказаха да се подчинят на органите на реда. Огромните колони от автомобили блокираха входа и изхода за автомагистрала „Тракия” и движението остана затворено в продължение на 4 часа. Пропускаха се само линейки.Снимка: btvnovinite.bg
Над 1000 души във Варна поискаха оставката на правителството. Те се събраха пред сградата на общината, след което блокираха близкото кръстовище. Последва шествие до „Аспаруховия мост”, който също остана затворен за около половин час.
 Снимка: btvnovinite.bg
Рев на мотори огласи протеста срещу горивата в Пловдив. Към жителите от града под тепетата се присъединиха и хората от Пазарджик. Така хиляди автомобили шестваха в продължение на повече от два часа по централни булеварди в града. Част от протестиращите тръгнаха към София – блокираха спонтанно за кратко АМ „Тракия” край Пловдив.Снимка: btvnovinite.bg
АМ „Тракия” беше блокирана и край Стара Загора. В града под липите протестът прерасна в гражданско неподчинение, което спря движението и в двете посоки. Над 1000 души в Стара Загора поискаха промяна, работещи институции и достойно заплащане. Затворен беше и пътят за Димитровград и Хасково.
 Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращите от Перник блокираха частично за три часа кръговото кръстовище между Драгичево и Перник, където АМ „Люлин” се свързва с магистралата за Благоевград.Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращи от Ямбол и Сливен също излязоха на протест. Хората от Сливен изминаха 5 километра пеша, след като от полицията им забранила да продължат с колите си.Снимка: btvnovinite.bg

Над 1000 души излязоха на протест в Шумен. Множеството се събра пред спортната зала в града, блокираха основни улици и булеварди, след което протестът продължи като автомобилно шествие. Събралите се заявиха, че ще останат в протестна готовност докато исканията им не бъдат чути.
 Снимка: btvnovinite.bg  След протеста: Паднаха блокадите на пътища в странатаКъм 19 ч. движението по магистралите и основните пътища в страната беше възстановено. От МВР обявиха, че няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи.
http://elianna.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/11/12/posiaha-vetrove-jynat-buri-koi-vi-karashe-cialo-liato-da-se-.1634798

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #55 -: Ноември 13, 2018, 12:47:43 pm »


 ;D

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #56 -: Ноември 14, 2018, 04:22:11 pm »
БОРИСОВ ЛЪЖЕ ЗА ЛИПСАТА НА ЦЕНЗУРА В БЪЛГАРИЯ: ВЕЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА НИТО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ И НИТО ЕДИН ВЕСТНИК НЕ СМЕЯТ ДА ОБЕЛЯТ И ДУМА ЗА НОВАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА „НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР“ ЗА „ПАСПОРТНАТА АФЕРА“„Няма едно нещо, което да е скрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира„, обърна се премиерът Борисов към присъстващите журналисти на импровизирана пресконференция преди правителственото заседание…
Вече цяла седмица нито една телевизия и нито един вестник не смеят да споменат и дума за новата публикация на „Нувел Обсерватьор“ за „паспортната афера“ в България и най-вече за изнесеното от нейния автор, че на 6 ноември е разпитван като свидетел от френските служби по искане на българската държава.
До момента само сайтовете „Афера“, „Епицентър“ и „Фрог нюз“ публикуваха статията на френския разследващ журналист Жан-Батист Ноде. А десният сайт „Фактор“ помести статията на Ноде, но цензурира критичната оценка за Каракачанов…
Страх е сковал електронни и печатни медии, които не смеят да кажат, че и във Франция се води паралелно разследване за „паспортната афера“ на управляваща партия с централа на улица „Пиротска“.
Само едно не е ясно: от премиера ли се боят „свободните медии“ или се плашат от гнева на силовото вице Каракачанов, визиран и в първата /м. март т.г./, и във втората публикация на френското издание?
–––––––––-
https://www.nouvelobs.com/monde/20181107.OBS5028/bulgarie-la-justice-se-saisit-de-l-affaire-des-fausses-nationalites.html?fbclid=IwAR1QZlkavdrJ8r-HadhHE45UyddexngyxZ-X_m1HSL-0lqT-pmMG_FHlW2o
„Нувел Обсерватьор“: В България правосъдието се захвана с аферата за фалшиви гражданства
Авторът на статията – Жан-Батист Ноде, изнася, че на 6 ноември т.г е дал обстойни показания пред френските съдебни институции като свидетел по паспортната афера в България. Въпросите към него били изпратени в Париж от българските власти. Но френският журналист е удивен, че българското правосъдие открива едва днес тази афера
Скандалът най-после избухна в България, разтърси политическата класа и заплаши един вицепремиер. По измамна схема седмично се издават от 20 до 30 български паспорта, позволяващи да се пътува в ЕС без виза, на цена, достигаща до 5000 евро. Между тях понякога има опасни престъпници, издирвани от Интерпол.
15 дни преди мониторинговия доклад на Европейската комисия българските власти реагират, за да пресекат трафик, досега прикриван от високопоставени политици в София.
България, както и Румъния, е тежко санкционирана от Брюксел за корупция чрез блокиране на стотици милиони евро от европейските фондове. Тази европомощ за България е в центъра на друг скандал, който е в ход.
Анкета на разследващия сайт „Бивол“ разкри участие на български министри и руски олигарси, разглеждащи България като превзет от тях терен.
В аферата с българското гражданство, известна от дълго време на властите в София, антикорупционните органи започнаха разследване за „корупционни действия, злоупотреба с власт и фалшификация на документи“.
Полицията откри фалшиви документи в ДАБЧ, както и в много адвокатски кантори. Разкрита е също и финансова верига.
Подозрения върху министъра на отбраната
Катя Матева – бивш директор на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието, е заплашвана заради своите разкрития по аферата. Тази юристка се противопостави на престъпния трафик и сигнализира, но без успех, на политическите и съдебните власти в България. Г-жа Матева е анулирала около 60 натурализации, след като с помощта на Интерпол е открила, че техните получатели са издирвани за престъпни действия. Между тях са: лице, което е отвличало хора, убиец в Молдова и трафикант на дрога в Германия.
София одобрява около 10 000 натурализации годишно, които теоретично могат да получат чужденци с български корени и чисто съдебно минало.
Човекът, който разглежда и одобрява тези документи е Катя Матева – юрист и специалист за българското гражданство. Тя обвинява министъра на отбраната и вицепремиера Красимир Каракачанов (от националистическата партия ВМРО, която е в управляващата коалиция), че е прикривал, ако не и организирал тази измамническа схема. Той е бивш агент на Държавна сигурност – подчинената на Москва тайна полиция на комунистическия режим. Каракачанов е номинирал директора на ДАБЧ, който е в сърцето на скандала с незаконно издадените паспорти.
Министърът отхвърля обвиненията. В интервю с въпроси, пратени от „Нувел Обсерватьор“ по електронната поща, относно обвиненията на Катя Матева към него, вицепремиерът бе затруднен. Тогава Каракачанов ни каза, че Катя Матева е била уволнена след дисциплинарна проверка, за която той не е отговорен.
През м. март т.г „Нувел Обсерватьор“ потърси реакцията на корупционната афера от кабинета на министър-председателя, но не получи отговор. Политическите анализатори в София обясняват липсата на реакция от шефа на проевропейското правителство Бойко Борисов с това, че той се нуждае от партията ВМРО на своя вицепремиер, за да има мнозинство в парламента и така да се задържи на власт. Може би страхът от нови тежки финансови санкции на Европейския съюз подтикнаха властите да изчистят този корупционен абсцес.
Каракачанов е на прага на своята оставка. Твърди се, че е доверил на свои близки: „С мен май е свършено…“
Авторът на статията – Жан-Батист Ноде, изнася, че на 6 ноември т.г е дал обстойни показания пред френските съдебни институции като свидетел по паспортната афера в България. Въпросите към него били изпратени в Париж от българските власти. Но френският журналист е удивен, че българското правосъдие открива едва днес тази афера.
Велизар Енчев
Колаж: Валдес Радев
http://afera.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A.html

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #57 -: Ноември 15, 2018, 11:11:23 am »

„ИНТЕРВЮ“ С БОРИСОВ.

Автор: ИСТИНА
15.11.2018 в 9:52


 ТОВА СА ДУМИТЕ НЕ НА КОЙ ДА Е, А НА ТОГАВАШНИЯТ ВИЦЕПРЕМИЕР И СЕГАШЕН НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ РУМЯНА БЪЧВАРОВА ПО ПРЯКОР „ШМАТКАТА“. Бъчварова: “Борисов спря три големи енергийни проекта” И двете визити бяха категорична подкрепа на сегашното правителство и на премиера Бойко Борисов. Това беше разчетено в самия контакт по време на срещите, а и в това, че за толкова кратък период от време тези ключови личности дойдоха в България.” Така коментира Румяна Бъчварова, вицепремиер в кабинета “Борисов”, скорошните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Тя подчерта, че е участвала и в двете срещи. Според Бъчварова двете визити били отдавна подготвяни. “Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите.” Тогава била високо оценена неговата откровеност. “От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси, коментира вицепремиерът. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, обяви Бъчварова и добави – това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна”, оцени Бъчварова. “Досега интересът към страната ни беше доста по-общ, сега вече не е”, каза още тя. Като участник в срещите с Кери Бъчварова останала изумена от това какви възможности за бъдещо развитие предначертал той. “Общото изявление, което беше сред срещата бе, че ние продължаваме в работен формат по-нататъшните двустранни отношения, поясни Бъчварова. Ще има четири работни групи, а не само една, както е обикновено”, добави още вицепремиерът. По въпроса за енергийните проекти тя каза, че “ние дълго време не можехме да докажем дали те имат преки и значими ползи за българската икономика. Няма категорични доказателства за ползите от тези проекти. Затова се мислеше, че те имат политическо въздействие, но не и икономическо. Кой не би се съгласил през територията на страната да минават стратегически проекти. Ядрената централа също се оказа с недоказани ползи, посочи вицепремиерът Румяна Бъчварова. “Енергийният експерт, когото Щатите ще пратят у нас, не трябва да бъде оприличаван като политкомисар”, посъветва Бъчварова.

http://afera.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8E.html

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #58 -: Ноември 19, 2018, 08:15:15 pm »
НАРОДЪТ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ: „ОСТАВКА! БОЙКО, БОКЛУК, МАХАЙ СЕ ОТ ТУК!“ХИЛЯДИ ОБИКАЛЯТ СТОЛИЦАТА И СКАНДИРАТ: „МАФИЯ! ОСТАВКА! БОЙКО, КУРВО! БОЙКО, БОКЛУК, МАХАЙ СЕ ОТ ТУК! МАФИЯ! СЪРЦЕ, ДУША, ЗА БЪЛГАРИЯ!“.
ХОРАТА СКАНДИРАТ И КЪМ БЪЛГАРИТЕ: „ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ПРОТЕСТЪТ Е ЗА ВАС!“. И „ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА, ДО ПОБЕДАТА!“

afera.bg


http://afera.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0.html

bojinkata

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Политическа Партия - ГЕРБ
« Отговор #59 -: Ноември 30, 2018, 02:49:52 pm »
НАРКО МАГИСТРАЛА“ ОТ МАРОКО & ВАРНА. ЗДРАСТИ, БОКО ОТ МАРОКО, ЧЕ БЪРЗАМ!Двамата арестувани покрай задържаните 11 тона хашиш на яхта от италианските власти са … варненци. И забележете!!! – и двамата ОТКАЗВАТ какъвто и да е контакт с българските дипломатични власти в Италия.
„Международна магистрала за наркотоци“ – от Мароко към Европа със съпорт от … Варна.
Здрасти, Боко, че бързам!
А сигналът към италианците идва от … испанските спец.служби.
Същият канал от преди 10 години, когато Цветанов и Борисов се пъчеха, че „заловили“ „кокаинови крале“, начело с Брендо.
Сега напишете горе вдясно в графичката на АФЕРА „разследвай“ – карабинери, кокаинови крале, Брендо и Цветанов, и се насладете как италианските власти, начело с Джорджино търсеха контакт с БИВШИ ченгета, само и само за да не контактуват с Цветанов, Борисов и Флоров, защото, нали, се сещате…
Здрасти, Боко от Мароко, че бързам!
Afera.bgЯдосан
  Ядосан: 30.11.2018 в 9:11
ВСИЧКИ посещения в чужбина на Борисов са свързани с частните интереси на огромната му лична бизнес империя включваща два огромни софийски мола (с „инвеститор“ от ЮАР), търговия с оръжие, контрабанда на наркотици и цигари, строителство, алкохол, енергетика и мн. др. Посещенията в Катар, Лихтенщайн, Саудитска арабия, Турция, Израел, Люксембург, ОАЕ, Египет, Украйна са най-вече в личен интерес, както и за укриване на откраднатите и изнесени милиони. Дори и в САЩ и ООН отиде за да работи за личното си оцеляване като американски политически проект. А цената на Борисовото замогване я плаща бедния ни народ и най-вече онези 1,650 млн българи живеещи под прага на бедността.

Тагове към темата: