Apocryphal Academy

Автор Тема: Картографиране на сънищата  (Прочетена 1961 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

fin

 • Гост
Картографиране на сънищата
« -: Юни 24, 2017, 06:50:59 pm »
Задължителен инструмент за всеки сънуващ, стремящ се към осъзнаване в съня или "излизане от тялото" по друг начин, е дневникът на сънищата, който трябва да заздрави връзката между състоянията на ума в изменено и будно състояние, помагайки за запомнянето и интерпретацията на преживяванията ни.
Благодарение на книгите на Андрей Реутов преди известно време попаднах на информация за хакерите на сънища, които започват да се занимават с изследване на сънищата още в началото на 90-те години. Работата им е многопластова, но в тази тема искам да обърна внимание на един от триковете им за допълване и всъщност усъвършенстване на функцията на дневника на сънищата, а именно картографирането на сънищата.

Целта на това начинание е не само по- естественото запомняне на преживяванията, но и ускореното осъзнаване в съня, както и развиване на паметта. За разлика от дневника, където основно се описват събитията, при картографирането се набляга на описание на мястото и физическите ориентири, включва се и усещането за пространствена ориентация. Работата с картата позволява отключването на спомени и за предишни сънища, дори забравени, които са се случвали на същото място, както и други, които не са. Понякога това може да се случи и лавинообразно. Също така това води и до по- голяма осъзнатост и в съня (може би дори и в будно състояние като бонус :)). Човек започва да обръща внимание на такива неща като вид на местността, време от годината и време на деня, както и климатично време. В описанието се включват и транзити, ако има такива. Транзитите представляват обекти, които при докосване транспортират сънуващия до други места в съня и могат да служат като индикатори за съзнанието, че се намира в сън, което да доведе до осъзнаване.

Хакерите разглеждат всеки сън като мехур с определени граници, ситуиран на определено място във вътрешния свят, който също има своите граници. Чрез експериментите си с множество доброволци през годините хакерите са достигнали до извода, че този вътрешен свят има общи характеристики за всички сънуващи- определени архетипни елементи като град (който е конгломерат от всички градове, които е посещавал сънуващия през живота си), библиотека/университет, затвор, замъци, магазини и т.н. Според мен тези архетипни места, са и местата, където сънуващите могат да се срещат и сънуват заедно, но това е само теория. Има си освен горите, полята, пустините, реките, моретата и планините, пътищата и блатата, и зона на бедствия и лабиринт например, където обитават съответните същности от подсъзнанието ни ( напр. в затвора очевидно потиснатите и низвергнати части от личността ни, които искаме да държим заключени, понеже не отговарят на съвременното цивилизовано разбиране, и т.н.). Повече информация за картографирането може да се намери в този сайт, за съжаление на руски, който не разбирам много, а и гугъл преводачът не е особено полезен. Всъщност, основната информация за хакерите и работата им може да се намери основно на руски език. Макар да имат преведени някои неща (на английски), преводът е толкова лош, че на места е почти неразбираем. Така че, ако има някой желаещ да преведе основната информация, поне от първия линк, ще е в голяма помощ.

Сега, да си дойдем на думата- това, което всъщност ме мотивира да напиша тази тема, е споменаваният на места, но неоткриваем в интернет пространството софтуер за картографиране на сънищата, който тоооооооолкова много улеснява нещата (има и вграден дневник също така). Програмата е малка и интуитивна, така че няма да обяснявам как работи, всеки може да я разучи за нула време. Важното е, че все пак я има, и може да се изтегли от този линк.

« Последна редакция: Юни 24, 2017, 07:50:56 pm от fin »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #1 -: Юни 25, 2017, 07:59:59 am »
Един много добре функциониращ метод за запомняне на сънищата е чашата с вода.
Вечер преди лягане вземате чаша с вода и мислено се свързвате с водата (позитивните вибрации в тоя момент са за предпочитане)
Аз лично когато го правя просто съзерцавам водата и си представям май-красивите пейзажи.Потапям се в някакво блаженство от подобни красоти.Правя го около 2-3 мин.
После казвам едно "Благодаря за всичко" (така ми е най-ефективно да формулирам мисълта,защото някак само към водата понякога ми е трудно да изпитам чак толкова зареждаща емоция) и след това казвам "сега те изпивам половината и ще запомним целият ми сън,а утре сутринта ще изпия и другата половина от теб и всяка подробност от съня ми,ще ми бъде кристално ясна"
И си лягам.
При мен работи много добре.
Разбира се,хич не е нужно да и се пудрите на водата,и само с воля и намерение става,ама е добре малко да се свържете с нея и да я заредите с вас самите,особенно в днешно време,когато водата която пием е толкова енергийно замърсена.
Веднага щом изпиете водата(даже колкото повече го правите,толкова по-бързо и автоматично започва да става),нахлуват спомените.
Веднага започваме да ги записваме(нещо което не правя,но е крайно време да започна и аз.
« Последна редакция: Юли 02, 2017, 10:41:18 pm от fin »

fin

 • Гост
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #2 -: Юни 25, 2017, 01:48:07 pm »
Това ми се струва доста практична техника. Както казваш, и самото възнамеряване е достатъчно, но ритуалът винаги концентрира вниманието, а и простичките, макар и ефективни техники, бидейки прости, се считат от съзнанието за излишни и досадни, и затова никога не ги използваме.

Но, моля, нека се придържаме към темата за картографирането на сънищата все пак.
Целта на тази практика не е само припомняне на сънищата, това е само страничен ефект.
Имайте предвид, че в основите на теорията на хакерите на сънища са залегнали ученията на Дон Хуан, както са описани от Карлос Кастанеда, така че в много от текстовете можете да срещнете неговата терминология- напр. тонал, събирателна точка, второ внимание и др.. Така и основната функция на картата е тясно свързана с това учение. НО тази практика може да ни даде още толкова много, дори да се абстрахираме от първоначалния замисъл. От психологическа гледна точка само картографирането отваря толкова много възможности за изследване в областта на личната психика и същността на личната реалност!

Друга нейна странична функция е да спомага за разширяване на съзнанието и повишаване на осъзнатостта, както в сънно, така и в будно състояние, като дори се твърди, че с напредване на практиката границата между двете състояния се размива и човек може по желание да прескача между двете. Мога засега само да си фантазирам какви последствия може да има това.

Немалко хора, имащи ОИТ забелязват, че практиките по излизането с времето (понякога и в доста кратки срокове) отключват и специфични психически способности, и забелязват необичайни реакции на уж пасивната реалност, така чеееее... променяйки чрез преживяванията когнитивната си парадигма и отваряйки се за нови впечатления и знания както за себе си, така и за Вселената, като нищо може да се окаже, че реалността не е това, за което съвременният материалистичен ум я смята.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #3 -: Юни 26, 2017, 07:36:52 pm »

Хакерско сънуване
/ информацията е от руски сайт/

Ще проведем 15 семинара. Основната идея на тези семинари е “пълно потапяне” в практиката на сънуване, а не самоцелно в задачите. За да се получи такова “потапяне” щe трябва активно да участвате. Обсъждайте резултатите само с вашата сънуваческа група, не с нас. Ще започнем да отговаряме на вашите въпроси чак след 10-тата задача. За да получите резултати, трябва да дискутирате практиката си само за първата задача. Всеки от вас ще работи сам. Всеки семинар продължава 5 дни. Някои от тях ще бъдат лесни за вас, други трудни. Твърде възможно е никой да не участва в някои от тях. Но това не е провал. Просто опитайте.

Задача 1

1. Лягате на спокойно място, затваряте очи и ги покривате с долната част на дланите, тежеста върху очите е естествена, натискът трябва да е среден. Нашето зрение има две програми - външно виждане и вътрешно виждане, с помощта на дланите ние включваме и трето положение, което е "недокументирано", при натискът на дланите върху очите се активират специални оптически нерви, които правят тестове, поръчани от програмата на съзнанието. Програмата ще намери ясна причина за тази грешка в нормалните положения на виждането и ние ще използваме това като достъп до системата. Поставянето на дланите върху очите няма да ви позволи да заспите, това е предимство на метода.
2. Най-добре ако двете длани са съединени откъм пръстите върху челото. Когато легнете, изчакайте малко, така че афтър ефектите, получени от светлината да изчезнат.Т.е. просто постойте със затворени очи. И тогава покрийте очите с длани. Ще получите черно-бял екран “интерфейс” пред вас. Ще се появят определени чертички, точки и образи върху него.
3. Упражнение първо – изследвайте появата на цветове. Как се появяват цветовете? Къде се появяват първичните лъчи на “екрана” – червено, зелено, тъмно синьо? Как първичните цветове създават вторичната палитра? Как вашите мисли и настроение забързват или забавят процеса по формиране на цветовете? Просто наблюдавайте и изследвайте възможностите на “интерфейса”. Правете пауза от един-два часа между упражненията. Не правете упражнението твърде често. Бъдете хакери, нинджи. Действайте тайно и внимателно с прекъсвания, без да се страхувате. Обърнете внимание на следното предупреждение и стриктно го спазвайте – веднага щом забележите остра тъмнина на “интерфейса” (така сякаш някой минава пред вас в реала, докато вие лежите със затворени очи, или като нещо, което засенчва вътрешната светлина), отстранете дланите от очите, спрете упражнението и не правете ново за 12-18 часа. “Затъмнението” е появата на системният администратор. Вие не трябва да го срещате на този етап.
4. Упражнение второ – изследвайте появата на обекти. На екрана на “интерфейсът” виждате “супа” от пре-образи. Веднага щом вниманието установи определена прилика с нещо от нашата “визуална библиотека”, образите се формират пред нас. Интересно е да се забележат нивата на възприятие на тези образи. Върху нашият интерфейс ние виждаме образи по-наситени и с повече слоеве. При изучаването на формирането на обектите, първо отбележете тяхното появяване, тяхното взаимоотношение с механизмите на вниманието. Отбележете способноста си да задържате вниманието си върху тях. Опитайте се да ръководите тази способност. Ще се научите да ускорявате процеса по появявата на тези образи, а също и да го забавяте.
5. Упражнение трето – намерете и изследвайте официалните индикатори на интерфейса. Това са мънички, ярки или черни точки. Те не приличат на нищо друго, което се появява на екрана. Те се намират по върховете на назъбената линия (видими са само ако гледате надолу или нагоре). Обикновено изчезват с фиксирането на вниманието. Така че ги огледайте индиректно, като се фокусирате върху нещо друго. 2 от тях са вляво в долната част на екрана и в средата на екрана по хоризонталата, но понякога три допълнителни индикатора са видими в горната дясна част на екрана.
6. Практикувайте да извършвате наблюдение само с лявото или само с дясното око. Ще използвате този навик по-късно.
Имате 5 дни за първата задача. Тя е проста и това се явява вход в практиката. Записвайте моментите, които са ви заинтригували. Опишете мнението си за всяко упражнение. Обсъждането им с групата ви ще ви помогне да сформирате собствен език и терминология.Допълнение от друг хакер Натискът на дланите трябва да е лек, а не травматичен. След упражнение махнете дланите от лицето и останете така със затворени очи, наблюдавайки цветните петна. Това упражнение не трябва да афектира зрението. Ако усетите влошено зрение, това показва че натискате твърде много с ръцете си. Крайната цел на тази технология е “виждането” на “Кехлибареното езеро” – центърат на ума, от който топките намислите се изпаряват. Най-близката топка грабва нашето внимание и ние се залепваме за нея. Ако успеем да се откачим от нея, точно преди да се залепим за друга топка можем да успеем да “видим” точката на ума и така ще сте постигнали успех! Така че технологията е шокираща, но трябва да я изпълнявате правилно – без никакво насилие над тялото, иначе тялото няма да я хареса и няма да получите нищо.

Задача 2

1. упражнение – научете се да използвате индикаторите на интерфейса по всякакви възможни начини. Манипулацията на индикаторите може да се прави с различни методи. Аз предпочитам да правя “връзка” между индикатора и слънчевият сплит. Представете си, че имате копче за увеличаване и намаляване (като за радио) и се опитайте да го въртите по часовниковата или обратно на часовниковата стрелка. Трикът е в това, да правите много леки помествания. Ние и без това вече сме на необходимата вълна, нужно е само още мъничко завъртане за да достигнем върха на резонанса.
2. упражнение – Експериментирайте с различни пози, по гръб, наляво, надясно, завъртете ръцете върху очите под друг ъгъл, намерете най-удобната за вас поза.
3. упражнение – Научете се да се “изплъзвате” от образите – от черен екран с ярко сини петна, от калносиви картинки, от цели области, които виждате. Оставете образите и пре-образите да се изплъзнат нагоре, да изпаднат надолу, да ви заобикалят от всички посоки. Ако залепнете за някое изображение, опитайте да го извъртите и му се изплъзнете. Вероятно не вярвате, но всичко, което виждате пред вас със затворени очи, са също топки от възприятие. Някои от тях заглушават вътрешният диалог, някои го генерират. Някои образи могат да ви заредят със знание, някои могат да предизвикат емоции или да стимулират “виждането”. Но това са само топки възприятия. Вашата задача във втората серия упражнения е да извършите изместване от тези топки. Виждате пръстени – изплъзнете се от този образ. Ако виждате черна тъмнина, изплъзнете се от тази топка. Ще видите прекрасни образи, насладете им се напълно и след това се изплъзнете от тях.
4. упражнение – Вечерта преди да заспите, опитайте да влезете будни в сън, използвайки картини, които виждате върху интерфейса. Използването на индикаторите може да става по различни начини. Ще ви кажа как можете да ги фиксирате. Когато на интерфейсът се появи ярка или тъмна точка, съсредоточете се върху слънчевият сплит, като си представяте, че там има копче (регулатор) за усилване и лекичко го завъртете. Когато завъртането е правилно, от ярка точка на интерфейса ще получите плосък лъч (като в лазерно шоу в дискотека). Това първо ще раздели екрана наполовина, но веднага след това се изплъзва наляво, създавайки стена (от другата страна на стената е нагуалът).  С този трик вие получавате следното А) Триизмерен екран, на който вие ще се намирате в ъгъла на кубическото пространство Б) Възможност за изучаване на “лявата страна на вниманието” В) Ще видите още няколко други индикатори.
Трябва да въртите регулатора съвсем леко. Между другото, използвайки регулатора на слънчевият си сплит, можете да намалявате болката – вашата собствена и тази на други хора. (Док – един от членовете на Хакери на сънуването, обясни тазитехнология на лечебно въздействие в един по-стар форум на soznan.ru) Въртете регулаторът във всички възможни посоки. Например когато работите за намаляване на болката, вие търсите тази посока на завъртане и градусите на завъртане, при които болката намалява. При определено положение на регулатора, болката изчезва и се появява спомен за причината за тази болка. Това спомняне малко по-малко отшумява с помощта на серии дълбоки вдишвания и издишвания. Можете да използвате този метод по същият начин, за да манипулирате всяка ярка точка (индикатор). В действителност индикаторите са пулсации на визуалните нерви. Вие фиксирате избраният индикатор и работите с него. Това фактически отрязва връзката на програмата с мозъка.

Задача 3

Третата задача е магическа.

1. Упражнение – Разгънете “екранът от тъмнина” така че да е по-висок от главата и по-надолу от краката. Когато лежите с покрити с длани очи, имате комплекс от усещания в тялото. Използвайте ги за да пуснете образът на тялото си в “тъмнината” на екрана пред вашия поглед. Насочете погледът си нагоре в тъмнината – по-високо от главата. Насочете погледът си надолу – по-ниско от краката. Усетете движенията на очите си върху дланите си. Опитайте да погледнете нагоре и надолу без да мърдате очите си. Това ще бъде нова способност. Веднага щом успеете да направите това, обърнете внимание на усещането в областта на пъпа (може да е малко по-високо или по-ниско отпъпа). Опитайте се да издължите “краката” си на черния екран силно надолу. Опитайте се да се скъсите колкото можете повече. Обръщайте внимание на усещането в областта на пъпа. Вие ще извършвате действия, които неприсъстват във вашият разум. Центърът на волята ще се включи. Усетететова. По същият начин можете да променяте формата си в действителността. Можете да се направите по-слаби или по-пълни, ниски или високи. С“Волята” (ако си я представите във формата на лъч) можете да лекувате рани, да заглаждате белези и да премахвате тлъстини. Това не може да се получи веднага.
2. Упражнение – Добийте две различни картини във всяко око. Например оставете лявото око да вижда яркоосветен тунел, а дясното – тъмен тунел. След това се опитайте да слеете двете картини. След няколко успешни опита, опитайте да наклоните погледа си така, както го правите когато гледате в стереоскопична играчка за гледане на стереоснимки. Очите не бива да мърдат, използвайте методът на насочване на погледа от упражнение 1.
3. Упражнение – Използвайки успехът си от второто упражнение, опитайте да намерите образът на вашият тотем (нагуал). Може да бъде много красиво човешко лице, или маска, или лице на звяр.
4. Упражнение – Опитайте се да си представите, че тялото ви е напълно погълнато от черният екран. Оставете тъмнината или “атомната супа от пре- изображения” да ви заобиколи от всички страни. Ако го направите правилно, не е необходимо да дишате.

Задача 4

Четвъртата задача е със средна трудност. В нея търсим слоят, в който се слепват “реалният” живот и светът на сънищата.

1. Упражнение – Гледаме тъмнината, влизаме в нея и използваме физическите си възприятия там. Изчакваме да се появят образите и да бъдем привлечени от някой от тях. Виждаме образ и запомняме атмосферата на неподвижната картина. Ако успеете да влезете в осъзнат сън чрез образ, запомнете темата на съня. В следващите пет дни НАМЕРЕТЕ атмосферата на картината, която сте видели или темата на съня, в който сте успели да влезете. Ще намерите “слепването”. Вие просто трябва да го намерите, да го примамите, проследите или забележите. Не се страхувайте от тази задача. Тя е по-лесна отколкото изглежда. А може да опитате да я направите по-късно. Това е много важен момент по пътя към контролирани сънища. Това е началото на осъзнатото влизане в осъзнат сън. Атмосферата е по-скоро абстрактна. Така че, след като се научите да проследявате атмосферата, ще се научите да проследявате конкретна картина или обект.
2. Упражнение – Изберете някакъв значителен обект от “реалния” си живот и го НАМЕРЕТЕ в една от топките, рееща се в тъмнината на неосъществените събития. Вие създавате връзка с Духа чрез това упражнение. Ние долавяме, че това е "мулти- стайл" мисъл, също като “атомната супа от пре-изображения”. С правенето на реален обект част от тази мисъл или намирането на случки от живота в неразвитите пре- изображения, ние навлизаме в процеса на създаване на света. Практикуването на това упражнение ви превръща в строители на Вселената, в посредници на Духа. Безспорно, това упражнение създава само връзка с него и първите двеста пъти, когато опитвате няма да променят живота ви, но това е директен път към Духа, това е вашият отговор към неговото упорито почукване.
3. Упражнение – Възнамерете и влезте в осъзнат сън с помощта на на образи, реещи сев нищото (void). Ако се почувствате изморен от тази практика (или ако искате да прекъснете за известно време и да починете), направете го само за от един до пет дни. Никой не ви напъва, но няма да имате втори шанс. Тази практика е уникална. Тя няма да може да се повтори отново.

Задача 5

За задача 5 се дават 10 дни. Задачата е много важна и вие ще направите огромна крачканапред ако я изпълните. Повечето от вас вече са открили Кехлибареното езеро – местонахождението на разума. Всички хакери описват по подобен начин кехлибареното езеро. Това е източникът на топките възприятия. Но къде отиват топките след това? Акоима катод, трябва да съществува и анод.

1.   Упражнение – Използвайки предишно описаната технология, намерете “местонахождението на тревожността”. Това явление ще се представи като някакъв магнит, привличащ топките възприятия и преобразуващ ги в “нещо”. Автентичноста на явлението ще бъде доказана от еднаквите описателни елементи. Опишете формата на този магнит. На какво нещо от вашето ежедневие ви напомня това явление? Коя част от тялото ще закънти при появата на явлението? Докато изпълнявате задачата бъдете леки и неуловими. Научете се на сръчност и да умеете да се спотайвате. Ще навлезете в зона на силна тревога и, естествено, това ще повлияе на събития от ежедневието ви. Бъдете внимателни и не се натоварвайте с негативни емоции. През тези 10 дни вие ще сте изследвали центъра на тревожността във вашия живот. Вие доближавате тайната на рекапитулацията и възможността да се освободите от човешката си форма. Но това е вашият първи опит, така че просто изследвайте това пространство. Узнайте всичко, което успеете да узнаете. Полетът на топките възприятия ще бъде дирята, по която ще намерите този център. Те всички летят натам. Можете да се закачите за една от тях и ако не потънете в сън, тя ще ви заведе до някоя голяма грижа, която ще се намира близо до центъра на тревожността. Шестата задача затваря първият кръг от практическата работа. Нека обобщим. Значи, ние използвахме хакерски методи и създадохме специално виртуално пространство, с помощта на което ние свободно можем да навлезем в сънуване. За да се създаде такова ново пространство са необходими четири елемента – посоката от която идвате вие, и три възможни други посоки. Това магическо правило се наблюдава винаги и навсякъде. Например, ние си поставихме за цел да достигнем до свободен вход към светът на сънищата. В Кабала това е светът на формите (Jesod). Бидейки в Macut, светът на реалността, ние, в съответствие с магическото правило за четирите елемента, можем да отидем в  1) Hod – светът на светлината и славата 2) Jesod – светът на сънищата 3) Netzah – непредвидим свят (светът на Net) Има още едно правило – правилото на подобието. Това значи, че е възможно да се пресъздаде цялата схема на Дървото на Сефирот между два различни свята. Тъй като ние сме хакерите, нашият номер е следният – създаваме виртуално пространство за да влезем след това в светът на сънищата, като инжектирахме в него аналози от светът на светлината и светът на Нет. По този начин ние използвахме правилото на Адам Кадмон (или законът на Орела, ако предпочитате) и го направихме наш закон. Ние пресъздадохме цялото Дърво на Сефирот с предишните си действия, като вкарахме в нашето виртуално пространство четири начални Сефирота – 1. Кехлибареното езеро (аналог на светът на светлината) 2. Центърът на тревожността (аналог на света на Нет) 3. Реалността  4. Сънуването
Нашето виртуално пространство е тъмнината с пре-изображенията и топките възприятия,които се движат в нея. Всичко това попада под влиянието на законите на Дървото на Сефирот и по този начин наследява всички негови свойства. В тази система се използват същите сили и магия, както в системата на Дървото на Сефирот. Дано сте разбрали какво имам предвид.

Задача 6

1. Упражнение – Влезте отново във вашето виртуално пространство, определете посоката на движение на пре-изображенията и образите (топките възприятия). Ако не можете да определите тази посока, представете си я и я предизвикайте със силата на волята си (която рано или късно ще бъде собственикът на вашия ум!)
2. Упражнение – Определете посоката на движение на пре-изображенията и образите от такава гледна точка, така че да можете да наблюдавате топките възприятия да се движат от ляво надясно или отдясно наляво, от горе надолу или от долу нагоре. Тук главното нещо е точността на позицията. Сферите и пре-изображенията не бива да се движат от вас и към вас. (Вие не трябва да сте на пътя на тяхното движение)
3. Упражнение – Веднага щом заемете правилна позиция, проникнете вътре в която и да е от топките възприятия. “Прободете” стената й, за да влезете вътре. В някои случаи ще забележите съпротива или просто ще бъдете отхвърлени от топката или пре-изображението. Трябва да използвате ваш собствен (предпочитан) метод за проникване. Може да бъде пробив със сила или рязко и бързо пробиване, или пък лек натиск. Всеки има собствен стил в контакта си със заобикалящия свят. Задръжте картината неподвижна за известно време. Не й позволявайте да се движи. Задръжте я на пауза за 1-2 минути в началото. След това я оставете да продължи. Опитайте да управлявайте този процес – да я спирате и да й позволявате да се движи. Избягвайте действия като полети, контакти със същества от сънищата (зверове, хора и прочие). Вашата цел е да добиете контрол над осъзнатите сънища. Фокусирайте вниманието си само върху тази задача.

Задача 7

Седмата задача започва цикъл от упражнения, насочени към създаване на връзка между първото и второто внимание. Вие вече знаете колко трудно е да си спомните задачите, когато влезете в осъзнат сън. При нормални условия, когато знанията се предават от Учител на ученик, ще ви бъдат необходими няколко години да създадете връзка между първото и второто внимание. Но ние предпочитаме хакерските методи, при които времето значително може да се съкрати. Още веднъж се връщаме към индикаторите на интерфейса. Ако не ги виждате, създайте ги с помощта на волята или въображението си. Поставете ги в левия долен ъгъл на тъмното пространство. При всички ваши маневри в това пространство, те трябва да си останат втяхната позиция. Това ще бъде нашата традиция. Необходими са ви три помощни индикатори, минимум. Вие вече опитахте да се свържете с първият със системата на слънчевия сплит. Този индикатор отговаря за “дълбочината” на пространството, или, ако говорим с технически термини, за “наситеността”.

1. Упражнение – Създайте втори регулатор и го свържете със синусите на носа. В предишни упражнения трябва да сте се научили да фокусирате вниманието си върху тази област. Намерете с пръстите си малките вдлъбнатини в костта на черепа, под очите, между костите на скулите и носа. Сканирайте с вълна от внимание мястото под вдлъбнатините, в дълбочина. В случай на правилно фокусиране на вниманието, ще почувствате странно усещане в ъглите на очите си.Допълнително упражнение – опитайте да сменяте статуса на регулатора (индикатора), като манипулирате усещанията, получени от активирането на този или друг център на енергийното тяло. Даденият в случая регулатор отговаря за “връзката” между първото и второто внимание.

2. Упражнение – създайте трети регулатор и го свържете с дясната издатина на тила (задната част на врата). Усетете тила, намерете вдлъбнатината в основата на черепа, между двете издатини на тила. Този трети регулатор е един вид “котва на честотата на гласът”. Може да се каже, че вашите осъзнати сънища, ще бъдат по-добре ориентирани. Ако искате да подобрите фиксирането на вниманието в операционната система, използвайте вече описаните методи, в материалите на Хакерите, с изкривени очи, с магически картинки и с Даоски топки.

Задача 8

Осмата задача е насочена към подсилване на връзката между нашето виртуално пространство и реалността.

1. Упражнение – Използвайте индикаторът и енергийния център в слънчевият сплит зада се самоизлекувате или да излекувате друг човек от дадено заболяване. Опитайте се да се излекувате от някаква болка или парализа. Проведете интерактивни тестове. Накарайте този човек (или вас) да се отвори към болката. Кажете му да си позволи да изживее тази болка на максимум. Тогава започнете да въртите “рекулатора” на слънчевият сплит (много леко, вашият слънчев сплит, не този на приятелят ви). Попитайте го дали болката се увеличава или намалява. Според отговорът му, продължете да въртите регулатора. С опитът, разбирането на основите на енергията, този процес ще ви се изясни. С времето и придобиването на опит, ще можете да премахвате болка, парализа, да събуждате хора от кома и да премахвате други ограничаващи болестни състояния. The Eighth task is directed to the link reinforcement of our virtual space with real.
2. Упражнение – В ситуации, в които трябва да разрешите даден проблем, опитайте да използвате усещането в дясната задна област на главата. С въртене на усещането** на тази или онази страна, се опитайте да отслабите напрежението, когато попаднете в определени ситуации или при решаване на появили се проблеми.
3. Упражнение – Опитайте да се намесите в нечие мнение, чрез “въртене” на усещането в областта на синусите около носа. Ще трябва да сте благоразумни и предпазливи в намесването в чуждо мнение. Не се превръщайте в изнасилвачи. Останете хакери и нинджи. Вашата манипулация трябва да остане незабелязана. Тези упражнения ви се дават не за да смените стилът си на живот. Лично аз не искам да направя от вас лечители, умиротворители или манипулатори на човешкото съзнание. Но вие трябва да се запознаете с тези възможности и да умеете да използвате тези способности.* ”Въртене на усещането” – това е наистина най-оптималното описание на това, което се усеща.

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #4 -: Юли 06, 2017, 01:40:11 pm »
Добре де... Ето на - постоянен линк  :)

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2017, 12:11:20 am »
Посланието на ламите

"Ние сме свикнали да възприемаме съня като най-безобидното и полезно занятие, За нас сънищата са комфортно и безопасно време за почивка. Ние си лягаме, спим, понякога имаме сънища, а после се събуждаме... Сънят отминава в миналото и постепенно се забравя. Някои придават значение на съня, някои дори не ги забелязват. Но най-главното е – това, което се случва насън, ние не го приемаме на сериозно. След поредният странен или страшен сън, ние си казваме: Това беше просто сън!"

Но много други световни религии, казват, че сънят –това е нещо повече. Защо будистките лами,толтеки, шамани така настойчиво изисквали от своите ученици и адепти да усвоят умението да контролират своите сънища? Защо са настоявали те да бъдат подробно запомнени и осъзнати? Защо са считали простият сън не само за безполезно, но и за вредно занимание?

През април 2007 година от Тибет се върна изследователска група на наши (руски) учени- лингвисти. В търсенето на редки текстове, те посещавали изоставени след китайската окупация манастири. Те стигнали далеко в планините, където вече нямало признаци на човешки живот.

Но какво било удивлението им, когато в дълбините на северните планини, те намерили малко селище на лами, съвсем различно от манастир. Там живеят само пет човека: учител и четири адепта. Техният начин на живот може да се нарече крайно аскетичен: хранят се само с треви , спят на тънки постели от треви, обличат се съвсем бедно. Но учените били поразени от вътрешната им сила, поразителната яснота на погледа и жизнерадост. Тези будистки монаси съхраняват обаче небудистки знания. Техните текстове са дошли още от шаманите Бон-По — мъдри магове, които живяли в земите на Тибет, още преди идването на будизма. Не по-малко удивление в тях предизвикало и сговорчивостта на монасите. Учителят, стар тибетец, казал, че е дошло времето тези знания да видят бял свят. Преводачът с удивление превеждал странните разкази на учителя. От дългите беседи на учените се отдало да разберат няколко интересни факта:

Някога процесът на съня бил съвършено осъзнат процес. Животът на човека се делял на два напълно равнозначни живота. В единият той удовлетворявал земните си потребности: добивал храна, създавал семейство, получавал плътско удоволствие, наслаждавал се на общуването с природата. А в съня той удовлетворявал духовните си потребности: общувал с духове и предците си, пътешествал в други светове, постигал нови знания, възстановявал своята сила. И всички хора правели това с лекота. До определено време....

Преди няколко хиляди години на Земята се спуснали странни завоеватели. Старият монах ги нарече «сенки», а след това учените намерили аналог в учението на Кастанеда – толтеките ги наричали «летачи». Пришълците не се интересували от нашата храна и нашите тела. Те се интересували от нашата психическа енергия. Силата на разума на човека се оказала много лакома плячка. Свободата ни и способността за пътешествие били предмет на огромна завист (от тяхна страна). И тогава станало страшното завоевание. Те нападнали нашите сънища. Постепенно поробвайки съзнанието, те се внедрявали в пространството на сънищата. Тъй като хората не очаквали такава намеса, те просто не се защитавали. Нападението се провеждало много ласкаво – в обмен за психическа енергия, те ни давали сладки измами, красиви празни сънища. Тези, които осъзнали какво се случва и започнали да се съпротивляват, пришълщите просто убивали. Сложността се състояла и в това, че в обичайното време пръшълците са невидими, техните смътни сенки е възможно да се различат само на заздрачаване ( и разсъмване). Те страняли от хората, обитавайки основно планините и горите. Един от младите монаси показал на членовете на експедицията древна рисунка на летачите – на извехтялото парче плат било изобразено същество, приличащо на прилеп с тъмни очи, огромни разпокъсани (нарязани) крила и множество малки нокти по краищата на тези крила. От рисунката лъхало сила и страх.

Постепенно загадъчните пришълци създали пространство в човешките сънища – измислена и обработена до съвършенство система, поробила човечеството. В крайна сметка пространството на сънищата се оказало заключено за хората. Вие опитвали ли сте да се осъзнаете насън и да правите това, което искате?

"Старият учител казал и друга страшна истина: след хиляди години робство, на тези пришълци не им стига вече енергията от сънищата. Чрез пространството на сънищата те започват да контролират и ежедневния ни живот, с помощта на съня сенките управляват нашите ежедневни желания и постъпки. Те искат да създадат едно напълно подчинено общество, макар че засега човечеството все още има възможност да им противостои, защото в ежедневието (първото внимание) ние все още осъзнаваме себе си. Но трудно управляваме нашето подсъзнание - а това е и царството на съня."

По време на експедицията учените имали възможност да наблюдават странни феномени. Монасите умеели да се разтварят във въздуха, подобно на облак. При това тази способност не била странност за наблюдателя. Монахът стои на склон на планината, минава момент и – него го няма. Като че ли е станала странна оптическа измама. След известно време монахът се появявал на съвършено друго място. Точно това те могли да правят и с предметите. Старият монах на няколко пъти демонстрирал подобен фокус: преминавал с ръка над предмета и той изчезвал. Тези монаси също така не спали както обикновените хора, а по няколко пъти на ден, в определено време. Един от учените твърдял, че се е опитал да се прокрадне до спящия монах, но не е успял да преодолее някаква невидима защита и чувал странно жужукане около спящия. Както казал старият учител, тези фокуси са само „екстри” на свободното от пришълци съзнание. С помощта на съня те могат лесно да общуват с другите, които се намират на хиляди километри от тях, да възстановяват сили и напълно да контролират тялото си. Като пример, той заявил, че е на около 200 години ( учените се усъмнили в този факт), въпреки че на вид изглеждал на около 50. С помощта на съня може да се променя външността, да се поддържа идеално здраве и да се получават необходимите знания. Между впрочем още нещо потресло учените до дълбините душата. В пълна изолация от света, без интернет, радио и телефон, монасите били осведомени за произходящите на земята събития. Учителят казал, че цялата информация получават чрез сънищата. Той казал още, че ако преди способността да се управлява съня била естествена и лека, то сега за възстановяването на тази способност е необходимо да се жертват много от радостите на живота. С това и обяснил аскетичният начин на живот. Учените се заинтересували как може да се избавим от сънното робство. Препоръките на монаха били едновременно много прости и много сложни. За да излезем от контрола на невидимите експлоататори, е необходимо да се отнасяме много внимателно към сънищата. Необходимо е да се стараем да ги запомним, да ги запишем, осъзнаем и контролираме. Но, както предупредил старият монах, трябва да сме нащрек! Агресорите не обичат тези, които се противят на волята им. Чрез опита си човек да контролира своя сън , той вдига въстание против «сенките». И могат да започнат неприятности: кошмари, болести, неприятности в ежедневния живот. Затова възстановяването на контрола върху съня трябва да става постепенно и много внимателно. Година след година... Дълго, ще кажете вие, а ако цената е свободата?
« Последна редакция: Октомври 05, 2017, 12:20:09 am от Веско »

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2017, 09:45:14 pm »
Сънуването според Кастанеда

Сънуване. Съществуват и други светове, освен нашия, разположени един в друг като люспите на лука, и чрез специално обучение и подготовка ние можем да променим съзнанието си и да посетим тези удивителни места. Изкуството на сънуването е способността човешко същество да използва обикновените си сънища и да ги превърне в контролирано осъзнаване посредством определена форма на внимание, наречена сънно внимание. Карлос Кастанеда "Изкуството на сънуването": "... Според твърденията на дон Хуан, нашият свят, в чиято цялост и неповторимост ние сме убедени, представлява само един от множеството последователно устроени светове, подредени като люспите на лука. Дон Хуан изтъкваше, че макар и в енергийно отношение да сме били определени да възприемаме само нашия свят, все още разполагаме с възможността да влизаме и в тези други сфери, които са също толкова реални, цялостни, неповторими и завладяващи, колкото и собственото ни мироздание.

Той ми обясняваше, че за да можем да възприемаме тези сфери, трябва не само да се стремим към тях, но и да имаме достатъчно енергия, за да можем да ги обхванем. Те съществуват постоянно и независимо от нашето съзнание, казваше той, а недостъпността им се дължи изцяло на нашето устройство. С други думи, само поради това свое устройство ние сме принудени да приемем, че единственият съществуващ и единственият възможен свят е този, с който се сблъскваме в ежедневието си.

Вярвайки, че нашето енергийно устройство е поправимо, дон Хуан посочваше, че магьосниците от древността постепенно са създали система от похвати и действия, предназначени да преправят енергийните ни способности за сетивно възприятие. Те са нарекли тази система "изкуството на сънуването" ...

 ... Сега, от дистанцията на времето, осъзнавам, че най-подходящото определение на дон Хуан за сънуването беше "врата към безкрайността". Ала тогава, когато ми го каза, аз отвърнах, че тази метафора нищо не ми говори.

- В такъв случай край на метафорите - отстъпи той. - По-добре да речем, че сънуването е практическият начин, по който магьосниците използуват обикновените сънища.

- Но как изобщо могат да бъдат използувани обикновените сънища? - попитах аз.

- Винаги попадаме в капана на думите - рече той. - В моя случай учителят ми се опитваше да ми опише сънуването, като казваше, че това е начинът, по който магьосниците пожелават "лека нощ" на света. Разбира се, той просто нагаждаше описанието към моите мисловни способности. Същото правя и аз спрямо тебе.

При друг повод дон Хуан ми каза следното: "Сънуването може да се преживее само лично. Сънуването не означава единствено да имаш сънища, нито пък да бленуваш, да желаеш или да си представяш разни неща. Чрез него ние можем да възприемаме други светове, които несъмнено сме в състояние да опишем, ала не можем да опишем какво ни е накарало да ги възприемем; и все пак чувстваме как сънуването разкрива пред нас тези други сфери. То е като някакво усещане - като процес на телата ни, като чувство в душите ни." ... Вратите на Сънуването Има седем Врати, които сънувачите трябва да отворят постепенно, една след друга. В енергийния поток на Вселената има входове и изходи, а що се отнася конкретно до сънуването, там Входовете са седем и те пораждат усещането за препятствия, които магьосниците наричат „седемте врати на сънуването". Първа Врата За да прекрачим прага на първата врата, трябва да почувстваме едно особено усещане, което се появява точно преди да заспим дълбоко. То напомня приятна отпуснатост, която не ни дава да отворим очи. Ние достигаме вратата в мига, когато осъзнаем, че засипваме, натежали и отпуснати в мрака.

Цялата тънкост е в това - да се добереш до енергийното тяло. За тази цел имаш нужда от енергия.

Да накараш един сънувач да намери определено нещо насън е само претекст. Истинската цел е да осъзнаеш, че заспиваш. И, колкото и да е странно, тя не се постига, като си заповядаш да осъзнаеш това, а като задържиш гледката на онова, което търсиш в съня си.

В сънищата си, за да преминеш през първата врата на сънуването. Най-напред трябва да съсредоточиш погледа си върху нещо, което си избрал като оправна точка. След това се прехвърляш на други елементи, но без да се взираш дълго в тях. Постарай се да съсредоточиш погледа си върху колкото е възможно повече неща. Запомни, че ако поглеждаш бегло, образите няма да се променят. После се връщаш пак към началния елемент.

Какво означава да преминеш през първата врата на сънуването?

- Ние стигаме до нея като осъзнаем мига на заспиването или пък чрез някой невероятно реален сън, такъв, какъвто ти си имал. И щом я достигнем, трябва да минем през нея, а това става, когато сме в състояние да задържим гледката на всяко нещо, което изгражда нашите сънища.

Достигане на вратата: Като осъзнаем мига на заспиването или пък чрез някой невероятно реален сън

 Преминаване през вратата: когато сме в състояние да задържим гледката на всяко нещо, което изгражда нашите сънища. Втора Врата Човек достига втората Врата на сънуването тогава, когато се събуди от един сън в друг. Може да имаш толкова сънища, колкото искаш, или си способен да имаш, но трябва да упражня¬ваш съответен контрол и да не се събуждаш в света, който познаваме.

Казах ти, че човек трябва да се събуди от един сън в друг, но в същност имах предвид - да смени няколко сънища, ясно и системно, както ти си направил.

Има два начина да се премине през Втората Врата на сънуването. Първия е да се събудиш в друг сън, тоест да сънуваш, че сънуваш, а след това да сънуваш, че се събуждаш. Вторият вариант е да използваш елементите на даден сън, така че от тях да се породи друг, точно като в моя случай.

След като преминат през първата или Втората врата, сънувачите достигат определен енергиен праг и започват да виждат разни неща или да чуват гласове. Всъщност не множество гласове, а един отделен. Магьосниците го наричат „гласа на сънния пратеник".

Втората врата се преодолява едва тогава, когато сънувачът се научи да изолира и да следва чуждата енергия, тоест скаутите.

Да се събудиш в друг сън или да сменяш сънищата си е упражнението, което древните магьосници измислили, за да развиват способността за изолиране и следване на скаутите.

Дон Хуан каза, че да следваш скаут е голямо постижение и че когато сънувачите са в състояние да го извършат, втората врата се разтваря широко за тях и те получават достъп до вселената, която се крие зад нея.

- Може ли един сънувач да изолира някой скаут направо, без да се е обучавал в сменяне на сънищата?

- В никакъв случай - това упражнение е от първостепенна важност.

Правилото за Втората врата като поредица от три етапа:

- първо, чрез упражнението за сменяне на сънищата сънувачите откриват скаутите;

- второ, следвайки скаутите, те отиват в друга реална вселена;

- трето, в тази Вселена сънувачите сами научават, посредством собствените си действия, нейните управляващи принципи и закони. Трета врата — Третата врата на сънуването се достига тогава, когато видиш насън някой, който спи, и се окаже, че ти самият си този някой — каза дон Хуан.

— Всяка от вратите на сънуването е свързана с две фази — каза той. — Първата, както знаеш, е достигането на вратата, а втората — преминаването през нея.

— При третата врата на сънуването — продължи дон Хуан — човек започва съзнателно да смесва реалността на сънуването си с реалността на ежедневния свят. Това е упражнението, което магьосниците наричат „усъвършенстване на енергийното тяло“. Сливането на двете реалности трябва да бъде толкова пълно, че за тази цел е нужно да си по-гъвкав от когато и да било. При третата врата се изисква да наблюдаваш всичко с голяма старание и любопитство.

 Четвърта врата Дон Хуан ми обясни, че при четвъртата врата на сънуването енергийното тяло пътува до специфични, точно определени места, и че тази врата може да бъде използвана по три начина: първо, за пътуване до конкретни места, намиращи се на този свят; второ, за пътуване да конкретни места, намиращи се извън този свят; и трето, за пътуване до места, които съществуват само в намерението на други хора. Той заяви, че последният начин е най-труден и опасен, а освен това древните магьосници имали особени предпочитания към него.
Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2017, 10:14:42 pm »
Монахът стои на склон на планината, минава момент и – него го няма. Като че ли е станала странна оптическа измама. След известно време монахът се появявал на съвършено друго място.

Според хакерите на сънища в пространството могат да се отварят портали, като хакера създава първо точка на вход, търси се място където има слабо трептене на въздуха, хакера локализира дадената област и се концентрира върху нея, целта е и да я почувства с цялото си тяло, вижда се като тъмно петно / според тях/, тя е основата на портала и ако се разшири до нужния размер може да се премине през него.

Веско

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Картографиране на сънищата
« Отговор #8 -: Декември 21, 2017, 12:02:46 am »
Доста автори твърдят, че огледалата са портали към други светове. Според мен същата роля могат да изпълняват и врати, стени, асансьори и т.н. 

Рядко имам ОС / винаги ги използвам за преминаване към ОИТ/ , този път се осъзнах в една стая в която имаше огледало, реших да проверя какво ще стане ако премина през него  :) при преминаването не вложих никакво намерение, в момента на прехода усетих студ / нещо като студен душ/ веднага разбрах, че не беше добра идея преминаването. Озовах се в голяма зала част от  мрачен, изоставен и рушащ се дворец.  Почти веднага ме нападнаха някакви зомбита, осъзнатостта дава много възможности  :) бързо се разправих с тях, решиш да разгледам двореца, докато се разхождах си мислех за начина ми на преминаване и студенината която изпитах и още усещах, мислех си, че не е добра идея да се върна по стандартния начин защото има вероятност по някакви неписани правила при преминаването да съм си навредил, докато се чудех какво да направя видях друго огледало  :) преминах през него като формирах намерение всичко негативно полепнало по мен да остане от тази страна на огледалото, минах и се събудих  :) нямаше и спомен от неприятното усещане  :)Тагове към темата: алтернативно сънища съзнание