Apocryphal Academy

Автор Тема: Природни принципи,микро и макро модели отразени в херменевтиката  (Прочетена 14473 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Много се чудех дали да пускам тема,още повече пък тази...


Причината е само една.Не желая да свалям заявеното ниво на форума,за това и се въздържах от писане до сега.
Но от друга страна,самата аз бях силен инициатор за създаването на това място и сега,почти година по-късно си давам ясната сметка,че тук има нужда от живец,а живота е многолик разпростиращ се по всички нива.


За това правя тази спамо-чат тема,за да има едно място където да пишем без да се тревожим за общото състояние на форума,а пък градирайки в последствие се надявам да пускаме и самостоятелни теми,с ясна конструкция и изчистени от спам.
Очаквам всички които до сега имаха същите опасения като мен да се включат и да коментираме на воля,като почнем от моите тороиди и импулси та стигнем до библейските чаршафи на Мила.
Мамче,очаквам и ти да се включиш,и всички които мълчите!
За какво го направихме това място,за да тъне в мълчание ли?


Айде повеждам хорото с трите теми от блога ми.

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Монада

 
 
Монада наричаме най-малкия градивен елемент в Мирозданието ни, който се явява едновременно частица-материя и вълна-енергия,но винаги,и при двете си проявления,монадата е и съзнание. Tова е първичната форма на сътворението ни,и всичко в нашата Вселена е изградено по неин шаблон.
Монадите са онзи космически прах .който изгражда и звездите и телата ни.Това са Божиите искри,отделени от лоното на Бога.
И тук веднага искам да направя една вметка
Родът на думата "прах" се колебае!  Прахта/прахът
Колко съществителни знаете които можете  да назовете и в мъжки и женски род и смисълът и значението им да се запазят?
Човечеството да се замисли за произхода на речта си,защото много от думите употребяваме без изобщо да сме достигнали пълното разбирането и изниква въпроса,щом нямаме адекватно понятие за дадено нещо,то от къде знаем неговото название?
   
maxresdefault (1)
 
Първичното градивно блокче има два режима на съществуване които отразяват дуалността на нашата Вселена.  Фазите на вълна и частица.
Освен това,както вече казахме,Монадата обединява и трите неделими аспекта.
СЪЗНАНИЕ - ЕНЕРГИЯ -МАТЕРИЯ
Voila.. Светата Троица е Обединена!
Творението сътворено по образ и подобие на Твореца.Блудния син който трябва да се завърне у дома си.Падналия ангел..
Сведения за подобна градивна частица,която обединява тези три аспекта,намираме както в науката и  религиите,така и в езотериката и окулзтизма.
Но за мен най-интересен поглед върху устройството и детайлите на монадата,дава Чарлс Ледбитър в своята "Окултна химия".
Според него ,тази първична частица Ану -монадата, е изградена от 10 редуващи се нишки от материя и антиматерия, и три от тях са основни.


 
Науката ни твърди,че ако двата елемента материя и антиматерия,се докоснат,те ще се анихилират на мига.Но от графиката се вижда,че те изобщо не се докосват.
Моето предположение е,че,първично монадите са еманирани по две групи и тези групи са така. Монади при които основните нишки са подредени : антиматерия-материя-антиматерия, и монади с нишки в реда : материя - антиматерия-материя. Всяка група сама по себе си дели на други две групи : с ляво и дясно въртене.И така получаваме 4 типа монади.Разбира се,в последствие се групират на много повече,но това е "началното делене на клетката"
Освен това,самите нишки са навити в една обща спирала,чиято форма удивително напомня човешкото сърце,или по-точно,сърцето е изградено именно по този модел.А и не само сърцето,абсолютно всичко в този балон Вселена следва същия шаблон.
В центъра на това"сърце",виждаме,че,нишките се завихрят 7 пъти и образуват вортекс, докато Ану-то само по себе си представлява тороид и както вече казахме, това,е матрицата ни.
Anu                         Image result for one sided 3d shape
Според Ледбитър,всяка нишка е изградена от 7 групи спирали.Всяка група,представлява спирала от сферични единици празнотата. Все едно пишем мънички букви О,като не прекъсваме връзката и ако нищото е листът хартия,то съзнанието е мастилото,което твори нещото посредством писане/движение.
 

 
Ако развием тази спирала ще получим идеален кръг, и на свой ред този кръг е изграден по същия начин с още по-миниатюрни балончета.Развием ли и тази спирала, кръгът ще се разшири и моделът отново ще се повтори и така цели 7 пъти за всяка една от 10 те  нишки на монадата.Според Ледбитър всяка нишка е навита точно 1680 пъти и след като развием докрай цялото това "навиване" ,ще получим един единствен,огромен, непрекъснат кръг
 
Nehru-MDST-Spiralae2                            Image result for purls
 
 
 
И от всичко това се получава парадокса за материята,защото в крайна сметка колкото по-голямо е едно балонче,толкова повече"ниЩо"се съдържа в него....А нанизите с големите балончета изграждат най-плътната материя:)..Т.е.колкото по-плътна е една материя,толкова повече празнота съдържа тя..
Разгледана така Монадата може да обедини Струнна Теория,Стандартен Модел и Теория на Торсионните полета.Като наблегнем на елемента съзнание и еволюция имаме и добавка Теория Лууш от езотериката:)
Другото много интересно нещо,е,че всяко Ану-монада,освен трите си основни нишки,има и три принципа на движение и те са едновременни

1 Aну пулсира.И както вече казахме,всяко Ану само по себе си има формата на тороид
 2 Вътрешната му невидима ос се върти в кръг
 3 Цялото Ану се върти в посока противоположна на въртенето на остта му
Ритъмът/пулсацията на Ану определя посоките на вътрешното и външно му въртене,но цялостната му честота,която го характеризира като индивидуалност,това е сбора на пулса + скоростта на двете въртеливи движения..Това създава неговия уникален танц.. Малко нещо като вариациите на сърдечната дейност при човека..Например, ниско кръвно и висок пулс са различно състояние от нормално кръвно и висок пулс,и различно от нормално кръвно с нормален пулс и прочее и прочее вариации..модели,модели..Навсякъде се повтарят.. :)
Освен това подредбата на нишките на монадата в равнината която изгражда собствената и форма и обем,не е "линейно"
Нишките изграждайки сърцевидния тороид,не са наредени като гладка стена,а наподобяват меха на акордеона и задават дълбочина и пространство вътре в самото тяло на Ану. Това определя и фактора 3Д.
Също така,именно хоризонталното разположение на тези нишки в кореспонденция с движението на Ану спрямо неговата вертикалната ос,създават модела на онова което наричаме "кръст".
 
Anu                   klavesovy_akordeon_1468485689350

Умишлено подбрах изображение с хоризонтално разположение на меха,защото именно това имам предвид,когато описвам разположението на нишките на Ану. Ако съм права,това обяснява защо 3Д формата умножена по 3 та плътност се явяват ключови за еволюцията,развитието и придобиването на безсмъртие,но и за това в друга тема ще пиша. В поста за плътностите го написах,но е редно да го отбележим и тук.
Трите основни нишки в Ану съответстват на Дух/бяло , Душа/зелено  , Тяло/червено.
 
image016
 
 

 
 
 Струни

Пространство форма на Калаби-Яу.

 
Според Калаби-Яу имаме на лице поне 10 измерения,и най-общо казано,отново СФЕРИЧНА ФОРМА!
10 измерения тук и 10 нишки на монадата.Но, няма да се спирам на измерения и плътности тук,ще го направя в отделна тема.
Струните биват два вида.Отворени и затворени

stringsВ повечето струнни теории един от модовете на затворена струна, се явява гравитона,  а един от модовете на отворена струна е фотона.
Тъй като двата края на отворена струна винаги могат да се съединят, то няма теория на струните без затворени струни.
Т.е. теория на струните разглежда както енергията - отворения вариант,така и материята.Затворената трептяща струна се явява основната градивна частица на материята във Вселената ни и според Теорията на Струните, при отворена струна няма маса,а са налице,именно фотони с кратък живот без маса
Но да започнем подред от самата точка,импулса,защото той изначално модифицира струните.
За мен импулса е равен на силата и скоростта с която се проявява една идея.
Т.е.височината на амплитудата -А

И интензитета на излъчване -Б
 
Image result for frequency
 
А и Б характеризират естеството на импулса и според мен,те биват 4 типа
Импулс с висока амплитуда,т.е.голяма сила излъчване ,но бавен ритъм на пулсация. А може да имаме висока амплитуда комбинирана с висока скорост. Другите варианти са ниска амплитуда с бавна скорост и ниска амплитуда с бърза скорост
Както знаем  импулса (идея) задава началото на вектора,и съответно посоката в която ще се развива и осъществява тази идея. Защото както знаем,натрупването на еднакви импулси води до образуването на лъч. И това вече ни дава отворената струна
Но как се затваря лъча на струната?
Аз мисля,че затварянето на струната/самоосъзнаването на информацията/,става чрез повторение.Импулсът се наслагва и се проявява първо като лъч,докато накрая не се затвори в овал.Защото,както казахме,ако  отворените струни са началото на идеята,то затворената струна представлява завършената идея.Проявлението на съзнанието е уплътнено от идея в материална форма.
И ако е така,значи ключов фактор за затварянето на една струна е повторението и трупането на количество.Което ме подсеща за символа ин и ян и че в един момент "прекаленото бяло става черно и прекаленото черно става бяло",за което писах и в темата за Вселената.  И щом се натрупа критично количество еднороден импулс,в един момент количеството неминуемо ще смени качеството и в другия край на струната ще се оформи противоположен полюс .Именно това е причината струната да се затвори.Привличане между  + и -
 
И ето,че и според Ледбитър, тази основна градивна частица е именно нишки от сферични единици празнота.Нищо,вакум.Пустота...Но,отново имаме зададена in form-а /Сферични построения.

ИДЕЯ...От уикипедията..
 "Many philosophers consider ideas to be a fundamental ontological category of being.
 Аn idea arises in a reflex, spontaneous manner, even without thinking"
 превод...
 "Много философи смятат,че идеята е фундаментална онтологична категория на съществуване.Идеята възниква като рефлекс,спонтанност."
Точка-Идея-Импулс
Идеята презентирана от модела на светлината,която ни заобикаля,показва как тя се разпръсква едновременно във всички възможни посоки. Т.е.сферично.
 Тук ,обаче искам да направя вметка конкретно за овала/елипса, като неправилна сфера..Мисля,че точно несъвършенството на сферата в модела,прави скупчването на монадите във форми и материи,възможно.Сякаш,именно в това "несъвършенство" се крие индивидуалността на информацията.И тъкмо това изначално "различие",дава възможност на формите да варират прегрупирайки се и надграждайки се в други форми, стремейки се към съвършенство.
 
ПАРАДОКС ЗА МАТЕРИЯТА

 
Масата на атома е в електроните
Всичко останало в този атом,което не е електрон и протон,е вакум/празнота
 от уикипедия
 "Since electrons were found to be even smaller, this meant that the atom consists of mostly empty space."
 ТЪЙ КАТО ЕЛЕКТРОНИТЕ СА ДОРИ ОЩЕ ПО-МАЛКИ,ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ АТОМЪТ СЕ СЪСТОИ ПРЕДИМНО ОТ ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО
 Някой,някъде бе правил изследване,че ако се събере само плътната маса от материята изграждаща телата на 7-те млрд.души,то щяло да се получи маса с големина горе-долу  на тенис топка! Смятайте колко сме плътни !:)
И от там е и парадокса,че колкото повече(по-плътна) материя е  проявена,толкова повече празнота съдържа тя
нанизани  перлички от "сферична пустота"

e lc
 
И така,вече изяснихме,че всяка Монада е единица Съзнание.Ето  и брилянтна дефиниция на монадата и Бог
 "Информация обърната навътре (към същината си) и самоосъзнаваща се като индивидуалност! "
toroid_color
Съзнанието еволюира посредством своите мисъл форми и самоорганизирането си в тях.Най-малкото организирано проявление във Вселената ни е именно монадата,а най-голямото,разбира се,самата Вселена,но и двете имат идентична форма,строеж и функции
И от всичко което проследихме до тук,стигам извода,че Еволюцията и Креацията са неделими процеси. Не можеш да се развиваш без да създаваш.Най-малкото градиш и създаваш себе си като личност,но за да вършиш това ти нужна форма която да те дефинира-тяло.
 
 
ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО
 
Динамиката на тук и сега или как всяка монада еманира собственото си пространство - време
 
057c51e2560f9130124e0ea54507051c--archangel-uriel-archangel-michael
 
 
Вече обяснихме наслагването на импулсите и затварянето на струната.
Но как точно се обособява пространството и какво определя времето?
Отново ще разгледаме Ану-то и този път ще се спрем изцяло на движенията му.
 

 1 Ритъм,пулс -енергия времеПулсацията на монадата определя нейното време.                                                               
 Това е нейния ритъм-движение,и нейната лична енергия произведена от танца на нишките изграждащи тялото и,но от друга страна ритъма и продължителността на този танц,както и вида на енергията/време,се определят от самия пулс.
2 Вътрешната ос се върти около кръг, и аз си мисля,че не е позиционирана в идеален отвес,а има ляв или десен наклон,което определя както вида на импулса,така и спина
 
       
3 Цялото Ану се върти около оста си
И външния вихър е противоположен на въртенето на вътрешния,както виждаме от анимацията по-горе.
Този модел задава компресия и маса и мисля,че отговаря за гравитацията и магнетизма,докато самата енергия произведена от танца на нишките,е електричеството.
И така,по този начин, всяка първична частица създава собственото си пространствено платно и излъчва собствено време.
Промени ли се импулса,променя се и времето, и танца на нишките,а именно този танц създава пространството и определя структурата на материята в по-късните етапи
 
photofacefun_com_1514849231
 
Оказва се,че времето наистина е в нас и ние в него.
FieldMan
 
И предвид непрестанното движение на тороида,наистина то нас обръща и ние него обръщаме
Image result for moving toroid
 
 
следва....
 
www.alliancesforhumanity.com/matter/matter.htm
Real God Particle
Information on the 7 dimensions, the Anu, John Keely, Koilon, atomic and subatomic particles!
http://www.subtleenergies.com/ormus/research/occult.htm
 
 
http://www.hermetics.org/pdf/occult.pdf

крайно време е някой да я преведе тази книга.. :)
« Последна редакция: Февруари 28, 2018, 04:57:27 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Струнна теория ,модел на Калаби Яу   


         figura4


Когато си говорим за сътворение и Мироздание,най–често бърканите понятия,това са измеренията и плътностите които изграждат Вселената.
 Съвсем същата какафония както с духа и душата които изграждат АЗ-а.
А нещата всъщност са прости

1  Измерение-движение-дух-енергия-време-  + 2  Плътност-статичност-душа-частица-пространство- = 3 Аз-Вселена
Т.е.зададена и рамкирана форма на съществуване


Теория на струните (наричана и струнна теория) е модел от теоретичната физика, която се стреми да обясни всички налични в природата сили и елементарни частици. Нейни градивни елементи са едноизмерни обекти (струни) вместо безизмерни точки (частици), които са основата на стандартния модел от физиката на елементарните частици. По тази причина теорията на струните е в състояние да разрешава проблеми, възникващи от това, че квантовата механика разглежда елементарните частици като точковидни обекти. Очаква се струнната теория да разработи една разумна теория на квантовата гравитация. Нещо повече, предполага се, че струнната теория ще може да унифицира известните ни в природата сили: гравитационна, електромагнитна, силно ядрено взаимодействие и слабо ядрено взаимодействие, като ги опише с един набор от уравнения.
Теория на струните разглежда не само едноизмерни струни, но и многоизмерни обекти. Тя предполага съществуването на 10 или 11 измерения на пространство-времето, в противовес на класическите 4 измерения (пространствени – x, y и z, и време t).

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5Измеренията са точно 10,колкото са и нишките на Ану.
11-то измерение е цялостната външна форма,защото както показах и на графиките с човешката душа нивото на центъра винаги е = на нивото на периферията.Средата на тороида е същата като периферията му ,което прави 12

Пространството според модела на Калаби Яу го видяхмеА това е просто смачкан лист хартия   

Вътре в пространството на има 10 "гънки",10 вълни изкривяващи пространствената ни решетка.Това са 10-те измерения. А хартиената топка - 11 то измерение.
Ану-то се характеризира с 10 нишки + център + периферия,което само по себе си прави 12 и заключва цикъла на сътворение.платното на пространство-времевата ни решетка,се нагъва на вълни,

И аз мисля,че движението на тези вълни са точно копие на движението на 10 -те нишки на Ану
И защо "черешката на тортата" която наричаме наша Вселена,е заключена в 3Д и 3-та плътност?
Първо, заради 3Д подредбата на нишките на самото Ану, второ,заради съществуването на трите основни нишки и трето заради неговия танц който пък се дължи на три му основни движения...Въобще..Троичен аспект да искаш.. :)

Надявам се до тук да изяснихме измеренията,а на по-късен етап ще ги разгледаме и всяко едно поотделно.Плътности ТрептенеImage result for oscillation
от Уикипедия, свободната енциклопедия

 

Трептението е процес на изменение на състоянието на една система, който се повтаря в някаква степен с течение на времето. Най-често периодичните процеси са механични (трептение на струна, изменение плътността на въздуха при звукови вълни, разпространение на водни вълни и други) или електромагнитни (промяна на електрическия ток, напрежението и други). В зависимост от силите, които ги предизвикват, биват незатихващи, затихващи и принудени. Основните характеристики на трептенията са период, честота, амплитуда и фаза.
 • Вибрация - механично трептение, с други думи трептение на твърди тела.
[size=78%]https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
Честотата на трептене на струните определя плътността на материята, която изграждат първичните атоми-Ану

Както вече видяхме от модела на АНУ,всяко основно ниво от октавата ни,е изградено от 7 поднива (мини октави).
Което значи,че най-грубата материя,съдържа в себе си най-фината.
1460201685_5_559x_
Всеизвестния пример с буркана.
Ако трябва да напълните един буркан с разнородни камъчета и песъчинки,и то така,че на 100% да усвоите полезния му обем,тогава ще трябва да спазите определен ред.Започнете ли хаотична или неправилна подредба,просто няма да успеете.За това,трябва да подберете спазите определени ред и да започнете с най-едрите камъни .Първо тях трябва да сложите в буркана,после по-дребни,които ще пропаднат между едрите,после още по-малките,които ще запълнят останалото миниатюрно пространство между дребните камъни,и накрая да изсипете песъчинките.Те ще изпълнят всеки милиметър от пространството в буркана...И..поради естеството на нещата от които сме изградени,колкото и да натъпчете буркана с камъни и песъчинки,винаги ще има място,да сипете и чаша с вода.. :)
Именно трептенето на струните образуват основните 7 нива и поднивата им.
7 х 7 прави общо 49 нива/плътности на материята
Ето как изглеждат всички нива заедно
circles---KopieyGCGxcqlLdJlNZNvKAbl1514825285 (1)
Виждате ли бялата точка в центъра,при нотата "До"? Това е духът.Следват две нива,лилаво,синьо и после следва кое?Зеленото.Душата.Не случайно това е и цветът на сърдечната ни чакра.После следват още две нива.Жълто и оранжево и отиваме в червения спектър.Тялото.Формата.
Т.е.имаме три основни ключови нива на развитие .Дух-Душа-Тяло
Бялото,зеленото и червеното съответстват на трите нишки на Ану.
И на трикольора ни разбира се.Можем да се гордеем,че имаме правилната/съзидателна/ подредба,върху знамето си. :)

[/size]
[/pre]
« Последна редакция: Февруари 28, 2018, 05:16:38 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
И за трите неща,вече е писано твърде много и аз едва ли мога да кажа нещо ново,освен да обобщя,че и трите процеса касаят изместването не фокуса на съзнанието от едно "тук и сега" в друго.
Промяна на съзнанието в режимите му на концентрация,осъзнаване и осезаване.
Но, искам да подчертая някои особености и разлики,защото масово се бъркат понятията "медитация" и "астрална проекция"
 
Медитация
 
 
 
Image result for meditation chakras
 
Моето определение за медитация
тдръпване на съзнанието от външния свят и свиване навътре,към собствената есенция".
 
Този процес има 4 основни етапа и те са свързани с мозъчната дейност,защото медитацията е предимно състояние на мозъчната дейност и от там вече на целия организъм.Всеизвестно е,че при активност,в мозъка протичат електрически импулси.
 
brain-975404
 
Колкото по-усилено работи мозъка ,толкова по-бързи са неговите честоти
 
dd2714e28acb2dc9a1d0551c2d4a8b8c--brain-science-life-
 
В ежедневието си,когато мозъка ни обработва активно информацията,ние сме в режим на Beta,но в полусънно състояние,при състояние на релакс,дрямка и пр.,ние влизаме в Alfa режим.В този режим всъщност и пребивават малките деца:)
Нивата  Teta и Delta са най-бавните нива и в тях влизаме във фазите на дълбок сън.
Леките релаксиращи медитации можем да сравним със следобедна дрямка,а дълбоките с най-дълбоките фази на съня.Разликата между съня и медитацията е само тази,че при медитацията съзнанието остава будно.
И колкото по-дълбока е медитацията,толкова по-навътре в себе си отивате.При някои от най-дълбоките състояния,може дори да стигнете до вортекса на монадата си.Вашата лична черна дупка.:)
Основното условие за успешна медитация, както всички знам,е да забавим максимално мисловната дейност.Да накараме мозъка да притихне и замълчи. Но..Най-трудния начин да не мислиш,е имено като се опитваш да не мислиш..Как беше лафа.." В никакъв случай,не си помисляй за лилав слон!":)..Нещо подобно..Тук трикът е,не да се съпротивляваме,а да оставим мозъка да прави каквото иска и да се концентрираме върху дишането си.Просто го игнорираме напълно,и само дишаме. Това е най-лесния метод.Вдишвания и издишвания през носа,като през цялото време следим пътя на въздуха в тялото ни..Позата трябва да е удобна и тялото максимално отпуснато.Ако сте  начинаещ,изобщо не се лъжете с позата "лотус"..Изберете ваша поза,която ви е най-комфортна и установете ваш ритъм на дишане.В началото може да е по-трудно,което е нормално.Мозъкът си е свикнал да я кара на автопилот.Но с времето,неща стават по-лесни.Мозъкът свиква да му изземвате автопилота и се научава да мълчи:)
Медитациите се правят с най-различна цел,и може да бъдат както казах,релаксиращи,с лечебна цел,да работите над хармонизацията над чакрите,да стигнете до себе си, или се просто да се заредите с енергия...има много варианти и причини.
Но,както и по-горе казах,основното което искам да подчертая е същността на самият процес който наричаме "медитация"
Медитацията е свиване на съзнанието навътре към самото себе си.
 
the-fountain
 
 
 
Визуализация
 
f9798a39aa5a5cdfbfc7df43c2c16f5b--astral-projection-dream-life
.
Модерно стана да мислим позитивно,да искаме и да поръчваме от Вселената,да творим волево реалността си..Но мнозина се чудят,защо не успяват?
За да ви се получи на 100 % една визуализация,било лечебна,било в чисто битов план или каквото и да е друго,е нужно спазването на някои задължителни условия.
Първо и задължително условие,разбира се,е да сте заредени с достатъчно енергия,а освен това,вече знаем,позитивните мисли и емоции и доброто настроение ви издигат в по-фините слоеве на реалността.
Второто условие което също много важно,е да сте в състояние да сведете визуализацията си до същината на всеки детайли.До всяка най-мъничка мъничка подробност от идеята ви.Трябва да имате пълна яснота какво точно искате, и да нямате никакви притеснения,страхове и блокажи,при мисълта за неговото получаване.
И третото услови,това е да заредите мислите си със съответната /прилежаща им емоция.Например,не може да визуализирате как тялото ви оздравява от някаква болест,и да си повтаряте като папагал някакви утвърждения за здраве,а в същото време,докато го правите душата ви е да свита от страх и ужас пред болестта.Не може да визуализирате,че сте богат,пък в душата ви да вибрира честотата на недоимъка и мизерията..Нали сте чували,че пари при пари отиват? И,че подобното привлича подобно? И,че каквото излъчиш,това привличаш?Ами да,така е.И ако излъчваш мисли "аз съм богат" ,а сърцето ти се свива от ужас как ще си платиш тока,то разбираемо,няма да имаш резултат с визуализацията.
За една успешна визуализация е нужен синхрон на трите центъра.
Чувство-мисъл-слово.
Каквото мислите и визуализирате,това да изричате като утвърждение,но и най-важното,това да чувства и сърцето! Щом човек постигне този синхрон,едва тогава той се превръща в маг и посредством личния си електромагнетизъм,волево моделира и  твори реалността според намеренията си.
Логоса се уплътнява и материализира посредством емоцията.Мисълта се материализира посредством чувството.
Това е ключовия фактор,за да имате успех с визуализациите и да се стигне до материализиране на идеите ви.
 
15c20d773544a8f79f08b082e2346f78--visualization-meditation-right-brain
 
 
Астрална Проекция
 
 
astral-projection
 
 
Aстралната проекция също е свързана с мозъчните вълни,но за разликата от медитацията,това е състояние на разгръщане и отваряне на самия себе си.
Моето определение за АП е следното
Състояние при което съзнанието разгръща максимално сферата на съществуването си,по всички нива на мирозданието до които е в състояние да достигне iробно ще го разгледам в темата за смъртта и живота на душата.
Астралът е света на времето,чувствата и емоциите.В този свят,нещата се случват мигновено,така,че човек трябва да внимава с мислите си.Това е така наречената 4-та плътност и всеки физичен обект "пребивава" в нея,защото тя е част е от обвивките му.С две думи,това е четвъртата обвивка на една аура и материята в този свят е изградена от същите химични атоми като на плътния си двойник,но в режим на по-бързо трептене.
Сега, дали ще се разхождате конкретно в Астралния свят на нашата планета,или Астралния свят на друга планета,или ще обикаляте Астралната матрица на цялата ни Слънчева планета,или дори Галактика и Вселена,всичко това зависи от вас самите.Какви са намерението и волята ви,но най-вече трябва да имате достатъчно гориво.И като казвам достатъчно гориво,имам предвид най-вече това,че съзнанието ви трябва е в състояние да разшири границите си.
Защото,ако при медитацията зависи от нивото на собственото ви развитие до коя от своите 7 дълбочини ще достигнеш и ще се добереш до ли 8-мата(вортекса на монадата),то и далеко обхвата на астралните проекции,зависи от същото нещо.Има хора,чието съзнание е много развито и при проекции,не оперират само в астрала,но включват и по- горните нива.
Аурата с нейния най-външен слой се явява не само формата,но и респективно- крайната рамка на  и човешкото съзнание.И както вече видяхме в темата за Аурата и нейното изграждане,при всеки човек чакрите работят различно.
"Проектирането ни  извън" самите нас,в по-следващите нива на реалността,както и "отдръпването ни навътре" в нивата които ни изграждат, (спомнете си двата триъгълника на меркаба),всичко това зависи от нивото до което е достигнало развитието на собственото ни съзнание.Което на фическо ниво се манифестира като функция на чакрите.
Те са нашите времево-пространствени тунели,и само от нас зависи както дали ще ги активираме,така и дали ще ги ползваме.Защото именно Чакрите са нашия прозорец към Космоса .
 
На какво, обаче искам да обърна внимание?
Масово хората недоумяват как така "излизаш"?
Не става дума за излизане буквално,а за разширяване на сферата съзнанието  и концентриране в определена тук и сега-реалност.
Нещо като часовника с кукувичката,поставен в стая. Ние сме кукувичката ( съзнанието),пружинката на краката ни е сребърната нишка,която започва от Монадата и стига до ВА) ,а прозорчето е съответната ни чакра.
Ето нагледно
 
cuckoo (1)
 
И без значение през кой център "излизаш или влизаш",не можеш да излезеш извън стаята,защото малка особеност на тази стая е,че нейните стени се свиват или разширяват според "натиска"който им упражнява съзнанието.

Графиката по долу представлява "сферата" в която проектираме съзнанието си.
 

 
Изображение дава добра нагледност на разделението на 3те основни "кръга" и последователността на пластовете .
Виждате ли зеленият слой,отбелязан с "Astral plane / astral body"?
Tова е нивото на Астрала и в него се съдържат и всички по-долни нива.Масово,хората проектират съзнанието си до там.За това и ги наричаме Астрални Проекции,защото съзнанието стига до това ниво.По време на такива "атрални излизания",има опасното е да повредим сериозно астралното тяло или да се доведем до пълно изтощение или "кристализация" на атомите на астралното тяло,защото може да има сериозни и дори крайни последствия за физическото тяло.
До последната троада - нивото отбелязано като  "spiritual plane" ,повечето хората нямат достъп.Не ме разбирайте погрешно.С това съвсем не твърдя,че нямат дух(то първата форма на всичко което ни заобикаля е дух,но това е друга тема:)) Искам да кажа,че просто нямат достъп до най-фините пластове.Това е.
И то не защото някой им е запретил този достъп,а чакрите им или не са активирани или не функционират правилно.Прозорците като са затворени,няма как да надничаш през тях,нали? :)
 
полезено четиво
АСТРАЛНА ПАМЕТ
http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/391-2012-02-01-21-08-42.html
 

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Докато Мила се накани да се регистрира тук,обсъждахме на л.с.Ануто и стигнахме до грешката която съм допуснала.
Проблемът е,че когато наблюдаваш нещо в състояние на транс,после е малко трудно да си спомниш всички детайли и подробности.И когато виждах трикольора пулсиращ и пробягващ като мигащи светлинки през Ануто,виждах ,че подребата на цветовете е различен,но то пробягваше и се менеше толкова бързо,а аз не умея да зумирам много,нито да удържам на стоп кадър/знам как става,но нямам пси енергия просто,щото то те цеди като лимон/ ,та за това и не можах да видя подробностите.
И така аз си изведох 4 варианта на подредби на тези нишки,но това бе поредната ми грешка..


Имаме 3 основни групи и те варират 4 пъти.Което прави 12 основни типа
9280042O.jpgА ето и другите възможни групи/показани са само 12,но в зависимост от заряда при върха биват 24 типаcollage - Копие - Копие.jpg     п.п.Съвет към съфорумците.Ако имате проблем с качването на изображения,дайте десен бутон върху изображението и вместо копи адрес,задайте "копирай изображението" ,после само го поставяте с "пейст" и готово..Аз се измъчих одеве,и така и не успях да кача успешно изображение по указания начин,чрез наличния бутон
« Последна редакция: Март 06, 2018, 12:56:11 pm от Psyhea »

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Психея, не знам и аз с къв акъл се бутам в шамарите, при положение, че голяма част от нещата, които споделям не се възприемат в смисълаи емоцията, които влагам. Поне за мен това е по-завоалираното доказателство, че наистина всеки си живее в собствен свят, споделяме еднакви физически закони, но всяко индивидуално въображение е отделна вселена. Дори ще взема пак да прегледам Теорията на когиталността на Ивомир, щото наистина, само през допускането на идеята, че всеки човек е отделна сингулярност и взаимодействаме на различни нива, мога да си обясня някой факти.
Не за първи път наблюдавам как с ,,погрешно'', според моя начин на мислене и ,,натрупани знания'', построяване на хипотеза, някой хора стигат до концепции и идеи, до които се достига и по ,,правилния'' логически  път.
Имам предвид следното.
Браян Грийн в ,,Елегантната вселена'' е описал смилаемо и в подробности развитието на физиката от Нютоновата класическа физика, през Максуеловите разработки за корпусколярно-вълновите свойства на частиците, вълновата функция на Шрьодингер та до Теорията за полето, Единната теория за полето, Струнната теория и съвременните теории за мултивселените, холограмната и др. Верно, както отбелязва и Ламбда в Трактата си за свободната енергия, цялата линия на редуциране на 20-те уравнения на Максуел е пропусната, щото неминуемо ще се стигне до въпроси, а може и просто дори и професор, Браян Грийн да не е запознат, но се съмнявам.
Съответно доколкото ми е известно математическото пространство на Калаби-Яу е шестмерно.
В четирите/ или  петте, не си спомям/ математически различни Теории за полето са използвани 10 математически измерения, в които както и ти отбелязваш ,,съществуват'' елементарните частици в тяхната дуална /като материална частица и вълна/ природа.
Обединението на всички теории/дето я прокламираха като Теорията за Всичко/ естанало като е добавено 11-то измерение. Едно допълнително математическо измерение - едномерна струна.
Но защо?
За да се избяга от безкрайните резултати при смятането. И не само. Трудно е било да се обясни мигновенното взаимодействие между две корелирани частици. Самото им ,,сдвояване''- корелиране е синхронизирането на спиновете им. Както даваш примера и със сдвоените махала на връзка в анимацията. Дори разработката на Айнщайн , след него не помня Подолски или Роузън беше, се състои в идеята, че това взаимодеййствие се осъществява през времево-пространствени тунели и е с цел да докаже, че ,,Бог не хвърля зарове'' и квантовата теория е просто непълна.
Ще спестя допълнителни подробности, но както виждаш интерпретациите ти за ,,10 или 11 измерения'' имат някакво отражение и в съвременните хипотези.
Това, заради което пиша, е че в последния ти пост, съм впечатлен как ,,описваш'' нишките.
Чак не ми го побира ограничената логическа тимба как се получава тази аналогия с Горния, Левия и Десния кварк. Трите различни цвята кварки. Трите различни не ги помня точно симпатичен, чаровен и не знам си какъв кварк.
А бе все едно описваш различните семейства елементарни частици.
Просто съм изумен....

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил


Eто как всъщност ги виждам измеренията и конструкцията на числата от 0 до 13
toroidal.gif


Когато Абсолютът се изявява посредством своите форми,то винаги тръгваме от неговата първична фаза - летентната.Това е целия първичен океан който наричаме ХАОС..Формата която ние познаваме и изучаваме е тороид и за това говоря за тороида.
Хаосът е = 0 ,и това е вортекса вътре в тороида,който представлява вихър от този не трансформиран,още суров, първичен хаос.
Едва вътре във формата,този хаос се разделя на подредени и обособени форми и субстанции с +/- заряд


1 вото измерение го виждам като стената на вортекса,следват другите 10 и 12-тото е външната стена/ципа на тороида.
Т.е.12 ката ,това е края на проявлението,завършената форма,или 1-цата която е минала фазите до 11 и се припознава като цялата завършена Форма.Христа


А самия вортекс,както вече казахме е 0-та,защото е вихър от суровата първична субстанция с всичките и апсекти и възможности.
И цялата Вселена плува в тази субстанция потопена в нея,но ако гледаш Вселената от вортекса,то не виждаш нищо освен празнота.Излезеш ли извън тороида,тогава виждаш целия тороид(12) който плува в първичната субстанция,точно като поничка плуваща в безкраен казан от черен шоколад, и виждаш 0-лата в средата му,и цялостната му форма(12),но вече виждаш и целия първичен океан около тороида и разбираш,че нещата съвсем не приключват с 12..
Това вече е проява на 13.
Защото 13,това е изпраксената(гр.ез,от там и думи като практика) и осъществена 0,раздула се от точка празнота,до сфера пълнота и осъзнала се отвъд това си проявление ..
На същия принцип като единството на 1 и 12,лежи и принципа на единство 0-13 .Това е Отеца.Целия Първичен Океан заедно със Своя Син -Вселена -12


От тук нататък целия Абсолют ще го наричам ЩО и сега ще обясня защо така съм избрала


Това е начинът по който буквата Щ е била изписвана в глаголицата


изтеглен файл.png
Както виждате,имаме принципа на триединство -ТРИЗЪБЕЦА-  положен върху формата на проявлението -СФЕРАТА.


За триединството на съзнание-енергия-материя,писахме в по-горните постове,няма пак да го обяснявам
И сега,това до тук е интересно..


Но следва още по интересното,като изключим нали факта,че в българския език всички думи които касят причина-следствие -съществуване, имат в себе си именно тази буква.Същност,същество,защо,защото,нищо,нещо и т.н.


Та оставяйки тази малка подробност настрана,вижте какво се получава с думите НИЩО и НЕЩО!!!


ниЩО  - неЩО


Виждате коя е общата частица нали? Замислете се за другите езици и какво богатство е нашия!


И сега да видим самите думи,или по скоро не общата им частица ЩО,а частиците които определят това ЩО...
 
Ако ги обърнем на обратно ще се получи следното :


 НИ - ЩО,махаме ЩО, остава само НИ,обръщаме му буквите и се получава какво?Точно така,получава се ИН..Т.Е. отново имаме отрицателния аспект - мрака
 НЕ– ЩО..получава се НЕ - ЕН ,което всъщност е Ян..положителен аспект- светлина
Да не забравяме,че сме наричали светилото ЕН-чо/ьо


И така излиза,че нашето ГЛАГОЛИЧЕСКО Щ е опростен вариант на символа ин-ян


Резултат с изображение за ин ян
« Последна редакция: Март 07, 2018, 05:47:52 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Разлики между Ану -Душа-Висш АЗ
« Отговор #7 -: Март 07, 2018, 07:39:34 pm »


В тази тема освен,че ще разгледаме Ануто и неговите въплъщения,ще изясним и разликите между Ану -Душа - Висш АЗ ,защото и тук положението е трагедия и понятията се смесват
                                           Резултат с изображение за human higher selfКогато ПЪРВИЧНИЯ ОКЕАН реши да се изяви,това се случва посредством модела "форма със съдържание"
Разкъсвайки се на множество първични форми-"точки"частици/Ану-та и групирайки всичките в една обща мащабна Вселена,безформения първичен аспект на Абсолюта - Щ, се осъществява във форма като О-сфера, и така имаме налице и двата основни аспекта на Абсолюта/пасивен и активен/ или с други думи - ЩО 
Натъртвам на формата, защото от там тръгва нашата одисея и трябва да проумеем какво значи ин-форм-ация!


Както вече знаем,самата Вселена която обитаваме е разделена на 7 основни нива на плътност/трептене на Ану-тата/.
Всяка от тези плътности се "командва/управлява" от Висши Азове и това е същинската така наречена "небесна йерархия".
Моля да се разграничава от изкуствено създадените божества/извънземни/ с техните йерархии ,защото те макар да уподобяват модела,не са нищо друго освен една изкуствено създадена структура от вечно гладни биол.единици. И като казвам билогични,то е защото не свеждам биологията само до нашата плътност,макар,че именно 3та плътност в 3то ниво  е ключова са осъзнаване и въобще за еволюцията,но за това друг ще пиша път,защото става дума за хим.вещества като изява на конкретни енергии ..Все неща които още не са ми ясни,а напротив..стоят ми в мъгла..


Сега,става дума за това,че макар тези същности да са същества отвъд принципите и законите на сътворение,които са валидни за по-нисшите плътности,това са си смъртни същества,преминали през своя стадии,стигнали до хуманоидния и далеч отвъд него..Същества навлезли в аспекта на "божественост" ,дотолкова,че да постигнат безсмъртие чрез технологии,но не и фазата на същинската божественост,а именно-автономия,независимост и неподлвастност на принципите на сътворение..Фазата при която всяка единица/АНУ, се превръща е постоянно перпетуум мобиле,чиято енергия е достатъчна не само да му гарантира автономно захранване,но и му дава възможност да захранва други същества - форми на живот.Пример за такова съзнание са Слънцата.Те са Висши Азове,еманирани от Висшите Азове разположени на още по- висше ниво - галактически слънца,които пък са еманация на централното Вселенско Слънце -РА - ХРИСТА


По всички нива са разположени различни Висши Азове,не само Слънца..Има Висши Азове които се реализират в изграждането и поддръжката на планетарните  системи,но има и такива които се реализират посредством хуманоидното съзнание и въплъщаването в такива форми.


Буквално всеки един Висш Аз представлява тороидно тяло със същата форма като Ану ,или Вселената и това тяло,също както и всяко друго нещо ,е изградено от множество АНУ-та и по техен модел и устройство.


                                                                                                                                                        Еманирайки едно или много Ану-та/това зависи от индивидуалните умения,потребности и най-вече възможности/сила,енергия/, Висшия Аз може да "оперира" в различни плътности и измерения,като всяко еманирано /"откъснато" Ану се явява буквално продължение на своя Висш АЗ.
Ще сравня ВА с дланта а Ану-тата са пръстите,защото те са като скачени съдове.


Ето познатата картинка от "Матрицата 5". Висшите Азове разположени по нивата,и в частност - Един от тях представен с множеството му
едновременни инкарнации

                                                        Резултат с изображение за матрицата 5 
                                                                                                               

Каквото се случва с палеца,благодарение на циркулацията на потока/кръвен,енергиен/ то" мигом" отива като синтезирана/неосъзната информация/ към другите пръсти..Така показалецът на преклонна възраст,може да почувства увлечение ,че и дълбочина в разбирането си за нещо,към което никога не е имал нито наклонност нито интерес.Например - балет..
Най - образно казано,Висшия Аз е само инструмент,нещо като трафопост и временна разпределителна гара за АНУ-тата които изграждат тялото му.
Класът ,училището,образователната система и учителят са безспорни фактори,но в крайна сметка всичко зависи от индивидуалността на ученика.ВА е един клас в който сме с много другарчета,някои любими,други не чак толкоз,и имаме един учител,и този учител е = на сборното колективно съзнание на класа,макар,че всеки Висш Аз е изграден от 1 централно АНУ скупчило около себе си,посредством принципите и законите на електромагнетизма,множество други Ану-та.
Те са сходни нему по вибрация,но със по-слабо поле,и биват увлечени в гравитационен танц изграждайки тялото на Висшия Аз около неговото Ану,сливайки се със неговата същност,но запазвайки своята индивидуалност.И можем да приемем,че именно това централно Ану командва парада и дърпа конците на другите изграждащи го Анута.Т.е.това е истинския 'учител' в устройството на един ВА,но както знаем,съдено и писано е,ученикът да задмине учителя..

И така,всяко Ану трупа опит и развива самосъзнание,посредством съществуването си в такива звена.


Нали сте чували,че се прераждаме и като животни?

Дълго време не можех да го осмисля..Та то е все едно да завършиш Харвард,и да се върнеш в килийното училище за да учиш буквите..Няма логика..Разбира се,че е възможно една развита душа да се инкарнира в квото си пожелае,но то би било по-скоро като забавление или да кажем лична няква "мисия"..отколкото да говорим за модел..
Откъде тогава идва тази идея?
Ами защото монадите/Ану,участват в строежа на абсолютно всичко/вече казахме,че те са космическата прах от която е направено всьо и вся в нашата Вселена/ и защото те минават през фазите като градивни блокчета в ефир,минерално царство,флора,фауна..Това вече,изяснихме става посредством организацията на Висшите Азове/небесните йерархии/
Минавайки през всички фази и структури изграждащи вселената,Анутата стигат до хуманоидната фаза и форма.


И от тук започва голямото приключение на всяко Ану ,защото му предстои да се осъзнае като цяла Вселена посредством най-съвършения от всички скафандри,а именно хуманоидната форма на живот.


Резултат с изображение за higher self


п.п.Не се спирам на устройството на Ану,защото вече го разгледахме много подробно,но изяснихме,че ако човешкото тяло/хуманоидната фаза / е върха на сладоледа относно формите на живот,то говорейки за проявлението като цяло,именно Ануто е черешката на тортата и най-изумителното е,че му предстои да се осъзнае като самата торта.И ролята на Висшите Азове е да бъдат помощници/трансформатори,нищо повече.


С  две думи за Душата,нейните слоеве и създаването ѝ.


Душата също  е тороидно тяло,конструирано по основния модел-Ану.

Още със зачатието /подозирам,че именно искрата на оплождането е "отварянето на портала за монадата която ще анимира тялото/, монадата започва да скупчва около себе си материя не само физ.план а и от ефирните слоеве,и това скупчване съответства на личния магнетизъм на монадата.
Погрешно е да се мисли,че влизането  на готова  сформирана душа в готово тяло е естествен модел.
Това е изкуствена практика,породена на по-късен етап от самите хуманоидни съзнания.Не казвам,че не се прави,а ,че не естествено,точно както и секциото не естествено раждане


Когато едно физ.тяло умре,Ануто което го е анимирало продължава да съществува с останалите пластове които изграждат душата и се стреми или да се върне към ВА или ако е готово,само се обособява като ВА..Завръщането към ВА е процес при който се остъргват всички пластове от душевното тяло и голата монада/Ану,записала в меморите си синтеза от целия опит, се завръща към ВА,за да се слее с неговото тяло отново като МОНАДА-АНУ ,не като тялото което наричаме - ДУША, а самата есенция на душата  Ако се обособяваме като ВА,тогава пък е обратното.Чрез личния си магнетизъм,започваме да трупаме около себе си Ану-та от по-горните плътности,което е различно от това да се слееш със обвивките от същите плътности на бившия си Висш АЗ


chakra-2IQ0SPNpDcFCxGMREnulo1514476668.jpg
Ето и графика на въплъщението на монадата

Всяка монада трябва да изживее и 12те типа подредба на своите три централни нишки/трикольора/
Т.е.това са 12 те тригълника които съм по-казала по горе и съм посочила като 12 основни прототипа на подредба. Защото при всеки вариант,доминират различни аспекти и тази изява също може да варира с различен заряд в зависимост от заряда на аспектите


И така всяка монада създава 12 души,които съответстват на 12 те основни прототипа на подредба на тези нишки/12 те зодии/,и после всяка една душа изживява останалите възможни аспекти,или прекарва зодията в която е родена през всички асценденти.
Подозирам,че докато живее като душа примерно в Дева,и ацсендент Овен,и проявява и усвоява конкретна информация характерна за това съчетание,вече напълно в зависимост от влиянието на останалите небесни тела,   се проявяват и останалите 24 възможни аспекта ,които са от втората графика с тригълниците.
Т.е. това    9280042O - Копие.jpg е = на това   6b8b980b1c1827ea1241badadc97ed2d - Копие.jpg
Или първото налага модела при второто.
А тези вариации се изразяват посредством влиянието на планетите.

Т.е. душата Дева с асцендент Овен,освен че прояви качествата от първата група, в зависимост от останалите влияния ще проявява и качествата от втората група.Тази


collage - Копие - Копие.jpg
« Последна редакция: Март 07, 2018, 08:39:40 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Малка подробност,е,че всеки един аспект,може да бъде преживян и на други места,не е казано,че всички души които създаде монадата,непременно трябва да са в едно поле на обитаване,нито пък че някой аспект непременно трябва да се усвои в същата матрица в която е родена душата..Т.е.може и без да изкараш всичките 144 врътки/колелото на зодиака/на едно място,те може да случат в други светове и тук вече настъпват религиозните спекулации.Всеки може да отиде там докъде му стигат ума и силите.Това е истината.


Чак не ми го побира ограничената логическа тимба как се получава тази аналогия с Горния, Левия и Десния кварк. Трите различни цвята кварки. Трите различни не ги помня точно симпатичен, чаровен и не знам си какъв кварк.
А бе все едно описваш различните семейства елементарни частици.
Просто съм изумен....


Виж хубаво Ану-то и трите му основни нишки.Те съответстват на дух-душа-тяло,но не забравяй ,че говорим за аспекти,не ми се изреждат всички възможни.
Тези цветове пробягват като светлинни импулси през трите нишки.И в зависимост от тяхната цветова подредба,това определя типа на Ану-то
Както казахме има 3 основни начина(3 групи) и всеки един от тях варира от ел . заряда на водещия аспект/върха на тригълниците/

А защо тригълници?


Защото нишките които виейки се изграждат тялото на Ану,не се редят като гладка стена,а като мех на акоредон,точно както съм показала тук със синия маркер


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpeg« Последна редакция: Март 07, 2018, 09:15:02 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Очаквам с нетърпение Мила да се включи,за да направим аналог със религиозните текстове


И за това ще я подпомогна малко..

Да започнем с това,че масово се бърка "мракът -хаос" " който съставлява водите на Абсолюта с мракът-антиматерия който е вътре в проявлението /Сферата-тороид

Защото мракът Хаос е равен на 0/вортекса вътре и полето извън тороида.
А мракът вътре в тороида,това е първото проявление(стената която се явява вътрешна граница между вортекса и тялото на тороида.

След като се изяви във форма,безформения Хаос се разделя на конкретни проявления отразяващи Неговите аспекти.
И едва вътре в тялото на Вселената-тороид, имаме изразени аспекти с + и - заряд
Този мрак,който се разпростира навсякъде вътре в тороида,е платното върху което второто проявление на Абсолюта ще служи за флумастер с който художника Творец да рисува картината на Сътворението/Себе Си.
Не можеш да разпнеш човека,докато не си сковал кръстаé
А кръста се явява именно първото проявление - мрака, и това е истинската Богиня от митовете, която ражда своя Син-светлина оплодена от "Отеца"на всичко съществуващо - Абсолютът
Кръст,това е пространствено времевата решетка/координатната система/ и едва след като сковем двете му надлъжни дъски,тогава разпваме Синът-светлината
                                   
                                                              Резултат с изображение за coordinate system1-695868.jpg
« Последна редакция: Март 07, 2018, 10:51:47 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Интересно би било,ако успеем да прокараме аналогия между 12те типа подредба на нишки и признаците им и 12 те зодии с техните характеристики :)

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Каквито и аналогии да съществуват, те няма да се основават на броя 12, защото астрологическите характеристики не са универсални, а локални. Ще трябва да се търсят аналогии между въпросните неща, които описваш, и астрологичните принципи (а не характеристики, като броя на зодиакалните знаци). Би било доста трудно.

Мила

 • Гост
Привет на всички!

Това е първата ми поява в пространството на Апокрифна Академия.

Надявам се да не се ява като спамър! И по повод коментара на λ бих предложила на вниманието Ви, с позволение на автора на настоящата тема Psyhea, сравнителна характеристика на циклите, за които пише тя, за особеностите на тези взаимодействия и мотивите за тяхната проява, според изложението в "Евангелие на Юда".

Споделих в "Алтернативен форум за конспирация" информация относно анализираното от мен, но до момента не съм правила сравнителен анализ през погледа на други изследоватили и търся поле за дискусия на херменевтичните си догатки.

За мен ще е предизвикателство и удоволствие да изследваме заедно приложения от тук насетне материал! С удобрение на автора на настоящата тема и Уважаемите Администратори и Модератори Разбира се!

λ

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Това, което пишеш Психо, се отнася до принципите в едно едва ли не "над природно" отношение, в смисъл принципите, които засягат отношенията между видимото и невидимото.

Астрологията, както обяснявам в Астрологията и номерологията, също е система, която се използва за пресмятане на отношенията между видимото и невидимото, но е локална. (kipenzov е прав, че номерологията е по-практичния път, но за разлика от астрологията, тя изисква по-голяма доза лична интуиция и творческо интерпретиране, подходяща е за хората ,на които силата им е в това.)


В смисъл такъв, че не е ясно дали на друга планета отново ще има 12 зодиакални знака. МОЖЕ и да има... това би било доста интересно, ако се докаже, макар и само на думи.

Но тогава идва другия въпрос за значенията - за нас тук Марс е свързан с контекста на войната и различните разклонения, тръгващи оттам; а ако някой всъщност се е родил на Марс, тогава кое небесно тяло, по небосвода на Марс, ще поеме същата тази роля? И ако тази роля може да отсъства на тамошния небосвод, тогава значи ли, че личностите, които се раждат на Марс, се характеризират с черти, които не се изразяват в марсова посока? Ако това е така, тогава защо пък за нас това символизира войната в разните й форми?
И ако всяко небесно тяло си има значение за даден небосклон, какво значение има Земята на марсианския небосклон? И ако за нас Марс и Венера имат специални отношения, както Уран и Сатурн, тогава това запазва ли се на нечии друг небосклон? И ако за нас Уран има едно значение, как се възприема същия Уран от небосклона на Сатурн?


Затова си мисля, че само астрологичните ПРИНЦИПИ може да дадат аналогии с това, което обсъждаш. Астрологичното съдържание не би трябвало да има нещо общо, защото то не е принципно, а частно. Да не говорим, че никога не сме познавали друга астрология, освен астрологията на Земята.

Което автоматично повдига въпроса, че някой, някъде, явно борави с ПРИНЦИПНА астрологическа наука - с някаква матрица от символи, която се попълва различно за всеки отделен космически локал, който може да се посети.
« Последна редакция: Март 10, 2018, 03:47:52 pm от λ »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Да,така е.


За това нека караме подред..


Първо да разнищим Ануто,неговите принципи и устройство,защото то съдържа в себе си,всички модели които наблюдаваме,просто не мога да обясня с думи онова което виждам,но ако има нещо за което да съм на 100% сигурна,то е именно това.Че това Ану от което съм така обсебена,крие в себе си всички възможни модели на проявление
И ако разгадаем Ануто,ще имаме по -голяма яснота за всичко останало.Ако успеем да потвърдим моите изводи за 12 те-основни характеристики които проявява то,и останалите 24 вида вариации,мисля,че ще имаме "пробив"   ,..

п.п.Някак виждам онова което казваш ти Л,и хем знам,че именно този принцип на 12 се изявява като модел навсякъде,и то посредством останалите си 24 вариации,но..не мога да разплета конците още,за това,на този етап само ще осмислям..Всъщност,тъкмо онзи ден споделих на Мила,че според мен,ако съм права и нишките са подредени като мех,то именно водещата нишка от троадата/върхът в тригълника/,именно тя определя посоката на вътрешния вортекс и всъщност е водеща и за самото Ану,т.е.като какъв тип ще функционира то
А посоката на вътрешния вортекс е противоположна на посоката в която се върти самото Ану..


И се замислям,точно за модела Анимус и Анима,който много ясно личи в първата група триъгълници с белите върхове/водеща проява-дух/..« Последна редакция: Март 10, 2018, 04:53:09 pm от Psyhea »

Тагове към темата: