Apocryphal Academy

Автор Тема: Живота е реален  (Прочетена 1273 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Живота е реален
« -: Март 27, 2018, 06:28:14 pm »


 For your hands are stained with blood,    your fingers with guilt.Your lips have spoken falsely,     and your tongue mutters wicked things.

Isaiah 59:3

Защото ръцете ви са осквернени с кръв, и пръстите ви - с беззаконие; устата ви говорят лъжа, езикът ви произнася неправда. 

Книга На Пророк Исаия 59:3
...Life Is Real (Song for Lennon)

Queen


[Verse 1]

Guilt stains on my pillow

Blood on my terraces

Torsos in my closet

Shadows from my past

 live is real[Chorus]

Life is real, life is real, so real

Sleeping is my leisure

Waking up in a minefield

Dream is just a pleasure dome

Love is a roulette wheel - life is real[Chorus]


[Verse 2]

Success is my breathing space

I brought it on myself

I will price it

I will cash it

I can take it or leave it

Loneliness is my hiding place

Breastfeeding myself

What more can I say

I have swallowed the bitter pill

I can taste it, I can taste it[Chorus]


[Bridge]

Music will be my mistress

Loving like a whore

Lennon is a genius

Living in every pore[Outro]

Life is real, life is real, life is real, so real

Life is cruel

Life is a bitch

Life is real - so real


Превод:

Петна от вина върху възглавницата ми
Кръв по терасите ми
Торсове в моя килер – Сенки от миналото
Живота е реален, живота е реален, Живота е реален,
толкова реален.
Спането е моето безгрижие
Събуждам се в минно поле
Съня е просто палат на удовослствие
Любовта е колело на рулетка
Живота е реален, живота е реален, Живота е реален, о да
Успеха е пространството, което вдишвам
Аз го нося в себе си
Аз ще го ценя
Аз ще го осребря
Аз мога да го взема или да го оставя
Самотата е мое скривалище
Откърмящо ме
Какво повече мога да кажа?
Аз погълнах горчивото хапче
Аз мога да го вкуся
Аз мога да усетя вкуса му
Живота е реален, живота е реален, живота е реален
Музиката ще бъде моя любовница
Любеща като kурва
Ленън е гений
Живеещ във всяка пора
Живота е реален, живота е реален, живота е истински, така реален
Живота е жесток
Живота е кучка
Живота е реален - така реаленhttps://m.youtube.com/watch?list=PLI01OUFKGbZE5cySVnJ6alwuKmO9tE4RL&v=7R4MHO8vfsI

Queen - Life Is Real

WHAT HAVE THE ARTISTS SAID ABOUT THE SONG?

I basically write the tune. I write the song around the melody most of the time. Sometimes a lyric will get me started. ‘Life Is Real’ was one of those, because the words came first. I just really got into it, pages after pages, all kinds of words. Then I just put it to a song. I just felt that it could be a Lennon-type thing.Freddie Mercury – 1982

Превод:

" Обичайно, първоначално пиша музиката. Аз съчинявам песента по мелодията, в повечето случаи. Понякога започвам с текста. Една от тези песни бе “Life Is Real”, защото първи се появиха думите. Аз просто им се отдадох, страница след страница, всякакъв вид думи… После аз ги поставих в песен. Аз просто почувствах, че това може да бъде нещо в духа на Ленън."  Фреди Меркюри -1982

" В действителност, “Life Is Real” е написана в стила на Джон Ленън. Тази тъжна песен с прост аранжимент, в който автора намеква за жестокостта на живота, с разбирането, че този живот продължава дори и след смъртта на толкова гениален музикант. Смята се, че названието  “Life Is Real” препраща слушателя към фразата  “love is real” ("любовта е реална") от песен на Ленън “Love”*. Други виждат в нея намек за думите “nothing is real” (" нищо не е реално") от “Strawberry Fields Forever”  на групата The Beatles ( Битълс).
“Life Is Real” начева с три  ноти, изпълнени на пиано подобно камбанен звън. Джон Ленън използвал този приом в някои от своите песни, поради което също би могло да се говори за  препратка към неговото творчество." - по материали из интернет

* Бел.:
 John Lennon "Love" (Single Edit-1982)
...

 Композицията “Life Is Real” става един из траковете в албума “Hot Space”, който групата Queen издава през 1982 година. Песента не е издавана като Сингъл и не е попадала в музикалните класации.

    Песента "Life is real " е мото на темата ми.
Темата е под това заглавие и това е така, защото ще говоря за езика на скритото, прието за нереално, отхвърляното присъствие  в нас на и-рационално причинно ядро, малката искра съзнание, проявено във всяка светлина и форма. Съзнанието твори, разпалва светилника, душата, а реалността е отговор на този вътрешен нестихващ процес - трансформиращ се в образ ... Дали е игра на светлини и сенки, - "Игра на стъклини перли"?*... "Комедия от грешки"?*... " Божествена Комедия"?*... - "Живота може да се вкуси"... "Живота е реален"!


** „Психичното начало – пише Ю. Айхенвалд – не е продължение, а обратното – създател на живот… и художеството, в частност литературата, съвсем не е отражение, или, както нерядко се казва, огледало на действителността… Робският труд на огледалото изобщо не е свойствен на човека. Огледалото е покорно и пасивно. Безмълвно зрително ехо на вещите и предел на послушанието, то единствено възприема и вече дори само с това се явява противоположно на действителността ни. Ето защо и създаването на действителността, литературата – това съвсем не е отражение. Литературата твори живот – не го отразява. Тя изпреварва действителността – словото е преди делото…”.
    
       Съзнанието, оглеждащо се в битието си, намира "другия".  Другия поема отговора на въпросите ни, диктувайки монотонно заучени слова в унес, в безкраен диалог, докато себето утихва в забрава. Съзнанието заспива... Сън-събуждане, нощ-ден, отсенките в нас задават въпроси - "Да бъда или не?" - Отговора е истина, казана на време.

Истината прозира, чрез общуването на човека в себе си със себе си,  посредством оживотворяването на идеите, които подобно деца, обитават Лоното на Съзнанието ни, техния отец. Сърдечния ритъм е, който ги оживява, съзиданието, - любовта, тяхната майка. Това е света на творчеството, който не просто преповтаря идейното субективно Битие на Бога, а пре-творява през Съзнанието Му, защото като една идея е проява на същото това съзнание. Тази отвлечена взаимовръзка се съединява с всеки порив на сърдечното вдъхновение и с всяка глътка въздух събужда жива връзка между човека-творец и Бога. 
...

Най-трудно за съзнанието е да си спомни изборите си, чиято проява е. Успее ли да провиди как е стигнало само до свое присъствие, то познава себе си,  прично-следствената връзка на своята проява. ... Стъпките на танца си. Бога съществува, само докато извършва своя танц.

Queen - Dancer
https://m.youtube.com/watch?list=PLI01OUFKGbZE5cySVnJ6alwuKmO9tE4RL&v=FINFuUdE7Uk

Тази песен е своеобразно финално видео към моето въведение.
Въведението към настоящата ми тема приключва с песента "Dancer", написана от Браян Мей, в изпълнение на Фреди Меркюри.

( видеата към песните Life is real и Dancer представляват видео-компилации на сина ми Ян, подготвени в духа на настоящата тема ).

   В хода на темата възнамерявам да споделя мои видения, припокриващи някои "послания",  предоставени ни в музика, текст, художествени произведения, архетипни митологични конструкции. И доколкото ми е възможно ще докажа тяхната взаимна обвързаност в една тъкан, която е като матрична проява на Цялостта на съзнанието, възприета в образи, фрази. Една не винаги съзнавана  присъственост на Полето от нестихваща информация, което пред моя вътрешен взор се явява подобно Гръмотевична буря, езика, на която възприема всеки, подобно хаос, или хармония според субективното си лично възприятие и ценносттна система.

Уточняването на посланията,  извиращи от средата на вдъхновнието е жизнена необходимост, за да се преведе езичеството, покълнало поради субективността на възприятието.

Песента е от Албума "Hot Space", втора по ред в Албума. Видеото, приложено към настоящата тема не е оригинално, то е направено по повод настоящата тема.

  Албума  "Hot Space" излиза на музикалната сцена през 1982, две години след убийството на Джон Ленън.

  Темата ми ще отвори въпрос за втъкаването на послания, чрез творческото вдъхновение. Защото аз забелязвам, че музикалните теми и текст донасят  подтекст, който е също толкова невъзможно обосновим при анализ, каквито са сънищно -архетипните прояви, за които ще пиша. Както също  отражението на същите в митологизмите и религиозното основание.

Когато говорим за изпълнители от мащаба на Джон Ленън, не се изправяме просто и само пред творческото им вдъхновение, то е повече сборен фокус, отразяващ езика на вътрешно-неизявеното, това, което е духовно творчески печат на потенциала, зададен в една епоха, с всичките и тъмни ъгли и тайни. Затова музиката винаги е била инструмент на Словото, чрез който инструмент То предава своето послание вербално, чувствено и ментално. Това е силно застъпено в химните на древните, в Авеста* например, където "прочита" е невъзможен ако душата не възприеме ритъма, музикалната стъпка на речта. Ако не слее възприятията си с цялата гама от поднесеното духовно послание, за човека става невъзприемчиви, чужди идеите идващи от полето на Непознаваемото, Лоното на Бога.Много от отговорите ми ще бъдат съпътствани от видеа, в които доколкото ми позволяват техническите средства ще онагледявам "невъзможното" за обяснение, каквото е едно видение, идна сънна проява, едно вдъхновено отношение. Защото в тази тема ще споделя собствените си видения, за да изведа езика на "нощното"/несъзнаваното - символно поднесено възприятие, в сравнение с художественото, творчиското откровение на творци, писатели, мислители, пророци, и изобщо личности, говорещи на език, чужд на делничното възприятие.

Това е тема и за скритите послания, тогава, когато те умишлено са скрити. Когато са скрити за ума, когато не са допуснати от сърцето. Защото това е друг момент, който ще разгледам. В себе си разбрах, че този език на вдъхновение, таен, иносказателен за сетивата, е разпознаваем за сърцето, но ако не е, би могло и да бъде внушен, да бъде внушен, подобно идеята в една реклама, която мимоходом попада в полезрението ни, засяда като послание, дори като натрапчивост, придошла без съответствие с душевната нужда. Защото една натрапеност също би могла да бъде възприета по внушение, ако човека не отчете липсата на душевен отклик у себе си, а е приел нещото, без-съзнателно.

Ключа на темата е Съзнанието и неговото оцялостяване. Възприемането на неговата животворна реалност, в отговор на идеите за огледален свят и фракталност като изява на безпаметното присъствие на една причинност.


Аз твърдя, че щом Словото е творящо в несекваща гама от творчески идеи, То донася в себе си и съответстващите изразни средства, езика на Своята Хармония. Твърдя, че езичеството е безсъзнание за Хармонията на Словото.

 
...

За себе си съм открила, че в своята работа Фреди Меркюри е един от малкото творци, които разкриха елементи от тайната на музикалното послание. Неговото творчество не поднесе красиви енигми за разгадаване... Меркюри не демонстрира творчество, базирано на частична творческа дислекция на съзнанието, поднасящо фрагменти от себето си, каквото намираме у Джон Ленън, например. Да, безспорно е симпатично, но също и в известна степен инфантилно. Фреди надмогна този ленив похват, ползван лесно за манипулация в полето на несъзнаваното. Особено важно за мен е да отбележа в началото на настоящата тема, че ще стане дума  за манипулация на съзнанието, чрез похвати, идващи от сферата на Музикална Индустрия, в частност, на Шоу Бизнеса, завзел територията на Творческата образност. И ще се ровя из корените на тези поддържани, насочвани  тенденции. Защото тази Индустрия превърна в пари, в разменна монета вдъхновението, извиращо от Словото. Опорочи възприятията, ползвайки хармонията, за да формира и наложи модели на подражание, фрактални обременености, действащи чувствено, и едновременно осакатяващо в подсъзнателен план.

 Този подражателен модел рамкира ценностната система на един Нов Ред, само през последното столетие... Нов Ред съставляван от особи, нуждаещи се от подтиснато, възприемчиво - отразено съзнание, - сенки лишени от свой собствен вътрешен живот. Сенки, невъзможни да бъдат интегрирани съзнателно, защото са насадени, неестествени елементи за личността. Този модел на "свободата", обвързан в "новите ценности", доведе човешкото  само-съзнание до пехтиеста дрогирана възприемчивост,  лишена от творческо обновление. Един модел на безличността, на клонираните удобни персони, лишени от живот...

 Фреди Меркюри бе медиатор на Словото... Дръзна, съумя и втъка тези финни послания в пълно съзнание за техния вътрешен подтекст.
Разбира се не е само той. Аз избрах да започна с него, той само подаде тон...

   Тази тема е посветена на вътрешните послания, и тяхното отражение/разиграване в реалния свят, който бива възприет от човека субективно, обединено: осезанието, чутото, видяното, през призмата на сетивното*, което не без синхронизране със самия сърдечен ритъм, преминава в сърдечно осъзнание,  единственото възможно без съмнение средство, за да бъде разбрано едно духовно послание.

Общението с Бога е същото, каквото имаме в сърцето си с любимия. От това следва, че чрез чувството, а не само чрез мисълта разбираме Бога. Невъзможното за опознание от сетивното възприятие е открито за сърдечната разумност: Любовта се осезава през сърцето и осъзнанието за Бога се разтила по всяка клетка в цялостно присъствие, без начало и край, без време. Съзнанието престава да бъде притежание на ума, но всяка клетка е чувствена за това Съзнание и възприема неговата мъдрост.

Бог се изявява подобно Гръмотевична Буря и Неговия промисъл е подобно светкавица, раздираща мрака... задава тона на Сътворението... Хармонията на Словото Му потича като вода през разбити скали...  изгражда тъканта на всичко и общува с всяко свое проявление в ритми и стих.Бележки:

* Изображението в началото на темата е взето от Албум на групата Queen, с не особено известни композиции, под името:
 "Queen - Fantasy Music (Rare Album)" ... (Хермес - Меркурий)


* Сетивната система (Systema sensorium) е система от органи, част от нервната система, която обработва информация, получена от сетивата. Всяка сетивна система се състои от рецептори, неврални пътища и части от мозъка, участващи в сетивните възприятия. При много животни има по няколко отделни сетивни системи – за зрение, слух, осезание, вкус, обоняние. Представлява сложна невродинамична система, която по своята функция и строеж е преди всичко аферентно образувание. Тази функция е продукт на историческото развитие на организма, който в хода на еволюцията се приспособява все по-точно да разграничава свойствата на дразнителите, падащи върху рецепторите. - wikipedia

* „Игра на стъклени перли“ (на немски: Das Glasperlenspiel) е роман от немския писател Херман Хесе (1877-1962), публикуван през 1943 г.
* "Комедия от грешки“ е комедия от английския драматург Уилям Шекспир, написана през 1592 г. и е едно от най-ранните му произведения. Пиесата е най-кратката в творчеството на Шекспир. (Уикипедия)
* Божествена комедия (итал. Commedia, по-късно Divina Commedia) е поема, написана от Данте Алигиери в периода 1307 – 1321 г. (wikipedia)

* Авеста е главната свещена книга на зороастризма. Текстът е написан на така наречения авестийски език, който през първата половина на I хилядолетие пр. н. е. вече е бил мъртъв.
Главните части на Авеста са:
Ясна, Висперад, Вендидад, Ящи (химни) - wikipedia

** Ползван цитат от тук:
https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,50/catid,44/id,22153/view,article/
Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #1 -: Март 28, 2018, 09:23:01 pm »

     Отговор към потребителя galapagos, присъстващ във форумното пространство на "Алтернативен форум за конспирация", в коментар * на изказването на същия потребител, по повод  настоящата тема: "Живота е реален".


"Господ Бог Ми отвори ухото, и Аз се не възпротивих, не отстъпих назад. "
                                                                                                     Пророк Исаия


         galapagos,

До колкото разбирам за теб е непонятно защо встъпителните думи в темата ми "Живота е реален" начеват с цитат от Исаия:
" Защото ръцете ви са осквернени с кръв, и пръстите ви - с беззаконие; устата ви говорят лъжа, езикът ви произнася неправда."
                                                                                                                                                                                                 Книга На Пророк Исаия 59:3

И още, не разбираш защо темата продължава с текста на песента " Life is real" на групата Queen.

Защото... Песента е написана с определен подтекст, в памет на определена личност, а именно Джон Ленън.
"И какво толкова" - ще кажеш. И аз ще ти отговоря:
" ... нека всеки човек бъде бърз на слушане, бавен на говорене, бавен на гняв, защото човешкият гняв не върши Божия правда. " - Апостол Иаков *


Не си прочела добре. В темата иде реч за съзнанието, следователно иде реч и за манипулация на съзнанието, а също и за видения. Това са и таговете към темата.

За да разбереш какво общо имат - цитата на Пророк Исаия и думите от текста на песента "Life is real",  посветена на Джон Ленън и написана от Фреди Меркюри,  по повод смъртта на Джон Ленън, ще ти от полза да се запознаеш със следните факти:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=244.msg553#msg553
Re: Проект Албатрос, статията "Мирише на МК-Ултра"

Цитат
Стелт (Stealth) беше и първия, който ми каза за "спящите агенти с контролирано съзнание" - агенти, програмирани да извършват операции под прикритие, докато "спят": състояние на съзнанието, индуцирано не толкова чрез "хипноза", а чрез един невронен имплант, известен като стимосийвър (stimoceiver) - по същество био-чипов приемник, имплантиран в мозъка, чрез който можело да се пращат аудио и видео "команди". Както и да се получават.Спорет Стелт, Марк Дейвид Чапман (Mark David Chapman) бил "спящ агент" на ЦРУ, чиито ум е бил контролиран, за да убие Джон Ленън.След като изпразнил пълнителя на .38 калибровия си пистолет в гърба на Джон Ленън, той пуснал оръжието на земята, извадил едно издание на "Спасителят в ръжта" и започнал да чете. Явно е, че Чапман започнал да мисли "идола" си за фалшив, а "фалшив", разбира се, е основна ключова дума в книгата. Тук трябва да се сетим, че "Спасителят в ръжта" отдавна се асоциира с програмата МК УЛТРА на ЦРУ за програмиране на мозъци, и по-точно, асоциира се със създаването на убийци тип "Манжурски кандидат" чрез програмиращи техники, разработени от ЦРУ. Джон Хинкли (John Hinckley) се опита да убие Роналд Рейгън през 1981г, по-малко от четири месеца, след като Чапман уби Ленън.Едно копие на книгата беше открито в апартамента на Хинкли след ареста му. Жозе Пердомо (Jose Perdomo), портиер на смяна в сградата на Дакота нощта, когато Ленън бил застрелян, наскоро стана "основен заподозрян".Оказва се, че Пердомо бил анти-Кастро кубински изгнанник, който работел за ЦРУ още от 1961г и активно участвал в провалената мисия на ЦРУ "Заливът на прасетата" ("Bay of Pigs").Ползвайки псевдонима Йоахин Саниенис (Joaquin Sanjenis), Пердомо работел в близки отношения с осъдения Уотъргейт взломаджия и известен ЦРУ агент, Франк Стърджис (Frank Sturgis), който обучавал кубински изгнанници, подготвяйки ги за операцията Залива на прасетата през 1961г, и също така бил споменат във връзка с убийството на Кенеди. Пердомо работел със Стърджис повече от десет години.Също така се оказва, че Пердомо е разговарял с Чапман вън пред сградата на Дакота, защото го чакал да се прибере вкъщи в нощта на убийството на Ленън.Според полицейските архиви, разговорът им се отнасял до операцията Залива на прасетата и говорели за още една операция: убийството на Кенеди.Дали е просто случайност, че толкова закоравял агент на ЦРУ е бил на смяна като "портиер" на Джон Ленън вечерта, когато е бил убит?Не, аз също не мисля така.Журналистът Салвадор Астуция (Salvador Astucia) отвежда теорията една крачка по-напред: според него, Пердомо, а не Чапман, е произвел фатални, които убили Джон Ленън.Астуция твърди, че Чапман не бил повече от програмиран идиот с промит мозък, наивник, "чиито модел на индуцирана психоза и "аудио-халюцинации" го убедили да поеме вината."Той мина покрай мен и тогава чух в главата си, "Направи го, направи го, направи го", отново и отново, "Направи го, направи го", признава Чапман по-късно."Не помня да съм се прицелвал. Сигурно съм се прицелил, но не помня да съм дърпал петлето или както там се нарича. И просто натиснах спусъка силно пет пъти."Той добавил, че не почувствал "никакви емоции", докато стискал спусъка, "никакъв гняв, просто мъртва тишина в мозъка", факт, записан от автора Фентън Бреслър (Fenton Bresler), който описва Чапман като програмирана "жертва" в книгата си, "толкова жертва на онези, които са искали да убият Джон Ленън, колкото е и самият Ленън".За протокола, именно Пердомо е информирал полицаят, извършил ареста, Пат Кълен (Pat Cullen), че Чапман е стрелял с пистолета, а не той.Според Чапман, той застрелял Джон Ленън в отговор на "гласове в главата", които му повтаряли "Направи го, направи го".Това е устойчиво твърдение в показанията на Чапман; отново "гласове в главата" по-късно го убеждават да смени позицията си от "невинен" на "виновен", и в следствие на това не е бил проведен никакъв съдебен процес.

И:
Цитат
Джон прекарва последните години от живота си в упоен ступор, очевидно, докато накрая повече не бил необходим и бил счетен за твърде рисков фактор, за да продължава да бъде наоколо, защото можело да изплюе камъчето за цялата операция.Също така трябва да се отбележи, че ако Хинкли бе успял да убие Рейгън, тогава кой щеше да стане действащ POTUS? (potus - президент на САЩ, от латински, бел.прев) Ами, бившият началник на ЦРУ Джордж Буш, разбира се, някой смята ли, че началникът на ЦРУ може да е имал връзка с програмирания по МК УЛТРА Хинкли? Хмм.... ...Много интересни неща, но всичко това се е случило преди много години, така че по какъв начин ме засяга? Ами, това беше началото на експериментите на ЦРУ в музикалния бизнес и от ЦРУ го счетоха за огромен успех. Най-известните банди от онова време били или инфилтрирани, или просто основани и менажирани от агенти на ЦРУ.Вече всяко послание можело да се разпрати из цялата нация чрез младежта и никой нямало да има ни най-малка идея какво се случва. Ако наистина си отваряте очите, можете да видите как някои групи музиканти общуват свободно помежду си, но никога няма да се усъмните в това. Сега, години по-късно, можем да си изберем една интересна личност и да проследим контактите й, докато си е създавала връзки с много други известни и влиятелни хора във времето.

И:
Цитат
Разбирате ли, ако има каквато и да е радикална расистка група от какъвто и да е цвят на кожата, те вероятно са инфилтрирани или просто управлявани от ЦРУ. Основния план на Н.С.Р. е да създаде хаос вътре в популацията на населението. Това се прави основно по расовата линия като се създават масивни проекти. OJ, бунтовете в Лос Анджелис и твърдия (хардкор) гангстерски рап бяха разработени с цел още повече да разделят черното общество от бялото общество. Само че, както е с всеки експеримент, накрая получиха някои последствия, с които не бяха готови да се справят. Защото виждате ли, гангстер-рапа беше измислен, за да се хареса на градските деца и за да се създаде един вид стена между центъра на градовете и градските околности.[Бел.прев: Защото в Америка живеят в мегаполиси.]Само че, когато белите деца чуха тежината и агресивността и когато осъзнаха, че на родителите им въобще не им харесва, те изведнъж прегърнаха рапа. ЦРУ се опитаха да контрират тази вълна на феномена "бял рап" като въведоха черен национализъм в много от по-известните представления. Някой помни ли, когато групата Public Enemy (обществен враг, бел.прев) изпълнваха марша "Ислямска нация" на представленията си? Това беше опит да се държат белите деца настрана, само че всичко което се получи, беше една тълпа бели деца, които искаха да са черни. В крайна сметка те осъзнаха, че за да създадеш съвършения рапър, той трябва да бъде бял и трябва да бъде ОГРОМЕН. (Сещате ли се за Еминем?)


Поздрав:

https://m.youtube.com/watch?list=PLI01OUFKGbZE5cySVnJ6alwuKmO9tE4RL&v=uPqnrQfm8oU

Ice Cube - Gangsta Rap Made Me Do It (lyrics)

https://m.youtube.com/watch?list=PLI01OUFKGbZE5cySVnJ6alwuKmO9tE4RL&v=HzeZhCt5PVA

Ice Cube - Gangsta Rap Made Me Do It (Official Video)(По темата)" Джон прекарва последните години от живота си в упоен ступор,..."
Виж galapagos как сполучливо го е отразил  това състояние на "упоен ступор" Фреди Меркюри:

" Sleeping is my leisure
  Waking up in a minefield
  Dream is just a pleasure dome"

    Дж. Фрейзър * бе казъл, че  чрез вдъхновението поета пръв намира това, което учения търси, полагайки систематични усилия. (перефразирам фразата, по памет, виж.: "Златната Клонка" - Джеймс Фрейзър)
__________

* коментар на потребителя на "Алтернативен форум за конспирация" - galapagos:
http://xcombg.net/index.php?topic=700.msg50713#msg50713

* Св. апостол Яков, брат Господен
http://www.pravoslavieto.com/life/10.23_sv_ap_Jakov_brat_Gospoden.htm

* Джеймс Фрейзър (Джеймс Джордж Фрейзър) e шотландски антрополог, фолклорист и историк на религиите, представител на класическата британска социална антропология, имащ голям принос в изследването на тотемизма, магията и развитието на религиите в историята… (wikipedia)

П.П:

Думите на Исаия:

 "For your hands are stained with blood,    your fingers with guilt.Your lips have spoken falsely,     and your tongue mutters wicked things."

и думите в първия куплет на песента " Life is Real" имат взаимо-обвързан подтекст, в сравнение:

 Guilt stains on my pillow
 Blood on my terraces
 Torsos in my closet
 Shadows from my past

...


« Последна редакция: Март 28, 2018, 09:24:49 pm от Мила »

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #2 -: Април 01, 2018, 10:28:55 pm »
Благодаря за включването, Pfeiffer!

Цитат на kipenzov:
Цитат
В този линк има интересна статия в подкрепа на тезата на темата ти...
https://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/397-2012-03-02-18-34-06.html

kipenzov, Благодаря за насочването към статията, линк към която даваш, тъкмо по темата е!
- " Трансхуманизмът и милитаризацията и значението им за Новия Световен Ред " - издателство "Паралелна Реалност"

Pfeiffer

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
 • "...With a circus mind, That's running wild..."
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #3 -: Април 02, 2018, 11:05:58 pm »
Живота е реален ! Прекрасно изследване, на смисъла на думите, което ми достави истинско удоволствие !
Живот и Любов ! Двете най-използвани думи в текстовете на песни. Коя ли е третата ?
Смъртта ! Тя е свързана с живота и любовта, както връзките, които могат да се открият в текстове, музика, книги, картини.... Те са безкрайни, някои искренни, други заблуждаващи, а някои повърхностни и безмислени.
Наличието на Смъртта като Реална е важна част от създаването на Канала за Възприятия. Подобно на телевизионен сериал, той направлява потребителския и поведенчески вкус на поколения и е постоянната цел на музикална индустрия.
Спирам с теорията, защото читателите в този форум, много добре знаят как да откриват.
Ще добавя един пример, за реалността на смъртта.
Започва маскирано като безразлично към това, което неизбежно ще дойде -предизвиканото Черно слънце със Саундгардън от 1994г.
Chris Cornell – Black Hole Sun

“...Hides the face, lies the snake
The sun in my disgrace…”
“Скрива лицето, лежи змията
под слънцето на моя позор…”
То погълна Крис Корнел през май 2017, а с отблясъците си и Честър Бенингтън през юли 2017.
Linkin Park – One More Light
“..Just 'cause you can't see it, doesn't mean it, isn't there..”
“..Само защото не можете да го видите, не означава, че не е там..”
И ако все пак някой още не е видял черното слънце, то ще се покаже отново, защото връзките са безкрайни и защото всеки добър сериал трябва да бъде продължен, и за да не изглежда едно събитие толкова индивидуално значимо.
В очакване на продължението, зад ъгъла очаква тихо своя миг изгаряне Крис Корнър,съвпадението в имената е “случайно".
IAMX - Quiet the Mind
“There was light before
The rain began
And there was hope
Behind the suffering joke..”
“Имаше светлина преди
дъждът да започне
и имаше надежда
зад болезнената шега...”
Умът е притихнал, но това още не е Смъртта....

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #4 -: Април 02, 2018, 11:46:51 pm »
Отговарям на Psyhea и пиша и на теб с един и същ клип. Едно и също нещо, но поставено в контекст, придобиващо различен смисъл.
Според мен е достатъчен пример за Метакомуникацията, която се споменава в цитираната статия.
А за визуалното ниво на предаване на смисли може да се прегледа и официалния клип на Stereo MC.


Всичко възниква едновременно в неговите полярности!
Кое си избра?...


...е твоя лична отговорност!


А за ,,черната течност'' и нейната символика ще ми е интересно...

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #5 -: Април 25, 2018, 09:11:50 am »

Roger Taylor - Journey’s End (Full Length Version)


Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #6 -: Април 25, 2018, 09:54:02 am »


Всичко възниква едновременно в неговите полярности!
Кое си избра?...

Само глупав човек избира едната страна..


За себе си съм избрала да си напълня БаКа-та и с двете полярности по равно..

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #7 -: Април 25, 2018, 10:00:59 pm »


    "И съществото повдигна завивките от другата страна на леглото и погледна под леглото и ме погледна - с онези големи черни очи - и програмира в мен изображението на клоун. Нищо чудно, че толкова много отвличани от извънземни иман фобия от клоуни. И не знаят защо."
Дерел Симс (Derrel Sims) - Ловецът на извънземни
     ...

  Случи ми се да гледам едно видео, което кой знае защо предизвика у мен смесени асоциации. Споделям го съвместно с цитатите, които ми се въртяха в главата, докато го гледах:


Nu - MAN O TO (Original Mix)
Цитат


Арт: Ааа... Дерел, ако тези същества имат способността да манипулират съзнанията ни по този начин... с каква защита разполагаме?

Дерел: Когато бях на 4 годинки, по време на първото ми преживяване, научих много. Като дете... не знам дали просто бях бунтарско дете, или нещо друго ми имаше... но когато съществото стоеше точно до леглото ми... ааа... имах склонност да се будя в неподходящия момент. Веднъж се събудих в стая за наблюдение, бях пациент в този случай, събудих се от обща упойка, изправих се и отидох да говоря с един хирург, за да го попитам какво прави там... хирургът беше прехвърлил работата си на друг хирург и исках да знам защо. Та... имам склонността да се събуждам в неправилния момент, да излизам от транс... И това същество, което ме връщаше обратно в леглото, лежах по гръб, бях на 4 годинки, мога да опиша събитието с невероятни подробности... защото имам съзнателен спомен за него. Никога не съм преминавал през хипноза за никое от преживяванията ми - помня повечето от тях съзнателно. Не бях парализиран, не бях в състояние на сънна парализа или някаква друга подобна тъпотия. Знам каква е разликата, имал съм сънна парализа, знам какво е това.

Арт: Мхм.

Дерел: В онзи момент не бях парализиран, съществото не правеше нищо особено, просто стоеше там, имаше големи черни очи, осветяваше го външна лампа от улицата на "Кейп стрийт" № 1005 по средата на Тексас, знам ТОЧНО къде живеех, познавах всеки камък в онази местност... И това същество просто си стоеше там, и в онзи момент, аз бях много изплашен като го гледах... и то също ме гледаше с големите си КРЪГЛИ очи, а не като онези бадемовите... И то в онзи момент започна да извършва индуцирана парализа. И аз толкова много се изплаших, толкова силно се бутах в стената, че паднах... избутах леглото далеч от стената и паднах на пода. Гъзът ми и краката ми бяха на леглото, а главата и раменете ми бяха на пода. И съществото повдигна завивките от другата страна на леглото и погледна под леглото и ме погледна - с онези големи черни очи - и програмира в мен изображението на клоун. Нищо чудно, че толкова много отвличани от извънземни иман фобия от клоуни. И не знаят защо.

Арт: Отново казвам, което и да е същество, което може да прави с нас нещата, които тези същества правят ментално... освен някой като теб, който работи на наша страна... каква надежда имаме?

Дерел: Ами дори като 4-годишно дете, аз имах способност, за която не знаех! И се нарича съпротива. И въпросът беше, че аз просто не му позволявах да прави това с мен. Колкото и образът му да се променяше на клоун, постоянно се връщаше към истинския си облик, защото исках да го запомня такъв, какъвто беше.

Из ИНТЕРВЮ: Coast to Coast AM, 1998г---- Ловецът на извънземни
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=150.msg261#msg261


     А още по интересно е, че това следва да е песен, изразяваща любовно взаимоотношение. Въздействието, което предизвиква у мен е съвсем в друга посока, дори звуково.
     Ето текста, който е даден в превод на английски, (съвсем набързо го преведох на български), изпълнението е на турски, оригинала на Руми на персийски, а аз неясно защо чувам като  основна линия еврейски мотив и виждам вместо романтична среща, среща с 'трети' вид. И парадоксално си върви текста с разказа на Дерел Симс (поне в моето "чуване и виждане"... на един втори план):  Момент на щастие, когато седим пред вратата, аз и ти.
  две фигури и две лица, с един живот, аз и ти. 
  радостен и безгрижен, свободен от подлудяващи митове, аз и ти.
  аз и ти, без нас (егото), се събираме заради добродетелта*/virtu (любовта)

  Миг на щастие, ти и аз седим на верандата,
  Изглеждаме двама, но един в душа, ти и аз.
  Чувстваме  течащата вода на живота тук, ти и аз,
  с красотата на градината и песента на птиците. 
  Звездите ще ни наблюдават и ще им покажем какво би била тънката луна. - Руми

____

* virtu - рядкост, финес, афинитет към изящното в изкуствата.
____

П.П: Споделям този детайл от ежедневието, защото съм заблязала, че след време изплуват на повърхността точните мотиви за подобни асоциации. Умишлено поставям този неясен за момента коментар, за да проследя за себе си корените на впечатлението, получено от песента.

kipenzov

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #8 -: Май 13, 2018, 01:21:39 pm »
Мила, замисляла ли си се до къде се простират илюзиите на ума ? И каква е същностната им проява?
Питам, защото в повечето споделени тези и цитати на истории до момента, освен повърхностната смислова образност има и отражение на вътрешни психически процеси на авторите.
Както ,,има'' големооки и клоуни, така има и едно вътрешно преживяване на детето, което се сблъсква с наложителното интегриране на персоната-маска, през която личното му несъзнаваното в лицето на въображението му, му подсказва че ще трябва да взаимодейства с непознатия външен свят. А непознатото почти винаги е страшно.
Животът, все пак, е реален.
И отвъд субективното му интерпретиране от ума има и обективни събития и реални действия, които самият ум може ,,да сведе'' до страхове от външен контрол и ,,чужди'' присъствия, а погледнато иначе да е просто нежелание за промяна и вкопчване в ,,познатото'', което е заредено с цялото значение, придаващо смисъл на досегашното му съществуване.
Психологическите изследвания са установили, че първо емоционално решаваме в кокво да вярваме, а после го ,,обличаме'' във факти.
Въпреки субективизмът на обсебващата мисъл, че изборът да се родя в определен момент и място е мой, това винаги ми е давало пределна мотивация да надскачам моментното си тълкуване и да ,,преглеждам'' нещата и от перспективата на въпроса - Защо ми се случва това и онова и какво е предизвикателството, пред което съм си избрал да се изправя в лицето на случващото се?
От тази перспектива, независимо от ,,водещата'' образност на съзнателно възприемане чрез ума, има и друга сетивност. Интуитивното усещане за друга смисловост, на която обикновено не съм обръщал внимание.
Същата се състои от доста прагматичното психологическо интерпретиране на тези вътрешни преживявания като реакции на външните стимули.
Доста е приземяващо, но пък за сметка на това ме връща на ,,твърдата и неприветлива'' почва на ежедневните човешки взаимоотношения, в които ,,ценността'' се определя от постиженията на индивида, а не от качествата на личността. Т.е. нито съм излекувал някой друг / освен собствените си илюзии за значимост/, нито съм променил света, нито съм ,,пътувал'' до Орион. Връзката между дуално съществуващите обективни външни събития и субективните ми вътрешни преживявания е точно действията, чрез които пряко и обективно променям заобикалящата ме среда. От грандиозността на вътрешните ми търсения и обективната ограниченост на въздействието им върху външния свят се роди смирението ми пред силите или силата, която е подредила нещата, такива каквито са.
Освен това, на мен поне за момента ми е трудно да определя, има и реципрочна полярност в проявата на вътрешното усещане за тотален външен контрол. Най-вероятно полярното на последното е пълната вътрешна символна свобода на образа на божествеността, който всеки изживява индивидуално. Т.е. вероятно хората ,,тормозени'' от натрапчивото чувство за външен контрол, изживяват полярността на вече усетената ,,свързаност'' или им предстои да я усетят.
Тъй като бих искал да ти споделя една статия, а преходът към нея минава и през още две идеи, ще ги споделя накратко.
Във вътрешният образ на ,,развитието във формата на дъга от окръжност'', които сподели в друга тема, ,,виждаш'' ли символиката на живота като ,,от изгрев до залез'' ?
Другата идея, касае смъртта като ,,отправна точка,, или ,,маяк'', а дори и като основен мотивиращ фактор за действията в живота ни.
На мен лично ми хареса ,,откриването'' на такива символни аналогии в следващата статия
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/psihologiya/349-yung1


Особено ми се понрави констатацията:
''Мисленето е приблизително равенство, от което не може да излезе нищо повече от това, което сме вложили в него. Така работи интелектът.''

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #9 -: Май 19, 2018, 06:47:20 pm »
EVERYONE MUST KNOW THIS before it is deleted, Why is the US government always hiding it


Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #10 -: Май 24, 2018, 09:09:47 am »
https://m.youtube.com/watch?list=LL1zCk6n2rIfegyGROMDxwMg&v=5sMEkGoojbg

WOW! This Jewish man turns to Jesus and explains why in a way you never heard before!

Евреин се обръща към Иисус...

___

Простете, че не съм превела думите на човека. Говори много ясно, но ако е нужно ще преведа какво говори.
« Последна редакция: Май 24, 2018, 09:18:16 am от Мила »

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #11 -: Юни 02, 2018, 04:43:05 pm »
   
   Джордж Байрон


Надпис на чаша от черепЧе от човек съм, забрави 
 
      и само череп в мен съзирай;

като от живите глави      

      от него глупост не извира. И пих, и любих, но умрях.  

      Вземи ме от земята черна,

налей! От теб не ме е страх — 
      
      нали ме е целувал червей? Наместо да го храня аз,  
     
      бих предпочел във мен да свети

не мърша, а в тържествен час 

       напитката на боговете. Где с ум блестях, пак там дано  
  
      на вас придавам блясък днеска…

Какво по-висше от вино   
 
      ума ни може да замести? До дъно ти ме пресуши!   

      И тебе някой ще изрие

и със смъртта ще се сдружи, 

       от черепа ти за да пие. Защо пък не? В живота къс,    

       щом жалки са главите наши,

то вместо да изгниват в пръст,       

      Защо пък да не станат чаши? 


1808


Джордж Байрон Слънце на безсънните
(Стихотворения)

https://chitanka.info/book/38-slyntse-na-bezsynnite
____________
Бележки

 •  Стихотворението е написано през 1808 г. в Нюстед, но излиза едва през 1814 г. в седмото издание на поемата „Чайлд Харолд“. Според Т. Медуин /Jurnal of Conversations of Lord Byron, 1824/ градинарят на имението намерил огромен череп и лорд Байрон поръчал да го полират и да направят от него чаша. Бел. ред. ↑

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #12 -: Юни 03, 2018, 07:39:15 pm »
ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО
"Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава"
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=307.0


Планирам това да е поредица от материали на тема "Пътуване през времето" - рубрика към настоящата тема.
Иисус Христос в ... "часовника"

https://chitanka.info/text/2448-vylkyt-i-sedemte-kozleta
Братя Грим Вълкът и седемте козлета


Не минало много време и ето, че старата коза се върнала от гората. Ах, какво заварила! Вратата на къщичката зеела широко отворена, масата, столовете и пейките били прекатурени, мивката се търкаляла строшена на пода, а завивките и възглавниците били свлечени от леглото. Потърсила децата си, но не ги намерила никъде. Почнала да ги вика едно след друго по име, но нито едно не се обадило, Най-сетне, когато повикала най-малкото, чуло се тънко гласче:
Мила майчице, аз съм в кутията на часовника.
Извадила го тя и то й разказало, че дошъл вълкът и изял другите шест. Можете да си представите колко плакала козата за клетите си рожби.


САЩ имат истински видеоклипове и записи на Исус Христос жив, пътувайки през времето.


LA HISTORIA DEL VIAJERO DEL TIEMPO QUE HABLA CON JESUCRISTO


Story of the military who traveled in time to meet Jesus Christ

Беше 2003, когато един приятел ми даде да прочета поредицата на Б.Бенитес "Операция Троянски кон" /Caballo de Troya/ - поредицата е позната на нашия пазар и в нея се разказва за пътуване през времето, осъществено от Американски военни, чията цел е да достигнат до един определен момент от Човешката история - времето и живота на Иисус Христос.
Бенитес е познат на световната публика като журналист и уфолог. В YouTube има негови видеа, доста от които покветени на Луната.

В това видео се говори за споменатата поредица на Б.Бинитес, като се споменава, че не е фантастика, както е представена творбата, а е напълно реална история, просто представена под формата на романизирана поредица.


LA SEGUNDA FOTOGRAFIA DE JESUS Tomada con viaje En El Tiempo
__________

П.П: Тъй като още не съм изгледала видеата подробно, тепърва ще преведа ако нещо е по-интрегуващо от илюстрираното чрез фотоси.


                                         <  следва  >
« Последна редакция: Юни 03, 2018, 07:51:52 pm от Мила »

Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #13 -: Юни 03, 2018, 08:52:35 pm »
Acient Aliens Season Episodes 2016 | ALIENS AND THE LOST ARK | History Documentary


Мила

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Живота е реален
« Отговор #14 -: Юни 04, 2018, 03:15:50 pm »


Синът нищо не може да твори Сам от Себе Си, ако не види Отца да твори; защото, което твори Той, това твори също и Синът.
 Йоан 5/19


Joe Cocker - My Fathers son                                 Син на баща ми
 Heart over mind, yes I’m                                            Сърце над ума, да аз съм 
 My father's son                                                            Син на баща си
 I live my life, just like                                                   Живея живота си, точно както
 My father's done                                                          Моят баща го прави
 If he'd told me, one day                                              Ако ми бе казал, един ден
 That somebody'd have my heart in chains             Че някой ще държи сърцето ми във вериги
 Would I believe it, no way                                           Щях ли да повярвам, няма начин
 Made up my mind I’d never fall that way                 Избрах да мисля, че никога няма да падна по този начин       

 But tell me why                                                             Но кажи ми защо
 Everytime I try, to tell you it's goodbye                     Всеки път, когато се опитвам да ти кажа, че това е - "Сбогом"
 I can't seem to let go                                                    Аз не мога изглежда да тръгна
 In my heart I know                                                        В сърцето си знам
 I want to stay                                                                 Аз искам да остана
 What I’m trying to say                                                  Какво се опитвам да кажа

 Heart over mind                                                             Сърце над ума
 Yes I’m my father's son                                                Да аз съм син на баща ми     
 And I’m inclined to do                                                   И аз съм склонен да правя
 As my fathers done                                                       Каквото моя баща прави

 Here I am with you                                                         Тук съм с теб
 And I know that it's true                                                 И аз знам, че това е истина
 Despite all the feelings                                                  Въпреки всички чувства
 Your putting me through                                               През които ме проводи
 I try to walk away, something makes me stay           Опитвам се да си отида, нещо ме кара да остана

 Heart over mind, yes                                                       Сърце над ума, да
 I’m My father's son                                                          Аз съм син на баща ми
 I live my life, just like                                                       Живея живота си, точно както
 My father's done                                                              Моя баща го прави
                                                     
 But tell me why                                                                 Но кажи ми защо                                                   
 Everytime I try, to tell you it's goodbye                         Всеки път, когато опитвам да ти кажа, че това е сбогом
 I jist can't seem to let go                                                 Аз просто изглежда не мога да тръгна
 In my heart, I know I want to stay, never run away     В моето сърце, аз знам аз искам да остана, никога да не избягам

 My father's son                                                                  Син на баща ми
 I live my life, as my father's done                                   Живея живота си, както го прави моя баща
 If he'd told me, one day                                                    Ако той ми каже един ден
 That somebody would have my heart in                       Че някой ще има сърцето ми във вериги
 Chains would I believe it, no way                                              ще повярвам ли, няма начин
 Made up my mind, I’d never fall that way                      Реших, никога да не падна в този избор
 But it's heart over mind, yes I’m my father's son         Но това е сърце над ума, да аз съм син на баща ми


« Последна редакция: Юни 04, 2018, 03:44:44 pm от Мила »

Тагове към темата: видения майндконтрол съзнание