Apocryphal Academy

Автор Тема: Череп,издължени черепи,окултно значение на черепа  (Прочетена 2629 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Мила повдигна темата,но тя ще се запилее всред другата информация,а мисля,че черепите си заслужават отделна тема.

В стария ни форум обаче, λ бе направил чудесна тема за окултното значение и ще започна с нейния копи-пейст


ПРОИЗХОД НА ОКУЛТНИЯ СИМВОЛ НА ЧЕРЕПА
ПРИЧИНИ, И КАКВО ОЗНАЧАВА

обърнете внимание на униформените прическиИзвадки от книгата на Фриц Шпрингмайер и Циско Уийлър „По-дълбоки прозрения във формулата на илюминати
Deeper Insights into the Illuminati Formula by Fritz Springmeier & Cisco Wheeler
Избрани извадки и пасажи от
Глава 8: Науката на телесното манипулиране и програмиране

Обърнете внимание: преводът ми е свободен, с чести елементи на преразказ, защото бързам с превода на други неща и просто нямам време. Но в никакъв случай не орязвам и не съкращавам смисло-носещите взаимосвързани елементи на речта.
...

...В Глава 6 обсъдихме имплантите, манипулиращи тялото и функциите му. Имплантите за манипулиране на тялото бяха поместени там, за да може да се придаде завършен вид на информацията, въпреки че не всички телесни импланти са на принципа на електрическата активация. Миналата ни книга „Формулата на илюминати за създаване  на неоткриваем тотално контролира роб“ (1996) покриваше 12-те науки на майндконтрола, само че нейната Глава 8, посветена на манипулирането на човешкото тяло, не спомена онази информация, свързана с древните тайни относно манипулирането на черепа, нито модерните тайни относно манипулирането на съзнанието чрез прилагане на радиация в комбинация с химикали...
А. ЧЕРЕПНИ МАНИПУЛАЦИИ – Важни свръх-секретни методи на илюминатското програмиране на съзнанието…

…Всяка травма на главата, без значение дали е нещастен случай, злощастно падане, рана от *уршум, или резултат от ПТП, може да доведе до невъзстановимо нараняване на мозъчната структура. Но онова, което понякога се представя по новините като битови инциденти, често са добре прикрити, внимателно обмислени и перфектно изпълнени черепни манипулации, измислени от илюминати с цел създаването на специфични умствени промени и промени в личността.
За да стигне до дъното на този вид майндконтрол, авторът, Фриц, си набави същите книги, които и черепните остеопати изучават и същите книги, които разкриват модерните научни изследвания върху формата на главата, лицевите характеристики и връзката им с характера. Авторът се опита да се приближи максимално, колкото е по силите на някой външен непосветен, за да разбере какво се върти в главата на един програмист чрез черепно манипулиране.


…Това са тайни, известни само на шепа хора по света. Тези тайни са пазени внимателно от векове и са изключително използвани от сатанистите. Как се сдобих с тези тайни е дълга история. Резултат от сливането на множество паралелни изследвания, събиращи се в един контекст...


…В самата академична литература на това изкуство (черепното манипулиране, бел.прев) се говори за „Силата“. Онази Витална Сила, смятана за Универсалната Сила на Интелекта, присъстващ във всички неща… … Описва се като Сила, подобна на „Колективното безсъзнателно“  на Юнг (и нищо чудно, Юнг е илюминат, бел.прев)…


…Дори и Мафията са способни да създадат безжалостни престъпници като алтернативни личности у някого чрез манипулация на черепните кости, а те далеч не са най-способните в тези неща. Как реагират жертвите на подобен майнд-контрол? Повечето следват скритите напътствия на съзнанието, напълно невежи относно факта защо съзнанието им иска да отиде в определена посока. Някои дори обясняват умствените си наклонности с метафизичното… …Въпреки невероятната липса на общодостъпна информация относно този тип манипулиране на съзнанието, изглежда, че е много по-разпространено, отколкото някой може да предполага.


…Полезното от този тип влияние над съзнанието е, че промените в тялото и структурата на главата на жертвата са постоянни и невидими, за разлика например от хипнотичните и дрогираните състояния. Друго предимство е, че някой вещ в тази дейност може да обработва друг без втория да го осъзнава. Някои от процедурите притъпяват вниманието на обекта, откъсват го от спомените му и го правят по-податлив на други форми на майнд-контрол, дори и обекта да не е имал никакво предишно програмиране.


...…Един пример за техника, която предизвиква рязка адаптация на черепните кости със съпътстващи я неврологични ефекти, е лекият удар по тила отзад и отдолу, точно в момента на издишване (удължаване)(авторът има предвид, че при издишване, ребрената кутия се свива, дърпайки раменния пояс леко надолу, при което вратът леко се издължава и разстоянието между раменния пояс и тила се увеличава, бел.прев)…. последван от повдигане на костите на кутията… (ето тези: )
… нагоре от слепоочната област точно в момент на вдишване (свиване), след което рязко да се издърпа кутията назад и надолу… след това клиновидната кост да се изкълчи във вертикално- или странично-обтегната позиция. (клиновидната кост: )
Тези процедури също така ще забързат напредъка на видимото остаряване. Това е само един пример как може да се контролира съзнанието на друг човек. И, както ще стане ясно от секцията на Циско, властта (включително властта над другите хора) е целта на окултния подземен свят.


...

…Много изследване беше посветено за изготвянето на този рафиниран доклад. На пръв поглед, изпипаността на тази глава, която е изпълнена с толкова много източници, може да заблуди някои хора да си мислят, че този вид майнд-контрол въобще не е бил тайна. Тъкмо обратното, парчетата от този пъзел бяха добре скрити…


Бел.прев: Не мога сега да се занимая с цитиране тук на източниците, които споменават, защото са много. Но ще гледам да запазя онези, които ми се струват важни. Опитвам се да не давам излишни поводи на кретените с претенции, като публикувам кратки мнения или незавършени неща… но сега просто няма време. В крайна сметка, книгата е цитирана горе, намира се свободно из нета, източниците които сега пропускам са второстепенните, всеки сам може да изсърфира целият този източник и да прочете Глава 8 от първа ръка. Цялата тази публикация е само в помощ на не знаещите английски, като им даде посоки за размисли и евентуално за сърфиране на езика, с който се чувстват най-уверени.
… Илюминати седят върху планина от технология и знание, които са в състояние да създадат едва ли не Рай на Земята, но те трупат това познание, с цел да го потиснат и задушат (точно това използвах като един от своите аргументи наскоро в тази тема, коментар #7, бел.прев). Не само това, но вместо да помагат на човешкия род, те използват знанието си за черепа, за да награждават онези, близки до Луциферианската им йерархия, и да злоупотребяват с онези, които дръзнат сериозно да спънат дневния им ред. След като прочетете тази глава и бъдете вече наясно, че тайните на черепната манипулация могат да спасят деца с церебрална парализа, и някои деца със Синдром на Даун, вие също ще започнете да надигате глас заедно с този автор срещу ненужното страдание, което илюминати извършват върху човечеството в похода си за планетарно господство.


Следва продължение…

Извадки от книгата на Фриц Шпрингмайер и Циско Уийлър „По-дълбоки прозрения във формулата на илюминати“
Deeper Insights into the Illuminati Formula by Fritz Springmeier & Cisco WheelerЧЕРЕПНОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ се пази в ТАЙНА


Наскоро, един доктор - Йошиаки Омура (Dr. Yoshiaki Omura), откри, че кръвното налягане в мозъка е много по-различно от кръвното налягане в останалата част на тялото. Кръвното налягане в мозъка на човек е от основно значение за неговото мислене (като например раздразнителност и безсъние)...


Студени душове, бел.прев.


...и също така афектира и други неща в тялото, например стегнатостта на мускулите на врата. Високото мозъчно кръвно налягане се нарича синдром на цефалическата хипотония. И въпреки това, когато този доктор отишъл да прегледа какво медицинските книги/изследователски институти имат да кажат по въпроса за мозъчното кръвно налягане, не открил нищо. Той разгласява откритията си в публични разговори. Наскоро говори пред голяма публика от китайски лекари. Когато авторът на тази книга се срещна с д-р Йошиаки Омура, безуспешно се опитах да кажа на Йошиаки, че причината, поради която това знание се потиска, е интереса в полето на контрола над съзнанието.


Значимостта на контрола над човешкото съзнание, публикация #8, бел.прев.


Д-р Омура лекува различни заболявания, работейки с мозъчното кръвно налягане на пациента. Омура диагностицира и други проблеми, като например ранните стадии на рак, ПО-РАНО, отколкото MRI тестовете могат да ги диагностицират, просто като следи мозъчното кръвно налягане (MRI - mdgnito-resonance imaging, сканиране с магнитен резонанс, бел.прев).
Бел.преводача: С други думи - магнитният резонанс не става за чеп, в контекста на диагностиката на ранни стадии на рак.


ЦЕРЕБРАЛНАТА ГРЪБНАЧНА ТЕЧНОСТ се пази в ТАЙНА


Друга важна течност в мозъка, открита от други хора, е Церебралната гръбначна течност. Има множество технически подробности за тази ЦТ, които са изключително важни за функционирането на съзнание-тялото. В тази глава ще обсъдим редица полета на медицинската наука, акупунктурата, персонологията, и тн, във връзка с мозъка, които полета, когато са известни и прилагани от опитните практици, могат да дадат на практика контрол над друг човек.


Бел.прев: персонология - теория на личностната психология, развивана от Хенри Мъри (Henry Murray) и други. Физиогномика включително.
Мистериозните школи и определени кръвни линии пазят голяма част от това знание за себе си и продължават да пазят най-добрите тайни. Даниел Уайтсайд (Daniel Whiteside), пионер в поведенческата генетика и разбирането на връзката  между формата на черепа и характера, дава някои важни потвърждения за това как Мистериозните школи предават това тайно знание за черепа.


В многозначителната му работа "Историята на Структурата/Функционирането" (стр. 2-3), той подчертава, че Структура/Функциониране се е изучавало и преподавало от Елинските Мистериозни школи и е било основата на психологията, упражнявана в Римската империя...


Бел.прев:
"Езотерика", като дума, ПЪРВОНАЧАЛНО е означавала ТАЙНИТЕ УЧЕНИЯ на елинските философи, в сравнение с техните ОБЩЕСТВЕНО ДОСТЪПНИ НРАВОУЧЕНИЯ - "екзотерика". Това, че най-вероятно тайните учения на елинските философи са били в контекста на себепознанието (и как да се приложи успешно по екстровертен начин), просто се прибавя към значението на думата, но не е нейния истински произход.


...Католическата църква потиснала това знание. Животът на това познание се поддържал от Кабалистичните философи и арабите, докато Тамплиерските рицари не го върнали. Ако надградим върху информацията, предоставена от Даниел, откриваме, че от Тамплиерите, това знание  достигнало до лидерите на Prieure de Sion ("Орден на Сион" в превод, бел.прев), които на свой ред разпространили негови нисши форми сред окултните групи, които били под техен контрол. Например, Орденът на Розенкройцерите за Северна и Южна Америка, в техния Том 8 от Розенкройцерския наръчник (Сан Жозе, Калифорния: Върховна Велика ложа AMORC) (San Jose, CA: Supreme Grand Lodge AMORC) стр. 91-108 говори за гръбначния стълб, нервите и влиянието на цветовете и музиката върху нервната система, итн. Великия Майстор Люис пише на стр. 103 "Розенкройцерите бяха първите, които направиха пълно обрисуване на тази система [нервната система] и първите да узнаят точно коя част от човешкото тяло е свързана с всяка друга част."


Един свидетел докладва на автора, че бил гледал как специалист по акупунктура отново и отново работи върху мозъците на клиентите си, като вкарва 3 дълги тънки игли през церепа. Акупунктурният специалист се хвалил на свидетеля, че можел напълно да контролира друг човек чрез уменията си с иглите. Показал на свидетеля как да успокоява болката, и как може да елиминира личната воля, докосвайни миниатюрни области от мозъка. Той също така бил вещ в манипулирането на съзнанието на клиентите и по други начини, отново с иглите.


Положени са големи усилия в изследвания, за да се определи  какви са различните предназначения на различните области в мозъка. Няколко изследователи независимо един от друг установили, че способността да се взима избор, тоест това което наричаме "свободна воля", е локализирана близо до Област 24 на Броудман в Предния Cingulate Sulcus.
Бел.прев: тука
Намесването в тази зона може да разстрои способността на човек да упражнява свободна воля. (За повече информация относно това, можете да започнете с Франсис Крик, Удивителната хипотеза - Научното търсене за Душата... Francis Crick, The Astonishing Hypothesis The Scientific Search for the Soul.)
Следва продължение...
« Последна редакция: Април 21, 2018, 01:49:47 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

...Акупунктурата била практически неизвестна на широката общественост американци, допреди журналист от Ню Йорк Таймс в Китай не докладвал, че бил успешно лекуван с акупунктура през 1971г. Ключови точки могат да бъдат манипулирани и чрез акупресура, което е сходно с акупунктурата, с разликата, че вместо игли се използват пръсти. Това е само един пример за техника в този контекст, която беше незабелязана с десетилетия (всъщност столетия) на Запад.


...


Рефлексологията е от поне 2330-тата година Преди Христа в Египет. Шаяцу е японски дълбок акупресурен масаж и е на повече от 1000 години. Костните манипулации на главата и черепа, които този доклад разкрива за първи път, са били използвани в древен Египет и други части на древния свят. Този ноември, 91 статия от списание Таймс не споменава, акупресурата/акупунктурата е знание, което тайните общества в Китай изучавали и пазели в тайна стотици години, като част от бойното изкуство Ушу/Вушу (Wushu, бел.прев).


Например, в скорошна китайска книга "72 ненадминати бойни тайни на Шаолинския храм" (публикувана от Фуджан Наука и Технологии, Китай, 1990г) (Fujian Science & Technology Pub. Co. Ltd., Fujian, China, 1990) с автор Ву Яминг (Wu Jiaming) и преведена от Роу Ганг... се дават диаграми и обяснения относно важните точки на главата/тялото (за акупресура/аукупунктура и Кунг-фу). Важното за нашия контекст на майндконтрол са Кинг-фу (Вушу) точките на главата.
Тази книга дава 4 точки отпред на главата, седем отстрани, и 4 отзад. Шаолинските будистки монаси бойните си изкуства в тайна, скрити в храма им в планината Сонг, провинция Хенан. Будисткият манастир има дълга традиция в перподаването на Кунг-фу и увеличава влиянието си в света с разпространението на Кунг-фу. Японците взели Кунг-фу от китайците преди много години и от него развили специализирани форми кунг-фу, като например Карате, Джудо и тн.


П.П.
Тривиална информация, но служи за аргументативна база на каквото ще последва.

Извадки от книгата на Фриц Шпрингмайер и Циско Уийлър „По-дълбоки прозрения във формулата на илюминати“
Deeper Insights into the Illuminati Formula by Fritz Springmeier & Cisco Wheeler
ВРЪЗКАТА С КИТАЙСКОТО ТАЙНО ОБЩЕСТВО


Важният въпрос, който този абзац ще подчертае, е, че китайските тайни общества изучили акупресурните точки по черепа напълно. Те узнали, как черепът може да се манипулира и какво ще причини това на човек. Разбира се, тази информация била разкривана само на най-добрите китайски кунг-фу експерти. Понякога това се нарича умението на КОСТНОТО НАМЕСТВАНЕ (bone setting). В Китай, намествачите на кости са вид китайски знахари, популярни сред някои групи от китайското общество. Тези костни намествачи от много поколения пазят тайните си в рамките на семейния кръг, който представлява цели семейства, специализирани в умението да се напасват кости, както и в рамките на Триадните общества.


Бел.прев: Така-наречените "Триади" е тайно общество в рамките на китай и прилежащите му региони, което има почти огледална на илюминати структура.
Може да се каже, че това са китайските илюминати... но аз, в следствие на моя си интерес и информиране по въпроса, ПОДОЗИРАМ, че илюминати и Триадите нямат един и същи произход. И двете имат за корен Сатана и се ползват от една и съща демонска равнина... но ВЪЗНИКВАТ ПАРАЛЕЛНО, а не са отцепки от една оригинална структура.
Комунистическото правителство си призна, че не е успяло да изкопчи фамилните тайни от намествачите на кости, които ги предават един на друг от поколения чрез онаследяване. Това отчасти се дължи на силното китайско вярване в почитането на предците и силните семейства. Тайните на едно семейство се считат за един от източниците на силата му. Една тактика на комунистите за изтръгване на тези тайни системата им "народен босоног знахар", която комунистите се надявали да привлече като членове много намествачи на кости.


През 1990г. Джинкси Ли писа, че един китайски кунг-фу документ показва, че манипулацията на костите се е практикувала още през 27000г. Преди Христа. Тайните са се редавали от много години. Американски писател писа, през 1983г, "Традиционната китайска медицина и хиропрактика невероятно си приличат в основните си теории... Чрез дълбок масаж на тила [occupit], например, съвременните китайски практици откриват, че могат да снижат високо кръвно налягане, похват, аналогичен с този на хиропрактиците".
Бел.прев:
Occupit е тази черепна кост:
Превод от английската уикипедия за "хиропрактика":


Хиропрактиката е форма на алтернативно лечение, което се фокусира върху диагностицирането и лечението на механични разстройства на мескуло-скелетната система, особено гръбнака, заради вярването, че тези неизправности влияят на общото здраве през нервната система.
Основателят на това нещо е Даниел Палмър, този вид лечение възниква в САЩ през 1985г.


...
Този абзац го съкращавам до извода, понеже само това ми се струва съществено:
Едно от висшите илюминатски семейства в Китай а фамилията Ли, и това семейство, наред с останалите си фамилни тайни, пази и знанията си за напасването на кости.
...
Дават се няколко примера за ефекта от притискане на акупресурни точки по черепа, които смятам за безинтересни. Предизвикват смърт, припадъци и прочие, каквото се очакав и без това...


...
Вушу (китайските бойни изкуства) се преминало в подземния свят на китайските окултни тайни общества, защото владетелите се страхували, че то ще направи обикновените хора прекалено могъщи, затова често забранявали учението на бойни изкуства. Учителите на Кунг-фу учат учениците си, че Кунг-фу има и външна работа с ръцете, краката и тялото, и вътрешна работа, което означава окултна духовна работа, осигуряваща енергията и духа, които майсторите на Кунг-фу демонстрират.


Майсторите от Шаолинския храм изучавали човешкия скелет много внимателно стотици години наред... ...Изкуството по манипулиране на черепа и други кости се е прехвърлило от тайните общества към горе-долу 20% от докторите на Китай. Както бе споменато, това умение се нарича "напасване на кости" [bone setting].
...


Спестявам досаден абзац, състоящ се от затормозяващо обяснение произхода на една въпросна книга, издадена в америка, нещо като доклад... направен в следствие на една медицинска конференция в Сиатъл през 1974г... и прескачам директно към описание на съдържанието на книгата.


...


След Втората Световна война, китайските намествачи на кости започнали да използват рентгенови лъчи (стр. 261).


Китайските намествачи на кости имали свои собствени асоциации (стр 261-261).


Затворените кръгове на намествачите на кости са преплетени с тайни общества, като връзката помежду им е кунг-фу (бойните изкуства), които са контролирани от тайните общества. Намествачите на кости развиват анатомичните си познания отчасти чрез практикуване на кунг-фу, защото част от инструктирането се отнася до това как работят мускулите и костите (стр. 262).


Намествачите на кости, за да практикуват в Хонг Конг, като цяло намират считат за предимство купуването (или по друг начин осигуряването) на протекция от Триадите (китайски тайни общества, контролирани от илюминатското семейство Ли, както и други властни китайски семейства). Докторите получават лиценз в Хонг Конг според Британски стандарт, а намествачите на кости не са получили много признание от Британското правителство. Но някои, свързан с ЦРУ, вербално пусна информацията, че те (Британското правителство) са много заинтересувани от изучаване на китайското наместване на кости.
...


Друг досаден абзац, изводът от който е, че в средите на Тай-чи инструктурите често се откриват такива, с познания в тайното умение по наместване на костите.
...


Следват няколко абзаца, посветени на Брус Лий... само че той не е обекта на тази тема. Обектът на темата е, че символът на черепа от много древната практика да се управлява съзнанието на друг човек чрез черепни манипулации. Затова продължаваме нататък без Брус Лий, и без това всички знаят, че е от богат род на илюминатската китайска фамилия Ли и че е убит от Триадите.
...


Професор Лоурънс Милър (Laurence Miller) в статията "Необичайни синдроми от нараняване на главата..." (Списание за конгитивна реабилитация - The Journal of Cognitive Rehabilitation - 11-12/94г, стр. 13) пише "Нарушенията в паметта са на практика общоразпространени, когато става дума за нараняване на главата и е типично да са в първите редове на списъка със симптомите на пострадалите. Стандартно за пост-травматичното разстройство на паметта - и по принцип за органичните разстройства на паметта като цяло - е старите спомени да са добре запазени, закърпени или ограничени спомени за събития веднага преди нараняването (ретроградна амнезия) и след нараняването (антероградна амнезия), и последващи трудности при ученето и запомнянето на нова информация."


Това е точно обратното на онова, което дресьорите (хендлърите) искат. Те искат жертвата да забрави за извършеното насилие върху нея, но да е в състояние да запомни серия нови команди за поведение с точност. Това подчертава причината, поради която човекът, извършващ нападението, ТРЯБВА да бъде вещ в процедурата. Няма съмнение, че китайските бойни изкуства се използват за нападения над хора, чието мислене трябва да се промени. Тайният потенциал на китайските бойни изкуства да разместват черепните кости на човек и по този начин да влияят на мисленето му е била тайна, чието запазване си заслужава убийствата. Милър също изтъква, че нараняванията на предните лобове могат да разхлабят силата, с която човек възприема реалността. Въпреки че Милър пише за инцидентни наранявания, в статията си представя изключително добре изследване върху широкото разнообразие на менталните проблеми, които различните наранявания причиняват. Медицинският свят е наименувал множество от тези специфични проблеми, например Синдром на Гансер, Синдром на Капгас и Синдром на котард [Ganser Syndrome, Capgras Syndrome, Cotard’s Syndrome]. Този вид изследване може да е полезно за установяване какви специфични симптоми различните видове наранявания могат да причинят... но то материалът не конкретизира КАК нарочно да се създаде симптом.


Следва продължение...
П.П.


Също така искам да обърна внимание на известния ви факт, че ИСТИНСКИТЕ извънземни издължени черепи се познават именно по това, че черепната им кутия има една голяма кост, а НЕ Е сложно-съставна като нашата черепна кутия.


С оглед на тази тема, публикация #8 ....въпросът е - НАРОЧНО ли сме направени така, че на съзнанието ни да се влияе лесно и по множество начини?
Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

                                                                                            ИЗДЪЛЖЕНИ ЧЕРЕПИ

                                                                                                               
В предишния отговор стана дума за Хипогеума, представляващ подземна камера с особено предназначение.
Тъй като е свързан с култа към Богинята Майка и съответната ритуалност, ще добавя още информация, относно известния малтийски Хипогеум:

Цитат
Скелетите:
 Когато това беше открито за първи път, скелетите от над 7000 души бяха намерени близо до вътрешните стаи на входа. Днес очевидно само шест черепа са оцелели. Те изглеждат "удължени" и липсва средният Fossa (съединението, което върви по горната част на черепа) (2) .
Пейт (4) казва за Хал Сафлиени: "Когато музейните власти поеха Хипогея, на практика всички камери бяха запълнени на ниско  отстояние от покривите с маса от червеникава почва, която се оказа, че съдържа останки от хиляди човешки скелети. С други думи, Хал Сафлиени е  използван като погребално място, макар че това може би не е било първоначалната му цел.
Костите са в по-голямата си част в безпорядък, и толкова дебели, че в пространството от около 4 кубични метра лежат останките от не по-малко от 120 души. Един скелет обаче беше намерен непокътнат, легнал от дясната страна в свито положение, т.е. с ръце и колене,  пригънати нагоре (бел. crouched position) ... Самите тела бяха толкова повредени от влажност, че само десет черепа можеха да бъдат спасени изцяло "
Най-вероятно костите в Хал Сафлиени са поставени там, след като са освободени от плътта, което е видно, поради  близостта, в която те са били погребани, поставени заедно. (4)


Цитат
Мистериозното изчезване на малтийските черепи.

Беше публично достояние, че до 1985 г. в Археологическия Музей във Валета са изложени редица черепи, открити в пред- историческите малтийски храмове в Таксиен, Гантжа и Хал Сафлиенти ( Taxien, Ggantja и Hal Saflienti) . Оттогава те са изчезнали без следа, заедно със 7000 от Хипогея.

'Само снимките, взети от малтийския изследовател д-р Антон Мифсъд и неговият колега д-р Чарлс Савона Вентура ( Dr. Anton Mifsud, Dr. Charles Savona Ventura,) остават да свидетелстват за съществуването на черепите и да докажат тяхната аномалия. Книгите, написани от двамата малтийски лекари, илюстрират колекция от черепи, които показват особени аномалии и / или патологии.
Понякога несъществуващи оплетени черепни линии, необичайно развити временни прегради, пробити и подути тилове, като следствие от възстановени травми, но преди всичко странен, удължен череп, по-голям и по-особен от другите, с липсващ среден ръб/шев.
Наличието на тази находка води до редица възможни хипотези, съгласуващи други находки на подобни черепи, открити на територии от Египет до Южна Америка, с особената деформация, уникална от гледна точка на медицинската патология, отнасяща се до такива отдалечени времена (говорим за приблизително 3000 г. пр. Хр.), би могло да бъде изключително откритие.

Всички черепи са намерени в хипогея "Хал Сафлиенти", където е посветения на Богинята  Майката  свещен кладенец, и там е намерена и малката статуя на спящата богиня, свързана с реликва с надпис на змия върху нея.
Един череп, по-специално, показващ много силна доликохефална dolichocephalous, с други думи, удължена задна част на черепната шапка, освен липсата на среден шеф (черепен), технически наречена "сагита"(sagitta)*. Тази последна подробност се счита за "невъзможна" от медиците и анатомите, като няма аналогични патологични случаи в международната медицинска литература.
Това е характеристика, която подчертава аномалията на това откритие, в резултат на което се получава естествено удължаване на черепа (което не се дължи на превръзка или дъски, използвани в пред-колумбовите цивилизации) "На базата на тези констатации се предполага, че групата от черепи, намерени в Хипогеума, е представителна за група народи, които се считат за важни (както се потвърждава от местонахождението на тяхното откритие) и които имат естествена генетична тенденция за удължени черепи, които са били интегрирани в дейностите на строителите на храмовете, съответстващи на времето. За  други черепи, намерени в  Brochtorff circle (кръгът Брочторф) (Hypogeum II), се счита, че са ползвани превръзки за главите, за да предизвикат деформации на черепа им.

(Извлечение от списание Hera, Италия: 1999)

"От изследването на скелетите, от времето на полирането на камъните, изглежда, че ранните обитатели на Малта са били раса от хора с издължени черепи, по-ниска средна височина, подобни на ранните хора от Египет, които се разпространяват на запад по северното крайбрежие на Африка,  някои от които отиват в Малта, Сицилия, а други в Сардиния и Испания. "

From NATIONAL GEOGRAPHIC MAGAZINE January to June, 1920 VOLUME XXXVII
http://www.archive.org/stream/nationalgeograph37natiuoft/nationalgeograph37natiuoft_djvu.txt

(More about Elongated Skulls and Cranial Deformation)
http://www.ancient-wisdom.com/cranialdeformation.htm
Цитат
С две думи, контролът на климата се свежда до наличието или отсъствието на сексуална енергия в атмосферата. Чрез наличието или липсата й могат да се управляват въздушните потоци, като от това следват повечето климатични ефекти, които познаваме.
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=338.msg1519#msg1519
Re: Разговор за тълкуването и изводите от "Безсмъртни сестри"

...

Смятам,че това е факт, отразен ясно в съпътстващи ритуали, установени в чест на Богинята Майка, за които стана дума в изложените материали. "Посаждането" на скелетни кости, черепи, ритуални предмети, всякакви материали, свързани с фертилността. При това  наличието на особените удължени черепи, сякаш са поставяни като основание за наличните камери. Побно на обичая да бъде зазиждана ценност в градежа, а също обичая да се вгради душата на някоя девойка, обичай, чиеето отражение се намира в народния ни фолклор.

 Явно сакралността на изграденото е обусловена от поставените предмети, скелетни части, притежаващи свой енергиен отпечатък, значим за постройката. Видно е, че тяхното присъствие е било от съществена необходимост, и то във времена, в които съответното им поставяне и позициониране не е било обвързано толкова с погребален ритуал, колкото с вид ритуално иницииране на съответстващи нива на съзнанието. Напълно възможно е този пренос при "посаждането" на удължените черепи да е свързано с особено вярване, че съзнанието на техните притежатели ща бъде с "оплодяващото" въздействие, като пренос на психичните сили на съответстващите им собственици. Това е още по-вероятно тъй като присъстват едновременно естествени и изкуствено удължени черепи. Т.е имало е явен модел, който те са следвали и съответно наподобявали.

Т.е  фертилните енергии са били подсилени, като преноса на същината на въпросните предмети, заравяни в светилищата е осигурявал устойчивост на резултатите от ритуала.
Вероятно тези черепи и кости, органични артефакти са активирали енергийно мястото, където е извършван  самия ритуал. Осигурявали са известен пренос на психичното съдържание на придмета, паметта за присъствието му е оставала, заедно с енергийния физически носител (съзнание - череп - утроба). Т.е кухина, в която резонира определено случване, което бива запаметено ритуално и пре-осъществявано (наслагване на енергии, вибрации, съответстващи на намерението).

Тъй като въпроса е обширен, ще се връщам многократно към разглеждането му.

Из книгата "Богинята и рогатите глави" - Ю. Боева:

Тези цитати са използвани в друга интересна тема, на която се натъкнах в интернет пространството. Във връзка с изложението някои попадения:

Цитат

В книгата си Юлия Боева анализира изображенията на български шевици везани на женска риза и намира пряка връзка на тези изображения с подобни още от времето на неолита т.е. от преди 8000 години.

Цитат
През 2012-2013 г. в изложба на Националния етнографски музей в София беше показана сватбена група от Софийско – младоженци и свекърва. А върху свилениците (везаните ръкави на ризата) на свекървата видях съчетание от два изключително стари типа изображения: неолитната Богиня – майка като Раждаща богиня и глави на рогати животни – бикове или крави. (Прието е такива „бичи глави” да се наричат с гръцкия термин букрании).”

Цитат
Археологическите разкопки по нашите земи и на Балканите показват, че през неолита и халколита (т.е. новокаменната и каменно медната епохи, през VІІ -VІ и V хилядолетия пр.н.е.) букрании се откриват като строителни или погребални дарове, като украса на съдове и като част от инвентара на сгради, които могат да бъдат определени като храмове. Това ме кара да приема, че свилениците от Софийско са проява на културна приемственост в продължение на един немислимо дълъг период от около 90 века. Културната приемственост става възможна поради следването на традицията , а това е най-същностната черта на селската земеделска култура. В нея основен е стремежът културните ценности да се предават във времето с възможно най-малки изменения.
Изглежда, независимо от всички катаклизми на 90-вековното историческо развитие, традиционната селска култура по нашите земи, започнала като неолитна селска земеделска култура, е била до такава степен устойчива, че е съхранила цели комплекси от неолитни изображения.

Цитат
Щом като комбинацията от Раждащата богиня и Рогатите глави е достигнала до наши дни, значи през неолитния период от развитието на традиционната селска култура тя е носела важен мирогледен смисъл. Какъв е бил този смисъл?

Цитат
Изображенията на паралелните двойни фигури са два вида – еднакви и различни по големина (виж илюстрациите на предишната страница). Еднаквите най-вероятно утвърждават идеята, че Майката-свят съществува едновременно като Светлинно божествен и Веществено-божествен и тези негови две страни са равно значими в цялото.

Цитат
От различните видове изображения на говеда–бикове и крави, а най-вече от букраниите, открити в различни места по цялата територия на неолитно-халколитната култура на Близкия Изток, Анатолия, Балканите и Европа (през цялата нейна продължителност от VІІ до V-ІV хилядолетия пр. н. е.), може да се стигне до извод за тяхната важна роля в системата на ценностите и вярванията на праисторическото общество (Балабина 1998; Балабина 1988, кн.2). Каква е тази роля? Обобщаващият преглед на всички изображения на бовиди (кухороги, т. е. говеда от различни видове) преди всичко води до извода, че тези изображения не могат да потвърдят идеята за култ към бика(Falkenstein 2007). С други думи, да се твърди, че през каменната ера е бил почитан Бог бик като паредър на Великата майка, е необосновано и недоказуемо.

Цитат
При тълкуването на букраниите съществуват две противоположни насоки. 1. Рогатите глави, заедно с изображениета на говеда, са символ на мъжкото, оплождащото начало. Тази идея е продължение на идеята за съществуването на Бог бик през неолитната епоха и на пръв поглед е много очевидна и безспорна. Тя е и много разпространена. Преди всичко ние сме склонни да наречем букраният „бича глава” – а не например кравешка, говежда, волска. А в нашите съвременни представи асоциацията, която се появява при думата „бик” е именно „оплодител”.2. Букраниите са изобразителна „метафора” на женската репродуктивна система – поради външно подобие на женската полова система с рогата глава. Букраният се употребява като символ, който представя идеята за способността на живота към непрекъсната трансформация и регенерация – и в крайна сметка е символ, подобен на лунните сърпове. С други думи, значението на букраниите и на рогата е свързано с представата за утроба и с идеите за движението телесност-извънтелес-ност, с раждането, смъртта и прераждането. Тази втора идея най –ясно е изказана от Мария Гимбутас, която определя букраниите като „езотеричен символ на утробната регенерация” (Гимбутас 2006, с. 269).

Цитат
Преди да се опитам да обоснова поне отчасти своето предпочитание към тезата на М. Гимбутас, ще спомена един етнографски факт от нашите земи, който ми се струва свързан по впечатляващ начин с праисторическия смисъл на рогатите глави. Това е двурогото забраждане – традиция, запазена почти до наши дни в Русенско.

Тези народи, които са имали правилното разбиране за същността на Великата богиня майка са го записали и в нейното име Ки-бела, Ку-баба. За тях Великата богиня майка е Силата на Върховния Бог /Господ/. Ако приемем това разбиране ще си обясним и праисторическия смисъл на „двурогото забраждане”.

Цитат
Тук, в схематичното тяло на Майката първите два триъгълника – с върха надолу и с върха нагоре –оформят една от основните фигури, обозначаващи единството на Живота като раждане в двете посоки. Това е фигурата от два свързани триъгълника с форма на „пясъчен часовник”, „двойна брадва” или „маказ”.

Според Мария Гимбутас, двойната брадва /лабрис/* е атрибут на Богинята майка. Възможни са няколко комбинации на изобразяването на два триъгълника като символ. Със залепени основи се получава символа „ромб”, с допрени върхове се получава символа „двойна брадва” или „лабрис”, както и два триъгълника един до друг с основите в една равнина. Тук трябва да подчертаем, че въпросните комбинации със съставени от ДВЕ фигури, т.е. от ДВА триъгълника. В горния цитат се твърди, че формите които образуват двата триъгълника са символи все на Великата богиня майка. Ето едно интересно изображение от нашите земи – два триъгълника с допрени върхове/лабрис/ с по три точки във всеки триъгълник, разположени в квадрат, който от своя страна е в друг квадрат свързани с четири линии /игра на дама/. Как ще изтълкуваме тази композиция от символи? Цялата композиция ли е символ само на Великата богиня майка?Цитат
Ако приемем, че букраниите са символ на раждащото начало, тяхното разпределение „горе” и „долу” вероятно може да бъде тълкувано като „замисъл” и „осъществяване”?

Цитат
Депонирането под подовете на сградите на различни ценни предмети или части от тях представлява не само погребване, но и своеобразно „засаждане”, превръщане на предметите в „семе” за бъдещо възраждане на символичната сила, носена от тези предмети. Така би трябвало да разбираме и „засаждането” на букраниите в пода на тази зала-утроба – като действие, което трябва да даде нова, още по-голяма сила на тази зала да символизира утробата на Богинята.

Това е противоречие, как може Бичите глави да бъдат символ на „утроба” и едновременно с това и на „семе” за бъдещо възраждане на символичната сила”. Значи хем утроба и хем семе, че и сила. Практически как може да стане това? Според горното твърдение Семето и Силата идват пак от Великата богиня майка. В горния цитат се пропуска да се спомене за Причината.

Цитат
Важно е да се отбележи, че традицията за връзката между букраниите и удвоеното съединяване на знаци на Бялата и Червената майки продължава през хилядолетията. Намираме я в изключително ясен вид в стенописите на тракийската Казанлъшка гробница. …Тук букраниите се редуват с Х-овидни фигури от двойки сини и червени триъгълници –т.е. „раждащите”триъгълници на Бялата и на Червената страни на света. Всъщност, в крайна сметка, това изреждане е еднакво по смисъл със съчетанието на бичи глави и сложните съчленени фигури на Богинята от Ръкавите на свекървата. От което може би трябва да достигнем до извода, че неолитният смисъл на съчетанието е бил все още жив в тракийската култура, т.е. повече от шест хиляди години по-късно от най-ранните археологически данни за неговото съществуване.

На това се казва приемственост 8000 години! Проф.Иво Кременски определи българския ген по мъжка линия на 7800 години. Генетичните изследвания на професора се потвърждават и от етнографията.

Цитат
А неговата скрита двойност може да се свърже с идеята за двойната Богиня, с нейната животворност както тук, така и в „отвъдното”. В Ръкавите на свекървата тази животворна звезда е поставена в центъра на елбетицата с рогатите глави, а също и над рогата на букраниите. Така се подчертава, че рогатите глави са посредникът , който осъществява фертилността на Богинята, при това в двете посоки – от центъра навън и навътре към него.

Рогатите глави – посредник! И едновременно с това осъществяват и зачеването на Богинята!? На какво са посредник „Звездата” и „Рогатите” глави, каква е връзката на „Звездата” и „Рогатите глави”? Сама по себе си една Звезда може ли да бъде животворна, по скоро тя е изпепеляваща?! Но ако кажем, Звездата е Портал през който преминава Силата на Върховния, това е вече съвсем друга работа.

Цитат
Втората фигурка – ъгъл със заоблени навътре краища, подобни на рога или срещуположни луни, е употребена като продължение на удължените ъгли на звездата от центъра на елбетицата. Тя всъщност е елемент от вече разгледаната фигура, която служи за център на елбетицата с Богинята – ромб със „затворени” луни/рога, израстващи от върховете му. Най-общо определих смисъла на тази фигура като пораждащата сила на „отвъдния” свят на Бялата богиня. Смисълът пък само на луните/-рога е – „безтелесният живот”, безтелесното съществуване на душите преди тяхното въплъщаване и раждане на земята.

Най-после в книгата в горния цитат се споменава все пак за нуждата от „пораждаща сила на „отвъдния” свят”, но тази пораждаща сила била на Бялата богиня. Върховния господар пак липсва!

Цитат
В крайна сметка най -общият смисъл на елбетицата с рогатите глави би могъл да бъде определен по следния начин: рогатите глави като символ на утробата са мястото за взаимно превръщане на безтелесността и телесността на Живота. Те служат за осъществяване на изначалната фертилност на света-майка, като изпълняват това действие не само в посоката от безтелесност към телесност, но и обратно.

Заключението на Юлия Боева е „Рогатите глави” са символ на утроба и място където се осъществява прехода между безтелесната и телесната форми на Живота.

Цитат
Това означава, че въпреки хилядолетията, неолитната знакова система не само преобладава в шевицата от Ръкавите на свекървата, но е основна, и шевицата може да бъде осмислена чрез неолитните знаци почти изцяло. Цялостната композиция на Ръкавите на свекървата е насочена към подробно обяснение на Живота като сложно взаимодействие между двете същности на Богинята. Но акцентът в това взаимодействие преди всичко пада върху тайнството на преходите между безтелестната и телесната форми на Живота. А основният носител на този акцент са рогатите глави с техния смисъл на утроба – като място на този преход.

Цитат
Самият факт, че в една съвременна шевица, принадлежаща към българската традиционна селска култура, можем да намерим в достатъчно ясен вид голямо количество неолитни знаци и символи, означава преди всичко културна приемственост от времето на първите земеделски общества по нашите земи до наши дни. В този смисъл Ръкавите на свекървата са едно от доказателствата, че ние сме далечни, но преки наследници на първите земеделци в Европа.

Знанието за същността на Велката богиня майка, траките са записали в нейното име Ки-Бела. Траките са имали разбирането, че Великата богиня майка е Силата на Върховния Господар, приемайки тази истина можем точно да обясним и символите изобразени на българската народна носия, запечатали древното неолитно знание за Творението.

https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?t=1594

http://www.otizvora.com/files2015/jboeva-boginyata.pdf
Юлия Боева — „Богинята и рогатите глави“ | От Извора

Из ОБИЧАЯТ НА ИЗКУСТВЕНАТА ДЕФОРМАЦИЯ НА ЧЕРЕПА ПРИ ПРАБЪЛГАРИТЕ. ПРОИЗХОД И ЗНАЧЕНИЕ
 по материали на д-р Живко Войников

Цитат
Първите изкуствено деформирани черепи (ИДЧ) са описани в Перу в началото на 19 в. Европейските учени веднага ги обявяват са част от „чудесата” на Новия Свят.Но в 1820 г. череп със следи от ИДЧ е намерен в Австрия. Той става собственост на граф Брейнер, който предоставя негови отливки в различни музеи на Европа под название “череп на авар”, тъй като находката била намерена в останки от аварско укрепление. Шведският антрополог и анатом Адолф Ретциус, прави първото анатомично изследване на този череп. Било изказано мнение че това е перуански череп, случайно попаднал в Австрия. Но аналогичен череп е открит и в каменоломните на Виена в 1846 г. и също е посочен като аварски. По-късно са открити и черепи с ИДЧ в други райони на Западна Европа, произволно обявявани за “сарацински”, “франкски”, “хелветски”, “келтски”, “готски”, “хунски”, “татарски” и т.н.    В първата половина на 19 в., черепи с ИДЧ са откривани и в Русия, но практически остават неизвестни за учените от Западна Европа. Едва в 1860 г., К.Э.Бер, публикува своето изследване на три деформирани черепа от Керч, които обявява са аварски. Кога и как са открити е неизвестно, но в 1826 г. те стават собственост на Керченския археологически музей. Археологът-любител, началиникът на керченската митница, французина Дебрюкс, смята че тези черепи принадлежат на посоченото от Хипократ, сарматско племе на “макрокефалите” (голямоглавите). В 1832 г. френският изследовател Дюбуа дьо Монпере изказва предположение че керченските черепи са “кимерийски”. В 1867 г. са открити два деформирани черепи до усието на р.Дон, а в 1880 г. – на брега на Волга в района на Самара. Правилната датировка на находките позволява на антрополога Д.Н.Анучин в 1887 г. да предположи че обичая ИДЧ се е разпространил от Поволжието към Европа. По-късно в наше време, са открити черепи с ИДЧ в Средна Азия, Синцзян, Бактрия, Кавказ, Молдова, Панония, България, Чехия, Словакия, Унгария, Германия, Швейцария и другите европейски находки се отнасят основно, към епохата на Великото Преселение на народоите.Изкуственната деформация на черепа (съкр.ИДЧ) представлява целенасочен метод на въздействие, чрез който се осъществява продължително външно механическо въздействие върху главата на растящото дете, за да се промени нейната форма. За целта се използва стягаща превръзка, която предизвиква кулообразно издължаване на черепа. ИДЧ е много древен ритуал свързан с религиозните представи и се е смятал за белег на аристократизъм, сред общностите които са го практикували. От анатомична гледна точка, ИЧД предизвиква намаление на напречния черепен диаметър, което пък от своя страна предизвиква увеличение на черепната височина, т.е. на растоянието от големия тилен отвор до черепния покрив, така че промяната на формата не предизвиква намаляне на обема на черепната кухина. За това говори по-късното вкостяване и персистиране на венечния шев свързващ двете части на фронталната (челна) кост, който при нормалните черепи е напълно срастнал, след приключването на разтежа. При деформираните черепи не се очаква нарушения във функцията на мозъка, тъй като неговия разтеж не се нарушава, единствено се променя формата, но това не се отразява на функциите. При черепите с ИДЧ няма нарушения във вътречерепното налягане и оттичането на ликвора. Или индивидите с ИДЧ са с напълно нормални мозъчни функции, като останалите представители на популацията.Изучаването на това явление е особенно важно в археологията, тъй като спомага за изясняване на древните миграции и наличието на родствени отношения между популациите практикували ИДЧ. Картографирането на местата където са откривани черепи с изкуствена деформация способства изясняването на териториите на разселванията на степните племена в Средна Азия (Ходжайов Т.К., 1966,1983) и предвижването на късносарматските племена в Западна Европа в Епохата на Великото преселение на народите (Кузнецов В.А., Пудовин В.К., 1961). Най-ранния случай е описан от Trinkaus – 1983 г. при неандерталски череп на възраст 50 000 години от пещерата Шанидар в иракски Кюрдистан. Не се приема от повечето учени като преднамерена деформация, а като последствие от заболяване.Преднамерена ИДЧ е открита сред неолинти погребения в Австралия (Нов Южен Уелс), на възраст 13 000 год. В Южна Америка ИДЧ се практикувала също от неолита, особено на територията на Перу. Най-древните открити черепи с ИДЧ в района на Средиземноморието и Близкия Изток, датират от неолита (Йерихон, Хирокития), халколита (Бибъл, Сейн-Хоюк), железния век (Лахиш) (Arensburg B., Hershkovitz J., 1988).____
Бележки:

* sagitta - стрела
* https://en.wikipedia.org/wiki/Xag%C4%A7ra_Stone_Circle
Xagħra Stone Circle - Wikipedia
* За двойната брадва /лабрис/  ще стане дума в хода на темата.
____
Сходна информация:

Исаак Тейлор Славяне и арийский мир
http://www.e-reading.club/bookreader.php/1055483/Teylor_-_Slavyane_i_ariyskiy_mir.html

ОБИЧАЯТ НА ИЗКУСТВЕНАТА ДЕФОРМАЦИЯ НА ЧЕРЕПА ПРИ ПРАБЪЛГАРИТЕ. ПРОИЗХОД И ЗНАЧЕНИЕ
по материали на д-р Живко Войников
http://alexandradelova.blogspot.com.es/2015/02/blog-post_60.html


                                                                                             следва
« Последна редакция: Април 21, 2018, 01:56:33 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Относно деформацията на черепите,редно е да споменем и още една теория.
За мен лично,тя е отговорът.


Боговете създали човека са една раса слята в могъща Империя.
Но тази раса води началото си от две други раси.
Студенокръвни рептилии от Орион,
Топлокръвни бозайници,нещо между вълк/лъв. 


Резултат с изображение за империите сириус и орион
Това е корицата на добре познатата ни книга,на издателство ПР
На илюстрацията виждаме представители на  двете раси.
Понеже се твърди,че всъщност,превес в цялата Империя,има Орионската династия.т.е репитилиите,а виждаме какъв е черепът на рептилката от корицата,то смятам и ,че човекът в стремежа си да уподоби "божествена същност" ,е деформирал черепа си.
Освен това мисля,че до известен период от историята ни,хората от кръвните линии които са наследници на Орионската династия,може и да са се раждали с издължени черепи..
Добър пример в това отношение е АТА..А и със своите размери,тя и чудесна препратка към митичните феи,леприкони,гномчета и т.н.


Учените разкриват извънземно ли е Ата
Учените разкриват извънземно ли е Ата
Снимка 346839
   
https://lifestyle.bg/ideas/uchenite-razkrivat-izvanzemno-li-e-ata.html


Обяснението на учените е просто..феноменално ;D 


п.п.Пример за издължен череп в наши дни и.. Не се шегувам!  :Mr:


Резултат с изображение за симеон саксен кобург готский

« Последна редакция: Април 21, 2018, 01:59:42 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Цитат
Черепите от Паракас


Последните години хиляди доста странни хуманоидни черепи бяха открити из цялата планета. Полуостров Паракас в Перу обаче се отличи като мястото с най-голяма концентрация на такива! Черепите открити там се отличават от останалите, които са открити по света с нещо невероятно, което излезе на бял сват днес, съобщава AiE!Първоначално закостенелите учени изложиха теория, че странно удължените черепи са претърпели деформация, в следствие от някаква културна традиция на древните племена.Удължаването на черепи е традиция в много части по света. Болезнения обичай се извършва като се стегне главата на малко дете в с плат или дървени пластини. Когато черепът расте, той се издължава.
Но в последствие се доказа безспорно, че издължените черепи на Паракас не са плод на човешка намеса, това е просто тяхната природна форма!
Черепите са до 25% по-големи от човешките и доста по-обемни: размери, които, според учените, не биха могли да се постигнат в следствие, на каквато и да е умишлена силова намеса!
Древни мезоамерикански летописи разказват за "хибридни същества", които населявали Земята преди хиляди години! Дали това не са точно те!
Съществуват даже някои древни индиански легенди, които твърдят, че тези същества са населявали Америка дори преди самите коренни жители на континента. Съществува древна легенда разказваща за война между едно индианско племе и огромни червенокоси канибали! Някои от откритите черепи са именно с червена коса!
Библията пък ги описва като "Нефилими"- синове на ангели и хора – и по начина, по който се говори за тях, би могло да се каже, че те не са били от този свят.
Компютърен модел показва как биха изглеждали съществата, ако бяха живи днес:">Археологът Брайън Фостър, който открива черепите в Перу, е един от най-запалените изследователи по темата. Той и група учени дават генетичен материал, запазен в черепите за детайлен анализ. Резултатите бяха оповестени и те са шокиращи и революционни!
Изводът на специалистите:
ТОВА НЕ Е ДНК НА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА!
 
ДНК щамът е абсолютно непознат за науката! Нито едно познато живо същество на планетата не притежава подобна митохондриална ДНК!
Тук теориите са две:
Тази, която се харесва повече на официалната наука е, че това са отделен биологичен вид хуманоиди, които са се развивали паралелно с хората и в последствие са измрели. Но това би било на практика невъзможно, защото за тези същества би било невъзможно да създадат поколение с човеците, заради различния генетичен код.
По-смелата теория, която взриви мрежата е, че това са останки на истински извънземни! Със сигурност приличат на гости от друга планета, а и неизвестният до сега генетичен материал доказва точно това!
Водещи уфолози смятат, че днешното откритие безусловно доказва съществуването на извънземни и присъствието им на земята в различни периоди от човешката история.
Учените обявиха, че предстоят редица още по-детайлни изследвания на невероятните черепи.П.п.Не се подвеждайте по заключенията на авторите в сайта и гръмките думи.Слагам линка заради фактите и изображенията.


Още по темата за черепите от Паракас


https://badarchaeology.wordpress.com/2014/02/15/the-paracas-skulls-aliens-an-unknown-hominid-species-or-cranial-deformation/


https://www.google.bg/search?q=the+paracas+skulls&rlz=1C1CHBF_bgBG771BG771&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiunZ_SgMzaAhWNUlAKHcUaACwQ_AUICigB&biw=1366&bih=637#imgrc=heTHdk39uwe1aM:


Цитат


Загадката на издължените черепи в БаварияЧерепите принадлежали на пришълци от Изтока, били символ на висок статус и просперитет Берлин, Германия 16 Март 2018, 01:007474 прочита10 коментара 1 от 1 Международна група учени изясни произхода на издължените черепи, открити в Централна Европа. Възрастта на тези странни останки е почти 1 500 години. Според резултатите от изследването, публикувано в списанието  Proceedings of the National Academy of Sciences, те са принадлежали на жени, които са мигрирали на територията на Бавария и са практикували черепна деформация. През IV-VII век в Европа протича Великото преселение на народите - многочислена миграция на хора, търсещи по-благоприятни условия за живот след рязкото захлаждане, града и нападенията на хуните. Така през пети век от нашата ера на Британските острови са дошли древногермански племена (англи и сакси). По това време са започнали да се формират баварските племена, съставени от латинизирани народи от границите на разпападащата се Римска империя и преселци от северен Дунав. Сред археологическите находки на територията на Бавария са открити скелети с изкуствено деформирани и силно издължени черепи. Черепната деформация в епохата на късната античност и ранното средновековие в Европа е била популярна у хуните, дошли в Европа от Азия. През II век тези процедури са били практикувани от народи, преживяващи на територията на Румъния. Продълговатият череп е бил признак за красота и висок статус. В източна Европа деформираните черепи са принадлежали както на мъже, така и на жени, макар че в Бавария те са били предимно на жени. Учените предполагат, че техните собственици са мигрирали от изток, откъдето е заимствана тази културна традиция. Изследователи са анализирали ДНК, извлечена от останките на 36 възрастни мъже и жени, погребани на баварските гробища. При 14 от тях имало признаци за черепна деформация. Освен това били изучени геноми на римски войник и четирима души от изток, двама от които също имали деформирани черепи. Оказало се, че всички мъже били тясно свързани със съвременните европейци, докато за жените било характерно високо генетическо разнообразие. Жените с деформирани черепи били преселени от югоизточна Европа. bavariya_news586083.html
Цитат
Странно деформирани черепи на жени от древността са били открити от археолозите в Бавария. Откритието представлява двойна сензация, вкл. и заради произхода на жените, които навярно са дошли от земите на днешна България.
default

Черепите изглеждат твърде странно – с необикновено изпъкнала челна кост. При разкопки в някои части на Бавария  археолозите са открили странно издължени черепи на хора, повечето – жени, които са от около 500-та година след Христа. Първоначално никой не знаеше нищо за произхода на тези жени. Имаше хипотеза, че хуните са донесли в Европа традицията за деформиране на черепите, тъй като в Средна Азия са открити подобни образци, отбелязва "Зюддойче Цайтунг".
Екип от антрополози и експерти по популационна генетика сега доказаха, че всичките въпросни жени са пришълки и произхождат от съвсем различен регион. „Геномният анализ сочи, че жените с деформираните черепи имат най-голямо генетично сходство с днешните жени в България и Румъния“, казва антропологът Йоахим Бургер, който е един от съавторите на публикуваната студия в специализираното списание PNAS. По този начин учените за първи път доказват наличието на женска миграция на големи разстояния и в древността.
Удължената форма на главата е била постигана, като от най-ранно детство, когато костите на черепа са били все още меки, главите на момичетата са били пристягани с платнени ленти. Подобни практики е имало също и сред коренното американско население, както и сред членовете на племето Мангбету в Конго. Много често по този начин е била подчертавана принадлежността към определен елит или родова група, обяснява антроположката Михаела Харбек, една от съавторките на студиятa
Жените са били уважавани от местните хора

Още от Бронзовата епоха: жената си търси мъж, а не обратното
Учени доказаха, че още преди 4000 години, през Бронзовата епоха, жените са се отправяли на дълъг път, за да си търсят мъж и да създадат семейство. А паралелно с това са разнасяли познания и до най-отдалечените кътчета. (05.09.2017)
Занемарените богатства на България.Жените с високите чела очевидно са били на почит сред баварското население, както показват откритите гробове. „Повечето от чуждите жени се били близки в културно отношение до местните хора и са били почти асимилирани от тях“, казва археоложката Бригите Хаас-Гебхард.
Традицията на удължаване на черепите се задържа в средновековна Бавария около половин век, след което изчезва. В региона на Черно море тя явно е останала запазена по-дълго. Учените са изследвали наследствения материал на общо 41 души от Южна Германия, а в девет случая е разчетен целият геном.
„Повече от удивително е обстоятелството, че около 80 процента от древните баварци са били с руси коси и сини очи.  Такава честота днес се наблюдава само в Скандинавия. Лично аз си представях по-различно пред-алпийската популация през пети век от Новата ера“, казва Йоахим Бургер. Известно е, че в края на 5-ти век е имало постоянна миграция от Черноморския регион – най-вероятно от земите по протежението на Дунава. Ясно е също, че миграцията е била предимно женска.
След жените със странно издължените черепи на път са потеглили и други преселнички. Археолозите са открили в гробовете останки на жени от 6-и век, които произхождат от днешна Гърция и Турция. „Това е уникален пример за женска мобилност, която прехвърля мост между отдалечени културни пространства. Сигурно има и още много непознати досега феномени, които са оформили генезиса на нашите едновремешни градове и села“, заключава Йоахим Бургер, цитиран от "Зюддойче Цайтунг".
« Последна редакция: Април 21, 2018, 09:59:44 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил

Метод за деформиране на черепа
Публикувано изображениеЦитат
ИЗКУСТВЕНАТА ЧЕРЕПНА ДЕФОРМАЦИЯ ПРИ ТРАКИТЕВ научните спорове печели този, който разполага с най-много и най-достоверни данни. Понякога една малка частица информация може да обърне представите ни за дадена тема. Важно е разбира се наличната информация да се тълкува правилно и да не се злоупотребява с нея.


По време на многобройните си дискусии съм се удивявал често на методите на моите противници. В опит да причислят старите българи към тюркската общност, опонентите ми изтъкваха, че говорещите тюрски език чуваши бръснат главата си и оставят кика, досущ като дедите ни. Когато отвърнах, че тази прическа е присъща за траките и техните близки роднини пеласгите първо бях укорен, че това не отговаря на истината. След представянето на свидетелствата на Плутарх относно това, че мизите бръснат косата си и оставят част да расте свободно, опонентът ми изведнъж реши, че киката изобщо не е белег за етническа принадлежност.


“Now the Abantes were the first to cut their hair in this manner, not under instruction from the Arabians, as some suppose, nor yet in emulation of the Mysians, but because they were war-like men and close fighters, who had learned beyond all other men to force their way into close quarters with their enemies.” – Plut.Tes.5.2.


http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Plutarch/Lives/Theseus*.html
По същия начина протече и спора с друг противник на вижданията ми. Желаейки да изкара старите българи иранци, опонентът подчерта, че при старите българи се среща изкуствената черепна деформация, а за траките това е нещо напълно непознато – “факт” показващ, че българи и траки са съвсем различни народи. Когато възразих, че изкуствената черепна деформация е позната в Тракия от Каменната епоха и се среща също във всички последвали епохи, изведнъж този странен обичай вече не бе от значение – той се практикувал в цял свят.


Да, така е, много народи познават изкуствената черепна деформация, но не са много тези, които могат да говорят за традиция от около 7000 години както е при нас. В глобален план изкуствената черепна деформация е твърде често срещано явление, за да е от полза при установяването на етническата принадлежност на старите българи.Портрет на египетска благородничка, дъщеря на Ехнатон


Погледнем ли на този обичай в един по-тесен план, разгледаме ли само един регион като Балканите и то в кратък диапазон от време, ще установим интересни неща.


В периода I-VII век Балканите са обитавани предимно от нашите деди траките, римски и гръцки колонисти. Разбира се в римските легиони са влизали също келти, германи, илири, а също така хора от Северна Африка. Няма литературни сведения обитавалите Тракия гърци, римляни, келти, германи и др. в посочения период, да са практикували изкуствената черепна деформация.


До неотдавна не бе известно, че този обичай е познат в Тракия. Дори и днес за доста хора е трудно да приемат, че още в най-дълбока древност част от предците ни са практикували изкуствената черепна деформация, това обаче е факт. През 2003 година, Йордан Йорданов представи в своя работа следното изявление – “ In some of the necropolises of our lands dated various epochs (frtom the Neolithic period tilllate Middle Ages) skulls with artificial deformation were found” - В някои от нашите некрополи, датирани в различни епохи, от Неолита до Късното Средновековие, са намирани черепи с изкуствена черепна деформация –Y.Al. Yordanov, Anthropologisms, Academia Litterarum Bulgarica Institutum Studiorum Thracorum, In honorem Annorum LXX Alexandri Fol, Thracia XV, Serdicae, MMIII, c.137.


Три години по-рано, Стефан Йорданов издаде една доста богата на данни книга, в която бе засегната и изкуствената черепна деформация. Ето и думите на Йорданов – “Сега се оказа, че тази практика е битувала и у някои установили се в Мала Азия трако-пеласгийски племена и че обичаят е продължавал да функционира активнопочти до началото на елинистичната епоха” - (Ст. Йорданов, Тракийският Войн, Проучвания върху военната и социална история на древна Тракия, Изд. Фабер, Велико Търново, 2000, с.223).


Всъщност поне от 80-те години на ХХ век се знае за това, че изкуствената черепна деформация е добре позната на траките, като най-ярък пример често бива даван фригийския цар Мидас - (J.L. Angel, Physical Identity of the Trojans,Troy and the Trojan war, Symposium held at Bryn Mawr College, October 1984, ed. M.Mellink, Bryn Mawr College, BrynMawr, 1986).  Известно е и това, че се касае за една доста широко разпространена практика в Мала Азия през Желязната епоха (C.Wilkinson, Forensic Facial Reconstruction, Cambridge University Press, Cambridge, 2004).


Всеки, който е чел Херодот знае, че прародината на фригите са Балканите, там тези траки са носили името бриги – “ the Phrygians, as the Macedonians say, used to be called Brigians during the time that they were natives of Europe and dwelt with the Macedonians; but after they had changed into Asia, with their country they changed also their name and were called Phrygians.” -Her.VII.73.


http://www.sacred-texts.com/cla/hh/hh7070.htm
Черепът на фригийския цар Мидас -Artificially deformed cranium of King Midas, a Phrygian

             

В Мала Азия изкуствената черепна деформация се практикува от незапомнени времена, но понеже това важи и за Балканите, ние нямаме основание да смятаме, че фригите, а и съседните на тях витини и мизи са приели обичая при идването си в новите земи.


На Балканите не можем да говорим за масовост, защото практиката е била типична не за всички траки, а само за определена група от тях, т.е. касае се за регионална особеност. Обичая на предаване на издължена форма на черепа не изчезва с идването на римляните в Тракия, но авторите съобщили за това си имат своя интерпретация.


Разказвайки за живота в Римска Тракия, Димитър Николов споменав, че в градските некрополи, са намирани скелети с деформирани черепи. Не се касае за еднократно явление, а по-скоро за традиция защото г-н Николов пише,че тези хора са оставили свои наследници, т.е. и в по-късни времена се срещат индивиди с изкуствена черепна деформация. Нашият учен обаче смята, че това са хора от северноазиатски произход, че става дума за колонисти дошли от други земи (Д.Николов, Организация на градовене в Римска Тракия, Поселищен Живот в Тракия, Симпозиум, 14-17 септ. 1982, Ямбол, с.98).


Какво точно означва северноазиатски произход и как е установен той, Димитър Николов не обяснява. Дали се съди за това по името на погребания, дали черепът принадлежи на монголоид, или пък понеже в миналото се смяташе, че практиката е типична за азиатските народи, но и на погребания в Тракия индивид се дава азиатски произход ? Аз лично не разполагам със сведения за присъствие на монголоиди в градските некрополи на Тракия от римския период.


Не е ясно и тълкуването на друг учен, който установява практикуването на изкуствена черепна деформация в Тракия по време на римското владичество. П.Трицароли съобщава за няколко случая на изкуствена черепна деформация на индивиди от женски пол, в некропола на тракийския град Маронея. Гръцката изследователка смята, хората практикували странния обичай са живели през V-VI век...и са хуни, които са били приети в местната общност. Г-жа Трицароли обаче не уточнява дали черепите имат монголоидни белези, или не. Казано е само, че ръстът на въпросните индивиди е малко по-висок от останалите индивиди от женски пол...а нали уж хуните бяха ниски?


http://www.academia.edu/18916962/New_evidence_on_headshaping_from_the_Early_Byzantine_Maroneia_in_Thrace_Greece._AAPA_79th_annual_meeting_New_Mexico_2010

                             

http://www.academia.edu/15394810/Tritsaroli_P._2011._Artificial_cranial_modification_on_a_female_skeleton_from_the_Byzantine_site_of_Maroneia_Thrace_Greece_._International_Journal_of_Osteoarchaeology_21_4_464-478
Защо Николов и Трицароли изключват траките като практикуващи изкуствената черепна деформация за мен е загадка. Йордан Йорданов съобщава за това, че обичаят е познат в нашите земи още от Каменната епоха. Същият автор дава сведения и за изкуствената черепна деформация на тракийската принцеса от могилното погребение край Враца ( Й.Йорданов, Въстановяване на главата по черепа, Акад.Изд. Марин Дринов, Пенсофт, София, 2000, с. 150).Въстановка на главата на тракийската принцеса от Враца


               
http://www.sofialive.bg/place/205-nacionalen-antropologichen-muzej.html


До Ранното Средновековие у нас не може да се говори за масовост, но за това си има логично обясненение. Както бе казано по-горе, обичаят първоначално е бил практикуван само от благородническата прослойка и то не при всички тракийски племена. В някои случаи, както съобщава Херодот, починалия знатен тракиец бива изгорен и така няма как да се установи дали е имал изкуствена черепна деформация, или не.


“The manner of burial for the rich among them is this:--for three days they expose the corpse to view, and they slay all kinds of victims and feast, having first made lamentation. Then they perform the burial rites, either consuming the body with fire or covering it up in the earth without burning “ – Her.V.8.


http://www.sacred-texts.com/cla/hh/hh5000.htm


С идването на римляните, част от тракийската аристокрация е елиминирана. Друга малка част взема страната на римляните и това обяснява сравнително рядкото срещане на обичая в периода I-VII век. В земите на Северното Черноморие дедите ни живеят на свобода, там положението е съвсем различно.
След VII век настъпва промяна на статуквото. Римляните са прогонени от земите ни и дедите ни живели повече от половин хилядолетие под римска власт вече са свободни.
Напълно естествено е, че ще започне период на възраждане на старите традиции, а с това и копиране на белега за благородство – изкуствената черепна деформация.


Тази традиция се губи едва след като страната ни е завладяна от Османската Империя.
Само за век-два обичаят е почти изчезнал. Разбира се винаги остават изолирани места, в които старите традиции се пазят, но за предишната масовост вече няма как да се говори.


Сега вече знаем, че изкуствената черепна деформация не е ново явление на земите ни.
Не е въведена едва след прословутата 680 година, а се касае за обичай, чиито корени трябва да се търсят в Каменната епоха на Балканите.


Каквото и да правят манипулаторите на българската история, истината винаги излиза.
Колкото и да се изкривяват и укриват данни, ние сме навсякъде. Дедите ни дадоха култура и религия на римляни, гърци, келти и др. Дедите ни запалиха искрата на познанието в Европа. Невъзможно е народът, с който е започнала историята да бъде заличен. Колкото и фанатизирани да са опитите да се опорочи и окраде историята ни, те няма да успеят. Българите винаги са били хора на светлината, а светлината винаги побеждава
.

Медицина при древните българи

[youtube]Cv1oEuLfzSw[/youtube]

Нефертити и Ехнатон са изобразявани с издължени глави


Публикувано изображение


Според градските легенди,така изглеждат Високите Сиви,които също са с рептилски произход


Резултат с изображение за nguoi ngoai hanh tinh
« Последна редакция: Април 22, 2018, 11:13:56 am от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Корони,шапки,шлемове
« Отговор #6 -: Април 22, 2018, 01:18:00 pm »
Шапките и короните са друг начин за уподобяване на нашите създатели и се дължат на факта,че представителите на орионската раса са с издължен череп/ако помните водят началото си от насекомо хибрид между пчела и богомолка/,а кръвните наследнички на Кралицата майка имат малки рогови образувания на черепите си,наподобяващи шипове.
Това мисля,че е съществена разлика в модела.
Най- общо казано,мисля,че топлокръвните поданици на Империята/сирианските касти/нямат издължени черепи или са издължени/благодарение на генетичното смесване на двата вида/ ,но си остават по-заоблени,подобно човешкия.
Чистите рептилии имат издължен назад и заострен череп,а елитните,благородническите родове,са с шипове подобно корона.

За това и короната с шипове е символ на върховна власт
  Резултат с изображение за Daz Productions        Свързано изображение             Ð езултат с изображение за корона

А издължените шапки са символ на жреческа/васална власт.
Свързано изображение            Свързано изображение               Ð езултат с изображение за CATOLIK POP


Интересни детайли има отразени и в българския бит,като например двурогото забраждане.


File:BASA-2072K-1-337-121-National costume of Ruse, Bulgaria.jpg
Мила бе пускала този линк,слагам го и тук,защото е точно по темата

Богинята и рогатите глави

И като заговорих за шапки,интересен ми е факта,че мюсюлманския свят е не само точно отражение на сирианския бит и култура,но и за мен двете раси се характеризират с особености за цветовете,Орион-студенокръвни-лед,Сириус-топлокръвни-огън ,и разбира се фесът който е основен атрибут при голяма част от мюсюлманите,също има червен цвят.
     Мисля,че негов първообраз е фригийската шапка       фриги- траки


В което няма нищо чудно за мен,траките винаги съм ги свързвала с Сирианските администратори-васали/големи котки/,но за това в отделна тема
Немес е вид забрадка в Египет                                                    Random Male Alien by Texelion   
                                  
« Последна редакция: Април 22, 2018, 01:41:03 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Re: Корони,шапки,шлемове
« Отговор #7 -: Април 22, 2018, 01:35:28 pm »
Бойните шлемове и прически също са отражение на образа на "боговете" ни.Но,освен от издължението на черепите,тези атрибути са повлияни и от гребена на главата който имат мъжките рептилии.

   Ð езултат с изображение за ласерта    Резултат с изображение за alien male reptilian cranial bones    Резултат с изображение за draco reptilian


         тракийски шлем                                                   троянски шлем                         чумбас                       изобрж. на Александър Македонски

Резултат с изображение за greek thracian helmetРезултат с изображение за medieval helmet  

И разбира се, влиянието на  издължената форма на черепа.        Резултат с изображение за sci fi humanoid aliens

                                                                                                                                         шлемът на Александър Невски

Резултат с изображение за шлем князя владимира                       Ð езултат с изображение за шлем александра невского арабская вязь


Резултат с изображение за руски  доспехи              Резултат с изображение за русские доспехи 13 века
Интересни са и другите детайли в облеклото и най-вече в доспехите ни.Дали е случайно,че някои толкова наподобяват люспа?
Разбира се "дизайнът на люспестия модел",така или си остава на брилянтна идея на Твореца Първосъздател на Мирозданието ни, и мисля,че е гениален начин за предпазване на меките тъкани,без да се ограничава движението на организма,както например е една цяла черупка.
« Последна редакция: Април 22, 2018, 01:41:17 pm от Psyhea »

Psyhea

 • High Priority Members
 • Newbie
 • ***
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Статуетка на шумерско божество при което отново наблюдаваме издължения череп,както и други рептилоидни характеристики.
 

Мила

 • Гост
Досиетата Х

Главчовците от гроба

Причина за изкуствената деформация на черепите може да е, че притежателите им са искали да откроят потеклото си. Какво правят обаче слугите редом до господарите в последния им дом? Допустима ли е теорията, че тези останки са на същества с извънземен произход?


                                                                                world-mysteries.com

КРИСТИ КРАСИМИРОВА
15.11.2013


                                                                           imageshack.us

Имало е времена, в които това е било еталон за женска красота и величественост.

В края на миналата година световните агенции разпространиха новината за цяло гробище в мексиканското градче Онавас, където поне 1000 години са лежали скелетите на странни създания. Те приличат на хора, но не съвсем. Различават се по удължените си черепи. Какво е това? Някакво заболяване, извратена мода или наистина главчовците, погребани там са били извънземни?

Ако има някаква изненада, то не е в самата находка, а в количеството на тези мутанти. Според археоложката Кристина Гарсия Морено, която е ръководител на изследователския екип членовете на индианското племе, живяло по тези места, са намерили начин да отличават представителите на висшите съсловия от простолюдието. Но защо в такъв случай господари и слуги са погребани на едно място? И каква е причината пет от скелетите да са със специално повредени зъби, сякаш са били малтретирани нарочно и то още в ранното си детство. И защо сред намерените 25 скелета има само един, който е женски? Тайната им все още не е разкрита.


                                                                           imageshack.us

Музеен експонат – един от десетките, а може би стотиците намерени в наши дни.

Това всъщност е втората такава находка. През ноември 2011 г. са открити мумифицирани останки на човекоподобно същество с подобна глава. То е открито близо до град Андахуайлилас. Когато открива странния череп, Ренато Давила Рикелме, антрополог от перуанския музей в Куско, възкликва: „Абсолютен извънземен!”

Странният човек или поне това, което е наподобявало на човек, е като излязъл от филм на ужасите. Размерът на главата от брадичката до темето е 50 сантиметра. Дължината на тялото и краката е приблизително същата. Очите са по-големи, отколкото хорските. Зъбите са на възрастен човек, но на темето има фонтанела. Главното обаче е удълженият череп. „Големоглавият” не съответства на нито една етническа група, която живее на планетата”, твърди Рикелме.


                                                                 abovetopsecret.com

Тази визия определено е извънземна.

Такива черепи не са рядкост в Южна и Централна Америка. Изследователят Робърт Конъли, който събира материали за древни цивилизации, е фотографирал много такива деформирани черепи: удължени, като балон, с обем на мозъка над 3000 кубически сантиметра обобщава резултатите от своите изследвания и ги записва на компактдиск. Работата получава наименованието „В търсене на древната мъдрост”. Конъли е заинтригуван от теорията за извънземния произход на „големоглавите“, припознали Земята като своя родина. В същото време науката твърди, че има болни хора, обременени наследствено от подобни мутации, а също и жертви на „механична обработка” на главата. Учените даже назовават причините за такива операции. В мезоамериканските култури черепната деформация се е използвала за разделяне на хората по социален признак, както и за религиозни цели, твърди Кристина Гарсия Морено, цитирана от Daily Mail. За други народи това е естетика – тези с издължените черепи се открояват от другите.

Известно е, че първите деформирани черепи са намерени в Перу и описани в началото на XIX век. Европейските учени веднага ги отнасят към многобройните диващини на Новия Свят. Но през 1820 г. череп със следи от изкуствена деформация е намерен в Австрия. Той попада в ръцете на граф Брейнер, който му прави отливки и ги разпраща до различни музеи в Европа под наименованието „череп на авар“, защото е намерен в останки от аварско укрепление.

Първите изкуствено деформирани черепи (ИДЧ) са описани в Перу в началото на 19 в. Европейските учени веднага ги обявяват са част от „чудесата” на Новия Свят. Но в 1820 г. череп със следи от ИДЧ е намерен в Австрия. Той става собственост на граф Брейнер, който предоставя негови отливки в различни музеи на Европа под название “череп на авар”, тъй като находката била намерена в останки от аварско укрепление. Заключението на шведския антрополог и анатом Адолф Ретциус, който го е изследвал е, че това си е перуански череп, озовал се по някакъв начин в Австрия. Но през 1846 г. аналогичен череп е открит и във Виена и по подразбиране е обявен пак за аварски. Следват и други подобни находки, произволно обявявани за “сарацински”, “франкски”, “хелветски”, “келтски”, “готски”, “хунски”, “татарски” и т.н., съобщава в труда си по темата д-р Живко Войников

Понастоящем има десетки, ако не и стотици такива находки, затова академичната наука има добра представа за изкуствено деформираните черепи. Има основания да се предполага, че такива упражнения са правили още неандерталците. Има описан неандерталски череп на 50 000 години, намерен в пещерата Шанидар в Иракски Кюрдистан. Но според учените това е по-скоро някакво изключение.

За първия достоверен случай на изкуствена деформация на черепа учените признават находка от австралийския щат Нов Южен Уелс, възрастта на която се определя на 13 000 години. След това изкуствената деформация получава широко разпространение в Източното Средиземноморие. Намерени на територията на Ливан, Кипър и Крит черепи се датират към VII-II хилядолетие пр. н. е. и са предимно женски. Смята се, че деформацията се е провеждала в рамките на култа към Богинята-майка Астарта (виж карето), която покровителства майчинството и плодородието.
_____________________________________________________

Култ към Богинята-майка

Черепи с изкуствена деформация на черепа (ИДЧ) от времето на неолита са откривани и на територията на Франция (Pereira da S.M.A., Cussenot O., 1989; Maureille B. еt al., 1995), пише д-р Живко Войников. В труда си той цитира мнението на Дж.Фрейзър (1984), че Бибъл (Библос) в Сирия и Патос на о.Кипър се явяват “центровете на възникване на мита за Адонис и тържествените ритуали посветени на този Бог”. Поклонението на Адонис-Ваал “има поразително сходство с култа към Озирис”, което показва че египетския Озирис е аналог на Адонис. Водещо значение сред древните народи на Близкия Изток има култа към Великата Богина-майка, покровителка на майчинството и плодородието. Жителите на Бибъл и Патос са почитали Афродита, по-точно нейният близкоизточен аналог – богинята Астарта. Именно Бибъл се е явявал “свещено место, религиозна столица” на този култ. В големия храмов комплекс, посветен на Астарта е имало голям конусообразен обелиск, смятан за свещен знак на тази богиня”. Богинята-майка е въплъщавала възпроизводителните сили на природата и конусообразният обелиск е символизирал мъжкото начало – фалоса. Ритуалът е представлявал символичен полов акт, в който богинята встъпва с Адонис-Ваал-Озирис, богът-син, символ на Небето и Слънцето. Ролята на Адонис се изпълнява от царя на страната, явяващ се и върховен жрец. Предполага се че именно издължената форма на черепа е белег на Астарта и затова първите които започват да практикуват ИДЧ са нейните жрици. Широкото разпространение на обичая в Средиземноморието се потвърждава и от изображенията на дъщерите на фараона, религиозен реформатор Ехнатон, от стенописите на двореца в Амарна. Главите на принцесите са издължени. С деформиран череп, както се вижда от запазените бюстове и фрески с изображението му, е и фараон Тутанкамон (предполага се че той е син на Ехнатон, роден от втората му жена, митанийската принцеса Кия, а не от първата ­ царица Нефертити). До времето на Ехнатон (ок.1372-1354 г.пр.н.е.), ИДЧ не се е практикувала в Египет, а по времето на XVIII династия (ок.1567-1320 г.пр.н.е.) култът към Астарта и Адонис получава широко разпространение край Нил.

Фалическата форма предавана чрез ИДЧ, символизираща самата Богиня-майка, се явява кастов белег, достъпен само до най-висшето жреческо съсловие, към което принадлежат нейните жрици.

Мила

 • Гост
   За Черепите от Паракас Psyhea отбеляза в отговор 4,

Още малко данни за тях: Зaгaдĸaтa нa пepyaнcĸия чepeп и извънзeмнитe yчитeли 07.03.2017

Cъщecтвyвaт рaгaдъчни чepeпи, paзпиляни пo цялoтo зeмнo ĸълбo, чиятo ДHK дoĸaзaнo нe cъвпaдa c чoвeшĸaтa. Aпaчитe имaли дeмoничнa фигypa, ĸoятo вĸaмeнявaлa xopa c пoглeд. B ĸyлтypитe пo цял cвят имa иcтopии зa cтpaнни xyмaнoидни бoгoвe. Moжe ли пpeдцитe ни дa ca ce cблъcĸвaли c тeзи нeзeмни cъщecтвa и дa ca cвъpзaни c нac? Дaли нaшaтa ДHK cъдъpжa изгyбeн извънзeмeн гeн, ĸoйтo ce пoявявявa в тoчнoтo вpeмe. Oщe oт зopaтa нa цивилизaциятa, чoвeчecтвoтo пpипиcвa пpoизxoдa cи нa бoгoвeтe и нa дpyги пoceтитeли oт звeздитe. Дaли извънзeмни cъщecтвa ca нaпpaвлявaли нaшaтa иcтopия? И aĸo e тaĸa, мoжe ли xopaтa дa ca caмo бpънĸa във вepигaтa нa извънзeмнaтa eвoлюция? Чepeпът oт Πapaĸac № 44 e oтĸpит пpeз 2012 гoдинa, тoй тeжи 1,27 ĸг, c 25% пo-тeжъĸ oт чepeпa нa мъж нa cpeднa възpacт. Heгoвият oбeм e 1500 ĸyбичecĸи caнтимeтpa, c 20% пoвeчe oт нopмaлния. Πpи нeгo липcвa caгитaлния шeв, cъeдинитeлнaтa тъĸaн мeждy тeмeннитe ĸocти във вcичĸи чoвeшĸи чepeпи. Toвa e caмo eдин oт cтoтицитe cтpaнни, дeфopмиpaни чepeпи, ĸoитo ca били oтĸpити пo южнoтo ĸpaйбpeжиe нa Πepy пpeз 1927 г. Πo тoвa вpeмe apxeoлoгът Xyлиo Teльo пpъв paзĸoпaл гoлям пoгpeбaлeн ĸoмплeĸc, ĸoйтo ce cмятa, чe e пocтpoeн oт нapoдa Πapaĸac, ĸoитo ca живeли в peгиoнa oт 8-и дo 1-и вeĸ пp.н.e. Xyлиo Teльo e бaщaтa нa пepyaнcĸaтa apxeoлoгия и пpeз 20-тe гoдини e oтĸpил пaĸeтиpaни мyмии. И вcяĸa eднa oт тяx имaлa издължeн чepeп. Te били пoгpeбaни в ceмeйни мaвзoлeи, пoняĸoгa нa дълбoчинa дeвeт мeтpa в твъpдaтa cĸaлa.
Tpaдициoннитe apxeoлoзи твъpдят, чe yдължaвaнeтo ce дължи нa cтягaнeтo нa глaвитe нa бeбeтaтa, c цeл дa ce пpoмeни тяxнaтa фopмa, дoĸaтo чepeпитe им вce oщe ca мeĸи. Toвa e пpaĸтиĸa в мнoгo ĸyлтypи пo cвeтa, дaтиpaщa oт пpeди xиляди гoдини. Ho зaщo xopaтa ca иcĸaли дa yдължaвaт глaвитe нa дeцaтa cи? Πaлeoyфoлoзитe пpeдпoлaгaт, чe cтягaнeтo нa глaвaтa пpoизxoждa oт пpимитивнитe xopa, ĸoитo ce oпитвaли дa имитиpaт външнocттa нa извънзeмни гocти. Ho cпopeд изcлeдoвaтeля Бpaйън Фopcтъp, пoмoщниĸ-диpeĸтop нa Иcтopичecĸия мyзeй Πapaĸac, cтягaнeтo нa глaвaтa нe oбяcнявa дpyгитe aнoмaлии в чepeпитe. „Oĸoлo 5 % oт пpoдългoвaтитe чepeпи, oтĸpити в Πapaĸac, ca тoлĸoвa cлoжни пo фopмa и paзмep, чe e тpyднo дa пoвяpвaмe, чe тoвa e няĸaĸвa чepeпнa дeфopмaция или cтягaнe нa глaвaтa. Te нe caмo чe ca вepтиĸaлнo издължeни, нo и oчнитe им ĸyxини ca мнoгo пo-гoлeми oт нopмaлнитe. B зaднaтa чacт нa чepeпa имaт двa фopaмeнa, oтвopa, пpeз ĸoитo ca пpиминaвaли ĸpъвтa и нepвитe. Чeлюcтитe им cъщo ca били мнoгo здpaви“, твъpди Фopcтъp. Cpeд нaй-гoлeмитe oт тяx oтĸpивaмe чepeпи c 60% пo-тeжĸи oт нopмaлнитe чoвeшĸи чepeпи и c oбeм нa мoзъĸa 2,5 пъти пo-гoлям oт чoвeшĸия мoзъĸ. Ho aĸo тeзи издължeни чepeпи нe ca в peзyлтaт oт дpeвнaтa пpaĸтиĸa зa cтягaнe нa глaвaтa, тoгaвa ĸoи и ĸaĸви ca били тeзи зaгaдъчни cъщecтвa? Πpeз 2014 г. e извъpшeн ДHK aнaлиз нa чepeп № 44 oт Πapaĸac, ĸoйтo пoднacя изнeнaдвaщи peзyлтaти. Peзyлтaтът oт пъpвoнaчaлния ДHK aнaлиз, бил дocтa cтpяcĸaщ зa гeнeтицитe. Hяĸoи ceгмeнти нa ДHK-тo изoбщo нe cъвпaдaли c ДHK-тo нa чoвeĸa. Toвa пoĸaзвa, чe xopaтa oт Πapaĸac ca били дpeвeн вид, cвъpзaн c Xoмo caпиeнc, нo caмитe тe нe ca пpинaдлeжaли ĸъм нeгo. Haпълнo e възмoжнo тoвa дa ca ocтaнĸи oт тaĸa нapeчeнитe „yчитeли“, ĸoитo ca пoceтили чoвeчecтвoтo в дaлeчнoтo минaлo. Bъзмoжнo ли e тoзи чepeп и дpyгитe пoдoбни, oтĸpити в южнo Πepy, дa нe ca чoвeшĸи? Maĸap тpaдициoннитe yчeни дa oтxвъpлят тaзи възмoжнocт, дpyги твъpдят, чe в минaлoтo Зeмятa e билa oбитaвaнa oт дpyги видoвe, c paвeн или дopи пo-гoлям интeлeĸт, oт тoзи нa xopaтa.Cлeд възcтaнoвявaнeтo нa чepeпa чpeз 3 D тexнoлoгия, пaлeyфoлoзитe ca нa мнeниe, чe cъздaдeнoтo лицe пpиличa нa лицeтo нa дpeвeн влaдeтeл, зa ĸoйтo вяpвaт, чe e дoшъл oт звeздитe – eгипeтcĸия фapaoн Exнaтoн. Toй имa гoлeми oчи, пpoдългoвaтa глaвa и дoняĸъдe пpиличa нa aтoниcт, ĸaтo Exнaтoн, или нa дeцaтa c гoлeми издължeни глaви. Exнaтoн yпpaвлявaл пpeз 14 вeĸ пp.н.e. и e cмятaн зa фapaoн-epeтиĸ, зaщoтo пpeмaxнaл мнoгoбoжиeтo в дpeвeн Eгипeт. Moжe ли peĸoнcтpyĸциятa нa чepeпa oт Πapaĸac дa пoĸaзвa лицeтo нa дpeвeн acтpoнaвт? Дaли пpилиĸaтa мy c изoбpaжeниятa нa eгипeтcĸия фapaoн Exнaтoн e дoĸaзaтeлcтвo, чe плaнeтaтa ни e билa пoceщaвaнa oт извънзeмни? Πaлeoyфoлoзитe ĸaзвaт „дa“ и cмятaт, чe oщe yлиĸи зa извънзeмнo пpиcъcтвиe нa Зeмятa, мoгaт дa бъдaт oтĸpити в caмoтo чoвeчecтвo. Изcлeдoвaтeли твъpдят, чe ĸoгaтo виждaмe гeнeтични и физичecĸи aнoмaлии пpи дeцa, тoвa мoжe дa нe ca aнoмaлии, a изгyбeн извънзeмeн гeн, мapĸep, ĸoйтo ce пoявявaвa в тoчнoтo вpeмe. МUFОN e eднa oт нaй-cтapитe и yвaжaвaни гpyпи в cвeтa зa изcлeдвaнe нa HЛO. Texнитe пpoyчвaния нa фeнoмeнa HЛO пoĸaзвaт, чe пpи пoвeчeтo cлyчaи c yчacтиeтo нa живи cъщecтвa тe ca били xyмaнoиди, тoecт c двe pъцe, двa ĸpaĸa, тялo и глaвa. Aĸo ce paзглeдaт cъoбщeниятa зa извънзeмни пpишълци, ce нaблюдaвa, чe oбиĸнoвeнo тe имaт xyмaнoиднa фopмa. Изглeждa, чe чoвeшĸaтa фopмa e дo гoлямa cтeпeн yнивepcaлнa. Aĸo paзyмният живoт нa дpyгитe плaнeти ce e paзвил пo-paзличнo, ĸaĸтo пpeдпoлaгa тpaдициoннaтa нayĸa, тoгaвa зaщo тoлĸoвa мнoгo xopa oпиcвaт cpeщи c извънзeмни, ĸoитo имa чoвeшĸи чepти? Bъзмoжнo ли e вcичĸи paзyмни cъщecтвa дa имaт oбщ изтoчниĸ?
 HΠ © Oщe пo тeмaтa Зaщитeн: Oĸyлтнaтa тaйнaтa нa ĸpиcтaлния чepeп нa нaциcтитe. Xитлep и Xимлep в oпит дa влaдeят cилaтa
https://novotopoznanie.com/mystery-of-peruvian-skull-and-aliens-teachers/


___________________________________________________________<<<<______________________________________________________________

От wikipedia:

Обичаят на черепна деформация е синхронен с миграциите на древните степни номадски племена от Централна Азия по пътя им към Европа, като по находките в некрополите може да се датира и придвижването им. При изследването на някои прабългарски некрополи също е разкрита специфична черта от антропологическия облик на прабългарите - практиката да се предизвиква изкуствена цилиндрична деформация на черепа чрез пристягане главата на новородените.

Археологически находки свидетелстват за подобни традиции още при неолитните земеделци в Близкия изток. Обичаят се среща по целия свят - при хуни, прабългари, алани, авари, източногермански племена, египтяни, маи, инки, австралийските аборигени и др. 


Централна Азия:

През повечето време централна азия е била под контрола на други империи. Първо южната и част е била част от Персийската империя. Около 12-13в. Централна Азия става част от Монголската империя. По-късно след разпада и регионът е превзет от Руската империя. След октомврийската революция през 1917 г. Русия се разпада и се образуват за кратко държави които по-късно са включени в състава на новообразувалият се Съюз на Съветските Социалистически Републики (СССР) като съюзни републики. След разпада на СССР през 1991 г. се образуват 5 независими държави: Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Киргизстан и Таджикистан.
___¥___

    В няколко от последните теми информацията се припокрива, нека обобщим в кои и как:
Издължените черепи се появяват  неотклонно в:

- Наследството на Дракона The Dragon Legacy, като наследниците извеждат корените си от Северното Причерноморие.

- Както отбелязах в тема Световна Митология, в първия си коментар с етикет: Митология на Хетска Анатолия, най-ранни сведения за поколенията богове намираме в:

Цитат
Филон от Библос изброява четири поколения богове. Първото било Елиун, на гръцки Хюпсистос ("Най-висок"), второто било Уран - Небе, третото - Елос (финикийският Ел) и, накрая, четвъртото било богът на бурята Баал -  Хадад, съответник на Зевс. Сходството на тази концепция с представената от Хезиод митология отдавна било забелязано, но понеже Филон бил автор от римската епоха, произведението му дълго време било считано за подражание на Хезиод. Едва откриването на източния мит за Кумарби, както и текстовете от Угарит и предаването им на учените променили това твърдение, а реабилитиранта "Финикия" станала ценен източник за опознаването на финикийската религия, още повече,че останалите документи, свързани с историята на финикийските вярвания, са твърде непълни.
        В "Теогония" липсва съответник на първата генерация богове, която присъствува както у Филон, така и в хуритския мит. Разказът на Филон, изложен от Евсебий, е съкратен по необходимост, но приликите с месопотамско-сирийската митология проличават, а това свидетелства за популярността в сирийските среди на концепцията за четирите поколения богове, борещи се помежду си за господство на света. Следователно произведението на Филон от Библос потвърждава тезата за източното влияние в "Теогония" и едновременно с това посочва възможността за съществуването на сирийско-финикийско посредничество при навлизането на чужди елементи в гръцката митология.

Т.е общо взето това е един участък, обхващащ балканите, Финикия, Сирия... и тук срещаме най-първом определението анунаки.

Тъй като в момента партнирам с Psyhea, във връзка с обобщаването на събрана от дълго информация, то едва ли в два реда ще кажем всичко, но тук отбелязах,

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=342.0
 ТЕМА: СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО,Т.НАР. ЧОВЕШКИ 'БОГОВЕ' И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТЯХ

Следното:

Цивилизацията на Дракона не започва в Сумерия ( Шумерия). Далеч по стари общества са били разкрити в Трансилвания и Централна Азия.
 Такива термини първоначално възникват в палеолитна Трансилвания ( Централни Балкани ). Според Никълъс де Вере, терминът за вещица е "Убер"( Uber), означаващ Overlord "Върховен Лорд". На практика и предполагаемо от самия термин "uber", един скитски друид е бил Върховен Лорд и така оригинално вампирът е бил своегорода Върховен Лорд. Един пазач - (пазител, пазач) - настойник - "наблюдател" ( guardian - "Watcher" ) - е надзирател и от това значение получаваме скитската дума uber, със значение вампир или Overlord. Чрез асоциацията получаваме от "наблюдател" и думата "Нефилим", която се отнася до Анунаги ( Anunnagi * or Anunnaki) или Анунаки. Ануннаките произхождат от хиляди неизвестни години на човешката култура в Стара Европа, преди Месопотамското процъвтяване (Gimbutas, Eisler, 1988) от  култа към серпентния-дракон слънце -- cult of the serpent-dragon sun.

Между 7000-3500 пр. н. е.  ранните европейци (Винца, Варна, Бутмир, Петрести, Кучутени, Курган и др.) (Vinca, Varna, Butmir,  Petresti, Cucuteni, Kurgan, etc.) развили сложна социална организация, включваща специализрано занаятчийство. Спиралните мотиви и меандрите украсяват техния неолит до пост-ледниковата керамика.
https://drakenberg.weebly.com/verities-2-vortex.html


* Anunnagi - - 'Anu-nnagi' ... Името напомня на званието " Змиите на Ану "


Тук е опоменато за сетен път, че въпросните анунаки се появяват за първи път на Балканите...

Символите на Богинята Майка, каквито са лабруса, лабиринта*, рогатите глави, както и прическите, наподобяваща "рогове", характерно и при българките от старо време, за което Psyhea отбеляза, всичко това е явно наследие, тръгващо от един и същи корен, и при всички случаи този корен е родствен с Българското историческо наследие. Т.н. Анунаки, или Наблюдатели явно, съответстващи на родова, жреческа принадлежност са присъстващи в средата на българските благородници, както четем и тук, (линка към боилските родове, който аз лично все още не съм проверила):

Защо древните български аристократи деформирали черепите си

Намерен е масовият гроб на избитите от княз Борис боилски родове
Д-р Владимир Христов

Откъс:

И още едно сведение: в един от репортите на Смитсоновия институт във Вашингтон от 1859 г. антропологът проф. Андерс Ретзиус съобщава, че "тази практика (изкуствената деформация на черепа - б.м.) все още съществува в Южна Франция и в части от Турция". Няма да се учудя, ако под тези "части от Турция" се има предвид балканските й територии (т.е. България). Колкото до Южна Франция, полезно е да си припомним за заселването на богомилите (или част от тях) там, наречени бугри, катари и албигойци.
И така, изкуствената деформация е била признак за благородническа или жреческа принадлежност и е правена при жреците с цел повишаване умствените способности или спомагане за постигане на по-високо състояние на съзнанието, необходимо при ритуалните практики.
Авторът предлага методология заанализ на ефекта от изкуствената деформация на черепа върху главния мозък, базирани на компютърен модел на конфигурацията на различни части на мозъка преди и след изкуствена деформация на черепа. При компютърната обработка, извършена от специалист програмист, се установява, че три важни пункта в главния мозък - хипофиза, епифиза (пинеална жлеза) и т. 20 от Заден среден меридиан (бай-хуй)* застават като конфигурация на една права линия отдолу нагоре. Това много напомня за библейската конфигурация на звездите при раждането на Иисус. 

Явно подреждането в една линия на тези важни пунктове в главния мозък спомага за отключване на скритите паранормални възможности на човешкия мозък при колобрите. Сред мумиите от Такла Макан има детска мумия с изкуствена деформация на черепа. При находките от масовия гроб на некропол 3 при гр. Девня изкуствената деформация на черепа се отчита в 75,5% от погребаните!!! Между тях има деформирани челни кости на индивиди от всички възрастови групи от 2-3-годишни деца до старци. Това е най-вероятно масовият гроб на избитите боилски родове след бунта срещу княз Борис и доказва, според автора, че той е избил елита на българската аристокрация и жреците!

Видно е, че т.н курганска култура, се линкува с присъствието на издължените черепи, бичите глави (виж "Богинята Майка и рогатите глави"- Ю.Боева, линка към книгата и присъства в темата), т.е двете течения се срещат по пътя на миграциите на явно родствени племена.


Както виждаме от представените артефакти в илюстрациите за курганското наследство, присъства знака Х, както и рогатите глави, а също и лабриса*, лабиринта. Все символи от т.н Наследство на Дракона, което според частните изследвания на претендентите за преки наследници на древния Орден на Дракона се извеждат от Балканите, от времената преди Черноморския Потоп, от региона на Северното Причерноморие, както и в крайна кметка те отбеляват - от времената на Атлантида. Всеки техен линк и артефакт пряко насочва към ранната прото-българска история и към по-късната ни история също... и все пак този явно общо-известен факт присъства скрито, в сянка:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=337.msg1540#msg1540

* лабрис, лабиринт и прочие... култ Дракон:
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=337.msg1604#msg1604
* лабрус, лабиринта, наследството на дракона, богинята майка, черепите:
: НАСЛЕДСТВОТО НА ДРАКОНА THE DRAGON LEGACY 
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=337.15
____


П.П.: Относно следния цитат, струва ми се има отново съпътктващи теми:


"изкуствената деформация е била признак за благородническа или жреческа принадлежност и е правена при жреците с цел повишаване умствените способности или спомагане за постигане на по-високо състояние на съзнанието, необходимо при ритуалните практики.
Авторът предлага методология заанализ на ефекта от изкуствената деформация на черепа върху главния мозък, базирани на компютърен модел на конфигурацията на различни части на мозъка преди и след изкуствена деформация на черепа. При компютърната обработка, извършена от специалист програмист, се установява, че три важни пункта в главния мозък - хипофиза, епифиза (пинеална жлеза) и т. 20 от Заден среден меридиан (бай-хуй)* застават като конфигурация на една права линия отдолу нагоре. Това много напомня за библейската конфигурация на звездите при раждането на Иисус. "


Питам се - Е ли възможно изследванията на мозъчната дейност, на умствените способности, както и Проекти, какъвто е

ДОКУМЕНТИ: Разсекретено от ЦРУ, 1983г ---- Проект "Гейтуей"
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=333.0

...да са повлияни от подобни открития и артефакти. Защото въпросните качествени различия в черепното устройство на издължените черепи, предполага и отличителна мозъчна функционалност, съответстващи с отличителна умствена характеристика. Не бих повярвала да няма връзка, защото има връзка помежду факта, че подобни умствени манипулации са описани и тук, от член на фамилия, родствена на т.н Dragon Legasy ( наследниците на Дракона). Това е отразено в интервюто с Циско Уийлър. Детайли от подобна информация намираме и в интервюто с Ловеца на извънземни. Следователно, и напълно в реда на подадените артефакти и извън всяка мистификация, бих могла да кажа, че появата на "извънземни" с определна визия не е толкова странно явление, предвид факта, че тези същите напомнят и някои от тях явно се спрягат за "пра-родители" на въпросните родове.

Сега. Възниква въпросът - Не е ли комично, че това е очевадна правителствена тайна, толкова очевадна, че чак е станала конспиративна, само да не се докара до истина. Защото имаме наследници на въпросните странни индивиди, които се описва, че отвличат деца и това с помощта на военните. Т.е всичко си е обвързано. Правят проекти и изследват генните модификации и как хибридните разработки се отразяват на популациите.
Изцяло напомня на сценарий при опит за запазване на определен вид, внедряване на определен вид, и неговото хибридизиране на местна основа.

ИНТЕРВЮ: Циско Уийлър разказва за себе си и майндконтрола на илюминати
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=329.0

ИНТЕРВЮ: Coast to Coast AM, 1998г---- Ловецът на извънземни
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=150.0


    Линк и към двата материала е наложетелен във връзка с въпросните "Наследници" и техните "пра-деди".


Мила

 • Гост

Метод за деформиране на черепа
Публикувано изображениеЦитат
ИЗКУСТВЕНАТА ЧЕРЕПНА ДЕФОРМАЦИЯ ПРИ ТРАКИТЕВ научните спорове печели този, който разполага с най-много и най-достоверни данни. Понякога една малка частица информация може да обърне представите ни за дадена тема. Важно е разбира се наличната информация да се тълкува правилно и да не се злоупотребява с нея.


По време на многобройните си дискусии съм се удивявал често на методите на моите противници. В опит да причислят старите българи към тюркската общност, опонентите ми изтъкваха, че говорещите тюрски език чуваши бръснат главата си и оставят кика, досущ като дедите ни. Когато отвърнах, че тази прическа е присъща за траките и техните близки роднини пеласгите първо бях укорен, че това не отговаря на истината. След представянето на свидетелствата на Плутарх относно това, че мизите бръснат косата си и оставят част да расте свободно, опонентът ми изведнъж реши, че киката изобщо не е белег за етническа принадлежност.


“Now the Abantes were the first to cut their hair in this manner, not under instruction from the Arabians, as some suppose, nor yet in emulation of the Mysians, but because they were war-like men and close fighters, who had learned beyond all other men to force their way into close quarters with their enemies.” – Plut.Tes.5.2.


http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Plutarch/Lives/Theseus*.html
По същия начина протече и спора с друг противник на вижданията ми. Желаейки да изкара старите българи иранци, опонентът подчерта, че при старите българи се среща изкуствената черепна деформация, а за траките това е нещо напълно непознато – “факт” показващ, че българи и траки са съвсем различни народи. Когато възразих, че изкуствената черепна деформация е позната в Тракия от Каменната епоха и се среща също във всички последвали епохи, изведнъж този странен обичай вече не бе от значение – той се практикувал в цял свят.


Да, така е, много народи познават изкуствената черепна деформация, но не са много тези, които могат да говорят за традиция от около 7000 години както е при нас. В глобален план изкуствената черепна деформация е твърде често срещано явление, за да е от полза при установяването на етническата принадлежност на старите българи.Портрет на египетска благородничка, дъщеря на Ехнатон


Погледнем ли на този обичай в един по-тесен план, разгледаме ли само един регион като Балканите и то в кратък диапазон от време, ще установим интересни неща.


В периода I-VII век Балканите са обитавани предимно от нашите деди траките, римски и гръцки колонисти. Разбира се в римските легиони са влизали също келти, германи, илири, а също така хора от Северна Африка. Няма литературни сведения обитавалите Тракия гърци, римляни, келти, германи и др. в посочения период, да са практикували изкуствената черепна деформация.


До неотдавна не бе известно, че този обичай е познат в Тракия. Дори и днес за доста хора е трудно да приемат, че още в най-дълбока древност част от предците ни са практикували изкуствената черепна деформация, това обаче е факт. През 2003 година, Йордан Йорданов представи в своя работа следното изявление – “ In some of the necropolises of our lands dated various epochs (frtom the Neolithic period tilllate Middle Ages) skulls with artificial deformation were found” - В някои от нашите некрополи, датирани в различни епохи, от Неолита до Късното Средновековие, са намирани черепи с изкуствена черепна деформация –Y.Al. Yordanov, Anthropologisms, Academia Litterarum Bulgarica Institutum Studiorum Thracorum, In honorem Annorum LXX Alexandri Fol, Thracia XV, Serdicae, MMIII, c.137.


Три години по-рано, Стефан Йорданов издаде една доста богата на данни книга, в която бе засегната и изкуствената черепна деформация. Ето и думите на Йорданов – “Сега се оказа, че тази практика е битувала и у някои установили се в Мала Азия трако-пеласгийски племена и че обичаят е продължавал да функционира активнопочти до началото на елинистичната епоха” - (Ст. Йорданов, Тракийският Войн, Проучвания върху военната и социална история на древна Тракия, Изд. Фабер, Велико Търново, 2000, с.223).


Всъщност поне от 80-те години на ХХ век се знае за това, че изкуствената черепна деформация е добре позната на траките, като най-ярък пример често бива даван фригийския цар Мидас - (J.L. Angel, Physical Identity of the Trojans,Troy and the Trojan war, Symposium held at Bryn Mawr College, October 1984, ed. M.Mellink, Bryn Mawr College, BrynMawr, 1986).  Известно е и това, че се касае за една доста широко разпространена практика в Мала Азия през Желязната епоха (C.Wilkinson, Forensic Facial Reconstruction, Cambridge University Press, Cambridge, 2004).


Всеки, който е чел Херодот знае, че прародината на фригите са Балканите, там тези траки са носили името бриги – “ the Phrygians, as the Macedonians say, used to be called Brigians during the time that they were natives of Europe and dwelt with the Macedonians; but after they had changed into Asia, with their country they changed also their name and were called Phrygians.” -Her.VII.73.


http://www.sacred-texts.com/cla/hh/hh7070.htm
Черепът на фригийския цар Мидас -Artificially deformed cranium of King Midas, a Phrygian

             

В Мала Азия изкуствената черепна деформация се практикува от незапомнени времена, но понеже това важи и за Балканите, ние нямаме основание да смятаме, че фригите, а и съседните на тях витини и мизи са приели обичая при идването си в новите земи.


На Балканите не можем да говорим за масовост, защото практиката е била типична не за всички траки, а само за определена група от тях, т.е. касае се за регионална особеност. Обичая на предаване на издължена форма на черепа не изчезва с идването на римляните в Тракия, но авторите съобщили за това си имат своя интерпретация.


Разказвайки за живота в Римска Тракия, Димитър Николов споменав, че в градските некрополи, са намирани скелети с деформирани черепи. Не се касае за еднократно явление, а по-скоро за традиция защото г-н Николов пише,че тези хора са оставили свои наследници, т.е. и в по-късни времена се срещат индивиди с изкуствена черепна деформация. Нашият учен обаче смята, че това са хора от северноазиатски произход, че става дума за колонисти дошли от други земи (Д.Николов, Организация на градовене в Римска Тракия, Поселищен Живот в Тракия, Симпозиум, 14-17 септ. 1982, Ямбол, с.98).


Какво точно означва северноазиатски произход и как е установен той, Димитър Николов не обяснява. Дали се съди за това по името на погребания, дали черепът принадлежи на монголоид, или пък понеже в миналото се смяташе, че практиката е типична за азиатските народи, но и на погребания в Тракия индивид се дава азиатски произход ? Аз лично не разполагам със сведения за присъствие на монголоиди в градските некрополи на Тракия от римския период.


Не е ясно и тълкуването на друг учен, който установява практикуването на изкуствена черепна деформация в Тракия по време на римското владичество. П.Трицароли съобщава за няколко случая на изкуствена черепна деформация на индивиди от женски пол, в некропола на тракийския град Маронея. Гръцката изследователка смята, хората практикували странния обичай са живели през V-VI век...и са хуни, които са били приети в местната общност. Г-жа Трицароли обаче не уточнява дали черепите имат монголоидни белези, или не. Казано е само, че ръстът на въпросните индивиди е малко по-висок от останалите индивиди от женски пол...а нали уж хуните бяха ниски?


http://www.academia.edu/18916962/New_evidence_on_headshaping_from_the_Early_Byzantine_Maroneia_in_Thrace_Greece._AAPA_79th_annual_meeting_New_Mexico_2010

                             

http://www.academia.edu/15394810/Tritsaroli_P._2011._Artificial_cranial_modification_on_a_female_skeleton_from_the_Byzantine_site_of_Maroneia_Thrace_Greece_._International_Journal_of_Osteoarchaeology_21_4_464-478
Защо Николов и Трицароли изключват траките като практикуващи изкуствената черепна деформация за мен е загадка. Йордан Йорданов съобщава за това, че обичаят е познат в нашите земи още от Каменната епоха. Същият автор дава сведения и за изкуствената черепна деформация на тракийската принцеса от могилното погребение край Враца ( Й.Йорданов, Въстановяване на главата по черепа, Акад.Изд. Марин Дринов, Пенсофт, София, 2000, с. 150).Въстановка на главата на тракийската принцеса от Враца


               
http://www.sofialive.bg/place/205-nacionalen-antropologichen-muzej.html


До Ранното Средновековие у нас не може да се говори за масовост, но за това си има логично обясненение. Както бе казано по-горе, обичаят първоначално е бил практикуван само от благородническата прослойка и то не при всички тракийски племена. В някои случаи, както съобщава Херодот, починалия знатен тракиец бива изгорен и така няма как да се установи дали е имал изкуствена черепна деформация, или не.


“The manner of burial for the rich among them is this:--for three days they expose the corpse to view, and they slay all kinds of victims and feast, having first made lamentation. Then they perform the burial rites, either consuming the body with fire or covering it up in the earth without burning “ – Her.V.8.


http://www.sacred-texts.com/cla/hh/hh5000.htm


С идването на римляните, част от тракийската аристокрация е елиминирана. Друга малка част взема страната на римляните и това обяснява сравнително рядкото срещане на обичая в периода I-VII век. В земите на Северното Черноморие дедите ни живеят на свобода, там положението е съвсем различно.
След VII век настъпва промяна на статуквото. Римляните са прогонени от земите ни и дедите ни живели повече от половин хилядолетие под римска власт вече са свободни.
Напълно естествено е, че ще започне период на възраждане на старите традиции, а с това и копиране на белега за благородство – изкуствената черепна деформация.


Тази традиция се губи едва след като страната ни е завладяна от Османската Империя.
Само за век-два обичаят е почти изчезнал. Разбира се винаги остават изолирани места, в които старите традиции се пазят, но за предишната масовост вече няма как да се говори.


Сега вече знаем, че изкуствената черепна деформация не е ново явление на земите ни.
Не е въведена едва след прословутата 680 година, а се касае за обичай, чиито корени трябва да се търсят в Каменната епоха на Балканите.


Каквото и да правят манипулаторите на българската история, истината винаги излиза.
Колкото и да се изкривяват и укриват данни, ние сме навсякъде. Дедите ни дадоха култура и религия на римляни, гърци, келти и др. Дедите ни запалиха искрата на познанието в Европа. Невъзможно е народът, с който е започнала историята да бъде заличен. Колкото и фанатизирани да са опитите да се опорочи и окраде историята ни, те няма да успеят. Българите винаги са били хора на светлината, а светлината винаги побеждава
.

Медицина при древните българи

[youtube]Cv1oEuLfzSw[/youtube]

Нефертити и Ехнатон са изобразявани с издължени глави


Публикувано изображение


Според градските легенди,така изглеждат Високите Сиви,които също са с рептилски произход


Резултат с изображение за nguoi ngoai hanh tinh


     Защо цитирам този отговор на Psyhea... - Защото е особено интересно, че голяма част от издължените черепи, споменати в цитираните статии ппинадлежат на индивиди от женски пол... И още нещо, както разбираме имало е обичай именно благородничките, наследници на тази традиция да избират сами своя съпруг. Явно това не е толкова "случайно". Явно определени белези са били търсени всред предполагаемите избранници. Цитатите са красноречиви и аз няма да ги съкратя, просто за да е видно.
    Знаем, че Нефертити е свързана с т.н Митанско Царство. А Ехнатон е съвършено грацилен, с изразена женственост. Още повече Нефертити има пет дъщери, и всички те си приличат като капки вода. Т.е преноса на съответстващите генетични качества е предимно по женска линия. В това отношение е особено интересно стремежа към  унищожението на всеки артефакт, водещ до историята на Ехнатон. Както знаем Рамзес Велики е личността, положила старание да затрие сведенията за Ехнатон. Както и от Литанията на Ре знаем, че именно Рамзес извършва Ритуално присвояване имената на предците си, с цел обединение на общото им психично наследие, означаващо, че той е единствен, обединител на техните качества и съзнание, (духове на рода). Това е значело, че той единствен ще е наследник... Бог и Цар, а не някой от предходните, което има отношение към последващите инкарнации на съзнанието. Т.е обединяваща единствена култова личност, побираща едно цяло съзнание на своите предци. А това силно ми напомни прочетеното от изявленията на Циско по отношение обслужването култа към Луцифер/Сатана. 

Какво се случва с Нефертити и с наследниците на Ехнатон? Това струва ми се ще изследваме в отделна тема, когато стане необходимо.

Защо цитирах Psyhea? - Погледнете какво пише тук. Няма да го превеждам, елементарно е, а и гугъл преводача ще го преведе директно:

http://www.robertmorningsky.com/godisfemale.html

Цитирам в оригинал, ако вземе да се затрие страницата:http://www.robertmorningsky.com/godisfemale.html

Мила

 • Гост

FINALLY: DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 1


DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 2: Black Sea Connection


DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 3: Physical Anomalies


DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 4: Facial Reconstruction


DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 5: More Facial Reconstruction


DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 6: The Experts


FINALLY: DNA Results Of The Paracas Elongated Skulls Of Peru: Part 7: Summary

____


Update Ancient Mummies Discovered in Peru are Reptilian Not of the Earth

https://m.youtube.com/watch?list=PLI01OUFKGbZE5cySVnJ6alwuKmO9tE4RL&v=jv23xJJE4NQ
Smithsonian's Coverup of the Ancient GIANTS - Real History of America

Мила

 • Гост

Update Ancient Mummies Discovered in Peru are Reptilian Not of the Earth

В предишния отговор съм дала един и същи линк два пъти. Ето това е видеото към съответното заглавие.

Тагове към темата: