Apocryphal Academy

Автор Тема: Конференция за енергийни науки и технологии (ESTC) 2019  (Прочетена 2756 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Конференция за енергийни науки и технологии (ESTC) 2019

Темата за миналогодишната конференция: http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=388.0Знам, че за миналогодишната конференция направих повече обещания, отколкото изпълних. Тоест, от всичко, което смятах да преведа, преведох единствено лекциите за Четвъртото състояние на водата и за Електрокултурата и генната експресия. Разполагам с останалите неща, които споменах, но се оказа, че или са тъпи (на мен са ми тъпи, защото преди всичко превеждам за себе си, както всеки би трябвало да очаква), или просто не са с толкова висок приоритет спрямо това, от което ние тук в България се интересуваме. В България нещата от света идват с голямо закъснение, освен това има теми, по които все пак водим останалия свят и не е нужна допълнителан информация. В трети случаи пък сме водещи в света, ама не го знаем - както в случая с Полак и Четвъртото състояние например, традиционно неговите семинари се провеждат в България и работата му е свързана с нашата страна, само че на български няма нищо, пореден и типичен абсурд, който се нуждаеше от някакви постъпки.

Но вече сме 2019г и новата конференция наближава. По традиция дигиталният формат на лекциите се пускат за продажба през август, а самата конференция се състои през юли в САЩ.

Тазгодишната ESTC 2019 до сега привлече вниманието ми с тези материали (за сега)...


λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
http://emediapress.com/2019/04/25/2019-estc-secret-guest-presenter-revealed/Чест е на тазгодишната конфенерция да ни гостува и презентира д-р Джеймс ДеМео (James DeMeo). Неговият принос е твърде мащабен, за да го споменем в една единствена статия, но достатъчно е да се каже, че той е един от водещите авторитети, ако не и топ-експертът по Райховата оргономия и историята на интерферометричните експерименти, които показват положителни резултати за наличието на етера. Ако има една препратка, която постоянно съм препращал и препоръчвал през годините, която наистина се отличава от другите, то това е сайтът на д-р ДеМео, където се обсъждат интерферометричните експерименти на Дейтън Милър (Dayton Miller) заедно с онова, което Айнщан в действителност казва за тях. Накратко, заради експериментите на Милър, Айнщайн останал без никаква увереност в нищо от онова, в което вярвал, и това е документирано.

Неговата презентации на ESTC 2019 ще променят правилата на играта и остават само още 46 места. Регистрирайте се и купете билетите си, докато можете: Energy Conference

Професор Джеймс ДеМео е директор на Оргонната лаборатория за биофизични изследвания, изследователска установка на голяма надморска височина в планините Сискиоу (Siskiyou Mountains), близо до Ашланд, Орегон, където има оптимални условия за чувствителни експерименти с оргонна енергия. Преди това е работил към факултета по география в Канзаския университет, Илинойския държавен университет, Университета на Маями и Университета на Северна Айова, провеждайки курсове по земни и атмосферни науки и науки, свързани с околната среда. Той бе първият, който предприе естествени научни изследвания в мейнстрийм университет, разследвайки противоречивите открития на Вилхелм Райх, подлагайки идеите му на щателно тестване, като получи положителни резултати за оригиналните открития. Публикуваните му трудове включват дузини статии, компедиуми и книги, като "Наръчникът по оргономия", "В защита на Вилхелм Райх" и "Сахаразия" (Saharasia). Той беше редактор на компедиумите "Относно Вилхелм Райх и оргономията" и "Наръчникът на еретика" и на списанието "Пулсът на планетата", както и съ-редактор на германоезичния компедиум "След Рах: Нови изследвания върху оргономията" (Nach Reich: Neue Forschung zur Orgonomie).

На тазгодишната ESTC 2019 д-р ДеМео ще изнесе ключова презентация: Космическият етер съществува: Поправяне на основна грешка в модерната наука - Тази презентация покрива историческите експерименти върху етерния вятър, как дори и Микелсън-Морли (Michelson-Morley) получиха положителни резултати, както и други (тоест, Дейтън Милър (Dayton Miller) и как онези открития са били политически победени, но никога научно, най-вече от последователите на Айнщайн. Аз подготвям книга по тази тема. Подвижно-скаченият материален вид етер на Милър е доста сходен с оргонната енергия на Райх.

Това е съвършената презентация, която да подреди сцената на тазгодишната конференция, тъй като ще има голямо фокусиране върху етера. Също така още един презентатор ще демонстрира интерферометричен експеримент, който всеки трябва да види, за да може да повярва.

Д-р ДеМео също така ще изнесе и втора презентация: Акумулаторът на оргонна енергия: Експериментални потвърждения и нови водно-структурни доказателства - Тази презентация покрива наскоро публикуваните изследвания на д-р ДеМео върху оргонно заредената вода. Той също така ще дискутира откриването на оргона от РАйх и най-добрите конструкции на оргонен акумулатор - има толкова много заблуждаваща информация по този въпрос, лъжи, създадени от адвокатите на "оргонита" и от устройствата, наречени "оргонни генератори". Ще бъдат представени нови открития във водните изследвания.

Силно се препоръчва да изучите тези две книги, преди да дойдете на конференцията, но не се изисква - във всеки случай, тези книги е нужно да присъстват в библотеката на всеки търсач:Наръчник по Оргонния акумулатор: През 40-те години лекарят и учен по природните науки д-р Вилхелм Райх обяви откритието на нова форма на енергия, която зареждаше живите организми и също съществуваше в откритата атмосфера и в силния вакум. Лабораторията на Райх и неговите клинични открития посочваха, че тази нова енергия, която той нарече оргон, може да бъде фотографирана и измерена и има живото-положителни биологични ефекти. Райх обучи други учени и лекари в тези открития и заедно те се заеха да прилагат нескъпите оргонни методи на лечение - използвайки устройство, наречено акумулатор на оргонна енергия - срещу различни заболявания, включително рак, със забележителни резултати. Публикуваните му открития шокираха научния свят на неговото време, обаче, което в крайна сметка доведе до множество оклеветяващи статии в народната преса и скалъпени съдебни обвинения от опианилата се от властта си Агенция за храните и лекарствата (FDA, Food and Drug Administration). Институцията FDA и думата "разследване" водят до много по-значимо съдебно дело от по-добре известното дело на "Скопската маймуна".

Бележка от преводача: Делото за Маймуната на Скоупс, официално познато като "Щатът Тенеси срещу Джон Томас Скоупс (John Thomas Scopes)" и обикновено наричано "делото за Маймуната на Скоупс", е американски съдебен случай през юли 1925г, в който става дума за заместващ гимназиален учител, Джон Т. Скоупс, обвинен за това, че е нарушил Закона на Бътлър - закон в Тенеси, предложен от политика Джон Бътлър и по-късно приет, според който е незаконно да се преподава човешка еволюция в кое да е държавно финансирано училище, отричайки по този начин библейския произход на човека. Съдебното дело било нарочно скалъпено, с цел да се привлече публичното внимание към малкия град Дейтън в щата Тенеси, където се провело делото. Скоупс не бил сигурен, дали някога всъщност е преподавал еволюция, но той нарочно сам се инкриминирал, така че делото да може да разполага с обвиняем.
Скоупс бил признат за виновен и глобен със $100 (еквивалентно на $1400 през 2018г), но присъдата била отхвърлена поради техническа причина. Съдебното дело постигнало целта си, добивайки интензивна национална публичност и репортери от цялата държава се събрали в градчето Дейтън, за да отразят големите имена на адвокатите, които се съгласили да представляват всяка от страните. Сблъсквайки гледните точки на модернистите и фундаменталистите, на делото се гледало едновременно като на съревнование по теософия и като на съдебен спор за това, дали съвременната наука трябва въобще да се преподава в училищата.
https://en.wikipedia.org/wiki/Scopes_Trial

Игнорирайки доказателствата на Райх и обявявайки, че "оргонната енергия не съществува", съдът на САЩ наредил книгите за откритието на оргона да бъдат буквално забранени и изгорени. Райх бил хвърлен в затвора, където умира. Трудът му бил почти забравен, освен от една малка група поддръжници. В тази книга, бившият университетски професор д-р Джеймс ДеМео изследва доказателствата на Райх и докладва собствените си наблюдения и лабораторни експерименти, които неколкократно потвърждават действителността на оргонния феномен. Д-р ДеМео също така повторно излага наблюденията и експериментите на други, най-вече на лекари, работещи в частни европейски клиники, където свободната употреба на противоречивия акумулатор на оргонна енергия на Райх продължава и днес. Този Наръчник дава предупреждение за атомните и електромагнитни лъчения от ниско ниво, както и от ядрени електроцентрали, полета от далекопроводи и клетъчни телефони, и съветва да се измерват и да се взимат предпазни мерки срещу такива токсични енергии. Тази книга представя и дискусия по въпроса с лековитите води от естествените топли извори, една форма на енергийна медицина, която някога е била широко прилагана в Северна Америка преди възхода на авторитарната система на медицинско-административните болници и мощната държавна бюрокрация на АГенцията по храните и лекарствата (FDA). Д-р ДеМео дава и подробни строителни планове, така че хората сами да могат да си конструират техни собствени оргонно-енергийни завивки и акумулатори, които не са скъпи и са прости за направа, въпреки че изискват специфични насоки относно употребяваните материали и околни среди за устройствата. Това е третото, редактирано и разширено издание 2010 на "Наръчник по ОРгонния акумулатор", близо 100 страници по-голям от предходните издания и включващ предисловие от д-р Ева Райх (Eva Reich) (дъщерята на д-р Вилхелм Райх), както и много фотографии, диаграми и карти. Продължава да съдържа всички оригинални конструкционни планове, обновени така, че да адресират въпросите с най-добрите материали за направата на аргонни акумулатори и завивки. Включени са и два апендиксни документа, единият обобщава двойно сляп и контролиран клиничен експеримент, доказващ физиологичните ефекти на оргонния акумулатор върху доброволните субекти в един германски университет, а другият посочва в подробности сходствата на оргонната енергия на Райх с космическия етер и "тъмната материя" в модерната физика. Това ново издание включва и раздел, "Нови доказателства за съдебното преследване на Райх", заедно с библиография, индекс и много интернет линкове за допълнителна информация. Съдържа много нови фотографии и материали от публикациите на д-р ДеМео, потвърждаващи действителността на оргонната енергия. Книгата е просто задължителна придобивка за всички онези, които се интересуват от живителната енергия, финната енергия или изследванията в енергийната медицина. Това е отлично въведение в едно огромно научно откритие, организирано за образования лаик, но с достатъчно подробности и цитати, така че да стимулира любопитството на лекаря и учения с отворено съзнание.

Набавете си копие оттук: The Orgone Accumulator Handbook


Друга препоръчителна книга е:

Наръчник на еретика: Емоции, протоклетки, етерен полъх и космическа животворна енергия, с нови изследвания, подкрепящи Вилхелм Райх: Компедиум от 30 различни изследователски статии от интернационална група от 18 различни образовани хора и учени, потвърждаващи и разгръщащи въпроса с удивителните открития на Вилхелм Райх и свързаните концепции. Петото издание от продължаващата поредица, "Пулсът на планетата", представя нови изследвания в полетата на биогенезиса и експерименталната оргонна биофизика, с проникновени есета и изследователски статии върху наистина удивителен обхват теми: естественото детераждане, сексуалността, археологическите доказателства относно ранното човешко насилие, оргонният функционализъм на Райх, разобличения на клеветниците на Райх, трудът на Джордано Бруно (Giordano Bruno), протоклетките и изследвания върху бионната биогенеза, пресен поглед върху откритията на Дейтън Милър относно етерния полъх, емоционалните ефекти в експериментите REG (психокинеза), нови методи за засичане на оргонна енергия, изследвания в радиестезията, ефекти от оргонната енергия в ниската радиация, експерименти по клаудбъстинг (облачно разпръскване, бел.прев) в Африка, стимулиране растежа на растенията в оргонния акумулатор, няколко публикации относно оргонно-енергийния мотор с дискусия за последствията от "свободната енергия", плюс изследвания относно НЛО, ревюта на книги и още много, с множество поразителни фотографии и илюстрации.

Набавете си копие оттук: Heretic’s Notebook
« Последна редакция: Май 12, 2019, 09:31:29 pm от λ »

λ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Очаквайте двете лекции на ДеМео на български :) Иска ми се да кажа "скоро", но това може да означава седмици. Въпросът е, че съм ги взел и че се обработват вече.

Pfeiffer

 • Newbie
 • *
 • Karma: +0/-0
 • "...With a circus mind, That's running wild..."
  • Профил

Разлистих The Orgone Accumulator Handbook тази сутрин, но някак ми се струва, че една естествено съществуваща енергия трябва да може по естествен начин да може да въздейства и да се усвоява, без допълнителни устройства, завивки....!
http://www.alaalsayid.com/ebooks/orgone/The%20Orgone%20Accumulator%20Handbook.pdfλ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Тя си въздейства и се усвоява нормално. Това е акумулатор - не генератор.

Същото е като с влажността на въздуха - постоянно ти въздейства и постоянно я усвояваш. Само че не очаквай, че ще си намокриш дрехите без някакъв акумулатор на влага (като се затвориш в найлонов плик например), освен ако не си в тропическа джунгла.

И, както е при влажността на въздуха, населението в пустинните региони използват влаго-акумулиране навсякъде в архитектурата и бита си. Същото правят и народите в "студените пустини" - навсякъде, където влажността на въздуха е проблем.

Точно както оргонната наситеност в индустриалните и гъстонаселените зони е проблем.

П.П.
"Контрол над ума - Контрол над света" е последната важна книга. Когато приключа с нея, планирам да има малко раздвижване, след което ще се отдам на научно-техническите книги. Двете книги на ДеМео се намират именно в тази опашка и със сигурност ще ги стартирам успоредно с останалите :)
« Последна редакция: Август 22, 2019, 10:40:41 pm от λ »

Тагове към темата: наука технологии